Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2022.

20:00

Otpor manji nego na treningu – Đoković napravio prvi korak ka odbrani titule

Novak Đoković se ekspresnom pobedom nad Jošihitom Nišiokom od 3-0 u setovima plasirao u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: LN

Autor: LN

Otpor manji nego na treningu – Đoković napravio prvi korak ka odbrani titule
(AP Photo/Michel Euler)

Đoković je do trijumfa došao za nešto manje od dva časa igre, a po setovima je bilo 6:3, 6:1, 6:0.

Srpski teniser je upisao treću pobedu u isto toliko mečeva protiv Japanca, a u drugoj rundi će se sastati sa boljim iz okršaja Molčan – Korija.

Ovo je Novaku bila šesta pobeda u nizu nakon osvajanja Rima, a osma na pariskom Grend slemu, s obzirom da je aktuelni šampion.

Meč je počeo poprilično neočekivano, pošto je Nišioka bio taj koji je prvi krenuo ozbiljno da preti.

Imao je omaleni Japanac tri brejk lopte u prvom gemu, ali je Novak rutinski spasao svaku, a onda iskoristio svoju prvu u šestom gemu.

Uspeo je Nišioka da spasi još jednu brejk loptu, ali je prvi reket planete rutinski priveo uvodni set kraju, a onda krenuo da dodaje gas.

Sredinom drugog seta se moglo videti da je Novak dodatno dobio na samopouzdanju, a to to je moglo značiti samo jedno – uništenje Nišioke.

Japanac je na početku igrao dosta dobro i samouvereno, ali je vera u sebe polako krenula da mu postaje misaona imenica, jer je Đoković igrao sve bolje i bolje.

Trenutno 99. teniser planete nije uspeo da dođe do "krompira" pošto je svojim greškama poklonio brejk protivniku na 5:0, ali je ubrzo zatim poveo sa 2-0.

U trećem setu viđena je slična priča kao i u drugom, a na terenu se pitao samo jedan čovek.

Imao je Nišioka čak i brejk loptu, spasavao je nekoliko, ali su Novakove greške uglavnom dolazile iz neke ležernosti, s obzirom da mu je odavno bilo jasno da je posao u prvom kolu gotov.

Japanca je "ubijalo" to što je i neke poene koje je morao da dobije – gubio. Dvostruki šampion je anticipirao gotovo sve Nišiokine namere.

Na kraju – "metla" u prvom kolu i odlična najava turnira za Novaka Đokovića.

Duel sa terena "Filip Šatrije" mogli ste da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve