Ponedeljak, 06.06.2022.

09:00

Da li je Nadal GOAT?

Rafael Nadal se u nedelju učvrstio na prvom mestu po broju Grend slem titula.

Izvor: B92

Da li je Nadal GOAT? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

287 Komentari

Sortiraj po:

Legende imaju oreol oko glave, koji svetli

pre 1 godinu

@Bata Mare
Ajde da počnemo da pravimo razliku između najvećeg svih vremena i najboljeg. Najveći su oni koji su ušli u legendu, kao Ali, Ovens, Bolt, Pele, Maradona, Serena, Federer, Bupka, Džordan, jer su pored rezultati imali harizmu i svet ih je video drugačije od običnih pobednika. Pomenuo bih još i Vilmu Rudolf, Crnu Gazelu, elegantnu i lepu, za razliku od neke Ktaohvilove koja je izgledala kao parni valjak, a jedno vreme držala je sve rekorde.

Bata Mare

pre 1 godinu

GOAT ne može da bude niko, jer vreme teče a tenis se i dalje igra. Može samo da bude GUN (Greatest Until Now-najveći do sada). Kad se tenis ukine kao takmičarski sport, onda neko može da se nazove GOAT-om. Mada i taj naziv je nelogičan, jer najuspešniji ne mora da znači i da je najbolji. Da li je Tim bio najbolji u trenutku kad je osvojio USO 2020? Za uspeh je potrebna i sreća. Najbolji može da ima najviše znanja i veštine, ali ako nema sreće onda džaba.

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Još nisu okačili ''rekete o klin'', t.j. još uvek su im karijere u toku i crta će se podvući kad se penzionišu... Jedno je sigurno: Rafa je G.O.A.T. na šljaci a da li će to biti i u ukupnom preseku - ostaje da se vidi

Aleksandar

pre 1 godinu

Ljudi, aman, imate li malo zdravog razuma?
Kao sto Nole ne moze da bude GOAT jer nema najvise GS,
tako Nadal ne moze biti GOAT jer nema nedelje i Finalni turnir.
A Fed ni jedno, ni drugo.
Aj da sacekamo, ako bog da, jos neku godinu...

Pitanje

pre 1 godinu

Vredi li vise 3 godine provesti na Atp 1 mestu, ili 2 osvojena GS ? Pitajte Wavrinku, Cilica, Medvedeva, Tima. Mareja, Ivanisevica ? Dovidjenja, prijatno

.....

pre 1 godinu

(Vožd, 06. jun 2022 22:42)
Nije ti dobro poredjenje. Muhamed Ali, Dzordan i Fiser su u svom vremenu bili neprikosnoveni, niko od konkurentata im nije bio ni blizu. Nije nikada Ali dobio nokaut u poslednjoj sekundi 15 runde, MJ nikada nije bio nadigran u poslednjoj utakmici plej ofa, Fiser nije pravio previd u mecu za titulu sv. prvaka, a Federer se blamirao na mec loptama u velikim mecevima koliko hoces. To je razlika. Zato Federer ne moze s njima u pricu, a Novak moze. Nadal ne moze jer je dominantan samo na jednoj od tri podloge. Na druge dve nije ni blizu Novaku. To sto je nabio statistiku na sljaci, znaci samo da je kralj sljake, bio i ostao.

Vožd

pre 1 godinu

Pojam GOAT kod sportista se odnosi na onog koji je u svojoj sportskoj disciplini a i šire ostvario najveći uticaj na razvoj, unapređenje i popularisanje sporta kojim se bavi. Taj termin ne podrazumeva pod obavezno da je taj sportista i rezultatski-statistički najbolji. Tako na pr. retko ko se neće složiti da je GOAT u košarci Majkl Đžordan iako ima igrača sa boljom statistikom od njega. Ili na primer u boksu svi se slažu da je Mohamed Ali najveći bosker ikada. A dali je bio i stistički najuspešniji, ne. Ili u šahu svi se slažu da je Bobi Fišer najviše uticao na razvoj i širenje popularnosti ove igre i smatra se najvećim šahistom ikada iako ne znači da je rezultatski najbolji. Ovi sportist su jednostavnio sinonimi za sport kojim su se bavili. U tenisu je to Rođžer Federer on je najviše uticao na podizanje popularnosti ove igre i svojim stilom (slično kao Džordan u košarci ili Ali u bosku) uticao više nego bilo koji drugi teniser u istoriji na popularisanje ove igre u svetu. Djoković i Nadal imaju vrhunske rezultate za nijansu i bolje od Federera ali kad se kaže tenis misli se na Federera. Zbog toga je Federer nepikosnoveni GOAT kada je reč o tenisu.

Ciko

pre 1 godinu

Nadal jeste GOAT realno ali nema sanse da ga teniski svet i publika stave ispred Federera. Ipak je Federer, Federer. Pa on ne igra dve godine skoro i dalje ima najjace sponzore. Federer je bog tenisa.

Pera

pre 1 godinu

Trenutno jeste, ali Nole ima sansu da ga prestigne. Godinu dana je mladji i zdraviji je, imao je splet nesretnih okolnosti od onog US opena na ovamo, delom i zbog svojih poteza, odluka, ako oce da bude GOAT mora da nadje snage da to prevazidje i vrati se opet na sam vrh - trenutno je blizu, ali treba mu snage za jos jedan korak. Prilike dolaze, Vimbldon, US open, pa AO, nadamse da korona vise nece biti faktor, ali sve manje je vremena za greske, mladi dolaze, Nadal koristi prilike. Ali on to moze, samo da povrati samopouzdanje i zar...
Naravno, Federer ostaje treci, ne samo sto nece premasiti 20GS titula, nego, pre svega, zbog cinjenice da je iste dobio uglavnom kad ova dvojica (jos) nisu igrala, a pprotiv obojice ima negativan rezultat. Za utehu, ostace zapamcen kao najelegantniji, sa najvise navijaca, a valjda i $$$ od sponzora.

pusa

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.

no3o

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.
(pusa, 06. jun 2022 18:02)

I ja sa bio, kažu da nije..

Ubedljivo...al' TREĆI

pre 1 godinu

U kom to "univerzitetu" neko ko ima manje trofeja od direktnih konkurenata može da bude "prvi/veći"??

RF > NDJ : 103 > 87 i 20 = 20
RN > NDJ : 92 > 87 i 22 > 20

Rafa >

pre 1 godinu

22 > 20

1058-212 > 1005-204

130 (92-38) > 125 (87-38)

12 > 7 na TRI dobijena seta /11-7 na Slemu + 1 meč iz Dejvis Kupa!/

63 > 62 /titule sa najtrofejnijih podloga tj. Šljaka > Beton!/

...

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Da li za sve vas postoji odjednom samo jedan rekord? Kada ih je Novak stigao po grendslemovima niko nije ni spominjao statističke parametre. Novaku ne samo da ide gotovo svaki statistički parameter od ruke, nego je i realno dosta svestraniji igrač od Nadala. Nadal je zadnjih 10 godina samo tu protiv njega kada je sezona sljake, tu ga pobedi ili nekad izgubi i na osnovu toga je bolji od Novaka. Pa 10 godina ne može ga dobiti na betonu, a ni na travi. Njihovi međusobni susreti generalno idu u Nadalovu korist, jer je većina mečeva odigrano na šljaci i pored toga što ima 2 puta više turnira na betonu godišnje. Međusobni susreti na GS turnirama opet u Nadalovu korist iz istog razloga. Oni su 10 puta igrali na Roland Garosu i 8 puta je pobedio Nadal (11 -7 je ukupno na Grendslemovima za Nadala). Prosto izbegava da igra na podlozi koja njemu ne odgovara i posle će nego ovu statisku pogrešno da protumaci. Jeste Nadal je bolji na šljaci, ali da je izlazio na megdan Novaku na drugim podlogama koliko je on njemu na sljaci, Novak bi imao jedno 10 pobeda više od Nadala do sada. Opet ponavljam duplo više turnira ima na betonu, a odigrali su više mečeva na sljaci. Toliko o GOATU.

Mile Panika

pre 1 godinu

Epa jos nije, https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList


1 SRB Novak Djokovic Active 975 534 219 222 20 5 0 38 - 63 87 373 83.2% 2629
2 SUI Roger Federer Active 933 566 200 167 20 6 0 28 - 54 103 310 81.9% 2550
3 ESP Rafael Nadal Active 882 523 178 181 22 0 0 36 1 59 92 209 83.3% 2552

dzericak

pre 1 godinu

Da je Rafa kojim slučajem Rafail Nadaljev i da igra za Rusiju, ja sam ubeđen da bi ga nešto više Srba, naročito mlađih, smatralo GOATom. Moguće da bi i neki koji mu to ovako žestoko osporavaju, još i gajili nekakvo strahopoštovanje prema njemu.

Obrad

pre 1 godinu

Pogledao sam tu vašu GOAT listu. Kad sam video da su Konors i Lendl ispred Samprasa i Borga zapitao sam se ko je tu lud. I Nadal bi tu trebao biti treći?

Milan

pre 1 godinu

Nadal 9 (slovom DEVET) GODINA nije pobedio glavnog rivala van sljake i na mestu broj 1 proveo je ukupno 3 (slovom TRI) GODINE (ne tri sedmice ili tri meseca vec tri GODINE) manje od njega.
Ovo je vama GOAT tenisa ha ha ha ha

Vidi mudrog Jusu, što Nadalu na tur bi da stavi mu pusu...

pre 1 godinu

(Jusa, 6. jun 2022 14:43)

Pa samo kod srba svako ima svoju listu i svako svoju veru i onda sam sebe imenuje prema svojoj toj nekoj listi i svojoj nekoj veri u koju i ne veruje nego mu je samo bitno da je po njegovom tripu.

To se i kod Juse i Muse i Jovana i Ante i Joške i Jusufa i Juang Cea i Juanita i Džona i Juambe Jambale zove - SAMOVOLJA! Prvi i osnovni greh, neposluha, egoizma i bezbožnosti!

Ali nije problem to što si ti u neposluhu, čak i đavo kad opovrgne Boga, on ponudi alternativu. Čak i demoni imaju PONUDU naspram onog protiv čeka sikću!

Samo ti i tebi slični sikćete... a ponude u kontra smeru NIGDE!

Daj tu listu koja važi... a da nije u tvom umu jedino ispisana! Za takve liste, poput tvoje, postoje tablete

Ovaj

pre 1 godinu

spanska violina
Vidi se da ne gledas tenis, jos vise se vidi da nisi gledao Rafu od 2005. do decemebra 2010. Nisi uopste pratio taj period tenis. Steta. Bila su to lepa vremena, period kada Nolomanija nije znala da tenis postoji. Rafa je igrao sve turnire, ne samo one na sljaci, divna finala njega i Federera.

$$$

pre 1 godinu

Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad.
(spanska volina, 6. jun 2022 15:18)

U periodu od 2006-2011, Nadal je igrao 5 finala na W...Jedan W je propustio...Uzeo 2 titule...Pobedio Federera koji je bio na vrhuncu...A interesantno da Nadal ima vise USO nego Novak...

no name

pre 1 godinu

Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?
(Analizator, 6. jun 2022 14:34)

Osim nedelja na prvom mestu!
Sve si uspeo da slazes.
Kako ti je to poslo za rukom u vreme googole i wikipedije? Nestvrano!

P.s Slazem se za Magaret Kort 24 GS treba da ostane nesto i novim generacijama da pokusaju bar taj preostali rekord kad ne budemo mi zivi!

Hrco

pre 1 godinu

Mozete vi ovde do sutra pisati.. ali svi znaju da se GS turniri broje kao sto su se oduvjek brojali, a to sto ste se vi napalili zadnjih 10ak godina te naucili skoro sva pravila teniske igre i to sto izmisljate neke svoje liste ne mjenja cinjenicu da svi osim vas prate samo GS turnire i sto nitko drugi nije toliko glup da nazove Zavrsni Masters koji se uvjek igra na kraju godine, kad su svi umorni, i to uvjek u dvorani petim GS turnirom.. Svakome moze biti najbolji onaj koga preferira ali nece biti i ovaj put da je cijeli svijet u zabludi a samo vi pametni..vise od pola vas nije znalo pravila kako treba do pojave Novaka(koji je velicina na kvadrat) i sad ste se nasli pametni svima tumaciti kako razmisljati.. Velika vas je pamet ubila sto se vidi po placi koju primate i politicarima koje birate a imate obraza rugati se Svicarcima, Njemcima i Amerikancima jer je eto kod vas sve tako puno bolje.. da nije zalosno bilo bi smijesno.

spanska volina

pre 1 godinu

Najjace su mi ove teniske neznalice koje misle da bi Nadal imao 35 slemova da se dva igraju na sljaci. Sabiraju kao krompire.
Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad. Leci kolena, stopala, ramena, rebra do Nove godine, a kamoli da igra jos jedan slem na sljaci. Utuvite da Rafa izdrzi uz nadljudske napore jedva jedan slem na sljaci.

Keynes

pre 1 godinu

Suvise je velika razlika u broju nedelja na prvom mestu. Takodje, Djokovica van sljake vec 8 godina ne moze da dobije. Ni set, a ne mec. Aus je uzeo jer Djoka nije igrao. Sad na RG je dobio, ali lako je moglo ici u 5., gde se ne zna kako bi proslo na kraju. Tako da, Novak je Goat, a Nadal je goat na sljaci i to je jedina podloga gde jeste bolji od Novaka, ali je Nole konkurentan njemu vise na sljaci, nego Nadal njemu na svim ostalim podlogama.

f

pre 1 godinu

Evo proguglao sam sve moguce svetske portale koji prave goat liste. Svuda Srbin prvi, goat. Nadal tek treci. Sorry susjedi, dzaba piskarate, Novakova karijera je veca od Rafine. To ceo svet zna. Druga je stvar da li ce to javno da se kaze, ili ce da se igra igrica duplih standarda. Npr, kada Novak obori rekord po broju no1 nedelja, zapadnim medijima nije vest obaranje rekorda, nego Novak je izbio na drugo mesto, iza Stefi Graf. Ali zato kad Rafa obori rekord sa 22 slema, to je vest, niko ne spominje 24 titule Margaret Kort. Jel neko stvarno toliko naivan da pomisli da je to tako samo slucajno?

sasa.r

pre 1 godinu

Dajte narode uozbiljimo se. Onaj ko ima najviše GS taj je GOAT.To je osnova tenisa. Naravno ako su GS titule izjednačene , tek onda se uključuju drugi kriterijumi...mastersi, broj sedmica i sezona na prvom mjestu itd. NPR zamislite da je obrnuta situacija. Novak ima 22 a Nadal 20 GS. Da li bi iko pominjao masterse i broj sedmica Nadala...naravno da ne bi.

Mija

pre 1 godinu

Razumljivo da će od Nadala napraviti najboljeg kad oni Terorišu Đokovića skidaju mu bodove i sve čine da ga unište. Zato što misli svojom glavom.I sad će da Pešte mediji kako je Nadal najbolji .A je li ? Neka skinu i Nadalu 2000 bodova pa da vidimo STANJE.Žalosno je što u sve pore društva svetski političari upliću svoje prste i interese.

ccc

pre 1 godinu

@Ivan, isto tako mozes da kazes da i Novak ima samo 2 RG. Zamisli da postoje 2 GS na sljaci, Nadal bi imao 35 GS titula bez problema... Njemu vise lezi jedna podloga ali on ima jos osam titula na ostalim podlogama, a Novak i Rafa Nadalu ne mogu nista na sljaci. Tako moze i da se kaze da je Federer dominantan na travi, Novak na betonu i ne vidim logiku u tvom komentaru. Nadal je njima dvojici uzeo 8 titula na njihovim omiljenim podlogama a oni Nadalu samo 3, a pritom je on morao da pobedjuje njih dvojicu a njih dvojica njega. Nadal je Goat za sada i tako je kako je, ako Novak zeli da bude najbolji svih vremena mora prvenstveno da menja nesto u svom zivotu pa onda na terenu.

Jusa

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.
(Liverpool Man, 06. jun 2022 14:26) Znamo, videli u Njujorku vise puta i u Pekingu. Poz

SiDjiPing

pre 1 godinu

Najlepsi tenis je najteze igrati. Pravi velikani sporta (ili bilo cega) te ucine da mislis da je ono sto cine beskrajno lako. Industrijsko "rudarenje" cini i da se gledalac sam zamori samo gledajuci ga. Klose je najbolji strelac svetskih prvenstava (to nije ni Pele, ni Maradona, ni Zuba, ni Dinho ni Messi), K Malone ispred Jordana u totalnim poenima, Bill Russell ima vise titula i od Magica i Birda ( Jordana ili Hakeema, Shaqa itd ). Niko prvopomenute ne smatra boljim od ovih potonjih. I Dule Pijetlovic (svakako veliki kralj) ima vise trofeja od jednog Igora Milanovica. Daj da se ne igramo malog Perice

Harambaša

pre 1 godinu

Treba sačekati, kao je ATP i WTA krenuo sa revidiranjem turnira i bodova....ne bi me iznenadilo da se i lista potpuno preokrene do kraja godine.
Nadal je svakako sjajan sportista i izuzetan teniser, nemi jedan od dražih.
Sa druge strane RF je jedan od najelegantnijih ikada....obeležio je eru!!
Ipak treba uzeti u obzir da je Novak Đoković jedini u istoriji, koji je Rafu i RF u ukupnom skoru nadigrao, i uspeo izaći kao pobednik na svim podlogama, pa je i Rafu pobeđivao ponekad na šljaci u Parizu, Rimu, Madridu...
Ako se oduzimaju bodovi na Wimbledonu, ista sudbina može snaći AO posle diskriminacije nekih igrača oko učešća. Danas je više nego ikada u sportu važno iz koje ste zemlje, kao i politika te zemlje, pa Rafa mora paziti i oko Baskije, jedna varnica, i ko zna šta bi mu se sve oduzelo!!

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Sta je kriterijum za GOAT i ko ga postavlja? Ako je kriterijum samo broj grand slamova trenutno je Rafa. Ali setite se kad se Novak izjednacio sa drugom dvojicom, pojavili su se i drugi, vazniji kriterijumi kao fer plej, plesanje po terenu i sl. Ako je neko 7 puta bio najbolji na kraju godine a GOAT samo 5 puta ili ukupno tri godine vise na celu ATP liste od GOAT-a onda nesto ne valja sa kriterijumom. Ali dobro, ne treba vise objavljivati ATP listu, ne treba igrati masterse ni finalne turnire samo GS je bitan.

Vaske

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?
(flo, 6. jun 2022 14:18)

A ti si izgleda GOAT lupanja...

Liverpool Man

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.

Jusa

pre 1 godinu

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Nadal nije ni doprvak..., 06. jun 2022 13:50) Ta lista je merodavna koliko i vremenska prognoza.

Analizator

pre 1 godinu

Nadal nije ni blizu Novaku. Razlog: ima 0 osvojenih Finalnih Mastersa koji se racunaju kao 5-ti Grand Slam. A to je veliki nedostatak u trci, ako se zna da postoje igraci koji imaju osvojeno po 6 Finalnih mastersa, a to su Novak i Federer. Isto tako veliki hendikep u GOAT trci Nadalu je sto mu fale 3 masters 1000 osvojeno. Nadal nema masterse Miami, Paris, Shangaj. Sad se setite sta se pricalo o Novaku sve dok nije osvoji RG i Sinsinati ? I na kraju najvazniji argument broj 1 nedelja Novak 373 : Nadal 209 to je ogromna razlika. A u Goat trci se tumaci recimo: Nadal je osvojio 22 GS koji nose najvise bodova kako onda te bodove nije dobro iskoristio da bude Atp 1 najduze. Odgovor je jer je postojao neko bolji od njega, a Nadal se tempirao samo na 1 rekord. Onda 4 GS u istom trenutku na 3 razlicite podloge, ima u istoriji samo Novak. To je ogroman rekord koji pokazuje svestranost. Federer i Nadal imaju samo 3 GS u nizu. Ali Nadal i dalje igra ako uspe da osvoji masterse Miami, Paris, Shangaj i Finalni masters moze da se pridruzi Novaku koji je jedini u svetu tenisa osvojio sve. Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?

Jusa

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.
(Realno, 06. jun 2022 13:43) Zavrsni masters najveca glupost svih vremena. Kada se podloga bude menjala svake sezone, jer oslikava najbolje igrace te sezone, na SVIM podlogama, onda mozemo pricati o tezini tog turnira.

realno i objektivno

pre 1 godinu

Rafa GOAT? Dajte uozbiljite se.
Ne moze biti GOAT teniser koji celu karijeru igra 5 metara iza osn. linije i vraca balone, i pola meca trci u nazad da se namesti na forhend.
Zapamtite, ni jedan velikan tenisa nije igrao forhend balone i sudarao se sa linijskim sudijama. To svi koji malo ozbiljnije prate i razumeju tenis, znaju. Rafa je kralj sljake, preko te podloge je brutalno nabio ukupnu statistiku, pa kao prividno ulazi u pricu za goata, ali istina je da na druge dve podloge nije ni blizu Novaku.
Dve trecine tenisa je Novak bolji, Rafa samo jednu trecinu, kako onda Rafa goat? Ne moze.

flo

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?

cinjenice

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.
Rafa nikada nije odbranio titulu na slemu osim Garosa. Nikada nije odbranio no1 na kraju godine (vezao barem dve no1 godine uzastopno), nikada nije bio no1 tokom cele godine, prakticno nikada nije dominirao duze od pola sezone. Dominirao je samo na sljaci, jednoj jedinoj podlozi, jednom jedinom slemu i nigde vise. Na ostalim slemovima povremeno, sa visegodisnjim pauzama, ubode po nekad kad mu se poklopi.
Svi u svetu koji prate tenis znaju da Rafa zbog navedenog nije goat, ali kad im je izbor po pravicnosti jedan tamo neki divljak sa Balkana, naravno da ce bez problema da pogaze svoje principe i da ce forsirati Rafu. Da Federer ima Novakovu statistiku (370 nedelja, 38 mastersa, dupli zlatni masters, jedini u istoriji sa sva cetiri vezana slema na tri podloge, najbolju sezonu ikada, najvise poena ikada itd), niko Rafu ne bi ni spominjao kao goata.

Cccccc

pre 1 godinu

Mozda GOAT sljake ali uopsteno ne jos. Njegov broj GS trofeja i titula na sljaci je 65,70 procenata od ukupnog broja. I kao sto je vec pomenuto on nije nikakav faktor na Vimbldonu vec vise od 10 godina.

Jasika

pre 1 godinu

navijam za Noleta ali moram priznati da je u trenutboj trci Nadal najveći. Ima 22 GS a Nole 20.
(pop, 6. jun 2022 12:47)

Trol vrlo poznatog potpisa .
Nekako misli da tu titulu može poneti onaj koji čak nije ni najbolji u svom sportu, nije najduže vreme bio najbolji.
GOAT trka nisu samo slemovi , ali hajde objasni botovima da nije tuđe slađe

Wonder woman

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.
(Nenad, 06. jun 2022 12:35)

Teniski svet i svet uopste zabole za Srbe, ne znaju ni gde smo na mapi. Djokovic je antipatican, iritantan, kontradiktoran prema publici, a gori od zelje da se svima dopadne i bude zanimljiv. "Skandal u Australiji protiv Noleta" - jos jedna od bolesnih izjava... ama ko je protiv njega bre, covek se nije vakcinisao, to je bio njegov izbor. Iskljucivo zbog sebe nije igrao, a ne zbog Vatikana, CIA-e, FBI...

Pepo

pre 1 godinu

Bogami jeste, sve kada se sagleda. Uzece Nadal sigurno jos nekoliko GS. Uvijek ista prica unazad. 10 godina, te povrijedjen, te koljena ne mogu izdrzati itd. Sustina je da covjek koristi svaku najmanju sansu da uzme GS, dodje mu Medvedev u finalu i otrese ga lagano, a Nole to isto izgubi, Zverev se povredi a da je Nole kojim slucajem bio garantujem Vam da bi bilo kao protiv Medvedeva. Jednostavno je, protiv Noleta svi igraju na. 120% mogucnosti, a protiv Rafe imaju blokadu ili ie on bas toliko dobar protiv njih, vise da je ovo drugo u pitanju.
Ipak i Nole ima sansu, ali treba da se mane razniraznih prica okolo, vakcinisanja, birbe protiv vjetrenjaca, treba da se otarasi Ivanisevica koji mu stalno nabija dodatni pritisak kroz medije.. Ima Nole sansu ali ako ispuni sve sto sam naveo. Srecno Nole, i sutra da se povuces za mene su GOAT…

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Nije i vi to dobro znate, to vrlo dobro znaju i svi oni koji navijaju za njega - No1etu su oteta 3 GS, a ima i pobedu vise u medjusobnim mecevima iako je na sljaci odigran 1 mec vise nego na betonu. To je to sto se tice te dve stvari, a gde su svi oni ostali parametri i sva ona ostala Novakova sjajna dostignuca, ona ga samo ucsvrcuju na prvom mestu.

Realno

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.

Anja

pre 1 godinu

GOAT ne postoji, bilo da su nauka, umetnost ili sport u pitanju. Kojom vi to vagom mozete izmeriti? Svaka epoha ima svoje velike tenisere, uzgred ni reket ni loptica nisu kao sto su nekad bili. Lejver, Borg, Sampras, po cemu mislite da nisu dorasli ovoj trojici? Kakva je nekad bila konkurecija, kakva je sad, uznapredovani doping, koji je tesko otkriti i igraj sa 35, 36 ili 40 godina. Pre su karijere prestajale sa 26,28, retko je ko igrao sa 30. Muzika...ko je najveci, Bah, Mocart, Betoven, Cajkovski, Sostakovic ili Filip Glas? Mozda Pink Flojd, Stonsi ili cak srpska mati Ceca? Stvar ukusa, zar ne?

Bolje

pre 1 godinu

Nadal je prije svega folirant. Ali i foliraža kad plače posle osvajanja, a opet nsvijaju za njega. A najbolji je sahvaljujuči gapenju Novaka Đokovića posle 1:0 i prednost brejka na OI. Bukvalno predao meč. Amaterski duel sa Medvedevom za kalendarski GS. Pa onda neć vakcinu ni da lažira, znamo kako se završilo. I šlag na tortu, kad je trwbalo da se ode u 5 set, Đoković mlak pačje plitke lopte. I naravno Deportivo La Coruna

panter pudlica

pre 1 godinu

Naravno da nije. I prestanite sa tom pričom ko je Goat.
Kada svi budu završili karijere, tada ćemo pričati o tome. Sada diskutovati tu temu je čist debilizam.

bora rakijaš

pre 1 godinu

Po stoti put, GOAT nije zvanična titula koja se nekom dodeljuje. Vrlo je subjektivna jer svako drugačije analizira određene parametre (nekom su bitniji slemovi, nekom nedelje na vrhu, i tako u nedogled). Pošteno je reći da su (za sada) ova tri tenisera nešto najbolje što smo imali priliku da gledamo. I svaki je poseban na svoj način. Oladite sa mržnjom

hihihi

pre 1 godinu

Bogami, ovde neki pokazuju da ih mnogo boli, grize, jede, sto je jedan Srbin goat kategorija u tenisu, pa svi volsebno naprasno postali nekakvi navijaci, poklonici Spanca (koji se uzgred celu karijeru sprica sa hemijom uz izuzece WADE zbog terapije kao povredjenog cas kolena, cas stopala). Da se ne lazemo, obicni ostrasceni srbomrsci he he. Secam se kako je jedne godine na ovom istom mestu Marej odjednom imao gomilu navijaca, kada se borio sa Novakom za no1. Pa zar vam to nije dokaz o kakvim se obicnim srbofobima radi. Jednom Federerovci na gomili, pa Marejevci, sada Nadalovci... ahahaaa... Pateticno.

Banja Luka

pre 1 godinu

Znaci opet su sam GS najbitniji. Nisu vise nedelje na prvom mestu, posto kada je Federer imao najvise nedelja, nije se moglo ziveti od ovih botova koji su samo to pominjali. Da li shvatate da sada idu dva turnina koje Novak obozava. Pa cak ove godine se moze stici Nadala. Kakava cete onda podatak traziti? Vadjenje gaca iz dupeta, redanje flasica...

klaas-jan huntelaar

pre 1 godinu

trenutno da ako se gledaju gs. ali generalno, medjusobni skor rafe, rodje i noleta kao i broj nedelja na prvom mestu nikako mu ne idu u prilog..

Fan Rafe Nadala

pre 1 godinu

Gledam tenis od 1985 i bekerovog Wimbledona pa do danas tj 37 god nikad niko nije spominjalo riječ gost za velikane pa ni za samprasa da je goat kad je srušio rekord i uzeo 14 GS riječ GOAT je izmišljena zadnjih 6 god u tenisu je uvid bilo i bit će ko ima više slemova ali nije uvik isto more rafa imat više slemova od noleta a ne bit bolji i obrnuto zato je ovo GOAT sranje izmišljeno za budale evo primjer Jordan je rekao da će doć bolji od njega i pojavio se Bron i onda da ne bi bio bolji pušta epizode ja fan jordana tvrdim da bi ga Bron pojeo 1/1nosio bi Mike na leđima tako u svakom sportu svaka generacija bolja more neko bit bolji od rafe i noleta a da ima 20 GS e onda bi svak reko ima 10 a nole 20 gluposti svako priča kako mu odgovara

paralele

pre 1 godinu

Za sada jeste uz dobre sanse da to jos dugo ostane. Zavisi od Nadalove fizicke spreme i Djokovicevog raspolozenja. Oba faktora su u danasnje vreme veoma nestabilna i nepredvidiva.

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

ivan grozni

pre 1 godinu

Statistički, Novak. I kod nas u Srbiji.
Međutim u svetu, definitivno Federer.
Ali i ivo će biti večna debata, kao u fudbalu i košarci!

N.

pre 1 godinu

Porazi od pacera tipa Mareja, Vavrinke i Medvedeva za večnost, kao i 2013-te od Nadala na US openu, a kao si "kralj betona", do 2016-te skor u GS finalima 12-9..
Lečenje lakta meditacijom Pepea, bačene pola godine i poklon GS titule Federeru i Nadalu, udaranje lopticom sudije bez ikakvog razloga,ni bronzu protiv jednog Buste na OI,o parovima je suvišno pričati kako se poneo i na kraju odbijanje vakcinacije i time samo potvrdio loše mišljenje celog Zapada o njemu, e zato nisi najveći ikada i pre svega jer se ne boriš do kraja kao Rafa već od nemoći plačeš na US openu, šanse si imao na tacni kao niko jer je i Rafa propustio 8 GS turnira i svaku si propustio zbog lude glave i loših savetnika, Nadal to ne prašta ne gubi nikada od takvih od kojih si ti dozvolio sebi da izgubiš, 22-20,tačka!

matori

pre 1 godinu

@dovoljan je ovaj link:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(matori, 06. jun 2022 12:37)

mislim da je pored ovog dobar pokazatelj ko je najbolji i zarada od čistog tenisa bez sponzora.
situacija je ista kao na ultimat goat listi...

Moca

pre 1 godinu

Promašena tema dokle god se velika trojka bude aktivno bavila tenisom. Za par godina, kada Novak, Rafa i Rodžer okače rekete o klin, možemo da diskutujemo o tome.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

dovoljan je ovaj link:
[link]
(matori, 6. jun 2022 12:37)

davno već sam rekao da će NĐ imati istu sudbinu kao i Lendl...

Sneza

pre 1 godinu

U finalu RG Novak doziveo ovacije kada je igrao sa Vavrinkom,pa prosli US publika zelela pobedu Novaka.A onda njegovo okruzenje u toku AU opena osulo paljbu protiv Zapadsa gde igranje tenisa jedino ima smisla i onda eto opet Zapad mrzi slobodarski svet.Ako mi navijamo za naseg sampiona trebali bi postovati i tudje velike sampione i uzivati u tenisu bez omalovazavanja i Novala i Rafe i ostalih

pesadinac

pre 1 godinu

Nadal je GOAT u lazi i to bez konkurencije, cak i jedan Lance Armstrong je mala beba u odnosu na njega i njegove podvale.
Jednostavno nemoguce u eri Federera, Djokovica, Murreya, Wawrinke i ostalih uzeti 14 titula na jednom turniru bez stimulativnih sredstava a stalno biti hronicno bolestan i povredjen. Ovo ne prolazi ni kod dece a kamoli kod odraslih i strucnih ljudi.

Dejan

pre 1 godinu

Kada okače rekete o klin i završe karijere, tada će moći da se podvuče crta i kaže ko je GOAT!!! Do tada sve je samo projekcija i puko nagađanje!

Marković

pre 1 godinu

Ajmo realno. Kad ti Marej, Wawrinka i Nisikori na vrhuncu karijere i u najboljim godinama uzmu 6 GS ispred nosa, onda realno ni ne zaslužuješ da budeš GOAT. Da je Nadal imao takve zicere, Nadal bi u tih 6 situacija osvojio 6 GS. Nadalu kad se otvori zreb, Nadal takve situacije maksimalno koristi.

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

Zaki

pre 1 godinu

Za planetu celu jeste, za onaj mali nebitni deo sa brdovitog Balkana za koji niko nije cuo nije. Ali zaista se ne potresamo zbog toga nego slavimo i ovo jutro. Sledeca misija i molitve su upucene da Nolo ne osvoji Vimb, za ostalo cemo lako.

Niki

pre 1 godinu

Ne znam za Nadala jer se cela karijera zasniva na jednom turniru i mnogo je krace bio ATP no1. Medjutim za istinsku legendu je potreban duh pobune protiv sistema i biblijski motiv Davida protiv Golijata. Zato je Novak ozbiljan kandidat za najboljeg sportasa svih vremena, a konkurenti su neprevazidjeni Sena, Mohamed Ali i recimo Maradona. Nadal i Federer su vise rang Felpsa ili Sumahera, koji su uvek bili miljenici sportskog establismenta i ne mogu da pridju ovoj kategoriji. Jos se to ne vidi jer su prejake navijacke strasti (za i protiv Novaka), ali ce za neko vreme biti jasno. Legendom ga i cini to sto je omrazen od mainstream autoriteta, ali je bas zato heroj slobodnog sveta.

boki89

pre 1 godinu

ja imam jedno pitanje posto ovde svako ima svoje misljenje na stotine komentara al mislim da nas niko nece pitati ko je goat.Ko tacno utvrdjuje ko je goat? dal unija nekih tenisera, dal publika,koja publika iz kog dela sveta, dal sponzori ,dal sadasnji igraci tenisa, bivsi ,legenda neka, ko je kompetentan da utvrdi ko je goat u tenisu?Ako to u stvari niko ne utvrdjuje zvanicno onda ce svako za sebe da ima svog najboljeg.Za mene je licno Novak Djokovic najveci ne zbog rezultata u tenisu toliko koliko zbog njegove borbe da uopste postane profesionalni teniser a mislim da se vise namucio nego li i Federer Nadal i Marej i mnogi drugi da ne kazem vecina plus sto dolazi iz jedne Srbije.Mislim da je njemu bio mnogo duzi put samo da stigne tamo nego sad ovo sto je osvajao naspram Nadala koji je vec sa 17 poceo da sljaka

kelner

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...
(sasha, 06. jun 2022 12:43)

U fudbalo osvoji SP i postajes najbolji na svetu naredne 4g
U tenisu si najbolji na svetu kad izadjes na prvo mesto ATP liste.
Neki osvajali GS a nikad nisu bili prvi na ATP listi. Znaci nikad prvi na svetu.

Ned

pre 1 godinu

Zaboravili ste zlato sa OI i u singlu i u dublu, 4 Dejvis kupa. Na grend slemovima ima skor 21-10 protiv Novaka i Rodžera, Novak 18-17, a Federer 10-21. A i šta bi tek bilo da se igra isti broj (po 1 ili po 2) grend slemova na svakoj podlozi... Kao i Završni masters koji je uvek na betonu...
Aj sad udrite Nole fam

...

pre 1 godinu

Nije.
Gori je teniser od Novaka na dve od tri podloge. Cak je gori i od Federera.
Ne moze se biti goat sa dominacijom na samo jednoj podlozi. Nadal je samo kralj sljake. Bio i ostao.
Kraj price.

Pierre Woodman

pre 1 godinu

Ne nego sam ja. Pricamo djokovic je mentalna gromada, gubio finala od wawrinke i medvedeva, nadal kad mu se otvori zrijeb samo melje. Treba priznat da je najbolji

sasha

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...

Dušan

pre 1 godinu

Nadal je igrač koji je osvojio najviše GS i ništa više.

A ko je GOAT tj. ko vodi na GOAT listi lako je utvrditi.

Prestanite da mešate ta dva pojma.

Jusa

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.
(Tiksi14, 06. jun 2022 12:01) Pa ne, bitan je broj organizovanih kovid zurki u pandemiji, broj titula kovidiot godine i sl.

CroFed

pre 1 godinu

Vrlo škakljivo pitanje! Je, on je GOAT Roland Garrosa, Roger Wimbledona a Novak Australian Opena! Problem s Rafom je što na jednom Slamu ima 60% od ukupnih GS titula, i to će mu Rogerovi, a posebice Novakovi fanovi spočitavati, kao i činjenicu da jako "kaska" po pitanju tjedana na tronu za svoja 2 najveća rivala...

Nenad

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.

Joe

pre 1 godinu

"Nadal ne može bit GOAT jer nije osvojio završni Masters na kojem igra 8 najboljih".
A to na AO, Indian Wellsu, Miamiu, Monte Carlu, Rimu itd ne igra 8 najboljih?
Zavrsni Masters je precijenjen turnir jer je na kraju sezone, igrači su umorni i mislima na odmoru već.

Dolf

pre 1 godinu

Broj nedelja na prvom mestu, mastersi (svi duplirani, a niko nema ni ni po jedan od svih), nekalendaraki slem?

Neverovatno kako se Novakovi uspesi i rekordi relativizuju.

Master Yoda

pre 1 godinu

Navijaci vremesnog svajcarca su presvukli majice i sad navijaju za vola sa Majorke. Kad je svajcarac definitivno prso, sad se hvataju za slamku samo da prospu mrznju protiv Novaka.
Nema sta Nadal da trazi u toj trci, osim GS u svim ostalim parametrima je drasticno losiji.
Nole treba da zahvali Nadalu koji je na svaki nacin ponistio Federera kao kandidata za GOAT, o njemu sad vise niko ne prica,

SDG

pre 1 godinu

Puno je zainteresovanih da Nadal postane najbolji. To su isti oni koji su zainteresovani da svi budu protiv Novaka: u Australiji, u Francuskoj, u Engleskoj i u SAD. Pri tome su Novakovi kvaliteti i uspesi potpuno nesporni tako da je to zaista ozbiljan poduhvat sa njihove strane. Tu u potpunosti prednjače čisti i najveći fašisti na svetu Britanci. Ceo svet ponižavaju, iskorišćavaju, lažu na kraju i ugrožavaju zbog ličnih interesa. Teški paraziti i štetočine.

Problematično iskren

pre 1 godinu

Rafa je apsolutno GOAT,najbolji, najomiljeniji, najnormalniji. Čovjek je vrh u svakom pogledu ,toliko godina u vrhu bez ijedne mrlje ili ružne riječi. Naklon do poda za kralja!

Los Angeles

pre 1 godinu

Jeste zato što je Novak istočnoevropljanin vrlo diskutabilnih stavova. Kao takav, mora da ima solidnu i neoborivu prednost nad Nadalom da bi bio opšteprihvaćen kao GOAT.

CroFed

pre 1 godinu

Novak je recimo u izravnim okršajima s Rogerom i Rafom bolji! Ima i više tjedana od svoja 2 najveća rivala, ali ima i najviše kikseva u finalima GS kada je bio veliki favorit! O njegovim mušicama kako na terenu, tako i van terena da ne pričam...

jedan je put

pre 1 godinu

Vi što spominjete broj osvojenih mastersa i ostale trice i kučine imate samo jedan problem u dokazivanju da je Novak bolji od Nadala. GS titule i Mastersi su kao LŠ i LE u fudbalu. Real ima 14 titula LŠ i dve Kupa Uefa. Da li je Milan bolji jer ima tri titule Kupa Uefa? Ili Sevilja koja ih ima šest? Manite se poređenja baba i žaba. Inače je za takvo stanje kriv jedino Novak. Najveće uspehe je ostvario sa Vajdom. Oterao ga je. Grlio drveće, ljubio muškatle, dovodio onog sektaša iz Španije itd. umesto da se fokusirao na tenis. Da rezimiram. Dok ne osvoji najviše GS nije GOAT.

nemanja

pre 1 godinu

S obzirom koliko je Novak sabotiran….us open diskvalifikacija, Australija…
Koliko god otpisivali Novaka, uvek se vrati jaci. Nista jos nije gotovo!

Kont

pre 1 godinu

Ne zna se još. Gren slemovi ne mogu biti jedini kriterijum, to je sigurno. E, sad, kad se krene sa proširenjem liste kriterijuma, ode to daleko.
Nadal je kralj šljake. A to je jedan GS. Kako od toga onda napravi najveći broj GS? Nije baš samo to

Ivan

pre 1 godinu

Goat nije, recimo boat mozda jeste. (Best of all time)
Goat je Rodzer i tako ce zauvek ostati. A vi idite u zavod za statistiku pa racunajte tamo.

Marković

pre 1 godinu

Pa hvala Bogu da je GOAT. Nadal je svoje šanse koristio. Djokovic je izgubio 6-7 GS od Wawrinke, Mareja, Medvedeva, Nisikorija. Kad takve zicere ne iskoristiš, onda ni ne zaslužuješ da budeš GOAT.

wer

pre 1 godinu

ma jok moja baba je..

da djoko ima +2 u odnosu na onu zlu & pokvarenu dvojicu,
nasem bahatom razmetanju i teskom lozenju ne bi bilo kraja

gorasi

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije...
(Cm, 6. jun 2022 11:55)

nije osvojio Majami, Pariz i ATP tour finale

Bata

pre 1 godinu

Postavite to pitanje na nivou celog sveta pa ce te videti rezultat. A i ovde (Srbija i malo region) cete videti iznenadjujuci rezultat. Rafa, Rafa i opet Rafa. O nolomaniji ne treba trositi reci, ona ionako odlazi ubrzano na djubriste istorije.

tnt

pre 1 godinu

Za sljaku mu svaka cast i to je to... Najkompletniji igraci i ujedno najuspesniji su Novak, pa Fedex... Nadala ne bi cak ni uvrstio u top 3 svih vremena...Ali to je samo moje misljenje!

Tiksi14

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.

$$$

pre 1 godinu

Za mene univerzalni GOAT ne postoji...Moze da bude GOAT sljake...GOAT trave...GOAT betona...GOAT GS...GOAT mastersa...GOAT servisa...GOAT riterna...I tako to...

Zile

pre 1 godinu

GOAT će biti onaj koga mediji budu gurali a time i javnost.
Rezultati su bitni ali samo ako nisu jači od Nafala i Rođe.
Novak tu nema šanse, a iako bude imao najbolje rezultate biće odlučeno da titula GOAT nema smisla jer vreme još traje i ko zna šta će se dešavati u budućnosti.

BorisNs

pre 1 godinu

da, trenutno je on GOAT, iako je Novak u h2h bolji, ima vise nedelja i mastersa itd. ipak je ovo najvaznije, ali se nadam da ga Nole stize do kraja godine ili pocetkom sledece pa da se polako ta GOAT trka zavrsi

Darko

pre 1 godinu

Tesko da moze biti GOAT s obzirom koliko su duze i Federer i Novak bili na prvom mestu. Novak kao rekorder preko 3 godine je duze broj 1 od Rafe. Dosta puta je preskocio turneje na drugim podlogama zarad sljake gde je redovno osvajao Roland Garos. Dakle konstantno je birao podlogu koja mu najvise odgovara. Titulu u Australiji duguje australijskoj vladi. Takodje nikada nije osvojio zavrsni masters.

Dragan KG

pre 1 godinu

Stvarno ste dosadni više sa tom polemikom. Dok su igrači još aktivni ne moze biti odgovora na to pitanje. Trenutno imamo samo prolazna vremena ali definitivan odgovor ćemo dobiti tek kad Nadal i Djoković završe karijere.

barba

pre 1 godinu

Bili manje više izjednačeni? Pre godinu i kusur Djoković je imao tri manje, a sad ima dva manje. Zašto otpisujete Novaka, pa čovek je deset put zdraviji od Nadala, a još je i mladji

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

Pokahontas

pre 1 godinu

Opa, opet broj grenda vazniji od elegancije?
Ovakav razvoj Garosa, ispadanje glavnih nosilaca i realno, ocajnog Noleta-to nema veze, naravno...
Tako se moze do jos par titula
Poruka za Novaka-sam si puno toga ukakio

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

IMFO

pre 1 godinu

Nadal je GOAT tenisa. Jednostavno jer Nadal JESTE tenis. Sa svim svojim mananama i vrlinama. On je totalno u tom sportu. Djokovic sve vreme pokusava da bude veci od tenisa, veci od organizacije, veci od sebe. Zbog toga mislim da Djokovic nikada ne moze biti GOAT vec jedan od legendi tenisa.

Vladimir

pre 1 godinu

A ne znam,nekako mi upada u oci ovo da je ogromna razlika u broju osvojenih GS na sljaci. GOAT sljake jeste ali kad se sve ukupno gleda meni nije. To sa GOAT je stvar sta vise volite prosto tj ciji vam se stil i igra vise svidja jer sva trojica su na najvisem mogucem nivou u ovom sportu

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nadal je stvorio prednost u GS titulama zahvaljujući Novakovim glupostima. Jedna titula GS mu je propala jer je loptom pogodio linijsku sutkinju a druga zbog Covida. Zbog njegovih gluposti razišao se i sa Vajdom a Novak bez Vajde nije isti igrač. Mogu Beckeri ili Ivaniševići nadopuniti tim, ali Vajda je taj koji Novaku daje stabilnost i pripremu za meč. Novak je postigao mnoge stvari koje Nadal i Federer nikad neće i kompletniji je igrač od njih. Samo je Novak osvojio sve Masterse, i ne samo to, osvojio ih je po dva puta. Ima sva četiri GS osvojena u nizu, a da nije otišao u Tokio vjerojatno bi imao i kalendarski GS. Ima bolji omjer sa njima dvojicom. Činjenice odnosno brojke govore da su Novakova postignuća najveća i on je po svemu, osim za zapadne medije GOAT, Nadal je na drugom mjestu a Federer ikona zapada je tek treći, pogotovo ako se uzme u obzir njegove rezultate kada su na scenu stupili Novak i Nadal.

Steva

pre 1 godinu

Goat da bude covek koji 15 godina nije osvojio Vimbldon i posle 15 godina osvojio Australiju samo zato sto Djokovic nije igrao, daj ne brukajte se!

Pero

pre 1 godinu

Nadal je u ovom trenutku najbolji igrac svih vremena, tu nema dileme. Da li ce ga do kraja karijere Novak prestici, a svi mi navijamo za to, videcemo.

Darko

pre 1 godinu

Federer je sa 1. mesta pao na 3. mesto na listi najboljih tenisera svih vremena(GOAT-a)
Djokovic i Nadal su na prva 2 mesta. Trenutno je Nadal 1. a Djokovic 2. najbolji teniser svih vremena.

Tihi

pre 1 godinu

Naravno da nije goat. Trka još nije završena, a ove godine se apsolutno sve namestilo kako bi Nadal imao lakši put ka slemovima. Ono sa Australijom, pa povrede mnogih top igrača i neigranje ruskih na Vimbldonu i plus verovatno zabrana ulaska za nevakcinisane u USA za vreme US opena. Sve to ponajviše ide na ruku Nadalu. Usput čovek je osvoji 14 titula na šljaci, mnogo manje na prvom mestu od Novaka, nije vezao 4 slema, nema osvojen ni jedan završni, sve to dovodi u pitanje njegov goat.

Superhik

pre 1 godinu

Naravno da nije, postoji goat list i Nole je ubedljivo prvi, Nadal je trk treci na toj listi. Tu se uzimaju u obzir svi rezultati koje je neki teniser ostvario, nije tenis samo grandslam.

Cm

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije.. Sve ostale statistike su mnogo manje bitne i ne mogu prevagnuti na neku drugu stranu.. Mada i Djokovic mu je pred vratima, samo da se uozbilji..

Alen

pre 1 godinu

Niko normalan njega je smatra za goata jer svi znamo kako je osvojio AO, a i ima manje mastersa od Djokovica i manje pobeda u medjusobnim susretima od Djokovica

sneaky

pre 1 godinu

Trenutno da, ali vodice se borba jos uvijek. Broj Gs titula je najbitnija stvar u toj trci. Nole drzi rekorde u svim ostalim segmentima, ali ovo je nesto sto je faktor broj 1. I ocu da Nole ima makar 1 GS vise. Ni u tom slucaju ga zapadna elita nece predstavljat kao najboljeg nego kao jednog od, ali nebitno ocu da svi argumenti budu na njegovoj strani :)

igor

pre 1 godinu

Hahaha pa ne moze da bude GOAT neko kome u karijeri fale 4 mastersa(od toga 1 završni), tako da još ćemo se ćerat.. on ne drži nijedan rekord sem GS-a, tako da Nadal nema neki stabilan osnov da bude GOAT, ni trenutno...

Nema goata

pre 1 godinu

Ne. Glupo je to i forsirati. Znači Borg i Sanpras otpadaju, a lako moguće da će neki luđak s dobrom kemijom u budućnosti igrati do 45 i biti taj glas s jedno 30 slamova. Kao što ni Ronaldo ni Messi nisu najbolji, tj. ne može se reći da su bolji od svih velikana nogometa. Živimo u jednom bolesnom vremenu, drugovi!

sajza

pre 1 godinu

pa jeste sta, gs se gleda i to je to, al to ne znaci da nole nece na kraju da ga presisa. I nadal ima nebrojano nekih sacuvaj boze rekorda za ko zna sta al u sustini gs je merilo i za sad jeste najbolji svih vremena, jos koliko videcemo.

Zorowitzki

pre 1 godinu

Kao što je Džordan košarka, tako je i Federer tenis. Bilo je i biće boljih od njih, ali većih nikako (jedno je G.O.A.T, a drugo je B.O.A.T.). Dovoljno je videti popularnost njihovog sporta pre i posle njih i nagradne fondove teniskih turnira, odnosno plate košarkaša. A i nisu džabe prvi sportisti koji su premašili cifru od 1 milijarde zarađenih para.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

KD-urgent

pre 1 godinu

Za nas u Srbiji će Novak uvek biti najveći (za nas normalne bar). Sva trojica imaju argumente na svojoj strani. Meni lično je i Federer ispred Nadala, bez obzira na GS, Nadal tek treći. Ali igraju još, ništa nije gotovo.

питам за друга

pre 1 godinu

Два слема више не могу да надокнаде заостатак у мастерсима, завршним турнирима и недељама на првом месту. Тренутно је рекордер по броју слемова, а да ли ће тако и остати, видећемо. Новак је прошлог јануара заостајао три слема, али је стигао разлику већ у јулу.

Kolja

pre 1 godinu

Jeste ,sve dok za par godina,ne izađe na videlo da je većinu karijere bio dopingovan.Završiće na smetlištu istorije i stubu srama kao onaj američki biciklista što je drogiran dominirao na Turu.Biće mu oduzeto bar 10 gs titula.Živi bili,pa videli!

Robo

pre 1 godinu

Po meni nije GOAT. Da Nole nije nepravedno izbačen sa US Opena i da je učestvovao u Australijan Openu, ne bi ovakav odnos GS bio. Na kraja krajeva, nije li malo rano svoditi račune?

ns

pre 1 godinu

nadal je jedan od najskrnavijis sportista uopste... bez trunke empatije i sportskog ponasanja... jedna prosta masina koja voli samo sebe... los covek... ako je on G.O.A.T. onda je sve ostalo nebitno

sasa the king

pre 1 godinu

Za sada jeste i tu nema spora. Ako Novak hoce da mu preuzme titulu, mora da pocne da se vise bavi tenisom i da prihvati civilizacijske (svetske) standarde koliko god mu se to ne svidjalo, ne vezano za to da li je u pravu ili ne. Ako ce da izgura svoje princioe ok, to je legitimno, ali onda mora da racuna da nece moci da se takmici na odredjenim GS i mastersima. A bez kontinuiteta, nema ni forme.

Bebeto

pre 1 godinu

U GOAT trci je trenutno broj 1. Broj GS je glavni rekord u tenisu, zatim broj nedelja na prvom mestu, bitan je i head to head, zatim broj mastersa, broj završenih godina na prvom mestu i broj osvojenih turnira u karijeri. Đoković treba da mu priđe na 1 GS zaostatka i onda se može raspravljati o tome ko je najveći, no nadam se da Nole nije rekao zadnju reč na gren slemovima.

Milos84

pre 1 godinu

Pricajmo objektivno, a ne ostrasceno. I cak sa dva grend slema vise od Novaka, uzimajuci u obzir sve moguce aspekte, on je iza Djokovica, ili u najmanju ruku su tu negde jednaki. I dalje ima medjusobni skor losiji od Djokovica, manje mastersa, i po meni glavna stavka zasto Nadal ne moze biti ispred Noleta i pored vise GS titula koji su glavni parametar je taj sto Rafa nema nijedan osvojen zavrsni masters! Po meni GOAT ne moze biti igrac koji nije osvojio nijedan zavrsni masters, jer ipak je on neki pokazatelj velicine kad se nadju najboljih osam u tom trenutku na turniru.

tenisman

pre 1 godinu

Prvo, trka nije gotova. Nije bila gotova ni da je Novak vezao sva 4 GS, kamoli sada. Ovo će ih terati da traju do 40, naročito Novaka.

Drugo, ne znam ko je Goat ali Nadal koji nije osvojio sve Masterse, treći po broju nedelja na prvom mestu, 10 godina nema pobedu na betonu nad najvećim rivalom ne može biti Goat. Svaka čast za 22, za 14 RG, toliko titula je bolesno dobro ali tenis je mnogo više od toga. Polako, nije još za toliku famu.

iosonostefan

pre 1 godinu

Ni jedan od tri ponuđena odgovora u anketi nije ispravan. On statistički jeste GOAT jer se pre svega gledaju GS titule. Daleko od toga da niko ne može da se poredi sa njim. Novak je bolji po skoro svim drugim parametrima. Na žalost teško će ga prestići i po GS titulama tako da će verovatno Nadal biti nezvanični GOAT u tenisu.

Miloš

pre 1 godinu

Ne, Federer je! Jer je on otac Nadalu i Novaku. Neko zbog koga su oni potrošili živote da ga stižu. Federer takvog nije imao, Samprasa je prestigao na pola karijere i onda obarao samo vlastite rekorde.

Sasa

pre 1 godinu

Nažalost, za sada jeste. Kada Novak odluči da završi karijeru onda ćemo podvući crtu. Male su šanse da uzme 2-3-4 GS, ali ajde da vidimo...

Vlade

pre 1 godinu

Au koliko ga izvlace sljaka i Rolan Garos da bi postao GOAT...
Pa pogledajte koliko ima titula na betonu i travi, ne moze biti GOAT ako samo na sljaci dominira.
Djokovic na sve 3 podloge konstantno igra dobro i zato je najkompletniji teniser u istoriji.
A Federer na sljaci je kao Nadal na travi, dovoljno.

Pavle

pre 1 godinu

Ne bih rekao, Djokovic vodi u svim parametrima i rekordima za GOAT trku osim broja GS a ide wimbldon i igrace duze od Nadala to je evidentno.

...

pre 1 godinu

Nije.
Gori je teniser od Novaka na dve od tri podloge. Cak je gori i od Federera.
Ne moze se biti goat sa dominacijom na samo jednoj podlozi. Nadal je samo kralj sljake. Bio i ostao.
Kraj price.

Tiksi14

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.

Steva

pre 1 godinu

Goat da bude covek koji 15 godina nije osvojio Vimbldon i posle 15 godina osvojio Australiju samo zato sto Djokovic nije igrao, daj ne brukajte se!

Robo

pre 1 godinu

Po meni nije GOAT. Da Nole nije nepravedno izbačen sa US Opena i da je učestvovao u Australijan Openu, ne bi ovakav odnos GS bio. Na kraja krajeva, nije li malo rano svoditi račune?

barba

pre 1 godinu

Bili manje više izjednačeni? Pre godinu i kusur Djoković je imao tri manje, a sad ima dva manje. Zašto otpisujete Novaka, pa čovek je deset put zdraviji od Nadala, a još je i mladji

Darko

pre 1 godinu

Tesko da moze biti GOAT s obzirom koliko su duze i Federer i Novak bili na prvom mestu. Novak kao rekorder preko 3 godine je duze broj 1 od Rafe. Dosta puta je preskocio turneje na drugim podlogama zarad sljake gde je redovno osvajao Roland Garos. Dakle konstantno je birao podlogu koja mu najvise odgovara. Titulu u Australiji duguje australijskoj vladi. Takodje nikada nije osvojio zavrsni masters.

Pavle

pre 1 godinu

Ne bih rekao, Djokovic vodi u svim parametrima i rekordima za GOAT trku osim broja GS a ide wimbldon i igrace duze od Nadala to je evidentno.

Superhik

pre 1 godinu

Naravno da nije, postoji goat list i Nole je ubedljivo prvi, Nadal je trk treci na toj listi. Tu se uzimaju u obzir svi rezultati koje je neki teniser ostvario, nije tenis samo grandslam.

f

pre 1 godinu

Evo proguglao sam sve moguce svetske portale koji prave goat liste. Svuda Srbin prvi, goat. Nadal tek treci. Sorry susjedi, dzaba piskarate, Novakova karijera je veca od Rafine. To ceo svet zna. Druga je stvar da li ce to javno da se kaze, ili ce da se igra igrica duplih standarda. Npr, kada Novak obori rekord po broju no1 nedelja, zapadnim medijima nije vest obaranje rekorda, nego Novak je izbio na drugo mesto, iza Stefi Graf. Ali zato kad Rafa obori rekord sa 22 slema, to je vest, niko ne spominje 24 titule Margaret Kort. Jel neko stvarno toliko naivan da pomisli da je to tako samo slucajno?

Milos84

pre 1 godinu

Pricajmo objektivno, a ne ostrasceno. I cak sa dva grend slema vise od Novaka, uzimajuci u obzir sve moguce aspekte, on je iza Djokovica, ili u najmanju ruku su tu negde jednaki. I dalje ima medjusobni skor losiji od Djokovica, manje mastersa, i po meni glavna stavka zasto Nadal ne moze biti ispred Noleta i pored vise GS titula koji su glavni parametar je taj sto Rafa nema nijedan osvojen zavrsni masters! Po meni GOAT ne moze biti igrac koji nije osvojio nijedan zavrsni masters, jer ipak je on neki pokazatelj velicine kad se nadju najboljih osam u tom trenutku na turniru.

N.

pre 1 godinu

Porazi od pacera tipa Mareja, Vavrinke i Medvedeva za večnost, kao i 2013-te od Nadala na US openu, a kao si "kralj betona", do 2016-te skor u GS finalima 12-9..
Lečenje lakta meditacijom Pepea, bačene pola godine i poklon GS titule Federeru i Nadalu, udaranje lopticom sudije bez ikakvog razloga,ni bronzu protiv jednog Buste na OI,o parovima je suvišno pričati kako se poneo i na kraju odbijanje vakcinacije i time samo potvrdio loše mišljenje celog Zapada o njemu, e zato nisi najveći ikada i pre svega jer se ne boriš do kraja kao Rafa već od nemoći plačeš na US openu, šanse si imao na tacni kao niko jer je i Rafa propustio 8 GS turnira i svaku si propustio zbog lude glave i loših savetnika, Nadal to ne prašta ne gubi nikada od takvih od kojih si ti dozvolio sebi da izgubiš, 22-20,tačka!

Milan

pre 1 godinu

Nadal 9 (slovom DEVET) GODINA nije pobedio glavnog rivala van sljake i na mestu broj 1 proveo je ukupno 3 (slovom TRI) GODINE (ne tri sedmice ili tri meseca vec tri GODINE) manje od njega.
Ovo je vama GOAT tenisa ha ha ha ha

igor

pre 1 godinu

Hahaha pa ne moze da bude GOAT neko kome u karijeri fale 4 mastersa(od toga 1 završni), tako da još ćemo se ćerat.. on ne drži nijedan rekord sem GS-a, tako da Nadal nema neki stabilan osnov da bude GOAT, ni trenutno...

realno i objektivno

pre 1 godinu

Rafa GOAT? Dajte uozbiljite se.
Ne moze biti GOAT teniser koji celu karijeru igra 5 metara iza osn. linije i vraca balone, i pola meca trci u nazad da se namesti na forhend.
Zapamtite, ni jedan velikan tenisa nije igrao forhend balone i sudarao se sa linijskim sudijama. To svi koji malo ozbiljnije prate i razumeju tenis, znaju. Rafa je kralj sljake, preko te podloge je brutalno nabio ukupnu statistiku, pa kao prividno ulazi u pricu za goata, ali istina je da na druge dve podloge nije ni blizu Novaku.
Dve trecine tenisa je Novak bolji, Rafa samo jednu trecinu, kako onda Rafa goat? Ne moze.

tnt

pre 1 godinu

Za sljaku mu svaka cast i to je to... Najkompletniji igraci i ujedno najuspesniji su Novak, pa Fedex... Nadala ne bi cak ni uvrstio u top 3 svih vremena...Ali to je samo moje misljenje!

Moca

pre 1 godinu

Promašena tema dokle god se velika trojka bude aktivno bavila tenisom. Za par godina, kada Novak, Rafa i Rodžer okače rekete o klin, možemo da diskutujemo o tome.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Da li za sve vas postoji odjednom samo jedan rekord? Kada ih je Novak stigao po grendslemovima niko nije ni spominjao statističke parametre. Novaku ne samo da ide gotovo svaki statistički parameter od ruke, nego je i realno dosta svestraniji igrač od Nadala. Nadal je zadnjih 10 godina samo tu protiv njega kada je sezona sljake, tu ga pobedi ili nekad izgubi i na osnovu toga je bolji od Novaka. Pa 10 godina ne može ga dobiti na betonu, a ni na travi. Njihovi međusobni susreti generalno idu u Nadalovu korist, jer je većina mečeva odigrano na šljaci i pored toga što ima 2 puta više turnira na betonu godišnje. Međusobni susreti na GS turnirama opet u Nadalovu korist iz istog razloga. Oni su 10 puta igrali na Roland Garosu i 8 puta je pobedio Nadal (11 -7 je ukupno na Grendslemovima za Nadala). Prosto izbegava da igra na podlozi koja njemu ne odgovara i posle će nego ovu statisku pogrešno da protumaci. Jeste Nadal je bolji na šljaci, ali da je izlazio na megdan Novaku na drugim podlogama koliko je on njemu na sljaci, Novak bi imao jedno 10 pobeda više od Nadala do sada. Opet ponavljam duplo više turnira ima na betonu, a odigrali su više mečeva na sljaci. Toliko o GOATU.

Nema goata

pre 1 godinu

Ne. Glupo je to i forsirati. Znači Borg i Sanpras otpadaju, a lako moguće da će neki luđak s dobrom kemijom u budućnosti igrati do 45 i biti taj glas s jedno 30 slamova. Kao što ni Ronaldo ni Messi nisu najbolji, tj. ne može se reći da su bolji od svih velikana nogometa. Živimo u jednom bolesnom vremenu, drugovi!

Vaske

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?
(flo, 6. jun 2022 14:18)

A ti si izgleda GOAT lupanja...

Wonder woman

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.
(Nenad, 06. jun 2022 12:35)

Teniski svet i svet uopste zabole za Srbe, ne znaju ni gde smo na mapi. Djokovic je antipatican, iritantan, kontradiktoran prema publici, a gori od zelje da se svima dopadne i bude zanimljiv. "Skandal u Australiji protiv Noleta" - jos jedna od bolesnih izjava... ama ko je protiv njega bre, covek se nije vakcinisao, to je bio njegov izbor. Iskljucivo zbog sebe nije igrao, a ne zbog Vatikana, CIA-e, FBI...

IMFO

pre 1 godinu

Nadal je GOAT tenisa. Jednostavno jer Nadal JESTE tenis. Sa svim svojim mananama i vrlinama. On je totalno u tom sportu. Djokovic sve vreme pokusava da bude veci od tenisa, veci od organizacije, veci od sebe. Zbog toga mislim da Djokovic nikada ne moze biti GOAT vec jedan od legendi tenisa.

Jusa

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.
(Tiksi14, 06. jun 2022 12:01) Pa ne, bitan je broj organizovanih kovid zurki u pandemiji, broj titula kovidiot godine i sl.

Problematično iskren

pre 1 godinu

Rafa je apsolutno GOAT,najbolji, najomiljeniji, najnormalniji. Čovjek je vrh u svakom pogledu ,toliko godina u vrhu bez ijedne mrlje ili ružne riječi. Naklon do poda za kralja!

$$$

pre 1 godinu

Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad.
(spanska volina, 6. jun 2022 15:18)

U periodu od 2006-2011, Nadal je igrao 5 finala na W...Jedan W je propustio...Uzeo 2 titule...Pobedio Federera koji je bio na vrhuncu...A interesantno da Nadal ima vise USO nego Novak...

Keynes

pre 1 godinu

Suvise je velika razlika u broju nedelja na prvom mestu. Takodje, Djokovica van sljake vec 8 godina ne moze da dobije. Ni set, a ne mec. Aus je uzeo jer Djoka nije igrao. Sad na RG je dobio, ali lako je moglo ici u 5., gde se ne zna kako bi proslo na kraju. Tako da, Novak je Goat, a Nadal je goat na sljaci i to je jedina podloga gde jeste bolji od Novaka, ali je Nole konkurentan njemu vise na sljaci, nego Nadal njemu na svim ostalim podlogama.

Marković

pre 1 godinu

Pa hvala Bogu da je GOAT. Nadal je svoje šanse koristio. Djokovic je izgubio 6-7 GS od Wawrinke, Mareja, Medvedeva, Nisikorija. Kad takve zicere ne iskoristiš, onda ni ne zaslužuješ da budeš GOAT.

Hrco

pre 1 godinu

Mozete vi ovde do sutra pisati.. ali svi znaju da se GS turniri broje kao sto su se oduvjek brojali, a to sto ste se vi napalili zadnjih 10ak godina te naucili skoro sva pravila teniske igre i to sto izmisljate neke svoje liste ne mjenja cinjenicu da svi osim vas prate samo GS turnire i sto nitko drugi nije toliko glup da nazove Zavrsni Masters koji se uvjek igra na kraju godine, kad su svi umorni, i to uvjek u dvorani petim GS turnirom.. Svakome moze biti najbolji onaj koga preferira ali nece biti i ovaj put da je cijeli svijet u zabludi a samo vi pametni..vise od pola vas nije znalo pravila kako treba do pojave Novaka(koji je velicina na kvadrat) i sad ste se nasli pametni svima tumaciti kako razmisljati.. Velika vas je pamet ubila sto se vidi po placi koju primate i politicarima koje birate a imate obraza rugati se Svicarcima, Njemcima i Amerikancima jer je eto kod vas sve tako puno bolje.. da nije zalosno bilo bi smijesno.

sasa.r

pre 1 godinu

Dajte narode uozbiljimo se. Onaj ko ima najviše GS taj je GOAT.To je osnova tenisa. Naravno ako su GS titule izjednačene , tek onda se uključuju drugi kriterijumi...mastersi, broj sedmica i sezona na prvom mjestu itd. NPR zamislite da je obrnuta situacija. Novak ima 22 a Nadal 20 GS. Da li bi iko pominjao masterse i broj sedmica Nadala...naravno da ne bi.

Anja

pre 1 godinu

GOAT ne postoji, bilo da su nauka, umetnost ili sport u pitanju. Kojom vi to vagom mozete izmeriti? Svaka epoha ima svoje velike tenisere, uzgred ni reket ni loptica nisu kao sto su nekad bili. Lejver, Borg, Sampras, po cemu mislite da nisu dorasli ovoj trojici? Kakva je nekad bila konkurecija, kakva je sad, uznapredovani doping, koji je tesko otkriti i igraj sa 35, 36 ili 40 godina. Pre su karijere prestajale sa 26,28, retko je ko igrao sa 30. Muzika...ko je najveci, Bah, Mocart, Betoven, Cajkovski, Sostakovic ili Filip Glas? Mozda Pink Flojd, Stonsi ili cak srpska mati Ceca? Stvar ukusa, zar ne?

jedan je put

pre 1 godinu

Vi što spominjete broj osvojenih mastersa i ostale trice i kučine imate samo jedan problem u dokazivanju da je Novak bolji od Nadala. GS titule i Mastersi su kao LŠ i LE u fudbalu. Real ima 14 titula LŠ i dve Kupa Uefa. Da li je Milan bolji jer ima tri titule Kupa Uefa? Ili Sevilja koja ih ima šest? Manite se poređenja baba i žaba. Inače je za takvo stanje kriv jedino Novak. Najveće uspehe je ostvario sa Vajdom. Oterao ga je. Grlio drveće, ljubio muškatle, dovodio onog sektaša iz Španije itd. umesto da se fokusirao na tenis. Da rezimiram. Dok ne osvoji najviše GS nije GOAT.

Pierre Woodman

pre 1 godinu

Ne nego sam ja. Pricamo djokovic je mentalna gromada, gubio finala od wawrinke i medvedeva, nadal kad mu se otvori zrijeb samo melje. Treba priznat da je najbolji

paralele

pre 1 godinu

Za sada jeste uz dobre sanse da to jos dugo ostane. Zavisi od Nadalove fizicke spreme i Djokovicevog raspolozenja. Oba faktora su u danasnje vreme veoma nestabilna i nepredvidiva.

dzericak

pre 1 godinu

Da je Rafa kojim slučajem Rafail Nadaljev i da igra za Rusiju, ja sam ubeđen da bi ga nešto više Srba, naročito mlađih, smatralo GOATom. Moguće da bi i neki koji mu to ovako žestoko osporavaju, još i gajili nekakvo strahopoštovanje prema njemu.

Pitanje

pre 1 godinu

Vredi li vise 3 godine provesti na Atp 1 mestu, ili 2 osvojena GS ? Pitajte Wavrinku, Cilica, Medvedeva, Tima. Mareja, Ivanisevica ? Dovidjenja, prijatno

Dejan

pre 1 godinu

Kada okače rekete o klin i završe karijere, tada će moći da se podvuče crta i kaže ko je GOAT!!! Do tada sve je samo projekcija i puko nagađanje!

cinjenice

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.
Rafa nikada nije odbranio titulu na slemu osim Garosa. Nikada nije odbranio no1 na kraju godine (vezao barem dve no1 godine uzastopno), nikada nije bio no1 tokom cele godine, prakticno nikada nije dominirao duze od pola sezone. Dominirao je samo na sljaci, jednoj jedinoj podlozi, jednom jedinom slemu i nigde vise. Na ostalim slemovima povremeno, sa visegodisnjim pauzama, ubode po nekad kad mu se poklopi.
Svi u svetu koji prate tenis znaju da Rafa zbog navedenog nije goat, ali kad im je izbor po pravicnosti jedan tamo neki divljak sa Balkana, naravno da ce bez problema da pogaze svoje principe i da ce forsirati Rafu. Da Federer ima Novakovu statistiku (370 nedelja, 38 mastersa, dupli zlatni masters, jedini u istoriji sa sva cetiri vezana slema na tri podloge, najbolju sezonu ikada, najvise poena ikada itd), niko Rafu ne bi ni spominjao kao goata.

Analizator

pre 1 godinu

Nadal nije ni blizu Novaku. Razlog: ima 0 osvojenih Finalnih Mastersa koji se racunaju kao 5-ti Grand Slam. A to je veliki nedostatak u trci, ako se zna da postoje igraci koji imaju osvojeno po 6 Finalnih mastersa, a to su Novak i Federer. Isto tako veliki hendikep u GOAT trci Nadalu je sto mu fale 3 masters 1000 osvojeno. Nadal nema masterse Miami, Paris, Shangaj. Sad se setite sta se pricalo o Novaku sve dok nije osvoji RG i Sinsinati ? I na kraju najvazniji argument broj 1 nedelja Novak 373 : Nadal 209 to je ogromna razlika. A u Goat trci se tumaci recimo: Nadal je osvojio 22 GS koji nose najvise bodova kako onda te bodove nije dobro iskoristio da bude Atp 1 najduze. Odgovor je jer je postojao neko bolji od njega, a Nadal se tempirao samo na 1 rekord. Onda 4 GS u istom trenutku na 3 razlicite podloge, ima u istoriji samo Novak. To je ogroman rekord koji pokazuje svestranost. Federer i Nadal imaju samo 3 GS u nizu. Ali Nadal i dalje igra ako uspe da osvoji masterse Miami, Paris, Shangaj i Finalni masters moze da se pridruzi Novaku koji je jedini u svetu tenisa osvojio sve. Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?

.....

pre 1 godinu

(Vožd, 06. jun 2022 22:42)
Nije ti dobro poredjenje. Muhamed Ali, Dzordan i Fiser su u svom vremenu bili neprikosnoveni, niko od konkurentata im nije bio ni blizu. Nije nikada Ali dobio nokaut u poslednjoj sekundi 15 runde, MJ nikada nije bio nadigran u poslednjoj utakmici plej ofa, Fiser nije pravio previd u mecu za titulu sv. prvaka, a Federer se blamirao na mec loptama u velikim mecevima koliko hoces. To je razlika. Zato Federer ne moze s njima u pricu, a Novak moze. Nadal ne moze jer je dominantan samo na jednoj od tri podloge. Na druge dve nije ni blizu Novaku. To sto je nabio statistiku na sljaci, znaci samo da je kralj sljake, bio i ostao.

Ovaj

pre 1 godinu

spanska violina
Vidi se da ne gledas tenis, jos vise se vidi da nisi gledao Rafu od 2005. do decemebra 2010. Nisi uopste pratio taj period tenis. Steta. Bila su to lepa vremena, period kada Nolomanija nije znala da tenis postoji. Rafa je igrao sve turnire, ne samo one na sljaci, divna finala njega i Federera.

Pera

pre 1 godinu

Trenutno jeste, ali Nole ima sansu da ga prestigne. Godinu dana je mladji i zdraviji je, imao je splet nesretnih okolnosti od onog US opena na ovamo, delom i zbog svojih poteza, odluka, ako oce da bude GOAT mora da nadje snage da to prevazidje i vrati se opet na sam vrh - trenutno je blizu, ali treba mu snage za jos jedan korak. Prilike dolaze, Vimbldon, US open, pa AO, nadamse da korona vise nece biti faktor, ali sve manje je vremena za greske, mladi dolaze, Nadal koristi prilike. Ali on to moze, samo da povrati samopouzdanje i zar...
Naravno, Federer ostaje treci, ne samo sto nece premasiti 20GS titula, nego, pre svega, zbog cinjenice da je iste dobio uglavnom kad ova dvojica (jos) nisu igrala, a pprotiv obojice ima negativan rezultat. Za utehu, ostace zapamcen kao najelegantniji, sa najvise navijaca, a valjda i $$$ od sponzora.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ljudi, aman, imate li malo zdravog razuma?
Kao sto Nole ne moze da bude GOAT jer nema najvise GS,
tako Nadal ne moze biti GOAT jer nema nedelje i Finalni turnir.
A Fed ni jedno, ni drugo.
Aj da sacekamo, ako bog da, jos neku godinu...

spanska volina

pre 1 godinu

Najjace su mi ove teniske neznalice koje misle da bi Nadal imao 35 slemova da se dva igraju na sljaci. Sabiraju kao krompire.
Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad. Leci kolena, stopala, ramena, rebra do Nove godine, a kamoli da igra jos jedan slem na sljaci. Utuvite da Rafa izdrzi uz nadljudske napore jedva jedan slem na sljaci.

Ciko

pre 1 godinu

Nadal jeste GOAT realno ali nema sanse da ga teniski svet i publika stave ispred Federera. Ipak je Federer, Federer. Pa on ne igra dve godine skoro i dalje ima najjace sponzore. Federer je bog tenisa.

Tihi

pre 1 godinu

Naravno da nije goat. Trka još nije završena, a ove godine se apsolutno sve namestilo kako bi Nadal imao lakši put ka slemovima. Ono sa Australijom, pa povrede mnogih top igrača i neigranje ruskih na Vimbldonu i plus verovatno zabrana ulaska za nevakcinisane u USA za vreme US opena. Sve to ponajviše ide na ruku Nadalu. Usput čovek je osvoji 14 titula na šljaci, mnogo manje na prvom mestu od Novaka, nije vezao 4 slema, nema osvojen ni jedan završni, sve to dovodi u pitanje njegov goat.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Nije i vi to dobro znate, to vrlo dobro znaju i svi oni koji navijaju za njega - No1etu su oteta 3 GS, a ima i pobedu vise u medjusobnim mecevima iako je na sljaci odigran 1 mec vise nego na betonu. To je to sto se tice te dve stvari, a gde su svi oni ostali parametri i sva ona ostala Novakova sjajna dostignuca, ona ga samo ucsvrcuju na prvom mestu.

no3o

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.
(pusa, 06. jun 2022 18:02)

I ja sa bio, kažu da nije..

Pero

pre 1 godinu

Nadal je u ovom trenutku najbolji igrac svih vremena, tu nema dileme. Da li ce ga do kraja karijere Novak prestici, a svi mi navijamo za to, videcemo.

Jusa

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.
(Liverpool Man, 06. jun 2022 14:26) Znamo, videli u Njujorku vise puta i u Pekingu. Poz

Vožd

pre 1 godinu

Pojam GOAT kod sportista se odnosi na onog koji je u svojoj sportskoj disciplini a i šire ostvario najveći uticaj na razvoj, unapređenje i popularisanje sporta kojim se bavi. Taj termin ne podrazumeva pod obavezno da je taj sportista i rezultatski-statistički najbolji. Tako na pr. retko ko se neće složiti da je GOAT u košarci Majkl Đžordan iako ima igrača sa boljom statistikom od njega. Ili na primer u boksu svi se slažu da je Mohamed Ali najveći bosker ikada. A dali je bio i stistički najuspešniji, ne. Ili u šahu svi se slažu da je Bobi Fišer najviše uticao na razvoj i širenje popularnosti ove igre i smatra se najvećim šahistom ikada iako ne znači da je rezultatski najbolji. Ovi sportist su jednostavnio sinonimi za sport kojim su se bavili. U tenisu je to Rođžer Federer on je najviše uticao na podizanje popularnosti ove igre i svojim stilom (slično kao Džordan u košarci ili Ali u bosku) uticao više nego bilo koji drugi teniser u istoriji na popularisanje ove igre u svetu. Djoković i Nadal imaju vrhunske rezultate za nijansu i bolje od Federera ali kad se kaže tenis misli se na Federera. Zbog toga je Federer nepikosnoveni GOAT kada je reč o tenisu.

Darko

pre 1 godinu

Federer je sa 1. mesta pao na 3. mesto na listi najboljih tenisera svih vremena(GOAT-a)
Djokovic i Nadal su na prva 2 mesta. Trenutno je Nadal 1. a Djokovic 2. najbolji teniser svih vremena.

Bata

pre 1 godinu

Postavite to pitanje na nivou celog sveta pa ce te videti rezultat. A i ovde (Srbija i malo region) cete videti iznenadjujuci rezultat. Rafa, Rafa i opet Rafa. O nolomaniji ne treba trositi reci, ona ionako odlazi ubrzano na djubriste istorije.

flo

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Sta je kriterijum za GOAT i ko ga postavlja? Ako je kriterijum samo broj grand slamova trenutno je Rafa. Ali setite se kad se Novak izjednacio sa drugom dvojicom, pojavili su se i drugi, vazniji kriterijumi kao fer plej, plesanje po terenu i sl. Ako je neko 7 puta bio najbolji na kraju godine a GOAT samo 5 puta ili ukupno tri godine vise na celu ATP liste od GOAT-a onda nesto ne valja sa kriterijumom. Ali dobro, ne treba vise objavljivati ATP listu, ne treba igrati masterse ni finalne turnire samo GS je bitan.

Mile Panika

pre 1 godinu

Epa jos nije, https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList


1 SRB Novak Djokovic Active 975 534 219 222 20 5 0 38 - 63 87 373 83.2% 2629
2 SUI Roger Federer Active 933 566 200 167 20 6 0 28 - 54 103 310 81.9% 2550
3 ESP Rafael Nadal Active 882 523 178 181 22 0 0 36 1 59 92 209 83.3% 2552

Miloš

pre 1 godinu

Ne, Federer je! Jer je on otac Nadalu i Novaku. Neko zbog koga su oni potrošili živote da ga stižu. Federer takvog nije imao, Samprasa je prestigao na pola karijere i onda obarao samo vlastite rekorde.

sajza

pre 1 godinu

pa jeste sta, gs se gleda i to je to, al to ne znaci da nole nece na kraju da ga presisa. I nadal ima nebrojano nekih sacuvaj boze rekorda za ko zna sta al u sustini gs je merilo i za sad jeste najbolji svih vremena, jos koliko videcemo.

Obrad

pre 1 godinu

Pogledao sam tu vašu GOAT listu. Kad sam video da su Konors i Lendl ispred Samprasa i Borga zapitao sam se ko je tu lud. I Nadal bi tu trebao biti treći?

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Još nisu okačili ''rekete o klin'', t.j. još uvek su im karijere u toku i crta će se podvući kad se penzionišu... Jedno je sigurno: Rafa je G.O.A.T. na šljaci a da li će to biti i u ukupnom preseku - ostaje da se vidi

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nadal je stvorio prednost u GS titulama zahvaljujući Novakovim glupostima. Jedna titula GS mu je propala jer je loptom pogodio linijsku sutkinju a druga zbog Covida. Zbog njegovih gluposti razišao se i sa Vajdom a Novak bez Vajde nije isti igrač. Mogu Beckeri ili Ivaniševići nadopuniti tim, ali Vajda je taj koji Novaku daje stabilnost i pripremu za meč. Novak je postigao mnoge stvari koje Nadal i Federer nikad neće i kompletniji je igrač od njih. Samo je Novak osvojio sve Masterse, i ne samo to, osvojio ih je po dva puta. Ima sva četiri GS osvojena u nizu, a da nije otišao u Tokio vjerojatno bi imao i kalendarski GS. Ima bolji omjer sa njima dvojicom. Činjenice odnosno brojke govore da su Novakova postignuća najveća i on je po svemu, osim za zapadne medije GOAT, Nadal je na drugom mjestu a Federer ikona zapada je tek treći, pogotovo ako se uzme u obzir njegove rezultate kada su na scenu stupili Novak i Nadal.

Dolf

pre 1 godinu

Broj nedelja na prvom mestu, mastersi (svi duplirani, a niko nema ni ni po jedan od svih), nekalendaraki slem?

Neverovatno kako se Novakovi uspesi i rekordi relativizuju.

ccc

pre 1 godinu

@Ivan, isto tako mozes da kazes da i Novak ima samo 2 RG. Zamisli da postoje 2 GS na sljaci, Nadal bi imao 35 GS titula bez problema... Njemu vise lezi jedna podloga ali on ima jos osam titula na ostalim podlogama, a Novak i Rafa Nadalu ne mogu nista na sljaci. Tako moze i da se kaze da je Federer dominantan na travi, Novak na betonu i ne vidim logiku u tvom komentaru. Nadal je njima dvojici uzeo 8 titula na njihovim omiljenim podlogama a oni Nadalu samo 3, a pritom je on morao da pobedjuje njih dvojicu a njih dvojica njega. Nadal je Goat za sada i tako je kako je, ako Novak zeli da bude najbolji svih vremena mora prvenstveno da menja nesto u svom zivotu pa onda na terenu.

Ubedljivo...al' TREĆI

pre 1 godinu

U kom to "univerzitetu" neko ko ima manje trofeja od direktnih konkurenata može da bude "prvi/veći"??

RF > NDJ : 103 > 87 i 20 = 20
RN > NDJ : 92 > 87 i 22 > 20

pusa

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.

питам за друга

pre 1 godinu

Два слема више не могу да надокнаде заостатак у мастерсима, завршним турнирима и недељама на првом месту. Тренутно је рекордер по броју слемова, а да ли ће тако и остати, видећемо. Новак је прошлог јануара заостајао три слема, али је стигао разлику већ у јулу.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

kelner

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...
(sasha, 06. jun 2022 12:43)

U fudbalo osvoji SP i postajes najbolji na svetu naredne 4g
U tenisu si najbolji na svetu kad izadjes na prvo mesto ATP liste.
Neki osvajali GS a nikad nisu bili prvi na ATP listi. Znaci nikad prvi na svetu.

ns

pre 1 godinu

nadal je jedan od najskrnavijis sportista uopste... bez trunke empatije i sportskog ponasanja... jedna prosta masina koja voli samo sebe... los covek... ako je on G.O.A.T. onda je sve ostalo nebitno

Fan Rafe Nadala

pre 1 godinu

Gledam tenis od 1985 i bekerovog Wimbledona pa do danas tj 37 god nikad niko nije spominjalo riječ gost za velikane pa ni za samprasa da je goat kad je srušio rekord i uzeo 14 GS riječ GOAT je izmišljena zadnjih 6 god u tenisu je uvid bilo i bit će ko ima više slemova ali nije uvik isto more rafa imat više slemova od noleta a ne bit bolji i obrnuto zato je ovo GOAT sranje izmišljeno za budale evo primjer Jordan je rekao da će doć bolji od njega i pojavio se Bron i onda da ne bi bio bolji pušta epizode ja fan jordana tvrdim da bi ga Bron pojeo 1/1nosio bi Mike na leđima tako u svakom sportu svaka generacija bolja more neko bit bolji od rafe i noleta a da ima 20 GS e onda bi svak reko ima 10 a nole 20 gluposti svako priča kako mu odgovara

Banja Luka

pre 1 godinu

Znaci opet su sam GS najbitniji. Nisu vise nedelje na prvom mestu, posto kada je Federer imao najvise nedelja, nije se moglo ziveti od ovih botova koji su samo to pominjali. Da li shvatate da sada idu dva turnina koje Novak obozava. Pa cak ove godine se moze stici Nadala. Kakava cete onda podatak traziti? Vadjenje gaca iz dupeta, redanje flasica...

Liverpool Man

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.

Rafa >

pre 1 godinu

22 > 20

1058-212 > 1005-204

130 (92-38) > 125 (87-38)

12 > 7 na TRI dobijena seta /11-7 na Slemu + 1 meč iz Dejvis Kupa!/

63 > 62 /titule sa najtrofejnijih podloga tj. Šljaka > Beton!/

...

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

Joe

pre 1 godinu

"Nadal ne može bit GOAT jer nije osvojio završni Masters na kojem igra 8 najboljih".
A to na AO, Indian Wellsu, Miamiu, Monte Carlu, Rimu itd ne igra 8 najboljih?
Zavrsni Masters je precijenjen turnir jer je na kraju sezone, igrači su umorni i mislima na odmoru već.

Kont

pre 1 godinu

Ne zna se još. Gren slemovi ne mogu biti jedini kriterijum, to je sigurno. E, sad, kad se krene sa proširenjem liste kriterijuma, ode to daleko.
Nadal je kralj šljake. A to je jedan GS. Kako od toga onda napravi najveći broj GS? Nije baš samo to

pesadinac

pre 1 godinu

Nadal je GOAT u lazi i to bez konkurencije, cak i jedan Lance Armstrong je mala beba u odnosu na njega i njegove podvale.
Jednostavno nemoguce u eri Federera, Djokovica, Murreya, Wawrinke i ostalih uzeti 14 titula na jednom turniru bez stimulativnih sredstava a stalno biti hronicno bolestan i povredjen. Ovo ne prolazi ni kod dece a kamoli kod odraslih i strucnih ljudi.

Dragan KG

pre 1 godinu

Stvarno ste dosadni više sa tom polemikom. Dok su igrači još aktivni ne moze biti odgovora na to pitanje. Trenutno imamo samo prolazna vremena ali definitivan odgovor ćemo dobiti tek kad Nadal i Djoković završe karijere.

Ned

pre 1 godinu

Zaboravili ste zlato sa OI i u singlu i u dublu, 4 Dejvis kupa. Na grend slemovima ima skor 21-10 protiv Novaka i Rodžera, Novak 18-17, a Federer 10-21. A i šta bi tek bilo da se igra isti broj (po 1 ili po 2) grend slemova na svakoj podlozi... Kao i Završni masters koji je uvek na betonu...
Aj sad udrite Nole fam

Master Yoda

pre 1 godinu

Navijaci vremesnog svajcarca su presvukli majice i sad navijaju za vola sa Majorke. Kad je svajcarac definitivno prso, sad se hvataju za slamku samo da prospu mrznju protiv Novaka.
Nema sta Nadal da trazi u toj trci, osim GS u svim ostalim parametrima je drasticno losiji.
Nole treba da zahvali Nadalu koji je na svaki nacin ponistio Federera kao kandidata za GOAT, o njemu sad vise niko ne prica,

SDG

pre 1 godinu

Puno je zainteresovanih da Nadal postane najbolji. To su isti oni koji su zainteresovani da svi budu protiv Novaka: u Australiji, u Francuskoj, u Engleskoj i u SAD. Pri tome su Novakovi kvaliteti i uspesi potpuno nesporni tako da je to zaista ozbiljan poduhvat sa njihove strane. Tu u potpunosti prednjače čisti i najveći fašisti na svetu Britanci. Ceo svet ponižavaju, iskorišćavaju, lažu na kraju i ugrožavaju zbog ličnih interesa. Teški paraziti i štetočine.

sasha

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...

Bolje

pre 1 godinu

Nadal je prije svega folirant. Ali i foliraža kad plače posle osvajanja, a opet nsvijaju za njega. A najbolji je sahvaljujuči gapenju Novaka Đokovića posle 1:0 i prednost brejka na OI. Bukvalno predao meč. Amaterski duel sa Medvedevom za kalendarski GS. Pa onda neć vakcinu ni da lažira, znamo kako se završilo. I šlag na tortu, kad je trwbalo da se ode u 5 set, Đoković mlak pačje plitke lopte. I naravno Deportivo La Coruna

Zaki

pre 1 godinu

Za planetu celu jeste, za onaj mali nebitni deo sa brdovitog Balkana za koji niko nije cuo nije. Ali zaista se ne potresamo zbog toga nego slavimo i ovo jutro. Sledeca misija i molitve su upucene da Nolo ne osvoji Vimb, za ostalo cemo lako.

Marković

pre 1 godinu

Ajmo realno. Kad ti Marej, Wawrinka i Nisikori na vrhuncu karijere i u najboljim godinama uzmu 6 GS ispred nosa, onda realno ni ne zaslužuješ da budeš GOAT. Da je Nadal imao takve zicere, Nadal bi u tih 6 situacija osvojio 6 GS. Nadalu kad se otvori zreb, Nadal takve situacije maksimalno koristi.

hihihi

pre 1 godinu

Bogami, ovde neki pokazuju da ih mnogo boli, grize, jede, sto je jedan Srbin goat kategorija u tenisu, pa svi volsebno naprasno postali nekakvi navijaci, poklonici Spanca (koji se uzgred celu karijeru sprica sa hemijom uz izuzece WADE zbog terapije kao povredjenog cas kolena, cas stopala). Da se ne lazemo, obicni ostrasceni srbomrsci he he. Secam se kako je jedne godine na ovom istom mestu Marej odjednom imao gomilu navijaca, kada se borio sa Novakom za no1. Pa zar vam to nije dokaz o kakvim se obicnim srbofobima radi. Jednom Federerovci na gomili, pa Marejevci, sada Nadalovci... ahahaaa... Pateticno.

Mija

pre 1 godinu

Razumljivo da će od Nadala napraviti najboljeg kad oni Terorišu Đokovića skidaju mu bodove i sve čine da ga unište. Zato što misli svojom glavom.I sad će da Pešte mediji kako je Nadal najbolji .A je li ? Neka skinu i Nadalu 2000 bodova pa da vidimo STANJE.Žalosno je što u sve pore društva svetski političari upliću svoje prste i interese.

sneaky

pre 1 godinu

Trenutno da, ali vodice se borba jos uvijek. Broj Gs titula je najbitnija stvar u toj trci. Nole drzi rekorde u svim ostalim segmentima, ali ovo je nesto sto je faktor broj 1. I ocu da Nole ima makar 1 GS vise. Ni u tom slucaju ga zapadna elita nece predstavljat kao najboljeg nego kao jednog od, ali nebitno ocu da svi argumenti budu na njegovoj strani :)

Kolja

pre 1 godinu

Jeste ,sve dok za par godina,ne izađe na videlo da je većinu karijere bio dopingovan.Završiće na smetlištu istorije i stubu srama kao onaj američki biciklista što je drogiran dominirao na Turu.Biće mu oduzeto bar 10 gs titula.Živi bili,pa videli!

Cm

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije.. Sve ostale statistike su mnogo manje bitne i ne mogu prevagnuti na neku drugu stranu.. Mada i Djokovic mu je pred vratima, samo da se uozbilji..

nemanja

pre 1 godinu

S obzirom koliko je Novak sabotiran….us open diskvalifikacija, Australija…
Koliko god otpisivali Novaka, uvek se vrati jaci. Nista jos nije gotovo!

Dušan

pre 1 godinu

Nadal je igrač koji je osvojio najviše GS i ništa više.

A ko je GOAT tj. ko vodi na GOAT listi lako je utvrditi.

Prestanite da mešate ta dva pojma.

Pepo

pre 1 godinu

Bogami jeste, sve kada se sagleda. Uzece Nadal sigurno jos nekoliko GS. Uvijek ista prica unazad. 10 godina, te povrijedjen, te koljena ne mogu izdrzati itd. Sustina je da covjek koristi svaku najmanju sansu da uzme GS, dodje mu Medvedev u finalu i otrese ga lagano, a Nole to isto izgubi, Zverev se povredi a da je Nole kojim slucajem bio garantujem Vam da bi bilo kao protiv Medvedeva. Jednostavno je, protiv Noleta svi igraju na. 120% mogucnosti, a protiv Rafe imaju blokadu ili ie on bas toliko dobar protiv njih, vise da je ovo drugo u pitanju.
Ipak i Nole ima sansu, ali treba da se mane razniraznih prica okolo, vakcinisanja, birbe protiv vjetrenjaca, treba da se otarasi Ivanisevica koji mu stalno nabija dodatni pritisak kroz medije.. Ima Nole sansu ali ako ispuni sve sto sam naveo. Srecno Nole, i sutra da se povuces za mene su GOAT…

Cccccc

pre 1 godinu

Mozda GOAT sljake ali uopsteno ne jos. Njegov broj GS trofeja i titula na sljaci je 65,70 procenata od ukupnog broja. I kao sto je vec pomenuto on nije nikakav faktor na Vimbldonu vec vise od 10 godina.

Jusa

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.
(Realno, 06. jun 2022 13:43) Zavrsni masters najveca glupost svih vremena. Kada se podloga bude menjala svake sezone, jer oslikava najbolje igrace te sezone, na SVIM podlogama, onda mozemo pricati o tezini tog turnira.

Zorowitzki

pre 1 godinu

Kao što je Džordan košarka, tako je i Federer tenis. Bilo je i biće boljih od njih, ali većih nikako (jedno je G.O.A.T, a drugo je B.O.A.T.). Dovoljno je videti popularnost njihovog sporta pre i posle njih i nagradne fondove teniskih turnira, odnosno plate košarkaša. A i nisu džabe prvi sportisti koji su premašili cifru od 1 milijarde zarađenih para.

bora rakijaš

pre 1 godinu

Po stoti put, GOAT nije zvanična titula koja se nekom dodeljuje. Vrlo je subjektivna jer svako drugačije analizira određene parametre (nekom su bitniji slemovi, nekom nedelje na vrhu, i tako u nedogled). Pošteno je reći da su (za sada) ova tri tenisera nešto najbolje što smo imali priliku da gledamo. I svaki je poseban na svoj način. Oladite sa mržnjom

Realno

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

Jusa

pre 1 godinu

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Nadal nije ni doprvak..., 06. jun 2022 13:50) Ta lista je merodavna koliko i vremenska prognoza.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

gorasi

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije...
(Cm, 6. jun 2022 11:55)

nije osvojio Majami, Pariz i ATP tour finale

ivan grozni

pre 1 godinu

Statistički, Novak. I kod nas u Srbiji.
Međutim u svetu, definitivno Federer.
Ali i ivo će biti večna debata, kao u fudbalu i košarci!

boki89

pre 1 godinu

ja imam jedno pitanje posto ovde svako ima svoje misljenje na stotine komentara al mislim da nas niko nece pitati ko je goat.Ko tacno utvrdjuje ko je goat? dal unija nekih tenisera, dal publika,koja publika iz kog dela sveta, dal sponzori ,dal sadasnji igraci tenisa, bivsi ,legenda neka, ko je kompetentan da utvrdi ko je goat u tenisu?Ako to u stvari niko ne utvrdjuje zvanicno onda ce svako za sebe da ima svog najboljeg.Za mene je licno Novak Djokovic najveci ne zbog rezultata u tenisu toliko koliko zbog njegove borbe da uopste postane profesionalni teniser a mislim da se vise namucio nego li i Federer Nadal i Marej i mnogi drugi da ne kazem vecina plus sto dolazi iz jedne Srbije.Mislim da je njemu bio mnogo duzi put samo da stigne tamo nego sad ovo sto je osvajao naspram Nadala koji je vec sa 17 poceo da sljaka

Vlade

pre 1 godinu

Au koliko ga izvlace sljaka i Rolan Garos da bi postao GOAT...
Pa pogledajte koliko ima titula na betonu i travi, ne moze biti GOAT ako samo na sljaci dominira.
Djokovic na sve 3 podloge konstantno igra dobro i zato je najkompletniji teniser u istoriji.
A Federer na sljaci je kao Nadal na travi, dovoljno.

Nenad

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.

Niki

pre 1 godinu

Ne znam za Nadala jer se cela karijera zasniva na jednom turniru i mnogo je krace bio ATP no1. Medjutim za istinsku legendu je potreban duh pobune protiv sistema i biblijski motiv Davida protiv Golijata. Zato je Novak ozbiljan kandidat za najboljeg sportasa svih vremena, a konkurenti su neprevazidjeni Sena, Mohamed Ali i recimo Maradona. Nadal i Federer su vise rang Felpsa ili Sumahera, koji su uvek bili miljenici sportskog establismenta i ne mogu da pridju ovoj kategoriji. Jos se to ne vidi jer su prejake navijacke strasti (za i protiv Novaka), ali ce za neko vreme biti jasno. Legendom ga i cini to sto je omrazen od mainstream autoriteta, ali je bas zato heroj slobodnog sveta.

matori

pre 1 godinu

@dovoljan je ovaj link:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(matori, 06. jun 2022 12:37)

mislim da je pored ovog dobar pokazatelj ko je najbolji i zarada od čistog tenisa bez sponzora.
situacija je ista kao na ultimat goat listi...

Pokahontas

pre 1 godinu

Opa, opet broj grenda vazniji od elegancije?
Ovakav razvoj Garosa, ispadanje glavnih nosilaca i realno, ocajnog Noleta-to nema veze, naravno...
Tako se moze do jos par titula
Poruka za Novaka-sam si puno toga ukakio

Sneza

pre 1 godinu

U finalu RG Novak doziveo ovacije kada je igrao sa Vavrinkom,pa prosli US publika zelela pobedu Novaka.A onda njegovo okruzenje u toku AU opena osulo paljbu protiv Zapadsa gde igranje tenisa jedino ima smisla i onda eto opet Zapad mrzi slobodarski svet.Ako mi navijamo za naseg sampiona trebali bi postovati i tudje velike sampione i uzivati u tenisu bez omalovazavanja i Novala i Rafe i ostalih

Harambaša

pre 1 godinu

Treba sačekati, kao je ATP i WTA krenuo sa revidiranjem turnira i bodova....ne bi me iznenadilo da se i lista potpuno preokrene do kraja godine.
Nadal je svakako sjajan sportista i izuzetan teniser, nemi jedan od dražih.
Sa druge strane RF je jedan od najelegantnijih ikada....obeležio je eru!!
Ipak treba uzeti u obzir da je Novak Đoković jedini u istoriji, koji je Rafu i RF u ukupnom skoru nadigrao, i uspeo izaći kao pobednik na svim podlogama, pa je i Rafu pobeđivao ponekad na šljaci u Parizu, Rimu, Madridu...
Ako se oduzimaju bodovi na Wimbledonu, ista sudbina može snaći AO posle diskriminacije nekih igrača oko učešća. Danas je više nego ikada u sportu važno iz koje ste zemlje, kao i politika te zemlje, pa Rafa mora paziti i oko Baskije, jedna varnica, i ko zna šta bi mu se sve oduzelo!!

SiDjiPing

pre 1 godinu

Najlepsi tenis je najteze igrati. Pravi velikani sporta (ili bilo cega) te ucine da mislis da je ono sto cine beskrajno lako. Industrijsko "rudarenje" cini i da se gledalac sam zamori samo gledajuci ga. Klose je najbolji strelac svetskih prvenstava (to nije ni Pele, ni Maradona, ni Zuba, ni Dinho ni Messi), K Malone ispred Jordana u totalnim poenima, Bill Russell ima vise titula i od Magica i Birda ( Jordana ili Hakeema, Shaqa itd ). Niko prvopomenute ne smatra boljim od ovih potonjih. I Dule Pijetlovic (svakako veliki kralj) ima vise trofeja od jednog Igora Milanovica. Daj da se ne igramo malog Perice

no name

pre 1 godinu

Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?
(Analizator, 6. jun 2022 14:34)

Osim nedelja na prvom mestu!
Sve si uspeo da slazes.
Kako ti je to poslo za rukom u vreme googole i wikipedije? Nestvrano!

P.s Slazem se za Magaret Kort 24 GS treba da ostane nesto i novim generacijama da pokusaju bar taj preostali rekord kad ne budemo mi zivi!

tenisman

pre 1 godinu

Prvo, trka nije gotova. Nije bila gotova ni da je Novak vezao sva 4 GS, kamoli sada. Ovo će ih terati da traju do 40, naročito Novaka.

Drugo, ne znam ko je Goat ali Nadal koji nije osvojio sve Masterse, treći po broju nedelja na prvom mestu, 10 godina nema pobedu na betonu nad najvećim rivalom ne može biti Goat. Svaka čast za 22, za 14 RG, toliko titula je bolesno dobro ali tenis je mnogo više od toga. Polako, nije još za toliku famu.

KD-urgent

pre 1 godinu

Za nas u Srbiji će Novak uvek biti najveći (za nas normalne bar). Sva trojica imaju argumente na svojoj strani. Meni lično je i Federer ispred Nadala, bez obzira na GS, Nadal tek treći. Ali igraju još, ništa nije gotovo.

BorisNs

pre 1 godinu

da, trenutno je on GOAT, iako je Novak u h2h bolji, ima vise nedelja i mastersa itd. ipak je ovo najvaznije, ali se nadam da ga Nole stize do kraja godine ili pocetkom sledece pa da se polako ta GOAT trka zavrsi

CroFed

pre 1 godinu

Vrlo škakljivo pitanje! Je, on je GOAT Roland Garrosa, Roger Wimbledona a Novak Australian Opena! Problem s Rafom je što na jednom Slamu ima 60% od ukupnih GS titula, i to će mu Rogerovi, a posebice Novakovi fanovi spočitavati, kao i činjenicu da jako "kaska" po pitanju tjedana na tronu za svoja 2 najveća rivala...

wer

pre 1 godinu

ma jok moja baba je..

da djoko ima +2 u odnosu na onu zlu & pokvarenu dvojicu,
nasem bahatom razmetanju i teskom lozenju ne bi bilo kraja

CroFed

pre 1 godinu

Novak je recimo u izravnim okršajima s Rogerom i Rafom bolji! Ima i više tjedana od svoja 2 najveća rivala, ali ima i najviše kikseva u finalima GS kada je bio veliki favorit! O njegovim mušicama kako na terenu, tako i van terena da ne pričam...

klaas-jan huntelaar

pre 1 godinu

trenutno da ako se gledaju gs. ali generalno, medjusobni skor rafe, rodje i noleta kao i broj nedelja na prvom mestu nikako mu ne idu u prilog..

Jasika

pre 1 godinu

navijam za Noleta ali moram priznati da je u trenutboj trci Nadal najveći. Ima 22 GS a Nole 20.
(pop, 6. jun 2022 12:47)

Trol vrlo poznatog potpisa .
Nekako misli da tu titulu može poneti onaj koji čak nije ni najbolji u svom sportu, nije najduže vreme bio najbolji.
GOAT trka nisu samo slemovi , ali hajde objasni botovima da nije tuđe slađe

panter pudlica

pre 1 godinu

Naravno da nije. I prestanite sa tom pričom ko je Goat.
Kada svi budu završili karijere, tada ćemo pričati o tome. Sada diskutovati tu temu je čist debilizam.

sasa the king

pre 1 godinu

Za sada jeste i tu nema spora. Ako Novak hoce da mu preuzme titulu, mora da pocne da se vise bavi tenisom i da prihvati civilizacijske (svetske) standarde koliko god mu se to ne svidjalo, ne vezano za to da li je u pravu ili ne. Ako ce da izgura svoje princioe ok, to je legitimno, ali onda mora da racuna da nece moci da se takmici na odredjenim GS i mastersima. A bez kontinuiteta, nema ni forme.

Alen

pre 1 godinu

Niko normalan njega je smatra za goata jer svi znamo kako je osvojio AO, a i ima manje mastersa od Djokovica i manje pobeda u medjusobnim susretima od Djokovica

Vladimir

pre 1 godinu

A ne znam,nekako mi upada u oci ovo da je ogromna razlika u broju osvojenih GS na sljaci. GOAT sljake jeste ali kad se sve ukupno gleda meni nije. To sa GOAT je stvar sta vise volite prosto tj ciji vam se stil i igra vise svidja jer sva trojica su na najvisem mogucem nivou u ovom sportu

Sasa

pre 1 godinu

Nažalost, za sada jeste. Kada Novak odluči da završi karijeru onda ćemo podvući crtu. Male su šanse da uzme 2-3-4 GS, ali ajde da vidimo...

Vidi mudrog Jusu, što Nadalu na tur bi da stavi mu pusu...

pre 1 godinu

(Jusa, 6. jun 2022 14:43)

Pa samo kod srba svako ima svoju listu i svako svoju veru i onda sam sebe imenuje prema svojoj toj nekoj listi i svojoj nekoj veri u koju i ne veruje nego mu je samo bitno da je po njegovom tripu.

To se i kod Juse i Muse i Jovana i Ante i Joške i Jusufa i Juang Cea i Juanita i Džona i Juambe Jambale zove - SAMOVOLJA! Prvi i osnovni greh, neposluha, egoizma i bezbožnosti!

Ali nije problem to što si ti u neposluhu, čak i đavo kad opovrgne Boga, on ponudi alternativu. Čak i demoni imaju PONUDU naspram onog protiv čeka sikću!

Samo ti i tebi slični sikćete... a ponude u kontra smeru NIGDE!

Daj tu listu koja važi... a da nije u tvom umu jedino ispisana! Za takve liste, poput tvoje, postoje tablete

Bebeto

pre 1 godinu

U GOAT trci je trenutno broj 1. Broj GS je glavni rekord u tenisu, zatim broj nedelja na prvom mestu, bitan je i head to head, zatim broj mastersa, broj završenih godina na prvom mestu i broj osvojenih turnira u karijeri. Đoković treba da mu priđe na 1 GS zaostatka i onda se može raspravljati o tome ko je najveći, no nadam se da Nole nije rekao zadnju reč na gren slemovima.

Zile

pre 1 godinu

GOAT će biti onaj koga mediji budu gurali a time i javnost.
Rezultati su bitni ali samo ako nisu jači od Nafala i Rođe.
Novak tu nema šanse, a iako bude imao najbolje rezultate biće odlučeno da titula GOAT nema smisla jer vreme još traje i ko zna šta će se dešavati u budućnosti.

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

iosonostefan

pre 1 godinu

Ni jedan od tri ponuđena odgovora u anketi nije ispravan. On statistički jeste GOAT jer se pre svega gledaju GS titule. Daleko od toga da niko ne može da se poredi sa njim. Novak je bolji po skoro svim drugim parametrima. Na žalost teško će ga prestići i po GS titulama tako da će verovatno Nadal biti nezvanični GOAT u tenisu.

Ivan

pre 1 godinu

Goat nije, recimo boat mozda jeste. (Best of all time)
Goat je Rodzer i tako ce zauvek ostati. A vi idite u zavod za statistiku pa racunajte tamo.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

dovoljan je ovaj link:
[link]
(matori, 6. jun 2022 12:37)

davno već sam rekao da će NĐ imati istu sudbinu kao i Lendl...

Legende imaju oreol oko glave, koji svetli

pre 1 godinu

@Bata Mare
Ajde da počnemo da pravimo razliku između najvećeg svih vremena i najboljeg. Najveći su oni koji su ušli u legendu, kao Ali, Ovens, Bolt, Pele, Maradona, Serena, Federer, Bupka, Džordan, jer su pored rezultati imali harizmu i svet ih je video drugačije od običnih pobednika. Pomenuo bih još i Vilmu Rudolf, Crnu Gazelu, elegantnu i lepu, za razliku od neke Ktaohvilove koja je izgledala kao parni valjak, a jedno vreme držala je sve rekorde.

Los Angeles

pre 1 godinu

Jeste zato što je Novak istočnoevropljanin vrlo diskutabilnih stavova. Kao takav, mora da ima solidnu i neoborivu prednost nad Nadalom da bi bio opšteprihvaćen kao GOAT.

Bata Mare

pre 1 godinu

GOAT ne može da bude niko, jer vreme teče a tenis se i dalje igra. Može samo da bude GUN (Greatest Until Now-najveći do sada). Kad se tenis ukine kao takmičarski sport, onda neko može da se nazove GOAT-om. Mada i taj naziv je nelogičan, jer najuspešniji ne mora da znači i da je najbolji. Da li je Tim bio najbolji u trenutku kad je osvojio USO 2020? Za uspeh je potrebna i sreća. Najbolji može da ima najviše znanja i veštine, ali ako nema sreće onda džaba.

$$$

pre 1 godinu

Za mene univerzalni GOAT ne postoji...Moze da bude GOAT sljake...GOAT trave...GOAT betona...GOAT GS...GOAT mastersa...GOAT servisa...GOAT riterna...I tako to...

...

pre 1 godinu

Nije.
Gori je teniser od Novaka na dve od tri podloge. Cak je gori i od Federera.
Ne moze se biti goat sa dominacijom na samo jednoj podlozi. Nadal je samo kralj sljake. Bio i ostao.
Kraj price.

Steva

pre 1 godinu

Goat da bude covek koji 15 godina nije osvojio Vimbldon i posle 15 godina osvojio Australiju samo zato sto Djokovic nije igrao, daj ne brukajte se!

tnt

pre 1 godinu

Za sljaku mu svaka cast i to je to... Najkompletniji igraci i ujedno najuspesniji su Novak, pa Fedex... Nadala ne bi cak ni uvrstio u top 3 svih vremena...Ali to je samo moje misljenje!

Problematično iskren

pre 1 godinu

Rafa je apsolutno GOAT,najbolji, najomiljeniji, najnormalniji. Čovjek je vrh u svakom pogledu ,toliko godina u vrhu bez ijedne mrlje ili ružne riječi. Naklon do poda za kralja!

Robo

pre 1 godinu

Po meni nije GOAT. Da Nole nije nepravedno izbačen sa US Opena i da je učestvovao u Australijan Openu, ne bi ovakav odnos GS bio. Na kraja krajeva, nije li malo rano svoditi račune?

Jusa

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.
(Tiksi14, 06. jun 2022 12:01) Pa ne, bitan je broj organizovanih kovid zurki u pandemiji, broj titula kovidiot godine i sl.

pusa

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.

Milos84

pre 1 godinu

Pricajmo objektivno, a ne ostrasceno. I cak sa dva grend slema vise od Novaka, uzimajuci u obzir sve moguce aspekte, on je iza Djokovica, ili u najmanju ruku su tu negde jednaki. I dalje ima medjusobni skor losiji od Djokovica, manje mastersa, i po meni glavna stavka zasto Nadal ne moze biti ispred Noleta i pored vise GS titula koji su glavni parametar je taj sto Rafa nema nijedan osvojen zavrsni masters! Po meni GOAT ne moze biti igrac koji nije osvojio nijedan zavrsni masters, jer ipak je on neki pokazatelj velicine kad se nadju najboljih osam u tom trenutku na turniru.

Tiksi14

pre 1 godinu

Da ako se gledaju osvojeni Grend Slemovi. To je jedini parametar u kome vodi. Ali izgleda da su i nama usadili u glavu da je sad to jedino bitno.

realno i objektivno

pre 1 godinu

Rafa GOAT? Dajte uozbiljite se.
Ne moze biti GOAT teniser koji celu karijeru igra 5 metara iza osn. linije i vraca balone, i pola meca trci u nazad da se namesti na forhend.
Zapamtite, ni jedan velikan tenisa nije igrao forhend balone i sudarao se sa linijskim sudijama. To svi koji malo ozbiljnije prate i razumeju tenis, znaju. Rafa je kralj sljake, preko te podloge je brutalno nabio ukupnu statistiku, pa kao prividno ulazi u pricu za goata, ali istina je da na druge dve podloge nije ni blizu Novaku.
Dve trecine tenisa je Novak bolji, Rafa samo jednu trecinu, kako onda Rafa goat? Ne moze.

Superhik

pre 1 godinu

Naravno da nije, postoji goat list i Nole je ubedljivo prvi, Nadal je trk treci na toj listi. Tu se uzimaju u obzir svi rezultati koje je neki teniser ostvario, nije tenis samo grandslam.

flo

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?

igor

pre 1 godinu

Hahaha pa ne moze da bude GOAT neko kome u karijeri fale 4 mastersa(od toga 1 završni), tako da još ćemo se ćerat.. on ne drži nijedan rekord sem GS-a, tako da Nadal nema neki stabilan osnov da bude GOAT, ni trenutno...

Analizator

pre 1 godinu

Nadal nije ni blizu Novaku. Razlog: ima 0 osvojenih Finalnih Mastersa koji se racunaju kao 5-ti Grand Slam. A to je veliki nedostatak u trci, ako se zna da postoje igraci koji imaju osvojeno po 6 Finalnih mastersa, a to su Novak i Federer. Isto tako veliki hendikep u GOAT trci Nadalu je sto mu fale 3 masters 1000 osvojeno. Nadal nema masterse Miami, Paris, Shangaj. Sad se setite sta se pricalo o Novaku sve dok nije osvoji RG i Sinsinati ? I na kraju najvazniji argument broj 1 nedelja Novak 373 : Nadal 209 to je ogromna razlika. A u Goat trci se tumaci recimo: Nadal je osvojio 22 GS koji nose najvise bodova kako onda te bodove nije dobro iskoristio da bude Atp 1 najduze. Odgovor je jer je postojao neko bolji od njega, a Nadal se tempirao samo na 1 rekord. Onda 4 GS u istom trenutku na 3 razlicite podloge, ima u istoriji samo Novak. To je ogroman rekord koji pokazuje svestranost. Federer i Nadal imaju samo 3 GS u nizu. Ali Nadal i dalje igra ako uspe da osvoji masterse Miami, Paris, Shangaj i Finalni masters moze da se pridruzi Novaku koji je jedini u svetu tenisa osvojio sve. Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?

N.

pre 1 godinu

Porazi od pacera tipa Mareja, Vavrinke i Medvedeva za večnost, kao i 2013-te od Nadala na US openu, a kao si "kralj betona", do 2016-te skor u GS finalima 12-9..
Lečenje lakta meditacijom Pepea, bačene pola godine i poklon GS titule Federeru i Nadalu, udaranje lopticom sudije bez ikakvog razloga,ni bronzu protiv jednog Buste na OI,o parovima je suvišno pričati kako se poneo i na kraju odbijanje vakcinacije i time samo potvrdio loše mišljenje celog Zapada o njemu, e zato nisi najveći ikada i pre svega jer se ne boriš do kraja kao Rafa već od nemoći plačeš na US openu, šanse si imao na tacni kao niko jer je i Rafa propustio 8 GS turnira i svaku si propustio zbog lude glave i loših savetnika, Nadal to ne prašta ne gubi nikada od takvih od kojih si ti dozvolio sebi da izgubiš, 22-20,tačka!

Milan

pre 1 godinu

Nadal 9 (slovom DEVET) GODINA nije pobedio glavnog rivala van sljake i na mestu broj 1 proveo je ukupno 3 (slovom TRI) GODINE (ne tri sedmice ili tri meseca vec tri GODINE) manje od njega.
Ovo je vama GOAT tenisa ha ha ha ha

Darko

pre 1 godinu

Tesko da moze biti GOAT s obzirom koliko su duze i Federer i Novak bili na prvom mestu. Novak kao rekorder preko 3 godine je duze broj 1 od Rafe. Dosta puta je preskocio turneje na drugim podlogama zarad sljake gde je redovno osvajao Roland Garos. Dakle konstantno je birao podlogu koja mu najvise odgovara. Titulu u Australiji duguje australijskoj vladi. Takodje nikada nije osvojio zavrsni masters.

Tihi

pre 1 godinu

Naravno da nije goat. Trka još nije završena, a ove godine se apsolutno sve namestilo kako bi Nadal imao lakši put ka slemovima. Ono sa Australijom, pa povrede mnogih top igrača i neigranje ruskih na Vimbldonu i plus verovatno zabrana ulaska za nevakcinisane u USA za vreme US opena. Sve to ponajviše ide na ruku Nadalu. Usput čovek je osvoji 14 titula na šljaci, mnogo manje na prvom mestu od Novaka, nije vezao 4 slema, nema osvojen ni jedan završni, sve to dovodi u pitanje njegov goat.

Pavle

pre 1 godinu

Ne bih rekao, Djokovic vodi u svim parametrima i rekordima za GOAT trku osim broja GS a ide wimbldon i igrace duze od Nadala to je evidentno.

Kolja

pre 1 godinu

Jeste ,sve dok za par godina,ne izađe na videlo da je većinu karijere bio dopingovan.Završiće na smetlištu istorije i stubu srama kao onaj američki biciklista što je drogiran dominirao na Turu.Biće mu oduzeto bar 10 gs titula.Živi bili,pa videli!

Marković

pre 1 godinu

Pa hvala Bogu da je GOAT. Nadal je svoje šanse koristio. Djokovic je izgubio 6-7 GS od Wawrinke, Mareja, Medvedeva, Nisikorija. Kad takve zicere ne iskoristiš, onda ni ne zaslužuješ da budeš GOAT.

Hrco

pre 1 godinu

Mozete vi ovde do sutra pisati.. ali svi znaju da se GS turniri broje kao sto su se oduvjek brojali, a to sto ste se vi napalili zadnjih 10ak godina te naucili skoro sva pravila teniske igre i to sto izmisljate neke svoje liste ne mjenja cinjenicu da svi osim vas prate samo GS turnire i sto nitko drugi nije toliko glup da nazove Zavrsni Masters koji se uvjek igra na kraju godine, kad su svi umorni, i to uvjek u dvorani petim GS turnirom.. Svakome moze biti najbolji onaj koga preferira ali nece biti i ovaj put da je cijeli svijet u zabludi a samo vi pametni..vise od pola vas nije znalo pravila kako treba do pojave Novaka(koji je velicina na kvadrat) i sad ste se nasli pametni svima tumaciti kako razmisljati.. Velika vas je pamet ubila sto se vidi po placi koju primate i politicarima koje birate a imate obraza rugati se Svicarcima, Njemcima i Amerikancima jer je eto kod vas sve tako puno bolje.. da nije zalosno bilo bi smijesno.

Ubedljivo...al' TREĆI

pre 1 godinu

U kom to "univerzitetu" neko ko ima manje trofeja od direktnih konkurenata može da bude "prvi/veći"??

RF > NDJ : 103 > 87 i 20 = 20
RN > NDJ : 92 > 87 i 22 > 20

Vožd

pre 1 godinu

Pojam GOAT kod sportista se odnosi na onog koji je u svojoj sportskoj disciplini a i šire ostvario najveći uticaj na razvoj, unapređenje i popularisanje sporta kojim se bavi. Taj termin ne podrazumeva pod obavezno da je taj sportista i rezultatski-statistički najbolji. Tako na pr. retko ko se neće složiti da je GOAT u košarci Majkl Đžordan iako ima igrača sa boljom statistikom od njega. Ili na primer u boksu svi se slažu da je Mohamed Ali najveći bosker ikada. A dali je bio i stistički najuspešniji, ne. Ili u šahu svi se slažu da je Bobi Fišer najviše uticao na razvoj i širenje popularnosti ove igre i smatra se najvećim šahistom ikada iako ne znači da je rezultatski najbolji. Ovi sportist su jednostavnio sinonimi za sport kojim su se bavili. U tenisu je to Rođžer Federer on je najviše uticao na podizanje popularnosti ove igre i svojim stilom (slično kao Džordan u košarci ili Ali u bosku) uticao više nego bilo koji drugi teniser u istoriji na popularisanje ove igre u svetu. Djoković i Nadal imaju vrhunske rezultate za nijansu i bolje od Federera ali kad se kaže tenis misli se na Federera. Zbog toga je Federer nepikosnoveni GOAT kada je reč o tenisu.

Bata

pre 1 godinu

Postavite to pitanje na nivou celog sveta pa ce te videti rezultat. A i ovde (Srbija i malo region) cete videti iznenadjujuci rezultat. Rafa, Rafa i opet Rafa. O nolomaniji ne treba trositi reci, ona ionako odlazi ubrzano na djubriste istorije.

f

pre 1 godinu

Evo proguglao sam sve moguce svetske portale koji prave goat liste. Svuda Srbin prvi, goat. Nadal tek treci. Sorry susjedi, dzaba piskarate, Novakova karijera je veca od Rafine. To ceo svet zna. Druga je stvar da li ce to javno da se kaze, ili ce da se igra igrica duplih standarda. Npr, kada Novak obori rekord po broju no1 nedelja, zapadnim medijima nije vest obaranje rekorda, nego Novak je izbio na drugo mesto, iza Stefi Graf. Ali zato kad Rafa obori rekord sa 22 slema, to je vest, niko ne spominje 24 titule Margaret Kort. Jel neko stvarno toliko naivan da pomisli da je to tako samo slucajno?

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Nije i vi to dobro znate, to vrlo dobro znaju i svi oni koji navijaju za njega - No1etu su oteta 3 GS, a ima i pobedu vise u medjusobnim mecevima iako je na sljaci odigran 1 mec vise nego na betonu. To je to sto se tice te dve stvari, a gde su svi oni ostali parametri i sva ona ostala Novakova sjajna dostignuca, ona ga samo ucsvrcuju na prvom mestu.

Wonder woman

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.
(Nenad, 06. jun 2022 12:35)

Teniski svet i svet uopste zabole za Srbe, ne znaju ni gde smo na mapi. Djokovic je antipatican, iritantan, kontradiktoran prema publici, a gori od zelje da se svima dopadne i bude zanimljiv. "Skandal u Australiji protiv Noleta" - jos jedna od bolesnih izjava... ama ko je protiv njega bre, covek se nije vakcinisao, to je bio njegov izbor. Iskljucivo zbog sebe nije igrao, a ne zbog Vatikana, CIA-e, FBI...

cinjenice

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.
Rafa nikada nije odbranio titulu na slemu osim Garosa. Nikada nije odbranio no1 na kraju godine (vezao barem dve no1 godine uzastopno), nikada nije bio no1 tokom cele godine, prakticno nikada nije dominirao duze od pola sezone. Dominirao je samo na sljaci, jednoj jedinoj podlozi, jednom jedinom slemu i nigde vise. Na ostalim slemovima povremeno, sa visegodisnjim pauzama, ubode po nekad kad mu se poklopi.
Svi u svetu koji prate tenis znaju da Rafa zbog navedenog nije goat, ali kad im je izbor po pravicnosti jedan tamo neki divljak sa Balkana, naravno da ce bez problema da pogaze svoje principe i da ce forsirati Rafu. Da Federer ima Novakovu statistiku (370 nedelja, 38 mastersa, dupli zlatni masters, jedini u istoriji sa sva cetiri vezana slema na tri podloge, najbolju sezonu ikada, najvise poena ikada itd), niko Rafu ne bi ni spominjao kao goata.

barba

pre 1 godinu

Bili manje više izjednačeni? Pre godinu i kusur Djoković je imao tri manje, a sad ima dva manje. Zašto otpisujete Novaka, pa čovek je deset put zdraviji od Nadala, a još je i mladji

ns

pre 1 godinu

nadal je jedan od najskrnavijis sportista uopste... bez trunke empatije i sportskog ponasanja... jedna prosta masina koja voli samo sebe... los covek... ako je on G.O.A.T. onda je sve ostalo nebitno

Vaske

pre 1 godinu

Pa, trenutno je nerešeno izmedju Nadala i Djokovića.
Nadal je GOAT tenisa, Djoković GOAT antivakcinaštva.
Ili se pitanje odnosilo samo na tenis?
(flo, 6. jun 2022 14:18)

A ti si izgleda GOAT lupanja...

Keynes

pre 1 godinu

Suvise je velika razlika u broju nedelja na prvom mestu. Takodje, Djokovica van sljake vec 8 godina ne moze da dobije. Ni set, a ne mec. Aus je uzeo jer Djoka nije igrao. Sad na RG je dobio, ali lako je moglo ici u 5., gde se ne zna kako bi proslo na kraju. Tako da, Novak je Goat, a Nadal je goat na sljaci i to je jedina podloga gde jeste bolji od Novaka, ali je Nole konkurentan njemu vise na sljaci, nego Nadal njemu na svim ostalim podlogama.

Miloš

pre 1 godinu

Ne, Federer je! Jer je on otac Nadalu i Novaku. Neko zbog koga su oni potrošili živote da ga stižu. Federer takvog nije imao, Samprasa je prestigao na pola karijere i onda obarao samo vlastite rekorde.

pesadinac

pre 1 godinu

Nadal je GOAT u lazi i to bez konkurencije, cak i jedan Lance Armstrong je mala beba u odnosu na njega i njegove podvale.
Jednostavno nemoguce u eri Federera, Djokovica, Murreya, Wawrinke i ostalih uzeti 14 titula na jednom turniru bez stimulativnih sredstava a stalno biti hronicno bolestan i povredjen. Ovo ne prolazi ni kod dece a kamoli kod odraslih i strucnih ljudi.

spanska volina

pre 1 godinu

Najjace su mi ove teniske neznalice koje misle da bi Nadal imao 35 slemova da se dva igraju na sljaci. Sabiraju kao krompire.
Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad. Leci kolena, stopala, ramena, rebra do Nove godine, a kamoli da igra jos jedan slem na sljaci. Utuvite da Rafa izdrzi uz nadljudske napore jedva jedan slem na sljaci.

dzericak

pre 1 godinu

Da je Rafa kojim slučajem Rafail Nadaljev i da igra za Rusiju, ja sam ubeđen da bi ga nešto više Srba, naročito mlađih, smatralo GOATom. Moguće da bi i neki koji mu to ovako žestoko osporavaju, još i gajili nekakvo strahopoštovanje prema njemu.

Nema goata

pre 1 godinu

Ne. Glupo je to i forsirati. Znači Borg i Sanpras otpadaju, a lako moguće da će neki luđak s dobrom kemijom u budućnosti igrati do 45 i biti taj glas s jedno 30 slamova. Kao što ni Ronaldo ni Messi nisu najbolji, tj. ne može se reći da su bolji od svih velikana nogometa. Živimo u jednom bolesnom vremenu, drugovi!

IMFO

pre 1 godinu

Nadal je GOAT tenisa. Jednostavno jer Nadal JESTE tenis. Sa svim svojim mananama i vrlinama. On je totalno u tom sportu. Djokovic sve vreme pokusava da bude veci od tenisa, veci od organizacije, veci od sebe. Zbog toga mislim da Djokovic nikada ne moze biti GOAT vec jedan od legendi tenisa.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Da li za sve vas postoji odjednom samo jedan rekord? Kada ih je Novak stigao po grendslemovima niko nije ni spominjao statističke parametre. Novaku ne samo da ide gotovo svaki statistički parameter od ruke, nego je i realno dosta svestraniji igrač od Nadala. Nadal je zadnjih 10 godina samo tu protiv njega kada je sezona sljake, tu ga pobedi ili nekad izgubi i na osnovu toga je bolji od Novaka. Pa 10 godina ne može ga dobiti na betonu, a ni na travi. Njihovi međusobni susreti generalno idu u Nadalovu korist, jer je većina mečeva odigrano na šljaci i pored toga što ima 2 puta više turnira na betonu godišnje. Međusobni susreti na GS turnirama opet u Nadalovu korist iz istog razloga. Oni su 10 puta igrali na Roland Garosu i 8 puta je pobedio Nadal (11 -7 je ukupno na Grendslemovima za Nadala). Prosto izbegava da igra na podlozi koja njemu ne odgovara i posle će nego ovu statisku pogrešno da protumaci. Jeste Nadal je bolji na šljaci, ali da je izlazio na megdan Novaku na drugim podlogama koliko je on njemu na sljaci, Novak bi imao jedno 10 pobeda više od Nadala do sada. Opet ponavljam duplo više turnira ima na betonu, a odigrali su više mečeva na sljaci. Toliko o GOATU.

no3o

pre 1 godinu

Sad sam bio na zvanicnom sajtu ATP-a. Tamo stoji da Novak ima najvise velikih titula (Big titles) u istoriji tenisa. Cao, dovidjenja.
Novak - GOAT.
(pusa, 06. jun 2022 18:02)

I ja sa bio, kažu da nije..

Alen

pre 1 godinu

Niko normalan njega je smatra za goata jer svi znamo kako je osvojio AO, a i ima manje mastersa od Djokovica i manje pobeda u medjusobnim susretima od Djokovica

Liverpool Man

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.

Mile Panika

pre 1 godinu

Epa jos nije, https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList


1 SRB Novak Djokovic Active 975 534 219 222 20 5 0 38 - 63 87 373 83.2% 2629
2 SUI Roger Federer Active 933 566 200 167 20 6 0 28 - 54 103 310 81.9% 2550
3 ESP Rafael Nadal Active 882 523 178 181 22 0 0 36 1 59 92 209 83.3% 2552

Mija

pre 1 godinu

Razumljivo da će od Nadala napraviti najboljeg kad oni Terorišu Đokovića skidaju mu bodove i sve čine da ga unište. Zato što misli svojom glavom.I sad će da Pešte mediji kako je Nadal najbolji .A je li ? Neka skinu i Nadalu 2000 bodova pa da vidimo STANJE.Žalosno je što u sve pore društva svetski političari upliću svoje prste i interese.

Ovaj

pre 1 godinu

spanska violina
Vidi se da ne gledas tenis, jos vise se vidi da nisi gledao Rafu od 2005. do decemebra 2010. Nisi uopste pratio taj period tenis. Steta. Bila su to lepa vremena, period kada Nolomanija nije znala da tenis postoji. Rafa je igrao sve turnire, ne samo one na sljaci, divna finala njega i Federera.

.....

pre 1 godinu

(Vožd, 06. jun 2022 22:42)
Nije ti dobro poredjenje. Muhamed Ali, Dzordan i Fiser su u svom vremenu bili neprikosnoveni, niko od konkurentata im nije bio ni blizu. Nije nikada Ali dobio nokaut u poslednjoj sekundi 15 runde, MJ nikada nije bio nadigran u poslednjoj utakmici plej ofa, Fiser nije pravio previd u mecu za titulu sv. prvaka, a Federer se blamirao na mec loptama u velikim mecevima koliko hoces. To je razlika. Zato Federer ne moze s njima u pricu, a Novak moze. Nadal ne moze jer je dominantan samo na jednoj od tri podloge. Na druge dve nije ni blizu Novaku. To sto je nabio statistiku na sljaci, znaci samo da je kralj sljake, bio i ostao.

Vlade

pre 1 godinu

Au koliko ga izvlace sljaka i Rolan Garos da bi postao GOAT...
Pa pogledajte koliko ima titula na betonu i travi, ne moze biti GOAT ako samo na sljaci dominira.
Djokovic na sve 3 podloge konstantno igra dobro i zato je najkompletniji teniser u istoriji.
A Federer na sljaci je kao Nadal na travi, dovoljno.

питам за друга

pre 1 godinu

Два слема више не могу да надокнаде заостатак у мастерсима, завршним турнирима и недељама на првом месту. Тренутно је рекордер по броју слемова, а да ли ће тако и остати, видећемо. Новак је прошлог јануара заостајао три слема, али је стигао разлику већ у јулу.

jedan je put

pre 1 godinu

Vi što spominjete broj osvojenih mastersa i ostale trice i kučine imate samo jedan problem u dokazivanju da je Novak bolji od Nadala. GS titule i Mastersi su kao LŠ i LE u fudbalu. Real ima 14 titula LŠ i dve Kupa Uefa. Da li je Milan bolji jer ima tri titule Kupa Uefa? Ili Sevilja koja ih ima šest? Manite se poređenja baba i žaba. Inače je za takvo stanje kriv jedino Novak. Najveće uspehe je ostvario sa Vajdom. Oterao ga je. Grlio drveće, ljubio muškatle, dovodio onog sektaša iz Španije itd. umesto da se fokusirao na tenis. Da rezimiram. Dok ne osvoji najviše GS nije GOAT.

Zaki

pre 1 godinu

Za planetu celu jeste, za onaj mali nebitni deo sa brdovitog Balkana za koji niko nije cuo nije. Ali zaista se ne potresamo zbog toga nego slavimo i ovo jutro. Sledeca misija i molitve su upucene da Nolo ne osvoji Vimb, za ostalo cemo lako.

sasa.r

pre 1 godinu

Dajte narode uozbiljimo se. Onaj ko ima najviše GS taj je GOAT.To je osnova tenisa. Naravno ako su GS titule izjednačene , tek onda se uključuju drugi kriterijumi...mastersi, broj sedmica i sezona na prvom mjestu itd. NPR zamislite da je obrnuta situacija. Novak ima 22 a Nadal 20 GS. Da li bi iko pominjao masterse i broj sedmica Nadala...naravno da ne bi.

Darko

pre 1 godinu

Federer je sa 1. mesta pao na 3. mesto na listi najboljih tenisera svih vremena(GOAT-a)
Djokovic i Nadal su na prva 2 mesta. Trenutno je Nadal 1. a Djokovic 2. najbolji teniser svih vremena.

Nenad

pre 1 godinu

Odavno je odlučeno da goat može da bude Federer ili Nadal.Ali pošto su Federera su stigle godine i nemože da parira Noletu i Nadalu doneta je konačna odluka da goat može da bude samo Nadal i niko više i to je kraj ove priče o tenisu.Novak ne može da bude goat pa ceo svet da se preokrene.Dokaz ovoj činjenici govori skandal u Australiji protiv Noleta a i nova situacija sa Wibldonom.Teniski svet ne može da prihvati da goat bude Srbin jer se to ne uklapa u njihove planove i tu je gotova cela ova priča.

hihihi

pre 1 godinu

Bogami, ovde neki pokazuju da ih mnogo boli, grize, jede, sto je jedan Srbin goat kategorija u tenisu, pa svi volsebno naprasno postali nekakvi navijaci, poklonici Spanca (koji se uzgred celu karijeru sprica sa hemijom uz izuzece WADE zbog terapije kao povredjenog cas kolena, cas stopala). Da se ne lazemo, obicni ostrasceni srbomrsci he he. Secam se kako je jedne godine na ovom istom mestu Marej odjednom imao gomilu navijaca, kada se borio sa Novakom za no1. Pa zar vam to nije dokaz o kakvim se obicnim srbofobima radi. Jednom Federerovci na gomili, pa Marejevci, sada Nadalovci... ahahaaa... Pateticno.

Rafa >

pre 1 godinu

22 > 20

1058-212 > 1005-204

130 (92-38) > 125 (87-38)

12 > 7 na TRI dobijena seta /11-7 na Slemu + 1 meč iz Dejvis Kupa!/

63 > 62 /titule sa najtrofejnijih podloga tj. Šljaka > Beton!/

...

Master Yoda

pre 1 godinu

Navijaci vremesnog svajcarca su presvukli majice i sad navijaju za vola sa Majorke. Kad je svajcarac definitivno prso, sad se hvataju za slamku samo da prospu mrznju protiv Novaka.
Nema sta Nadal da trazi u toj trci, osim GS u svim ostalim parametrima je drasticno losiji.
Nole treba da zahvali Nadalu koji je na svaki nacin ponistio Federera kao kandidata za GOAT, o njemu sad vise niko ne prica,

Ciko

pre 1 godinu

Nadal jeste GOAT realno ali nema sanse da ga teniski svet i publika stave ispred Federera. Ipak je Federer, Federer. Pa on ne igra dve godine skoro i dalje ima najjace sponzore. Federer je bog tenisa.

sneaky

pre 1 godinu

Trenutno da, ali vodice se borba jos uvijek. Broj Gs titula je najbitnija stvar u toj trci. Nole drzi rekorde u svim ostalim segmentima, ali ovo je nesto sto je faktor broj 1. I ocu da Nole ima makar 1 GS vise. Ni u tom slucaju ga zapadna elita nece predstavljat kao najboljeg nego kao jednog od, ali nebitno ocu da svi argumenti budu na njegovoj strani :)

$$$

pre 1 godinu

Za mene univerzalni GOAT ne postoji...Moze da bude GOAT sljake...GOAT trave...GOAT betona...GOAT GS...GOAT mastersa...GOAT servisa...GOAT riterna...I tako to...

Niki

pre 1 godinu

Ne znam za Nadala jer se cela karijera zasniva na jednom turniru i mnogo je krace bio ATP no1. Medjutim za istinsku legendu je potreban duh pobune protiv sistema i biblijski motiv Davida protiv Golijata. Zato je Novak ozbiljan kandidat za najboljeg sportasa svih vremena, a konkurenti su neprevazidjeni Sena, Mohamed Ali i recimo Maradona. Nadal i Federer su vise rang Felpsa ili Sumahera, koji su uvek bili miljenici sportskog establismenta i ne mogu da pridju ovoj kategoriji. Jos se to ne vidi jer su prejake navijacke strasti (za i protiv Novaka), ali ce za neko vreme biti jasno. Legendom ga i cini to sto je omrazen od mainstream autoriteta, ali je bas zato heroj slobodnog sveta.

$$$

pre 1 godinu

Pa jadni Rafica celu karijeru se tempira za tri mastersa na sljaci i vrh forme za Garos, i posle raspad.
(spanska volina, 6. jun 2022 15:18)

U periodu od 2006-2011, Nadal je igrao 5 finala na W...Jedan W je propustio...Uzeo 2 titule...Pobedio Federera koji je bio na vrhuncu...A interesantno da Nadal ima vise USO nego Novak...

sajza

pre 1 godinu

pa jeste sta, gs se gleda i to je to, al to ne znaci da nole nece na kraju da ga presisa. I nadal ima nebrojano nekih sacuvaj boze rekorda za ko zna sta al u sustini gs je merilo i za sad jeste najbolji svih vremena, jos koliko videcemo.

Cm

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije.. Sve ostale statistike su mnogo manje bitne i ne mogu prevagnuti na neku drugu stranu.. Mada i Djokovic mu je pred vratima, samo da se uozbilji..

Fan Rafe Nadala

pre 1 godinu

Gledam tenis od 1985 i bekerovog Wimbledona pa do danas tj 37 god nikad niko nije spominjalo riječ gost za velikane pa ni za samprasa da je goat kad je srušio rekord i uzeo 14 GS riječ GOAT je izmišljena zadnjih 6 god u tenisu je uvid bilo i bit će ko ima više slemova ali nije uvik isto more rafa imat više slemova od noleta a ne bit bolji i obrnuto zato je ovo GOAT sranje izmišljeno za budale evo primjer Jordan je rekao da će doć bolji od njega i pojavio se Bron i onda da ne bi bio bolji pušta epizode ja fan jordana tvrdim da bi ga Bron pojeo 1/1nosio bi Mike na leđima tako u svakom sportu svaka generacija bolja more neko bit bolji od rafe i noleta a da ima 20 GS e onda bi svak reko ima 10 a nole 20 gluposti svako priča kako mu odgovara

Anja

pre 1 godinu

GOAT ne postoji, bilo da su nauka, umetnost ili sport u pitanju. Kojom vi to vagom mozete izmeriti? Svaka epoha ima svoje velike tenisere, uzgred ni reket ni loptica nisu kao sto su nekad bili. Lejver, Borg, Sampras, po cemu mislite da nisu dorasli ovoj trojici? Kakva je nekad bila konkurecija, kakva je sad, uznapredovani doping, koji je tesko otkriti i igraj sa 35, 36 ili 40 godina. Pre su karijere prestajale sa 26,28, retko je ko igrao sa 30. Muzika...ko je najveci, Bah, Mocart, Betoven, Cajkovski, Sostakovic ili Filip Glas? Mozda Pink Flojd, Stonsi ili cak srpska mati Ceca? Stvar ukusa, zar ne?

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nadal je stvorio prednost u GS titulama zahvaljujući Novakovim glupostima. Jedna titula GS mu je propala jer je loptom pogodio linijsku sutkinju a druga zbog Covida. Zbog njegovih gluposti razišao se i sa Vajdom a Novak bez Vajde nije isti igrač. Mogu Beckeri ili Ivaniševići nadopuniti tim, ali Vajda je taj koji Novaku daje stabilnost i pripremu za meč. Novak je postigao mnoge stvari koje Nadal i Federer nikad neće i kompletniji je igrač od njih. Samo je Novak osvojio sve Masterse, i ne samo to, osvojio ih je po dva puta. Ima sva četiri GS osvojena u nizu, a da nije otišao u Tokio vjerojatno bi imao i kalendarski GS. Ima bolji omjer sa njima dvojicom. Činjenice odnosno brojke govore da su Novakova postignuća najveća i on je po svemu, osim za zapadne medije GOAT, Nadal je na drugom mjestu a Federer ikona zapada je tek treći, pogotovo ako se uzme u obzir njegove rezultate kada su na scenu stupili Novak i Nadal.

Joe

pre 1 godinu

"Nadal ne može bit GOAT jer nije osvojio završni Masters na kojem igra 8 najboljih".
A to na AO, Indian Wellsu, Miamiu, Monte Carlu, Rimu itd ne igra 8 najboljih?
Zavrsni Masters je precijenjen turnir jer je na kraju sezone, igrači su umorni i mislima na odmoru već.

Dolf

pre 1 godinu

Broj nedelja na prvom mestu, mastersi (svi duplirani, a niko nema ni ni po jedan od svih), nekalendaraki slem?

Neverovatno kako se Novakovi uspesi i rekordi relativizuju.

SDG

pre 1 godinu

Puno je zainteresovanih da Nadal postane najbolji. To su isti oni koji su zainteresovani da svi budu protiv Novaka: u Australiji, u Francuskoj, u Engleskoj i u SAD. Pri tome su Novakovi kvaliteti i uspesi potpuno nesporni tako da je to zaista ozbiljan poduhvat sa njihove strane. Tu u potpunosti prednjače čisti i najveći fašisti na svetu Britanci. Ceo svet ponižavaju, iskorišćavaju, lažu na kraju i ugrožavaju zbog ličnih interesa. Teški paraziti i štetočine.

Pierre Woodman

pre 1 godinu

Ne nego sam ja. Pricamo djokovic je mentalna gromada, gubio finala od wawrinke i medvedeva, nadal kad mu se otvori zrijeb samo melje. Treba priznat da je najbolji

Jasika

pre 1 godinu

navijam za Noleta ali moram priznati da je u trenutboj trci Nadal najveći. Ima 22 GS a Nole 20.
(pop, 6. jun 2022 12:47)

Trol vrlo poznatog potpisa .
Nekako misli da tu titulu može poneti onaj koji čak nije ni najbolji u svom sportu, nije najduže vreme bio najbolji.
GOAT trka nisu samo slemovi , ali hajde objasni botovima da nije tuđe slađe

Cccccc

pre 1 godinu

Mozda GOAT sljake ali uopsteno ne jos. Njegov broj GS trofeja i titula na sljaci je 65,70 procenata od ukupnog broja. I kao sto je vec pomenuto on nije nikakav faktor na Vimbldonu vec vise od 10 godina.

SiDjiPing

pre 1 godinu

Najlepsi tenis je najteze igrati. Pravi velikani sporta (ili bilo cega) te ucine da mislis da je ono sto cine beskrajno lako. Industrijsko "rudarenje" cini i da se gledalac sam zamori samo gledajuci ga. Klose je najbolji strelac svetskih prvenstava (to nije ni Pele, ni Maradona, ni Zuba, ni Dinho ni Messi), K Malone ispred Jordana u totalnim poenima, Bill Russell ima vise titula i od Magica i Birda ( Jordana ili Hakeema, Shaqa itd ). Niko prvopomenute ne smatra boljim od ovih potonjih. I Dule Pijetlovic (svakako veliki kralj) ima vise trofeja od jednog Igora Milanovica. Daj da se ne igramo malog Perice

Ned

pre 1 godinu

Zaboravili ste zlato sa OI i u singlu i u dublu, 4 Dejvis kupa. Na grend slemovima ima skor 21-10 protiv Novaka i Rodžera, Novak 18-17, a Federer 10-21. A i šta bi tek bilo da se igra isti broj (po 1 ili po 2) grend slemova na svakoj podlozi... Kao i Završni masters koji je uvek na betonu...
Aj sad udrite Nole fam

Jusa

pre 1 godinu

Tuga je to sto novinari cute i ne pitaju za stopalo i ovo sto je izjavio nakon meca sa injekcijama sto ne zelim ni da komentarisem jer mi vredja inteligenciju...Da je Nole ovo radio sto je Nadal zadnjih mesec-mesec i po, rastrgli bi ga minut posle finala i postao bi najveci licemer, prevarant i lazov u svetu sporta, ali dopingovanom Nadalu je dozvoljeno sve. Neka, neka, sad idu trava, gde Nole ima recept i to godinama, i beton, a znamo ko je najbolji kad zaskripe patike.
(Liverpool Man, 06. jun 2022 14:26) Znamo, videli u Njujorku vise puta i u Pekingu. Poz

Ivan

pre 1 godinu

Goat nije, recimo boat mozda jeste. (Best of all time)
Goat je Rodzer i tako ce zauvek ostati. A vi idite u zavod za statistiku pa racunajte tamo.

Dušan

pre 1 godinu

Nadal je igrač koji je osvojio najviše GS i ništa više.

A ko je GOAT tj. ko vodi na GOAT listi lako je utvrditi.

Prestanite da mešate ta dva pojma.

Jusa

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.
(Realno, 06. jun 2022 13:43) Zavrsni masters najveca glupost svih vremena. Kada se podloga bude menjala svake sezone, jer oslikava najbolje igrace te sezone, na SVIM podlogama, onda mozemo pricati o tezini tog turnira.

Obrad

pre 1 godinu

Pogledao sam tu vašu GOAT listu. Kad sam video da su Konors i Lendl ispred Samprasa i Borga zapitao sam se ko je tu lud. I Nadal bi tu trebao biti treći?

Pitanje

pre 1 godinu

Vredi li vise 3 godine provesti na Atp 1 mestu, ili 2 osvojena GS ? Pitajte Wavrinku, Cilica, Medvedeva, Tima. Mareja, Ivanisevica ? Dovidjenja, prijatno

Bata Mare

pre 1 godinu

GOAT ne može da bude niko, jer vreme teče a tenis se i dalje igra. Može samo da bude GUN (Greatest Until Now-najveći do sada). Kad se tenis ukine kao takmičarski sport, onda neko može da se nazove GOAT-om. Mada i taj naziv je nelogičan, jer najuspešniji ne mora da znači i da je najbolji. Da li je Tim bio najbolji u trenutku kad je osvojio USO 2020? Za uspeh je potrebna i sreća. Najbolji može da ima najviše znanja i veštine, ali ako nema sreće onda džaba.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

Bolje

pre 1 godinu

Nadal je prije svega folirant. Ali i foliraža kad plače posle osvajanja, a opet nsvijaju za njega. A najbolji je sahvaljujuči gapenju Novaka Đokovića posle 1:0 i prednost brejka na OI. Bukvalno predao meč. Amaterski duel sa Medvedevom za kalendarski GS. Pa onda neć vakcinu ni da lažira, znamo kako se završilo. I šlag na tortu, kad je trwbalo da se ode u 5 set, Đoković mlak pačje plitke lopte. I naravno Deportivo La Coruna

Pepo

pre 1 godinu

Bogami jeste, sve kada se sagleda. Uzece Nadal sigurno jos nekoliko GS. Uvijek ista prica unazad. 10 godina, te povrijedjen, te koljena ne mogu izdrzati itd. Sustina je da covjek koristi svaku najmanju sansu da uzme GS, dodje mu Medvedev u finalu i otrese ga lagano, a Nole to isto izgubi, Zverev se povredi a da je Nole kojim slucajem bio garantujem Vam da bi bilo kao protiv Medvedeva. Jednostavno je, protiv Noleta svi igraju na. 120% mogucnosti, a protiv Rafe imaju blokadu ili ie on bas toliko dobar protiv njih, vise da je ovo drugo u pitanju.
Ipak i Nole ima sansu, ali treba da se mane razniraznih prica okolo, vakcinisanja, birbe protiv vjetrenjaca, treba da se otarasi Ivanisevica koji mu stalno nabija dodatni pritisak kroz medije.. Ima Nole sansu ali ako ispuni sve sto sam naveo. Srecno Nole, i sutra da se povuces za mene su GOAT…

ccc

pre 1 godinu

@Ivan, isto tako mozes da kazes da i Novak ima samo 2 RG. Zamisli da postoje 2 GS na sljaci, Nadal bi imao 35 GS titula bez problema... Njemu vise lezi jedna podloga ali on ima jos osam titula na ostalim podlogama, a Novak i Rafa Nadalu ne mogu nista na sljaci. Tako moze i da se kaze da je Federer dominantan na travi, Novak na betonu i ne vidim logiku u tvom komentaru. Nadal je njima dvojici uzeo 8 titula na njihovim omiljenim podlogama a oni Nadalu samo 3, a pritom je on morao da pobedjuje njih dvojicu a njih dvojica njega. Nadal je Goat za sada i tako je kako je, ako Novak zeli da bude najbolji svih vremena mora prvenstveno da menja nesto u svom zivotu pa onda na terenu.

Vidi mudrog Jusu, što Nadalu na tur bi da stavi mu pusu...

pre 1 godinu

(Jusa, 6. jun 2022 14:43)

Pa samo kod srba svako ima svoju listu i svako svoju veru i onda sam sebe imenuje prema svojoj toj nekoj listi i svojoj nekoj veri u koju i ne veruje nego mu je samo bitno da je po njegovom tripu.

To se i kod Juse i Muse i Jovana i Ante i Joške i Jusufa i Juang Cea i Juanita i Džona i Juambe Jambale zove - SAMOVOLJA! Prvi i osnovni greh, neposluha, egoizma i bezbožnosti!

Ali nije problem to što si ti u neposluhu, čak i đavo kad opovrgne Boga, on ponudi alternativu. Čak i demoni imaju PONUDU naspram onog protiv čeka sikću!

Samo ti i tebi slični sikćete... a ponude u kontra smeru NIGDE!

Daj tu listu koja važi... a da nije u tvom umu jedino ispisana! Za takve liste, poput tvoje, postoje tablete

Zorowitzki

pre 1 godinu

Kao što je Džordan košarka, tako je i Federer tenis. Bilo je i biće boljih od njih, ali većih nikako (jedno je G.O.A.T, a drugo je B.O.A.T.). Dovoljno je videti popularnost njihovog sporta pre i posle njih i nagradne fondove teniskih turnira, odnosno plate košarkaša. A i nisu džabe prvi sportisti koji su premašili cifru od 1 milijarde zarađenih para.

BorisNs

pre 1 godinu

da, trenutno je on GOAT, iako je Novak u h2h bolji, ima vise nedelja i mastersa itd. ipak je ovo najvaznije, ali se nadam da ga Nole stize do kraja godine ili pocetkom sledece pa da se polako ta GOAT trka zavrsi

ivan grozni

pre 1 godinu

Statistički, Novak. I kod nas u Srbiji.
Međutim u svetu, definitivno Federer.
Ali i ivo će biti večna debata, kao u fudbalu i košarci!

kelner

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...
(sasha, 06. jun 2022 12:43)

U fudbalo osvoji SP i postajes najbolji na svetu naredne 4g
U tenisu si najbolji na svetu kad izadjes na prvo mesto ATP liste.
Neki osvajali GS a nikad nisu bili prvi na ATP listi. Znaci nikad prvi na svetu.

Banja Luka

pre 1 godinu

Znaci opet su sam GS najbitniji. Nisu vise nedelje na prvom mestu, posto kada je Federer imao najvise nedelja, nije se moglo ziveti od ovih botova koji su samo to pominjali. Da li shvatate da sada idu dva turnina koje Novak obozava. Pa cak ove godine se moze stici Nadala. Kakava cete onda podatak traziti? Vadjenje gaca iz dupeta, redanje flasica...

Pero

pre 1 godinu

Nadal je u ovom trenutku najbolji igrac svih vremena, tu nema dileme. Da li ce ga do kraja karijere Novak prestici, a svi mi navijamo za to, videcemo.

nemanja

pre 1 godinu

S obzirom koliko je Novak sabotiran….us open diskvalifikacija, Australija…
Koliko god otpisivali Novaka, uvek se vrati jaci. Nista jos nije gotovo!

Zile

pre 1 godinu

GOAT će biti onaj koga mediji budu gurali a time i javnost.
Rezultati su bitni ali samo ako nisu jači od Nafala i Rođe.
Novak tu nema šanse, a iako bude imao najbolje rezultate biće odlučeno da titula GOAT nema smisla jer vreme još traje i ko zna šta će se dešavati u budućnosti.

gorasi

pre 1 godinu

Dokazao je da je najveci.. Sve turnire osvojio.. Najvise GS.. To je najbitnije...
(Cm, 6. jun 2022 11:55)

nije osvojio Majami, Pariz i ATP tour finale

sasha

pre 1 godinu

Svi znaju koliko puta je Brazil osvojio SP.
Koliko puta su osvojili Kopa Amerika, koliko dugo bili prvi na FIFA listi i sl. nikoga ne zanima...

Kont

pre 1 godinu

Ne zna se još. Gren slemovi ne mogu biti jedini kriterijum, to je sigurno. E, sad, kad se krene sa proširenjem liste kriterijuma, ode to daleko.
Nadal je kralj šljake. A to je jedan GS. Kako od toga onda napravi najveći broj GS? Nije baš samo to

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Sta je kriterijum za GOAT i ko ga postavlja? Ako je kriterijum samo broj grand slamova trenutno je Rafa. Ali setite se kad se Novak izjednacio sa drugom dvojicom, pojavili su se i drugi, vazniji kriterijumi kao fer plej, plesanje po terenu i sl. Ako je neko 7 puta bio najbolji na kraju godine a GOAT samo 5 puta ili ukupno tri godine vise na celu ATP liste od GOAT-a onda nesto ne valja sa kriterijumom. Ali dobro, ne treba vise objavljivati ATP listu, ne treba igrati masterse ni finalne turnire samo GS je bitan.

Jusa

pre 1 godinu

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(Nadal nije ni doprvak..., 06. jun 2022 13:50) Ta lista je merodavna koliko i vremenska prognoza.

no name

pre 1 godinu

Mada po nedeljama broj 1 ne moze da ga stigne sigurno. Od 100 rekorda u tenisu Novak drzi 96, a svi ostali 4 rekorda. I da niko ne pominje Margaret Kort i 24 GS , kad vec kazu Nadal 22 GS, cudno cutanje ?
(Analizator, 6. jun 2022 14:34)

Osim nedelja na prvom mestu!
Sve si uspeo da slazes.
Kako ti je to poslo za rukom u vreme googole i wikipedije? Nestvrano!

P.s Slazem se za Magaret Kort 24 GS treba da ostane nesto i novim generacijama da pokusaju bar taj preostali rekord kad ne budemo mi zivi!

Aleksandar

pre 1 godinu

Ljudi, aman, imate li malo zdravog razuma?
Kao sto Nole ne moze da bude GOAT jer nema najvise GS,
tako Nadal ne moze biti GOAT jer nema nedelje i Finalni turnir.
A Fed ni jedno, ni drugo.
Aj da sacekamo, ako bog da, jos neku godinu...

KD-urgent

pre 1 godinu

Za nas u Srbiji će Novak uvek biti najveći (za nas normalne bar). Sva trojica imaju argumente na svojoj strani. Meni lično je i Federer ispred Nadala, bez obzira na GS, Nadal tek treći. Ali igraju još, ništa nije gotovo.

Bebeto

pre 1 godinu

U GOAT trci je trenutno broj 1. Broj GS je glavni rekord u tenisu, zatim broj nedelja na prvom mestu, bitan je i head to head, zatim broj mastersa, broj završenih godina na prvom mestu i broj osvojenih turnira u karijeri. Đoković treba da mu priđe na 1 GS zaostatka i onda se može raspravljati o tome ko je najveći, no nadam se da Nole nije rekao zadnju reč na gren slemovima.

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

Pera

pre 1 godinu

Trenutno jeste, ali Nole ima sansu da ga prestigne. Godinu dana je mladji i zdraviji je, imao je splet nesretnih okolnosti od onog US opena na ovamo, delom i zbog svojih poteza, odluka, ako oce da bude GOAT mora da nadje snage da to prevazidje i vrati se opet na sam vrh - trenutno je blizu, ali treba mu snage za jos jedan korak. Prilike dolaze, Vimbldon, US open, pa AO, nadamse da korona vise nece biti faktor, ali sve manje je vremena za greske, mladi dolaze, Nadal koristi prilike. Ali on to moze, samo da povrati samopouzdanje i zar...
Naravno, Federer ostaje treci, ne samo sto nece premasiti 20GS titula, nego, pre svega, zbog cinjenice da je iste dobio uglavnom kad ova dvojica (jos) nisu igrala, a pprotiv obojice ima negativan rezultat. Za utehu, ostace zapamcen kao najelegantniji, sa najvise navijaca, a valjda i $$$ od sponzora.

sasa the king

pre 1 godinu

Za sada jeste i tu nema spora. Ako Novak hoce da mu preuzme titulu, mora da pocne da se vise bavi tenisom i da prihvati civilizacijske (svetske) standarde koliko god mu se to ne svidjalo, ne vezano za to da li je u pravu ili ne. Ako ce da izgura svoje princioe ok, to je legitimno, ali onda mora da racuna da nece moci da se takmici na odredjenim GS i mastersima. A bez kontinuiteta, nema ni forme.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

GS

pre 1 godinu

GS titule su najbitnije,a ostale gluposti poput mastersa, h2h i slicno obesite macku o rep.Oduvek su GS titule bile merilo. Jos dok je Sampras vodio, zatim Federer,a sad Nadal. Tako da ne bude da je to zavera protiv Nola. Kad drzis najvazniji rekord u tenisu, niko ne moze reci osim ogorcenih nolomana da nisi najveci. Rafa GOAT. Amin. 22-20.

tenisman

pre 1 godinu

Prvo, trka nije gotova. Nije bila gotova ni da je Novak vezao sva 4 GS, kamoli sada. Ovo će ih terati da traju do 40, naročito Novaka.

Drugo, ne znam ko je Goat ali Nadal koji nije osvojio sve Masterse, treći po broju nedelja na prvom mestu, 10 godina nema pobedu na betonu nad najvećim rivalom ne može biti Goat. Svaka čast za 22, za 14 RG, toliko titula je bolesno dobro ali tenis je mnogo više od toga. Polako, nije još za toliku famu.

iosonostefan

pre 1 godinu

Ni jedan od tri ponuđena odgovora u anketi nije ispravan. On statistički jeste GOAT jer se pre svega gledaju GS titule. Daleko od toga da niko ne može da se poredi sa njim. Novak je bolji po skoro svim drugim parametrima. Na žalost teško će ga prestići i po GS titulama tako da će verovatno Nadal biti nezvanični GOAT u tenisu.

CroFed

pre 1 godinu

Vrlo škakljivo pitanje! Je, on je GOAT Roland Garrosa, Roger Wimbledona a Novak Australian Opena! Problem s Rafom je što na jednom Slamu ima 60% od ukupnih GS titula, i to će mu Rogerovi, a posebice Novakovi fanovi spočitavati, kao i činjenicu da jako "kaska" po pitanju tjedana na tronu za svoja 2 najveća rivala...

Marković

pre 1 godinu

Ajmo realno. Kad ti Marej, Wawrinka i Nisikori na vrhuncu karijere i u najboljim godinama uzmu 6 GS ispred nosa, onda realno ni ne zaslužuješ da budeš GOAT. Da je Nadal imao takve zicere, Nadal bi u tih 6 situacija osvojio 6 GS. Nadalu kad se otvori zreb, Nadal takve situacije maksimalno koristi.

Realno

pre 1 godinu

Veoma je tesko reci ko je najbolji, jer niko nije dominantan u svim kategorijama koje su vazne.
Nadal ce ostati na svojih skromnih 209 nedelja, i, najverovatnije nikad osvojenom Finalnom turniru.
Novak je posustao sa GS, a mislim da je Fed, iako je igrao najlepsi tenis, ipak za dlaku ispod ove dvojice po rezultatima.
A ukusi su razliciti, tu goat nije bitan.

možda mi nekad i propustite komentar na info delu

pre 1 godinu

dovoljan je ovaj link:
[link]
(matori, 6. jun 2022 12:37)

davno već sam rekao da će NĐ imati istu sudbinu kao i Lendl...

Sasa

pre 1 godinu

Nažalost, za sada jeste. Kada Novak odluči da završi karijeru onda ćemo podvući crtu. Male su šanse da uzme 2-3-4 GS, ali ajde da vidimo...

Los Angeles

pre 1 godinu

Jeste zato što je Novak istočnoevropljanin vrlo diskutabilnih stavova. Kao takav, mora da ima solidnu i neoborivu prednost nad Nadalom da bi bio opšteprihvaćen kao GOAT.

boki89

pre 1 godinu

ja imam jedno pitanje posto ovde svako ima svoje misljenje na stotine komentara al mislim da nas niko nece pitati ko je goat.Ko tacno utvrdjuje ko je goat? dal unija nekih tenisera, dal publika,koja publika iz kog dela sveta, dal sponzori ,dal sadasnji igraci tenisa, bivsi ,legenda neka, ko je kompetentan da utvrdi ko je goat u tenisu?Ako to u stvari niko ne utvrdjuje zvanicno onda ce svako za sebe da ima svog najboljeg.Za mene je licno Novak Djokovic najveci ne zbog rezultata u tenisu toliko koliko zbog njegove borbe da uopste postane profesionalni teniser a mislim da se vise namucio nego li i Federer Nadal i Marej i mnogi drugi da ne kazem vecina plus sto dolazi iz jedne Srbije.Mislim da je njemu bio mnogo duzi put samo da stigne tamo nego sad ovo sto je osvajao naspram Nadala koji je vec sa 17 poceo da sljaka

Harambaša

pre 1 godinu

Treba sačekati, kao je ATP i WTA krenuo sa revidiranjem turnira i bodova....ne bi me iznenadilo da se i lista potpuno preokrene do kraja godine.
Nadal je svakako sjajan sportista i izuzetan teniser, nemi jedan od dražih.
Sa druge strane RF je jedan od najelegantnijih ikada....obeležio je eru!!
Ipak treba uzeti u obzir da je Novak Đoković jedini u istoriji, koji je Rafu i RF u ukupnom skoru nadigrao, i uspeo izaći kao pobednik na svim podlogama, pa je i Rafu pobeđivao ponekad na šljaci u Parizu, Rimu, Madridu...
Ako se oduzimaju bodovi na Wimbledonu, ista sudbina može snaći AO posle diskriminacije nekih igrača oko učešća. Danas je više nego ikada u sportu važno iz koje ste zemlje, kao i politika te zemlje, pa Rafa mora paziti i oko Baskije, jedna varnica, i ko zna šta bi mu se sve oduzelo!!

Vladimir

pre 1 godinu

A ne znam,nekako mi upada u oci ovo da je ogromna razlika u broju osvojenih GS na sljaci. GOAT sljake jeste ali kad se sve ukupno gleda meni nije. To sa GOAT je stvar sta vise volite prosto tj ciji vam se stil i igra vise svidja jer sva trojica su na najvisem mogucem nivou u ovom sportu

Sneza

pre 1 godinu

U finalu RG Novak doziveo ovacije kada je igrao sa Vavrinkom,pa prosli US publika zelela pobedu Novaka.A onda njegovo okruzenje u toku AU opena osulo paljbu protiv Zapadsa gde igranje tenisa jedino ima smisla i onda eto opet Zapad mrzi slobodarski svet.Ako mi navijamo za naseg sampiona trebali bi postovati i tudje velike sampione i uzivati u tenisu bez omalovazavanja i Novala i Rafe i ostalih

paralele

pre 1 godinu

Za sada jeste uz dobre sanse da to jos dugo ostane. Zavisi od Nadalove fizicke spreme i Djokovicevog raspolozenja. Oba faktora su u danasnje vreme veoma nestabilna i nepredvidiva.

panter pudlica

pre 1 godinu

Naravno da nije. I prestanite sa tom pričom ko je Goat.
Kada svi budu završili karijere, tada ćemo pričati o tome. Sada diskutovati tu temu je čist debilizam.

Pokahontas

pre 1 godinu

Opa, opet broj grenda vazniji od elegancije?
Ovakav razvoj Garosa, ispadanje glavnih nosilaca i realno, ocajnog Noleta-to nema veze, naravno...
Tako se moze do jos par titula
Poruka za Novaka-sam si puno toga ukakio

wer

pre 1 godinu

ma jok moja baba je..

da djoko ima +2 u odnosu na onu zlu & pokvarenu dvojicu,
nasem bahatom razmetanju i teskom lozenju ne bi bilo kraja

klaas-jan huntelaar

pre 1 godinu

trenutno da ako se gledaju gs. ali generalno, medjusobni skor rafe, rodje i noleta kao i broj nedelja na prvom mestu nikako mu ne idu u prilog..

Dejan

pre 1 godinu

Kada okače rekete o klin i završe karijere, tada će moći da se podvuče crta i kaže ko je GOAT!!! Do tada sve je samo projekcija i puko nagađanje!

no name

pre 1 godinu

Nikada nije jedan sljakas bio goat i nikada nece. Moze Rafica da ima i 25 slemova, ako osvoji jos 3 Garosa, dzaba mu, sljaka je samo sljaka i to je to.
Ne moze se u pricu o goatu sa samo dva Vimbldona.....

(cinjenice, 6. jun 2022 13:23)

U sustini se slazem, ali sasvim iz nekih drugih razloga koje noloman nikad ne bi razumeo.

Vidis to sto se trebali da pisete i za Nola da dodje i do 25GS ne moze da bude GOAt!

Nego kako se sad to opet promenilo?
Jek Nolu ipak dovoljno 25Gs za GOAt titulu?

Ostali samo dugmici, prsla "GOAT" titula.

bora rakijaš

pre 1 godinu

Po stoti put, GOAT nije zvanična titula koja se nekom dodeljuje. Vrlo je subjektivna jer svako drugačije analizira određene parametre (nekom su bitniji slemovi, nekom nedelje na vrhu, i tako u nedogled). Pošteno je reći da su (za sada) ova tri tenisera nešto najbolje što smo imali priliku da gledamo. I svaki je poseban na svoj način. Oladite sa mržnjom

matori

pre 1 godinu

@dovoljan je ovaj link:
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(matori, 06. jun 2022 12:37)

mislim da je pored ovog dobar pokazatelj ko je najbolji i zarada od čistog tenisa bez sponzora.
situacija je ista kao na ultimat goat listi...

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Još nisu okačili ''rekete o klin'', t.j. još uvek su im karijere u toku i crta će se podvući kad se penzionišu... Jedno je sigurno: Rafa je G.O.A.T. na šljaci a da li će to biti i u ukupnom preseku - ostaje da se vidi

CroFed

pre 1 godinu

Novak je recimo u izravnim okršajima s Rogerom i Rafom bolji! Ima i više tjedana od svoja 2 najveća rivala, ali ima i najviše kikseva u finalima GS kada je bio veliki favorit! O njegovim mušicama kako na terenu, tako i van terena da ne pričam...

Moca

pre 1 godinu

Promašena tema dokle god se velika trojka bude aktivno bavila tenisom. Za par godina, kada Novak, Rafa i Rodžer okače rekete o klin, možemo da diskutujemo o tome.

Legende imaju oreol oko glave, koji svetli

pre 1 godinu

@Bata Mare
Ajde da počnemo da pravimo razliku između najvećeg svih vremena i najboljeg. Najveći su oni koji su ušli u legendu, kao Ali, Ovens, Bolt, Pele, Maradona, Serena, Federer, Bupka, Džordan, jer su pored rezultati imali harizmu i svet ih je video drugačije od običnih pobednika. Pomenuo bih još i Vilmu Rudolf, Crnu Gazelu, elegantnu i lepu, za razliku od neke Ktaohvilove koja je izgledala kao parni valjak, a jedno vreme držala je sve rekorde.

Dragan KG

pre 1 godinu

Stvarno ste dosadni više sa tom polemikom. Dok su igrači još aktivni ne moze biti odgovora na to pitanje. Trenutno imamo samo prolazna vremena ali definitivan odgovor ćemo dobiti tek kad Nadal i Djoković završe karijere.