Ponedeljak, 30.05.2022.

10:00

Najbitniji meč u istoriji tenisa – Đoković i Nadal u epizodi "dan i noć"

Novak Đoković i Rafael Nadal će se u utorak sastati po 59. put u međusobnim susretima. Ovaj, sigurno najbitniji u istoriji. Barem zasad.

Izvor: Luka Nikoliæ

Najbitniji meè u istoriji tenisa – Ðokoviæ i Nadal u epizodi "dan i noæ" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Милош

pre 1 godinu

Ђоковић ће почистити терен са њим као и са малим Алкаразом. Комшије које висе на нашим страницама 'рватијанци на апаратима покушавају троловати, смешно.. Идемооооо Ноле!!!

vrg

pre 1 godinu

nije najbitniji posto ce novak da igra jos 5 godina i svakako ce prestici foliranta. a i da ga ne prestigne, goat je. ne mora svaki rekord koji postoji da drzi.

Slon

pre 1 godinu

Po trenutnoj formi jeste Nole favorit ali to neće da znači ama baš ništa, sam H2H od 30:28 govori za sebe koliko su to šampioni u egalu, a svi pišu kao da će ovo biti šetnja za Noleta.
Rafa je 13. osvajao turnir, čovek je praktički nepobediv na Šatrijeru i skupo će prodati kožu.
Setimo se samo AO ove godine kad je jedva stajao na nogama sa Šapovalovim i izvukao nemoguće u finalu sa Medom, evo i mali Alkaraz je već bio suočen sa meč loptom pa rastura naredne mečeve.

Sa druge strane Nole igra možda i najbolje na turniru - ne znači da je uspavan u svojoj sigurnosti ali ako mu Rafa uzme prvi set meč može da ode u poptuno drugom smeru za njega.

Sve u svemu, uživajmo, možda gledamo i zadnji Rafloe ikad.

Ratko

pre 1 godinu

Okolnosti su takve da nije ovde toliki problem za Novaka ovakav Nadal. Novak i nakon pobede ima još dva jako teška meča do eventualne titule. Stari Nadal u top formi bi onog momka od juče razneo na Rolan Garosu sa 3:0 glatko. Promenila su se vremena i dolazi nova generacija tenisera a Novak i Nadal su sada veterani, jednostavno nisu ono što su bili. U ovom predstojećem meču po prikazanom u poslednje vreme sve osim glatke pobede Novaka od 3:0 bi bilo veliko iznenađenje. Nadamo se da će Novak imati snage da dođe do još jednog Rolan Garosa i time podigne istorijsku lestvicu.

mlekadžija

pre 1 godinu

Нико не може да остави Федерера у прашини! Један је Краљ! Јел тако Јумко?

Ljube

pre 1 godinu

@ Nebojsa Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.
Slazem se da je u prva 2 kola Cici imao teske meceve.Mislio sam da mu je zreb bio mnogo laksi nego Novaku i Rafi.Rune odlicno igra,mada mislim da ce Cici to lagano dobiti u 3 seta,jer je ipak Rune nov na turu.Ima samo 19 godina i to ce Cici na iskustvo dobiti bez problema.

Dale

pre 1 godinu

Navijamo za najboljeg,za Goata,za gospodina, za aristokratu,za najomiljenijeg,za heroja i živu legendu tenisa,za najboljeg u istoriji- Za našeg Rafu !

sakupljac minusa

pre 1 godinu

Onaj "mali" Alcaraz ce u polufinalu zavrsiti posao sa jednim od ove dvojice u polufinalu tako da ce imati snage jos da odigra jedan mec posle toga. Ni jedan ni drugi nece moci da se nose sa njim. Mislio sam da ce na njega uticati to sto je ovo ipak GS i na 3 dobijena se igra, al ne predstavlja to neki problem za njega. Dok su ova dvojica vec presli 35-u i ne vidim da mogu da ga pobede. Navijam za Rafu, al mislim da Novak prolazi. Jedina Rafina sansa je da mec traje sto krace, dok ima snage moze da se nosi sa Novakom. Ako dobije prva 2 seta jedino je tada u igri. Kao i pre 2 godine kad je u punoj snazi odigrao prva 2 seta, pa posle nekako zavrsio mec. Jedini recept

lilly

pre 1 godinu

"Novak je dosad trijumfovao u 30 duela naspram Rafinih 28, a jednu od najbitnijih pobeda ostvario je upravo u poslednjem – prošle godine u finalu Rolan Garosa (3:6, 6:3, 7:6, 6:2)."

Nadal prosle godine nije stigao do finala. Novak jeste.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Ako Novak pobedi u duelu dokazace da je GOAT bez obzira na broj GS. A o malom bizgovu koji u sebi ima vise hemije nego telesnih tecnosti ne bih da trosim reci ! Prave ih ko robte !

Idemooo!!!

pre 1 godinu

Sutra ce biti sve u znaku broja 3.

No1e sa pobedom ode na 3 razlike u H2H sa Nadalom.
Pobedom mu se smesi i 3. titula na Roland Garosu.
No1e ce biti jedini igrac koji je 3 puta pobedio Nadala na Roland Garosu
Bit ce i prvi u istoriji tenisa koji je minimalno 3 puta osvojio svaki GS (ako ode do kraja).

A 3 je nama srecan broj :)

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

Milan_PT

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.
(Kritična masa, 30. maj 2022 10:31)

U pravu si. Kao što je Rafi bilo bitno na "Novakovom GS-u", Australijan Openu, da, prvo, Novak ne osvoji, a tek onda, ako može, on da osvoji, tako je i Novaku ovde važnije da Rafa ne podigne pehar, a tek onda da bi bilo dobro da ga Novak osvoji. Kao što je Rafa vraćen u igru za GOATa nakon ovogodišnjeg AO, tako je jako bitno da Novak osvoji ovaj RG, jer bi time stekao veliku prednost u toj trci, iako bi se tek izjednačio da protivnikom u broju GSova.
Na to je mislio Vilander kad je rekao da je to najbitniji meč. Tako je bilo i prošle godine na RG, tako je bilo i pretprošle godine na istom mestu, tako će biti i sada. Tako bi bilo i ovog januara da je Novaku dopušteno da igra u Australiji. Na drugim GSovima, Vimbldonu i US Openu, koji nisu "njihovi" turniri, vrlo je mala šansa da se susretnu, tako da tamo po svoj prilici neće doći do najznačajnijeg teniskog meča...

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 1 godinu

Hm,meni nešto drugo zapada za oko,a to je da fedex polako ispada iz svake priče,kao onomad Murray.
Ustvari,što vise ova dvojica igraju,i osvajaju fedex ide sve više ide u zaborav.

bla bla

pre 1 godinu

Mislim da ga Nole dobija lagano,nikad lakše …realno je u dobroj formi a Rafa nas i ne…nego problem glavni se zove Alkaraz ,koji se izvukao bas sa Ramosom Vinjolasom,a sad igra sve jače i nema ko da ga zaustavi,realno Zverev nije u formi….samo se nadam da će ga Nole pročitati posle onog poraza ,jer Nole kad ga neko dobije -sledeći njihov meč se bas nabrije da mu objasni neke stvar..eto tome se nadam,a posle jos ima i finale,previše stresa….

Oliver

pre 1 godinu

Ne razumem kako ne razumete da je ovo najvazniji mec. To je u fudbalskom zargonu,utakmica za 6 bodova. Em pobedjujes i ides dalje,em jos vaznije, sprecavas Nadala da uzme 22. GS i odlepi se na vrhu. Ovaj mec je vazniji za Djokovica od polufinala i finala bas iz tog razloga. I da ne osvoji Rolan Garos,Nole ce brzo imati novu sansu na Vimbldonu. S druge strane,Nadalu je najvaznije da pobedi Djokovica kako ovaj ne bi osvojio 21. GS i stigao ga. Dakle,u buducnosti Djokovic i Nadal moraju da navijaju za protivnike onog drugog. Nije dovoljno samo da pobedjuju,nego onaj drugi mora da gubi. Nije dovoljno samo da budes dobar,nego tvoj glavni rival i konkurencija mora biti loš!

Nebojša

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.
(Ljube, 30. maj 2022 10:32)


Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Ma da, kad su zeznuli Noleta za 3-4 velika turnira sad je ovo "najbitniji" mec u istoriji i to tamo gde vise Rafi odgovara 🙄

Mislim da je 60-40% za Nadala realno, mada se uzdam u to da je Novak spremniji i zdraviji😎🌿

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

ilicn

pre 1 godinu

Nole dobija.. U ovom momentu je Nole bolji.. Mada se Nadal i prosle godine mucio na mastersima iako to kad se pogledaju rezultati ne deluje tako.. Kako izmuva da osvoji australian open 22 stvarno ne znam..

Sinke

pre 1 godinu

Ljudi,prije 2 godine je bio zatvoren krov,Novak favorit,pa je Nadal ubjedljivo dobio.....Tako da nema veze kakvi su uslovi....Novak mora da bude na svom nivou,ako ne bude,zna Novak vrlo dobro da nece proci dalje.

grom grom

pre 1 godinu

nek navija kako ko želi, ja za Nadala naravno!
(Aleksa78, 30. maj 2022 10:31)

Ma je si li došao da nam kažeš pufta trolu da ti navijaš za Nadala?

Zaki

pre 1 godinu

@Online
Urnenesni ste sa tim terminima evo vec 15 g. Ako bude kisa, sunce, onoliko stepeni, ovakav odskok. I to slusamo li slusamo, i onda dodje mec Rafa umlati Noloa, cak i kad su igrali na 12 stepeni po mraku kao pre 2 godine. Pa vi nista ne naucite. haahhah

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Nije istorija tenisa 15 poslednjih godina i odmah da kažem da nije najbitniji, ajde da je finale...

Rema

pre 1 godinu

Mogu da se kladim da ce organizatori zakazati mec kada Rafi bude odgovaralo.
Medjutim, ja bas mislim da je to dobro kao i sve drugo sto je protiv Novaka jer njega sve te stvari hrane.
Setite se pre 2 god RG kad su svi pricali da ona drugacija sljaka ne odgovara Nadalu a Noletu je idealna...
Razbio ga je Rafa kao nikad pre.

Online

pre 1 godinu

Razlika izmedju Nadala i Djokovica? Djokovicu je apsolutno svejedno kad igraju dok Nadal moli boga da bude 50 stepeni ( a nece) i da igraju u 12 popodne (ni to se nece desiti sem ako RG otvoreno ne stane na stranu Nadala pa stavi ovakav mec prvi put u istoriji u dnevni termin radnim danom) Ali opet Djokovicu je svejedno. P.S nije najznacniji.. govorili su i za ono polufinale pa evo ih opet. Gledacemo mi njih jos, pogotovu Noleta ,za Nadala je mozda jedan od najbitnijih meceva jer zna i on da ne moze jos dugo.

Larry

pre 1 godinu

Garant stavljaju preko dana, da bi dali Nadalu vise sansi. A imaju i opravdanje, jer u drugom mecu igraju Alkaraz-Zverev, sto ce isto biti dobar mec (ali iskreno skala nize nego Djok-Nadal).

Ljube

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.

Kritična masa

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.

Mile0407

pre 1 godinu

Nikad mi nece biti jasno kako nasi ljudi mogu da navijaju za Nadala, to mi ne moze nikad biti normalno. Zato smo i tu gde jesmo, sto su nam tudji bolji od nasih.

sasa the king

pre 1 godinu

Kako moze Vilander da proglasi ovaj mec najvqznijin u istoriji, kada je obo cetvrt finale? Obojicu tek ceka Alka(t)raz, pa Cicipas ili Medvedev….ko god da pobedi…

oglo

pre 1 godinu

vreme ovo vreme ono, a kad je vreme najvise pogodovalo nolu i kad je najizvesnije bilo da ce dobiti rafu na famoznom korona roland garrosu igranom u jesen nole je najcrnje izgubio ne samo na rg nego i generalno na sljaci u njihovim medjusobnim okrsajima. ocigledno najvaznije je da ti je dan tj raspolozenje tj kako se osecas i dal si u zoni a sve ostalo je pratnja. nadal jeste daleko od one fizicke forme ali ce dati sve sto ima, znaci nole ga mora terati do kraja da bi se fizikalija pojavila u formuli.

draganTenis

pre 1 godinu

Evo šta kažu kladionice. Prvo na šta sam naleteo:
Novak Djokovic (Serbia) 1.44
Rafael Nadal (Spain) 2.75
To je otprilike 65% šanse za Novaka, 35% za Rafu.

Sinke

pre 1 godinu

Nadal je u padu gorme,Novak djeluje odlicno....Ako Novak dobije mec,pravi problem ce biti Alkaraz,momak igra potpuno nenomralno...Zato bi volio daga nekkao dobije Zverev.

Loranov tata iz Goznice

pre 1 godinu

Ukoliko Đoković pobedi on će se izjednačiti sa "Bikom sa Majorke" sa po 21 titulom i time će Federera ostaviti "u prašini".

Da li je ovo "novi" najbitniji meč u istoriji tenisa ili ne – vreme će pokazati.

Odgovor:
Ne, ukoliko pobednika pobedi Alkaras.
Ima tu još da se igra.

Adnan

pre 1 godinu

Kakve gluposti! Ako pobedi Nadala nije odmah osvojio 21 GS. Do titule ima još 2 meča i verovatno odlična mlada igrača. Isto tako ako Nadal pobedi nije sigurno da će osvojiti 22 GS. Malo ozbiljnosti i realnosti

got

pre 1 godinu

Deseti put u poslednjih 5-6 godina čitam da Novak i Rafa ovog puta igraju najbitniji meč u istoriji tenisa.
Ovaj meč to svakako nije, pogotovo jer je već u 1/4 finalu.
Da je finale, pa možda.
Ko god da pobedi, u polufinalu i ako uđe u finale, neće dobiti ništa na poklon. Čak sam siguran da pobednik ovog susreta ne osvaja turnir na kraju.

Sinke

pre 1 godinu

Nadal je u padu gorme,Novak djeluje odlicno....Ako Novak dobije mec,pravi problem ce biti Alkaraz,momak igra potpuno nenomralno...Zato bi volio daga nekkao dobije Zverev.

Mile0407

pre 1 godinu

Nikad mi nece biti jasno kako nasi ljudi mogu da navijaju za Nadala, to mi ne moze nikad biti normalno. Zato smo i tu gde jesmo, sto su nam tudji bolji od nasih.

Kritična masa

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.

Adnan

pre 1 godinu

Kakve gluposti! Ako pobedi Nadala nije odmah osvojio 21 GS. Do titule ima još 2 meča i verovatno odlična mlada igrača. Isto tako ako Nadal pobedi nije sigurno da će osvojiti 22 GS. Malo ozbiljnosti i realnosti

Ljube

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.

oglo

pre 1 godinu

vreme ovo vreme ono, a kad je vreme najvise pogodovalo nolu i kad je najizvesnije bilo da ce dobiti rafu na famoznom korona roland garrosu igranom u jesen nole je najcrnje izgubio ne samo na rg nego i generalno na sljaci u njihovim medjusobnim okrsajima. ocigledno najvaznije je da ti je dan tj raspolozenje tj kako se osecas i dal si u zoni a sve ostalo je pratnja. nadal jeste daleko od one fizicke forme ali ce dati sve sto ima, znaci nole ga mora terati do kraja da bi se fizikalija pojavila u formuli.

Online

pre 1 godinu

Razlika izmedju Nadala i Djokovica? Djokovicu je apsolutno svejedno kad igraju dok Nadal moli boga da bude 50 stepeni ( a nece) i da igraju u 12 popodne (ni to se nece desiti sem ako RG otvoreno ne stane na stranu Nadala pa stavi ovakav mec prvi put u istoriji u dnevni termin radnim danom) Ali opet Djokovicu je svejedno. P.S nije najznacniji.. govorili su i za ono polufinale pa evo ih opet. Gledacemo mi njih jos, pogotovu Noleta ,za Nadala je mozda jedan od najbitnijih meceva jer zna i on da ne moze jos dugo.

ilicn

pre 1 godinu

Nole dobija.. U ovom momentu je Nole bolji.. Mada se Nadal i prosle godine mucio na mastersima iako to kad se pogledaju rezultati ne deluje tako.. Kako izmuva da osvoji australian open 22 stvarno ne znam..

draganTenis

pre 1 godinu

Evo šta kažu kladionice. Prvo na šta sam naleteo:
Novak Djokovic (Serbia) 1.44
Rafael Nadal (Spain) 2.75
To je otprilike 65% šanse za Novaka, 35% za Rafu.

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 1 godinu

Hm,meni nešto drugo zapada za oko,a to je da fedex polako ispada iz svake priče,kao onomad Murray.
Ustvari,što vise ova dvojica igraju,i osvajaju fedex ide sve više ide u zaborav.

Idemooo!!!

pre 1 godinu

Sutra ce biti sve u znaku broja 3.

No1e sa pobedom ode na 3 razlike u H2H sa Nadalom.
Pobedom mu se smesi i 3. titula na Roland Garosu.
No1e ce biti jedini igrac koji je 3 puta pobedio Nadala na Roland Garosu
Bit ce i prvi u istoriji tenisa koji je minimalno 3 puta osvojio svaki GS (ako ode do kraja).

A 3 je nama srecan broj :)

Loranov tata iz Goznice

pre 1 godinu

Ukoliko Đoković pobedi on će se izjednačiti sa "Bikom sa Majorke" sa po 21 titulom i time će Federera ostaviti "u prašini".

Da li je ovo "novi" najbitniji meč u istoriji tenisa ili ne – vreme će pokazati.

Odgovor:
Ne, ukoliko pobednika pobedi Alkaras.
Ima tu još da se igra.

Oliver

pre 1 godinu

Ne razumem kako ne razumete da je ovo najvazniji mec. To je u fudbalskom zargonu,utakmica za 6 bodova. Em pobedjujes i ides dalje,em jos vaznije, sprecavas Nadala da uzme 22. GS i odlepi se na vrhu. Ovaj mec je vazniji za Djokovica od polufinala i finala bas iz tog razloga. I da ne osvoji Rolan Garos,Nole ce brzo imati novu sansu na Vimbldonu. S druge strane,Nadalu je najvaznije da pobedi Djokovica kako ovaj ne bi osvojio 21. GS i stigao ga. Dakle,u buducnosti Djokovic i Nadal moraju da navijaju za protivnike onog drugog. Nije dovoljno samo da pobedjuju,nego onaj drugi mora da gubi. Nije dovoljno samo da budes dobar,nego tvoj glavni rival i konkurencija mora biti loš!

Sinke

pre 1 godinu

Ljudi,prije 2 godine je bio zatvoren krov,Novak favorit,pa je Nadal ubjedljivo dobio.....Tako da nema veze kakvi su uslovi....Novak mora da bude na svom nivou,ako ne bude,zna Novak vrlo dobro da nece proci dalje.

grom grom

pre 1 godinu

nek navija kako ko želi, ja za Nadala naravno!
(Aleksa78, 30. maj 2022 10:31)

Ma je si li došao da nam kažeš pufta trolu da ti navijaš za Nadala?

got

pre 1 godinu

Deseti put u poslednjih 5-6 godina čitam da Novak i Rafa ovog puta igraju najbitniji meč u istoriji tenisa.
Ovaj meč to svakako nije, pogotovo jer je već u 1/4 finalu.
Da je finale, pa možda.
Ko god da pobedi, u polufinalu i ako uđe u finale, neće dobiti ništa na poklon. Čak sam siguran da pobednik ovog susreta ne osvaja turnir na kraju.

sasa the king

pre 1 godinu

Kako moze Vilander da proglasi ovaj mec najvqznijin u istoriji, kada je obo cetvrt finale? Obojicu tek ceka Alka(t)raz, pa Cicipas ili Medvedev….ko god da pobedi…

Rema

pre 1 godinu

Mogu da se kladim da ce organizatori zakazati mec kada Rafi bude odgovaralo.
Medjutim, ja bas mislim da je to dobro kao i sve drugo sto je protiv Novaka jer njega sve te stvari hrane.
Setite se pre 2 god RG kad su svi pricali da ona drugacija sljaka ne odgovara Nadalu a Noletu je idealna...
Razbio ga je Rafa kao nikad pre.

bla bla

pre 1 godinu

Mislim da ga Nole dobija lagano,nikad lakše …realno je u dobroj formi a Rafa nas i ne…nego problem glavni se zove Alkaraz ,koji se izvukao bas sa Ramosom Vinjolasom,a sad igra sve jače i nema ko da ga zaustavi,realno Zverev nije u formi….samo se nadam da će ga Nole pročitati posle onog poraza ,jer Nole kad ga neko dobije -sledeći njihov meč se bas nabrije da mu objasni neke stvar..eto tome se nadam,a posle jos ima i finale,previše stresa….

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Ako Novak pobedi u duelu dokazace da je GOAT bez obzira na broj GS. A o malom bizgovu koji u sebi ima vise hemije nego telesnih tecnosti ne bih da trosim reci ! Prave ih ko robte !

lilly

pre 1 godinu

"Novak je dosad trijumfovao u 30 duela naspram Rafinih 28, a jednu od najbitnijih pobeda ostvario je upravo u poslednjem – prošle godine u finalu Rolan Garosa (3:6, 6:3, 7:6, 6:2)."

Nadal prosle godine nije stigao do finala. Novak jeste.

Larry

pre 1 godinu

Garant stavljaju preko dana, da bi dali Nadalu vise sansi. A imaju i opravdanje, jer u drugom mecu igraju Alkaraz-Zverev, sto ce isto biti dobar mec (ali iskreno skala nize nego Djok-Nadal).

Nebojša

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.
(Ljube, 30. maj 2022 10:32)


Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.

Milan_PT

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.
(Kritična masa, 30. maj 2022 10:31)

U pravu si. Kao što je Rafi bilo bitno na "Novakovom GS-u", Australijan Openu, da, prvo, Novak ne osvoji, a tek onda, ako može, on da osvoji, tako je i Novaku ovde važnije da Rafa ne podigne pehar, a tek onda da bi bilo dobro da ga Novak osvoji. Kao što je Rafa vraćen u igru za GOATa nakon ovogodišnjeg AO, tako je jako bitno da Novak osvoji ovaj RG, jer bi time stekao veliku prednost u toj trci, iako bi se tek izjednačio da protivnikom u broju GSova.
Na to je mislio Vilander kad je rekao da je to najbitniji meč. Tako je bilo i prošle godine na RG, tako je bilo i pretprošle godine na istom mestu, tako će biti i sada. Tako bi bilo i ovog januara da je Novaku dopušteno da igra u Australiji. Na drugim GSovima, Vimbldonu i US Openu, koji nisu "njihovi" turniri, vrlo je mala šansa da se susretnu, tako da tamo po svoj prilici neće doći do najznačajnijeg teniskog meča...

Ratko

pre 1 godinu

Okolnosti su takve da nije ovde toliki problem za Novaka ovakav Nadal. Novak i nakon pobede ima još dva jako teška meča do eventualne titule. Stari Nadal u top formi bi onog momka od juče razneo na Rolan Garosu sa 3:0 glatko. Promenila su se vremena i dolazi nova generacija tenisera a Novak i Nadal su sada veterani, jednostavno nisu ono što su bili. U ovom predstojećem meču po prikazanom u poslednje vreme sve osim glatke pobede Novaka od 3:0 bi bilo veliko iznenađenje. Nadamo se da će Novak imati snage da dođe do još jednog Rolan Garosa i time podigne istorijsku lestvicu.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Nije istorija tenisa 15 poslednjih godina i odmah da kažem da nije najbitniji, ajde da je finale...

vrg

pre 1 godinu

nije najbitniji posto ce novak da igra jos 5 godina i svakako ce prestici foliranta. a i da ga ne prestigne, goat je. ne mora svaki rekord koji postoji da drzi.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

Zaki

pre 1 godinu

@Online
Urnenesni ste sa tim terminima evo vec 15 g. Ako bude kisa, sunce, onoliko stepeni, ovakav odskok. I to slusamo li slusamo, i onda dodje mec Rafa umlati Noloa, cak i kad su igrali na 12 stepeni po mraku kao pre 2 godine. Pa vi nista ne naucite. haahhah

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

sakupljac minusa

pre 1 godinu

Onaj "mali" Alcaraz ce u polufinalu zavrsiti posao sa jednim od ove dvojice u polufinalu tako da ce imati snage jos da odigra jedan mec posle toga. Ni jedan ni drugi nece moci da se nose sa njim. Mislio sam da ce na njega uticati to sto je ovo ipak GS i na 3 dobijena se igra, al ne predstavlja to neki problem za njega. Dok su ova dvojica vec presli 35-u i ne vidim da mogu da ga pobede. Navijam za Rafu, al mislim da Novak prolazi. Jedina Rafina sansa je da mec traje sto krace, dok ima snage moze da se nosi sa Novakom. Ako dobije prva 2 seta jedino je tada u igri. Kao i pre 2 godine kad je u punoj snazi odigrao prva 2 seta, pa posle nekako zavrsio mec. Jedini recept

mlekadžija

pre 1 godinu

Нико не може да остави Федерера у прашини! Један је Краљ! Јел тако Јумко?

Slon

pre 1 godinu

Po trenutnoj formi jeste Nole favorit ali to neće da znači ama baš ništa, sam H2H od 30:28 govori za sebe koliko su to šampioni u egalu, a svi pišu kao da će ovo biti šetnja za Noleta.
Rafa je 13. osvajao turnir, čovek je praktički nepobediv na Šatrijeru i skupo će prodati kožu.
Setimo se samo AO ove godine kad je jedva stajao na nogama sa Šapovalovim i izvukao nemoguće u finalu sa Medom, evo i mali Alkaraz je već bio suočen sa meč loptom pa rastura naredne mečeve.

Sa druge strane Nole igra možda i najbolje na turniru - ne znači da je uspavan u svojoj sigurnosti ali ako mu Rafa uzme prvi set meč može da ode u poptuno drugom smeru za njega.

Sve u svemu, uživajmo, možda gledamo i zadnji Rafloe ikad.

Dale

pre 1 godinu

Navijamo za najboljeg,za Goata,za gospodina, za aristokratu,za najomiljenijeg,za heroja i živu legendu tenisa,za najboljeg u istoriji- Za našeg Rafu !

Dragan Borca

pre 1 godinu

Ma da, kad su zeznuli Noleta za 3-4 velika turnira sad je ovo "najbitniji" mec u istoriji i to tamo gde vise Rafi odgovara 🙄

Mislim da je 60-40% za Nadala realno, mada se uzdam u to da je Novak spremniji i zdraviji😎🌿

Ljube

pre 1 godinu

@ Nebojsa Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.
Slazem se da je u prva 2 kola Cici imao teske meceve.Mislio sam da mu je zreb bio mnogo laksi nego Novaku i Rafi.Rune odlicno igra,mada mislim da ce Cici to lagano dobiti u 3 seta,jer je ipak Rune nov na turu.Ima samo 19 godina i to ce Cici na iskustvo dobiti bez problema.

Милош

pre 1 godinu

Ђоковић ће почистити терен са њим као и са малим Алкаразом. Комшије које висе на нашим страницама 'рватијанци на апаратима покушавају троловати, смешно.. Идемооооо Ноле!!!

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Novak osvaja rolan garos i vimbldon!
(sonyboy, 30. maj 2022 10:57)

Nole moze da osvoji ovaj Rolan Garos samo na play-station-u dragi druze.
U stvarnosti nece da moze.
Alkaraz osvaja RG a za Vimbldon cemo jos da vidimo.

Dale

pre 1 godinu

Navijamo za najboljeg,za Goata,za gospodina, za aristokratu,za najomiljenijeg,za heroja i živu legendu tenisa,za najboljeg u istoriji- Za našeg Rafu !

got

pre 1 godinu

Deseti put u poslednjih 5-6 godina čitam da Novak i Rafa ovog puta igraju najbitniji meč u istoriji tenisa.
Ovaj meč to svakako nije, pogotovo jer je već u 1/4 finalu.
Da je finale, pa možda.
Ko god da pobedi, u polufinalu i ako uđe u finale, neće dobiti ništa na poklon. Čak sam siguran da pobednik ovog susreta ne osvaja turnir na kraju.

sakupljac minusa

pre 1 godinu

Onaj "mali" Alcaraz ce u polufinalu zavrsiti posao sa jednim od ove dvojice u polufinalu tako da ce imati snage jos da odigra jedan mec posle toga. Ni jedan ni drugi nece moci da se nose sa njim. Mislio sam da ce na njega uticati to sto je ovo ipak GS i na 3 dobijena se igra, al ne predstavlja to neki problem za njega. Dok su ova dvojica vec presli 35-u i ne vidim da mogu da ga pobede. Navijam za Rafu, al mislim da Novak prolazi. Jedina Rafina sansa je da mec traje sto krace, dok ima snage moze da se nosi sa Novakom. Ako dobije prva 2 seta jedino je tada u igri. Kao i pre 2 godine kad je u punoj snazi odigrao prva 2 seta, pa posle nekako zavrsio mec. Jedini recept

Zaki

pre 1 godinu

@Online
Urnenesni ste sa tim terminima evo vec 15 g. Ako bude kisa, sunce, onoliko stepeni, ovakav odskok. I to slusamo li slusamo, i onda dodje mec Rafa umlati Noloa, cak i kad su igrali na 12 stepeni po mraku kao pre 2 godine. Pa vi nista ne naucite. haahhah

Mile0407

pre 1 godinu

Nikad mi nece biti jasno kako nasi ljudi mogu da navijaju za Nadala, to mi ne moze nikad biti normalno. Zato smo i tu gde jesmo, sto su nam tudji bolji od nasih.

Sinke

pre 1 godinu

Nadal je u padu gorme,Novak djeluje odlicno....Ako Novak dobije mec,pravi problem ce biti Alkaraz,momak igra potpuno nenomralno...Zato bi volio daga nekkao dobije Zverev.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Ako Novak pobedi u duelu dokazace da je GOAT bez obzira na broj GS. A o malom bizgovu koji u sebi ima vise hemije nego telesnih tecnosti ne bih da trosim reci ! Prave ih ko robte !

oglo

pre 1 godinu

vreme ovo vreme ono, a kad je vreme najvise pogodovalo nolu i kad je najizvesnije bilo da ce dobiti rafu na famoznom korona roland garrosu igranom u jesen nole je najcrnje izgubio ne samo na rg nego i generalno na sljaci u njihovim medjusobnim okrsajima. ocigledno najvaznije je da ti je dan tj raspolozenje tj kako se osecas i dal si u zoni a sve ostalo je pratnja. nadal jeste daleko od one fizicke forme ali ce dati sve sto ima, znaci nole ga mora terati do kraja da bi se fizikalija pojavila u formuli.

mlekadžija

pre 1 godinu

Нико не може да остави Федерера у прашини! Један је Краљ! Јел тако Јумко?

Dragan Borca

pre 1 godinu

Ma da, kad su zeznuli Noleta za 3-4 velika turnira sad je ovo "najbitniji" mec u istoriji i to tamo gde vise Rafi odgovara 🙄

Mislim da je 60-40% za Nadala realno, mada se uzdam u to da je Novak spremniji i zdraviji😎🌿

Kritična masa

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Nije istorija tenisa 15 poslednjih godina i odmah da kažem da nije najbitniji, ajde da je finale...

Online

pre 1 godinu

Razlika izmedju Nadala i Djokovica? Djokovicu je apsolutno svejedno kad igraju dok Nadal moli boga da bude 50 stepeni ( a nece) i da igraju u 12 popodne (ni to se nece desiti sem ako RG otvoreno ne stane na stranu Nadala pa stavi ovakav mec prvi put u istoriji u dnevni termin radnim danom) Ali opet Djokovicu je svejedno. P.S nije najznacniji.. govorili su i za ono polufinale pa evo ih opet. Gledacemo mi njih jos, pogotovu Noleta ,za Nadala je mozda jedan od najbitnijih meceva jer zna i on da ne moze jos dugo.

Ljube

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.

Larry

pre 1 godinu

Garant stavljaju preko dana, da bi dali Nadalu vise sansi. A imaju i opravdanje, jer u drugom mecu igraju Alkaraz-Zverev, sto ce isto biti dobar mec (ali iskreno skala nize nego Djok-Nadal).

sasa the king

pre 1 godinu

Kako moze Vilander da proglasi ovaj mec najvqznijin u istoriji, kada je obo cetvrt finale? Obojicu tek ceka Alka(t)raz, pa Cicipas ili Medvedev….ko god da pobedi…

grom grom

pre 1 godinu

nek navija kako ko želi, ja za Nadala naravno!
(Aleksa78, 30. maj 2022 10:31)

Ma je si li došao da nam kažeš pufta trolu da ti navijaš za Nadala?

Rema

pre 1 godinu

Mogu da se kladim da ce organizatori zakazati mec kada Rafi bude odgovaralo.
Medjutim, ja bas mislim da je to dobro kao i sve drugo sto je protiv Novaka jer njega sve te stvari hrane.
Setite se pre 2 god RG kad su svi pricali da ona drugacija sljaka ne odgovara Nadalu a Noletu je idealna...
Razbio ga je Rafa kao nikad pre.

Idemooo!!!

pre 1 godinu

Sutra ce biti sve u znaku broja 3.

No1e sa pobedom ode na 3 razlike u H2H sa Nadalom.
Pobedom mu se smesi i 3. titula na Roland Garosu.
No1e ce biti jedini igrac koji je 3 puta pobedio Nadala na Roland Garosu
Bit ce i prvi u istoriji tenisa koji je minimalno 3 puta osvojio svaki GS (ako ode do kraja).

A 3 je nama srecan broj :)

ilicn

pre 1 godinu

Nole dobija.. U ovom momentu je Nole bolji.. Mada se Nadal i prosle godine mucio na mastersima iako to kad se pogledaju rezultati ne deluje tako.. Kako izmuva da osvoji australian open 22 stvarno ne znam..

Milan_PT

pre 1 godinu

Samo da njega pobedi pa ne mora ni uzeti trofej jer će Novak sigurno imati više prilika na GS od Rafe.
Mislim da se više Rafa boji Novaka sada jer je to bitan duel gde ako izgubi biće mu jasno da više ni na jednom GS nema šansu ako je Novak u njegovom delu žreba.
(Kritična masa, 30. maj 2022 10:31)

U pravu si. Kao što je Rafi bilo bitno na "Novakovom GS-u", Australijan Openu, da, prvo, Novak ne osvoji, a tek onda, ako može, on da osvoji, tako je i Novaku ovde važnije da Rafa ne podigne pehar, a tek onda da bi bilo dobro da ga Novak osvoji. Kao što je Rafa vraćen u igru za GOATa nakon ovogodišnjeg AO, tako je jako bitno da Novak osvoji ovaj RG, jer bi time stekao veliku prednost u toj trci, iako bi se tek izjednačio da protivnikom u broju GSova.
Na to je mislio Vilander kad je rekao da je to najbitniji meč. Tako je bilo i prošle godine na RG, tako je bilo i pretprošle godine na istom mestu, tako će biti i sada. Tako bi bilo i ovog januara da je Novaku dopušteno da igra u Australiji. Na drugim GSovima, Vimbldonu i US Openu, koji nisu "njihovi" turniri, vrlo je mala šansa da se susretnu, tako da tamo po svoj prilici neće doći do najznačajnijeg teniskog meča...

Adnan

pre 1 godinu

Kakve gluposti! Ako pobedi Nadala nije odmah osvojio 21 GS. Do titule ima još 2 meča i verovatno odlična mlada igrača. Isto tako ako Nadal pobedi nije sigurno da će osvojiti 22 GS. Malo ozbiljnosti i realnosti

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 1 godinu

Hm,meni nešto drugo zapada za oko,a to je da fedex polako ispada iz svake priče,kao onomad Murray.
Ustvari,što vise ova dvojica igraju,i osvajaju fedex ide sve više ide u zaborav.

bla bla

pre 1 godinu

Mislim da ga Nole dobija lagano,nikad lakše …realno je u dobroj formi a Rafa nas i ne…nego problem glavni se zove Alkaraz ,koji se izvukao bas sa Ramosom Vinjolasom,a sad igra sve jače i nema ko da ga zaustavi,realno Zverev nije u formi….samo se nadam da će ga Nole pročitati posle onog poraza ,jer Nole kad ga neko dobije -sledeći njihov meč se bas nabrije da mu objasni neke stvar..eto tome se nadam,a posle jos ima i finale,previše stresa….

vrg

pre 1 godinu

nije najbitniji posto ce novak da igra jos 5 godina i svakako ce prestici foliranta. a i da ga ne prestigne, goat je. ne mora svaki rekord koji postoji da drzi.

Loranov tata iz Goznice

pre 1 godinu

Ukoliko Đoković pobedi on će se izjednačiti sa "Bikom sa Majorke" sa po 21 titulom i time će Federera ostaviti "u prašini".

Da li je ovo "novi" najbitniji meč u istoriji tenisa ili ne – vreme će pokazati.

Odgovor:
Ne, ukoliko pobednika pobedi Alkaras.
Ima tu još da se igra.

lilly

pre 1 godinu

"Novak je dosad trijumfovao u 30 duela naspram Rafinih 28, a jednu od najbitnijih pobeda ostvario je upravo u poslednjem – prošle godine u finalu Rolan Garosa (3:6, 6:3, 7:6, 6:2)."

Nadal prosle godine nije stigao do finala. Novak jeste.

Oliver

pre 1 godinu

Ne razumem kako ne razumete da je ovo najvazniji mec. To je u fudbalskom zargonu,utakmica za 6 bodova. Em pobedjujes i ides dalje,em jos vaznije, sprecavas Nadala da uzme 22. GS i odlepi se na vrhu. Ovaj mec je vazniji za Djokovica od polufinala i finala bas iz tog razloga. I da ne osvoji Rolan Garos,Nole ce brzo imati novu sansu na Vimbldonu. S druge strane,Nadalu je najvaznije da pobedi Djokovica kako ovaj ne bi osvojio 21. GS i stigao ga. Dakle,u buducnosti Djokovic i Nadal moraju da navijaju za protivnike onog drugog. Nije dovoljno samo da pobedjuju,nego onaj drugi mora da gubi. Nije dovoljno samo da budes dobar,nego tvoj glavni rival i konkurencija mora biti loš!

Sinke

pre 1 godinu

Ljudi,prije 2 godine je bio zatvoren krov,Novak favorit,pa je Nadal ubjedljivo dobio.....Tako da nema veze kakvi su uslovi....Novak mora da bude na svom nivou,ako ne bude,zna Novak vrlo dobro da nece proci dalje.

Nebojša

pre 1 godinu

Ko god da pobedi,treba da preskoci jos tezu prepreku Alkaraza,a posle toga odmornog Cicipasa kome je zreb bio jako lak.Dalek je put do titule.Navijamo prvo da Novak pobedi Rafu I bude jedini covek koji je 3 puta zaustavio Rafu na njegovom omiljenom GS.Mnogi od poznatih tenisera, "tumaca" dvojice najboljih svih vremena bi uzimali u to u obzir,jer sve sem broja GS je u Novakovu korist.
(Ljube, 30. maj 2022 10:32)


Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.

Ratko

pre 1 godinu

Okolnosti su takve da nije ovde toliki problem za Novaka ovakav Nadal. Novak i nakon pobede ima još dva jako teška meča do eventualne titule. Stari Nadal u top formi bi onog momka od juče razneo na Rolan Garosu sa 3:0 glatko. Promenila su se vremena i dolazi nova generacija tenisera a Novak i Nadal su sada veterani, jednostavno nisu ono što su bili. U ovom predstojećem meču po prikazanom u poslednje vreme sve osim glatke pobede Novaka od 3:0 bi bilo veliko iznenađenje. Nadamo se da će Novak imati snage da dođe do još jednog Rolan Garosa i time podigne istorijsku lestvicu.

Slon

pre 1 godinu

Po trenutnoj formi jeste Nole favorit ali to neće da znači ama baš ništa, sam H2H od 30:28 govori za sebe koliko su to šampioni u egalu, a svi pišu kao da će ovo biti šetnja za Noleta.
Rafa je 13. osvajao turnir, čovek je praktički nepobediv na Šatrijeru i skupo će prodati kožu.
Setimo se samo AO ove godine kad je jedva stajao na nogama sa Šapovalovim i izvukao nemoguće u finalu sa Medom, evo i mali Alkaraz je već bio suočen sa meč loptom pa rastura naredne mečeve.

Sa druge strane Nole igra možda i najbolje na turniru - ne znači da je uspavan u svojoj sigurnosti ali ako mu Rafa uzme prvi set meč može da ode u poptuno drugom smeru za njega.

Sve u svemu, uživajmo, možda gledamo i zadnji Rafloe ikad.

draganTenis

pre 1 godinu

Evo šta kažu kladionice. Prvo na šta sam naleteo:
Novak Djokovic (Serbia) 1.44
Rafael Nadal (Spain) 2.75
To je otprilike 65% šanse za Novaka, 35% za Rafu.

Ljube

pre 1 godinu

@ Nebojsa Kako to misliš odmornog Cicipasa pa taj je već imao dva teška meča u prva dva kola danas igra protiv Runea neverujem da će i taj meč lako dobiti naravno žreb mu je puno lakši od Novakovog ali kao što rekoh već se namučio.
Slazem se da je u prva 2 kola Cici imao teske meceve.Mislio sam da mu je zreb bio mnogo laksi nego Novaku i Rafi.Rune odlicno igra,mada mislim da ce Cici to lagano dobiti u 3 seta,jer je ipak Rune nov na turu.Ima samo 19 godina i to ce Cici na iskustvo dobiti bez problema.

Милош

pre 1 godinu

Ђоковић ће почистити терен са њим као и са малим Алкаразом. Комшије које висе на нашим страницама 'рватијанци на апаратима покушавају троловати, смешно.. Идемооооо Ноле!!!