Nova vest
Tenis

Sreda, 16.06.2021.

09:48

"GOAT? Đoković je prvi, neverovatan je"

Osvajanjem titule Novaka Đokovića na Rolan Garosu, mnogi su mišljenja da je sada on najbliži nezvaničnoj tituli najboljeg igrača svih vremena, u tzv. GOAT trci.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Profimedia

Tako razmišlja i Britanac Endi Mari, prijatelj Đokovića još iz tinejdžerskih dana, koji nema dilemu ko je najbolji u istoriji "belog sporta".

"Pošto sva trojica još igraju, ne možemo da donosimo neke konačne zaključke, ali zbog onog šta je sve uradio: osvojio svaki masters dva puta, svaki grend slem dva puta, to Novaka stavlja na prvo mesto ove liste. Neverovatan je", rekao je Mari i nastavio:

"Ne možemo da zaboravimo da je Nadal osvajao Rolan Garos 13 puta. Takođe, tu je i Rodžer, jedinstven igrač, iako se susretao sa generacijama tenisera na terenu i nastavlja i dalje da igra na najvišem nivou. Drži i dalje brojne rekorder, a rezultate koje je ostvario na travi su teško dostižni. Tako da svaki od njih ima razloge da može da se zove najboljim svih vremena. Jedino što je sto odsto jasno: živimo u zlatnoj eri u istoriji tenisa".

Endi Mari je u karijeri osvojio tri Grend Slema i u jednom trenutku bio je prvi igrač sveta.

"Znam da su ljudi slično pričali kada je Sampras osvojio 14 Grend Slemova. Bio je kao bog. Svi su mislili da njegovi rekordi nikada neće biti srušeni. A, onda su se pojavila trojica igrača koja će osvojiti 20 i više slemova. Neverovatno je šta su sve postigli, bilo je fantastično igrati sa njim u tom periodu. Izazovno da, ali bilo je uživanje gledati ih kao navijač i igrati s njima na terenu", istakao je Endi Mari.

Nadal i Federer imaju po 20 najvrednijih trofeja, dok Đoković ima 19, ali su predviđanja takva da će ih na kraju karijere imati više od Španca i Švajcarca.

Možda čak već na kraju 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d