Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.06.2021.

19:36

Đoković: Doneo sam dobru odluku

Novak Đoković je ostvario još jednu pobedu na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković: Doneo sam dobru odluku
Foto: Profimedia

Kao ni protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena u prvom kolu, Novak nije izgubio set ni protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja, u njihovom prvom okršaju.

Slavio je sa 6:3, 6:2, 6:4 posle dva sata i pet minuta igre i tako zakazao novo viđenje na Rolan Garosu sa Ričardaskom Berankisom iz Litvanije.

Protiv Kuevasa, sve je funkcionisalo besprekorno, tako da je i Đoković izrazio zadovoljstvo u obraćanju novinarima.

"Da, igram dobro, osećam se odlično. Spreman sam zaista da idem duboko na ovom turniru. Nadajmo se da će to biti slučaj, ali idem meč po meč. Do sada, dva meča koja sam odigrao bili su visokog kvaliteta. Zadovoljan sam igrom danas, posebno što je to bilo protiv igrača koji je specijalista za šljaku i neko sa kim se ranije nisam susretao. Ima udarce sa dosta spina. Teško je kontrolisati lopticu u ovakvim uslovima kada je toplije i kada se one razlikuju u odnosu na one iz poslednjih nekoliko godina, koje smo koristili ovde. Tokom dana imaju izuzetno visok odskok. Ako imate dobar servis, to pomaže. Našao sam pravi servis u pravo vreme da se izvučem iz nevolje u trećem setu kada je izgledalo da će se vratiti posle pretrpljenog brejka", kaže Novak.

Činjenica je da je Urugvajac bio daleko bolji u trećem setu nego u početna dva.

"Treći set je bio izjednačen. Na početku i sredinom posebno, imao je svoje šanse, brejk lopte. Mislim da je počeo da igra mnogo bolje, pravio je manje grešaka, naterao me da trčim i radim više. Ipak, osećao sam se komforno, igra u celini je bila sjajna. Veoma sam zadovoljan igrom", dodao je Novak.

Još jednom su ga pitali o tome koliko je dobro što je pred Rolan Garos igrao u Beogradu.

"Uticalo je na mene dobro, posebno zbog osvih okolnosti u kojima smo svi danas, sa mehurima i restrikcijama, kada ne možemo da se krećemo sasvim slobodno. Mesecima unazad znao sam da će ovde u Parizu biti neka vrsta mehura, sa tim da vežbate sat dnevno. Sve osim toga svodi se na teren, hotelsku sobu... Kada sam saznao da će u Beogradu najverovatnije biti publike, bila je to laka odluka za mene, jer sam želeo da provedem vreme sa porodicom, decom, suprugom, roditeljima, braćom, da se nahranim tom energijom i podrškom koju sam imao na poslednjih nekoliko mečeva, posebno u tom finalu. Bila je sjajna atmosfera, a ja nemam mnogo prilike da igram kod kuće. Želeo sam to da iskoristim i da se motivišem tako za Rolan Garos. Za sada, sve funkcioniše dobro. Čini se kao dobra odluka", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve