Ponedeljak, 14.06.2021.

12:45

Ovo je Novakova era

Novak Đoković nastavlja da ispisuje nove rekorde u svetu tenisa.

Izvor: Z.K.

Ovo je Novakova era IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

No name

pre 2 godine

Sve je potpuno zasluženo. Nema potrebe za diskutovanje ili mržnjom Rafa Novak ili Federer svu trojica su veliki šampiona ta teniska dimenzija viša od ostalih.

Sasa

pre 2 godine

On je od početka 2011. do danas osvojio 18 grend slem titula, 31 masters trofej, četiri ATP Tur finala i ušao je u 325. nedelju vladavine na prvom mestu svetske liste.


:D

Goran

pre 2 godine

Kod Novaka je fascinantno to sto njegova dominacija ne pokazuje ni najmanje znake popustanja sa godinama. Od pocetka prosle godine je odrzano 5 grand slem turnira i Novak je osvojio 3, na jednom je igrao finale a na jednom slucajno diskvalifikovan. Za celo to vreme je neprekidno prvi. U istom periodu Federer ima jedan prolaz u 4. kolo dok Rafa osim jedne titule nema nijedno finale slema. Sansa da Novak osvoji nove titule je ogromna a sansa da Rafa nesto novo osvoji se svodi prakticno samo na Rolan Garos koji je takodje pod znakom pitanja jer je jasno da su sada i Zverev i Cicipas i Novak na Rafinom nivou na sljaci.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.
(toboparaliza, 15. jun 2021 09:04

Razumeju ljudi sta hoces da kazes, ali necemo u krajnost, da je bilo lako nije, ipak je Federer tada pobedjivao najbolje na svetu.Cuj Rodika i Safina pobedjivao, kao da je pobedjivao tebe i mene.Da se razumemo, veliki sam Djokovicev navijac samo je zaista ruzno omalovazavati uspehe takvog sportiste kakav je Federer, ipak je on veliki Novakov rival, posle Nadala najveci.Treba imati postovanja prema njima i biti veliki i u pobedi i u porazu, a ne likovati sada kada je Novak bez sumnje najbolji igrac svih vremena i vise niko ne moze da ospori to, cak ni najostrasceniji navijaci Nadala i Federera.

laik

pre 2 godine

Novaka treba pustiti da u¿iva u svakom trenutku provedenom na turnirima, bodriti ga svim srcem i ne nametati mu dodatni pritisak. Nema on više kome da se dokazuje, već je ispisao tenisku istoriju. Ako ga rekordi motivišu, poobaraće ih sve jer i sam veruje da mo¿e. I to treba da uradi zbog sebe, a ne da bi se dokazivao zapadnom svetu, teniskim analitičarima, publici, niti da bi udovoljavao očekivanja ponekih srpskih megalomanskih navijača, koji često svoje isprazne ¿ivote osmišljavaju kroz Noletove uspehe. Mislim da je poslednjih godina sazreo i nadrastao svoju nekadašnju ¿elju da se dopadne svima. Nole ima i navijače koji ne gase TV i ne psuju mu sve po spisku kad gubi, ima onih koji veruju u njegovu snagu, atletsku, tenisku i psihološku, koji razumeju njegov pogled na svet, ljude i sport. Ima onih koji veruju u njegovu veru. A hoće li osvojiti Zlatni GS, Olimpijske igre i karijeru završiti sa 25-30 Grend slemova, to svakako nije toliko va¿no i samo je na njemu da odluči.

Иван

pre 2 godine

До 2011.Ђоковић се полако загревао и пустио све да покажу шта знају, а онда им је он показао шта зна 😊 Кад је до 2016. освојио све слемове и кад су Федерер и Надал побегли са терена јер више нису могли нигде да победе, онда се повукао, сачекао да се врате Надал и Федерер и опет се вратио и све освојио.

mr

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)

Добре су ти комшинице, ове код мене све редом неће да комицирају са једним геј момком са 8 спрата. Није лош момак, мало се прави паметан и воли да контрира, подсећа не вас неколико одавде.

lal

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)
javi komsinici da je novak imao problema sa zdravljem... zli jezici su takodje tvrdili da je mator i da je zavrsio sa karijerom kada je imao problema sa laktom...
ali nije problem, demanti je stigao u oba navrata... ako joj nije bilo dovoljno ono od nedelje, bice ih jos... samo nek ne pali TV pre konsultacije sa kardio vaskularnim hirurgom...

Godzila

pre 2 godine

Gde je Novakova dominacija pre 2011. najbolje je objasnio doktor Četojević. Kad je Novak rešio problem sa ishranom kreće novo poglavlje teniske istorije. O mentalnoj snazi Novaka ne govore samo mečevi sa ovogodišnjeg RG. Setimo se samo tri puta po 40:15 na gostujućem terenu pred podivljalom publikom od kojih mi je svakako najdraži poslednji.

Godzila

pre 2 godine

Patrik Muratoglu je samo potvrdio reči čuvenog Nika Bolitijerija. Kada Novak igra na svom najvišem nivou niko ne može da mu parira. Nezavisno od njih to je posle jednog od najubedljivijih poraza od Novaka izjavio i Rafa. Da Novak igra najviši nivo tenisa sa kojim se on susreo. Naravno, Rodžer to nikada neće priznati ali činjenica je da je posle 2010. za 11 godina uzeo samo jedan slem izuzev tokom Novakove povrede kada je uzeo tri. Pritom je 2015. godine izjavio da igra svoj najbolji tenis što je možda i tačno jer je tada promenio reket i značajno popravio bekhend koji mu je bio slabost. To i preskakanje šljake mu je pomoglo da popravi skor protiv Rafe ali ne i protiv Novaka.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)


Bas nista, imao je 7 GS i 16 mastersa - bas nista, u rangu nekog Lendla, i imao je samo 101 nedelju na prvom mestu, u rangu tamo nekog Agasia. A u ustom tom periodu 2011-2015, RF osvaja samo 1GS. E to pokazuje da Djokovic odavno nema ama bas nikakve prebleme sa Federerom, vec su problemi bili sa Nadalom, koji je bio izuzetan 2013, i sa Marejem, koga su mnogi zaboravili, a bio je izuzetan igrac. Uz to, i ostatak konkurencije je bio drugaciji nego sad, tu je recimo bio David Ferer, potom Del Potro -veona jaki igraci, Berdih, Tsonga. . . A taj isti Federer je zablistao, gle cuda, one godine kad su bili povredjeni i Djokovic i Marej, pa eto ko od koga bezi. Inace, poslednja godina gde je Federer bio zaista ozbiljna pretnja Djokovicu je 2012, sve posle toga je laganica

Deki ns

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)

lal

pre 2 godine

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.
(Naravno, 15. jun 2021 12:00)
stefan se vec raspituje u kom sportu da ponisti zapadnjake... jos uvek se razmislja da li ce to biti snuker ili formula 1... nisu mu interesantne discipline u kojima smo presli igricu...

jedan I z mase

pre 2 godine

Vidi... Mozete samo da placete... Kukate i mrzite... A Nole nije izgubio ni sekund sna zbog vas hejtera.... A iskreno ni ja hahahahahaah??????

Mrvice

pre 2 godine

Zeka naduvenko je poslednja 2 GS osvojio kada su Nole i Rafa bili iskasapljeni povredama. Zato su prošle godine otkazali W, a Noleta nacisti diskvalifikovali sa USO.

Naravno

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.
(Šta god, 15. jun 2021 10:12)

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.

antiDebil

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)
(Јабучило, 15. jun 2021 11:08)

On je i dalje clan Partizana, nikada nikakvih dodirnih tacaka nije imao sa fmp-om ili bilo cime slicnim !

Бранко

pre 2 godine

Можда у следећем миленијуму неко надмаши Нолета али би то било велико изненађење..

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 10:21)
Hhahahahahhaa, rivali jesu bili jaki, naravno,ali Novak je radio na tome da ih sustigne. Kao sto rekoh Federer je poceo da dominira sa svojih 23 godine, nista mladji od Djokovica. Sta vise Djokovic je bio mladji kad je osvojio AO , 1. grend slem, pobedivsi upravo Federera u polufinalu. I da naravno, imao je problema narednih godina,(nedijagnostikivanu celijakiju, odnosno, trajni poremecaj podnosenja glutena, probleme sa astomom, zasto je tesko priznati da mu je to pravilo probleme?) ali je opet bio tu, osvajao masterse, igrao zavrsnice grend slemova, osvojio zavrsni masters, i bio 3. A onda je eksplodirao pocetkom 2011. sa 23 godine, i na dalje je bio manje vise konstantan. Krajem 2017.i polovinom 2018. su ga svi otpisali zbog povrede, vratio se jaci. Sada ima 34, poceo 35., kako sad, Cicipas, Zverev, Medvedev, svi u punoj snazi mladji po 10 i vise god,dobro igraci, ne mogu da ga pobede u najbitnijim mecevima. Ma bre, Cicipas koji je 12 godina mladji, je bio umorniji Djokovica koji je uveliko u 4oj deceniji zivota...

Zdenko

pre 2 godine

Panika je uveliko krenula kod čelnika ATP a bogami i kod finansijera iz senke. Ne znaju šta činiti da se spreči mali balkanac u osvajanju svih trofeja i odnošenju silnog novca u Srbiju. Kažem u Srbiju, jer veliki deo novca poklanja sirotinji, izgradnjom vrtića itd. Možda mnogi ne znaju ali mogu proveriti, da Novakova fondacija finansira oko 70 procenata za decu bez roditeljskog staranja u Srbiji. Taj broj nesrećne dece je oko 6 hiljada. Ovo pišem za one koji laprdaju oko plaćanja poreza u Monaku a ne u Srbiji. A što ti isti mrzitelji Novaka, ne pitaju koliko političari od devedesetih godina pa na ovamo opljačkaše građane Srbije? Ovo jeste Novakova era u svakom pogledu. U patriotizmu, rodoljublju, humanosti i čovečnosti. Neka ga prati zdravlje i sreća i da još koju godinu vlada svetom tenisa.

srbin

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bas jutros pricam sa drugarom, zamislite sta bi bilo da je npr 2007 naleteo na dr Cetojevica, imao bi sada minimum 25 gs titula. On u to vreme bukvalno nijedan duzi mec nije mogao da dobije, nije mogao da nadise...

Јабучило

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)

Samo malo

pre 2 godine

Sladak mi ovaj Deki ns - tako ga omlatiše neki odgovori koji su koliko tačni, toliko i duhoviti.
A gde je bio Nole pre 2011. Pa, evo oavko:
1. Federer je prvi GS osvojio sa 22, a nole sa 20.
2. Federer nije imao u konkurenciji Rafu i Noleta, a nole jeste njega i Rafu. Sampras i Agasi su otišli u penziju, a Rodika, Hjuita i ostale ne računaš valjda u bolje od Vavrinke, Mareja itd.
3. Nole je jedan od dvojice tenisera koji je na jednom turniru (i to 2007. masters Montreal) pobedio redom 3., pa 2. i u finalu 1. na ATP.

Sloboda ili smrt

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Bio u Monaku, nije placao porez, pa tako tvoj drug nije dobio adekvatnu pomoc.

antiDebil

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Bilo je kako I kada je Balerina imala 34, a Djokovic sada ima 34,dok je Prevarant potrosen jos od onog masakra 2011.godine?!
Naravno da ce doci to vreme, ali ce do tada posao vec biti zavrsen a Balerini I Prevarantu ce ostati samo one sponzorske nagrade!!!

JPR24

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.
(nešo, 15. jun 2021 10:07)

Bili su specijalisti za šljaku, sad se specijalizuju za travu.

Šta god

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.

Dusan

pre 2 godine

Novak Đoković - profesionalni zapušavaš usta. Iako već skoro 15 godina uspešno zapušava usta širom sveta, ona su uvek uspevala da izuste to "ali". Međutim, posle ovog RG ostala su potpuno zapušena. Mestimično se jave poneka sa ozbiljnim dijagnozama ali i njima sledi zapušavanje već na WB.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

''Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)''

lako tebi sofronije... jer kako je veliki Zoran Radmilović rekao: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Tako je i kad si glup.

Zlatko

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bio je treći, osvojio je 1GS i 2-3 Mastersa. Čak je na jednom Mastersu pobedio tadašnjeg trećeg, pa drugog, pa prvog. Razvijao se kao teniser i probijao ka vrhu. Razvijao se i kao teniser i kao čovek. Pitaj druga da li zna šta se desilo te 2011. Ako ne zna, pitaj slobodno, pitaj opet, objasniće ti neko. Trolu nijedan.

Ivan

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...

Zozon

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)"

Pitaj druga morona, znaš li gde je No1o sad sa 35 g. kad su Cicipas, Tim, Medvedev i Zverev u punoj snazi?

Neo

pre 2 godine

Sofronije, pa tebe ubi pakost!!!

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)

RUDO

pre 2 godine

I potrajace ako Bog da,bar jos 4 godine Novak ce pisati stranice istorije i postaviti brojke koje ce sledecim generacijama biti nedostizne.Najveci teniser definitivno a mozda i najveci sportista univerzuma.

nešo

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.

DDDD

pre 2 godine

@Deku ns

Reci drugu da ste on i ti velike neznalice i obični zlobnici.
Novak Đoković je postao 3. igrač na svetu još 2017. godine, a do te čuvene 2011. godine, od većih titula je imao 1 grend slem titulu (AO 2008), 5 masters titula i 1 završni masters kup. Treba dodati da je u tom periodu postao i osvajač Dejvis kupa i bronzane olimpijske medalje.
Još se sećam spota za najavu AO 2008: prikazuju Federera i kažu "oštrica", prikazuju Nadala i kažu "malj", prikazuju Đokovića i kažu "velika pretnja"...

Dušan

pre 2 godine

Možda i najbitnija stvar. Osim azijskih turnira i ajde da kažemo AO-a, na svim ostalim turnirima Nole daj Bože da ima 5% podrške od strane publike!!! Eeej 15 godina si sam protiv svih i opet ih rastavljaš na sitne činioce! U individualnom sportu takva mentalna gromada se nije i niti će se više pojaviti! U ekipnom daleko iz Noleta MJ, Kobi, Brejdi...

Јабучило

pre 2 godine

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.
(ime, 15. jun 2021 08:46)

Да видиш како ће се напрасно почети рачунати, а можда бити и кључан фактор ако их не освоји. Зато нека граби све што може, па и олимпијски турнир. Тренутно је ипак најбитнији Вимблдон, идемо корак по корак.

bozza

pre 2 godine

Znam da voliš Vimbldon, nemam ništa protiv da jubilarna dvadeseta bude baš tamo, još samo i zlato u Tokiu i to je to ?
(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Ne mogu da zamislim nivo motivacije koju ce imati na USO ove godine, nakon proslogodisnjeg skandala i diskvalifikacije zbog nesretnog slucaja. Jedino sto moze da ga ukopa na USO je pritisak ukoliko pre toga osvoji W i OI, jer bi to bila jedinstvena prilika u istoriji muskog tenisa. Ako uspe da osvoji i USO, otvara se mogucnost kalendarskog super slama, sto ukljucuje sva cetiri GSa, OI i zavrsni turnir u kalendarskoj godini. To bi ujedno bio i idealan momenat za penziju, pa nek se Nadal i RF tuku sa klincima pod stare dane za nove GS titule

milelale

pre 2 godine

Meni su još ludji ovi moji istomisljenici koji repliciraju admninima sofroniju, dekiju, mosliju... neki su "nestali", novi nadimci se pojavljuju, a raja voli da se pali i zari i repliciraju gde je bio Novak do 2011. Aman bre ljudi, iskulirajte. Pa sve su to projekti što bi se reklo moderno danas.
A na stadionu muk - 20=20=20

I opet CEO SVET meri vreme na pre Hrista i posle Njega...

pre 2 godine

(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bacaš energiju na uzaludnosti, bolje ti je da počneš da se pitaš gde je tebi pamet ceo tvoj život...

Ne znamo ni Hrist gde je bio pre svoje 30.godine, a živeo do 33.

M.

pre 2 godine

Lepsi prevod bio bi "Novaka Djokovica dinastija".
sko tezimo desetercu odnosno "Dinastija Novaka Djokovica".
Istina, "Vino pije Kraljevicu Marko" a ne "Marko Kraljevic" ali pokusajte i sami da umesto njegovog imena stavite naseg nosioca dinastije.
Kako bi glasio taj stih po vama?

Oliver

pre 2 godine

Kad Novak bude prestigao Federera i nadala,onda ce zapad da trubi da je najbolja Margaret Kort sa 24 GS i da nema razlike izmedju muskog i zenskog tenisa,samo gledajte,hehehehe

40:15; 325+

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Hahaaa~ Da, da... Rodja od 2011. godine stalno ima 40 godina :D Ne, druskane! Rodja je 2011. imao 29 godina i bio u teniskom prajmu, samo sto ga Novak dere ko boraniju kad god i gde god stigne! Novak ne samo da je GOAT vec je za klasu iznad Federera i Nadala kada pricamo o tenisu, a kada pricamo o covecnosti tu klasu Federer ni nema pa ne moze da se porede njih dvojica!

lal

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)
2011. mu je bilo lako zato sto je "leprsavi majstor mator sa 30"... Sa druge strane "fizikalac je u cvetu mladosti sa 34"...

Srdjan

pre 2 godine

Bez moje lude pristrastnosti Novaku, ko god ima realan pogled na stvari vidi ko je najbolji svih vremena, ali pustimo vreme neka ucini svoje i sl godine svim hejterima zacepimo usta za sva vremena. Vreme cini svoje i uvek se pokaze ko je ko.
Za Novaka zivot dajem

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Tu je bio, odmah ispod Rafe i Rodzera, sa odredjenim problemima sa disanjem, kondicijom, mentalnom snagom, ali i ogromnom zeljom da resi to i bude sposoban da pobedjuje pomenute i osvaja velike, najvece turnire. A pritom, da ne zaboravimo, da ih je obojicu pobedio 2007. u Montrealu sa 20 godina, samo jos uvek nije bio sposoban da to radi u kontinuitetu, ali je radio na tome. Usput, reci drugu da je i Rodzer krenuo da dominira sa 23 godine, a Rafa ranije, zahvaljujuci sljaci. ?

Halo Bing

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Reci drugu da mu je drug debil.

Рекао ми друг

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Виђали га људи често да се мота око твоје куће. Можда ти деца зато личе на Нолета, анђелчићи мали...

dm

pre 2 godine

Novak je "kupio" svoju besmrtnost u sledećih 100/200godina...pričaće se i pričati generacijama i generacijama o zlatnoj eri tenisa i GOAT Noletu...

Mihael Stanković

pre 2 godine

1 GS više od konkurenata mu treba ako želi da se smatra najboljim. Ako završi na 20 opet če svi reči Roger je najlepši tenis igrao, ima neke druge rekorde itd. On je uvjek bio u senci njih dvojice i danas je tako. Zato mora sve parametre nametnut na svoju stranu. Jedino tako neče bit nijednog izgovora a to mislim da i sam zna jer juri taj rekord sa razlogom. Al generalno mislim da Novak mnogo lakše sada ovaja slemove jer ima samo jedan cilj a to je GS. Pre je igrao sve turnire, mnogo rekorda je tražijo. Osvajanje RG, prvo mesto, najviše nedelja, sve masterse, OI itd. A sada ima samo jedan cilj a to je osvojiti najviše GS i možda OI ako uspije. Posle ovoga što je rapravio na RG ja verujem u njega duplo više. Pre sem malo razmišljao, korona, ne igra se puno, izolacija, 34 godine ima, mladi dolaz, preksače turnire. A sad tek vidim, da je ne uništljiv na sve se prilagodi. Igra ludački i vrača se iz pepela proti 10 godina mladjeg igrača punog snage i Nadala koji nije nešta naporne mečeve igrao tokom RG i samo tri put izgubio na 105 mečeva. pa to je realizacija skoro 100%.Neverovatno je šta Novak radi

bozza

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Znam ja... razvijao se kao teniser, vec je uzeo jedan GS i imao dva GS finala, i borio se sa problemima kondicije neznajuci da ima Celijakiju. Pozdravi druga i reci mu da izvadi glavu iz... peska

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)



Lako je bilo se Federeru k### se kada je imao u finalima GS protivnike kao što su Bagdatis, Filipusis i slični pa je 90% GS osvojio do dolaska Novaka. A Nadal je samo godinu dana stariji od Đokovića…

danilo

pre 2 godine

Ja ne znam da li treba voditi bilo kakvu polemiku o dominaciji Novaka?
Ono što on radi u zadnjih 10 godina, niko nije i neće uraditi!
A videćemo na kraju godine još dominantniji rezultat u korist Novaka!
On je GOAT!!!!

mrki

pre 2 godine

@Deki ns pitaj druga da li misli na ovu jacu konkurenciju:Hjuit,Gonzales,Safin,Bagdatis,Davidenko,Rodik...daj bre....Mari i Vavrinka su za njih igraci....ni ova 2-3 kasnija GS nebi uzeo da Novak i Rafa bili zdravi

Nalbandian

pre 2 godine

ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve
(samo jako, 15. jun 2021 09:15)
Nisu mu uzeli nego ga je izgubio nesportskim ponasanjem.

panter pudlica

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Pa pre 10 godina kada je krenuo da ih teririše, Rođa nije imao 40, već 30 i bio je mlađi od Novaka danas i to dosta. Nadal je bio u punoj snazi, nepotrošen. Žao mi te, ali stvarno...

toboparaliza

pre 2 godine

@ Sofronije

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.

samo jako

pre 2 godine

Svi mi to vrlo dobro znamo,pokušavali su godinama da tu ubace i Mareja nadmeni britanci ali su morali da stanu jer je bilo više nego neumesno stavljati ga u istu priču,čak niko od njih neće da kaže da je Vavrinka na istom kao i on sa po tri GS ....za Federera šta reci nego da je njihov ljubimac iz razloga sto je Švajcarac -Nemac jer čovek realno kad naidje na Novaka gubi ,samo Rafu priznajem da je bio Novakov jedini pravi protivnik zadnjih 10 godina ...Novaku su više naskodili u jurnjavi za GS Varinaka i Marej nego Federer..ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve

Sub013

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Mislis u prejakoj konkurenciji kad su se iza Federera redjali Nalbandijan, Ljubicic, Blejk i slicni? Znamo, u tom periodu je naravno odmah otisao ispred svih tih napomenutih, a bio je 3. i 2. a da je ranije resio problem sa disanjem, ocima i ishranom vec bi imao 30 slema i 500 nedelja na 1. mestu, ali ovako je zanimljivije, vise placete.

Joja i Dane

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga."

Tad je trenir'o.
23 godine nije "puna snaga", malju jedan.
Puna snaga je kad usavršiš fizičku i mentalnu snagu. Za ovo drugo treba vremena.

Bl

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.

Malo je glupo

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.
(Bl, 15. jun 2021 09:16)

Ostaviti ovakav komentar za Nadala je, blago rečeno, neumesno, ali isto tako i znak neznanja.. Nadal je veliki majstor i veliki šampion..

Sofronije!

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.

ime

pre 2 godine

(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.

Sofronije!

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Napokon je pocelo i na zapadu na sav glas da se prica o Novaku kao o Goat-u. I njima je jasno da vise argumenti protiv ne postoje.

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Napokon je pocelo i na zapadu na sav glas da se prica o Novaku kao o Goat-u. I njima je jasno da vise argumenti protiv ne postoje.

dm

pre 2 godine

Novak je "kupio" svoju besmrtnost u sledećih 100/200godina...pričaće se i pričati generacijama i generacijama o zlatnoj eri tenisa i GOAT Noletu...

toboparaliza

pre 2 godine

@ Sofronije

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.

40:15; 325+

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Hahaaa~ Da, da... Rodja od 2011. godine stalno ima 40 godina :D Ne, druskane! Rodja je 2011. imao 29 godina i bio u teniskom prajmu, samo sto ga Novak dere ko boraniju kad god i gde god stigne! Novak ne samo da je GOAT vec je za klasu iznad Federera i Nadala kada pricamo o tenisu, a kada pricamo o covecnosti tu klasu Federer ni nema pa ne moze da se porede njih dvojica!

Oliver

pre 2 godine

Kad Novak bude prestigao Federera i nadala,onda ce zapad da trubi da je najbolja Margaret Kort sa 24 GS i da nema razlike izmedju muskog i zenskog tenisa,samo gledajte,hehehehe

samo jako

pre 2 godine

Svi mi to vrlo dobro znamo,pokušavali su godinama da tu ubace i Mareja nadmeni britanci ali su morali da stanu jer je bilo više nego neumesno stavljati ga u istu priču,čak niko od njih neće da kaže da je Vavrinka na istom kao i on sa po tri GS ....za Federera šta reci nego da je njihov ljubimac iz razloga sto je Švajcarac -Nemac jer čovek realno kad naidje na Novaka gubi ,samo Rafu priznajem da je bio Novakov jedini pravi protivnik zadnjih 10 godina ...Novaku su više naskodili u jurnjavi za GS Varinaka i Marej nego Federer..ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve

Halo Bing

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Reci drugu da mu je drug debil.

panter pudlica

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Pa pre 10 godina kada je krenuo da ih teririše, Rođa nije imao 40, već 30 i bio je mlađi od Novaka danas i to dosta. Nadal je bio u punoj snazi, nepotrošen. Žao mi te, ali stvarno...

bozza

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Znam ja... razvijao se kao teniser, vec je uzeo jedan GS i imao dva GS finala, i borio se sa problemima kondicije neznajuci da ima Celijakiju. Pozdravi druga i reci mu da izvadi glavu iz... peska

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)



Lako je bilo se Federeru k### se kada je imao u finalima GS protivnike kao što su Bagdatis, Filipusis i slični pa je 90% GS osvojio do dolaska Novaka. A Nadal je samo godinu dana stariji od Đokovića…

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

''Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)''

lako tebi sofronije... jer kako je veliki Zoran Radmilović rekao: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Tako je i kad si glup.

Zdenko

pre 2 godine

Panika je uveliko krenula kod čelnika ATP a bogami i kod finansijera iz senke. Ne znaju šta činiti da se spreči mali balkanac u osvajanju svih trofeja i odnošenju silnog novca u Srbiju. Kažem u Srbiju, jer veliki deo novca poklanja sirotinji, izgradnjom vrtića itd. Možda mnogi ne znaju ali mogu proveriti, da Novakova fondacija finansira oko 70 procenata za decu bez roditeljskog staranja u Srbiji. Taj broj nesrećne dece je oko 6 hiljada. Ovo pišem za one koji laprdaju oko plaćanja poreza u Monaku a ne u Srbiji. A što ti isti mrzitelji Novaka, ne pitaju koliko političari od devedesetih godina pa na ovamo opljačkaše građane Srbije? Ovo jeste Novakova era u svakom pogledu. U patriotizmu, rodoljublju, humanosti i čovečnosti. Neka ga prati zdravlje i sreća i da još koju godinu vlada svetom tenisa.

Рекао ми друг

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Виђали га људи често да се мота око твоје куће. Можда ти деца зато личе на Нолета, анђелчићи мали...

Sub013

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Mislis u prejakoj konkurenciji kad su se iza Federera redjali Nalbandijan, Ljubicic, Blejk i slicni? Znamo, u tom periodu je naravno odmah otisao ispred svih tih napomenutih, a bio je 3. i 2. a da je ranije resio problem sa disanjem, ocima i ishranom vec bi imao 30 slema i 500 nedelja na 1. mestu, ali ovako je zanimljivije, vise placete.

Bl

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.

lal

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)
2011. mu je bilo lako zato sto je "leprsavi majstor mator sa 30"... Sa druge strane "fizikalac je u cvetu mladosti sa 34"...

Dusan

pre 2 godine

Novak Đoković - profesionalni zapušavaš usta. Iako već skoro 15 godina uspešno zapušava usta širom sveta, ona su uvek uspevala da izuste to "ali". Međutim, posle ovog RG ostala su potpuno zapušena. Mestimično se jave poneka sa ozbiljnim dijagnozama ali i njima sledi zapušavanje već na WB.

bozza

pre 2 godine

Znam da voliš Vimbldon, nemam ništa protiv da jubilarna dvadeseta bude baš tamo, još samo i zlato u Tokiu i to je to ?
(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Ne mogu da zamislim nivo motivacije koju ce imati na USO ove godine, nakon proslogodisnjeg skandala i diskvalifikacije zbog nesretnog slucaja. Jedino sto moze da ga ukopa na USO je pritisak ukoliko pre toga osvoji W i OI, jer bi to bila jedinstvena prilika u istoriji muskog tenisa. Ako uspe da osvoji i USO, otvara se mogucnost kalendarskog super slama, sto ukljucuje sva cetiri GSa, OI i zavrsni turnir u kalendarskoj godini. To bi ujedno bio i idealan momenat za penziju, pa nek se Nadal i RF tuku sa klincima pod stare dane za nove GS titule

Zozon

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)"

Pitaj druga morona, znaš li gde je No1o sad sa 35 g. kad su Cicipas, Tim, Medvedev i Zverev u punoj snazi?

Zlatko

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bio je treći, osvojio je 1GS i 2-3 Mastersa. Čak je na jednom Mastersu pobedio tadašnjeg trećeg, pa drugog, pa prvog. Razvijao se kao teniser i probijao ka vrhu. Razvijao se i kao teniser i kao čovek. Pitaj druga da li zna šta se desilo te 2011. Ako ne zna, pitaj slobodno, pitaj opet, objasniće ti neko. Trolu nijedan.

Šta god

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.

JPR24

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.
(nešo, 15. jun 2021 10:07)

Bili su specijalisti za šljaku, sad se specijalizuju za travu.

Dušan

pre 2 godine

Možda i najbitnija stvar. Osim azijskih turnira i ajde da kažemo AO-a, na svim ostalim turnirima Nole daj Bože da ima 5% podrške od strane publike!!! Eeej 15 godina si sam protiv svih i opet ih rastavljaš na sitne činioce! U individualnom sportu takva mentalna gromada se nije i niti će se više pojaviti! U ekipnom daleko iz Noleta MJ, Kobi, Brejdi...

danilo

pre 2 godine

Ja ne znam da li treba voditi bilo kakvu polemiku o dominaciji Novaka?
Ono što on radi u zadnjih 10 godina, niko nije i neće uraditi!
A videćemo na kraju godine još dominantniji rezultat u korist Novaka!
On je GOAT!!!!

RUDO

pre 2 godine

I potrajace ako Bog da,bar jos 4 godine Novak ce pisati stranice istorije i postaviti brojke koje ce sledecim generacijama biti nedostizne.Najveci teniser definitivno a mozda i najveci sportista univerzuma.

Samo malo

pre 2 godine

Sladak mi ovaj Deki ns - tako ga omlatiše neki odgovori koji su koliko tačni, toliko i duhoviti.
A gde je bio Nole pre 2011. Pa, evo oavko:
1. Federer je prvi GS osvojio sa 22, a nole sa 20.
2. Federer nije imao u konkurenciji Rafu i Noleta, a nole jeste njega i Rafu. Sampras i Agasi su otišli u penziju, a Rodika, Hjuita i ostale ne računaš valjda u bolje od Vavrinke, Mareja itd.
3. Nole je jedan od dvojice tenisera koji je na jednom turniru (i to 2007. masters Montreal) pobedio redom 3., pa 2. i u finalu 1. na ATP.

ime

pre 2 godine

(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.

Joja i Dane

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga."

Tad je trenir'o.
23 godine nije "puna snaga", malju jedan.
Puna snaga je kad usavršiš fizičku i mentalnu snagu. Za ovo drugo treba vremena.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)


Bas nista, imao je 7 GS i 16 mastersa - bas nista, u rangu nekog Lendla, i imao je samo 101 nedelju na prvom mestu, u rangu tamo nekog Agasia. A u ustom tom periodu 2011-2015, RF osvaja samo 1GS. E to pokazuje da Djokovic odavno nema ama bas nikakve prebleme sa Federerom, vec su problemi bili sa Nadalom, koji je bio izuzetan 2013, i sa Marejem, koga su mnogi zaboravili, a bio je izuzetan igrac. Uz to, i ostatak konkurencije je bio drugaciji nego sad, tu je recimo bio David Ferer, potom Del Potro -veona jaki igraci, Berdih, Tsonga. . . A taj isti Federer je zablistao, gle cuda, one godine kad su bili povredjeni i Djokovic i Marej, pa eto ko od koga bezi. Inace, poslednja godina gde je Federer bio zaista ozbiljna pretnja Djokovicu je 2012, sve posle toga je laganica

laik

pre 2 godine

Novaka treba pustiti da u¿iva u svakom trenutku provedenom na turnirima, bodriti ga svim srcem i ne nametati mu dodatni pritisak. Nema on više kome da se dokazuje, već je ispisao tenisku istoriju. Ako ga rekordi motivišu, poobaraće ih sve jer i sam veruje da mo¿e. I to treba da uradi zbog sebe, a ne da bi se dokazivao zapadnom svetu, teniskim analitičarima, publici, niti da bi udovoljavao očekivanja ponekih srpskih megalomanskih navijača, koji često svoje isprazne ¿ivote osmišljavaju kroz Noletove uspehe. Mislim da je poslednjih godina sazreo i nadrastao svoju nekadašnju ¿elju da se dopadne svima. Nole ima i navijače koji ne gase TV i ne psuju mu sve po spisku kad gubi, ima onih koji veruju u njegovu snagu, atletsku, tenisku i psihološku, koji razumeju njegov pogled na svet, ljude i sport. Ima onih koji veruju u njegovu veru. A hoće li osvojiti Zlatni GS, Olimpijske igre i karijeru završiti sa 25-30 Grend slemova, to svakako nije toliko va¿no i samo je na njemu da odluči.

milelale

pre 2 godine

Meni su još ludji ovi moji istomisljenici koji repliciraju admninima sofroniju, dekiju, mosliju... neki su "nestali", novi nadimci se pojavljuju, a raja voli da se pali i zari i repliciraju gde je bio Novak do 2011. Aman bre ljudi, iskulirajte. Pa sve su to projekti što bi se reklo moderno danas.
A na stadionu muk - 20=20=20

Јабучило

pre 2 godine

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.
(ime, 15. jun 2021 08:46)

Да видиш како ће се напрасно почети рачунати, а можда бити и кључан фактор ако их не освоји. Зато нека граби све што може, па и олимпијски турнир. Тренутно је ипак најбитнији Вимблдон, идемо корак по корак.

Mihael Stanković

pre 2 godine

1 GS više od konkurenata mu treba ako želi da se smatra najboljim. Ako završi na 20 opet če svi reči Roger je najlepši tenis igrao, ima neke druge rekorde itd. On je uvjek bio u senci njih dvojice i danas je tako. Zato mora sve parametre nametnut na svoju stranu. Jedino tako neče bit nijednog izgovora a to mislim da i sam zna jer juri taj rekord sa razlogom. Al generalno mislim da Novak mnogo lakše sada ovaja slemove jer ima samo jedan cilj a to je GS. Pre je igrao sve turnire, mnogo rekorda je tražijo. Osvajanje RG, prvo mesto, najviše nedelja, sve masterse, OI itd. A sada ima samo jedan cilj a to je osvojiti najviše GS i možda OI ako uspije. Posle ovoga što je rapravio na RG ja verujem u njega duplo više. Pre sem malo razmišljao, korona, ne igra se puno, izolacija, 34 godine ima, mladi dolaz, preksače turnire. A sad tek vidim, da je ne uništljiv na sve se prilagodi. Igra ludački i vrača se iz pepela proti 10 godina mladjeg igrača punog snage i Nadala koji nije nešta naporne mečeve igrao tokom RG i samo tri put izgubio na 105 mečeva. pa to je realizacija skoro 100%.Neverovatno je šta Novak radi

nešo

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.

srbin

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bas jutros pricam sa drugarom, zamislite sta bi bilo da je npr 2007 naleteo na dr Cetojevica, imao bi sada minimum 25 gs titula. On u to vreme bukvalno nijedan duzi mec nije mogao da dobije, nije mogao da nadise...

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 10:21)
Hhahahahahhaa, rivali jesu bili jaki, naravno,ali Novak je radio na tome da ih sustigne. Kao sto rekoh Federer je poceo da dominira sa svojih 23 godine, nista mladji od Djokovica. Sta vise Djokovic je bio mladji kad je osvojio AO , 1. grend slem, pobedivsi upravo Federera u polufinalu. I da naravno, imao je problema narednih godina,(nedijagnostikivanu celijakiju, odnosno, trajni poremecaj podnosenja glutena, probleme sa astomom, zasto je tesko priznati da mu je to pravilo probleme?) ali je opet bio tu, osvajao masterse, igrao zavrsnice grend slemova, osvojio zavrsni masters, i bio 3. A onda je eksplodirao pocetkom 2011. sa 23 godine, i na dalje je bio manje vise konstantan. Krajem 2017.i polovinom 2018. su ga svi otpisali zbog povrede, vratio se jaci. Sada ima 34, poceo 35., kako sad, Cicipas, Zverev, Medvedev, svi u punoj snazi mladji po 10 i vise god,dobro igraci, ne mogu da ga pobede u najbitnijim mecevima. Ma bre, Cicipas koji je 12 godina mladji, je bio umorniji Djokovica koji je uveliko u 4oj deceniji zivota...

Godzila

pre 2 godine

Patrik Muratoglu je samo potvrdio reči čuvenog Nika Bolitijerija. Kada Novak igra na svom najvišem nivou niko ne može da mu parira. Nezavisno od njih to je posle jednog od najubedljivijih poraza od Novaka izjavio i Rafa. Da Novak igra najviši nivo tenisa sa kojim se on susreo. Naravno, Rodžer to nikada neće priznati ali činjenica je da je posle 2010. za 11 godina uzeo samo jedan slem izuzev tokom Novakove povrede kada je uzeo tri. Pritom je 2015. godine izjavio da igra svoj najbolji tenis što je možda i tačno jer je tada promenio reket i značajno popravio bekhend koji mu je bio slabost. To i preskakanje šljake mu je pomoglo da popravi skor protiv Rafe ali ne i protiv Novaka.

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Tu je bio, odmah ispod Rafe i Rodzera, sa odredjenim problemima sa disanjem, kondicijom, mentalnom snagom, ali i ogromnom zeljom da resi to i bude sposoban da pobedjuje pomenute i osvaja velike, najvece turnire. A pritom, da ne zaboravimo, da ih je obojicu pobedio 2007. u Montrealu sa 20 godina, samo jos uvek nije bio sposoban da to radi u kontinuitetu, ali je radio na tome. Usput, reci drugu da je i Rodzer krenuo da dominira sa 23 godine, a Rafa ranije, zahvaljujuci sljaci. ?

antiDebil

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Bilo je kako I kada je Balerina imala 34, a Djokovic sada ima 34,dok je Prevarant potrosen jos od onog masakra 2011.godine?!
Naravno da ce doci to vreme, ali ce do tada posao vec biti zavrsen a Balerini I Prevarantu ce ostati samo one sponzorske nagrade!!!

mrki

pre 2 godine

@Deki ns pitaj druga da li misli na ovu jacu konkurenciju:Hjuit,Gonzales,Safin,Bagdatis,Davidenko,Rodik...daj bre....Mari i Vavrinka su za njih igraci....ni ova 2-3 kasnija GS nebi uzeo da Novak i Rafa bili zdravi

Godzila

pre 2 godine

Gde je Novakova dominacija pre 2011. najbolje je objasnio doktor Četojević. Kad je Novak rešio problem sa ishranom kreće novo poglavlje teniske istorije. O mentalnoj snazi Novaka ne govore samo mečevi sa ovogodišnjeg RG. Setimo se samo tri puta po 40:15 na gostujućem terenu pred podivljalom publikom od kojih mi je svakako najdraži poslednji.

Иван

pre 2 godine

До 2011.Ђоковић се полако загревао и пустио све да покажу шта знају, а онда им је он показао шта зна 😊 Кад је до 2016. освојио све слемове и кад су Федерер и Надал побегли са терена јер више нису могли нигде да победе, онда се повукао, сачекао да се врате Надал и Федерер и опет се вратио и све освојио.

Mrvice

pre 2 godine

Zeka naduvenko je poslednja 2 GS osvojio kada su Nole i Rafa bili iskasapljeni povredama. Zato su prošle godine otkazali W, a Noleta nacisti diskvalifikovali sa USO.

Srdjan

pre 2 godine

Bez moje lude pristrastnosti Novaku, ko god ima realan pogled na stvari vidi ko je najbolji svih vremena, ali pustimo vreme neka ucini svoje i sl godine svim hejterima zacepimo usta za sva vremena. Vreme cini svoje i uvek se pokaze ko je ko.
Za Novaka zivot dajem

DDDD

pre 2 godine

@Deku ns

Reci drugu da ste on i ti velike neznalice i obični zlobnici.
Novak Đoković je postao 3. igrač na svetu još 2017. godine, a do te čuvene 2011. godine, od većih titula je imao 1 grend slem titulu (AO 2008), 5 masters titula i 1 završni masters kup. Treba dodati da je u tom periodu postao i osvajač Dejvis kupa i bronzane olimpijske medalje.
Još se sećam spota za najavu AO 2008: prikazuju Federera i kažu "oštrica", prikazuju Nadala i kažu "malj", prikazuju Đokovića i kažu "velika pretnja"...

lal

pre 2 godine

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.
(Naravno, 15. jun 2021 12:00)
stefan se vec raspituje u kom sportu da ponisti zapadnjake... jos uvek se razmislja da li ce to biti snuker ili formula 1... nisu mu interesantne discipline u kojima smo presli igricu...

PredragDrobnjak

pre 2 godine

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.
(toboparaliza, 15. jun 2021 09:04

Razumeju ljudi sta hoces da kazes, ali necemo u krajnost, da je bilo lako nije, ipak je Federer tada pobedjivao najbolje na svetu.Cuj Rodika i Safina pobedjivao, kao da je pobedjivao tebe i mene.Da se razumemo, veliki sam Djokovicev navijac samo je zaista ruzno omalovazavati uspehe takvog sportiste kakav je Federer, ipak je on veliki Novakov rival, posle Nadala najveci.Treba imati postovanja prema njima i biti veliki i u pobedi i u porazu, a ne likovati sada kada je Novak bez sumnje najbolji igrac svih vremena i vise niko ne moze da ospori to, cak ni najostrasceniji navijaci Nadala i Federera.

mr

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)

Добре су ти комшинице, ове код мене све редом неће да комицирају са једним геј момком са 8 спрата. Није лош момак, мало се прави паметан и воли да контрира, подсећа не вас неколико одавде.

Naravno

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.
(Šta god, 15. jun 2021 10:12)

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.

lal

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)
javi komsinici da je novak imao problema sa zdravljem... zli jezici su takodje tvrdili da je mator i da je zavrsio sa karijerom kada je imao problema sa laktom...
ali nije problem, demanti je stigao u oba navrata... ako joj nije bilo dovoljno ono od nedelje, bice ih jos... samo nek ne pali TV pre konsultacije sa kardio vaskularnim hirurgom...

jedan I z mase

pre 2 godine

Vidi... Mozete samo da placete... Kukate i mrzite... A Nole nije izgubio ni sekund sna zbog vas hejtera.... A iskreno ni ja hahahahahaah??????

Бранко

pre 2 godine

Можда у следећем миленијуму неко надмаши Нолета али би то било велико изненађење..

Goran

pre 2 godine

Kod Novaka je fascinantno to sto njegova dominacija ne pokazuje ni najmanje znake popustanja sa godinama. Od pocetka prosle godine je odrzano 5 grand slem turnira i Novak je osvojio 3, na jednom je igrao finale a na jednom slucajno diskvalifikovan. Za celo to vreme je neprekidno prvi. U istom periodu Federer ima jedan prolaz u 4. kolo dok Rafa osim jedne titule nema nijedno finale slema. Sansa da Novak osvoji nove titule je ogromna a sansa da Rafa nesto novo osvoji se svodi prakticno samo na Rolan Garos koji je takodje pod znakom pitanja jer je jasno da su sada i Zverev i Cicipas i Novak na Rafinom nivou na sljaci.

Ivan

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...

M.

pre 2 godine

Lepsi prevod bio bi "Novaka Djokovica dinastija".
sko tezimo desetercu odnosno "Dinastija Novaka Djokovica".
Istina, "Vino pije Kraljevicu Marko" a ne "Marko Kraljevic" ali pokusajte i sami da umesto njegovog imena stavite naseg nosioca dinastije.
Kako bi glasio taj stih po vama?

Јабучило

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)

I opet CEO SVET meri vreme na pre Hrista i posle Njega...

pre 2 godine

(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bacaš energiju na uzaludnosti, bolje ti je da počneš da se pitaš gde je tebi pamet ceo tvoj život...

Ne znamo ni Hrist gde je bio pre svoje 30.godine, a živeo do 33.

Sloboda ili smrt

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Bio u Monaku, nije placao porez, pa tako tvoj drug nije dobio adekvatnu pomoc.

antiDebil

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)
(Јабучило, 15. jun 2021 11:08)

On je i dalje clan Partizana, nikada nikakvih dodirnih tacaka nije imao sa fmp-om ili bilo cime slicnim !

Malo je glupo

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.
(Bl, 15. jun 2021 09:16)

Ostaviti ovakav komentar za Nadala je, blago rečeno, neumesno, ali isto tako i znak neznanja.. Nadal je veliki majstor i veliki šampion..

Sofronije!

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!

Nalbandian

pre 2 godine

ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve
(samo jako, 15. jun 2021 09:15)
Nisu mu uzeli nego ga je izgubio nesportskim ponasanjem.

Neo

pre 2 godine

Sofronije, pa tebe ubi pakost!!!

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)

Sofronije!

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.

Sasa

pre 2 godine

On je od početka 2011. do danas osvojio 18 grend slem titula, 31 masters trofej, četiri ATP Tur finala i ušao je u 325. nedelju vladavine na prvom mestu svetske liste.


:D

Deki ns

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)

No name

pre 2 godine

Sve je potpuno zasluženo. Nema potrebe za diskutovanje ili mržnjom Rafa Novak ili Federer svu trojica su veliki šampiona ta teniska dimenzija viša od ostalih.

Sofronije!

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!

Sofronije!

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.

Nalbandian

pre 2 godine

ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve
(samo jako, 15. jun 2021 09:15)
Nisu mu uzeli nego ga je izgubio nesportskim ponasanjem.

Malo je glupo

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.
(Bl, 15. jun 2021 09:16)

Ostaviti ovakav komentar za Nadala je, blago rečeno, neumesno, ali isto tako i znak neznanja.. Nadal je veliki majstor i veliki šampion..

Neo

pre 2 godine

Sofronije, pa tebe ubi pakost!!!

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)

Sloboda ili smrt

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Bio u Monaku, nije placao porez, pa tako tvoj drug nije dobio adekvatnu pomoc.

Deki ns

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)

ime

pre 2 godine

(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.

antiDebil

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)
(Јабучило, 15. jun 2021 11:08)

On je i dalje clan Partizana, nikada nikakvih dodirnih tacaka nije imao sa fmp-om ili bilo cime slicnim !

Bl

pre 2 godine

@Sofronije!
Pa 2015.goduni Federer je imao 34 godine, kao Đoković sada, a to je, pored 2011. Đokovićeva najuspješnija godina do sada. Dobijao je i Fedrera i bezmalo, vršnjaka Nadala, tadašnju mlađariju, a ni ovi novi mu sad ne mogu parirati.
Nadal ti je čisti fizikaner, koji vuče dok se ne slomi, jer ništa drugo ne zna. Da nije tako radio, ne bi postigao ni trećinu oniga što ima. A takav napor brže troši tjelo. Zato on sad izgleda stariji i sklabiji, ne samo od Đokovića, nego i od Federera.
Kad hoćes da stvari postaviš na mjesto, moraš gledati široko, a ne samo ono što tebi odgovara.

Јабучило

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...
(Ivan, 15. jun 2021 10:46)

Мени не смета, играо је за Партизан :)

Ivan

pre 2 godine

sofronije, wilmosley, neutralni, koliko su ovi grobari puni mrznje, i Novak im smeta samo zato sto navija za Zvezdu!?!?!??????? Nenormalno zaista...

Рекао ми друг

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Виђали га људи често да се мота око твоје куће. Можда ти деца зато личе на Нолета, анђелчићи мали...

M.

pre 2 godine

Lepsi prevod bio bi "Novaka Djokovica dinastija".
sko tezimo desetercu odnosno "Dinastija Novaka Djokovica".
Istina, "Vino pije Kraljevicu Marko" a ne "Marko Kraljevic" ali pokusajte i sami da umesto njegovog imena stavite naseg nosioca dinastije.
Kako bi glasio taj stih po vama?

Pozdrav svim normalnim ljudima

pre 2 godine

Napokon je pocelo i na zapadu na sav glas da se prica o Novaku kao o Goat-u. I njima je jasno da vise argumenti protiv ne postoje.

dm

pre 2 godine

Novak je "kupio" svoju besmrtnost u sledećih 100/200godina...pričaće se i pričati generacijama i generacijama o zlatnoj eri tenisa i GOAT Noletu...

lal

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)
2011. mu je bilo lako zato sto je "leprsavi majstor mator sa 30"... Sa druge strane "fizikalac je u cvetu mladosti sa 34"...

I opet CEO SVET meri vreme na pre Hrista i posle Njega...

pre 2 godine

(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bacaš energiju na uzaludnosti, bolje ti je da počneš da se pitaš gde je tebi pamet ceo tvoj život...

Ne znamo ni Hrist gde je bio pre svoje 30.godine, a živeo do 33.

toboparaliza

pre 2 godine

@ Sofronije

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)



Lako je bilo se Federeru k### se kada je imao u finalima GS protivnike kao što su Bagdatis, Filipusis i slični pa je 90% GS osvojio do dolaska Novaka. A Nadal je samo godinu dana stariji od Đokovića…

bozza

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Znam ja... razvijao se kao teniser, vec je uzeo jedan GS i imao dva GS finala, i borio se sa problemima kondicije neznajuci da ima Celijakiju. Pozdravi druga i reci mu da izvadi glavu iz... peska

samo jako

pre 2 godine

Svi mi to vrlo dobro znamo,pokušavali su godinama da tu ubace i Mareja nadmeni britanci ali su morali da stanu jer je bilo više nego neumesno stavljati ga u istu priču,čak niko od njih neće da kaže da je Vavrinka na istom kao i on sa po tri GS ....za Federera šta reci nego da je njihov ljubimac iz razloga sto je Švajcarac -Nemac jer čovek realno kad naidje na Novaka gubi ,samo Rafu priznajem da je bio Novakov jedini pravi protivnik zadnjih 10 godina ...Novaku su više naskodili u jurnjavi za GS Varinaka i Marej nego Federer..ali sad to više nije ništa bitno ,ni to sto su mu ukrali U.S open prošli..objasniće im ove godine sve

Sub013

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Mislis u prejakoj konkurenciji kad su se iza Federera redjali Nalbandijan, Ljubicic, Blejk i slicni? Znamo, u tom periodu je naravno odmah otisao ispred svih tih napomenutih, a bio je 3. i 2. a da je ranije resio problem sa disanjem, ocima i ishranom vec bi imao 30 slema i 500 nedelja na 1. mestu, ali ovako je zanimljivije, vise placete.

Oliver

pre 2 godine

Kad Novak bude prestigao Federera i nadala,onda ce zapad da trubi da je najbolja Margaret Kort sa 24 GS i da nema razlike izmedju muskog i zenskog tenisa,samo gledajte,hehehehe

panter pudlica

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Pa pre 10 godina kada je krenuo da ih teririše, Rođa nije imao 40, već 30 i bio je mlađi od Novaka danas i to dosta. Nadal je bio u punoj snazi, nepotrošen. Žao mi te, ali stvarno...

Naravno

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.
(Šta god, 15. jun 2021 10:12)

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.

40:15; 325+

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Hahaaa~ Da, da... Rodja od 2011. godine stalno ima 40 godina :D Ne, druskane! Rodja je 2011. imao 29 godina i bio u teniskom prajmu, samo sto ga Novak dere ko boraniju kad god i gde god stigne! Novak ne samo da je GOAT vec je za klasu iznad Federera i Nadala kada pricamo o tenisu, a kada pricamo o covecnosti tu klasu Federer ni nema pa ne moze da se porede njih dvojica!

Halo Bing

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)
Reci drugu da mu je drug debil.

Dusan

pre 2 godine

Novak Đoković - profesionalni zapušavaš usta. Iako već skoro 15 godina uspešno zapušava usta širom sveta, ona su uvek uspevala da izuste to "ali". Međutim, posle ovog RG ostala su potpuno zapušena. Mestimično se jave poneka sa ozbiljnim dijagnozama ali i njima sledi zapušavanje već na WB.

mrki

pre 2 godine

@Deki ns pitaj druga da li misli na ovu jacu konkurenciju:Hjuit,Gonzales,Safin,Bagdatis,Davidenko,Rodik...daj bre....Mari i Vavrinka su za njih igraci....ni ova 2-3 kasnija GS nebi uzeo da Novak i Rafa bili zdravi

bozza

pre 2 godine

Znam da voliš Vimbldon, nemam ništa protiv da jubilarna dvadeseta bude baš tamo, još samo i zlato u Tokiu i to je to ?
(Onako… iz inata, 15. jun 2021 08:30)

Ne mogu da zamislim nivo motivacije koju ce imati na USO ove godine, nakon proslogodisnjeg skandala i diskvalifikacije zbog nesretnog slucaja. Jedino sto moze da ga ukopa na USO je pritisak ukoliko pre toga osvoji W i OI, jer bi to bila jedinstvena prilika u istoriji muskog tenisa. Ako uspe da osvoji i USO, otvara se mogucnost kalendarskog super slama, sto ukljucuje sva cetiri GSa, OI i zavrsni turnir u kalendarskoj godini. To bi ujedno bio i idealan momenat za penziju, pa nek se Nadal i RF tuku sa klincima pod stare dane za nove GS titule

srbin

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bas jutros pricam sa drugarom, zamislite sta bi bilo da je npr 2007 naleteo na dr Cetojevica, imao bi sada minimum 25 gs titula. On u to vreme bukvalno nijedan duzi mec nije mogao da dobije, nije mogao da nadise...

Mrvice

pre 2 godine

Zeka naduvenko je poslednja 2 GS osvojio kada su Nole i Rafa bili iskasapljeni povredama. Zato su prošle godine otkazali W, a Noleta nacisti diskvalifikovali sa USO.

mr

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)

Добре су ти комшинице, ове код мене све редом неће да комицирају са једним геј момком са 8 спрата. Није лош момак, мало се прави паметан и воли да контрира, подсећа не вас неколико одавде.

Mihael Stanković

pre 2 godine

1 GS više od konkurenata mu treba ako želi da se smatra najboljim. Ako završi na 20 opet če svi reči Roger je najlepši tenis igrao, ima neke druge rekorde itd. On je uvjek bio u senci njih dvojice i danas je tako. Zato mora sve parametre nametnut na svoju stranu. Jedino tako neče bit nijednog izgovora a to mislim da i sam zna jer juri taj rekord sa razlogom. Al generalno mislim da Novak mnogo lakše sada ovaja slemove jer ima samo jedan cilj a to je GS. Pre je igrao sve turnire, mnogo rekorda je tražijo. Osvajanje RG, prvo mesto, najviše nedelja, sve masterse, OI itd. A sada ima samo jedan cilj a to je osvojiti najviše GS i možda OI ako uspije. Posle ovoga što je rapravio na RG ja verujem u njega duplo više. Pre sem malo razmišljao, korona, ne igra se puno, izolacija, 34 godine ima, mladi dolaz, preksače turnire. A sad tek vidim, da je ne uništljiv na sve se prilagodi. Igra ludački i vrača se iz pepela proti 10 godina mladjeg igrača punog snage i Nadala koji nije nešta naporne mečeve igrao tokom RG i samo tri put izgubio na 105 mečeva. pa to je realizacija skoro 100%.Neverovatno je šta Novak radi

Joja i Dane

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga."

Tad je trenir'o.
23 godine nije "puna snaga", malju jedan.
Puna snaga je kad usavršiš fizičku i mentalnu snagu. Za ovo drugo treba vremena.

danilo

pre 2 godine

Ja ne znam da li treba voditi bilo kakvu polemiku o dominaciji Novaka?
Ono što on radi u zadnjih 10 godina, niko nije i neće uraditi!
A videćemo na kraju godine još dominantniji rezultat u korist Novaka!
On je GOAT!!!!

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

''Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)''

lako tebi sofronije... jer kako je veliki Zoran Radmilović rekao: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Tako je i kad si glup.

Šta god

pre 2 godine

Bas sam juce gledao te statistike i skontao da se Federer najvise okitio pre 2011 od kad je Djokovic dominantan. U sustini, nije imao konkurenciju do 2011 i to mu je apsolutno olaksalo broj titula. Bravo za Novaka jer on osvaja u vreme Federera i Nadala, ali opet to ne znaci da nece neki novi Djokovic to isto da uradi Novaku u sledecoj eri.

Zlatko

pre 2 godine

Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Bio je treći, osvojio je 1GS i 2-3 Mastersa. Čak je na jednom Mastersu pobedio tadašnjeg trećeg, pa drugog, pa prvog. Razvijao se kao teniser i probijao ka vrhu. Razvijao se i kao teniser i kao čovek. Pitaj druga da li zna šta se desilo te 2011. Ako ne zna, pitaj slobodno, pitaj opet, objasniće ti neko. Trolu nijedan.

antiDebil

pre 2 godine

Pa lako je k..... se kad Rodzer ima 40,Nadal potrosen,ali ubrzo ce doci vreme kad ni on ovakav fizikalac vise nece moci trcati do iznemoglosti!
(Sofronije!, 15. jun 2021 08:55)

Bilo je kako I kada je Balerina imala 34, a Djokovic sada ima 34,dok je Prevarant potrosen jos od onog masakra 2011.godine?!
Naravno da ce doci to vreme, ali ce do tada posao vec biti zavrsen a Balerini I Prevarantu ce ostati samo one sponzorske nagrade!!!

lal

pre 2 godine

Normalno - pojaviće se neki novi đoković i oboriti Noletove rekorde. Taj se zove Stefan Đoković.
(Naravno, 15. jun 2021 12:00)
stefan se vec raspituje u kom sportu da ponisti zapadnjake... jos uvek se razmislja da li ce to biti snuker ili formula 1... nisu mu interesantne discipline u kojima smo presli igricu...

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Vidi botove sto su navalili!? Pa sta vam je on osvojio do 2015!? Tek tad je krenuo da osvaja jer je logicno da RF ne moze da prati ove fizikalce,jer covek je stara skola,znanje pre svega.Tek od te godine Djokovic pocinje da osvaja slemove,sem te 2011 do 2015 je uzimao samo po 1,tako da toliko o toj dominaciji.
(Sofronije!, 15. jun 2021 09:39)


Bas nista, imao je 7 GS i 16 mastersa - bas nista, u rangu nekog Lendla, i imao je samo 101 nedelju na prvom mestu, u rangu tamo nekog Agasia. A u ustom tom periodu 2011-2015, RF osvaja samo 1GS. E to pokazuje da Djokovic odavno nema ama bas nikakve prebleme sa Federerom, vec su problemi bili sa Nadalom, koji je bio izuzetan 2013, i sa Marejem, koga su mnogi zaboravili, a bio je izuzetan igrac. Uz to, i ostatak konkurencije je bio drugaciji nego sad, tu je recimo bio David Ferer, potom Del Potro -veona jaki igraci, Berdih, Tsonga. . . A taj isti Federer je zablistao, gle cuda, one godine kad su bili povredjeni i Djokovic i Marej, pa eto ko od koga bezi. Inace, poslednja godina gde je Federer bio zaista ozbiljna pretnja Djokovicu je 2012, sve posle toga je laganica

PredragDrobnjak

pre 2 godine

2011. Federer je imao 30 godina (danas Novak ima 34 pa dominira).

Lako je bilo Federeru sa osvaja trofeje protiv Safina i Rodika u periodu 2005-2008. pošto su tada Đoković i Nadal bili maloletni a Sampras imao 36.

Da se Novak i Nadal nisu povredili 2017. godine, Federer nikad ne bi uzeo još 2-3 grend slema već bi ostao na 17-18.
(toboparaliza, 15. jun 2021 09:04

Razumeju ljudi sta hoces da kazes, ali necemo u krajnost, da je bilo lako nije, ipak je Federer tada pobedjivao najbolje na svetu.Cuj Rodika i Safina pobedjivao, kao da je pobedjivao tebe i mene.Da se razumemo, veliki sam Djokovicev navijac samo je zaista ruzno omalovazavati uspehe takvog sportiste kakav je Federer, ipak je on veliki Novakov rival, posle Nadala najveci.Treba imati postovanja prema njima i biti veliki i u pobedi i u porazu, a ne likovati sada kada je Novak bez sumnje najbolji igrac svih vremena i vise niko ne moze da ospori to, cak ni najostrasceniji navijaci Nadala i Federera.

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)

Tu je bio, odmah ispod Rafe i Rodzera, sa odredjenim problemima sa disanjem, kondicijom, mentalnom snagom, ali i ogromnom zeljom da resi to i bude sposoban da pobedjuje pomenute i osvaja velike, najvece turnire. A pritom, da ne zaboravimo, da ih je obojicu pobedio 2007. u Montrealu sa 20 godina, samo jos uvek nije bio sposoban da to radi u kontinuitetu, ali je radio na tome. Usput, reci drugu da je i Rodzer krenuo da dominira sa 23 godine, a Rafa ranije, zahvaljujuci sljaci. ?

Srdjan

pre 2 godine

Bez moje lude pristrastnosti Novaku, ko god ima realan pogled na stvari vidi ko je najbolji svih vremena, ali pustimo vreme neka ucini svoje i sl godine svim hejterima zacepimo usta za sva vremena. Vreme cini svoje i uvek se pokaze ko je ko.
Za Novaka zivot dajem

RUDO

pre 2 godine

I potrajace ako Bog da,bar jos 4 godine Novak ce pisati stranice istorije i postaviti brojke koje ce sledecim generacijama biti nedostizne.Najveci teniser definitivno a mozda i najveci sportista univerzuma.

nešo

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.

Dušan

pre 2 godine

Možda i najbitnija stvar. Osim azijskih turnira i ajde da kažemo AO-a, na svim ostalim turnirima Nole daj Bože da ima 5% podrške od strane publike!!! Eeej 15 godina si sam protiv svih i opet ih rastavljaš na sitne činioce! U individualnom sportu takva mentalna gromada se nije i niti će se više pojaviti! U ekipnom daleko iz Noleta MJ, Kobi, Brejdi...

JPR24

pre 2 godine

Pa ovo nije normalno, pa zar opet? Hajteri, bolesnici i dežurni pljuvači opet na sajtu, strašno. A bili su se tako lijepo ućutali za vikend.
(nešo, 15. jun 2021 10:07)

Bili su specijalisti za šljaku, sad se specijalizuju za travu.

DDDD

pre 2 godine

@Deku ns

Reci drugu da ste on i ti velike neznalice i obični zlobnici.
Novak Đoković je postao 3. igrač na svetu još 2017. godine, a do te čuvene 2011. godine, od većih titula je imao 1 grend slem titulu (AO 2008), 5 masters titula i 1 završni masters kup. Treba dodati da je u tom periodu postao i osvajač Dejvis kupa i bronzane olimpijske medalje.
Još se sećam spota za najavu AO 2008: prikazuju Federera i kažu "oštrica", prikazuju Nadala i kažu "malj", prikazuju Đokovića i kažu "velika pretnja"...

Zdenko

pre 2 godine

Panika je uveliko krenula kod čelnika ATP a bogami i kod finansijera iz senke. Ne znaju šta činiti da se spreči mali balkanac u osvajanju svih trofeja i odnošenju silnog novca u Srbiju. Kažem u Srbiju, jer veliki deo novca poklanja sirotinji, izgradnjom vrtića itd. Možda mnogi ne znaju ali mogu proveriti, da Novakova fondacija finansira oko 70 procenata za decu bez roditeljskog staranja u Srbiji. Taj broj nesrećne dece je oko 6 hiljada. Ovo pišem za one koji laprdaju oko plaćanja poreza u Monaku a ne u Srbiji. A što ti isti mrzitelji Novaka, ne pitaju koliko političari od devedesetih godina pa na ovamo opljačkaše građane Srbije? Ovo jeste Novakova era u svakom pogledu. U patriotizmu, rodoljublju, humanosti i čovečnosti. Neka ga prati zdravlje i sreća i da još koju godinu vlada svetom tenisa.

JM

pre 2 godine

@(Deki ns, 15. jun 2021 10:21)
Hhahahahahhaa, rivali jesu bili jaki, naravno,ali Novak je radio na tome da ih sustigne. Kao sto rekoh Federer je poceo da dominira sa svojih 23 godine, nista mladji od Djokovica. Sta vise Djokovic je bio mladji kad je osvojio AO , 1. grend slem, pobedivsi upravo Federera u polufinalu. I da naravno, imao je problema narednih godina,(nedijagnostikivanu celijakiju, odnosno, trajni poremecaj podnosenja glutena, probleme sa astomom, zasto je tesko priznati da mu je to pravilo probleme?) ali je opet bio tu, osvajao masterse, igrao zavrsnice grend slemova, osvojio zavrsni masters, i bio 3. A onda je eksplodirao pocetkom 2011. sa 23 godine, i na dalje je bio manje vise konstantan. Krajem 2017.i polovinom 2018. su ga svi otpisali zbog povrede, vratio se jaci. Sada ima 34, poceo 35., kako sad, Cicipas, Zverev, Medvedev, svi u punoj snazi mladji po 10 i vise god,dobro igraci, ne mogu da ga pobede u najbitnijim mecevima. Ma bre, Cicipas koji je 12 godina mladji, je bio umorniji Djokovica koji je uveliko u 4oj deceniji zivota...

jedan I z mase

pre 2 godine

Vidi... Mozete samo da placete... Kukate i mrzite... A Nole nije izgubio ni sekund sna zbog vas hejtera.... A iskreno ni ja hahahahahaah??????

milelale

pre 2 godine

Meni su još ludji ovi moji istomisljenici koji repliciraju admninima sofroniju, dekiju, mosliju... neki su "nestali", novi nadimci se pojavljuju, a raja voli da se pali i zari i repliciraju gde je bio Novak do 2011. Aman bre ljudi, iskulirajte. Pa sve su to projekti što bi se reklo moderno danas.
A na stadionu muk - 20=20=20

Zozon

pre 2 godine

"Jel zna neko gde je bio Nolo pre te 2011 u onoj malo jacoj konkurenciji u punoj snazi sa 23g? Pitam za druga.
(Deki ns, 15. jun 2021 09:07)"

Pitaj druga morona, znaš li gde je No1o sad sa 35 g. kad su Cicipas, Tim, Medvedev i Zverev u punoj snazi?

Samo malo

pre 2 godine

Sladak mi ovaj Deki ns - tako ga omlatiše neki odgovori koji su koliko tačni, toliko i duhoviti.
A gde je bio Nole pre 2011. Pa, evo oavko:
1. Federer je prvi GS osvojio sa 22, a nole sa 20.
2. Federer nije imao u konkurenciji Rafu i Noleta, a nole jeste njega i Rafu. Sampras i Agasi su otišli u penziju, a Rodika, Hjuita i ostale ne računaš valjda u bolje od Vavrinke, Mareja itd.
3. Nole je jedan od dvojice tenisera koji je na jednom turniru (i to 2007. masters Montreal) pobedio redom 3., pa 2. i u finalu 1. na ATP.

Бранко

pre 2 godine

Можда у следећем миленијуму неко надмаши Нолета али би то било велико изненађење..

Godzila

pre 2 godine

Patrik Muratoglu je samo potvrdio reči čuvenog Nika Bolitijerija. Kada Novak igra na svom najvišem nivou niko ne može da mu parira. Nezavisno od njih to je posle jednog od najubedljivijih poraza od Novaka izjavio i Rafa. Da Novak igra najviši nivo tenisa sa kojim se on susreo. Naravno, Rodžer to nikada neće priznati ali činjenica je da je posle 2010. za 11 godina uzeo samo jedan slem izuzev tokom Novakove povrede kada je uzeo tri. Pritom je 2015. godine izjavio da igra svoj najbolji tenis što je možda i tačno jer je tada promenio reket i značajno popravio bekhend koji mu je bio slabost. To i preskakanje šljake mu je pomoglo da popravi skor protiv Rafe ali ne i protiv Novaka.

lal

pre 2 godine

Pitam za komsinicu gde je Nolova dominacija sa 23g pre 2011? Bila zesca konkurencija sa Rodikom i Safinom ili?? Nadal nije lose igrao tada:)
(Deki ns, 15. jun 2021 14:15)
javi komsinici da je novak imao problema sa zdravljem... zli jezici su takodje tvrdili da je mator i da je zavrsio sa karijerom kada je imao problema sa laktom...
ali nije problem, demanti je stigao u oba navrata... ako joj nije bilo dovoljno ono od nedelje, bice ih jos... samo nek ne pali TV pre konsultacije sa kardio vaskularnim hirurgom...

Godzila

pre 2 godine

Gde je Novakova dominacija pre 2011. najbolje je objasnio doktor Četojević. Kad je Novak rešio problem sa ishranom kreće novo poglavlje teniske istorije. O mentalnoj snazi Novaka ne govore samo mečevi sa ovogodišnjeg RG. Setimo se samo tri puta po 40:15 na gostujućem terenu pred podivljalom publikom od kojih mi je svakako najdraži poslednji.

Иван

pre 2 godine

До 2011.Ђоковић се полако загревао и пустио све да покажу шта знају, а онда им је он показао шта зна 😊 Кад је до 2016. освојио све слемове и кад су Федерер и Надал побегли са терена јер више нису могли нигде да победе, онда се повукао, сачекао да се врате Надал и Федерер и опет се вратио и све освојио.

Јабучило

pre 2 godine

Nadam se da nece igrati to revijalno i nebitno takmicenje. Bolje da cuva snagu i sebe od povreda, da se usredsredi na slemove.
OI se ne racunaju.
(ime, 15. jun 2021 08:46)

Да видиш како ће се напрасно почети рачунати, а можда бити и кључан фактор ако их не освоји. Зато нека граби све што може, па и олимпијски турнир. Тренутно је ипак најбитнији Вимблдон, идемо корак по корак.

laik

pre 2 godine

Novaka treba pustiti da u¿iva u svakom trenutku provedenom na turnirima, bodriti ga svim srcem i ne nametati mu dodatni pritisak. Nema on više kome da se dokazuje, već je ispisao tenisku istoriju. Ako ga rekordi motivišu, poobaraće ih sve jer i sam veruje da mo¿e. I to treba da uradi zbog sebe, a ne da bi se dokazivao zapadnom svetu, teniskim analitičarima, publici, niti da bi udovoljavao očekivanja ponekih srpskih megalomanskih navijača, koji često svoje isprazne ¿ivote osmišljavaju kroz Noletove uspehe. Mislim da je poslednjih godina sazreo i nadrastao svoju nekadašnju ¿elju da se dopadne svima. Nole ima i navijače koji ne gase TV i ne psuju mu sve po spisku kad gubi, ima onih koji veruju u njegovu snagu, atletsku, tenisku i psihološku, koji razumeju njegov pogled na svet, ljude i sport. Ima onih koji veruju u njegovu veru. A hoće li osvojiti Zlatni GS, Olimpijske igre i karijeru završiti sa 25-30 Grend slemova, to svakako nije toliko va¿no i samo je na njemu da odluči.

Goran

pre 2 godine

Kod Novaka je fascinantno to sto njegova dominacija ne pokazuje ni najmanje znake popustanja sa godinama. Od pocetka prosle godine je odrzano 5 grand slem turnira i Novak je osvojio 3, na jednom je igrao finale a na jednom slucajno diskvalifikovan. Za celo to vreme je neprekidno prvi. U istom periodu Federer ima jedan prolaz u 4. kolo dok Rafa osim jedne titule nema nijedno finale slema. Sansa da Novak osvoji nove titule je ogromna a sansa da Rafa nesto novo osvoji se svodi prakticno samo na Rolan Garos koji je takodje pod znakom pitanja jer je jasno da su sada i Zverev i Cicipas i Novak na Rafinom nivou na sljaci.

Sasa

pre 2 godine

On je od početka 2011. do danas osvojio 18 grend slem titula, 31 masters trofej, četiri ATP Tur finala i ušao je u 325. nedelju vladavine na prvom mestu svetske liste.


:D

No name

pre 2 godine

Sve je potpuno zasluženo. Nema potrebe za diskutovanje ili mržnjom Rafa Novak ili Federer svu trojica su veliki šampiona ta teniska dimenzija viša od ostalih.