Ponedeljak, 14.06.2021.

12:00

Ko je teniski GOAT? Hrvati nemaju dilemu

Priča oko najboljeg tenisera svih vremena pokrenuta je i u Hrvatskoj, gde nemaju dilemu ko je GOAT.

Izvor:

Ko je teniski GOAT? Hrvati nemaju dilemu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

sin lovca na medvede

pre 2 godine

(Zorica)
Bitni su rezultati, a po njima je Djokivic GOAT. A kad se govori o lepoti Dustin Brown igra lepsi tenis od Federera.

...

pre 2 godine

($$$, 14. jun 2021 13:38), (Dr.Roddick, 14. jun 2021 12:42), (The KING, 14. jun 2021 13:13),
(Dmitar, 14. jun 2021 13:26), (vojkan85, 14. jun 2021 13:45) Ponestaje argumenata polako hehe... Poceo talenat da se predstavlja kao merodavna osnova hehe... Nema veze ni broj titula hehe... Bas se trudite hehe... Hoce li vec na jesen da bude 21>20>20 hehe? ;)

Dare

pre 2 godine

Ljudi sta vam je, pa uskoro se menjaju pravila igre i format takmicenja pa ce i svi rekordi i statistike tzv. Open ere otici u zaborav, a pocece nova istorija tenisa i novo belezenje i brojanje rekorda. Zato samo opusteno i bez suvisnog uzivljavanja.

Gojko

pre 2 godine

(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Do pre godinu dve govorili smo o 20>19>17, a sada hajde da pričamo o eleganciji !? e pa neće da može.

Zorica

pre 2 godine

Najuspesniji ce biti Djokovic, a najbolji u smislu cistog teniskog talenta ili vestina sa reketom Federer bez dileme. Federer i Djokovic, kad su fizicki bili fit, kad su u tom fizickom segmentu igre bili ravnopravni Federe ga je znao dobiti 6-0.Kad isticem fizicki aspekat igre, mislim da je u tome Djokovic bas ispred svih i to je njemu glavna prednost koja mu donosi pobede, nije to nikakva tajna. Treba mu odati priznanje kako je fizicki se doveo do savrsenstva. Primera radi, pre nekoliko godina u novima izasao clanak kako Novak biciklom se penje po nekoj Francuskoj planini, po zavrsetku sezone. Eto taj detalj u njegovoj posvecenosti govori sve...

Swift

pre 2 godine

GOAT je onaj koji je nas. Nole je nas i zato niko nema dilemu da je on GOAT. To nema nikakve veze sa tim da li stvarno jeste ili nije. Da je kojim slucajem Federer nas umesto Noleta, da li bi ovde neko zaista dao Noletu prednost, makar Nole imao 5 GS-a vise? Niko ne bi imao dilemu da je Federer GOAT. Isto vazi i za Nadala, da je nas, onda bi on bi GOAT. Jedina istina je da nas ne zanima ko je stvarno GOAT, vec da nam je jedino bitno da prikazemo da je nas igrac GOAT (mozda jeste, mozda nije).

mrzm smglsnk

pre 2 godine

Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.
(leptirica, 14. jun 2021 16:21)

Dakle vi hrvati ste neviđene dileje.

$$$

pre 2 godine

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 16:19)

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?

Walker

pre 2 godine

Po meni najrealniji parametri za GOAT titulu: 1. Grand Slamovi 2.Nedelje na prvom mestu 3.Najviše završenih godina kao no. 1 4.Medjusobni skor sa najvećim rivalima i onda posle ova 4 imamo neke ne toliko možda krucijalne ali i sigurno ne zanemarljive rekorde kao što su broj mastersa, broj završnih mastersa, olimpijske igre, broj titula, pobeda eto wimmbldona možda itd ali uglavnom prva 4 ko ima taj je goat.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?
($$$, 14. jun 2021 17:08)

Loše ti je merenje. Neki drugi kriterijum jel ti pada na pamet?
Odakle si? Što ne poštuješ rezultate našeg?

Beč opet ceka titulu

pre 2 godine

Rafa i Novak imaju isti broj mastersa, ali Rafa nema sve, dok Novak ima ceo kpmplet. To je velika razlika koju moramo da forsiramo u javnost, inace ce da se racuna kao egal.

Dr Pilot

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%
(kio BL., 14. jun 2021 14:31)

Aj ne lupaj zivota ti! Spanci se kunu u Nadala,kao mi u Novaka! U spaniji ti niko nikad nece reci da su Novak i Federer bolji od Nadala,zivim u Madridu i vrlo dobro znam!

leptirica

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.
(Srbija, 14. jun 2021 12:57)

Tužni, dobit ćeš cir od zivciranja. Hrvatska je odigrala u minutama jednu cijelu utakmicu više od Francuza na SP. To što je zemlja sa skoro duplo manje stanovnika od Srbije došla jednom do drugog mjesta i jednom do trećeg sigurno nije sreća. Luka Modrić je nekoliko puta biran u najbolju momčad Španjolske lige, nekoliko puta za najboljeg veznog LP, nekoliko godina je bio među njih nekoliko u finalu izbora za najboljeg igrača svijeta i u 36-toj igra u prvoj postavi Reala... da ne spominjem 4 LP i još mnogo toga... možda je najlošiji dobitnik zlatne lopte, al vi takvog igrača nemate, niste imali, niti ćete ikad imati. Uzmi nešto za smirenje jer će te gorcina što na EP igraju svi osim Srbije pojesti. Da samo dodam, Hrvatska se plasirala kao prva u skupini, Srbija niti kroz baraž protiv slabašne Škotske. Prati utakmice tupa Srbija - Japan, ako ti je ovo preteško. Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?
($$$, 14. jun 2021 14:31)

Federer je imao više titula od Borga sa 26.
E sad, to se sigurno ne gleda tako, kad je ko prekinuo. Karijera je karijera. Zašto je nekome kraće trajala, to samo on zna. Pričamo o celim karijerama ipak.
Što se tiče reketa, a pre bih o konkurenciji, mislim da je jasno da su Nole i Rafa imali mnogo jaču (po broju GS) konkurenciju i od Federera i od Borga...

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
To što jeste, to je mnogo bitnije od onoga šta bi bilo da su neki igrali ovim reketima. I da je Nole rođen pre 50 godina možda bi ga neki klinac sad nadmašio, ako te to zadovoljava?

Ivan

pre 2 godine

Federer bez sumnje igra magičan tenis ali era kada je on osvajao titule nije ista kao era Novaka Đokovića. Novak ima i njega i Rafu a Federer nije imao Novaka

lal

pre 2 godine

Kako ste vi tek sretni i ponosni kada smo mi bili izvan sreće od sebe zbog naša sveukupno dva Grand slama!
(Daki, 14. jun 2021 13:48)
posle prvog AO sam mislio da smo presli igricu... posle prvog W (drugog GS) i prvog mesta na ATP listi bio sam siguran da ne moze bolje od toga... ali ovaj ludak se nije slozio... hvala mu na tome...

комша

pre 2 godine

Новак ће на крају ове године показати свима да је дефинитивно највећи икада када буде освојио преостала два ГС и олимпијско злато!

Mora se trpeti

pre 2 godine

Neka uzivaju u to malo vremena koliko je ostalo za raspravu ko je GOAT. Do kraja ove kalendarske godine sve dileme ce i formalno biti otklonjene a u narednim sezonama ce status najveceg ikada biti cvrsto zacementiran. Imaju jos nekoliko meseci da raspravljaju o onome sto vec sada svi znaju, Novak Djokovic najveci teniser svih vremena. Znam da im je to veoma bolna cinjenica bas kao i srpska zastava i himna juce u Parizu.

lal

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.
(điu,liu i sadriu, 14. jun 2021 14:32)
velika je titula zato sto se retko igra... na svakih 16 GS turnira ide jedan olimpijski... ta titula ima manju vrednost od GS-a koji se igra na tri dobijena seta, ali je realno racunati je kao masters...

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Djokovic posle ovogodisnjeg Pariza overio status najboljeg.Nadal vise od pola ukupnih GS osvojio na sljaci Pariza i sada je i tu pobedjen.Djokovic najsvestraniji,a uskoro i sa najboljim brojevima kada su GS u pitanju.Sigurno je najdosadniji,Federer najlepsi i najeelegantniji tenis igra,Nadal spektakularan,radnicki tenis.Djokovic ce otici u penziju kao najveci ikada,a nikada smec i volej nije podigao na nivo ni prvih 10 igraca.Ali karakter i samopouzdanje neprikosnoveni.Servis sporiji od Serene sto je dokaz da nije sve u udaranju iz sve snage,prijem servisa najbolji.Kada bi jos uspeo da se uzdrzi od prica za medije o stvarima o kojima nema pojma,bio bi neverovatan mladi covek.Ali nije lako sa takvim uspesima i tolikim novcem ne pomisliti da si i najpametniji.

vojkan85

pre 2 godine

@Gile Federeru fali jos 7 titula da bude na 110 i prestigne Lendla sa 109. Mislim da mu fali ispod 33 pobede da bude i tu prvi. Kazem, bice zanimljivo posebno jer zreb za Halle sada nije ni malo lak za Roger-a. Trece kolo Medvedev, pa Zverev i finale Cipiripi.

$$$

pre 2 godine

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 13:50)

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?

A to da je tenis napredovao, jeste, ali nemojte mi reci da igraci iz ranijih era ne bi mogli da se snadju sa novim reketom (umesto drvenog) ili da ne bi umeli da koriste moderne nacine treninga?

Гиле

pre 2 godine

@Deda Prvi jeste ali ne uzastopno. Nema najvise pobeda, nema najvise trofeja ukupno. Ima tu jos borbe da se vodi a klinci su blizu.
(vojkan85, 14. jun 2021 13:45)
Онда ниједан од ове тројице није.
Јер ни Рођа нема највише трофеја, а могуће ни победа. Има само најдуже узастопно на 1 месту али то је фактор под редним бројем 462. Мало јачи од оног ко је украо највише пешкира на Вимблдону, јер су му лепи.

oz

pre 2 godine

Sledece godine kad osvoji Garos imace svaki slem osvojen najmanje 3x…..siguran sam da niko od 7 milijardi ljudi na planeti za svog zivota nece doziveti da to neko opet uradi

kio BL.

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%

Dušan

pre 2 godine

Federer - najelegantniji i najsrećniji teniser svih vremena jer je stariji 5-6 godina od Nadala i Novaka jer da su isto godište imao bi 4-5 GS maksimum, plus najvoljeniji na Zapadnoj hemisferi gde je tenis cenjen sport.

Nadal - najbolji teniser na šljaci svih vremena i najeksplozivniji (da li se dopingovao saznaćemo možda jednom) i najnesrećniji teniser svih vremena jer je samo godinu dana stariji od Novaka a pet godina mlađi od Federera.

Novak - G.O.A.T.

điu,liu i sadriu

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.

dr

pre 2 godine

Nadal ne moze da bude goat, jer 75%osvojenih turnira ima na jednoj podlozi.

Borba se vodi izmedju Federera I Noleta. I sve je apsolutno na Noletovoj strani. Federer će uvek biti najomiljeniji teniser ikada jer stil igre koji je on igrao nije igrao niko I istina je da je najelegantniji teniser u istoriji. I za to kapa dole.

Ali Djokovic je sve masterse I gs turnire osvajao makar dva puta. Najviše nedelja kao broj 1 I mozda najbitnije, bolji međusobni skor od obojice. Kad osvoji 20ti gs, polemike više nema, jer činjenica je da je to u tenisu najveći parametar za goat. A nole će uzeti još 3-4 sigurno, Nadal mozda jos jedan RG.

Mare

pre 2 godine

I jos da dodam jednu prednost Novaka u odnosu na drugu dvojicu: samo je on rodjen na Banjici, ziveo na Kopaoniku i bio u Visokom i na Rtnju...

ivanhoe

pre 2 godine

U HR se tenis ne prati toliko kao ranije jer, nažalost, nemamo više toliko dobrih igrača kao proteklih godina. Po brojevima Novak će biti najbolji svih vremena i tu dileme nema. Rođeni šampion. Opet, ako mene pitate, Federer ima karizmu kakvu nemaju niti Novak niti Rafa. Teniski genijalac, kad igra kao da pleše balet. Graciozan, lakih pokreta, nepodnošljiva lakoća postojanja. Rafa mi je oličenje karaktera, pravog sportaša. Po meni manje talentiran od Novaka i Rogera ali dokaz koliko se može u životu napraviti napornim radom. Iskreno, lijepo je da smo mogli (i još uvijek možemo) uživati u tenisu ovakvih velikana.

Goran

pre 2 godine

po mom skromnom mišljenju komšije su u pravu.
od svih bitnih kriterijuma za odrešivanje ko je GOAT, ostao još taj jedan GS manjka na strani Novaka. Međutim u svim ostalim bitnim parameterima je Novak bolji i uspešniji i tu nema dileme. Neko će možda zamerati Novaku to da mu je Kovid pomogao da toliko nedelja bude na No 1 mestu ATP liste, ali i Federeru bi se lako molo spočitati to da je svoje najveće uspeg epostigao onda kada u njegovi predhodnici, Sampras iekipa već debelo bili na kraju svojih karijera, a Nadalu svakako to što je od svojih 20 GS titula 8 osvojio na jednom turniru, tako da je i tu "mrtva trka". ono što je, po mom mišljenju na strani Novaka je činjenica da je on u ovu situaciju došao boreći se kroz celu svoju karijeru sa ovom drugom dvojicom velikana kada su oni bili u punoj snazi i što je i pored toga uspeo da ostvari pozitivan skor u međusobnim duelima sa obojicom i čak 19 GS titula. Zbog toga je Novak za mene GOAT i to ne od juče nego od onog legendarnog Wimbledon-a 2019 i meča sa Federerom koji bi morao da se analizira u svim svetskim teniskim akademijama.

Deda

pre 2 godine

Kada bude imao najvise GS ne vidim dilemu uopste,
Prvi je po broju nedelja na prvom mestu,
U medjusobnim duelima vodi,
Najvise bitnih trofeja..
Svaka dalja rasprava je suvisna

moje misljenje

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Sve dok ne steknemo mogucnost gledanja u buducnost Greatest of All time ce se odnositi na vreme DO SADA. E, sada, u tom vremenu tenis zaista nije poceo sa njima, ali, objektivno, tenis je mnogo napredovao u poslednjih 20 godina. Generacija Pit Samprasa im je bila blizu, i verovatno bi se Pit nosio sa njima, ali ako se vratimo 30 godina unazad konkurencija nije bila tolika, mnogo manje ljudi se bavilo tenisom.
U kosarci, na primer, nisam siguran da je igra bolja od one pre 25 godina (jer je ta igra vec bila strasno popularna i pre 25 godina), ali tenis se istinski profesionlazovao tek u poslednjih 2-3 decenije.

o eleganciji

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav
(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Pa bas lepo, hajde da govorimo i talentu i eleganciji... za vas mladje gledaoce navescu samo dva igraca iz poslednjih 20 godina koji su elegantniji od RF - Sampras i Gaske.
A ima ih jos mnogo, narocito ako uzmemo period od 1978, od tada pratim tenis.
Dakle, glasam da Ricard Gaske bude GOAT, on je elegantniji igrac od RF!!!
Inace, ova prica je jako poznata - godinama su me kecali u firmi na zapadu, iako sam bio top-performer trebalo mi je dugo vremena da me priznaju kao takvog, gurali su neke svoje pulene koristeci takve untangible (nejasne, nedefinisane) kriterijume. Ja zavrsim posao pre vremena, za manje novca, a oni pohvale nekog tamo koji je sve upropastion zato sto je "fin sa kolegama"... kao da sam ja mogao budem los sa njima, a da zavrsim sve na vreme. Ali to su te igre, majstori su u tome

aabb

pre 2 godine

Mislio sam da mrze Djokovica ali sad sam shvatio sta je u pitanju, kada sam procitao stotine komentara od fed i nadala da je Djovak goat. Trebalo im je vremena da shvate njegovu super moc, Federerova super moc je elegancija, Nadal snaga i brzina, a Djokovic je sada dokazao i potvrdio da je mentalna stena, gromada. Gledali su ga kao neka smetnja, slucajnost, ali su konacno shvatili koja je to masina, disciplina, zelja, inteligencija itd. Tek sad ce poceti da ga cene.

Milan

pre 2 godine

Federer bi trebalo da bude na trećem mestu, bez obzira na broj GS titula. Od kad su se pojavili Rafa i Nole, daleko slabiji učinak.

aabb

pre 2 godine

Djokovic je goat. Federer je najpopularniji. Ta dva treba raulikovati.
ps i to za najpopularnijeg je polako pocelo da se menja koliko vidim po komentarima na stranim portalima.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Uopste ne osporavam Federera kao igraca, ali... Sreca njegova, pa su Novak i Rafa malo mladji, te je uzeo par GS dok su oni takoreci bili jos klinci... Da su svi istih godina, po mom misljenju Djokovic i Nadal bi sada bili na nekih 23-24, a Federer 12-13 ukupno GA-a. 7 GSa od 2003-2007. je osvajao protiv Hjuita, Bagdatisa, Rodika, Safina, Filipusisa i Agasija, koji je tada bio vec mator bas. Ne osporavam ni malo ove igrace, ali realni da budemo ni blizu nisu Novaku i Rafi... Da ne bude kako mlatim praznu slamu, i broj titula i razlika u medjusobnim duelima i protivnici u finalima, sve se moze proveriti... Naravno navijam da GOAT bude Djokovic (i bice na kraju), ali realno Novak ih je tukao kada su bili na vrhunci svoje teniske karijere, pa ih je tukao kad je on dostigao svoj vrhunac, a i danas ih tuce kad su svi vec u poznim igrackim godinama. S tim sto je Djokovic duuuugo vec #1 na ATP, a ovu dvojicu prestigle mladje snage... Sve u svemu pravi smo srecnici svi, koji smo imali tu privilegiju da gledamo ovu veliku trojku u istorijskim mecevima, ma koji god turnir bio u pitanju...

Don Kihot

pre 2 godine

Fed može biti GOAT za eleganciju,ali ne i za sportske rezultate u tenisu! Sa 40 god. je premator da ide na pistu sa manekenkama!?
GOAT mogu biti samo Rafa ili Nole,za sva vremena u istoriji tenisa,tu simpatije ne znače ništa!!!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.

Dmitar

pre 2 godine

Naš Nobelovac ima rekord provedenog vremena na toaletski tajm aut u karijeri. I tu je popravio skor. Predlažem da i mi u isto vreme idemo na svetoj stolici kad bude Vimbldonm. Šala sa strane, ova goat trka nije ni toliko važna. Kad sam imao pet godina svi su gotivili Borg, onba je došao Lendl i lično sam navijao za njega. Uvek će neko novi doći bojji, jači, spremniji, to je tako.

realno

pre 2 godine

Federer je GOAT! GOAT nije statisticki najbolji igrac. Roger je maestro, veci od tenisa. Takav se nikad nece roditi, kao ni Jordan u kosarci!

Lol

pre 2 godine

Realan poredak:

Nadal i Djokovic su 1a i 1b, Federer je iza obojice.
Argumenti za Nadala: 1 slem vise i olimpijske igre
Argumenti za Djokovica: 330 nedelja na prvom mestu i neki specijalni rekordi poput golden mastersa, broj poena u sezoni, bolji medjusobni skor

Komedija

pre 2 godine

Šta reći o "anketi" gde je Nadal dobio devet puta manje glasova nego Novak? I sam mislim da je Novak bolji od Nadala, ali ovo je smešno. Vreme je za jednu našu anketu, tu će Nolo biti devetnaest puta bolji.

The KING

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav

Boško

pre 2 godine

Novak je sve što je osvojio, osvojio u eri Federera i Nadala. To bi trebalo da bude jedini kriterijum. Federer je pola karijere pobeđivao ljude koji nemaju ni stranicu na Vikipediji. Tad je bilo mnogo lakše uzimati trofeje. Bokserskim žargonom, "can crusher". Novak, pet mesta prazno, Nadal pa Federer.

genius

pre 2 godine

Kada Mats kaže da će Nolo da bude najbolji, to je onda to.
Ako osvoji OI ove godine mogu Federerovi obožavaoci da kmeče o gospodstvu i eleganciji još 100 godina i kukaju za vremenima kada je RF igrao sam protiv sebe.

oz

pre 2 godine

vojkan85@‘prvi ali ne uzastopno’…..axxaxaxaxaxaxa,ponestaje argumenata,a sto se klinaca tice jesu,blizu su….od septembra ce Cicipas i Medvedev biti na samo 21 slem od Novaka

Sasa

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38) # Link komentara

Titula "G.O.A.T-a" nije zacementirana, potencijalno se menja dolaskom novih pretendenata, i u takvom stanju onaj koji je do trenutka pojave nekoga ko je blizu da obori rekorde, bio najbolji, jeste "G.O.A.T." sve dok ga isti ne skine sa trona. Moras shvatiti da to zvanje koje dobije jedan igrac nije stalno, bas radi potencijala da ga neko pretekne u dostignucima. Sampras je bio G.O.A.T do pojave Federera. Problem nastaje kada ljudi pocnu da odbijaju cinjenice i mitomanski posmatraju odredjene, u ovom slucaju, igrace, kao sa Majklom Dzordanom. On je i dalje najbolji, ali mit o tome kao mu niko po vestini ne moze prici, je za ozbiljne psiholoske analize. Slicno je i sa Federerovom elgancijom koja se jednaci sa talentom i direktno nipodastava ostale igrace koji su cak bolji od njega.

Nbgd

pre 2 godine

Ako osvoji Vimbldon i Us open ove godine postaje najtrofejniji(21) i prvi(ako se ne varam) u istoriji koji je u jednoj godini osvojio sva 4 slema i tad zaista vise nece biti nikakve dileme!

Kosta

pre 2 godine

Novak nije jedini u istoriji sa duplim GS pre njega su to uradili Emerson i Laver ali u open eri (posle 68') je jedini kome je to poslo za reketom.

pribil

pre 2 godine

Goat je mozda pretenciozna sintagma, jer vreme nece stati, ali moze vaziti do trenutka dok neko ne obori sadadnje rekorde. Ali rekordi velike trojke, su toliko neverovatni i fsntasticni da je tesko poverovati da ce skoro neko dostici i polovinu dostignuca ovih velikana. A sta tek reci za Noleta kao najdominantnijeg clana velike trojke?

Dušan

pre 2 godine

za ove koji titule Lejvera i Emersona pre Open ere broje, uvek sam se pitao kakva je razlika pre i posle Open ere???

E juče je na RTS objasnio trener Bubanj. Pre Open ere (1968), samo osam tenisera je igralo GS turnire i oni su išli od Wimbledona, do Roland Garosa, Australije i Amerike kao putujući cirkus i samo njih osmorica je igralo. Niko drugi.

Ako se igralo na ispadanje a ne turnirski (ko zna kako je bilo), to znači igraš 3 meča da osvojiš titulu, a verujem da se igralo i na dva dobijena seta.

to je neuporedivo sa GS u Open eri gde sada igraš sedam mečeva u tri dobijena seta da bi osvojio. pa koliko GS u Open eri su osvojili igrači van top8 pre turnira?? na desetine, recimo Ivanišević bio 120. i neki..

sasha

pre 2 godine

@gde ja zivim
Budi malo objektivan. Federera je Djokovic prestigao u h2h kad je Federer vec bio mator. A konkurencija je sigurno bila jaca tada, nego danas. Nakon ovog RG moze da se kaze da je Djokovic GOAT iako ne osvoji ni jedan GS vise. Da je osvojio Nadal, situacija bi bila drugacija...
U najjacoj konkurenciji ikad definitivno je igrao Mari.

stefan rudar

pre 2 godine

sto se mene tice vise nije bitno ko je GOAT svanicno, ta radost i ponos sto je Djokovic u nama stvorio je visr nego dovoljno! hvala ti Nole do neba.......

$$$

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...

Aca

pre 2 godine

Napisao sam i juče - Noletu će veće pretnje na svim Grend slemovima dolaziti od drugih igrača poputa Cicipasa, ili npr ako uspe još koji put da uđe u onakvu dobru formu Dominik Tim kao što je pokazao da može, tada je veoma opasan na šljaci itd itd.. Vidi se da Nadal popušta i to je lagano krenulo i već neko vreme se odvija - izgubio je ovo godine turnir na šljaci Madrid od Zvereva, i imao dosta problema na svim ostalim turnirima na šljaci, a Novak je mogao i 3:0 da ga pobedi sad u polufinalu, da nije on napravio greške. Onaj volej promašen od strane Nadala, ko se seća, što je otišao skoro pa u publiku - sve govori. Samopouzdanje mu opada jer fizički malo popušta, a sve što je dobijao - dobijao je jer je igrao kao životinja, i to se naravno najviše videlo na Roland Garosu. Živi bili pa videli, ali Novak će moći itekako i sledeće godine da uzme RG.

///

pre 2 godine

"Đoković je dobio 63% glasova, Federer 30%, a Nadal 7%"

Занимљиво ми је ово- Федереру, који има 40 година, и теоретски има веома мале шансе да освоји слем даје се 30% гласова, а Рафи који је млађи и по мени има шансу да узме још неки ГС само 7%.
Навијачке страсти су испред објективности.
По мени Ноле 100%, само да буде здрав!

Filly

pre 2 godine

Posle ovakvih meceva,gde gubis i vracas se,posle neverovatnih preokreta i podviga koje je pravio kroz citavu karijeru nema dileme. On je unikatan igrac. Takvog nece biti...Nadal i Rodzer su unikati,svako na svoj nacin. Ali kakve je Novak meceve dobijao,na koji nacin...to je neponovljivo a nece se uracunati(ili mozda hoce) u tu sveopstu trku o teniskom GOAT. Na kraju,kada sve prodje,svako ce imati svog favorita. Da su Borg ili Sampras znali za ovakav rasplet,pitanje je da li bi se povukli onako rano...
Ono sto mi se najvise svidja,na sta uvek treba da se ugledamo SVI,pogitovo Srbi,Hrvati,balkanci upste je to sto on nije zlopamtilo. Nije osvetnik. On na protivnika gleda kao na ucitelja i izvlaci pouke,prilagodjava se trazi nacin za podvig. Gotovo uvek ga pronadje i pobedi na fer nacin. Mislim da je to kljuc.Da ne budemo zlopamtila,da oprostimo i Da smo zivi i zdravi u slozi i miru. Ziveo Novak Ujedinitelj!

Dott

pre 2 godine

Jedan od nacina gledanja na GOAT trku moze biti i takav da se gledaju samo GS titule i samo ukoliko su u tome jednaki, poseze se za brojem nedelja na broju jedan. Po tome prvi je Rodžer jos uvek, sve dok Novak ne osvoji jos jedan GS. Ako se odmah gleda vise parametara, Novak je vec GOAT.

Srbija

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.

Šou Biznis

pre 2 godine

Sa ovim RG je sebe stavio definitivno u prvi plan a verujem da ce u narednih godinu dana samo potvrditi tu pricu i da, kad zavrse karijere sva trojica, nece biti dileme!!!

vrg

pre 2 godine

glasali, ne glasali. ovi, ili oni. novak je svakako goat.
ne moze jedan slem da bude presudan, kada novak sve ostalo ima na svojoj strani.
cak smatram i da, ako bismo gledali samo slemove, novak ima prednost. jeste da ima jedan manje, ali zato ima po najmanje dva komada svuda.
the end. predjena igrica.
nije bilo dilema ni pre RG-a, mozda bi ih bilo da je rafa osvojio i pobegao na tri komada.
ovako... novak sada moze samo da pravi vecu razliku. da se svi povuku sada, on je kralj.

Djunta

pre 2 godine

Lepo, lepo. Tako i treba da bude. Isti jezik, iste psovke (kada Novak krene :):):)), sasvim je razumljivo da najvise simpatija imas prema nekom ko kao sto rekoh prica isti jezik ili vise manje isti jezik. Tako bi, obostrano trebalo biti i u svim ostalim sportovima. Nazalost kod odredjenog procenta pripadnika oba naroda to nije tako. Nadamo se da ce buducnost i njihove rane zaleciti i da ce shvatiti da trebamo da se postujemo, uvazavamo i simpatiziramo kako to danas rade Nemacka i Francuska. Tako je najlakse za sve.

Sinke

pre 2 godine

Za dvije godine vise nikakve dileme nece ni biti,Novak ce biti ubjedljivo prvi,Nadal drugi a Federer treci....Ono sto je cinjenica je to da su Rafa,Novak i Rodzer jedni drugima uzimali najvece titule,tako da bi sad neko od njih imao 30 slemova...Postoji mogucnost da se u budnucnosti pojavi teniser slicnih karakteristika kao velika trojka,koji nece imati konkurenciju,i onda je moguce da rekord po broju gren slemova bude oboren...Zato bi bilo dobro kada bi Novak mogao dogurati do 24-25 slemova....Znam da je to nevjerovatno,ali to Novak moze....E onda bi se zacementirao na prvom mjestu za sva vremena.

Topnik

pre 2 godine

Đoković ima najbolju karijeru trenutno, jedan grand slam manje nije presudan. Najkompletniji je od svih i takav mu je rezime. Nadalu fali još koji drugi grand slam, nekako je sve u sjeni tog Roland Garrosa, predugo nije osvojio Wimbledon i Australiju a Federer ima preloš skor s njima dvojicom.

Ali nije još gotovo, igra se još. Nadalu svaki grand slam van zemlje može značiti puno, ovaj Wimbledon bi mu pogotovo puno značio. Federer bi napravio neviđeni podvig osvajanjem titule sa gotovo 40 godina pogotovo ako skine skalp Đokoviću ili Nadalu, a vidjet ćemo može li Đoković nastaviti ovako ili će opet negdje posrnuti kao 2016 kad se činio nezuastavljiv. Na kraju karijera sve trojice će se podvući crta a možda ni tada neće postojati konsenzus.

Filly

pre 2 godine

Posle ovakvih meceva,gde gubis i vracas se,posle neverovatnih preokreta i podviga koje je pravio kroz citavu karijeru nema dileme. On je unikatan igrac. Takvog nece biti...Nadal i Rodzer su unikati,svako na svoj nacin. Ali kakve je Novak meceve dobijao,na koji nacin...to je neponovljivo a nece se uracunati(ili mozda hoce) u tu sveopstu trku o teniskom GOAT. Na kraju,kada sve prodje,svako ce imati svog favorita. Da su Borg ili Sampras znali za ovakav rasplet,pitanje je da li bi se povukli onako rano...
Ono sto mi se najvise svidja,na sta uvek treba da se ugledamo SVI,pogitovo Srbi,Hrvati,balkanci upste je to sto on nije zlopamtilo. Nije osvetnik. On na protivnika gleda kao na ucitelja i izvlaci pouke,prilagodjava se trazi nacin za podvig. Gotovo uvek ga pronadje i pobedi na fer nacin. Mislim da je to kljuc.Da ne budemo zlopamtila,da oprostimo i Da smo zivi i zdravi u slozi i miru. Ziveo Novak Ujedinitelj!

Topnik

pre 2 godine

Đoković ima najbolju karijeru trenutno, jedan grand slam manje nije presudan. Najkompletniji je od svih i takav mu je rezime. Nadalu fali još koji drugi grand slam, nekako je sve u sjeni tog Roland Garrosa, predugo nije osvojio Wimbledon i Australiju a Federer ima preloš skor s njima dvojicom.

Ali nije još gotovo, igra se još. Nadalu svaki grand slam van zemlje može značiti puno, ovaj Wimbledon bi mu pogotovo puno značio. Federer bi napravio neviđeni podvig osvajanjem titule sa gotovo 40 godina pogotovo ako skine skalp Đokoviću ili Nadalu, a vidjet ćemo može li Đoković nastaviti ovako ili će opet negdje posrnuti kao 2016 kad se činio nezuastavljiv. Na kraju karijera sve trojice će se podvući crta a možda ni tada neće postojati konsenzus.

Boško

pre 2 godine

Novak je sve što je osvojio, osvojio u eri Federera i Nadala. To bi trebalo da bude jedini kriterijum. Federer je pola karijere pobeđivao ljude koji nemaju ni stranicu na Vikipediji. Tad je bilo mnogo lakše uzimati trofeje. Bokserskim žargonom, "can crusher". Novak, pet mesta prazno, Nadal pa Federer.

stefan rudar

pre 2 godine

sto se mene tice vise nije bitno ko je GOAT svanicno, ta radost i ponos sto je Djokovic u nama stvorio je visr nego dovoljno! hvala ti Nole do neba.......

Dott

pre 2 godine

Jedan od nacina gledanja na GOAT trku moze biti i takav da se gledaju samo GS titule i samo ukoliko su u tome jednaki, poseze se za brojem nedelja na broju jedan. Po tome prvi je Rodžer jos uvek, sve dok Novak ne osvoji jos jedan GS. Ako se odmah gleda vise parametara, Novak je vec GOAT.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Uopste ne osporavam Federera kao igraca, ali... Sreca njegova, pa su Novak i Rafa malo mladji, te je uzeo par GS dok su oni takoreci bili jos klinci... Da su svi istih godina, po mom misljenju Djokovic i Nadal bi sada bili na nekih 23-24, a Federer 12-13 ukupno GA-a. 7 GSa od 2003-2007. je osvajao protiv Hjuita, Bagdatisa, Rodika, Safina, Filipusisa i Agasija, koji je tada bio vec mator bas. Ne osporavam ni malo ove igrace, ali realni da budemo ni blizu nisu Novaku i Rafi... Da ne bude kako mlatim praznu slamu, i broj titula i razlika u medjusobnim duelima i protivnici u finalima, sve se moze proveriti... Naravno navijam da GOAT bude Djokovic (i bice na kraju), ali realno Novak ih je tukao kada su bili na vrhunci svoje teniske karijere, pa ih je tukao kad je on dostigao svoj vrhunac, a i danas ih tuce kad su svi vec u poznim igrackim godinama. S tim sto je Djokovic duuuugo vec #1 na ATP, a ovu dvojicu prestigle mladje snage... Sve u svemu pravi smo srecnici svi, koji smo imali tu privilegiju da gledamo ovu veliku trojku u istorijskim mecevima, ma koji god turnir bio u pitanju...

genius

pre 2 godine

Kada Mats kaže da će Nolo da bude najbolji, to je onda to.
Ako osvoji OI ove godine mogu Federerovi obožavaoci da kmeče o gospodstvu i eleganciji još 100 godina i kukaju za vremenima kada je RF igrao sam protiv sebe.

o eleganciji

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav
(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Pa bas lepo, hajde da govorimo i talentu i eleganciji... za vas mladje gledaoce navescu samo dva igraca iz poslednjih 20 godina koji su elegantniji od RF - Sampras i Gaske.
A ima ih jos mnogo, narocito ako uzmemo period od 1978, od tada pratim tenis.
Dakle, glasam da Ricard Gaske bude GOAT, on je elegantniji igrac od RF!!!
Inace, ova prica je jako poznata - godinama su me kecali u firmi na zapadu, iako sam bio top-performer trebalo mi je dugo vremena da me priznaju kao takvog, gurali su neke svoje pulene koristeci takve untangible (nejasne, nedefinisane) kriterijume. Ja zavrsim posao pre vremena, za manje novca, a oni pohvale nekog tamo koji je sve upropastion zato sto je "fin sa kolegama"... kao da sam ja mogao budem los sa njima, a da zavrsim sve na vreme. Ali to su te igre, majstori su u tome

Deda

pre 2 godine

Kada bude imao najvise GS ne vidim dilemu uopste,
Prvi je po broju nedelja na prvom mestu,
U medjusobnim duelima vodi,
Najvise bitnih trofeja..
Svaka dalja rasprava je suvisna

Nbgd

pre 2 godine

Ako osvoji Vimbldon i Us open ove godine postaje najtrofejniji(21) i prvi(ako se ne varam) u istoriji koji je u jednoj godini osvojio sva 4 slema i tad zaista vise nece biti nikakve dileme!

ivanhoe

pre 2 godine

U HR se tenis ne prati toliko kao ranije jer, nažalost, nemamo više toliko dobrih igrača kao proteklih godina. Po brojevima Novak će biti najbolji svih vremena i tu dileme nema. Rođeni šampion. Opet, ako mene pitate, Federer ima karizmu kakvu nemaju niti Novak niti Rafa. Teniski genijalac, kad igra kao da pleše balet. Graciozan, lakih pokreta, nepodnošljiva lakoća postojanja. Rafa mi je oličenje karaktera, pravog sportaša. Po meni manje talentiran od Novaka i Rogera ali dokaz koliko se može u životu napraviti napornim radom. Iskreno, lijepo je da smo mogli (i još uvijek možemo) uživati u tenisu ovakvih velikana.

///

pre 2 godine

"Đoković je dobio 63% glasova, Federer 30%, a Nadal 7%"

Занимљиво ми је ово- Федереру, који има 40 година, и теоретски има веома мале шансе да освоји слем даје се 30% гласова, а Рафи који је млађи и по мени има шансу да узме још неки ГС само 7%.
Навијачке страсти су испред објективности.
По мени Ноле 100%, само да буде здрав!

Sinke

pre 2 godine

Za dvije godine vise nikakve dileme nece ni biti,Novak ce biti ubjedljivo prvi,Nadal drugi a Federer treci....Ono sto je cinjenica je to da su Rafa,Novak i Rodzer jedni drugima uzimali najvece titule,tako da bi sad neko od njih imao 30 slemova...Postoji mogucnost da se u budnucnosti pojavi teniser slicnih karakteristika kao velika trojka,koji nece imati konkurenciju,i onda je moguce da rekord po broju gren slemova bude oboren...Zato bi bilo dobro kada bi Novak mogao dogurati do 24-25 slemova....Znam da je to nevjerovatno,ali to Novak moze....E onda bi se zacementirao na prvom mjestu za sva vremena.

Dušan

pre 2 godine

Federer - najelegantniji i najsrećniji teniser svih vremena jer je stariji 5-6 godina od Nadala i Novaka jer da su isto godište imao bi 4-5 GS maksimum, plus najvoljeniji na Zapadnoj hemisferi gde je tenis cenjen sport.

Nadal - najbolji teniser na šljaci svih vremena i najeksplozivniji (da li se dopingovao saznaćemo možda jednom) i najnesrećniji teniser svih vremena jer je samo godinu dana stariji od Novaka a pet godina mlađi od Federera.

Novak - G.O.A.T.

vrg

pre 2 godine

glasali, ne glasali. ovi, ili oni. novak je svakako goat.
ne moze jedan slem da bude presudan, kada novak sve ostalo ima na svojoj strani.
cak smatram i da, ako bismo gledali samo slemove, novak ima prednost. jeste da ima jedan manje, ali zato ima po najmanje dva komada svuda.
the end. predjena igrica.
nije bilo dilema ni pre RG-a, mozda bi ih bilo da je rafa osvojio i pobegao na tri komada.
ovako... novak sada moze samo da pravi vecu razliku. da se svi povuku sada, on je kralj.

Aca

pre 2 godine

Napisao sam i juče - Noletu će veće pretnje na svim Grend slemovima dolaziti od drugih igrača poputa Cicipasa, ili npr ako uspe još koji put da uđe u onakvu dobru formu Dominik Tim kao što je pokazao da može, tada je veoma opasan na šljaci itd itd.. Vidi se da Nadal popušta i to je lagano krenulo i već neko vreme se odvija - izgubio je ovo godine turnir na šljaci Madrid od Zvereva, i imao dosta problema na svim ostalim turnirima na šljaci, a Novak je mogao i 3:0 da ga pobedi sad u polufinalu, da nije on napravio greške. Onaj volej promašen od strane Nadala, ko se seća, što je otišao skoro pa u publiku - sve govori. Samopouzdanje mu opada jer fizički malo popušta, a sve što je dobijao - dobijao je jer je igrao kao životinja, i to se naravno najviše videlo na Roland Garosu. Živi bili pa videli, ali Novak će moći itekako i sledeće godine da uzme RG.

Mora se trpeti

pre 2 godine

Neka uzivaju u to malo vremena koliko je ostalo za raspravu ko je GOAT. Do kraja ove kalendarske godine sve dileme ce i formalno biti otklonjene a u narednim sezonama ce status najveceg ikada biti cvrsto zacementiran. Imaju jos nekoliko meseci da raspravljaju o onome sto vec sada svi znaju, Novak Djokovic najveci teniser svih vremena. Znam da im je to veoma bolna cinjenica bas kao i srpska zastava i himna juce u Parizu.

комша

pre 2 godine

Новак ће на крају ове године показати свима да је дефинитивно највећи икада када буде освојио преостала два ГС и олимпијско злато!

Šou Biznis

pre 2 godine

Sa ovim RG je sebe stavio definitivno u prvi plan a verujem da ce u narednih godinu dana samo potvrditi tu pricu i da, kad zavrse karijere sva trojica, nece biti dileme!!!

dr

pre 2 godine

Nadal ne moze da bude goat, jer 75%osvojenih turnira ima na jednoj podlozi.

Borba se vodi izmedju Federera I Noleta. I sve je apsolutno na Noletovoj strani. Federer će uvek biti najomiljeniji teniser ikada jer stil igre koji je on igrao nije igrao niko I istina je da je najelegantniji teniser u istoriji. I za to kapa dole.

Ali Djokovic je sve masterse I gs turnire osvajao makar dva puta. Najviše nedelja kao broj 1 I mozda najbitnije, bolji međusobni skor od obojice. Kad osvoji 20ti gs, polemike više nema, jer činjenica je da je to u tenisu najveći parametar za goat. A nole će uzeti još 3-4 sigurno, Nadal mozda jos jedan RG.

Kosta

pre 2 godine

Novak nije jedini u istoriji sa duplim GS pre njega su to uradili Emerson i Laver ali u open eri (posle 68') je jedini kome je to poslo za reketom.

oz

pre 2 godine

Sledece godine kad osvoji Garos imace svaki slem osvojen najmanje 3x…..siguran sam da niko od 7 milijardi ljudi na planeti za svog zivota nece doziveti da to neko opet uradi

kio BL.

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%

Djunta

pre 2 godine

Lepo, lepo. Tako i treba da bude. Isti jezik, iste psovke (kada Novak krene :):):)), sasvim je razumljivo da najvise simpatija imas prema nekom ko kao sto rekoh prica isti jezik ili vise manje isti jezik. Tako bi, obostrano trebalo biti i u svim ostalim sportovima. Nazalost kod odredjenog procenta pripadnika oba naroda to nije tako. Nadamo se da ce buducnost i njihove rane zaleciti i da ce shvatiti da trebamo da se postujemo, uvazavamo i simpatiziramo kako to danas rade Nemacka i Francuska. Tako je najlakse za sve.

lal

pre 2 godine

Kako ste vi tek sretni i ponosni kada smo mi bili izvan sreće od sebe zbog naša sveukupno dva Grand slama!
(Daki, 14. jun 2021 13:48)
posle prvog AO sam mislio da smo presli igricu... posle prvog W (drugog GS) i prvog mesta na ATP listi bio sam siguran da ne moze bolje od toga... ali ovaj ludak se nije slozio... hvala mu na tome...

aabb

pre 2 godine

Mislio sam da mrze Djokovica ali sad sam shvatio sta je u pitanju, kada sam procitao stotine komentara od fed i nadala da je Djovak goat. Trebalo im je vremena da shvate njegovu super moc, Federerova super moc je elegancija, Nadal snaga i brzina, a Djokovic je sada dokazao i potvrdio da je mentalna stena, gromada. Gledali su ga kao neka smetnja, slucajnost, ali su konacno shvatili koja je to masina, disciplina, zelja, inteligencija itd. Tek sad ce poceti da ga cene.

aabb

pre 2 godine

Djokovic je goat. Federer je najpopularniji. Ta dva treba raulikovati.
ps i to za najpopularnijeg je polako pocelo da se menja koliko vidim po komentarima na stranim portalima.

mrzm smglsnk

pre 2 godine

Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.
(leptirica, 14. jun 2021 16:21)

Dakle vi hrvati ste neviđene dileje.

oz

pre 2 godine

vojkan85@‘prvi ali ne uzastopno’…..axxaxaxaxaxaxa,ponestaje argumenata,a sto se klinaca tice jesu,blizu su….od septembra ce Cicipas i Medvedev biti na samo 21 slem od Novaka

Гиле

pre 2 godine

@Deda Prvi jeste ali ne uzastopno. Nema najvise pobeda, nema najvise trofeja ukupno. Ima tu jos borbe da se vodi a klinci su blizu.
(vojkan85, 14. jun 2021 13:45)
Онда ниједан од ове тројице није.
Јер ни Рођа нема највише трофеја, а могуће ни победа. Има само најдуже узастопно на 1 месту али то је фактор под редним бројем 462. Мало јачи од оног ко је украо највише пешкира на Вимблдону, јер су му лепи.

Dušan

pre 2 godine

za ove koji titule Lejvera i Emersona pre Open ere broje, uvek sam se pitao kakva je razlika pre i posle Open ere???

E juče je na RTS objasnio trener Bubanj. Pre Open ere (1968), samo osam tenisera je igralo GS turnire i oni su išli od Wimbledona, do Roland Garosa, Australije i Amerike kao putujući cirkus i samo njih osmorica je igralo. Niko drugi.

Ako se igralo na ispadanje a ne turnirski (ko zna kako je bilo), to znači igraš 3 meča da osvojiš titulu, a verujem da se igralo i na dva dobijena seta.

to je neuporedivo sa GS u Open eri gde sada igraš sedam mečeva u tri dobijena seta da bi osvojio. pa koliko GS u Open eri su osvojili igrači van top8 pre turnira?? na desetine, recimo Ivanišević bio 120. i neki..

Milan

pre 2 godine

Federer bi trebalo da bude na trećem mestu, bez obzira na broj GS titula. Od kad su se pojavili Rafa i Nole, daleko slabiji učinak.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Djokovic posle ovogodisnjeg Pariza overio status najboljeg.Nadal vise od pola ukupnih GS osvojio na sljaci Pariza i sada je i tu pobedjen.Djokovic najsvestraniji,a uskoro i sa najboljim brojevima kada su GS u pitanju.Sigurno je najdosadniji,Federer najlepsi i najeelegantniji tenis igra,Nadal spektakularan,radnicki tenis.Djokovic ce otici u penziju kao najveci ikada,a nikada smec i volej nije podigao na nivo ni prvih 10 igraca.Ali karakter i samopouzdanje neprikosnoveni.Servis sporiji od Serene sto je dokaz da nije sve u udaranju iz sve snage,prijem servisa najbolji.Kada bi jos uspeo da se uzdrzi od prica za medije o stvarima o kojima nema pojma,bio bi neverovatan mladi covek.Ali nije lako sa takvim uspesima i tolikim novcem ne pomisliti da si i najpametniji.

điu,liu i sadriu

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.

Beč opet ceka titulu

pre 2 godine

Rafa i Novak imaju isti broj mastersa, ali Rafa nema sve, dok Novak ima ceo kpmplet. To je velika razlika koju moramo da forsiramo u javnost, inace ce da se racuna kao egal.

Srbija

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.

Sasa

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38) # Link komentara

Titula "G.O.A.T-a" nije zacementirana, potencijalno se menja dolaskom novih pretendenata, i u takvom stanju onaj koji je do trenutka pojave nekoga ko je blizu da obori rekorde, bio najbolji, jeste "G.O.A.T." sve dok ga isti ne skine sa trona. Moras shvatiti da to zvanje koje dobije jedan igrac nije stalno, bas radi potencijala da ga neko pretekne u dostignucima. Sampras je bio G.O.A.T do pojave Federera. Problem nastaje kada ljudi pocnu da odbijaju cinjenice i mitomanski posmatraju odredjene, u ovom slucaju, igrace, kao sa Majklom Dzordanom. On je i dalje najbolji, ali mit o tome kao mu niko po vestini ne moze prici, je za ozbiljne psiholoske analize. Slicno je i sa Federerovom elgancijom koja se jednaci sa talentom i direktno nipodastava ostale igrace koji su cak bolji od njega.

Ivan

pre 2 godine

Federer bez sumnje igra magičan tenis ali era kada je on osvajao titule nije ista kao era Novaka Đokovića. Novak ima i njega i Rafu a Federer nije imao Novaka

Goran

pre 2 godine

po mom skromnom mišljenju komšije su u pravu.
od svih bitnih kriterijuma za odrešivanje ko je GOAT, ostao još taj jedan GS manjka na strani Novaka. Međutim u svim ostalim bitnim parameterima je Novak bolji i uspešniji i tu nema dileme. Neko će možda zamerati Novaku to da mu je Kovid pomogao da toliko nedelja bude na No 1 mestu ATP liste, ali i Federeru bi se lako molo spočitati to da je svoje najveće uspeg epostigao onda kada u njegovi predhodnici, Sampras iekipa već debelo bili na kraju svojih karijera, a Nadalu svakako to što je od svojih 20 GS titula 8 osvojio na jednom turniru, tako da je i tu "mrtva trka". ono što je, po mom mišljenju na strani Novaka je činjenica da je on u ovu situaciju došao boreći se kroz celu svoju karijeru sa ovom drugom dvojicom velikana kada su oni bili u punoj snazi i što je i pored toga uspeo da ostvari pozitivan skor u međusobnim duelima sa obojicom i čak 19 GS titula. Zbog toga je Novak za mene GOAT i to ne od juče nego od onog legendarnog Wimbledon-a 2019 i meča sa Federerom koji bi morao da se analizira u svim svetskim teniskim akademijama.

moje misljenje

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Sve dok ne steknemo mogucnost gledanja u buducnost Greatest of All time ce se odnositi na vreme DO SADA. E, sada, u tom vremenu tenis zaista nije poceo sa njima, ali, objektivno, tenis je mnogo napredovao u poslednjih 20 godina. Generacija Pit Samprasa im je bila blizu, i verovatno bi se Pit nosio sa njima, ali ako se vratimo 30 godina unazad konkurencija nije bila tolika, mnogo manje ljudi se bavilo tenisom.
U kosarci, na primer, nisam siguran da je igra bolja od one pre 25 godina (jer je ta igra vec bila strasno popularna i pre 25 godina), ali tenis se istinski profesionlazovao tek u poslednjih 2-3 decenije.

$$$

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.

Don Kihot

pre 2 godine

Fed može biti GOAT za eleganciju,ali ne i za sportske rezultate u tenisu! Sa 40 god. je premator da ide na pistu sa manekenkama!?
GOAT mogu biti samo Rafa ili Nole,za sva vremena u istoriji tenisa,tu simpatije ne znače ništa!!!

Komedija

pre 2 godine

Šta reći o "anketi" gde je Nadal dobio devet puta manje glasova nego Novak? I sam mislim da je Novak bolji od Nadala, ali ovo je smešno. Vreme je za jednu našu anketu, tu će Nolo biti devetnaest puta bolji.

Mare

pre 2 godine

I jos da dodam jednu prednost Novaka u odnosu na drugu dvojicu: samo je on rodjen na Banjici, ziveo na Kopaoniku i bio u Visokom i na Rtnju...

pribil

pre 2 godine

Goat je mozda pretenciozna sintagma, jer vreme nece stati, ali moze vaziti do trenutka dok neko ne obori sadadnje rekorde. Ali rekordi velike trojke, su toliko neverovatni i fsntasticni da je tesko poverovati da ce skoro neko dostici i polovinu dostignuca ovih velikana. A sta tek reci za Noleta kao najdominantnijeg clana velike trojke?

vojkan85

pre 2 godine

@Gile Federeru fali jos 7 titula da bude na 110 i prestigne Lendla sa 109. Mislim da mu fali ispod 33 pobede da bude i tu prvi. Kazem, bice zanimljivo posebno jer zreb za Halle sada nije ni malo lak za Roger-a. Trece kolo Medvedev, pa Zverev i finale Cipiripi.

The KING

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav

lal

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.
(điu,liu i sadriu, 14. jun 2021 14:32)
velika je titula zato sto se retko igra... na svakih 16 GS turnira ide jedan olimpijski... ta titula ima manju vrednost od GS-a koji se igra na tri dobijena seta, ali je realno racunati je kao masters...

leptirica

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.
(Srbija, 14. jun 2021 12:57)

Tužni, dobit ćeš cir od zivciranja. Hrvatska je odigrala u minutama jednu cijelu utakmicu više od Francuza na SP. To što je zemlja sa skoro duplo manje stanovnika od Srbije došla jednom do drugog mjesta i jednom do trećeg sigurno nije sreća. Luka Modrić je nekoliko puta biran u najbolju momčad Španjolske lige, nekoliko puta za najboljeg veznog LP, nekoliko godina je bio među njih nekoliko u finalu izbora za najboljeg igrača svijeta i u 36-toj igra u prvoj postavi Reala... da ne spominjem 4 LP i još mnogo toga... možda je najlošiji dobitnik zlatne lopte, al vi takvog igrača nemate, niste imali, niti ćete ikad imati. Uzmi nešto za smirenje jer će te gorcina što na EP igraju svi osim Srbije pojesti. Da samo dodam, Hrvatska se plasirala kao prva u skupini, Srbija niti kroz baraž protiv slabašne Škotske. Prati utakmice tupa Srbija - Japan, ako ti je ovo preteško. Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.

Walker

pre 2 godine

Po meni najrealniji parametri za GOAT titulu: 1. Grand Slamovi 2.Nedelje na prvom mestu 3.Najviše završenih godina kao no. 1 4.Medjusobni skor sa najvećim rivalima i onda posle ova 4 imamo neke ne toliko možda krucijalne ali i sigurno ne zanemarljive rekorde kao što su broj mastersa, broj završnih mastersa, olimpijske igre, broj titula, pobeda eto wimmbldona možda itd ali uglavnom prva 4 ko ima taj je goat.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?
($$$, 14. jun 2021 17:08)

Loše ti je merenje. Neki drugi kriterijum jel ti pada na pamet?
Odakle si? Što ne poštuješ rezultate našeg?

Lol

pre 2 godine

Realan poredak:

Nadal i Djokovic su 1a i 1b, Federer je iza obojice.
Argumenti za Nadala: 1 slem vise i olimpijske igre
Argumenti za Djokovica: 330 nedelja na prvom mestu i neki specijalni rekordi poput golden mastersa, broj poena u sezoni, bolji medjusobni skor

sasha

pre 2 godine

@gde ja zivim
Budi malo objektivan. Federera je Djokovic prestigao u h2h kad je Federer vec bio mator. A konkurencija je sigurno bila jaca tada, nego danas. Nakon ovog RG moze da se kaze da je Djokovic GOAT iako ne osvoji ni jedan GS vise. Da je osvojio Nadal, situacija bi bila drugacija...
U najjacoj konkurenciji ikad definitivno je igrao Mari.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?
($$$, 14. jun 2021 14:31)

Federer je imao više titula od Borga sa 26.
E sad, to se sigurno ne gleda tako, kad je ko prekinuo. Karijera je karijera. Zašto je nekome kraće trajala, to samo on zna. Pričamo o celim karijerama ipak.
Što se tiče reketa, a pre bih o konkurenciji, mislim da je jasno da su Nole i Rafa imali mnogo jaču (po broju GS) konkurenciju i od Federera i od Borga...

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
To što jeste, to je mnogo bitnije od onoga šta bi bilo da su neki igrali ovim reketima. I da je Nole rođen pre 50 godina možda bi ga neki klinac sad nadmašio, ako te to zadovoljava?

Swift

pre 2 godine

GOAT je onaj koji je nas. Nole je nas i zato niko nema dilemu da je on GOAT. To nema nikakve veze sa tim da li stvarno jeste ili nije. Da je kojim slucajem Federer nas umesto Noleta, da li bi ovde neko zaista dao Noletu prednost, makar Nole imao 5 GS-a vise? Niko ne bi imao dilemu da je Federer GOAT. Isto vazi i za Nadala, da je nas, onda bi on bi GOAT. Jedina istina je da nas ne zanima ko je stvarno GOAT, vec da nam je jedino bitno da prikazemo da je nas igrac GOAT (mozda jeste, mozda nije).

$$$

pre 2 godine

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 13:50)

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?

A to da je tenis napredovao, jeste, ali nemojte mi reci da igraci iz ranijih era ne bi mogli da se snadju sa novim reketom (umesto drvenog) ili da ne bi umeli da koriste moderne nacine treninga?

Dmitar

pre 2 godine

Naš Nobelovac ima rekord provedenog vremena na toaletski tajm aut u karijeri. I tu je popravio skor. Predlažem da i mi u isto vreme idemo na svetoj stolici kad bude Vimbldonm. Šala sa strane, ova goat trka nije ni toliko važna. Kad sam imao pet godina svi su gotivili Borg, onba je došao Lendl i lično sam navijao za njega. Uvek će neko novi doći bojji, jači, spremniji, to je tako.

Dr Pilot

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%
(kio BL., 14. jun 2021 14:31)

Aj ne lupaj zivota ti! Spanci se kunu u Nadala,kao mi u Novaka! U spaniji ti niko nikad nece reci da su Novak i Federer bolji od Nadala,zivim u Madridu i vrlo dobro znam!

Gojko

pre 2 godine

(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Do pre godinu dve govorili smo o 20>19>17, a sada hajde da pričamo o eleganciji !? e pa neće da može.

realno

pre 2 godine

Federer je GOAT! GOAT nije statisticki najbolji igrac. Roger je maestro, veci od tenisa. Takav se nikad nece roditi, kao ni Jordan u kosarci!

Zorica

pre 2 godine

Najuspesniji ce biti Djokovic, a najbolji u smislu cistog teniskog talenta ili vestina sa reketom Federer bez dileme. Federer i Djokovic, kad su fizicki bili fit, kad su u tom fizickom segmentu igre bili ravnopravni Federe ga je znao dobiti 6-0.Kad isticem fizicki aspekat igre, mislim da je u tome Djokovic bas ispred svih i to je njemu glavna prednost koja mu donosi pobede, nije to nikakva tajna. Treba mu odati priznanje kako je fizicki se doveo do savrsenstva. Primera radi, pre nekoliko godina u novima izasao clanak kako Novak biciklom se penje po nekoj Francuskoj planini, po zavrsetku sezone. Eto taj detalj u njegovoj posvecenosti govori sve...

$$$

pre 2 godine

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 16:19)

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?

...

pre 2 godine

($$$, 14. jun 2021 13:38), (Dr.Roddick, 14. jun 2021 12:42), (The KING, 14. jun 2021 13:13),
(Dmitar, 14. jun 2021 13:26), (vojkan85, 14. jun 2021 13:45) Ponestaje argumenata polako hehe... Poceo talenat da se predstavlja kao merodavna osnova hehe... Nema veze ni broj titula hehe... Bas se trudite hehe... Hoce li vec na jesen da bude 21>20>20 hehe? ;)

Dare

pre 2 godine

Ljudi sta vam je, pa uskoro se menjaju pravila igre i format takmicenja pa ce i svi rekordi i statistike tzv. Open ere otici u zaborav, a pocece nova istorija tenisa i novo belezenje i brojanje rekorda. Zato samo opusteno i bez suvisnog uzivljavanja.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

(Zorica)
Bitni su rezultati, a po njima je Djokivic GOAT. A kad se govori o lepoti Dustin Brown igra lepsi tenis od Federera.

$$$

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...

Dmitar

pre 2 godine

Naš Nobelovac ima rekord provedenog vremena na toaletski tajm aut u karijeri. I tu je popravio skor. Predlažem da i mi u isto vreme idemo na svetoj stolici kad bude Vimbldonm. Šala sa strane, ova goat trka nije ni toliko važna. Kad sam imao pet godina svi su gotivili Borg, onba je došao Lendl i lično sam navijao za njega. Uvek će neko novi doći bojji, jači, spremniji, to je tako.

The KING

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav

Srbija

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.

realno

pre 2 godine

Federer je GOAT! GOAT nije statisticki najbolji igrac. Roger je maestro, veci od tenisa. Takav se nikad nece roditi, kao ni Jordan u kosarci!

Komedija

pre 2 godine

Šta reći o "anketi" gde je Nadal dobio devet puta manje glasova nego Novak? I sam mislim da je Novak bolji od Nadala, ali ovo je smešno. Vreme je za jednu našu anketu, tu će Nolo biti devetnaest puta bolji.

sasha

pre 2 godine

@gde ja zivim
Budi malo objektivan. Federera je Djokovic prestigao u h2h kad je Federer vec bio mator. A konkurencija je sigurno bila jaca tada, nego danas. Nakon ovog RG moze da se kaze da je Djokovic GOAT iako ne osvoji ni jedan GS vise. Da je osvojio Nadal, situacija bi bila drugacija...
U najjacoj konkurenciji ikad definitivno je igrao Mari.

$$$

pre 2 godine

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 13:50)

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?

A to da je tenis napredovao, jeste, ali nemojte mi reci da igraci iz ranijih era ne bi mogli da se snadju sa novim reketom (umesto drvenog) ili da ne bi umeli da koriste moderne nacine treninga?

Mare

pre 2 godine

I jos da dodam jednu prednost Novaka u odnosu na drugu dvojicu: samo je on rodjen na Banjici, ziveo na Kopaoniku i bio u Visokom i na Rtnju...

leptirica

pre 2 godine

Nole je GOAT,a Luka Modric najslabiji igrac sa zlatnom loptom u istoriji. Hrvatska je najlosiji vice-sampion svijeta ikad (prvi mec nakon SP izgubili 6:0 dok su na SP imali srece u zrijebu i na penalima- golman im bio Srbin Subasic). Kukoc i Drazen su jedni od najslabijih Hall of Fame igraci ikad . Igrali u NBA a nisu mogli ni do All-Stara dok su u njihovo doba to radili Njemac Srempf(vise puta 1990ih) Holandjanin Smits(1990ih) i Srbi Divac i Stojakovic.
(Srbija, 14. jun 2021 12:57)

Tužni, dobit ćeš cir od zivciranja. Hrvatska je odigrala u minutama jednu cijelu utakmicu više od Francuza na SP. To što je zemlja sa skoro duplo manje stanovnika od Srbije došla jednom do drugog mjesta i jednom do trećeg sigurno nije sreća. Luka Modrić je nekoliko puta biran u najbolju momčad Španjolske lige, nekoliko puta za najboljeg veznog LP, nekoliko godina je bio među njih nekoliko u finalu izbora za najboljeg igrača svijeta i u 36-toj igra u prvoj postavi Reala... da ne spominjem 4 LP i još mnogo toga... možda je najlošiji dobitnik zlatne lopte, al vi takvog igrača nemate, niste imali, niti ćete ikad imati. Uzmi nešto za smirenje jer će te gorcina što na EP igraju svi osim Srbije pojesti. Da samo dodam, Hrvatska se plasirala kao prva u skupini, Srbija niti kroz baraž protiv slabašne Škotske. Prati utakmice tupa Srbija - Japan, ako ti je ovo preteško. Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.

ivanhoe

pre 2 godine

U HR se tenis ne prati toliko kao ranije jer, nažalost, nemamo više toliko dobrih igrača kao proteklih godina. Po brojevima Novak će biti najbolji svih vremena i tu dileme nema. Rođeni šampion. Opet, ako mene pitate, Federer ima karizmu kakvu nemaju niti Novak niti Rafa. Teniski genijalac, kad igra kao da pleše balet. Graciozan, lakih pokreta, nepodnošljiva lakoća postojanja. Rafa mi je oličenje karaktera, pravog sportaša. Po meni manje talentiran od Novaka i Rogera ali dokaz koliko se može u životu napraviti napornim radom. Iskreno, lijepo je da smo mogli (i još uvijek možemo) uživati u tenisu ovakvih velikana.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Djokovic posle ovogodisnjeg Pariza overio status najboljeg.Nadal vise od pola ukupnih GS osvojio na sljaci Pariza i sada je i tu pobedjen.Djokovic najsvestraniji,a uskoro i sa najboljim brojevima kada su GS u pitanju.Sigurno je najdosadniji,Federer najlepsi i najeelegantniji tenis igra,Nadal spektakularan,radnicki tenis.Djokovic ce otici u penziju kao najveci ikada,a nikada smec i volej nije podigao na nivo ni prvih 10 igraca.Ali karakter i samopouzdanje neprikosnoveni.Servis sporiji od Serene sto je dokaz da nije sve u udaranju iz sve snage,prijem servisa najbolji.Kada bi jos uspeo da se uzdrzi od prica za medije o stvarima o kojima nema pojma,bio bi neverovatan mladi covek.Ali nije lako sa takvim uspesima i tolikim novcem ne pomisliti da si i najpametniji.

Swift

pre 2 godine

GOAT je onaj koji je nas. Nole je nas i zato niko nema dilemu da je on GOAT. To nema nikakve veze sa tim da li stvarno jeste ili nije. Da je kojim slucajem Federer nas umesto Noleta, da li bi ovde neko zaista dao Noletu prednost, makar Nole imao 5 GS-a vise? Niko ne bi imao dilemu da je Federer GOAT. Isto vazi i za Nadala, da je nas, onda bi on bi GOAT. Jedina istina je da nas ne zanima ko je stvarno GOAT, vec da nam je jedino bitno da prikazemo da je nas igrac GOAT (mozda jeste, mozda nije).

Lol

pre 2 godine

Realan poredak:

Nadal i Djokovic su 1a i 1b, Federer je iza obojice.
Argumenti za Nadala: 1 slem vise i olimpijske igre
Argumenti za Djokovica: 330 nedelja na prvom mestu i neki specijalni rekordi poput golden mastersa, broj poena u sezoni, bolji medjusobni skor

Dott

pre 2 godine

Jedan od nacina gledanja na GOAT trku moze biti i takav da se gledaju samo GS titule i samo ukoliko su u tome jednaki, poseze se za brojem nedelja na broju jedan. Po tome prvi je Rodžer jos uvek, sve dok Novak ne osvoji jos jedan GS. Ako se odmah gleda vise parametara, Novak je vec GOAT.

Dr Pilot

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%
(kio BL., 14. jun 2021 14:31)

Aj ne lupaj zivota ti! Spanci se kunu u Nadala,kao mi u Novaka! U spaniji ti niko nikad nece reci da su Novak i Federer bolji od Nadala,zivim u Madridu i vrlo dobro znam!

Topnik

pre 2 godine

Đoković ima najbolju karijeru trenutno, jedan grand slam manje nije presudan. Najkompletniji je od svih i takav mu je rezime. Nadalu fali još koji drugi grand slam, nekako je sve u sjeni tog Roland Garrosa, predugo nije osvojio Wimbledon i Australiju a Federer ima preloš skor s njima dvojicom.

Ali nije još gotovo, igra se još. Nadalu svaki grand slam van zemlje može značiti puno, ovaj Wimbledon bi mu pogotovo puno značio. Federer bi napravio neviđeni podvig osvajanjem titule sa gotovo 40 godina pogotovo ako skine skalp Đokoviću ili Nadalu, a vidjet ćemo može li Đoković nastaviti ovako ili će opet negdje posrnuti kao 2016 kad se činio nezuastavljiv. Na kraju karijera sve trojice će se podvući crta a možda ni tada neće postojati konsenzus.

Filly

pre 2 godine

Posle ovakvih meceva,gde gubis i vracas se,posle neverovatnih preokreta i podviga koje je pravio kroz citavu karijeru nema dileme. On je unikatan igrac. Takvog nece biti...Nadal i Rodzer su unikati,svako na svoj nacin. Ali kakve je Novak meceve dobijao,na koji nacin...to je neponovljivo a nece se uracunati(ili mozda hoce) u tu sveopstu trku o teniskom GOAT. Na kraju,kada sve prodje,svako ce imati svog favorita. Da su Borg ili Sampras znali za ovakav rasplet,pitanje je da li bi se povukli onako rano...
Ono sto mi se najvise svidja,na sta uvek treba da se ugledamo SVI,pogitovo Srbi,Hrvati,balkanci upste je to sto on nije zlopamtilo. Nije osvetnik. On na protivnika gleda kao na ucitelja i izvlaci pouke,prilagodjava se trazi nacin za podvig. Gotovo uvek ga pronadje i pobedi na fer nacin. Mislim da je to kljuc.Da ne budemo zlopamtila,da oprostimo i Da smo zivi i zdravi u slozi i miru. Ziveo Novak Ujedinitelj!

$$$

pre 2 godine

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
(Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 14. jun 2021 16:19)

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?

Zorica

pre 2 godine

Najuspesniji ce biti Djokovic, a najbolji u smislu cistog teniskog talenta ili vestina sa reketom Federer bez dileme. Federer i Djokovic, kad su fizicki bili fit, kad su u tom fizickom segmentu igre bili ravnopravni Federe ga je znao dobiti 6-0.Kad isticem fizicki aspekat igre, mislim da je u tome Djokovic bas ispred svih i to je njemu glavna prednost koja mu donosi pobede, nije to nikakva tajna. Treba mu odati priznanje kako je fizicki se doveo do savrsenstva. Primera radi, pre nekoliko godina u novima izasao clanak kako Novak biciklom se penje po nekoj Francuskoj planini, po zavrsetku sezone. Eto taj detalj u njegovoj posvecenosti govori sve...

mrzm smglsnk

pre 2 godine

Inače Hrvatska voli Noleta, ne samo zbog toga što mu je majka Hrvatica, isto ko što ga vole Crnogorci ne samo jer mu je otac Crnogorac.
(leptirica, 14. jun 2021 16:21)

Dakle vi hrvati ste neviđene dileje.

Boško

pre 2 godine

Novak je sve što je osvojio, osvojio u eri Federera i Nadala. To bi trebalo da bude jedini kriterijum. Federer je pola karijere pobeđivao ljude koji nemaju ni stranicu na Vikipediji. Tad je bilo mnogo lakše uzimati trofeje. Bokserskim žargonom, "can crusher". Novak, pet mesta prazno, Nadal pa Federer.

o eleganciji

pre 2 godine

Za mene licno Novak je najveci sampion u Tensiu, ali to nije dovoljn i Ronaldo je veci sampion od Mesija, pa ljudi kad debatuju po pitanju njih uvek navode taj prirodan talenat Mesija i daju mu prednost zbog toga, po meni Federer to ima prirodni talenat/elegancija uostalom zasto danas pricamo o ljudima kao sto su Ali ili Dzordan pa upravo zbog tih stvari, Novak ce uzeti sigurno najvise GS titula ali mislim da ce tog Federera uvek videti kao GOAT, ali Novak u TOP 3 je svako u istoriji tog sporta, kako ce to ko da tumaci stvar je ukusa, ali mislim da je taj teniski medijski zapadni svet izabrao Federera. Pozdrav
(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Pa bas lepo, hajde da govorimo i talentu i eleganciji... za vas mladje gledaoce navescu samo dva igraca iz poslednjih 20 godina koji su elegantniji od RF - Sampras i Gaske.
A ima ih jos mnogo, narocito ako uzmemo period od 1978, od tada pratim tenis.
Dakle, glasam da Ricard Gaske bude GOAT, on je elegantniji igrac od RF!!!
Inace, ova prica je jako poznata - godinama su me kecali u firmi na zapadu, iako sam bio top-performer trebalo mi je dugo vremena da me priznaju kao takvog, gurali su neke svoje pulene koristeci takve untangible (nejasne, nedefinisane) kriterijume. Ja zavrsim posao pre vremena, za manje novca, a oni pohvale nekog tamo koji je sve upropastion zato sto je "fin sa kolegama"... kao da sam ja mogao budem los sa njima, a da zavrsim sve na vreme. Ali to su te igre, majstori su u tome

điu,liu i sadriu

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.

Kosta

pre 2 godine

Novak nije jedini u istoriji sa duplim GS pre njega su to uradili Emerson i Laver ali u open eri (posle 68') je jedini kome je to poslo za reketom.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Uopste ne osporavam Federera kao igraca, ali... Sreca njegova, pa su Novak i Rafa malo mladji, te je uzeo par GS dok su oni takoreci bili jos klinci... Da su svi istih godina, po mom misljenju Djokovic i Nadal bi sada bili na nekih 23-24, a Federer 12-13 ukupno GA-a. 7 GSa od 2003-2007. je osvajao protiv Hjuita, Bagdatisa, Rodika, Safina, Filipusisa i Agasija, koji je tada bio vec mator bas. Ne osporavam ni malo ove igrace, ali realni da budemo ni blizu nisu Novaku i Rafi... Da ne bude kako mlatim praznu slamu, i broj titula i razlika u medjusobnim duelima i protivnici u finalima, sve se moze proveriti... Naravno navijam da GOAT bude Djokovic (i bice na kraju), ali realno Novak ih je tukao kada su bili na vrhunci svoje teniske karijere, pa ih je tukao kad je on dostigao svoj vrhunac, a i danas ih tuce kad su svi vec u poznim igrackim godinama. S tim sto je Djokovic duuuugo vec #1 na ATP, a ovu dvojicu prestigle mladje snage... Sve u svemu pravi smo srecnici svi, koji smo imali tu privilegiju da gledamo ovu veliku trojku u istorijskim mecevima, ma koji god turnir bio u pitanju...

stefan rudar

pre 2 godine

sto se mene tice vise nije bitno ko je GOAT svanicno, ta radost i ponos sto je Djokovic u nama stvorio je visr nego dovoljno! hvala ti Nole do neba.......

Nbgd

pre 2 godine

Ako osvoji Vimbldon i Us open ove godine postaje najtrofejniji(21) i prvi(ako se ne varam) u istoriji koji je u jednoj godini osvojio sva 4 slema i tad zaista vise nece biti nikakve dileme!

Mora se trpeti

pre 2 godine

Neka uzivaju u to malo vremena koliko je ostalo za raspravu ko je GOAT. Do kraja ove kalendarske godine sve dileme ce i formalno biti otklonjene a u narednim sezonama ce status najveceg ikada biti cvrsto zacementiran. Imaju jos nekoliko meseci da raspravljaju o onome sto vec sada svi znaju, Novak Djokovic najveci teniser svih vremena. Znam da im je to veoma bolna cinjenica bas kao i srpska zastava i himna juce u Parizu.

vojkan85

pre 2 godine

@Gile Federeru fali jos 7 titula da bude na 110 i prestigne Lendla sa 109. Mislim da mu fali ispod 33 pobede da bude i tu prvi. Kazem, bice zanimljivo posebno jer zreb za Halle sada nije ni malo lak za Roger-a. Trece kolo Medvedev, pa Zverev i finale Cipiripi.

Deda

pre 2 godine

Kada bude imao najvise GS ne vidim dilemu uopste,
Prvi je po broju nedelja na prvom mestu,
U medjusobnim duelima vodi,
Najvise bitnih trofeja..
Svaka dalja rasprava je suvisna

Dušan

pre 2 godine

Federer - najelegantniji i najsrećniji teniser svih vremena jer je stariji 5-6 godina od Nadala i Novaka jer da su isto godište imao bi 4-5 GS maksimum, plus najvoljeniji na Zapadnoj hemisferi gde je tenis cenjen sport.

Nadal - najbolji teniser na šljaci svih vremena i najeksplozivniji (da li se dopingovao saznaćemo možda jednom) i najnesrećniji teniser svih vremena jer je samo godinu dana stariji od Novaka a pet godina mlađi od Federera.

Novak - G.O.A.T.

genius

pre 2 godine

Kada Mats kaže da će Nolo da bude najbolji, to je onda to.
Ako osvoji OI ove godine mogu Federerovi obožavaoci da kmeče o gospodstvu i eleganciji još 100 godina i kukaju za vremenima kada je RF igrao sam protiv sebe.

Sasa

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38) # Link komentara

Titula "G.O.A.T-a" nije zacementirana, potencijalno se menja dolaskom novih pretendenata, i u takvom stanju onaj koji je do trenutka pojave nekoga ko je blizu da obori rekorde, bio najbolji, jeste "G.O.A.T." sve dok ga isti ne skine sa trona. Moras shvatiti da to zvanje koje dobije jedan igrac nije stalno, bas radi potencijala da ga neko pretekne u dostignucima. Sampras je bio G.O.A.T do pojave Federera. Problem nastaje kada ljudi pocnu da odbijaju cinjenice i mitomanski posmatraju odredjene, u ovom slucaju, igrace, kao sa Majklom Dzordanom. On je i dalje najbolji, ali mit o tome kao mu niko po vestini ne moze prici, je za ozbiljne psiholoske analize. Slicno je i sa Federerovom elgancijom koja se jednaci sa talentom i direktno nipodastava ostale igrace koji su cak bolji od njega.

Гиле

pre 2 godine

@Deda Prvi jeste ali ne uzastopno. Nema najvise pobeda, nema najvise trofeja ukupno. Ima tu jos borbe da se vodi a klinci su blizu.
(vojkan85, 14. jun 2021 13:45)
Онда ниједан од ове тројице није.
Јер ни Рођа нема највише трофеја, а могуће ни победа. Има само најдуже узастопно на 1 месту али то је фактор под редним бројем 462. Мало јачи од оног ко је украо највише пешкира на Вимблдону, јер су му лепи.

kio BL.

pre 2 godine

U našoj anketi Novak 97 odsto, u engleskoj Federer 98 odsto, u španskoj Nadal 99 odsto.
(Očekjujem rezultate naše ankete, 14. jun 2021 13:01)

Ne znam za nasu i englesku,ali u spanskoj anketi Novak 73%

dr

pre 2 godine

Nadal ne moze da bude goat, jer 75%osvojenih turnira ima na jednoj podlozi.

Borba se vodi izmedju Federera I Noleta. I sve je apsolutno na Noletovoj strani. Federer će uvek biti najomiljeniji teniser ikada jer stil igre koji je on igrao nije igrao niko I istina je da je najelegantniji teniser u istoriji. I za to kapa dole.

Ali Djokovic je sve masterse I gs turnire osvajao makar dva puta. Najviše nedelja kao broj 1 I mozda najbitnije, bolji međusobni skor od obojice. Kad osvoji 20ti gs, polemike više nema, jer činjenica je da je to u tenisu najveći parametar za goat. A nole će uzeti još 3-4 sigurno, Nadal mozda jos jedan RG.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Kakav je medjusobni skor Federera protiv Borga ili Djokovica protiv Samprasa?
($$$, 14. jun 2021 17:08)

Loše ti je merenje. Neki drugi kriterijum jel ti pada na pamet?
Odakle si? Što ne poštuješ rezultate našeg?

Djunta

pre 2 godine

Lepo, lepo. Tako i treba da bude. Isti jezik, iste psovke (kada Novak krene :):):)), sasvim je razumljivo da najvise simpatija imas prema nekom ko kao sto rekoh prica isti jezik ili vise manje isti jezik. Tako bi, obostrano trebalo biti i u svim ostalim sportovima. Nazalost kod odredjenog procenta pripadnika oba naroda to nije tako. Nadamo se da ce buducnost i njihove rane zaleciti i da ce shvatiti da trebamo da se postujemo, uvazavamo i simpatiziramo kako to danas rade Nemacka i Francuska. Tako je najlakse za sve.

oz

pre 2 godine

Sledece godine kad osvoji Garos imace svaki slem osvojen najmanje 3x…..siguran sam da niko od 7 milijardi ljudi na planeti za svog zivota nece doziveti da to neko opet uradi

комша

pre 2 godine

Новак ће на крају ове године показати свима да је дефинитивно највећи икада када буде освојио преостала два ГС и олимпијско злато!

lal

pre 2 godine

Ne znam po kom kriterijumu su OI stavili u velike titule,čak ne pripadaju ATP turu i samo dvojica iz iste države mogu da učestvuju,pa Novak na ATP turu ima protiv Nadala 30-26 a 2 pobede Nadala su van ATP OI i Davis Cup.
(điu,liu i sadriu, 14. jun 2021 14:32)
velika je titula zato sto se retko igra... na svakih 16 GS turnira ide jedan olimpijski... ta titula ima manju vrednost od GS-a koji se igra na tri dobijena seta, ali je realno racunati je kao masters...

///

pre 2 godine

"Đoković je dobio 63% glasova, Federer 30%, a Nadal 7%"

Занимљиво ми је ово- Федереру, који има 40 година, и теоретски има веома мале шансе да освоји слем даје се 30% гласова, а Рафи који је млађи и по мени има шансу да узме још неки ГС само 7%.
Навијачке страсти су испред објективности.
По мени Ноле 100%, само да буде здрав!

vrg

pre 2 godine

glasali, ne glasali. ovi, ili oni. novak je svakako goat.
ne moze jedan slem da bude presudan, kada novak sve ostalo ima na svojoj strani.
cak smatram i da, ako bismo gledali samo slemove, novak ima prednost. jeste da ima jedan manje, ali zato ima po najmanje dva komada svuda.
the end. predjena igrica.
nije bilo dilema ni pre RG-a, mozda bi ih bilo da je rafa osvojio i pobegao na tri komada.
ovako... novak sada moze samo da pravi vecu razliku. da se svi povuku sada, on je kralj.

moje misljenje

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Sve dok ne steknemo mogucnost gledanja u buducnost Greatest of All time ce se odnositi na vreme DO SADA. E, sada, u tom vremenu tenis zaista nije poceo sa njima, ali, objektivno, tenis je mnogo napredovao u poslednjih 20 godina. Generacija Pit Samprasa im je bila blizu, i verovatno bi se Pit nosio sa njima, ali ako se vratimo 30 godina unazad konkurencija nije bila tolika, mnogo manje ljudi se bavilo tenisom.
U kosarci, na primer, nisam siguran da je igra bolja od one pre 25 godina (jer je ta igra vec bila strasno popularna i pre 25 godina), ali tenis se istinski profesionlazovao tek u poslednjih 2-3 decenije.

Dušan

pre 2 godine

za ove koji titule Lejvera i Emersona pre Open ere broje, uvek sam se pitao kakva je razlika pre i posle Open ere???

E juče je na RTS objasnio trener Bubanj. Pre Open ere (1968), samo osam tenisera je igralo GS turnire i oni su išli od Wimbledona, do Roland Garosa, Australije i Amerike kao putujući cirkus i samo njih osmorica je igralo. Niko drugi.

Ako se igralo na ispadanje a ne turnirski (ko zna kako je bilo), to znači igraš 3 meča da osvojiš titulu, a verujem da se igralo i na dva dobijena seta.

to je neuporedivo sa GS u Open eri gde sada igraš sedam mečeva u tri dobijena seta da bi osvojio. pa koliko GS u Open eri su osvojili igrači van top8 pre turnira?? na desetine, recimo Ivanišević bio 120. i neki..

Walker

pre 2 godine

Po meni najrealniji parametri za GOAT titulu: 1. Grand Slamovi 2.Nedelje na prvom mestu 3.Najviše završenih godina kao no. 1 4.Medjusobni skor sa najvećim rivalima i onda posle ova 4 imamo neke ne toliko možda krucijalne ali i sigurno ne zanemarljive rekorde kao što su broj mastersa, broj završnih mastersa, olimpijske igre, broj titula, pobeda eto wimmbldona možda itd ali uglavnom prva 4 ko ima taj je goat.

Aca

pre 2 godine

Napisao sam i juče - Noletu će veće pretnje na svim Grend slemovima dolaziti od drugih igrača poputa Cicipasa, ili npr ako uspe još koji put da uđe u onakvu dobru formu Dominik Tim kao što je pokazao da može, tada je veoma opasan na šljaci itd itd.. Vidi se da Nadal popušta i to je lagano krenulo i već neko vreme se odvija - izgubio je ovo godine turnir na šljaci Madrid od Zvereva, i imao dosta problema na svim ostalim turnirima na šljaci, a Novak je mogao i 3:0 da ga pobedi sad u polufinalu, da nije on napravio greške. Onaj volej promašen od strane Nadala, ko se seća, što je otišao skoro pa u publiku - sve govori. Samopouzdanje mu opada jer fizički malo popušta, a sve što je dobijao - dobijao je jer je igrao kao životinja, i to se naravno najviše videlo na Roland Garosu. Živi bili pa videli, ali Novak će moći itekako i sledeće godine da uzme RG.

pribil

pre 2 godine

Goat je mozda pretenciozna sintagma, jer vreme nece stati, ali moze vaziti do trenutka dok neko ne obori sadadnje rekorde. Ali rekordi velike trojke, su toliko neverovatni i fsntasticni da je tesko poverovati da ce skoro neko dostici i polovinu dostignuca ovih velikana. A sta tek reci za Noleta kao najdominantnijeg clana velike trojke?

Šou Biznis

pre 2 godine

Sa ovim RG je sebe stavio definitivno u prvi plan a verujem da ce u narednih godinu dana samo potvrditi tu pricu i da, kad zavrse karijere sva trojica, nece biti dileme!!!

Goran

pre 2 godine

po mom skromnom mišljenju komšije su u pravu.
od svih bitnih kriterijuma za odrešivanje ko je GOAT, ostao još taj jedan GS manjka na strani Novaka. Međutim u svim ostalim bitnim parameterima je Novak bolji i uspešniji i tu nema dileme. Neko će možda zamerati Novaku to da mu je Kovid pomogao da toliko nedelja bude na No 1 mestu ATP liste, ali i Federeru bi se lako molo spočitati to da je svoje najveće uspeg epostigao onda kada u njegovi predhodnici, Sampras iekipa već debelo bili na kraju svojih karijera, a Nadalu svakako to što je od svojih 20 GS titula 8 osvojio na jednom turniru, tako da je i tu "mrtva trka". ono što je, po mom mišljenju na strani Novaka je činjenica da je on u ovu situaciju došao boreći se kroz celu svoju karijeru sa ovom drugom dvojicom velikana kada su oni bili u punoj snazi i što je i pored toga uspeo da ostvari pozitivan skor u međusobnim duelima sa obojicom i čak 19 GS titula. Zbog toga je Novak za mene GOAT i to ne od juče nego od onog legendarnog Wimbledon-a 2019 i meča sa Federerom koji bi morao da se analizira u svim svetskim teniskim akademijama.

aabb

pre 2 godine

Djokovic je goat. Federer je najpopularniji. Ta dva treba raulikovati.
ps i to za najpopularnijeg je polako pocelo da se menja koliko vidim po komentarima na stranim portalima.

lal

pre 2 godine

Kako ste vi tek sretni i ponosni kada smo mi bili izvan sreće od sebe zbog naša sveukupno dva Grand slama!
(Daki, 14. jun 2021 13:48)
posle prvog AO sam mislio da smo presli igricu... posle prvog W (drugog GS) i prvog mesta na ATP listi bio sam siguran da ne moze bolje od toga... ali ovaj ludak se nije slozio... hvala mu na tome...

Beč opet ceka titulu

pre 2 godine

Rafa i Novak imaju isti broj mastersa, ali Rafa nema sve, dok Novak ima ceo kpmplet. To je velika razlika koju moramo da forsiramo u javnost, inace ce da se racuna kao egal.

Sinke

pre 2 godine

Za dvije godine vise nikakve dileme nece ni biti,Novak ce biti ubjedljivo prvi,Nadal drugi a Federer treci....Ono sto je cinjenica je to da su Rafa,Novak i Rodzer jedni drugima uzimali najvece titule,tako da bi sad neko od njih imao 30 slemova...Postoji mogucnost da se u budnucnosti pojavi teniser slicnih karakteristika kao velika trojka,koji nece imati konkurenciju,i onda je moguce da rekord po broju gren slemova bude oboren...Zato bi bilo dobro kada bi Novak mogao dogurati do 24-25 slemova....Znam da je to nevjerovatno,ali to Novak moze....E onda bi se zacementirao na prvom mjestu za sva vremena.

Don Kihot

pre 2 godine

Fed može biti GOAT za eleganciju,ali ne i za sportske rezultate u tenisu! Sa 40 god. je premator da ide na pistu sa manekenkama!?
GOAT mogu biti samo Rafa ili Nole,za sva vremena u istoriji tenisa,tu simpatije ne znače ništa!!!

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ja mogu da razumem da se vodi polemika ko je bolji: Novak, Roger ili Rafa...Ali GOAT? Nit je tenis poceo sa ovom trojkom nit se zavrsava kada se povuku...
($$$, 14. jun 2021 13:38)

Pa gledaj slobodno istoriju i reci ko je to bolji od njih i po čemu?

A gledaćemo i budućnost, ko će biti, ko zna kad.

Milan

pre 2 godine

Federer bi trebalo da bude na trećem mestu, bez obzira na broj GS titula. Od kad su se pojavili Rafa i Nole, daleko slabiji učinak.

aabb

pre 2 godine

Mislio sam da mrze Djokovica ali sad sam shvatio sta je u pitanju, kada sam procitao stotine komentara od fed i nadala da je Djovak goat. Trebalo im je vremena da shvate njegovu super moc, Federerova super moc je elegancija, Nadal snaga i brzina, a Djokovic je sada dokazao i potvrdio da je mentalna stena, gromada. Gledali su ga kao neka smetnja, slucajnost, ali su konacno shvatili koja je to masina, disciplina, zelja, inteligencija itd. Tek sad ce poceti da ga cene.

oz

pre 2 godine

vojkan85@‘prvi ali ne uzastopno’…..axxaxaxaxaxaxa,ponestaje argumenata,a sto se klinaca tice jesu,blizu su….od septembra ce Cicipas i Medvedev biti na samo 21 slem od Novaka

Dare

pre 2 godine

Ljudi sta vam je, pa uskoro se menjaju pravila igre i format takmicenja pa ce i svi rekordi i statistike tzv. Open ere otici u zaborav, a pocece nova istorija tenisa i novo belezenje i brojanje rekorda. Zato samo opusteno i bez suvisnog uzivljavanja.

Ivan

pre 2 godine

Federer bez sumnje igra magičan tenis ali era kada je on osvajao titule nije ista kao era Novaka Đokovića. Novak ima i njega i Rafu a Federer nije imao Novaka

Gojko

pre 2 godine

(The KING, 14. jun 2021 13:13)

Do pre godinu dve govorili smo o 20>19>17, a sada hajde da pričamo o eleganciji !? e pa neće da može.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

Ne mogu...Ne znam ko je bolji od njih i po cemu jer nikad nisu igrali medjusobno...Zbog cega Borg (primera radi) ne bio bio GOAT? Koliko GS-a bi imao Novak, Roger ili Rafa da su se penzionisali kada i Borg?
($$$, 14. jun 2021 14:31)

Federer je imao više titula od Borga sa 26.
E sad, to se sigurno ne gleda tako, kad je ko prekinuo. Karijera je karijera. Zašto je nekome kraće trajala, to samo on zna. Pričamo o celim karijerama ipak.
Što se tiče reketa, a pre bih o konkurenciji, mislim da je jasno da su Nole i Rafa imali mnogo jaču (po broju GS) konkurenciju i od Federera i od Borga...

Mnogo ti široko gledaš, šta bi bilo kad bi bilo, treće oko, a sve je jasno vidljivo. GOAT se gleda po broju titula i po drugim rekordima.
Može i po nedeljama na broju 1, po međusobnom skoru, po pobedama protiv Top 10 igrača, što to ne gledaš?
To što jeste, to je mnogo bitnije od onoga šta bi bilo da su neki igrali ovim reketima. I da je Nole rođen pre 50 godina možda bi ga neki klinac sad nadmašio, ako te to zadovoljava?

...

pre 2 godine

($$$, 14. jun 2021 13:38), (Dr.Roddick, 14. jun 2021 12:42), (The KING, 14. jun 2021 13:13),
(Dmitar, 14. jun 2021 13:26), (vojkan85, 14. jun 2021 13:45) Ponestaje argumenata polako hehe... Poceo talenat da se predstavlja kao merodavna osnova hehe... Nema veze ni broj titula hehe... Bas se trudite hehe... Hoce li vec na jesen da bude 21>20>20 hehe? ;)

sin lovca na medvede

pre 2 godine

(Zorica)
Bitni su rezultati, a po njima je Djokivic GOAT. A kad se govori o lepoti Dustin Brown igra lepsi tenis od Federera.