Nova vest
Tenis

Utorak, 06.10.2020.

17:50

Novakov naredni rival "puca" od samopouzdanja

Španski teniser Pablo Karenjo Busta govorio je o periodu iza sebe i novom duelu sa Novakom Đokovićem.

Izvor: LN

Autor: LN

Novakov naredni rival
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Karenjo Busta je bio akter neslavno završenog duela sa Novakom Đokovićem na US openu.

Španac je istakao da pred naredni duel o pređašnjem uopšte ne razmišlja.

"O tome uopšte ne razmišljam jer je to nešto što se uobičajeno ne dešava. Sigurno ne mislim da će se to ponovo dogoditi. Razmišljam samo o tome da pružim sve od sebe, da odigram dobar meč i da rezultat bude povoljan. Bitno je biti prisutan u svakom trenutku i boriti se za svaki poen. Ako budem imao priliku - iskoristiću je", izjavio je Karenjo Busta.

Karenjo Busta je došao do polufinala US opena, a sada je u četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Da, proteklih nekoliko nedelja je bilo 'ludo', zar ne? 'Mehur' u SAD, četiri nedelje tamo, mečevi na svaka dva dana, mnogo pritiska jer sam igrao u završnicama. Onda sam otišao u Rim, imao neka dva dana da se spremim. Bilo je nemoguće pobediti Nadala na šljaci bez pripreme na šljaci, uz 'džet-leg' i sve ostalo. Onda sam se vratio u Španiju, pokušao da se oporavim, mentalno i fizički. Onda sam dva, tri dana trenirao i došao u Pariz", izjavio je Busta koji "puca" od samopouzdanja.

"Na početku turnira nisam bio na najvišem nivou jer nisam dovoljno trenirao. Ali tokom turnira sam se osećao sve komfornije na terenu i sada se osećam baš dobro, igram an veoma visokom nivou. Srećan sam što sam tu gde jesam, što sam ponovo u četvrtfinalu".


Duel Đokovića i Karenja Buste je na programu u sredu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve