Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.10.2020.

17:10

Lajović posle drame i pet setova eliminisan sa Rolan Garosa

Dušan Lajović eliminisan je u drugom kolu Rolan Garosa od Kevina Andersona posle pet setova – 6:2, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Izvor: PT

Autor: PT

Lajović posle drame i pet setova eliminisan sa Rolan Garosa
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Srpski teniser uspeo je da se vrati iz zaostatka od 2-0 i uvede meč u peti, odlučujući set.

Ipak, Lajović je u osmom gemu petog perioda igre popustio, napravio dve duple servis greške i Anderson je to iskoristio kako bi napravio brejk.

Južnoafrikanac je potom potvrdio oduzeti servis i došao do pobede.

Srpski teniser loše je otvorio meč. Bio je nervozan, pravio je mnogo grešaka, a uz to je i Anderson igrao veoma dobro.

Južnoafrikanac se razigrao, lepo pogađao uglove i brzo je došao do duplog brejka. Lajović je prvi set ispustio posle manje od pola sata – 6:2.

Tokom drugog perioda igre naš teniser pružio je nešto jači otpor Andersonu, ali opet nije igrao na nivou na kojem zna. U sedmom gemu mu je oduzet servis koji je Južnoafrikanac držao do kraja seta – 6:4.

Konačno, Lajović se probudio u trećem setu. Srpski teniser iskoristio je i to što je nekada peti teniser sveta malo pao, te sa 6:4 smanjuje na 2-1.

Veliku borbu gledali smo i tokom četvrtog perioda igre, a vidno je bilo da srpski teniser igra mnogo bolje u odnosu na prvi i drugi set.

Nekoliko brejk lopti nije iskoristio, ali zato jeste jednu u osmom gemu i potom u narednom dolazi do izjednačenja – 6:3 (2-2).

U petom setu gledali smo ujednačenu igru, do sedmog gema nismo videli nijednu brejk loptu (3:4), a onda je Lajović poklonio gem Južnoafrikancu sa dve duple servis greške. Anderson je prihvatio ove poklone i u narednom gemu je došao do pobede.

Anderson će u trećem kolu igrati protiv Rubljova koji je eliminisao Davidoviča Fokinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve