Sreda, 14.10.2020.

13:26

"U redu je da za Federera i Nadala kažemo da su najveći u istoriji"

Toni Nadal, Rafin stric i bivši trener, smatra da je već nakon nekoliko poena finala Rolan Garosa znao ko će biti pobednik.

Izvor: MT

"U redu je da za Federera i Nadala kažemo da su najveæi u istoriji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 3 godine

Ne mozemo da kazemo, sve dok su Goati u minusu H2H sa onim koji "nije G.o.a.t."
Prosto!
Uostalom, trka nije zavrsena, a po mnogim parametrima pored H2H, Novak je bolji teniser od ove dvojice.

Sanja Kanacki

pre 3 godine

Tacno je da su njih dvojica najboji svih vremena ali postoji onaj koji je najveci svih vremena to jest neuporediv a to je Djokovic, sa njim ova dvojica ne mogu ni da se mere, on je dimezija iznad svih, ne merljiv statisticim podacima a to je pokazao u predhodnih 10 godina da je neuporediv i zato ga sa pravom izostavljaju (nedokucivo za nase uske poglede koje se ogledaju u brojevima i uporedjivanju) jer je neuporediv sa bilo kime! TATA IGRE!

Helenista

pre 3 godine

@Ivan Ivanovic
Tri meseca, ili mjeseca, posle Vimbldona, kad je Semirov pacijent dobio meč u tri taj-breka, dva seta je ladno izgubio, najveći teniser "svih vremena", posle Roda Lejvera, u 39. godini dobio je srbskog gosta sa 6:4, 6:3. U svojim najboljim danima, Lejver i Federer lako su pobeđivali Kiru i Cicipasa, a nisu sami sebe udarali desnom rukom u levu, što je bilo tužno, koliko je bilo otužno.

Ljubo

pre 3 godine

Reci mi striko kada je tvoj sestrić i onaj plačljivko zadnji puta pobedio Đokovića na Gren slemu,ja ću ti reći pobedio ga je prije 6 godina a onaj plačljivko prije 8 godina i ti bez imalo stida i sramote posle jedne pobede kojoj je najviše kumovao ovaj lažni virus što ste ga vi zapadni licemeri izmislili da bi namerno uništili ostatak sveta a da bi se vi još više obogatili ladno kažeš da su tvoj sestrić i onaj licemer iz Bazela najbolji u istoriji.Da nije ove šljake tvoj sestrić bi imao celih 7 Gren slemova.Ono što Đoković radi tvom sestriću i onom njegovom prijatelju iz Bazela od 2011 godine Bileće vas još dugo godina.Đoković zaostaje samo 3 Gren slema za ovom dvojicom i ima još 5,6 godina a to je još jednu 20 Gren slemova na kojima će ako se bude maksimalno posvetio tom cilju osvojiti bar još 10 Gren slemova pa ćemo videti šta će onda biti merilo za najboljega.

Klark

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.
(Teške gluposti, 14. oktobar 2020 18:59

Zamisli da neko napiše kilometarski demanti na komentar čiju je poentu promašio. Nije tema ko ima najbogatije i najdarežljivije sponzore, već ko je na terenu, na TERENU (a ne 'zbog tenisa' jer ima lepe lokne napr.) zaradio najviše novca. E, taj novac na terenu je jedini koji se ne dobija na 'lepe oči'.

Сеновић

pre 3 godine

Ако Ђ буде имао највише недеља, највише мастерса, више победа у односу на ову двјицу биће тешко одлучити се. Тренутно је Надал број ЈЕДАН.

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

Strice Toni u pravu si u svemu - sem u jednom. A ti to isto znas kao i ja - nas Rafa ce biti na kraju trke prvi. I ti i ja i skoro pola teniskog sveta zivimo za taj dan, vrlo uskoro. Vamos !!!!!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Očigledno je da je Toni zaboravio na umlaćivanje njegovog bratanca od strane Noleta 7-8 mečeva za redom! Na betonu njegov silni bratanac nije mu set uzeo preko 6 godina, ej! I on najbolji u istoriji? Ha, ha, ha, ha! Smešno! Vreme je da Nole ponovo podseti Tonija ko je kralj! Doći će vreme kada će Toni opet sa bratancem ići u crkvu da se mole da Nole ne odigra nbajbolje! Doći će Australijen open, živi bili pa videli, doći će Rafa i Rodžer opet sa druge strane mrežice od Noleta pa ćemo da vidimo čija je statistika bolja! Ne može bratanac ovog uobraženog Španca da bude najbolji u istoriji kada je van šljake PROSEK, ajde malo jači od proseka, da ne budemo toliko strogi. Ali van šljake ni set ne bi uzeo ni Samprasu, a ni Agasiju, i Safin iz najbojih dana bi ga na betonu demolirao, prema tome daleko je Rafica od najboljeg svih vremena. Na šljaci da, tu je bratanac najbolji svih vremena, ali an ženeral, NIKADA, ima bar 10 boljih od njega kroz istoriju van šljake!

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. oktobar 2020 15:23)

Nije lepo lagati.
U Open eri samo Rod Lejver ima sva četiri GS turnira u okviru jedne kalendarske godine.
Od žena samo Štefi Graf.
Novak je osvojio sva četiri u okviru dve sezone, a ako misliš da je to isto, probaj da uzmeš Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim na potpuno različitim podlogama u razmaku od samo par nedelja, pa ćeš shvatiti razliku.
Malo je tenisera koji su i samo to uspeli, ti proveri ko su, pa nam javi.

Bizmark

pre 3 godine

...djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. zao mi je ali to je istina.
(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

Ademe ne loži se... a sve i da bude tako - ti od tog nemaš ama baš ništa.

Teške gluposti

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.

Neanalitičar

pre 3 godine

Tenis pratim od detinjstva, iako bez udubljivanja u statistike, istorijat itd. Ja se ne sećam da se ikada pre dizala tolika prašina i verglalo oko titule najboljeg ikada?!! Ono što se pratilo jeste ko je uzeo ili će uzeti turnir, ko je prvi na listi, ko je koga pobedio, ko je blistao itd. Ova trenutna histerija vezano za G.O.A.T. priču totalno je obesmislila izvornu poentu praćenja tenisa i navijanja. Toliko.

Pepe na piramidi

pre 3 godine

Pa nije... obojica imaju bedniji skor sa Đokovićem na najvažnijim turnirima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 14. oktobar 2020 17:02)

U finalima GS turnira, 16-10 za Nadala.
Šta ćeš važnije od toga...
Ako gledaš sve turnire i sve igrače, onda Novak ima bedan skor sa Safinom, kome ni set nikad nije uzeo iako su igrali i kad je Novak već bio GS šampion.
Protiv Rodika, takođe negativan skor, na US Openu koji se igra na njegovoj omiljenoj podlozi ima manje titula od Nadala, ni jedno olimpijsko zlato... Kako takav da bude GOAT.

lal

pre 3 godine

@mali mikica: monika seles je imala 8 komada sa tek navrsenih 19... a za razliku od borga nije joj ostavljena mogucnost da obori sve moguce i nemoguce rekorde...
borg je bio paklen igrac, ali nagadjanja su jako nezahvalna u sportu... random primer: simanic je delovao kao zver naspram doncica, danas bi me bilo sramota da pokusam da ih uporedim...

Goran mig

pre 3 godine

Trenutno striko, hoćeš li tako zboriti kada ih Nole pretekne u GS brojkama? U svim ostalima, uskoro mu niko neće ni prići. Za ovih 13. šljaka kapa dole.

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

neke statistike? kako se nole priblizava magicnom broju gs titula, tako popularnost postaje najbitnije statisticka kategorija... ako uzme najvise gs titula, najvise mastersa i bude prvi po broju provedenih nedelja ma prvom mestu atp liste, koja mu jos statistika treba?

mali mikica

pre 3 godine

Voleo bih da u ovu pricu o GOATu u tenisu uvedemo Bjerna Borga. Covek je prestao da igra kada je imao 26 godina i 11 gren slem titula. Na Rolan Garosu-Pariz 6, Vimbldon 5 i 4 US open. Australiju prakticno nije igrao sem jedne godine i ispao u 3. kolu. Naravno "sta bi bilo kad bi bilo" ali
zamislite da je igrao, recimo,kao Federer do svoje 39. godine. Jos 13 godina i 52 gren slem turnira. Valjda bi osvojio jos po neki.

anfakbls

pre 3 godine

Možda je tako u tvom selu. Novak je uzor svima i ljudima van tenisa, a klincima pogotovo. Kako najbolji u istoriji da ne bude uzor djeci. Opet ponavljam svako selo ima pravo da izabere uzora.

Marko

pre 3 godine

Hejtere ne boli to sto ce Djokovic mozda biti najbolji. Njih boli cinjenica da je jedan SRBIN usao u tu pricu uopste. To ih izjeda :) I posle se pitate zasto B92 objavljuje rezultate za hrvate u sportovima pa preko Djokovica se najbolje vidi koliko ih ima. To sto neki zele da predstave da ga mnogo Srba ne voli to je kompleks vece kategorije. Ja licno pratim tenis od 2007 i jos nisam naisao na nekog da ga ne voli, postoje ljudi koje ne zanima Djokovic i tenis, ali da ga neko pljuje to NE.

Blek Stena

pre 3 godine

Nije u redu i ne možemo ih smatrati ni trenutno najboljima. GOAT lista kaže da je Djoković trenutno drugi, ima manje grend slemova ali ima više mastersa i 5 finalnih turnira više od Rafe, mnogo duže od njega je broj jedan a bolji je u direktnim duelima i od jednog i od drugog. Tako da je ako se sve gleda Novak trenutno drugi ali ni to ne zadugo. Još se mora reći da je Novak ove godine osvojio sve masterese (dva) koji su se igrali i jedan grend slem, što je mnogo bolji učinak od Rafe a o drugima i da ne pričamo.

To je to...

pre 3 godine

Sve je to u redu, samo da nisi cvilio pred finale kako ce to biti najteze moguce finale i mec za Rafu. A sad kao neka superiornost Rafe...

adem

pre 3 godine

neka ima djokovic i najvise GS, sve mu je dzabe, najpopularniji i najpoznatiji teniseri koji u uzor velikom broju tenisera su federer, kao prvi, i nadal kao drugi. i oni ce tako ostati. cak i ako ga nadal prestigne za jedan GS, ne verujem da ce moci postati ikona tenisa kao federer, iako ja licno navijam za nadala uvek. djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. on je kao i klicko u boksu, ima neke rekorde, ali ga danas niko ne pominje. zao mi je ali to je istina.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Kakav smehotres, pa njih dvojica drze doslovno jedan jedini rekord (20 GS naslova) dok No1e drzi sve ostale, uverite se i sami:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni: Djokovic (6/9)
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

Plus, dodatno:
H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

H2H Djokovic 29:27 Nadal

To su sve rekordi koji su najvazniji u tenisu! Ponavljam, oni tvrde da su bolji od Novaka a drze tek jedan od najvaznijih rekorda??? Sve ostale drzi Novak GOATovic!!!

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Imaš na internetu sve detaljno objašnjeno oko Golden slem, sve kategorije i sta podrazumeva. Mogu da ti napišem ovde, a mogao bi i sam da se potrudiš i pročitas, pa onda da pišes i nekoga ispravljas.

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Legitimno razmisljanje ako se uzme u obzir broj GS-ova. Ako se uzme u obzir ostala statistika koja nije bas zanemarljiva, onda se moze doci do drugih rezultata. Ja bih recimo dao 4 gren slema za proslogodisnju pobedu na vimbldonu, gde je Rodzer osim gren slema izgubio i ono malo samopouzdanja sto mu je ostalo, a Novak je na izlasku sa terena u torbu spakovao i njegovu dusu koja stoji u ormaru zajedno sa trofejom. Nadamo se da ce jednog dana kada prestanu da igraju Novak dopustiti Rodzeru da pridrzi pehar dok mu je Novak bude vracao nazad.

Lax

pre 3 godine

Mi se i uzdamo u to da postoje jasni kriterijumi za najboljeg (neka je to broj GS titula) i da ih baš vi odredite, a ne da posle kukate kad ih Nole prestigne i da tada izmišljate neke druge rekorde kao relevantne..

Milan_PT

pre 3 godine

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.
(Srki, 14. oktobar 2020 15:13)

O, poštenjačino, vidim da si spomenuo i Novakovih 8 AU Opena. Takođe si naglasio da je Novak pravi šampion jer ima 8:0 u finalima Australije, kao što je Nadal to za RG, dok je pravi šampion Vimbldona u stvari Sampras koji u finalima ima 7:0, naspram 8:4 Federerevih...

Zuti

pre 3 godine

GOAT je Jordan.
Odlučivati o najboljem između Rođe, Novaka i Rafe je nemoguće, svako je dao poseban doprinos igri i tenisu.
Također zanimljivo je kako jedni druge teraju do limita, zamislite da nema Rafe i Novaka, ne bi Rođa igrao do 40te, već bi zaključio karijeru u ranim 30tima sa nekih 30 GSa na kontu.

I zapravo sve ove H2H matematike, broj nedelja, mastersi NE pokazuju da je 1 uverljivo bolje od ostala 2 koliko pokazuju da su sva 3 uverljivo bolja od svih ostalih.

Hak Fin

pre 3 godine

Cekaj malo, ako se broje samo GS, sta onda svi iznose misljenje, mislim vecina nas znam matematiku, paonda OK, ko ima najvise GS bice najveci. E, onda dolazimo do apsurda da najveci nema npr zavrsni turnir, da ima najmanje nedelja na prvom mestu ili da najveci ima najmanje masters od njih trojica. Kako god gosn. Tenis u dzemperu nece biti najveci jer ce izgubiti sv glavne rekorde, a ako treba Rafa da bude najveci , sa 7 prekocenih GS npr, neka bude, matematika je matematika...

Srki

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.
(Washington, 14. oktobar 2020 14:59)

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.

Milan_PT

pre 3 godine

Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord...
(Srki, 14. oktobar 2020 14:01)

Jumko, da se imalo razumeš u tenis, znao bi da se od početka usvajanja pojma "Grand Slam", a to je bilo 1982. od strane ITF tim pojmom označavalo istovremeno posedovanje sva 4 najveća trofeja. Dakle, ono što je Novak jedini u Open eri postigao. Čak su dobijali finansijski bonus za to. Onda su 2011. uveli nove kategorije. Odtada se GS, kad se sva 4 osvoje iste godine, naziva kalendarski godišnji, a ako nije iste godine, ali je u nizu, onda je nekalendarski godišnji, a ako se skupe sva 4 tokom karijere nevezano, onda je karijerni. Ako se doda i zlato sa OI, onda je zlatni. Ne mogu da se setim kako se zove kad se slemovi upotpune sa ATP Finalsom, ali postoji i taj. Postoji i juniorski, kao i za igrače u invalidskim kolicima.
Dakle, ovaj nekalendarski nije izmislio Novak, a ni njegovi navijači, već ITF. Da si pratio tenis pre 2011. znao bi za to.
Taj nivo GS, koji je Novak osvojio, nemaju ni Rafa ni Rodžer, koji su na nivou karijernog, a da poseduju sva 4 istovremeno, mogu da sanjaju. Pogotovu Rodžer, Rafa ima teorijske šanse.
A kad smo kod izmišljotina, "postoji" i GS na šljaci, kad se osvoje Monte Karlo, Madrid i Rim sa RG. A to su izmislili Rafini navijači. Ne vas dvojica nolehejtera što stalno lažete i lupetate, već pravi navijači Nadala...

Nes

pre 3 godine

Nole nazalost nikada nece stici Fedexa a pogotovo nikkad Nadala. To je nazalost cinjenica. Jednostavno je unistio svoje mogucnosti na US openu. Godine ga gaze a stizu i mladi teniseri koji i te kako imaju sta da kazu u ovoj trci.

Mikii

pre 3 godine

Treba imati zeludac pa pretiti nekome nakon onakve blamaze od pre samo par dana. Sta to govori? Da 97% ljudi koji ovde komentarisu uopste nisu ljubitelji tenisa, cak ni samog Djokovica, vec klasicni trolovi koji vode nekakav rat, a da ni sami ne znaju protiv koga. To su jadne, napacene duse koje umesto da kanalisu taj svoj bes i usmere ga na pravo mesto, oni to rade na drustvenim mrezama i ovakvim forumima. Zalost.

Spirala

pre 3 godine

Posto cika Toni, a i ostali libertarjanci, najbolje razum'u brojke.
Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD

zex

pre 3 godine

Ni jedan aktivan igrač ne može da bude G.O.A.T. Kad završi karijeru ide na listu. Tada je sve čisto šta ima iza sebe. Ovako se samo prepucavaju navijači...

Voja

pre 3 godine

Inače Đoković,a ne Rafa,je poveo 40:15,ali on je već tada znao da je sve rešeno.Genije,šta drugo da se kaže.Moja je isto imao šta da prigovori Novakovom treneru.Prilična euforija u Nadalovoj ekipi.Nisu ni oni baš tako smerni,kako se obično predstavljaju.Ali,igraće se još tenis,i to ne uvek na šljaci.

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

Srki

pre 3 godine

švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere
(čabar, 14. oktobar 2020 14:36)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer.

Sećam se da kad sam se mučio, išao sam kod njega u sobu i plakao. Jednom sam bio ljut na sebe, a on me je podigao. Bilo je to protiv Melcera, ležao sam na podu i plakao slomljen." 18.04.2020.

Lajavi krelac

pre 3 godine

Jesu najveći. Još malo. Godinu-dve maksimalno. A onda će najveći biti onaj koga će teško ko ikada stići po svim parametrima.
Mada, kako ovi novi igraju jedan vanserijski talenat i eto ti ponovo Federera protiv Južnog, Henmana, odrtavelog Agasija i druge boranije da uzima GS-ove...

Dobar vic

pre 3 godine

(Cole, 14. oktobar 2020 14:08)

Jel to ona lista na kojoj je Lendl debelo ispred Samprasa, a Endi Marej ispred Lejvera ?
Privatna lista jednog sajta, gde se osvojeni Masters vrednuje više nego Olimpjisko zlato, a prvo mesto na kraju godine, kao osvojeni GS turnir.
Da ne pominjem poređenje igrača iz ranijih vremena, gde se igrao mnogo manji broj turnira, posebno Mastersa koji nisu ni postojali, niti se igrao Olimpjijski turnir itd.

Cole

pre 3 godine

Vidim, ovde se mnogi slazu sa Tonijem.
Ja vas pitam, da li ste vi koji "pratite"
tenis ikada usli u neku GOAT listu???
Na njoj lepo pise da je br 1 Federer
sa 930, br 2 Novak sa 855 i Rafa
sa 820 poena i tu se prica zavrsava.
Dakle, po toj logici koju imate su
samo GS bitni (jesu najvazniji) ali
onda 'ajde da bacimo u vodu br nedelja
na prvom mestu gde je Rafa daleko od
Novaka, br Zavrsnih mastersa na kojem
Rafa nema niti jednu titulu, Masterse
na kojima Novak i Rafa vode glavnu rec... Tako da...

Srki

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .
(no name, 14. oktobar 2020 14:17)

Ništa te nisam razumeo u ovoj rečenici.

Nikola

pre 3 godine

Tako je Toni,možemo ih smatrati trenutno najboljim al konačno najbolji može biti samo jedan a on se zove Novak Đoković!
(cipiripi, 14. oktobar 2020 13:30)

Zemljače, da l se on zove Pera,Mika, Žika,Laza ili Novak,trenutno je ovakvo stanje, e sad što ovaj naš kaska za njima, to je njegov problem.

no name

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .Zal velika ostaje zbog Novakovog ziheraskog pristupa .jedino ako ga neka povreda nije mucila .Ko sad garantuje da ce AO odbraniti .ma niko .Nadam se da ce me demantovati .Ima jos vremena nek dobro razmisli sta i kako .Al morace i rukama i nogama da grabi da uzme AO 2021.

mr

pre 3 godine

"Od početka, od 40:15 za Rafu, primetio sam da će (Rafa prim. aut) biti nepremostiva prepreka. Mislim da je to i Novak primetio i da je loše ušao u meč", rekao je Toni Nadal

Па једини је проблем што је било 40:15 за Новака на почетку. Е онда је Новак направио пар глупости и ту сам ја престао да гледам. А Тони вероватно мисли на исте моменте, само је или лоше интепретирао или лоше преведен.

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

Washington

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.

King Roger

pre 3 godine

Jedini pravi GOAT je Federer zbog inteligentne igre na terenu koju priznaje i sam Nadal i Nolo.Nije svejedno kako pobedis protivnika.Svi znaju da je igranje kao sto radi Kralj Federer najteze jer ne moze svako da matira protivnika tako brzo.

tamo daleko

pre 3 godine

Samo polako, Novak će se vratiti još jači, a ovakve izjave su mu dodatna motivacija. Novak ima 3 GS manje, ali ima ukupno najviše osvojenih velikih turnira (GS, mastersi i završni turnir), uskoro po 6. put broj 1 na kraju sezone (više od obojice),uskoro najviše nedjelja kao broj 1,bolji međusobni skor s obojicom. Prema tome, Novak je već i sada realno najbolji.

CroFed

pre 3 godine

Što ćale Srđan kaže na ovo sve? Hoće ovo guranje Rafe i Rogera od strane medija ispred Novaka stvoriti neki novi revolt/inat ili će Novica u depresiju pasti??

Nal Bandi

pre 3 godine

Mozda, zbog Gren Slemova, kao jedini ali veliki parametar u kome su ispred Djokovica.

Nadam se trenutno.

Nadam se da ce Novak Djokovic poceti da udara svom snagom lopticu, a ne da joj prenosi energiju mislima.

MILENA

pre 3 godine

Sada će ona jedna te ista pesma.
-Vodecete vi kad Novak osvoji za dve godine sve i bude imao najviše...
- A zašto samo GS isto su važni i Mastersi i nedelje i šargarepe na pijaci...
-Mrze ga anglosaksonci sto je Srbin
-On je dobar čovek a oni loši...
Bla, bla, bla...
Ova dva gospodina na slici su članovi kluba 20. Ćao nolomani

Srki

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...
(makarenko, 14. oktobar 2020 13:59)

Kad smo već kod toga, videćeš da će onaj igrati još samo sledeće godine i onda ide u penziju. Osvojiće jedan GS sigurno, eventualno dva. Neka ga, dosta je postigao, neka se posveti porodici, neka uživa u penziji.

Vladimir

pre 3 godine

Smatram da najbolji ne postoji...
postoje vrhunski igrači koji dominiraju sportom 10-15 godina ali smatram da nijednog individualca ne treba markirati kao najbolji u istoriji tenisa npr.

Nadal je kralj šljake to se odavno zna.
Federer najlepši tenis igra i jedan od najboljih na travi ikada.
Novak je medju najboljima na travi i možda najbolji na betonu.
ali o5 svima nešto fali.
Nisu u svemu najbolji.

pozdrav svima :)

čabar

pre 3 godine

Novak čovek igra za sebe, meni je drago kad vidim srpsku zastavu pored bilo čijeg imena, a najdraže mi je kad opere nekoga pa ovi sto su savladali ekavicu počnu da kevću ovde o onom švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere

Mrgud

pre 3 godine

Nista ovde nije sporno. U ovom trenutku i jesu najbolji. Ako Novak odluci da ne pokusava dobar servis naci u bosanskim piramidama mozda ih prestigne po broju titula i onda nece Toni moci ovo da prica.

pribil

pre 3 godine

Ni po jednom parametru se Nadal a i Federer ne mogu smatrati najvecima, sem po broju slemova zbog cinjenice da Nadal nema ni jedan zavrsni masters, Federer je gro uspeha ostvario od 2004-2008, kad su Nole i Nadal stasavali. Dalje, Nole zaostaje samo tri, ali 6 sezona no.2, plus preko 300 sedmica, pluz 5 zavrsnih, plus najvise mastersa, plus, bolji medjusobni, plus svi mastersi, plus svaki po 2 puta, plus sva cetiri slema u isto vreme, plus, sve to u eri pomenute dvojice. Zna se ko je goat.

Oh

pre 3 godine

@ak47

A kad ce ih to prestici, buduci da 12 godina neuspesno juri za njima? Mislite da ce u 34+ igrati bolje nego u dvadesetim? Ne bulaznite, njegov voz je prosao, niti je on kapacitet da tako nesto uradi. Da je imao i gram sanse da ih stigne ikad, zar se to vec ne bi desilo? Izgleda da ceka da obojica odu u penziju (kao sto je i poceo da osvaja kada su oni bili fizicki lose), medjutim ovi mladi ga vec deru gde stignu, tako da mu se svakako lose pise. Prihvatite istinu i oladite vise.

Goran Loznica

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

Milan Loznica

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Kad zavrse karijere, bice u redu. Medjutim ima tu jedan problem Toni. Kad zavrse karijere oni to nece biti. A ti znas ko ce. Cmokic antisrpskim botovima

idi nahrani koze

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.
(Milan Loznica, 14. oktobar 2020 13:46)
A internet batali kada ni posle par godina ne kapiras da Jumko hejtuje ljudima nikove.

Semlin

pre 3 godine

Takve stvari tj. ko je najveći igrač svih vremena se raspravlja tek kada igrač završi karijeru, kada se podvuče crta. Sve dok je igrač aktivan, to je promenljiva kategorija.

Topnik

pre 3 godine

Iduća sezona će odrediti konačni poredak. Zasada bih rekao da je Nadal na vrhu, ova pobjeda mu je bila najveća u karijeri po svemu.

makarenko

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...

Miki

pre 3 godine

Nadal je najbolji vec godinama. Sad je i zvanicno. Novak ce obaranjem broja nedelja izbiti na drugo mesto. Mislim da ce do kraja karijere Novak sigurno prestici Federera po GS titulama,ali ne verujem i Nadala..aliiii,Novak je to..tako da nista nije nemoguce..

Ombre

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))

pera

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!


Kako te nije sramota, mrznja ka srbima uvek bila. ali dzaba sto nas vise mrzite mi smo sve jaci. a znas kad ce te da imate vi tenisera najveceg u istoriji, nikad, jer ste izrodi rodjeni u mrznji

srle

pre 3 godine

Još se ništa ne zna, videćemo, sasvim je u redu u ovom trenutku da se tako kaže. Za vas na Zapadu. Videćemo već za par meseci kako će se pričati, posle Australijan Opena i posle 8 marta 2021 godine, da smo živi i zdravi Toni Nadale.

Danilo

pre 3 godine

E bre Toni,previse mislis o Djokovicu.Poceo si da imitiras Ivanisevica sa ovakvim besmislenim izjavama.Sta ces reci kad ih prestigne Djokovic.A znam ,,Roger i Rafa su najbolji igraci svih vremena posle Novaka Djokovica,,

Milan

pre 3 godine

Sada je nadam se svima jasno , a meni još od pre nekog vremena da je ovaj strikan , samo bio lažno dobar prema Novaku , i da su mu njegovi , i interesi njegove familije ispred svega , pa i realnog davanja mišljenja.
Kako tiga voda breg roni , tako se i on ponaša ..
Kad je Novak bio u prajmu , tad ga je ovaj kao hvalio , da bi možda umilostio Novaka , da bude milostiv i blaži , u određenim mečevima kada bi igrao protiv Rafaela ..
A sada već od prošle godine je opasno okrenuo priču , što je mislim svima i više nego očigledno ..
Čovek jednostavno gura svog ljubimca ROÐU, I SVOG NEĆAKA , JER MU SE SADA UKAZALA OGROMNA PRILIKA ..
JEDNOSTAVNO , ODUVEK JE I ČEKAO PRAVI TRENUTAK DA TO URADI , ODNISNO POČBE DA RADI !! ..

Aron

pre 3 godine

Razočarao me je Toni, mislio sam da je častan čovek a on ispade zloban i zavisan. Đoković je bolji igrač od obojice, da ne voli da se glupira i ponaša neozbiljno već sad bi imao ne 20 nego 25 gren slema. Nadal je od njega bolji samo na šljaci i nigde više. Njegov tenis je toliko defanzivan i dosadan da ga je ponekad i mučno gledati. Čim je brža podloga Đoković počinje da ga iscrpljuje non stop šaljući ga sa jednog kraja terena ns drugi. I tako ga relativno lako pobeđuje.

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

Rocky

pre 3 godine

Nadal ni u jednoj varijanti ne može da bude najveći jer on igra samo sljaku. Bez RG mu je statistika zanemarljiva.

I ako obadvojica ostanu na 20 GS on ne može Federeru ni da pridje.


A drugo, nije trka završena ;-))) To svrbi štrika Nadala... Nadal igra samo RG i ništa drugo ne može da osvoji.Novak može. I hoće. samo polako ...

Mrgud

pre 3 godine

Nista ovde nije sporno. U ovom trenutku i jesu najbolji. Ako Novak odluci da ne pokusava dobar servis naci u bosanskim piramidama mozda ih prestigne po broju titula i onda nece Toni moci ovo da prica.

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Kad zavrse karijere, bice u redu. Medjutim ima tu jedan problem Toni. Kad zavrse karijere oni to nece biti. A ti znas ko ce. Cmokic antisrpskim botovima

srle

pre 3 godine

Još se ništa ne zna, videćemo, sasvim je u redu u ovom trenutku da se tako kaže. Za vas na Zapadu. Videćemo već za par meseci kako će se pričati, posle Australijan Opena i posle 8 marta 2021 godine, da smo živi i zdravi Toni Nadale.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Kakav smehotres, pa njih dvojica drze doslovno jedan jedini rekord (20 GS naslova) dok No1e drzi sve ostale, uverite se i sami:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni: Djokovic (6/9)
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

Plus, dodatno:
H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

H2H Djokovic 29:27 Nadal

To su sve rekordi koji su najvazniji u tenisu! Ponavljam, oni tvrde da su bolji od Novaka a drze tek jedan od najvaznijih rekorda??? Sve ostale drzi Novak GOATovic!!!

Rocky

pre 3 godine

Nadal ni u jednoj varijanti ne može da bude najveći jer on igra samo sljaku. Bez RG mu je statistika zanemarljiva.

I ako obadvojica ostanu na 20 GS on ne može Federeru ni da pridje.


A drugo, nije trka završena ;-))) To svrbi štrika Nadala... Nadal igra samo RG i ništa drugo ne može da osvoji.Novak može. I hoće. samo polako ...

Danilo

pre 3 godine

E bre Toni,previse mislis o Djokovicu.Poceo si da imitiras Ivanisevica sa ovakvim besmislenim izjavama.Sta ces reci kad ih prestigne Djokovic.A znam ,,Roger i Rafa su najbolji igraci svih vremena posle Novaka Djokovica,,

pribil

pre 3 godine

Ni po jednom parametru se Nadal a i Federer ne mogu smatrati najvecima, sem po broju slemova zbog cinjenice da Nadal nema ni jedan zavrsni masters, Federer je gro uspeha ostvario od 2004-2008, kad su Nole i Nadal stasavali. Dalje, Nole zaostaje samo tri, ali 6 sezona no.2, plus preko 300 sedmica, pluz 5 zavrsnih, plus najvise mastersa, plus, bolji medjusobni, plus svi mastersi, plus svaki po 2 puta, plus sva cetiri slema u isto vreme, plus, sve to u eri pomenute dvojice. Zna se ko je goat.

Milan_PT

pre 3 godine

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.
(Srki, 14. oktobar 2020 15:13)

O, poštenjačino, vidim da si spomenuo i Novakovih 8 AU Opena. Takođe si naglasio da je Novak pravi šampion jer ima 8:0 u finalima Australije, kao što je Nadal to za RG, dok je pravi šampion Vimbldona u stvari Sampras koji u finalima ima 7:0, naspram 8:4 Federerevih...

tamo daleko

pre 3 godine

Samo polako, Novak će se vratiti još jači, a ovakve izjave su mu dodatna motivacija. Novak ima 3 GS manje, ali ima ukupno najviše osvojenih velikih turnira (GS, mastersi i završni turnir), uskoro po 6. put broj 1 na kraju sezone (više od obojice),uskoro najviše nedjelja kao broj 1,bolji međusobni skor s obojicom. Prema tome, Novak je već i sada realno najbolji.

Goran mig

pre 3 godine

Trenutno striko, hoćeš li tako zboriti kada ih Nole pretekne u GS brojkama? U svim ostalima, uskoro mu niko neće ni prići. Za ovih 13. šljaka kapa dole.

Semlin

pre 3 godine

Takve stvari tj. ko je najveći igrač svih vremena se raspravlja tek kada igrač završi karijeru, kada se podvuče crta. Sve dok je igrač aktivan, to je promenljiva kategorija.

Voja

pre 3 godine

Inače Đoković,a ne Rafa,je poveo 40:15,ali on je već tada znao da je sve rešeno.Genije,šta drugo da se kaže.Moja je isto imao šta da prigovori Novakovom treneru.Prilična euforija u Nadalovoj ekipi.Nisu ni oni baš tako smerni,kako se obično predstavljaju.Ali,igraće se još tenis,i to ne uvek na šljaci.

Blek Stena

pre 3 godine

Nije u redu i ne možemo ih smatrati ni trenutno najboljima. GOAT lista kaže da je Djoković trenutno drugi, ima manje grend slemova ali ima više mastersa i 5 finalnih turnira više od Rafe, mnogo duže od njega je broj jedan a bolji je u direktnim duelima i od jednog i od drugog. Tako da je ako se sve gleda Novak trenutno drugi ali ni to ne zadugo. Još se mora reći da je Novak ove godine osvojio sve masterese (dva) koji su se igrali i jedan grend slem, što je mnogo bolji učinak od Rafe a o drugima i da ne pričamo.

Spirala

pre 3 godine

Posto cika Toni, a i ostali libertarjanci, najbolje razum'u brojke.
Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD

Aron

pre 3 godine

Razočarao me je Toni, mislio sam da je častan čovek a on ispade zloban i zavisan. Đoković je bolji igrač od obojice, da ne voli da se glupira i ponaša neozbiljno već sad bi imao ne 20 nego 25 gren slema. Nadal je od njega bolji samo na šljaci i nigde više. Njegov tenis je toliko defanzivan i dosadan da ga je ponekad i mučno gledati. Čim je brža podloga Đoković počinje da ga iscrpljuje non stop šaljući ga sa jednog kraja terena ns drugi. I tako ga relativno lako pobeđuje.

Ombre

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))

Cole

pre 3 godine

Vidim, ovde se mnogi slazu sa Tonijem.
Ja vas pitam, da li ste vi koji "pratite"
tenis ikada usli u neku GOAT listu???
Na njoj lepo pise da je br 1 Federer
sa 930, br 2 Novak sa 855 i Rafa
sa 820 poena i tu se prica zavrsava.
Dakle, po toj logici koju imate su
samo GS bitni (jesu najvazniji) ali
onda 'ajde da bacimo u vodu br nedelja
na prvom mestu gde je Rafa daleko od
Novaka, br Zavrsnih mastersa na kojem
Rafa nema niti jednu titulu, Masterse
na kojima Novak i Rafa vode glavnu rec... Tako da...

Marko

pre 3 godine

Hejtere ne boli to sto ce Djokovic mozda biti najbolji. Njih boli cinjenica da je jedan SRBIN usao u tu pricu uopste. To ih izjeda :) I posle se pitate zasto B92 objavljuje rezultate za hrvate u sportovima pa preko Djokovica se najbolje vidi koliko ih ima. To sto neki zele da predstave da ga mnogo Srba ne voli to je kompleks vece kategorije. Ja licno pratim tenis od 2007 i jos nisam naisao na nekog da ga ne voli, postoje ljudi koje ne zanima Djokovic i tenis, ali da ga neko pljuje to NE.

Nal Bandi

pre 3 godine

Mozda, zbog Gren Slemova, kao jedini ali veliki parametar u kome su ispred Djokovica.

Nadam se trenutno.

Nadam se da ce Novak Djokovic poceti da udara svom snagom lopticu, a ne da joj prenosi energiju mislima.

To je to...

pre 3 godine

Sve je to u redu, samo da nisi cvilio pred finale kako ce to biti najteze moguce finale i mec za Rafu. A sad kao neka superiornost Rafe...

Goran Loznica

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!

čabar

pre 3 godine

Novak čovek igra za sebe, meni je drago kad vidim srpsku zastavu pored bilo čijeg imena, a najdraže mi je kad opere nekoga pa ovi sto su savladali ekavicu počnu da kevću ovde o onom švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere

Zuti

pre 3 godine

GOAT je Jordan.
Odlučivati o najboljem između Rođe, Novaka i Rafe je nemoguće, svako je dao poseban doprinos igri i tenisu.
Također zanimljivo je kako jedni druge teraju do limita, zamislite da nema Rafe i Novaka, ne bi Rođa igrao do 40te, već bi zaključio karijeru u ranim 30tima sa nekih 30 GSa na kontu.

I zapravo sve ove H2H matematike, broj nedelja, mastersi NE pokazuju da je 1 uverljivo bolje od ostala 2 koliko pokazuju da su sva 3 uverljivo bolja od svih ostalih.

zex

pre 3 godine

Ni jedan aktivan igrač ne može da bude G.O.A.T. Kad završi karijeru ide na listu. Tada je sve čisto šta ima iza sebe. Ovako se samo prepucavaju navijači...

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Legitimno razmisljanje ako se uzme u obzir broj GS-ova. Ako se uzme u obzir ostala statistika koja nije bas zanemarljiva, onda se moze doci do drugih rezultata. Ja bih recimo dao 4 gren slema za proslogodisnju pobedu na vimbldonu, gde je Rodzer osim gren slema izgubio i ono malo samopouzdanja sto mu je ostalo, a Novak je na izlasku sa terena u torbu spakovao i njegovu dusu koja stoji u ormaru zajedno sa trofejom. Nadamo se da ce jednog dana kada prestanu da igraju Novak dopustiti Rodzeru da pridrzi pehar dok mu je Novak bude vracao nazad.

mr

pre 3 godine

"Od početka, od 40:15 za Rafu, primetio sam da će (Rafa prim. aut) biti nepremostiva prepreka. Mislim da je to i Novak primetio i da je loše ušao u meč", rekao je Toni Nadal

Па једини је проблем што је било 40:15 за Новака на почетку. Е онда је Новак направио пар глупости и ту сам ја престао да гледам. А Тони вероватно мисли на исте моменте, само је или лоше интепретирао или лоше преведен.

Washington

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.

Milan_PT

pre 3 godine

Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord...
(Srki, 14. oktobar 2020 14:01)

Jumko, da se imalo razumeš u tenis, znao bi da se od početka usvajanja pojma "Grand Slam", a to je bilo 1982. od strane ITF tim pojmom označavalo istovremeno posedovanje sva 4 najveća trofeja. Dakle, ono što je Novak jedini u Open eri postigao. Čak su dobijali finansijski bonus za to. Onda su 2011. uveli nove kategorije. Odtada se GS, kad se sva 4 osvoje iste godine, naziva kalendarski godišnji, a ako nije iste godine, ali je u nizu, onda je nekalendarski godišnji, a ako se skupe sva 4 tokom karijere nevezano, onda je karijerni. Ako se doda i zlato sa OI, onda je zlatni. Ne mogu da se setim kako se zove kad se slemovi upotpune sa ATP Finalsom, ali postoji i taj. Postoji i juniorski, kao i za igrače u invalidskim kolicima.
Dakle, ovaj nekalendarski nije izmislio Novak, a ni njegovi navijači, već ITF. Da si pratio tenis pre 2011. znao bi za to.
Taj nivo GS, koji je Novak osvojio, nemaju ni Rafa ni Rodžer, koji su na nivou karijernog, a da poseduju sva 4 istovremeno, mogu da sanjaju. Pogotovu Rodžer, Rafa ima teorijske šanse.
A kad smo kod izmišljotina, "postoji" i GS na šljaci, kad se osvoje Monte Karlo, Madrid i Rim sa RG. A to su izmislili Rafini navijači. Ne vas dvojica nolehejtera što stalno lažete i lupetate, već pravi navijači Nadala...

Sanja Kanacki

pre 3 godine

Tacno je da su njih dvojica najboji svih vremena ali postoji onaj koji je najveci svih vremena to jest neuporediv a to je Djokovic, sa njim ova dvojica ne mogu ni da se mere, on je dimezija iznad svih, ne merljiv statisticim podacima a to je pokazao u predhodnih 10 godina da je neuporediv i zato ga sa pravom izostavljaju (nedokucivo za nase uske poglede koje se ogledaju u brojevima i uporedjivanju) jer je neuporediv sa bilo kime! TATA IGRE!

Srki

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .
(no name, 14. oktobar 2020 14:17)

Ništa te nisam razumeo u ovoj rečenici.

Klark

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.
(Teške gluposti, 14. oktobar 2020 18:59

Zamisli da neko napiše kilometarski demanti na komentar čiju je poentu promašio. Nije tema ko ima najbogatije i najdarežljivije sponzore, već ko je na terenu, na TERENU (a ne 'zbog tenisa' jer ima lepe lokne napr.) zaradio najviše novca. E, taj novac na terenu je jedini koji se ne dobija na 'lepe oči'.

Beobrad

pre 3 godine

Ne mozemo da kazemo, sve dok su Goati u minusu H2H sa onim koji "nije G.o.a.t."
Prosto!
Uostalom, trka nije zavrsena, a po mnogim parametrima pored H2H, Novak je bolji teniser od ove dvojice.

Milan Loznica

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.

Ljubo

pre 3 godine

Reci mi striko kada je tvoj sestrić i onaj plačljivko zadnji puta pobedio Đokovića na Gren slemu,ja ću ti reći pobedio ga je prije 6 godina a onaj plačljivko prije 8 godina i ti bez imalo stida i sramote posle jedne pobede kojoj je najviše kumovao ovaj lažni virus što ste ga vi zapadni licemeri izmislili da bi namerno uništili ostatak sveta a da bi se vi još više obogatili ladno kažeš da su tvoj sestrić i onaj licemer iz Bazela najbolji u istoriji.Da nije ove šljake tvoj sestrić bi imao celih 7 Gren slemova.Ono što Đoković radi tvom sestriću i onom njegovom prijatelju iz Bazela od 2011 godine Bileće vas još dugo godina.Đoković zaostaje samo 3 Gren slema za ovom dvojicom i ima još 5,6 godina a to je još jednu 20 Gren slemova na kojima će ako se bude maksimalno posvetio tom cilju osvojiti bar još 10 Gren slemova pa ćemo videti šta će onda biti merilo za najboljega.

Oh

pre 3 godine

@ak47

A kad ce ih to prestici, buduci da 12 godina neuspesno juri za njima? Mislite da ce u 34+ igrati bolje nego u dvadesetim? Ne bulaznite, njegov voz je prosao, niti je on kapacitet da tako nesto uradi. Da je imao i gram sanse da ih stigne ikad, zar se to vec ne bi desilo? Izgleda da ceka da obojica odu u penziju (kao sto je i poceo da osvaja kada su oni bili fizicki lose), medjutim ovi mladi ga vec deru gde stignu, tako da mu se svakako lose pise. Prihvatite istinu i oladite vise.

makarenko

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...

Mikii

pre 3 godine

Treba imati zeludac pa pretiti nekome nakon onakve blamaze od pre samo par dana. Sta to govori? Da 97% ljudi koji ovde komentarisu uopste nisu ljubitelji tenisa, cak ni samog Djokovica, vec klasicni trolovi koji vode nekakav rat, a da ni sami ne znaju protiv koga. To su jadne, napacene duse koje umesto da kanalisu taj svoj bes i usmere ga na pravo mesto, oni to rade na drustvenim mrezama i ovakvim forumima. Zalost.

Lax

pre 3 godine

Mi se i uzdamo u to da postoje jasni kriterijumi za najboljeg (neka je to broj GS titula) i da ih baš vi odredite, a ne da posle kukate kad ih Nole prestigne i da tada izmišljate neke druge rekorde kao relevantne..

Milan

pre 3 godine

Sada je nadam se svima jasno , a meni još od pre nekog vremena da je ovaj strikan , samo bio lažno dobar prema Novaku , i da su mu njegovi , i interesi njegove familije ispred svega , pa i realnog davanja mišljenja.
Kako tiga voda breg roni , tako se i on ponaša ..
Kad je Novak bio u prajmu , tad ga je ovaj kao hvalio , da bi možda umilostio Novaka , da bude milostiv i blaži , u određenim mečevima kada bi igrao protiv Rafaela ..
A sada već od prošle godine je opasno okrenuo priču , što je mislim svima i više nego očigledno ..
Čovek jednostavno gura svog ljubimca ROÐU, I SVOG NEĆAKA , JER MU SE SADA UKAZALA OGROMNA PRILIKA ..
JEDNOSTAVNO , ODUVEK JE I ČEKAO PRAVI TRENUTAK DA TO URADI , ODNISNO POČBE DA RADI !! ..

Nes

pre 3 godine

Nole nazalost nikada nece stici Fedexa a pogotovo nikkad Nadala. To je nazalost cinjenica. Jednostavno je unistio svoje mogucnosti na US openu. Godine ga gaze a stizu i mladi teniseri koji i te kako imaju sta da kazu u ovoj trci.

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

neke statistike? kako se nole priblizava magicnom broju gs titula, tako popularnost postaje najbitnije statisticka kategorija... ako uzme najvise gs titula, najvise mastersa i bude prvi po broju provedenih nedelja ma prvom mestu atp liste, koja mu jos statistika treba?

Neanalitičar

pre 3 godine

Tenis pratim od detinjstva, iako bez udubljivanja u statistike, istorijat itd. Ja se ne sećam da se ikada pre dizala tolika prašina i verglalo oko titule najboljeg ikada?!! Ono što se pratilo jeste ko je uzeo ili će uzeti turnir, ko je prvi na listi, ko je koga pobedio, ko je blistao itd. Ova trenutna histerija vezano za G.O.A.T. priču totalno je obesmislila izvornu poentu praćenja tenisa i navijanja. Toliko.

MILENA

pre 3 godine

Sada će ona jedna te ista pesma.
-Vodecete vi kad Novak osvoji za dve godine sve i bude imao najviše...
- A zašto samo GS isto su važni i Mastersi i nedelje i šargarepe na pijaci...
-Mrze ga anglosaksonci sto je Srbin
-On je dobar čovek a oni loši...
Bla, bla, bla...
Ova dva gospodina na slici su članovi kluba 20. Ćao nolomani

Hak Fin

pre 3 godine

Cekaj malo, ako se broje samo GS, sta onda svi iznose misljenje, mislim vecina nas znam matematiku, paonda OK, ko ima najvise GS bice najveci. E, onda dolazimo do apsurda da najveci nema npr zavrsni turnir, da ima najmanje nedelja na prvom mestu ili da najveci ima najmanje masters od njih trojica. Kako god gosn. Tenis u dzemperu nece biti najveci jer ce izgubiti sv glavne rekorde, a ako treba Rafa da bude najveci , sa 7 prekocenih GS npr, neka bude, matematika je matematika...

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. oktobar 2020 15:23)

Nije lepo lagati.
U Open eri samo Rod Lejver ima sva četiri GS turnira u okviru jedne kalendarske godine.
Od žena samo Štefi Graf.
Novak je osvojio sva četiri u okviru dve sezone, a ako misliš da je to isto, probaj da uzmeš Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim na potpuno različitim podlogama u razmaku od samo par nedelja, pa ćeš shvatiti razliku.
Malo je tenisera koji su i samo to uspeli, ti proveri ko su, pa nam javi.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Očigledno je da je Toni zaboravio na umlaćivanje njegovog bratanca od strane Noleta 7-8 mečeva za redom! Na betonu njegov silni bratanac nije mu set uzeo preko 6 godina, ej! I on najbolji u istoriji? Ha, ha, ha, ha! Smešno! Vreme je da Nole ponovo podseti Tonija ko je kralj! Doći će vreme kada će Toni opet sa bratancem ići u crkvu da se mole da Nole ne odigra nbajbolje! Doći će Australijen open, živi bili pa videli, doći će Rafa i Rodžer opet sa druge strane mrežice od Noleta pa ćemo da vidimo čija je statistika bolja! Ne može bratanac ovog uobraženog Španca da bude najbolji u istoriji kada je van šljake PROSEK, ajde malo jači od proseka, da ne budemo toliko strogi. Ali van šljake ni set ne bi uzeo ni Samprasu, a ni Agasiju, i Safin iz najbojih dana bi ga na betonu demolirao, prema tome daleko je Rafica od najboljeg svih vremena. Na šljaci da, tu je bratanac najbolji svih vremena, ali an ženeral, NIKADA, ima bar 10 boljih od njega kroz istoriju van šljake!

Vladimir

pre 3 godine

Smatram da najbolji ne postoji...
postoje vrhunski igrači koji dominiraju sportom 10-15 godina ali smatram da nijednog individualca ne treba markirati kao najbolji u istoriji tenisa npr.

Nadal je kralj šljake to se odavno zna.
Federer najlepši tenis igra i jedan od najboljih na travi ikada.
Novak je medju najboljima na travi i možda najbolji na betonu.
ali o5 svima nešto fali.
Nisu u svemu najbolji.

pozdrav svima :)

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Imaš na internetu sve detaljno objašnjeno oko Golden slem, sve kategorije i sta podrazumeva. Mogu da ti napišem ovde, a mogao bi i sam da se potrudiš i pročitas, pa onda da pišes i nekoga ispravljas.

Miki

pre 3 godine

Nadal je najbolji vec godinama. Sad je i zvanicno. Novak ce obaranjem broja nedelja izbiti na drugo mesto. Mislim da ce do kraja karijere Novak sigurno prestici Federera po GS titulama,ali ne verujem i Nadala..aliiii,Novak je to..tako da nista nije nemoguce..

CroFed

pre 3 godine

Što ćale Srđan kaže na ovo sve? Hoće ovo guranje Rafe i Rogera od strane medija ispred Novaka stvoriti neki novi revolt/inat ili će Novica u depresiju pasti??

adem

pre 3 godine

neka ima djokovic i najvise GS, sve mu je dzabe, najpopularniji i najpoznatiji teniseri koji u uzor velikom broju tenisera su federer, kao prvi, i nadal kao drugi. i oni ce tako ostati. cak i ako ga nadal prestigne za jedan GS, ne verujem da ce moci postati ikona tenisa kao federer, iako ja licno navijam za nadala uvek. djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. on je kao i klicko u boksu, ima neke rekorde, ali ga danas niko ne pominje. zao mi je ali to je istina.

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

Nikola

pre 3 godine

Tako je Toni,možemo ih smatrati trenutno najboljim al konačno najbolji može biti samo jedan a on se zove Novak Đoković!
(cipiripi, 14. oktobar 2020 13:30)

Zemljače, da l se on zove Pera,Mika, Žika,Laza ili Novak,trenutno je ovakvo stanje, e sad što ovaj naš kaska za njima, to je njegov problem.

anfakbls

pre 3 godine

Možda je tako u tvom selu. Novak je uzor svima i ljudima van tenisa, a klincima pogotovo. Kako najbolji u istoriji da ne bude uzor djeci. Opet ponavljam svako selo ima pravo da izabere uzora.

Bizmark

pre 3 godine

...djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. zao mi je ali to je istina.
(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

Ademe ne loži se... a sve i da bude tako - ti od tog nemaš ama baš ništa.

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

no name

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .Zal velika ostaje zbog Novakovog ziheraskog pristupa .jedino ako ga neka povreda nije mucila .Ko sad garantuje da ce AO odbraniti .ma niko .Nadam se da ce me demantovati .Ima jos vremena nek dobro razmisli sta i kako .Al morace i rukama i nogama da grabi da uzme AO 2021.

mali mikica

pre 3 godine

Voleo bih da u ovu pricu o GOATu u tenisu uvedemo Bjerna Borga. Covek je prestao da igra kada je imao 26 godina i 11 gren slem titula. Na Rolan Garosu-Pariz 6, Vimbldon 5 i 4 US open. Australiju prakticno nije igrao sem jedne godine i ispao u 3. kolu. Naravno "sta bi bilo kad bi bilo" ali
zamislite da je igrao, recimo,kao Federer do svoje 39. godine. Jos 13 godina i 52 gren slem turnira. Valjda bi osvojio jos po neki.

Pepe na piramidi

pre 3 godine

Pa nije... obojica imaju bedniji skor sa Đokovićem na najvažnijim turnirima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 14. oktobar 2020 17:02)

U finalima GS turnira, 16-10 za Nadala.
Šta ćeš važnije od toga...
Ako gledaš sve turnire i sve igrače, onda Novak ima bedan skor sa Safinom, kome ni set nikad nije uzeo iako su igrali i kad je Novak već bio GS šampion.
Protiv Rodika, takođe negativan skor, na US Openu koji se igra na njegovoj omiljenoj podlozi ima manje titula od Nadala, ni jedno olimpijsko zlato... Kako takav da bude GOAT.

pera

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!


Kako te nije sramota, mrznja ka srbima uvek bila. ali dzaba sto nas vise mrzite mi smo sve jaci. a znas kad ce te da imate vi tenisera najveceg u istoriji, nikad, jer ste izrodi rodjeni u mrznji

Topnik

pre 3 godine

Iduća sezona će odrediti konačni poredak. Zasada bih rekao da je Nadal na vrhu, ova pobjeda mu je bila najveća u karijeri po svemu.

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

Teške gluposti

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

Strice Toni u pravu si u svemu - sem u jednom. A ti to isto znas kao i ja - nas Rafa ce biti na kraju trke prvi. I ti i ja i skoro pola teniskog sveta zivimo za taj dan, vrlo uskoro. Vamos !!!!!

Dobar vic

pre 3 godine

(Cole, 14. oktobar 2020 14:08)

Jel to ona lista na kojoj je Lendl debelo ispred Samprasa, a Endi Marej ispred Lejvera ?
Privatna lista jednog sajta, gde se osvojeni Masters vrednuje više nego Olimpjisko zlato, a prvo mesto na kraju godine, kao osvojeni GS turnir.
Da ne pominjem poređenje igrača iz ranijih vremena, gde se igrao mnogo manji broj turnira, posebno Mastersa koji nisu ni postojali, niti se igrao Olimpjijski turnir itd.

Srki

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.
(Washington, 14. oktobar 2020 14:59)

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.

King Roger

pre 3 godine

Jedini pravi GOAT je Federer zbog inteligentne igre na terenu koju priznaje i sam Nadal i Nolo.Nije svejedno kako pobedis protivnika.Svi znaju da je igranje kao sto radi Kralj Federer najteze jer ne moze svako da matira protivnika tako brzo.

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

Lajavi krelac

pre 3 godine

Jesu najveći. Još malo. Godinu-dve maksimalno. A onda će najveći biti onaj koga će teško ko ikada stići po svim parametrima.
Mada, kako ovi novi igraju jedan vanserijski talenat i eto ti ponovo Federera protiv Južnog, Henmana, odrtavelog Agasija i druge boranije da uzima GS-ove...

idi nahrani koze

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.
(Milan Loznica, 14. oktobar 2020 13:46)
A internet batali kada ni posle par godina ne kapiras da Jumko hejtuje ljudima nikove.

Сеновић

pre 3 godine

Ако Ђ буде имао највише недеља, највише мастерса, више победа у односу на ову двјицу биће тешко одлучити се. Тренутно је Надал број ЈЕДАН.

Srki

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...
(makarenko, 14. oktobar 2020 13:59)

Kad smo već kod toga, videćeš da će onaj igrati još samo sledeće godine i onda ide u penziju. Osvojiće jedan GS sigurno, eventualno dva. Neka ga, dosta je postigao, neka se posveti porodici, neka uživa u penziji.

Srki

pre 3 godine

švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere
(čabar, 14. oktobar 2020 14:36)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer.

Sećam se da kad sam se mučio, išao sam kod njega u sobu i plakao. Jednom sam bio ljut na sebe, a on me je podigao. Bilo je to protiv Melcera, ležao sam na podu i plakao slomljen." 18.04.2020.

lal

pre 3 godine

@mali mikica: monika seles je imala 8 komada sa tek navrsenih 19... a za razliku od borga nije joj ostavljena mogucnost da obori sve moguce i nemoguce rekorde...
borg je bio paklen igrac, ali nagadjanja su jako nezahvalna u sportu... random primer: simanic je delovao kao zver naspram doncica, danas bi me bilo sramota da pokusam da ih uporedim...

Helenista

pre 3 godine

@Ivan Ivanovic
Tri meseca, ili mjeseca, posle Vimbldona, kad je Semirov pacijent dobio meč u tri taj-breka, dva seta je ladno izgubio, najveći teniser "svih vremena", posle Roda Lejvera, u 39. godini dobio je srbskog gosta sa 6:4, 6:3. U svojim najboljim danima, Lejver i Federer lako su pobeđivali Kiru i Cicipasa, a nisu sami sebe udarali desnom rukom u levu, što je bilo tužno, koliko je bilo otužno.

Goran Loznica

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!

adem

pre 3 godine

neka ima djokovic i najvise GS, sve mu je dzabe, najpopularniji i najpoznatiji teniseri koji u uzor velikom broju tenisera su federer, kao prvi, i nadal kao drugi. i oni ce tako ostati. cak i ako ga nadal prestigne za jedan GS, ne verujem da ce moci postati ikona tenisa kao federer, iako ja licno navijam za nadala uvek. djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. on je kao i klicko u boksu, ima neke rekorde, ali ga danas niko ne pominje. zao mi je ali to je istina.

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

Srki

pre 3 godine

Pogledajte samo ovu predivnu fotografiju...G.O.A.T. i potG.O.A.T. Ceo svet ih voli i poštuje, osim jedne male i siromašne "crne rupe Evrope", Evropske Severne Koreje. Ostali mogu samo da im zavide, da uvek budu treći, da njihova familija plaća novinske članke i botove, a njihovi navijači da izmišljaju statističke podatke i teorije zavera koga nikoga u svetu ne interesuju. Globalno gledano, ovi poslednji su tako mali i mizerni u odnosu na svet, kao zrno peska u pustinji. Genetski škart koji laje samo u svom "dvorištu", a izvan njega je tako nemoćan...ne čuje se i ne vidi se!

Oh

pre 3 godine

@ak47

A kad ce ih to prestici, buduci da 12 godina neuspesno juri za njima? Mislite da ce u 34+ igrati bolje nego u dvadesetim? Ne bulaznite, njegov voz je prosao, niti je on kapacitet da tako nesto uradi. Da je imao i gram sanse da ih stigne ikad, zar se to vec ne bi desilo? Izgleda da ceka da obojica odu u penziju (kao sto je i poceo da osvaja kada su oni bili fizicki lose), medjutim ovi mladi ga vec deru gde stignu, tako da mu se svakako lose pise. Prihvatite istinu i oladite vise.

MILENA

pre 3 godine

Sada će ona jedna te ista pesma.
-Vodecete vi kad Novak osvoji za dve godine sve i bude imao najviše...
- A zašto samo GS isto su važni i Mastersi i nedelje i šargarepe na pijaci...
-Mrze ga anglosaksonci sto je Srbin
-On je dobar čovek a oni loši...
Bla, bla, bla...
Ova dva gospodina na slici su članovi kluba 20. Ćao nolomani

Pelcujte Nola

pre 3 godine

Kad zavrse karijere, bice u redu. Medjutim ima tu jedan problem Toni. Kad zavrse karijere oni to nece biti. A ti znas ko ce. Cmokic antisrpskim botovima

Srki

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.
(Washington, 14. oktobar 2020 14:59)

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.

Nes

pre 3 godine

Nole nazalost nikada nece stici Fedexa a pogotovo nikkad Nadala. To je nazalost cinjenica. Jednostavno je unistio svoje mogucnosti na US openu. Godine ga gaze a stizu i mladi teniseri koji i te kako imaju sta da kazu u ovoj trci.

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

Marko

pre 3 godine

Hejtere ne boli to sto ce Djokovic mozda biti najbolji. Njih boli cinjenica da je jedan SRBIN usao u tu pricu uopste. To ih izjeda :) I posle se pitate zasto B92 objavljuje rezultate za hrvate u sportovima pa preko Djokovica se najbolje vidi koliko ih ima. To sto neki zele da predstave da ga mnogo Srba ne voli to je kompleks vece kategorije. Ja licno pratim tenis od 2007 i jos nisam naisao na nekog da ga ne voli, postoje ljudi koje ne zanima Djokovic i tenis, ali da ga neko pljuje to NE.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Kakav smehotres, pa njih dvojica drze doslovno jedan jedini rekord (20 GS naslova) dok No1e drzi sve ostale, uverite se i sami:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni: Djokovic (6/9)
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

Plus, dodatno:
H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

H2H Djokovic 29:27 Nadal

To su sve rekordi koji su najvazniji u tenisu! Ponavljam, oni tvrde da su bolji od Novaka a drze tek jedan od najvaznijih rekorda??? Sve ostale drzi Novak GOATovic!!!

Pepe na piramidi

pre 3 godine

Pa nije... obojica imaju bedniji skor sa Đokovićem na najvažnijim turnirima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 14. oktobar 2020 17:02)

U finalima GS turnira, 16-10 za Nadala.
Šta ćeš važnije od toga...
Ako gledaš sve turnire i sve igrače, onda Novak ima bedan skor sa Safinom, kome ni set nikad nije uzeo iako su igrali i kad je Novak već bio GS šampion.
Protiv Rodika, takođe negativan skor, na US Openu koji se igra na njegovoj omiljenoj podlozi ima manje titula od Nadala, ni jedno olimpijsko zlato... Kako takav da bude GOAT.

Mrgud

pre 3 godine

Nista ovde nije sporno. U ovom trenutku i jesu najbolji. Ako Novak odluci da ne pokusava dobar servis naci u bosanskim piramidama mozda ih prestigne po broju titula i onda nece Toni moci ovo da prica.

Rocky

pre 3 godine

Nadal ni u jednoj varijanti ne može da bude najveći jer on igra samo sljaku. Bez RG mu je statistika zanemarljiva.

I ako obadvojica ostanu na 20 GS on ne može Federeru ni da pridje.


A drugo, nije trka završena ;-))) To svrbi štrika Nadala... Nadal igra samo RG i ništa drugo ne može da osvoji.Novak može. I hoće. samo polako ...

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

Strice Toni u pravu si u svemu - sem u jednom. A ti to isto znas kao i ja - nas Rafa ce biti na kraju trke prvi. I ti i ja i skoro pola teniskog sveta zivimo za taj dan, vrlo uskoro. Vamos !!!!!

Srki

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))
(Ombre, 14. oktobar 2020 13:49)

Samo!? hahahahahaaaaa Ma ne, G.O.A.T. je onaj koji ima 2 tj 4 pobede više u odnosu na rivale, ali NARAVNO 1:7 na RG je tabu tema. Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord. Nije pobedio Vavru 5 godina, joj nemoj o tome! Ajmo da menjamo temu i da umesto toga pričamo koliko dugo ga Nadal nije pobedio na betonu hahahahaahaaaaaaaa

CroFed

pre 3 godine

Što ćale Srđan kaže na ovo sve? Hoće ovo guranje Rafe i Rogera od strane medija ispred Novaka stvoriti neki novi revolt/inat ili će Novica u depresiju pasti??

Aron

pre 3 godine

Razočarao me je Toni, mislio sam da je častan čovek a on ispade zloban i zavisan. Đoković je bolji igrač od obojice, da ne voli da se glupira i ponaša neozbiljno već sad bi imao ne 20 nego 25 gren slema. Nadal je od njega bolji samo na šljaci i nigde više. Njegov tenis je toliko defanzivan i dosadan da ga je ponekad i mučno gledati. Čim je brža podloga Đoković počinje da ga iscrpljuje non stop šaljući ga sa jednog kraja terena ns drugi. I tako ga relativno lako pobeđuje.

King Roger

pre 3 godine

Jedini pravi GOAT je Federer zbog inteligentne igre na terenu koju priznaje i sam Nadal i Nolo.Nije svejedno kako pobedis protivnika.Svi znaju da je igranje kao sto radi Kralj Federer najteze jer ne moze svako da matira protivnika tako brzo.

Ljubo

pre 3 godine

Reci mi striko kada je tvoj sestrić i onaj plačljivko zadnji puta pobedio Đokovića na Gren slemu,ja ću ti reći pobedio ga je prije 6 godina a onaj plačljivko prije 8 godina i ti bez imalo stida i sramote posle jedne pobede kojoj je najviše kumovao ovaj lažni virus što ste ga vi zapadni licemeri izmislili da bi namerno uništili ostatak sveta a da bi se vi još više obogatili ladno kažeš da su tvoj sestrić i onaj licemer iz Bazela najbolji u istoriji.Da nije ove šljake tvoj sestrić bi imao celih 7 Gren slemova.Ono što Đoković radi tvom sestriću i onom njegovom prijatelju iz Bazela od 2011 godine Bileće vas još dugo godina.Đoković zaostaje samo 3 Gren slema za ovom dvojicom i ima još 5,6 godina a to je još jednu 20 Gren slemova na kojima će ako se bude maksimalno posvetio tom cilju osvojiti bar još 10 Gren slemova pa ćemo videti šta će onda biti merilo za najboljega.

Milan

pre 3 godine

Sada je nadam se svima jasno , a meni još od pre nekog vremena da je ovaj strikan , samo bio lažno dobar prema Novaku , i da su mu njegovi , i interesi njegove familije ispred svega , pa i realnog davanja mišljenja.
Kako tiga voda breg roni , tako se i on ponaša ..
Kad je Novak bio u prajmu , tad ga je ovaj kao hvalio , da bi možda umilostio Novaka , da bude milostiv i blaži , u određenim mečevima kada bi igrao protiv Rafaela ..
A sada već od prošle godine je opasno okrenuo priču , što je mislim svima i više nego očigledno ..
Čovek jednostavno gura svog ljubimca ROÐU, I SVOG NEĆAKA , JER MU SE SADA UKAZALA OGROMNA PRILIKA ..
JEDNOSTAVNO , ODUVEK JE I ČEKAO PRAVI TRENUTAK DA TO URADI , ODNISNO POČBE DA RADI !! ..

Miki

pre 3 godine

Nadal je najbolji vec godinama. Sad je i zvanicno. Novak ce obaranjem broja nedelja izbiti na drugo mesto. Mislim da ce do kraja karijere Novak sigurno prestici Federera po GS titulama,ali ne verujem i Nadala..aliiii,Novak je to..tako da nista nije nemoguce..

Mikii

pre 3 godine

Treba imati zeludac pa pretiti nekome nakon onakve blamaze od pre samo par dana. Sta to govori? Da 97% ljudi koji ovde komentarisu uopste nisu ljubitelji tenisa, cak ni samog Djokovica, vec klasicni trolovi koji vode nekakav rat, a da ni sami ne znaju protiv koga. To su jadne, napacene duse koje umesto da kanalisu taj svoj bes i usmere ga na pravo mesto, oni to rade na drustvenim mrezama i ovakvim forumima. Zalost.

Teške gluposti

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Očigledno je da je Toni zaboravio na umlaćivanje njegovog bratanca od strane Noleta 7-8 mečeva za redom! Na betonu njegov silni bratanac nije mu set uzeo preko 6 godina, ej! I on najbolji u istoriji? Ha, ha, ha, ha! Smešno! Vreme je da Nole ponovo podseti Tonija ko je kralj! Doći će vreme kada će Toni opet sa bratancem ići u crkvu da se mole da Nole ne odigra nbajbolje! Doći će Australijen open, živi bili pa videli, doći će Rafa i Rodžer opet sa druge strane mrežice od Noleta pa ćemo da vidimo čija je statistika bolja! Ne može bratanac ovog uobraženog Španca da bude najbolji u istoriji kada je van šljake PROSEK, ajde malo jači od proseka, da ne budemo toliko strogi. Ali van šljake ni set ne bi uzeo ni Samprasu, a ni Agasiju, i Safin iz najbojih dana bi ga na betonu demolirao, prema tome daleko je Rafica od najboljeg svih vremena. Na šljaci da, tu je bratanac najbolji svih vremena, ali an ženeral, NIKADA, ima bar 10 boljih od njega kroz istoriju van šljake!

Sanja Kanacki

pre 3 godine

Tacno je da su njih dvojica najboji svih vremena ali postoji onaj koji je najveci svih vremena to jest neuporediv a to je Djokovic, sa njim ova dvojica ne mogu ni da se mere, on je dimezija iznad svih, ne merljiv statisticim podacima a to je pokazao u predhodnih 10 godina da je neuporediv i zato ga sa pravom izostavljaju (nedokucivo za nase uske poglede koje se ogledaju u brojevima i uporedjivanju) jer je neuporediv sa bilo kime! TATA IGRE!

srle

pre 3 godine

Još se ništa ne zna, videćemo, sasvim je u redu u ovom trenutku da se tako kaže. Za vas na Zapadu. Videćemo već za par meseci kako će se pričati, posle Australijan Opena i posle 8 marta 2021 godine, da smo živi i zdravi Toni Nadale.

pribil

pre 3 godine

Ni po jednom parametru se Nadal a i Federer ne mogu smatrati najvecima, sem po broju slemova zbog cinjenice da Nadal nema ni jedan zavrsni masters, Federer je gro uspeha ostvario od 2004-2008, kad su Nole i Nadal stasavali. Dalje, Nole zaostaje samo tri, ali 6 sezona no.2, plus preko 300 sedmica, pluz 5 zavrsnih, plus najvise mastersa, plus, bolji medjusobni, plus svi mastersi, plus svaki po 2 puta, plus sva cetiri slema u isto vreme, plus, sve to u eri pomenute dvojice. Zna se ko je goat.

Cole

pre 3 godine

Vidim, ovde se mnogi slazu sa Tonijem.
Ja vas pitam, da li ste vi koji "pratite"
tenis ikada usli u neku GOAT listu???
Na njoj lepo pise da je br 1 Federer
sa 930, br 2 Novak sa 855 i Rafa
sa 820 poena i tu se prica zavrsava.
Dakle, po toj logici koju imate su
samo GS bitni (jesu najvazniji) ali
onda 'ajde da bacimo u vodu br nedelja
na prvom mestu gde je Rafa daleko od
Novaka, br Zavrsnih mastersa na kojem
Rafa nema niti jednu titulu, Masterse
na kojima Novak i Rafa vode glavnu rec... Tako da...

tamo daleko

pre 3 godine

Samo polako, Novak će se vratiti još jači, a ovakve izjave su mu dodatna motivacija. Novak ima 3 GS manje, ali ima ukupno najviše osvojenih velikih turnira (GS, mastersi i završni turnir), uskoro po 6. put broj 1 na kraju sezone (više od obojice),uskoro najviše nedjelja kao broj 1,bolji međusobni skor s obojicom. Prema tome, Novak je već i sada realno najbolji.

Helenista

pre 3 godine

@Ivan Ivanovic
Tri meseca, ili mjeseca, posle Vimbldona, kad je Semirov pacijent dobio meč u tri taj-breka, dva seta je ladno izgubio, najveći teniser "svih vremena", posle Roda Lejvera, u 39. godini dobio je srbskog gosta sa 6:4, 6:3. U svojim najboljim danima, Lejver i Federer lako su pobeđivali Kiru i Cicipasa, a nisu sami sebe udarali desnom rukom u levu, što je bilo tužno, koliko je bilo otužno.

Milan_PT

pre 3 godine

Ili možda onaj koji ima izmišljeni, krnji Golden slam. Znaš ono, nisu sva četiri u istoj godini, nema Olimpijsko zlato, ali šššššššš to je tabu tema, daj mu izmislimo neki rekord...
(Srki, 14. oktobar 2020 14:01)

Jumko, da se imalo razumeš u tenis, znao bi da se od početka usvajanja pojma "Grand Slam", a to je bilo 1982. od strane ITF tim pojmom označavalo istovremeno posedovanje sva 4 najveća trofeja. Dakle, ono što je Novak jedini u Open eri postigao. Čak su dobijali finansijski bonus za to. Onda su 2011. uveli nove kategorije. Odtada se GS, kad se sva 4 osvoje iste godine, naziva kalendarski godišnji, a ako nije iste godine, ali je u nizu, onda je nekalendarski godišnji, a ako se skupe sva 4 tokom karijere nevezano, onda je karijerni. Ako se doda i zlato sa OI, onda je zlatni. Ne mogu da se setim kako se zove kad se slemovi upotpune sa ATP Finalsom, ali postoji i taj. Postoji i juniorski, kao i za igrače u invalidskim kolicima.
Dakle, ovaj nekalendarski nije izmislio Novak, a ni njegovi navijači, već ITF. Da si pratio tenis pre 2011. znao bi za to.
Taj nivo GS, koji je Novak osvojio, nemaju ni Rafa ni Rodžer, koji su na nivou karijernog, a da poseduju sva 4 istovremeno, mogu da sanjaju. Pogotovu Rodžer, Rafa ima teorijske šanse.
A kad smo kod izmišljotina, "postoji" i GS na šljaci, kad se osvoje Monte Karlo, Madrid i Rim sa RG. A to su izmislili Rafini navijači. Ne vas dvojica nolehejtera što stalno lažete i lupetate, već pravi navijači Nadala...

anfakbls

pre 3 godine

Možda je tako u tvom selu. Novak je uzor svima i ljudima van tenisa, a klincima pogotovo. Kako najbolji u istoriji da ne bude uzor djeci. Opet ponavljam svako selo ima pravo da izabere uzora.

Beobrad

pre 3 godine

Ne mozemo da kazemo, sve dok su Goati u minusu H2H sa onim koji "nije G.o.a.t."
Prosto!
Uostalom, trka nije zavrsena, a po mnogim parametrima pored H2H, Novak je bolji teniser od ove dvojice.

čabar

pre 3 godine

Novak čovek igra za sebe, meni je drago kad vidim srpsku zastavu pored bilo čijeg imena, a najdraže mi je kad opere nekoga pa ovi sto su savladali ekavicu počnu da kevću ovde o onom švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere

Milan_PT

pre 3 godine

Neće niko stići Rafinih 13 RG, ali ni Rodžerovih 8 WB, ali se to ovde namerno prećutkuje.
(Srki, 14. oktobar 2020 15:13)

O, poštenjačino, vidim da si spomenuo i Novakovih 8 AU Opena. Takođe si naglasio da je Novak pravi šampion jer ima 8:0 u finalima Australije, kao što je Nadal to za RG, dok je pravi šampion Vimbldona u stvari Sampras koji u finalima ima 7:0, naspram 8:4 Federerevih...

Srki

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...
(makarenko, 14. oktobar 2020 13:59)

Kad smo već kod toga, videćeš da će onaj igrati još samo sledeće godine i onda ide u penziju. Osvojiće jedan GS sigurno, eventualno dva. Neka ga, dosta je postigao, neka se posveti porodici, neka uživa u penziji.

Blek Stena

pre 3 godine

Nije u redu i ne možemo ih smatrati ni trenutno najboljima. GOAT lista kaže da je Djoković trenutno drugi, ima manje grend slemova ali ima više mastersa i 5 finalnih turnira više od Rafe, mnogo duže od njega je broj jedan a bolji je u direktnim duelima i od jednog i od drugog. Tako da je ako se sve gleda Novak trenutno drugi ali ni to ne zadugo. Još se mora reći da je Novak ove godine osvojio sve masterese (dva) koji su se igrali i jedan grend slem, što je mnogo bolji učinak od Rafe a o drugima i da ne pričamo.

Nikola

pre 3 godine

Tako je Toni,možemo ih smatrati trenutno najboljim al konačno najbolji može biti samo jedan a on se zove Novak Đoković!
(cipiripi, 14. oktobar 2020 13:30)

Zemljače, da l se on zove Pera,Mika, Žika,Laza ili Novak,trenutno je ovakvo stanje, e sad što ovaj naš kaska za njima, to je njegov problem.

Spirala

pre 3 godine

Posto cika Toni, a i ostali libertarjanci, najbolje razum'u brojke.
Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD

Goran mig

pre 3 godine

Trenutno striko, hoćeš li tako zboriti kada ih Nole pretekne u GS brojkama? U svim ostalima, uskoro mu niko neće ni prići. Za ovih 13. šljaka kapa dole.

Bizmark

pre 3 godine

...djokovic ce uvek biti jedan teniser koji je zadavao probelme njima dvojici, koji ih je pobedjivao, ali nikada nece biti u trci za GOAT-a. zao mi je ali to je istina.
(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

Ademe ne loži se... a sve i da bude tako - ti od tog nemaš ama baš ništa.

Сеновић

pre 3 godine

Ако Ђ буде имао највише недеља, највише мастерса, више победа у односу на ову двјицу биће тешко одлучити се. Тренутно је Надал број ЈЕДАН.

Vladimir

pre 3 godine

Smatram da najbolji ne postoji...
postoje vrhunski igrači koji dominiraju sportom 10-15 godina ali smatram da nijednog individualca ne treba markirati kao najbolji u istoriji tenisa npr.

Nadal je kralj šljake to se odavno zna.
Federer najlepši tenis igra i jedan od najboljih na travi ikada.
Novak je medju najboljima na travi i možda najbolji na betonu.
ali o5 svima nešto fali.
Nisu u svemu najbolji.

pozdrav svima :)

Danilo

pre 3 godine

E bre Toni,previse mislis o Djokovicu.Poceo si da imitiras Ivanisevica sa ovakvim besmislenim izjavama.Sta ces reci kad ih prestigne Djokovic.A znam ,,Roger i Rafa su najbolji igraci svih vremena posle Novaka Djokovica,,

pera

pre 3 godine

Naravno da je u redu i jedina prava istina!Dodao bih jos i Borga i Lejvera uz Samprasa.Nolo je tamo oko 8-9 mesta deli sa Vilanderom!


Kako te nije sramota, mrznja ka srbima uvek bila. ali dzaba sto nas vise mrzite mi smo sve jaci. a znas kad ce te da imate vi tenisera najveceg u istoriji, nikad, jer ste izrodi rodjeni u mrznji

Lajavi krelac

pre 3 godine

Jesu najveći. Još malo. Godinu-dve maksimalno. A onda će najveći biti onaj koga će teško ko ikada stići po svim parametrima.
Mada, kako ovi novi igraju jedan vanserijski talenat i eto ti ponovo Federera protiv Južnog, Henmana, odrtavelog Agasija i druge boranije da uzima GS-ove...

Washington

pre 3 godine

Sto se tice Rolan Garosa Nadal je tu GOAT i ko zna ko ce ikad biti bolji od njega. Ali za celokupnu tenisku karijeru tesko moze da se poredi sa Rodjom i Novakom.

Ivan Ivanovic

pre 3 godine

Legitimno razmisljanje ako se uzme u obzir broj GS-ova. Ako se uzme u obzir ostala statistika koja nije bas zanemarljiva, onda se moze doci do drugih rezultata. Ja bih recimo dao 4 gren slema za proslogodisnju pobedu na vimbldonu, gde je Rodzer osim gren slema izgubio i ono malo samopouzdanja sto mu je ostalo, a Novak je na izlasku sa terena u torbu spakovao i njegovu dusu koja stoji u ormaru zajedno sa trofejom. Nadamo se da ce jednog dana kada prestanu da igraju Novak dopustiti Rodzeru da pridrzi pehar dok mu je Novak bude vracao nazad.

Milan Loznica

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.

no name

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .Zal velika ostaje zbog Novakovog ziheraskog pristupa .jedino ako ga neka povreda nije mucila .Ko sad garantuje da ce AO odbraniti .ma niko .Nadam se da ce me demantovati .Ima jos vremena nek dobro razmisli sta i kako .Al morace i rukama i nogama da grabi da uzme AO 2021.

Hak Fin

pre 3 godine

Cekaj malo, ako se broje samo GS, sta onda svi iznose misljenje, mislim vecina nas znam matematiku, paonda OK, ko ima najvise GS bice najveci. E, onda dolazimo do apsurda da najveci nema npr zavrsni turnir, da ima najmanje nedelja na prvom mestu ili da najveci ima najmanje masters od njih trojica. Kako god gosn. Tenis u dzemperu nece biti najveci jer ce izgubiti sv glavne rekorde, a ako treba Rafa da bude najveci , sa 7 prekocenih GS npr, neka bude, matematika je matematika...

PihtijaTheGreat

pre 3 godine

(adem, 14. oktobar 2020 16:46)

neke statistike? kako se nole priblizava magicnom broju gs titula, tako popularnost postaje najbitnije statisticka kategorija... ako uzme najvise gs titula, najvise mastersa i bude prvi po broju provedenih nedelja ma prvom mestu atp liste, koja mu jos statistika treba?

Ombre

pre 3 godine

Možeš ih smatrati najboljim samo po broju GS, i to samo privremeno, naravno.

Videćemo na kraju karijere ko će biti najbolji :-)))

Lax

pre 3 godine

Mi se i uzdamo u to da postoje jasni kriterijumi za najboljeg (neka je to broj GS titula) i da ih baš vi odredite, a ne da posle kukate kad ih Nole prestigne i da tada izmišljate neke druge rekorde kao relevantne..

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

(Milan_PT, 14. oktobar 2020 15:23)

Nije lepo lagati.
U Open eri samo Rod Lejver ima sva četiri GS turnira u okviru jedne kalendarske godine.
Od žena samo Štefi Graf.
Novak je osvojio sva četiri u okviru dve sezone, a ako misliš da je to isto, probaj da uzmeš Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim na potpuno različitim podlogama u razmaku od samo par nedelja, pa ćeš shvatiti razliku.
Malo je tenisera koji su i samo to uspeli, ti proveri ko su, pa nam javi.

Srki

pre 3 godine

švajcarskom cmizdravcu. A njega će tek da dere
(čabar, 14. oktobar 2020 14:36)

"Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer.

Sećam se da kad sam se mučio, išao sam kod njega u sobu i plakao. Jednom sam bio ljut na sebe, a on me je podigao. Bilo je to protiv Melcera, ležao sam na podu i plakao slomljen." 18.04.2020.

Voja

pre 3 godine

Inače Đoković,a ne Rafa,je poveo 40:15,ali on je već tada znao da je sve rešeno.Genije,šta drugo da se kaže.Moja je isto imao šta da prigovori Novakovom treneru.Prilična euforija u Nadalovoj ekipi.Nisu ni oni baš tako smerni,kako se obično predstavljaju.Ali,igraće se još tenis,i to ne uvek na šljaci.

mali mikica

pre 3 godine

Voleo bih da u ovu pricu o GOATu u tenisu uvedemo Bjerna Borga. Covek je prestao da igra kada je imao 26 godina i 11 gren slem titula. Na Rolan Garosu-Pariz 6, Vimbldon 5 i 4 US open. Australiju prakticno nije igrao sem jedne godine i ispao u 3. kolu. Naravno "sta bi bilo kad bi bilo" ali
zamislite da je igrao, recimo,kao Federer do svoje 39. godine. Jos 13 godina i 52 gren slem turnira. Valjda bi osvojio jos po neki.

Klark

pre 3 godine

Zaradjena lova od turnira (na dan 12.10.2020.):
Novak-145 mil. USD
Roger-129 mil. USD
Rafael-122 mil. USD
(Spirala, 14. oktobar 2020 15:52)

E, mukice, Roger je zgrnuo milijardu od tenisa i zbog tenisa, što od turnira, što od sponzora, koji mu te pare nisu dali na lepe oči.
Posle njega su Nadal i Nišikori, koji ima opasne sponzore iz Japana i pun je kao brod.
Sumnjam da je Novak i u prvih pet po sveukupnoj zaradi od tenisa.
Naravno to sve nije ni bitno za nas, jer su oni odavno već bogati, sada se igra za istoriju i besmrtnost.
Zamisli da neko kroz dvadeset godina, napiše - Novak je GOAT jer je zaradio najviše para.
(Teške gluposti, 14. oktobar 2020 18:59

Zamisli da neko napiše kilometarski demanti na komentar čiju je poentu promašio. Nije tema ko ima najbogatije i najdarežljivije sponzore, već ko je na terenu, na TERENU (a ne 'zbog tenisa' jer ima lepe lokne napr.) zaradio najviše novca. E, taj novac na terenu je jedini koji se ne dobija na 'lepe oči'.

Topnik

pre 3 godine

Iduća sezona će odrediti konačni poredak. Zasada bih rekao da je Nadal na vrhu, ova pobjeda mu je bila najveća u karijeri po svemu.

Zuti

pre 3 godine

GOAT je Jordan.
Odlučivati o najboljem između Rođe, Novaka i Rafe je nemoguće, svako je dao poseban doprinos igri i tenisu.
Također zanimljivo je kako jedni druge teraju do limita, zamislite da nema Rafe i Novaka, ne bi Rođa igrao do 40te, već bi zaključio karijeru u ranim 30tima sa nekih 30 GSa na kontu.

I zapravo sve ove H2H matematike, broj nedelja, mastersi NE pokazuju da je 1 uverljivo bolje od ostala 2 koliko pokazuju da su sva 3 uverljivo bolja od svih ostalih.

To je to...

pre 3 godine

Sve je to u redu, samo da nisi cvilio pred finale kako ce to biti najteze moguce finale i mec za Rafu. A sad kao neka superiornost Rafe...

idi nahrani koze

pre 3 godine

Jeste, “Goran Loznica”, ti ćeš Novaka da smestiš na “8-9 mesto sa Vilanderom”. Čovek nije imao dan, i šta sad? Šta si ti tačno učinio za afirmaciju bilo kog sporta uSrbiji???

Novsk može da bude kakav god hoće. Dobar, loš, očajan, nervozan - on je NAŠ!!! Šta misliš dragi gospodine koliko Španaca i Švajcaraca navija za Novaka? A gledaj nas pametnjakovića. Tuga jesenja.
(Milan Loznica, 14. oktobar 2020 13:46)
A internet batali kada ni posle par godina ne kapiras da Jumko hejtuje ljudima nikove.

Srki

pre 3 godine

Nadal ne bi ni bio na 20 komada da da nije us opena .,jer uvek ide na siguricu a to je RG .
(no name, 14. oktobar 2020 14:17)

Ništa te nisam razumeo u ovoj rečenici.

Dobar vic

pre 3 godine

(Cole, 14. oktobar 2020 14:08)

Jel to ona lista na kojoj je Lendl debelo ispred Samprasa, a Endi Marej ispred Lejvera ?
Privatna lista jednog sajta, gde se osvojeni Masters vrednuje više nego Olimpjisko zlato, a prvo mesto na kraju godine, kao osvojeni GS turnir.
Da ne pominjem poređenje igrača iz ranijih vremena, gde se igrao mnogo manji broj turnira, posebno Mastersa koji nisu ni postojali, niti se igrao Olimpjijski turnir itd.

Nal Bandi

pre 3 godine

Mozda, zbog Gren Slemova, kao jedini ali veliki parametar u kome su ispred Djokovica.

Nadam se trenutno.

Nadam se da ce Novak Djokovic poceti da udara svom snagom lopticu, a ne da joj prenosi energiju mislima.

Hahahaha

pre 3 godine

Milan_PT
Imaš na internetu sve detaljno objašnjeno oko Golden slem, sve kategorije i sta podrazumeva. Mogu da ti napišem ovde, a mogao bi i sam da se potrudiš i pročitas, pa onda da pišes i nekoga ispravljas.

Neanalitičar

pre 3 godine

Tenis pratim od detinjstva, iako bez udubljivanja u statistike, istorijat itd. Ja se ne sećam da se ikada pre dizala tolika prašina i verglalo oko titule najboljeg ikada?!! Ono što se pratilo jeste ko je uzeo ili će uzeti turnir, ko je prvi na listi, ko je koga pobedio, ko je blistao itd. Ova trenutna histerija vezano za G.O.A.T. priču totalno je obesmislila izvornu poentu praćenja tenisa i navijanja. Toliko.

Semlin

pre 3 godine

Takve stvari tj. ko je najveći igrač svih vremena se raspravlja tek kada igrač završi karijeru, kada se podvuče crta. Sve dok je igrač aktivan, to je promenljiva kategorija.

mr

pre 3 godine

"Od početka, od 40:15 za Rafu, primetio sam da će (Rafa prim. aut) biti nepremostiva prepreka. Mislim da je to i Novak primetio i da je loše ušao u meč", rekao je Toni Nadal

Па једини је проблем што је било 40:15 за Новака на почетку. Е онда је Новак направио пар глупости и ту сам ја престао да гледам. А Тони вероватно мисли на исте моменте, само је или лоше интепретирао или лоше преведен.

zex

pre 3 godine

Ni jedan aktivan igrač ne može da bude G.O.A.T. Kad završi karijeru ide na listu. Tada je sve čisto šta ima iza sebe. Ovako se samo prepucavaju navijači...

lal

pre 3 godine

@mali mikica: monika seles je imala 8 komada sa tek navrsenih 19... a za razliku od borga nije joj ostavljena mogucnost da obori sve moguce i nemoguce rekorde...
borg je bio paklen igrac, ali nagadjanja su jako nezahvalna u sportu... random primer: simanic je delovao kao zver naspram doncica, danas bi me bilo sramota da pokusam da ih uporedim...

makarenko

pre 3 godine

Mnogo smarate sa tim ko je najbolji u istoriji! Pustite ljude da igraju tenis i gledaoce da uživaju u tom lepom sportu. Kad završe karijere trojica najvećih, onda treba svoditi račune...