Nedelja, 11.10.2020.

19:09

"Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao"

Novak Đoković je posle poraza u finalu Rolan Garosa govorio i o trci sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Izvor: LN

"Da mislim da je prekasno odmah bih se penzionisao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

Cinique

pre 3 godine

Tenis nije sport nego cirkus, šou biznis. Pravila su nedefinisana, različita od turnira do turnira, merila fluidna upravo zato da to ne bi postao sport, nego privatni ATP cirkus. To što su akrobate u cirkusu, poneki od njih ili čak i većina vhunske atlete, ni za "j" ne menja činjenicu da je reč o cirkusu. A smejete se onom "američkom rvanju", kečerima i "glupim amerima" onima koji se na to primaju kao majmuni i navijaju za svoje "favorite". Btw, i ti keleri su vrhunske atlete i profesionalci, bar uglavnom, kao i u tenisu. A i u tenisu ima i oduvek je bilo klovnova čija je jedina svrha da zabave do "glavnog događaja".
Kao prvo ne može tenis (sport) da se igra na različitim podlogama. Postoji odbojka, postoji odbojka na pesku, to su dva slična, ali dva sporta. Tenis se nigde više ne igra na travi osim u Engleskoj koja više i nema tenis, ima samo turnir. Joj pameti! Pa onda može da se igra Vimbldon u Dohi ili Pekingu, kao Pariz-Dakar reli u Južnoj Americi. Kad je lakrdija, neka je kompletna. Kad je cirkus, može i da seli šatru.

Ovako je sve to obavezno infantilno, kao kad se klinci prepiru da li bi Brus Li istukao Mohameda Alija ili ovaj njega. Ili već da li je Jokić bolji od Bolta, ne znam šta se danas klinci prepiru i ko su im junaci.
Vlasnici cirkusa se naravno opiru da prepuste monopol na cirkuski show i opstruiraju svaki pokušaj da se tenis unifikuje i napravi sportom. Ne zato što bi tenis i teniseri tada zarađivali manje, nego što bi oni.

Puno glava, malo pameti

pre 3 godine

Ljudi, titula GOAT zvanicno ne postoji. Ne raspravljajte o tome ako pojma nemate. Uporedjivati R.F., R.N. i N.Dj. je, u najmanju ruku, besmisleno. To su tri razlicita nacina igranja tenisa. R.N. je levoruk, R.F. igra jednorucni backhand, Nole ima svoj nacin igre, svoj trojici odgovaraju razlicite podloge. Dakle, samo iz ovih par poredjenja se vidi razlicitost. Niko od njih trojice nema priblizno jednak broj pobeda na svim GS. Najbolji je onaj koji na svim podlogama tuce sve ostale, bitan je medjusobni skor i ko ima najvise nedelja na 1. mestu ATP liste, sve ostalo je nevazno.

P.S. Klincima- komentatorima savetujem da uzmu reket u ruke i da probaju da igraju tenis, za pocetak moze i stoni tenis, pa kada prebole upalu misica, neka komentarisu.

hawk eye on clay

pre 3 godine

Svako ko ima dobru moc zapazanja mogao je da primeti da je ovakvoj igri(servisu)Djokovica doprinela povreda ledja(vrata) koju vuce jos od QF i da je on preveliki sportsmen da bi predao mec.
Kako drugacije objasniti manje od 20% posto prvog servisa u prvom setu.

CroFed

pre 3 godine

@auuuu bato

Hvala što si mu objasnio. Tko mu je kriv što se "opustio" protiv Stana i igrao ziheraški tenis. Ovako bi se hvalio da je osvojio kalendarski slam (nešto neviđeno u modernoj eri), i osvojio RG pritom dobivši putem najvećeg zemljaša Rafu, znači sve isto kao Roger. Jedino što Roger nije izgubio od Soderlinga a Novaku se dogodio Wawrinka...

auuuu bato

pre 3 godine

@mix
Ta činjenica ti nije tačna, nije Novak osvojio rg pobedivši Nadala, osvojio je naredne godine kad se Nadal povukao zbog povrede...tako da je i Novakov rg isti kao i Federerov.

Марко Краљевић

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)
Једини тенисер који је освојио све АТП турнире и Слемове је Новак. Надал никада није освојио завршни мастерс. Надал нема освојене све мастерс, Новак има бар сваки двапут. Надал никада није освојио два четири Слема у низу, Новак јесте. Надал није ни близу броју недеља као што имају Федерер и Новак.

Narcis

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)


Nadal nikad ne moze biti GOAT, jer je previse meceva izgubio van sljake od Novaka, premalo je bio na celu Atp liste i nezvanicno prvenstvo sveta u tenisu tj Vimbldon je samo 2x osvajao. Moze imati jos 30 RG dzabe.

Friki

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!

Dasa

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!
(Friki, 11. oktobar 2020 21:03)


Da li znas da je 2018. godine Novak imao 12GS, sada ima 17. Nista vise necu reci.

mix

pre 3 godine

Novak je osvojio RG pobedivsi Nadala,Federer je osvojio RG,tako sto je imao srecu da ga izbaci Soderling.To je cinjenica koja ne moze da se prenebregne.
Idemo Nole,jos mnogo pobeda i oehara je pred tobom.

alfabet

pre 3 godine

lavina komentara navodnih novakovih navijača koji se stide njegovog nastupa danas. Nemojte da vas to zavara. Pravi Novakiv navijač nikad tako nešto ne bi izjavio, nego bi ga potapšao pi ramenu i rekao napred Nole još jače. Ne slušajte ove gnjide po komentarima koji svo svoje vreme ulažu u to da stvore lažan dojam. Napred Nole, jedan rekord za GOAT-a sigurno pada sada do kraja karijere samo lov na slemove. Ova 2020 je bila lidnau, ko zna šta bi bilo da nije bilo ovog kovida itd. Verujemo u tebe, to su samo 3 slema još, ti znaš da osvojiš po 5 , 6 u dve godine. idemo. Napred Srbine, imaćeš 25 na kraju.

splicho

pre 3 godine

ostaje žal za us openom u kojem bi sigurno prebio one plasljivce s nulom...nadal je kralj sljake a nole nije igra na svojoj razini...da je treci set bar uzea ovome ide voda u uši i kraj, jer realno nole ga mentalno posjeduje kao i feda koji je ispod obojice

nema veze bar je dobio diplomu s medicine zbog zasluga s medicinskim time outima

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Sve sve da Nole više ne osvoji ni jedan Slem, do sada ih ima 17! Ej, SEDAMNAEST! Znate li vi ŠTA to znači i koliko je to veliko dostignuće! Osvojiti 1 Slem izuzetno je velika stvar jer se na taj način upisujete u večnu knjigu Gren Slem šampiona, osvojiti nekoliko Slemova, to je već velika stvar, to već mogu samo vanserijski šampioni, osvojiti dvocifren broj Slemova, to je ekstra klasa, to je klasa koja se jednom u pola veka rađa, osvojiti 17 Slemova, to je dostignuće svojstveno samo mega teniserima, a njih je samo 3 i više ih neće ni biti. Kada se samo setim vremena kada su Federer i Nadal bili svoje velike bitke a Nole bio treći dugo dugo vremena iza njih, tada je Federer već imao dvocifren broj Slemova a Nole samo 1! Nikada nisam verovao da će imati 17 2020. godine a evo, to se desilo, to je ogromno dostignuće, sva trojica zaslužuju veliko poštovanje za svešto su uradili i nema mesta nikakvoj "tragediji" ako slučajno Nole i ostane na koti 17! Velika je to brojka! A Nadalu ostaje rekord na Rolan Garosu kao nešto što niko nikada neće neće dostići, dok postoji ova planeta, ali, na ostalim podlogama nije ni blizu najboljeg svih vremena, mada je i tu vanserijski naravno.

kneza

pre 3 godine

Jeste da mu nije usao servis,jeste da je bio malo melanholican,Ali sto je izgubio je sto nije bio spreman na te njegove balon lopte,bice I toga ima dana za megdana,IDEMO NOLE DALJE!!!!

Darko

pre 3 godine

Realno nije ni bilo za ocekivati da Nole dobije Nadala u RG.Da je uspio to bi bio piduhvat.Dogodine ce isto biti jakou tesko.Noletove sanse su AO,WB i US open.Na te G. Slamove treba da se fokusira.Zao mi je sto nijese osvojio Us Open ove godine,ali nema veza,osvojit ce dogodine.

saša

pre 3 godine

@I Novak....
E stvarno se izvukao razvalio ga u petom setu sa 6:1! A doći će vreme da se igra i na betonu pa videćemo! Time što pišeš gluposti nećeš umanjiti Novakove pobede jedino sebe možeš da ubediš u ono što samo ti vidiš!

обс

pre 3 godine

Разумети Новака је дијагностички елемент. И није битно ко колико воли или не воли и ко колико схвата Новака? Проблем је што не схватање Новака мени прави проблем у реалном животу. Ради се о помереној свести, надреалним пројекцијама сопствене неостварености, љутњи на уложен кладионичарски новац... Беснило подсвести. Љутњу "свести". Да сам Новак исто бих радио. Нисам Новак, али Новак мора да зна да његов космос постоји и у оних који нису материјално остварени. Као што сам ја и многи. Новак је универзум и спознаја тога је болна за неостварене у једином животу. Постоји много "Новака" у Србији. Хвала реалном Новаку што им пуни батерију. Ову "ванНовак" бесвест не треба коментарисати. Она животно лута између новог аутомобила, новог стана, новог посла, новог намештаје, новог "хит" посла који доноси зараду, новог супружника (супружнице) који(а) не вара... Новака треба мрзети јер није Ви.

Ljubo

pre 3 godine

Mi koji navijamo za tebe mislim da ti želimo da postaneš najbolji svih vremena više nego ti sam.Mnogo si tvrdoglav,imaš 33 godine a ponašao se ko tinejdžer kada ti se ne igra ti ne želiš da igraš.Nećeš ti nama nauditi sam ćeš sebi nauditi jer ako budeš imao takav pristup poslu kojim se bavim nećeš nikada prestići onu dvojicu ispred sebe a toliko si bolji od njih.Pa čak i od ovoga Nadala na šljaki a to si pokazao 2011 godine kada si bio toliko bolji od njega a kada je trebalo da se upiše u istoriju kao jedini koji je imao najviše pobeda od početka godine ti si zakazao protiv onoga Federera kojega si mogao i sa jednom rukom da pobediš na šljaki isto i sada kada si se mogao da upiše u istoriju i da budeš jedini koji je osvojio svaki Gren slem dva puta ti si opet odlučio da ti se danas ne igra.E moj Nole tako se ne postaje najbolji svih vremena a ti vidi šta ćeš dalje,vreme neumitno teče a ti si i dalje u velikom zaostatku.I što je najgore od svega ideš na vodenicu onima koji te pljuju i omalovažavaju.

satelit

pre 3 godine

kad god mnogo prica,lose prodje....Kad cuti Novak je ubitacan. kao da pokusava pricom,o formi,motivisanosti da pokoleba protivnika.Danas je izgubio u svalcionici... U karijeri je puno poklonio GS titula ,izgubivsi finala..Idu godine,mladji dolaze

dzo

pre 3 godine

Nole svaka cast hvala ti na svemu. Sada odmori pa u napad na Australiju konacno je pao i Federerov rekoed po broju sedmica.I ne obracaj paznju na ove jadne ljude koji te blate jer oni nikada iz tog blata nece ni izaci

Kiza i Komina

pre 3 godine

Bojim se da si malo zakasnio sa jurnjavom GS titula. A, kao što neko reče pre neki dan Novak je sebi najveći protivnik, tj. njegova psiha. Da počnemo od 2008-me i prve titule. Sledi tri godine alergija, disajnih problema, žuljeva, predaja mečeva, tri izgubljene godine. Onda ide povreda lakta i famozni Pepe Imaž. Umesto da se ide odmah na operaciju, Pepe savetuje da se jede koštana srž i da se grli drveće i još 18 meseci odlazi u nepovrat. Kada na to dodamo famozna finala protiv Mareja na Vimbldonu i USO gde ti se nije igralo ili te nervirao vetar, ako dodamo polufinale USO protiv Nišikorija koji je jedva išao po terenu, a u finalu je čekao Čilić, mogao si mnogo mnogo više. Danas bi trebao da imaš 25 GS titula, ali gledajući šta si sve radio i ovih 17 je ozbiljna brojka. No ako imaš snage i volje kao što kažeš bori se i srećno.

dare slovenac

pre 3 godine

poraz 3:0 ili 3:2 isto bude na kraju... izgubiti od kralja peska koji ima na ovom stadionu 100 pobeda, 1 poraz od Novaka i jedan kada je igrao povredjen protiv Soderlinga... Fenomenalan uspeh je finale i bodovi za sedmice...

Lax

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...

Strucni komentator

pre 3 godine

da vama cika zika kaze. nema ovde GOATa. svi su oni isti.

da uzmes od federera I das novaku zbog jednog poena, ili da uzmes nadalu I das rodzeru zbog jednog poena... nema to veze. sva trojica su Goati. licno mislim da ce Nolo vec u Maju da osvoji Rg. samo treba neko da mu kaze da treba da se brani od rafe a ne da napada. da treba duge poene da igra, a ne da ima vise winnera a da izgubi. taktika mu je bila nula danas.

Kreluc

pre 3 godine

"Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?
(Lik, 11. oktobar 2020 19:55)"

Ništa. To su jedine prave titule kako si nazvao. Ne mogu se uspoređivati tenis na šljaci i tenis na travi i betonu. Nek se svatko naziva goatom tamo gde mu je mesto. Ako Novak bude na betonu i travi neka se naziva "goat na betonu i travi". Jer nazivati se goat na nečijem tuđem (šljaci) bi bilo ne samo nepošteno već i uvredljivo. Ili si prisvajati da je netko goat za sve a ovaj ga oduva kao vetar samo tako na drugoj podlozi. Zato goat - ali naglasiti gde. Mislim da je to jedino ispravno pošteno. Zamisli da se Šumahera naziva "najvećim vozačem svih vremena". Pa u kojoj kategoriji? Pa u kakvoj vožnji? Pa po kakvim pravilima vožnje? Zato se takve smesne titule ni ne daju globalno, da se ne bi uvredilo one koji su pravi goatovi u svojem "zanatu". Naskar vozači pod drugačijim uslovima voze nego formula 1. Eto, zato.

Larkin

pre 3 godine

Rralno ako je Federer u 35. ili 36. godini mogao da osvoji 3gs, zasto ne bi mogao Novak jos toliko? Njemu ne manjka kondicija...ishrana i raspored turnira su mu savrseni, sve je do toga da li zeli da igra ili ne, a on zeli. Ostaje nam samo da mu pozelimo srecu.

sasa.r

pre 3 godine

Novak jasno Srbima označio što je najbitnije u tenisu! GS momci, to je suština tenisa, sve drugo je neka statistika. Novak sledeće godine osvaja bar 2 slema

Sa ovim protivnicima, igracete do 76

pre 3 godine

Kakvi antitalenti su ostali protivnici, ocekujem da vas trojicu vidim da podignete trofej nekog Grand Slama i u 2048me

Eustahije Brzić

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...
(Lax, 11. oktobar 2020 20:00)

tacno... a time ce obojica preteci Federera i time ga duplo degradirati što Novaku olakšava problem oko stalnog usporedjivanja sa Federerom od strane kriticara i novinara placenih da se bave blacenjem Novaka i pravljenjem Kralja od Federera...
ovim potezom Novak im pravi dodatni problem...

radetoronto

pre 3 godine

Vi kako hocete, ali za mene postoji samo jedan trofej, a to je trofej za igrac godine. Taj pehar znaci da si svetski sampion u tenisu. Trenutno sva trojica imaju po 5.

auuuu bato

pre 3 godine

@(mikin, 11 oktobar 2020 20:00)

Ma važi brate, ustvari je Novak prodao, ups predao, ups poklonio, ups dalo na tanjiru...meč Nadalu, jel tako?
Ajde života ti, odro ga ko zeca ti pametujes nešto.

best of the best

pre 3 godine

Nadal je GOAT, otpočetka je namješteno protiv njega i samo je jedan zemljani Grand Slam i svejedno ih ima najviše. Nitko ga nikad nije pobijedio na njegovom Roland Garrosu u finalu dok je on druge pobjeđivao na njihovom. Njegova karijera je obilježena ozljedama dok Novak i Roger skoro nisu ni bili ozljeđeni.

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!

Stefan

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.
(Boyka, 11. oktobar 2020 19:49)

Upravo tako. Takodje bi dodao i to da ne treba gledati ni medjusobne duele, kao ni "velike titule".

Vanga

pre 3 godine

Kad malo sujeverno razmislim, zapravo i bolje što je izgubio taj baksuzni RG! Setimo se šta se desilo onomad pošto ga je osvojio! Sunovrat dvogodišnji! Pad na 22. mesto + napunio svoje rivale ni krive ni dužne GS-ovima. Uvek treba reći ko zna zašto je to dobro.

Bizmark

pre 3 godine

I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.
(Ve, 11. oktobar 2020 19:50)

Nekako je, i sa takvim servisom, napabirčio tih tričavih 17 titula, pa možda skrpi i još neke 3 od mogućih 12 u naredne tri godine.

Agent Smith

pre 3 godine

Федерер дефинитивно испада из ове ГОАТ трке. Само ми није јасно како Надал може да конкурише за ту титулу све и да на крају буде имао више слемова од Ђоковића, када су сви остали параметри убедљиво на Новаковој страни. Како да Надал понесе ту титулу када је 13 од својих 20 слемова освојио на једном турниру!?

Moglo je bolje, ali ni ovako nije lose

pre 3 godine

Ovo mu je Novaku bio 4. veliki turnir za manje od dva meseca. Na kraju ga je stigao umor, verovatno i ona povreda vrata zbog non-stop igranja. Za razliku od Novaka, Nadal je preskocio USO, sve podredio sljaci i tempirao formu za RG, sto mu se i isplatilo. Novak je uzeo dva mastersa, kompletirao sve masterse 2 puta, igrao u finalu RG i osigurao br. 1 na kraju sezone po sesti put, sto ce verovatno biti nedostizno i za Feda i Nadala. Iduce sezone, Rafa prestize Rodju po broju GS, a Novak po broju nedelja na prvom mestu. S obzirom da je godinu dana mladji od Rafe i 6 od Feda, moze se ocekivati jos GS.

mirjana simionska

pre 3 godine

Verujem u Novka,ali da izbaci Ivanisevica,servira lose to i sto gubi previse svojih servis gemova gaje kostalo mnogo puta da bude na ivici poraza ili kao danas da izgubi mec.A treba da radi i na iskoriscavanju brejk lopti,Ovako receno izgleda kao da Novak ima previse ''rupa''u svojoj igri,ali to moze lako da otkloni,a i ti drop sotovi,sto insistira na njima,pogotovu sa brzim igracima kao sto je Rafa,I na kraju ima i Novak svoj GS Australija je ''njegov'' dom,Tako da ima dana za jos ta tri cetiri GS.Vidimo se u Melburnu.

Bubica

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.

(Vanja, 11. oktobar 2020 20:02)

A šta zaboga može da bude 'sa tim čovekom'?? Otac dvoje dece, mladi milijarder, prošao i proživeo do svoje trideset i treće godine što četa ne proživi za tri života, pritom po opšte važećem mišljenju je mentalna gromada. Zaista nema potrebe da tako duševno brinete za njega. A Fedrer mu je nebitan ko semafor u GTA, jer on juri rekord a ne čoveka. Niko danas pojma nema koga je sve napr. Rod Lejver sustizao dok je stvarao svoje rekorde.

brutalno iskren!

pre 3 godine

Bez obzira na poraz danas No1e je i dalje u velikoj prednosti u trci za GOAT-a, Rafa je odmah do njega a dzemperko od danas vise ne drzi nikakav znacajan rekord:

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Year-end number one: Djokovic (6), Sampras (6)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Tako da, rodja ni u jednoj jedinoj konkurenciji nije u trci za GOAT-a!!! Jednostavno decko nema statistiku da potvrdi bilo sta. Jednostavno nije najbolji. Nije ni drugi najbolji. Tek treci. Lepo spavajte i ne zaboravite da je No1e 6 godina mladji od dede!!!

Samo napred Nole

pre 3 godine

Ljudi Nole je izgubio od najboljeg igraca na SLJACI koji je osvojio RG 13 puta sto nikome u istoriji tenisa nije poslo za rukom. Novak je jedva osvojio 1 RG bio nekoliko puta u finalu RG i tu titulu jedva osvojio zasto sto tada u finalu nije bilo Nadala. Treba biti realan nije Nadal bolji od Noleta na travi ili betonu ali na sljaci jeste, shvatite te to. Novak samo napred AO i tu si ti Novace Car.

Robinson

pre 3 godine

Kako si igrao bolje da nisi ni izlazio na teren. Toliku bezvoljnost na takav ulog još nisam video. Kao da je igrao neki turnir 250. I naravno, neizbežna filozofiranja dok sat otkucava i sve je manje vremena. Nadal se odlepio i definitivno i s obzirom da mu je Garos uvek rezerva imaće najviše Gren Slemova u istoriji. Lošiji igrač i od Federera i od Djokovića zahvaljujući šljaci biće najbolji svih vremena. Mada bih ja tu titulu najboljeg dodelio svoj trojici, a možda tako i bude na kraju. Što se Nola tiče verovatno će prestići Federera pod uslovom da se više bori u finalima. Razbio je Nadala u Australiji, ali Nadal se borio, za razliku od njega danas.

Lik

pre 3 godine

Ja bih rekao da je posle ovog meča prvi cilj ostvaren: Federer više nije najbolji svih vremena.
Po broju nedelja Novak ga prestiže u martu a po broju GSova Nadal ga je već stigao.

Стефан

pre 3 godine

Надал је био бољи и то је то .
Па да неће сад да одустане због оних који не би издржали ни 5 мин. на терену ал ето знају све .

mikin

pre 3 godine

Kada uporedim duel Schwartzmana i Thiema u cetvrtfinalu RG i ovaj izmedju Nadala i Djokovica uhvati me neopisivi bes. Prvi i drugi igrac sveta u finalu nisu bili ni do nogu pomenutoj dvojici i njihovom mecu u cetvretfinalu. SRAMOTNA igra Djokovica a Nadal je samo uzeo ono sto mu se tako podatno davalo na tanjiru. Nadalu cestitke jer je uzeo ono po sta je dosao a igrao je taman toliko da to ostvari. Vise je poena Djokovic poklonio Nadalu nego sto ih je ovaj sam osvojio.
ps. na momente se nisam mogao oteti utisku da je Djokovic prodao mec, toliko ja igrao Nadalu "na ruku". Uzas.

Zica

pre 3 godine

@Nastavlja se...
Jedno je sigurno...
Federer i Nadal ce imati vise GS od Novaka, a Federer vise nedelja od Nadala. Za GS cemo videti. Samo neznalica otpisuje Federera.
Uz to, na 3 od 4 GS bice bolji i od Nadala i od Novaka, imace vise titula od obojice.
Dakle, opet Novak najslabiji.

CAR SIMEON

pre 3 godine

Od Gorana Ivanisevica se ocekivalo da unapredi servis Novaka i asove,
a on sada ima slabiji servis, malo asova i vise duplih gresaka. Drop
sotovi i breik poeni su mu katastrofalni. Gorane obavio si svoje, mozes se vratiti, hvala za ucinak, A ti Novace kao da si ucio duple greske od
Marije Sarappove. Gospodine Vajda, ima li nade da ga vi povratite?

Larkin

pre 3 godine

Igraćeš ti još deset godina i osvojiti sve turnire, evo pitaj nolomane, reći će isto.
(Novak na terenima do 2030. godine, 11. oktobar 2020 20:22)

Ovo noloman si ponovio 50 puta danas a svaki put slicno napises samo promenis nick, pogledaj se u ogledalo zapitaj se da li si normalan...

Pantagruel

pre 3 godine

Жао ми је. Бар пет грендслемова је у току каријере изгубио кад је изгледало да их "мора" освојити и да пред собом има "никада лакши" пут. Нешто му се сваки пут десило у глави и подлегао је притиску, па подбацио. Ако се буде догодило да никада не стигне ову двојицу, разлог ће бити првенствено у томе. Волео бих да ме демантује.

duka

pre 3 godine

Razocaravajuci pristup meču. Videlo se i protiv Cicipasa, a u istom modu je usao i u ovaj mec. Bez strasti i zelje, nekako rutinski kao da igra sa 100 ta na listi.

zex

pre 3 godine

Tako je Novace, bice mnogo bolnih poraza i naravno pobeda.Neko je danas morao izgubi.Nije bio tvoj dan, Nadal je bio bolji ali bice vremena za revans.Za takvog igraca 3gs zaostatk je dostizan.Drago mi je sto imas volje da napredujes.Ogroman je uspeh biti u finalu GS, mnoge zemlje nemaju igrace ni u too 100.

ahila

pre 3 godine

Nole,Bogu hvala da te imamo.Mirna sam,pošto znam da Bog za tebe ima veoma lijep plan i realizaciju istog .Cestitam ti novo finake RG,to je veoma lijep uspjeh.Uvjerena sam da ćeš nam priuštiti,da bar još jednom, slušamo našu himnu iz Pariza.Volimo te do neba i dalje...Živ nam i zdrav bio!Bog te blagoslovio i dalje svim obiljem,a i cio naš narod i sve dobre ljude svijeta.

Stevanbas77

pre 3 godine

Uh koliko sam tuzan,tuzan i tuzan!!! Potrajace ova tuga nekoliko dana... nazalost. Moj Nole,hvala tebi na tom optimizmu i tvojim ciljevima. Ali ipak , sa 18 GS lakse do 20. nego sa 17 do 20GS. Ostaje nam da verujemo u tebe. NAPRED LJUDINO!!! ??????

Vanja

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.
Ovaj rekord u broju nedelja prestize sigurno (ne i onaj o broju neprekidnih nedelja, to je pod upitnikom).
Sledece godine ga smatram favoritom na AO, Rafa opet na RG, za Wimbledon ne znam ko je favorit, kao ni za US Open, sve opcije su vazece.

I Novak u 34. je đed

pre 3 godine

Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.
(Ejjj, 11. oktobar 2020 19:36)

Nećeš ti nikoga još dugo nešto da pitaš, nećeš ti da preboliš ovu pitu krompirušu, tortu od šargarepe i čorbu od brokolija, a kad bi nešto znao onda bi povezao i meč sa Cicipasom, gde se izvukao kao hrdež iz gaća, i priznao sebi da metalna gromada pored Cicipasa deluje kao mali žgolja na vetrometini, Cicipas za koji mesec ima da ga oduvava, na betonu.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da nije prekasno, naprotiv. Biće još dana za megdana Nole majstore, glavu gore. Uostalom, današnjim porazom od Nadala koji je pobedom izjednačio Federerov rekord Nole nije, sem velikog rivaliteta naravno, drugo ništa izgubio. I dalje je na koti -3 po broju Slemova, samo sada na toj koti ne juri samo Federera već i Nadala što može samo da mu bude još veći motiv da nastavi da se bori i ne sumnjam da on to i hoće, a i ume, a i može a i želi naravno.

Persona non granata

pre 3 godine

Pitanje za Agenta Smitha:
Kako onda i Đoković da ponese tu istu titulu kada je od 17 svojih slemova 8 osvojio na jednom turniru.

Darko

pre 3 godine

Sampion ostaje sampion, bravo Nole! Kao sto kazes mastersi su tvoji, nedelje su tvoje gotovo sigurno jer su rekli da ostaju bodovi i prva 2 meseca u 2021. godini, ostaje ti da se pomucis za slemove, celu karijeru ides kroz trnje a na kraju ces se radovati, verujem u to!

No1e

pre 3 godine

Zanimljivo da Novak i kad pobedi i kad izgubi grli protivnika, toliko dobra dusa. Zelim ti Nole svu srecu ovog sveta, nadam se da ces ostvariti cilj, za mene ces uvek biti najbolji igrac u istoriji ove igre sta god da se desi

dr. Roddick

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)

Kanidja PG

pre 3 godine

Dobra izjava, uz par mastersa svu paznju na GS. Na taj nacin komotno moze da igra jos 3-4 god na jakom nivou, posebno AO, US i VIMBLDON.
Odigrace Novak minimum jos 10-15 GS i ja 20+ ne dovodim u pitanje.
Mislilo se nece nikad 311+ a to je sada gotova stvar. Ljudi su ga otpisali jos pocetkom 2018 kada je bilo 20 - 16 - 12.
Samo Rafa i Nole guraju Svajcarac je penzioner u 40 god ne osvajaju se slemovi pored ova dva monstruma.

kaja

pre 3 godine

Tako je Nole! Verujemo u tebe! Stizes i ti kad tad tih 20 gs. Ne bih volela da smanjuje broj turnira jer uzivam da ga gledam, ali pretpostavljam da ce to mozda biti 1 ili dva mastersa manje (Pariz, Kanada) i to je to.

Djido Mova

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)
(dr. Roddick, 11. oktobar 2020 19:12)

Može da ima, ali ne znači da je veći favorit. I kladionice to znaju.
Nego budi Bog s nama za tvoje smejanje i namigivanje.

Djoda

pre 3 godine

Nazalost, kasno je. Od sledece sezone ce mnogo cesce GSove poceti da osvajaju mladji igraci. Cicipasa Novak moze da pobedi jos par puta, posle toga ce mladi Grk jednostavno postati uz Tima a mozda i Medvedeva prevelik zalogaj za Novaka.
Tu je Nadal u prednosti, iako se ne cini tako. Kazu on moze osvojiti samo RG. Mozda, ali cak i ako je tako on tu ima najvece sanse ubedljivo, a Novaku ce na ostalim turnirima koje moze pa jiti biti mnogo teze da pobedi mlade koji vec stasavaju i dolaze po svoj deo trofeja.

neki veliki dr

pre 3 godine

Pa prvi je njegov otac vršio pritisak da Federer okači reket o klin i da čuva decu..... Nigde nisam video slične izjave od strane Federerovog i Nadalovog okruženja

Boyka

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.

Lik

pre 3 godine

Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?

Mudrost

pre 3 godine

Nole treba da preuzme jednu stvar od Rodzera a to je da se previse ne trosi na RG kao i da ostatak karijere svu svoju energiju usmeri na preostala tri GS. Nadal je neprikosnoven na RG i tesko da ce ga iko dobiti na Satrijeu. Mozda kad omatori a pitanje i tad...

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa dobro jel mora u rubrici sport da bude 20 tekstova o RG a nijedan o fudbalskoj utakmici Srbije koja pocinje za 90 minuta? Koja je svrha onda posebnog Rolad Garos dodatka?

objektivni navijac

pre 3 godine

Verovatno sam jedan od najvecih navijaca Novaka Djokovica, posle ovako sramotnog izdanja danas, bez ikakve borbe, moze da osvoji jos deset slemova ja ga vise ne gledam. I dalje mislim da je GOAT.

Simke_007

pre 3 godine

Nevjerovatno bitan momenat je bio Us Open i diskvalifikacija.Sad bi Novak imao 18 titula...Ali idemo dalje...Sto se tice Nadala,meni nije jasno kako je uopste fizicki moguce osvojiti 13 puta turnir koji se igra na 3 dobijena seta.Granici se prakticno sa nemogucim.

vrg

pre 3 godine

bravo novace. sjajna izjava u ovakvom momentu. federerovo prvo mesto pada, a tada cao mastersima (dva put predjenoj igri) i krecu pripreme za dva komada olimpijskih igara i barem jos 20 slemova. nek svake godine uzme i po jedan (kao ove), pa padaju svi rekordi.
samo lagano. cuvaj zdravlje i udri. ako federer nije u penziji, ne vidim razlog da i ti ne igras do 40. uostalom, serva definitvino postaje bolja, a prebacivanja kraca.
na kraju je rafa kralj sljake, a ti jednostavno kralj! i federer ne ostaje zaboravljen, dobija specijalnu zahvalnicu za eleganciju. :)
idemoooo!

Momcilovac

pre 3 godine

Glavu gore Nole. Povećao si bodovnu razliku, bićeš prvi na kraju sezone. Prestićićeš Federera po broju nedelja na vrhu. Ima vremena i za 21 GS. Samo da si zdrav i posvećen.

MileR

pre 3 godine

Odmori nole i od izjava. Posle sramote koju si nam priredio bolje je da ćutiš o borbi. Ako se budeš borio kao danas, Nadal će osvojiti 27 GS titula.

Ejjj

pre 3 godine

Ljudi sta vam je?
Ovo je jednostavno bio los dan na poslu i to jos protiv Nadala na sljaci.
Novaka niko ne moze zaustaviti na tvrdim podlogama i tu razbija sve žive.
Mi imamo godišnje 4 Gs ( AO RG W USO), to je 3/4 turnira na brzim podlogama, a ja sam ubedjen da ce Nole svake godine osvajati min 2Gs na brzim podlogama(mozda se potrefi i neki RG)
Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.

Borsi

pre 3 godine

Bravo Novaće izdrži još malo skupi koji dodatni poen pa poslije sva koncetracija samo na slemove !!
Nije sramota izgubiti u finalu Pariza od Rafe !! Danas je igrao perfektmo !! Tvoje šanse su AO,Wimbledon i US open !
Ostani zdrav bez povreda pa radovaćemo se još kojoj dodatnoj tituli !!Odkaći ovaj poraz iz glave u što nesumnjam da nećeš ućiniti !
Ti si rodjeni šampion koji je to davno dokazao !
Mi tvoji navijaći smo uz tebe !

legolas

pre 3 godine

Čestitam Nadalu, vrhunski odigrao, dva tenisera ne bi mogla protiv njega danas.
Nole je doživeo prvi poraz u sezoni,nema razloga za paniku, baš nikakvu.
Savršen je, sezona dobra, a Nadal tamo gde je mogao jedino, tu ga je i dobio, sa igrom od 200%.
Što se meča tiče, mislim da Nole treba od početka da igra agresivnije i jače, energičnije, ako promašuje ima vremena da se ispravi i koriguje, ovako mislim da malo blaže i mekše ulazi u mečeve, pa mu i treba više napora kasnije da okonča meč pobedom.
To Nadal koristi i on nije od onih koji će mu prepustiti bilo šta, već uzima sve što mu se ponudi od starta, i to je ključ. Igra na maksimalnom nivou od prvog poena.

Nastavlja se...

pre 3 godine

Sve ok Nole,ne sumnjam da ćeš nastaviti da pokušavaš.US open si trebao-morao da osvojiš još tri puta,zaključno sa ovogodišnjim.Bilo kako bilo jedna stvar je sigurna,Federer neće držati ni jedan rekord za kriterijum GOAT-a.Rafa će osvojiti još koji GS,ti ćeš imati najviše nedelja na prvom mestu,međusoban skor,mastersi i to je činjenica.Samo je nedoumica broj tvojih GS kad jednog dana kažeš,dosta mi je tenisa i ove trke.Na kraju krajeva ljudi,ako stavimo po strani našu srpsku megalomaniju kad je sport u pitanju ovo što je Novak postigao je sportsko čudo.

Ve

pre 3 godine

Novakov servis je katastrofalno los, nikada gori! Ne danas, nego odavno.
I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.

Topnik

pre 3 godine

Čeka se komentar Wilandera, sjećam se da je on već nakon Gerasimova u prvom kolu rekao da se loše piše Noletu i Thiemu. Najveći stručnjak za tenis na svijetu.

Stara kuka

pre 3 godine

US Open Novace.8 finala i samo 3 titule na tvojoj podlozi.Kiksevi protiv Mareja i Vavrinke,a tek Nisikori i ove godine onaj peh sa sudijom.Nisi to smeo da prokockas,ali nikako.Sta je tu je,moras dalje pa sta bude.

KgK

pre 3 godine

Tako je legendo, samo napred, već u junu možeš biti u istoj ravni sa njima po tom segmentu, a šta je sa ostalima? Bićeš najbolji u istoriji, samo napred!

Ejjj

pre 3 godine

Ljudi sta vam je?
Ovo je jednostavno bio los dan na poslu i to jos protiv Nadala na sljaci.
Novaka niko ne moze zaustaviti na tvrdim podlogama i tu razbija sve žive.
Mi imamo godišnje 4 Gs ( AO RG W USO), to je 3/4 turnira na brzim podlogama, a ja sam ubedjen da ce Nole svake godine osvajati min 2Gs na brzim podlogama(mozda se potrefi i neki RG)
Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.

No1e

pre 3 godine

Zanimljivo da Novak i kad pobedi i kad izgubi grli protivnika, toliko dobra dusa. Zelim ti Nole svu srecu ovog sveta, nadam se da ces ostvariti cilj, za mene ces uvek biti najbolji igrac u istoriji ove igre sta god da se desi

Kanidja PG

pre 3 godine

Dobra izjava, uz par mastersa svu paznju na GS. Na taj nacin komotno moze da igra jos 3-4 god na jakom nivou, posebno AO, US i VIMBLDON.
Odigrace Novak minimum jos 10-15 GS i ja 20+ ne dovodim u pitanje.
Mislilo se nece nikad 311+ a to je sada gotova stvar. Ljudi su ga otpisali jos pocetkom 2018 kada je bilo 20 - 16 - 12.
Samo Rafa i Nole guraju Svajcarac je penzioner u 40 god ne osvajaju se slemovi pored ova dva monstruma.

Nastavlja se...

pre 3 godine

Sve ok Nole,ne sumnjam da ćeš nastaviti da pokušavaš.US open si trebao-morao da osvojiš još tri puta,zaključno sa ovogodišnjim.Bilo kako bilo jedna stvar je sigurna,Federer neće držati ni jedan rekord za kriterijum GOAT-a.Rafa će osvojiti još koji GS,ti ćeš imati najviše nedelja na prvom mestu,međusoban skor,mastersi i to je činjenica.Samo je nedoumica broj tvojih GS kad jednog dana kažeš,dosta mi je tenisa i ove trke.Na kraju krajeva ljudi,ako stavimo po strani našu srpsku megalomaniju kad je sport u pitanju ovo što je Novak postigao je sportsko čudo.

Momcilovac

pre 3 godine

Glavu gore Nole. Povećao si bodovnu razliku, bićeš prvi na kraju sezone. Prestićićeš Federera po broju nedelja na vrhu. Ima vremena i za 21 GS. Samo da si zdrav i posvećen.

Stara kuka

pre 3 godine

US Open Novace.8 finala i samo 3 titule na tvojoj podlozi.Kiksevi protiv Mareja i Vavrinke,a tek Nisikori i ove godine onaj peh sa sudijom.Nisi to smeo da prokockas,ali nikako.Sta je tu je,moras dalje pa sta bude.

Boyka

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.

Lik

pre 3 godine

Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?

Стефан

pre 3 godine

Надал је био бољи и то је то .
Па да неће сад да одустане због оних који не би издржали ни 5 мин. на терену ал ето знају све .

Borsi

pre 3 godine

Bravo Novaće izdrži još malo skupi koji dodatni poen pa poslije sva koncetracija samo na slemove !!
Nije sramota izgubiti u finalu Pariza od Rafe !! Danas je igrao perfektmo !! Tvoje šanse su AO,Wimbledon i US open !
Ostani zdrav bez povreda pa radovaćemo se još kojoj dodatnoj tituli !!Odkaći ovaj poraz iz glave u što nesumnjam da nećeš ućiniti !
Ti si rodjeni šampion koji je to davno dokazao !
Mi tvoji navijaći smo uz tebe !

brutalno iskren!

pre 3 godine

Bez obzira na poraz danas No1e je i dalje u velikoj prednosti u trci za GOAT-a, Rafa je odmah do njega a dzemperko od danas vise ne drzi nikakav znacajan rekord:

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Year-end number one: Djokovic (6), Sampras (6)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Tako da, rodja ni u jednoj jedinoj konkurenciji nije u trci za GOAT-a!!! Jednostavno decko nema statistiku da potvrdi bilo sta. Jednostavno nije najbolji. Nije ni drugi najbolji. Tek treci. Lepo spavajte i ne zaboravite da je No1e 6 godina mladji od dede!!!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Sve sve da Nole više ne osvoji ni jedan Slem, do sada ih ima 17! Ej, SEDAMNAEST! Znate li vi ŠTA to znači i koliko je to veliko dostignuće! Osvojiti 1 Slem izuzetno je velika stvar jer se na taj način upisujete u večnu knjigu Gren Slem šampiona, osvojiti nekoliko Slemova, to je već velika stvar, to već mogu samo vanserijski šampioni, osvojiti dvocifren broj Slemova, to je ekstra klasa, to je klasa koja se jednom u pola veka rađa, osvojiti 17 Slemova, to je dostignuće svojstveno samo mega teniserima, a njih je samo 3 i više ih neće ni biti. Kada se samo setim vremena kada su Federer i Nadal bili svoje velike bitke a Nole bio treći dugo dugo vremena iza njih, tada je Federer već imao dvocifren broj Slemova a Nole samo 1! Nikada nisam verovao da će imati 17 2020. godine a evo, to se desilo, to je ogromno dostignuće, sva trojica zaslužuju veliko poštovanje za svešto su uradili i nema mesta nikakvoj "tragediji" ako slučajno Nole i ostane na koti 17! Velika je to brojka! A Nadalu ostaje rekord na Rolan Garosu kao nešto što niko nikada neće neće dostići, dok postoji ova planeta, ali, na ostalim podlogama nije ni blizu najboljeg svih vremena, mada je i tu vanserijski naravno.

Darko

pre 3 godine

Sampion ostaje sampion, bravo Nole! Kao sto kazes mastersi su tvoji, nedelje su tvoje gotovo sigurno jer su rekli da ostaju bodovi i prva 2 meseca u 2021. godini, ostaje ti da se pomucis za slemove, celu karijeru ides kroz trnje a na kraju ces se radovati, verujem u to!

Dasa

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!
(Friki, 11. oktobar 2020 21:03)


Da li znas da je 2018. godine Novak imao 12GS, sada ima 17. Nista vise necu reci.

Simke_007

pre 3 godine

Nevjerovatno bitan momenat je bio Us Open i diskvalifikacija.Sad bi Novak imao 18 titula...Ali idemo dalje...Sto se tice Nadala,meni nije jasno kako je uopste fizicki moguce osvojiti 13 puta turnir koji se igra na 3 dobijena seta.Granici se prakticno sa nemogucim.

Pantagruel

pre 3 godine

Жао ми је. Бар пет грендслемова је у току каријере изгубио кад је изгледало да их "мора" освојити и да пред собом има "никада лакши" пут. Нешто му се сваки пут десило у глави и подлегао је притиску, па подбацио. Ако се буде догодило да никада не стигне ову двојицу, разлог ће бити првенствено у томе. Волео бих да ме демантује.

alfabet

pre 3 godine

lavina komentara navodnih novakovih navijača koji se stide njegovog nastupa danas. Nemojte da vas to zavara. Pravi Novakiv navijač nikad tako nešto ne bi izjavio, nego bi ga potapšao pi ramenu i rekao napred Nole još jače. Ne slušajte ove gnjide po komentarima koji svo svoje vreme ulažu u to da stvore lažan dojam. Napred Nole, jedan rekord za GOAT-a sigurno pada sada do kraja karijere samo lov na slemove. Ova 2020 je bila lidnau, ko zna šta bi bilo da nije bilo ovog kovida itd. Verujemo u tebe, to su samo 3 slema još, ti znaš da osvojiš po 5 , 6 u dve godine. idemo. Napred Srbine, imaćeš 25 na kraju.

neki veliki dr

pre 3 godine

Pa prvi je njegov otac vršio pritisak da Federer okači reket o klin i da čuva decu..... Nigde nisam video slične izjave od strane Federerovog i Nadalovog okruženja

Narcis

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)


Nadal nikad ne moze biti GOAT, jer je previse meceva izgubio van sljake od Novaka, premalo je bio na celu Atp liste i nezvanicno prvenstvo sveta u tenisu tj Vimbldon je samo 2x osvajao. Moze imati jos 30 RG dzabe.

Марко Краљевић

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)
Једини тенисер који је освојио све АТП турнире и Слемове је Новак. Надал никада није освојио завршни мастерс. Надал нема освојене све мастерс, Новак има бар сваки двапут. Надал никада није освојио два четири Слема у низу, Новак јесте. Надал није ни близу броју недеља као што имају Федерер и Новак.

mikin

pre 3 godine

Kada uporedim duel Schwartzmana i Thiema u cetvrtfinalu RG i ovaj izmedju Nadala i Djokovica uhvati me neopisivi bes. Prvi i drugi igrac sveta u finalu nisu bili ni do nogu pomenutoj dvojici i njihovom mecu u cetvretfinalu. SRAMOTNA igra Djokovica a Nadal je samo uzeo ono sto mu se tako podatno davalo na tanjiru. Nadalu cestitke jer je uzeo ono po sta je dosao a igrao je taman toliko da to ostvari. Vise je poena Djokovic poklonio Nadalu nego sto ih je ovaj sam osvojio.
ps. na momente se nisam mogao oteti utisku da je Djokovic prodao mec, toliko ja igrao Nadalu "na ruku". Uzas.

duka

pre 3 godine

Razocaravajuci pristup meču. Videlo se i protiv Cicipasa, a u istom modu je usao i u ovaj mec. Bez strasti i zelje, nekako rutinski kao da igra sa 100 ta na listi.

legolas

pre 3 godine

Čestitam Nadalu, vrhunski odigrao, dva tenisera ne bi mogla protiv njega danas.
Nole je doživeo prvi poraz u sezoni,nema razloga za paniku, baš nikakvu.
Savršen je, sezona dobra, a Nadal tamo gde je mogao jedino, tu ga je i dobio, sa igrom od 200%.
Što se meča tiče, mislim da Nole treba od početka da igra agresivnije i jače, energičnije, ako promašuje ima vremena da se ispravi i koriguje, ovako mislim da malo blaže i mekše ulazi u mečeve, pa mu i treba više napora kasnije da okonča meč pobedom.
To Nadal koristi i on nije od onih koji će mu prepustiti bilo šta, već uzima sve što mu se ponudi od starta, i to je ključ. Igra na maksimalnom nivou od prvog poena.

Larkin

pre 3 godine

Rralno ako je Federer u 35. ili 36. godini mogao da osvoji 3gs, zasto ne bi mogao Novak jos toliko? Njemu ne manjka kondicija...ishrana i raspored turnira su mu savrseni, sve je do toga da li zeli da igra ili ne, a on zeli. Ostaje nam samo da mu pozelimo srecu.

dzo

pre 3 godine

Nole svaka cast hvala ti na svemu. Sada odmori pa u napad na Australiju konacno je pao i Federerov rekoed po broju sedmica.I ne obracaj paznju na ove jadne ljude koji te blate jer oni nikada iz tog blata nece ni izaci

Moglo je bolje, ali ni ovako nije lose

pre 3 godine

Ovo mu je Novaku bio 4. veliki turnir za manje od dva meseca. Na kraju ga je stigao umor, verovatno i ona povreda vrata zbog non-stop igranja. Za razliku od Novaka, Nadal je preskocio USO, sve podredio sljaci i tempirao formu za RG, sto mu se i isplatilo. Novak je uzeo dva mastersa, kompletirao sve masterse 2 puta, igrao u finalu RG i osigurao br. 1 na kraju sezone po sesti put, sto ce verovatno biti nedostizno i za Feda i Nadala. Iduce sezone, Rafa prestize Rodju po broju GS, a Novak po broju nedelja na prvom mestu. S obzirom da je godinu dana mladji od Rafe i 6 od Feda, moze se ocekivati jos GS.

vrg

pre 3 godine

bravo novace. sjajna izjava u ovakvom momentu. federerovo prvo mesto pada, a tada cao mastersima (dva put predjenoj igri) i krecu pripreme za dva komada olimpijskih igara i barem jos 20 slemova. nek svake godine uzme i po jedan (kao ove), pa padaju svi rekordi.
samo lagano. cuvaj zdravlje i udri. ako federer nije u penziji, ne vidim razlog da i ti ne igras do 40. uostalom, serva definitvino postaje bolja, a prebacivanja kraca.
na kraju je rafa kralj sljake, a ti jednostavno kralj! i federer ne ostaje zaboravljen, dobija specijalnu zahvalnicu za eleganciju. :)
idemoooo!

Stefan

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.
(Boyka, 11. oktobar 2020 19:49)

Upravo tako. Takodje bi dodao i to da ne treba gledati ni medjusobne duele, kao ni "velike titule".

Bubica

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.

(Vanja, 11. oktobar 2020 20:02)

A šta zaboga može da bude 'sa tim čovekom'?? Otac dvoje dece, mladi milijarder, prošao i proživeo do svoje trideset i treće godine što četa ne proživi za tri života, pritom po opšte važećem mišljenju je mentalna gromada. Zaista nema potrebe da tako duševno brinete za njega. A Fedrer mu je nebitan ko semafor u GTA, jer on juri rekord a ne čoveka. Niko danas pojma nema koga je sve napr. Rod Lejver sustizao dok je stvarao svoje rekorde.

Djoda

pre 3 godine

Nazalost, kasno je. Od sledece sezone ce mnogo cesce GSove poceti da osvajaju mladji igraci. Cicipasa Novak moze da pobedi jos par puta, posle toga ce mladi Grk jednostavno postati uz Tima a mozda i Medvedeva prevelik zalogaj za Novaka.
Tu je Nadal u prednosti, iako se ne cini tako. Kazu on moze osvojiti samo RG. Mozda, ali cak i ako je tako on tu ima najvece sanse ubedljivo, a Novaku ce na ostalim turnirima koje moze pa jiti biti mnogo teze da pobedi mlade koji vec stasavaju i dolaze po svoj deo trofeja.

Samo napred Nole

pre 3 godine

Ljudi Nole je izgubio od najboljeg igraca na SLJACI koji je osvojio RG 13 puta sto nikome u istoriji tenisa nije poslo za rukom. Novak je jedva osvojio 1 RG bio nekoliko puta u finalu RG i tu titulu jedva osvojio zasto sto tada u finalu nije bilo Nadala. Treba biti realan nije Nadal bolji od Noleta na travi ili betonu ali na sljaci jeste, shvatite te to. Novak samo napred AO i tu si ti Novace Car.

KgK

pre 3 godine

Tako je legendo, samo napred, već u junu možeš biti u istoj ravni sa njima po tom segmentu, a šta je sa ostalima? Bićeš najbolji u istoriji, samo napred!

zex

pre 3 godine

Tako je Novace, bice mnogo bolnih poraza i naravno pobeda.Neko je danas morao izgubi.Nije bio tvoj dan, Nadal je bio bolji ali bice vremena za revans.Za takvog igraca 3gs zaostatk je dostizan.Drago mi je sto imas volje da napredujes.Ogroman je uspeh biti u finalu GS, mnoge zemlje nemaju igrace ni u too 100.

Mudrost

pre 3 godine

Nole treba da preuzme jednu stvar od Rodzera a to je da se previse ne trosi na RG kao i da ostatak karijere svu svoju energiju usmeri na preostala tri GS. Nadal je neprikosnoven na RG i tesko da ce ga iko dobiti na Satrijeu. Mozda kad omatori a pitanje i tad...

Djido Mova

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)
(dr. Roddick, 11. oktobar 2020 19:12)

Može da ima, ali ne znači da je veći favorit. I kladionice to znaju.
Nego budi Bog s nama za tvoje smejanje i namigivanje.

Darko

pre 3 godine

Realno nije ni bilo za ocekivati da Nole dobije Nadala u RG.Da je uspio to bi bio piduhvat.Dogodine ce isto biti jakou tesko.Noletove sanse su AO,WB i US open.Na te G. Slamove treba da se fokusira.Zao mi je sto nijese osvojio Us Open ove godine,ali nema veza,osvojit ce dogodine.

Topnik

pre 3 godine

Čeka se komentar Wilandera, sjećam se da je on već nakon Gerasimova u prvom kolu rekao da se loše piše Noletu i Thiemu. Najveći stručnjak za tenis na svijetu.

Ve

pre 3 godine

Novakov servis je katastrofalno los, nikada gori! Ne danas, nego odavno.
I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.

Bizmark

pre 3 godine

I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.
(Ve, 11. oktobar 2020 19:50)

Nekako je, i sa takvim servisom, napabirčio tih tričavih 17 titula, pa možda skrpi i još neke 3 od mogućih 12 u naredne tri godine.

Kiza i Komina

pre 3 godine

Bojim se da si malo zakasnio sa jurnjavom GS titula. A, kao što neko reče pre neki dan Novak je sebi najveći protivnik, tj. njegova psiha. Da počnemo od 2008-me i prve titule. Sledi tri godine alergija, disajnih problema, žuljeva, predaja mečeva, tri izgubljene godine. Onda ide povreda lakta i famozni Pepe Imaž. Umesto da se ide odmah na operaciju, Pepe savetuje da se jede koštana srž i da se grli drveće i još 18 meseci odlazi u nepovrat. Kada na to dodamo famozna finala protiv Mareja na Vimbldonu i USO gde ti se nije igralo ili te nervirao vetar, ako dodamo polufinale USO protiv Nišikorija koji je jedva išao po terenu, a u finalu je čekao Čilić, mogao si mnogo mnogo više. Danas bi trebao da imaš 25 GS titula, ali gledajući šta si sve radio i ovih 17 je ozbiljna brojka. No ako imaš snage i volje kao što kažeš bori se i srećno.

ahila

pre 3 godine

Nole,Bogu hvala da te imamo.Mirna sam,pošto znam da Bog za tebe ima veoma lijep plan i realizaciju istog .Cestitam ti novo finake RG,to je veoma lijep uspjeh.Uvjerena sam da ćeš nam priuštiti,da bar još jednom, slušamo našu himnu iz Pariza.Volimo te do neba i dalje...Živ nam i zdrav bio!Bog te blagoslovio i dalje svim obiljem,a i cio naš narod i sve dobre ljude svijeta.

mix

pre 3 godine

Novak je osvojio RG pobedivsi Nadala,Federer je osvojio RG,tako sto je imao srecu da ga izbaci Soderling.To je cinjenica koja ne moze da se prenebregne.
Idemo Nole,jos mnogo pobeda i oehara je pred tobom.

Vanja

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.
Ovaj rekord u broju nedelja prestize sigurno (ne i onaj o broju neprekidnih nedelja, to je pod upitnikom).
Sledece godine ga smatram favoritom na AO, Rafa opet na RG, za Wimbledon ne znam ko je favorit, kao ni za US Open, sve opcije su vazece.

CAR SIMEON

pre 3 godine

Od Gorana Ivanisevica se ocekivalo da unapredi servis Novaka i asove,
a on sada ima slabiji servis, malo asova i vise duplih gresaka. Drop
sotovi i breik poeni su mu katastrofalni. Gorane obavio si svoje, mozes se vratiti, hvala za ucinak, A ti Novace kao da si ucio duple greske od
Marije Sarappove. Gospodine Vajda, ima li nade da ga vi povratite?

MileR

pre 3 godine

Odmori nole i od izjava. Posle sramote koju si nam priredio bolje je da ćutiš o borbi. Ako se budeš borio kao danas, Nadal će osvojiti 27 GS titula.

Lik

pre 3 godine

Ja bih rekao da je posle ovog meča prvi cilj ostvaren: Federer više nije najbolji svih vremena.
Po broju nedelja Novak ga prestiže u martu a po broju GSova Nadal ga je već stigao.

dr. Roddick

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)

hawk eye on clay

pre 3 godine

Svako ko ima dobru moc zapazanja mogao je da primeti da je ovakvoj igri(servisu)Djokovica doprinela povreda ledja(vrata) koju vuce jos od QF i da je on preveliki sportsmen da bi predao mec.
Kako drugacije objasniti manje od 20% posto prvog servisa u prvom setu.

kaja

pre 3 godine

Tako je Nole! Verujemo u tebe! Stizes i ti kad tad tih 20 gs. Ne bih volela da smanjuje broj turnira jer uzivam da ga gledam, ali pretpostavljam da ce to mozda biti 1 ili dva mastersa manje (Pariz, Kanada) i to je to.

Stevanbas77

pre 3 godine

Uh koliko sam tuzan,tuzan i tuzan!!! Potrajace ova tuga nekoliko dana... nazalost. Moj Nole,hvala tebi na tom optimizmu i tvojim ciljevima. Ali ipak , sa 18 GS lakse do 20. nego sa 17 do 20GS. Ostaje nam da verujemo u tebe. NAPRED LJUDINO!!! ??????

Strucni komentator

pre 3 godine

da vama cika zika kaze. nema ovde GOATa. svi su oni isti.

da uzmes od federera I das novaku zbog jednog poena, ili da uzmes nadalu I das rodzeru zbog jednog poena... nema to veze. sva trojica su Goati. licno mislim da ce Nolo vec u Maju da osvoji Rg. samo treba neko da mu kaze da treba da se brani od rafe a ne da napada. da treba duge poene da igra, a ne da ima vise winnera a da izgubi. taktika mu je bila nula danas.

kneza

pre 3 godine

Jeste da mu nije usao servis,jeste da je bio malo melanholican,Ali sto je izgubio je sto nije bio spreman na te njegove balon lopte,bice I toga ima dana za megdana,IDEMO NOLE DALJE!!!!

Agent Smith

pre 3 godine

Федерер дефинитивно испада из ове ГОАТ трке. Само ми није јасно како Надал може да конкурише за ту титулу све и да на крају буде имао више слемова од Ђоковића, када су сви остали параметри убедљиво на Новаковој страни. Како да Надал понесе ту титулу када је 13 од својих 20 слемова освојио на једном турниру!?

dare slovenac

pre 3 godine

poraz 3:0 ili 3:2 isto bude na kraju... izgubiti od kralja peska koji ima na ovom stadionu 100 pobeda, 1 poraz od Novaka i jedan kada je igrao povredjen protiv Soderlinga... Fenomenalan uspeh je finale i bodovi za sedmice...

Eustahije Brzić

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...
(Lax, 11. oktobar 2020 20:00)

tacno... a time ce obojica preteci Federera i time ga duplo degradirati što Novaku olakšava problem oko stalnog usporedjivanja sa Federerom od strane kriticara i novinara placenih da se bave blacenjem Novaka i pravljenjem Kralja od Federera...
ovim potezom Novak im pravi dodatni problem...

Sa ovim protivnicima, igracete do 76

pre 3 godine

Kakvi antitalenti su ostali protivnici, ocekujem da vas trojicu vidim da podignete trofej nekog Grand Slama i u 2048me

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da nije prekasno, naprotiv. Biće još dana za megdana Nole majstore, glavu gore. Uostalom, današnjim porazom od Nadala koji je pobedom izjednačio Federerov rekord Nole nije, sem velikog rivaliteta naravno, drugo ništa izgubio. I dalje je na koti -3 po broju Slemova, samo sada na toj koti ne juri samo Federera već i Nadala što može samo da mu bude još veći motiv da nastavi da se bori i ne sumnjam da on to i hoće, a i ume, a i može a i želi naravno.

Larkin

pre 3 godine

Igraćeš ti još deset godina i osvojiti sve turnire, evo pitaj nolomane, reći će isto.
(Novak na terenima do 2030. godine, 11. oktobar 2020 20:22)

Ovo noloman si ponovio 50 puta danas a svaki put slicno napises samo promenis nick, pogledaj se u ogledalo zapitaj se da li si normalan...

auuuu bato

pre 3 godine

@mix
Ta činjenica ti nije tačna, nije Novak osvojio rg pobedivši Nadala, osvojio je naredne godine kad se Nadal povukao zbog povrede...tako da je i Novakov rg isti kao i Federerov.

objektivni navijac

pre 3 godine

Verovatno sam jedan od najvecih navijaca Novaka Djokovica, posle ovako sramotnog izdanja danas, bez ikakve borbe, moze da osvoji jos deset slemova ja ga vise ne gledam. I dalje mislim da je GOAT.

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa dobro jel mora u rubrici sport da bude 20 tekstova o RG a nijedan o fudbalskoj utakmici Srbije koja pocinje za 90 minuta? Koja je svrha onda posebnog Rolad Garos dodatka?

saša

pre 3 godine

@I Novak....
E stvarno se izvukao razvalio ga u petom setu sa 6:1! A doći će vreme da se igra i na betonu pa videćemo! Time što pišeš gluposti nećeš umanjiti Novakove pobede jedino sebe možeš da ubediš u ono što samo ti vidiš!

Puno glava, malo pameti

pre 3 godine

Ljudi, titula GOAT zvanicno ne postoji. Ne raspravljajte o tome ako pojma nemate. Uporedjivati R.F., R.N. i N.Dj. je, u najmanju ruku, besmisleno. To su tri razlicita nacina igranja tenisa. R.N. je levoruk, R.F. igra jednorucni backhand, Nole ima svoj nacin igre, svoj trojici odgovaraju razlicite podloge. Dakle, samo iz ovih par poredjenja se vidi razlicitost. Niko od njih trojice nema priblizno jednak broj pobeda na svim GS. Najbolji je onaj koji na svim podlogama tuce sve ostale, bitan je medjusobni skor i ko ima najvise nedelja na 1. mestu ATP liste, sve ostalo je nevazno.

P.S. Klincima- komentatorima savetujem da uzmu reket u ruke i da probaju da igraju tenis, za pocetak moze i stoni tenis, pa kada prebole upalu misica, neka komentarisu.

mirjana simionska

pre 3 godine

Verujem u Novka,ali da izbaci Ivanisevica,servira lose to i sto gubi previse svojih servis gemova gaje kostalo mnogo puta da bude na ivici poraza ili kao danas da izgubi mec.A treba da radi i na iskoriscavanju brejk lopti,Ovako receno izgleda kao da Novak ima previse ''rupa''u svojoj igri,ali to moze lako da otkloni,a i ti drop sotovi,sto insistira na njima,pogotovu sa brzim igracima kao sto je Rafa,I na kraju ima i Novak svoj GS Australija je ''njegov'' dom,Tako da ima dana za jos ta tri cetiri GS.Vidimo se u Melburnu.

Robinson

pre 3 godine

Kako si igrao bolje da nisi ni izlazio na teren. Toliku bezvoljnost na takav ulog još nisam video. Kao da je igrao neki turnir 250. I naravno, neizbežna filozofiranja dok sat otkucava i sve je manje vremena. Nadal se odlepio i definitivno i s obzirom da mu je Garos uvek rezerva imaće najviše Gren Slemova u istoriji. Lošiji igrač i od Federera i od Djokovića zahvaljujući šljaci biće najbolji svih vremena. Mada bih ja tu titulu najboljeg dodelio svoj trojici, a možda tako i bude na kraju. Što se Nola tiče verovatno će prestići Federera pod uslovom da se više bori u finalima. Razbio je Nadala u Australiji, ali Nadal se borio, za razliku od njega danas.

Vanga

pre 3 godine

Kad malo sujeverno razmislim, zapravo i bolje što je izgubio taj baksuzni RG! Setimo se šta se desilo onomad pošto ga je osvojio! Sunovrat dvogodišnji! Pad na 22. mesto + napunio svoje rivale ni krive ni dužne GS-ovima. Uvek treba reći ko zna zašto je to dobro.

Lax

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...

обс

pre 3 godine

Разумети Новака је дијагностички елемент. И није битно ко колико воли или не воли и ко колико схвата Новака? Проблем је што не схватање Новака мени прави проблем у реалном животу. Ради се о помереној свести, надреалним пројекцијама сопствене неостварености, љутњи на уложен кладионичарски новац... Беснило подсвести. Љутњу "свести". Да сам Новак исто бих радио. Нисам Новак, али Новак мора да зна да његов космос постоји и у оних који нису материјално остварени. Као што сам ја и многи. Новак је универзум и спознаја тога је болна за неостварене у једином животу. Постоји много "Новака" у Србији. Хвала реалном Новаку што им пуни батерију. Ову "ванНовак" бесвест не треба коментарисати. Она животно лута између новог аутомобила, новог стана, новог посла, новог намештаје, новог "хит" посла који доноси зараду, новог супружника (супружнице) који(а) не вара... Новака треба мрзети јер није Ви.

sasa.r

pre 3 godine

Novak jasno Srbima označio što je najbitnije u tenisu! GS momci, to je suština tenisa, sve drugo je neka statistika. Novak sledeće godine osvaja bar 2 slema

Ljubo

pre 3 godine

Mi koji navijamo za tebe mislim da ti želimo da postaneš najbolji svih vremena više nego ti sam.Mnogo si tvrdoglav,imaš 33 godine a ponašao se ko tinejdžer kada ti se ne igra ti ne želiš da igraš.Nećeš ti nama nauditi sam ćeš sebi nauditi jer ako budeš imao takav pristup poslu kojim se bavim nećeš nikada prestići onu dvojicu ispred sebe a toliko si bolji od njih.Pa čak i od ovoga Nadala na šljaki a to si pokazao 2011 godine kada si bio toliko bolji od njega a kada je trebalo da se upiše u istoriju kao jedini koji je imao najviše pobeda od početka godine ti si zakazao protiv onoga Federera kojega si mogao i sa jednom rukom da pobediš na šljaki isto i sada kada si se mogao da upiše u istoriju i da budeš jedini koji je osvojio svaki Gren slem dva puta ti si opet odlučio da ti se danas ne igra.E moj Nole tako se ne postaje najbolji svih vremena a ti vidi šta ćeš dalje,vreme neumitno teče a ti si i dalje u velikom zaostatku.I što je najgore od svega ideš na vodenicu onima koji te pljuju i omalovažavaju.

satelit

pre 3 godine

kad god mnogo prica,lose prodje....Kad cuti Novak je ubitacan. kao da pokusava pricom,o formi,motivisanosti da pokoleba protivnika.Danas je izgubio u svalcionici... U karijeri je puno poklonio GS titula ,izgubivsi finala..Idu godine,mladji dolaze

best of the best

pre 3 godine

Nadal je GOAT, otpočetka je namješteno protiv njega i samo je jedan zemljani Grand Slam i svejedno ih ima najviše. Nitko ga nikad nije pobijedio na njegovom Roland Garrosu u finalu dok je on druge pobjeđivao na njihovom. Njegova karijera je obilježena ozljedama dok Novak i Roger skoro nisu ni bili ozljeđeni.

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!

Friki

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!

radetoronto

pre 3 godine

Vi kako hocete, ali za mene postoji samo jedan trofej, a to je trofej za igrac godine. Taj pehar znaci da si svetski sampion u tenisu. Trenutno sva trojica imaju po 5.

CroFed

pre 3 godine

@auuuu bato

Hvala što si mu objasnio. Tko mu je kriv što se "opustio" protiv Stana i igrao ziheraški tenis. Ovako bi se hvalio da je osvojio kalendarski slam (nešto neviđeno u modernoj eri), i osvojio RG pritom dobivši putem najvećeg zemljaša Rafu, znači sve isto kao Roger. Jedino što Roger nije izgubio od Soderlinga a Novaku se dogodio Wawrinka...

Zica

pre 3 godine

@Nastavlja se...
Jedno je sigurno...
Federer i Nadal ce imati vise GS od Novaka, a Federer vise nedelja od Nadala. Za GS cemo videti. Samo neznalica otpisuje Federera.
Uz to, na 3 od 4 GS bice bolji i od Nadala i od Novaka, imace vise titula od obojice.
Dakle, opet Novak najslabiji.

auuuu bato

pre 3 godine

@(mikin, 11 oktobar 2020 20:00)

Ma važi brate, ustvari je Novak prodao, ups predao, ups poklonio, ups dalo na tanjiru...meč Nadalu, jel tako?
Ajde života ti, odro ga ko zeca ti pametujes nešto.

Cinique

pre 3 godine

Tenis nije sport nego cirkus, šou biznis. Pravila su nedefinisana, različita od turnira do turnira, merila fluidna upravo zato da to ne bi postao sport, nego privatni ATP cirkus. To što su akrobate u cirkusu, poneki od njih ili čak i većina vhunske atlete, ni za "j" ne menja činjenicu da je reč o cirkusu. A smejete se onom "američkom rvanju", kečerima i "glupim amerima" onima koji se na to primaju kao majmuni i navijaju za svoje "favorite". Btw, i ti keleri su vrhunske atlete i profesionalci, bar uglavnom, kao i u tenisu. A i u tenisu ima i oduvek je bilo klovnova čija je jedina svrha da zabave do "glavnog događaja".
Kao prvo ne može tenis (sport) da se igra na različitim podlogama. Postoji odbojka, postoji odbojka na pesku, to su dva slična, ali dva sporta. Tenis se nigde više ne igra na travi osim u Engleskoj koja više i nema tenis, ima samo turnir. Joj pameti! Pa onda može da se igra Vimbldon u Dohi ili Pekingu, kao Pariz-Dakar reli u Južnoj Americi. Kad je lakrdija, neka je kompletna. Kad je cirkus, može i da seli šatru.

Ovako je sve to obavezno infantilno, kao kad se klinci prepiru da li bi Brus Li istukao Mohameda Alija ili ovaj njega. Ili već da li je Jokić bolji od Bolta, ne znam šta se danas klinci prepiru i ko su im junaci.
Vlasnici cirkusa se naravno opiru da prepuste monopol na cirkuski show i opstruiraju svaki pokušaj da se tenis unifikuje i napravi sportom. Ne zato što bi tenis i teniseri tada zarađivali manje, nego što bi oni.

I Novak u 34. je đed

pre 3 godine

Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.
(Ejjj, 11. oktobar 2020 19:36)

Nećeš ti nikoga još dugo nešto da pitaš, nećeš ti da preboliš ovu pitu krompirušu, tortu od šargarepe i čorbu od brokolija, a kad bi nešto znao onda bi povezao i meč sa Cicipasom, gde se izvukao kao hrdež iz gaća, i priznao sebi da metalna gromada pored Cicipasa deluje kao mali žgolja na vetrometini, Cicipas za koji mesec ima da ga oduvava, na betonu.

Persona non granata

pre 3 godine

Pitanje za Agenta Smitha:
Kako onda i Đoković da ponese tu istu titulu kada je od 17 svojih slemova 8 osvojio na jednom turniru.

splicho

pre 3 godine

ostaje žal za us openom u kojem bi sigurno prebio one plasljivce s nulom...nadal je kralj sljake a nole nije igra na svojoj razini...da je treci set bar uzea ovome ide voda u uši i kraj, jer realno nole ga mentalno posjeduje kao i feda koji je ispod obojice

nema veze bar je dobio diplomu s medicine zbog zasluga s medicinskim time outima

Kreluc

pre 3 godine

"Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?
(Lik, 11. oktobar 2020 19:55)"

Ništa. To su jedine prave titule kako si nazvao. Ne mogu se uspoređivati tenis na šljaci i tenis na travi i betonu. Nek se svatko naziva goatom tamo gde mu je mesto. Ako Novak bude na betonu i travi neka se naziva "goat na betonu i travi". Jer nazivati se goat na nečijem tuđem (šljaci) bi bilo ne samo nepošteno već i uvredljivo. Ili si prisvajati da je netko goat za sve a ovaj ga oduva kao vetar samo tako na drugoj podlozi. Zato goat - ali naglasiti gde. Mislim da je to jedino ispravno pošteno. Zamisli da se Šumahera naziva "najvećim vozačem svih vremena". Pa u kojoj kategoriji? Pa u kakvoj vožnji? Pa po kakvim pravilima vožnje? Zato se takve smesne titule ni ne daju globalno, da se ne bi uvredilo one koji su pravi goatovi u svojem "zanatu". Naskar vozači pod drugačijim uslovima voze nego formula 1. Eto, zato.

objektivni navijac

pre 3 godine

Verovatno sam jedan od najvecih navijaca Novaka Djokovica, posle ovako sramotnog izdanja danas, bez ikakve borbe, moze da osvoji jos deset slemova ja ga vise ne gledam. I dalje mislim da je GOAT.

MileR

pre 3 godine

Odmori nole i od izjava. Posle sramote koju si nam priredio bolje je da ćutiš o borbi. Ako se budeš borio kao danas, Nadal će osvojiti 27 GS titula.

Zica

pre 3 godine

@Nastavlja se...
Jedno je sigurno...
Federer i Nadal ce imati vise GS od Novaka, a Federer vise nedelja od Nadala. Za GS cemo videti. Samo neznalica otpisuje Federera.
Uz to, na 3 od 4 GS bice bolji i od Nadala i od Novaka, imace vise titula od obojice.
Dakle, opet Novak najslabiji.

Friki

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!

best of the best

pre 3 godine

Nadal je GOAT, otpočetka je namješteno protiv njega i samo je jedan zemljani Grand Slam i svejedno ih ima najviše. Nitko ga nikad nije pobijedio na njegovom Roland Garrosu u finalu dok je on druge pobjeđivao na njihovom. Njegova karijera je obilježena ozljedama dok Novak i Roger skoro nisu ni bili ozljeđeni.

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!

Djoda

pre 3 godine

Nazalost, kasno je. Od sledece sezone ce mnogo cesce GSove poceti da osvajaju mladji igraci. Cicipasa Novak moze da pobedi jos par puta, posle toga ce mladi Grk jednostavno postati uz Tima a mozda i Medvedeva prevelik zalogaj za Novaka.
Tu je Nadal u prednosti, iako se ne cini tako. Kazu on moze osvojiti samo RG. Mozda, ali cak i ako je tako on tu ima najvece sanse ubedljivo, a Novaku ce na ostalim turnirima koje moze pa jiti biti mnogo teze da pobedi mlade koji vec stasavaju i dolaze po svoj deo trofeja.

dr. Roddick

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)

mikin

pre 3 godine

Kada uporedim duel Schwartzmana i Thiema u cetvrtfinalu RG i ovaj izmedju Nadala i Djokovica uhvati me neopisivi bes. Prvi i drugi igrac sveta u finalu nisu bili ni do nogu pomenutoj dvojici i njihovom mecu u cetvretfinalu. SRAMOTNA igra Djokovica a Nadal je samo uzeo ono sto mu se tako podatno davalo na tanjiru. Nadalu cestitke jer je uzeo ono po sta je dosao a igrao je taman toliko da to ostvari. Vise je poena Djokovic poklonio Nadalu nego sto ih je ovaj sam osvojio.
ps. na momente se nisam mogao oteti utisku da je Djokovic prodao mec, toliko ja igrao Nadalu "na ruku". Uzas.

Ejjj

pre 3 godine

Ljudi sta vam je?
Ovo je jednostavno bio los dan na poslu i to jos protiv Nadala na sljaci.
Novaka niko ne moze zaustaviti na tvrdim podlogama i tu razbija sve žive.
Mi imamo godišnje 4 Gs ( AO RG W USO), to je 3/4 turnira na brzim podlogama, a ja sam ubedjen da ce Nole svake godine osvajati min 2Gs na brzim podlogama(mozda se potrefi i neki RG)
Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.

splicho

pre 3 godine

ostaje žal za us openom u kojem bi sigurno prebio one plasljivce s nulom...nadal je kralj sljake a nole nije igra na svojoj razini...da je treci set bar uzea ovome ide voda u uši i kraj, jer realno nole ga mentalno posjeduje kao i feda koji je ispod obojice

nema veze bar je dobio diplomu s medicine zbog zasluga s medicinskim time outima

I Novak u 34. je đed

pre 3 godine

Danas su docekali dezurni kriticari i misevi los Novakov dan, ali cu ih pitati u martu sl godine kada Nole bude oborio rekorde po broju nedelja na 1.mestu uz 18 Gs titula.
(Ejjj, 11. oktobar 2020 19:36)

Nećeš ti nikoga još dugo nešto da pitaš, nećeš ti da preboliš ovu pitu krompirušu, tortu od šargarepe i čorbu od brokolija, a kad bi nešto znao onda bi povezao i meč sa Cicipasom, gde se izvukao kao hrdež iz gaća, i priznao sebi da metalna gromada pored Cicipasa deluje kao mali žgolja na vetrometini, Cicipas za koji mesec ima da ga oduvava, na betonu.

No1e

pre 3 godine

Zanimljivo da Novak i kad pobedi i kad izgubi grli protivnika, toliko dobra dusa. Zelim ti Nole svu srecu ovog sveta, nadam se da ces ostvariti cilj, za mene ces uvek biti najbolji igrac u istoriji ove igre sta god da se desi

brutalno iskren!

pre 3 godine

Bez obzira na poraz danas No1e je i dalje u velikoj prednosti u trci za GOAT-a, Rafa je odmah do njega a dzemperko od danas vise ne drzi nikakav znacajan rekord:

H2H Djokovic 27:23 Federer
Sva finala Djokovic 13:6 Federer
GS finala Djokovic 4:1 Federer
ATP Tour finala Djokovic 2:0 Federer (+ dzemperko pobego onaj put, dakle 3:0)
Sva Masters finala Djokovic 5:3 Federer

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

Year-end number one: Djokovic (6), Sampras (6)
Most weeks at number one: Federer (310) Ali Novak ovaj zadnji rodjin rekord vec sada sa sigurnoscu obara!

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Tako da, rodja ni u jednoj jedinoj konkurenciji nije u trci za GOAT-a!!! Jednostavno decko nema statistiku da potvrdi bilo sta. Jednostavno nije najbolji. Nije ni drugi najbolji. Tek treci. Lepo spavajte i ne zaboravite da je No1e 6 godina mladji od dede!!!

Narcis

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)


Nadal nikad ne moze biti GOAT, jer je previse meceva izgubio van sljake od Novaka, premalo je bio na celu Atp liste i nezvanicno prvenstvo sveta u tenisu tj Vimbldon je samo 2x osvajao. Moze imati jos 30 RG dzabe.

Ve

pre 3 godine

Novakov servis je katastrofalno los, nikada gori! Ne danas, nego odavno.
I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.

Agent Smith

pre 3 godine

Федерер дефинитивно испада из ове ГОАТ трке. Само ми није јасно како Надал може да конкурише за ту титулу све и да на крају буде имао више слемова од Ђоковића, када су сви остали параметри убедљиво на Новаковој страни. Како да Надал понесе ту титулу када је 13 од својих 20 слемова освојио на једном турниру!?

Momcilovac

pre 3 godine

Glavu gore Nole. Povećao si bodovnu razliku, bićeš prvi na kraju sezone. Prestićićeš Federera po broju nedelja na vrhu. Ima vremena i za 21 GS. Samo da si zdrav i posvećen.

Ljubo

pre 3 godine

Mi koji navijamo za tebe mislim da ti želimo da postaneš najbolji svih vremena više nego ti sam.Mnogo si tvrdoglav,imaš 33 godine a ponašao se ko tinejdžer kada ti se ne igra ti ne želiš da igraš.Nećeš ti nama nauditi sam ćeš sebi nauditi jer ako budeš imao takav pristup poslu kojim se bavim nećeš nikada prestići onu dvojicu ispred sebe a toliko si bolji od njih.Pa čak i od ovoga Nadala na šljaki a to si pokazao 2011 godine kada si bio toliko bolji od njega a kada je trebalo da se upiše u istoriju kao jedini koji je imao najviše pobeda od početka godine ti si zakazao protiv onoga Federera kojega si mogao i sa jednom rukom da pobediš na šljaki isto i sada kada si se mogao da upiše u istoriju i da budeš jedini koji je osvojio svaki Gren slem dva puta ti si opet odlučio da ti se danas ne igra.E moj Nole tako se ne postaje najbolji svih vremena a ti vidi šta ćeš dalje,vreme neumitno teče a ti si i dalje u velikom zaostatku.I što je najgore od svega ideš na vodenicu onima koji te pljuju i omalovažavaju.

Cinique

pre 3 godine

Tenis nije sport nego cirkus, šou biznis. Pravila su nedefinisana, različita od turnira do turnira, merila fluidna upravo zato da to ne bi postao sport, nego privatni ATP cirkus. To što su akrobate u cirkusu, poneki od njih ili čak i većina vhunske atlete, ni za "j" ne menja činjenicu da je reč o cirkusu. A smejete se onom "američkom rvanju", kečerima i "glupim amerima" onima koji se na to primaju kao majmuni i navijaju za svoje "favorite". Btw, i ti keleri su vrhunske atlete i profesionalci, bar uglavnom, kao i u tenisu. A i u tenisu ima i oduvek je bilo klovnova čija je jedina svrha da zabave do "glavnog događaja".
Kao prvo ne može tenis (sport) da se igra na različitim podlogama. Postoji odbojka, postoji odbojka na pesku, to su dva slična, ali dva sporta. Tenis se nigde više ne igra na travi osim u Engleskoj koja više i nema tenis, ima samo turnir. Joj pameti! Pa onda može da se igra Vimbldon u Dohi ili Pekingu, kao Pariz-Dakar reli u Južnoj Americi. Kad je lakrdija, neka je kompletna. Kad je cirkus, može i da seli šatru.

Ovako je sve to obavezno infantilno, kao kad se klinci prepiru da li bi Brus Li istukao Mohameda Alija ili ovaj njega. Ili već da li je Jokić bolji od Bolta, ne znam šta se danas klinci prepiru i ko su im junaci.
Vlasnici cirkusa se naravno opiru da prepuste monopol na cirkuski show i opstruiraju svaki pokušaj da se tenis unifikuje i napravi sportom. Ne zato što bi tenis i teniseri tada zarađivali manje, nego što bi oni.

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa dobro jel mora u rubrici sport da bude 20 tekstova o RG a nijedan o fudbalskoj utakmici Srbije koja pocinje za 90 minuta? Koja je svrha onda posebnog Rolad Garos dodatka?

neki veliki dr

pre 3 godine

Pa prvi je njegov otac vršio pritisak da Federer okači reket o klin i da čuva decu..... Nigde nisam video slične izjave od strane Federerovog i Nadalovog okruženja

Persona non granata

pre 3 godine

Pitanje za Agenta Smitha:
Kako onda i Đoković da ponese tu istu titulu kada je od 17 svojih slemova 8 osvojio na jednom turniru.

Lax

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...

Kiza i Komina

pre 3 godine

Bojim se da si malo zakasnio sa jurnjavom GS titula. A, kao što neko reče pre neki dan Novak je sebi najveći protivnik, tj. njegova psiha. Da počnemo od 2008-me i prve titule. Sledi tri godine alergija, disajnih problema, žuljeva, predaja mečeva, tri izgubljene godine. Onda ide povreda lakta i famozni Pepe Imaž. Umesto da se ide odmah na operaciju, Pepe savetuje da se jede koštana srž i da se grli drveće i još 18 meseci odlazi u nepovrat. Kada na to dodamo famozna finala protiv Mareja na Vimbldonu i USO gde ti se nije igralo ili te nervirao vetar, ako dodamo polufinale USO protiv Nišikorija koji je jedva išao po terenu, a u finalu je čekao Čilić, mogao si mnogo mnogo više. Danas bi trebao da imaš 25 GS titula, ali gledajući šta si sve radio i ovih 17 je ozbiljna brojka. No ako imaš snage i volje kao što kažeš bori se i srećno.

vrg

pre 3 godine

bravo novace. sjajna izjava u ovakvom momentu. federerovo prvo mesto pada, a tada cao mastersima (dva put predjenoj igri) i krecu pripreme za dva komada olimpijskih igara i barem jos 20 slemova. nek svake godine uzme i po jedan (kao ove), pa padaju svi rekordi.
samo lagano. cuvaj zdravlje i udri. ako federer nije u penziji, ne vidim razlog da i ti ne igras do 40. uostalom, serva definitvino postaje bolja, a prebacivanja kraca.
na kraju je rafa kralj sljake, a ti jednostavno kralj! i federer ne ostaje zaboravljen, dobija specijalnu zahvalnicu za eleganciju. :)
idemoooo!

Boyka

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.

Djido Mova

pre 3 godine

domaci "strucnjaci" kazu da je nas nole favorit na 3/4Gs u godini a Nadal samo na RG hahahhahahah

Kada bi malo pratili tenis, onda bi znali da Nadal, kralj sljake, ima vise osvojenih US opena nego nas "kralj" betona, tako da je favorit na 2/4GS.

Hvala ;)
(dr. Roddick, 11. oktobar 2020 19:12)

Može da ima, ali ne znači da je veći favorit. I kladionice to znaju.
Nego budi Bog s nama za tvoje smejanje i namigivanje.

auuuu bato

pre 3 godine

@(mikin, 11 oktobar 2020 20:00)

Ma važi brate, ustvari je Novak prodao, ups predao, ups poklonio, ups dalo na tanjiru...meč Nadalu, jel tako?
Ajde života ti, odro ga ko zeca ti pametujes nešto.

Simke_007

pre 3 godine

Nevjerovatno bitan momenat je bio Us Open i diskvalifikacija.Sad bi Novak imao 18 titula...Ali idemo dalje...Sto se tice Nadala,meni nije jasno kako je uopste fizicki moguce osvojiti 13 puta turnir koji se igra na 3 dobijena seta.Granici se prakticno sa nemogucim.

Nastavlja se...

pre 3 godine

Sve ok Nole,ne sumnjam da ćeš nastaviti da pokušavaš.US open si trebao-morao da osvojiš još tri puta,zaključno sa ovogodišnjim.Bilo kako bilo jedna stvar je sigurna,Federer neće držati ni jedan rekord za kriterijum GOAT-a.Rafa će osvojiti još koji GS,ti ćeš imati najviše nedelja na prvom mestu,međusoban skor,mastersi i to je činjenica.Samo je nedoumica broj tvojih GS kad jednog dana kažeš,dosta mi je tenisa i ove trke.Na kraju krajeva ljudi,ako stavimo po strani našu srpsku megalomaniju kad je sport u pitanju ovo što je Novak postigao je sportsko čudo.

ahila

pre 3 godine

Nole,Bogu hvala da te imamo.Mirna sam,pošto znam da Bog za tebe ima veoma lijep plan i realizaciju istog .Cestitam ti novo finake RG,to je veoma lijep uspjeh.Uvjerena sam da ćeš nam priuštiti,da bar još jednom, slušamo našu himnu iz Pariza.Volimo te do neba i dalje...Živ nam i zdrav bio!Bog te blagoslovio i dalje svim obiljem,a i cio naš narod i sve dobre ljude svijeta.

KgK

pre 3 godine

Tako je legendo, samo napred, već u junu možeš biti u istoj ravni sa njima po tom segmentu, a šta je sa ostalima? Bićeš najbolji u istoriji, samo napred!

Kanidja PG

pre 3 godine

Dobra izjava, uz par mastersa svu paznju na GS. Na taj nacin komotno moze da igra jos 3-4 god na jakom nivou, posebno AO, US i VIMBLDON.
Odigrace Novak minimum jos 10-15 GS i ja 20+ ne dovodim u pitanje.
Mislilo se nece nikad 311+ a to je sada gotova stvar. Ljudi su ga otpisali jos pocetkom 2018 kada je bilo 20 - 16 - 12.
Samo Rafa i Nole guraju Svajcarac je penzioner u 40 god ne osvajaju se slemovi pored ova dva monstruma.

Borsi

pre 3 godine

Bravo Novaće izdrži još malo skupi koji dodatni poen pa poslije sva koncetracija samo na slemove !!
Nije sramota izgubiti u finalu Pariza od Rafe !! Danas je igrao perfektmo !! Tvoje šanse su AO,Wimbledon i US open !
Ostani zdrav bez povreda pa radovaćemo se još kojoj dodatnoj tituli !!Odkaći ovaj poraz iz glave u što nesumnjam da nećeš ućiniti !
Ti si rodjeni šampion koji je to davno dokazao !
Mi tvoji navijaći smo uz tebe !

duka

pre 3 godine

Razocaravajuci pristup meču. Videlo se i protiv Cicipasa, a u istom modu je usao i u ovaj mec. Bez strasti i zelje, nekako rutinski kao da igra sa 100 ta na listi.

Larkin

pre 3 godine

Igraćeš ti još deset godina i osvojiti sve turnire, evo pitaj nolomane, reći će isto.
(Novak na terenima do 2030. godine, 11. oktobar 2020 20:22)

Ovo noloman si ponovio 50 puta danas a svaki put slicno napises samo promenis nick, pogledaj se u ogledalo zapitaj se da li si normalan...

Darko

pre 3 godine

Sampion ostaje sampion, bravo Nole! Kao sto kazes mastersi su tvoji, nedelje su tvoje gotovo sigurno jer su rekli da ostaju bodovi i prva 2 meseca u 2021. godini, ostaje ti da se pomucis za slemove, celu karijeru ides kroz trnje a na kraju ces se radovati, verujem u to!

Vanja

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.
Ovaj rekord u broju nedelja prestize sigurno (ne i onaj o broju neprekidnih nedelja, to je pod upitnikom).
Sledece godine ga smatram favoritom na AO, Rafa opet na RG, za Wimbledon ne znam ko je favorit, kao ni za US Open, sve opcije su vazece.

radetoronto

pre 3 godine

Vi kako hocete, ali za mene postoji samo jedan trofej, a to je trofej za igrac godine. Taj pehar znaci da si svetski sampion u tenisu. Trenutno sva trojica imaju po 5.

Stevanbas77

pre 3 godine

Uh koliko sam tuzan,tuzan i tuzan!!! Potrajace ova tuga nekoliko dana... nazalost. Moj Nole,hvala tebi na tom optimizmu i tvojim ciljevima. Ali ipak , sa 18 GS lakse do 20. nego sa 17 do 20GS. Ostaje nam da verujemo u tebe. NAPRED LJUDINO!!! ??????

Strucni komentator

pre 3 godine

da vama cika zika kaze. nema ovde GOATa. svi su oni isti.

da uzmes od federera I das novaku zbog jednog poena, ili da uzmes nadalu I das rodzeru zbog jednog poena... nema to veze. sva trojica su Goati. licno mislim da ce Nolo vec u Maju da osvoji Rg. samo treba neko da mu kaze da treba da se brani od rafe a ne da napada. da treba duge poene da igra, a ne da ima vise winnera a da izgubi. taktika mu je bila nula danas.

dzo

pre 3 godine

Nole svaka cast hvala ti na svemu. Sada odmori pa u napad na Australiju konacno je pao i Federerov rekoed po broju sedmica.I ne obracaj paznju na ove jadne ljude koji te blate jer oni nikada iz tog blata nece ni izaci

mix

pre 3 godine

Novak je osvojio RG pobedivsi Nadala,Federer je osvojio RG,tako sto je imao srecu da ga izbaci Soderling.To je cinjenica koja ne moze da se prenebregne.
Idemo Nole,jos mnogo pobeda i oehara je pred tobom.

Stara kuka

pre 3 godine

US Open Novace.8 finala i samo 3 titule na tvojoj podlozi.Kiksevi protiv Mareja i Vavrinke,a tek Nisikori i ove godine onaj peh sa sudijom.Nisi to smeo da prokockas,ali nikako.Sta je tu je,moras dalje pa sta bude.

Topnik

pre 3 godine

Čeka se komentar Wilandera, sjećam se da je on već nakon Gerasimova u prvom kolu rekao da se loše piše Noletu i Thiemu. Najveći stručnjak za tenis na svijetu.

Pantagruel

pre 3 godine

Жао ми је. Бар пет грендслемова је у току каријере изгубио кад је изгледало да их "мора" освојити и да пред собом има "никада лакши" пут. Нешто му се сваки пут десило у глави и подлегао је притиску, па подбацио. Ако се буде догодило да никада не стигне ову двојицу, разлог ће бити првенствено у томе. Волео бих да ме демантује.

Sa ovim protivnicima, igracete do 76

pre 3 godine

Kakvi antitalenti su ostali protivnici, ocekujem da vas trojicu vidim da podignete trofej nekog Grand Slama i u 2048me

Vanga

pre 3 godine

Kad malo sujeverno razmislim, zapravo i bolje što je izgubio taj baksuzni RG! Setimo se šta se desilo onomad pošto ga je osvojio! Sunovrat dvogodišnji! Pad na 22. mesto + napunio svoje rivale ni krive ni dužne GS-ovima. Uvek treba reći ko zna zašto je to dobro.

alfabet

pre 3 godine

lavina komentara navodnih novakovih navijača koji se stide njegovog nastupa danas. Nemojte da vas to zavara. Pravi Novakiv navijač nikad tako nešto ne bi izjavio, nego bi ga potapšao pi ramenu i rekao napred Nole još jače. Ne slušajte ove gnjide po komentarima koji svo svoje vreme ulažu u to da stvore lažan dojam. Napred Nole, jedan rekord za GOAT-a sigurno pada sada do kraja karijere samo lov na slemove. Ova 2020 je bila lidnau, ko zna šta bi bilo da nije bilo ovog kovida itd. Verujemo u tebe, to su samo 3 slema još, ti znaš da osvojiš po 5 , 6 u dve godine. idemo. Napred Srbine, imaćeš 25 na kraju.

Lik

pre 3 godine

Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?

Dasa

pre 3 godine

Ne bih da kvarim ovaj optimizam ovde ali samo da kažem da nema dva sata od kada je Rafa oducio Novaka od tenisa... Isto bih vas podsetio da ova dva majstora sa po 20 GS imaju 3 vise od Novaka. Znaci kraj, laku noć!
(Friki, 11. oktobar 2020 21:03)


Da li znas da je 2018. godine Novak imao 12GS, sada ima 17. Nista vise necu reci.

dare slovenac

pre 3 godine

poraz 3:0 ili 3:2 isto bude na kraju... izgubiti od kralja peska koji ima na ovom stadionu 100 pobeda, 1 poraz od Novaka i jedan kada je igrao povredjen protiv Soderlinga... Fenomenalan uspeh je finale i bodovi za sedmice...

Larkin

pre 3 godine

Rralno ako je Federer u 35. ili 36. godini mogao da osvoji 3gs, zasto ne bi mogao Novak jos toliko? Njemu ne manjka kondicija...ishrana i raspored turnira su mu savrseni, sve je do toga da li zeli da igra ili ne, a on zeli. Ostaje nam samo da mu pozelimo srecu.

sasa.r

pre 3 godine

Novak jasno Srbima označio što je najbitnije u tenisu! GS momci, to je suština tenisa, sve drugo je neka statistika. Novak sledeće godine osvaja bar 2 slema

Robinson

pre 3 godine

Kako si igrao bolje da nisi ni izlazio na teren. Toliku bezvoljnost na takav ulog još nisam video. Kao da je igrao neki turnir 250. I naravno, neizbežna filozofiranja dok sat otkucava i sve je manje vremena. Nadal se odlepio i definitivno i s obzirom da mu je Garos uvek rezerva imaće najviše Gren Slemova u istoriji. Lošiji igrač i od Federera i od Djokovića zahvaljujući šljaci biće najbolji svih vremena. Mada bih ja tu titulu najboljeg dodelio svoj trojici, a možda tako i bude na kraju. Što se Nola tiče verovatno će prestići Federera pod uslovom da se više bori u finalima. Razbio je Nadala u Australiji, ali Nadal se borio, za razliku od njega danas.

обс

pre 3 godine

Разумети Новака је дијагностички елемент. И није битно ко колико воли или не воли и ко колико схвата Новака? Проблем је што не схватање Новака мени прави проблем у реалном животу. Ради се о помереној свести, надреалним пројекцијама сопствене неостварености, љутњи на уложен кладионичарски новац... Беснило подсвести. Љутњу "свести". Да сам Новак исто бих радио. Нисам Новак, али Новак мора да зна да његов космос постоји и у оних који нису материјално остварени. Као што сам ја и многи. Новак је универзум и спознаја тога је болна за неостварене у једином животу. Постоји много "Новака" у Србији. Хвала реалном Новаку што им пуни батерију. Ову "ванНовак" бесвест не треба коментарисати. Она животно лута између новог аутомобила, новог стана, новог посла, новог намештаје, новог "хит" посла који доноси зараду, новог супружника (супружнице) који(а) не вара... Новака треба мрзети јер није Ви.

Марко Краљевић

pre 3 godine

Nadal ima i zlato s Olimpijade i 4 puta osvojio Davis Cup što drugi nisu uspjeli. Nadal je sve osvojio što je mogao bar jednom.

Zato je Nadal apsolutni GOAT!
(best of the best, 11. oktobar 2020 20:59)
Једини тенисер који је освојио све АТП турнире и Слемове је Новак. Надал никада није освојио завршни мастерс. Надал нема освојене све мастерс, Новак има бар сваки двапут. Надал никада није освојио два четири Слема у низу, Новак јесте. Надал није ни близу броју недеља као што имају Федерер и Новак.

auuuu bato

pre 3 godine

@mix
Ta činjenica ti nije tačna, nije Novak osvojio rg pobedivši Nadala, osvojio je naredne godine kad se Nadal povukao zbog povrede...tako da je i Novakov rg isti kao i Federerov.

Moglo je bolje, ali ni ovako nije lose

pre 3 godine

Ovo mu je Novaku bio 4. veliki turnir za manje od dva meseca. Na kraju ga je stigao umor, verovatno i ona povreda vrata zbog non-stop igranja. Za razliku od Novaka, Nadal je preskocio USO, sve podredio sljaci i tempirao formu za RG, sto mu se i isplatilo. Novak je uzeo dva mastersa, kompletirao sve masterse 2 puta, igrao u finalu RG i osigurao br. 1 na kraju sezone po sesti put, sto ce verovatno biti nedostizno i za Feda i Nadala. Iduce sezone, Rafa prestize Rodju po broju GS, a Novak po broju nedelja na prvom mestu. S obzirom da je godinu dana mladji od Rafe i 6 od Feda, moze se ocekivati jos GS.

Eustahije Brzić

pre 3 godine

Nole će imati neuporedivo više nedelja na 1. mestu od Nadala, a Nadal će verovatno imati jedno 2 - 3 ili možda samo 1 GS više od Nola, pa će se vagati ko je od njih dvojice najbolji ikad...
(Lax, 11. oktobar 2020 20:00)

tacno... a time ce obojica preteci Federera i time ga duplo degradirati što Novaku olakšava problem oko stalnog usporedjivanja sa Federerom od strane kriticara i novinara placenih da se bave blacenjem Novaka i pravljenjem Kralja od Federera...
ovim potezom Novak im pravi dodatni problem...

Bizmark

pre 3 godine

I onda se neko javi sa ocekivanjima da ce on bez servisa da osvaja gs turnire na brzim podlogama! Pa vi niste normalni.
(Ve, 11. oktobar 2020 19:50)

Nekako je, i sa takvim servisom, napabirčio tih tričavih 17 titula, pa možda skrpi i još neke 3 od mogućih 12 u naredne tri godine.

saša

pre 3 godine

@I Novak....
E stvarno se izvukao razvalio ga u petom setu sa 6:1! A doći će vreme da se igra i na betonu pa videćemo! Time što pišeš gluposti nećeš umanjiti Novakove pobede jedino sebe možeš da ubediš u ono što samo ti vidiš!

CroFed

pre 3 godine

@auuuu bato

Hvala što si mu objasnio. Tko mu je kriv što se "opustio" protiv Stana i igrao ziheraški tenis. Ovako bi se hvalio da je osvojio kalendarski slam (nešto neviđeno u modernoj eri), i osvojio RG pritom dobivši putem najvećeg zemljaša Rafu, znači sve isto kao Roger. Jedino što Roger nije izgubio od Soderlinga a Novaku se dogodio Wawrinka...

legolas

pre 3 godine

Čestitam Nadalu, vrhunski odigrao, dva tenisera ne bi mogla protiv njega danas.
Nole je doživeo prvi poraz u sezoni,nema razloga za paniku, baš nikakvu.
Savršen je, sezona dobra, a Nadal tamo gde je mogao jedino, tu ga je i dobio, sa igrom od 200%.
Što se meča tiče, mislim da Nole treba od početka da igra agresivnije i jače, energičnije, ako promašuje ima vremena da se ispravi i koriguje, ovako mislim da malo blaže i mekše ulazi u mečeve, pa mu i treba više napora kasnije da okonča meč pobedom.
To Nadal koristi i on nije od onih koji će mu prepustiti bilo šta, već uzima sve što mu se ponudi od starta, i to je ključ. Igra na maksimalnom nivou od prvog poena.

Stefan

pre 3 godine

Ma odmah ukinuti nedelje na prvom mestu i masterse, zaboraviti dupli zlatni masters i 4 GS u nizu, skoro 17000 poena i medjusobni skor. Samo cemo igrati GS, nebitno je 8 mastersa vise od Federera ili 100 nedelja na prvom mestu vise od Nadala, nista na svetu ne moze da zameni 3 GS razlike.
(Boyka, 11. oktobar 2020 19:49)

Upravo tako. Takodje bi dodao i to da ne treba gledati ni medjusobne duele, kao ni "velike titule".

satelit

pre 3 godine

kad god mnogo prica,lose prodje....Kad cuti Novak je ubitacan. kao da pokusava pricom,o formi,motivisanosti da pokoleba protivnika.Danas je izgubio u svalcionici... U karijeri je puno poklonio GS titula ,izgubivsi finala..Idu godine,mladji dolaze

CAR SIMEON

pre 3 godine

Od Gorana Ivanisevica se ocekivalo da unapredi servis Novaka i asove,
a on sada ima slabiji servis, malo asova i vise duplih gresaka. Drop
sotovi i breik poeni su mu katastrofalni. Gorane obavio si svoje, mozes se vratiti, hvala za ucinak, A ti Novace kao da si ucio duple greske od
Marije Sarappove. Gospodine Vajda, ima li nade da ga vi povratite?

kaja

pre 3 godine

Tako je Nole! Verujemo u tebe! Stizes i ti kad tad tih 20 gs. Ne bih volela da smanjuje broj turnira jer uzivam da ga gledam, ali pretpostavljam da ce to mozda biti 1 ili dva mastersa manje (Pariz, Kanada) i to je to.

mirjana simionska

pre 3 godine

Verujem u Novka,ali da izbaci Ivanisevica,servira lose to i sto gubi previse svojih servis gemova gaje kostalo mnogo puta da bude na ivici poraza ili kao danas da izgubi mec.A treba da radi i na iskoriscavanju brejk lopti,Ovako receno izgleda kao da Novak ima previse ''rupa''u svojoj igri,ali to moze lako da otkloni,a i ti drop sotovi,sto insistira na njima,pogotovu sa brzim igracima kao sto je Rafa,I na kraju ima i Novak svoj GS Australija je ''njegov'' dom,Tako da ima dana za jos ta tri cetiri GS.Vidimo se u Melburnu.

Bubica

pre 3 godine

Znači ima samo jedno ime urezano u glavi: Roger Federer!
Ja ne znam sta ce biti s ovim covekom ako ne osvoji bar 20 GS. A moze se desiti da ih ne osvoji.

(Vanja, 11. oktobar 2020 20:02)

A šta zaboga može da bude 'sa tim čovekom'?? Otac dvoje dece, mladi milijarder, prošao i proživeo do svoje trideset i treće godine što četa ne proživi za tri života, pritom po opšte važećem mišljenju je mentalna gromada. Zaista nema potrebe da tako duševno brinete za njega. A Fedrer mu je nebitan ko semafor u GTA, jer on juri rekord a ne čoveka. Niko danas pojma nema koga je sve napr. Rod Lejver sustizao dok je stvarao svoje rekorde.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Naravno da nije prekasno, naprotiv. Biće još dana za megdana Nole majstore, glavu gore. Uostalom, današnjim porazom od Nadala koji je pobedom izjednačio Federerov rekord Nole nije, sem velikog rivaliteta naravno, drugo ništa izgubio. I dalje je na koti -3 po broju Slemova, samo sada na toj koti ne juri samo Federera već i Nadala što može samo da mu bude još veći motiv da nastavi da se bori i ne sumnjam da on to i hoće, a i ume, a i može a i želi naravno.

Kreluc

pre 3 godine

"Bićeš goat "OSIM na šljaci". Tako se nazivaj bre, budi pošten.
(Kreluc, 11. oktobar 2020 19:45)

To isto može da izjavi i Federer.
A Nadal može da izjavi "OSIM na travi i betonu".
I šta sad?
(Lik, 11. oktobar 2020 19:55)"

Ništa. To su jedine prave titule kako si nazvao. Ne mogu se uspoređivati tenis na šljaci i tenis na travi i betonu. Nek se svatko naziva goatom tamo gde mu je mesto. Ako Novak bude na betonu i travi neka se naziva "goat na betonu i travi". Jer nazivati se goat na nečijem tuđem (šljaci) bi bilo ne samo nepošteno već i uvredljivo. Ili si prisvajati da je netko goat za sve a ovaj ga oduva kao vetar samo tako na drugoj podlozi. Zato goat - ali naglasiti gde. Mislim da je to jedino ispravno pošteno. Zamisli da se Šumahera naziva "najvećim vozačem svih vremena". Pa u kojoj kategoriji? Pa u kakvoj vožnji? Pa po kakvim pravilima vožnje? Zato se takve smesne titule ni ne daju globalno, da se ne bi uvredilo one koji su pravi goatovi u svojem "zanatu". Naskar vozači pod drugačijim uslovima voze nego formula 1. Eto, zato.

hawk eye on clay

pre 3 godine

Svako ko ima dobru moc zapazanja mogao je da primeti da je ovakvoj igri(servisu)Djokovica doprinela povreda ledja(vrata) koju vuce jos od QF i da je on preveliki sportsmen da bi predao mec.
Kako drugacije objasniti manje od 20% posto prvog servisa u prvom setu.

Mudrost

pre 3 godine

Nole treba da preuzme jednu stvar od Rodzera a to je da se previse ne trosi na RG kao i da ostatak karijere svu svoju energiju usmeri na preostala tri GS. Nadal je neprikosnoven na RG i tesko da ce ga iko dobiti na Satrijeu. Mozda kad omatori a pitanje i tad...

zex

pre 3 godine

Tako je Novace, bice mnogo bolnih poraza i naravno pobeda.Neko je danas morao izgubi.Nije bio tvoj dan, Nadal je bio bolji ali bice vremena za revans.Za takvog igraca 3gs zaostatk je dostizan.Drago mi je sto imas volje da napredujes.Ogroman je uspeh biti u finalu GS, mnoge zemlje nemaju igrace ni u too 100.

Lik

pre 3 godine

Ja bih rekao da je posle ovog meča prvi cilj ostvaren: Federer više nije najbolji svih vremena.
Po broju nedelja Novak ga prestiže u martu a po broju GSova Nadal ga je već stigao.

Darko

pre 3 godine

Realno nije ni bilo za ocekivati da Nole dobije Nadala u RG.Da je uspio to bi bio piduhvat.Dogodine ce isto biti jakou tesko.Noletove sanse su AO,WB i US open.Na te G. Slamove treba da se fokusira.Zao mi je sto nijese osvojio Us Open ove godine,ali nema veza,osvojit ce dogodine.

Puno glava, malo pameti

pre 3 godine

Ljudi, titula GOAT zvanicno ne postoji. Ne raspravljajte o tome ako pojma nemate. Uporedjivati R.F., R.N. i N.Dj. je, u najmanju ruku, besmisleno. To su tri razlicita nacina igranja tenisa. R.N. je levoruk, R.F. igra jednorucni backhand, Nole ima svoj nacin igre, svoj trojici odgovaraju razlicite podloge. Dakle, samo iz ovih par poredjenja se vidi razlicitost. Niko od njih trojice nema priblizno jednak broj pobeda na svim GS. Najbolji je onaj koji na svim podlogama tuce sve ostale, bitan je medjusobni skor i ko ima najvise nedelja na 1. mestu ATP liste, sve ostalo je nevazno.

P.S. Klincima- komentatorima savetujem da uzmu reket u ruke i da probaju da igraju tenis, za pocetak moze i stoni tenis, pa kada prebole upalu misica, neka komentarisu.

Стефан

pre 3 godine

Надал је био бољи и то је то .
Па да неће сад да одустане због оних који не би издржали ни 5 мин. на терену ал ето знају све .

Samo napred Nole

pre 3 godine

Ljudi Nole je izgubio od najboljeg igraca na SLJACI koji je osvojio RG 13 puta sto nikome u istoriji tenisa nije poslo za rukom. Novak je jedva osvojio 1 RG bio nekoliko puta u finalu RG i tu titulu jedva osvojio zasto sto tada u finalu nije bilo Nadala. Treba biti realan nije Nadal bolji od Noleta na travi ili betonu ali na sljaci jeste, shvatite te to. Novak samo napred AO i tu si ti Novace Car.

kneza

pre 3 godine

Jeste da mu nije usao servis,jeste da je bio malo melanholican,Ali sto je izgubio je sto nije bio spreman na te njegove balon lopte,bice I toga ima dana za megdana,IDEMO NOLE DALJE!!!!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Sve sve da Nole više ne osvoji ni jedan Slem, do sada ih ima 17! Ej, SEDAMNAEST! Znate li vi ŠTA to znači i koliko je to veliko dostignuće! Osvojiti 1 Slem izuzetno je velika stvar jer se na taj način upisujete u večnu knjigu Gren Slem šampiona, osvojiti nekoliko Slemova, to je već velika stvar, to već mogu samo vanserijski šampioni, osvojiti dvocifren broj Slemova, to je ekstra klasa, to je klasa koja se jednom u pola veka rađa, osvojiti 17 Slemova, to je dostignuće svojstveno samo mega teniserima, a njih je samo 3 i više ih neće ni biti. Kada se samo setim vremena kada su Federer i Nadal bili svoje velike bitke a Nole bio treći dugo dugo vremena iza njih, tada je Federer već imao dvocifren broj Slemova a Nole samo 1! Nikada nisam verovao da će imati 17 2020. godine a evo, to se desilo, to je ogromno dostignuće, sva trojica zaslužuju veliko poštovanje za svešto su uradili i nema mesta nikakvoj "tragediji" ako slučajno Nole i ostane na koti 17! Velika je to brojka! A Nadalu ostaje rekord na Rolan Garosu kao nešto što niko nikada neće neće dostići, dok postoji ova planeta, ali, na ostalim podlogama nije ni blizu najboljeg svih vremena, mada je i tu vanserijski naravno.