Nedelja, 11.10.2020.

18:05

Nadal: Đoković me "razbio" u Melburnu, ja sam njega sad

Španski teniser Rafael Nadal izneo je utiske posle pobede nad Novakom Đokovićem za trofej Rolan Garosa.

Izvor: MS

Nadal: Ðokoviæ me "razbio" u Melburnu, ja sam njega sad IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

nikol dz femija

pre 3 godine

Novak uvek kaže da je emotivan.

Danas se to nije videlo. Kada je davao izjavu za RTS uopšte ali uopšte nije bio ni tužan ni besan niti imalo emotivan. Jednostavno ništa. Racionalan.

Kao da mu nije ni žao ni krivo, ništa, tužan je bilo daleko od njega zbog ove "samo" vicešampionske titule.

Ko zna šta tu sve ima iza.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

E ovo je prava izjava, korektna, od velikog rivala onako kako i dolikuje jednom velikom sportsmenu i čoveku, što Nadal naravno jeste. Izuzetno fer i korektna izjava Nadala zaista. Tako to rade veliki šampioni a ne onako kao onaj uobraženko iz Švajcarske naravno. "Jedan put pobedi on, drugi put ja, on je mene demolirao u Australiji a sada ja njega i to je to"! Ma bravo Nadale majstore, veliki si šampion! Čestike Nadalu na ovoj velikoj današnjoj pobedi uz želje da uskoro obori rekord po broju Slemova, na sledećem Rolan Garosu!

Марко

pre 3 godine

Надал је играо невероватно добро у прва два сета. Није Ђоковић био толико лош колико је Надал био надреално добар. Такве ствари се ретко догађају. Оно што се десило у трећем сету је отприлике реалан однос снага њих двојице на шљаци.

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler & Ross

pre 3 godine

Divne riječi velikog Rafe. Dva velika šampiona ovog sporta, a van terena i dva dobra prijatelja.
Čestitke Rafi na 13-tom Rolan Garosu i 20-tom Grend slemu, čime se izjednačio sa još jednim velikanom tenisa, Rodžerom Federerom, na prvom mjestu liste tenisera po broju osvojenih Grend slemova, a našem Noletu želim sve najbolje u nastavku sezone i da se što bolje pripremi za Australijan Open naredne godine, da osvoji svoj 18 Grend slem i vrati se u igru za tu famoznu titulu najvećeg svih vremena... Mada, meni je svejedno, ko god da bude proglašen za najvećeg svih vremena, jer su za mene i Nole, i Rafa, i Rodžer najveći teniseri koje je ovaj sport ikada vidio.

nesa

pre 3 godine

Izuzetno ga postujem i vole bih da ga gledam bar jos jedno 10 god. na turu, kako njega tako i Noleta, ali po mom misljenju nikako ne moze da bude veci od Noleta ili Federera ako mu jedan turnir znaci sve u karijeri.

CroFed

pre 3 godine

@ja

Ništa mu nije ukradeno, da se onaj nes(p)retni incident dogodio u finalu US Opena onda bi se pričalo, a za Wimbledon se nikad ne zna. Uostalom, i ovaj Roland Garros je bio poluregularan zar ne? Mnogi su se žalili na razne stvari, posve neprirodan termnin za igranje u Parizu, pa promjena loptica, krov... I opet ste danima pričali kako sve to ide na ruku Novaku, kako Rafi ne leže uvjeti, kako ne briljira, da je trom... I onda se dogodi što se dogodi u finalu. Pa što reći na to zaboga?!

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

Smuleco

pre 3 godine

Čestitke Novaku na sjajnom turniru. Razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. TO je deo igre. Jedan dan pobedi jedan, drugi dan drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti", rekao je Nadal odmah posle meča na terenu.

Kakva izjava, jednog VELIKOG sportiste! :)

Stara kuka

pre 3 godine

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.
(Bili boj, 11. oktobar 2020 18:31)

US Open ne sme da se gubi od Mareja,Vavrinke,Nisikorija i nepaznje (citaj gadjanje sudije).

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Jeste, u pravu je.
Ali ipak postoji jedna velika razlika.
U Melburnu je Nadal igrao ono sto zna i to na jako visokom nivou, ali je Nole jednostavno u svakom segmentu igre bio bolji.
Danas je Nadal odigrao savrsen mec - sve je vracao, neiznudjenih gresaka skoro nije bilo. Ali Djokovic je kriv da je rezultat toliko brutalan. Na svoj servis je vise puta imao 40:15 ili 40:0, da bi se drop sotovima sam ukopao u probleme.
Nije problem izgubiti, ali jeste problem kada sam sebe sabotiras. To sto Nole radi sa tim drop-sotovima je skoro mazohizam.
Nije osvojio sve te silne titule drop-sotovima i nadigravanjem na mrezi, nego setanjem 'vamos-tamos' (kako neki vole da kazu).
Da je danas igrao ono sto zna, izgubio bi mozda u stilu 6:3 6:4 7:5... mozda bi cak i uzeo neki set u taj-brejku.
Ovako je to ispala blamaza za sva vremena: uvalio ti je krompir i nisi imao ni najmanju sansu da uradis nesto.

Ljuba

pre 3 godine

Nole je još "zelen" za Rafu.
Nole nastavi da se baviš i dalje polemikama oko ATP-a i ostalih gluposti pa ćeš zapamtiti kad ćeš osvojiti sledeći GS.
Rafu te gluposti ne interesuju.
Čovek je bacio akcenat na GS i to mu i uspeva.Danas je posramio Noleta.

Bex

pre 3 godine

Tesko do nekog GSa sa ovako losim servisom. Treba Serena Vilijams da mu odrzi cas serviranja. Ona redovno servira preko 200km/h a on poslednjih godina nije presao tu cifru. Nadal se udaljio i cekao njegov prvi servis. Pratio sam i najbrzi Novakov servis je bio 192 km/h. Uglavnom oko 185km/h i neprecizno. Za muski tenis je to veliki minus. Za snagu mora da se jede meso. Ali OK dokle god on sebe ubedjuje da mu biljcice daju prednost... Treba da odgleda neki svoj mec pre veganstva da vidi koliko je vise snage imao.

lopta

pre 3 godine

Veliki sampion. Svaka cast na ovoj izjavi jer potpuno je u pravu. Novak je na AO odigrao neverovatan mec isto kao sto je i Rafa danas igrao takoreci nepogresivo. Jednostavno dodje ti takav dan kada ti sve polazi za rukom i obrnuto. Toliko stvari mora da se poklopi uz faktor srece za najbolje izdanje tog dana na terenu. Verujem da ce njih dvojica jos bar 2-3 godine aktivno igrati na turnirima ako ih zdravlje posluzi Tek kada budu zavrsili svoje karijere mocice da se podvuce crta.

Dejan

pre 3 godine

Velika je razlika, igrati na šljaci i na betonu. Ne može da Nadal bude najveći teniser i to samo zbog šljake. Novak je bolji igrač i na travi i betonu.

Al-Kapone

pre 3 godine

Drugačije vreme, druge lopte, nije više tako mlad ni brz, ovo vreme više odgovara Novaku, sve ide na snagu. A za sve njih koji su ovo govorili za Nadala ima jedna:
Za Roland Garos 2021
Reko Nadal da sačekate dok se on ne vrne.

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

Марко Краљевић

pre 3 godine

То су речи шампиона и човека, што се не може рећи за Рођу који и у победи у поразу види само себе.

Ratko

pre 3 godine

Nema šta Rafa igra tih nekoliko turnira na šljaci već nekoliko godina i karijera mu se svede u tih 2 meseca. Novak do finala RG nema poraz. Na ostalim turnirima poslednjih nekoliko godina Rafa je prosek koji po nekada iskoči, uglavnom je povređen. Zato je Novak evo 300 nedelja prvi što će sudeći kako igra biti i do kraja sledeće godine. Ostaje i dalje u trci za GS titulama niko nije konstantan kao on, nadolaze ovi mlađi koji mogu da iznenade, biće teško ali uzeće još neki GS do kraja karijere u to sam siguran. Da li će stići Federera i Nadala po broju GS titula ostaje da vidimo. Telo ima savršeno i spremno za još dosta vrhunskog tenisa, mora da mu se poklope i neke kockice. Meni je više neverovatna činjenica broj izgubljenih finala US Opena na njemu odgovarajućoj podlozi, nego porazi na RG od Rafe Nadala.

Papillon

pre 3 godine

Pa to razbijenja eu Melburnu je bilo pre godinu ipo dana ... Jos pamti.
Danas nije islo nikako. Mozda je cak i prvi gem meca puno toga pokazao. Onda lopta ili dve na 5:4 u trecem, moda bi donellu neku neizvesnost. Mozda bi Nadal imao vise od tej nekoliko neiznudjenih koliko je imao u prvih 14 gemova.
Novak servis nije imao, gotovo uopste. Da li je posledica povrede ne znamo. Necemo ni znati. Da li je samo mislio, pre meca, da ga "ima" danas u ovom mecu, ni to Novak nece reci

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Zasluženo. Kralj šljake i legitiman GOAT kandidat. Bio je najbliži Rodžeru i dočekao je. Pošteno je da ga baš on prvi stigne, mogao je i dosta pre da nije imao silne povrede.

Novak da zaboravi ovo što pre i da trenira. Bekhend mlak i nikakav, pristup tinejdžerski kao da ga je prvi put sreo. Baš loše. Moralo je to mnogo muškije, i ako je Rafa Bog na Šatrijeu. Čim je podigao nivo igre u trećem, već je zatalasao stare duhove. Šta da se radi.

Glavu gore šampione, trka još traje. Ako si mamba mentalitet, a jesi, frustraciju izbaci kroz litre znoja na treninzima. Vratiće se.

Rossi le

pre 3 godine

Borac je Nadal. Ne volim ga, ali i kad mu ne ide, do zadnje kapi znoja gine, pošteno.
Uz svo poštovanje Novaku za sve do sada, za reko sam se zbog ovakvog kukavickog izdanja, ne gledam ga NIKAD više.
I da, čisto je pokazao da nikad neće biti bolji od Rafe i Nadala. Koje inače, ne podnosim.

ElHombre

pre 3 godine

Zato je ovo najbolje rivalstvo ikada, No1e i Rafa su najbolji teniseri u istoriji i vreme ce to pokazati, uskoro No1e razbija rekord sa najvise nedelja kao broj 1 a Rafa moze vec sledece godine da prestigne Federera po broju GS titula, samo napred jer ova dvojica su zaista najbolji i veliki je ponos sto Srbija ima ovakvu gromadu u svetu sporta!

Glava gore, nije sramota izgubiti od kralja sljake!

CroFed

pre 3 godine

Ne znam na temelju čega su mnogi ustanovili da će se ponoviti Australija 2019 i ovdje. Novak nije blistao zadnja dva meča, a polufinale ga je i istrošilo htjeli ili ne to priznati. Ovo je bio autogol mnogih fanatičnih Novakovih navijača. Halo, pa Rafa je to i još u finalu gdje nikad nije izgubio. Da su igrali u 1/4 finalu kao 2015 ili polufinalu, možda bi bila druga pjesma, možda...

Miloš_NS

pre 3 godine

Pa da, ovo je u suštini bila osveta za ono "uništenje" Nadala početkom godine u Australiji. Meni je sada prilično interesantno kako će fanovi Federera reagovati na to što se Nadal izjednačio sa njim na "večnoj listi" i sada dele prvo mesto. Trenutno tenis, formalno, ima dva GOAT-a a treći (Novak) će ih, nadam se, tek stići i prestići u par narednih godina.

Zaki

pre 3 godine

Ja kad sam juče prognozirao da Rafa ovo rešava lagano 3:0 popio sam gomilu minusa. Nisam očekivao da ga baš ovako resetuje, ali sve osim ubedljive pobede bi bilo ogromno iznenađenje. Jednostavno, Nadal je alfa i omega na šljaci, a pogotovo na Rolan Garosu i mnogo treba stvari da se poklopi da bi on izgubio meč (što uostalom i govori rezultat od 100 pobeda u 102 meča).

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Samo što Novak nije nikada iskoristio priliku da potencira kada je 'razbio' Nadala. Pogotovo kada je osvajao titule tom prilikom. Ali dobro, to samo govori o Nadalu...

my way

pre 3 godine

Свака част Рафи на овим речима! Честитке шампиону! Сада Ноле практично не јури више Федерера него њега. То кажем зато што Рафа врло вероватно има још неки Ролан Гарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

ja

pre 3 godine

Pamtiće se da su Đokoviću ukradena dva gren-slema ove godine: US open i Vimbldon koji je otkazan, za razliku od Rafinog Rolan Garosa koji je samo odložen. Ne može tako, to nije regularno.

Bili boj

pre 3 godine

Već napisah tamo, posle ovog meča mi Noletovi navijači možemo da kažemo samo jedno: svaka čast Rafa majstorčino!!

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.

objektivno

pre 3 godine

Svaka cast Rafa, znas i ti da Novak nije igrao svoj najbolji tenis, ali to ne umanjuje tvoju pobedu. Rekord na Rolan Garosu koji imas tesko da ce biti ikada oboren. Djokovic ima sanse da osvoji jos turnira, sce zavisi od njega. Federer nije kao vas dvojica, ceo imidz mu se sastoji na lazima. Kod tebe toga nema, kakav si takav si.

dzericak

pre 3 godine

Noletu nije trebalo ono letos sa organiyovanjem Adrija Tura. Da nije bilo toga i da nije dobio korona virus pobedio bi i u Njujorku, a verovatno i danas. Koronavirus slabi ljude i mentalno i fizicki. Ali, njegova stvar, to je sve sastavni deo njegove licnosti i on se kao takav naosvajao dosta turnira.

nn

pre 3 godine

bezobrazna izjava i nepostovanje najboljeg svih vremena
(mi1e, 11. oktobar 2020 18:22)

A sto je bezobrazna izjava? Sta je trebao reci - Novak me razbio u Melburnu, a ja njega ovde nisam? Realno, ocitao mu je bukvicu danas, ali Djokovic ce vec kroz 3 meseca imati priliku na "svojoj" podlozi.

srle

pre 3 godine

Заслужено је победио Рафа, на шљаци је то сасвим други играч, свака част за овако велико достигнуће. Морам признати да сам веровао у победу Ђоковића, али данас није било теорије да се добије Надал на оваквом нивоу. Лоше је одиграо Новак први сет и то је утицало на даљи ток меча. Тежак ударац за Новака, свакако сада ће бити много теже у тој трци за гренд слем трофеје. Верујем да ће српски шампион извући и пронаћи нови мотив да оствари тријумф у Аустралији и задржи шансе. Волимо те Ноле и увек уз тебе, кад се побеђује и кад се губи.

Cira

pre 3 godine

DOKTORSKA DISERTACIJA RAFAELA NADALA !!!
(DEMONSTRACIJA SILE !!!, 11. oktobar 2020 18:13)

Sa 45 neiznidjenih gresaka Djokovica i 40% prvog servisa....

da, tako se to kaze gledajuci naslov necu citam dalje

pre 3 godine

Sam je kriv, neka uteha da svakako treba juri 20, ali konkvistador ga je POCEPAO danas, to nije smeo da dopusti ...

Il Biscione

pre 3 godine

Nadalu je ova titula pripisana i pre pocetka turnira. Njegovoj prepoznatljivoj igri sa visokim spinovima odgovara suncano vreme i potpuno suva sljaka, tada je nepobediv. Uslovi, loptice sve ide na ruku Spancu. Da hipoteticki postoji mogucnost da Nadal ovaj turnir odigra u dijametralnim uslovima od ovih, pa on ne bi dosao ni do finala (eye-rolling).

Cestitke od srca, champ!

Dogovor kuću gradi

pre 3 godine

Umedto da se lepo dogovorite, ti mene pustiš tamos, ja tebe vamos. Onda obojica imate sve bar x2, izbacite Rođu iz još jedne jednačine.

ElHombre

pre 3 godine

Zato je ovo najbolje rivalstvo ikada, No1e i Rafa su najbolji teniseri u istoriji i vreme ce to pokazati, uskoro No1e razbija rekord sa najvise nedelja kao broj 1 a Rafa moze vec sledece godine da prestigne Federera po broju GS titula, samo napred jer ova dvojica su zaista najbolji i veliki je ponos sto Srbija ima ovakvu gromadu u svetu sporta!

Glava gore, nije sramota izgubiti od kralja sljake!

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Zasluženo. Kralj šljake i legitiman GOAT kandidat. Bio je najbliži Rodžeru i dočekao je. Pošteno je da ga baš on prvi stigne, mogao je i dosta pre da nije imao silne povrede.

Novak da zaboravi ovo što pre i da trenira. Bekhend mlak i nikakav, pristup tinejdžerski kao da ga je prvi put sreo. Baš loše. Moralo je to mnogo muškije, i ako je Rafa Bog na Šatrijeu. Čim je podigao nivo igre u trećem, već je zatalasao stare duhove. Šta da se radi.

Glavu gore šampione, trka još traje. Ako si mamba mentalitet, a jesi, frustraciju izbaci kroz litre znoja na treninzima. Vratiće se.

Bili boj

pre 3 godine

Već napisah tamo, posle ovog meča mi Noletovi navijači možemo da kažemo samo jedno: svaka čast Rafa majstorčino!!

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.

srle

pre 3 godine

Заслужено је победио Рафа, на шљаци је то сасвим други играч, свака част за овако велико достигнуће. Морам признати да сам веровао у победу Ђоковића, али данас није било теорије да се добије Надал на оваквом нивоу. Лоше је одиграо Новак први сет и то је утицало на даљи ток меча. Тежак ударац за Новака, свакако сада ће бити много теже у тој трци за гренд слем трофеје. Верујем да ће српски шампион извући и пронаћи нови мотив да оствари тријумф у Аустралији и задржи шансе. Волимо те Ноле и увек уз тебе, кад се побеђује и кад се губи.

Smuleco

pre 3 godine

Čestitke Novaku na sjajnom turniru. Razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. TO je deo igre. Jedan dan pobedi jedan, drugi dan drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti", rekao je Nadal odmah posle meča na terenu.

Kakva izjava, jednog VELIKOG sportiste! :)

Марко Краљевић

pre 3 godine

То су речи шампиона и човека, што се не може рећи за Рођу који и у победи у поразу види само себе.

Miloš_NS

pre 3 godine

Pa da, ovo je u suštini bila osveta za ono "uništenje" Nadala početkom godine u Australiji. Meni je sada prilično interesantno kako će fanovi Federera reagovati na to što se Nadal izjednačio sa njim na "večnoj listi" i sada dele prvo mesto. Trenutno tenis, formalno, ima dva GOAT-a a treći (Novak) će ih, nadam se, tek stići i prestići u par narednih godina.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

E ovo je prava izjava, korektna, od velikog rivala onako kako i dolikuje jednom velikom sportsmenu i čoveku, što Nadal naravno jeste. Izuzetno fer i korektna izjava Nadala zaista. Tako to rade veliki šampioni a ne onako kao onaj uobraženko iz Švajcarske naravno. "Jedan put pobedi on, drugi put ja, on je mene demolirao u Australiji a sada ja njega i to je to"! Ma bravo Nadale majstore, veliki si šampion! Čestike Nadalu na ovoj velikoj današnjoj pobedi uz želje da uskoro obori rekord po broju Slemova, na sledećem Rolan Garosu!

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Jeste, u pravu je.
Ali ipak postoji jedna velika razlika.
U Melburnu je Nadal igrao ono sto zna i to na jako visokom nivou, ali je Nole jednostavno u svakom segmentu igre bio bolji.
Danas je Nadal odigrao savrsen mec - sve je vracao, neiznudjenih gresaka skoro nije bilo. Ali Djokovic je kriv da je rezultat toliko brutalan. Na svoj servis je vise puta imao 40:15 ili 40:0, da bi se drop sotovima sam ukopao u probleme.
Nije problem izgubiti, ali jeste problem kada sam sebe sabotiras. To sto Nole radi sa tim drop-sotovima je skoro mazohizam.
Nije osvojio sve te silne titule drop-sotovima i nadigravanjem na mrezi, nego setanjem 'vamos-tamos' (kako neki vole da kazu).
Da je danas igrao ono sto zna, izgubio bi mozda u stilu 6:3 6:4 7:5... mozda bi cak i uzeo neki set u taj-brejku.
Ovako je to ispala blamaza za sva vremena: uvalio ti je krompir i nisi imao ni najmanju sansu da uradis nesto.

lopta

pre 3 godine

Veliki sampion. Svaka cast na ovoj izjavi jer potpuno je u pravu. Novak je na AO odigrao neverovatan mec isto kao sto je i Rafa danas igrao takoreci nepogresivo. Jednostavno dodje ti takav dan kada ti sve polazi za rukom i obrnuto. Toliko stvari mora da se poklopi uz faktor srece za najbolje izdanje tog dana na terenu. Verujem da ce njih dvojica jos bar 2-3 godine aktivno igrati na turnirima ako ih zdravlje posluzi Tek kada budu zavrsili svoje karijere mocice da se podvuce crta.

Zaki

pre 3 godine

Ja kad sam juče prognozirao da Rafa ovo rešava lagano 3:0 popio sam gomilu minusa. Nisam očekivao da ga baš ovako resetuje, ali sve osim ubedljive pobede bi bilo ogromno iznenađenje. Jednostavno, Nadal je alfa i omega na šljaci, a pogotovo na Rolan Garosu i mnogo treba stvari da se poklopi da bi on izgubio meč (što uostalom i govori rezultat od 100 pobeda u 102 meča).

Il Biscione

pre 3 godine

Nadalu je ova titula pripisana i pre pocetka turnira. Njegovoj prepoznatljivoj igri sa visokim spinovima odgovara suncano vreme i potpuno suva sljaka, tada je nepobediv. Uslovi, loptice sve ide na ruku Spancu. Da hipoteticki postoji mogucnost da Nadal ovaj turnir odigra u dijametralnim uslovima od ovih, pa on ne bi dosao ni do finala (eye-rolling).

Cestitke od srca, champ!

Ljuba

pre 3 godine

Nole je još "zelen" za Rafu.
Nole nastavi da se baviš i dalje polemikama oko ATP-a i ostalih gluposti pa ćeš zapamtiti kad ćeš osvojiti sledeći GS.
Rafu te gluposti ne interesuju.
Čovek je bacio akcenat na GS i to mu i uspeva.Danas je posramio Noleta.

nn

pre 3 godine

bezobrazna izjava i nepostovanje najboljeg svih vremena
(mi1e, 11. oktobar 2020 18:22)

A sto je bezobrazna izjava? Sta je trebao reci - Novak me razbio u Melburnu, a ja njega ovde nisam? Realno, ocitao mu je bukvicu danas, ali Djokovic ce vec kroz 3 meseca imati priliku na "svojoj" podlozi.

Марко

pre 3 godine

Надал је играо невероватно добро у прва два сета. Није Ђоковић био толико лош колико је Надал био надреално добар. Такве ствари се ретко догађају. Оно што се десило у трећем сету је отприлике реалан однос снага њих двојице на шљаци.

Dogovor kuću gradi

pre 3 godine

Umedto da se lepo dogovorite, ti mene pustiš tamos, ja tebe vamos. Onda obojica imate sve bar x2, izbacite Rođu iz još jedne jednačine.

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler & Ross

pre 3 godine

Divne riječi velikog Rafe. Dva velika šampiona ovog sporta, a van terena i dva dobra prijatelja.
Čestitke Rafi na 13-tom Rolan Garosu i 20-tom Grend slemu, čime se izjednačio sa još jednim velikanom tenisa, Rodžerom Federerom, na prvom mjestu liste tenisera po broju osvojenih Grend slemova, a našem Noletu želim sve najbolje u nastavku sezone i da se što bolje pripremi za Australijan Open naredne godine, da osvoji svoj 18 Grend slem i vrati se u igru za tu famoznu titulu najvećeg svih vremena... Mada, meni je svejedno, ko god da bude proglašen za najvećeg svih vremena, jer su za mene i Nole, i Rafa, i Rodžer najveći teniseri koje je ovaj sport ikada vidio.

Al-Kapone

pre 3 godine

Drugačije vreme, druge lopte, nije više tako mlad ni brz, ovo vreme više odgovara Novaku, sve ide na snagu. A za sve njih koji su ovo govorili za Nadala ima jedna:
Za Roland Garos 2021
Reko Nadal da sačekate dok se on ne vrne.

Stara kuka

pre 3 godine

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.
(Bili boj, 11. oktobar 2020 18:31)

US Open ne sme da se gubi od Mareja,Vavrinke,Nisikorija i nepaznje (citaj gadjanje sudije).

Ratko

pre 3 godine

Nema šta Rafa igra tih nekoliko turnira na šljaci već nekoliko godina i karijera mu se svede u tih 2 meseca. Novak do finala RG nema poraz. Na ostalim turnirima poslednjih nekoliko godina Rafa je prosek koji po nekada iskoči, uglavnom je povređen. Zato je Novak evo 300 nedelja prvi što će sudeći kako igra biti i do kraja sledeće godine. Ostaje i dalje u trci za GS titulama niko nije konstantan kao on, nadolaze ovi mlađi koji mogu da iznenade, biće teško ali uzeće još neki GS do kraja karijere u to sam siguran. Da li će stići Federera i Nadala po broju GS titula ostaje da vidimo. Telo ima savršeno i spremno za još dosta vrhunskog tenisa, mora da mu se poklope i neke kockice. Meni je više neverovatna činjenica broj izgubljenih finala US Opena na njemu odgovarajućoj podlozi, nego porazi na RG od Rafe Nadala.

Cira

pre 3 godine

DOKTORSKA DISERTACIJA RAFAELA NADALA !!!
(DEMONSTRACIJA SILE !!!, 11. oktobar 2020 18:13)

Sa 45 neiznidjenih gresaka Djokovica i 40% prvog servisa....

Dejan

pre 3 godine

Velika je razlika, igrati na šljaci i na betonu. Ne može da Nadal bude najveći teniser i to samo zbog šljake. Novak je bolji igrač i na travi i betonu.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Samo što Novak nije nikada iskoristio priliku da potencira kada je 'razbio' Nadala. Pogotovo kada je osvajao titule tom prilikom. Ali dobro, to samo govori o Nadalu...

nesa

pre 3 godine

Izuzetno ga postujem i vole bih da ga gledam bar jos jedno 10 god. na turu, kako njega tako i Noleta, ali po mom misljenju nikako ne moze da bude veci od Noleta ili Federera ako mu jedan turnir znaci sve u karijeri.

CroFed

pre 3 godine

Ne znam na temelju čega su mnogi ustanovili da će se ponoviti Australija 2019 i ovdje. Novak nije blistao zadnja dva meča, a polufinale ga je i istrošilo htjeli ili ne to priznati. Ovo je bio autogol mnogih fanatičnih Novakovih navijača. Halo, pa Rafa je to i još u finalu gdje nikad nije izgubio. Da su igrali u 1/4 finalu kao 2015 ili polufinalu, možda bi bila druga pjesma, možda...

my way

pre 3 godine

Свака част Рафи на овим речима! Честитке шампиону! Сада Ноле практично не јури више Федерера него њега. То кажем зато што Рафа врло вероватно има још неки Ролан Гарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

CroFed

pre 3 godine

@ja

Ništa mu nije ukradeno, da se onaj nes(p)retni incident dogodio u finalu US Opena onda bi se pričalo, a za Wimbledon se nikad ne zna. Uostalom, i ovaj Roland Garros je bio poluregularan zar ne? Mnogi su se žalili na razne stvari, posve neprirodan termnin za igranje u Parizu, pa promjena loptica, krov... I opet ste danima pričali kako sve to ide na ruku Novaku, kako Rafi ne leže uvjeti, kako ne briljira, da je trom... I onda se dogodi što se dogodi u finalu. Pa što reći na to zaboga?!

objektivno

pre 3 godine

Svaka cast Rafa, znas i ti da Novak nije igrao svoj najbolji tenis, ali to ne umanjuje tvoju pobedu. Rekord na Rolan Garosu koji imas tesko da ce biti ikada oboren. Djokovic ima sanse da osvoji jos turnira, sce zavisi od njega. Federer nije kao vas dvojica, ceo imidz mu se sastoji na lazima. Kod tebe toga nema, kakav si takav si.

Papillon

pre 3 godine

Pa to razbijenja eu Melburnu je bilo pre godinu ipo dana ... Jos pamti.
Danas nije islo nikako. Mozda je cak i prvi gem meca puno toga pokazao. Onda lopta ili dve na 5:4 u trecem, moda bi donellu neku neizvesnost. Mozda bi Nadal imao vise od tej nekoliko neiznudjenih koliko je imao u prvih 14 gemova.
Novak servis nije imao, gotovo uopste. Da li je posledica povrede ne znamo. Necemo ni znati. Da li je samo mislio, pre meca, da ga "ima" danas u ovom mecu, ni to Novak nece reci

Bex

pre 3 godine

Tesko do nekog GSa sa ovako losim servisom. Treba Serena Vilijams da mu odrzi cas serviranja. Ona redovno servira preko 200km/h a on poslednjih godina nije presao tu cifru. Nadal se udaljio i cekao njegov prvi servis. Pratio sam i najbrzi Novakov servis je bio 192 km/h. Uglavnom oko 185km/h i neprecizno. Za muski tenis je to veliki minus. Za snagu mora da se jede meso. Ali OK dokle god on sebe ubedjuje da mu biljcice daju prednost... Treba da odgleda neki svoj mec pre veganstva da vidi koliko je vise snage imao.

da, tako se to kaze gledajuci naslov necu citam dalje

pre 3 godine

Sam je kriv, neka uteha da svakako treba juri 20, ali konkvistador ga je POCEPAO danas, to nije smeo da dopusti ...

Rossi le

pre 3 godine

Borac je Nadal. Ne volim ga, ali i kad mu ne ide, do zadnje kapi znoja gine, pošteno.
Uz svo poštovanje Novaku za sve do sada, za reko sam se zbog ovakvog kukavickog izdanja, ne gledam ga NIKAD više.
I da, čisto je pokazao da nikad neće biti bolji od Rafe i Nadala. Koje inače, ne podnosim.

dzericak

pre 3 godine

Noletu nije trebalo ono letos sa organiyovanjem Adrija Tura. Da nije bilo toga i da nije dobio korona virus pobedio bi i u Njujorku, a verovatno i danas. Koronavirus slabi ljude i mentalno i fizicki. Ali, njegova stvar, to je sve sastavni deo njegove licnosti i on se kao takav naosvajao dosta turnira.

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

ja

pre 3 godine

Pamtiće se da su Đokoviću ukradena dva gren-slema ove godine: US open i Vimbldon koji je otkazan, za razliku od Rafinog Rolan Garosa koji je samo odložen. Ne može tako, to nije regularno.

nikol dz femija

pre 3 godine

Novak uvek kaže da je emotivan.

Danas se to nije videlo. Kada je davao izjavu za RTS uopšte ali uopšte nije bio ni tužan ni besan niti imalo emotivan. Jednostavno ništa. Racionalan.

Kao da mu nije ni žao ni krivo, ništa, tužan je bilo daleko od njega zbog ove "samo" vicešampionske titule.

Ko zna šta tu sve ima iza.

Frozen Throne 123

pre 3 godine

Samo što Novak nije nikada iskoristio priliku da potencira kada je 'razbio' Nadala. Pogotovo kada je osvajao titule tom prilikom. Ali dobro, to samo govori o Nadalu...

dzericak

pre 3 godine

Noletu nije trebalo ono letos sa organiyovanjem Adrija Tura. Da nije bilo toga i da nije dobio korona virus pobedio bi i u Njujorku, a verovatno i danas. Koronavirus slabi ljude i mentalno i fizicki. Ali, njegova stvar, to je sve sastavni deo njegove licnosti i on se kao takav naosvajao dosta turnira.

ja

pre 3 godine

Pamtiće se da su Đokoviću ukradena dva gren-slema ove godine: US open i Vimbldon koji je otkazan, za razliku od Rafinog Rolan Garosa koji je samo odložen. Ne može tako, to nije regularno.

Dejan

pre 3 godine

Velika je razlika, igrati na šljaci i na betonu. Ne može da Nadal bude najveći teniser i to samo zbog šljake. Novak je bolji igrač i na travi i betonu.

nesa

pre 3 godine

Izuzetno ga postujem i vole bih da ga gledam bar jos jedno 10 god. na turu, kako njega tako i Noleta, ali po mom misljenju nikako ne moze da bude veci od Noleta ili Federera ako mu jedan turnir znaci sve u karijeri.

Rossi le

pre 3 godine

Borac je Nadal. Ne volim ga, ali i kad mu ne ide, do zadnje kapi znoja gine, pošteno.
Uz svo poštovanje Novaku za sve do sada, za reko sam se zbog ovakvog kukavickog izdanja, ne gledam ga NIKAD više.
I da, čisto je pokazao da nikad neće biti bolji od Rafe i Nadala. Koje inače, ne podnosim.

Dogovor kuću gradi

pre 3 godine

Umedto da se lepo dogovorite, ti mene pustiš tamos, ja tebe vamos. Onda obojica imate sve bar x2, izbacite Rođu iz još jedne jednačine.

Cira

pre 3 godine

DOKTORSKA DISERTACIJA RAFAELA NADALA !!!
(DEMONSTRACIJA SILE !!!, 11. oktobar 2020 18:13)

Sa 45 neiznidjenih gresaka Djokovica i 40% prvog servisa....

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

ElHombre

pre 3 godine

Zato je ovo najbolje rivalstvo ikada, No1e i Rafa su najbolji teniseri u istoriji i vreme ce to pokazati, uskoro No1e razbija rekord sa najvise nedelja kao broj 1 a Rafa moze vec sledece godine da prestigne Federera po broju GS titula, samo napred jer ova dvojica su zaista najbolji i veliki je ponos sto Srbija ima ovakvu gromadu u svetu sporta!

Glava gore, nije sramota izgubiti od kralja sljake!

Il Biscione

pre 3 godine

Nadalu je ova titula pripisana i pre pocetka turnira. Njegovoj prepoznatljivoj igri sa visokim spinovima odgovara suncano vreme i potpuno suva sljaka, tada je nepobediv. Uslovi, loptice sve ide na ruku Spancu. Da hipoteticki postoji mogucnost da Nadal ovaj turnir odigra u dijametralnim uslovima od ovih, pa on ne bi dosao ni do finala (eye-rolling).

Cestitke od srca, champ!

CroFed

pre 3 godine

@ja

Ništa mu nije ukradeno, da se onaj nes(p)retni incident dogodio u finalu US Opena onda bi se pričalo, a za Wimbledon se nikad ne zna. Uostalom, i ovaj Roland Garros je bio poluregularan zar ne? Mnogi su se žalili na razne stvari, posve neprirodan termnin za igranje u Parizu, pa promjena loptica, krov... I opet ste danima pričali kako sve to ide na ruku Novaku, kako Rafi ne leže uvjeti, kako ne briljira, da je trom... I onda se dogodi što se dogodi u finalu. Pa što reći na to zaboga?!

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

Jeste, u pravu je.
Ali ipak postoji jedna velika razlika.
U Melburnu je Nadal igrao ono sto zna i to na jako visokom nivou, ali je Nole jednostavno u svakom segmentu igre bio bolji.
Danas je Nadal odigrao savrsen mec - sve je vracao, neiznudjenih gresaka skoro nije bilo. Ali Djokovic je kriv da je rezultat toliko brutalan. Na svoj servis je vise puta imao 40:15 ili 40:0, da bi se drop sotovima sam ukopao u probleme.
Nije problem izgubiti, ali jeste problem kada sam sebe sabotiras. To sto Nole radi sa tim drop-sotovima je skoro mazohizam.
Nije osvojio sve te silne titule drop-sotovima i nadigravanjem na mrezi, nego setanjem 'vamos-tamos' (kako neki vole da kazu).
Da je danas igrao ono sto zna, izgubio bi mozda u stilu 6:3 6:4 7:5... mozda bi cak i uzeo neki set u taj-brejku.
Ovako je to ispala blamaza za sva vremena: uvalio ti je krompir i nisi imao ni najmanju sansu da uradis nesto.

Miloš_NS

pre 3 godine

Pa da, ovo je u suštini bila osveta za ono "uništenje" Nadala početkom godine u Australiji. Meni je sada prilično interesantno kako će fanovi Federera reagovati na to što se Nadal izjednačio sa njim na "večnoj listi" i sada dele prvo mesto. Trenutno tenis, formalno, ima dva GOAT-a a treći (Novak) će ih, nadam se, tek stići i prestići u par narednih godina.

Ratko

pre 3 godine

Nema šta Rafa igra tih nekoliko turnira na šljaci već nekoliko godina i karijera mu se svede u tih 2 meseca. Novak do finala RG nema poraz. Na ostalim turnirima poslednjih nekoliko godina Rafa je prosek koji po nekada iskoči, uglavnom je povređen. Zato je Novak evo 300 nedelja prvi što će sudeći kako igra biti i do kraja sledeće godine. Ostaje i dalje u trci za GS titulama niko nije konstantan kao on, nadolaze ovi mlađi koji mogu da iznenade, biće teško ali uzeće još neki GS do kraja karijere u to sam siguran. Da li će stići Federera i Nadala po broju GS titula ostaje da vidimo. Telo ima savršeno i spremno za još dosta vrhunskog tenisa, mora da mu se poklope i neke kockice. Meni je više neverovatna činjenica broj izgubljenih finala US Opena na njemu odgovarajućoj podlozi, nego porazi na RG od Rafe Nadala.

Ljuba

pre 3 godine

Nole je još "zelen" za Rafu.
Nole nastavi da se baviš i dalje polemikama oko ATP-a i ostalih gluposti pa ćeš zapamtiti kad ćeš osvojiti sledeći GS.
Rafu te gluposti ne interesuju.
Čovek je bacio akcenat na GS i to mu i uspeva.Danas je posramio Noleta.

rojovic

pre 3 godine

Bitka je gotova ali ne i rat pitace se jos Djokovic ne otpisujte Srbe kad se naljute tada daju sve od sebe.Glavu gore i idemo u nove pobede

Bili boj

pre 3 godine

Već napisah tamo, posle ovog meča mi Noletovi navijači možemo da kažemo samo jedno: svaka čast Rafa majstorčino!!

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.

objektivno

pre 3 godine

Svaka cast Rafa, znas i ti da Novak nije igrao svoj najbolji tenis, ali to ne umanjuje tvoju pobedu. Rekord na Rolan Garosu koji imas tesko da ce biti ikada oboren. Djokovic ima sanse da osvoji jos turnira, sce zavisi od njega. Federer nije kao vas dvojica, ceo imidz mu se sastoji na lazima. Kod tebe toga nema, kakav si takav si.

CroFed

pre 3 godine

Ne znam na temelju čega su mnogi ustanovili da će se ponoviti Australija 2019 i ovdje. Novak nije blistao zadnja dva meča, a polufinale ga je i istrošilo htjeli ili ne to priznati. Ovo je bio autogol mnogih fanatičnih Novakovih navijača. Halo, pa Rafa je to i još u finalu gdje nikad nije izgubio. Da su igrali u 1/4 finalu kao 2015 ili polufinalu, možda bi bila druga pjesma, možda...

srle

pre 3 godine

Заслужено је победио Рафа, на шљаци је то сасвим други играч, свака част за овако велико достигнуће. Морам признати да сам веровао у победу Ђоковића, али данас није било теорије да се добије Надал на оваквом нивоу. Лоше је одиграо Новак први сет и то је утицало на даљи ток меча. Тежак ударац за Новака, свакако сада ће бити много теже у тој трци за гренд слем трофеје. Верујем да ће српски шампион извући и пронаћи нови мотив да оствари тријумф у Аустралији и задржи шансе. Волимо те Ноле и увек уз тебе, кад се побеђује и кад се губи.

Bex

pre 3 godine

Tesko do nekog GSa sa ovako losim servisom. Treba Serena Vilijams da mu odrzi cas serviranja. Ona redovno servira preko 200km/h a on poslednjih godina nije presao tu cifru. Nadal se udaljio i cekao njegov prvi servis. Pratio sam i najbrzi Novakov servis je bio 192 km/h. Uglavnom oko 185km/h i neprecizno. Za muski tenis je to veliki minus. Za snagu mora da se jede meso. Ali OK dokle god on sebe ubedjuje da mu biljcice daju prednost... Treba da odgleda neki svoj mec pre veganstva da vidi koliko je vise snage imao.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Zasluženo. Kralj šljake i legitiman GOAT kandidat. Bio je najbliži Rodžeru i dočekao je. Pošteno je da ga baš on prvi stigne, mogao je i dosta pre da nije imao silne povrede.

Novak da zaboravi ovo što pre i da trenira. Bekhend mlak i nikakav, pristup tinejdžerski kao da ga je prvi put sreo. Baš loše. Moralo je to mnogo muškije, i ako je Rafa Bog na Šatrijeu. Čim je podigao nivo igre u trećem, već je zatalasao stare duhove. Šta da se radi.

Glavu gore šampione, trka još traje. Ako si mamba mentalitet, a jesi, frustraciju izbaci kroz litre znoja na treninzima. Vratiće se.

Papillon

pre 3 godine

Pa to razbijenja eu Melburnu je bilo pre godinu ipo dana ... Jos pamti.
Danas nije islo nikako. Mozda je cak i prvi gem meca puno toga pokazao. Onda lopta ili dve na 5:4 u trecem, moda bi donellu neku neizvesnost. Mozda bi Nadal imao vise od tej nekoliko neiznudjenih koliko je imao u prvih 14 gemova.
Novak servis nije imao, gotovo uopste. Da li je posledica povrede ne znamo. Necemo ni znati. Da li je samo mislio, pre meca, da ga "ima" danas u ovom mecu, ni to Novak nece reci

Smuleco

pre 3 godine

Čestitke Novaku na sjajnom turniru. Razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. TO je deo igre. Jedan dan pobedi jedan, drugi dan drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti", rekao je Nadal odmah posle meča na terenu.

Kakva izjava, jednog VELIKOG sportiste! :)

Stara kuka

pre 3 godine

Noletu više koncentracije, znanja i sreće u Melburnu. Još nije gotova GOAT trka, iako su posle ovda gva GS turnira Novakove šanse dosta manje.
(Bili boj, 11. oktobar 2020 18:31)

US Open ne sme da se gubi od Mareja,Vavrinke,Nisikorija i nepaznje (citaj gadjanje sudije).

Zaki

pre 3 godine

Ja kad sam juče prognozirao da Rafa ovo rešava lagano 3:0 popio sam gomilu minusa. Nisam očekivao da ga baš ovako resetuje, ali sve osim ubedljive pobede bi bilo ogromno iznenađenje. Jednostavno, Nadal je alfa i omega na šljaci, a pogotovo na Rolan Garosu i mnogo treba stvari da se poklopi da bi on izgubio meč (što uostalom i govori rezultat od 100 pobeda u 102 meča).

Марко Краљевић

pre 3 godine

То су речи шампиона и човека, што се не може рећи за Рођу који и у победи у поразу види само себе.

my way

pre 3 godine

Свака част Рафи на овим речима! Честитке шампиону! Сада Ноле практично не јури више Федерера него њега. То кажем зато што Рафа врло вероватно има још неки Ролан Гарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

da, tako se to kaze gledajuci naslov necu citam dalje

pre 3 godine

Sam je kriv, neka uteha da svakako treba juri 20, ali konkvistador ga je POCEPAO danas, to nije smeo da dopusti ...

nn

pre 3 godine

bezobrazna izjava i nepostovanje najboljeg svih vremena
(mi1e, 11. oktobar 2020 18:22)

A sto je bezobrazna izjava? Sta je trebao reci - Novak me razbio u Melburnu, a ja njega ovde nisam? Realno, ocitao mu je bukvicu danas, ali Djokovic ce vec kroz 3 meseca imati priliku na "svojoj" podlozi.

Al-Kapone

pre 3 godine

Drugačije vreme, druge lopte, nije više tako mlad ni brz, ovo vreme više odgovara Novaku, sve ide na snagu. A za sve njih koji su ovo govorili za Nadala ima jedna:
Za Roland Garos 2021
Reko Nadal da sačekate dok se on ne vrne.

Марко

pre 3 godine

Надал је играо невероватно добро у прва два сета. Није Ђоковић био толико лош колико је Надал био надреално добар. Такве ствари се ретко догађају. Оно што се десило у трећем сету је отприлике реалан однос снага њих двојице на шљаци.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

E ovo je prava izjava, korektna, od velikog rivala onako kako i dolikuje jednom velikom sportsmenu i čoveku, što Nadal naravno jeste. Izuzetno fer i korektna izjava Nadala zaista. Tako to rade veliki šampioni a ne onako kao onaj uobraženko iz Švajcarske naravno. "Jedan put pobedi on, drugi put ja, on je mene demolirao u Australiji a sada ja njega i to je to"! Ma bravo Nadale majstore, veliki si šampion! Čestike Nadalu na ovoj velikoj današnjoj pobedi uz želje da uskoro obori rekord po broju Slemova, na sledećem Rolan Garosu!

lopta

pre 3 godine

Veliki sampion. Svaka cast na ovoj izjavi jer potpuno je u pravu. Novak je na AO odigrao neverovatan mec isto kao sto je i Rafa danas igrao takoreci nepogresivo. Jednostavno dodje ti takav dan kada ti sve polazi za rukom i obrnuto. Toliko stvari mora da se poklopi uz faktor srece za najbolje izdanje tog dana na terenu. Verujem da ce njih dvojica jos bar 2-3 godine aktivno igrati na turnirima ako ih zdravlje posluzi Tek kada budu zavrsili svoje karijere mocice da se podvuce crta.

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler & Ross

pre 3 godine

Divne riječi velikog Rafe. Dva velika šampiona ovog sporta, a van terena i dva dobra prijatelja.
Čestitke Rafi na 13-tom Rolan Garosu i 20-tom Grend slemu, čime se izjednačio sa još jednim velikanom tenisa, Rodžerom Federerom, na prvom mjestu liste tenisera po broju osvojenih Grend slemova, a našem Noletu želim sve najbolje u nastavku sezone i da se što bolje pripremi za Australijan Open naredne godine, da osvoji svoj 18 Grend slem i vrati se u igru za tu famoznu titulu najvećeg svih vremena... Mada, meni je svejedno, ko god da bude proglašen za najvećeg svih vremena, jer su za mene i Nole, i Rafa, i Rodžer najveći teniseri koje je ovaj sport ikada vidio.

nikol dz femija

pre 3 godine

Novak uvek kaže da je emotivan.

Danas se to nije videlo. Kada je davao izjavu za RTS uopšte ali uopšte nije bio ni tužan ni besan niti imalo emotivan. Jednostavno ništa. Racionalan.

Kao da mu nije ni žao ni krivo, ništa, tužan je bilo daleko od njega zbog ove "samo" vicešampionske titule.

Ko zna šta tu sve ima iza.