Utorak, 06.10.2020.

22:30

Nadal položio prvi test – bez izgubljenog seta do polufinala!

Rafael Nadal se plasirao u polufinale Rolan Garosa pobedom od 3-0 nad Janikom Sinerom.

Izvor: LN

Nadal položio prvi test – bez izgubljenog seta do polufinala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Elem kao što rekoh lepo postavio sam pitanje, eto zanimalo me tvoje mišljenje...
Slažem se da je logično da se Djoković više hvali, nego je nelogično da se za istu stvar jedan hvali a drugi ponižava. Tu bih završio diskusiju, a vidim da se baš i nismo najbolje razumeli.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kao što sam naglasio da je moguć scenarijum dva ali dobro po Nadala što se završi u tri seta. Uzgred tipično za današnje klince napale se u prva dva seta pa onda se uplaše na kraju i izgube meč.

Siner je velika budućnost u muškom tenisu kad se povuče sadašnja garnitura.


Inače nije Rafaa odigrao ne znam kakav meč uopšte nije bio impresivan na svom turniru RG protiv svojih rivala ali dobija ih na veliko iskustvo.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 7. oktobar 2020 09:24)

Odgovorih ti pošto si mene naveo u @, dakle meni repliciraš, a pozivaš se na nešto što ostali pišu. :) Ali OK, ako me pitaš - jeste i majstorstvo i iskustvo i ne bih to razdvajao. Rafa je majstorski rešio sinoć nezgodnog protivnika iako nije igrao sjajno, baš kao što i Novak to isto ume da uradi - upravo jer su obojica iskusni i odlični igrači.

Tako da ja ne bih pravio neku posebnu priču od toga koji se termin kada upotrebio i kritikovao što se Novak ovde hvali više od Rafe - u neku ruku je to i logično jer je domaći igrač za koga većina navija pa je i logično da budemo (malo do umereno, a mnogi i neumereno) pristrasni.

Nadamo se svi velikom finalu, a do tada da se pregrme prvo ovi preostali protivnici što ni malo neće biti jednostavno obojici.

Kralj mača

pre 3 godine

Без изгубљеног сета против тениских величина попут Герасимова, Мек Доналда, Траваље, Корде и Синера. Све леви играчи или тинејџери. Видећемо га на делу против Шварцмана.

Andjela

pre 3 godine

Od kako je Novak postao zvezda tenisa, pojavila se u nas teniska publika (navijači). Po komentarima se vidi da slabo šta znaju o tenisu. Samo neko ko "ne voli" tenis (i u tu igru se niš ne razume) može da OMALOVAŽAVA Nadala na šljaci. Od kako postoji igra tenisa nije postojao bolji igrač na šljaci. Ima prosečan servis a ipak je osvojio 12 RG (100 pobeda na RG i samo 2 poraza). A to je postigao tako što je izvodio sve vrste udaraca, gradio svaki poen tako da protivnika dovede u poziciju da ne može da vrati lopicu, uzdigao nivo igre pomoću zadavanja različitih rotacija loptici, koristio različite odskoke od šljaku... Može neko da navija za svog igrača (Novaka i tsl) ali to ne znači da mrzi i priča notorne gluposti o drugim igračima.

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Pa valjda taj upitnik na kraju znači nešto, eto pitao sam da li je to majstorija ili iskustvo. Pošto ovde čitamo konentare posle svakog meča Djokovića gde je izuzetno loš ali dobije taj meč da je majstorija itd a sad čitamo omalovažavanje da je ovde iskustvo. To da je Rafa i lošoj formi je vidljivo iz aviona, ali još više se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju a ruku na srce šljaka se i ne igra po ovakvom vremenu, nije samo vetar problem, veći problem je hladnoća, vlažnost vazduha, itd.

matori

pre 3 godine

@3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

jeste, ali Novak ima bolji bekhend i mnogo bolje koristi paralelu, što Siner juče nije smeo da odapne, ili retko, a imao je prilike kada pošalje Rafu dovoljno u stranu. međutim, on to još ne može ili ne sme da radi.
ako ova dva stara majstora budu u finalu, Novak će ga napasti na forhend, ali će mnogo češće igrati i paralelu i menjati smer lopte. ne znam šta Rafa treba da odigra da bi dobio Novaka, bar prema ovome što sam video ovih dana... mada svi ovi matori majstori imaju neku dodatnu brzinu za najteže mečeve...

Трооки Гавран

pre 3 godine

Гледао меч, Надал добар али је очигледно да не воли да игра у оваквим условима и у међусобном мечу с Новаком мислим да ће управо ти услови одиграти кључни фактор.

chupavi

pre 3 godine

Nec je poceo oko 23:00h sinoc, sto je van pameti... I Nole danas igra zadnji na Satrijeu, nadam se da ce poceti koji sat ranije. Tim i Svarcman su kisnuli i smrzavali se na terenu iako postoji krov. Stvarno ne znam koji je cilj organizarora.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Gledao sam meč,iskreno prva dva seta i ono sto sam video je zaista da Nadal nije izgledao onako mocno,dosta je gresio,kretanje takodje diskutabilno i da je sa druge strane bio malo iskusniji i bolji igrac ubedjen sam da bi to Rafa izgubio,razlog je verovatno sto svi misle nesvakidasnji uslovi na RG,ali ni u ludilu ne treba otpisivati Spanca,ipak je to kralj sljake sa 12 titula i 98 pobeda i samo dva poraza,videcemo koliko ce Švarcman biti fizicki spreman posle maratona, licno bih voleo finale DJOKOVIC-NADAL!.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 07. oktobar 2020 01:26)

A gde sam ja uopšte pomenuo Novakovu nekakvu 'majstoriju' - isto važi i za njega, veliki igrači dobijaju i kada igraju loše, na iskustvo i iskoriste ključne lopte da prelome meč, ostatak otaljaju.

Ono što je iz aviona vidljivo je da je Rafa u lošijoj formi od Novaka, ali sačekajmo da dođu prvo obojica do finala, vetar može dosta toga da poremeti.

x

pre 3 godine

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

Jedno je kad napadaš Nadalov forhend dubokim loptama ili oštrim bekhend dijagonalama, što je Siner i radio dobar deo meča. Ali u ključnim trenucima on mu je bukvalno nabacivao lake lopte na forhend.

Antonio Banderaš

pre 3 godine

Ono kad se Francuzi konačno iskeširaju za krov posle iks godina, i navuku ga po kiši a duva im promaja. Očugledno slabo dihtuje, stisli se za kintu.

...

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.

ccc

pre 3 godine

da li je moguce da vi ovde omalovazavate Nadala, ajde procitajte opet tekst 98 pobeda od 100 meceva, znaci 2 meca je izgubio, kazete nije u formi, ne bojim se ja za Nadala da se on nikada nece predati pogotovu ne na sljaci i RG.

Rafa30

pre 3 godine

E moj Rafa. E moj Rafa.

Kad ovako zapomaze njegov najveci idol, onda vam je jasno kako igra.

Znaci, Nadal nikad losiji, uvjeti mu ne idu na ruku a on svaki danom sve stariji, izgubio I na brzinu I na ekplozivnosti.

Danas dobio na cisto iskustvo ili ako vec hocete, na neiskustvo Sinnera.

U polufinalu ce biti muke s Diegom, on ipak nije bas tako naivan kao mladi Talijan.

Ako Rafa prodje Diega, pazite sto cu vam sad reci.

Nole ce pocistit Nadala 3-0 u setovima u finalu.

Eto, takva vam je situacija.
Zivjeli.

XXX

pre 3 godine

Švarcman će da otrese Nadala kao slinu. Bolji je u svim segmentima igre od ovog tinejdžera. Nadal više nema vremana da popravlja formu, koja mu očito nije najbolja.

sweswe

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. oktobar 2020 00:21)

Mogi li ja napisati??
Hvala....
...a zasto je mech O. Jabeur - D. Collins prebacen za sutra, tj. bio je planiran kao zadnji na programu dana 05/10, a odigrao se kao prvi dana 06/10 u 11.00, znam da mi neces odgovoriti.
...a ni B92 mi nece objaviti komentar ...

CroFed

pre 3 godine

Ako će Rafa igrati kao zadnja dva gema, neće se Švarci dobro provesti. U slučaju da se ukaže Nadal iz prva dva seta, svašta je moguće...

auuuu bato

pre 3 godine

@Marko
Pa i nisu baš isti, za njegovu igru su uslovi loši, i ovo je sve samo ne normalan RG, prošle godine je vetar duvao i Djokoviću i Timu ali se samo Djoković žalio a vi ovde po komentarima kukali na organizatore što nemaju krov i sl. Je l si tad možda rekao da su uslovi isti za sve ili si se priključio ovima što kukaju na uslove? Eto Nadalu ne odgovaraju ovi i to se baš vidi, i ako će da izgubi biće to isključivo zbog toga.

DRAGAN

pre 3 godine

Nadal danas tesko do
pobede protiv jednog
tinejdzera 75 na listi.
Prva dva seta je dobio
samo zbog neiskustva
ovog mladog italijana.
Sada kada bude igrao protiv
malog Diega, tek ce se
videti koliko moze Rafa.
Ja licno mislim i ako Rafa
prodje dalje, da ce ga Novak
lagano pocistiti.Nadam
se novom klasiku i
pobedi NOVAKA.

mickeyrs

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set na iskustvo, liči da će rutinski rešiti odličnog mladog Italijana. Kako primetiše pre mene, kao i Novak, i on igra sa Rafom 1/4f na RG koje će vrv izgubiti 3:0, ali će moći da kaže 'Rafa je pobediv na šljaci' već posle prvog.

Iskreno, Švarcman deluje kao da ima i kondicije i koncentracije za 5 setova, bez speltakularnih udaraca i poteza, ali grize ceo meč, ima padove, ali se podigne i bori. Kod Nadala to nešto ne vidim. Biće teško 1/2f, ne igra Rafa ništa posebno, no cenim da će proći nekako Dijega. Možda izgubi 1 set.

Što se Novaka tiče, ovo što mu je ostalo do kraja sada deluje kao obrnuta težina... Sutra PKB verovatno najveća mina, iako mu šljaka nije omiljena. Tzitzi i Rus će se iscediti do kraja u borbi za 1/2f i igraju već treću nedelju bez prestanka (Rim, Hamburg pre RG) i na kraju mu dolazi Rafa kojeg je odavno apsolvirao, naročito kada je u formi kao sada a Nadal bez previše samopouzdanja i u ovakvim uslovima.

Bukvalno jedino pitanje ostaje da vidimo da li će biti dovoljno kiše da mor... organizatori zatvore krov ili će se igrati po ovoj odvratnoj vetruštini.

SrBiCg86

pre 3 godine

Drugi set kod 4 na prema 4 je prelomio mec, mali je pukao i skroz se pokidao. Po meni Rafael ne igra tenis na nivou. Forsira i dalje pimplanje ali vidi se da nema snage. Pustio je i stomak malo. Mada iskusan je on ide do finala ja mislim.

Neko iz dijaspore

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17)

Imaš li internet?
Imaš.
Izguglaj mu ime i videćeš odakle je.
U Južnom Tirolu, koji pripada Italiji zive i Germani (Austrijanci i Nemci), pa je tako Sinner Italijan.
Jako jednostavno. Isto kao što je Laslo Djere Srbin a ime mu ne zvuči baš Srpski.

Marko

pre 3 godine

Jel realno da su ovi indijanci krov i reflektore na RG postavili tek u 2020 godini.?! To je prosto bilo neizbjezno da se to uradi kad tad, tako da je potpuno nejasno sto su to uradili tek sad. Da su genijalci to uradili na vreme, nebi se to desilo to da je Novak polufinale 2015 morao da igra dva dana. Tad se program zatvarao u pola 10 na-vece, a sad Nadal i Siner igraju u pola 2.

Takodje je neshvatljivo da su teniseri tako bitne meceve morali da igraju na jakom vjetru(tu mislim i na US Open). Kad vjetar duva, to prosto nisu normalni uslovi za tenis(ma ko sta pricao), jednostavno to nije normalno.

Sabre

pre 3 godine

Ne znam sto se ljudi loze. Federer prvo, pa kasnije Nadal i Djokovic su doktorirali ovakve meceve i ovakve likove. Napale se oni, budu super, ali zadrhti im ruka svaki put u odsudnom trenutku. I onda budu zgazeni. Ovaj mali da nema 19 godina i da se nije uplasio Nadala vodio bi 2-0, ovako naravno poklanja mu dva seta za redom, a u trecem ce biti dobro ako i gem osvoji. Klasika.

Jumko

pre 3 godine

@sweswe Strucnjak, ovde nema prebacivanja meceva... Tvoj drugar, drugi strucnjak, je uveliko dok je ovaj mec trajao, kovao teorije zavere protiv Djokovica i ocekivao da prekinu mec i da ga prebace za "sutra" uvece i pomere Djokovicev mec! Razumes razliku? U njegovoj glavi je naprasni prekid ovog meca iz samo njemu poznatih razloga! I nisi bas dao neki odgovor, pomesao si nesto... Laku noc!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Odlično igra Siner ali Nadal igra onoliko koliko treba, kada treba doda gas i prelomi ključne poene u svoju korist, a i iskusniji je Nadal i bolji igrač od Sinera naravno, u prelomnim trenucima to će odlučiti pobednika, baš kao što se dogodilo u 1. setu..

Cole

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.
(Ljuta Krajina, 6. oktobar 2020 22:30)

Ovako, kod mene razum kaze Siner,
srce veliki Rafa, tako da sam ja
za Nadala. Sve znam i da bi Novaku
bilo koji protivnik u finalu lakse
pao ali, nekako mi nije to to, a i
dosta njih bi tu titulu osporavali
jer nije bilo preko Rafe (to mu neki
rade i za 2016. godinu). Tako da... Poz.

P.S.
Nego, prvo Novak da dodje do finala.

auuuu bato

pre 3 godine

Jun-oktobar
Šljaka se inače igra po suncu, leti, kontaš? Ovo nije prirodno a ni normalno godišnje doba i vremenski uslovi za igru na šljaci. Bolje da ne počnemo o tome ko je srećković ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

King Roger

pre 3 godine

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Mnogo smo tanki sa znanjem kao narod.Juzni Tirol ili ti Alte adidjo(ko je gledao Porodicno blago zna) je pokrajina u Italiji koja je nekad bila Austrijska i u kojoj 60 i vise posto cine nemci i prica se uglavnom nemacki.Janik Siner je nemac.

Mihailo

pre 3 godine

Mislim da nisu korektni organizatori turnira, trebalo je da ostave meč za sutra, ipak je Nadal 12-ostruki osvajač RG-a. Neće to sigurno reći posle meča ali je sigurno frustriran odlukom da igra ovako kasno.

gao

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada

Неедукован

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gao, 7. oktobar 2020 00:13)

Слажем се. Мало сам под утиском меча, па га већ видим јако високо и са великим титулама у врло блиској будућности.

Will Mosley

pre 3 godine

Vidim mnogi ovde navijaju za Sinera, tj. hejteri navijaju da Kralj Rafa izgubi kako bi takozvani najbolji teniser univerzuma lakse dosao do finala i titule, malo sto je do sada imao najlaksi moguci zreb od svih tenisera iz Top 20, Imer, Guman, Kacanov, Busta... Tuzno i zalosno.

Stefan

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set, sto znaci da je vrlo blizu duela sa Svarcamnom.
Kako god da se ovaj mec zavrsi svaka cast mladom Italijanu. Zaista se Siner bori veceras, daje maksimum svoj i trudi se da napada i igra veoma agresivan tenis protiv Nadala. Vec se vidi da ima petlju da potegne kada je bitno, i bice strasan igrac.

alex

pre 3 godine

Mali se prepao. Vodi 6:5 servira loše i gubi set u tie break. A izgubio je samo zato što je počeo puno da razmišlja da bi se moglo desiti da Nadalu uzme prvi set na RG...

Milan_PT

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.
(x, 6. oktobar 2020 23:32)

Zverev i Medvedev su odlični igrači, ali nikad neće biti No1 zbog mentalne nestabilnosti. Cicipas je u prednosti nad njima. A pogledajte Sinera. Fokusiran 100% samo na loptu i igru. Ništa ga ne izbacuje iz koloseka. Podseća me na Novaka. Ima sve njegove elemente igre, samo da ih još malo izbrusi. Momak je prošle godine sa 18 godina uzeo Next Gen titulu u konkurenciji sa starijim i iskusnijim 21-godišnjacima. Not bad za nekog ko je počeo da trenira tenis pre 5-6 godina. U zadnjih mesec dana dobio je Gofana, Zvereva, Cicipasa i Benou Pera.
Nedostaje mu samo iskustvo. A upravo ga stiče...

sweswe

pre 3 godine

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Bravo, bravo, bravo...
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19...
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo...
Pobjedio si.

auuuu bato

pre 3 godine

@Beobrad
Koliko puta je Nadal njega ,,ispesavijao" u poznatom ritmu tamos-vamos ovde? Ajde izbroj pa javi...Sada u ovim i ovakvim okolnostima (samo zato) pa i može...

Will Mosley

pre 3 godine

Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 06. oktobar 2020 23:30)

Moze bilo ko ko spada u Top 15 na ATP listi, ali sudeci po "odlicnom" i "pravednom" zrebu tvog Noleta ce neko zaustaviti tek na zavrsnom Mastersu u Londonu, bas kao prosle godine.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

Jumko

pre 3 godine

Izgleda da ce Rafa ostati na 12 titula ovde... Ne zbog Sinera, nego ce verovatno prvi put izgubiti u finalu! Ni bleda senka Rafe iz prethodnih godina! Nazalost... Na Rafu nemoguce da ovoliko uticu vremenske prilike, pre ce biti svakako losa igra! Bice borbe i sa Dijegom...

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
(Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Pa, Mikiiiii, bas si me razocarao, pa ti bar visis 24/7 na ovom sajtu i trebalo bi vec da razumes neke stvari. Igra se u 3 dobijena seta, a taj 'mali' ima 19 godina i igra na Satrijeu protiv Kralja i sljake i Satrijea!! Pa sta ocekujes? Da mu se NE STEGNE ruka...bar pomalo i na momente.
Eeeee, moj Mikiiiii..

g

pre 3 godine

Setite se ove satnice kad sledeci put budete zakukali zbog nekog navodnog nepostovanja Djokovica jer je Srbin! Alo, legendu turnira teraju da igra do 2, 3h posle ponoci, uzas. Pa, logicno da u ovo doba i ne moze da igra..ali, ok, kuknjava pocinje sutra uvece.

Marko

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto kazu vidi se mali je pokazao na 6:5 ,pa sa 19 godina prvi slem protiv rafe na garosu koji klinac bi bio ladam kao spricer,lupate samo gluposti.
Dobar rezultat malog ne i produkt losije igre rafe,ima covek 34 nikad nece biti u onoj forimi kada melje protivnike na zemlji,uzmite to u obzir,u polufinalu svarvman i ima neke sanse a pre par godina bi to bilo smesno.

x

pre 3 godine

Sinerov pocetak karijere identican kao Novakov. I Novak je kao 19godisnjak igrao cetvrtfinale RG sa Nadalom.
(more, 07. oktobar 2020 00:05)

Samo taj Nadal 2006. i ovaj Nadal su velika razlika.

Goran Loznica

pre 3 godine

Što volim kad Nole i Rafa gaze ove umišljene mlade nade svetskog tenisa..Milina jedna,uživam baš..Osvajaće njih dvojica gren slemove i u 5. deceniji života.Već vidim Nadala kako za jedno 7,8 godina osvaja Rolanga Ros,a Nole Australiju.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Siner odugrao 2 seta bolje nego Kirjos karijeru .. Salu na stranu, jel nekog podseca FH Sinera na Soderlingov MALJ od forhenda? slicnost je velika.

Laki

pre 3 godine

Добија ово Роџер...јел тако Јумко?
(mlekadžija, 06. oktobar 2020 23:20)

Ne navijaju Jumko i bratija (King Roger i ostali) za Federera. Navijaju isključivo protiv Đokovića, a to je već ozbiljan simptom nekog postraumatskog poremećaja.

x

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:17)

Po državljanstvu. Etnički Austrijanac, ali rođen i živi u Italiji. Kao što je Laslo Đere Srbin po državljanstvu, a po nacionalnosti Mađar.
Ne vidim šta je tu sporno?

x

pre 3 godine

Mali iz Tirola je naviknut na hladnoću. Sada je hladno za igru
(Ivan, 06. oktobar 2020 23:10)

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Ajde nazad u osnovnu školu.

Jumko

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)

Dior

pre 3 godine

@ruki sezone Verujem da je komentar bio komičan ali moram da podsetim da Nadal Federeru ne može da prismrdi na betonu već 6 i po godina a na travi ga je poslednju lako dobio, ne znam o čemu se radi.

deda Panta

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17) # Link komentara

Na istu foru na koju su Viktor Troicki i Laslo Djere Srbi, na primer.
Sinner me odusevljava koliko je smiren, nema nevidljivog prijatelja sa kojim prica non stop kao neki drugi, cuti , trpi i igra. Svaka cast, kako god da se ovo zavrsi. A najverovatnije je pobeda Rafe.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

DELIJA89

pre 3 godine

Ono kad ti Mosley lik iskomemtarise, pa ti mislis je li gore tebi sto si protraciopar sekundi zivota citajuci to, ili njemu koji cotav (ne) zivot pise nebuloze.

auuuu bato

pre 3 godine

Baš se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju, vlažnost vazduha, prohladno, teške lopte, sve ukupno kao po kazni, ništa mali specijalno nwgo Nadal greši itd. a i ova odluka organizatora da se u ovo doba igra meč je jako glupa..

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal favorit do kraja karijere na RG posle ćemo videti šta i gde odnosno ko će primat preuzet..

Ova satnica nije prikladna moglo je to za sutra ostavit nakon Diega i Tima gde sam prognozirao da će otići u pet i bio upravu.. Ovaj meč možda ode u svih pet setova a možda Rafaa završi ovo na kraju 3:0 po pravilu svaki scenarijum moguć ujedno sve pohvale mlađem Italijanu za razliku od Ože (govorim o momcima 2000) pokušava ili bar radi na tome. Zasad nagoveštava da bi mogao puno ako ne pre Kanađanina govorim za rezultate na najvećim turnirima u ovom slučaju GS.

more

pre 3 godine

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19) 


Pogledaj medjusobni skor ..
(321, 06. oktobar 2020 23:48)

Al zato na RG 6:1 za Nadala.

blic

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.
(Malušić, 06. oktobar 2020 23:35)

Ti si izgleda po ovim rejkingu Sinera zakljucio da je on tamo neki levi teniser. Pa jel ti gledas mec covece, mali kida i razvaljuje kako igra, a tek mu je 19. Siner mi djeluje kao najperspektivni od svih mladih igraca, frajer ima da dominira kad se povuce velika trojka.

Srđan

pre 3 godine

Nadal ovo dobija, na iskustvo i autoritet. Igra? Tanko! Sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Švarcvalda, a o Novaku da i ne pričamo...

Bili boj

pre 3 godine

Nešto razmišljam, Novak ovakvog Rafu sigurno može da dobije u finalu. Zna ga dobro i zna šta od njega može da očekuje. Ali za ovog malog Sinera nisam siguran šta može da pruži i kako bi se ponašao u tom finalu. Pa iako je logično da treba navijati da Nadal ispadne, nekako mi se okrenula nada, pa priželjkujem još jedno epsko finale Novak-Rafa. Da uživamo u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

Rafa?

pre 3 godine

Siner ne igra lose usudio bih se reci bolje nego sto sam ocekivao,ali Rafa!?Nesecam se da sam ga gledao u losijem izdanju!?Svaki iole iskusniji igrac bi ga danas dobio.Sta je po sredi milion dolara pitanje!? Ovakvom igrom nece nikako pobediti Svarcmana a snovi o finalu izmedju dvojice najboljih biti unistene!Steta a toliko smo se nadali tome!

Plac

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ruki sezone, 6. oktobar 2020 23:50)

Hahahaha oplakah 😂

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj Gresnik ce biti top 5 igrac u godinama koje dolaze.
(samostrel, 6. oktobar 2020 23:31)

I bice. Ali zasto 'gresnik'???
Sta mu fali? Ima sve udarce, servis i psihicku stabilnost i vec sa 19 godina razbija. Sta ce biti tek sledecih godina? Nije ovo Tim ili Zverev, ovo je vise klasa Rubljova, ali je Sinner jos bolji. Danas Rafa ovo ipak nekako dobija, ali .... Buducnost je na strani Sinera.

Mikii

pre 3 godine

Bravo, bravo, bravo... 
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19... 
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo... 
Pobjedio si.
(sweswe, 07. oktobar 2020 00:21)

Nadal je sa 19 osvojio grend slem, pobedivsi u polufinalu rutinski jednog Fererera! Ovaj decko igra protiv nikad goreg Nadala na sve, samo ne njegovom terenu, jer ovo veze sa Roland Garosom nema. Da se vratim na mec. Doticni ima 6:5 i servis u prvom - gubi set. Ima 3:1 u drugom, pa momentalno gubi servis, potom na 4:4 ima 40:15 i gubi lagano 4 poena zaredom na svoj servis i prakticno poklanja ovom smesnom Nadalu i drugi set. Dakle, nikad gori Nadal koji gazi trideset petu i on opet ne moze ni set da uzme. I vi ovo zovete novim vladarom tenisa? Jezivo.

ruki sezone

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev

Pele 2.0

pre 3 godine

Jadno i žalosno! Nadalova igra se svodi na 5 do 10 sekundi igranja i 25 sekundi brisanja, češanja i drpanja.

Odlažući serviranje do samog limita od 25 sekundi, Nadal nesportski svesno ubija ritam meča.

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

Milan Djordjevic

pre 3 godine

Siner je k lipov. Ovo sad odigrao i nikad više. Dok je Rafa bio pasivan ovaj igrao na žilet. Nema više. Kraj kao u bioskop. U sledeća 2 seta maksimum po 2 gema.

bradina

pre 3 godine

Komentar @Aki VRH! Hahahahaha,nema druge! Rafina igra postaje dosadna,prevazidjena ali ostaje rutina kao kod svih velikih igraca odigra najbolje kad treba i osvoji set na greske protivnika.
Neiznudjene greske su uvek kljuc poraza u tajbrejku,treba ih imati sto manje ponavljam reci Kurijera,junosa poput Sinera to treba da shvati,izgubio je set na svoje greske a to kosta! Dalji ishod meca se nazire,trema iako na izgled hladnog Sinera Nadal dobija ovaj mec!Evo sad je zatrazio medicinski tajm aut zbog istegnuca misica.Eto sanse Nadalu da zavrsi ovu agoniju meca "trece" smene bez potrosene energije!? Uf dobro je nastavio klinac mec!

pa jeste

pre 3 godine

BIK se nece zaustaviti dok ne postavi rekord po broju osvojenih gs titula.
(Mujo, 6. oktobar 2020 23:00)

Da, apsolutno si ti u pravu, zato si ti Jomu, kapiras?

Mala Moja

pre 3 godine

Voleo bi da se istorija ponovi i mladi Italijan pobedi Nadala,bas kao sto je on to uradio daleke 2005., u finalu sa Federerom!
(bmiles, 6. oktobar 2020 22:44)

Nesto si se zbunio. Pobedio je Federera u polufinalu RG2005

Вук

pre 3 godine

5:5 у првом сету. Синерови ударци неутралишу Надалов спин до те мере да ће ово без проблема бити 3:1 за Италијана. Нема се чему чудити више.

Y

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 6. oktobar 2020 23:24)

U potpunosti se slažem, hteo sam isto da napišem.
Novak će ga pojesti. U stvari nisam siguran ni da će Nadal dobiti ovaj meč.

1 Đoković

pre 3 godine

Da su zatvorili krov,mali bi ga počistio.Duva vetar, ko zna koliko je niska temperatura.Ali zbog Nadala je krov otvoren. Vidi se po gledaocima da su ukočeni.Sramota i bruka.

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

Неедукован

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 6. oktobar 2020 23:32)

Управо тако! Баш малопре коментаришем са својим Кумом да су Новак, Рафа и Роџер 'упропастили' једно 3 генерације иза себе, а да ће Синер 'упропастити' ове зверолике цицибане који чекају да се ова тројица коначно пензионишу не би ли освојили нешто. Синера сам већ гледао, дечко је феномен иако је нпр скоро изгубио од Ђереа, али је већ добијао и велика имена, управо Циципаса и Зверева нпр. Но..дечко је заправо још увек само клинац, а већ игра велике мечеве, има велике скалпове, а колико видим ни Надалу вечерас није баш све једно..бар овај први сет.

x

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!

dshn

pre 3 godine

Dajte ljudi budite realni. Klinac od 19 godina prvi put u 1/4 finalu GS-a da dobije matoru lisicu u njegovoj jazbini??? Uostalom, ako je Novak mlatio federera na po finalima vimbldona, red je da se odigra sa Rafom i to RG finale. Pa gde ćeš veće motivacije i lepše titule i za jednog i za drugog.

Vladimir

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1

jun-oktobar

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je Nadal najveci sreckovic u istoriji tenisa, i da bi osvojio minimum duplo manje titula na RG da se isti igrao u jesenjem terminu, jer bi tada njegov top spin bio mnogo manje opasan za vecinu top tenisera, nego sto je na suncu kad se uvek igrala zavrsnica RG...

321

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19)


Pogledaj medjusobni skor ..

Mikii

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.

Marko

pre 3 godine

Jeste mali talentovan,19 godina,sa 13 je poceo sa tenisom,ali ne tripujte se da ce biti sampionski igrac kao klasa velike trojke, udaraci nece nikad nista uraditi zapamtite.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 6. oktobar 2020 23:30)

Ja vidim: Pablo Karenjo Busta, sutra uvece.
Mislim da bi dobio Noleta i na US Openu, da nije doslo do prekida.
Budimo realni, iako smo Srbi!

x

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.

kompletni idiot

pre 3 godine

Mali Siner će sigurno biti strašno dobar igrač u budućnosti. Ima odlične sve udarce a i nekako se oseća da ima jak mentalitet. Deluje smireno, iako ima samo 19 godina. Sa iskustvom će to sve da se poboljša. Verovatno će Nadal pobediti, ali će morati dobro da se pomuči.

blazo

pre 3 godine

Ono kad odaberete ,,uzivo tenis,, u aplikaciji i izbaci ti jedan jedini mec na svijetu.Cetvrtfinale Gren Slema u sred Evrope u 11:30.Prvi set...12-ostruki sampion turnira...Isto tako ce i sutra svjetski broj 1.Ovaj turnir i bez korone je postao smjesan poslednjih godina.Stave krov,propusta kroz neke otvore,Mozes pasulj da skuvas dok se zatvori,duva k'o kosava... diskvalifikacija igrača samo jesi li kihnuo ili ako je tvoj navijač imao koronu.Oko sokolovo...sta je to?Imamo sudije koje u lakovanim cipelama ocenjuju je li seljaka dobra i koji vide bolje od sokola.Treba da bude orkan i blatnjave barice da moze Pepa Prase da skače da bi oni prekinuli mec...odavno je trebalo slem na sljaci da se preseli negdje drugo ako već nece da uloze u kompleks i turnir.Sramota za ATP i tenis.Ipak je ovo ,,Gren Slem".

magla svuda oko nas

pre 3 godine

strasan mec, prvi pravi test za Rafu.. iako mislim da ce proci ovaj put na iskustvo, ovaj mali je tvrd orah i jedan od ozbiljnijih igraca koji dolaze narednih godina !!

ccc?

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Losmi

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.

samo kažem

pre 3 godine

Ovaj mali ima igru ali prave neke neverovatne greške, čak i za nekoga ko ima 19 godina. Potpuno neopravdan strah iako sa druge strane mreže stoji najveći na RG.

Pero

pre 3 godine

Nazalost Nadal gubi ovo. Em lose igra em Siner sjajan em vecernji mec... Ali ono sto je najveci uzrok Nadalove lose igre po meni je sto on silne ove mesece zbog korone uopste nije trenirao. Dok se Novak ubijao od treniranja Rafa je lutao mediteranom na jahti i zato sad ne moze da se sastavi. Pomalo mi je to nedopustivo za takvog sportistu da tako nonsalantno pristupi potencijalnom turniru njegove karijere jer je mogao da izjednaci Federerov rekord. Zamislite da je Novak na 19 gs trenutno pa on bi poginuo na terenu samo da osvoji titulu

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.

111

pre 3 godine

Nije 213. ili 211. na ATP. Napokon 75. igrac na ATP. Rafa je po 5 gemova prepustao protivnicima a sada Sinner uze 4 gema u prvom setu..Jos nema brejka.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

zaNimljiva taktika Sinnera, napada konstantno Nadalov forhend, za sada Sinner deluje kao bolji igrac na terenu nakon 5 gemova..

Simke_007

pre 3 godine

Definitivno su pokazali organizatori Rolan Garosa da su potpuno nenormalni...Prvo su odlozili zenski mec od juce i stavili ga da se igra na Satrijeu,ejjj,mec od juce,a mogao je da se igra na Lenglenu...Stavili su taj mec da se igra danas,pored jos 4 meca cetvrfinala,2 zenska i 2 muska....I onda kao slag na torti,u 9 sati uvece prvo postavljaju taj odlozeni zenski mec da se igra,a tek posle njih,skoro u ponoc da igraju Nadal i Siner....Potpuno nerazumno.

Ljuta Krajina

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.

Pippin

pre 3 godine

Tehnički jeste italijan, ali dečko dolazi iz južnog Tirola koji se zadesio u Italiji sticajem istorijskih okolnosti, a pretežno naseljen austrijancima.

Nidžo

pre 3 godine

Ovaj večernji termin ne odgovara Nadalu,pa zato mu Siner pruža dobar otpor
Ali ipak će ga sutra u dnevnom sunčanom terminu počistiti rutinski

Simke_007

pre 3 godine

Definitivno su pokazali organizatori Rolan Garosa da su potpuno nenormalni...Prvo su odlozili zenski mec od juce i stavili ga da se igra na Satrijeu,ejjj,mec od juce,a mogao je da se igra na Lenglenu...Stavili su taj mec da se igra danas,pored jos 4 meca cetvrfinala,2 zenska i 2 muska....I onda kao slag na torti,u 9 sati uvece prvo postavljaju taj odlozeni zenski mec da se igra,a tek posle njih,skoro u ponoc da igraju Nadal i Siner....Potpuno nerazumno.

Ljuta Krajina

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.

ruki sezone

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev

Sabre

pre 3 godine

Ne znam sto se ljudi loze. Federer prvo, pa kasnije Nadal i Djokovic su doktorirali ovakve meceve i ovakve likove. Napale se oni, budu super, ali zadrhti im ruka svaki put u odsudnom trenutku. I onda budu zgazeni. Ovaj mali da nema 19 godina i da se nije uplasio Nadala vodio bi 2-0, ovako naravno poklanja mu dva seta za redom, a u trecem ce biti dobro ako i gem osvoji. Klasika.

x

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.

Neko iz dijaspore

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17)

Imaš li internet?
Imaš.
Izguglaj mu ime i videćeš odakle je.
U Južnom Tirolu, koji pripada Italiji zive i Germani (Austrijanci i Nemci), pa je tako Sinner Italijan.
Jako jednostavno. Isto kao što je Laslo Djere Srbin a ime mu ne zvuči baš Srpski.

Plac

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ruki sezone, 6. oktobar 2020 23:50)

Hahahaha oplakah 😂

DRAGAN

pre 3 godine

Nadal danas tesko do
pobede protiv jednog
tinejdzera 75 na listi.
Prva dva seta je dobio
samo zbog neiskustva
ovog mladog italijana.
Sada kada bude igrao protiv
malog Diega, tek ce se
videti koliko moze Rafa.
Ja licno mislim i ako Rafa
prodje dalje, da ce ga Novak
lagano pocistiti.Nadam
se novom klasiku i
pobedi NOVAKA.

mickeyrs

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set na iskustvo, liči da će rutinski rešiti odličnog mladog Italijana. Kako primetiše pre mene, kao i Novak, i on igra sa Rafom 1/4f na RG koje će vrv izgubiti 3:0, ali će moći da kaže 'Rafa je pobediv na šljaci' već posle prvog.

Iskreno, Švarcman deluje kao da ima i kondicije i koncentracije za 5 setova, bez speltakularnih udaraca i poteza, ali grize ceo meč, ima padove, ali se podigne i bori. Kod Nadala to nešto ne vidim. Biće teško 1/2f, ne igra Rafa ništa posebno, no cenim da će proći nekako Dijega. Možda izgubi 1 set.

Što se Novaka tiče, ovo što mu je ostalo do kraja sada deluje kao obrnuta težina... Sutra PKB verovatno najveća mina, iako mu šljaka nije omiljena. Tzitzi i Rus će se iscediti do kraja u borbi za 1/2f i igraju već treću nedelju bez prestanka (Rim, Hamburg pre RG) i na kraju mu dolazi Rafa kojeg je odavno apsolvirao, naročito kada je u formi kao sada a Nadal bez previše samopouzdanja i u ovakvim uslovima.

Bukvalno jedino pitanje ostaje da vidimo da li će biti dovoljno kiše da mor... organizatori zatvore krov ili će se igrati po ovoj odvratnoj vetruštini.

Vladimir

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1

x

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!

dshn

pre 3 godine

Dajte ljudi budite realni. Klinac od 19 godina prvi put u 1/4 finalu GS-a da dobije matoru lisicu u njegovoj jazbini??? Uostalom, ako je Novak mlatio federera na po finalima vimbldona, red je da se odigra sa Rafom i to RG finale. Pa gde ćeš veće motivacije i lepše titule i za jednog i za drugog.

CroFed

pre 3 godine

Ako će Rafa igrati kao zadnja dva gema, neće se Švarci dobro provesti. U slučaju da se ukaže Nadal iz prva dva seta, svašta je moguće...

Pippin

pre 3 godine

Tehnički jeste italijan, ali dečko dolazi iz južnog Tirola koji se zadesio u Italiji sticajem istorijskih okolnosti, a pretežno naseljen austrijancima.

Srđan

pre 3 godine

Nadal ovo dobija, na iskustvo i autoritet. Igra? Tanko! Sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Švarcvalda, a o Novaku da i ne pričamo...

SrBiCg86

pre 3 godine

Drugi set kod 4 na prema 4 je prelomio mec, mali je pukao i skroz se pokidao. Po meni Rafael ne igra tenis na nivou. Forsira i dalje pimplanje ali vidi se da nema snage. Pustio je i stomak malo. Mada iskusan je on ide do finala ja mislim.

ccc

pre 3 godine

da li je moguce da vi ovde omalovazavate Nadala, ajde procitajte opet tekst 98 pobeda od 100 meceva, znaci 2 meca je izgubio, kazete nije u formi, ne bojim se ja za Nadala da se on nikada nece predati pogotovu ne na sljaci i RG.

kompletni idiot

pre 3 godine

Mali Siner će sigurno biti strašno dobar igrač u budućnosti. Ima odlične sve udarce a i nekako se oseća da ima jak mentalitet. Deluje smireno, iako ima samo 19 godina. Sa iskustvom će to sve da se poboljša. Verovatno će Nadal pobediti, ali će morati dobro da se pomuči.

alex

pre 3 godine

Mali se prepao. Vodi 6:5 servira loše i gubi set u tie break. A izgubio je samo zato što je počeo puno da razmišlja da bi se moglo desiti da Nadalu uzme prvi set na RG...

Marko

pre 3 godine

Jel realno da su ovi indijanci krov i reflektore na RG postavili tek u 2020 godini.?! To je prosto bilo neizbjezno da se to uradi kad tad, tako da je potpuno nejasno sto su to uradili tek sad. Da su genijalci to uradili na vreme, nebi se to desilo to da je Novak polufinale 2015 morao da igra dva dana. Tad se program zatvarao u pola 10 na-vece, a sad Nadal i Siner igraju u pola 2.

Takodje je neshvatljivo da su teniseri tako bitne meceve morali da igraju na jakom vjetru(tu mislim i na US Open). Kad vjetar duva, to prosto nisu normalni uslovi za tenis(ma ko sta pricao), jednostavno to nije normalno.

sweswe

pre 3 godine

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Bravo, bravo, bravo...
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19...
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo...
Pobjedio si.

Mihailo

pre 3 godine

Mislim da nisu korektni organizatori turnira, trebalo je da ostave meč za sutra, ipak je Nadal 12-ostruki osvajač RG-a. Neće to sigurno reći posle meča ali je sigurno frustriran odlukom da igra ovako kasno.

XXX

pre 3 godine

Švarcman će da otrese Nadala kao slinu. Bolji je u svim segmentima igre od ovog tinejdžera. Nadal više nema vremana da popravlja formu, koja mu očito nije najbolja.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Siner odugrao 2 seta bolje nego Kirjos karijeru .. Salu na stranu, jel nekog podseca FH Sinera na Soderlingov MALJ od forhenda? slicnost je velika.

Неедукован

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 6. oktobar 2020 23:32)

Управо тако! Баш малопре коментаришем са својим Кумом да су Новак, Рафа и Роџер 'упропастили' једно 3 генерације иза себе, а да ће Синер 'упропастити' ове зверолике цицибане који чекају да се ова тројица коначно пензионишу не би ли освојили нешто. Синера сам већ гледао, дечко је феномен иако је нпр скоро изгубио од Ђереа, али је већ добијао и велика имена, управо Циципаса и Зверева нпр. Но..дечко је заправо још увек само клинац, а већ игра велике мечеве, има велике скалпове, а колико видим ни Надалу вечерас није баш све једно..бар овај први сет.

Marko

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto kazu vidi se mali je pokazao na 6:5 ,pa sa 19 godina prvi slem protiv rafe na garosu koji klinac bi bio ladam kao spricer,lupate samo gluposti.
Dobar rezultat malog ne i produkt losije igre rafe,ima covek 34 nikad nece biti u onoj forimi kada melje protivnike na zemlji,uzmite to u obzir,u polufinalu svarvman i ima neke sanse a pre par godina bi to bilo smesno.

Rafa30

pre 3 godine

E moj Rafa. E moj Rafa.

Kad ovako zapomaze njegov najveci idol, onda vam je jasno kako igra.

Znaci, Nadal nikad losiji, uvjeti mu ne idu na ruku a on svaki danom sve stariji, izgubio I na brzinu I na ekplozivnosti.

Danas dobio na cisto iskustvo ili ako vec hocete, na neiskustvo Sinnera.

U polufinalu ce biti muke s Diegom, on ipak nije bas tako naivan kao mladi Talijan.

Ako Rafa prodje Diega, pazite sto cu vam sad reci.

Nole ce pocistit Nadala 3-0 u setovima u finalu.

Eto, takva vam je situacija.
Zivjeli.

chupavi

pre 3 godine

Nec je poceo oko 23:00h sinoc, sto je van pameti... I Nole danas igra zadnji na Satrijeu, nadam se da ce poceti koji sat ranije. Tim i Svarcman su kisnuli i smrzavali se na terenu iako postoji krov. Stvarno ne znam koji je cilj organizarora.

Stefan

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set, sto znaci da je vrlo blizu duela sa Svarcamnom.
Kako god da se ovaj mec zavrsi svaka cast mladom Italijanu. Zaista se Siner bori veceras, daje maksimum svoj i trudi se da napada i igra veoma agresivan tenis protiv Nadala. Vec se vidi da ima petlju da potegne kada je bitno, i bice strasan igrac.

ccc?

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Mikii

pre 3 godine

Bravo, bravo, bravo... 
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19... 
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo... 
Pobjedio si.
(sweswe, 07. oktobar 2020 00:21)

Nadal je sa 19 osvojio grend slem, pobedivsi u polufinalu rutinski jednog Fererera! Ovaj decko igra protiv nikad goreg Nadala na sve, samo ne njegovom terenu, jer ovo veze sa Roland Garosom nema. Da se vratim na mec. Doticni ima 6:5 i servis u prvom - gubi set. Ima 3:1 u drugom, pa momentalno gubi servis, potom na 4:4 ima 40:15 i gubi lagano 4 poena zaredom na svoj servis i prakticno poklanja ovom smesnom Nadalu i drugi set. Dakle, nikad gori Nadal koji gazi trideset petu i on opet ne moze ni set da uzme. I vi ovo zovete novim vladarom tenisa? Jezivo.

Jumko

pre 3 godine

Izgleda da ce Rafa ostati na 12 titula ovde... Ne zbog Sinera, nego ce verovatno prvi put izgubiti u finalu! Ni bleda senka Rafe iz prethodnih godina! Nazalost... Na Rafu nemoguce da ovoliko uticu vremenske prilike, pre ce biti svakako losa igra! Bice borbe i sa Dijegom...

blazo

pre 3 godine

Ono kad odaberete ,,uzivo tenis,, u aplikaciji i izbaci ti jedan jedini mec na svijetu.Cetvrtfinale Gren Slema u sred Evrope u 11:30.Prvi set...12-ostruki sampion turnira...Isto tako ce i sutra svjetski broj 1.Ovaj turnir i bez korone je postao smjesan poslednjih godina.Stave krov,propusta kroz neke otvore,Mozes pasulj da skuvas dok se zatvori,duva k'o kosava... diskvalifikacija igrača samo jesi li kihnuo ili ako je tvoj navijač imao koronu.Oko sokolovo...sta je to?Imamo sudije koje u lakovanim cipelama ocenjuju je li seljaka dobra i koji vide bolje od sokola.Treba da bude orkan i blatnjave barice da moze Pepa Prase da skače da bi oni prekinuli mec...odavno je trebalo slem na sljaci da se preseli negdje drugo ako već nece da uloze u kompleks i turnir.Sramota za ATP i tenis.Ipak je ovo ,,Gren Slem".

x

pre 3 godine

Sinerov pocetak karijere identican kao Novakov. I Novak je kao 19godisnjak igrao cetvrtfinale RG sa Nadalom.
(more, 07. oktobar 2020 00:05)

Samo taj Nadal 2006. i ovaj Nadal su velika razlika.

Milan_PT

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.
(x, 6. oktobar 2020 23:32)

Zverev i Medvedev su odlični igrači, ali nikad neće biti No1 zbog mentalne nestabilnosti. Cicipas je u prednosti nad njima. A pogledajte Sinera. Fokusiran 100% samo na loptu i igru. Ništa ga ne izbacuje iz koloseka. Podseća me na Novaka. Ima sve njegove elemente igre, samo da ih još malo izbrusi. Momak je prošle godine sa 18 godina uzeo Next Gen titulu u konkurenciji sa starijim i iskusnijim 21-godišnjacima. Not bad za nekog ko je počeo da trenira tenis pre 5-6 godina. U zadnjih mesec dana dobio je Gofana, Zvereva, Cicipasa i Benou Pera.
Nedostaje mu samo iskustvo. A upravo ga stiče...

deda Panta

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17) # Link komentara

Na istu foru na koju su Viktor Troicki i Laslo Djere Srbi, na primer.
Sinner me odusevljava koliko je smiren, nema nevidljivog prijatelja sa kojim prica non stop kao neki drugi, cuti , trpi i igra. Svaka cast, kako god da se ovo zavrsi. A najverovatnije je pobeda Rafe.

Pele 2.0

pre 3 godine

Jadno i žalosno! Nadalova igra se svodi na 5 do 10 sekundi igranja i 25 sekundi brisanja, češanja i drpanja.

Odlažući serviranje do samog limita od 25 sekundi, Nadal nesportski svesno ubija ritam meča.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
(Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Pa, Mikiiiii, bas si me razocarao, pa ti bar visis 24/7 na ovom sajtu i trebalo bi vec da razumes neke stvari. Igra se u 3 dobijena seta, a taj 'mali' ima 19 godina i igra na Satrijeu protiv Kralja i sljake i Satrijea!! Pa sta ocekujes? Da mu se NE STEGNE ruka...bar pomalo i na momente.
Eeeee, moj Mikiiiii..

gao

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada

magla svuda oko nas

pre 3 godine

zaNimljiva taktika Sinnera, napada konstantno Nadalov forhend, za sada Sinner deluje kao bolji igrac na terenu nakon 5 gemova..

1 Đoković

pre 3 godine

Da su zatvorili krov,mali bi ga počistio.Duva vetar, ko zna koliko je niska temperatura.Ali zbog Nadala je krov otvoren. Vidi se po gledaocima da su ukočeni.Sramota i bruka.

blic

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.
(Malušić, 06. oktobar 2020 23:35)

Ti si izgleda po ovim rejkingu Sinera zakljucio da je on tamo neki levi teniser. Pa jel ti gledas mec covece, mali kida i razvaljuje kako igra, a tek mu je 19. Siner mi djeluje kao najperspektivni od svih mladih igraca, frajer ima da dominira kad se povuce velika trojka.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

strasan mec, prvi pravi test za Rafu.. iako mislim da ce proci ovaj put na iskustvo, ovaj mali je tvrd orah i jedan od ozbiljnijih igraca koji dolaze narednih godina !!

g

pre 3 godine

Setite se ove satnice kad sledeci put budete zakukali zbog nekog navodnog nepostovanja Djokovica jer je Srbin! Alo, legendu turnira teraju da igra do 2, 3h posle ponoci, uzas. Pa, logicno da u ovo doba i ne moze da igra..ali, ok, kuknjava pocinje sutra uvece.

x

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:17)

Po državljanstvu. Etnički Austrijanac, ali rođen i živi u Italiji. Kao što je Laslo Đere Srbin po državljanstvu, a po nacionalnosti Mađar.
Ne vidim šta je tu sporno?

Goran Loznica

pre 3 godine

Što volim kad Nole i Rafa gaze ove umišljene mlade nade svetskog tenisa..Milina jedna,uživam baš..Osvajaće njih dvojica gren slemove i u 5. deceniji života.Već vidim Nadala kako za jedno 7,8 godina osvaja Rolanga Ros,a Nole Australiju.

321

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19)


Pogledaj medjusobni skor ..

auuuu bato

pre 3 godine

Jun-oktobar
Šljaka se inače igra po suncu, leti, kontaš? Ovo nije prirodno a ni normalno godišnje doba i vremenski uslovi za igru na šljaci. Bolje da ne počnemo o tome ko je srećković ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

auuuu bato

pre 3 godine

Baš se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju, vlažnost vazduha, prohladno, teške lopte, sve ukupno kao po kazni, ništa mali specijalno nwgo Nadal greši itd. a i ova odluka organizatora da se u ovo doba igra meč je jako glupa..

King Roger

pre 3 godine

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Mnogo smo tanki sa znanjem kao narod.Juzni Tirol ili ti Alte adidjo(ko je gledao Porodicno blago zna) je pokrajina u Italiji koja je nekad bila Austrijska i u kojoj 60 i vise posto cine nemci i prica se uglavnom nemacki.Janik Siner je nemac.

matori

pre 3 godine

@3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

jeste, ali Novak ima bolji bekhend i mnogo bolje koristi paralelu, što Siner juče nije smeo da odapne, ili retko, a imao je prilike kada pošalje Rafu dovoljno u stranu. međutim, on to još ne može ili ne sme da radi.
ako ova dva stara majstora budu u finalu, Novak će ga napasti na forhend, ali će mnogo češće igrati i paralelu i menjati smer lopte. ne znam šta Rafa treba da odigra da bi dobio Novaka, bar prema ovome što sam video ovih dana... mada svi ovi matori majstori imaju neku dodatnu brzinu za najteže mečeve...

Y

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 6. oktobar 2020 23:24)

U potpunosti se slažem, hteo sam isto da napišem.
Novak će ga pojesti. U stvari nisam siguran ni da će Nadal dobiti ovaj meč.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

Cole

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.
(Ljuta Krajina, 6. oktobar 2020 22:30)

Ovako, kod mene razum kaze Siner,
srce veliki Rafa, tako da sam ja
za Nadala. Sve znam i da bi Novaku
bilo koji protivnik u finalu lakse
pao ali, nekako mi nije to to, a i
dosta njih bi tu titulu osporavali
jer nije bilo preko Rafe (to mu neki
rade i za 2016. godinu). Tako da... Poz.

P.S.
Nego, prvo Novak da dodje do finala.

Antonio Banderaš

pre 3 godine

Ono kad se Francuzi konačno iskeširaju za krov posle iks godina, i navuku ga po kiši a duva im promaja. Očugledno slabo dihtuje, stisli se za kintu.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Гледао меч, Надал добар али је очигледно да не воли да игра у оваквим условима и у међусобном мечу с Новаком мислим да ће управо ти услови одиграти кључни фактор.

...

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

x

pre 3 godine

Mali iz Tirola je naviknut na hladnoću. Sada je hladno za igru
(Ivan, 06. oktobar 2020 23:10)

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Ajde nazad u osnovnu školu.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Gledao sam meč,iskreno prva dva seta i ono sto sam video je zaista da Nadal nije izgledao onako mocno,dosta je gresio,kretanje takodje diskutabilno i da je sa druge strane bio malo iskusniji i bolji igrac ubedjen sam da bi to Rafa izgubio,razlog je verovatno sto svi misle nesvakidasnji uslovi na RG,ali ni u ludilu ne treba otpisivati Spanca,ipak je to kralj sljake sa 12 titula i 98 pobeda i samo dva poraza,videcemo koliko ce Švarcman biti fizicki spreman posle maratona, licno bih voleo finale DJOKOVIC-NADAL!.

Jumko

pre 3 godine

@sweswe Strucnjak, ovde nema prebacivanja meceva... Tvoj drugar, drugi strucnjak, je uveliko dok je ovaj mec trajao, kovao teorije zavere protiv Djokovica i ocekivao da prekinu mec i da ga prebace za "sutra" uvece i pomere Djokovicev mec! Razumes razliku? U njegovoj glavi je naprasni prekid ovog meca iz samo njemu poznatih razloga! I nisi bas dao neki odgovor, pomesao si nesto... Laku noc!

Вук

pre 3 godine

5:5 у првом сету. Синерови ударци неутралишу Надалов спин до те мере да ће ово без проблема бити 3:1 за Италијана. Нема се чему чудити више.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 6. oktobar 2020 23:30)

Ja vidim: Pablo Karenjo Busta, sutra uvece.
Mislim da bi dobio Noleta i na US Openu, da nije doslo do prekida.
Budimo realni, iako smo Srbi!

111

pre 3 godine

Nije 213. ili 211. na ATP. Napokon 75. igrac na ATP. Rafa je po 5 gemova prepustao protivnicima a sada Sinner uze 4 gema u prvom setu..Jos nema brejka.

auuuu bato

pre 3 godine

@Beobrad
Koliko puta je Nadal njega ,,ispesavijao" u poznatom ritmu tamos-vamos ovde? Ajde izbroj pa javi...Sada u ovim i ovakvim okolnostima (samo zato) pa i može...

Bili boj

pre 3 godine

Nešto razmišljam, Novak ovakvog Rafu sigurno može da dobije u finalu. Zna ga dobro i zna šta od njega može da očekuje. Ali za ovog malog Sinera nisam siguran šta može da pruži i kako bi se ponašao u tom finalu. Pa iako je logično da treba navijati da Nadal ispadne, nekako mi se okrenula nada, pa priželjkujem još jedno epsko finale Novak-Rafa. Da uživamo u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

sweswe

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. oktobar 2020 00:21)

Mogi li ja napisati??
Hvala....
...a zasto je mech O. Jabeur - D. Collins prebacen za sutra, tj. bio je planiran kao zadnji na programu dana 05/10, a odigrao se kao prvi dana 06/10 u 11.00, znam da mi neces odgovoriti.
...a ni B92 mi nece objaviti komentar ...

jun-oktobar

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je Nadal najveci sreckovic u istoriji tenisa, i da bi osvojio minimum duplo manje titula na RG da se isti igrao u jesenjem terminu, jer bi tada njegov top spin bio mnogo manje opasan za vecinu top tenisera, nego sto je na suncu kad se uvek igrala zavrsnica RG...

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj Gresnik ce biti top 5 igrac u godinama koje dolaze.
(samostrel, 6. oktobar 2020 23:31)

I bice. Ali zasto 'gresnik'???
Sta mu fali? Ima sve udarce, servis i psihicku stabilnost i vec sa 19 godina razbija. Sta ce biti tek sledecih godina? Nije ovo Tim ili Zverev, ovo je vise klasa Rubljova, ali je Sinner jos bolji. Danas Rafa ovo ipak nekako dobija, ali .... Buducnost je na strani Sinera.

Mikii

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.

Will Mosley

pre 3 godine

Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 06. oktobar 2020 23:30)

Moze bilo ko ko spada u Top 15 na ATP listi, ali sudeci po "odlicnom" i "pravednom" zrebu tvog Noleta ce neko zaustaviti tek na zavrsnom Mastersu u Londonu, bas kao prosle godine.

Will Mosley

pre 3 godine

Vidim mnogi ovde navijaju za Sinera, tj. hejteri navijaju da Kralj Rafa izgubi kako bi takozvani najbolji teniser univerzuma lakse dosao do finala i titule, malo sto je do sada imao najlaksi moguci zreb od svih tenisera iz Top 20, Imer, Guman, Kacanov, Busta... Tuzno i zalosno.

DELIJA89

pre 3 godine

Ono kad ti Mosley lik iskomemtarise, pa ti mislis je li gore tebi sto si protraciopar sekundi zivota citajuci to, ili njemu koji cotav (ne) zivot pise nebuloze.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 07. oktobar 2020 01:26)

A gde sam ja uopšte pomenuo Novakovu nekakvu 'majstoriju' - isto važi i za njega, veliki igrači dobijaju i kada igraju loše, na iskustvo i iskoriste ključne lopte da prelome meč, ostatak otaljaju.

Ono što je iz aviona vidljivo je da je Rafa u lošijoj formi od Novaka, ali sačekajmo da dođu prvo obojica do finala, vetar može dosta toga da poremeti.

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Pa valjda taj upitnik na kraju znači nešto, eto pitao sam da li je to majstorija ili iskustvo. Pošto ovde čitamo konentare posle svakog meča Djokovića gde je izuzetno loš ali dobije taj meč da je majstorija itd a sad čitamo omalovažavanje da je ovde iskustvo. To da je Rafa i lošoj formi je vidljivo iz aviona, ali još više se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju a ruku na srce šljaka se i ne igra po ovakvom vremenu, nije samo vetar problem, veći problem je hladnoća, vlažnost vazduha, itd.

Mala Moja

pre 3 godine

Voleo bi da se istorija ponovi i mladi Italijan pobedi Nadala,bas kao sto je on to uradio daleke 2005., u finalu sa Federerom!
(bmiles, 6. oktobar 2020 22:44)

Nesto si se zbunio. Pobedio je Federera u polufinalu RG2005

Pero

pre 3 godine

Nazalost Nadal gubi ovo. Em lose igra em Siner sjajan em vecernji mec... Ali ono sto je najveci uzrok Nadalove lose igre po meni je sto on silne ove mesece zbog korone uopste nije trenirao. Dok se Novak ubijao od treniranja Rafa je lutao mediteranom na jahti i zato sad ne moze da se sastavi. Pomalo mi je to nedopustivo za takvog sportistu da tako nonsalantno pristupi potencijalnom turniru njegove karijere jer je mogao da izjednaci Federerov rekord. Zamislite da je Novak na 19 gs trenutno pa on bi poginuo na terenu samo da osvoji titulu

Неедукован

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gao, 7. oktobar 2020 00:13)

Слажем се. Мало сам под утиском меча, па га већ видим јако високо и са великим титулама у врло блиској будућности.

auuuu bato

pre 3 godine

@Marko
Pa i nisu baš isti, za njegovu igru su uslovi loši, i ovo je sve samo ne normalan RG, prošle godine je vetar duvao i Djokoviću i Timu ali se samo Djoković žalio a vi ovde po komentarima kukali na organizatore što nemaju krov i sl. Je l si tad možda rekao da su uslovi isti za sve ili si se priključio ovima što kukaju na uslove? Eto Nadalu ne odgovaraju ovi i to se baš vidi, i ako će da izgubi biće to isključivo zbog toga.

Laki

pre 3 godine

Добија ово Роџер...јел тако Јумко?
(mlekadžija, 06. oktobar 2020 23:20)

Ne navijaju Jumko i bratija (King Roger i ostali) za Federera. Navijaju isključivo protiv Đokovića, a to je već ozbiljan simptom nekog postraumatskog poremećaja.

Andjela

pre 3 godine

Od kako je Novak postao zvezda tenisa, pojavila se u nas teniska publika (navijači). Po komentarima se vidi da slabo šta znaju o tenisu. Samo neko ko "ne voli" tenis (i u tu igru se niš ne razume) može da OMALOVAŽAVA Nadala na šljaci. Od kako postoji igra tenisa nije postojao bolji igrač na šljaci. Ima prosečan servis a ipak je osvojio 12 RG (100 pobeda na RG i samo 2 poraza). A to je postigao tako što je izvodio sve vrste udaraca, gradio svaki poen tako da protivnika dovede u poziciju da ne može da vrati lopicu, uzdigao nivo igre pomoću zadavanja različitih rotacija loptici, koristio različite odskoke od šljaku... Može neko da navija za svog igrača (Novaka i tsl) ali to ne znači da mrzi i priča notorne gluposti o drugim igračima.

samo kažem

pre 3 godine

Ovaj mali ima igru ali prave neke neverovatne greške, čak i za nekoga ko ima 19 godina. Potpuno neopravdan strah iako sa druge strane mreže stoji najveći na RG.

pa jeste

pre 3 godine

BIK se nece zaustaviti dok ne postavi rekord po broju osvojenih gs titula.
(Mujo, 6. oktobar 2020 23:00)

Da, apsolutno si ti u pravu, zato si ti Jomu, kapiras?

Marko

pre 3 godine

Jeste mali talentovan,19 godina,sa 13 je poceo sa tenisom,ali ne tripujte se da ce biti sampionski igrac kao klasa velike trojke, udaraci nece nikad nista uraditi zapamtite.

more

pre 3 godine

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19) 


Pogledaj medjusobni skor ..
(321, 06. oktobar 2020 23:48)

Al zato na RG 6:1 za Nadala.

Jumko

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)

bradina

pre 3 godine

Komentar @Aki VRH! Hahahahaha,nema druge! Rafina igra postaje dosadna,prevazidjena ali ostaje rutina kao kod svih velikih igraca odigra najbolje kad treba i osvoji set na greske protivnika.
Neiznudjene greske su uvek kljuc poraza u tajbrejku,treba ih imati sto manje ponavljam reci Kurijera,junosa poput Sinera to treba da shvati,izgubio je set na svoje greske a to kosta! Dalji ishod meca se nazire,trema iako na izgled hladnog Sinera Nadal dobija ovaj mec!Evo sad je zatrazio medicinski tajm aut zbog istegnuca misica.Eto sanse Nadalu da zavrsi ovu agoniju meca "trece" smene bez potrosene energije!? Uf dobro je nastavio klinac mec!

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

Losmi

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.

Nidžo

pre 3 godine

Ovaj večernji termin ne odgovara Nadalu,pa zato mu Siner pruža dobar otpor
Ali ipak će ga sutra u dnevnom sunčanom terminu počistiti rutinski

Milan Djordjevic

pre 3 godine

Siner je k lipov. Ovo sad odigrao i nikad više. Dok je Rafa bio pasivan ovaj igrao na žilet. Nema više. Kraj kao u bioskop. U sledeća 2 seta maksimum po 2 gema.

Rafa?

pre 3 godine

Siner ne igra lose usudio bih se reci bolje nego sto sam ocekivao,ali Rafa!?Nesecam se da sam ga gledao u losijem izdanju!?Svaki iole iskusniji igrac bi ga danas dobio.Sta je po sredi milion dolara pitanje!? Ovakvom igrom nece nikako pobediti Svarcmana a snovi o finalu izmedju dvojice najboljih biti unistene!Steta a toliko smo se nadali tome!

x

pre 3 godine

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

Jedno je kad napadaš Nadalov forhend dubokim loptama ili oštrim bekhend dijagonalama, što je Siner i radio dobar deo meča. Ali u ključnim trenucima on mu je bukvalno nabacivao lake lopte na forhend.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Odlično igra Siner ali Nadal igra onoliko koliko treba, kada treba doda gas i prelomi ključne poene u svoju korist, a i iskusniji je Nadal i bolji igrač od Sinera naravno, u prelomnim trenucima to će odlučiti pobednika, baš kao što se dogodilo u 1. setu..

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal favorit do kraja karijere na RG posle ćemo videti šta i gde odnosno ko će primat preuzet..

Ova satnica nije prikladna moglo je to za sutra ostavit nakon Diega i Tima gde sam prognozirao da će otići u pet i bio upravu.. Ovaj meč možda ode u svih pet setova a možda Rafaa završi ovo na kraju 3:0 po pravilu svaki scenarijum moguć ujedno sve pohvale mlađem Italijanu za razliku od Ože (govorim o momcima 2000) pokušava ili bar radi na tome. Zasad nagoveštava da bi mogao puno ako ne pre Kanađanina govorim za rezultate na najvećim turnirima u ovom slučaju GS.

Kralj mača

pre 3 godine

Без изгубљеног сета против тениских величина попут Герасимова, Мек Доналда, Траваље, Корде и Синера. Све леви играчи или тинејџери. Видећемо га на делу против Шварцмана.

Dior

pre 3 godine

@ruki sezone Verujem da je komentar bio komičan ali moram da podsetim da Nadal Federeru ne može da prismrdi na betonu već 6 i po godina a na travi ga je poslednju lako dobio, ne znam o čemu se radi.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kao što sam naglasio da je moguć scenarijum dva ali dobro po Nadala što se završi u tri seta. Uzgred tipično za današnje klince napale se u prva dva seta pa onda se uplaše na kraju i izgube meč.

Siner je velika budućnost u muškom tenisu kad se povuče sadašnja garnitura.


Inače nije Rafaa odigrao ne znam kakav meč uopšte nije bio impresivan na svom turniru RG protiv svojih rivala ali dobija ih na veliko iskustvo.

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Elem kao što rekoh lepo postavio sam pitanje, eto zanimalo me tvoje mišljenje...
Slažem se da je logično da se Djoković više hvali, nego je nelogično da se za istu stvar jedan hvali a drugi ponižava. Tu bih završio diskusiju, a vidim da se baš i nismo najbolje razumeli.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 7. oktobar 2020 09:24)

Odgovorih ti pošto si mene naveo u @, dakle meni repliciraš, a pozivaš se na nešto što ostali pišu. :) Ali OK, ako me pitaš - jeste i majstorstvo i iskustvo i ne bih to razdvajao. Rafa je majstorski rešio sinoć nezgodnog protivnika iako nije igrao sjajno, baš kao što i Novak to isto ume da uradi - upravo jer su obojica iskusni i odlični igrači.

Tako da ja ne bih pravio neku posebnu priču od toga koji se termin kada upotrebio i kritikovao što se Novak ovde hvali više od Rafe - u neku ruku je to i logično jer je domaći igrač za koga većina navija pa je i logično da budemo (malo do umereno, a mnogi i neumereno) pristrasni.

Nadamo se svi velikom finalu, a do tada da se pregrme prvo ovi preostali protivnici što ni malo neće biti jednostavno obojici.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

Will Mosley

pre 3 godine

Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 06. oktobar 2020 23:30)

Moze bilo ko ko spada u Top 15 na ATP listi, ali sudeci po "odlicnom" i "pravednom" zrebu tvog Noleta ce neko zaustaviti tek na zavrsnom Mastersu u Londonu, bas kao prosle godine.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Pa, kako izgleda, bice ove godine Spansko finale Rolan Garosa: Pablo Karenjo Busta protiv Rafe. Rafa dobija ovo i sve do kraja. Sineru svaka cast! Mali ima fantasticnu igru i sledi mu blistava karijera.
Laku noc svima, sutra se radi.

XXX

pre 3 godine

Švarcman će da otrese Nadala kao slinu. Bolji je u svim segmentima igre od ovog tinejdžera. Nadal više nema vremana da popravlja formu, koja mu očito nije najbolja.

auuuu bato

pre 3 godine

Jun-oktobar
Šljaka se inače igra po suncu, leti, kontaš? Ovo nije prirodno a ni normalno godišnje doba i vremenski uslovi za igru na šljaci. Bolje da ne počnemo o tome ko je srećković ne samo u tenisu nego u sportu uopšte.

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.
(Tajni detektiv Djido Mova, 6. oktobar 2020 23:30)

Ja vidim: Pablo Karenjo Busta, sutra uvece.
Mislim da bi dobio Noleta i na US Openu, da nije doslo do prekida.
Budimo realni, iako smo Srbi!

auuuu bato

pre 3 godine

@Marko
Pa i nisu baš isti, za njegovu igru su uslovi loši, i ovo je sve samo ne normalan RG, prošle godine je vetar duvao i Djokoviću i Timu ali se samo Djoković žalio a vi ovde po komentarima kukali na organizatore što nemaju krov i sl. Je l si tad možda rekao da su uslovi isti za sve ili si se priključio ovima što kukaju na uslove? Eto Nadalu ne odgovaraju ovi i to se baš vidi, i ako će da izgubi biće to isključivo zbog toga.

Goran Loznica

pre 3 godine

Što volim kad Nole i Rafa gaze ove umišljene mlade nade svetskog tenisa..Milina jedna,uživam baš..Osvajaće njih dvojica gren slemove i u 5. deceniji života.Već vidim Nadala kako za jedno 7,8 godina osvaja Rolanga Ros,a Nole Australiju.

Will Mosley

pre 3 godine

Vidim mnogi ovde navijaju za Sinera, tj. hejteri navijaju da Kralj Rafa izgubi kako bi takozvani najbolji teniser univerzuma lakse dosao do finala i titule, malo sto je do sada imao najlaksi moguci zreb od svih tenisera iz Top 20, Imer, Guman, Kacanov, Busta... Tuzno i zalosno.

Losmi

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.

DRAGAN

pre 3 godine

Nadal danas tesko do
pobede protiv jednog
tinejdzera 75 na listi.
Prva dva seta je dobio
samo zbog neiskustva
ovog mladog italijana.
Sada kada bude igrao protiv
malog Diega, tek ce se
videti koliko moze Rafa.
Ja licno mislim i ako Rafa
prodje dalje, da ce ga Novak
lagano pocistiti.Nadam
se novom klasiku i
pobedi NOVAKA.

Vladimir

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1

jun-oktobar

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je Nadal najveci sreckovic u istoriji tenisa, i da bi osvojio minimum duplo manje titula na RG da se isti igrao u jesenjem terminu, jer bi tada njegov top spin bio mnogo manje opasan za vecinu top tenisera, nego sto je na suncu kad se uvek igrala zavrsnica RG...

Srđan

pre 3 godine

Nadal ovo dobija, na iskustvo i autoritet. Igra? Tanko! Sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Švarcvalda, a o Novaku da i ne pričamo...

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj Gresnik ce biti top 5 igrac u godinama koje dolaze.
(samostrel, 6. oktobar 2020 23:31)

I bice. Ali zasto 'gresnik'???
Sta mu fali? Ima sve udarce, servis i psihicku stabilnost i vec sa 19 godina razbija. Sta ce biti tek sledecih godina? Nije ovo Tim ili Zverev, ovo je vise klasa Rubljova, ali je Sinner jos bolji. Danas Rafa ovo ipak nekako dobija, ali .... Buducnost je na strani Sinera.

ruki sezone

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev

Mikii

pre 3 godine

Bravo, bravo, bravo... 
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19... 
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo... 
Pobjedio si.
(sweswe, 07. oktobar 2020 00:21)

Nadal je sa 19 osvojio grend slem, pobedivsi u polufinalu rutinski jednog Fererera! Ovaj decko igra protiv nikad goreg Nadala na sve, samo ne njegovom terenu, jer ovo veze sa Roland Garosom nema. Da se vratim na mec. Doticni ima 6:5 i servis u prvom - gubi set. Ima 3:1 u drugom, pa momentalno gubi servis, potom na 4:4 ima 40:15 i gubi lagano 4 poena zaredom na svoj servis i prakticno poklanja ovom smesnom Nadalu i drugi set. Dakle, nikad gori Nadal koji gazi trideset petu i on opet ne moze ni set da uzme. I vi ovo zovete novim vladarom tenisa? Jezivo.

Jumko

pre 3 godine

@sweswe Strucnjak, ovde nema prebacivanja meceva... Tvoj drugar, drugi strucnjak, je uveliko dok je ovaj mec trajao, kovao teorije zavere protiv Djokovica i ocekivao da prekinu mec i da ga prebace za "sutra" uvece i pomere Djokovicev mec! Razumes razliku? U njegovoj glavi je naprasni prekid ovog meca iz samo njemu poznatih razloga! I nisi bas dao neki odgovor, pomesao si nesto... Laku noc!

Pero

pre 3 godine

Nazalost Nadal gubi ovo. Em lose igra em Siner sjajan em vecernji mec... Ali ono sto je najveci uzrok Nadalove lose igre po meni je sto on silne ove mesece zbog korone uopste nije trenirao. Dok se Novak ubijao od treniranja Rafa je lutao mediteranom na jahti i zato sad ne moze da se sastavi. Pomalo mi je to nedopustivo za takvog sportistu da tako nonsalantno pristupi potencijalnom turniru njegove karijere jer je mogao da izjednaci Federerov rekord. Zamislite da je Novak na 19 gs trenutno pa on bi poginuo na terenu samo da osvoji titulu

Pele 2.0

pre 3 godine

Jadno i žalosno! Nadalova igra se svodi na 5 do 10 sekundi igranja i 25 sekundi brisanja, češanja i drpanja.

Odlažući serviranje do samog limita od 25 sekundi, Nadal nesportski svesno ubija ritam meča.

321

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19)


Pogledaj medjusobni skor ..

Mikii

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.

Rafa30

pre 3 godine

E moj Rafa. E moj Rafa.

Kad ovako zapomaze njegov najveci idol, onda vam je jasno kako igra.

Znaci, Nadal nikad losiji, uvjeti mu ne idu na ruku a on svaki danom sve stariji, izgubio I na brzinu I na ekplozivnosti.

Danas dobio na cisto iskustvo ili ako vec hocete, na neiskustvo Sinnera.

U polufinalu ce biti muke s Diegom, on ipak nije bas tako naivan kao mladi Talijan.

Ako Rafa prodje Diega, pazite sto cu vam sad reci.

Nole ce pocistit Nadala 3-0 u setovima u finalu.

Eto, takva vam je situacija.
Zivjeli.

Milan Djordjevic

pre 3 godine

Siner je k lipov. Ovo sad odigrao i nikad više. Dok je Rafa bio pasivan ovaj igrao na žilet. Nema više. Kraj kao u bioskop. U sledeća 2 seta maksimum po 2 gema.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Bilo bi dobro da ovaj mali zabar dobije Nadala, ali sanse su mu ravne nuli. Ako ga kojim cudom dobije, ja onda ne vidim ko moze Noleta da zaustavi.

Marko

pre 3 godine

Jeste mali talentovan,19 godina,sa 13 je poceo sa tenisom,ali ne tripujte se da ce biti sampionski igrac kao klasa velike trojke, udaraci nece nikad nista uraditi zapamtite.

more

pre 3 godine

Hahahahah uci od Novaka. Kao da je on osvojio 12 RG a ne Nadal. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Losmi, 6. oktobar 2020 23:19) 


Pogledaj medjusobni skor ..
(321, 06. oktobar 2020 23:48)

Al zato na RG 6:1 za Nadala.

Plac

pre 3 godine

Top 5 na sljaci trenutno: 1 Djokovic, 2. Bik sa Maljorke, 3 Thiem, 4 Svarcman, 5 Tsitsipas.
Top 5 na betonu: 1 Djokovic, 2 Medvedev, 3 Nadal, 4 Thiem, 5 : Rubljev
Top 5 na travi: 1 Rasta, 2 Djokovic, 3 Nadal, 4 Federer, 5 Medvedev
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ruki sezone, 6. oktobar 2020 23:50)

Hahahaha oplakah 😂

Jumko

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)

1 Đoković

pre 3 godine

Da su zatvorili krov,mali bi ga počistio.Duva vetar, ko zna koliko je niska temperatura.Ali zbog Nadala je krov otvoren. Vidi se po gledaocima da su ukočeni.Sramota i bruka.

Ljuta Krajina

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.

sweswe

pre 3 godine

@nemanja Napisi jedan, samo jedan razlog zasto bi ovaj mec prebacili za sutra... Teoreticaru zavere, ima kada su se na GS turnirima mecevi zavrsavali i u 3 ujutru! Ne brini, bice Djokovic bezbedan sutra sto se ovog meca tice! Naravno, ako izuzmemo cinjenicu da smo vec usli u "sutra":)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 7. oktobar 2020 00:21)

Mogi li ja napisati??
Hvala....
...a zasto je mech O. Jabeur - D. Collins prebacen za sutra, tj. bio je planiran kao zadnji na programu dana 05/10, a odigrao se kao prvi dana 06/10 u 11.00, znam da mi neces odgovoriti.
...a ni B92 mi nece objaviti komentar ...

mickeyrs

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set na iskustvo, liči da će rutinski rešiti odličnog mladog Italijana. Kako primetiše pre mene, kao i Novak, i on igra sa Rafom 1/4f na RG koje će vrv izgubiti 3:0, ali će moći da kaže 'Rafa je pobediv na šljaci' već posle prvog.

Iskreno, Švarcman deluje kao da ima i kondicije i koncentracije za 5 setova, bez speltakularnih udaraca i poteza, ali grize ceo meč, ima padove, ali se podigne i bori. Kod Nadala to nešto ne vidim. Biće teško 1/2f, ne igra Rafa ništa posebno, no cenim da će proći nekako Dijega. Možda izgubi 1 set.

Što se Novaka tiče, ovo što mu je ostalo do kraja sada deluje kao obrnuta težina... Sutra PKB verovatno najveća mina, iako mu šljaka nije omiljena. Tzitzi i Rus će se iscediti do kraja u borbi za 1/2f i igraju već treću nedelju bez prestanka (Rim, Hamburg pre RG) i na kraju mu dolazi Rafa kojeg je odavno apsolvirao, naročito kada je u formi kao sada a Nadal bez previše samopouzdanja i u ovakvim uslovima.

Bukvalno jedino pitanje ostaje da vidimo da li će biti dovoljno kiše da mor... organizatori zatvore krov ili će se igrati po ovoj odvratnoj vetruštini.

Nidžo

pre 3 godine

Ovaj večernji termin ne odgovara Nadalu,pa zato mu Siner pruža dobar otpor
Ali ipak će ga sutra u dnevnom sunčanom terminu počistiti rutinski

CroFed

pre 3 godine

Ako će Rafa igrati kao zadnja dva gema, neće se Švarci dobro provesti. U slučaju da se ukaže Nadal iz prva dva seta, svašta je moguće...

SrBiCg86

pre 3 godine

Drugi set kod 4 na prema 4 je prelomio mec, mali je pukao i skroz se pokidao. Po meni Rafael ne igra tenis na nivou. Forsira i dalje pimplanje ali vidi se da nema snage. Pustio je i stomak malo. Mada iskusan je on ide do finala ja mislim.

Вук

pre 3 godine

5:5 у првом сету. Синерови ударци неутралишу Надалов спин до те мере да ће ово без проблема бити 3:1 за Италијана. Нема се чему чудити више.

sweswe

pre 3 godine

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Bravo, bravo, bravo...
Ekspertu, Sinner muci Nadala u Parizu, na njegovoj podlozi, na njegovom terenu, a godina ima...?? 19, samo 19...
...i ekspert (strucnjak) ga otpisuje, bravo, bravo, bravo...
Pobjedio si.

Sabre

pre 3 godine

Ne znam sto se ljudi loze. Federer prvo, pa kasnije Nadal i Djokovic su doktorirali ovakve meceve i ovakve likove. Napale se oni, budu super, ali zadrhti im ruka svaki put u odsudnom trenutku. I onda budu zgazeni. Ovaj mali da nema 19 godina i da se nije uplasio Nadala vodio bi 2-0, ovako naravno poklanja mu dva seta za redom, a u trecem ce biti dobro ako i gem osvoji. Klasika.

samo kažem

pre 3 godine

Ovaj mali ima igru ali prave neke neverovatne greške, čak i za nekoga ko ima 19 godina. Potpuno neopravdan strah iako sa druge strane mreže stoji najveći na RG.

x

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!

blazo

pre 3 godine

Ono kad odaberete ,,uzivo tenis,, u aplikaciji i izbaci ti jedan jedini mec na svijetu.Cetvrtfinale Gren Slema u sred Evrope u 11:30.Prvi set...12-ostruki sampion turnira...Isto tako ce i sutra svjetski broj 1.Ovaj turnir i bez korone je postao smjesan poslednjih godina.Stave krov,propusta kroz neke otvore,Mozes pasulj da skuvas dok se zatvori,duva k'o kosava... diskvalifikacija igrača samo jesi li kihnuo ili ako je tvoj navijač imao koronu.Oko sokolovo...sta je to?Imamo sudije koje u lakovanim cipelama ocenjuju je li seljaka dobra i koji vide bolje od sokola.Treba da bude orkan i blatnjave barice da moze Pepa Prase da skače da bi oni prekinuli mec...odavno je trebalo slem na sljaci da se preseli negdje drugo ako već nece da uloze u kompleks i turnir.Sramota za ATP i tenis.Ipak je ovo ,,Gren Slem".

Jumko

pre 3 godine

Izgleda da ce Rafa ostati na 12 titula ovde... Ne zbog Sinera, nego ce verovatno prvi put izgubiti u finalu! Ni bleda senka Rafe iz prethodnih godina! Nazalost... Na Rafu nemoguce da ovoliko uticu vremenske prilike, pre ce biti svakako losa igra! Bice borbe i sa Dijegom...

pa jeste

pre 3 godine

BIK se nece zaustaviti dok ne postavi rekord po broju osvojenih gs titula.
(Mujo, 6. oktobar 2020 23:00)

Da, apsolutno si ti u pravu, zato si ti Jomu, kapiras?

Y

pre 3 godine

Nadal igra taktički kao na betonu. Nema visokih spinova, stoji blizu osnovne linije.
Meni je ovo što sam video dovoljno (pri rezultatu 5:5 u prvom setu) i mogu mirno da spavam.
Nebitno je da li će Nadal ispasti ili proći u finale. Novak je protiv njega u ovakvim uslovima veliki favorit u potencijalnom finalu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (x, 6. oktobar 2020 23:24)

U potpunosti se slažem, hteo sam isto da napišem.
Novak će ga pojesti. U stvari nisam siguran ni da će Nadal dobiti ovaj meč.

Неедукован

pre 3 godine

Dali i vama izgleda da će Rafa imati velikih problema da dobije ovaj meč? Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 6. oktobar 2020 23:32)

Управо тако! Баш малопре коментаришем са својим Кумом да су Новак, Рафа и Роџер 'упропастили' једно 3 генерације иза себе, а да ће Синер 'упропастити' ове зверолике цицибане који чекају да се ова тројица коначно пензионишу не би ли освојили нешто. Синера сам већ гледао, дечко је феномен иако је нпр скоро изгубио од Ђереа, али је већ добијао и велика имена, управо Циципаса и Зверева нпр. Но..дечко је заправо још увек само клинац, а већ игра велике мечеве, има велике скалпове, а колико видим ни Надалу вечерас није баш све једно..бар овај први сет.

auuuu bato

pre 3 godine

Baš se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju, vlažnost vazduha, prohladno, teške lopte, sve ukupno kao po kazni, ništa mali specijalno nwgo Nadal greši itd. a i ova odluka organizatora da se u ovo doba igra meč je jako glupa..

Marko

pre 3 godine

Jel realno da su ovi indijanci krov i reflektore na RG postavili tek u 2020 godini.?! To je prosto bilo neizbjezno da se to uradi kad tad, tako da je potpuno nejasno sto su to uradili tek sad. Da su genijalci to uradili na vreme, nebi se to desilo to da je Novak polufinale 2015 morao da igra dva dana. Tad se program zatvarao u pola 10 na-vece, a sad Nadal i Siner igraju u pola 2.

Takodje je neshvatljivo da su teniseri tako bitne meceve morali da igraju na jakom vjetru(tu mislim i na US Open). Kad vjetar duva, to prosto nisu normalni uslovi za tenis(ma ko sta pricao), jednostavno to nije normalno.

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

Laki

pre 3 godine

Добија ово Роџер...јел тако Јумко?
(mlekadžija, 06. oktobar 2020 23:20)

Ne navijaju Jumko i bratija (King Roger i ostali) za Federera. Navijaju isključivo protiv Đokovića, a to je već ozbiljan simptom nekog postraumatskog poremećaja.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal favorit do kraja karijere na RG posle ćemo videti šta i gde odnosno ko će primat preuzet..

Ova satnica nije prikladna moglo je to za sutra ostavit nakon Diega i Tima gde sam prognozirao da će otići u pet i bio upravu.. Ovaj meč možda ode u svih pet setova a možda Rafaa završi ovo na kraju 3:0 po pravilu svaki scenarijum moguć ujedno sve pohvale mlađem Italijanu za razliku od Ože (govorim o momcima 2000) pokušava ili bar radi na tome. Zasad nagoveštava da bi mogao puno ako ne pre Kanađanina govorim za rezultate na najvećim turnirima u ovom slučaju GS.

auuuu bato

pre 3 godine

@Beobrad
Koliko puta je Nadal njega ,,ispesavijao" u poznatom ritmu tamos-vamos ovde? Ajde izbroj pa javi...Sada u ovim i ovakvim okolnostima (samo zato) pa i može...

Simke_007

pre 3 godine

Definitivno su pokazali organizatori Rolan Garosa da su potpuno nenormalni...Prvo su odlozili zenski mec od juce i stavili ga da se igra na Satrijeu,ejjj,mec od juce,a mogao je da se igra na Lenglenu...Stavili su taj mec da se igra danas,pored jos 4 meca cetvrfinala,2 zenska i 2 muska....I onda kao slag na torti,u 9 sati uvece prvo postavljaju taj odlozeni zenski mec da se igra,a tek posle njih,skoro u ponoc da igraju Nadal i Siner....Potpuno nerazumno.

ccc?

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.

x

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.

dshn

pre 3 godine

Dajte ljudi budite realni. Klinac od 19 godina prvi put u 1/4 finalu GS-a da dobije matoru lisicu u njegovoj jazbini??? Uostalom, ako je Novak mlatio federera na po finalima vimbldona, red je da se odigra sa Rafom i to RG finale. Pa gde ćeš veće motivacije i lepše titule i za jednog i za drugog.

bradina

pre 3 godine

Komentar @Aki VRH! Hahahahaha,nema druge! Rafina igra postaje dosadna,prevazidjena ali ostaje rutina kao kod svih velikih igraca odigra najbolje kad treba i osvoji set na greske protivnika.
Neiznudjene greske su uvek kljuc poraza u tajbrejku,treba ih imati sto manje ponavljam reci Kurijera,junosa poput Sinera to treba da shvati,izgubio je set na svoje greske a to kosta! Dalji ishod meca se nazire,trema iako na izgled hladnog Sinera Nadal dobija ovaj mec!Evo sad je zatrazio medicinski tajm aut zbog istegnuca misica.Eto sanse Nadalu da zavrsi ovu agoniju meca "trece" smene bez potrosene energije!? Uf dobro je nastavio klinac mec!

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Odlično igra Siner ali Nadal igra onoliko koliko treba, kada treba doda gas i prelomi ključne poene u svoju korist, a i iskusniji je Nadal i bolji igrač od Sinera naravno, u prelomnim trenucima to će odlučiti pobednika, baš kao što se dogodilo u 1. setu..

Optimista pripravnik

pre 3 godine

Ovaj dečko kida. zaboravite na Zvereva, Cicipasa i tzv novu generaciju, Sinner je budući br.1
(Vladimir, 06. oktobar 2020 23:32)

Sve sto taj mali zna, pokazao je na 6:5 u ovom setu. Isti k...., drugo pakovanje.
(Mikii, 6. oktobar 2020 23:53)

Pa, Mikiiiii, bas si me razocarao, pa ti bar visis 24/7 na ovom sajtu i trebalo bi vec da razumes neke stvari. Igra se u 3 dobijena seta, a taj 'mali' ima 19 godina i igra na Satrijeu protiv Kralja i sljake i Satrijea!! Pa sta ocekujes? Da mu se NE STEGNE ruka...bar pomalo i na momente.
Eeeee, moj Mikiiiii..

Dior

pre 3 godine

@ruki sezone Verujem da je komentar bio komičan ali moram da podsetim da Nadal Federeru ne može da prismrdi na betonu već 6 i po godina a na travi ga je poslednju lako dobio, ne znam o čemu se radi.

Neko iz dijaspore

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17)

Imaš li internet?
Imaš.
Izguglaj mu ime i videćeš odakle je.
U Južnom Tirolu, koji pripada Italiji zive i Germani (Austrijanci i Nemci), pa je tako Sinner Italijan.
Jako jednostavno. Isto kao što je Laslo Djere Srbin a ime mu ne zvuči baš Srpski.

Kralj mača

pre 3 godine

Без изгубљеног сета против тениских величина попут Герасимова, Мек Доналда, Траваље, Корде и Синера. Све леви играчи или тинејџери. Видећемо га на делу против Шварцмана.

Malušić

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.

Milan_PT

pre 3 godine

Siner će Novaku biti najveći protivnik prilikom postavljanja rekorda u GSovima...
(Milan_PT, 06. oktobar 2020 23:17)

Ljudi ne ložite se. Vidite li vi kako je Nadal slab danas?
Pre neki dan je bio Gaston budući osvajač slemova. A pre dve godine Zverev, pa posle Cicipas. A prošle godine Medvedev.
Sve su to sjajni talenti, ali treba im konstantnost. Kad odigraju bar godinu dana na visokom nivou neka se jave, a ne jedan turnir. Siner je neosporno veliki talenat, a šta će biti u budućnosti to niko ne zna.
(x, 6. oktobar 2020 23:32)

Zverev i Medvedev su odlični igrači, ali nikad neće biti No1 zbog mentalne nestabilnosti. Cicipas je u prednosti nad njima. A pogledajte Sinera. Fokusiran 100% samo na loptu i igru. Ništa ga ne izbacuje iz koloseka. Podseća me na Novaka. Ima sve njegove elemente igre, samo da ih još malo izbrusi. Momak je prošle godine sa 18 godina uzeo Next Gen titulu u konkurenciji sa starijim i iskusnijim 21-godišnjacima. Not bad za nekog ko je počeo da trenira tenis pre 5-6 godina. U zadnjih mesec dana dobio je Gofana, Zvereva, Cicipasa i Benou Pera.
Nedostaje mu samo iskustvo. A upravo ga stiče...

Mihailo

pre 3 godine

Mislim da nisu korektni organizatori turnira, trebalo je da ostave meč za sutra, ipak je Nadal 12-ostruki osvajač RG-a. Neće to sigurno reći posle meča ali je sigurno frustriran odlukom da igra ovako kasno.

Marko

pre 3 godine

Najjaci su mi ovi sto kazu vidi se mali je pokazao na 6:5 ,pa sa 19 godina prvi slem protiv rafe na garosu koji klinac bi bio ladam kao spricer,lupate samo gluposti.
Dobar rezultat malog ne i produkt losije igre rafe,ima covek 34 nikad nece biti u onoj forimi kada melje protivnike na zemlji,uzmite to u obzir,u polufinalu svarvman i ima neke sanse a pre par godina bi to bilo smesno.

Rafa?

pre 3 godine

Siner ne igra lose usudio bih se reci bolje nego sto sam ocekivao,ali Rafa!?Nesecam se da sam ga gledao u losijem izdanju!?Svaki iole iskusniji igrac bi ga danas dobio.Sta je po sredi milion dolara pitanje!? Ovakvom igrom nece nikako pobediti Svarcmana a snovi o finalu izmedju dvojice najboljih biti unistene!Steta a toliko smo se nadali tome!

Bili boj

pre 3 godine

Nešto razmišljam, Novak ovakvog Rafu sigurno može da dobije u finalu. Zna ga dobro i zna šta od njega može da očekuje. Ali za ovog malog Sinera nisam siguran šta može da pruži i kako bi se ponašao u tom finalu. Pa iako je logično da treba navijati da Nadal ispadne, nekako mi se okrenula nada, pa priželjkujem još jedno epsko finale Novak-Rafa. Da uživamo u najvećem rivalstvu u istoriji tenisa.

g

pre 3 godine

Setite se ove satnice kad sledeci put budete zakukali zbog nekog navodnog nepostovanja Djokovica jer je Srbin! Alo, legendu turnira teraju da igra do 2, 3h posle ponoci, uzas. Pa, logicno da u ovo doba i ne moze da igra..ali, ok, kuknjava pocinje sutra uvece.

matori

pre 3 godine

@3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

jeste, ali Novak ima bolji bekhend i mnogo bolje koristi paralelu, što Siner juče nije smeo da odapne, ili retko, a imao je prilike kada pošalje Rafu dovoljno u stranu. međutim, on to još ne može ili ne sme da radi.
ako ova dva stara majstora budu u finalu, Novak će ga napasti na forhend, ali će mnogo češće igrati i paralelu i menjati smer lopte. ne znam šta Rafa treba da odigra da bi dobio Novaka, bar prema ovome što sam video ovih dana... mada svi ovi matori majstori imaju neku dodatnu brzinu za najteže mečeve...

Pippin

pre 3 godine

Tehnički jeste italijan, ali dečko dolazi iz južnog Tirola koji se zadesio u Italiji sticajem istorijskih okolnosti, a pretežno naseljen austrijancima.

111

pre 3 godine

Nije 213. ili 211. na ATP. Napokon 75. igrac na ATP. Rafa je po 5 gemova prepustao protivnicima a sada Sinner uze 4 gema u prvom setu..Jos nema brejka.

gao

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada

Cole

pre 3 godine

Za koga navijati? Znam da bi lakse bilo Novaku u eventualnom finalu da sa druge strane mreze nije Nadal, ali finale Nadal Djokovic je nesto sto svi teniski sladokusci cekaju. Jos kad bi Djokovic pobjedio Nadala u finalu RG e to bi bila prava stvar.
(Ljuta Krajina, 6. oktobar 2020 22:30)

Ovako, kod mene razum kaze Siner,
srce veliki Rafa, tako da sam ja
za Nadala. Sve znam i da bi Novaku
bilo koji protivnik u finalu lakse
pao ali, nekako mi nije to to, a i
dosta njih bi tu titulu osporavali
jer nije bilo preko Rafe (to mu neki
rade i za 2016. godinu). Tako da... Poz.

P.S.
Nego, prvo Novak da dodje do finala.

...

pre 3 godine

3 gema za redom na Rafin servis se igra na razliku i ovaj Italijan non stop forsira Rafin forhend i Rafa se izvlaci i osvaja svoje gemove? Covece, ne FH , napadaj BH..Uci od Novaka.
(ccc?, 6. oktobar 2020 23:02)

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

strasan mec, prvi pravi test za Rafu.. iako mislim da ce proci ovaj put na iskustvo, ovaj mali je tvrd orah i jedan od ozbiljnijih igraca koji dolaze narednih godina !!

ccc

pre 3 godine

da li je moguce da vi ovde omalovazavate Nadala, ajde procitajte opet tekst 98 pobeda od 100 meceva, znaci 2 meca je izgubio, kazete nije u formi, ne bojim se ja za Nadala da se on nikada nece predati pogotovu ne na sljaci i RG.

Mala Moja

pre 3 godine

Voleo bi da se istorija ponovi i mladi Italijan pobedi Nadala,bas kao sto je on to uradio daleke 2005., u finalu sa Federerom!
(bmiles, 6. oktobar 2020 22:44)

Nesto si se zbunio. Pobedio je Federera u polufinalu RG2005

alex

pre 3 godine

Mali se prepao. Vodi 6:5 servira loše i gubi set u tie break. A izgubio je samo zato što je počeo puno da razmišlja da bi se moglo desiti da Nadalu uzme prvi set na RG...

x

pre 3 godine

Mali iz Tirola je naviknut na hladnoću. Sada je hladno za igru
(Ivan, 06. oktobar 2020 23:10)

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Ajde nazad u osnovnu školu.

DELIJA89

pre 3 godine

Ono kad ti Mosley lik iskomemtarise, pa ti mislis je li gore tebi sto si protraciopar sekundi zivota citajuci to, ili njemu koji cotav (ne) zivot pise nebuloze.

deda Panta

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Will Mosley, 7. oktobar 2020 00:17) # Link komentara

Na istu foru na koju su Viktor Troicki i Laslo Djere Srbi, na primer.
Sinner me odusevljava koliko je smiren, nema nevidljivog prijatelja sa kojim prica non stop kao neki drugi, cuti , trpi i igra. Svaka cast, kako god da se ovo zavrsi. A najverovatnije je pobeda Rafe.

Stefan

pre 3 godine

Uze Rafa i drugi set, sto znaci da je vrlo blizu duela sa Svarcamnom.
Kako god da se ovaj mec zavrsi svaka cast mladom Italijanu. Zaista se Siner bori veceras, daje maksimum svoj i trudi se da napada i igra veoma agresivan tenis protiv Nadala. Vec se vidi da ima petlju da potegne kada je bitno, i bice strasan igrac.

Andjela

pre 3 godine

Od kako je Novak postao zvezda tenisa, pojavila se u nas teniska publika (navijači). Po komentarima se vidi da slabo šta znaju o tenisu. Samo neko ko "ne voli" tenis (i u tu igru se niš ne razume) može da OMALOVAŽAVA Nadala na šljaci. Od kako postoji igra tenisa nije postojao bolji igrač na šljaci. Ima prosečan servis a ipak je osvojio 12 RG (100 pobeda na RG i samo 2 poraza). A to je postigao tako što je izvodio sve vrste udaraca, gradio svaki poen tako da protivnika dovede u poziciju da ne može da vrati lopicu, uzdigao nivo igre pomoću zadavanja različitih rotacija loptici, koristio različite odskoke od šljaku... Može neko da navija za svog igrača (Novaka i tsl) ali to ne znači da mrzi i priča notorne gluposti o drugim igračima.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

zaNimljiva taktika Sinnera, napada konstantno Nadalov forhend, za sada Sinner deluje kao bolji igrac na terenu nakon 5 gemova..

kompletni idiot

pre 3 godine

Mali Siner će sigurno biti strašno dobar igrač u budućnosti. Ima odlične sve udarce a i nekako se oseća da ima jak mentalitet. Deluje smireno, iako ima samo 19 godina. Sa iskustvom će to sve da se poboljša. Verovatno će Nadal pobediti, ali će morati dobro da se pomuči.

x

pre 3 godine

Sinerov pocetak karijere identican kao Novakov. I Novak je kao 19godisnjak igrao cetvrtfinale RG sa Nadalom.
(more, 07. oktobar 2020 00:05)

Samo taj Nadal 2006. i ovaj Nadal su velika razlika.

x

pre 3 godine

Na koju foru je ovaj Siner Italijan? Ziv nisam da saznam.
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:17)

Po državljanstvu. Etnički Austrijanac, ali rođen i živi u Italiji. Kao što je Laslo Đere Srbin po državljanstvu, a po nacionalnosti Mađar.
Ne vidim šta je tu sporno?

King Roger

pre 3 godine

Kako iz Tirola ako je Italijan?
(Will Mosley, 07. oktobar 2020 00:23)

Mnogo smo tanki sa znanjem kao narod.Juzni Tirol ili ti Alte adidjo(ko je gledao Porodicno blago zna) je pokrajina u Italiji koja je nekad bila Austrijska i u kojoj 60 i vise posto cine nemci i prica se uglavnom nemacki.Janik Siner je nemac.

Xaxa hoho

pre 3 godine

Siner odugrao 2 seta bolje nego Kirjos karijeru .. Salu na stranu, jel nekog podseca FH Sinera na Soderlingov MALJ od forhenda? slicnost je velika.

x

pre 3 godine

Upravo obrnuto. Novak je napadao Nadalov forehand, njegovo najvece oruzje. Cak je govorio o tome posle AUS Open 2019-te.
(..., 07. oktobar 2020 07:04)

Jedno je kad napadaš Nadalov forhend dubokim loptama ili oštrim bekhend dijagonalama, što je Siner i radio dobar deo meča. Ali u ključnim trenucima on mu je bukvalno nabacivao lake lopte na forhend.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Гледао меч, Надал добар али је очигледно да не воли да игра у оваквим условима и у међусобном мечу с Новаком мислим да ће управо ти услови одиграти кључни фактор.

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Pa valjda taj upitnik na kraju znači nešto, eto pitao sam da li je to majstorija ili iskustvo. Pošto ovde čitamo konentare posle svakog meča Djokovića gde je izuzetno loš ali dobije taj meč da je majstorija itd a sad čitamo omalovažavanje da je ovde iskustvo. To da je Rafa i lošoj formi je vidljivo iz aviona, ali još više se vidi da mu ovi uslovi ne odgovaraju a ruku na srce šljaka se i ne igra po ovakvom vremenu, nije samo vetar problem, veći problem je hladnoća, vlažnost vazduha, itd.

blic

pre 3 godine

Šta se događa sa Rafom. Sat vremena ne može da dobije prvi set protiv 78. igrača sa ATP liste. A kralj je šljake, bik sa Majorke i td.
(Malušić, 06. oktobar 2020 23:35)

Ti si izgleda po ovim rejkingu Sinera zakljucio da je on tamo neki levi teniser. Pa jel ti gledas mec covece, mali kida i razvaljuje kako igra, a tek mu je 19. Siner mi djeluje kao najperspektivni od svih mladih igraca, frajer ima da dominira kad se povuce velika trojka.

Mikloš Salamander

pre 3 godine

Gledao sam meč,iskreno prva dva seta i ono sto sam video je zaista da Nadal nije izgledao onako mocno,dosta je gresio,kretanje takodje diskutabilno i da je sa druge strane bio malo iskusniji i bolji igrac ubedjen sam da bi to Rafa izgubio,razlog je verovatno sto svi misle nesvakidasnji uslovi na RG,ali ni u ludilu ne treba otpisivati Spanca,ipak je to kralj sljake sa 12 titula i 98 pobeda i samo dva poraza,videcemo koliko ce Švarcman biti fizicki spreman posle maratona, licno bih voleo finale DJOKOVIC-NADAL!.

Antonio Banderaš

pre 3 godine

Ono kad se Francuzi konačno iskeširaju za krov posle iks godina, i navuku ga po kiši a duva im promaja. Očugledno slabo dihtuje, stisli se za kintu.

chupavi

pre 3 godine

Nec je poceo oko 23:00h sinoc, sto je van pameti... I Nole danas igra zadnji na Satrijeu, nadam se da ce poceti koji sat ranije. Tim i Svarcman su kisnuli i smrzavali se na terenu iako postoji krov. Stvarno ne znam koji je cilj organizarora.

Неедукован

pre 3 godine

@needukovan

polako sa hvalospevima, videce se za godinu-dve koliki je potencijal, kad krene pritisak, kad stigne tzv "breme" favorita i kad u mecevima pocne da igra dobro ali gubi, on i onaj Francuz su jos uvek deca, njihov moto je da izadju i pokazu sta znaju, i pokazali su zaista, a kad motivacija bude rezultat ili trofej... videcemo... svakako im je jednostavniji pristup buducim mecevima jer znaju da ova trojica nece jos 10 godina dominirati, tako da im karijera nije u kanalu od starta kao sto je to slucaj sa ovim vecitim "talentima" sada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gao, 7. oktobar 2020 00:13)

Слажем се. Мало сам под утиском меча, па га већ видим јако високо и са великим титулама у врло блиској будућности.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 07. oktobar 2020 01:26)

A gde sam ja uopšte pomenuo Novakovu nekakvu 'majstoriju' - isto važi i za njega, veliki igrači dobijaju i kada igraju loše, na iskustvo i iskoriste ključne lopte da prelome meč, ostatak otaljaju.

Ono što je iz aviona vidljivo je da je Rafa u lošijoj formi od Novaka, ali sačekajmo da dođu prvo obojica do finala, vetar može dosta toga da poremeti.

mickeyrs

pre 3 godine

@(auuuu bato, 7. oktobar 2020 09:24)

Odgovorih ti pošto si mene naveo u @, dakle meni repliciraš, a pozivaš se na nešto što ostali pišu. :) Ali OK, ako me pitaš - jeste i majstorstvo i iskustvo i ne bih to razdvajao. Rafa je majstorski rešio sinoć nezgodnog protivnika iako nije igrao sjajno, baš kao što i Novak to isto ume da uradi - upravo jer su obojica iskusni i odlični igrači.

Tako da ja ne bih pravio neku posebnu priču od toga koji se termin kada upotrebio i kritikovao što se Novak ovde hvali više od Rafe - u neku ruku je to i logično jer je domaći igrač za koga većina navija pa je i logično da budemo (malo do umereno, a mnogi i neumereno) pristrasni.

Nadamo se svi velikom finalu, a do tada da se pregrme prvo ovi preostali protivnici što ni malo neće biti jednostavno obojici.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Kao što sam naglasio da je moguć scenarijum dva ali dobro po Nadala što se završi u tri seta. Uzgred tipično za današnje klince napale se u prva dva seta pa onda se uplaše na kraju i izgube meč.

Siner je velika budućnost u muškom tenisu kad se povuče sadašnja garnitura.


Inače nije Rafaa odigrao ne znam kakav meč uopšte nije bio impresivan na svom turniru RG protiv svojih rivala ali dobija ih na veliko iskustvo.

auuuu bato

pre 3 godine

@mickeyrs
Elem kao što rekoh lepo postavio sam pitanje, eto zanimalo me tvoje mišljenje...
Slažem se da je logično da se Djoković više hvali, nego je nelogično da se za istu stvar jedan hvali a drugi ponižava. Tu bih završio diskusiju, a vidim da se baš i nismo najbolje razumeli.