Nova vest
Tenis

Subota, 01.06.2019.

01:18

"Nije mi jasno zašto je angažovao supertrenera"

Peti nosilac na Rolan Garosu, Nemac Aleksander Zverev, naredni protivnik našeg Dušana Lajovića, kritikovan je od strane bivših šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

EPA-EFE/YOAN VALAT

Reč je o Matsu Vilanderu i Džonu Mekinrou koji su analizirali njegovu sezonu do sada kao i neke ranije poreze u karijeri.

Po njima, mladi teniser je napravio u poslednjih godinu dana nekoliko grešaka. Prvo je radio sa Huanom Karlosom Fererom, a potom sa Ivanom Lendlom, po završetku Vimbldona.

"Nisam baš od onih koji vole drugima da dele savete. Mislim da je opasna stvar kod mladih igrača ako počnete suviše toga da im ispričate i sugerišete im. Nije mu bio potreban drugi glas, osvojio je masters turnir, potom i još neke turnire i sve to ga je zbunilo. Očigledno, Ivan Lendl je odličan trener i mogao je da mu pomogne, ali nije mi jasno zašto je angažovao supertrenera kada prolazi kroz taj period učenja", izjavio je Vilander.

Džon Mekinro, koji je tituli u Parizu bio najbliži 1984. kada ga je u finalu zaustavio baš Ivan Lendl, kaže da je vreme da Nemac pokaže potencijal.

"Mora da napravi iskorak na velikim turnirima, tu mora da pokaže svoj potencijal. Vraća mu se samopouzdanje, osvojiće sigurno još dosta toga, ali još mu je slabo kretanje unapred. Ima dobar servis i visinu za koju se odlično kreće. Trebaće mu vremena", zaključio je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve