Nova vest
Tenis

Subota, 01.06.2019.

00:48

Rafael Nadal – veran tradiciji i "starom servisu"

Rafael Nadal je prema očekivanju, izborio plasman u osminu finala Rolan Garosa, a posle pobede nad Gofanom stigao je na prag nove zanimljive brojke.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rafael Nadal – veran tradiciji i
EPA-EFE/YOAN VALAT

Španac je od ukupno 91 odigranog meča na pariskoj šljaci slavio čak 89 puta, samo dva puta se dogodilo da izgubi.

Meč trećeg kola protiv uvek opasnog Davida Gofana završio je u četiri seta, 6:1, 6:3, 4:6, 6:3 i ukoliko u osmini pobedi Huana Ignjasija Londera iz Argentine, zabeležiće jubilarnu 90. pobedu u Parizu.

U petak se navršilo tačno deset godina otkako je Nadal doživeo svoj prvi poraz u Parizu, u onom šokantnom porazu od Šveđanina Robina Soderlinga.

Drugi poraz dogodio mu se protiv Novaka Đokovića 2015. godine.

Takođe, Španac je nastavio sa još jednom tradicijom, da nikada ne izgubi meč i prvoj nedelji turnira. On se doduše predao bez borbe pre trećeg kola 2016. godine, kada je odustao zbog povrede.

Takođe, Nadal je izgubio prvi set na Rolan Garosu posle skoro četiri godine, tačnije od tog četvrtfinalnog okršaja sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

Ono što je interesantno je i da se Nadal nedavno vratio starom načinu serviranja, tako da eksperiment koji je pokušao na Australijan Openu, više nije na snazi.

"Nekoliko nedelja posle Barselone rešio sam da se vratim starom načinu serviranja. Trebalo mi je samopouzdanja. Znam da je taj servis koji sam koristio pre sezone na šljaci pozitivna stvar. Servirao sam dobro i u Australiji, Indijan Velsu, Akapulku, to je istina. Imao sam i dobre rezultate. Na šljaci, stvari su drugačije, zato sam se vratio starom servisu", izjavio je branilac trofeja na Rolan Garosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve