Ponedeljak, 10.06.2019.

11:41

Vilander: Novak bi pobedio da su uslovi bili regularni

Komentator Eurosporta Mats Vilander je rekao da bi Novak Đoković pobedio Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa da su uslovi bili regularni.

Izvor: SV

Vilander: Novak bi pobedio da su uslovi bili regularni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Hmmm

pre 4 godine

Kaokao
Znaci ne pratis tenis. Sta bi ti tek rekao za Rafu, recimo 2008.? Ako sada mislis da je dopingovan, da mu je to potrebno, kao vrhunskom sportisti, da bi odigrao 1 GS? Pa tada je trcao duplo vise, a igrao je sve turnire. Ove godine vecinu je preskocio, na sljaci samo Rim i sada RG. Cisto iz radoznalosti, kada su Novak i Rafa igrali 5h u Australiji, da li su tada uzimali nesto, ili Rafa uzima samo za RG? Novak ne uzima uopste, to se podrazumeva, za njega je potpuno normalno da moze 5h da igra, u Australiji, to se ne dovodi u pitanje.

kaokakao

pre 4 godine

Uslovi u Rimu bili su užasni, vetar, kiša, sneg, sante leda u Tibru, zato je Novak izgubio, i dobio čak i krompir za večeru.
(Romul, 10. jun 2019 17:05)

Novak je bio daleko od njegovog nivoa i u Rimu i na RG. Inace bi bez problema dobio Tima, dal bi Nadala u finalu... tesko, jer Nadal sve daje za RG, ali Novak mu najbolje zna mane. A i dalje sam ubijedjen da je Nadal pred RG zestoko na nekom dopingu, puca od snage, uz to automatski ide i samopouzdanje i naravno klasa, koja nije sporna.

dule

pre 4 godine

Ne služi godišnja lista samo za učešće na završnom mastersu. Iz nje se, pre svega, procenjuju realne šanse svih tenisera za odgovarajući plasman na kraju sezone, kao najuverljiviji pokazatelj njihove forme.

napad, a da, napad

pre 4 godine

Normalno! Novaka mogu da pobede samo "trojica", a to su povreda, umor i vreme.
(alfabet, 10. jun 2019 12:20)


A da nisu: defenziva, defenzivo i defenzivi ?

ufff

pre 4 godine

@Tribislav
Pazi, Lejver, Sampras itd su teniseri, ne organizatori, menadzeri itd. Ne mozes nekog nepismenog da postavis da organizuje turnir od kojeg ocekujes zaradu od nekoliko desetina miliona dolara u dve nedelje.
Turniri su tu zbog igraca, ali igraci ne bi bili to sto jesu bez turnira. Uslovi su takvi kakvi jesu i nisu takvi od juce. Niko Djokovica ne tera da igra na RG. Moze da ostane kuci. Ali, on hoce pare. Da je otisao kuci, ne bi uzeo pare. To je njemu vazno i to je ono sto njega zanima.
Ne zaboravi da je to covek koji svojoj zemlji ne zeli da placa porez, koji je u Beoradu, na terenima 25 maj, ostao duzan 200 000 evra za struju... covek koji je uzeo od Srbije sportsku penziju od 1000 evra... njemu su vazne samo pare.

KarinaBurma

pre 4 godine

bilo bi dobro da Novak poboljsa igru na voleju. sto bude stariji, morace da igra krace poene jer su mladji igraci izdrzljiviji. protiv Tima je napravio gomilu gresaka na voleju.

Uf, uf, uf

pre 4 godine

Stefan
Novak je Rafu pobedio 2015. u 1/4 finalu i te godine izgubio od Vavrinke. 2016. Rafa je svoj mec predao, Novak se nije ni sreo sa njim, a nisu bili u istom delu zreba. Mogli su jedino u finalu da se sretnu, te 2016.

dejan

pre 4 godine

Rekao bih da je RG najgori turnir. Ok jeste posle Vimbldona najprestižniji, ali stvarno je organizacija jako loša. I godinama to traje. I za igrače i za navijače. Možda bi i Tiem pobedio Nadala da je imao dan odmora. Drugo, igračima zavisi karijera od tenisa, a u takvim uslovima je lako povrediti se. Ja da sam bio Djoković ja bih napustio turnir u petak. Igrali su po kiši. Jeste važna titula, ali je važnije zdravlje. Jer šta da se Djoković povredio pa da sada nemože da igra Vimbledon i US open? Jer bi mu neko rekao hvala? Naravno da nebi.

Kanidja PG

pre 4 godine

Jasno je samo da je izgubio,sad prica sta bi bilo da je bilo uzalud.
Imao je na u 5 set 5-5 Tim je tada bio bolji i kraj price.
Meni kao Novakovom navijacu jeste zao ali ne kao nekih predhodnih good kada je igrao finala ili polufinala sa Nadalom i bio par puta na ivici pobjede.
Mnogo teze mi je pao poraz od Cekinata prosle god,kao i Novaku jer je tada naveo taj poraz kao jedan najtezih u karijeri.
Da je imao zelju kao protiv Italijana a ovu formu dobio bi Tima sigurno.
Idemo dalje Vimbldon je ubrzo a Novak brani titulu,vrijeme fala bogu tamo nece uticati na ishod meceva,glavna prijetnja je Federer bez dileme.

balasevic

pre 4 godine

zar ne rekoste da Mats nema pojma sta prica, kada je pljuvao Novaka i kad vama to nije odgovaralo... Sad kada ga brani, odjednom ima pravo glasa :)

Eggy

pre 4 godine

Mogao bi Movak pred pariz da ode 10 dana da trenira u Hanoveru tamo je uvek neka kisa i vetar, a mogao bi da se priprema u Vrscu kad kosava duva, mislim kada vec mora da igra u takvim uslovima....

Zoki

pre 4 godine

Francuzi su samo prepisali scenario iz 2015-e godine. Novak ne može da izgubi meč na Slemu u normalnim uslovima a to znači dan pauze izmedju mečeva.. Pre 4 godine Novak je u četvrtfinalu igrao protiv Rafe, u polufinalu u petak i subotu sa Marejem a u nedelju ga je čekao odmorni Vavrinka. Isto je bilo i sada.

bekend_viner

pre 4 godine

Baš ovo mi je palo na pamet odmah nakon novog poraza, i apsolutno je u pravu Vilander. Tim bi najviše uzeo set Novaku, a možda bi bilo i skroz rutinski.
Jeste da sve ovo zvuči kao izgovori za poraz, ali istina je!
Ako organizatori do sledeće godine ne budu uspeli da urade krov bar na glavnom terenu onda ovaj GS stvarno treba bojkotovati.

Mixy

pre 4 godine

Vrlo verovatno jer realno gledano je bilo 2-2 u setovima jer Novak je prvi izgubio zbog vremena i svadjanja sa supervizorom i sudijom i pokusajem da prekine mec umesto da se fokusira na isti.. Kad je izgubio set video je da nece biti prekinut i krenuo da igra ozbiljno i uzeo drugi set.. Steta, imao je sanse svakako tako da sta je tu je. Steta jer bi igrao bolje protiv Nadala sigurno jer ima igru za njega i plus Rafa zna da je Novak verovatno i jedini igrac koji moze da ga dobije na bilo koji mec pa cak i na RG

vamos rafa

pre 4 godine

Ajde ne ...., kakvi su bili za Novaka, takvi i za Tima. Cak je mec prekidan svaki put kad je Novak bio u minus fazi pa se vracao posle prekida. Nije valjda Timu bilo lepo vreme sa druge strane mreze??? Tako da nije prekidan mec, Tim bi to resio u petak, a ti se sad samo uvlaci. A ja sam vise voleo Novaka u finalu, da vidim tu taktiku O'S.... protiv nepobedivog Kralja, ali covek nije razmisljao o polufinalu .

matori

pre 4 godine

neću zaboraviti ni finale US Opena 2012. protiv Endija, kada takođe sumanuto duvao vetar. Novak se ni tada nije snašao. tada još uvek nije postojao krov na Artur Ešu. sada su tamo skoro dvoranski uslovi ,čak i kada je krov otvoren... i to Novak voli...
ako dogodine postave krov na Filip Šatrije, sigurno će smanjiti uticaj vetra na terenu, a i igrači iz polovine koja igra mečeve posle, moći će da završe kada treba, a ne ovako da Rafi dođe isceđen protivnik koji može da odigra 1 set...
tako je Novak izgubio od Stena...

Marko

pre 4 godine

Objasni ovim nasim genijima koji kao papagaji ponavljaju uslovi su isti za sve uslovi su isti za sve.
Jesu isti genijalci, ali pod uslovom da je normalno vreme Tim ne bih imao sanse. E iz tog razloga nisu bili isti uslovi, jer bi u normalnim okolnostima Novak lako slavio.

Kun'-fu Panda

pre 4 godine

To i ja kazem, ali nije korektno prema Timu, momak je odigrao vrhunski i da je i on imao uslove za odmor kao Nadal, bilo bi drugacije, ne kazem da bi pobjedio ali bi bilo neizvjesnije. Za organizatore turnira cista 0, milione evra uzimaju i nisu u stanju da rijese problem, a u pitanju je jedan od najvecih turnira na svijetu....

pozdrav iz Niša

pre 4 godine

A da prestanete da se zalite zbog cega je Novak izgubio? Izgubio je, pa sta. Dominik je bio bolji i pobedio je. Kraj priče...

stefan

pre 4 godine

Da nije Djokovic pobedio Nadala i cetvrtfinalu RG 2016 mozda bi Nadal osvojio.Ljudi dal ste normalni..covek je osvojio i to je too,cestita se i cao
kakve izgovore treba traziti

Prof.

pre 4 godine

Naravno. Najvecu stetu su pretpeli ljubitelji tenisa, posebno oni koji su platili skupe karte za finale, jer ostali uskraceni za jedan vrhunski teniski mec.

Kafeljnikov

pre 4 godine

Plači mala plači osto sam na Rači , a šta bi bilo u finalu čitav svet je video kako je Nadal počeo da igra u 3 setu ono je rapsodija ono je brutalan tenis koji niko nikada nije igrao . Čisto da podsetim još 2014 sam rekao da je ovo poslednji njegov RG ali kajem se i izvinjavam svim poštovaocima Novacka Djokovića jer sam i njih obmanuo

Conan

pre 4 godine

Da li je Nadal najbolji igrač na šljaci svih vremena? Realno jeste
Da li bi Nada bio favoriti i protiv Novaka u tom finalu? Apsolutno
Da li bi Nada bio favorit protiv Novaka da su uslovi za obojicu bili identični (isti broj dana odmora)? Verovatno, ali ne i neminovno
Mislim da ova titula nije zasnovana na fer plej pravilima. Znam, sada će mnogi da kažu, da oni su gladijatori, treba da budu spremni na sve, uslovi su za sve isti, itd. Međutim uslovi nisu bili isti za sve. Novak i Tim su bili u tom „kasnijem“ delu žreba i pobednik tog meča jednostavno nije imao šansu u sutrašnjem finalu. Tim je praktično igrao četiri dana za redom, bez mogućnosti da se odmori. Da li je to fer plej? Da li su uslovi isti za obojicu? Dodatno, zašto je Novak imao dva dana pauze u prvoj nedelji? To zaista nije uobičajeno. Na taj način je „pao“ u termine/dane koji su išli iza Nadalovih. Moguće i da je sa Timom isto bilo, nisam ispratio.
Summa summarum, izgleda kao da je sve učinjeno da Nadal osvoji još jedan RG. Naravno, on je ponajviše zaslužan, ali je ovog puta imao dobar vetar u leđa. Hajde da budemo objektivni i da kažemo kada je Novak imao ovakvu podršku organizatora? Glupo je, kao kontraargument spominjati US Open 2016 jer su tada bile predaje Novakovih protivnika. Na kraju, Novak je izgubio jedno RG finale kada je igrao tri dana zaredom.

Мишо

pre 4 godine

каква штета,што је најгоре мислим да би победио и Надала,једино Ноле има кључ за његову игру на шљаци.

Zoran M.

pre 4 godine

Eh tu se slazem s Vilanderom....ali kako sto kaze nisu bili dobri uslovi i Tim je zasluzeno pobedio. Da bih se GS osvojio mora toliko toga da se poklopi.....npr Wimbledon 2018...krov protiv Nadala.....ok je sve to jednom ide u korist jednog a drugi put ide u korist drugom.....zar nije tako pravedno ?

srbislav

pre 4 godine

Vilandere dobrodosao si u Srbiju kod mene na jasen kad pečemo rakiju i spremamo čvarke,zbog ove izjave!Mattse Srbine,Mattse Srbine!

dejandddddd

pre 4 godine

Cela druga nedelja je negularna sa sve pilufinalom gde se daje prvi termin Nadslu i Federer umesto Novsku i Timu pošto su bili umorniji od 1/4 finala i normalno je bilo ds oni odigraju prvi polufinalu meč da bi igrač koji prodje u finale ima neki odmor ovako je ispalo da je Tim praktično proveo 4 dana na terenu dok je Nadal odmarao. Finale je trebalo da se igra dsnas- ponedeljak jer je bilo jasno da ko god prodje neće imati ni 10% šansi za osvajanje turnira zbog umora.
Rond Garis je neregularan i to se gzra pod tepih jer su Nadal i Federer povlašćeni maksimalno.

Dzemo Kurtedjojnovic

pre 4 godine

Sta bi ovom coveku odjednom? Ovde nesto ne stima. Mozemo pricati sta god hocemo ali uslovi su bili jednaki svima i najbolji na sljaci je ponedio:
Rafaël Nadal !
Tacka.

Jovan

pre 4 godine

Znaci ne bi.
Da se ne lazemo ljudi, Thiem je prva dva seta juce igrao kao lud. Nije gresku pravio po 15 minuta. Mnogo je to visi nivo bio nego protiv Novaka u polufinalu. Zasluzeno je decko pobedio i bio je bolji, tacka. Stil samo gurkanje loptica na sljaci protiv najboljih ne donosi titule i nikad nije. Ako je nesto Nadal objasnio kako treba igrati na sljaci to je - mora snaga, mora spin. To je nesto sto i Thiem kopira kao stil igre, medjutim decko nema mentalni kapacitet za najvece rezultate protiv najvecih. Kada padne velika trojika verovatno ce osvojiti neki gren slem, mada ni on nije vise bas mlad, ima 26 godina.

Chisho

pre 4 godine

Naravno, Novak se za razliku od nekih drugih turnira stvarno maksimalno spremio za RG. Igrao je kao zvjer. Pokazao je do polufinala jaču formu i od Nadala. Prije početka turnira su komentatori davali blagu prednost Radi za osvajanje. Poslije četvrtfinala svi Norveški ES komentatori su stavili Novaka za prvog favorita. Šteta! Tačno je da su ovakvi uslovi davali jednake šanse Timu i Novaku, 50/50, tačnije slučajnosti su odlučivale. Normalni uslovi nasuprot nisu davali jednake šanse obojici. Tada su šanse 80/20 na Novakovog strani. Kasnije u eventualnom finalu bi bile 55/45 u korist Novaka protiv Rafe. Kad je već bilo ovako, drago mi je što je Rafa uzeo turnir i navijam da se bar Rafa primakne u broju GS onoj balerinu balerinu kojoj iz velike ljubavi daju ocjene za stil iako se to be boduje ni u jednom sportu sa loptom/lopticom. Čak i kada ga ova dvojica stignu brojem GS ovi će promijeniti kriterijume u korist Rogera. Ljubav je to!!!

micaiz kafica

pre 4 godine

Kad Vajlajder hvali Novaka, znamo da Novak nije spreman.
Hvala Timu što nas je spasio blamaže u finalu, Nadala nole ne bi dobio 5 gemova.

mghc

pre 4 godine

Poštovana redakcijo, čini mi se da isuviše slobodno tumačite Vilanderove reči i stavljate u naslov nešto što on nije izgovorio. Nijednog trenutka nije spomenuo (ne)regularnost uslova za igru, jer bi njegova izjava u tom slučaju imala potpuno drugačiju konotaciju, koja je ovih dana vrlo popularna kod teoretičara zavere na ovom sajtu. Kao dugogodišnji korisnik vašeg informativnog sektora, zamolio bih da ubuduće povedete računa o ovakvim situacijama. Hvala unapred.

nikolq

pre 4 godine

sta vredi sad pricati.teniska federacija Mora da uspostavi pravila,npr da organizatoru ne ostavi na volju da odredjuje koji ce kostur igrati polufinale,a ne ko sad da igrac losije rangiran (Nadal) I'ma tu privilrgiju u odnosu na bolje rangiranog Djokovica,mada bi najpostenije da su polufinala isti dan I da finalisti budu podjednako odmorni za finale.Ovo je sramota

Zis

pre 4 godine

Realno je tako. Nažalost finalista je bio onaj ko se bolje snašao u lošim uslovima za igru. Mislim da je za ljubitelje sporta to poražavajuće. Izuzmimo to ko za koga navija... to nije bio tenis. Izgubio je Nole ali i svi oni koji su se spremili da gledaju polufinale GS-a i uludo utrošili vreme... da ne pominjem one koji su za to još i platili papreno skupe karte. Sramota za Pariz i Francusku ali sve će se zaboraviti do sledeće godine...

ccc?

pre 4 godine

Glupo je vise pricati o tome. Onda bi Novak igrao 3 dana za redom i u finalu igrao protiv Nadala koji se odmarao 2 dana..o cemu pricamo? Te nedelje, Rafa je igrao utorak, petak, nedelja..Sve je jasno..

Joakim

pre 4 godine

Svaka cast Vilanderu, Djokovic je bio maximalno fokusiran, igrao bi finale da je sve bilo ok, a sa Nadalom mislim da bi bilo 5 setova nijanse bi odlucile

Magic

pre 4 godine

I od njega nešto pametno... Inače iskoristio bih priliku da Timu još jednom poželim sve najgore moguće povrede koje mogu da se dese nekom sportisti.

Tribislav

pre 4 godine

Koliko zbog ovog cirkusa u Parizu, gotivim Federera. Na mastersu u Rimu, cim je covek video da mora da igra dva meca u danu, odigrao I dzentlmenski se povukao. Isto je to trebalo da uradi Djoker, kad je skontao da ce igrati tri dana. Ljudi moraju da shvate da su turniri tu zbog igraca, a ne igraci zbog turnira. Igracu se ne svidja neki turnir lupam iz serije 500, odigrace neki drugi osvojice isti broj bodova i to je to.

Drugo, ono sto me nervira jeste anonimusi od direktora. Ko je sad pa taj Gi Forze. Jos jedan tajkun da opere pare. Lepo za direktora AO postavi Rod Lejvera, za RG Janika Nou, za Vimbldon Endija Mareja, I za USO Samprasa, pa biste videli kako bi se organizacije na pomenutim slemovima poboljsale trostruko.

CATAPA

pre 4 godine

Moguće, ali svejedno bi izgubio od Nadala jednako kao i Tim, kao i bilo ko drugi. Nadalu ne smeta ni vetar ako mu ne poobara flašice....

BgHQ

pre 4 godine

Nole od pocetka karijere ima priblem da kad uslovi nisu idealni igra neprepoznativo lose.Vrucina mu je godinama pravila problem a vetar nikad nije savladao.Secam se posebno u Majamiju gde je cesto vetrivito da je bilo problema.Jednostavno neko se lakse prilagodjava cudnim uslovima a neko vrlo tesko.Def kad su uslovi cudni u bilo kom sportu rastu sanse tkz autsajdera.

Milosh

pre 4 godine

Sad ce neko reci imaju istog sponzora pa mora da ga brani, ali realno u pravu je, i da je izgubio izgubio bi posteno, Djokovic cak ni sa Zverevim nije odigrao kad treba nego dan kasnije, onda bezbroj prekida sa Timom, kisa sunce vetar, 2 i po seta neregularnih uslova i 90% odigranih poena na srecu, a u subotu se igralo koliko toliko, cak je i tu bilo prekida od sat i po, i sta covek da razmislja, i ako pobedi zna da ce biti umoran za Nadala. Najgori turnir za Djokovica u poslednjih 10 godina

Jumko

pre 4 godine

Zasto prenosite izjave ove neznalice sa eurosporta, mrzitelja Djokovica... Citajuci ovde godinama da nema pojma, ostaje nam samo da verujemo da Djokovic ipak ne bi pobedio da su uslovi bili "regularni".

hobit

pre 4 godine

A da nema tog krokodila na majici bilo bilo bi: isti uslovi su bili za obojicu, novak arogantan prema sudiji, mora da se igra, takva su pravila i ona su jednaka za sve, nije novak taj nivo rodzera i rafe. Matse, matse... znamo se...

Jumko

pre 4 godine

Da se kladimo da ce citatelji ovde razumeti na njihov nacin da su uslovi bili neregularni (a nije ni upotrebio tu rec), a Mats samo mislio da su bili drugaciji da bi ovaj dobio... Benigna izjava u analizi meca samo, dovoljno da se ovde shvati kao zavera i da je to uopste bitno!

Vladimir

pre 4 godine

Potpuno realan zaključak.
Novak se od starta profesionalne karijere muči na terenu kada je vetrovito. Bilo bi zanimljivo izračunati koliko je puta pobedio u takvim uslovima. Obzirom na takve uslove na terenu, odlaganja, bolje što nije igrao u finalu. Mislim da bi još gore prošao od Tima. Kada se sve sabere ovo je bio najgore organizovan turnir ovog nivoa u poslednjih nekoliko godina.

Jumko

pre 4 godine

E pa kada "mentalna gromada" ne moze da se izbori sa vetrom, kao sto jesu trojica koja su igrala kad i on, onda ne ostaje nista drugo nego da suza suzu stize... I na Vimbldonu da je krov bio otvoren po suncanom vremenu, Rafa bi dobio Djokovica!

Vladimir

pre 4 godine

Potpuno realan zaključak.
Novak se od starta profesionalne karijere muči na terenu kada je vetrovito. Bilo bi zanimljivo izračunati koliko je puta pobedio u takvim uslovima. Obzirom na takve uslove na terenu, odlaganja, bolje što nije igrao u finalu. Mislim da bi još gore prošao od Tima. Kada se sve sabere ovo je bio najgore organizovan turnir ovog nivoa u poslednjih nekoliko godina.

ccc?

pre 4 godine

Glupo je vise pricati o tome. Onda bi Novak igrao 3 dana za redom i u finalu igrao protiv Nadala koji se odmarao 2 dana..o cemu pricamo? Te nedelje, Rafa je igrao utorak, petak, nedelja..Sve je jasno..

mghc

pre 4 godine

Poštovana redakcijo, čini mi se da isuviše slobodno tumačite Vilanderove reči i stavljate u naslov nešto što on nije izgovorio. Nijednog trenutka nije spomenuo (ne)regularnost uslova za igru, jer bi njegova izjava u tom slučaju imala potpuno drugačiju konotaciju, koja je ovih dana vrlo popularna kod teoretičara zavere na ovom sajtu. Kao dugogodišnji korisnik vašeg informativnog sektora, zamolio bih da ubuduće povedete računa o ovakvim situacijama. Hvala unapred.

CATAPA

pre 4 godine

Moguće, ali svejedno bi izgubio od Nadala jednako kao i Tim, kao i bilo ko drugi. Nadalu ne smeta ni vetar ako mu ne poobara flašice....

Zoki

pre 4 godine

Francuzi su samo prepisali scenario iz 2015-e godine. Novak ne može da izgubi meč na Slemu u normalnim uslovima a to znači dan pauze izmedju mečeva.. Pre 4 godine Novak je u četvrtfinalu igrao protiv Rafe, u polufinalu u petak i subotu sa Marejem a u nedelju ga je čekao odmorni Vavrinka. Isto je bilo i sada.

hobit

pre 4 godine

A da nema tog krokodila na majici bilo bilo bi: isti uslovi su bili za obojicu, novak arogantan prema sudiji, mora da se igra, takva su pravila i ona su jednaka za sve, nije novak taj nivo rodzera i rafe. Matse, matse... znamo se...

matori

pre 4 godine

neću zaboraviti ni finale US Opena 2012. protiv Endija, kada takođe sumanuto duvao vetar. Novak se ni tada nije snašao. tada još uvek nije postojao krov na Artur Ešu. sada su tamo skoro dvoranski uslovi ,čak i kada je krov otvoren... i to Novak voli...
ako dogodine postave krov na Filip Šatrije, sigurno će smanjiti uticaj vetra na terenu, a i igrači iz polovine koja igra mečeve posle, moći će da završe kada treba, a ne ovako da Rafi dođe isceđen protivnik koji može da odigra 1 set...
tako je Novak izgubio od Stena...

dejan

pre 4 godine

Rekao bih da je RG najgori turnir. Ok jeste posle Vimbldona najprestižniji, ali stvarno je organizacija jako loša. I godinama to traje. I za igrače i za navijače. Možda bi i Tiem pobedio Nadala da je imao dan odmora. Drugo, igračima zavisi karijera od tenisa, a u takvim uslovima je lako povrediti se. Ja da sam bio Djoković ja bih napustio turnir u petak. Igrali su po kiši. Jeste važna titula, ali je važnije zdravlje. Jer šta da se Djoković povredio pa da sada nemože da igra Vimbledon i US open? Jer bi mu neko rekao hvala? Naravno da nebi.

Kanidja PG

pre 4 godine

Jasno je samo da je izgubio,sad prica sta bi bilo da je bilo uzalud.
Imao je na u 5 set 5-5 Tim je tada bio bolji i kraj price.
Meni kao Novakovom navijacu jeste zao ali ne kao nekih predhodnih good kada je igrao finala ili polufinala sa Nadalom i bio par puta na ivici pobjede.
Mnogo teze mi je pao poraz od Cekinata prosle god,kao i Novaku jer je tada naveo taj poraz kao jedan najtezih u karijeri.
Da je imao zelju kao protiv Italijana a ovu formu dobio bi Tima sigurno.
Idemo dalje Vimbldon je ubrzo a Novak brani titulu,vrijeme fala bogu tamo nece uticati na ishod meceva,glavna prijetnja je Federer bez dileme.

Jumko

pre 4 godine

E pa kada "mentalna gromada" ne moze da se izbori sa vetrom, kao sto jesu trojica koja su igrala kad i on, onda ne ostaje nista drugo nego da suza suzu stize... I na Vimbldonu da je krov bio otvoren po suncanom vremenu, Rafa bi dobio Djokovica!

Tribislav

pre 4 godine

Koliko zbog ovog cirkusa u Parizu, gotivim Federera. Na mastersu u Rimu, cim je covek video da mora da igra dva meca u danu, odigrao I dzentlmenski se povukao. Isto je to trebalo da uradi Djoker, kad je skontao da ce igrati tri dana. Ljudi moraju da shvate da su turniri tu zbog igraca, a ne igraci zbog turnira. Igracu se ne svidja neki turnir lupam iz serije 500, odigrace neki drugi osvojice isti broj bodova i to je to.

Drugo, ono sto me nervira jeste anonimusi od direktora. Ko je sad pa taj Gi Forze. Jos jedan tajkun da opere pare. Lepo za direktora AO postavi Rod Lejvera, za RG Janika Nou, za Vimbldon Endija Mareja, I za USO Samprasa, pa biste videli kako bi se organizacije na pomenutim slemovima poboljsale trostruko.

Eggy

pre 4 godine

Mogao bi Movak pred pariz da ode 10 dana da trenira u Hanoveru tamo je uvek neka kisa i vetar, a mogao bi da se priprema u Vrscu kad kosava duva, mislim kada vec mora da igra u takvim uslovima....

Мишо

pre 4 godine

каква штета,што је најгоре мислим да би победио и Надала,једино Ноле има кључ за његову игру на шљаци.

KarinaBurma

pre 4 godine

bilo bi dobro da Novak poboljsa igru na voleju. sto bude stariji, morace da igra krace poene jer su mladji igraci izdrzljiviji. protiv Tima je napravio gomilu gresaka na voleju.

Mixy

pre 4 godine

Vrlo verovatno jer realno gledano je bilo 2-2 u setovima jer Novak je prvi izgubio zbog vremena i svadjanja sa supervizorom i sudijom i pokusajem da prekine mec umesto da se fokusira na isti.. Kad je izgubio set video je da nece biti prekinut i krenuo da igra ozbiljno i uzeo drugi set.. Steta, imao je sanse svakako tako da sta je tu je. Steta jer bi igrao bolje protiv Nadala sigurno jer ima igru za njega i plus Rafa zna da je Novak verovatno i jedini igrac koji moze da ga dobije na bilo koji mec pa cak i na RG

Uf, uf, uf

pre 4 godine

Stefan
Novak je Rafu pobedio 2015. u 1/4 finalu i te godine izgubio od Vavrinke. 2016. Rafa je svoj mec predao, Novak se nije ni sreo sa njim, a nisu bili u istom delu zreba. Mogli su jedino u finalu da se sretnu, te 2016.

Kun'-fu Panda

pre 4 godine

To i ja kazem, ali nije korektno prema Timu, momak je odigrao vrhunski i da je i on imao uslove za odmor kao Nadal, bilo bi drugacije, ne kazem da bi pobjedio ali bi bilo neizvjesnije. Za organizatore turnira cista 0, milione evra uzimaju i nisu u stanju da rijese problem, a u pitanju je jedan od najvecih turnira na svijetu....

pozdrav iz Niša

pre 4 godine

A da prestanete da se zalite zbog cega je Novak izgubio? Izgubio je, pa sta. Dominik je bio bolji i pobedio je. Kraj priče...

Marko

pre 4 godine

Objasni ovim nasim genijima koji kao papagaji ponavljaju uslovi su isti za sve uslovi su isti za sve.
Jesu isti genijalci, ali pod uslovom da je normalno vreme Tim ne bih imao sanse. E iz tog razloga nisu bili isti uslovi, jer bi u normalnim okolnostima Novak lako slavio.

balasevic

pre 4 godine

zar ne rekoste da Mats nema pojma sta prica, kada je pljuvao Novaka i kad vama to nije odgovaralo... Sad kada ga brani, odjednom ima pravo glasa :)

napad, a da, napad

pre 4 godine

Normalno! Novaka mogu da pobede samo "trojica", a to su povreda, umor i vreme.
(alfabet, 10. jun 2019 12:20)


A da nisu: defenziva, defenzivo i defenzivi ?

Hmmm

pre 4 godine

Kaokao
Znaci ne pratis tenis. Sta bi ti tek rekao za Rafu, recimo 2008.? Ako sada mislis da je dopingovan, da mu je to potrebno, kao vrhunskom sportisti, da bi odigrao 1 GS? Pa tada je trcao duplo vise, a igrao je sve turnire. Ove godine vecinu je preskocio, na sljaci samo Rim i sada RG. Cisto iz radoznalosti, kada su Novak i Rafa igrali 5h u Australiji, da li su tada uzimali nesto, ili Rafa uzima samo za RG? Novak ne uzima uopste, to se podrazumeva, za njega je potpuno normalno da moze 5h da igra, u Australiji, to se ne dovodi u pitanje.

ufff

pre 4 godine

@Tribislav
Pazi, Lejver, Sampras itd su teniseri, ne organizatori, menadzeri itd. Ne mozes nekog nepismenog da postavis da organizuje turnir od kojeg ocekujes zaradu od nekoliko desetina miliona dolara u dve nedelje.
Turniri su tu zbog igraca, ali igraci ne bi bili to sto jesu bez turnira. Uslovi su takvi kakvi jesu i nisu takvi od juce. Niko Djokovica ne tera da igra na RG. Moze da ostane kuci. Ali, on hoce pare. Da je otisao kuci, ne bi uzeo pare. To je njemu vazno i to je ono sto njega zanima.
Ne zaboravi da je to covek koji svojoj zemlji ne zeli da placa porez, koji je u Beoradu, na terenima 25 maj, ostao duzan 200 000 evra za struju... covek koji je uzeo od Srbije sportsku penziju od 1000 evra... njemu su vazne samo pare.

kaokakao

pre 4 godine

Uslovi u Rimu bili su užasni, vetar, kiša, sneg, sante leda u Tibru, zato je Novak izgubio, i dobio čak i krompir za večeru.
(Romul, 10. jun 2019 17:05)

Novak je bio daleko od njegovog nivoa i u Rimu i na RG. Inace bi bez problema dobio Tima, dal bi Nadala u finalu... tesko, jer Nadal sve daje za RG, ali Novak mu najbolje zna mane. A i dalje sam ubijedjen da je Nadal pred RG zestoko na nekom dopingu, puca od snage, uz to automatski ide i samopouzdanje i naravno klasa, koja nije sporna.

Conan

pre 4 godine

Da li je Nadal najbolji igrač na šljaci svih vremena? Realno jeste
Da li bi Nada bio favoriti i protiv Novaka u tom finalu? Apsolutno
Da li bi Nada bio favorit protiv Novaka da su uslovi za obojicu bili identični (isti broj dana odmora)? Verovatno, ali ne i neminovno
Mislim da ova titula nije zasnovana na fer plej pravilima. Znam, sada će mnogi da kažu, da oni su gladijatori, treba da budu spremni na sve, uslovi su za sve isti, itd. Međutim uslovi nisu bili isti za sve. Novak i Tim su bili u tom „kasnijem“ delu žreba i pobednik tog meča jednostavno nije imao šansu u sutrašnjem finalu. Tim je praktično igrao četiri dana za redom, bez mogućnosti da se odmori. Da li je to fer plej? Da li su uslovi isti za obojicu? Dodatno, zašto je Novak imao dva dana pauze u prvoj nedelji? To zaista nije uobičajeno. Na taj način je „pao“ u termine/dane koji su išli iza Nadalovih. Moguće i da je sa Timom isto bilo, nisam ispratio.
Summa summarum, izgleda kao da je sve učinjeno da Nadal osvoji još jedan RG. Naravno, on je ponajviše zaslužan, ali je ovog puta imao dobar vetar u leđa. Hajde da budemo objektivni i da kažemo kada je Novak imao ovakvu podršku organizatora? Glupo je, kao kontraargument spominjati US Open 2016 jer su tada bile predaje Novakovih protivnika. Na kraju, Novak je izgubio jedno RG finale kada je igrao tri dana zaredom.

dule

pre 4 godine

Ne služi godišnja lista samo za učešće na završnom mastersu. Iz nje se, pre svega, procenjuju realne šanse svih tenisera za odgovarajući plasman na kraju sezone, kao najuverljiviji pokazatelj njihove forme.

Prof.

pre 4 godine

Naravno. Najvecu stetu su pretpeli ljubitelji tenisa, posebno oni koji su platili skupe karte za finale, jer ostali uskraceni za jedan vrhunski teniski mec.

bekend_viner

pre 4 godine

Baš ovo mi je palo na pamet odmah nakon novog poraza, i apsolutno je u pravu Vilander. Tim bi najviše uzeo set Novaku, a možda bi bilo i skroz rutinski.
Jeste da sve ovo zvuči kao izgovori za poraz, ali istina je!
Ako organizatori do sledeće godine ne budu uspeli da urade krov bar na glavnom terenu onda ovaj GS stvarno treba bojkotovati.

micaiz kafica

pre 4 godine

Kad Vajlajder hvali Novaka, znamo da Novak nije spreman.
Hvala Timu što nas je spasio blamaže u finalu, Nadala nole ne bi dobio 5 gemova.

Jumko

pre 4 godine

Da se kladimo da ce citatelji ovde razumeti na njihov nacin da su uslovi bili neregularni (a nije ni upotrebio tu rec), a Mats samo mislio da su bili drugaciji da bi ovaj dobio... Benigna izjava u analizi meca samo, dovoljno da se ovde shvati kao zavera i da je to uopste bitno!

Kafeljnikov

pre 4 godine

Plači mala plači osto sam na Rači , a šta bi bilo u finalu čitav svet je video kako je Nadal počeo da igra u 3 setu ono je rapsodija ono je brutalan tenis koji niko nikada nije igrao . Čisto da podsetim još 2014 sam rekao da je ovo poslednji njegov RG ali kajem se i izvinjavam svim poštovaocima Novacka Djokovića jer sam i njih obmanuo

srbislav

pre 4 godine

Vilandere dobrodosao si u Srbiju kod mene na jasen kad pečemo rakiju i spremamo čvarke,zbog ove izjave!Mattse Srbine,Mattse Srbine!

Chisho

pre 4 godine

Naravno, Novak se za razliku od nekih drugih turnira stvarno maksimalno spremio za RG. Igrao je kao zvjer. Pokazao je do polufinala jaču formu i od Nadala. Prije početka turnira su komentatori davali blagu prednost Radi za osvajanje. Poslije četvrtfinala svi Norveški ES komentatori su stavili Novaka za prvog favorita. Šteta! Tačno je da su ovakvi uslovi davali jednake šanse Timu i Novaku, 50/50, tačnije slučajnosti su odlučivale. Normalni uslovi nasuprot nisu davali jednake šanse obojici. Tada su šanse 80/20 na Novakovog strani. Kasnije u eventualnom finalu bi bile 55/45 u korist Novaka protiv Rafe. Kad je već bilo ovako, drago mi je što je Rafa uzeo turnir i navijam da se bar Rafa primakne u broju GS onoj balerinu balerinu kojoj iz velike ljubavi daju ocjene za stil iako se to be boduje ni u jednom sportu sa loptom/lopticom. Čak i kada ga ova dvojica stignu brojem GS ovi će promijeniti kriterijume u korist Rogera. Ljubav je to!!!

Jovan

pre 4 godine

Znaci ne bi.
Da se ne lazemo ljudi, Thiem je prva dva seta juce igrao kao lud. Nije gresku pravio po 15 minuta. Mnogo je to visi nivo bio nego protiv Novaka u polufinalu. Zasluzeno je decko pobedio i bio je bolji, tacka. Stil samo gurkanje loptica na sljaci protiv najboljih ne donosi titule i nikad nije. Ako je nesto Nadal objasnio kako treba igrati na sljaci to je - mora snaga, mora spin. To je nesto sto i Thiem kopira kao stil igre, medjutim decko nema mentalni kapacitet za najvece rezultate protiv najvecih. Kada padne velika trojika verovatno ce osvojiti neki gren slem, mada ni on nije vise bas mlad, ima 26 godina.

stefan

pre 4 godine

Da nije Djokovic pobedio Nadala i cetvrtfinalu RG 2016 mozda bi Nadal osvojio.Ljudi dal ste normalni..covek je osvojio i to je too,cestita se i cao
kakve izgovore treba traziti

Zis

pre 4 godine

Realno je tako. Nažalost finalista je bio onaj ko se bolje snašao u lošim uslovima za igru. Mislim da je za ljubitelje sporta to poražavajuće. Izuzmimo to ko za koga navija... to nije bio tenis. Izgubio je Nole ali i svi oni koji su se spremili da gledaju polufinale GS-a i uludo utrošili vreme... da ne pominjem one koji su za to još i platili papreno skupe karte. Sramota za Pariz i Francusku ali sve će se zaboraviti do sledeće godine...

Milosh

pre 4 godine

Sad ce neko reci imaju istog sponzora pa mora da ga brani, ali realno u pravu je, i da je izgubio izgubio bi posteno, Djokovic cak ni sa Zverevim nije odigrao kad treba nego dan kasnije, onda bezbroj prekida sa Timom, kisa sunce vetar, 2 i po seta neregularnih uslova i 90% odigranih poena na srecu, a u subotu se igralo koliko toliko, cak je i tu bilo prekida od sat i po, i sta covek da razmislja, i ako pobedi zna da ce biti umoran za Nadala. Najgori turnir za Djokovica u poslednjih 10 godina

nikolq

pre 4 godine

sta vredi sad pricati.teniska federacija Mora da uspostavi pravila,npr da organizatoru ne ostavi na volju da odredjuje koji ce kostur igrati polufinale,a ne ko sad da igrac losije rangiran (Nadal) I'ma tu privilrgiju u odnosu na bolje rangiranog Djokovica,mada bi najpostenije da su polufinala isti dan I da finalisti budu podjednako odmorni za finale.Ovo je sramota

Dzemo Kurtedjojnovic

pre 4 godine

Sta bi ovom coveku odjednom? Ovde nesto ne stima. Mozemo pricati sta god hocemo ali uslovi su bili jednaki svima i najbolji na sljaci je ponedio:
Rafaël Nadal !
Tacka.

dejandddddd

pre 4 godine

Cela druga nedelja je negularna sa sve pilufinalom gde se daje prvi termin Nadslu i Federer umesto Novsku i Timu pošto su bili umorniji od 1/4 finala i normalno je bilo ds oni odigraju prvi polufinalu meč da bi igrač koji prodje u finale ima neki odmor ovako je ispalo da je Tim praktično proveo 4 dana na terenu dok je Nadal odmarao. Finale je trebalo da se igra dsnas- ponedeljak jer je bilo jasno da ko god prodje neće imati ni 10% šansi za osvajanje turnira zbog umora.
Rond Garis je neregularan i to se gzra pod tepih jer su Nadal i Federer povlašćeni maksimalno.

Jumko

pre 4 godine

Zasto prenosite izjave ove neznalice sa eurosporta, mrzitelja Djokovica... Citajuci ovde godinama da nema pojma, ostaje nam samo da verujemo da Djokovic ipak ne bi pobedio da su uslovi bili "regularni".

BgHQ

pre 4 godine

Nole od pocetka karijere ima priblem da kad uslovi nisu idealni igra neprepoznativo lose.Vrucina mu je godinama pravila problem a vetar nikad nije savladao.Secam se posebno u Majamiju gde je cesto vetrivito da je bilo problema.Jednostavno neko se lakse prilagodjava cudnim uslovima a neko vrlo tesko.Def kad su uslovi cudni u bilo kom sportu rastu sanse tkz autsajdera.

vamos rafa

pre 4 godine

Ajde ne ...., kakvi su bili za Novaka, takvi i za Tima. Cak je mec prekidan svaki put kad je Novak bio u minus fazi pa se vracao posle prekida. Nije valjda Timu bilo lepo vreme sa druge strane mreze??? Tako da nije prekidan mec, Tim bi to resio u petak, a ti se sad samo uvlaci. A ja sam vise voleo Novaka u finalu, da vidim tu taktiku O'S.... protiv nepobedivog Kralja, ali covek nije razmisljao o polufinalu .

Joakim

pre 4 godine

Svaka cast Vilanderu, Djokovic je bio maximalno fokusiran, igrao bi finale da je sve bilo ok, a sa Nadalom mislim da bi bilo 5 setova nijanse bi odlucile

Zoran M.

pre 4 godine

Eh tu se slazem s Vilanderom....ali kako sto kaze nisu bili dobri uslovi i Tim je zasluzeno pobedio. Da bih se GS osvojio mora toliko toga da se poklopi.....npr Wimbledon 2018...krov protiv Nadala.....ok je sve to jednom ide u korist jednog a drugi put ide u korist drugom.....zar nije tako pravedno ?

Magic

pre 4 godine

I od njega nešto pametno... Inače iskoristio bih priliku da Timu još jednom poželim sve najgore moguće povrede koje mogu da se dese nekom sportisti.

ufff

pre 4 godine

@Tribislav
Pazi, Lejver, Sampras itd su teniseri, ne organizatori, menadzeri itd. Ne mozes nekog nepismenog da postavis da organizuje turnir od kojeg ocekujes zaradu od nekoliko desetina miliona dolara u dve nedelje.
Turniri su tu zbog igraca, ali igraci ne bi bili to sto jesu bez turnira. Uslovi su takvi kakvi jesu i nisu takvi od juce. Niko Djokovica ne tera da igra na RG. Moze da ostane kuci. Ali, on hoce pare. Da je otisao kuci, ne bi uzeo pare. To je njemu vazno i to je ono sto njega zanima.
Ne zaboravi da je to covek koji svojoj zemlji ne zeli da placa porez, koji je u Beoradu, na terenima 25 maj, ostao duzan 200 000 evra za struju... covek koji je uzeo od Srbije sportsku penziju od 1000 evra... njemu su vazne samo pare.

Jumko

pre 4 godine

E pa kada "mentalna gromada" ne moze da se izbori sa vetrom, kao sto jesu trojica koja su igrala kad i on, onda ne ostaje nista drugo nego da suza suzu stize... I na Vimbldonu da je krov bio otvoren po suncanom vremenu, Rafa bi dobio Djokovica!

Tribislav

pre 4 godine

Koliko zbog ovog cirkusa u Parizu, gotivim Federera. Na mastersu u Rimu, cim je covek video da mora da igra dva meca u danu, odigrao I dzentlmenski se povukao. Isto je to trebalo da uradi Djoker, kad je skontao da ce igrati tri dana. Ljudi moraju da shvate da su turniri tu zbog igraca, a ne igraci zbog turnira. Igracu se ne svidja neki turnir lupam iz serije 500, odigrace neki drugi osvojice isti broj bodova i to je to.

Drugo, ono sto me nervira jeste anonimusi od direktora. Ko je sad pa taj Gi Forze. Jos jedan tajkun da opere pare. Lepo za direktora AO postavi Rod Lejvera, za RG Janika Nou, za Vimbldon Endija Mareja, I za USO Samprasa, pa biste videli kako bi se organizacije na pomenutim slemovima poboljsale trostruko.

micaiz kafica

pre 4 godine

Kad Vajlajder hvali Novaka, znamo da Novak nije spreman.
Hvala Timu što nas je spasio blamaže u finalu, Nadala nole ne bi dobio 5 gemova.

Magic

pre 4 godine

I od njega nešto pametno... Inače iskoristio bih priliku da Timu još jednom poželim sve najgore moguće povrede koje mogu da se dese nekom sportisti.

kaokakao

pre 4 godine

Uslovi u Rimu bili su užasni, vetar, kiša, sneg, sante leda u Tibru, zato je Novak izgubio, i dobio čak i krompir za večeru.
(Romul, 10. jun 2019 17:05)

Novak je bio daleko od njegovog nivoa i u Rimu i na RG. Inace bi bez problema dobio Tima, dal bi Nadala u finalu... tesko, jer Nadal sve daje za RG, ali Novak mu najbolje zna mane. A i dalje sam ubijedjen da je Nadal pred RG zestoko na nekom dopingu, puca od snage, uz to automatski ide i samopouzdanje i naravno klasa, koja nije sporna.

CATAPA

pre 4 godine

Moguće, ali svejedno bi izgubio od Nadala jednako kao i Tim, kao i bilo ko drugi. Nadalu ne smeta ni vetar ako mu ne poobara flašice....

Jumko

pre 4 godine

Zasto prenosite izjave ove neznalice sa eurosporta, mrzitelja Djokovica... Citajuci ovde godinama da nema pojma, ostaje nam samo da verujemo da Djokovic ipak ne bi pobedio da su uslovi bili "regularni".

napad, a da, napad

pre 4 godine

Normalno! Novaka mogu da pobede samo "trojica", a to su povreda, umor i vreme.
(alfabet, 10. jun 2019 12:20)


A da nisu: defenziva, defenzivo i defenzivi ?

dejan

pre 4 godine

Rekao bih da je RG najgori turnir. Ok jeste posle Vimbldona najprestižniji, ali stvarno je organizacija jako loša. I godinama to traje. I za igrače i za navijače. Možda bi i Tiem pobedio Nadala da je imao dan odmora. Drugo, igračima zavisi karijera od tenisa, a u takvim uslovima je lako povrediti se. Ja da sam bio Djoković ja bih napustio turnir u petak. Igrali su po kiši. Jeste važna titula, ali je važnije zdravlje. Jer šta da se Djoković povredio pa da sada nemože da igra Vimbledon i US open? Jer bi mu neko rekao hvala? Naravno da nebi.

vamos rafa

pre 4 godine

Ajde ne ...., kakvi su bili za Novaka, takvi i za Tima. Cak je mec prekidan svaki put kad je Novak bio u minus fazi pa se vracao posle prekida. Nije valjda Timu bilo lepo vreme sa druge strane mreze??? Tako da nije prekidan mec, Tim bi to resio u petak, a ti se sad samo uvlaci. A ja sam vise voleo Novaka u finalu, da vidim tu taktiku O'S.... protiv nepobedivog Kralja, ali covek nije razmisljao o polufinalu .

hobit

pre 4 godine

A da nema tog krokodila na majici bilo bilo bi: isti uslovi su bili za obojicu, novak arogantan prema sudiji, mora da se igra, takva su pravila i ona su jednaka za sve, nije novak taj nivo rodzera i rafe. Matse, matse... znamo se...

Zoki

pre 4 godine

Francuzi su samo prepisali scenario iz 2015-e godine. Novak ne može da izgubi meč na Slemu u normalnim uslovima a to znači dan pauze izmedju mečeva.. Pre 4 godine Novak je u četvrtfinalu igrao protiv Rafe, u polufinalu u petak i subotu sa Marejem a u nedelju ga je čekao odmorni Vavrinka. Isto je bilo i sada.

Jumko

pre 4 godine

Da se kladimo da ce citatelji ovde razumeti na njihov nacin da su uslovi bili neregularni (a nije ni upotrebio tu rec), a Mats samo mislio da su bili drugaciji da bi ovaj dobio... Benigna izjava u analizi meca samo, dovoljno da se ovde shvati kao zavera i da je to uopste bitno!

Kafeljnikov

pre 4 godine

Plači mala plači osto sam na Rači , a šta bi bilo u finalu čitav svet je video kako je Nadal počeo da igra u 3 setu ono je rapsodija ono je brutalan tenis koji niko nikada nije igrao . Čisto da podsetim još 2014 sam rekao da je ovo poslednji njegov RG ali kajem se i izvinjavam svim poštovaocima Novacka Djokovića jer sam i njih obmanuo

Marko

pre 4 godine

Objasni ovim nasim genijima koji kao papagaji ponavljaju uslovi su isti za sve uslovi su isti za sve.
Jesu isti genijalci, ali pod uslovom da je normalno vreme Tim ne bih imao sanse. E iz tog razloga nisu bili isti uslovi, jer bi u normalnim okolnostima Novak lako slavio.

bekend_viner

pre 4 godine

Baš ovo mi je palo na pamet odmah nakon novog poraza, i apsolutno je u pravu Vilander. Tim bi najviše uzeo set Novaku, a možda bi bilo i skroz rutinski.
Jeste da sve ovo zvuči kao izgovori za poraz, ali istina je!
Ako organizatori do sledeće godine ne budu uspeli da urade krov bar na glavnom terenu onda ovaj GS stvarno treba bojkotovati.

pozdrav iz Niša

pre 4 godine

A da prestanete da se zalite zbog cega je Novak izgubio? Izgubio je, pa sta. Dominik je bio bolji i pobedio je. Kraj priče...

Vladimir

pre 4 godine

Potpuno realan zaključak.
Novak se od starta profesionalne karijere muči na terenu kada je vetrovito. Bilo bi zanimljivo izračunati koliko je puta pobedio u takvim uslovima. Obzirom na takve uslove na terenu, odlaganja, bolje što nije igrao u finalu. Mislim da bi još gore prošao od Tima. Kada se sve sabere ovo je bio najgore organizovan turnir ovog nivoa u poslednjih nekoliko godina.

mghc

pre 4 godine

Poštovana redakcijo, čini mi se da isuviše slobodno tumačite Vilanderove reči i stavljate u naslov nešto što on nije izgovorio. Nijednog trenutka nije spomenuo (ne)regularnost uslova za igru, jer bi njegova izjava u tom slučaju imala potpuno drugačiju konotaciju, koja je ovih dana vrlo popularna kod teoretičara zavere na ovom sajtu. Kao dugogodišnji korisnik vašeg informativnog sektora, zamolio bih da ubuduće povedete računa o ovakvim situacijama. Hvala unapred.

stefan

pre 4 godine

Da nije Djokovic pobedio Nadala i cetvrtfinalu RG 2016 mozda bi Nadal osvojio.Ljudi dal ste normalni..covek je osvojio i to je too,cestita se i cao
kakve izgovore treba traziti

balasevic

pre 4 godine

zar ne rekoste da Mats nema pojma sta prica, kada je pljuvao Novaka i kad vama to nije odgovaralo... Sad kada ga brani, odjednom ima pravo glasa :)

Zoran M.

pre 4 godine

Eh tu se slazem s Vilanderom....ali kako sto kaze nisu bili dobri uslovi i Tim je zasluzeno pobedio. Da bih se GS osvojio mora toliko toga da se poklopi.....npr Wimbledon 2018...krov protiv Nadala.....ok je sve to jednom ide u korist jednog a drugi put ide u korist drugom.....zar nije tako pravedno ?

Dzemo Kurtedjojnovic

pre 4 godine

Sta bi ovom coveku odjednom? Ovde nesto ne stima. Mozemo pricati sta god hocemo ali uslovi su bili jednaki svima i najbolji na sljaci je ponedio:
Rafaël Nadal !
Tacka.

dejandddddd

pre 4 godine

Cela druga nedelja je negularna sa sve pilufinalom gde se daje prvi termin Nadslu i Federer umesto Novsku i Timu pošto su bili umorniji od 1/4 finala i normalno je bilo ds oni odigraju prvi polufinalu meč da bi igrač koji prodje u finale ima neki odmor ovako je ispalo da je Tim praktično proveo 4 dana na terenu dok je Nadal odmarao. Finale je trebalo da se igra dsnas- ponedeljak jer je bilo jasno da ko god prodje neće imati ni 10% šansi za osvajanje turnira zbog umora.
Rond Garis je neregularan i to se gzra pod tepih jer su Nadal i Federer povlašćeni maksimalno.

Мишо

pre 4 godine

каква штета,што је најгоре мислим да би победио и Надала,једино Ноле има кључ за његову игру на шљаци.

Mixy

pre 4 godine

Vrlo verovatno jer realno gledano je bilo 2-2 u setovima jer Novak je prvi izgubio zbog vremena i svadjanja sa supervizorom i sudijom i pokusajem da prekine mec umesto da se fokusira na isti.. Kad je izgubio set video je da nece biti prekinut i krenuo da igra ozbiljno i uzeo drugi set.. Steta, imao je sanse svakako tako da sta je tu je. Steta jer bi igrao bolje protiv Nadala sigurno jer ima igru za njega i plus Rafa zna da je Novak verovatno i jedini igrac koji moze da ga dobije na bilo koji mec pa cak i na RG

Hmmm

pre 4 godine

Kaokao
Znaci ne pratis tenis. Sta bi ti tek rekao za Rafu, recimo 2008.? Ako sada mislis da je dopingovan, da mu je to potrebno, kao vrhunskom sportisti, da bi odigrao 1 GS? Pa tada je trcao duplo vise, a igrao je sve turnire. Ove godine vecinu je preskocio, na sljaci samo Rim i sada RG. Cisto iz radoznalosti, kada su Novak i Rafa igrali 5h u Australiji, da li su tada uzimali nesto, ili Rafa uzima samo za RG? Novak ne uzima uopste, to se podrazumeva, za njega je potpuno normalno da moze 5h da igra, u Australiji, to se ne dovodi u pitanje.

Joakim

pre 4 godine

Svaka cast Vilanderu, Djokovic je bio maximalno fokusiran, igrao bi finale da je sve bilo ok, a sa Nadalom mislim da bi bilo 5 setova nijanse bi odlucile

Prof.

pre 4 godine

Naravno. Najvecu stetu su pretpeli ljubitelji tenisa, posebno oni koji su platili skupe karte za finale, jer ostali uskraceni za jedan vrhunski teniski mec.

matori

pre 4 godine

neću zaboraviti ni finale US Opena 2012. protiv Endija, kada takođe sumanuto duvao vetar. Novak se ni tada nije snašao. tada još uvek nije postojao krov na Artur Ešu. sada su tamo skoro dvoranski uslovi ,čak i kada je krov otvoren... i to Novak voli...
ako dogodine postave krov na Filip Šatrije, sigurno će smanjiti uticaj vetra na terenu, a i igrači iz polovine koja igra mečeve posle, moći će da završe kada treba, a ne ovako da Rafi dođe isceđen protivnik koji može da odigra 1 set...
tako je Novak izgubio od Stena...

KarinaBurma

pre 4 godine

bilo bi dobro da Novak poboljsa igru na voleju. sto bude stariji, morace da igra krace poene jer su mladji igraci izdrzljiviji. protiv Tima je napravio gomilu gresaka na voleju.

ccc?

pre 4 godine

Glupo je vise pricati o tome. Onda bi Novak igrao 3 dana za redom i u finalu igrao protiv Nadala koji se odmarao 2 dana..o cemu pricamo? Te nedelje, Rafa je igrao utorak, petak, nedelja..Sve je jasno..

Jovan

pre 4 godine

Znaci ne bi.
Da se ne lazemo ljudi, Thiem je prva dva seta juce igrao kao lud. Nije gresku pravio po 15 minuta. Mnogo je to visi nivo bio nego protiv Novaka u polufinalu. Zasluzeno je decko pobedio i bio je bolji, tacka. Stil samo gurkanje loptica na sljaci protiv najboljih ne donosi titule i nikad nije. Ako je nesto Nadal objasnio kako treba igrati na sljaci to je - mora snaga, mora spin. To je nesto sto i Thiem kopira kao stil igre, medjutim decko nema mentalni kapacitet za najvece rezultate protiv najvecih. Kada padne velika trojika verovatno ce osvojiti neki gren slem, mada ni on nije vise bas mlad, ima 26 godina.

srbislav

pre 4 godine

Vilandere dobrodosao si u Srbiju kod mene na jasen kad pečemo rakiju i spremamo čvarke,zbog ove izjave!Mattse Srbine,Mattse Srbine!

Chisho

pre 4 godine

Naravno, Novak se za razliku od nekih drugih turnira stvarno maksimalno spremio za RG. Igrao je kao zvjer. Pokazao je do polufinala jaču formu i od Nadala. Prije početka turnira su komentatori davali blagu prednost Radi za osvajanje. Poslije četvrtfinala svi Norveški ES komentatori su stavili Novaka za prvog favorita. Šteta! Tačno je da su ovakvi uslovi davali jednake šanse Timu i Novaku, 50/50, tačnije slučajnosti su odlučivale. Normalni uslovi nasuprot nisu davali jednake šanse obojici. Tada su šanse 80/20 na Novakovog strani. Kasnije u eventualnom finalu bi bile 55/45 u korist Novaka protiv Rafe. Kad je već bilo ovako, drago mi je što je Rafa uzeo turnir i navijam da se bar Rafa primakne u broju GS onoj balerinu balerinu kojoj iz velike ljubavi daju ocjene za stil iako se to be boduje ni u jednom sportu sa loptom/lopticom. Čak i kada ga ova dvojica stignu brojem GS ovi će promijeniti kriterijume u korist Rogera. Ljubav je to!!!

Kanidja PG

pre 4 godine

Jasno je samo da je izgubio,sad prica sta bi bilo da je bilo uzalud.
Imao je na u 5 set 5-5 Tim je tada bio bolji i kraj price.
Meni kao Novakovom navijacu jeste zao ali ne kao nekih predhodnih good kada je igrao finala ili polufinala sa Nadalom i bio par puta na ivici pobjede.
Mnogo teze mi je pao poraz od Cekinata prosle god,kao i Novaku jer je tada naveo taj poraz kao jedan najtezih u karijeri.
Da je imao zelju kao protiv Italijana a ovu formu dobio bi Tima sigurno.
Idemo dalje Vimbldon je ubrzo a Novak brani titulu,vrijeme fala bogu tamo nece uticati na ishod meceva,glavna prijetnja je Federer bez dileme.

dule

pre 4 godine

Ne služi godišnja lista samo za učešće na završnom mastersu. Iz nje se, pre svega, procenjuju realne šanse svih tenisera za odgovarajući plasman na kraju sezone, kao najuverljiviji pokazatelj njihove forme.

Milosh

pre 4 godine

Sad ce neko reci imaju istog sponzora pa mora da ga brani, ali realno u pravu je, i da je izgubio izgubio bi posteno, Djokovic cak ni sa Zverevim nije odigrao kad treba nego dan kasnije, onda bezbroj prekida sa Timom, kisa sunce vetar, 2 i po seta neregularnih uslova i 90% odigranih poena na srecu, a u subotu se igralo koliko toliko, cak je i tu bilo prekida od sat i po, i sta covek da razmislja, i ako pobedi zna da ce biti umoran za Nadala. Najgori turnir za Djokovica u poslednjih 10 godina

nikolq

pre 4 godine

sta vredi sad pricati.teniska federacija Mora da uspostavi pravila,npr da organizatoru ne ostavi na volju da odredjuje koji ce kostur igrati polufinale,a ne ko sad da igrac losije rangiran (Nadal) I'ma tu privilrgiju u odnosu na bolje rangiranog Djokovica,mada bi najpostenije da su polufinala isti dan I da finalisti budu podjednako odmorni za finale.Ovo je sramota

Conan

pre 4 godine

Da li je Nadal najbolji igrač na šljaci svih vremena? Realno jeste
Da li bi Nada bio favoriti i protiv Novaka u tom finalu? Apsolutno
Da li bi Nada bio favorit protiv Novaka da su uslovi za obojicu bili identični (isti broj dana odmora)? Verovatno, ali ne i neminovno
Mislim da ova titula nije zasnovana na fer plej pravilima. Znam, sada će mnogi da kažu, da oni su gladijatori, treba da budu spremni na sve, uslovi su za sve isti, itd. Međutim uslovi nisu bili isti za sve. Novak i Tim su bili u tom „kasnijem“ delu žreba i pobednik tog meča jednostavno nije imao šansu u sutrašnjem finalu. Tim je praktično igrao četiri dana za redom, bez mogućnosti da se odmori. Da li je to fer plej? Da li su uslovi isti za obojicu? Dodatno, zašto je Novak imao dva dana pauze u prvoj nedelji? To zaista nije uobičajeno. Na taj način je „pao“ u termine/dane koji su išli iza Nadalovih. Moguće i da je sa Timom isto bilo, nisam ispratio.
Summa summarum, izgleda kao da je sve učinjeno da Nadal osvoji još jedan RG. Naravno, on je ponajviše zaslužan, ali je ovog puta imao dobar vetar u leđa. Hajde da budemo objektivni i da kažemo kada je Novak imao ovakvu podršku organizatora? Glupo je, kao kontraargument spominjati US Open 2016 jer su tada bile predaje Novakovih protivnika. Na kraju, Novak je izgubio jedno RG finale kada je igrao tri dana zaredom.

Zis

pre 4 godine

Realno je tako. Nažalost finalista je bio onaj ko se bolje snašao u lošim uslovima za igru. Mislim da je za ljubitelje sporta to poražavajuće. Izuzmimo to ko za koga navija... to nije bio tenis. Izgubio je Nole ali i svi oni koji su se spremili da gledaju polufinale GS-a i uludo utrošili vreme... da ne pominjem one koji su za to još i platili papreno skupe karte. Sramota za Pariz i Francusku ali sve će se zaboraviti do sledeće godine...

Kun'-fu Panda

pre 4 godine

To i ja kazem, ali nije korektno prema Timu, momak je odigrao vrhunski i da je i on imao uslove za odmor kao Nadal, bilo bi drugacije, ne kazem da bi pobjedio ali bi bilo neizvjesnije. Za organizatore turnira cista 0, milione evra uzimaju i nisu u stanju da rijese problem, a u pitanju je jedan od najvecih turnira na svijetu....

BgHQ

pre 4 godine

Nole od pocetka karijere ima priblem da kad uslovi nisu idealni igra neprepoznativo lose.Vrucina mu je godinama pravila problem a vetar nikad nije savladao.Secam se posebno u Majamiju gde je cesto vetrivito da je bilo problema.Jednostavno neko se lakse prilagodjava cudnim uslovima a neko vrlo tesko.Def kad su uslovi cudni u bilo kom sportu rastu sanse tkz autsajdera.

Eggy

pre 4 godine

Mogao bi Movak pred pariz da ode 10 dana da trenira u Hanoveru tamo je uvek neka kisa i vetar, a mogao bi da se priprema u Vrscu kad kosava duva, mislim kada vec mora da igra u takvim uslovima....

Uf, uf, uf

pre 4 godine

Stefan
Novak je Rafu pobedio 2015. u 1/4 finalu i te godine izgubio od Vavrinke. 2016. Rafa je svoj mec predao, Novak se nije ni sreo sa njim, a nisu bili u istom delu zreba. Mogli su jedino u finalu da se sretnu, te 2016.