Ponedeljak, 10.06.2019.

08:25

Nadal prestigao Novaka

Trijumfom na Rolan Garosu Rafael Nadal je odbranio 2.000 poena osvojenih prošle godine i trenutno je igrač sa najboljim učinkom u 2019.

Izvor: Z.K.

Nadal prestigao Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

da da

pre 4 godine

@Ivan
A ne znaju zato što se tebi ne svidja, a ne svidja ti se jer Djokovic ne osvaja, inače je najbolje organizovan (godinama ga proglašavaju).

Armin

pre 4 godine

Nadal na brzim podlogama ima 14 finala ( 9 na betonu i 5 na travi ) u proteklih 15 godina - od 2005.godine i prvog osvojenog GS te osvojenih 6 titula...U tom periodu Federer 5 finala na šljaci, Đoković 4. Toliko...

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Dajte ljudi, kako uopšte vidite pretnju u Nadalu? On je lošiji mnogo i od Federera i od Novaka na ostalim podlogama, i sa kim god se bude susreo na Wimbledonu, sa izvučenim setom može biti zadovoljan. Prava bitka će se voditi između Novaka i Rogera, možda je trenutno Roger malo bolji (igrao finale IW i izgubio (ni Thiem ne zna kako ga je preokrenuo), osvojio Dubai i Miami, dok je Novak osvojio AO i rano ispadao na ovim turnirima). Kvote za osvajanje Wimbledona su manje više realne, na Novaka 2.5, na Rogera 4 i na Rafu 6.5, videćemo kako će im prijati veliko ubrzanje podloge na Wimbledonu posle RG. Ukoliko Novak ne bude igrao nigde a Federer bude igrao Halle, ipak Federeru dajem malu prednost.

x

pre 4 godine

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe. 
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.
(Zuti, 10. jun 2019 11:47)

A sta ce mu 9 GS?! Njemu treba ukupno 20 da bi bio GOAT. Na ovom nivou će igrati sigurno ove i sledeće godine. Neka od tih 6 osvoji 3 ili 4 što je realno. I već je prišao blizu 20.
Nadal do kraja karijere može da osvoji još jedan Rolan Garos, to je maksimum. Federer više ne može da osvoji GS. Možda da proba Vimblfon ove godine, ali teško.
Ne kažem da će Nole doći do cifre 20, ali da će biti bar blizu - u to sam ubeđen!
Moja procena je da će najmanje osvojiti 18, a maksimum je 21.
Što se tiče drugih rekorda:
1) Broj nedelja na broju jedan - to je već praktično gotova stvar. Treba mu jedan GS od naredna 3 i dobri rezultati (polufinala npr.) na ostala dva.
2) broj mastersa - narednih 6 mastersa se igra na betonu. Mislite da uzeti više od Nadala?!
3) pozitivan medjsobni skor sa big 4 - to već ima
Sa ovakvim dostignućima bi i sa 18 GS titula mogao da udje u priču za GOAT-a.

рајко

pre 4 godine

то сад није важно а шта јесте је чињеница да новак није освојио РГ а време му пролази

slaviša šmigič

pre 4 godine

nema veze nole uzeo si 3 od 4.moguca sa 50.posto forme sledece godine uzimas 2 slema jedan u dvorani drugi u parizu nemoze svake godine u parizu krojiti vreme kao ove nesto razmislja wimbledon nole stize barem do polufinala nadal ispada 2.kolo autralia ili us open jednog sigurno dizeš a verujem i parizku šljaju vidim,da si opet dosta digao nivo forme ako bude sve normalno uzimaš barem 2.neko nov,če uzeti 1.dok za 1 ima mnogo favorita.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo što je novak uradio posle zasicenja i opeacije povratkom i uzeti 3.slema bez dobre forme jedan odneo vetar se granici sa ludilom više nego perfektno kad se novaku igra stvarno ga je teško dobiti i to nevazno dal je trava ili pesak ili beton totalno nevazno podigao bi on i ovaj pariz sigurno ali se protiv prirode nemoze.

Kika Majstor

pre 4 godine

Ruku na srce, Djoković je dostigao svoj maksimum na ovom RG, uz veliki uložen napor da tako igra, na tako neodrživo visokom nivou, a videli smo kako je prošao. Nije za očekivati da u nastavku sezone Djoković održi ovaj nivo igre. Neće on trenirati preko leta.

Tenisko

pre 4 godine

Najbitnije je sa je prošla šljaka!
(alek, 10. jun 2019 18:34)

Šteta da je prošla šljaka, najbolja i najinteresantnija pidloga. Najlepši tenis za gledanje.

MK

pre 4 godine

Novak do kraja US opena brani 5900 poena (Wimbledon 2000, Toronto 90, Cinci 1000, US open 2000) sto je realno puno, plus jos oko 2600 do kraja godine (Shangai 1000, Paris 600, Zavrsni turnir 1000).Sto je ukupno 8500 poena.
Nadal do kraja US opena tj kraja godine brani 2440 poena (Wimbledon 720, Toronto 1000, US open 720) Posle vise nije igrao.
Mislim da ce do kraja godine biti jako zanimljiva trka!Novak i ne mora sva da osvaja ali mora dogurati do zavrsnice.Nadal je na kraju godine obicno losiji i ne leze mu dvoranski uslovi...Ali svaki poen se broji, tako da ce tu biti napredka.Nole moze prijaviti Peking ako bude htio.Ali mislim da mora da se zestoko bori do kraja godine.Ako uspije da bude prvi do kraja bice mu to oko 283 nedelja na prvom mjestu a sa januarom bi mogao da prestigne i Samprasa koji ima 286 nedelja na prvom mjestu!

Slobodan

pre 4 godine

Najvaznije je imati najvise bodova na kraju godine. Ko ima najvise, on je pobjednik sezone, kao i u drugim sportovima sto je slucaj. Trenutno je najbolji Sampras sa 6, a Novak i Federer imaju po 5. Za ovu sezonu ne treba otpisati ni Federera. Nema branjenja ili namjernog poraza kako kazu pa da manje brani iduce godine. Ima samo osvajanje. Sto vise osvojite, to bolje po vas.

Ivan

pre 4 godine

A gde bi bio Nadal,da se dva Slema igra na sljaci?
(Treca vecnost, 10. jun 2019 12:57)

I ovaj jedan ne znaju da ogranizuju kako treba, da ih ima dva prestao bi da pratim tenis. U ostalom dokazano je da igraci koji dobro igraju sljaku, nemaju previse uspeha van te podloge, tako da ne bi bilo fer prema teniserima koji nisu ograniceni u tom smislu da se uvede jos jedna takva obilata pomoc ogranicenim teniserima.

Ahmd

pre 4 godine

A sta ako Cicipas osvoji Wimbledon i još odigra dobro turnire na betonu.. Sta ćemo onda..A želje mu ne fali a generalno igra odličan tenis nema sta.Tako da može i on do prvog mjesta na kraju godine.I moram ponoviti bas mi zao sto nije bio u Nadalovoj polovini žreba.Generalno očekujem titulu od njega ili Rodzera na travi,a kasnije na betonu videćemo.

raske

pre 4 godine

Sve je to lepo, ali pogledajte vi koliko Nole ima ukupno bodova, duplo vise nego drugoplasirani iza njega... ne sekirajte se vi za njega nish, bice on u Londonu.

Bodibond

pre 4 godine

Nema nikakve sanse Nadal na brzim podlogama
(Joakim, 10. jun 2019 12:21)

Ali zato Djokovic, do pre 6 meseci 22 igrac sveta ima ogromne sanse.

Laza4

pre 4 godine

Ništa alarmantno, naprotiv. Novak je osvojio do sada mnogo veći broj poena nego u odnosu na prethodnu godinu. Osvojio je već jedan GS, jedan masters i igrao polufinale GS.

Race lista ustvari pokazuje da su nove nade, već sad ipak daleko iza po poenima (Cicipas, Zverev, Tim). Tako da se trka za broj 1 na kraju godinu svodi na Novaka ili Rafu. A završena je sezona šljake, koja je bila jedna od lošijih u Rafinoj karijeri, bez obzira na osvajanje RG.

p.s. Nadam se finalu Vimbldona Đoković - Nadal.

Goki

pre 4 godine

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir
(Marko, 10. jun 2019 12:22)

To je trka za prvo mesto na ATP na kraju godine.

C i n i k

pre 4 godine

Nadal je trenutno u boljoj formi od Novaka ali i ne mnogo boljoj.
Da je Novak igrao bez kise i vetra pobedio bi Tima bez problema i mislim da bi u finalu osvojio RG.
Ali ok,videli smo da nije bilo tako..navijacemo,sad ide trava..

Atepe

pre 4 godine

https://www.atpcountry.com/#!/app/ranking

Ovo je zanimljiv podatak,nigde nisam video da je neko pisao o tome.

10 Španaca i Francuza na listi, ali SRB je ATP broj jedan sa 5 igrača u top 💯.

Usa

pre 4 godine

Naravno da ga je prestigao. Tako mi je drago zbog Rafe, osvojio je 18 grend slemova, cime je zacementirao drugo mesto GOAT liste i vrlo je moguce da ce prestici najboljeg, Rodzera. To su jedina dva prava, najbolja tenisera. Kulturni, bez kuknjave na uslove meca kao neki, ne odustaju nikada i igraju najbolje.

Sasha

pre 4 godine

@ najbolje je opancarev:
Ma, da. Kako da ne. Organizatori da odgode finale u nedjelju, suncan dan bez imalo vjetra, uz sve unaprijed prodate karte, da bi ga pomjerili za kisni ponedjeljak (uz naredna cetiri kisovita dana u Parizu po prognozi), samo da bi se Nadalovi hejteri, koji pukose od muke sto je osvojio 12-ti naslov u Parizu, ponadali njegovom sunovratu. Bas se takvi pitaju kako da vode finalni mec na Grand Slam turnirima, nema sta!

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal svaka čast na 12 RG !! Neverovatno i po meni nemadmasivo za mnoge koji budu igra li na toj podlozi u budućnosti. A što se tiče races liste?? Sasvim očekivanoo dosad jer rezultat koji pravi Rafaa sa šljakom daje tu blagu prednost uprkos činjenici da nije ponovo osvojioo Barselonu i Monte Karloo al je osvojio Rim i Rolan Garos sa finalom AO Opena i SF IW mu daje za pravo bude ispred Novaka koji ima veliku bodovnu zalihu od prošle godine pa čak ove gde je osvojio Australiju i Madrid..sledi Vimbldon gde treba da ponove rezultat od prošle godine posebnoo Novak koji uzeo VMB,US OPEN,CIN,ŠAN, finale Kvinsa,Pariz i završni turnir..dakle Novak će biti teškoo da se održi na prvom mestu jer Rafa osim SF VMB,US Opena i Toronta nema šta..realnoo da on pre u trci na kraju kao br.1 negoo Rodžer koji teško protiv njih dvojice da će imat šta da traži na GS..Tako da će biti zanimljivoo do samog krajaa sezone odnosno drugi deoo sezone gde posle Vimbldona tj američkog betona biti jasnoo mnogo togaa.

Djido

pre 4 godine

hoće li već da zabrane doping muka mi je od ovih "sportista" koji na licima imaju samo kožu
(seljadin, 10. jun 2019 11:46)

Djokovica?

MOE

pre 4 godine

Kada neko nekoga prestigne to znaci da je ispred njega zar ne? Na ATP listi Nadal nije ispred Novaka. Te liste od pocetka godine ili u poslednjih 7 godina i 5 meseci interesuju koga i kome su bitne? Djokovic je prvi na ATP listi i niko ga nije prestighao.

Demar Derosan

pre 4 godine

Pokusajte da razumete da se Rafa rodio na sljaci, na njoj odrastao i zato je tu neprikosniven. Prvi tereni u istoriji tenisa npr. u Juznoj Americi su bili od mlevene cigle - sljake, jer je betin tada bio grub i vrlo tvrd za lagano trcanje i prebacivanje loptice. Rafa je dobar i na drugim podlogama, ali ni priblizno kao na sljaci. Od ukupno 18 gs titula, 12 na sljaci, 6 na svim drugim podlogama. Nije sporno da ce on uvek biti motivisan, ali njegova kolena, odskok loptice i hvatanje forhenda sa spinom nece ici kao na sljaci, tako da je na svim drugim podlogama igracki ranjiv. Snagu i volju ima, ali postoje i druge stvari koje iznenade, npr. ceste povrede koje vode poreklo od igre na betonu.

anica

pre 4 godine

Postovanje za Rafu, ali bi trebao da osvoji bar jedan zavrsni masters, ruzno je da igrac njegovog kalibra nije bar jednom slavio medju prvih osam tenisera sveta, inace price da Rafa ne zna da igra na travi i betonu su gluposti, mada one godine kako ga Dastin Braun pobedi na Vimbldonu, nesto slicno kao on Federera na RG. E zato sam misljenja da je Novak skup svega sto tenis poseduje kao igra, osim ako izuzmemo smec...nema kod Noleta velikih rupa u igri.

luke

pre 4 godine

prvo nista na sljaci ove sezone - onda mu odobrili dozu i pobedi u rimu i parisu - mnogo providno
(gandra, 10. jun 2019 12:44)

Buahahaha, "doza" mu popravila forhend, dodala ravan bekhend u igru i poboljšala mu slice servu!!! Buahahahaha!!! Komedija!

lignjoslav

pre 4 godine

@kad porastem bi.
Niti jedna stvar koju si naveo nema logike.
Ukoliko Nadal bude osvojio 1 GS više nece Federer biti zapamcen kao najbolji. Jednostavno tenis je individuqlan sport, i ako neko ima najvise GS (to je prvi i najvazniji parametar) onda je on GOAT. Nije ovo fudbal, nema glasanja, nije neko Goat jer igra najlepsi tenis i jer neko ima takav utisak. Poprilicno je lako u individiualnim sportovima odrediti najboljeg. Trenutno je GOAT Federer, od trenutka kada je pretekao Samprasa.
A za Novaka,...ukoliko stvarno se saplete do kraja karijere i osvoji 1 gs manje, onda cu priznati da si u pravu. Pptpuno je besmisleno posle jednoh izgubljenog GS od poslednja 4 reci da taj bio presudan. Nece Novak ni svaki beton uzeti, ali 2 gs godisnje i za 3 godine eto ga ispred Federera.
Ali realno je da ukoliko bude zdrav, da ce ga preteci, jer je mlađi u godina, a realno je 1. favorit svugde sem na RG. Naravno i Rafa je blizu...ali na travi i na betonu ipak sve zavisi od Novaka. Wimledon je jako usporio ppdlogu u odnosu na pocetak veka zato i Fedeter dima daleko manje uspeha.Cak ga i Rafa dobija, a Novak cak ima i pozitivan skor protiv njega. A Novaku je to daleko pd idealne podloge.
Borba za zvanje Goata ce se voditi sad je vec jasno između Novaka i Nadala, jer je Nadal 2. favorit na betonu na svakom GS. Ako Novak podbaci a hoce par puta sigurno u narednih 2,3 godine, Nadal ima dobru sansu da ukoliko te kikseve iskoristi inuzzme poneki GS van Pariza, da bude Goat na kraju karijere. Cak mislim da je ovom titulom on blizi tome, jer ce razlika izmedu njih i hiti u par GS. Siguran sam da ce obojica biti ispred Federera...opet naravno ukoliko ne bude nekih tezih povreda i velikih pauza

Goki

pre 4 godine

Cinjenica je da ili postoje dva Nadala ili ovom jednom ponekad dozvole sarene pilule a ponekad ne.
(DEX, 10. jun 2019 12:23)

Uglavnom se primenjuje i na Djokovića, zar ne?

Marko M

pre 4 godine

Jedva čekam Wimbledon.Udarni trio i ove godine su favoriti, ali mislim da Nadal osvaja,pogotovo sad kad je probio mentalnu barijeru prve nedelje Wimbledona i izgubio nesrećno ono prošlogodišnje polufinale od Novaka i plus sada ima ogromno samopouzdanje nakon osvajanja RG.
Biće baš zanimljivo!

Srbi na putu od Evrope

pre 4 godine

Pesnik i guslar propevao i vratio se u 18. vek. Čoveče, propao je i rok, samo se Mocart i Betoven drže, a ti guslaš kao slepi Filip i starac Milija.

vidovit neki lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.
(Sedera, 10. jun 2019 10:22)

Tako je. Trenutno je malo bolji i to nakon njegove omiljene podloge. Još preko 10 000 bodova je u igri, a čovek već sada zna da će biti tesno...

Komšija Rade

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

Tebi hvali pismenost i hvali ti obrazovanja

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Uf

pre 4 godine

Rile
Da se ne igra sljaka, da ta podloga ne postoji, kako mislis da bi Rafa trenirao na toj podlozi? Logicno je, da bi trenirao na onoj koja postoji i bio isto uspesan. To sto ga ne zanimaju druge podloge, jer postoji sljaka, ne znaci da bi bilo tako da ne postoji. Meni je bar to logicno, ali verovatno ne razmisljam kao vecina. Uopste mi nije jasno, kako neko napise komentar, da ne postoji sljaka Rafe ne bi bilo ni na mapi. Pritom ni jednog trenutka ne razmisli, da bi trenirao na podlozi koja postoji, zato sto ne moze na onoj koja ne postoji.

Goran

pre 4 godine

Novak je osvojio 2.000 poena u Melburnu a onda 2.725 na svim ostalim turnirima zajedno. Prilicno mrsav ulov nakon Melburna ali njegova sreca je sto su poeni rasporedjeni na mnogo igraca. To moze biti i opasno jer ko god iz vrha da osvoji Vimbldon postace automatski veliki kandidat za prvo mesto na kraju godine. Plasim se vise Cicipasa nego Federera i Nadala.

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Nebojša

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

A do sada mu je falilo čak tri pa nije imao motiva uopšte :) ne brini neće ni njemu a ni Novaku a bogami ni Federeru faliti motiva do god da igraju.

kalkulator

pre 4 godine

Da, Nadal ima više poena od Novaka ali to je samo za ovu godinu. Inače, u ukupnom broju na ATP listi je daleko iznad Nadala i Federera. Interesantno da je za neke važniji broj poena u ovoj godini. Pitam se, zašto? Hmmm, zloba ti je čudo!

Zoran

pre 4 godine

Nadal(33) 18, 34 0| 52
Federer(38) 20, 27 6|53
Djokovic(32) 15 33 5|53
Ime god. GS M ZM uk.
Nadal osvajanjem RG i Rima ravnopravno je usao u trci za GOAT svih vremena.
Sto se tice ATP, Novak je ubedljiv trenutno
Djokovic 12700
Nadal 7.900
Federer 6.400.

Zambezi

pre 4 godine

Ali svaki put kad objave stanje na race listi jave se likovi koji ne znaju razliku izmedju race liste i atp liste i odbrane poena. Novak Djokovic je vec 19-ak godina pri samom teniskom vrhu i ljudi i dalje ne znaju kako se formira atp lista pa krecu sa nebulozama o tome kako neko namerno izgubi neki turnir da bi sledece godine manje poena branio. Strasno!!!

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

Nikola

pre 4 godine

Gledano do Marta 2020. Rafa ima 1670 odova vise (780 razlika na race listi i 890 je Nole imao vise na race do Marta), odnosno toliko vise je osvojio na RG 1280 i u Rimu 400. Ali kada je u pitanju sljaka, 1670 vise za Rafu i nije puno, jer on je kralj sljake. Od danas pa do Marta se igra sve sem sljake, tako da je to Noletova prednost. U principu, bilo ko moze do no.1 do kraja godine, ako odigra savrsenu drugu polovinu godine, poput Noleta u prethodnoj sezoni.

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

Sale

pre 4 godine

Djokovic kako trenutno igra nece odbraniti poene koje je skupio od Vimbldona prosle godine.
(Aca, 10. jun 2019 11:02)

A kako to igra? Zbrisao bi Nadala sa lica zemlje da su imali podjednake uslove, klinjo!

the land of the dead!

pre 4 godine

koliko ljudi veze nemaju o bodovanju i dalje, poslednji put pisem, lista ili ti trka za London za ovu sezonu jesu bodovi koji su osvojeni samo u ovoj sezoni pocev od 1.1.2019 godine i na njoj Nadal ima 5500 a Novak oko 4800, Zvanicna ATP rang lista Igracha na kojoj je Novak prvi sa + - 12000 bodova jesu bodovi koji su osvojeni u prethodnih 12 meseci i ona se obnavlja svakog ponedeljka u godini, dakle kako ove sezone je odigrano tek 6 meseci, vecina Novakovih bodova su iz Drugog dela prosle sezone tj do danasnjeg datuma prosle sezone, na kraju trka za london I zvanicna Atp lista se izjednacavaju i onda ta lista trke za London postaje zapravo zavnicna Atp lista jer su to i zapravo svi bodovi osvojeni u zadnjih 12 meseci sto je i logicno jer se navrsava kraj godine i 12 meseci koji se obracunavaju u tu zvanicnu Atp listu..iako Novak sada malo zaostaje, i dalje je glavni favorit za mesto broj jedan na kraju godine..

Nebojsa

pre 4 godine

Sto je bilo bodova u ovoj sezoni Djokovic je mogao da uzme .Sad idu turniri gde ih on osvajao ili je uzimao velike bodove
Jedino sto moze do kraja sezone da ih brani ili ce ih pogubiti u koliko ne bude osvajao turnire.

KadPorastemBićuKengur

pre 4 godine

Mislim da ovim porazom prestizanje Federera u broju GS postaje nemoguća misija. Đoković je postavio neke rekorde, možda u najboljoj eri muškog tenisa, ali GOAT neće biti. Federer, čak i da ga Rafa stigne biće zapamćen kao najbolji u istoriji.
Đokoviću naklon do zemlje, jer boljeg sportistu u individualnim sportovima Srbija nije imala.

Djido

pre 4 godine

@Jumko

Mislio sam da je kod tebe samo pismenost u deficitu...

@pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

Iako je to verovatno ep spevan iz zluradosti, dao sam ti plus za trud i zato što me zanima šta je dalje bilo.

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Nosiše se ljetni dan do podne:
Nola b’jela pjena popanula,
Manu Nolo volej iz potaje,
Te loptica preskoči Rodžer Federera
Od učkura do grla bijela
oslobodi Srblje iz tamnice
Bogom brata Endija Mareja
Ruke šire, lice se ljube
Za junačko pitaju se zdravlje
A kad su se podnapili vina
Svaki svoga dohvati reketa
Da Kosovo srpsko oslobode
Na Vašington juriš načiniše
Sa Rusijom Srblje sjediniše
Da ih ima trista miliona
Da granice nema za Srbina
Do granice same vasione
Đe počinje Nebeska Srbija.

Uranio Đoković Novače,
Uranio prije jarka sunca,
Uranio rano u neđelju
A u svome dvoru bijelome
U Monaku mjestu skrovitome
Skrovitome od kletih dušmana
I ostalih poreskih organa,
Usta mlađan u zoricu ranu,
Okrete se licem ka istoku,
Baš istoku đe izvire sunce,
Pomoli se i triput prekrsti,
Nek zna Latin đe je pravoslavlje!
Prvi puta za majku Srbiju,
Za Srbiju majku da prevrne
I da druga nastane sudija,
Drugi puta za Kosovo ravno,
Kad si ravno što si vodoravno
Oj najskuplja riječi ukrštena,
Treći puta za vjernu ljubovcu
Vjernu ljubu, šećerli-Jelenu
Koja znade knjige indžijele,
Indžijele, knjige starostavne,
Doktorate i ostale stvari.
Prekrsti se i Bogu pomoli,
Ode Nolo brave da namiri,
Vode ledne da se podnapije,
Pa po b’jelom dvoru da pošeta,

Zuti

pre 4 godine

Trenutno imamo mrtvu utrku velike trojke za primat GOAT i kad svi završe karijere ne znam da li ćemo dobiti odgovor.

Osobno bih malu prednost dao Rafi iz jednog jedinog razloga.
Lik je totalno posvećen tenisu i kad gledaš krug oko njega ima veliku potporu porodice gdje crpi snagu - ujak Toni mentor, prijatelj Moya trener, devojka koja se ne exponira, sve je podređeno Rafi i njegovom radu.

Feđa - ima Mirku ali i godine na leđima, ne znam koliko još možda da traje njegov labuđi pev i teško da može više do GS titula.

Nole, možda i najkompletniji od svih njih nekako mentalno najslabiji - em nesređena priča oko porodice, brata, balkanski mentalitet koji je isplivao na RGu, uvek potreba da bude u centru pažnje, pretvara poraz u pobedu.

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe.
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.

lel

pre 4 godine

"Zanimljivo je da je ovo gtreća uzastopna sezona kada je reč o ATP Trci u trenutnu po završetku Rolan Garosa".

Šta bi trebalo da znači ova rečenica? O.o

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Eto otud Rodžer Federera
Na ruci mu sat sa brilijantom,
U džepu mu sir u celofanu
Pe-ha mu je vrijednost neutralna
Vadi reket od same platine
Na njemu je deset brilijanta
Na njemu su slova vatikanska
Vatikanska i slova otmanska
I logoi Najka i Omege
Reket basa nebu pod oblake
Dočekuje u bijele ruke
Ciknu Rodžer kano guja ljuta
„Oj sivi tiću, Nolu Đokoviću,
Ja sam ovđe namet nametnuo
Da se Srbin švajcarči jal siječe
Kolijevku Srpstva da izdade
Već čuješ li, Nolo Đokoviću
Vadi đorde da se opsiječe
Hoću s tobom rujno piti vino
Ja ću vladat prvi, a ti drugi.“
Al besjedi Nolo Đokoviću:
„Džempereru, Rodžer Federeru,
Hodi vamo da megdan dijelimo,
Biću prvi a drugi nikada!“
Potegoše junačke rekete,
jedan drugom juriš učiniše:
manu bekend Đokoviću Nolo,
paralelu Rodžer mu povrati,
prebi mu je u tri polovine,
pak poteže svog reketa naglo,
da udari Nola Đokovića,
al’ podbaci svog reketa Nolo,
i izbi mu reket iz balčaka.
Namjeri se junak na junaka,
Federere na deli Novaka;
niti može da obori Nola,
nit’ se dade Rodžer oboriti.

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Nisam gledao konferenciju za stampu.Jel barem spomenuo da je Tim bio premoren?.Da li mu je neki novinar bar postavio pitanje vezano na tu temu?.Ako nije on vise moje postovanje ne zasluzuje.Znam svi cete reci zabole ga za tvoje postovanje ali finale je moralo biti odlozeno za danas ako cemo da pricamo o nekom fer i korektnom tenisu.Ovako po meni ova titula je mnogo prljava.

bred i anđelina

pre 4 godine

Sve ove komentare protiv našeg Noleta piše jedna osoba iz Vašingtona ili Brisela pod više različitih nikova. Ali ni Federerovih 30 srebrnjaka ne može promeniti činjenicu da narod koji je postavio temelje za nastanak Grčke i Rimske antičke civilizacije ima GOAT-a i najboljeg sportistu sveta!

CroFed

pre 4 godine

Jednostavno, ako nekim čudom Rafa odigra bolje Wimbledon i US Open od Novaka svrnut će s trona Srbina, sumnjam da se mogu Roger ili Thiem umiješati u borbu za jedinicu

Sedera

pre 4 godine

NDj:
ima: 12715
brani: 7990
RN:
ima: 7945
brani: 2500
Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Larry, 10. jun 2019 09:26)

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.

Kiza

pre 4 godine

A, to sto se Nadal konstantno dopinguje to nema veze. Sve je ovo tenuska federacija uradila sa razlogom da Novak ne bi dva puta uzastopno uzeo sva cetiri najaca turnira.

ili ili

pre 4 godine

Ja ne znam dokle više objašnjavati, Race lista i ATP lista se NE MOGU porediti. Dakle sa jedne strane komentariše se da je Nadal prvi na Race listi, a sa druge strane se kaže kako Novak ima da brani poene na ATP listi. Ili se gleda Race lista, na kojoj se ništa ne brani nego ko više osvoji poena do kraja sezone taj je prvi(trenutno vodi Nadal), ili ATP lista gde se brane poeni i gde Novak vodi, nikako uporedno. Dakle ako gledamo Race listu ko osvoji više poena do kraja sezone je prvi (tradicionalno Nadal drugi deo sezone lošije odigra, ali to naravno ne znači ništa, tek treba da se igra). Ako gledamo ATP listu Novak ima veliku prednost ali i više poena da brani, i opet sledi sezona trave i betona koja tradicionalno više leži Novaku, ali to opet ne znači ništa, tek treba da se igra).
Takođe Race lista se mnogo češće menja na početku sezone, iz prostog razloga što se tek osvajaju bitniji bodovi (primera radi i Federer je bio prvi na Race listi ove sezone u jednom trenutku).

trlababa

pre 4 godine

Larry
Ne razumem zašto ovom čoveku dajete pluseve? On opet o nekakvoj "odbrani" bodova. Alo, nema odbrane, samo osvajanja! Nadal do sada osvojio najviše u 2019, ako tako ostane preuzima prvo mesto, ako Novak osvoji više do kraja godine, ostaje prvi. Odbrana. Sačuvaj me bože i sakloni.

nostalgija

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.
(Sasha, 10. jun 2019 09:03)

Prijatelju, ti na vest o rejs listi, koju i sam pominjes pricas kako novak brani mnogo bodova. Prosto je, Djokovic treba do lraja se sezone da bude bolji od Nadala za 800 bodova i bice br. 1 na kraju godine. Realno, sanse za to su 90%, jer Nadal da bi se nadao necemu, morao je mnogo vecu prednost da napravi, uzimajuci u obzir da je sezone sljake prosla.

lignjoslav

pre 4 godine

Ja se nadam da novinar zna, da se na zavrsnom mastersu atp trka i atp lista izjednače.
Atp trka je bitna samo kao zanimljiv podatak o najboljem u kalendarskoj godini, a ono najbitnije se određuje atp listom (1 igrac sveta, 1 nosioc na turniru) a na kraju se kao sto rekoh obe liste poklope. Ovo Nadalovo "vođstvo" je potpuno irelevantno, a dokaz je upravo podatak koji je naveden u tekstu. Vec 3 godine Rafa zavrsi sezonu sljake na 1. mestu atp trke, a 6 meseci posle ima u toj trci duplo manje bodova. Niegova 1 mesta na atpl listi (i trci ) na kraju ranijih godina su iskljucivo ppsledica Novakovog pada. Zdravog i motivisanog Noleta ni na travi ne moze Federer da dobije, a Novaku je to najslabija a Federeru najjaca podloga.

miro

pre 4 godine

Ne mogu se diviti ili čestitati Nadalu jer mi više ne liči na ljudsko biće. Pogledajte samo njegov pogled; definitivno se promjenio. Šta je legalno danas u smislu stimulansa nije isto što i fer i sportski.

Dex

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste, jer je poznato da Novaku Đokoviću tek sada sledi onaj period kada brani veliki broj poena osvojen prošle godine."

Nema bitke za prvo mesto na obe liste, bitka je samo jedna i rezultira konvergencijom najboljeg ka prvom mestu na obe liste na kraju godine.

Leonardo

pre 4 godine

Koliko god mi je pase način na koji Novak proslavlja pobede, ovo Nadalovo mi je još bezveznije.Grize svaki trofej. Smešno. Ostaće bez zuba, definitivno.

Wlada

pre 4 godine

Nadal je ove godine izgubio 2 puta na sljaci pre RG sto mu se nije desilo na poslednjih 6,7 sezona, polako ide godinu dana betona pa cemo videti

Mrkva

pre 4 godine

Podatak da ovde dolaze na prvom mestu trolovi da komentarišu, govori o mentalnom stanju ovdašnjih ljudi.
Ako neko dete čita ovde komentare, neka shvati da treba da pobegne ne samo iz Srbije, već sa celog Balkana.

Larry

pre 4 godine

Evo korisnih info (objavite komentar da bi ljudi znali):

NDj:
ima: 12715
brani: 7990

RN:
ima: 7945
brani: 2500

Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!

Dike.

pre 4 godine

Upamtite,za jedno 10-ak godina kad Nadal završi karijeru,samo će se odjednom pojaviti afera ala Lens Armstrong!!!! A već je dokazano da je Dr. Fuentes radio i sa Rafom tako da će ovo biti sve jedna velika sprdnja!!! Mnogo je novca u pitanju da bi se sad poteglo pitanje dopinga!!!

Sale

pre 4 godine

Ma ljudi opusteno..uzivajte bre..dok igraju novak rodzer i rafa niko nece da vidi ni jedan gren slem..mozda poneki masters i molite boga da im se igra tenis..a kako igraju ima da ih tele do 45 godine..

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

bred i anđelina

pre 4 godine

Djoković je namerno izgubio na RG, jer njega RG nije ni interesovao. To je samo bilo tempiranje forme za Vimbldon. RG je nebitan turnir. Ali Federer, Zapad, autošovinisti i dušmani ne znaju da će naš Nole sve poene odbraniti do kraja sezone! Odbraniće svaki poen i do kraja karijere imati 600 nedelja na prvom mestu i 32 GS. Ko se ne slađe samnom taj je komšija i/ili hejter!

alfabet

pre 4 godine

Opet likuju Nole hejtera sve do nekog novog turnira gde će novak opet da cepa, a oni će opet da se vrate staroj priči, Nadal povredjen Federer mator ostali loši novak igra dosadan tenis, pa će onda da spiniju 20>15, pa onda 310 pa 100 titula itd I sve tako narednih 5-7 godina, i kad Nole obori sve rekorde, onda će biti priča može Novak imati sve ali Federer je Federer on igra najlepši tenis, njega svi vole i zato je on Goat.

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

kvisko

pre 4 godine

Djokovic nek odbrani pola od tih bodova koje brani u preostalom delu sezone opet ce na kraju godine biti prvi jer Nadal na ostalim podlogama vise nije konkurentan.

broz

pre 4 godine

Da, tako je Nadal je ovog trenutka prvi za 2019,ali vrlo neubedljivo, s obzirom na činjenicu da je šljaka gotova stvar... Rafa je upravo završio sezonu, on igra još vimbldon (možda 1/4 finale), dva mastersa u severnoj americi (možda 1/2 na jednom), i zadnji turnir u sezoni us open... Sa ovim rezultati a rafa može do max 8000 bodova do kraja sezone... A novak... Dva finala gren slemova minimum, dve titule od četri preostala mastersa na betonu, minimum finale završnog turnira... Ide na preko 10.000 na kraju sezone... Tako da nema mnogo brige...

Robert

pre 4 godine

Eeee, a onu prolecnu turneju, gde je Nole rano ispadao, zvali smo pametnim i namernim taktiziranjem kako bi se osvojio RG i sto duze ostao br. 1. Ne znam kojom logikom se racunalo da je lakse odbraniti silne poene u drugom delu sezone, nego uzeti sto vise na prolece kalo bi se rasteretio ostatak godine i dalo malo prostora za neki kiks.

Nebojša

pre 4 godine

Ništa neobično Nadal je godinama unazad uz retke izuzetke bio prvi u atp trci posle roland garosa jer je često osvajao turnir uz još masters ili dva a ponekad i sva tri koji se igraju na šljaci sada ide trava pa beton tamo je Novak taj koji će da uzme više poena nemam ni najmanje sumnje da će ostati no1 i ovu godinu.

no1e

pre 4 godine

Sve zavisi od Novakovih ambicija. Ako sada donose odluku da mu je stalo da godinu završi kao broj 1 i napravi plan života i rada prema tome, tako će i biti. Pogotovo na Wimbledon-u ne bi trebalo da bude problema. U poslednjih nekoliko godina Wimbledon je posebno značajan i drag Novaku. Baš tu je 2014-te godine, posle duge pauze, konačno osvojio GS titulu. Da ne govorimo o značaju prošlogodišnjeg osvajanja, posle povrede i mukotrpnog perioda podizanja forme i redefinisanja svog teniskog bića... Verujem da će Nole i ove godine gricnuti malo trave sa centralnog terena :-)

Pantagruel

pre 4 godine

Шта је ту страшно? Вимблдон сигурно неће освојити Надал. А вероватно ни US Open.

IL

pre 4 godine

Sve cestitke Rafi na 12. RG trofeju! Cestitke i na primerenom sportskom ponasanju. Ne ide okolo medju navijacima da se sepuri i razmece u toku turnira. Ne slavi novi trofej pre nego ga osvoji. Zna da cuva svoju energiju i emocije i zna kako da skine sav pritisak sa sebe. Svaka cast!

Ivan NK

pre 4 godine

Nadal je obicno prvi u ATP Race-u, u ovo doba godine(sezona na sljaci nosi oko 6000 bodova), ali onda krece pad do US Opena, a nakon US Opena ga nema nigdje.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Njih 3 100 godina a prvi u svakoj statističkoj koloni...Ode muški tenis na nivo statiticke greške kada se ova 3 majstora penzionisu...

Sasha

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.

Larry

pre 4 godine

Napisite i koliko ko brani bodova! Novak ce morati da odigra vrlo uspesnu drugu polosezonu ukoliko zeli da ostane prvi. Koliko se secam brani titule na W, US, Sins, Shangaj, finala Queens, London, Pariz. Nadal pak polufinala na W i US, titulu u Torontu. Ima tu jos bodova koje sam zaboravio tako da bi ta info bila bitnija!

Crole

pre 4 godine

Naprjed Nadal, oleo le, oleo le
Naprjed Nadal svitski sampione...
Oj nadale nase rosno cvjece,
zatobom se cila Hrvatska, Velika Albanija i Herceg-Bosna krece
Nadal!!! Nadal!! Nadal!

doktor

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste" cuj kakva glupost..hahahahahah na kraju godine su obe liste iste u poen..tj, koliko god poena osvojis u jednoj godini toliko imas i u ukupnoj listi,nebitno sta si uradio u prosloj godini..

Jumko

pre 4 godine

Statistika u rangu nolovaca, koja se zaboravlja za par godina... Ono sto je bitno svuda osim u jednoj drzavi, to je jedan, najvazniji, trofej vise... 18>15! Kako stvari stoje, ni Rafu niko nece prestici narednih 10 godina sigurno.

limeni

pre 4 godine

Evo i tabu teme...Možda je redakcija nakon dugog i napornog sastanka shvatila da i mi imamo internet te se ova lista ne može sakriti :) Sad kad navale botovi da spinuju kako ova lista nikoga ne zanima.

Larry

pre 4 godine

Evo korisnih info (objavite komentar da bi ljudi znali):

NDj:
ima: 12715
brani: 7990

RN:
ima: 7945
brani: 2500

Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!

Ivan NK

pre 4 godine

Nadal je obicno prvi u ATP Race-u, u ovo doba godine(sezona na sljaci nosi oko 6000 bodova), ali onda krece pad do US Opena, a nakon US Opena ga nema nigdje.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Njih 3 100 godina a prvi u svakoj statističkoj koloni...Ode muški tenis na nivo statiticke greške kada se ova 3 majstora penzionisu...

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Eto otud Rodžer Federera
Na ruci mu sat sa brilijantom,
U džepu mu sir u celofanu
Pe-ha mu je vrijednost neutralna
Vadi reket od same platine
Na njemu je deset brilijanta
Na njemu su slova vatikanska
Vatikanska i slova otmanska
I logoi Najka i Omege
Reket basa nebu pod oblake
Dočekuje u bijele ruke
Ciknu Rodžer kano guja ljuta
„Oj sivi tiću, Nolu Đokoviću,
Ja sam ovđe namet nametnuo
Da se Srbin švajcarči jal siječe
Kolijevku Srpstva da izdade
Već čuješ li, Nolo Đokoviću
Vadi đorde da se opsiječe
Hoću s tobom rujno piti vino
Ja ću vladat prvi, a ti drugi.“
Al besjedi Nolo Đokoviću:
„Džempereru, Rodžer Federeru,
Hodi vamo da megdan dijelimo,
Biću prvi a drugi nikada!“
Potegoše junačke rekete,
jedan drugom juriš učiniše:
manu bekend Đokoviću Nolo,
paralelu Rodžer mu povrati,
prebi mu je u tri polovine,
pak poteže svog reketa naglo,
da udari Nola Đokovića,
al’ podbaci svog reketa Nolo,
i izbi mu reket iz balčaka.
Namjeri se junak na junaka,
Federere na deli Novaka;
niti može da obori Nola,
nit’ se dade Rodžer oboriti.

Sasha

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.

doktor

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste" cuj kakva glupost..hahahahahah na kraju godine su obe liste iste u poen..tj, koliko god poena osvojis u jednoj godini toliko imas i u ukupnoj listi,nebitno sta si uradio u prosloj godini..

Komšija Rade

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

Tebi hvali pismenost i hvali ti obrazovanja

Zambezi

pre 4 godine

Ali svaki put kad objave stanje na race listi jave se likovi koji ne znaju razliku izmedju race liste i atp liste i odbrane poena. Novak Djokovic je vec 19-ak godina pri samom teniskom vrhu i ljudi i dalje ne znaju kako se formira atp lista pa krecu sa nebulozama o tome kako neko namerno izgubi neki turnir da bi sledece godine manje poena branio. Strasno!!!

broz

pre 4 godine

Da, tako je Nadal je ovog trenutka prvi za 2019,ali vrlo neubedljivo, s obzirom na činjenicu da je šljaka gotova stvar... Rafa je upravo završio sezonu, on igra još vimbldon (možda 1/4 finale), dva mastersa u severnoj americi (možda 1/2 na jednom), i zadnji turnir u sezoni us open... Sa ovim rezultati a rafa može do max 8000 bodova do kraja sezone... A novak... Dva finala gren slemova minimum, dve titule od četri preostala mastersa na betonu, minimum finale završnog turnira... Ide na preko 10.000 na kraju sezone... Tako da nema mnogo brige...

Sedera

pre 4 godine

NDj:
ima: 12715
brani: 7990
RN:
ima: 7945
brani: 2500
Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Larry, 10. jun 2019 09:26)

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.

Nebojša

pre 4 godine

Ništa neobično Nadal je godinama unazad uz retke izuzetke bio prvi u atp trci posle roland garosa jer je često osvajao turnir uz još masters ili dva a ponekad i sva tri koji se igraju na šljaci sada ide trava pa beton tamo je Novak taj koji će da uzme više poena nemam ni najmanje sumnje da će ostati no1 i ovu godinu.

Dex

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste, jer je poznato da Novaku Đokoviću tek sada sledi onaj period kada brani veliki broj poena osvojen prošle godine."

Nema bitke za prvo mesto na obe liste, bitka je samo jedna i rezultira konvergencijom najboljeg ka prvom mestu na obe liste na kraju godine.

bred i anđelina

pre 4 godine

Djoković je namerno izgubio na RG, jer njega RG nije ni interesovao. To je samo bilo tempiranje forme za Vimbldon. RG je nebitan turnir. Ali Federer, Zapad, autošovinisti i dušmani ne znaju da će naš Nole sve poene odbraniti do kraja sezone! Odbraniće svaki poen i do kraja karijere imati 600 nedelja na prvom mestu i 32 GS. Ko se ne slađe samnom taj je komšija i/ili hejter!

Larry

pre 4 godine

Napisite i koliko ko brani bodova! Novak ce morati da odigra vrlo uspesnu drugu polosezonu ukoliko zeli da ostane prvi. Koliko se secam brani titule na W, US, Sins, Shangaj, finala Queens, London, Pariz. Nadal pak polufinala na W i US, titulu u Torontu. Ima tu jos bodova koje sam zaboravio tako da bi ta info bila bitnija!

Nebojša

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

A do sada mu je falilo čak tri pa nije imao motiva uopšte :) ne brini neće ni njemu a ni Novaku a bogami ni Federeru faliti motiva do god da igraju.

Kiza

pre 4 godine

A, to sto se Nadal konstantno dopinguje to nema veze. Sve je ovo tenuska federacija uradila sa razlogom da Novak ne bi dva puta uzastopno uzeo sva cetiri najaca turnira.

Jumko

pre 4 godine

Statistika u rangu nolovaca, koja se zaboravlja za par godina... Ono sto je bitno svuda osim u jednoj drzavi, to je jedan, najvazniji, trofej vise... 18>15! Kako stvari stoje, ni Rafu niko nece prestici narednih 10 godina sigurno.

nostalgija

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.
(Sasha, 10. jun 2019 09:03)

Prijatelju, ti na vest o rejs listi, koju i sam pominjes pricas kako novak brani mnogo bodova. Prosto je, Djokovic treba do lraja se sezone da bude bolji od Nadala za 800 bodova i bice br. 1 na kraju godine. Realno, sanse za to su 90%, jer Nadal da bi se nadao necemu, morao je mnogo vecu prednost da napravi, uzimajuci u obzir da je sezone sljake prosla.

limeni

pre 4 godine

Evo i tabu teme...Možda je redakcija nakon dugog i napornog sastanka shvatila da i mi imamo internet te se ova lista ne može sakriti :) Sad kad navale botovi da spinuju kako ova lista nikoga ne zanima.

Uf

pre 4 godine

Rile
Da se ne igra sljaka, da ta podloga ne postoji, kako mislis da bi Rafa trenirao na toj podlozi? Logicno je, da bi trenirao na onoj koja postoji i bio isto uspesan. To sto ga ne zanimaju druge podloge, jer postoji sljaka, ne znaci da bi bilo tako da ne postoji. Meni je bar to logicno, ali verovatno ne razmisljam kao vecina. Uopste mi nije jasno, kako neko napise komentar, da ne postoji sljaka Rafe ne bi bilo ni na mapi. Pritom ni jednog trenutka ne razmisli, da bi trenirao na podlozi koja postoji, zato sto ne moze na onoj koja ne postoji.

Slobodan

pre 4 godine

Najvaznije je imati najvise bodova na kraju godine. Ko ima najvise, on je pobjednik sezone, kao i u drugim sportovima sto je slucaj. Trenutno je najbolji Sampras sa 6, a Novak i Federer imaju po 5. Za ovu sezonu ne treba otpisati ni Federera. Nema branjenja ili namjernog poraza kako kazu pa da manje brani iduce godine. Ima samo osvajanje. Sto vise osvojite, to bolje po vas.

no1e

pre 4 godine

Sve zavisi od Novakovih ambicija. Ako sada donose odluku da mu je stalo da godinu završi kao broj 1 i napravi plan života i rada prema tome, tako će i biti. Pogotovo na Wimbledon-u ne bi trebalo da bude problema. U poslednjih nekoliko godina Wimbledon je posebno značajan i drag Novaku. Baš tu je 2014-te godine, posle duge pauze, konačno osvojio GS titulu. Da ne govorimo o značaju prošlogodišnjeg osvajanja, posle povrede i mukotrpnog perioda podizanja forme i redefinisanja svog teniskog bića... Verujem da će Nole i ove godine gricnuti malo trave sa centralnog terena :-)

IL

pre 4 godine

Sve cestitke Rafi na 12. RG trofeju! Cestitke i na primerenom sportskom ponasanju. Ne ide okolo medju navijacima da se sepuri i razmece u toku turnira. Ne slavi novi trofej pre nego ga osvoji. Zna da cuva svoju energiju i emocije i zna kako da skine sav pritisak sa sebe. Svaka cast!

miro

pre 4 godine

Ne mogu se diviti ili čestitati Nadalu jer mi više ne liči na ljudsko biće. Pogledajte samo njegov pogled; definitivno se promjenio. Šta je legalno danas u smislu stimulansa nije isto što i fer i sportski.

Tenisko

pre 4 godine

Najbitnije je sa je prošla šljaka!
(alek, 10. jun 2019 18:34)

Šteta da je prošla šljaka, najbolja i najinteresantnija pidloga. Najlepši tenis za gledanje.

Sale

pre 4 godine

Ma ljudi opusteno..uzivajte bre..dok igraju novak rodzer i rafa niko nece da vidi ni jedan gren slem..mozda poneki masters i molite boga da im se igra tenis..a kako igraju ima da ih tele do 45 godine..

Crole

pre 4 godine

Naprjed Nadal, oleo le, oleo le
Naprjed Nadal svitski sampione...
Oj nadale nase rosno cvjece,
zatobom se cila Hrvatska, Velika Albanija i Herceg-Bosna krece
Nadal!!! Nadal!! Nadal!

Leonardo

pre 4 godine

Koliko god mi je pase način na koji Novak proslavlja pobede, ovo Nadalovo mi je još bezveznije.Grize svaki trofej. Smešno. Ostaće bez zuba, definitivno.

Nikola

pre 4 godine

Gledano do Marta 2020. Rafa ima 1670 odova vise (780 razlika na race listi i 890 je Nole imao vise na race do Marta), odnosno toliko vise je osvojio na RG 1280 i u Rimu 400. Ali kada je u pitanju sljaka, 1670 vise za Rafu i nije puno, jer on je kralj sljake. Od danas pa do Marta se igra sve sem sljake, tako da je to Noletova prednost. U principu, bilo ko moze do no.1 do kraja godine, ako odigra savrsenu drugu polovinu godine, poput Noleta u prethodnoj sezoni.

Usa

pre 4 godine

Naravno da ga je prestigao. Tako mi je drago zbog Rafe, osvojio je 18 grend slemova, cime je zacementirao drugo mesto GOAT liste i vrlo je moguce da ce prestici najboljeg, Rodzera. To su jedina dva prava, najbolja tenisera. Kulturni, bez kuknjave na uslove meca kao neki, ne odustaju nikada i igraju najbolje.

MK

pre 4 godine

Novak do kraja US opena brani 5900 poena (Wimbledon 2000, Toronto 90, Cinci 1000, US open 2000) sto je realno puno, plus jos oko 2600 do kraja godine (Shangai 1000, Paris 600, Zavrsni turnir 1000).Sto je ukupno 8500 poena.
Nadal do kraja US opena tj kraja godine brani 2440 poena (Wimbledon 720, Toronto 1000, US open 720) Posle vise nije igrao.
Mislim da ce do kraja godine biti jako zanimljiva trka!Novak i ne mora sva da osvaja ali mora dogurati do zavrsnice.Nadal je na kraju godine obicno losiji i ne leze mu dvoranski uslovi...Ali svaki poen se broji, tako da ce tu biti napredka.Nole moze prijaviti Peking ako bude htio.Ali mislim da mora da se zestoko bori do kraja godine.Ako uspije da bude prvi do kraja bice mu to oko 283 nedelja na prvom mjestu a sa januarom bi mogao da prestigne i Samprasa koji ima 286 nedelja na prvom mjestu!

trlababa

pre 4 godine

Larry
Ne razumem zašto ovom čoveku dajete pluseve? On opet o nekakvoj "odbrani" bodova. Alo, nema odbrane, samo osvajanja! Nadal do sada osvojio najviše u 2019, ako tako ostane preuzima prvo mesto, ako Novak osvoji više do kraja godine, ostaje prvi. Odbrana. Sačuvaj me bože i sakloni.

the land of the dead!

pre 4 godine

koliko ljudi veze nemaju o bodovanju i dalje, poslednji put pisem, lista ili ti trka za London za ovu sezonu jesu bodovi koji su osvojeni samo u ovoj sezoni pocev od 1.1.2019 godine i na njoj Nadal ima 5500 a Novak oko 4800, Zvanicna ATP rang lista Igracha na kojoj je Novak prvi sa + - 12000 bodova jesu bodovi koji su osvojeni u prethodnih 12 meseci i ona se obnavlja svakog ponedeljka u godini, dakle kako ove sezone je odigrano tek 6 meseci, vecina Novakovih bodova su iz Drugog dela prosle sezone tj do danasnjeg datuma prosle sezone, na kraju trka za london I zvanicna Atp lista se izjednacavaju i onda ta lista trke za London postaje zapravo zavnicna Atp lista jer su to i zapravo svi bodovi osvojeni u zadnjih 12 meseci sto je i logicno jer se navrsava kraj godine i 12 meseci koji se obracunavaju u tu zvanicnu Atp listu..iako Novak sada malo zaostaje, i dalje je glavni favorit za mesto broj jedan na kraju godine..

vidovit neki lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.
(Sedera, 10. jun 2019 10:22)

Tako je. Trenutno je malo bolji i to nakon njegove omiljene podloge. Još preko 10 000 bodova je u igri, a čovek već sada zna da će biti tesno...

Sale

pre 4 godine

Djokovic kako trenutno igra nece odbraniti poene koje je skupio od Vimbldona prosle godine.
(Aca, 10. jun 2019 11:02)

A kako to igra? Zbrisao bi Nadala sa lica zemlje da su imali podjednake uslove, klinjo!

lignjoslav

pre 4 godine

Ja se nadam da novinar zna, da se na zavrsnom mastersu atp trka i atp lista izjednače.
Atp trka je bitna samo kao zanimljiv podatak o najboljem u kalendarskoj godini, a ono najbitnije se određuje atp listom (1 igrac sveta, 1 nosioc na turniru) a na kraju se kao sto rekoh obe liste poklope. Ovo Nadalovo "vođstvo" je potpuno irelevantno, a dokaz je upravo podatak koji je naveden u tekstu. Vec 3 godine Rafa zavrsi sezonu sljake na 1. mestu atp trke, a 6 meseci posle ima u toj trci duplo manje bodova. Niegova 1 mesta na atpl listi (i trci ) na kraju ranijih godina su iskljucivo ppsledica Novakovog pada. Zdravog i motivisanog Noleta ni na travi ne moze Federer da dobije, a Novaku je to najslabija a Federeru najjaca podloga.

Zuti

pre 4 godine

Trenutno imamo mrtvu utrku velike trojke za primat GOAT i kad svi završe karijere ne znam da li ćemo dobiti odgovor.

Osobno bih malu prednost dao Rafi iz jednog jedinog razloga.
Lik je totalno posvećen tenisu i kad gledaš krug oko njega ima veliku potporu porodice gdje crpi snagu - ujak Toni mentor, prijatelj Moya trener, devojka koja se ne exponira, sve je podređeno Rafi i njegovom radu.

Feđa - ima Mirku ali i godine na leđima, ne znam koliko još možda da traje njegov labuđi pev i teško da može više do GS titula.

Nole, možda i najkompletniji od svih njih nekako mentalno najslabiji - em nesređena priča oko porodice, brata, balkanski mentalitet koji je isplivao na RGu, uvek potreba da bude u centru pažnje, pretvara poraz u pobedu.

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe.
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.

Marko M

pre 4 godine

Jedva čekam Wimbledon.Udarni trio i ove godine su favoriti, ali mislim da Nadal osvaja,pogotovo sad kad je probio mentalnu barijeru prve nedelje Wimbledona i izgubio nesrećno ono prošlogodišnje polufinale od Novaka i plus sada ima ogromno samopouzdanje nakon osvajanja RG.
Biće baš zanimljivo!

Wlada

pre 4 godine

Nadal je ove godine izgubio 2 puta na sljaci pre RG sto mu se nije desilo na poslednjih 6,7 sezona, polako ide godinu dana betona pa cemo videti

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

Robert

pre 4 godine

Eeee, a onu prolecnu turneju, gde je Nole rano ispadao, zvali smo pametnim i namernim taktiziranjem kako bi se osvojio RG i sto duze ostao br. 1. Ne znam kojom logikom se racunalo da je lakse odbraniti silne poene u drugom delu sezone, nego uzeti sto vise na prolece kalo bi se rasteretio ostatak godine i dalo malo prostora za neki kiks.

Bodibond

pre 4 godine

Nema nikakve sanse Nadal na brzim podlogama
(Joakim, 10. jun 2019 12:21)

Ali zato Djokovic, do pre 6 meseci 22 igrac sveta ima ogromne sanse.

Ahmd

pre 4 godine

A sta ako Cicipas osvoji Wimbledon i još odigra dobro turnire na betonu.. Sta ćemo onda..A želje mu ne fali a generalno igra odličan tenis nema sta.Tako da može i on do prvog mjesta na kraju godine.I moram ponoviti bas mi zao sto nije bio u Nadalovoj polovini žreba.Generalno očekujem titulu od njega ili Rodzera na travi,a kasnije na betonu videćemo.

Dike.

pre 4 godine

Upamtite,za jedno 10-ak godina kad Nadal završi karijeru,samo će se odjednom pojaviti afera ala Lens Armstrong!!!! A već je dokazano da je Dr. Fuentes radio i sa Rafom tako da će ovo biti sve jedna velika sprdnja!!! Mnogo je novca u pitanju da bi se sad poteglo pitanje dopinga!!!

ili ili

pre 4 godine

Ja ne znam dokle više objašnjavati, Race lista i ATP lista se NE MOGU porediti. Dakle sa jedne strane komentariše se da je Nadal prvi na Race listi, a sa druge strane se kaže kako Novak ima da brani poene na ATP listi. Ili se gleda Race lista, na kojoj se ništa ne brani nego ko više osvoji poena do kraja sezone taj je prvi(trenutno vodi Nadal), ili ATP lista gde se brane poeni i gde Novak vodi, nikako uporedno. Dakle ako gledamo Race listu ko osvoji više poena do kraja sezone je prvi (tradicionalno Nadal drugi deo sezone lošije odigra, ali to naravno ne znači ništa, tek treba da se igra). Ako gledamo ATP listu Novak ima veliku prednost ali i više poena da brani, i opet sledi sezona trave i betona koja tradicionalno više leži Novaku, ali to opet ne znači ništa, tek treba da se igra).
Takođe Race lista se mnogo češće menja na početku sezone, iz prostog razloga što se tek osvajaju bitniji bodovi (primera radi i Federer je bio prvi na Race listi ove sezone u jednom trenutku).

Mrkva

pre 4 godine

Podatak da ovde dolaze na prvom mestu trolovi da komentarišu, govori o mentalnom stanju ovdašnjih ljudi.
Ako neko dete čita ovde komentare, neka shvati da treba da pobegne ne samo iz Srbije, već sa celog Balkana.

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Nosiše se ljetni dan do podne:
Nola b’jela pjena popanula,
Manu Nolo volej iz potaje,
Te loptica preskoči Rodžer Federera
Od učkura do grla bijela
oslobodi Srblje iz tamnice
Bogom brata Endija Mareja
Ruke šire, lice se ljube
Za junačko pitaju se zdravlje
A kad su se podnapili vina
Svaki svoga dohvati reketa
Da Kosovo srpsko oslobode
Na Vašington juriš načiniše
Sa Rusijom Srblje sjediniše
Da ih ima trista miliona
Da granice nema za Srbina
Do granice same vasione
Đe počinje Nebeska Srbija.

Uranio Đoković Novače,
Uranio prije jarka sunca,
Uranio rano u neđelju
A u svome dvoru bijelome
U Monaku mjestu skrovitome
Skrovitome od kletih dušmana
I ostalih poreskih organa,
Usta mlađan u zoricu ranu,
Okrete se licem ka istoku,
Baš istoku đe izvire sunce,
Pomoli se i triput prekrsti,
Nek zna Latin đe je pravoslavlje!
Prvi puta za majku Srbiju,
Za Srbiju majku da prevrne
I da druga nastane sudija,
Drugi puta za Kosovo ravno,
Kad si ravno što si vodoravno
Oj najskuplja riječi ukrštena,
Treći puta za vjernu ljubovcu
Vjernu ljubu, šećerli-Jelenu
Koja znade knjige indžijele,
Indžijele, knjige starostavne,
Doktorate i ostale stvari.
Prekrsti se i Bogu pomoli,
Ode Nolo brave da namiri,
Vode ledne da se podnapije,
Pa po b’jelom dvoru da pošeta,

kalkulator

pre 4 godine

Da, Nadal ima više poena od Novaka ali to je samo za ovu godinu. Inače, u ukupnom broju na ATP listi je daleko iznad Nadala i Federera. Interesantno da je za neke važniji broj poena u ovoj godini. Pitam se, zašto? Hmmm, zloba ti je čudo!

Djido

pre 4 godine

hoće li već da zabrane doping muka mi je od ovih "sportista" koji na licima imaju samo kožu
(seljadin, 10. jun 2019 11:46)

Djokovica?

Kika Majstor

pre 4 godine

Ruku na srce, Djoković je dostigao svoj maksimum na ovom RG, uz veliki uložen napor da tako igra, na tako neodrživo visokom nivou, a videli smo kako je prošao. Nije za očekivati da u nastavku sezone Djoković održi ovaj nivo igre. Neće on trenirati preko leta.

alfabet

pre 4 godine

Opet likuju Nole hejtera sve do nekog novog turnira gde će novak opet da cepa, a oni će opet da se vrate staroj priči, Nadal povredjen Federer mator ostali loši novak igra dosadan tenis, pa će onda da spiniju 20>15, pa onda 310 pa 100 titula itd I sve tako narednih 5-7 godina, i kad Nole obori sve rekorde, onda će biti priča može Novak imati sve ali Federer je Federer on igra najlepši tenis, njega svi vole i zato je on Goat.

Goki

pre 4 godine

Cinjenica je da ili postoje dva Nadala ili ovom jednom ponekad dozvole sarene pilule a ponekad ne.
(DEX, 10. jun 2019 12:23)

Uglavnom se primenjuje i na Djokovića, zar ne?

Armin

pre 4 godine

Nadal na brzim podlogama ima 14 finala ( 9 na betonu i 5 na travi ) u proteklih 15 godina - od 2005.godine i prvog osvojenog GS te osvojenih 6 titula...U tom periodu Federer 5 finala na šljaci, Đoković 4. Toliko...

Goki

pre 4 godine

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir
(Marko, 10. jun 2019 12:22)

To je trka za prvo mesto na ATP na kraju godine.

anica

pre 4 godine

Postovanje za Rafu, ali bi trebao da osvoji bar jedan zavrsni masters, ruzno je da igrac njegovog kalibra nije bar jednom slavio medju prvih osam tenisera sveta, inace price da Rafa ne zna da igra na travi i betonu su gluposti, mada one godine kako ga Dastin Braun pobedi na Vimbldonu, nesto slicno kao on Federera na RG. E zato sam misljenja da je Novak skup svega sto tenis poseduje kao igra, osim ako izuzmemo smec...nema kod Noleta velikih rupa u igri.

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Nisam gledao konferenciju za stampu.Jel barem spomenuo da je Tim bio premoren?.Da li mu je neki novinar bar postavio pitanje vezano na tu temu?.Ako nije on vise moje postovanje ne zasluzuje.Znam svi cete reci zabole ga za tvoje postovanje ali finale je moralo biti odlozeno za danas ako cemo da pricamo o nekom fer i korektnom tenisu.Ovako po meni ova titula je mnogo prljava.

Srbi na putu od Evrope

pre 4 godine

Pesnik i guslar propevao i vratio se u 18. vek. Čoveče, propao je i rok, samo se Mocart i Betoven drže, a ti guslaš kao slepi Filip i starac Milija.

Demar Derosan

pre 4 godine

Pokusajte da razumete da se Rafa rodio na sljaci, na njoj odrastao i zato je tu neprikosniven. Prvi tereni u istoriji tenisa npr. u Juznoj Americi su bili od mlevene cigle - sljake, jer je betin tada bio grub i vrlo tvrd za lagano trcanje i prebacivanje loptice. Rafa je dobar i na drugim podlogama, ali ni priblizno kao na sljaci. Od ukupno 18 gs titula, 12 na sljaci, 6 na svim drugim podlogama. Nije sporno da ce on uvek biti motivisan, ali njegova kolena, odskok loptice i hvatanje forhenda sa spinom nece ici kao na sljaci, tako da je na svim drugim podlogama igracki ranjiv. Snagu i volju ima, ali postoje i druge stvari koje iznenade, npr. ceste povrede koje vode poreklo od igre na betonu.

рајко

pre 4 godine

то сад није важно а шта јесте је чињеница да новак није освојио РГ а време му пролази

Pantagruel

pre 4 godine

Шта је ту страшно? Вимблдон сигурно неће освојити Надал. А вероватно ни US Open.

kvisko

pre 4 godine

Djokovic nek odbrani pola od tih bodova koje brani u preostalom delu sezone opet ce na kraju godine biti prvi jer Nadal na ostalim podlogama vise nije konkurentan.

CroFed

pre 4 godine

Jednostavno, ako nekim čudom Rafa odigra bolje Wimbledon i US Open od Novaka svrnut će s trona Srbina, sumnjam da se mogu Roger ili Thiem umiješati u borbu za jedinicu

luke

pre 4 godine

prvo nista na sljaci ove sezone - onda mu odobrili dozu i pobedi u rimu i parisu - mnogo providno
(gandra, 10. jun 2019 12:44)

Buahahaha, "doza" mu popravila forhend, dodala ravan bekhend u igru i poboljšala mu slice servu!!! Buahahahaha!!! Komedija!

C i n i k

pre 4 godine

Nadal je trenutno u boljoj formi od Novaka ali i ne mnogo boljoj.
Da je Novak igrao bez kise i vetra pobedio bi Tima bez problema i mislim da bi u finalu osvojio RG.
Ali ok,videli smo da nije bilo tako..navijacemo,sad ide trava..

lignjoslav

pre 4 godine

@kad porastem bi.
Niti jedna stvar koju si naveo nema logike.
Ukoliko Nadal bude osvojio 1 GS više nece Federer biti zapamcen kao najbolji. Jednostavno tenis je individuqlan sport, i ako neko ima najvise GS (to je prvi i najvazniji parametar) onda je on GOAT. Nije ovo fudbal, nema glasanja, nije neko Goat jer igra najlepsi tenis i jer neko ima takav utisak. Poprilicno je lako u individiualnim sportovima odrediti najboljeg. Trenutno je GOAT Federer, od trenutka kada je pretekao Samprasa.
A za Novaka,...ukoliko stvarno se saplete do kraja karijere i osvoji 1 gs manje, onda cu priznati da si u pravu. Pptpuno je besmisleno posle jednoh izgubljenog GS od poslednja 4 reci da taj bio presudan. Nece Novak ni svaki beton uzeti, ali 2 gs godisnje i za 3 godine eto ga ispred Federera.
Ali realno je da ukoliko bude zdrav, da ce ga preteci, jer je mlađi u godina, a realno je 1. favorit svugde sem na RG. Naravno i Rafa je blizu...ali na travi i na betonu ipak sve zavisi od Novaka. Wimledon je jako usporio ppdlogu u odnosu na pocetak veka zato i Fedeter dima daleko manje uspeha.Cak ga i Rafa dobija, a Novak cak ima i pozitivan skor protiv njega. A Novaku je to daleko pd idealne podloge.
Borba za zvanje Goata ce se voditi sad je vec jasno između Novaka i Nadala, jer je Nadal 2. favorit na betonu na svakom GS. Ako Novak podbaci a hoce par puta sigurno u narednih 2,3 godine, Nadal ima dobru sansu da ukoliko te kikseve iskoristi inuzzme poneki GS van Pariza, da bude Goat na kraju karijere. Cak mislim da je ovom titulom on blizi tome, jer ce razlika izmedu njih i hiti u par GS. Siguran sam da ce obojica biti ispred Federera...opet naravno ukoliko ne bude nekih tezih povreda i velikih pauza

Ivan

pre 4 godine

A gde bi bio Nadal,da se dva Slema igra na sljaci?
(Treca vecnost, 10. jun 2019 12:57)

I ovaj jedan ne znaju da ogranizuju kako treba, da ih ima dva prestao bi da pratim tenis. U ostalom dokazano je da igraci koji dobro igraju sljaku, nemaju previse uspeha van te podloge, tako da ne bi bilo fer prema teniserima koji nisu ograniceni u tom smislu da se uvede jos jedna takva obilata pomoc ogranicenim teniserima.

x

pre 4 godine

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe. 
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.
(Zuti, 10. jun 2019 11:47)

A sta ce mu 9 GS?! Njemu treba ukupno 20 da bi bio GOAT. Na ovom nivou će igrati sigurno ove i sledeće godine. Neka od tih 6 osvoji 3 ili 4 što je realno. I već je prišao blizu 20.
Nadal do kraja karijere može da osvoji još jedan Rolan Garos, to je maksimum. Federer više ne može da osvoji GS. Možda da proba Vimblfon ove godine, ali teško.
Ne kažem da će Nole doći do cifre 20, ali da će biti bar blizu - u to sam ubeđen!
Moja procena je da će najmanje osvojiti 18, a maksimum je 21.
Što se tiče drugih rekorda:
1) Broj nedelja na broju jedan - to je već praktično gotova stvar. Treba mu jedan GS od naredna 3 i dobri rezultati (polufinala npr.) na ostala dva.
2) broj mastersa - narednih 6 mastersa se igra na betonu. Mislite da uzeti više od Nadala?!
3) pozitivan medjsobni skor sa big 4 - to već ima
Sa ovakvim dostignućima bi i sa 18 GS titula mogao da udje u priču za GOAT-a.

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

lel

pre 4 godine

"Zanimljivo je da je ovo gtreća uzastopna sezona kada je reč o ATP Trci u trenutnu po završetku Rolan Garosa".

Šta bi trebalo da znači ova rečenica? O.o

bred i anđelina

pre 4 godine

Sve ove komentare protiv našeg Noleta piše jedna osoba iz Vašingtona ili Brisela pod više različitih nikova. Ali ni Federerovih 30 srebrnjaka ne može promeniti činjenicu da narod koji je postavio temelje za nastanak Grčke i Rimske antičke civilizacije ima GOAT-a i najboljeg sportistu sveta!

raske

pre 4 godine

Sve je to lepo, ali pogledajte vi koliko Nole ima ukupno bodova, duplo vise nego drugoplasirani iza njega... ne sekirajte se vi za njega nish, bice on u Londonu.

MOE

pre 4 godine

Kada neko nekoga prestigne to znaci da je ispred njega zar ne? Na ATP listi Nadal nije ispred Novaka. Te liste od pocetka godine ili u poslednjih 7 godina i 5 meseci interesuju koga i kome su bitne? Djokovic je prvi na ATP listi i niko ga nije prestighao.

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo što je novak uradio posle zasicenja i opeacije povratkom i uzeti 3.slema bez dobre forme jedan odneo vetar se granici sa ludilom više nego perfektno kad se novaku igra stvarno ga je teško dobiti i to nevazno dal je trava ili pesak ili beton totalno nevazno podigao bi on i ovaj pariz sigurno ali se protiv prirode nemoze.

Sasha

pre 4 godine

@ najbolje je opancarev:
Ma, da. Kako da ne. Organizatori da odgode finale u nedjelju, suncan dan bez imalo vjetra, uz sve unaprijed prodate karte, da bi ga pomjerili za kisni ponedjeljak (uz naredna cetiri kisovita dana u Parizu po prognozi), samo da bi se Nadalovi hejteri, koji pukose od muke sto je osvojio 12-ti naslov u Parizu, ponadali njegovom sunovratu. Bas se takvi pitaju kako da vode finalni mec na Grand Slam turnirima, nema sta!

da da

pre 4 godine

@Ivan
A ne znaju zato što se tebi ne svidja, a ne svidja ti se jer Djokovic ne osvaja, inače je najbolje organizovan (godinama ga proglašavaju).

Nebojsa

pre 4 godine

Sto je bilo bodova u ovoj sezoni Djokovic je mogao da uzme .Sad idu turniri gde ih on osvajao ili je uzimao velike bodove
Jedino sto moze do kraja sezone da ih brani ili ce ih pogubiti u koliko ne bude osvajao turnire.

KadPorastemBićuKengur

pre 4 godine

Mislim da ovim porazom prestizanje Federera u broju GS postaje nemoguća misija. Đoković je postavio neke rekorde, možda u najboljoj eri muškog tenisa, ali GOAT neće biti. Federer, čak i da ga Rafa stigne biće zapamćen kao najbolji u istoriji.
Đokoviću naklon do zemlje, jer boljeg sportistu u individualnim sportovima Srbija nije imala.

Zoran

pre 4 godine

Nadal(33) 18, 34 0| 52
Federer(38) 20, 27 6|53
Djokovic(32) 15 33 5|53
Ime god. GS M ZM uk.
Nadal osvajanjem RG i Rima ravnopravno je usao u trci za GOAT svih vremena.
Sto se tice ATP, Novak je ubedljiv trenutno
Djokovic 12700
Nadal 7.900
Federer 6.400.

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal svaka čast na 12 RG !! Neverovatno i po meni nemadmasivo za mnoge koji budu igra li na toj podlozi u budućnosti. A što se tiče races liste?? Sasvim očekivanoo dosad jer rezultat koji pravi Rafaa sa šljakom daje tu blagu prednost uprkos činjenici da nije ponovo osvojioo Barselonu i Monte Karloo al je osvojio Rim i Rolan Garos sa finalom AO Opena i SF IW mu daje za pravo bude ispred Novaka koji ima veliku bodovnu zalihu od prošle godine pa čak ove gde je osvojio Australiju i Madrid..sledi Vimbldon gde treba da ponove rezultat od prošle godine posebnoo Novak koji uzeo VMB,US OPEN,CIN,ŠAN, finale Kvinsa,Pariz i završni turnir..dakle Novak će biti teškoo da se održi na prvom mestu jer Rafa osim SF VMB,US Opena i Toronta nema šta..realnoo da on pre u trci na kraju kao br.1 negoo Rodžer koji teško protiv njih dvojice da će imat šta da traži na GS..Tako da će biti zanimljivoo do samog krajaa sezone odnosno drugi deoo sezone gde posle Vimbldona tj američkog betona biti jasnoo mnogo togaa.

Laza4

pre 4 godine

Ništa alarmantno, naprotiv. Novak je osvojio do sada mnogo veći broj poena nego u odnosu na prethodnu godinu. Osvojio je već jedan GS, jedan masters i igrao polufinale GS.

Race lista ustvari pokazuje da su nove nade, već sad ipak daleko iza po poenima (Cicipas, Zverev, Tim). Tako da se trka za broj 1 na kraju godinu svodi na Novaka ili Rafu. A završena je sezona šljake, koja je bila jedna od lošijih u Rafinoj karijeri, bez obzira na osvajanje RG.

p.s. Nadam se finalu Vimbldona Đoković - Nadal.

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Dajte ljudi, kako uopšte vidite pretnju u Nadalu? On je lošiji mnogo i od Federera i od Novaka na ostalim podlogama, i sa kim god se bude susreo na Wimbledonu, sa izvučenim setom može biti zadovoljan. Prava bitka će se voditi između Novaka i Rogera, možda je trenutno Roger malo bolji (igrao finale IW i izgubio (ni Thiem ne zna kako ga je preokrenuo), osvojio Dubai i Miami, dok je Novak osvojio AO i rano ispadao na ovim turnirima). Kvote za osvajanje Wimbledona su manje više realne, na Novaka 2.5, na Rogera 4 i na Rafu 6.5, videćemo kako će im prijati veliko ubrzanje podloge na Wimbledonu posle RG. Ukoliko Novak ne bude igrao nigde a Federer bude igrao Halle, ipak Federeru dajem malu prednost.

Atepe

pre 4 godine

https://www.atpcountry.com/#!/app/ranking

Ovo je zanimljiv podatak,nigde nisam video da je neko pisao o tome.

10 Španaca i Francuza na listi, ali SRB je ATP broj jedan sa 5 igrača u top 💯.

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Djido

pre 4 godine

@Jumko

Mislio sam da je kod tebe samo pismenost u deficitu...

@pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

Iako je to verovatno ep spevan iz zluradosti, dao sam ti plus za trud i zato što me zanima šta je dalje bilo.

Goran

pre 4 godine

Novak je osvojio 2.000 poena u Melburnu a onda 2.725 na svim ostalim turnirima zajedno. Prilicno mrsav ulov nakon Melburna ali njegova sreca je sto su poeni rasporedjeni na mnogo igraca. To moze biti i opasno jer ko god iz vrha da osvoji Vimbldon postace automatski veliki kandidat za prvo mesto na kraju godine. Plasim se vise Cicipasa nego Federera i Nadala.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nema veze nole uzeo si 3 od 4.moguca sa 50.posto forme sledece godine uzimas 2 slema jedan u dvorani drugi u parizu nemoze svake godine u parizu krojiti vreme kao ove nesto razmislja wimbledon nole stize barem do polufinala nadal ispada 2.kolo autralia ili us open jednog sigurno dizeš a verujem i parizku šljaju vidim,da si opet dosta digao nivo forme ako bude sve normalno uzimaš barem 2.neko nov,če uzeti 1.dok za 1 ima mnogo favorita.

bred i anđelina

pre 4 godine

Djoković je namerno izgubio na RG, jer njega RG nije ni interesovao. To je samo bilo tempiranje forme za Vimbldon. RG je nebitan turnir. Ali Federer, Zapad, autošovinisti i dušmani ne znaju da će naš Nole sve poene odbraniti do kraja sezone! Odbraniće svaki poen i do kraja karijere imati 600 nedelja na prvom mestu i 32 GS. Ko se ne slađe samnom taj je komšija i/ili hejter!

Crole

pre 4 godine

Naprjed Nadal, oleo le, oleo le
Naprjed Nadal svitski sampione...
Oj nadale nase rosno cvjece,
zatobom se cila Hrvatska, Velika Albanija i Herceg-Bosna krece
Nadal!!! Nadal!! Nadal!

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Eto otud Rodžer Federera
Na ruci mu sat sa brilijantom,
U džepu mu sir u celofanu
Pe-ha mu je vrijednost neutralna
Vadi reket od same platine
Na njemu je deset brilijanta
Na njemu su slova vatikanska
Vatikanska i slova otmanska
I logoi Najka i Omege
Reket basa nebu pod oblake
Dočekuje u bijele ruke
Ciknu Rodžer kano guja ljuta
„Oj sivi tiću, Nolu Đokoviću,
Ja sam ovđe namet nametnuo
Da se Srbin švajcarči jal siječe
Kolijevku Srpstva da izdade
Već čuješ li, Nolo Đokoviću
Vadi đorde da se opsiječe
Hoću s tobom rujno piti vino
Ja ću vladat prvi, a ti drugi.“
Al besjedi Nolo Đokoviću:
„Džempereru, Rodžer Federeru,
Hodi vamo da megdan dijelimo,
Biću prvi a drugi nikada!“
Potegoše junačke rekete,
jedan drugom juriš učiniše:
manu bekend Đokoviću Nolo,
paralelu Rodžer mu povrati,
prebi mu je u tri polovine,
pak poteže svog reketa naglo,
da udari Nola Đokovića,
al’ podbaci svog reketa Nolo,
i izbi mu reket iz balčaka.
Namjeri se junak na junaka,
Federere na deli Novaka;
niti može da obori Nola,
nit’ se dade Rodžer oboriti.

Kiza

pre 4 godine

A, to sto se Nadal konstantno dopinguje to nema veze. Sve je ovo tenuska federacija uradila sa razlogom da Novak ne bi dva puta uzastopno uzeo sva cetiri najaca turnira.

Jumko

pre 4 godine

Statistika u rangu nolovaca, koja se zaboravlja za par godina... Ono sto je bitno svuda osim u jednoj drzavi, to je jedan, najvazniji, trofej vise... 18>15! Kako stvari stoje, ni Rafu niko nece prestici narednih 10 godina sigurno.

broz

pre 4 godine

Da, tako je Nadal je ovog trenutka prvi za 2019,ali vrlo neubedljivo, s obzirom na činjenicu da je šljaka gotova stvar... Rafa je upravo završio sezonu, on igra još vimbldon (možda 1/4 finale), dva mastersa u severnoj americi (možda 1/2 na jednom), i zadnji turnir u sezoni us open... Sa ovim rezultati a rafa može do max 8000 bodova do kraja sezone... A novak... Dva finala gren slemova minimum, dve titule od četri preostala mastersa na betonu, minimum finale završnog turnira... Ide na preko 10.000 na kraju sezone... Tako da nema mnogo brige...

Marko M

pre 4 godine

Jedva čekam Wimbledon.Udarni trio i ove godine su favoriti, ali mislim da Nadal osvaja,pogotovo sad kad je probio mentalnu barijeru prve nedelje Wimbledona i izgubio nesrećno ono prošlogodišnje polufinale od Novaka i plus sada ima ogromno samopouzdanje nakon osvajanja RG.
Biće baš zanimljivo!

Usa

pre 4 godine

Naravno da ga je prestigao. Tako mi je drago zbog Rafe, osvojio je 18 grend slemova, cime je zacementirao drugo mesto GOAT liste i vrlo je moguce da ce prestici najboljeg, Rodzera. To su jedina dva prava, najbolja tenisera. Kulturni, bez kuknjave na uslove meca kao neki, ne odustaju nikada i igraju najbolje.

miro

pre 4 godine

Ne mogu se diviti ili čestitati Nadalu jer mi više ne liči na ljudsko biće. Pogledajte samo njegov pogled; definitivno se promjenio. Šta je legalno danas u smislu stimulansa nije isto što i fer i sportski.

Ivan NK

pre 4 godine

Nadal je obicno prvi u ATP Race-u, u ovo doba godine(sezona na sljaci nosi oko 6000 bodova), ali onda krece pad do US Opena, a nakon US Opena ga nema nigdje.

limeni

pre 4 godine

Evo i tabu teme...Možda je redakcija nakon dugog i napornog sastanka shvatila da i mi imamo internet te se ova lista ne može sakriti :) Sad kad navale botovi da spinuju kako ova lista nikoga ne zanima.

kalkulator

pre 4 godine

Da, Nadal ima više poena od Novaka ali to je samo za ovu godinu. Inače, u ukupnom broju na ATP listi je daleko iznad Nadala i Federera. Interesantno da je za neke važniji broj poena u ovoj godini. Pitam se, zašto? Hmmm, zloba ti je čudo!

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Dajte ljudi, kako uopšte vidite pretnju u Nadalu? On je lošiji mnogo i od Federera i od Novaka na ostalim podlogama, i sa kim god se bude susreo na Wimbledonu, sa izvučenim setom može biti zadovoljan. Prava bitka će se voditi između Novaka i Rogera, možda je trenutno Roger malo bolji (igrao finale IW i izgubio (ni Thiem ne zna kako ga je preokrenuo), osvojio Dubai i Miami, dok je Novak osvojio AO i rano ispadao na ovim turnirima). Kvote za osvajanje Wimbledona su manje više realne, na Novaka 2.5, na Rogera 4 i na Rafu 6.5, videćemo kako će im prijati veliko ubrzanje podloge na Wimbledonu posle RG. Ukoliko Novak ne bude igrao nigde a Federer bude igrao Halle, ipak Federeru dajem malu prednost.

Larry

pre 4 godine

Evo korisnih info (objavite komentar da bi ljudi znali):

NDj:
ima: 12715
brani: 7990

RN:
ima: 7945
brani: 2500

Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!

Sale

pre 4 godine

Djokovic kako trenutno igra nece odbraniti poene koje je skupio od Vimbldona prosle godine.
(Aca, 10. jun 2019 11:02)

A kako to igra? Zbrisao bi Nadala sa lica zemlje da su imali podjednake uslove, klinjo!

Dike.

pre 4 godine

Upamtite,za jedno 10-ak godina kad Nadal završi karijeru,samo će se odjednom pojaviti afera ala Lens Armstrong!!!! A već je dokazano da je Dr. Fuentes radio i sa Rafom tako da će ovo biti sve jedna velika sprdnja!!! Mnogo je novca u pitanju da bi se sad poteglo pitanje dopinga!!!

x

pre 4 godine

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe. 
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.
(Zuti, 10. jun 2019 11:47)

A sta ce mu 9 GS?! Njemu treba ukupno 20 da bi bio GOAT. Na ovom nivou će igrati sigurno ove i sledeće godine. Neka od tih 6 osvoji 3 ili 4 što je realno. I već je prišao blizu 20.
Nadal do kraja karijere može da osvoji još jedan Rolan Garos, to je maksimum. Federer više ne može da osvoji GS. Možda da proba Vimblfon ove godine, ali teško.
Ne kažem da će Nole doći do cifre 20, ali da će biti bar blizu - u to sam ubeđen!
Moja procena je da će najmanje osvojiti 18, a maksimum je 21.
Što se tiče drugih rekorda:
1) Broj nedelja na broju jedan - to je već praktično gotova stvar. Treba mu jedan GS od naredna 3 i dobri rezultati (polufinala npr.) na ostala dva.
2) broj mastersa - narednih 6 mastersa se igra na betonu. Mislite da uzeti više od Nadala?!
3) pozitivan medjsobni skor sa big 4 - to već ima
Sa ovakvim dostignućima bi i sa 18 GS titula mogao da udje u priču za GOAT-a.

Ivan

pre 4 godine

A gde bi bio Nadal,da se dva Slema igra na sljaci?
(Treca vecnost, 10. jun 2019 12:57)

I ovaj jedan ne znaju da ogranizuju kako treba, da ih ima dva prestao bi da pratim tenis. U ostalom dokazano je da igraci koji dobro igraju sljaku, nemaju previse uspeha van te podloge, tako da ne bi bilo fer prema teniserima koji nisu ograniceni u tom smislu da se uvede jos jedna takva obilata pomoc ogranicenim teniserima.

Nebojša

pre 4 godine

Ništa neobično Nadal je godinama unazad uz retke izuzetke bio prvi u atp trci posle roland garosa jer je često osvajao turnir uz još masters ili dva a ponekad i sva tri koji se igraju na šljaci sada ide trava pa beton tamo je Novak taj koji će da uzme više poena nemam ni najmanje sumnje da će ostati no1 i ovu godinu.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Njih 3 100 godina a prvi u svakoj statističkoj koloni...Ode muški tenis na nivo statiticke greške kada se ova 3 majstora penzionisu...

Leonardo

pre 4 godine

Koliko god mi je pase način na koji Novak proslavlja pobede, ovo Nadalovo mi je još bezveznije.Grize svaki trofej. Smešno. Ostaće bez zuba, definitivno.

slaviša šmigič

pre 4 godine

ovo što je novak uradio posle zasicenja i opeacije povratkom i uzeti 3.slema bez dobre forme jedan odneo vetar se granici sa ludilom više nego perfektno kad se novaku igra stvarno ga je teško dobiti i to nevazno dal je trava ili pesak ili beton totalno nevazno podigao bi on i ovaj pariz sigurno ali se protiv prirode nemoze.

C i n i k

pre 4 godine

Nadal je trenutno u boljoj formi od Novaka ali i ne mnogo boljoj.
Da je Novak igrao bez kise i vetra pobedio bi Tima bez problema i mislim da bi u finalu osvojio RG.
Ali ok,videli smo da nije bilo tako..navijacemo,sad ide trava..

raske

pre 4 godine

Sve je to lepo, ali pogledajte vi koliko Nole ima ukupno bodova, duplo vise nego drugoplasirani iza njega... ne sekirajte se vi za njega nish, bice on u Londonu.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nema veze nole uzeo si 3 od 4.moguca sa 50.posto forme sledece godine uzimas 2 slema jedan u dvorani drugi u parizu nemoze svake godine u parizu krojiti vreme kao ove nesto razmislja wimbledon nole stize barem do polufinala nadal ispada 2.kolo autralia ili us open jednog sigurno dizeš a verujem i parizku šljaju vidim,da si opet dosta digao nivo forme ako bude sve normalno uzimaš barem 2.neko nov,če uzeti 1.dok za 1 ima mnogo favorita.

Sedera

pre 4 godine

NDj:
ima: 12715
brani: 7990
RN:
ima: 7945
brani: 2500
Bice tesno, posebno ako Nadal igra kraj sezone gde brani 0!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Larry, 10. jun 2019 09:26)

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.

Bodibond

pre 4 godine

Nema nikakve sanse Nadal na brzim podlogama
(Joakim, 10. jun 2019 12:21)

Ali zato Djokovic, do pre 6 meseci 22 igrac sveta ima ogromne sanse.

Tenisko

pre 4 godine

Najbitnije je sa je prošla šljaka!
(alek, 10. jun 2019 18:34)

Šteta da je prošla šljaka, najbolja i najinteresantnija pidloga. Najlepši tenis za gledanje.

doktor

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste" cuj kakva glupost..hahahahahah na kraju godine su obe liste iste u poen..tj, koliko god poena osvojis u jednoj godini toliko imas i u ukupnoj listi,nebitno sta si uradio u prosloj godini..

Pantagruel

pre 4 godine

Шта је ту страшно? Вимблдон сигурно неће освојити Надал. А вероватно ни US Open.

pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

pre 4 godine

Nosiše se ljetni dan do podne:
Nola b’jela pjena popanula,
Manu Nolo volej iz potaje,
Te loptica preskoči Rodžer Federera
Od učkura do grla bijela
oslobodi Srblje iz tamnice
Bogom brata Endija Mareja
Ruke šire, lice se ljube
Za junačko pitaju se zdravlje
A kad su se podnapili vina
Svaki svoga dohvati reketa
Da Kosovo srpsko oslobode
Na Vašington juriš načiniše
Sa Rusijom Srblje sjediniše
Da ih ima trista miliona
Da granice nema za Srbina
Do granice same vasione
Đe počinje Nebeska Srbija.

Uranio Đoković Novače,
Uranio prije jarka sunca,
Uranio rano u neđelju
A u svome dvoru bijelome
U Monaku mjestu skrovitome
Skrovitome od kletih dušmana
I ostalih poreskih organa,
Usta mlađan u zoricu ranu,
Okrete se licem ka istoku,
Baš istoku đe izvire sunce,
Pomoli se i triput prekrsti,
Nek zna Latin đe je pravoslavlje!
Prvi puta za majku Srbiju,
Za Srbiju majku da prevrne
I da druga nastane sudija,
Drugi puta za Kosovo ravno,
Kad si ravno što si vodoravno
Oj najskuplja riječi ukrštena,
Treći puta za vjernu ljubovcu
Vjernu ljubu, šećerli-Jelenu
Koja znade knjige indžijele,
Indžijele, knjige starostavne,
Doktorate i ostale stvari.
Prekrsti se i Bogu pomoli,
Ode Nolo brave da namiri,
Vode ledne da se podnapije,
Pa po b’jelom dvoru da pošeta,

рајко

pre 4 godine

то сад није важно а шта јесте је чињеница да новак није освојио РГ а време му пролази

kvisko

pre 4 godine

Djokovic nek odbrani pola od tih bodova koje brani u preostalom delu sezone opet ce na kraju godine biti prvi jer Nadal na ostalim podlogama vise nije konkurentan.

MOE

pre 4 godine

Kada neko nekoga prestigne to znaci da je ispred njega zar ne? Na ATP listi Nadal nije ispred Novaka. Te liste od pocetka godine ili u poslednjih 7 godina i 5 meseci interesuju koga i kome su bitne? Djokovic je prvi na ATP listi i niko ga nije prestighao.

Kika Majstor

pre 4 godine

Ruku na srce, Djoković je dostigao svoj maksimum na ovom RG, uz veliki uložen napor da tako igra, na tako neodrživo visokom nivou, a videli smo kako je prošao. Nije za očekivati da u nastavku sezone Djoković održi ovaj nivo igre. Neće on trenirati preko leta.

alfabet

pre 4 godine

Opet likuju Nole hejtera sve do nekog novog turnira gde će novak opet da cepa, a oni će opet da se vrate staroj priči, Nadal povredjen Federer mator ostali loši novak igra dosadan tenis, pa će onda da spiniju 20>15, pa onda 310 pa 100 titula itd I sve tako narednih 5-7 godina, i kad Nole obori sve rekorde, onda će biti priča može Novak imati sve ali Federer je Federer on igra najlepši tenis, njega svi vole i zato je on Goat.

nostalgija

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.
(Sasha, 10. jun 2019 09:03)

Prijatelju, ti na vest o rejs listi, koju i sam pominjes pricas kako novak brani mnogo bodova. Prosto je, Djokovic treba do lraja se sezone da bude bolji od Nadala za 800 bodova i bice br. 1 na kraju godine. Realno, sanse za to su 90%, jer Nadal da bi se nadao necemu, morao je mnogo vecu prednost da napravi, uzimajuci u obzir da je sezone sljake prosla.

Sasha

pre 4 godine

Konacno realna i objektivna analiza, jer svi znamo da se na kraju sezone Race i obicna lista poklope, jer se radi o zadnjih 12 mjeseci. Takodje znamo da od sada pa do kraja sezone, Novak brani mnogo vise bodova nego Nadal, ukljucujuci dva Grand Slama i Cincinnati, dok Nadal brani samo Canadian Open. Tek sada pocinje pravi izazov za Novaka.

anica

pre 4 godine

Postovanje za Rafu, ali bi trebao da osvoji bar jedan zavrsni masters, ruzno je da igrac njegovog kalibra nije bar jednom slavio medju prvih osam tenisera sveta, inace price da Rafa ne zna da igra na travi i betonu su gluposti, mada one godine kako ga Dastin Braun pobedi na Vimbldonu, nesto slicno kao on Federera na RG. E zato sam misljenja da je Novak skup svega sto tenis poseduje kao igra, osim ako izuzmemo smec...nema kod Noleta velikih rupa u igri.

Ahmd

pre 4 godine

A sta ako Cicipas osvoji Wimbledon i još odigra dobro turnire na betonu.. Sta ćemo onda..A želje mu ne fali a generalno igra odličan tenis nema sta.Tako da može i on do prvog mjesta na kraju godine.I moram ponoviti bas mi zao sto nije bio u Nadalovoj polovini žreba.Generalno očekujem titulu od njega ili Rodzera na travi,a kasnije na betonu videćemo.

najbolji je opancarev lepak.

pre 4 godine

Nisam gledao konferenciju za stampu.Jel barem spomenuo da je Tim bio premoren?.Da li mu je neki novinar bar postavio pitanje vezano na tu temu?.Ako nije on vise moje postovanje ne zasluzuje.Znam svi cete reci zabole ga za tvoje postovanje ali finale je moralo biti odlozeno za danas ako cemo da pricamo o nekom fer i korektnom tenisu.Ovako po meni ova titula je mnogo prljava.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Nadal svaka čast na 12 RG !! Neverovatno i po meni nemadmasivo za mnoge koji budu igra li na toj podlozi u budućnosti. A što se tiče races liste?? Sasvim očekivanoo dosad jer rezultat koji pravi Rafaa sa šljakom daje tu blagu prednost uprkos činjenici da nije ponovo osvojioo Barselonu i Monte Karloo al je osvojio Rim i Rolan Garos sa finalom AO Opena i SF IW mu daje za pravo bude ispred Novaka koji ima veliku bodovnu zalihu od prošle godine pa čak ove gde je osvojio Australiju i Madrid..sledi Vimbldon gde treba da ponove rezultat od prošle godine posebnoo Novak koji uzeo VMB,US OPEN,CIN,ŠAN, finale Kvinsa,Pariz i završni turnir..dakle Novak će biti teškoo da se održi na prvom mestu jer Rafa osim SF VMB,US Opena i Toronta nema šta..realnoo da on pre u trci na kraju kao br.1 negoo Rodžer koji teško protiv njih dvojice da će imat šta da traži na GS..Tako da će biti zanimljivoo do samog krajaa sezone odnosno drugi deoo sezone gde posle Vimbldona tj američkog betona biti jasnoo mnogo togaa.

MK

pre 4 godine

Novak do kraja US opena brani 5900 poena (Wimbledon 2000, Toronto 90, Cinci 1000, US open 2000) sto je realno puno, plus jos oko 2600 do kraja godine (Shangai 1000, Paris 600, Zavrsni turnir 1000).Sto je ukupno 8500 poena.
Nadal do kraja US opena tj kraja godine brani 2440 poena (Wimbledon 720, Toronto 1000, US open 720) Posle vise nije igrao.
Mislim da ce do kraja godine biti jako zanimljiva trka!Novak i ne mora sva da osvaja ali mora dogurati do zavrsnice.Nadal je na kraju godine obicno losiji i ne leze mu dvoranski uslovi...Ali svaki poen se broji, tako da ce tu biti napredka.Nole moze prijaviti Peking ako bude htio.Ali mislim da mora da se zestoko bori do kraja godine.Ako uspije da bude prvi do kraja bice mu to oko 283 nedelja na prvom mjestu a sa januarom bi mogao da prestigne i Samprasa koji ima 286 nedelja na prvom mjestu!

Laza4

pre 4 godine

Ništa alarmantno, naprotiv. Novak je osvojio do sada mnogo veći broj poena nego u odnosu na prethodnu godinu. Osvojio je već jedan GS, jedan masters i igrao polufinale GS.

Race lista ustvari pokazuje da su nove nade, već sad ipak daleko iza po poenima (Cicipas, Zverev, Tim). Tako da se trka za broj 1 na kraju godinu svodi na Novaka ili Rafu. A završena je sezona šljake, koja je bila jedna od lošijih u Rafinoj karijeri, bez obzira na osvajanje RG.

p.s. Nadam se finalu Vimbldona Đoković - Nadal.

bred i anđelina

pre 4 godine

Sve ove komentare protiv našeg Noleta piše jedna osoba iz Vašingtona ili Brisela pod više različitih nikova. Ali ni Federerovih 30 srebrnjaka ne može promeniti činjenicu da narod koji je postavio temelje za nastanak Grčke i Rimske antičke civilizacije ima GOAT-a i najboljeg sportistu sveta!

Uf

pre 4 godine

Rile
Da se ne igra sljaka, da ta podloga ne postoji, kako mislis da bi Rafa trenirao na toj podlozi? Logicno je, da bi trenirao na onoj koja postoji i bio isto uspesan. To sto ga ne zanimaju druge podloge, jer postoji sljaka, ne znaci da bi bilo tako da ne postoji. Meni je bar to logicno, ali verovatno ne razmisljam kao vecina. Uopste mi nije jasno, kako neko napise komentar, da ne postoji sljaka Rafe ne bi bilo ni na mapi. Pritom ni jednog trenutka ne razmisli, da bi trenirao na podlozi koja postoji, zato sto ne moze na onoj koja ne postoji.

Zambezi

pre 4 godine

Ali svaki put kad objave stanje na race listi jave se likovi koji ne znaju razliku izmedju race liste i atp liste i odbrane poena. Novak Djokovic je vec 19-ak godina pri samom teniskom vrhu i ljudi i dalje ne znaju kako se formira atp lista pa krecu sa nebulozama o tome kako neko namerno izgubi neki turnir da bi sledece godine manje poena branio. Strasno!!!

Goran

pre 4 godine

Novak je osvojio 2.000 poena u Melburnu a onda 2.725 na svim ostalim turnirima zajedno. Prilicno mrsav ulov nakon Melburna ali njegova sreca je sto su poeni rasporedjeni na mnogo igraca. To moze biti i opasno jer ko god iz vrha da osvoji Vimbldon postace automatski veliki kandidat za prvo mesto na kraju godine. Plasim se vise Cicipasa nego Federera i Nadala.

IL

pre 4 godine

Sve cestitke Rafi na 12. RG trofeju! Cestitke i na primerenom sportskom ponasanju. Ne ide okolo medju navijacima da se sepuri i razmece u toku turnira. Ne slavi novi trofej pre nego ga osvoji. Zna da cuva svoju energiju i emocije i zna kako da skine sav pritisak sa sebe. Svaka cast!

no1e

pre 4 godine

Sve zavisi od Novakovih ambicija. Ako sada donose odluku da mu je stalo da godinu završi kao broj 1 i napravi plan života i rada prema tome, tako će i biti. Pogotovo na Wimbledon-u ne bi trebalo da bude problema. U poslednjih nekoliko godina Wimbledon je posebno značajan i drag Novaku. Baš tu je 2014-te godine, posle duge pauze, konačno osvojio GS titulu. Da ne govorimo o značaju prošlogodišnjeg osvajanja, posle povrede i mukotrpnog perioda podizanja forme i redefinisanja svog teniskog bića... Verujem da će Nole i ove godine gricnuti malo trave sa centralnog terena :-)

lignjoslav

pre 4 godine

Ja se nadam da novinar zna, da se na zavrsnom mastersu atp trka i atp lista izjednače.
Atp trka je bitna samo kao zanimljiv podatak o najboljem u kalendarskoj godini, a ono najbitnije se određuje atp listom (1 igrac sveta, 1 nosioc na turniru) a na kraju se kao sto rekoh obe liste poklope. Ovo Nadalovo "vođstvo" je potpuno irelevantno, a dokaz je upravo podatak koji je naveden u tekstu. Vec 3 godine Rafa zavrsi sezonu sljake na 1. mestu atp trke, a 6 meseci posle ima u toj trci duplo manje bodova. Niegova 1 mesta na atpl listi (i trci ) na kraju ranijih godina su iskljucivo ppsledica Novakovog pada. Zdravog i motivisanog Noleta ni na travi ne moze Federer da dobije, a Novaku je to najslabija a Federeru najjaca podloga.

Zuti

pre 4 godine

Trenutno imamo mrtvu utrku velike trojke za primat GOAT i kad svi završe karijere ne znam da li ćemo dobiti odgovor.

Osobno bih malu prednost dao Rafi iz jednog jedinog razloga.
Lik je totalno posvećen tenisu i kad gledaš krug oko njega ima veliku potporu porodice gdje crpi snagu - ujak Toni mentor, prijatelj Moya trener, devojka koja se ne exponira, sve je podređeno Rafi i njegovom radu.

Feđa - ima Mirku ali i godine na leđima, ne znam koliko još možda da traje njegov labuđi pev i teško da može više do GS titula.

Nole, možda i najkompletniji od svih njih nekako mentalno najslabiji - em nesređena priča oko porodice, brata, balkanski mentalitet koji je isplivao na RGu, uvek potreba da bude u centru pažnje, pretvara poraz u pobedu.

Vidim masu komentara - sad će Nole u sledeće 3 godine osvojiti 9 GSa i biti bolji od Feđe i Rafe.
Uz sve navedeno i 33 na leđima...jako teško rođaci.

Komšija Rade

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

Tebi hvali pismenost i hvali ti obrazovanja

Larry

pre 4 godine

Napisite i koliko ko brani bodova! Novak ce morati da odigra vrlo uspesnu drugu polosezonu ukoliko zeli da ostane prvi. Koliko se secam brani titule na W, US, Sins, Shangaj, finala Queens, London, Pariz. Nadal pak polufinala na W i US, titulu u Torontu. Ima tu jos bodova koje sam zaboravio tako da bi ta info bila bitnija!

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

trlababa

pre 4 godine

Larry
Ne razumem zašto ovom čoveku dajete pluseve? On opet o nekakvoj "odbrani" bodova. Alo, nema odbrane, samo osvajanja! Nadal do sada osvojio najviše u 2019, ako tako ostane preuzima prvo mesto, ako Novak osvoji više do kraja godine, ostaje prvi. Odbrana. Sačuvaj me bože i sakloni.

Nebojsa

pre 4 godine

Sto je bilo bodova u ovoj sezoni Djokovic je mogao da uzme .Sad idu turniri gde ih on osvajao ili je uzimao velike bodove
Jedino sto moze do kraja sezone da ih brani ili ce ih pogubiti u koliko ne bude osvajao turnire.

Djido

pre 4 godine

hoće li već da zabrane doping muka mi je od ovih "sportista" koji na licima imaju samo kožu
(seljadin, 10. jun 2019 11:46)

Djokovica?

Wlada

pre 4 godine

Nadal je ove godine izgubio 2 puta na sljaci pre RG sto mu se nije desilo na poslednjih 6,7 sezona, polako ide godinu dana betona pa cemo videti

KadPorastemBićuKengur

pre 4 godine

Mislim da ovim porazom prestizanje Federera u broju GS postaje nemoguća misija. Đoković je postavio neke rekorde, možda u najboljoj eri muškog tenisa, ali GOAT neće biti. Federer, čak i da ga Rafa stigne biće zapamćen kao najbolji u istoriji.
Đokoviću naklon do zemlje, jer boljeg sportistu u individualnim sportovima Srbija nije imala.

Srbi na putu od Evrope

pre 4 godine

Pesnik i guslar propevao i vratio se u 18. vek. Čoveče, propao je i rok, samo se Mocart i Betoven drže, a ti guslaš kao slepi Filip i starac Milija.

Ista priča isto sve u fening

pre 4 godine

Ovo boli , nemojte više slati izaslanike na Rg i da na šalju depeše kako je na 100 % i da Novak sigurno osvaja

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Marko

pre 4 godine

Nije novi format nego ne citas prijatelju nego gledas samo naslov

OVO JE ATP TRKA A NE ATP LISTA !

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir

luke

pre 4 godine

prvo nista na sljaci ove sezone - onda mu odobrili dozu i pobedi u rimu i parisu - mnogo providno
(gandra, 10. jun 2019 12:44)

Buahahaha, "doza" mu popravila forhend, dodala ravan bekhend u igru i poboljšala mu slice servu!!! Buahahahaha!!! Komedija!

Mrkva

pre 4 godine

Podatak da ovde dolaze na prvom mestu trolovi da komentarišu, govori o mentalnom stanju ovdašnjih ljudi.
Ako neko dete čita ovde komentare, neka shvati da treba da pobegne ne samo iz Srbije, već sa celog Balkana.

ili ili

pre 4 godine

Ja ne znam dokle više objašnjavati, Race lista i ATP lista se NE MOGU porediti. Dakle sa jedne strane komentariše se da je Nadal prvi na Race listi, a sa druge strane se kaže kako Novak ima da brani poene na ATP listi. Ili se gleda Race lista, na kojoj se ništa ne brani nego ko više osvoji poena do kraja sezone taj je prvi(trenutno vodi Nadal), ili ATP lista gde se brane poeni i gde Novak vodi, nikako uporedno. Dakle ako gledamo Race listu ko osvoji više poena do kraja sezone je prvi (tradicionalno Nadal drugi deo sezone lošije odigra, ali to naravno ne znači ništa, tek treba da se igra). Ako gledamo ATP listu Novak ima veliku prednost ali i više poena da brani, i opet sledi sezona trave i betona koja tradicionalno više leži Novaku, ali to opet ne znači ništa, tek treba da se igra).
Takođe Race lista se mnogo češće menja na početku sezone, iz prostog razloga što se tek osvajaju bitniji bodovi (primera radi i Federer je bio prvi na Race listi ove sezone u jednom trenutku).

DC Forever

pre 4 godine

Osim 2013 godine Rafa nikadda nije imao posebno uspesnu sezonu posle RG, uzeo bi samo Kanadu, Sinsi i USO. Sa druge strane Novak samo 2017 nije uzeo nista i to iz razloga sto je pauzirao. Znajuci koliko Novak voli kraj sezone ne bih se bas plasio Nadala, mozda nekog drugog, Nadala ne ....

Armin

pre 4 godine

Nadal na brzim podlogama ima 14 finala ( 9 na betonu i 5 na travi ) u proteklih 15 godina - od 2005.godine i prvog osvojenog GS te osvojenih 6 titula...U tom periodu Federer 5 finala na šljaci, Đoković 4. Toliko...

Robert

pre 4 godine

Eeee, a onu prolecnu turneju, gde je Nole rano ispadao, zvali smo pametnim i namernim taktiziranjem kako bi se osvojio RG i sto duze ostao br. 1. Ne znam kojom logikom se racunalo da je lakse odbraniti silne poene u drugom delu sezone, nego uzeti sto vise na prolece kalo bi se rasteretio ostatak godine i dalo malo prostora za neki kiks.

Nebojša

pre 4 godine

Gotovo je. Nadal će sada biti ludo motivisan na svim GS jer mu samo hvale 2 da bude najveći ikada.
(xxx, 10. jun 2019 11:01)

A do sada mu je falilo čak tri pa nije imao motiva uopšte :) ne brini neće ni njemu a ni Novaku a bogami ni Federeru faliti motiva do god da igraju.

Sasha

pre 4 godine

@ najbolje je opancarev:
Ma, da. Kako da ne. Organizatori da odgode finale u nedjelju, suncan dan bez imalo vjetra, uz sve unaprijed prodate karte, da bi ga pomjerili za kisni ponedjeljak (uz naredna cetiri kisovita dana u Parizu po prognozi), samo da bi se Nadalovi hejteri, koji pukose od muke sto je osvojio 12-ti naslov u Parizu, ponadali njegovom sunovratu. Bas se takvi pitaju kako da vode finalni mec na Grand Slam turnirima, nema sta!

Slobodan

pre 4 godine

Najvaznije je imati najvise bodova na kraju godine. Ko ima najvise, on je pobjednik sezone, kao i u drugim sportovima sto je slucaj. Trenutno je najbolji Sampras sa 6, a Novak i Federer imaju po 5. Za ovu sezonu ne treba otpisati ni Federera. Nema branjenja ili namjernog poraza kako kazu pa da manje brani iduce godine. Ima samo osvajanje. Sto vise osvojite, to bolje po vas.

the land of the dead!

pre 4 godine

koliko ljudi veze nemaju o bodovanju i dalje, poslednji put pisem, lista ili ti trka za London za ovu sezonu jesu bodovi koji su osvojeni samo u ovoj sezoni pocev od 1.1.2019 godine i na njoj Nadal ima 5500 a Novak oko 4800, Zvanicna ATP rang lista Igracha na kojoj je Novak prvi sa + - 12000 bodova jesu bodovi koji su osvojeni u prethodnih 12 meseci i ona se obnavlja svakog ponedeljka u godini, dakle kako ove sezone je odigrano tek 6 meseci, vecina Novakovih bodova su iz Drugog dela prosle sezone tj do danasnjeg datuma prosle sezone, na kraju trka za london I zvanicna Atp lista se izjednacavaju i onda ta lista trke za London postaje zapravo zavnicna Atp lista jer su to i zapravo svi bodovi osvojeni u zadnjih 12 meseci sto je i logicno jer se navrsava kraj godine i 12 meseci koji se obracunavaju u tu zvanicnu Atp listu..iako Novak sada malo zaostaje, i dalje je glavni favorit za mesto broj jedan na kraju godine..

vidovit neki lik

pre 4 godine

Ne mogu da verujem koliko pozitivnih je dobio ovak komentar, za RACE listu je potpuno nebitno koliko ko "brani" bodova vec koliko osvoji u ovoj godini. Trenutno je Nadal malo bolji od Novaka i to je sve.
(Sedera, 10. jun 2019 10:22)

Tako je. Trenutno je malo bolji i to nakon njegove omiljene podloge. Još preko 10 000 bodova je u igri, a čovek već sada zna da će biti tesno...

Zoran

pre 4 godine

Nadal(33) 18, 34 0| 52
Federer(38) 20, 27 6|53
Djokovic(32) 15 33 5|53
Ime god. GS M ZM uk.
Nadal osvajanjem RG i Rima ravnopravno je usao u trci za GOAT svih vremena.
Sto se tice ATP, Novak je ubedljiv trenutno
Djokovic 12700
Nadal 7.900
Federer 6.400.

Goki

pre 4 godine

Cinjenica je da ili postoje dva Nadala ili ovom jednom ponekad dozvole sarene pilule a ponekad ne.
(DEX, 10. jun 2019 12:23)

Uglavnom se primenjuje i na Djokovića, zar ne?

da da

pre 4 godine

@Ivan
A ne znaju zato što se tebi ne svidja, a ne svidja ti se jer Djokovic ne osvaja, inače je najbolje organizovan (godinama ga proglašavaju).

Dex

pre 4 godine

"Sve to dovoljno govori koliko će biti zanimljiva bitka za prvo mesto na obe liste, jer je poznato da Novaku Đokoviću tek sada sledi onaj period kada brani veliki broj poena osvojen prošle godine."

Nema bitke za prvo mesto na obe liste, bitka je samo jedna i rezultira konvergencijom najboljeg ka prvom mestu na obe liste na kraju godine.

CroFed

pre 4 godine

Jednostavno, ako nekim čudom Rafa odigra bolje Wimbledon i US Open od Novaka svrnut će s trona Srbina, sumnjam da se mogu Roger ili Thiem umiješati u borbu za jedinicu

Nikola

pre 4 godine

Gledano do Marta 2020. Rafa ima 1670 odova vise (780 razlika na race listi i 890 je Nole imao vise na race do Marta), odnosno toliko vise je osvojio na RG 1280 i u Rimu 400. Ali kada je u pitanju sljaka, 1670 vise za Rafu i nije puno, jer on je kralj sljake. Od danas pa do Marta se igra sve sem sljake, tako da je to Noletova prednost. U principu, bilo ko moze do no.1 do kraja godine, ako odigra savrsenu drugu polovinu godine, poput Noleta u prethodnoj sezoni.

Djido

pre 4 godine

@Jumko

Mislio sam da je kod tebe samo pismenost u deficitu...

@pesnik i guslar, dajte lajk za nastavak

Iako je to verovatno ep spevan iz zluradosti, dao sam ti plus za trud i zato što me zanima šta je dalje bilo.

Demar Derosan

pre 4 godine

Pokusajte da razumete da se Rafa rodio na sljaci, na njoj odrastao i zato je tu neprikosniven. Prvi tereni u istoriji tenisa npr. u Juznoj Americi su bili od mlevene cigle - sljake, jer je betin tada bio grub i vrlo tvrd za lagano trcanje i prebacivanje loptice. Rafa je dobar i na drugim podlogama, ali ni priblizno kao na sljaci. Od ukupno 18 gs titula, 12 na sljaci, 6 na svim drugim podlogama. Nije sporno da ce on uvek biti motivisan, ali njegova kolena, odskok loptice i hvatanje forhenda sa spinom nece ici kao na sljaci, tako da je na svim drugim podlogama igracki ranjiv. Snagu i volju ima, ali postoje i druge stvari koje iznenade, npr. ceste povrede koje vode poreklo od igre na betonu.

Sale

pre 4 godine

Ma ljudi opusteno..uzivajte bre..dok igraju novak rodzer i rafa niko nece da vidi ni jedan gren slem..mozda poneki masters i molite boga da im se igra tenis..a kako igraju ima da ih tele do 45 godine..

Atepe

pre 4 godine

https://www.atpcountry.com/#!/app/ranking

Ovo je zanimljiv podatak,nigde nisam video da je neko pisao o tome.

10 Španaca i Francuza na listi, ali SRB je ATP broj jedan sa 5 igrača u top 💯.

lignjoslav

pre 4 godine

@kad porastem bi.
Niti jedna stvar koju si naveo nema logike.
Ukoliko Nadal bude osvojio 1 GS više nece Federer biti zapamcen kao najbolji. Jednostavno tenis je individuqlan sport, i ako neko ima najvise GS (to je prvi i najvazniji parametar) onda je on GOAT. Nije ovo fudbal, nema glasanja, nije neko Goat jer igra najlepsi tenis i jer neko ima takav utisak. Poprilicno je lako u individiualnim sportovima odrediti najboljeg. Trenutno je GOAT Federer, od trenutka kada je pretekao Samprasa.
A za Novaka,...ukoliko stvarno se saplete do kraja karijere i osvoji 1 gs manje, onda cu priznati da si u pravu. Pptpuno je besmisleno posle jednoh izgubljenog GS od poslednja 4 reci da taj bio presudan. Nece Novak ni svaki beton uzeti, ali 2 gs godisnje i za 3 godine eto ga ispred Federera.
Ali realno je da ukoliko bude zdrav, da ce ga preteci, jer je mlađi u godina, a realno je 1. favorit svugde sem na RG. Naravno i Rafa je blizu...ali na travi i na betonu ipak sve zavisi od Novaka. Wimledon je jako usporio ppdlogu u odnosu na pocetak veka zato i Fedeter dima daleko manje uspeha.Cak ga i Rafa dobija, a Novak cak ima i pozitivan skor protiv njega. A Novaku je to daleko pd idealne podloge.
Borba za zvanje Goata ce se voditi sad je vec jasno između Novaka i Nadala, jer je Nadal 2. favorit na betonu na svakom GS. Ako Novak podbaci a hoce par puta sigurno u narednih 2,3 godine, Nadal ima dobru sansu da ukoliko te kikseve iskoristi inuzzme poneki GS van Pariza, da bude Goat na kraju karijere. Cak mislim da je ovom titulom on blizi tome, jer ce razlika izmedu njih i hiti u par GS. Siguran sam da ce obojica biti ispred Federera...opet naravno ukoliko ne bude nekih tezih povreda i velikih pauza

lel

pre 4 godine

"Zanimljivo je da je ovo gtreća uzastopna sezona kada je reč o ATP Trci u trenutnu po završetku Rolan Garosa".

Šta bi trebalo da znači ova rečenica? O.o

Goki

pre 4 godine

Na ATP listi Novak je prvi...ovo je trka za zavrsni turnir
(Marko, 10. jun 2019 12:22)

To je trka za prvo mesto na ATP na kraju godine.