Subota, 08.06.2019.

20:32

Timinator i snovi ostali u šljaci

Pre godinu dana bilo je i gore. Desio se Čekinato, desilo se taj brzi dolazak na pres, Novakova nervoza i ljutnja na samog sebe.

Izvor: Zoran Kecman

Timinator i snovi ostali u šljaci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 4 godine

@Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.
(Mikii, 8. jun 2019 23:30)

Prijatelju mnogo si ti prepotentan a slabo kefalo imas za tenis.
Rafu u best modu Novak umalo nije dobio kada je izgubio od njega 3-2 (zbog onog pecanja) u polufinalu RG. Dobijao ga nebrojeno puta na sljaci i dva puta samo 2011 na mastersima. Nadal je bio veoma blizu top forme tad. Takvi kao ti prepoznaju "beast mod" samo kada Nadal pobedi ubedljivo, a kada ga protivnik nadigra onda naravno nije to to.

Inace koliko ti je dobra prognoza videlo se sad u finalu. Thiem koji je dominirao i vodio ceo mec protiv Djokovica, mladji 6 godina, pociscen u finalu sa prepustenih 12 gemova. Odmor/umor nemaju veze s' tim, igrao je on protiv Novaka u dva dana po dva sata, tolko njima treninzi traju svaku dan.

Ma poz.

Mladen

pre 4 godine

Treba biti realan i reći da Nole više nema igru za trijumf na RG. Nema više ni snagu ni izdržljivost koje je nekad imao. Tehnika mu je bolja nego ikada, ali to u ovim "divljačkim" uslovima nije dovoljno.

julia

pre 4 godine

Slusala sam Navratilovu, verovatno najboljeg zenskog volej-igraca ikada - po vetru je cak i ona izbegavala da igra voleje jer ih je izuzetno tesko kontrolisati. Trebalo je neko Novaku to da kaze pre meca! Ovo me je podsetilo na uporno igranje drop shotova na jednom od prethodnih turnira iako vidi da mu ne idu. Taj inat ga kosta meceva, a nas zivaca!

prcko

pre 4 godine

da nisam gledao mec pa bih poverovao da je tim imao srece da pobedi. decko je bolje igrao i tacka, koliko god ja navijao za noleta. sto jeste jeste. drugi dan i nastavak meca se ne mogu vezati za nikakve vremenske neprilike i prekid meca je koristio prvenstveno djokovicu ali nista od toga nije pomoglo. nije neka tragedija ali brate nek radi na zivcima i nervozi koji su mu odneli prvi set do djavola pa kad to dovede u red neka onda deli srca.

Jovan

pre 4 godine

Svaka cast za tekst ako se tako prostom recju moze nazvati grandiozni elaborat sinocnjeg kraja meca zapocetog pre dva dana. Juris u nove pobede velicanstveni Novace.

Bolje

pre 4 godine

Ma moze Thiem biti najodmorniji ali sa jednorucim bechandom nista protiv Nadala. Pokvario je samo neizvjesno finale. A sto se tice beast moda kod Rafe, i to kako Novak tada moze da mu uzme samo set, pogledajte polufinale 2013 ovdje na RG pa cete da vidite kako je taj beast Rafa zamalo izgubio mec, cista sreca pa nije

Igor

pre 4 godine

Ne slazem se sa tekstom,nema RG veze sa srecom! Nadal je dokaz,ako si dobar na sljaci osvojices i 11 puta, a ako nisi neces.Vetar je duvao i Nadalu i Federeru..

Uz Noleta uvek

pre 4 godine

Prosto ne mogu da se otmem utisku je ovaj Roland Gaross baksuz za Noleta. Kao da je nekako uklet na ovom turniru. Hvala Bogu pa si uspeo da ga osvojis makar jednom jer sta ti se sve desavalo na ovom turniru pa to jednostavno nije fer. Mozda je i bolje sto si izgubio sad, jer ko zna kako bi igrao protiv Rafe posle svega sto ti se desilo u polufinalu pa bi zal za titulom bio veci.A sto se tice toga da ga jednostvano ovde nece pa ovako:
Roland Gaross - 2011 prvi poraz doziveo posle onog niza bas u Parizu ali ajde da kazemo da je Federer bio bolji
Finale 2012 onaj glupi prekid zbog kise kad je imao Rafu u 4 setu
Polufinale 2013 ono pecanje u 5 setu a sigurno bi dobio taj odlucujuci gem
Opet finale 2014 gubi od Nadala
Pa onda najveci zal za tom titulom 2015. kada je Wawrinka poludeo i osvojio titulu. Samo da napomenem da je Nole dobio to finale osvojio bi Kalendarski grand slem jer je te godine uzeo Australian Open, Wimbledon i US open, tako da ostaje veliki zal za tom titulom.
E onda 2016 kada je konacno osvojio Roland Gaross iako mi je ovo najneomiljeniji grand slam a verovatno i Novaku s obzirom sta mu se sve desavalo, ta Novaka Grand slam titula mi je ipak najdraza jer da ga nije osvojio ko zna kakav bi pritisak on osecao svake godine. Ovako on lepo ima osvojeno sve sto treba jos neke brojke da se poklope i to je to. Ovaj poraz danas ne treba ni komentarisati. Svako ko je pratio i razume se u tenis sve mu je jasno. Idemo u nove pobede. Uz Noleta uvek i zauvek!

Muamer

pre 4 godine

Hocete krov kao na Wimbledonu kad je vani bilo 30 stepeni, djokovic je trazio krov, smijesno, e pa ovdje to nece ici, sve se vraca sve se placa. VAMOS RAFA THE G.O.A.T.

Vladarr

pre 4 godine

1. Jadni uslovi za igru.Igraci treba da bojkotuju turnir ako se ne donese odluka o nameštaju krova za sledeću godinu.

2. Ne bi trebalo da se igra ako su naleti vetra ogromni. Takav vetar često donosi oluju i ako počne meč, on će se verovatno prekinuti zbog kise, a dotle je mučenje na terenu. Po meni bi trebalo odmah prekinuti meč da se igraci ne muce kada ce svakako biti prekida.

3. Kod Novaka nisam video borbeni duh. Urla i stiska pesnicu u prethodnim kolima a sada kada treba, toga nema - SUMNJIVO!

4. Mnogo priče pre i za vreme turnira o Džoker slemu. Stavljanje pritiska na Novaka (Vilander bio u Beogradu)- navlakusa za kladionice, kao i razne ankete.

5. U zadnje tri godine, od kada je Nole osvojio RG, Tim je uvek u njegovom delu žreba.??????Zna se zašto.Rafa dobija tenisere u 38.god. života.

6.Pratim Novaka od kada igra i tačno znam kada pušta meč a kada se bori.Sve ovo što je vraćao brejkove je bilo da ispita sebe ali ne i da pobedi.

Mikii

pre 4 godine

Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Sjajan tekst!

Da napišem i ja neke svoje impresije:

Najpre o organizatorima reč dve: KATASTROFA! Zaista sramota je što na kraju 2. decenije 21. veka jedan veliki Rolan Garos nema pokretni krov i reflektore!

Što se našeg Noleta tiče nakon današnjeg poraza od Tima on zaista nema razloga za tugu NIMALO! Odlično je odigrao ovaj turnir, do polufinala sve protivnike rutinski tukao sa po 3:0 u setovima i u proseku gubeći tek 7 do 8 gema po meču i onda u polufinalu protiv Tima bio nateran da igra 2 dana po oluji i uz česte prekide i biva poražen naravno. Ok, neko će reći da su isti uslovi važili i za Tima i slažem se to je tačno, ali teniski majstori i perfekcionisti poput Novaka najbolje igre pružaju u najboljim uslovima tako da su ovi uslovi definitivno Timu više odgovarali.

Naravno treba odati priznanje i Austrijancu, odigrao je sjajno, bio bolji od Novaka taman za toliko koliko rezultat meča pokazuje, bolje se snašao u ovim uslovima i zasluženo pobedio.

Veliko bravo Novače i za ovaj nastup u Parizu i razloga za tugu APSOLUTNO NEMA! Tri, ej TRI Gren Slema je Nole osvojio samo u poslednjih godinu dana, malo li je. To je veliki uspeh. Biće tih uspeha još u to nimalo ne sumnjam, biće Nole u vrhu svetskog tenisa još dugo. Što se mene tiče ubuduće neka osvaja i po jedan Slem u godini do kraja karijere i biće super, toliko toga je već postigao.

Bravo Nole šampione, glavu gore, slede novi izazovi, tu pred vratima nam je Vimbldon, samo napred majstore, biće još pobeda.

Lik

pre 4 godine

Naravno da Nadal dobija Tima koji igra 4 dana za redom i dolazi izmoren dok se ovaj odmarao 2 dana. Ako je to ok za nekoga onda taj neko nema sta da se zali ako ima los zivot i zivi na ivici bede, sta ces tako su ti podeljene karte.

db wonder

pre 4 godine

Njegovi rezultati su neverovatni. Dugo cemo ih se secati kao Bari ili Indianapolis. 36 Grendslem polufinala....
Heroj, Legenda Srbin Covek

a u pm više...

pre 4 godine

ajde bre više... kako vas nije sve sramota od toliko kukanja... od kad su to teniseri koji zaradjuju milione zakonim zašticeni da ni vetar ne sme da dune?? da je samo djokoviću bilo drugacije pa da i razumem, ali SVIMA isto!! Pa šta ako igraju i ako se prekida i ako duva vetar... neka bude malo i borbe i malo zara i malo neceg nepredvidjenog, nek se malo i pomuče za tolike pare...

Lav Lazo

pre 4 godine

Sta da se radi, to je sport. A u individualnom sportu kao sto je tenis mnogi faktori uticu na igru, ovoga puta nijesu isli na ruku Novaku. Ali, nikako ne mogu da se otmem utisku da nema srece sa RGom. Da je drugacije, imao bi jos dva u kolekciji (sjetimo se 'pecanja' protiv Nadala, Vavrinkinog 'ludila', itd...). Mislim da mu je ovo bila poslednja prilika da opet osvoji RG, treba da se okrene ostalim slemovima. Ako uzme preostala dva ovogodisnja opet je tu, u igri za najboljeg ikad. Ako ne (jer u tom slucaju ne vidim ko bi drugi mogao osvojiti Vimbldon sem Federera ili Nadala), to bi bilo to i nase je da mu zahvalimo za sve sto je ucinio i da se poklonimo najboljem sportisti kojeg je Balkan ikad dao. Uz zal da je mogao i vise...

Dusan

pre 4 godine

Ok nema krova krivi organizatori a sto ne postavis u Srbiji pitanje ko je kriv za teniske terene 25 .maj, kome to pripada,zasto nema krova,koliki je zakup,zbog koga je izgubljen turnir Atp u Srbiji

zdenko

pre 4 godine

Sada bi za Novaka bilo najbolje da Tim osvoji RG. Ne samo da mu Nadal ne bi pobegao za još jedan GS, nego bi izgubio 800 bodova. Uz ovih zarađenih 360 bila bi to lepa zaliha pred odbranu Vimbldona i ostanak na vrhu liste možda do kraja godine. Ima tu motiva za Novaka, nadam se da će se brzo oporaviti i krenuti po rekorde.

kimiko

pre 4 godine

Mislim da finale neće biti bas lak posao za Rafu. Morace on dobro zapeti. Ne bih se ja kladio na sigurnu pobedu Rafe. Tim je danas pogodio taktiku sa onim skracenim lopticama, to je i napravilo razliku. Sutra cemo po mojoj proceni gledati Noletov recept za Rafu...duboke lopte i hvatanje loptice u penjanju. Istina, ipak je ovo sporija podloga, drugačije to ide. Uglavnom, dajem samo malu prednost Rafi.

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedini pobjednik iz ovog meca Tim-Djokovic je Nadal u svakom smislu.
I najveci navijac Tima danas sigurno.
Finale je formalnost na zalost.
Cekamo Vimbldon,mozda Kvins,zivot ide dalje.Ovo je samo sport,odlicno placen sport.Opusteno ljudi.

срле

pre 4 godine

(IL, 8. jun 2019 21:37)

Питаш се зашто изласци на мрежу, па како не схваташ да Новак нема више 24 године већ има 32. Скраћује поене. Зато излази на мрежу и шаље дропшотове, жели што пре да завршава поене и да штеди енергију. Али како то објаснити људима који никад нису играли тенис.

IL

pre 4 godine

Hvla Vam sto ste spomenuli izlaske na mrezu. Svo vreme mi se po glavi mota jedno veliko ZASTO!? Zasto uporno na mrezu kad ne ide? Novak je uvek bio jako dobar u tome da se prilagodjava protivniku, analizira tekucu igru i menja taktiku, strategiju a danas nista od toga. Nisam strucnjak ali mi izgleda da je tu izgubio mec. A i onaj dropsot na Timovu brejk i set loptu!? Ali opet, Novak je taj koji je bio na terenu i sam zna sa cime je sve morao da se nosi i zasto bas takav izbor udaraca. Na kraju, i polufinale je dobar rezultat, u datim uslovima mu treba cestitati na tome.

Dvorska budala

pre 4 godine

Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
(mjau, 08. jun 2019 21:20)

Odraće ga Rafa ko mačku 3:0 sigurica.

Jovan

pre 4 godine

@Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(mjau, 8. jun 2019 21:20)

Vidim da neki sajtovi daju minus gemove 35.5. Ja bi odigrao to + Nadal u 3 seta. Pretpostavljam neki rezultat tipa 6-4 6-3 6-4. Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.

Serdjo

pre 4 godine

Sutra čišćenje od strane Nadala za nešto manje od 2h, 3:0 (6:4, 6:3, 6:1)
Jedino sam zadovoljan što su organizatori uskraćeni meča decenije, što ih svi pljuju i što publika neće imati priliku da gleda najbolje. Što ste tražili, sad i gledajte!

Maja

pre 4 godine

Dobar tekst i ja zaista ovaj poraz ne posmatram tragično. Tragičnije bi mi bilo gledati ga iscrpljenog sutra sa odmornim Nadalom. Ovako novi poeni na ATP listi i povećana bodovna razlika nad Nadalom. Malo li je!

23

pre 4 godine

E pa Kecmane, Vi ste ga prvi vec proglasili sampionom i ponavljali ste to iz dana u dan... Eto dokaza da je sve ovo samo sport i da svako svakoga moze pobediti. Ziv ti nama bio Nole, i KORAK PO KORAK do titule na Wimbldonu...

23

pre 4 godine

E pa Kecmane, Vi ste ga prvi vec proglasili sampionom i ponavljali ste to iz dana u dan... Eto dokaza da je sve ovo samo sport i da svako svakoga moze pobediti. Ziv ti nama bio Nole, i KORAK PO KORAK do titule na Wimbldonu...

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedini pobjednik iz ovog meca Tim-Djokovic je Nadal u svakom smislu.
I najveci navijac Tima danas sigurno.
Finale je formalnost na zalost.
Cekamo Vimbldon,mozda Kvins,zivot ide dalje.Ovo je samo sport,odlicno placen sport.Opusteno ljudi.

срле

pre 4 godine

(IL, 8. jun 2019 21:37)

Питаш се зашто изласци на мрежу, па како не схваташ да Новак нема више 24 године већ има 32. Скраћује поене. Зато излази на мрежу и шаље дропшотове, жели што пре да завршава поене и да штеди енергију. Али како то објаснити људима који никад нису играли тенис.

Maja

pre 4 godine

Dobar tekst i ja zaista ovaj poraz ne posmatram tragično. Tragičnije bi mi bilo gledati ga iscrpljenog sutra sa odmornim Nadalom. Ovako novi poeni na ATP listi i povećana bodovna razlika nad Nadalom. Malo li je!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Sjajan tekst!

Da napišem i ja neke svoje impresije:

Najpre o organizatorima reč dve: KATASTROFA! Zaista sramota je što na kraju 2. decenije 21. veka jedan veliki Rolan Garos nema pokretni krov i reflektore!

Što se našeg Noleta tiče nakon današnjeg poraza od Tima on zaista nema razloga za tugu NIMALO! Odlično je odigrao ovaj turnir, do polufinala sve protivnike rutinski tukao sa po 3:0 u setovima i u proseku gubeći tek 7 do 8 gema po meču i onda u polufinalu protiv Tima bio nateran da igra 2 dana po oluji i uz česte prekide i biva poražen naravno. Ok, neko će reći da su isti uslovi važili i za Tima i slažem se to je tačno, ali teniski majstori i perfekcionisti poput Novaka najbolje igre pružaju u najboljim uslovima tako da su ovi uslovi definitivno Timu više odgovarali.

Naravno treba odati priznanje i Austrijancu, odigrao je sjajno, bio bolji od Novaka taman za toliko koliko rezultat meča pokazuje, bolje se snašao u ovim uslovima i zasluženo pobedio.

Veliko bravo Novače i za ovaj nastup u Parizu i razloga za tugu APSOLUTNO NEMA! Tri, ej TRI Gren Slema je Nole osvojio samo u poslednjih godinu dana, malo li je. To je veliki uspeh. Biće tih uspeha još u to nimalo ne sumnjam, biće Nole u vrhu svetskog tenisa još dugo. Što se mene tiče ubuduće neka osvaja i po jedan Slem u godini do kraja karijere i biće super, toliko toga je već postigao.

Bravo Nole šampione, glavu gore, slede novi izazovi, tu pred vratima nam je Vimbldon, samo napred majstore, biće još pobeda.

Serdjo

pre 4 godine

Sutra čišćenje od strane Nadala za nešto manje od 2h, 3:0 (6:4, 6:3, 6:1)
Jedino sam zadovoljan što su organizatori uskraćeni meča decenije, što ih svi pljuju i što publika neće imati priliku da gleda najbolje. Što ste tražili, sad i gledajte!

db wonder

pre 4 godine

Njegovi rezultati su neverovatni. Dugo cemo ih se secati kao Bari ili Indianapolis. 36 Grendslem polufinala....
Heroj, Legenda Srbin Covek

Dvorska budala

pre 4 godine

Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
(mjau, 08. jun 2019 21:20)

Odraće ga Rafa ko mačku 3:0 sigurica.

Mikii

pre 4 godine

Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.

a u pm više...

pre 4 godine

ajde bre više... kako vas nije sve sramota od toliko kukanja... od kad su to teniseri koji zaradjuju milione zakonim zašticeni da ni vetar ne sme da dune?? da je samo djokoviću bilo drugacije pa da i razumem, ali SVIMA isto!! Pa šta ako igraju i ako se prekida i ako duva vetar... neka bude malo i borbe i malo zara i malo neceg nepredvidjenog, nek se malo i pomuče za tolike pare...

IL

pre 4 godine

Hvla Vam sto ste spomenuli izlaske na mrezu. Svo vreme mi se po glavi mota jedno veliko ZASTO!? Zasto uporno na mrezu kad ne ide? Novak je uvek bio jako dobar u tome da se prilagodjava protivniku, analizira tekucu igru i menja taktiku, strategiju a danas nista od toga. Nisam strucnjak ali mi izgleda da je tu izgubio mec. A i onaj dropsot na Timovu brejk i set loptu!? Ali opet, Novak je taj koji je bio na terenu i sam zna sa cime je sve morao da se nosi i zasto bas takav izbor udaraca. Na kraju, i polufinale je dobar rezultat, u datim uslovima mu treba cestitati na tome.

Lav Lazo

pre 4 godine

Sta da se radi, to je sport. A u individualnom sportu kao sto je tenis mnogi faktori uticu na igru, ovoga puta nijesu isli na ruku Novaku. Ali, nikako ne mogu da se otmem utisku da nema srece sa RGom. Da je drugacije, imao bi jos dva u kolekciji (sjetimo se 'pecanja' protiv Nadala, Vavrinkinog 'ludila', itd...). Mislim da mu je ovo bila poslednja prilika da opet osvoji RG, treba da se okrene ostalim slemovima. Ako uzme preostala dva ovogodisnja opet je tu, u igri za najboljeg ikad. Ako ne (jer u tom slucaju ne vidim ko bi drugi mogao osvojiti Vimbldon sem Federera ili Nadala), to bi bilo to i nase je da mu zahvalimo za sve sto je ucinio i da se poklonimo najboljem sportisti kojeg je Balkan ikad dao. Uz zal da je mogao i vise...

Dusan

pre 4 godine

Ok nema krova krivi organizatori a sto ne postavis u Srbiji pitanje ko je kriv za teniske terene 25 .maj, kome to pripada,zasto nema krova,koliki je zakup,zbog koga je izgubljen turnir Atp u Srbiji

Lik

pre 4 godine

Naravno da Nadal dobija Tima koji igra 4 dana za redom i dolazi izmoren dok se ovaj odmarao 2 dana. Ako je to ok za nekoga onda taj neko nema sta da se zali ako ima los zivot i zivi na ivici bede, sta ces tako su ti podeljene karte.

zdenko

pre 4 godine

Sada bi za Novaka bilo najbolje da Tim osvoji RG. Ne samo da mu Nadal ne bi pobegao za još jedan GS, nego bi izgubio 800 bodova. Uz ovih zarađenih 360 bila bi to lepa zaliha pred odbranu Vimbldona i ostanak na vrhu liste možda do kraja godine. Ima tu motiva za Novaka, nadam se da će se brzo oporaviti i krenuti po rekorde.

kimiko

pre 4 godine

Mislim da finale neće biti bas lak posao za Rafu. Morace on dobro zapeti. Ne bih se ja kladio na sigurnu pobedu Rafe. Tim je danas pogodio taktiku sa onim skracenim lopticama, to je i napravilo razliku. Sutra cemo po mojoj proceni gledati Noletov recept za Rafu...duboke lopte i hvatanje loptice u penjanju. Istina, ipak je ovo sporija podloga, drugačije to ide. Uglavnom, dajem samo malu prednost Rafi.

prcko

pre 4 godine

da nisam gledao mec pa bih poverovao da je tim imao srece da pobedi. decko je bolje igrao i tacka, koliko god ja navijao za noleta. sto jeste jeste. drugi dan i nastavak meca se ne mogu vezati za nikakve vremenske neprilike i prekid meca je koristio prvenstveno djokovicu ali nista od toga nije pomoglo. nije neka tragedija ali brate nek radi na zivcima i nervozi koji su mu odneli prvi set do djavola pa kad to dovede u red neka onda deli srca.

Jovan

pre 4 godine

@Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(mjau, 8. jun 2019 21:20)

Vidim da neki sajtovi daju minus gemove 35.5. Ja bi odigrao to + Nadal u 3 seta. Pretpostavljam neki rezultat tipa 6-4 6-3 6-4. Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.

Igor

pre 4 godine

Ne slazem se sa tekstom,nema RG veze sa srecom! Nadal je dokaz,ako si dobar na sljaci osvojices i 11 puta, a ako nisi neces.Vetar je duvao i Nadalu i Federeru..

julia

pre 4 godine

Slusala sam Navratilovu, verovatno najboljeg zenskog volej-igraca ikada - po vetru je cak i ona izbegavala da igra voleje jer ih je izuzetno tesko kontrolisati. Trebalo je neko Novaku to da kaze pre meca! Ovo me je podsetilo na uporno igranje drop shotova na jednom od prethodnih turnira iako vidi da mu ne idu. Taj inat ga kosta meceva, a nas zivaca!

Uz Noleta uvek

pre 4 godine

Prosto ne mogu da se otmem utisku je ovaj Roland Gaross baksuz za Noleta. Kao da je nekako uklet na ovom turniru. Hvala Bogu pa si uspeo da ga osvojis makar jednom jer sta ti se sve desavalo na ovom turniru pa to jednostavno nije fer. Mozda je i bolje sto si izgubio sad, jer ko zna kako bi igrao protiv Rafe posle svega sto ti se desilo u polufinalu pa bi zal za titulom bio veci.A sto se tice toga da ga jednostvano ovde nece pa ovako:
Roland Gaross - 2011 prvi poraz doziveo posle onog niza bas u Parizu ali ajde da kazemo da je Federer bio bolji
Finale 2012 onaj glupi prekid zbog kise kad je imao Rafu u 4 setu
Polufinale 2013 ono pecanje u 5 setu a sigurno bi dobio taj odlucujuci gem
Opet finale 2014 gubi od Nadala
Pa onda najveci zal za tom titulom 2015. kada je Wawrinka poludeo i osvojio titulu. Samo da napomenem da je Nole dobio to finale osvojio bi Kalendarski grand slem jer je te godine uzeo Australian Open, Wimbledon i US open, tako da ostaje veliki zal za tom titulom.
E onda 2016 kada je konacno osvojio Roland Gaross iako mi je ovo najneomiljeniji grand slam a verovatno i Novaku s obzirom sta mu se sve desavalo, ta Novaka Grand slam titula mi je ipak najdraza jer da ga nije osvojio ko zna kakav bi pritisak on osecao svake godine. Ovako on lepo ima osvojeno sve sto treba jos neke brojke da se poklope i to je to. Ovaj poraz danas ne treba ni komentarisati. Svako ko je pratio i razume se u tenis sve mu je jasno. Idemo u nove pobede. Uz Noleta uvek i zauvek!

Bolje

pre 4 godine

Ma moze Thiem biti najodmorniji ali sa jednorucim bechandom nista protiv Nadala. Pokvario je samo neizvjesno finale. A sto se tice beast moda kod Rafe, i to kako Novak tada moze da mu uzme samo set, pogledajte polufinale 2013 ovdje na RG pa cete da vidite kako je taj beast Rafa zamalo izgubio mec, cista sreca pa nije

Muamer

pre 4 godine

Hocete krov kao na Wimbledonu kad je vani bilo 30 stepeni, djokovic je trazio krov, smijesno, e pa ovdje to nece ici, sve se vraca sve se placa. VAMOS RAFA THE G.O.A.T.

Vladarr

pre 4 godine

1. Jadni uslovi za igru.Igraci treba da bojkotuju turnir ako se ne donese odluka o nameštaju krova za sledeću godinu.

2. Ne bi trebalo da se igra ako su naleti vetra ogromni. Takav vetar često donosi oluju i ako počne meč, on će se verovatno prekinuti zbog kise, a dotle je mučenje na terenu. Po meni bi trebalo odmah prekinuti meč da se igraci ne muce kada ce svakako biti prekida.

3. Kod Novaka nisam video borbeni duh. Urla i stiska pesnicu u prethodnim kolima a sada kada treba, toga nema - SUMNJIVO!

4. Mnogo priče pre i za vreme turnira o Džoker slemu. Stavljanje pritiska na Novaka (Vilander bio u Beogradu)- navlakusa za kladionice, kao i razne ankete.

5. U zadnje tri godine, od kada je Nole osvojio RG, Tim je uvek u njegovom delu žreba.??????Zna se zašto.Rafa dobija tenisere u 38.god. života.

6.Pratim Novaka od kada igra i tačno znam kada pušta meč a kada se bori.Sve ovo što je vraćao brejkove je bilo da ispita sebe ali ne i da pobedi.

Jovan

pre 4 godine

Svaka cast za tekst ako se tako prostom recju moze nazvati grandiozni elaborat sinocnjeg kraja meca zapocetog pre dva dana. Juris u nove pobede velicanstveni Novace.

Mladen

pre 4 godine

Treba biti realan i reći da Nole više nema igru za trijumf na RG. Nema više ni snagu ni izdržljivost koje je nekad imao. Tehnika mu je bolja nego ikada, ali to u ovim "divljačkim" uslovima nije dovoljno.

Jovan

pre 4 godine

@Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.
(Mikii, 8. jun 2019 23:30)

Prijatelju mnogo si ti prepotentan a slabo kefalo imas za tenis.
Rafu u best modu Novak umalo nije dobio kada je izgubio od njega 3-2 (zbog onog pecanja) u polufinalu RG. Dobijao ga nebrojeno puta na sljaci i dva puta samo 2011 na mastersima. Nadal je bio veoma blizu top forme tad. Takvi kao ti prepoznaju "beast mod" samo kada Nadal pobedi ubedljivo, a kada ga protivnik nadigra onda naravno nije to to.

Inace koliko ti je dobra prognoza videlo se sad u finalu. Thiem koji je dominirao i vodio ceo mec protiv Djokovica, mladji 6 godina, pociscen u finalu sa prepustenih 12 gemova. Odmor/umor nemaju veze s' tim, igrao je on protiv Novaka u dva dana po dva sata, tolko njima treninzi traju svaku dan.

Ma poz.

a u pm više...

pre 4 godine

ajde bre više... kako vas nije sve sramota od toliko kukanja... od kad su to teniseri koji zaradjuju milione zakonim zašticeni da ni vetar ne sme da dune?? da je samo djokoviću bilo drugacije pa da i razumem, ali SVIMA isto!! Pa šta ako igraju i ako se prekida i ako duva vetar... neka bude malo i borbe i malo zara i malo neceg nepredvidjenog, nek se malo i pomuče za tolike pare...

Dusan

pre 4 godine

Ok nema krova krivi organizatori a sto ne postavis u Srbiji pitanje ko je kriv za teniske terene 25 .maj, kome to pripada,zasto nema krova,koliki je zakup,zbog koga je izgubljen turnir Atp u Srbiji

Serdjo

pre 4 godine

Sutra čišćenje od strane Nadala za nešto manje od 2h, 3:0 (6:4, 6:3, 6:1)
Jedino sam zadovoljan što su organizatori uskraćeni meča decenije, što ih svi pljuju i što publika neće imati priliku da gleda najbolje. Što ste tražili, sad i gledajte!

Ivan Veljković

pre 4 godine

Sjajan tekst!

Da napišem i ja neke svoje impresije:

Najpre o organizatorima reč dve: KATASTROFA! Zaista sramota je što na kraju 2. decenije 21. veka jedan veliki Rolan Garos nema pokretni krov i reflektore!

Što se našeg Noleta tiče nakon današnjeg poraza od Tima on zaista nema razloga za tugu NIMALO! Odlično je odigrao ovaj turnir, do polufinala sve protivnike rutinski tukao sa po 3:0 u setovima i u proseku gubeći tek 7 do 8 gema po meču i onda u polufinalu protiv Tima bio nateran da igra 2 dana po oluji i uz česte prekide i biva poražen naravno. Ok, neko će reći da su isti uslovi važili i za Tima i slažem se to je tačno, ali teniski majstori i perfekcionisti poput Novaka najbolje igre pružaju u najboljim uslovima tako da su ovi uslovi definitivno Timu više odgovarali.

Naravno treba odati priznanje i Austrijancu, odigrao je sjajno, bio bolji od Novaka taman za toliko koliko rezultat meča pokazuje, bolje se snašao u ovim uslovima i zasluženo pobedio.

Veliko bravo Novače i za ovaj nastup u Parizu i razloga za tugu APSOLUTNO NEMA! Tri, ej TRI Gren Slema je Nole osvojio samo u poslednjih godinu dana, malo li je. To je veliki uspeh. Biće tih uspeha još u to nimalo ne sumnjam, biće Nole u vrhu svetskog tenisa još dugo. Što se mene tiče ubuduće neka osvaja i po jedan Slem u godini do kraja karijere i biće super, toliko toga je već postigao.

Bravo Nole šampione, glavu gore, slede novi izazovi, tu pred vratima nam je Vimbldon, samo napred majstore, biće još pobeda.

Dvorska budala

pre 4 godine

Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
(mjau, 08. jun 2019 21:20)

Odraće ga Rafa ko mačku 3:0 sigurica.

Maja

pre 4 godine

Dobar tekst i ja zaista ovaj poraz ne posmatram tragično. Tragičnije bi mi bilo gledati ga iscrpljenog sutra sa odmornim Nadalom. Ovako novi poeni na ATP listi i povećana bodovna razlika nad Nadalom. Malo li je!

db wonder

pre 4 godine

Njegovi rezultati su neverovatni. Dugo cemo ih se secati kao Bari ili Indianapolis. 36 Grendslem polufinala....
Heroj, Legenda Srbin Covek

Mikii

pre 4 godine

Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.

zdenko

pre 4 godine

Sada bi za Novaka bilo najbolje da Tim osvoji RG. Ne samo da mu Nadal ne bi pobegao za još jedan GS, nego bi izgubio 800 bodova. Uz ovih zarađenih 360 bila bi to lepa zaliha pred odbranu Vimbldona i ostanak na vrhu liste možda do kraja godine. Ima tu motiva za Novaka, nadam se da će se brzo oporaviti i krenuti po rekorde.

kimiko

pre 4 godine

Mislim da finale neće biti bas lak posao za Rafu. Morace on dobro zapeti. Ne bih se ja kladio na sigurnu pobedu Rafe. Tim je danas pogodio taktiku sa onim skracenim lopticama, to je i napravilo razliku. Sutra cemo po mojoj proceni gledati Noletov recept za Rafu...duboke lopte i hvatanje loptice u penjanju. Istina, ipak je ovo sporija podloga, drugačije to ide. Uglavnom, dajem samo malu prednost Rafi.

Vladarr

pre 4 godine

1. Jadni uslovi za igru.Igraci treba da bojkotuju turnir ako se ne donese odluka o nameštaju krova za sledeću godinu.

2. Ne bi trebalo da se igra ako su naleti vetra ogromni. Takav vetar često donosi oluju i ako počne meč, on će se verovatno prekinuti zbog kise, a dotle je mučenje na terenu. Po meni bi trebalo odmah prekinuti meč da se igraci ne muce kada ce svakako biti prekida.

3. Kod Novaka nisam video borbeni duh. Urla i stiska pesnicu u prethodnim kolima a sada kada treba, toga nema - SUMNJIVO!

4. Mnogo priče pre i za vreme turnira o Džoker slemu. Stavljanje pritiska na Novaka (Vilander bio u Beogradu)- navlakusa za kladionice, kao i razne ankete.

5. U zadnje tri godine, od kada je Nole osvojio RG, Tim je uvek u njegovom delu žreba.??????Zna se zašto.Rafa dobija tenisere u 38.god. života.

6.Pratim Novaka od kada igra i tačno znam kada pušta meč a kada se bori.Sve ovo što je vraćao brejkove je bilo da ispita sebe ali ne i da pobedi.

срле

pre 4 godine

(IL, 8. jun 2019 21:37)

Питаш се зашто изласци на мрежу, па како не схваташ да Новак нема више 24 године већ има 32. Скраћује поене. Зато излази на мрежу и шаље дропшотове, жели што пре да завршава поене и да штеди енергију. Али како то објаснити људима који никад нису играли тенис.

IL

pre 4 godine

Hvla Vam sto ste spomenuli izlaske na mrezu. Svo vreme mi se po glavi mota jedno veliko ZASTO!? Zasto uporno na mrezu kad ne ide? Novak je uvek bio jako dobar u tome da se prilagodjava protivniku, analizira tekucu igru i menja taktiku, strategiju a danas nista od toga. Nisam strucnjak ali mi izgleda da je tu izgubio mec. A i onaj dropsot na Timovu brejk i set loptu!? Ali opet, Novak je taj koji je bio na terenu i sam zna sa cime je sve morao da se nosi i zasto bas takav izbor udaraca. Na kraju, i polufinale je dobar rezultat, u datim uslovima mu treba cestitati na tome.

Jovan

pre 4 godine

@Ljudi neki predlog za sutra? Moze li Rafa to spakovat u 3 seta??? Za kladzuu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije
(mjau, 8. jun 2019 21:20)

Vidim da neki sajtovi daju minus gemove 35.5. Ja bi odigrao to + Nadal u 3 seta. Pretpostavljam neki rezultat tipa 6-4 6-3 6-4. Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.

Lav Lazo

pre 4 godine

Sta da se radi, to je sport. A u individualnom sportu kao sto je tenis mnogi faktori uticu na igru, ovoga puta nijesu isli na ruku Novaku. Ali, nikako ne mogu da se otmem utisku da nema srece sa RGom. Da je drugacije, imao bi jos dva u kolekciji (sjetimo se 'pecanja' protiv Nadala, Vavrinkinog 'ludila', itd...). Mislim da mu je ovo bila poslednja prilika da opet osvoji RG, treba da se okrene ostalim slemovima. Ako uzme preostala dva ovogodisnja opet je tu, u igri za najboljeg ikad. Ako ne (jer u tom slucaju ne vidim ko bi drugi mogao osvojiti Vimbldon sem Federera ili Nadala), to bi bilo to i nase je da mu zahvalimo za sve sto je ucinio i da se poklonimo najboljem sportisti kojeg je Balkan ikad dao. Uz zal da je mogao i vise...

Muamer

pre 4 godine

Hocete krov kao na Wimbledonu kad je vani bilo 30 stepeni, djokovic je trazio krov, smijesno, e pa ovdje to nece ici, sve se vraca sve se placa. VAMOS RAFA THE G.O.A.T.

Kanidja PG

pre 4 godine

Jedini pobjednik iz ovog meca Tim-Djokovic je Nadal u svakom smislu.
I najveci navijac Tima danas sigurno.
Finale je formalnost na zalost.
Cekamo Vimbldon,mozda Kvins,zivot ide dalje.Ovo je samo sport,odlicno placen sport.Opusteno ljudi.

23

pre 4 godine

E pa Kecmane, Vi ste ga prvi vec proglasili sampionom i ponavljali ste to iz dana u dan... Eto dokaza da je sve ovo samo sport i da svako svakoga moze pobediti. Ziv ti nama bio Nole, i KORAK PO KORAK do titule na Wimbldonu...

Lik

pre 4 godine

Naravno da Nadal dobija Tima koji igra 4 dana za redom i dolazi izmoren dok se ovaj odmarao 2 dana. Ako je to ok za nekoga onda taj neko nema sta da se zali ako ima los zivot i zivi na ivici bede, sta ces tako su ti podeljene karte.

Jovan

pre 4 godine

Svaka cast za tekst ako se tako prostom recju moze nazvati grandiozni elaborat sinocnjeg kraja meca zapocetog pre dva dana. Juris u nove pobede velicanstveni Novace.

Uz Noleta uvek

pre 4 godine

Prosto ne mogu da se otmem utisku je ovaj Roland Gaross baksuz za Noleta. Kao da je nekako uklet na ovom turniru. Hvala Bogu pa si uspeo da ga osvojis makar jednom jer sta ti se sve desavalo na ovom turniru pa to jednostavno nije fer. Mozda je i bolje sto si izgubio sad, jer ko zna kako bi igrao protiv Rafe posle svega sto ti se desilo u polufinalu pa bi zal za titulom bio veci.A sto se tice toga da ga jednostvano ovde nece pa ovako:
Roland Gaross - 2011 prvi poraz doziveo posle onog niza bas u Parizu ali ajde da kazemo da je Federer bio bolji
Finale 2012 onaj glupi prekid zbog kise kad je imao Rafu u 4 setu
Polufinale 2013 ono pecanje u 5 setu a sigurno bi dobio taj odlucujuci gem
Opet finale 2014 gubi od Nadala
Pa onda najveci zal za tom titulom 2015. kada je Wawrinka poludeo i osvojio titulu. Samo da napomenem da je Nole dobio to finale osvojio bi Kalendarski grand slem jer je te godine uzeo Australian Open, Wimbledon i US open, tako da ostaje veliki zal za tom titulom.
E onda 2016 kada je konacno osvojio Roland Gaross iako mi je ovo najneomiljeniji grand slam a verovatno i Novaku s obzirom sta mu se sve desavalo, ta Novaka Grand slam titula mi je ipak najdraza jer da ga nije osvojio ko zna kakav bi pritisak on osecao svake godine. Ovako on lepo ima osvojeno sve sto treba jos neke brojke da se poklope i to je to. Ovaj poraz danas ne treba ni komentarisati. Svako ko je pratio i razume se u tenis sve mu je jasno. Idemo u nove pobede. Uz Noleta uvek i zauvek!

Bolje

pre 4 godine

Ma moze Thiem biti najodmorniji ali sa jednorucim bechandom nista protiv Nadala. Pokvario je samo neizvjesno finale. A sto se tice beast moda kod Rafe, i to kako Novak tada moze da mu uzme samo set, pogledajte polufinale 2013 ovdje na RG pa cete da vidite kako je taj beast Rafa zamalo izgubio mec, cista sreca pa nije

Igor

pre 4 godine

Ne slazem se sa tekstom,nema RG veze sa srecom! Nadal je dokaz,ako si dobar na sljaci osvojices i 11 puta, a ako nisi neces.Vetar je duvao i Nadalu i Federeru..

Mladen

pre 4 godine

Treba biti realan i reći da Nole više nema igru za trijumf na RG. Nema više ni snagu ni izdržljivost koje je nekad imao. Tehnika mu je bolja nego ikada, ali to u ovim "divljačkim" uslovima nije dovoljno.

prcko

pre 4 godine

da nisam gledao mec pa bih poverovao da je tim imao srece da pobedi. decko je bolje igrao i tacka, koliko god ja navijao za noleta. sto jeste jeste. drugi dan i nastavak meca se ne mogu vezati za nikakve vremenske neprilike i prekid meca je koristio prvenstveno djokovicu ali nista od toga nije pomoglo. nije neka tragedija ali brate nek radi na zivcima i nervozi koji su mu odneli prvi set do djavola pa kad to dovede u red neka onda deli srca.

julia

pre 4 godine

Slusala sam Navratilovu, verovatno najboljeg zenskog volej-igraca ikada - po vetru je cak i ona izbegavala da igra voleje jer ih je izuzetno tesko kontrolisati. Trebalo je neko Novaku to da kaze pre meca! Ovo me je podsetilo na uporno igranje drop shotova na jednom od prethodnih turnira iako vidi da mu ne idu. Taj inat ga kosta meceva, a nas zivaca!

Jovan

pre 4 godine

@Rafa je u beast-modu i niko ga sutra ne bi dobio, jedino mozda skroz odmorni Djokovic bi mogao da izgura mec u pet setova, al i to veoma tesko. Ako Rafa bude igrao kao protiv Federera, nece Thiem uzeti vise od 9,10 gemova.
(Jovan, 08. jun 2019 21:58)

Kad je Nadal zaista u "beast mode-u" na sljaci, najbolji Djokovic moze da izgura samo do 1:3, i to MOZDA. Ako je ovaj danasnji Nadal za nekoga nepobediv, taj onda veze sa zivotom nema. Djokovic je propustio ogromnu, ogromnu sansu, jer je ove godine bio blizi nego ikada da pobedi Rafu u zavrsnici turnira, a tek to je prava stvar, i ono sto nikada niko nije uspeo! Sumnjam da bi i ovakvog Nadala pobedio, ali moglo je svega da bude. Ovako, ostaje da vidimo sta simpaticni Thiem moze.
(Mikii, 8. jun 2019 23:30)

Prijatelju mnogo si ti prepotentan a slabo kefalo imas za tenis.
Rafu u best modu Novak umalo nije dobio kada je izgubio od njega 3-2 (zbog onog pecanja) u polufinalu RG. Dobijao ga nebrojeno puta na sljaci i dva puta samo 2011 na mastersima. Nadal je bio veoma blizu top forme tad. Takvi kao ti prepoznaju "beast mod" samo kada Nadal pobedi ubedljivo, a kada ga protivnik nadigra onda naravno nije to to.

Inace koliko ti je dobra prognoza videlo se sad u finalu. Thiem koji je dominirao i vodio ceo mec protiv Djokovica, mladji 6 godina, pociscen u finalu sa prepustenih 12 gemova. Odmor/umor nemaju veze s' tim, igrao je on protiv Novaka u dva dana po dva sata, tolko njima treninzi traju svaku dan.

Ma poz.