Nova vest
Tenis

Subota, 08.06.2019.

19:18

Barti, od kriketa do tenisa i vrha Ajfelove kule

Kada je u januaru u Australiji ređala pobedu za pobedom, cela Australija se digla na noge. Ešli Barti je po konačnu nagradu došla nešto kasnije, u Parizu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Barti, od kriketa do tenisa i vrha Ajfelove kule
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Tada je u Melburnu zaustavljena u četvrtfinalu, ali snovi nacije o novom Grend slem šampionu, ostvarili su se pet meseci kasnije na Rolan Garosu.

Ovaj turnir u Parizu odigrala je odlično. Pobedila je Džesiku Pegulu, Danijel Kolins, Andreu Petković, Sofiju Kenin, Medison Kiz u četvrtfinalu, a u polufinalu Amandu Anisimovu.

U finalu sa Vondrušovom joj je bukvalno sve polazilo za rukom. Mlada češka teniserka nije imala nikakve šanse, tako da je 25-godišnja devojka iz Kvinslenda lako stigla do trofeja.

"U petak u poufinalu je sve bilo kao na rolekosteru. Nema svrhe pričati o tome Igrtala sam i dobar i užasan tenis. Sada sam sebi govorila da ne smem ispustiti priliku koja mi se ukazala, htela sam da je zgrabim sa obe ruke. Ovo je bio savršen meč u svakom pogledu, posebno ako se u obzir uzme kakva je bila situacija. Sve je zadivljujuće", poručila je nova šampionka Rolan Garosa.

Ešli, kao i mnogi u Australiji, voli igru na travi i kaže da ima velike aspiracije i na Vimbldonu.

"Igram dobar tenis, a Vimbldon je još prilično daleko. Hoću prvo sve valjano da proslavim, da uzmem nekoliko dana odmora i onda da se spremam za naredni turnir. Volim sezonu turnira na travi. Uzbuđena sam što ću igrati u Velikoj Britaniji, nadam se dobrim igrama i tome da ću sebi ponovo dai priliku da dođem do same završnice", poručila je Bartijeva.

Od ponedeljka biće druga na svetu. I mnogi će je videti kao favorita. Ali ako ovako bude nastavila da igra, ni sam vrh nije nemoguća misija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve