Nova vest
Tenis

Petak, 07.06.2019.

20:49

Češko čudo preokretom do finala

Češka je oduvek imala dobre tenisere i teniserke, a Marketa Vondrušova, devojka iz Sokolova, ima priliku da u subotu od 15 časova ispiše novu stranicu istorije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Češko čudo preokretom do finala
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Protiv Ešli Barti igraće za titulu na Rolan Garosu, kakav poklon pred skori 20. rođendan.

Sve devojke u polufinalu borile su se koliko su mogle sa lošim vremeno, logične su otuda bile i te silne amplitude, usponi i padovi u njihovoj igri, pa otud i ti nerealni preokreti.

Vondrušova, koja je na levoj ruci imala istetoviran natpis "Nema cveća bez kiše", ustvari je iznenada "procvetala" posle 2:4 protiv Džoane Konte, 11 godina starijoj od nje, stigla je do 7:5. Dobila je drugi posle 1:3 i 3:5, bila je bolja u taj-brejku i sad može da planira strategiju za finale sa Ešli Barti.

Vondrušova je još jednom na ovom turniru pokazala da ume da se izvuče iz neugodnih pozicija u setovima i dođe do pobede. Kada su je pitali kako je došla do preokreta, ona se samo nasmejala:

"Ne sećam se, stvarno. Mislim da je Konta promašila lak volej. A što se tiče taj-brejka, imala sam dvostruku servis grešku na meč poenu i pomislila, o bože, opet počinjem", izjavila je Čehinja.

Nikada nije igrala na "Šatrijeu".

"Hoću da odradim trening na tom stadionu. Nikad nisam igrala meč na njemu. Biće to noso iskustvo za mene, ali volim velike arene, jedva čekam da počne finale", izjavila je Vondrušova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve