Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.06.2019.

19:53

Moskva, Nju Džerzi, Pariz... Zvezda je rođena!

Tinejdžerka Amanda Anisimova plasirala se u polufinale Rolan Garosa eliminisavši šampionku turnira Simonu Halep – 6:2, 6:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Moskva, Nju Džerzi, Pariz... Zvezda je rođena!
Photo by Clive Mason/Getty Images

Anisimova je tako načinila najveće iznenađenje i potvrdila da je ovo dobar turnir za tinejdžerke pošto će u drugom polufinalu u peta igrati još jedna zvezda u usponu, Marketa Vondrušova.

Anisimova se u petak od 11 časova na stadionu "Suzan Lenglen" sastaje sa Ešli Barti iz Australije.

Anisimova je rođena u Nju Džerziju, njeni roditelji Konstantin i Olga su nedugo pre toga iz Moskve došli da žive u Ameriku, da bi se kasnije svi preselili na Floridu.

Ona igra pod američkom zastavom i najmlađa je Amerikanka u polufinalu Grend slema još od Venus Vilijams i njenog finala 1997. na US Openu. Takođe najmlađa je Amerikanka u polufinalu u Parizu posle Dženifer Kaprijati 1990.

Zanimljivo je da još nije izgubila ni set na turniru i svakako da oseća ogromno samopouzdanje zbog toga.

"Ne mogu da verujem. Toliko sam naporno radila da se sve ovo dogodi. Nisam verovala da ću igrati ovako dobro. Teško da mogu da tražim više", poručila je posle pobede nad Halepovom.

Na televiziji "Tennis Channel", komentator Ted Robinson je izjavio "Zvezda je rođena", dok se na društvenim mrežama brzo proširio novi nadimak za nju "Teen Queen". Ili kraljica tinejdžerka.

Da bi bila krajica, mora da osvoji turnir, ali kakav je turnir teniserki više ništa nije nemoguće. Anisimova je pokazala ogroman potencijal, budućnost je pred njom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu