Nova vest
Tenis

Utorak, 04.06.2019.

19:16

Engleska bajka za Kontu u Parizu

Za Džoanu Kontu bajka u Parizu se nastavlja. Britanska teniserka niže pobede, a sada je stigla do polufinala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Engleska bajka za Kontu u Parizu
Photo by Clive Mason/Getty Images

Pobedila je Amerikanku Sloun Stivens sa 6:1, 6:4 i tako će u polufinalu igrati sa boljom iz meča Petre Martić i Markete Vondrušove.

Šta reći za Kontu, devojku koja do ovog turnira nikada nije uspela da zabeleži pobedu na Rolan Garosu, a sada je među četiri najbolje.

Stivensova, prošlogodišnja finalistkinja ovde, nije se mnogo zadržala na terenu, svega 71 minut. Bukvalno, sve je bilom u znaku Britanke koja je odigrala svoj najbolji meč na šljaci u karijeri.

Takođe, ona je prva teniserka iz Velike Britanije koja je stigla do polufinala Rolan Garosa još od 1983. godine i Džo Djuri.

Pogodila je šest as servisa, 25 vinera ukupno i jednostavno nije dala protivnici šansu da je pobedi.

"Nisam ovako nešto očekivala, ovo je jedan od najbolkjih mečeva na šljaci koje sam gledala. Sve čestitke Džoani, ostala sam bez teksta, klanjam ti se Džoana Konta", izrekla je niz pohvala na račun pobednice bivša šampionka Kris Evert.

Konta je bila presrećna zbog trijumfa. "Ovo mi je bio prvi meč na novom Šatrijeu i kako sam odigrala protiv jedne od najboljih igračica na svetu, mogu da budem samo ponosna na sebe. U vetrovitim uslovima igrati protiv Sloun, ovako dobro... Srećna sam što sam je držala van ritma", poručila je Konta. Kris Evert je posle meča samo još dodala. "Bude li igrala ovako, ne vidim ko bi mogao da je zaustavi", zaključila je Kris Evert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve