Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.06.2019.

21:23

Vavrinka, ratnik Pariza

Sećate se onog meča iz 2015. kada je Stan Vavrinka pobedio Novaka Đokovića u velikom finalu Rolan Garosa? Eh, pa čini se da se Sten naoštrio za nove pobede.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vavrinka, ratnik Pariza
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Doduše, u jednom od možda i najboljih mečeva sezone, Vavrinka je protiv Stefanosa Cicipasa morao da ostane na terenu pet sati i devet minuta.

Velika borba, meč za teniske sladokusce, izuzetna bitka dvojice sjajnih igrača. Na kraju, pobedilo je iskustvo Švajcarca, trostrukog Grend slem šampiona.

Šta reći o meču koji je podizao publiku sa sedišta, koji je trajao tako dugo i u kom se pobednik nije nazirao do poslednjeg gema, praktično poslednjih nekoliko poena.

I onda taj apsurd statistike, Cicipas je osvojio poen više od protivnika (195-194), ali je izgubio meč!

Nijansa je presudila, toliko je malo bilo između Grka i Švajcarca danas.

"Igrati pred ovakvom publikom, u takvoj atmosferi, pet setova na Grend slem meču, to je svakako razlog zašto sam se vratio na teren posle prve operacije. To je zato što volim i uživam da igram pred takvom publikom, da igram na najvećim turnirima na kojim se može igrati. Ovo danas je bilo zaista nešto posebno", priznao je po završetku meče Stan Vavrinka.

Stan je korektan momak, a Cicipas je posle meča priznao da je lopta na meč poenu bila dobra.

"Bio sam prilično siguran da je lopta bila dobra. Kada sam udario bekhendom, video sam da se spustila na liniju. Nadao sam se samo da će sudija to potvrditi. Delić sekunde nisam bio siguran, ali kada sam video da je pokazao da je dobra, pao mi je kamen sa srca. BIla je to neviđena, izvanredna bitka. Videli smo kako centimetar može da odluči pobednika. Mogao je i on danas da pobedi, jednako je zaslužio. Znam da mu poraz teško pada, ali bitka je bila velika", poručio je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve