Nova vest
Tenis

Subota, 01.06.2019.

20:07

Sofija, a ne Serena – najava da se šampionki bliži penzija

I to je u svetu tenisa moguće, da najbolja igračica u dublu pobedi najbolju teniserku u singlu. Ali kada tinejdžerka pobedi veliku šampionku, to je još jače.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sofija, a ne Serena – najava da se šampionki bliži penzija
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Dilema oko toga ko je heroj dana potrajala je do samog kraja dana. Prvo mesto na "top listi" dana držala je Katarina Sinijakova, koja je pobedila Naomi Osaku.

Sa Sofijom Kenin, koja ima svega 20 godina, druga je priča. Igrati protiv jedne od najvećih šampionki svih vremena i pobediti je u dva seta, ipak je veći plus u odnosu na Sinijakovu koja je samo dokrajčila indisponiranu Japanku.

Keninova je slavila protiv osvajačice 23 Grend slem trofeja sa 6:2, 7:5 i po prvi put se plasirala u četvrto kolo Rolan Garosa.

Samo što nije zaplakala kada je posle 93 minuta igre pobedila Vilijamsovu.

"Srećna sam, ovo je zaista neverovatno", rekla je američka teniserka po završetku meča.

Za nju je zanimljivo da je rođena u Moskvi, ali su njeni roditelji ubrzo prešli u Ameriku, a trenutno živi u Pembruk Pajnsu na Floridi.

"NIkad nisam volela barbike, stalno sam se igrala sa loptom. Gledala sam Serenu dok sam odrastala, nisam verovala da ću igrati sa njom u trećem kolu Rolan Garosa. Da sam to tada znala, skakala bih kao luda os sreće", rekla je Keninova.

Pariz, grad kao stvoren za čuda. Ili je ovo možda prvi znak da je vreme za penziju...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve