Nova vest
Tenis

Sreda, 29.05.2019.

21:18

Maratonac Krajinović postao specijalista za pet setova

Stara izreka kaže, sve je dobro što se dobro svrši. To se bukvalno odnosi i na veliku pobedu Filipa Krajinovića u drugom kolu Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Maratonac Krajinović postao specijalista za pet setova
EPA-EFE/YOAN VALAT

Imao je teniser iz Sombora dosta prilika da reši meč u tri seta, dva puta je servirao za pobedu, nije uspeo, meč sa Karbaljesom Baenjom se iskomplikovao.

Tako je to kada teniserima koji su bukvalno odrasli na toj finoj crvenoj prašini date šansu da se vrate u meč.

Upornost igrača "španske armade" naveliko je čuvena, a dobro je što se po Filipa sve dobro završilo.

Dva seta je dobio u dosta dobrom ritmu, 6:4, 6:4 bilo je posle 89 minuta igre i činilo se da će Krajinović lako zatvoriti meč.

Onda sledi taj mali fizički pad kod srpskog tenisera koji Španac koristi.

Uspeo je Karbaljes Baenja sa 1:3 u setu da se vrati u meč, povede sa 4:3, da bi Krajinović u 11. gemu uspeo da napravi brejk. Imao je 40:30 i meč loptu, ali nije uspeo da je iskoristi, Španac je vratio brejk, potom dobio ubedljivo taj-brejk.

U četvrtom setu, Karbaljes Baenja je iskoristio psihološku prednost i dobio set sa 6:3, a onda taj peti set.

Opet je Filip vodio sa 3:1, pa je Španac stizao, pa onda dva puta servirao je Krajinović za pobedu, na 5:4 i 6:5, ali ne!

"Molio sam boga da makar jednom pogreši", priznao je Filip kasnije na konferenciji.

Nije mu bila potrebna pomoć viših sila. Ostao je agresivan, stisnuo zube, izdržao sve, konačno na 6:6, uspeo je da napravi brejk, a potom u narednom gemu iskoriosti četvrtu meč loptu u meču.

Pobeda za priču, dokaz da Filip ima jaku psihu. Sad, kada je fizički spremniji, sve je lakše. Ali naredni protivnik biće baš ozbiljan test, Stefanos Cicipas, jedan od favorita iz senke.

Filip je obećao žestoku borbu, pa šta bude. Najvažnije je da veruje da može do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve