Petak, 09.06.2017.

21:30

'Bik' u punoj snazi i jedini čovek koji može da ga ukroti

Reč "istorija" toliko se često koristi u svetu tenisa da je gotovo postala izlizana.

Izvor: Nikola Ðukiæ

'Bik' u punoj snazi i jedini èovek koji može da ga ukroti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Miodrag

pre 6 godina

@THE FINAL CUT
Nece biti da si 10 godina u vrhunskoj formi, vec u nekom periodu godine tokom 10 godina.
Drugo, sva 4 za redom govore o diversifikaciji igre u smislu podloge. Tenis na sljaci i travi su skoro kao dva razlicita sporta.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

mislim da je cetri slema za redom veci uspeh, al nema veze. cisto da se spomene
(boris, 10. jun 2017 19:42)

Teže je osvojiti 10 puta jedan isti turnir, jer to znaci da si u vrhunskoj formi 10 godina, što se retko kad desava, a da bi osvojio 4 slema za redom, znaci da si vrhunskoj formi godinu dana...

pop

pre 6 godina

Vavrinka nema sta da trazi na RG sa Nadalom bice lako za Rafu jednostavno ce mu gađati bekend sa njegovim forhend spinovima koji odskacu i po 1,7m od zemlje ovaj ce da vraca slajseve i onda sledi zakucavanje u Rafinom stilu.Jednostavno Rafa mu ne leži neće tu biti neke neizvesnosti.Opusteno 3/0 za Rafu.Neizvesnije bi bilo da Nole igra sa njim.

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

RF

pre 6 godina

Gledao sam nekoliko meceva RF i RN iz 2006-2011 na sljaci. RF da je imao danasnji bekend sigurno bio imao bar 5,6 pobeda vise na sljaci. Forhend na Forhend Federer moze da pogodi sta god zeli.Ali posto je Rafa levak , on je u 75% meca svojim forhendom mucio Federera na bekend. Federer je imao dobar i prelep bekend, ali za Nadala na sljaci preslab definitivno. A u tome bi mogao da bude kljuc kod Vavrinke tj. njegova sansa za pobedu.

Tennisman

pre 6 godina

Ako bi bili realni, Vavrinka i nema velike sanse, neko rece Vavrinkina igra ne odgovara Rafi, i te kako odgovara, kljucan ce biti taj bekend Vavrinke za pobedu, on mozda moze da unese neizvesnost ako se bude dobro sluzio s njim, u suprotnom bice jos jedna laka pobeda za Rafu

vida loca

pre 6 godina

Vec posle treceg kola sam poslao komentar da nije pitanje ko ce osvojiti RG , nego je pitanje za kladionice da li neko moze Nadalu da uzme jedan set. Videlo se odmah da Rafa puca od samopouzdanja i da je gotovo nemoguce da mu neko stane na put. Mislim da je jos uvek , ono bar 99% da ce biti 3:0 u finalu.

Mich

pre 6 godina

Kompletna agencija za antidoping kontrolu otisla na odmor...posle RG ide naprasno Nadalov pad pa ce obrazlozenje biti "iscrpela ga sezona na sljaci i veliki broj meceva" HAHAHA
A "mali broj" gemova niko nece spominjati, LOBI JE CUDO...

petar

pre 6 godina

Momci su tobri teniseri i sportisti. Obojica imaju svojih mana u igri i koji bolje iskoristi mane protivnika, taj dobija finale. Forhend je oružje Nadala, ali je opasno što se često izvlači na taj forhend i često bude "van terena" kako bi imao što bolji udarac. Ukoliko Vavrinka, koji ima ubedljivo najbolji bekend od svih tenisera, iskoristi to "izvlačenje" protivnika na forhend, tada je siguran pobednik. Sve ostalo je pitanje dana, raspoloženja, glave fizičke spreme gde je Nadal za trunku spremniji i odmorniji. Sve u svemu, neće biti dosadno, biće to odličan tenis.

goran

pre 6 godina

Svi znamo da je Nadal sutra veliki favorit ... to i Vavrinka priznaje, a cak i kad bi bilo neke sumnje (sto se eventualno igre tice) nje nema ,jer Rafa od pocetka turnira igra punom snagom (kao nekada) i ne dozvoljava protivnicima da uopste pomisle da imaju neku sansu protiv njega, medjutim dodao bih jos da bez obzira koliko god da je Nadal sutra favorit ,Vavrinka sigurno nece biti bez sansi i po meni kljuc ovog duela ce biti bekend strana , ukoliko rafa uspe (a to je do sada na turniru bez problema uspevao) da otera Stana daleko iza osnovne linije (pogotovu na bekendu) visokim i dubokim lopticama sa cuvenim jakim spinovima gde loptica visoko odskace, onda ce Vavrinka biti prilicno neutralisan i bezopasan po Rafu i u tom slucaju moci cemo da gledamo jedan jednosmerni mec bas kao onaj juce protiv Tima... a ukoliko Vavrinka uspe da se izbori da on ovlada udarcima sa osnovne linije( a svojim kvalitetom svakako ima predispozicije za tako nesto) onda ce imati dobre sanse da iznenadi Rafu , jer svi znamo kakve razorne udarce poseduje u svom arsenalu !

Djordje

pre 6 godina

Nema Wawrinka sanse, a jako bi voleo da me demantuje, bice 30 stepeni u Parizu loptice ce odskakati visoko tako da Nadalovi spinovi visoki na bekhend ce biti jos nezgodniji, nadam se Nadalovom losem danu, a opet Wawrinka je ispalio 90 vinera protiv Mareja sumnjam da moze i protiv Nadala al je imao i 77 gresaka, mozda je i manje vinera dovoljno al da bude i dosta manji procenat gresaka

Pa kako ne

pre 6 godina

Naravno da navijam uvek za Djokovica, ali pored njega vec dugo vremena navijam za Vavrinku :D Covek rodjen u Lozani, gde je rodjena i moja supruga i iz grada gde ja zivim vec duzi period :) Medjutim ne zivi u Lozani vec dugo vremena, vec u jednom malom, bas malom mestu izmedju Lozane i Nyon-a. Preselio se naravno zbog guzve ovde, haosa. Sretao sam ga u prodavnicama, jednom i samog, da ne poverujete da je covek svetska faca. Onako normalno 'daily' obucen, prijatan, kulturan, ne smeta mu da se slika, pozeli ti prijatan dan. Juce me jedan odusevio na tribini sa zastavom Svajcarske i zastavom naseg kantona Vaud :) Inace Monfils zivi u jednom malom mestu nedaleko od mesta gde je Vavrinka. Mihael Sumaher je takodje u ovom kantonu u blizini Nyon-a takodje, od povrede je sve vreme tu. Kucu i ne vidite od ograde i cveca, upoznao sam jednog koji je bastovan bio jedno vreme i kaze za njega niko ne zna nista tu sto radi oko kuce, a ugovor potpisuju da ne smeju da kazu nista o njemu u slucaju sa vide. Idemo Vavrinka do pobede sutra !!! Pozdrav za sve ljubitelje sporta i tenisa :)

Ogre

pre 6 godina

Kvota na Vavrinku je 5.00 a ovi sto su toliko ubedjeni da Vavrinka moze da "poludi" i dobije ovakvog Nadala, sutra pravo u kladzu i napravite dobru lovu. Mada je ovaj Nadal jedva 70% od onog starog ali za nesrecnog Vavrinku ce i to biti dovoljno za 3 seta lagano.

Čista konstacija neka

pre 6 godina

Nadal ukoliko osvoji 10 Rg biće nestvarno dostignuće za sledeće generacije koje budu igrali tenis. Slično je moglo biti sa Rodžerom 2014,2017(tad bi imao 8 trofeja) kad je trava Vimbldonska u pitanju kao sa Novakovom da je nastavio posle 2008 godine da nije izgubio 2009,2010 i 2017 godine. Jer tada bi na svoju kontu imao 9 titula sa AO.

Mikii

pre 6 godina

Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!
(Mare,NS, 09. jun 2017 22:26)

Kada je Nadal u top formi, onda mu je sasvim svejedno ko je protivnik na svim podlogama. O sljaci ne treba trositi reci. U svojim najboljima danima je tesko gemove gubio. Kakav Djokovic, kakvi bakraci. Soderling ga je pobedio 2009. i iako Nadal tada nije bio na vrhuncu iz nekoliko razloga, ta pobeda ima mnogo veci znacaj od one koju je Djokovic ostvario 2015. nad potpuno raspalim Nadalom. Ovaj danasnji jos nesto i igra, ali to je jako daleko od nepobedivog.

Reuf

pre 6 godina

Znam da je Rafa favorit ali se tajno nadam da će Stan underdog u nedelju dobiti! To bi za tenis bilo bolje da mu on stane na put.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Nikada, ali nikada više neće netko osvojiti 10 GSa u jednom gradu, naravno ako Nadal to u nedjelju uspije, to je zaista mitsko dostignuće.

NS BOY

pre 6 godina

Ne verujem da ovde Vavrinka ima veliku sansu. Iskreno, u to niko ne veruje, kao ni on.
Rafael je odigrao odlicno i pokazao kako je potrebno igrati protiv Tima. To je i nas Novak znao, samo je potrebno barem na odredjeni vremenski period udaljiti Pepea Imaza od njega, kao i njegovoga brata Marka koji ga mozda sputava sa licnim problemima. Ne znam sta roditelji rade u svemu tome. Pitam se koja je njihova uloga na kraju.... Ali, necu vise o Novaku.
Ceka nas odlicno finale. Ocekuje se 10 titula.

Presheva

pre 6 godina

Ovako kako igraju nadal i vavrinka jedino novak mogao da im parira al da je u formi kao prosle god ili dve al nazalost novaki ne ide nesto a to samo on zna ! A mislim najvise nervira ga to sto i on sam zna da moze bolje i vise al nece ne ide nesto tako da na ovaj turnir zasluzeno dva najbolja ostali su za finale navijam za nadal al i vavribka da pobedi nece mi zao biti zasluzuje mnogo vise ovaj momak

Dragan

pre 6 godina

Ne moze Vavrinka pruziti dva uzastopno odigrana meca, kao sto nije ni Tim uspio.Tim se izgubio a u trecem setu potpuno predao kad je vidio onoga bika sa druge strane.Licno za mene nije bitno ko ce da pobedi, ali mislm da Rafa nece ispustiti ovu priliku da uzme za mnoge nedostizno i nezamislivo osvajanje najtezeg GS a za njega jubilarni 10. TROFEJ, kojeg ce na oci svih posmatraca da snazno grize i drzi u zagrljaju.Rafa je stvarno kralj sljake, i to mu treba priznalje od svih na turi, jer nisu dorasli da se bore protiv ovog bika.Nece to poci za rukom vise sigurno nikome.Mec bi po meni trebao da traje najvise dva sata, jer STAN, nece moci izdrzati vise, posle ovoga meca sa Marijem i igre od 275 minuta gdje je.oborio Marija sa onih 87 vinera.Dobro se ispucao, i to je velika sansa.za Rafu koji je odmoran, cak se nije ni oznojio protiv Tima.Sve u svemu skor bi trebao da bude 3+0 za RAFU.

Mare,NS

pre 6 godina

Sta reci,nego da su zasluzeno u finalu igraci koji su najvise pokazali u ove dve nedelje,bez ikakve dileme.
Mislim da je Rafi bilo sasvim svejedno ko ce mu biti protivnik u finalu.
Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!

adem

pre 6 godina

do sada se nije desilo da neko pobedi nadala na RG i da uzme titulu. licno navijam za nadala, i verujem 4 seta. e sad da li ce biti 10 RG ili ce stan pobediti nadala i uzeti titulu, ne znam. najvaznije je da mi kao publika uzivamo u dobrom mecu. neka bolji pobedi

Labud

pre 6 godina

Rafael Nadal na korak do večnosti ! Na RG nikada nije izgubio polufinale ni finale. Svi očekujemo 10 TITULU....kakav podvig, kakav šampion......svaka reč bi bila suvišna. Svaka čast !

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Nadam se odlicnom mecu pre svega. Nadal 9 puta igrao finale RG, nijednom nije izgubio. Vavrinka igrao tri finala na Grend Slemovima, nijednom nije izgubio. Vavrinka je čovek za velike mečeve.
Ipak, mislim da će Rafa trijumfovati iz nekoliko razloga - na Rolan Garosu je izgubio samo 2 meča do sad. Podloga mu odgovara. Igra vrhunski na citavom turniru. Malo vremena je proveo na terenu, odmoran je. Vavrinka je proveo 4h 38m protiv Mareja, umor moze biti faktor.
Odlucivace Vavrinkini bekhendi i Rafini forhendi. Sta bude bolje funkcionisalo u nedelju, taj igrac ce pobediti. Moja prognoza 3:0 ili 3:1 za Nadala.

Labud

pre 6 godina

Rafael Nadal na korak do večnosti ! Na RG nikada nije izgubio polufinale ni finale. Svi očekujemo 10 TITULU....kakav podvig, kakav šampion......svaka reč bi bila suvišna. Svaka čast !

Mare,NS

pre 6 godina

Sta reci,nego da su zasluzeno u finalu igraci koji su najvise pokazali u ove dve nedelje,bez ikakve dileme.
Mislim da je Rafi bilo sasvim svejedno ko ce mu biti protivnik u finalu.
Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!

Rocky Balboa

pre 6 godina

Nikada, ali nikada više neće netko osvojiti 10 GSa u jednom gradu, naravno ako Nadal to u nedjelju uspije, to je zaista mitsko dostignuće.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Nadam se odlicnom mecu pre svega. Nadal 9 puta igrao finale RG, nijednom nije izgubio. Vavrinka igrao tri finala na Grend Slemovima, nijednom nije izgubio. Vavrinka je čovek za velike mečeve.
Ipak, mislim da će Rafa trijumfovati iz nekoliko razloga - na Rolan Garosu je izgubio samo 2 meča do sad. Podloga mu odgovara. Igra vrhunski na citavom turniru. Malo vremena je proveo na terenu, odmoran je. Vavrinka je proveo 4h 38m protiv Mareja, umor moze biti faktor.
Odlucivace Vavrinkini bekhendi i Rafini forhendi. Sta bude bolje funkcionisalo u nedelju, taj igrac ce pobediti. Moja prognoza 3:0 ili 3:1 za Nadala.

adem

pre 6 godina

do sada se nije desilo da neko pobedi nadala na RG i da uzme titulu. licno navijam za nadala, i verujem 4 seta. e sad da li ce biti 10 RG ili ce stan pobediti nadala i uzeti titulu, ne znam. najvaznije je da mi kao publika uzivamo u dobrom mecu. neka bolji pobedi

NS BOY

pre 6 godina

Ne verujem da ovde Vavrinka ima veliku sansu. Iskreno, u to niko ne veruje, kao ni on.
Rafael je odigrao odlicno i pokazao kako je potrebno igrati protiv Tima. To je i nas Novak znao, samo je potrebno barem na odredjeni vremenski period udaljiti Pepea Imaza od njega, kao i njegovoga brata Marka koji ga mozda sputava sa licnim problemima. Ne znam sta roditelji rade u svemu tome. Pitam se koja je njihova uloga na kraju.... Ali, necu vise o Novaku.
Ceka nas odlicno finale. Ocekuje se 10 titula.

Presheva

pre 6 godina

Ovako kako igraju nadal i vavrinka jedino novak mogao da im parira al da je u formi kao prosle god ili dve al nazalost novaki ne ide nesto a to samo on zna ! A mislim najvise nervira ga to sto i on sam zna da moze bolje i vise al nece ne ide nesto tako da na ovaj turnir zasluzeno dva najbolja ostali su za finale navijam za nadal al i vavribka da pobedi nece mi zao biti zasluzuje mnogo vise ovaj momak

Dragan

pre 6 godina

Ne moze Vavrinka pruziti dva uzastopno odigrana meca, kao sto nije ni Tim uspio.Tim se izgubio a u trecem setu potpuno predao kad je vidio onoga bika sa druge strane.Licno za mene nije bitno ko ce da pobedi, ali mislm da Rafa nece ispustiti ovu priliku da uzme za mnoge nedostizno i nezamislivo osvajanje najtezeg GS a za njega jubilarni 10. TROFEJ, kojeg ce na oci svih posmatraca da snazno grize i drzi u zagrljaju.Rafa je stvarno kralj sljake, i to mu treba priznalje od svih na turi, jer nisu dorasli da se bore protiv ovog bika.Nece to poci za rukom vise sigurno nikome.Mec bi po meni trebao da traje najvise dva sata, jer STAN, nece moci izdrzati vise, posle ovoga meca sa Marijem i igre od 275 minuta gdje je.oborio Marija sa onih 87 vinera.Dobro se ispucao, i to je velika sansa.za Rafu koji je odmoran, cak se nije ni oznojio protiv Tima.Sve u svemu skor bi trebao da bude 3+0 za RAFU.

vida loca

pre 6 godina

Vec posle treceg kola sam poslao komentar da nije pitanje ko ce osvojiti RG , nego je pitanje za kladionice da li neko moze Nadalu da uzme jedan set. Videlo se odmah da Rafa puca od samopouzdanja i da je gotovo nemoguce da mu neko stane na put. Mislim da je jos uvek , ono bar 99% da ce biti 3:0 u finalu.

RF

pre 6 godina

Gledao sam nekoliko meceva RF i RN iz 2006-2011 na sljaci. RF da je imao danasnji bekend sigurno bio imao bar 5,6 pobeda vise na sljaci. Forhend na Forhend Federer moze da pogodi sta god zeli.Ali posto je Rafa levak , on je u 75% meca svojim forhendom mucio Federera na bekend. Federer je imao dobar i prelep bekend, ali za Nadala na sljaci preslab definitivno. A u tome bi mogao da bude kljuc kod Vavrinke tj. njegova sansa za pobedu.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

mislim da je cetri slema za redom veci uspeh, al nema veze. cisto da se spomene
(boris, 10. jun 2017 19:42)

Teže je osvojiti 10 puta jedan isti turnir, jer to znaci da si u vrhunskoj formi 10 godina, što se retko kad desava, a da bi osvojio 4 slema za redom, znaci da si vrhunskoj formi godinu dana...

Tennisman

pre 6 godina

Ako bi bili realni, Vavrinka i nema velike sanse, neko rece Vavrinkina igra ne odgovara Rafi, i te kako odgovara, kljucan ce biti taj bekend Vavrinke za pobedu, on mozda moze da unese neizvesnost ako se bude dobro sluzio s njim, u suprotnom bice jos jedna laka pobeda za Rafu

Ogre

pre 6 godina

Kvota na Vavrinku je 5.00 a ovi sto su toliko ubedjeni da Vavrinka moze da "poludi" i dobije ovakvog Nadala, sutra pravo u kladzu i napravite dobru lovu. Mada je ovaj Nadal jedva 70% od onog starog ali za nesrecnog Vavrinku ce i to biti dovoljno za 3 seta lagano.

Mikii

pre 6 godina

Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!
(Mare,NS, 09. jun 2017 22:26)

Kada je Nadal u top formi, onda mu je sasvim svejedno ko je protivnik na svim podlogama. O sljaci ne treba trositi reci. U svojim najboljima danima je tesko gemove gubio. Kakav Djokovic, kakvi bakraci. Soderling ga je pobedio 2009. i iako Nadal tada nije bio na vrhuncu iz nekoliko razloga, ta pobeda ima mnogo veci znacaj od one koju je Djokovic ostvario 2015. nad potpuno raspalim Nadalom. Ovaj danasnji jos nesto i igra, ali to je jako daleko od nepobedivog.

Pa kako ne

pre 6 godina

Naravno da navijam uvek za Djokovica, ali pored njega vec dugo vremena navijam za Vavrinku :D Covek rodjen u Lozani, gde je rodjena i moja supruga i iz grada gde ja zivim vec duzi period :) Medjutim ne zivi u Lozani vec dugo vremena, vec u jednom malom, bas malom mestu izmedju Lozane i Nyon-a. Preselio se naravno zbog guzve ovde, haosa. Sretao sam ga u prodavnicama, jednom i samog, da ne poverujete da je covek svetska faca. Onako normalno 'daily' obucen, prijatan, kulturan, ne smeta mu da se slika, pozeli ti prijatan dan. Juce me jedan odusevio na tribini sa zastavom Svajcarske i zastavom naseg kantona Vaud :) Inace Monfils zivi u jednom malom mestu nedaleko od mesta gde je Vavrinka. Mihael Sumaher je takodje u ovom kantonu u blizini Nyon-a takodje, od povrede je sve vreme tu. Kucu i ne vidite od ograde i cveca, upoznao sam jednog koji je bastovan bio jedno vreme i kaze za njega niko ne zna nista tu sto radi oko kuce, a ugovor potpisuju da ne smeju da kazu nista o njemu u slucaju sa vide. Idemo Vavrinka do pobede sutra !!! Pozdrav za sve ljubitelje sporta i tenisa :)

goran

pre 6 godina

Svi znamo da je Nadal sutra veliki favorit ... to i Vavrinka priznaje, a cak i kad bi bilo neke sumnje (sto se eventualno igre tice) nje nema ,jer Rafa od pocetka turnira igra punom snagom (kao nekada) i ne dozvoljava protivnicima da uopste pomisle da imaju neku sansu protiv njega, medjutim dodao bih jos da bez obzira koliko god da je Nadal sutra favorit ,Vavrinka sigurno nece biti bez sansi i po meni kljuc ovog duela ce biti bekend strana , ukoliko rafa uspe (a to je do sada na turniru bez problema uspevao) da otera Stana daleko iza osnovne linije (pogotovu na bekendu) visokim i dubokim lopticama sa cuvenim jakim spinovima gde loptica visoko odskace, onda ce Vavrinka biti prilicno neutralisan i bezopasan po Rafu i u tom slucaju moci cemo da gledamo jedan jednosmerni mec bas kao onaj juce protiv Tima... a ukoliko Vavrinka uspe da se izbori da on ovlada udarcima sa osnovne linije( a svojim kvalitetom svakako ima predispozicije za tako nesto) onda ce imati dobre sanse da iznenadi Rafu , jer svi znamo kakve razorne udarce poseduje u svom arsenalu !

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

pop

pre 6 godina

Vavrinka nema sta da trazi na RG sa Nadalom bice lako za Rafu jednostavno ce mu gađati bekend sa njegovim forhend spinovima koji odskacu i po 1,7m od zemlje ovaj ce da vraca slajseve i onda sledi zakucavanje u Rafinom stilu.Jednostavno Rafa mu ne leži neće tu biti neke neizvesnosti.Opusteno 3/0 za Rafu.Neizvesnije bi bilo da Nole igra sa njim.

petar

pre 6 godina

Momci su tobri teniseri i sportisti. Obojica imaju svojih mana u igri i koji bolje iskoristi mane protivnika, taj dobija finale. Forhend je oružje Nadala, ali je opasno što se često izvlači na taj forhend i često bude "van terena" kako bi imao što bolji udarac. Ukoliko Vavrinka, koji ima ubedljivo najbolji bekend od svih tenisera, iskoristi to "izvlačenje" protivnika na forhend, tada je siguran pobednik. Sve ostalo je pitanje dana, raspoloženja, glave fizičke spreme gde je Nadal za trunku spremniji i odmorniji. Sve u svemu, neće biti dosadno, biće to odličan tenis.

Mich

pre 6 godina

Kompletna agencija za antidoping kontrolu otisla na odmor...posle RG ide naprasno Nadalov pad pa ce obrazlozenje biti "iscrpela ga sezona na sljaci i veliki broj meceva" HAHAHA
A "mali broj" gemova niko nece spominjati, LOBI JE CUDO...

Reuf

pre 6 godina

Znam da je Rafa favorit ali se tajno nadam da će Stan underdog u nedelju dobiti! To bi za tenis bilo bolje da mu on stane na put.

Čista konstacija neka

pre 6 godina

Nadal ukoliko osvoji 10 Rg biće nestvarno dostignuće za sledeće generacije koje budu igrali tenis. Slično je moglo biti sa Rodžerom 2014,2017(tad bi imao 8 trofeja) kad je trava Vimbldonska u pitanju kao sa Novakovom da je nastavio posle 2008 godine da nije izgubio 2009,2010 i 2017 godine. Jer tada bi na svoju kontu imao 9 titula sa AO.

Djordje

pre 6 godina

Nema Wawrinka sanse, a jako bi voleo da me demantuje, bice 30 stepeni u Parizu loptice ce odskakati visoko tako da Nadalovi spinovi visoki na bekhend ce biti jos nezgodniji, nadam se Nadalovom losem danu, a opet Wawrinka je ispalio 90 vinera protiv Mareja sumnjam da moze i protiv Nadala al je imao i 77 gresaka, mozda je i manje vinera dovoljno al da bude i dosta manji procenat gresaka

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

Miodrag

pre 6 godina

@THE FINAL CUT
Nece biti da si 10 godina u vrhunskoj formi, vec u nekom periodu godine tokom 10 godina.
Drugo, sva 4 za redom govore o diversifikaciji igre u smislu podloge. Tenis na sljaci i travi su skoro kao dva razlicita sporta.

Labud

pre 6 godina

Rafael Nadal na korak do večnosti ! Na RG nikada nije izgubio polufinale ni finale. Svi očekujemo 10 TITULU....kakav podvig, kakav šampion......svaka reč bi bila suvišna. Svaka čast !

Presheva

pre 6 godina

Ovako kako igraju nadal i vavrinka jedino novak mogao da im parira al da je u formi kao prosle god ili dve al nazalost novaki ne ide nesto a to samo on zna ! A mislim najvise nervira ga to sto i on sam zna da moze bolje i vise al nece ne ide nesto tako da na ovaj turnir zasluzeno dva najbolja ostali su za finale navijam za nadal al i vavribka da pobedi nece mi zao biti zasluzuje mnogo vise ovaj momak

Dragan

pre 6 godina

Ne moze Vavrinka pruziti dva uzastopno odigrana meca, kao sto nije ni Tim uspio.Tim se izgubio a u trecem setu potpuno predao kad je vidio onoga bika sa druge strane.Licno za mene nije bitno ko ce da pobedi, ali mislm da Rafa nece ispustiti ovu priliku da uzme za mnoge nedostizno i nezamislivo osvajanje najtezeg GS a za njega jubilarni 10. TROFEJ, kojeg ce na oci svih posmatraca da snazno grize i drzi u zagrljaju.Rafa je stvarno kralj sljake, i to mu treba priznalje od svih na turi, jer nisu dorasli da se bore protiv ovog bika.Nece to poci za rukom vise sigurno nikome.Mec bi po meni trebao da traje najvise dva sata, jer STAN, nece moci izdrzati vise, posle ovoga meca sa Marijem i igre od 275 minuta gdje je.oborio Marija sa onih 87 vinera.Dobro se ispucao, i to je velika sansa.za Rafu koji je odmoran, cak se nije ni oznojio protiv Tima.Sve u svemu skor bi trebao da bude 3+0 za RAFU.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Nadam se odlicnom mecu pre svega. Nadal 9 puta igrao finale RG, nijednom nije izgubio. Vavrinka igrao tri finala na Grend Slemovima, nijednom nije izgubio. Vavrinka je čovek za velike mečeve.
Ipak, mislim da će Rafa trijumfovati iz nekoliko razloga - na Rolan Garosu je izgubio samo 2 meča do sad. Podloga mu odgovara. Igra vrhunski na citavom turniru. Malo vremena je proveo na terenu, odmoran je. Vavrinka je proveo 4h 38m protiv Mareja, umor moze biti faktor.
Odlucivace Vavrinkini bekhendi i Rafini forhendi. Sta bude bolje funkcionisalo u nedelju, taj igrac ce pobediti. Moja prognoza 3:0 ili 3:1 za Nadala.

adem

pre 6 godina

do sada se nije desilo da neko pobedi nadala na RG i da uzme titulu. licno navijam za nadala, i verujem 4 seta. e sad da li ce biti 10 RG ili ce stan pobediti nadala i uzeti titulu, ne znam. najvaznije je da mi kao publika uzivamo u dobrom mecu. neka bolji pobedi

NS BOY

pre 6 godina

Ne verujem da ovde Vavrinka ima veliku sansu. Iskreno, u to niko ne veruje, kao ni on.
Rafael je odigrao odlicno i pokazao kako je potrebno igrati protiv Tima. To je i nas Novak znao, samo je potrebno barem na odredjeni vremenski period udaljiti Pepea Imaza od njega, kao i njegovoga brata Marka koji ga mozda sputava sa licnim problemima. Ne znam sta roditelji rade u svemu tome. Pitam se koja je njihova uloga na kraju.... Ali, necu vise o Novaku.
Ceka nas odlicno finale. Ocekuje se 10 titula.

Mare,NS

pre 6 godina

Sta reci,nego da su zasluzeno u finalu igraci koji su najvise pokazali u ove dve nedelje,bez ikakve dileme.
Mislim da je Rafi bilo sasvim svejedno ko ce mu biti protivnik u finalu.
Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

Mich

pre 6 godina

Kompletna agencija za antidoping kontrolu otisla na odmor...posle RG ide naprasno Nadalov pad pa ce obrazlozenje biti "iscrpela ga sezona na sljaci i veliki broj meceva" HAHAHA
A "mali broj" gemova niko nece spominjati, LOBI JE CUDO...

Srbin

pre 6 godina

Sve cestitke Nadalu, stvarno je masina i to treba priznati. Mene jedino zanima da li je cist, jer je neverovatno kako se posle 2 sezone gde je vidno usporio i izgubio snagu i izdrzljivost, odjednom vratio na nivo od pre 5 godina. I jos mi je sumnjivije sto to niko ne spominje, svi se prave ludi a to je toliko ocigledno..

Mikii

pre 6 godina

Za polufinale bas i nisam siguran,sigurno mu je laknulo posle Novakovog ispadanja.
Nemam sumnju da bi i tada bio veliki favorit,ali nikad se ne zna na koju ce nogu Nole ustati i kako ce odigrati u poslednje vreme.
Uostalom,uz Soderlinga,jedini covek koji ga je pobedio ovde i neko ko moze da mu se suprotstavi na sljaci,kada su u top formi i jedan i drugi.
Ali,dobro.
On ima svoj cilj,koji vise niko nece biti u prilici da ostvari.
Osvojiti 10 puta isti GS,ej!
To je jedna decenija suverene vladavine.
I jedan i drugi su dobri momci(ljudi),tesko mi je sada da se odlucim za koga cu navijati u nedelju,zavisice i od toga kako se stvari budu razvijale na terenu,ali sam siguran da cemo imati sta da gledamo i vidimo.
Pobedi li Rafa videcemo teniski dogadjaj VEKA(10.RG),a Stenova pobeda bi bila iznenadjenje DECENIJE!
Uzivajmo i pozelimo srecu obojici,a Noletu brz povratak u staru formu!
(Mare,NS, 09. jun 2017 22:26)

Kada je Nadal u top formi, onda mu je sasvim svejedno ko je protivnik na svim podlogama. O sljaci ne treba trositi reci. U svojim najboljima danima je tesko gemove gubio. Kakav Djokovic, kakvi bakraci. Soderling ga je pobedio 2009. i iako Nadal tada nije bio na vrhuncu iz nekoliko razloga, ta pobeda ima mnogo veci znacaj od one koju je Djokovic ostvario 2015. nad potpuno raspalim Nadalom. Ovaj danasnji jos nesto i igra, ali to je jako daleko od nepobedivog.

Rocky Balboa

pre 6 godina

Nikada, ali nikada više neće netko osvojiti 10 GSa u jednom gradu, naravno ako Nadal to u nedjelju uspije, to je zaista mitsko dostignuće.

RF

pre 6 godina

Gledao sam nekoliko meceva RF i RN iz 2006-2011 na sljaci. RF da je imao danasnji bekend sigurno bio imao bar 5,6 pobeda vise na sljaci. Forhend na Forhend Federer moze da pogodi sta god zeli.Ali posto je Rafa levak , on je u 75% meca svojim forhendom mucio Federera na bekend. Federer je imao dobar i prelep bekend, ali za Nadala na sljaci preslab definitivno. A u tome bi mogao da bude kljuc kod Vavrinke tj. njegova sansa za pobedu.

Reuf

pre 6 godina

Znam da je Rafa favorit ali se tajno nadam da će Stan underdog u nedelju dobiti! To bi za tenis bilo bolje da mu on stane na put.

Pa kako ne

pre 6 godina

Naravno da navijam uvek za Djokovica, ali pored njega vec dugo vremena navijam za Vavrinku :D Covek rodjen u Lozani, gde je rodjena i moja supruga i iz grada gde ja zivim vec duzi period :) Medjutim ne zivi u Lozani vec dugo vremena, vec u jednom malom, bas malom mestu izmedju Lozane i Nyon-a. Preselio se naravno zbog guzve ovde, haosa. Sretao sam ga u prodavnicama, jednom i samog, da ne poverujete da je covek svetska faca. Onako normalno 'daily' obucen, prijatan, kulturan, ne smeta mu da se slika, pozeli ti prijatan dan. Juce me jedan odusevio na tribini sa zastavom Svajcarske i zastavom naseg kantona Vaud :) Inace Monfils zivi u jednom malom mestu nedaleko od mesta gde je Vavrinka. Mihael Sumaher je takodje u ovom kantonu u blizini Nyon-a takodje, od povrede je sve vreme tu. Kucu i ne vidite od ograde i cveca, upoznao sam jednog koji je bastovan bio jedno vreme i kaze za njega niko ne zna nista tu sto radi oko kuce, a ugovor potpisuju da ne smeju da kazu nista o njemu u slucaju sa vide. Idemo Vavrinka do pobede sutra !!! Pozdrav za sve ljubitelje sporta i tenisa :)

Djordje

pre 6 godina

Nema Wawrinka sanse, a jako bi voleo da me demantuje, bice 30 stepeni u Parizu loptice ce odskakati visoko tako da Nadalovi spinovi visoki na bekhend ce biti jos nezgodniji, nadam se Nadalovom losem danu, a opet Wawrinka je ispalio 90 vinera protiv Mareja sumnjam da moze i protiv Nadala al je imao i 77 gresaka, mozda je i manje vinera dovoljno al da bude i dosta manji procenat gresaka

THE FINAL CUT

pre 6 godina

mislim da je cetri slema za redom veci uspeh, al nema veze. cisto da se spomene
(boris, 10. jun 2017 19:42)

Teže je osvojiti 10 puta jedan isti turnir, jer to znaci da si u vrhunskoj formi 10 godina, što se retko kad desava, a da bi osvojio 4 slema za redom, znaci da si vrhunskoj formi godinu dana...

Ogre

pre 6 godina

Kvota na Vavrinku je 5.00 a ovi sto su toliko ubedjeni da Vavrinka moze da "poludi" i dobije ovakvog Nadala, sutra pravo u kladzu i napravite dobru lovu. Mada je ovaj Nadal jedva 70% od onog starog ali za nesrecnog Vavrinku ce i to biti dovoljno za 3 seta lagano.

vida loca

pre 6 godina

Vec posle treceg kola sam poslao komentar da nije pitanje ko ce osvojiti RG , nego je pitanje za kladionice da li neko moze Nadalu da uzme jedan set. Videlo se odmah da Rafa puca od samopouzdanja i da je gotovo nemoguce da mu neko stane na put. Mislim da je jos uvek , ono bar 99% da ce biti 3:0 u finalu.

Miodrag

pre 6 godina

@THE FINAL CUT
Nece biti da si 10 godina u vrhunskoj formi, vec u nekom periodu godine tokom 10 godina.
Drugo, sva 4 za redom govore o diversifikaciji igre u smislu podloge. Tenis na sljaci i travi su skoro kao dva razlicita sporta.

Čista konstacija neka

pre 6 godina

Nadal ukoliko osvoji 10 Rg biće nestvarno dostignuće za sledeće generacije koje budu igrali tenis. Slično je moglo biti sa Rodžerom 2014,2017(tad bi imao 8 trofeja) kad je trava Vimbldonska u pitanju kao sa Novakovom da je nastavio posle 2008 godine da nije izgubio 2009,2010 i 2017 godine. Jer tada bi na svoju kontu imao 9 titula sa AO.

petar

pre 6 godina

Momci su tobri teniseri i sportisti. Obojica imaju svojih mana u igri i koji bolje iskoristi mane protivnika, taj dobija finale. Forhend je oružje Nadala, ali je opasno što se često izvlači na taj forhend i često bude "van terena" kako bi imao što bolji udarac. Ukoliko Vavrinka, koji ima ubedljivo najbolji bekend od svih tenisera, iskoristi to "izvlačenje" protivnika na forhend, tada je siguran pobednik. Sve ostalo je pitanje dana, raspoloženja, glave fizičke spreme gde je Nadal za trunku spremniji i odmorniji. Sve u svemu, neće biti dosadno, biće to odličan tenis.

goran

pre 6 godina

Svi znamo da je Nadal sutra veliki favorit ... to i Vavrinka priznaje, a cak i kad bi bilo neke sumnje (sto se eventualno igre tice) nje nema ,jer Rafa od pocetka turnira igra punom snagom (kao nekada) i ne dozvoljava protivnicima da uopste pomisle da imaju neku sansu protiv njega, medjutim dodao bih jos da bez obzira koliko god da je Nadal sutra favorit ,Vavrinka sigurno nece biti bez sansi i po meni kljuc ovog duela ce biti bekend strana , ukoliko rafa uspe (a to je do sada na turniru bez problema uspevao) da otera Stana daleko iza osnovne linije (pogotovu na bekendu) visokim i dubokim lopticama sa cuvenim jakim spinovima gde loptica visoko odskace, onda ce Vavrinka biti prilicno neutralisan i bezopasan po Rafu i u tom slucaju moci cemo da gledamo jedan jednosmerni mec bas kao onaj juce protiv Tima... a ukoliko Vavrinka uspe da se izbori da on ovlada udarcima sa osnovne linije( a svojim kvalitetom svakako ima predispozicije za tako nesto) onda ce imati dobre sanse da iznenadi Rafu , jer svi znamo kakve razorne udarce poseduje u svom arsenalu !

Tennisman

pre 6 godina

Ako bi bili realni, Vavrinka i nema velike sanse, neko rece Vavrinkina igra ne odgovara Rafi, i te kako odgovara, kljucan ce biti taj bekend Vavrinke za pobedu, on mozda moze da unese neizvesnost ako se bude dobro sluzio s njim, u suprotnom bice jos jedna laka pobeda za Rafu

pop

pre 6 godina

Vavrinka nema sta da trazi na RG sa Nadalom bice lako za Rafu jednostavno ce mu gađati bekend sa njegovim forhend spinovima koji odskacu i po 1,7m od zemlje ovaj ce da vraca slajseve i onda sledi zakucavanje u Rafinom stilu.Jednostavno Rafa mu ne leži neće tu biti neke neizvesnosti.Opusteno 3/0 za Rafu.Neizvesnije bi bilo da Nole igra sa njim.