Utorak, 07.06.2016.

12:17

Vajda: Novak je iskoristio možda i poslednju šansu

Marijan Vajda, trener prvog reketa sveta, kaže da je Novak Đoković u rangu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadaom po dostignućima u tenisu.

Izvor:

Vajda: Novak je iskoristio možda i poslednju šansu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

Miki...

pre 7 godina

Nije mozda,vec sigurno...Covek je rekao realno...A nije ova titula neka...Osvajacem RG se smatra onaj ko pobedi Nadala na sljaci u vrhunskoj formi...samo je jedan covek to uradio ali nije uspeo da osvoji RG...

mladjan

pre 7 godina

fedex je nesumljivo odlican teniser...ali konkurencija mu je bila diskutabilna, a samo zvanje najveci je postigao svojom slatkorecivoscu,svajcarskim lobijem,mocnim sponzorima.i on je toga svestan ali mudar pa cuti.Gooo Nole Srbine delijo.

Boris

pre 7 godina

Mislim da je Vajda mislio na poslednju šansu za prvu titulu.

Sad više nema pritiska pa očekujem bar još jedan RG u sledeće 2-3 godine.

Jabučilo

pre 7 godina

Da je ovo izjavio Vilander bilo bi milion gnevnih komentara.
(hm, 07. jun 2016 14:19)

Nije isto kada ti kaže neko ko ti dobro misli i neko ko ne može da te smisli. A Vilander je ovaj drugi, zlonamerni.

milan s.

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.@@@ cekaj bre ali Pit Sampras kaze drugacije.. jel da zanemarimo to?

nebo

pre 7 godina

Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
...

spetnaz

pre 7 godina

Kad je bio mali,rekao je da mu je zelja da bude prvi teniser sveta i ostvarila mu se...sad cisto sumnjam da mu nije zelja da bude i najbolji teniser u istoriji...a blizu je i bice sigurno...

Orao

pre 7 godina

Slazem se sa Vajdom. Da Novak nije ove godine osvojio RG, pitanje je da li bi ga ikad osvojio. Realno, da nije Soderling pre 7 godina pobedio Nadala, ne bi ga ni Federer osvojio. Nema sanse. Novak je za razliku od Rogera bar pobedio Nadala, prosle godine sa glatkih 3-0. Federer nikada nije bio ni blizu pobede nad Nadalom u Parizu ... Takodje, Sampras je jedan od najboljih igraca koji nikada nije osvojio RG iako je igrao u nekoliko finala i polufinala. Ali uvek se nasao neko preko koga nije mogao. I svake godine bilo mu je vse teze ... Sada kada Novak ima RG, igrace potpuno rastereceno i kladim se da moze da osvoji jos bar 2-3 do kraja kariere. Ako nastavi u ovakvom ritmu, do RG 2018 Federer pada i po broju GS i po broju nedelja na ATP listi.

LavMare

pre 7 godina

Novak je postigao toliko toga. Rano je da se prica o najboljem ikada. Po meni, sansu da distigne Rodzera ima, ali bojim se da ce presudne biti 3 sezone (2012-2014) kada je uzimao po jedan slem godisnje.

Aleksandar

pre 7 godina

@Aleksandar: evo tebi jedan minus... hehe :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boban, 7. jun 2016 14:55)

Pravo merilo za istinu su pravi događaji i ne minusi nekih ovde. :)

Pele

pre 7 godina

NIJE ZA DECU MLADJU OD 15 GODINA:

Ko je najbolji bokser svih vremena:

Muhamed Ali (Kasijus klej): 61 mec, 56 pobeda (37 nokautom), 5 poraza
Vladimir Klicko: . . . . . 68 mec, 64 pobede (53 nokautom), 4 poraza

Statistika, nasa dika sto pozelis, to naslika!

Milosav

pre 7 godina

Novak ce toliko jos da osvoji da ce da postane dosadno da se gleda, obecam vam. Njegove rekorde nece niko moci da obori u 21. veku.
Pazite sta vam cica kaze.

qman

pre 7 godina

pedagog, tako se skida pritisak sa svog igrača. kada ode Nole u penziju onda će se pričati da je najbolji ikada, sada treba da uživa i pobeđuje.

Oypa 7

pre 7 godina

Ako Novak bude najveci svih vremena a posle osvajanja RG verujem da hoce donekle i ovaj covek ulazi u legendu, kao covek koji je trenirao najboljeg svih vremena skoro od pocetka do kraja karijere.

Maja

pre 7 godina

U pravu je Vajda, iskoristio je to sto nije bilo Rodzera i Rafe, najlaksi moguci zreb i najslabiju konkurenciju ikada.
(zingg, 7. jun 2016 12:36)
Ok, i?

goksa

pre 7 godina

Ako je Vajda ovo sto pricas u funkciji da se NO1E ne opusta, i provokacija, i da te razumem, u suprotnom mi je jasno zasto je angazovao g.Bekera.
Ja sam ubedjen da uzima sledecih minimum 5 rg i to u nizu cisto u 3 seta a za dalje cemo videti.

Crmi

pre 7 godina

E i da neosvoji više ni jedan on je nasa legenda hvala ti sto postojiš imao sam priliku par puta da budem na njegovim mečevima koja je to pozitiva ja bih ga kad god bi mogao dovodio na bilo koja takmičenja dali fudbal košarka itd to je neverovatno koju pozitivnu energiju ovaj lik poseduje puno srece u nastavku za mene si i verovatno za mnoge legenda koja hoda

Smehotres

pre 7 godina

Vajda placas veceru Novaku i meni sledece godine kad Nole odbrani RG :-) Ja cu povesti i jumka da nas usluzuje,i da vidi kako je to zajedno sa mnom sedeti u drustvu SAMPIONA!!!

jerosim kučka

pre 7 godina

(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.
(JPR23, 7. jun 2016 12:59)

Dobra je gramatika, samo ti n'umeš čitat'. Nije pojenta u gramatiki, već 'vamo u nečem' drugome.

zoran

pre 7 godina

Mudro Vajda zbori. Vidi se da sve konce drzi u svojim rukama. Ne dozvoljava da Novak poleti I ego ga uzme pod svoje. Bravo...znalachki Vajda void brod preko uzburkanog mora.

Novak od pocetka njegove karijere, nije izabrao pogreshnu osobu da ga vodi. Od pokojne Gospodje Genchic, preko Pilica, Vajde, Bekera, pa sve do fizitorepaetua Miljana I najboljeg kondicionog trenra na svetu (zaboravih mu ime). To je ekstremno retko.

Stara kuka

pre 7 godina

@zingg

1. Marej slaba konkurencija na sljaci danas?
2. Kako je Federer dosao do RG, jel imao srece?
3. 2011. si zaboravio? AUSOPEN 2008,2012,2013. si zaboravio? Jel i tad bila slaba konkurencija?
4. Da te podsetim, upravo je Novak jedini igrac uz Soderlinga koji je dobio Nadala na RG i jedini koji je 3 puta bio bas blizu da ga dobije u njegovom zenitu.
5. Nabroj bi Rodjine rivale u polufinalima i finalima dok Nadal i Novak jos nisu stasali.

Ma samo napred Novace i deri sve redom.

Dott

pre 7 godina

Vajda, nije mu ovo bila poslednja sansa, kladim se da ce do kraja karijere izeti najmanje jos jedan. Na kraju kako si i sam rekao kad si poceo trenirati Novaka 2006te nisi verovao da je potencijal za broj jedan i tu nisi imao njuha, ali ja jesam, samo gledajuci ga u tv prenosima, jos tada verovao sam da ce biti broj jedan, jer Novak je i te 2006te igrao neverovatan tenis, samo mu je nedostajalo iskustvo i naravno sputavajuci faktor, alergije razne, zbog kojih je i predavao meceve sve dok mu u tim nije dosao Cetojevic i uspeo mu ublaziti tu osetljivost.

odskakutaj odavde

pre 7 godina

@
Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Idi bali po mahali

gradinar

pre 7 godina

Marjan Vajda je sada u senci Bekera, ali mislim da je on neko za koga može da se kaže "tiha voda breg roni" i s njim se Novak izgradio i postao veliki. Beker se pridružio posle.

U pravu je Vajda, treba spustiti loptu sa pričama o "najvećem svih vremena", sve dok statistika to ne pokaže... Baš zato što upravo sada postoji REALNA šansa da Novak to stvarno bude.
Novak ne sme sada da stane. On je (statistički) sada u TOP 5 igrača svih vremena prema svim relevantnim pokazateljima (GS, Final mastersi, mastersi, ATP titule, broj nedelja na prvom mestu). Na primer, po broju mastersa je prvi, ali je po ukupnom broju ATP titula Open ere tek šesti-sedmi.
Mnoge stvari obećavaju da će biti najbolji. Npr. odnos pobeda i poraza (730:149) je 83,05% pobeda, po tome je najuspešniji % u istoriji! Broj pobeda nad igračima iz top 10 je 174:81 tj. 68,2% i tu je samo još B.Borg uspešniji (koji je imao znatno manje mečeva 63:27 (70%)).

Okrenimo se Vimbldonu i olimpijadi...
Ako i druga deo ove godina bude ovako uspešan, Novak će na kraju 2016. biti na II mestu večne liste!

Brat

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Ovaj Nolo nume popravospisu. A i neduovito napiso.

Diksi

pre 7 godina

Te price o najboljem ikada su vec izlizane. Nikada nece biti najboljeg ikada. I da Nole nakupi 20 slemova, uvek ce biti nesto sto mu fali, kao i ostalim velikanima.
Evo recimo Federer, samo jos sa osvoji zlato na olimpijadi, ona dva mastersa sto mu fale, da preokrene skor protiv Rafe i Noleta, da osvoji kalendarski grand slam i bice najbolji u istoriji. E da, i da pobedi Rafu u finalu Roland Garosa.

Aleksandar

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.

stanoje

pre 7 godina

u naredne 3 sezone,moze osvojiti tih 5 turnira i dostici federera.to je objektivno ako pazi na povrede. tek tada bi mogli da ga svi vrednuju kao zaista najboljeg u istoriji.a to je moguce,po turnir-dva svake godine.svaka mu cast.ovo srbija vise nikada nece imati,ni nasi praunuci.mozda narednih decenija neki srbin dodje do nekog polufinala,finala,i to je to. Nole-jedinstven u nasoj istoriji.

Fx

pre 7 godina

Čvrsto na zemlji, bravo. A u sebi već vidi odbranu titule dogodine ;)

Pogledajte kako je Rod Lejver čestitao Noletu karijer slem i "nole slem":
https://twitter.com/AustralianOpen?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

dragutin

pre 7 godina

odlicno umerena izjava coveka koji je dosta zahvalan sto je Nole ovo sto je danas. Mnogi mogu da pomisle i da nema Vajde da bi Nole bio to sto jeste, no, pitanje odanosti, prijateljstva, podrske sa tribina, podsticanjena treninzima, sve su to bitni faktori ovakvog panetarnog uspeha jednog sportiste. Ceo tim Noleta je kao familija. Cak je i Cetojevic doprineo jako mnogo, i saradnja se, na zalost, brzo prekinula, samo oni znaju zasto. ovakva izjava Vajde je odlicna, daje motivaciju Noletu da se dalje bori. izjave tipa da je Nole vec sada najveci, da mu nema ravnog, ne bi bile podsticajne i ne bi davale motivacije sa jos mnogo titula. tek kada Nole osvoji 18 GS, pod predpostavkom da Federer ne osvoji nijednu, i predje 310 nedelja na prvom mestu, onda moze da igra i na Kalisu tenis sa prijateljima. to ce biti rekord koji niko nece srusiti pa makar do njegove pozne starosti. imace mesto koje anas ima rod lejver na turnirima, pa jos i jace, jer je daleko vise uradio od njega.

bagz

pre 7 godina

@zingg - Murray nije konkurencija? Fantastičan igrač. A nema veze što je Federer većinu GS-ova osvojio dok bukvalno nije bilo konkurencije? Nadal je kao klinac preuzeo šljaku, a do 2008. Federer nije imao takmaca, mnogo manje nego Nole danas. Je li. Nole spakovao Federera na tri uzastopna GS-a ove i prošle godine, i Final Touru u Londonu? Jeste. Do viđenja i prijatno.

Milun

pre 7 godina

Sa godinama živci postanu čvršći, jer čovek biva zreliji i nauči se samokontroli, dok telo postaje slabije i to može biti Đokovićev problem (Federer se suočava sa time). Inače, redni brojevi se pišu sa tačkom.

akakij akakijevic

pre 7 godina

pametan covek.jasno se moze zakljuciti iz njegovog komentara da broj gren slemova i nije neko merilo da li je neko najbolji.to je jako relativno.nole je vec sada u drustvu najboljih.to je isto kao kad bi odredjivali ko je najbolji bokser.neko kaze ali,neko frejzer,neko tajson,neko forman,a neko roki marcano.ne postoji tu objektivno merilo.to je drzustvo najboljih,koje je svakako malo.to je jedina istina i svaka dalja rasprava je besmislena

Laki

pre 7 godina

Nažalost, još uvek ima malicioznih ljudi koji osporavaju ove izuzetne rezultate. Uostalom, on je Nadala dobio prošle godine, a prethodna dva meča su bila veoma blizu, naročito ono finale kada je dobio 8 gemova za redom i imao brejk u 5 setu. Tad je meč prekinut zbog kišice i nemoći Nadala, a sutradan je to bilo nešto sasvim drugo. (Ove godine se igralo i po pljusku!)Ne zaboravite period od 2011. do 2015. Tad je Nadal sezone bazirao na šljaci i RG, Federer na Vimbldon i US open, a Novak je istrajavao na svim podlogama. Oni jednostavno više nisu u stanju da ga prate. Još očekujem Federerov trzaj na Vimbldonu i to je to. Ubio ih je u pojam i sad je sve u njegovim rukama.

Leo

pre 7 godina

Slijedeći Wimbledon će biti ključan. Mislim da je to zadnja šansa Federeru da uzme Novaku jedan slem. Ako tu osvoji Novak, onda sigurno prestiže Federera. Ako ne, bit će čupavo.

milos

pre 7 godina

samo se plasim da ne dozivi federrovu sudbinu..jer je i federer cekao rg dugo i od kada ga je osvojio, pao je u igri i polako je nestajao...iskreno se nadam da novak nece to doziveti...sada jos oi, wimb, ou i sinsinati, i caoo...za ovu godinu...aziju treba da iakulira, i zavrsni master...

Zemunac

pre 7 godina

Ma najmanje još dva puta ima da ga osvoji.Sad ima tek da kida kad je skinuo sa sebe to opterećenje zvano Rolan Garos.Dečko ima da pokida do 20 GS titula!

Nolo

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!

Go Tipsa

pre 7 godina

Svaka cast Borisu, ali meni licno Marin je najgotivniji lik u Noletovom stabu i opet uz duzno postovanje svim ostalima.

Njegovu facu kad vidim, umirim se u trenutku!

Jole

pre 7 godina

Osvajanje RG je Noletu dobra odskocna daska za nastavak takmicenja, pre svega na psiholoskom planu. Mada je Nole govorio da nece biti smak sveta ako ove godine ne osvoji RG, mislim da bi mu, kako vreme odmice bilo sve teze, jer ce mladje generacija koje dolaze biti iskusnije i bolje nego u ovom trenutku. Tu pre svega mislim na Tima, Kirijosa, Zvereva, Gofana i mozda Borne Corica. Kad se tu dodaju Marej, Nisikori, Vavrinka, a pre svega Nadal, jasno je koliko ce biti tesko. Dobra stvar je sto ce iducih godina igrati bez mnogo manjeg pritiska, i uveren sam da ce do kraja karijere osvojiti bar jos jedan RG.

Vidovita Anna sa Kalemegdana

pre 7 godina

Novace, nije li vreme da se oslobodis ovog trenera koji govori protiv tvojih mogucnosti? Takvog trenera sigurno niko nece.

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno je upravu sve sto je rekao. Novak da nije osvojio RG sada verovatno nikad nebi prestigao RF (17gs, 302 nedelje prvi na listi ako se nevaram) ti rekordi su jos jako daleko ali sada dostizni, ukoliko obori ta 2 i zadrzi sadasnje rekorde svakako ce biti najbolji ikada. Ne mora da osvoji Sinsinati i OI iako bi bilo pozeljno.

dragan

pre 7 godina

Meni je ipak drazi GS US Open 2015. Tezi protivnik, direktni konkuretnt za broj GS-ova (tada sam u komentaru napisao da RF vise nece osvojiti ni jedan GS), tezak pad i povreda na pocetku meca, neprijateljska publika i na kraju This is Sparta!!!

sinke

pre 7 godina

Da Novak nije osvijio ove godine Rolan Garos,bilo bi mu sve teze i ko zna da li bi ikad osvojio...Ali kada je skinuo taj teret sa ledja i osvojio RG,e sada je samo nebo granica...Moguce je da osvoji do kraja karijere jos 2 ili 3 Rolan Garosa.Sada je sve mnogo lakse.

Joc@

pre 7 godina

Tako je. Kad ima ovako mudrog učitelja, nije čudno što i učenika krasi mudrost. Samo i isključivo i jedino gledati i komentarisati trenutni uspeh i prvi naredni zadatak. Ko u sportu (kao i u životu) misli o dalekim budućim uspesima, obavezno završi u prašini.

JPR23

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.

Zemunac

pre 7 godina

Ma najmanje još dva puta ima da ga osvoji.Sad ima tek da kida kad je skinuo sa sebe to opterećenje zvano Rolan Garos.Dečko ima da pokida do 20 GS titula!

Go Tipsa

pre 7 godina

Svaka cast Borisu, ali meni licno Marin je najgotivniji lik u Noletovom stabu i opet uz duzno postovanje svim ostalima.

Njegovu facu kad vidim, umirim se u trenutku!

sinke

pre 7 godina

Da Novak nije osvijio ove godine Rolan Garos,bilo bi mu sve teze i ko zna da li bi ikad osvojio...Ali kada je skinuo taj teret sa ledja i osvojio RG,e sada je samo nebo granica...Moguce je da osvoji do kraja karijere jos 2 ili 3 Rolan Garosa.Sada je sve mnogo lakse.

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno je upravu sve sto je rekao. Novak da nije osvojio RG sada verovatno nikad nebi prestigao RF (17gs, 302 nedelje prvi na listi ako se nevaram) ti rekordi su jos jako daleko ali sada dostizni, ukoliko obori ta 2 i zadrzi sadasnje rekorde svakako ce biti najbolji ikada. Ne mora da osvoji Sinsinati i OI iako bi bilo pozeljno.

Oypa 7

pre 7 godina

Ako Novak bude najveci svih vremena a posle osvajanja RG verujem da hoce donekle i ovaj covek ulazi u legendu, kao covek koji je trenirao najboljeg svih vremena skoro od pocetka do kraja karijere.

Brat

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Ovaj Nolo nume popravospisu. A i neduovito napiso.

Stara kuka

pre 7 godina

@zingg

1. Marej slaba konkurencija na sljaci danas?
2. Kako je Federer dosao do RG, jel imao srece?
3. 2011. si zaboravio? AUSOPEN 2008,2012,2013. si zaboravio? Jel i tad bila slaba konkurencija?
4. Da te podsetim, upravo je Novak jedini igrac uz Soderlinga koji je dobio Nadala na RG i jedini koji je 3 puta bio bas blizu da ga dobije u njegovom zenitu.
5. Nabroj bi Rodjine rivale u polufinalima i finalima dok Nadal i Novak jos nisu stasali.

Ma samo napred Novace i deri sve redom.

dragan

pre 7 godina

Meni je ipak drazi GS US Open 2015. Tezi protivnik, direktni konkuretnt za broj GS-ova (tada sam u komentaru napisao da RF vise nece osvojiti ni jedan GS), tezak pad i povreda na pocetku meca, neprijateljska publika i na kraju This is Sparta!!!

dragutin

pre 7 godina

odlicno umerena izjava coveka koji je dosta zahvalan sto je Nole ovo sto je danas. Mnogi mogu da pomisle i da nema Vajde da bi Nole bio to sto jeste, no, pitanje odanosti, prijateljstva, podrske sa tribina, podsticanjena treninzima, sve su to bitni faktori ovakvog panetarnog uspeha jednog sportiste. Ceo tim Noleta je kao familija. Cak je i Cetojevic doprineo jako mnogo, i saradnja se, na zalost, brzo prekinula, samo oni znaju zasto. ovakva izjava Vajde je odlicna, daje motivaciju Noletu da se dalje bori. izjave tipa da je Nole vec sada najveci, da mu nema ravnog, ne bi bile podsticajne i ne bi davale motivacije sa jos mnogo titula. tek kada Nole osvoji 18 GS, pod predpostavkom da Federer ne osvoji nijednu, i predje 310 nedelja na prvom mestu, onda moze da igra i na Kalisu tenis sa prijateljima. to ce biti rekord koji niko nece srusiti pa makar do njegove pozne starosti. imace mesto koje anas ima rod lejver na turnirima, pa jos i jace, jer je daleko vise uradio od njega.

Laki

pre 7 godina

Nažalost, još uvek ima malicioznih ljudi koji osporavaju ove izuzetne rezultate. Uostalom, on je Nadala dobio prošle godine, a prethodna dva meča su bila veoma blizu, naročito ono finale kada je dobio 8 gemova za redom i imao brejk u 5 setu. Tad je meč prekinut zbog kišice i nemoći Nadala, a sutradan je to bilo nešto sasvim drugo. (Ove godine se igralo i po pljusku!)Ne zaboravite period od 2011. do 2015. Tad je Nadal sezone bazirao na šljaci i RG, Federer na Vimbldon i US open, a Novak je istrajavao na svim podlogama. Oni jednostavno više nisu u stanju da ga prate. Još očekujem Federerov trzaj na Vimbldonu i to je to. Ubio ih je u pojam i sad je sve u njegovim rukama.

bagz

pre 7 godina

@zingg - Murray nije konkurencija? Fantastičan igrač. A nema veze što je Federer većinu GS-ova osvojio dok bukvalno nije bilo konkurencije? Nadal je kao klinac preuzeo šljaku, a do 2008. Federer nije imao takmaca, mnogo manje nego Nole danas. Je li. Nole spakovao Federera na tri uzastopna GS-a ove i prošle godine, i Final Touru u Londonu? Jeste. Do viđenja i prijatno.

Jole

pre 7 godina

Osvajanje RG je Noletu dobra odskocna daska za nastavak takmicenja, pre svega na psiholoskom planu. Mada je Nole govorio da nece biti smak sveta ako ove godine ne osvoji RG, mislim da bi mu, kako vreme odmice bilo sve teze, jer ce mladje generacija koje dolaze biti iskusnije i bolje nego u ovom trenutku. Tu pre svega mislim na Tima, Kirijosa, Zvereva, Gofana i mozda Borne Corica. Kad se tu dodaju Marej, Nisikori, Vavrinka, a pre svega Nadal, jasno je koliko ce biti tesko. Dobra stvar je sto ce iducih godina igrati bez mnogo manjeg pritiska, i uveren sam da ce do kraja karijere osvojiti bar jos jedan RG.

Smehotres

pre 7 godina

Vajda placas veceru Novaku i meni sledece godine kad Nole odbrani RG :-) Ja cu povesti i jumka da nas usluzuje,i da vidi kako je to zajedno sa mnom sedeti u drustvu SAMPIONA!!!

akakij akakijevic

pre 7 godina

pametan covek.jasno se moze zakljuciti iz njegovog komentara da broj gren slemova i nije neko merilo da li je neko najbolji.to je jako relativno.nole je vec sada u drustvu najboljih.to je isto kao kad bi odredjivali ko je najbolji bokser.neko kaze ali,neko frejzer,neko tajson,neko forman,a neko roki marcano.ne postoji tu objektivno merilo.to je drzustvo najboljih,koje je svakako malo.to je jedina istina i svaka dalja rasprava je besmislena

Joc@

pre 7 godina

Tako je. Kad ima ovako mudrog učitelja, nije čudno što i učenika krasi mudrost. Samo i isključivo i jedino gledati i komentarisati trenutni uspeh i prvi naredni zadatak. Ko u sportu (kao i u životu) misli o dalekim budućim uspesima, obavezno završi u prašini.

JPR23

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.

qman

pre 7 godina

pedagog, tako se skida pritisak sa svog igrača. kada ode Nole u penziju onda će se pričati da je najbolji ikada, sada treba da uživa i pobeđuje.

spetnaz

pre 7 godina

Kad je bio mali,rekao je da mu je zelja da bude prvi teniser sveta i ostvarila mu se...sad cisto sumnjam da mu nije zelja da bude i najbolji teniser u istoriji...a blizu je i bice sigurno...

Orao

pre 7 godina

Slazem se sa Vajdom. Da Novak nije ove godine osvojio RG, pitanje je da li bi ga ikad osvojio. Realno, da nije Soderling pre 7 godina pobedio Nadala, ne bi ga ni Federer osvojio. Nema sanse. Novak je za razliku od Rogera bar pobedio Nadala, prosle godine sa glatkih 3-0. Federer nikada nije bio ni blizu pobede nad Nadalom u Parizu ... Takodje, Sampras je jedan od najboljih igraca koji nikada nije osvojio RG iako je igrao u nekoliko finala i polufinala. Ali uvek se nasao neko preko koga nije mogao. I svake godine bilo mu je vse teze ... Sada kada Novak ima RG, igrace potpuno rastereceno i kladim se da moze da osvoji jos bar 2-3 do kraja kariere. Ako nastavi u ovakvom ritmu, do RG 2018 Federer pada i po broju GS i po broju nedelja na ATP listi.

Diksi

pre 7 godina

Te price o najboljem ikada su vec izlizane. Nikada nece biti najboljeg ikada. I da Nole nakupi 20 slemova, uvek ce biti nesto sto mu fali, kao i ostalim velikanima.
Evo recimo Federer, samo jos sa osvoji zlato na olimpijadi, ona dva mastersa sto mu fale, da preokrene skor protiv Rafe i Noleta, da osvoji kalendarski grand slam i bice najbolji u istoriji. E da, i da pobedi Rafu u finalu Roland Garosa.

Milosav

pre 7 godina

Novak ce toliko jos da osvoji da ce da postane dosadno da se gleda, obecam vam. Njegove rekorde nece niko moci da obori u 21. veku.
Pazite sta vam cica kaze.

Nolo

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!

zoran

pre 7 godina

Mudro Vajda zbori. Vidi se da sve konce drzi u svojim rukama. Ne dozvoljava da Novak poleti I ego ga uzme pod svoje. Bravo...znalachki Vajda void brod preko uzburkanog mora.

Novak od pocetka njegove karijere, nije izabrao pogreshnu osobu da ga vodi. Od pokojne Gospodje Genchic, preko Pilica, Vajde, Bekera, pa sve do fizitorepaetua Miljana I najboljeg kondicionog trenra na svetu (zaboravih mu ime). To je ekstremno retko.

Jabučilo

pre 7 godina

Da je ovo izjavio Vilander bilo bi milion gnevnih komentara.
(hm, 07. jun 2016 14:19)

Nije isto kada ti kaže neko ko ti dobro misli i neko ko ne može da te smisli. A Vilander je ovaj drugi, zlonamerni.

Leo

pre 7 godina

Slijedeći Wimbledon će biti ključan. Mislim da je to zadnja šansa Federeru da uzme Novaku jedan slem. Ako tu osvoji Novak, onda sigurno prestiže Federera. Ako ne, bit će čupavo.

Crmi

pre 7 godina

E i da neosvoji više ni jedan on je nasa legenda hvala ti sto postojiš imao sam priliku par puta da budem na njegovim mečevima koja je to pozitiva ja bih ga kad god bi mogao dovodio na bilo koja takmičenja dali fudbal košarka itd to je neverovatno koju pozitivnu energiju ovaj lik poseduje puno srece u nastavku za mene si i verovatno za mnoge legenda koja hoda

gradinar

pre 7 godina

Marjan Vajda je sada u senci Bekera, ali mislim da je on neko za koga može da se kaže "tiha voda breg roni" i s njim se Novak izgradio i postao veliki. Beker se pridružio posle.

U pravu je Vajda, treba spustiti loptu sa pričama o "najvećem svih vremena", sve dok statistika to ne pokaže... Baš zato što upravo sada postoji REALNA šansa da Novak to stvarno bude.
Novak ne sme sada da stane. On je (statistički) sada u TOP 5 igrača svih vremena prema svim relevantnim pokazateljima (GS, Final mastersi, mastersi, ATP titule, broj nedelja na prvom mestu). Na primer, po broju mastersa je prvi, ali je po ukupnom broju ATP titula Open ere tek šesti-sedmi.
Mnoge stvari obećavaju da će biti najbolji. Npr. odnos pobeda i poraza (730:149) je 83,05% pobeda, po tome je najuspešniji % u istoriji! Broj pobeda nad igračima iz top 10 je 174:81 tj. 68,2% i tu je samo još B.Borg uspešniji (koji je imao znatno manje mečeva 63:27 (70%)).

Okrenimo se Vimbldonu i olimpijadi...
Ako i druga deo ove godina bude ovako uspešan, Novak će na kraju 2016. biti na II mestu večne liste!

Boris

pre 7 godina

Mislim da je Vajda mislio na poslednju šansu za prvu titulu.

Sad više nema pritiska pa očekujem bar još jedan RG u sledeće 2-3 godine.

stanoje

pre 7 godina

u naredne 3 sezone,moze osvojiti tih 5 turnira i dostici federera.to je objektivno ako pazi na povrede. tek tada bi mogli da ga svi vrednuju kao zaista najboljeg u istoriji.a to je moguce,po turnir-dva svake godine.svaka mu cast.ovo srbija vise nikada nece imati,ni nasi praunuci.mozda narednih decenija neki srbin dodje do nekog polufinala,finala,i to je to. Nole-jedinstven u nasoj istoriji.

Milun

pre 7 godina

Sa godinama živci postanu čvršći, jer čovek biva zreliji i nauči se samokontroli, dok telo postaje slabije i to može biti Đokovićev problem (Federer se suočava sa time). Inače, redni brojevi se pišu sa tačkom.

Maja

pre 7 godina

U pravu je Vajda, iskoristio je to sto nije bilo Rodzera i Rafe, najlaksi moguci zreb i najslabiju konkurenciju ikada.
(zingg, 7. jun 2016 12:36)
Ok, i?

odskakutaj odavde

pre 7 godina

@
Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Idi bali po mahali

Pele

pre 7 godina

NIJE ZA DECU MLADJU OD 15 GODINA:

Ko je najbolji bokser svih vremena:

Muhamed Ali (Kasijus klej): 61 mec, 56 pobeda (37 nokautom), 5 poraza
Vladimir Klicko: . . . . . 68 mec, 64 pobede (53 nokautom), 4 poraza

Statistika, nasa dika sto pozelis, to naslika!

Dott

pre 7 godina

Vajda, nije mu ovo bila poslednja sansa, kladim se da ce do kraja karijere izeti najmanje jos jedan. Na kraju kako si i sam rekao kad si poceo trenirati Novaka 2006te nisi verovao da je potencijal za broj jedan i tu nisi imao njuha, ali ja jesam, samo gledajuci ga u tv prenosima, jos tada verovao sam da ce biti broj jedan, jer Novak je i te 2006te igrao neverovatan tenis, samo mu je nedostajalo iskustvo i naravno sputavajuci faktor, alergije razne, zbog kojih je i predavao meceve sve dok mu u tim nije dosao Cetojevic i uspeo mu ublaziti tu osetljivost.

jerosim kučka

pre 7 godina

(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.
(JPR23, 7. jun 2016 12:59)

Dobra je gramatika, samo ti n'umeš čitat'. Nije pojenta u gramatiki, već 'vamo u nečem' drugome.

Fx

pre 7 godina

Čvrsto na zemlji, bravo. A u sebi već vidi odbranu titule dogodine ;)

Pogledajte kako je Rod Lejver čestitao Noletu karijer slem i "nole slem":
https://twitter.com/AustralianOpen?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

goksa

pre 7 godina

Ako je Vajda ovo sto pricas u funkciji da se NO1E ne opusta, i provokacija, i da te razumem, u suprotnom mi je jasno zasto je angazovao g.Bekera.
Ja sam ubedjen da uzima sledecih minimum 5 rg i to u nizu cisto u 3 seta a za dalje cemo videti.

milos

pre 7 godina

samo se plasim da ne dozivi federrovu sudbinu..jer je i federer cekao rg dugo i od kada ga je osvojio, pao je u igri i polako je nestajao...iskreno se nadam da novak nece to doziveti...sada jos oi, wimb, ou i sinsinati, i caoo...za ovu godinu...aziju treba da iakulira, i zavrsni master...

LavMare

pre 7 godina

Novak je postigao toliko toga. Rano je da se prica o najboljem ikada. Po meni, sansu da distigne Rodzera ima, ali bojim se da ce presudne biti 3 sezone (2012-2014) kada je uzimao po jedan slem godisnje.

Aleksandar

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.

Aleksandar

pre 7 godina

@Aleksandar: evo tebi jedan minus... hehe :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boban, 7. jun 2016 14:55)

Pravo merilo za istinu su pravi događaji i ne minusi nekih ovde. :)

mladjan

pre 7 godina

fedex je nesumljivo odlican teniser...ali konkurencija mu je bila diskutabilna, a samo zvanje najveci je postigao svojom slatkorecivoscu,svajcarskim lobijem,mocnim sponzorima.i on je toga svestan ali mudar pa cuti.Gooo Nole Srbine delijo.

Vidovita Anna sa Kalemegdana

pre 7 godina

Novace, nije li vreme da se oslobodis ovog trenera koji govori protiv tvojih mogucnosti? Takvog trenera sigurno niko nece.

milan s.

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.@@@ cekaj bre ali Pit Sampras kaze drugacije.. jel da zanemarimo to?

nebo

pre 7 godina

Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
...

Miki...

pre 7 godina

Nije mozda,vec sigurno...Covek je rekao realno...A nije ova titula neka...Osvajacem RG se smatra onaj ko pobedi Nadala na sljaci u vrhunskoj formi...samo je jedan covek to uradio ali nije uspeo da osvoji RG...

Vidovita Anna sa Kalemegdana

pre 7 godina

Novace, nije li vreme da se oslobodis ovog trenera koji govori protiv tvojih mogucnosti? Takvog trenera sigurno niko nece.

Nolo

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!

Aleksandar

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.

Maja

pre 7 godina

U pravu je Vajda, iskoristio je to sto nije bilo Rodzera i Rafe, najlaksi moguci zreb i najslabiju konkurenciju ikada.
(zingg, 7. jun 2016 12:36)
Ok, i?

milan s.

pre 7 godina

Najbolji svih vremena je Pit Sampras, posle sledi Borg pa drugi ostali, Federer, Nadal, Đoković itd... Pit Sampras je zaista najbolji jer je konkurencija u devedesetim bila ogromna i ima samo tri GS manje od Federera! Federer tokom karijere, uglavnom na početku nije imao toliko veliku konkurenciju a ni Nadal, ni Đoković. Samo vidite ko je igrao tokom devedesetih i osamdesetih i ko igra sada. Zato je bilo lakše za ovu trojicu, četvorku (uglavnom za Novaka) da stalno stiže u finale i da osvaja trofeje. To po nekima se zove "Zlatna era" tenisa, ali činjenica je da je zlatna era tenisa bila tokom devedesetih i osamdesetih, što se konkurencije tiče. Isto važi i za ženski tenis. Velika konkurencija tada i manja u ovo doba. Budimo objektivni i neka priznamo da je Pit Sampras najveći svih vremena.@@@ cekaj bre ali Pit Sampras kaze drugacije.. jel da zanemarimo to?

nebo

pre 7 godina

Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Marijan Vajda - balkan boj
Boris Beker - balkan boj
Novak Djokovic - balkan boj
...

Brat

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Ovaj Nolo nume popravospisu. A i neduovito napiso.

jerosim kučka

pre 7 godina

(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.
(JPR23, 7. jun 2016 12:59)

Dobra je gramatika, samo ti n'umeš čitat'. Nije pojenta u gramatiki, već 'vamo u nečem' drugome.

JPR23

pre 7 godina

Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 07. jun 2016 12:41)

Oš da ti Nolo kupi par knjiga. Pravopis, jednu dve o gramatici srpskog jezika, možda i onaj klasik: rečnik srpsko-hrvatskoga književnog jezika, možda i neki bukvar... ? To barem može, mozak je ipak teže za snabdevanje.

LavMare

pre 7 godina

Novak je postigao toliko toga. Rano je da se prica o najboljem ikada. Po meni, sansu da distigne Rodzera ima, ali bojim se da ce presudne biti 3 sezone (2012-2014) kada je uzimao po jedan slem godisnje.

goksa

pre 7 godina

Ako je Vajda ovo sto pricas u funkciji da se NO1E ne opusta, i provokacija, i da te razumem, u suprotnom mi je jasno zasto je angazovao g.Bekera.
Ja sam ubedjen da uzima sledecih minimum 5 rg i to u nizu cisto u 3 seta a za dalje cemo videti.

milos

pre 7 godina

samo se plasim da ne dozivi federrovu sudbinu..jer je i federer cekao rg dugo i od kada ga je osvojio, pao je u igri i polako je nestajao...iskreno se nadam da novak nece to doziveti...sada jos oi, wimb, ou i sinsinati, i caoo...za ovu godinu...aziju treba da iakulira, i zavrsni master...

Diksi

pre 7 godina

Te price o najboljem ikada su vec izlizane. Nikada nece biti najboljeg ikada. I da Nole nakupi 20 slemova, uvek ce biti nesto sto mu fali, kao i ostalim velikanima.
Evo recimo Federer, samo jos sa osvoji zlato na olimpijadi, ona dva mastersa sto mu fale, da preokrene skor protiv Rafe i Noleta, da osvoji kalendarski grand slam i bice najbolji u istoriji. E da, i da pobedi Rafu u finalu Roland Garosa.

Zemunac

pre 7 godina

Ma najmanje još dva puta ima da ga osvoji.Sad ima tek da kida kad je skinuo sa sebe to opterećenje zvano Rolan Garos.Dečko ima da pokida do 20 GS titula!

Laki

pre 7 godina

Nažalost, još uvek ima malicioznih ljudi koji osporavaju ove izuzetne rezultate. Uostalom, on je Nadala dobio prošle godine, a prethodna dva meča su bila veoma blizu, naročito ono finale kada je dobio 8 gemova za redom i imao brejk u 5 setu. Tad je meč prekinut zbog kišice i nemoći Nadala, a sutradan je to bilo nešto sasvim drugo. (Ove godine se igralo i po pljusku!)Ne zaboravite period od 2011. do 2015. Tad je Nadal sezone bazirao na šljaci i RG, Federer na Vimbldon i US open, a Novak je istrajavao na svim podlogama. Oni jednostavno više nisu u stanju da ga prate. Još očekujem Federerov trzaj na Vimbldonu i to je to. Ubio ih je u pojam i sad je sve u njegovim rukama.

Smehotres

pre 7 godina

Vajda placas veceru Novaku i meni sledece godine kad Nole odbrani RG :-) Ja cu povesti i jumka da nas usluzuje,i da vidi kako je to zajedno sa mnom sedeti u drustvu SAMPIONA!!!

Go Tipsa

pre 7 godina

Svaka cast Borisu, ali meni licno Marin je najgotivniji lik u Noletovom stabu i opet uz duzno postovanje svim ostalima.

Njegovu facu kad vidim, umirim se u trenutku!

saeKn

pre 7 godina

Apsolutno je upravu sve sto je rekao. Novak da nije osvojio RG sada verovatno nikad nebi prestigao RF (17gs, 302 nedelje prvi na listi ako se nevaram) ti rekordi su jos jako daleko ali sada dostizni, ukoliko obori ta 2 i zadrzi sadasnje rekorde svakako ce biti najbolji ikada. Ne mora da osvoji Sinsinati i OI iako bi bilo pozeljno.

Orao

pre 7 godina

Slazem se sa Vajdom. Da Novak nije ove godine osvojio RG, pitanje je da li bi ga ikad osvojio. Realno, da nije Soderling pre 7 godina pobedio Nadala, ne bi ga ni Federer osvojio. Nema sanse. Novak je za razliku od Rogera bar pobedio Nadala, prosle godine sa glatkih 3-0. Federer nikada nije bio ni blizu pobede nad Nadalom u Parizu ... Takodje, Sampras je jedan od najboljih igraca koji nikada nije osvojio RG iako je igrao u nekoliko finala i polufinala. Ali uvek se nasao neko preko koga nije mogao. I svake godine bilo mu je vse teze ... Sada kada Novak ima RG, igrace potpuno rastereceno i kladim se da moze da osvoji jos bar 2-3 do kraja kariere. Ako nastavi u ovakvom ritmu, do RG 2018 Federer pada i po broju GS i po broju nedelja na ATP listi.

bagz

pre 7 godina

@zingg - Murray nije konkurencija? Fantastičan igrač. A nema veze što je Federer većinu GS-ova osvojio dok bukvalno nije bilo konkurencije? Nadal je kao klinac preuzeo šljaku, a do 2008. Federer nije imao takmaca, mnogo manje nego Nole danas. Je li. Nole spakovao Federera na tri uzastopna GS-a ove i prošle godine, i Final Touru u Londonu? Jeste. Do viđenja i prijatno.

Dott

pre 7 godina

Vajda, nije mu ovo bila poslednja sansa, kladim se da ce do kraja karijere izeti najmanje jos jedan. Na kraju kako si i sam rekao kad si poceo trenirati Novaka 2006te nisi verovao da je potencijal za broj jedan i tu nisi imao njuha, ali ja jesam, samo gledajuci ga u tv prenosima, jos tada verovao sam da ce biti broj jedan, jer Novak je i te 2006te igrao neverovatan tenis, samo mu je nedostajalo iskustvo i naravno sputavajuci faktor, alergije razne, zbog kojih je i predavao meceve sve dok mu u tim nije dosao Cetojevic i uspeo mu ublaziti tu osetljivost.

Milosav

pre 7 godina

Novak ce toliko jos da osvoji da ce da postane dosadno da se gleda, obecam vam. Njegove rekorde nece niko moci da obori u 21. veku.
Pazite sta vam cica kaze.

sinke

pre 7 godina

Da Novak nije osvijio ove godine Rolan Garos,bilo bi mu sve teze i ko zna da li bi ikad osvojio...Ali kada je skinuo taj teret sa ledja i osvojio RG,e sada je samo nebo granica...Moguce je da osvoji do kraja karijere jos 2 ili 3 Rolan Garosa.Sada je sve mnogo lakse.

Stara kuka

pre 7 godina

@zingg

1. Marej slaba konkurencija na sljaci danas?
2. Kako je Federer dosao do RG, jel imao srece?
3. 2011. si zaboravio? AUSOPEN 2008,2012,2013. si zaboravio? Jel i tad bila slaba konkurencija?
4. Da te podsetim, upravo je Novak jedini igrac uz Soderlinga koji je dobio Nadala na RG i jedini koji je 3 puta bio bas blizu da ga dobije u njegovom zenitu.
5. Nabroj bi Rodjine rivale u polufinalima i finalima dok Nadal i Novak jos nisu stasali.

Ma samo napred Novace i deri sve redom.

Crmi

pre 7 godina

E i da neosvoji više ni jedan on je nasa legenda hvala ti sto postojiš imao sam priliku par puta da budem na njegovim mečevima koja je to pozitiva ja bih ga kad god bi mogao dovodio na bilo koja takmičenja dali fudbal košarka itd to je neverovatno koju pozitivnu energiju ovaj lik poseduje puno srece u nastavku za mene si i verovatno za mnoge legenda koja hoda

Oypa 7

pre 7 godina

Ako Novak bude najveci svih vremena a posle osvajanja RG verujem da hoce donekle i ovaj covek ulazi u legendu, kao covek koji je trenirao najboljeg svih vremena skoro od pocetka do kraja karijere.

akakij akakijevic

pre 7 godina

pametan covek.jasno se moze zakljuciti iz njegovog komentara da broj gren slemova i nije neko merilo da li je neko najbolji.to je jako relativno.nole je vec sada u drustvu najboljih.to je isto kao kad bi odredjivali ko je najbolji bokser.neko kaze ali,neko frejzer,neko tajson,neko forman,a neko roki marcano.ne postoji tu objektivno merilo.to je drzustvo najboljih,koje je svakako malo.to je jedina istina i svaka dalja rasprava je besmislena

odskakutaj odavde

pre 7 godina

@
Ko je ovaj da vako prica o nasom noli kolko je on grenclemova osvoio pada sme da kaze kako nolo nase nie naiboje i kakoje imo poslednju cansu dosvoi rongala ros!nek pukne od mrsnje dusman srbski nolo ie srbin a ova nie pa ie jubomoran zbog radi toga stoga niki nevoli kad nie srbin!
(Nolo, 7. jun 2016 12:41)

Idi bali po mahali

dragan

pre 7 godina

Meni je ipak drazi GS US Open 2015. Tezi protivnik, direktni konkuretnt za broj GS-ova (tada sam u komentaru napisao da RF vise nece osvojiti ni jedan GS), tezak pad i povreda na pocetku meca, neprijateljska publika i na kraju This is Sparta!!!

Pele

pre 7 godina

NIJE ZA DECU MLADJU OD 15 GODINA:

Ko je najbolji bokser svih vremena:

Muhamed Ali (Kasijus klej): 61 mec, 56 pobeda (37 nokautom), 5 poraza
Vladimir Klicko: . . . . . 68 mec, 64 pobede (53 nokautom), 4 poraza

Statistika, nasa dika sto pozelis, to naslika!

Miki...

pre 7 godina

Nije mozda,vec sigurno...Covek je rekao realno...A nije ova titula neka...Osvajacem RG se smatra onaj ko pobedi Nadala na sljaci u vrhunskoj formi...samo je jedan covek to uradio ali nije uspeo da osvoji RG...

dragutin

pre 7 godina

odlicno umerena izjava coveka koji je dosta zahvalan sto je Nole ovo sto je danas. Mnogi mogu da pomisle i da nema Vajde da bi Nole bio to sto jeste, no, pitanje odanosti, prijateljstva, podrske sa tribina, podsticanjena treninzima, sve su to bitni faktori ovakvog panetarnog uspeha jednog sportiste. Ceo tim Noleta je kao familija. Cak je i Cetojevic doprineo jako mnogo, i saradnja se, na zalost, brzo prekinula, samo oni znaju zasto. ovakva izjava Vajde je odlicna, daje motivaciju Noletu da se dalje bori. izjave tipa da je Nole vec sada najveci, da mu nema ravnog, ne bi bile podsticajne i ne bi davale motivacije sa jos mnogo titula. tek kada Nole osvoji 18 GS, pod predpostavkom da Federer ne osvoji nijednu, i predje 310 nedelja na prvom mestu, onda moze da igra i na Kalisu tenis sa prijateljima. to ce biti rekord koji niko nece srusiti pa makar do njegove pozne starosti. imace mesto koje anas ima rod lejver na turnirima, pa jos i jace, jer je daleko vise uradio od njega.

zoran

pre 7 godina

Mudro Vajda zbori. Vidi se da sve konce drzi u svojim rukama. Ne dozvoljava da Novak poleti I ego ga uzme pod svoje. Bravo...znalachki Vajda void brod preko uzburkanog mora.

Novak od pocetka njegove karijere, nije izabrao pogreshnu osobu da ga vodi. Od pokojne Gospodje Genchic, preko Pilica, Vajde, Bekera, pa sve do fizitorepaetua Miljana I najboljeg kondicionog trenra na svetu (zaboravih mu ime). To je ekstremno retko.

Jole

pre 7 godina

Osvajanje RG je Noletu dobra odskocna daska za nastavak takmicenja, pre svega na psiholoskom planu. Mada je Nole govorio da nece biti smak sveta ako ove godine ne osvoji RG, mislim da bi mu, kako vreme odmice bilo sve teze, jer ce mladje generacija koje dolaze biti iskusnije i bolje nego u ovom trenutku. Tu pre svega mislim na Tima, Kirijosa, Zvereva, Gofana i mozda Borne Corica. Kad se tu dodaju Marej, Nisikori, Vavrinka, a pre svega Nadal, jasno je koliko ce biti tesko. Dobra stvar je sto ce iducih godina igrati bez mnogo manjeg pritiska, i uveren sam da ce do kraja karijere osvojiti bar jos jedan RG.

Milun

pre 7 godina

Sa godinama živci postanu čvršći, jer čovek biva zreliji i nauči se samokontroli, dok telo postaje slabije i to može biti Đokovićev problem (Federer se suočava sa time). Inače, redni brojevi se pišu sa tačkom.

spetnaz

pre 7 godina

Kad je bio mali,rekao je da mu je zelja da bude prvi teniser sveta i ostvarila mu se...sad cisto sumnjam da mu nije zelja da bude i najbolji teniser u istoriji...a blizu je i bice sigurno...

Leo

pre 7 godina

Slijedeći Wimbledon će biti ključan. Mislim da je to zadnja šansa Federeru da uzme Novaku jedan slem. Ako tu osvoji Novak, onda sigurno prestiže Federera. Ako ne, bit će čupavo.

mladjan

pre 7 godina

fedex je nesumljivo odlican teniser...ali konkurencija mu je bila diskutabilna, a samo zvanje najveci je postigao svojom slatkorecivoscu,svajcarskim lobijem,mocnim sponzorima.i on je toga svestan ali mudar pa cuti.Gooo Nole Srbine delijo.

gradinar

pre 7 godina

Marjan Vajda je sada u senci Bekera, ali mislim da je on neko za koga može da se kaže "tiha voda breg roni" i s njim se Novak izgradio i postao veliki. Beker se pridružio posle.

U pravu je Vajda, treba spustiti loptu sa pričama o "najvećem svih vremena", sve dok statistika to ne pokaže... Baš zato što upravo sada postoji REALNA šansa da Novak to stvarno bude.
Novak ne sme sada da stane. On je (statistički) sada u TOP 5 igrača svih vremena prema svim relevantnim pokazateljima (GS, Final mastersi, mastersi, ATP titule, broj nedelja na prvom mestu). Na primer, po broju mastersa je prvi, ali je po ukupnom broju ATP titula Open ere tek šesti-sedmi.
Mnoge stvari obećavaju da će biti najbolji. Npr. odnos pobeda i poraza (730:149) je 83,05% pobeda, po tome je najuspešniji % u istoriji! Broj pobeda nad igračima iz top 10 je 174:81 tj. 68,2% i tu je samo još B.Borg uspešniji (koji je imao znatno manje mečeva 63:27 (70%)).

Okrenimo se Vimbldonu i olimpijadi...
Ako i druga deo ove godina bude ovako uspešan, Novak će na kraju 2016. biti na II mestu večne liste!

stanoje

pre 7 godina

u naredne 3 sezone,moze osvojiti tih 5 turnira i dostici federera.to je objektivno ako pazi na povrede. tek tada bi mogli da ga svi vrednuju kao zaista najboljeg u istoriji.a to je moguce,po turnir-dva svake godine.svaka mu cast.ovo srbija vise nikada nece imati,ni nasi praunuci.mozda narednih decenija neki srbin dodje do nekog polufinala,finala,i to je to. Nole-jedinstven u nasoj istoriji.

Fx

pre 7 godina

Čvrsto na zemlji, bravo. A u sebi već vidi odbranu titule dogodine ;)

Pogledajte kako je Rod Lejver čestitao Noletu karijer slem i "nole slem":
https://twitter.com/AustralianOpen?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Boris

pre 7 godina

Mislim da je Vajda mislio na poslednju šansu za prvu titulu.

Sad više nema pritiska pa očekujem bar još jedan RG u sledeće 2-3 godine.

Joc@

pre 7 godina

Tako je. Kad ima ovako mudrog učitelja, nije čudno što i učenika krasi mudrost. Samo i isključivo i jedino gledati i komentarisati trenutni uspeh i prvi naredni zadatak. Ko u sportu (kao i u životu) misli o dalekim budućim uspesima, obavezno završi u prašini.

qman

pre 7 godina

pedagog, tako se skida pritisak sa svog igrača. kada ode Nole u penziju onda će se pričati da je najbolji ikada, sada treba da uživa i pobeđuje.

Jabučilo

pre 7 godina

Da je ovo izjavio Vilander bilo bi milion gnevnih komentara.
(hm, 07. jun 2016 14:19)

Nije isto kada ti kaže neko ko ti dobro misli i neko ko ne može da te smisli. A Vilander je ovaj drugi, zlonamerni.

Aleksandar

pre 7 godina

@Aleksandar: evo tebi jedan minus... hehe :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (boban, 7. jun 2016 14:55)

Pravo merilo za istinu su pravi događaji i ne minusi nekih ovde. :)