Subota, 04.06.2016.

20:00

Čekajući finale: Izdržati, pobediti, ući među besmrtne

Kada u nedelju od 15 sati izađe na stadion Filip Šatrije, u glavi će mu biti samo jedna misao – protivnik Endi Mari i predstojeće finale.

Izvor: B92

Èekajuæi finale: Izdržati, pobediti, uæi meðu besmrtne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

244 Komentari

Sortiraj po:

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Poslije duzeg mozganja shvatio sam da je Jumko/Mikii - Mats Vilander koji pise komentare pomogu google translate hahhaha

VUK

pre 7 godina

ko ima oči neka vidi, ko ima uši neka čuje... Danas je taj dan! Nije svakome dato da razume i oseti duh koji imaju Nole i njegovi najbliži.. Neko voli robote.. Ok. ali robot je gubio više.. i robot sada samo beži. A nesrećni oncle troluje, troluje... još par sati!

Srba

pre 7 godina

Po meni stvar je vrlo jasna.Danas kao i obično sve zavisi od Novaka.Trebalo bi da vidimo njegovu najbolju igru.Igru koju će danas dići na još veći, nemoguć nivo.Marej je protiv Vavrinke odigrao svoj maksimum.Dva puta za 2 dana da ponovi tu igru nema šanse.A i Sten nije baš bio na nekom nivou iskreno..Mislim da je Nole najbolje ostavio za kraj.Ajde šampione uzmi i taj prokleti RG i začepi usta svima jednom za svagda.

Djordje

pre 7 godina

Koliko sve ovo podseca na dane pred Bari '91! Svi cekamo i navijamo za taj trenutak vrhunske radosti a istovremeno van sporta gomilaju se tamni oblaci. Samo ovoga puta vishe nad Evropom nego nad Srbijom.

Алзо

pre 7 godina

Свака част Oзмо на текстовима, а нарочито ми се допадају они који дочаравају атмосферу и збивања око великих турнира и који су често ексклузивни. Још од времена Мирослава Радојчића дописника "Политике„ из Лондона који је знао да дочара атфосмеру Вимблдона тако сликовито да сте имали утисак као да сте тамо боравили, боље текстове нисам читао.

lex

pre 7 godina

Ovo je jedini meč u kom Nole može da bude pod većim pritiskom,koji se opet može odraziti na njegovu igru,jer je sve naosvajao a RG mu se do sada nije dao.Ali nekako mislim/osecam da će taj pritisak itekako da kanališe i verujem da dobija finale,bez obzira na svu nervozu koju je ispoljavao poslednja dva/tri turnira,a koja je čini se bila baš vezana za RG,sad je nema u poslednja dva meča,biće najbolji baš danas,kad je najpotrebnije.

Mika

pre 7 godina

Prosle godine nije osvojio jer je bio malo umoran od dva jaka meca sa Nadalom i Marejom koji su se razvukli na dva dana + Vavrinka je igrao mec zivota. Ove godine je imao slabije protivnike i trebalo bi da je fizicki OK. Znaci dobija.

robin&betmen

pre 7 godina

Ovaj Jumko uspe da alarmira na stotine ljudi, da ih digne u stanje ratne pripravnosti. Svaka cast, decko je genije:)) Nekrunisani kralj trolovanja... ali kaze izdržaće Nole protiv kralja šljake- ha ha ha ha ha=)

Stara skola

pre 7 godina

Mislio sam da od Federerove placljive face ne postoji nista iritantnije, ali izgleda da postoji. To su Marejeva "kockasta" usta kada se dere, slavi ili sta god da izgovara pisle tesko osvojenog poena. Nadam se da ce je danas biti malo..

Melenci

pre 7 godina

u svakom slucaju,uvek nas veliki Nole!Nole ce uci u besmrtne da li danas ili sedeci put,ali bez Riland Garosa nece se penzionisati.Volela bih da to bude danas,ali ako se to ne dogodi,bice tezak ostatak dana,a sutra je novi idemo dalje sa istim nadama i zeljama i dalje sa istim zarom navijacu za Noleta i podrzavati ga,velik,velicina je nas Nole!Srecno!

Brkati feudalac

pre 7 godina

Ma dobro vise, Djovak nervozan, mi ne mozemo spavati, svi nervozni, sve to tacno. Ceka se nedelja popodne. I sta sad, dal onaj englez mirno spava ili sanja Novakove uzvracaje /cisto da riturn prevedem/? Ma finale ljudi, ko god bio. Nije poslednje. Neka puske pucaju...zvona zvone... Karaburma dobice nove sampione

Mikii

pre 7 godina

veliki strumf@

Ako je tvoja kompletna argumentacija zasnovana na tome da me nazoves polupismenim i izneses nebulozu o mojim navodnim pravopisnim greskama, to znaci da pogadjam metu. I budite srecni, da mi moderatori odobre svaki komentar, ne biste imali volje vise da ostavljate te vase izlizane, botovske. Uzdravlje, lektore.

kaokakao

pre 7 godina

Uhhhh! Bice tesko, tesko, tesko! Sta Mari ima da izgubi? Nista, svakako ce zavrsiti karijeru kao neko ko je mogao mnogo vise. Sjutrasnji mec je mozda najbitniji u Novakovoj karijeri. Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka! Idemo Nole!!!

Zena zelena

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...
(Teniski ekspert, 4. jun 2016 22:50)

Nema sanse. Razbice ga Novak :)

Princeza

pre 7 godina

Kako je brzo prosla godina. Kao juce da smo cekala mec da Vavrinkom. Tada sam imala osecaj i posle Noletovog osvojenog prvog seta da ga nece osvojiti i da ce to uraditi ove godine. AJMO NO1E ! ! !

Svete

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Njeeet, razboleo se tek nakon tog polufinala kada je shvatio da ga je 20godisnjak razvalio 3-0, nesto slicno kao ove sezone ! Dakle Djokoviceva pobeda ostaje protiv Rodje u njegovim najboljim godinama, Nadal je na RG i WIM dobio bolesnog Rodju i Rodja je uspeo da se oporavi do USO, tako da Nadalove pobede necemo ni racunati !
Naravno te cuvene 2010. godine koju bot pominje Nadal je zapoceo povredom na AO, tako da necemo mu racunati sve ono sto je uradio do kraja te sezone, 2011.valjda znas da je tada vec uveliko bio povredjen a i dostigao je zenit karijere pa i sve sto je uradio te godine i nakon toga se ne broji. Tako da kada saberes sta je sve Nadal ustvari uspeo da uradi ne ostaje bas previse, slicna matematika je i za Federera !
Treba li da ti napominjem da vi drugari mozete slobodno da podelite konopce, da se ne razbacujete bez potrebe na ovu skupocu, naravno u slucaju Djokovicevog osvajanja RG, ako ne uspe nastavite da smrdite kao do sada !

Nadjoko

pre 7 godina

Pitanje za Jumka: nadji 23 izgovora za 23 poraza Federera protiv Novaka. Dve trecine tih poraza Federer je igrao na maksimalnom nivou i nisu ga zgazile godine.
U redu je da ne volis Novaka, ali mi fale argumenti, a ne samo provokacije.
Nisam all Djokovic fan. Fan sam dobrog tenisa i rivaliteta medju trojicom najboljih igraca.
Izvinjavam se sto ovim komentarom dajem trolovanju na znacaju

kukuruz

pre 7 godina

Navijam da izgubi-ako treba da bude zakrpa za sve sto se dogadja oko nas. I neka patriJota plati porez u Srbiji, prosao bi ovde sa 5%- to je familiji mnogo.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? - fascinantno kako onda Novak do sada osvoji 11 GS i 29 Mastersa protiv tvojih ljubimaca kada je "kukavica i gubitnik"??????

veliki strumf

pre 7 godina

@Mikii Ajde trovacu jedan polupismeni, koji nijedan komentar ne mozes da napises bez pravopisnih gresaka - kad je Noletova konkurencija toliko slaba a ti se dohvati reketa, pa ga pobedi u finalu! E smaracu, ti ni po tastaturi ne znas da udaras! Sport je za tebe misaona imenica.

Shomi

pre 7 godina

I’ve wrestled with alligators. I’ve tussled with a whale. I done handcuffed lightning, and throw thunder in jail. You know I’m bad. Just last week, I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I’m so mean, I make medicine sick!

milos86

pre 7 godina

Stvarno ne razumem one koji govore za Novaka Djokovica (bilo koga) da je Bog. Koji je to idiotizam. Podrska Novaku, vrhunskom sportisti, na sutrasnjem mecu. Cistog srca i mirne glave do pobede.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@sumadinac o onoj besmrtnosti da ni Federer ni Nadal nemaju osvojena 4 GS u nizu!!! Preciznije nema niko u zadnjih 50ak godina!!! E o toj!!! Srecno sutra Nole!!!!

ajka

pre 7 godina

Novace,

Sutra cu uraditi sve ono sto nisam prosle godine tokom finala: gledacu sama, necu jesti tokom meca, necu menjati kanale, sedecu na "srecnom" mestu i psovacu.
Bilo sta... Samo da se taj RG vec jednom nadje u tvojim rukama!

Samo hrabro, pametno i mirno, Mršo naš!!!

Arthur Dent

pre 7 godina

Ljudi, moj posao je zahtjevan, odgovoran i ja ga radim profesionalno, obozavam raditi pod velikim pritiskom, tenzije itd, jer tad dajem svoj maximumn. E sad ja kao takav pokusavam skontati No1etovu situaciju i bez imalo srama mogu reci da bi se us*** u gace da sam na njegovom mjestu, al` sampion se postaje tako sto izadjes na teren i jednostavno pobjedis! Druze Ozmo, fakat si svjezina u novinarskom sivilu, kapa dole matori i ne posustaj! Nisam nikakav teniski strucnjak iako ga pratim preko 30 godina - sve sto mogu reci je da saljem Novaku su svoju pozitivnu energiju i ima sutra cijeli fckin univerzum da se uroti, da napokon tu prokletinju pokori i poigne prokleti trofej na prokletoj sljaci. Sarajevo ceka i docekace 12-ti GS. Svako dobro dobri ljudi... Hezaah!

cikias

pre 7 godina

minuti kao sati. sati kao. dani. ne mogu Da docekam sutra. Neko. ce zlobno reci "get a life" , Ali sta je jedan zivot naspram istorije koja ce sutra biti ispisana. o nicemu drugom. ne mogu da razmisljam a verujem nI vecina vas. sutra se zatvara krug I svi snovi koje. smo sanjali zadnjih 6 godina postace stvarnost. sutra je taj Dan. svi koji trebaju I zasluzuju da shvate shvati. ce. state sam zeleo da kazem. Sutra nas Novak postaje besmrtan.

Geneve

pre 7 godina

Slazem se sa Kafeljom da bi brzi teren vise odgovarao Noletu. Zatim, veoma je vazno da Nole crpi pozitivnu energiju od nasih navijaca, cak i ako budu u manjini. Za kraj, Nole zelim ti dobar mec i Zeneva ceka 12.svako dobro

Haler

pre 7 godina

Kad Novak igra neki znacajan mec,ja gledam od pocetka drugog seta. Sutra cu od treceg. Tako sam mirniji. I ne dizite tolike tenzije. Stvarate atmosferu kao i da nama i Novaku zivot zavisi od tog sutrasnjeg finala. Niti ce Novak biti znacajno veci ako pobedi,niti manji sampion ako izgubi.

Rajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...
(Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40)
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.

svirajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... (Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40) 
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.
(Rajko, 04. jun 2016 23:04)

Gde je tebi kuca, sta tebe brine gde mu je kuca...

gostiuglavi

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Znate, a koliko vas je?

Delije Čikago

pre 7 godina

U jedno sam siguran, sutra će biti možda najbolji i najteži meč u istoriji RG, borba titana, kao Ali i Formen u legendarnom meču kada već na kolenima Ali zadaje poslednji udarac i baca ga desnim krošeom na pod, biće to strašan meč, idemoooooooo...

matrix

pre 7 godina

Hocu d'umrem od nevozenja,treme,iscekivanja i cega sve ne. Ko ce izdrzati jos 17 sati. Uzmi trofej Nole,udji u istoriju za sva vremena,nek crknu dusmani!

Blue Fortress

pre 7 godina

Nema sanse da izgubi, ali SANSE! Ovo je njegov dan i momenat, njegova ulaznica medju najvece, dovoljno puta je "pao" i PONOVO ustao, vreme je! Usudjujem se da kazem da ce pocistiti Mareja, neka se dere, psuje, urla ali kada ga pogleda onako ostro kako ume, tu niko od milijardu mu nije ravan. Udaraj lopticu kao nikad pre, trci kao sto nikada nisi, disi duboko i posle osvojenog RG - krece nezapamcena dominacija pod tim impulsom na zaprepascenje teniskog sveta. Da, mislimo li da sada dominira? Cekajte da osvoji ovo, pa gledajte sta je nezasiti sampion iz Srbije.

Delije Čikago

pre 7 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

imam neki osećaj da će Nole igrati za svoj 18slem i prvi Roland Garos u bližoj budućnosti......
A ovo što ga ne osvoji učiniće ga još jačim i daće mu još više snage i motiva da će na kraju biti ono sa početka
18slem a 1 RG

Teniski ekspert

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...

n

pre 7 godina

Polako ljudi. Ovo Nole dobija apsolutno bez ikakve sumnje. Nole nije igrao niti Madrid niti Rim na 100%. Svesno. Murray je oba turnira igrao 100%. Sada Nole, poslednja dva meca, je taj Nole. Taj Nole, koji Murrayu radi sta hoce. Ovo je Noletova misija, a kada je on u misiji, nema tog a koji moze da ga zaustavi. Gledao sam mec Novak-Thiem i nakon toga onih preostalih sat vremena meca Muray-Wawrinka. Utisak: prvi mec, atomski tenis i jednog i drugo igraca i onda odjednom uspavani mec, prepun gresaka i jednog i drugog igraca. To je ovaj drugi mec. To su bila dva drugacija nivoa igre. Nema apsolutno nikakve dileme, ljudi. Sutra Novak postavlja stvari na svoje mesto i ulazi u istoriju. Jel sam li se malo iskompromitovao? Pa mozda, prema nekim. Prema meni ovo je totalna sigurica. Ajde Nole po Grand Slam!!!

Dr

pre 7 godina

Upalo mi sutra dezurstvo od 7-19h, a ovaj mec cekam od proslog RG. Molim sugradjane koje boli zub da dodju do 15h, posle toga popite lekove protiv bolova. Nole svu ti srecu zelim sutra!

gandra šajkaš

pre 7 godina

Samo napred pa šta bude. A ako ima kosmičke pravde trofej je noletov. Zaslužio je on njega odavno ali mu je uvek falilo ono malo. Uvek gledam da budem realan a ne pesimista ili optimsta i baš zato verujem da će sad napokon uzeti tak RG. Videlo se to u polufinalu,ona glad za pobedom,glad za uspehom. Takav pristup u finalu i pehar je njegov a i samim tim titula najvećeg i besmrtnog. Novače želim ti sve najbolje,uzmi taj trofej i postani besmrtan....Ovo je komentar koji sam napisao danas na vest za suze radosnice i dalje tako smatram....izađi na teren i uništi Endija...

flip

pre 7 godina

(Gore, 04. jun 2016 21:56)

Upravo o tome stalno razmisljam, bas sam pogledao Federer je posle Rolan Garosa 2009. osvojio jos 'samo' tri Gren slema, Vimbldon 2009. i 2012. i AO 2010., sta ako je ta jurnjava za RG u stvari donela Federeru sve te slemove? Ako Djokovic konacno osvoji, sta posle, glad za trofejima sigurno nije ista kada nesto vec imas. Da ga je osvojio prosle godine, da li bi u nastavku sezone igrao onako, i izmedju dva RG osvojio tri Gren slema, sigurno ne. Milion pitanja se postavlja, ali stvarno se setim one 'Pazi sta zelis, moze da ti se ostvari', jednostavno mislim da ga taj neosvojen RG tera da igra ovako dugo na ovom nivou.

jagoda nikolic

pre 7 godina

20 GS,120 ostalih turnira,zlato na OL,i jos 200 nedelja na vrhu!!!!!!!ISTORIJA za sva vremena!NOVACE TI TO MOZES!!!!!!!A kao prvo sutra smo svi uz tebe koji te volimo,puno srece

Marko

pre 7 godina

Samo da vrijeme bude fino.i nole ce to rijesiti.3:1.murray ce uzet set.i to je to.veci jr pritisak na njemu.anglosaksonci su mu natovarili.jel ne mogu vidit covjeka sa balkana da je iznad njih.jedva cekam mec da uzivam .ovaj put bez sekiracije.

ggmu

pre 7 godina

Novak je legenda, Bog, najbolji sportista i najbolji amabsador ove napacene zemlje a ljudi ga opet ne postuju i vole Nadala i Federera cak i Marija sto mi zaista nije jasno. U Srbiji se uvek tezilo da se"bude drugaciji", pa makar i po svaku ceni, ima dosta tzv.hejtera koji ne vole ono sto voli vecina i idalje trazim svrhu njihovih postojanja. Lepo je biti drugaciji, biti svoj, biti poseban ali ne po svaku cenu. Postujem ljude koji su drugaciji i imaju svoj stav i drze se njega, ali ici do te mere da ne voli Novaka, da provociras njegove navijace i nipodastavas svaki njegov uspeh samo da bi dokazao kako si ti drugaciji mi nikad nece biti jasni. Dajte mi nekog navijaca iz Svajcarske(pravi Svajcarac da se razumemo :-) ) koji vise voli Novaka od Federera i koji ce na sva usta pricati o Novaku kao Bogu a sa druge strane imaju Federera koji je jos veci od Novaka( Stici ce ga Novak ;-) ), ne morate se muciti takav ne postoji. Zato dragi hejteri zavucite se u rupe radite nesto, izmislite lek protiv bolesti, slusajte klasiku a ne turbofolk, idite u muzeje a ne na Cecu i svoj stav i razlicitost pokazujte na taj nacin. Laku noc. Novace svim srcem sam uz tebe!

Dejan

pre 7 godina

Nole gubi, kao i prošle godine.
Razlog je što oseća pritisak da mora da pobedi, grešiće veoma puno.
Ako Endi ostane smiren, on uzima titulu 100%.

Train in Vain

pre 7 godina

U igrackom smislu sve je na Novakovoj strani, "samo" mora da se izbori sa pritiskom a mislim da je sada vec previse iskusan da bi opet poklekao. Ajde Nole !!!

cuftara

pre 7 godina

Gajetano@ Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 04. jun 2016 21:43)

A gde si ti sluzio vojsku?

CFO

pre 7 godina

Novak je već ušao medju besmrtne, ako ništa drugo onda kod nas u Srbiji. Jer takvog tenisera kao što je Novak, nismo imali do sada, A pitanje je kada ćemo imati ponovo. Shvatite ljudi to, i uživajte u njegovim igrama!

Filozof

pre 7 godina

Sto se ljudi lozite. Vi od toga nemate nista. Sta bude bice. Ja necu da gledam mec, jer sto bih sebi dizao pritisak bez potrebe. Igracu neku igru na ps4 i pogledati posle 4 sata rezultat, ako budem pre toga cuo petarde znacu o cemu se radi, ukoliko budem cuo krike samoubica dok se bacaju sa terasa, opet cu znati kakav je rezultat.

Da primetim

pre 7 godina

Kljuc pobede u sutrasnjem finalu lezi u mentalnoj stabilnosti. Za Novaka je jako bitno da dobro otvori mec, inace stvari mogu da se iskomplikuju. Bojim se samo da ne izgori od prevelike zelje. Bila bi zaista tuga i nepravda da takav igrac ne osvoji RG.
Nadam se da mec nece biti prekidan zbog kise.
Vec sad me uhvatila nervoza, ne verujem da cu uzivo pratiti finale... Drzim fige!

MSquared

pre 7 godina

Sva sreca pa mi je keva poslala bromazepam iz Srbije pre 2 nedelje... Trebace mi sutra. Napred Nole neka te sva sreca i pamet prati sutra!!!

Svete

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 4. jun 2016 21:43)

Ali Isprdak, Federer je te 2008 bolovao od mononukleoze, sto ga je dovelo do ubedljivog poraza na RG i uz taj debakl plus bolest dolazi do gubitka Wimbledona, dakle Nadal ustvari nikada nije pobedio Federera na Wimbledona !!
Eto greske u koracima iz prve, cemu dalje polemisati ?
Ti si izgleda sebe vec ubedio da je Djokovic osvojio RG, pa se pripremas da ne puknes psihicki a ako kojim nesrecnim slucajem izgubi nastavises da siris svoj smrad narednih 364 dana do sledeceg finala i novog ubedjivanja ? Lepo ti jedan rece, ako Djokovic osvoji RG konopce u ruke pa skrati sebi muke, nek ide zivot...

Bora

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.
(danix, 04. jun 2016 21:55) Burazer objasnio! To je to kralju!!!

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Mikii

"Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti."

Smeje se trol botu... Nego, super sto si "zivot" posvetio "dokazivanju" da su Nadal ili Federer bolji (who cares) od Djokovica... Hahahaha, Koja patetika.

srki s

pre 7 godina

to je samo sport.nema besmrtnih.jednog dana kao i svi sportisti Novak ce doci u godine kada ce prestati da igra tenis.doci ce novi igraci i osvajati 12.18.26 Gend slemova i tako dalje i tako dalje.A pricu o Novaku,Federeru,Nadalu prekrivace veo zaborava i sve ce to biti pozutela informacija u arhivama zatrpanim prasinom.....i tako u krug...ko sada prica i razmislja o Giljermu Vilasu ili Rodu Lejveru?

Zoran

pre 7 godina

gubi meč , ogroman je medijski pritisak na njemu , " očekivanja javnosti " . To nije situacija u kojoj je ranije bio . Igrački je zaslužio , međutim Endi je superjak , fizički i mentalno spreman , manje gubi ukoliko izgubi . Sumnjam . Voleo bih da nisam u pravu i da me demantuje što je inače često činio u prošlosti .

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Eh, kada bi Novak zamislio da je sutra samo trening i da je sve to samo igra. Hladna glava i ništa drugo. Želim ti da budeš hladan ko špricer i miran ko hirurg, i ništa više.

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 7 godina

Mislim da bi Novak svakako dobio Mareja, čak i kad bi Endi stvarno pokušao da pobedi u finalu. Ali sutra Marej 100 % pušta Noleta, da mu se oduži za onaj poklonjeni Vimbldon pre dve godine.

danix

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.
Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.
Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.

Zare sa Lemana

pre 7 godina

...medju besmrtne...???
Tek sad??? Novak je po rezultatima i rekordima vec odavno medju besmrtnima. Tenis pratim na ITV 2 i 4. Pa oni umiru od srece, Muza pise istoriju tenisa... 1 od 10 tenisera koji su igrali u sva 4 finala na GS... prvi englez ( mislim skot ) koji je usao u finale RG nakon 79 godina... i td, i td...

djule

pre 7 godina

Očekuje nas sjajan meč. Novak je u svojoj A igri i to je ono sto ohrabruje. Marej je popravio servis i time postao manje ranjiviji ali sam siguran da Novak zna kako se igra protiv Škota. Da kojim slučajem Endi nije zaustavio Vavrinku, koji je pritom stvarno puno gresio u razmenama, Novaku bi možda bilo teže. Ume Stan da se "popišmani" protiv Noleta, još bi se probudile i aveti proslogodisnjeg finala.

























Dobro je da Novak ne igra protiv Vavrinke, koji je loše odigrao protiv Endija, i to pre svega u razmenama. Ume Stan da se "popišmani"protiv Noleta, a tada bi probudio i aveti proslogodisnjeg finala i eto problema. Ovako tu je Škot koji je pre svega popravio servis igru, tako da mislim da ce ključ biti u Novakovom riternu jer Noletu servis varira.U razmenama očekujem Novakovu dominaciju kao i puno pokušaja Mareja da drop šotom poremeti Novaka. Ipak je to finale u kom je novak prekaljen, setimo se svih finala sa Nadalom, gde iako je gubio zna kako treba da ga igra za pobedu!

детелинара

pre 7 godina

Сутра Новаче да покажеш да је ракија ипак љућа од вискија! Ајмо!!! Нови Сад чека 12!!!!!

Realo

pre 7 godina

Nisam strucnjak za loptice i vlagu, mogu samo da navedem cega se secam. Protiv Nadala 2012. Novak je jedini set dobio kada je pocela kisa i loptice bile vlazne. Pre i posle kise Nadal ga je ubijao. Ne bih rekao da vlaga radi u prilog Mareju

Neno

pre 7 godina

Kada, za 30 godina u VIP lozi RG-a bude sjedio gospodin Novak Djokovic sa suprugom Jelenom i kada komentator kaze to je taj gospodin koji bi mogao stosta reci o tenisu jer je kao osvajac 20 GS titula ispisao istoriju sporta...mi cemo sa sjetno prisjetiti ovih velicanstvenih momenata koje nam pruza nas junak.
Ljudi uzivajte u ovim trenutcima jer smo povlasceni biti svjedoci ispisivanja ove sportske i zivotne bajke.
Hvala nas Nole!

Aleksandar I

pre 7 godina

Prosle godine kada je osvojio prvi set protiv Vavrinke, ja sam poceo tako olako da gledam mec, misleci da je sve gotovo...Godinu dana cekam ovo finale kao da ga ja igram...Ne zelim vise nista da pisem...Kao sto pamtim 29.5.1991 22:14...

Bg

pre 7 godina

Samo nemojte sutra posle prvog brejka, posle prvog seta, da unapred pljujete i proglašavate pobednika.
Igra se na tri dobijena seta i sve dok neko ne iskoristi meč loptu nije kraj. I samo opušteno... kao kod zubara...

Aca

pre 7 godina

Dace Bog, da nas Novak konacno osvoji toliko zeljeni Rolan Garos. Vreme je, sutra samo dominantno i agresivno na Endija, i nece biti problema. Ajmo legendo, sutra se pise nova istorija.

O

pre 7 godina

@Gajetano izgleda da si zaborwvio ko je Novak Djokovic.. Kakav crni Tim, kad mu Djokovix bacipod noge loptu brzu i neugodnu nema sta da traZi, jer za njegove udarce mora da si savrseno namjesten j opusten inace ode sve dje je i islo. Najbolje da udara ko konj i da sve ulazi, pa to bi bila revolucija u tenisu. Sutra ga samo pritisak moze zaustaviti al mislim da ce ubjedljivo pobjediti, podsjeca na onO AO stavom i igrom. Pozdrav

SoLiLaC

pre 7 godina

Nole je skroman, iskren, posten koliko je puta samo pomogao raznoj deci koliko je samo novca dao deci i manastirima sa kosova i metohije secam se kada je uzeo svoj prvi AO 2008 posle par dana su stigli paketici sa slatkisima za svu decu u skoli vece radosti nismo imali tada. Kako god samo hocu da kazem Nole veruj u boga jer ce to bog vratiti za to kad tad sutra smireno bez nervoze i ako nekrene dobro trud i rad pobedjuje sve.

Zuba

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!
(Simke, 4. jun 2016 20:46)


I ja ali Heineken. Iskreno vise bih voleo zuljeve nego suljeve. Hi hi hi hi! E covece slatko me nasmeja.

Mikii

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Tarpe

pre 7 godina

Sutra će Nole pobediti i pobedu posvetiti preminulom Bati Živojinoviću kome bi sutra bio rođendan! Takođe, sutra je godišnjica od kako je Srbija postala nezavisna i suverena država kada se CG odvojila.
I nadam se da će 5 Jun biti upamćen i po tome što je Nole osvojio svoj prvi RG!

Nislija

pre 7 godina

"Kako prvi put od 1984.? A prosle godine Nole i Stan? Ozmo, Ozmo... :)
(LS, 4. jun 2016 20:50)"
Misli se na 1 i 2 igraca na ATP listi, prosle godine Stan nije bio broj 2

?

pre 7 godina

@Ivan
djokovic NIKADA nije uspeo da osvoji titulu, a igrao je 3 finala. Mareju je ovo prvo finale i osvojice ga, kao i Vavrinka prosle godine. Zato sto je "mentalna gromada" gubitnik i kukavica, to je glavni razlog.

Ivan

pre 7 godina

Koliko volim sto su navijaci Mareja dobili laznu sliku o tome da ce imati sanse protiv Djokovica zbog one poslednje pobede. Nije mi bila namera ali moram da napravim najbolji primer poredjenja slicne situacije. Partizan je u kosarci pre one katastrofe od minus 30, pobedio Zvezdu dva puta zaredom u dve poprilicno nebitne utakmice i tako sebi stvorio laznu sliku da je neki kvalitetan tim. Nesto slicno ocekujem i sutra.

Njegos

pre 7 godina

Moram da kazem nesto jer sam sve dao da bih dosao u Pariz da gledam kako No1e pise istoriju.Na Lenglenu je u polufinalu bilo 200-300 Srba i ja Crnogorac.Intenzivno smo bodrili Noleta izmedju svakog poena.Dali smo mu svu ljubav koju imamo.Imao sam utisak da smo svi u transu,da nam drhti glas svima i da smo pod nevjerovatnim emocijama.Disali smo kao jedan od trenutka kad je izasao da trenira prije pocetka Muguruze pa do njegovog slavlja.Jedan covjek porijeklom iz Pljevalja je doletio iz Sidneja da pruzi podrsku.Mislim da je nasa podrska jaca od milion drugih navijaca,a tek od 10 000 botova koji su dosli da navijaju protiv njega.Sustina moje price je da si Ozmo mogao malo bolje to da preneses sa lica mjesta.Nebitni su ti botovi,bitno je da je Novak osjetio freneticnu podrsku svog naroda.Osjetice je i sjutra,cucemo se mi to je sigurno.Nebitno je hoce li se francuzi drznuti da cak navijaju za britanca.Ujedinimo energije i hrabro do trijumfa.Pa da placemo od srece i slavimo svi sjutra najveci uspjeh ovog naseg nadcovjeka i vanzemaljca No1eta.Idemooo!!!

Gore

pre 7 godina

... izdrazati, pobediti, ici u besmrtne...

Ne mora da probedi. To sto nema RG njega silno motivise da vredno radi i usput osvaja sve ostalo. Ako sutta izubi, mislim da ce bice u istoj situaciji sledece godine, ali sa 14 grend slem titula. Zamislite tek tu frku, igra za Rolan Garros, i da pretekne Samprasa i Nadala....
Aka sutra probedi, mogao bi da se opusti, izgubi malo motivacije, i na kraju zavrsi sa manje grend slemova neko ako nastavi da ganja taj French Open jos par godina.
Srecno, ali mislim da nije tako vazno da li osvoji sutra ili neke sledece godine.

znanje-imanje

pre 7 godina

Uz 99% meč i kvaliteta i totalne zreleosti Mari je imao da tako kažem ogroman_trenutak slabosti. Umesto u 3 dao je indisponiranom Stanu set a sebi duže smaranje; najbitnije time je ukupno anulirana prednost te grane žreba i njega lično. Dan tenisa manje ove nedelje ne vredi ipak preko njegovih 1069 a 155 u petak, spram 108 i samo 775 minuta ukupno Novaka. Ni okolnosti nisu više najgore, a ni Mari nije igrač boksersko-rvačke građe pa da mu je RG blato prirodno i prednost. Kafeljnikov je, naravno, u pravu, ima i taj faktor i ta prednost Škota, ali manja nego drugih...
Da to prosto znači ono: pobediće bolji - sve bi bilo OK. Ali i onaj reket unazad na linijskog i svi ostali znaci nervoze samo pokazuju koliki je (samo)pritisak. Ko zna koliki je to teg: možda nebitan, možda smarajući pa i presudan, možda samo da se izviče par puta... A svakako više volim kad mu roditelji nisu tamo. Prosto - dok ne osvoji ostaje ona glupost da (deluje kao da) je RG (njemu) uklet.
Ukoliko toga nema, barem kao bitnog - Novak je najbolji. Čak i ako je Mari i bolji i zreliji nego ikad. Ali uvek je tu i onaj faktor ko kakav ima dan. I prokletstvo i sreća Slama je u dužini mečeva pa čak i efekat baš dobrog ili baš lošeg dana (kao npr. kod Stana) ne odlučuje često preko kvaliteta. Mari je bio zabrinjavajuće dobar a tek iskusan u PF i neophodno je bar 90% Novaka za pobedu.
Za mene on dobija, i osvojio je RG kada je nadvladao sve gluposti i zavere okolnosti 2. seta protiv Aguta - najtežeg trenutka RG.

Jedna molba

pre 7 godina

Dragi Nole, neka ti neko prenese ovu moju malu molbu: molim te donesi tu Ajfelovu kulu u Beograd, makar na godinu dana, da je stavimo u Donji grad na Kalisu, tacno ispod Pobednika koji gleda prema Parizu. Da se makar za tren nadje tamo gde joj je mesto. Daj, ucini mi to, ja placam transport do Beograda, za povratak cemo da vidimo ko ce da se istakne. Ostale suvenire sam odredi i pokupi sa te sljake u Parizu.
Tvoj detinjasti postulava

sasa

pre 7 godina

Niko i nikada kao Novak , sutra za besmrtnost i istoriju , protiv publike , BBC , CNN , Wilandera . . . Sutra dajte pateticne aplauze Mareju za poraz !

viki

pre 7 godina

Volela bih da sutra pobedi Novak,da ne citam u vestima o najvecem teniseru svih vremena Endiju,jer to ce se desiti u slucaju da pobedi,Bbc,Espn i ostali...

anica

pre 7 godina

Ajde Nole legendo..izdrzi jos sutra..oseti svu podrsku koju imas...sutra ce sva srca kucati, za tebe...idemo..jos tri seta! Da mogu da ti posaljem neku dodatnu snagu..iako sam zensko da te prenesem do tog postolja...ajde Nole!
Bravo Garbi..divna devojko..cestitam!

Zabranjeni Grobari

pre 7 godina

Djokovic da bi postao najbolji teniser svih vremena treba ovo da uradi:

Prvo: Da osvoji kalendarski slem.

Drugi: Da osvoji 17 GS.

A ja verujem da ce Novak to uraditi. Samo napred legendo!!

ha ha ha

pre 7 godina

OK, sad ili nikad! Pošto je svake godine konkurencija sve slabija ( ove godine je baš smesna), logično da iz dvadest traceg pokušaja osvoji. Protivnici nikad slabiji, ni jedan meč vredan pažnje. .Lu, Darsis, Bedene, Berdih, Tim...takve veličine da sam nekoga zaboravio! Ali šta je tu je, jeste se tenis srozao, jeste smena generacije ali problem je što ta nadolazeca generacija nije nesto, niko nije vredan paznje..a u takvoj situaciji nije teško biti dominantan. Ni u fudbalu posle Mesija i Ronalda nikoga nema, tako da će neko ni kriv ni dužan biti najbolji.

napred nole

pre 7 godina

Zna se sta nole mora da radi da bi pobedio sutra, mora agresivno na ritern da igra, duboke lopte da mu salje non stop, bekhend dijagonalama da otvara teren, da dobro servira, jer marej je dosta popravio servis, jdnostavno da bude maksimalno fokusiran i skoncetrisan na svaki poen, jer bice tesko sutra sigurno, mora i bekhend i forhend da budu maksimalno duboki, i da odlicno riternira, jer ritern bi mogao da odluci kao i glava, odnosno psiha.....

Krajicek uit Holland

pre 7 godina

Pomizi mu Boze da uspe u svom cilju i da obraduje sve njegove iskrene navijace velikom pobedom!
Groningen houdt van hem en wacht de 12 Grand Slam titel.

Кванте

pre 7 godina

Новак има више шанси на шљаци јер је он једини драо Надала на тој подлози када је овај још увек био владар шљаке. Више се плашим Новакове евентуалне лоше игре него добре Маријеве.

LondonCalling

pre 7 godina

Mnogo nam znace i cine ponosnima sve tvoje pobede... ali ova sutra bi nam dala fantasticnu priliku da u ponedeljak odemo na posao sa osmehom na licu i mogucnoscu da zacepimo usta svim britancima ovde. Uhhh... ala bi to bili lepo!!
Srecno zemljace!!!

Simke

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!

ZokyNBGD

pre 7 godina

Ako sport stavimo u drugi plan, najubedljivija rečenica u tekstu je "Mi u Srbiji bar sa time nemamo problem, mi kao da ni nemamo pamćenje."

Ozmodlično!

Темистокле

pre 7 godina

Сутра ћемо видети ко је саздан од ког материјала...огромна победа за једног, огроман пораз за другог...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Možda izgleda smešno ali je sasvim tačno. Francuska publika može da bude Djokovićev "kec iz rukava". Znamo da neće navijati za našeg Noleta jer je to postala opštepoznata činjenica ali, ja smatram da baš u tome leži Noletova velika prednost. Naime, svako je mogao da primeti, juče, u meču protiv Austrijanca, u trećem setu, kod 3:3, kada je Noletu nestalo adrenalina i kada je njegova "opuštenost" pretila da vrati Tima u igru, publika je svojim bezobrazlukom ponovo podigla taj toliko potrebni adrenalin posle čega je Novak Djoković samo nastavio da gazi mladjanog i preforsiranog Austrijanca. Prema tome, ma koliko to paradoiksalno zvučalo, publika je na Noletovoj strani sve dok je protiv njega. Uostalom, mi Srbi volimo kada su svi protiv nas. Onda proradi onaj naš inat, koji još niko nije uspeo da objasni. Biće teško ali, verujemo da će Djoković dati sve od sebe, a to je savim dovoljno.

Delije Čikago

pre 7 godina

Pomolimo se svi srbi večeras kad legnemo, za našeg heroja, viteza, učinimo to za njega najmanje što možemo, nek odigra kao nikada do sada, ovo je prelomni trenutak u Novakovoj karijeri, ajmo majstore, za sebe, za porodicu, za roditelje, za prijatelje, za večnost, za sve što si prošao u životu težim putem, i za nas koji te toliko volimo, idemoooooooo...

SINISA90

pre 7 godina

Zasto jednostavno novinari ne ostave pricu do sjutra...Ovako se svake godine malerise..."Jos jedan mec,na korak do sna,uci u besmrtne"...Na osnovu ranijih iskustava,najbolje je nista ne pisati dok se mec ne zavrsi!Ko se slaze neka stavi +,ko ne neka stavi -....Sportski pozdrav!

Agisa

pre 7 godina

", a na kraju treninga izveo je jednog klinca iz gledališta da učestvuje u grupnom pozdravu njegovog tima."

Opet ova fora sa klincima. Ako ste obracali paznju, na svakom Novakovom zavrsenom mecu ovde na RG, klinac koji skuplja loptice vec stoji spreman pored Novakove stolice da sa Novakom "zajedno proslavi" pobedu. Opet bespotrebno uvlacenje publici. Mislim sta vredi kada ce sutra na stadionu opet biti %85 engleza.

Gajetano

pre 7 godina

E moj Sasa, kada se samo setim da na Rolan Garosu 2014. Novak nije imao nijednu Gren slem titulu u svojim rukama, a da bi sada osvajanjem ovog turnira imao sve cetiri u istom trenutku, najezim se. Sutra ce biti pakleno, ali nijednog trenutka nisam posumnjao u Novakovu konacnu pobedu, necu ni sada.

No ovo je dan Garbinje Muguruze! Pametna i vredna devojka, kompletna teniserka, prelepa i sarmantna, jednom recju - sampionka po meri. Kao predvodnica novog talasa zenskog tenisa, Garbinje je danas pokazala KARAKTER! Promasivala je zicere, pravila duple servis greske, propustala mec lopte, ali je "muski" stala na crtu Sereni i IGRALA DA POBEDI. Sampionski karakter se pokazuje upravo u ovakvim mecevima, u zavrsnicama velikih turnira i protiv velikih protivnika. A nju ceka velika karijera, njeno vreme tek dolazi, od ponedeljka je druga teniserka sveta i legitimna naslednica Serene Vilijams u najavi.

Poredjenja radi, bas na tom polju me je juce razocarao Dominik Tim. Kao predvodnik "mladih lavova" muskog tenisa, ocekivao sam da pruzi ozbiljniji otpor Novaku. Veliki dogadjaj, preko puta mreze veliki sampion, ali Dominik je izgubio mec bez ispaljenog metka. Pa u njegovim godinama Novak je vec imao Gren slem titulu i pregrst Mastersa u rukama, pobedjivao i Maestra i Nadala, a 2011. je tek cekala pred vratima...

Sa Novakom do konacne pobede!

Pozdrav,

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Moja žena sad pitu pravi.Kaže neće sutra,hoće da na miru gleda Novaka.Ona koja je alergična na sport,sprema se za sutra.Nemoj je razočarati,molim te,inače sam ja nadrapao.Srecno Nole....i svrati na pitu.

Danilo

pre 7 godina

Što se tiče pritiska, ne vidim nikakvu razliku između Noleta i Endija jer će pritisak na obojicu biti ogroman.
Ali oni su veliki šampioni baš zato što znaju sa tim da se nose.
Kladionice procenjuju da je razlika među njima značajna pa na Noleta daju oko 1,33 a na Endija 3,1.
Ja mislim da je Nole iapk samo laki favorit a da sve zavisi od njega. Ako igra svoj tenis ili blizu svog vrha, mislim da Mari nema realne šanse.
Marijeve šanse rastu ako Nole uđe u neki čudan ritam, kakav je imao kada je izgubio dva finala GS od Marija.
P.S.
Nešto mi se javlja da će Fedex navijati za Marija kao da mu je narođeniji.

Stefan

pre 7 godina

Meni je samo važno da Nole sutra izadje odlučno na teren, raspoložen, u fokusu i ja ne brinem za njega. Ne sme nikako da igra kao protiv Stena prošle godine i da bude stegnut. Nole i Endij imaju isti stil tenisa, samo što je Nole mnogo bolji u svakom segmentu. Jasno je i Mareju da nema šta da traži u razmenama, već da mora mnogo da miksuje da bi očekivao nešto. Drugi servis će biti od velikog značaja.

Neno

pre 7 godina

Kada, za 30 godina u VIP lozi RG-a bude sjedio gospodin Novak Djokovic sa suprugom Jelenom i kada komentator kaze to je taj gospodin koji bi mogao stosta reci o tenisu jer je kao osvajac 20 GS titula ispisao istoriju sporta...mi cemo sa sjetno prisjetiti ovih velicanstvenih momenata koje nam pruza nas junak.
Ljudi uzivajte u ovim trenutcima jer smo povlasceni biti svjedoci ispisivanja ove sportske i zivotne bajke.
Hvala nas Nole!

Njegos

pre 7 godina

Moram da kazem nesto jer sam sve dao da bih dosao u Pariz da gledam kako No1e pise istoriju.Na Lenglenu je u polufinalu bilo 200-300 Srba i ja Crnogorac.Intenzivno smo bodrili Noleta izmedju svakog poena.Dali smo mu svu ljubav koju imamo.Imao sam utisak da smo svi u transu,da nam drhti glas svima i da smo pod nevjerovatnim emocijama.Disali smo kao jedan od trenutka kad je izasao da trenira prije pocetka Muguruze pa do njegovog slavlja.Jedan covjek porijeklom iz Pljevalja je doletio iz Sidneja da pruzi podrsku.Mislim da je nasa podrska jaca od milion drugih navijaca,a tek od 10 000 botova koji su dosli da navijaju protiv njega.Sustina moje price je da si Ozmo mogao malo bolje to da preneses sa lica mjesta.Nebitni su ti botovi,bitno je da je Novak osjetio freneticnu podrsku svog naroda.Osjetice je i sjutra,cucemo se mi to je sigurno.Nebitno je hoce li se francuzi drznuti da cak navijaju za britanca.Ujedinimo energije i hrabro do trijumfa.Pa da placemo od srece i slavimo svi sjutra najveci uspjeh ovog naseg nadcovjeka i vanzemaljca No1eta.Idemooo!!!

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Moja žena sad pitu pravi.Kaže neće sutra,hoće da na miru gleda Novaka.Ona koja je alergična na sport,sprema se za sutra.Nemoj je razočarati,molim te,inače sam ja nadrapao.Srecno Nole....i svrati na pitu.

Gajetano

pre 7 godina

E moj Sasa, kada se samo setim da na Rolan Garosu 2014. Novak nije imao nijednu Gren slem titulu u svojim rukama, a da bi sada osvajanjem ovog turnira imao sve cetiri u istom trenutku, najezim se. Sutra ce biti pakleno, ali nijednog trenutka nisam posumnjao u Novakovu konacnu pobedu, necu ni sada.

No ovo je dan Garbinje Muguruze! Pametna i vredna devojka, kompletna teniserka, prelepa i sarmantna, jednom recju - sampionka po meri. Kao predvodnica novog talasa zenskog tenisa, Garbinje je danas pokazala KARAKTER! Promasivala je zicere, pravila duple servis greske, propustala mec lopte, ali je "muski" stala na crtu Sereni i IGRALA DA POBEDI. Sampionski karakter se pokazuje upravo u ovakvim mecevima, u zavrsnicama velikih turnira i protiv velikih protivnika. A nju ceka velika karijera, njeno vreme tek dolazi, od ponedeljka je druga teniserka sveta i legitimna naslednica Serene Vilijams u najavi.

Poredjenja radi, bas na tom polju me je juce razocarao Dominik Tim. Kao predvodnik "mladih lavova" muskog tenisa, ocekivao sam da pruzi ozbiljniji otpor Novaku. Veliki dogadjaj, preko puta mreze veliki sampion, ali Dominik je izgubio mec bez ispaljenog metka. Pa u njegovim godinama Novak je vec imao Gren slem titulu i pregrst Mastersa u rukama, pobedjivao i Maestra i Nadala, a 2011. je tek cekala pred vratima...

Sa Novakom do konacne pobede!

Pozdrav,

Delije Čikago

pre 7 godina

Pomolimo se svi srbi večeras kad legnemo, za našeg heroja, viteza, učinimo to za njega najmanje što možemo, nek odigra kao nikada do sada, ovo je prelomni trenutak u Novakovoj karijeri, ajmo majstore, za sebe, za porodicu, za roditelje, za prijatelje, za večnost, za sve što si prošao u životu težim putem, i za nas koji te toliko volimo, idemoooooooo...

ajka

pre 7 godina

Novace,

Sutra cu uraditi sve ono sto nisam prosle godine tokom finala: gledacu sama, necu jesti tokom meca, necu menjati kanale, sedecu na "srecnom" mestu i psovacu.
Bilo sta... Samo da se taj RG vec jednom nadje u tvojim rukama!

Samo hrabro, pametno i mirno, Mršo naš!!!

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Eh, kada bi Novak zamislio da je sutra samo trening i da je sve to samo igra. Hladna glava i ništa drugo. Želim ti da budeš hladan ko špricer i miran ko hirurg, i ništa više.

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Možda izgleda smešno ali je sasvim tačno. Francuska publika može da bude Djokovićev "kec iz rukava". Znamo da neće navijati za našeg Noleta jer je to postala opštepoznata činjenica ali, ja smatram da baš u tome leži Noletova velika prednost. Naime, svako je mogao da primeti, juče, u meču protiv Austrijanca, u trećem setu, kod 3:3, kada je Noletu nestalo adrenalina i kada je njegova "opuštenost" pretila da vrati Tima u igru, publika je svojim bezobrazlukom ponovo podigla taj toliko potrebni adrenalin posle čega je Novak Djoković samo nastavio da gazi mladjanog i preforsiranog Austrijanca. Prema tome, ma koliko to paradoiksalno zvučalo, publika je na Noletovoj strani sve dok je protiv njega. Uostalom, mi Srbi volimo kada su svi protiv nas. Onda proradi onaj naš inat, koji još niko nije uspeo da objasni. Biće teško ali, verujemo da će Djoković dati sve od sebe, a to je savim dovoljno.

Кванте

pre 7 godina

Новак има више шанси на шљаци јер је он једини драо Надала на тој подлози када је овај још увек био владар шљаке. Више се плашим Новакове евентуалне лоше игре него добре Маријеве.

Arthur Dent

pre 7 godina

Ljudi, moj posao je zahtjevan, odgovoran i ja ga radim profesionalno, obozavam raditi pod velikim pritiskom, tenzije itd, jer tad dajem svoj maximumn. E sad ja kao takav pokusavam skontati No1etovu situaciju i bez imalo srama mogu reci da bi se us*** u gace da sam na njegovom mjestu, al` sampion se postaje tako sto izadjes na teren i jednostavno pobjedis! Druze Ozmo, fakat si svjezina u novinarskom sivilu, kapa dole matori i ne posustaj! Nisam nikakav teniski strucnjak iako ga pratim preko 30 godina - sve sto mogu reci je da saljem Novaku su svoju pozitivnu energiju i ima sutra cijeli fckin univerzum da se uroti, da napokon tu prokletinju pokori i poigne prokleti trofej na prokletoj sljaci. Sarajevo ceka i docekace 12-ti GS. Svako dobro dobri ljudi... Hezaah!

Simke

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!

viki

pre 7 godina

Volela bih da sutra pobedi Novak,da ne citam u vestima o najvecem teniseru svih vremena Endiju,jer to ce se desiti u slucaju da pobedi,Bbc,Espn i ostali...

Bg

pre 7 godina

Samo nemojte sutra posle prvog brejka, posle prvog seta, da unapred pljujete i proglašavate pobednika.
Igra se na tri dobijena seta i sve dok neko ne iskoristi meč loptu nije kraj. I samo opušteno... kao kod zubara...

matrix

pre 7 godina

Hocu d'umrem od nevozenja,treme,iscekivanja i cega sve ne. Ko ce izdrzati jos 17 sati. Uzmi trofej Nole,udji u istoriju za sva vremena,nek crknu dusmani!

Aleksandar I

pre 7 godina

Prosle godine kada je osvojio prvi set protiv Vavrinke, ja sam poceo tako olako da gledam mec, misleci da je sve gotovo...Godinu dana cekam ovo finale kao da ga ja igram...Ne zelim vise nista da pisem...Kao sto pamtim 29.5.1991 22:14...

Danilo

pre 7 godina

Što se tiče pritiska, ne vidim nikakvu razliku između Noleta i Endija jer će pritisak na obojicu biti ogroman.
Ali oni su veliki šampioni baš zato što znaju sa tim da se nose.
Kladionice procenjuju da je razlika među njima značajna pa na Noleta daju oko 1,33 a na Endija 3,1.
Ja mislim da je Nole iapk samo laki favorit a da sve zavisi od njega. Ako igra svoj tenis ili blizu svog vrha, mislim da Mari nema realne šanse.
Marijeve šanse rastu ako Nole uđe u neki čudan ritam, kakav je imao kada je izgubio dva finala GS od Marija.
P.S.
Nešto mi se javlja da će Fedex navijati za Marija kao da mu je narođeniji.

Ivan

pre 7 godina

Koliko volim sto su navijaci Mareja dobili laznu sliku o tome da ce imati sanse protiv Djokovica zbog one poslednje pobede. Nije mi bila namera ali moram da napravim najbolji primer poredjenja slicne situacije. Partizan je u kosarci pre one katastrofe od minus 30, pobedio Zvezdu dva puta zaredom u dve poprilicno nebitne utakmice i tako sebi stvorio laznu sliku da je neki kvalitetan tim. Nesto slicno ocekujem i sutra.

SINISA90

pre 7 godina

Zasto jednostavno novinari ne ostave pricu do sjutra...Ovako se svake godine malerise..."Jos jedan mec,na korak do sna,uci u besmrtne"...Na osnovu ranijih iskustava,najbolje je nista ne pisati dok se mec ne zavrsi!Ko se slaze neka stavi +,ko ne neka stavi -....Sportski pozdrav!

ggmu

pre 7 godina

Novak je legenda, Bog, najbolji sportista i najbolji amabsador ove napacene zemlje a ljudi ga opet ne postuju i vole Nadala i Federera cak i Marija sto mi zaista nije jasno. U Srbiji se uvek tezilo da se"bude drugaciji", pa makar i po svaku ceni, ima dosta tzv.hejtera koji ne vole ono sto voli vecina i idalje trazim svrhu njihovih postojanja. Lepo je biti drugaciji, biti svoj, biti poseban ali ne po svaku cenu. Postujem ljude koji su drugaciji i imaju svoj stav i drze se njega, ali ici do te mere da ne voli Novaka, da provociras njegove navijace i nipodastavas svaki njegov uspeh samo da bi dokazao kako si ti drugaciji mi nikad nece biti jasni. Dajte mi nekog navijaca iz Svajcarske(pravi Svajcarac da se razumemo :-) ) koji vise voli Novaka od Federera i koji ce na sva usta pricati o Novaku kao Bogu a sa druge strane imaju Federera koji je jos veci od Novaka( Stici ce ga Novak ;-) ), ne morate se muciti takav ne postoji. Zato dragi hejteri zavucite se u rupe radite nesto, izmislite lek protiv bolesti, slusajte klasiku a ne turbofolk, idite u muzeje a ne na Cecu i svoj stav i razlicitost pokazujte na taj nacin. Laku noc. Novace svim srcem sam uz tebe!

детелинара

pre 7 godina

Сутра Новаче да покажеш да је ракија ипак љућа од вискија! Ајмо!!! Нови Сад чека 12!!!!!

kaokakao

pre 7 godina

Uhhhh! Bice tesko, tesko, tesko! Sta Mari ima da izgubi? Nista, svakako ce zavrsiti karijeru kao neko ko je mogao mnogo vise. Sjutrasnji mec je mozda najbitniji u Novakovoj karijeri. Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka! Idemo Nole!!!

cikias

pre 7 godina

minuti kao sati. sati kao. dani. ne mogu Da docekam sutra. Neko. ce zlobno reci "get a life" , Ali sta je jedan zivot naspram istorije koja ce sutra biti ispisana. o nicemu drugom. ne mogu da razmisljam a verujem nI vecina vas. sutra se zatvara krug I svi snovi koje. smo sanjali zadnjih 6 godina postace stvarnost. sutra je taj Dan. svi koji trebaju I zasluzuju da shvate shvati. ce. state sam zeleo da kazem. Sutra nas Novak postaje besmrtan.

Tarpe

pre 7 godina

Sutra će Nole pobediti i pobedu posvetiti preminulom Bati Živojinoviću kome bi sutra bio rođendan! Takođe, sutra je godišnjica od kako je Srbija postala nezavisna i suverena država kada se CG odvojila.
I nadam se da će 5 Jun biti upamćen i po tome što je Nole osvojio svoj prvi RG!

n

pre 7 godina

Polako ljudi. Ovo Nole dobija apsolutno bez ikakve sumnje. Nole nije igrao niti Madrid niti Rim na 100%. Svesno. Murray je oba turnira igrao 100%. Sada Nole, poslednja dva meca, je taj Nole. Taj Nole, koji Murrayu radi sta hoce. Ovo je Noletova misija, a kada je on u misiji, nema tog a koji moze da ga zaustavi. Gledao sam mec Novak-Thiem i nakon toga onih preostalih sat vremena meca Muray-Wawrinka. Utisak: prvi mec, atomski tenis i jednog i drugo igraca i onda odjednom uspavani mec, prepun gresaka i jednog i drugog igraca. To je ovaj drugi mec. To su bila dva drugacija nivoa igre. Nema apsolutno nikakve dileme, ljudi. Sutra Novak postavlja stvari na svoje mesto i ulazi u istoriju. Jel sam li se malo iskompromitovao? Pa mozda, prema nekim. Prema meni ovo je totalna sigurica. Ajde Nole po Grand Slam!!!

anica

pre 7 godina

Ajde Nole legendo..izdrzi jos sutra..oseti svu podrsku koju imas...sutra ce sva srca kucati, za tebe...idemo..jos tri seta! Da mogu da ti posaljem neku dodatnu snagu..iako sam zensko da te prenesem do tog postolja...ajde Nole!
Bravo Garbi..divna devojko..cestitam!

Krajicek uit Holland

pre 7 godina

Pomizi mu Boze da uspe u svom cilju i da obraduje sve njegove iskrene navijace velikom pobedom!
Groningen houdt van hem en wacht de 12 Grand Slam titel.

SoLiLaC

pre 7 godina

Nole je skroman, iskren, posten koliko je puta samo pomogao raznoj deci koliko je samo novca dao deci i manastirima sa kosova i metohije secam se kada je uzeo svoj prvi AO 2008 posle par dana su stigli paketici sa slatkisima za svu decu u skoli vece radosti nismo imali tada. Kako god samo hocu da kazem Nole veruj u boga jer ce to bog vratiti za to kad tad sutra smireno bez nervoze i ako nekrene dobro trud i rad pobedjuje sve.

Aca

pre 7 godina

Dace Bog, da nas Novak konacno osvoji toliko zeljeni Rolan Garos. Vreme je, sutra samo dominantno i agresivno na Endija, i nece biti problema. Ajmo legendo, sutra se pise nova istorija.

jagoda nikolic

pre 7 godina

20 GS,120 ostalih turnira,zlato na OL,i jos 200 nedelja na vrhu!!!!!!!ISTORIJA za sva vremena!NOVACE TI TO MOZES!!!!!!!A kao prvo sutra smo svi uz tebe koji te volimo,puno srece

znanje-imanje

pre 7 godina

Uz 99% meč i kvaliteta i totalne zreleosti Mari je imao da tako kažem ogroman_trenutak slabosti. Umesto u 3 dao je indisponiranom Stanu set a sebi duže smaranje; najbitnije time je ukupno anulirana prednost te grane žreba i njega lično. Dan tenisa manje ove nedelje ne vredi ipak preko njegovih 1069 a 155 u petak, spram 108 i samo 775 minuta ukupno Novaka. Ni okolnosti nisu više najgore, a ni Mari nije igrač boksersko-rvačke građe pa da mu je RG blato prirodno i prednost. Kafeljnikov je, naravno, u pravu, ima i taj faktor i ta prednost Škota, ali manja nego drugih...
Da to prosto znači ono: pobediće bolji - sve bi bilo OK. Ali i onaj reket unazad na linijskog i svi ostali znaci nervoze samo pokazuju koliki je (samo)pritisak. Ko zna koliki je to teg: možda nebitan, možda smarajući pa i presudan, možda samo da se izviče par puta... A svakako više volim kad mu roditelji nisu tamo. Prosto - dok ne osvoji ostaje ona glupost da (deluje kao da) je RG (njemu) uklet.
Ukoliko toga nema, barem kao bitnog - Novak je najbolji. Čak i ako je Mari i bolji i zreliji nego ikad. Ali uvek je tu i onaj faktor ko kakav ima dan. I prokletstvo i sreća Slama je u dužini mečeva pa čak i efekat baš dobrog ili baš lošeg dana (kao npr. kod Stana) ne odlučuje često preko kvaliteta. Mari je bio zabrinjavajuće dobar a tek iskusan u PF i neophodno je bar 90% Novaka za pobedu.
Za mene on dobija, i osvojio je RG kada je nadvladao sve gluposti i zavere okolnosti 2. seta protiv Aguta - najtežeg trenutka RG.

LondonCalling

pre 7 godina

Mnogo nam znace i cine ponosnima sve tvoje pobede... ali ova sutra bi nam dala fantasticnu priliku da u ponedeljak odemo na posao sa osmehom na licu i mogucnoscu da zacepimo usta svim britancima ovde. Uhhh... ala bi to bili lepo!!
Srecno zemljace!!!

Темистокле

pre 7 godina

Сутра ћемо видети ко је саздан од ког материјала...огромна победа за једног, огроман пораз за другог...

Geneve

pre 7 godina

Slazem se sa Kafeljom da bi brzi teren vise odgovarao Noletu. Zatim, veoma je vazno da Nole crpi pozitivnu energiju od nasih navijaca, cak i ako budu u manjini. Za kraj, Nole zelim ti dobar mec i Zeneva ceka 12.svako dobro

sasa

pre 7 godina

Niko i nikada kao Novak , sutra za besmrtnost i istoriju , protiv publike , BBC , CNN , Wilandera . . . Sutra dajte pateticne aplauze Mareju za poraz !

Stefan

pre 7 godina

Meni je samo važno da Nole sutra izadje odlučno na teren, raspoložen, u fokusu i ja ne brinem za njega. Ne sme nikako da igra kao protiv Stena prošle godine i da bude stegnut. Nole i Endij imaju isti stil tenisa, samo što je Nole mnogo bolji u svakom segmentu. Jasno je i Mareju da nema šta da traži u razmenama, već da mora mnogo da miksuje da bi očekivao nešto. Drugi servis će biti od velikog značaja.

ZokyNBGD

pre 7 godina

Ako sport stavimo u drugi plan, najubedljivija rečenica u tekstu je "Mi u Srbiji bar sa time nemamo problem, mi kao da ni nemamo pamćenje."

Ozmodlično!

Bora

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.
(danix, 04. jun 2016 21:55) Burazer objasnio! To je to kralju!!!

Princeza

pre 7 godina

Kako je brzo prosla godina. Kao juce da smo cekala mec da Vavrinkom. Tada sam imala osecaj i posle Noletovog osvojenog prvog seta da ga nece osvojiti i da ce to uraditi ove godine. AJMO NO1E ! ! !

danix

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.
Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.
Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.

svirajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... (Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40) 
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.
(Rajko, 04. jun 2016 23:04)

Gde je tebi kuca, sta tebe brine gde mu je kuca...

Brkati feudalac

pre 7 godina

Ma dobro vise, Djovak nervozan, mi ne mozemo spavati, svi nervozni, sve to tacno. Ceka se nedelja popodne. I sta sad, dal onaj englez mirno spava ili sanja Novakove uzvracaje /cisto da riturn prevedem/? Ma finale ljudi, ko god bio. Nije poslednje. Neka puske pucaju...zvona zvone... Karaburma dobice nove sampione

Dr

pre 7 godina

Upalo mi sutra dezurstvo od 7-19h, a ovaj mec cekam od proslog RG. Molim sugradjane koje boli zub da dodju do 15h, posle toga popite lekove protiv bolova. Nole svu ti srecu zelim sutra!

Jedna molba

pre 7 godina

Dragi Nole, neka ti neko prenese ovu moju malu molbu: molim te donesi tu Ajfelovu kulu u Beograd, makar na godinu dana, da je stavimo u Donji grad na Kalisu, tacno ispod Pobednika koji gleda prema Parizu. Da se makar za tren nadje tamo gde joj je mesto. Daj, ucini mi to, ja placam transport do Beograda, za povratak cemo da vidimo ko ce da se istakne. Ostale suvenire sam odredi i pokupi sa te sljake u Parizu.
Tvoj detinjasti postulava

Haler

pre 7 godina

Kad Novak igra neki znacajan mec,ja gledam od pocetka drugog seta. Sutra cu od treceg. Tako sam mirniji. I ne dizite tolike tenzije. Stvarate atmosferu kao i da nama i Novaku zivot zavisi od tog sutrasnjeg finala. Niti ce Novak biti znacajno veci ako pobedi,niti manji sampion ako izgubi.

Blue Fortress

pre 7 godina

Nema sanse da izgubi, ali SANSE! Ovo je njegov dan i momenat, njegova ulaznica medju najvece, dovoljno puta je "pao" i PONOVO ustao, vreme je! Usudjujem se da kazem da ce pocistiti Mareja, neka se dere, psuje, urla ali kada ga pogleda onako ostro kako ume, tu niko od milijardu mu nije ravan. Udaraj lopticu kao nikad pre, trci kao sto nikada nisi, disi duboko i posle osvojenog RG - krece nezapamcena dominacija pod tim impulsom na zaprepascenje teniskog sveta. Da, mislimo li da sada dominira? Cekajte da osvoji ovo, pa gledajte sta je nezasiti sampion iz Srbije.

Delije Čikago

pre 7 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...

Zuba

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!
(Simke, 4. jun 2016 20:46)


I ja ali Heineken. Iskreno vise bih voleo zuljeve nego suljeve. Hi hi hi hi! E covece slatko me nasmeja.

Zabranjeni Grobari

pre 7 godina

Djokovic da bi postao najbolji teniser svih vremena treba ovo da uradi:

Prvo: Da osvoji kalendarski slem.

Drugi: Da osvoji 17 GS.

A ja verujem da ce Novak to uraditi. Samo napred legendo!!

Nadjoko

pre 7 godina

Pitanje za Jumka: nadji 23 izgovora za 23 poraza Federera protiv Novaka. Dve trecine tih poraza Federer je igrao na maksimalnom nivou i nisu ga zgazile godine.
U redu je da ne volis Novaka, ali mi fale argumenti, a ne samo provokacije.
Nisam all Djokovic fan. Fan sam dobrog tenisa i rivaliteta medju trojicom najboljih igraca.
Izvinjavam se sto ovim komentarom dajem trolovanju na znacaju

Filozof

pre 7 godina

Sto se ljudi lozite. Vi od toga nemate nista. Sta bude bice. Ja necu da gledam mec, jer sto bih sebi dizao pritisak bez potrebe. Igracu neku igru na ps4 i pogledati posle 4 sata rezultat, ako budem pre toga cuo petarde znacu o cemu se radi, ukoliko budem cuo krike samoubica dok se bacaju sa terasa, opet cu znati kakav je rezultat.

napred nole

pre 7 godina

Zna se sta nole mora da radi da bi pobedio sutra, mora agresivno na ritern da igra, duboke lopte da mu salje non stop, bekhend dijagonalama da otvara teren, da dobro servira, jer marej je dosta popravio servis, jdnostavno da bude maksimalno fokusiran i skoncetrisan na svaki poen, jer bice tesko sutra sigurno, mora i bekhend i forhend da budu maksimalno duboki, i da odlicno riternira, jer ritern bi mogao da odluci kao i glava, odnosno psiha.....

Nislija

pre 7 godina

"Kako prvi put od 1984.? A prosle godine Nole i Stan? Ozmo, Ozmo... :)
(LS, 4. jun 2016 20:50)"
Misli se na 1 i 2 igraca na ATP listi, prosle godine Stan nije bio broj 2

Zena zelena

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...
(Teniski ekspert, 4. jun 2016 22:50)

Nema sanse. Razbice ga Novak :)

CFO

pre 7 godina

Novak je već ušao medju besmrtne, ako ništa drugo onda kod nas u Srbiji. Jer takvog tenisera kao što je Novak, nismo imali do sada, A pitanje je kada ćemo imati ponovo. Shvatite ljudi to, i uživajte u njegovim igrama!

Rajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...
(Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40)
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Mikii

"Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti."

Smeje se trol botu... Nego, super sto si "zivot" posvetio "dokazivanju" da su Nadal ili Federer bolji (who cares) od Djokovica... Hahahaha, Koja patetika.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? - fascinantno kako onda Novak do sada osvoji 11 GS i 29 Mastersa protiv tvojih ljubimaca kada je "kukavica i gubitnik"??????

Da primetim

pre 7 godina

Kljuc pobede u sutrasnjem finalu lezi u mentalnoj stabilnosti. Za Novaka je jako bitno da dobro otvori mec, inace stvari mogu da se iskomplikuju. Bojim se samo da ne izgori od prevelike zelje. Bila bi zaista tuga i nepravda da takav igrac ne osvoji RG.
Nadam se da mec nece biti prekidan zbog kise.
Vec sad me uhvatila nervoza, ne verujem da cu uzivo pratiti finale... Drzim fige!

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@sumadinac o onoj besmrtnosti da ni Federer ni Nadal nemaju osvojena 4 GS u nizu!!! Preciznije nema niko u zadnjih 50ak godina!!! E o toj!!! Srecno sutra Nole!!!!

veliki strumf

pre 7 godina

@Mikii Ajde trovacu jedan polupismeni, koji nijedan komentar ne mozes da napises bez pravopisnih gresaka - kad je Noletova konkurencija toliko slaba a ti se dohvati reketa, pa ga pobedi u finalu! E smaracu, ti ni po tastaturi ne znas da udaras! Sport je za tebe misaona imenica.

Delije Čikago

pre 7 godina

U jedno sam siguran, sutra će biti možda najbolji i najteži meč u istoriji RG, borba titana, kao Ali i Formen u legendarnom meču kada već na kolenima Ali zadaje poslednji udarac i baca ga desnim krošeom na pod, biće to strašan meč, idemoooooooo...

Zare sa Lemana

pre 7 godina

...medju besmrtne...???
Tek sad??? Novak je po rezultatima i rekordima vec odavno medju besmrtnima. Tenis pratim na ITV 2 i 4. Pa oni umiru od srece, Muza pise istoriju tenisa... 1 od 10 tenisera koji su igrali u sva 4 finala na GS... prvi englez ( mislim skot ) koji je usao u finale RG nakon 79 godina... i td, i td...

O

pre 7 godina

@Gajetano izgleda da si zaborwvio ko je Novak Djokovic.. Kakav crni Tim, kad mu Djokovix bacipod noge loptu brzu i neugodnu nema sta da traZi, jer za njegove udarce mora da si savrseno namjesten j opusten inace ode sve dje je i islo. Najbolje da udara ko konj i da sve ulazi, pa to bi bila revolucija u tenisu. Sutra ga samo pritisak moze zaustaviti al mislim da ce ubjedljivo pobjediti, podsjeca na onO AO stavom i igrom. Pozdrav

djule

pre 7 godina

Očekuje nas sjajan meč. Novak je u svojoj A igri i to je ono sto ohrabruje. Marej je popravio servis i time postao manje ranjiviji ali sam siguran da Novak zna kako se igra protiv Škota. Da kojim slučajem Endi nije zaustavio Vavrinku, koji je pritom stvarno puno gresio u razmenama, Novaku bi možda bilo teže. Ume Stan da se "popišmani" protiv Noleta, još bi se probudile i aveti proslogodisnjeg finala.

























Dobro je da Novak ne igra protiv Vavrinke, koji je loše odigrao protiv Endija, i to pre svega u razmenama. Ume Stan da se "popišmani"protiv Noleta, a tada bi probudio i aveti proslogodisnjeg finala i eto problema. Ovako tu je Škot koji je pre svega popravio servis igru, tako da mislim da ce ključ biti u Novakovom riternu jer Noletu servis varira.U razmenama očekujem Novakovu dominaciju kao i puno pokušaja Mareja da drop šotom poremeti Novaka. Ipak je to finale u kom je novak prekaljen, setimo se svih finala sa Nadalom, gde iako je gubio zna kako treba da ga igra za pobedu!

milos86

pre 7 godina

Stvarno ne razumem one koji govore za Novaka Djokovica (bilo koga) da je Bog. Koji je to idiotizam. Podrska Novaku, vrhunskom sportisti, na sutrasnjem mecu. Cistog srca i mirne glave do pobede.

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 7 godina

Mislim da bi Novak svakako dobio Mareja, čak i kad bi Endi stvarno pokušao da pobedi u finalu. Ali sutra Marej 100 % pušta Noleta, da mu se oduži za onaj poklonjeni Vimbldon pre dve godine.

gostiuglavi

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Znate, a koliko vas je?

Agisa

pre 7 godina

", a na kraju treninga izveo je jednog klinca iz gledališta da učestvuje u grupnom pozdravu njegovog tima."

Opet ova fora sa klincima. Ako ste obracali paznju, na svakom Novakovom zavrsenom mecu ovde na RG, klinac koji skuplja loptice vec stoji spreman pored Novakove stolice da sa Novakom "zajedno proslavi" pobedu. Opet bespotrebno uvlacenje publici. Mislim sta vredi kada ce sutra na stadionu opet biti %85 engleza.

flip

pre 7 godina

(Gore, 04. jun 2016 21:56)

Upravo o tome stalno razmisljam, bas sam pogledao Federer je posle Rolan Garosa 2009. osvojio jos 'samo' tri Gren slema, Vimbldon 2009. i 2012. i AO 2010., sta ako je ta jurnjava za RG u stvari donela Federeru sve te slemove? Ako Djokovic konacno osvoji, sta posle, glad za trofejima sigurno nije ista kada nesto vec imas. Da ga je osvojio prosle godine, da li bi u nastavku sezone igrao onako, i izmedju dva RG osvojio tri Gren slema, sigurno ne. Milion pitanja se postavlja, ali stvarno se setim one 'Pazi sta zelis, moze da ti se ostvari', jednostavno mislim da ga taj neosvojen RG tera da igra ovako dugo na ovom nivou.

gandra šajkaš

pre 7 godina

Samo napred pa šta bude. A ako ima kosmičke pravde trofej je noletov. Zaslužio je on njega odavno ali mu je uvek falilo ono malo. Uvek gledam da budem realan a ne pesimista ili optimsta i baš zato verujem da će sad napokon uzeti tak RG. Videlo se to u polufinalu,ona glad za pobedom,glad za uspehom. Takav pristup u finalu i pehar je njegov a i samim tim titula najvećeg i besmrtnog. Novače želim ti sve najbolje,uzmi taj trofej i postani besmrtan....Ovo je komentar koji sam napisao danas na vest za suze radosnice i dalje tako smatram....izađi na teren i uništi Endija...

Svete

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Njeeet, razboleo se tek nakon tog polufinala kada je shvatio da ga je 20godisnjak razvalio 3-0, nesto slicno kao ove sezone ! Dakle Djokoviceva pobeda ostaje protiv Rodje u njegovim najboljim godinama, Nadal je na RG i WIM dobio bolesnog Rodju i Rodja je uspeo da se oporavi do USO, tako da Nadalove pobede necemo ni racunati !
Naravno te cuvene 2010. godine koju bot pominje Nadal je zapoceo povredom na AO, tako da necemo mu racunati sve ono sto je uradio do kraja te sezone, 2011.valjda znas da je tada vec uveliko bio povredjen a i dostigao je zenit karijere pa i sve sto je uradio te godine i nakon toga se ne broji. Tako da kada saberes sta je sve Nadal ustvari uspeo da uradi ne ostaje bas previse, slicna matematika je i za Federera !
Treba li da ti napominjem da vi drugari mozete slobodno da podelite konopce, da se ne razbacujete bez potrebe na ovu skupocu, naravno u slucaju Djokovicevog osvajanja RG, ako ne uspe nastavite da smrdite kao do sada !

MSquared

pre 7 godina

Sva sreca pa mi je keva poslala bromazepam iz Srbije pre 2 nedelje... Trebace mi sutra. Napred Nole neka te sva sreca i pamet prati sutra!!!

cuftara

pre 7 godina

Gajetano@ Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 04. jun 2016 21:43)

A gde si ti sluzio vojsku?

Svete

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 4. jun 2016 21:43)

Ali Isprdak, Federer je te 2008 bolovao od mononukleoze, sto ga je dovelo do ubedljivog poraza na RG i uz taj debakl plus bolest dolazi do gubitka Wimbledona, dakle Nadal ustvari nikada nije pobedio Federera na Wimbledona !!
Eto greske u koracima iz prve, cemu dalje polemisati ?
Ti si izgleda sebe vec ubedio da je Djokovic osvojio RG, pa se pripremas da ne puknes psihicki a ako kojim nesrecnim slucajem izgubi nastavises da siris svoj smrad narednih 364 dana do sledeceg finala i novog ubedjivanja ? Lepo ti jedan rece, ako Djokovic osvoji RG konopce u ruke pa skrati sebi muke, nek ide zivot...

Zoran

pre 7 godina

gubi meč , ogroman je medijski pritisak na njemu , " očekivanja javnosti " . To nije situacija u kojoj je ranije bio . Igrački je zaslužio , međutim Endi je superjak , fizički i mentalno spreman , manje gubi ukoliko izgubi . Sumnjam . Voleo bih da nisam u pravu i da me demantuje što je inače često činio u prošlosti .

Mikii

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Train in Vain

pre 7 godina

U igrackom smislu sve je na Novakovoj strani, "samo" mora da se izbori sa pritiskom a mislim da je sada vec previse iskusan da bi opet poklekao. Ajde Nole !!!

srki s

pre 7 godina

to je samo sport.nema besmrtnih.jednog dana kao i svi sportisti Novak ce doci u godine kada ce prestati da igra tenis.doci ce novi igraci i osvajati 12.18.26 Gend slemova i tako dalje i tako dalje.A pricu o Novaku,Federeru,Nadalu prekrivace veo zaborava i sve ce to biti pozutela informacija u arhivama zatrpanim prasinom.....i tako u krug...ko sada prica i razmislja o Giljermu Vilasu ili Rodu Lejveru?

Marko

pre 7 godina

Samo da vrijeme bude fino.i nole ce to rijesiti.3:1.murray ce uzet set.i to je to.veci jr pritisak na njemu.anglosaksonci su mu natovarili.jel ne mogu vidit covjeka sa balkana da je iznad njih.jedva cekam mec da uzivam .ovaj put bez sekiracije.

?

pre 7 godina

@Ivan
djokovic NIKADA nije uspeo da osvoji titulu, a igrao je 3 finala. Mareju je ovo prvo finale i osvojice ga, kao i Vavrinka prosle godine. Zato sto je "mentalna gromada" gubitnik i kukavica, to je glavni razlog.

ha ha ha

pre 7 godina

OK, sad ili nikad! Pošto je svake godine konkurencija sve slabija ( ove godine je baš smesna), logično da iz dvadest traceg pokušaja osvoji. Protivnici nikad slabiji, ni jedan meč vredan pažnje. .Lu, Darsis, Bedene, Berdih, Tim...takve veličine da sam nekoga zaboravio! Ali šta je tu je, jeste se tenis srozao, jeste smena generacije ali problem je što ta nadolazeca generacija nije nesto, niko nije vredan paznje..a u takvoj situaciji nije teško biti dominantan. Ni u fudbalu posle Mesija i Ronalda nikoga nema, tako da će neko ni kriv ni dužan biti najbolji.

Realo

pre 7 godina

Nisam strucnjak za loptice i vlagu, mogu samo da navedem cega se secam. Protiv Nadala 2012. Novak je jedini set dobio kada je pocela kisa i loptice bile vlazne. Pre i posle kise Nadal ga je ubijao. Ne bih rekao da vlaga radi u prilog Mareju

Gore

pre 7 godina

... izdrazati, pobediti, ici u besmrtne...

Ne mora da probedi. To sto nema RG njega silno motivise da vredno radi i usput osvaja sve ostalo. Ako sutta izubi, mislim da ce bice u istoj situaciji sledece godine, ali sa 14 grend slem titula. Zamislite tek tu frku, igra za Rolan Garros, i da pretekne Samprasa i Nadala....
Aka sutra probedi, mogao bi da se opusti, izgubi malo motivacije, i na kraju zavrsi sa manje grend slemova neko ako nastavi da ganja taj French Open jos par godina.
Srecno, ali mislim da nije tako vazno da li osvoji sutra ili neke sledece godine.

Srba

pre 7 godina

Po meni stvar je vrlo jasna.Danas kao i obično sve zavisi od Novaka.Trebalo bi da vidimo njegovu najbolju igru.Igru koju će danas dići na još veći, nemoguć nivo.Marej je protiv Vavrinke odigrao svoj maksimum.Dva puta za 2 dana da ponovi tu igru nema šanse.A i Sten nije baš bio na nekom nivou iskreno..Mislim da je Nole najbolje ostavio za kraj.Ajde šampione uzmi i taj prokleti RG i začepi usta svima jednom za svagda.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Poslije duzeg mozganja shvatio sam da je Jumko/Mikii - Mats Vilander koji pise komentare pomogu google translate hahhaha

Teniski ekspert

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...

kukuruz

pre 7 godina

Navijam da izgubi-ako treba da bude zakrpa za sve sto se dogadja oko nas. I neka patriJota plati porez u Srbiji, prosao bi ovde sa 5%- to je familiji mnogo.

Dejan

pre 7 godina

Nole gubi, kao i prošle godine.
Razlog je što oseća pritisak da mora da pobedi, grešiće veoma puno.
Ako Endi ostane smiren, on uzima titulu 100%.

Shomi

pre 7 godina

I’ve wrestled with alligators. I’ve tussled with a whale. I done handcuffed lightning, and throw thunder in jail. You know I’m bad. Just last week, I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I’m so mean, I make medicine sick!

Алзо

pre 7 godina

Свака част Oзмо на текстовима, а нарочито ми се допадају они који дочаравају атмосферу и збивања око великих турнира и који су често ексклузивни. Још од времена Мирослава Радојчића дописника "Политике„ из Лондона који је знао да дочара атфосмеру Вимблдона тако сликовито да сте имали утисак као да сте тамо боравили, боље текстове нисам читао.

Djordje

pre 7 godina

Koliko sve ovo podseca na dane pred Bari '91! Svi cekamo i navijamo za taj trenutak vrhunske radosti a istovremeno van sporta gomilaju se tamni oblaci. Samo ovoga puta vishe nad Evropom nego nad Srbijom.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

imam neki osećaj da će Nole igrati za svoj 18slem i prvi Roland Garos u bližoj budućnosti......
A ovo što ga ne osvoji učiniće ga još jačim i daće mu još više snage i motiva da će na kraju biti ono sa početka
18slem a 1 RG

Melenci

pre 7 godina

u svakom slucaju,uvek nas veliki Nole!Nole ce uci u besmrtne da li danas ili sedeci put,ali bez Riland Garosa nece se penzionisati.Volela bih da to bude danas,ali ako se to ne dogodi,bice tezak ostatak dana,a sutra je novi idemo dalje sa istim nadama i zeljama i dalje sa istim zarom navijacu za Noleta i podrzavati ga,velik,velicina je nas Nole!Srecno!

Stara skola

pre 7 godina

Mislio sam da od Federerove placljive face ne postoji nista iritantnije, ali izgleda da postoji. To su Marejeva "kockasta" usta kada se dere, slavi ili sta god da izgovara pisle tesko osvojenog poena. Nadam se da ce je danas biti malo..

VUK

pre 7 godina

ko ima oči neka vidi, ko ima uši neka čuje... Danas je taj dan! Nije svakome dato da razume i oseti duh koji imaju Nole i njegovi najbliži.. Neko voli robote.. Ok. ali robot je gubio više.. i robot sada samo beži. A nesrećni oncle troluje, troluje... još par sati!

Mika

pre 7 godina

Prosle godine nije osvojio jer je bio malo umoran od dva jaka meca sa Nadalom i Marejom koji su se razvukli na dva dana + Vavrinka je igrao mec zivota. Ove godine je imao slabije protivnike i trebalo bi da je fizicki OK. Znaci dobija.

robin&betmen

pre 7 godina

Ovaj Jumko uspe da alarmira na stotine ljudi, da ih digne u stanje ratne pripravnosti. Svaka cast, decko je genije:)) Nekrunisani kralj trolovanja... ali kaze izdržaće Nole protiv kralja šljake- ha ha ha ha ha=)

lex

pre 7 godina

Ovo je jedini meč u kom Nole može da bude pod većim pritiskom,koji se opet može odraziti na njegovu igru,jer je sve naosvajao a RG mu se do sada nije dao.Ali nekako mislim/osecam da će taj pritisak itekako da kanališe i verujem da dobija finale,bez obzira na svu nervozu koju je ispoljavao poslednja dva/tri turnira,a koja je čini se bila baš vezana za RG,sad je nema u poslednja dva meča,biće najbolji baš danas,kad je najpotrebnije.

Mikii

pre 7 godina

veliki strumf@

Ako je tvoja kompletna argumentacija zasnovana na tome da me nazoves polupismenim i izneses nebulozu o mojim navodnim pravopisnim greskama, to znaci da pogadjam metu. I budite srecni, da mi moderatori odobre svaki komentar, ne biste imali volje vise da ostavljate te vase izlizane, botovske. Uzdravlje, lektore.

?

pre 7 godina

@Ivan
djokovic NIKADA nije uspeo da osvoji titulu, a igrao je 3 finala. Mareju je ovo prvo finale i osvojice ga, kao i Vavrinka prosle godine. Zato sto je "mentalna gromada" gubitnik i kukavica, to je glavni razlog.

Rajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...
(Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40)
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.

ha ha ha

pre 7 godina

OK, sad ili nikad! Pošto je svake godine konkurencija sve slabija ( ove godine je baš smesna), logično da iz dvadest traceg pokušaja osvoji. Protivnici nikad slabiji, ni jedan meč vredan pažnje. .Lu, Darsis, Bedene, Berdih, Tim...takve veličine da sam nekoga zaboravio! Ali šta je tu je, jeste se tenis srozao, jeste smena generacije ali problem je što ta nadolazeca generacija nije nesto, niko nije vredan paznje..a u takvoj situaciji nije teško biti dominantan. Ni u fudbalu posle Mesija i Ronalda nikoga nema, tako da će neko ni kriv ni dužan biti najbolji.

Zoran

pre 7 godina

gubi meč , ogroman je medijski pritisak na njemu , " očekivanja javnosti " . To nije situacija u kojoj je ranije bio . Igrački je zaslužio , međutim Endi je superjak , fizički i mentalno spreman , manje gubi ukoliko izgubi . Sumnjam . Voleo bih da nisam u pravu i da me demantuje što je inače često činio u prošlosti .

Mikii

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

kukuruz

pre 7 godina

Navijam da izgubi-ako treba da bude zakrpa za sve sto se dogadja oko nas. I neka patriJota plati porez u Srbiji, prosao bi ovde sa 5%- to je familiji mnogo.

Teniski ekspert

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...

Agisa

pre 7 godina

", a na kraju treninga izveo je jednog klinca iz gledališta da učestvuje u grupnom pozdravu njegovog tima."

Opet ova fora sa klincima. Ako ste obracali paznju, na svakom Novakovom zavrsenom mecu ovde na RG, klinac koji skuplja loptice vec stoji spreman pored Novakove stolice da sa Novakom "zajedno proslavi" pobedu. Opet bespotrebno uvlacenje publici. Mislim sta vredi kada ce sutra na stadionu opet biti %85 engleza.

Jer za ljubav treba imat' dusu.

pre 7 godina

Mislim da bi Novak svakako dobio Mareja, čak i kad bi Endi stvarno pokušao da pobedi u finalu. Ali sutra Marej 100 % pušta Noleta, da mu se oduži za onaj poklonjeni Vimbldon pre dve godine.

Filozof

pre 7 godina

Sto se ljudi lozite. Vi od toga nemate nista. Sta bude bice. Ja necu da gledam mec, jer sto bih sebi dizao pritisak bez potrebe. Igracu neku igru na ps4 i pogledati posle 4 sata rezultat, ako budem pre toga cuo petarde znacu o cemu se radi, ukoliko budem cuo krike samoubica dok se bacaju sa terasa, opet cu znati kakav je rezultat.

Dejan

pre 7 godina

Nole gubi, kao i prošle godine.
Razlog je što oseća pritisak da mora da pobedi, grešiće veoma puno.
Ako Endi ostane smiren, on uzima titulu 100%.

svirajko

pre 7 godina

donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta... (Delije Čikago, 4. jun 2016 22:40) 
Njemu je kuca u Monte Karlu,Monako ga ceka,kakva bre Srbija.
(Rajko, 04. jun 2016 23:04)

Gde je tebi kuca, sta tebe brine gde mu je kuca...

srki s

pre 7 godina

to je samo sport.nema besmrtnih.jednog dana kao i svi sportisti Novak ce doci u godine kada ce prestati da igra tenis.doci ce novi igraci i osvajati 12.18.26 Gend slemova i tako dalje i tako dalje.A pricu o Novaku,Federeru,Nadalu prekrivace veo zaborava i sve ce to biti pozutela informacija u arhivama zatrpanim prasinom.....i tako u krug...ko sada prica i razmislja o Giljermu Vilasu ili Rodu Lejveru?

Gore

pre 7 godina

... izdrazati, pobediti, ici u besmrtne...

Ne mora da probedi. To sto nema RG njega silno motivise da vredno radi i usput osvaja sve ostalo. Ako sutta izubi, mislim da ce bice u istoj situaciji sledece godine, ali sa 14 grend slem titula. Zamislite tek tu frku, igra za Rolan Garros, i da pretekne Samprasa i Nadala....
Aka sutra probedi, mogao bi da se opusti, izgubi malo motivacije, i na kraju zavrsi sa manje grend slemova neko ako nastavi da ganja taj French Open jos par godina.
Srecno, ali mislim da nije tako vazno da li osvoji sutra ili neke sledece godine.

cikias

pre 7 godina

minuti kao sati. sati kao. dani. ne mogu Da docekam sutra. Neko. ce zlobno reci "get a life" , Ali sta je jedan zivot naspram istorije koja ce sutra biti ispisana. o nicemu drugom. ne mogu da razmisljam a verujem nI vecina vas. sutra se zatvara krug I svi snovi koje. smo sanjali zadnjih 6 godina postace stvarnost. sutra je taj Dan. svi koji trebaju I zasluzuju da shvate shvati. ce. state sam zeleo da kazem. Sutra nas Novak postaje besmrtan.

Ivan

pre 7 godina

Koliko volim sto su navijaci Mareja dobili laznu sliku o tome da ce imati sanse protiv Djokovica zbog one poslednje pobede. Nije mi bila namera ali moram da napravim najbolji primer poredjenja slicne situacije. Partizan je u kosarci pre one katastrofe od minus 30, pobedio Zvezdu dva puta zaredom u dve poprilicno nebitne utakmice i tako sebi stvorio laznu sliku da je neki kvalitetan tim. Nesto slicno ocekujem i sutra.

Njegos

pre 7 godina

Moram da kazem nesto jer sam sve dao da bih dosao u Pariz da gledam kako No1e pise istoriju.Na Lenglenu je u polufinalu bilo 200-300 Srba i ja Crnogorac.Intenzivno smo bodrili Noleta izmedju svakog poena.Dali smo mu svu ljubav koju imamo.Imao sam utisak da smo svi u transu,da nam drhti glas svima i da smo pod nevjerovatnim emocijama.Disali smo kao jedan od trenutka kad je izasao da trenira prije pocetka Muguruze pa do njegovog slavlja.Jedan covjek porijeklom iz Pljevalja je doletio iz Sidneja da pruzi podrsku.Mislim da je nasa podrska jaca od milion drugih navijaca,a tek od 10 000 botova koji su dosli da navijaju protiv njega.Sustina moje price je da si Ozmo mogao malo bolje to da preneses sa lica mjesta.Nebitni su ti botovi,bitno je da je Novak osjetio freneticnu podrsku svog naroda.Osjetice je i sjutra,cucemo se mi to je sigurno.Nebitno je hoce li se francuzi drznuti da cak navijaju za britanca.Ujedinimo energije i hrabro do trijumfa.Pa da placemo od srece i slavimo svi sjutra najveci uspjeh ovog naseg nadcovjeka i vanzemaljca No1eta.Idemooo!!!

Neno

pre 7 godina

Kada, za 30 godina u VIP lozi RG-a bude sjedio gospodin Novak Djokovic sa suprugom Jelenom i kada komentator kaze to je taj gospodin koji bi mogao stosta reci o tenisu jer je kao osvajac 20 GS titula ispisao istoriju sporta...mi cemo sa sjetno prisjetiti ovih velicanstvenih momenata koje nam pruza nas junak.
Ljudi uzivajte u ovim trenutcima jer smo povlasceni biti svjedoci ispisivanja ove sportske i zivotne bajke.
Hvala nas Nole!

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

imam neki osećaj da će Nole igrati za svoj 18slem i prvi Roland Garos u bližoj budućnosti......
A ovo što ga ne osvoji učiniće ga još jačim i daće mu još više snage i motiva da će na kraju biti ono sa početka
18slem a 1 RG

Gajetano

pre 7 godina

E moj Sasa, kada se samo setim da na Rolan Garosu 2014. Novak nije imao nijednu Gren slem titulu u svojim rukama, a da bi sada osvajanjem ovog turnira imao sve cetiri u istom trenutku, najezim se. Sutra ce biti pakleno, ali nijednog trenutka nisam posumnjao u Novakovu konacnu pobedu, necu ni sada.

No ovo je dan Garbinje Muguruze! Pametna i vredna devojka, kompletna teniserka, prelepa i sarmantna, jednom recju - sampionka po meri. Kao predvodnica novog talasa zenskog tenisa, Garbinje je danas pokazala KARAKTER! Promasivala je zicere, pravila duple servis greske, propustala mec lopte, ali je "muski" stala na crtu Sereni i IGRALA DA POBEDI. Sampionski karakter se pokazuje upravo u ovakvim mecevima, u zavrsnicama velikih turnira i protiv velikih protivnika. A nju ceka velika karijera, njeno vreme tek dolazi, od ponedeljka je druga teniserka sveta i legitimna naslednica Serene Vilijams u najavi.

Poredjenja radi, bas na tom polju me je juce razocarao Dominik Tim. Kao predvodnik "mladih lavova" muskog tenisa, ocekivao sam da pruzi ozbiljniji otpor Novaku. Veliki dogadjaj, preko puta mreze veliki sampion, ali Dominik je izgubio mec bez ispaljenog metka. Pa u njegovim godinama Novak je vec imao Gren slem titulu i pregrst Mastersa u rukama, pobedjivao i Maestra i Nadala, a 2011. je tek cekala pred vratima...

Sa Novakom do konacne pobede!

Pozdrav,

Delije Čikago

pre 7 godina

Pomolimo se svi srbi večeras kad legnemo, za našeg heroja, viteza, učinimo to za njega najmanje što možemo, nek odigra kao nikada do sada, ovo je prelomni trenutak u Novakovoj karijeri, ajmo majstore, za sebe, za porodicu, za roditelje, za prijatelje, za večnost, za sve što si prošao u životu težim putem, i za nas koji te toliko volimo, idemoooooooo...

Svete

pre 7 godina

Gajetano@

Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 4. jun 2016 21:43)

Ali Isprdak, Federer je te 2008 bolovao od mononukleoze, sto ga je dovelo do ubedljivog poraza na RG i uz taj debakl plus bolest dolazi do gubitka Wimbledona, dakle Nadal ustvari nikada nije pobedio Federera na Wimbledona !!
Eto greske u koracima iz prve, cemu dalje polemisati ?
Ti si izgleda sebe vec ubedio da je Djokovic osvojio RG, pa se pripremas da ne puknes psihicki a ako kojim nesrecnim slucajem izgubi nastavises da siris svoj smrad narednih 364 dana do sledeceg finala i novog ubedjivanja ? Lepo ti jedan rece, ako Djokovic osvoji RG konopce u ruke pa skrati sebi muke, nek ide zivot...

ggmu

pre 7 godina

Novak je legenda, Bog, najbolji sportista i najbolji amabsador ove napacene zemlje a ljudi ga opet ne postuju i vole Nadala i Federera cak i Marija sto mi zaista nije jasno. U Srbiji se uvek tezilo da se"bude drugaciji", pa makar i po svaku ceni, ima dosta tzv.hejtera koji ne vole ono sto voli vecina i idalje trazim svrhu njihovih postojanja. Lepo je biti drugaciji, biti svoj, biti poseban ali ne po svaku cenu. Postujem ljude koji su drugaciji i imaju svoj stav i drze se njega, ali ici do te mere da ne voli Novaka, da provociras njegove navijace i nipodastavas svaki njegov uspeh samo da bi dokazao kako si ti drugaciji mi nikad nece biti jasni. Dajte mi nekog navijaca iz Svajcarske(pravi Svajcarac da se razumemo :-) ) koji vise voli Novaka od Federera i koji ce na sva usta pricati o Novaku kao Bogu a sa druge strane imaju Federera koji je jos veci od Novaka( Stici ce ga Novak ;-) ), ne morate se muciti takav ne postoji. Zato dragi hejteri zavucite se u rupe radite nesto, izmislite lek protiv bolesti, slusajte klasiku a ne turbofolk, idite u muzeje a ne na Cecu i svoj stav i razlicitost pokazujte na taj nacin. Laku noc. Novace svim srcem sam uz tebe!

Delije Čikago

pre 7 godina

U jedno sam siguran, sutra će biti možda najbolji i najteži meč u istoriji RG, borba titana, kao Ali i Formen u legendarnom meču kada već na kolenima Ali zadaje poslednji udarac i baca ga desnim krošeom na pod, biće to strašan meč, idemoooooooo...

zozon,R.Srpska

pre 7 godina

Moja žena sad pitu pravi.Kaže neće sutra,hoće da na miru gleda Novaka.Ona koja je alergična na sport,sprema se za sutra.Nemoj je razočarati,molim te,inače sam ja nadrapao.Srecno Nole....i svrati na pitu.

cuftara

pre 7 godina

Gajetano@ Ajde nabroj mi tu pregrst mastersa koje je Djokovic imao do 2010.? A sto kao reper za te godine ne uzmes Nadala koji je sa 22. srusio na Vimbldonu najveceg svih vremena i preuzeo prvo mesto na listi?! Sa tek napunjene 22 prvi teniser sveta uz pregrst grend slemova + zlato sa OI (ne mastersa), a ovaj se sa 23 uplasio Djokovica na, za sebe, najboljoj podlozi. I vi pricate o nekim mladim lavovima, konkurencijama, itd. Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(Mikii, 04. jun 2016 21:43)

A gde si ti sluzio vojsku?

n

pre 7 godina

Polako ljudi. Ovo Nole dobija apsolutno bez ikakve sumnje. Nole nije igrao niti Madrid niti Rim na 100%. Svesno. Murray je oba turnira igrao 100%. Sada Nole, poslednja dva meca, je taj Nole. Taj Nole, koji Murrayu radi sta hoce. Ovo je Noletova misija, a kada je on u misiji, nema tog a koji moze da ga zaustavi. Gledao sam mec Novak-Thiem i nakon toga onih preostalih sat vremena meca Muray-Wawrinka. Utisak: prvi mec, atomski tenis i jednog i drugo igraca i onda odjednom uspavani mec, prepun gresaka i jednog i drugog igraca. To je ovaj drugi mec. To su bila dva drugacija nivoa igre. Nema apsolutno nikakve dileme, ljudi. Sutra Novak postavlja stvari na svoje mesto i ulazi u istoriju. Jel sam li se malo iskompromitovao? Pa mozda, prema nekim. Prema meni ovo je totalna sigurica. Ajde Nole po Grand Slam!!!

ajka

pre 7 godina

Novace,

Sutra cu uraditi sve ono sto nisam prosle godine tokom finala: gledacu sama, necu jesti tokom meca, necu menjati kanale, sedecu na "srecnom" mestu i psovacu.
Bilo sta... Samo da se taj RG vec jednom nadje u tvojim rukama!

Samo hrabro, pametno i mirno, Mršo naš!!!

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Možda izgleda smešno ali je sasvim tačno. Francuska publika može da bude Djokovićev "kec iz rukava". Znamo da neće navijati za našeg Noleta jer je to postala opštepoznata činjenica ali, ja smatram da baš u tome leži Noletova velika prednost. Naime, svako je mogao da primeti, juče, u meču protiv Austrijanca, u trećem setu, kod 3:3, kada je Noletu nestalo adrenalina i kada je njegova "opuštenost" pretila da vrati Tima u igru, publika je svojim bezobrazlukom ponovo podigla taj toliko potrebni adrenalin posle čega je Novak Djoković samo nastavio da gazi mladjanog i preforsiranog Austrijanca. Prema tome, ma koliko to paradoiksalno zvučalo, publika je na Noletovoj strani sve dok je protiv njega. Uostalom, mi Srbi volimo kada su svi protiv nas. Onda proradi onaj naš inat, koji još niko nije uspeo da objasni. Biće teško ali, verujemo da će Djoković dati sve od sebe, a to je savim dovoljno.

Brkati feudalac

pre 7 godina

Ma dobro vise, Djovak nervozan, mi ne mozemo spavati, svi nervozni, sve to tacno. Ceka se nedelja popodne. I sta sad, dal onaj englez mirno spava ili sanja Novakove uzvracaje /cisto da riturn prevedem/? Ma finale ljudi, ko god bio. Nije poslednje. Neka puske pucaju...zvona zvone... Karaburma dobice nove sampione

Zabranjeni Grobari

pre 7 godina

Djokovic da bi postao najbolji teniser svih vremena treba ovo da uradi:

Prvo: Da osvoji kalendarski slem.

Drugi: Da osvoji 17 GS.

A ja verujem da ce Novak to uraditi. Samo napred legendo!!

Bora

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.
(danix, 04. jun 2016 21:55) Burazer objasnio! To je to kralju!!!

viki

pre 7 godina

Volela bih da sutra pobedi Novak,da ne citam u vestima o najvecem teniseru svih vremena Endiju,jer to ce se desiti u slucaju da pobedi,Bbc,Espn i ostali...

sasa

pre 7 godina

Niko i nikada kao Novak , sutra za besmrtnost i istoriju , protiv publike , BBC , CNN , Wilandera . . . Sutra dajte pateticne aplauze Mareju za poraz !

Tarpe

pre 7 godina

Sutra će Nole pobediti i pobedu posvetiti preminulom Bati Živojinoviću kome bi sutra bio rođendan! Takođe, sutra je godišnjica od kako je Srbija postala nezavisna i suverena država kada se CG odvojila.
I nadam se da će 5 Jun biti upamćen i po tome što je Nole osvojio svoj prvi RG!

Arthur Dent

pre 7 godina

Ljudi, moj posao je zahtjevan, odgovoran i ja ga radim profesionalno, obozavam raditi pod velikim pritiskom, tenzije itd, jer tad dajem svoj maximumn. E sad ja kao takav pokusavam skontati No1etovu situaciju i bez imalo srama mogu reci da bi se us*** u gace da sam na njegovom mjestu, al` sampion se postaje tako sto izadjes na teren i jednostavno pobjedis! Druze Ozmo, fakat si svjezina u novinarskom sivilu, kapa dole matori i ne posustaj! Nisam nikakav teniski strucnjak iako ga pratim preko 30 godina - sve sto mogu reci je da saljem Novaku su svoju pozitivnu energiju i ima sutra cijeli fckin univerzum da se uroti, da napokon tu prokletinju pokori i poigne prokleti trofej na prokletoj sljaci. Sarajevo ceka i docekace 12-ti GS. Svako dobro dobri ljudi... Hezaah!

SINISA90

pre 7 godina

Zasto jednostavno novinari ne ostave pricu do sjutra...Ovako se svake godine malerise..."Jos jedan mec,na korak do sna,uci u besmrtne"...Na osnovu ranijih iskustava,najbolje je nista ne pisati dok se mec ne zavrsi!Ko se slaze neka stavi +,ko ne neka stavi -....Sportski pozdrav!

flip

pre 7 godina

(Gore, 04. jun 2016 21:56)

Upravo o tome stalno razmisljam, bas sam pogledao Federer je posle Rolan Garosa 2009. osvojio jos 'samo' tri Gren slema, Vimbldon 2009. i 2012. i AO 2010., sta ako je ta jurnjava za RG u stvari donela Federeru sve te slemove? Ako Djokovic konacno osvoji, sta posle, glad za trofejima sigurno nije ista kada nesto vec imas. Da ga je osvojio prosle godine, da li bi u nastavku sezone igrao onako, i izmedju dva RG osvojio tri Gren slema, sigurno ne. Milion pitanja se postavlja, ali stvarno se setim one 'Pazi sta zelis, moze da ti se ostvari', jednostavno mislim da ga taj neosvojen RG tera da igra ovako dugo na ovom nivou.

kaokakao

pre 7 godina

Uhhhh! Bice tesko, tesko, tesko! Sta Mari ima da izgubi? Nista, svakako ce zavrsiti karijeru kao neko ko je mogao mnogo vise. Sjutrasnji mec je mozda najbitniji u Novakovoj karijeri. Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka! Idemo Nole!!!

Aleksandar I

pre 7 godina

Prosle godine kada je osvojio prvi set protiv Vavrinke, ja sam poceo tako olako da gledam mec, misleci da je sve gotovo...Godinu dana cekam ovo finale kao da ga ja igram...Ne zelim vise nista da pisem...Kao sto pamtim 29.5.1991 22:14...

matrix

pre 7 godina

Hocu d'umrem od nevozenja,treme,iscekivanja i cega sve ne. Ko ce izdrzati jos 17 sati. Uzmi trofej Nole,udji u istoriju za sva vremena,nek crknu dusmani!

kompleksi su cudo

pre 7 godina

@Mikii

"Botovi, botovi, da vas nema trebalo bi vas izmisliti."

Smeje se trol botu... Nego, super sto si "zivot" posvetio "dokazivanju" da su Nadal ili Federer bolji (who cares) od Djokovica... Hahahaha, Koja patetika.

Delije Čikago

pre 7 godina

Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja bude opet prvak sveta...

jagoda nikolic

pre 7 godina

20 GS,120 ostalih turnira,zlato na OL,i jos 200 nedelja na vrhu!!!!!!!ISTORIJA za sva vremena!NOVACE TI TO MOZES!!!!!!!A kao prvo sutra smo svi uz tebe koji te volimo,puno srece

Blue Fortress

pre 7 godina

Nema sanse da izgubi, ali SANSE! Ovo je njegov dan i momenat, njegova ulaznica medju najvece, dovoljno puta je "pao" i PONOVO ustao, vreme je! Usudjujem se da kazem da ce pocistiti Mareja, neka se dere, psuje, urla ali kada ga pogleda onako ostro kako ume, tu niko od milijardu mu nije ravan. Udaraj lopticu kao nikad pre, trci kao sto nikada nisi, disi duboko i posle osvojenog RG - krece nezapamcena dominacija pod tim impulsom na zaprepascenje teniskog sveta. Da, mislimo li da sada dominira? Cekajte da osvoji ovo, pa gledajte sta je nezasiti sampion iz Srbije.

Zena zelena

pre 7 godina

Normalno, navijam za Novaka,uzgred, Endi mi nije nimalo sipma, niti mi se dopada kako igra, ali biće teško pobediti ga , jer je u naletu, nema Rodžera i Rafe, kao prepreka, sada mu je ostao samo Novak i on to zna, mislim, da će pobediti i da će Novaku RG ostati pusti san...
(Teniski ekspert, 4. jun 2016 22:50)

Nema sanse. Razbice ga Novak :)

Кванте

pre 7 godina

Новак има више шанси на шљаци јер је он једини драо Надала на тој подлози када је овај још увек био владар шљаке. Више се плашим Новакове евентуалне лоше игре него добре Маријеве.

Shomi

pre 7 godina

I’ve wrestled with alligators. I’ve tussled with a whale. I done handcuffed lightning, and throw thunder in jail. You know I’m bad. Just last week, I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I’m so mean, I make medicine sick!

Princeza

pre 7 godina

Kako je brzo prosla godina. Kao juce da smo cekala mec da Vavrinkom. Tada sam imala osecaj i posle Noletovog osvojenog prvog seta da ga nece osvojiti i da ce to uraditi ove godine. AJMO NO1E ! ! !

Jedna molba

pre 7 godina

Dragi Nole, neka ti neko prenese ovu moju malu molbu: molim te donesi tu Ajfelovu kulu u Beograd, makar na godinu dana, da je stavimo u Donji grad na Kalisu, tacno ispod Pobednika koji gleda prema Parizu. Da se makar za tren nadje tamo gde joj je mesto. Daj, ucini mi to, ja placam transport do Beograda, za povratak cemo da vidimo ko ce da se istakne. Ostale suvenire sam odredi i pokupi sa te sljake u Parizu.
Tvoj detinjasti postulava

Haler

pre 7 godina

Kad Novak igra neki znacajan mec,ja gledam od pocetka drugog seta. Sutra cu od treceg. Tako sam mirniji. I ne dizite tolike tenzije. Stvarate atmosferu kao i da nama i Novaku zivot zavisi od tog sutrasnjeg finala. Niti ce Novak biti znacajno veci ako pobedi,niti manji sampion ako izgubi.

Svete

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Njeeet, razboleo se tek nakon tog polufinala kada je shvatio da ga je 20godisnjak razvalio 3-0, nesto slicno kao ove sezone ! Dakle Djokoviceva pobeda ostaje protiv Rodje u njegovim najboljim godinama, Nadal je na RG i WIM dobio bolesnog Rodju i Rodja je uspeo da se oporavi do USO, tako da Nadalove pobede necemo ni racunati !
Naravno te cuvene 2010. godine koju bot pominje Nadal je zapoceo povredom na AO, tako da necemo mu racunati sve ono sto je uradio do kraja te sezone, 2011.valjda znas da je tada vec uveliko bio povredjen a i dostigao je zenit karijere pa i sve sto je uradio te godine i nakon toga se ne broji. Tako da kada saberes sta je sve Nadal ustvari uspeo da uradi ne ostaje bas previse, slicna matematika je i za Federera !
Treba li da ti napominjem da vi drugari mozete slobodno da podelite konopce, da se ne razbacujete bez potrebe na ovu skupocu, naravno u slucaju Djokovicevog osvajanja RG, ako ne uspe nastavite da smrdite kao do sada !

Simke

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!

napred nole

pre 7 godina

Zna se sta nole mora da radi da bi pobedio sutra, mora agresivno na ritern da igra, duboke lopte da mu salje non stop, bekhend dijagonalama da otvara teren, da dobro servira, jer marej je dosta popravio servis, jdnostavno da bude maksimalno fokusiran i skoncetrisan na svaki poen, jer bice tesko sutra sigurno, mora i bekhend i forhend da budu maksimalno duboki, i da odlicno riternira, jer ritern bi mogao da odluci kao i glava, odnosno psiha.....

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Eh, kada bi Novak zamislio da je sutra samo trening i da je sve to samo igra. Hladna glava i ništa drugo. Želim ti da budeš hladan ko špricer i miran ko hirurg, i ništa više.

znanje-imanje

pre 7 godina

Uz 99% meč i kvaliteta i totalne zreleosti Mari je imao da tako kažem ogroman_trenutak slabosti. Umesto u 3 dao je indisponiranom Stanu set a sebi duže smaranje; najbitnije time je ukupno anulirana prednost te grane žreba i njega lično. Dan tenisa manje ove nedelje ne vredi ipak preko njegovih 1069 a 155 u petak, spram 108 i samo 775 minuta ukupno Novaka. Ni okolnosti nisu više najgore, a ni Mari nije igrač boksersko-rvačke građe pa da mu je RG blato prirodno i prednost. Kafeljnikov je, naravno, u pravu, ima i taj faktor i ta prednost Škota, ali manja nego drugih...
Da to prosto znači ono: pobediće bolji - sve bi bilo OK. Ali i onaj reket unazad na linijskog i svi ostali znaci nervoze samo pokazuju koliki je (samo)pritisak. Ko zna koliki je to teg: možda nebitan, možda smarajući pa i presudan, možda samo da se izviče par puta... A svakako više volim kad mu roditelji nisu tamo. Prosto - dok ne osvoji ostaje ona glupost da (deluje kao da) je RG (njemu) uklet.
Ukoliko toga nema, barem kao bitnog - Novak je najbolji. Čak i ako je Mari i bolji i zreliji nego ikad. Ali uvek je tu i onaj faktor ko kakav ima dan. I prokletstvo i sreća Slama je u dužini mečeva pa čak i efekat baš dobrog ili baš lošeg dana (kao npr. kod Stana) ne odlučuje često preko kvaliteta. Mari je bio zabrinjavajuće dobar a tek iskusan u PF i neophodno je bar 90% Novaka za pobedu.
Za mene on dobija, i osvojio je RG kada je nadvladao sve gluposti i zavere okolnosti 2. seta protiv Aguta - najtežeg trenutka RG.

Realo

pre 7 godina

Nisam strucnjak za loptice i vlagu, mogu samo da navedem cega se secam. Protiv Nadala 2012. Novak je jedini set dobio kada je pocela kisa i loptice bile vlazne. Pre i posle kise Nadal ga je ubijao. Ne bih rekao da vlaga radi u prilog Mareju

danix

pre 7 godina

Novak je bolji igrac od Marija sto pokazuju svi dosadasnji rezultati a i trenutna forma,Novak je fizicki spreman za sutrasnji mec sto nije bio slucaj prosle godine,Novak ima ogromnu motivaciju da uzme ovaj RG i ne vidim kako Novak moze izgubiti tri seta.Nikako,nema sanse.
Cak i ako se protiv Novaka umijesaju i "sile neciste",cak i ako Novak bude imao pocetnu tremu opet ce ga Nole otresti,ako treba "pojesce ga" samo da se dokopa ovog baksuznog pehara koga je,u posljednjih deset godina,devet puta Lens Amstrong osvajao.
Nole,care,ucini da sutra raznim Vilanderima sirom svijeta skoci krvni pritisak na 200.

gostiuglavi

pre 7 godina

@Svete Znaci onaj "svemoguci" Djokovic iz 2008. je pobedio bolesnog Rodzera na Ao? Dobro je, da znamo...
(Jumko, 04. jun 2016 22:56)

Znate, a koliko vas je?

anica

pre 7 godina

Ajde Nole legendo..izdrzi jos sutra..oseti svu podrsku koju imas...sutra ce sva srca kucati, za tebe...idemo..jos tri seta! Da mogu da ti posaljem neku dodatnu snagu..iako sam zensko da te prenesem do tog postolja...ajde Nole!
Bravo Garbi..divna devojko..cestitam!

Aca

pre 7 godina

Dace Bog, da nas Novak konacno osvoji toliko zeljeni Rolan Garos. Vreme je, sutra samo dominantno i agresivno na Endija, i nece biti problema. Ajmo legendo, sutra se pise nova istorija.

SoLiLaC

pre 7 godina

Nole je skroman, iskren, posten koliko je puta samo pomogao raznoj deci koliko je samo novca dao deci i manastirima sa kosova i metohije secam se kada je uzeo svoj prvi AO 2008 posle par dana su stigli paketici sa slatkisima za svu decu u skoli vece radosti nismo imali tada. Kako god samo hocu da kazem Nole veruj u boga jer ce to bog vratiti za to kad tad sutra smireno bez nervoze i ako nekrene dobro trud i rad pobedjuje sve.

Zuba

pre 7 godina

Ako bude meč sličan onom na AO 2012 između Rafe i Novaka, mene će ŠLOG da opali deset puta, dobiću Tuborg na mozgu i šuljeve na daljinskom!
(Simke, 4. jun 2016 20:46)


I ja ali Heineken. Iskreno vise bih voleo zuljeve nego suljeve. Hi hi hi hi! E covece slatko me nasmeja.

Dr

pre 7 godina

Upalo mi sutra dezurstvo od 7-19h, a ovaj mec cekam od proslog RG. Molim sugradjane koje boli zub da dodju do 15h, posle toga popite lekove protiv bolova. Nole svu ti srecu zelim sutra!

Marko

pre 7 godina

Samo da vrijeme bude fino.i nole ce to rijesiti.3:1.murray ce uzet set.i to je to.veci jr pritisak na njemu.anglosaksonci su mu natovarili.jel ne mogu vidit covjeka sa balkana da je iznad njih.jedva cekam mec da uzivam .ovaj put bez sekiracije.

CFO

pre 7 godina

Novak je već ušao medju besmrtne, ako ništa drugo onda kod nas u Srbiji. Jer takvog tenisera kao što je Novak, nismo imali do sada, A pitanje je kada ćemo imati ponovo. Shvatite ljudi to, i uživajte u njegovim igrama!

Geneve

pre 7 godina

Slazem se sa Kafeljom da bi brzi teren vise odgovarao Noletu. Zatim, veoma je vazno da Nole crpi pozitivnu energiju od nasih navijaca, cak i ako budu u manjini. Za kraj, Nole zelim ti dobar mec i Zeneva ceka 12.svako dobro

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@sumadinac o onoj besmrtnosti da ni Federer ni Nadal nemaju osvojena 4 GS u nizu!!! Preciznije nema niko u zadnjih 50ak godina!!! E o toj!!! Srecno sutra Nole!!!!

veliki strumf

pre 7 godina

@Mikii Ajde trovacu jedan polupismeni, koji nijedan komentar ne mozes da napises bez pravopisnih gresaka - kad je Noletova konkurencija toliko slaba a ti se dohvati reketa, pa ga pobedi u finalu! E smaracu, ti ni po tastaturi ne znas da udaras! Sport je za tebe misaona imenica.

детелинара

pre 7 godina

Сутра Новаче да покажеш да је ракија ипак љућа од вискија! Ајмо!!! Нови Сад чека 12!!!!!

Da primetim

pre 7 godina

Kljuc pobede u sutrasnjem finalu lezi u mentalnoj stabilnosti. Za Novaka je jako bitno da dobro otvori mec, inace stvari mogu da se iskomplikuju. Bojim se samo da ne izgori od prevelike zelje. Bila bi zaista tuga i nepravda da takav igrac ne osvoji RG.
Nadam se da mec nece biti prekidan zbog kise.
Vec sad me uhvatila nervoza, ne verujem da cu uzivo pratiti finale... Drzim fige!

Danilo

pre 7 godina

Što se tiče pritiska, ne vidim nikakvu razliku između Noleta i Endija jer će pritisak na obojicu biti ogroman.
Ali oni su veliki šampioni baš zato što znaju sa tim da se nose.
Kladionice procenjuju da je razlika među njima značajna pa na Noleta daju oko 1,33 a na Endija 3,1.
Ja mislim da je Nole iapk samo laki favorit a da sve zavisi od njega. Ako igra svoj tenis ili blizu svog vrha, mislim da Mari nema realne šanse.
Marijeve šanse rastu ako Nole uđe u neki čudan ritam, kakav je imao kada je izgubio dva finala GS od Marija.
P.S.
Nešto mi se javlja da će Fedex navijati za Marija kao da mu je narođeniji.

Krajicek uit Holland

pre 7 godina

Pomizi mu Boze da uspe u svom cilju i da obraduje sve njegove iskrene navijace velikom pobedom!
Groningen houdt van hem en wacht de 12 Grand Slam titel.

LondonCalling

pre 7 godina

Mnogo nam znace i cine ponosnima sve tvoje pobede... ali ova sutra bi nam dala fantasticnu priliku da u ponedeljak odemo na posao sa osmehom na licu i mogucnoscu da zacepimo usta svim britancima ovde. Uhhh... ala bi to bili lepo!!
Srecno zemljace!!!

Bg

pre 7 godina

Samo nemojte sutra posle prvog brejka, posle prvog seta, da unapred pljujete i proglašavate pobednika.
Igra se na tri dobijena seta i sve dok neko ne iskoristi meč loptu nije kraj. I samo opušteno... kao kod zubara...

Zare sa Lemana

pre 7 godina

...medju besmrtne...???
Tek sad??? Novak je po rezultatima i rekordima vec odavno medju besmrtnima. Tenis pratim na ITV 2 i 4. Pa oni umiru od srece, Muza pise istoriju tenisa... 1 od 10 tenisera koji su igrali u sva 4 finala na GS... prvi englez ( mislim skot ) koji je usao u finale RG nakon 79 godina... i td, i td...

MSquared

pre 7 godina

Sva sreca pa mi je keva poslala bromazepam iz Srbije pre 2 nedelje... Trebace mi sutra. Napred Nole neka te sva sreca i pamet prati sutra!!!

Stefan

pre 7 godina

Meni je samo važno da Nole sutra izadje odlučno na teren, raspoložen, u fokusu i ja ne brinem za njega. Ne sme nikako da igra kao protiv Stena prošle godine i da bude stegnut. Nole i Endij imaju isti stil tenisa, samo što je Nole mnogo bolji u svakom segmentu. Jasno je i Mareju da nema šta da traži u razmenama, već da mora mnogo da miksuje da bi očekivao nešto. Drugi servis će biti od velikog značaja.

Train in Vain

pre 7 godina

U igrackom smislu sve je na Novakovoj strani, "samo" mora da se izbori sa pritiskom a mislim da je sada vec previse iskusan da bi opet poklekao. Ajde Nole !!!

gandra šajkaš

pre 7 godina

Samo napred pa šta bude. A ako ima kosmičke pravde trofej je noletov. Zaslužio je on njega odavno ali mu je uvek falilo ono malo. Uvek gledam da budem realan a ne pesimista ili optimsta i baš zato verujem da će sad napokon uzeti tak RG. Videlo se to u polufinalu,ona glad za pobedom,glad za uspehom. Takav pristup u finalu i pehar je njegov a i samim tim titula najvećeg i besmrtnog. Novače želim ti sve najbolje,uzmi taj trofej i postani besmrtan....Ovo je komentar koji sam napisao danas na vest za suze radosnice i dalje tako smatram....izađi na teren i uništi Endija...

ZokyNBGD

pre 7 godina

Ako sport stavimo u drugi plan, najubedljivija rečenica u tekstu je "Mi u Srbiji bar sa time nemamo problem, mi kao da ni nemamo pamćenje."

Ozmodlično!

Mikii

pre 7 godina

veliki strumf@

Ako je tvoja kompletna argumentacija zasnovana na tome da me nazoves polupismenim i izneses nebulozu o mojim navodnim pravopisnim greskama, to znaci da pogadjam metu. I budite srecni, da mi moderatori odobre svaki komentar, ne biste imali volje vise da ostavljate te vase izlizane, botovske. Uzdravlje, lektore.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? - fascinantno kako onda Novak do sada osvoji 11 GS i 29 Mastersa protiv tvojih ljubimaca kada je "kukavica i gubitnik"??????

Nadjoko

pre 7 godina

Pitanje za Jumka: nadji 23 izgovora za 23 poraza Federera protiv Novaka. Dve trecine tih poraza Federer je igrao na maksimalnom nivou i nisu ga zgazile godine.
U redu je da ne volis Novaka, ali mi fale argumenti, a ne samo provokacije.
Nisam all Djokovic fan. Fan sam dobrog tenisa i rivaliteta medju trojicom najboljih igraca.
Izvinjavam se sto ovim komentarom dajem trolovanju na znacaju

Темистокле

pre 7 godina

Сутра ћемо видети ко је саздан од ког материјала...огромна победа за једног, огроман пораз за другог...

djule

pre 7 godina

Očekuje nas sjajan meč. Novak je u svojoj A igri i to je ono sto ohrabruje. Marej je popravio servis i time postao manje ranjiviji ali sam siguran da Novak zna kako se igra protiv Škota. Da kojim slučajem Endi nije zaustavio Vavrinku, koji je pritom stvarno puno gresio u razmenama, Novaku bi možda bilo teže. Ume Stan da se "popišmani" protiv Noleta, još bi se probudile i aveti proslogodisnjeg finala.

























Dobro je da Novak ne igra protiv Vavrinke, koji je loše odigrao protiv Endija, i to pre svega u razmenama. Ume Stan da se "popišmani"protiv Noleta, a tada bi probudio i aveti proslogodisnjeg finala i eto problema. Ovako tu je Škot koji je pre svega popravio servis igru, tako da mislim da ce ključ biti u Novakovom riternu jer Noletu servis varira.U razmenama očekujem Novakovu dominaciju kao i puno pokušaja Mareja da drop šotom poremeti Novaka. Ipak je to finale u kom je novak prekaljen, setimo se svih finala sa Nadalom, gde iako je gubio zna kako treba da ga igra za pobedu!

Nislija

pre 7 godina

"Kako prvi put od 1984.? A prosle godine Nole i Stan? Ozmo, Ozmo... :)
(LS, 4. jun 2016 20:50)"
Misli se na 1 i 2 igraca na ATP listi, prosle godine Stan nije bio broj 2

O

pre 7 godina

@Gajetano izgleda da si zaborwvio ko je Novak Djokovic.. Kakav crni Tim, kad mu Djokovix bacipod noge loptu brzu i neugodnu nema sta da traZi, jer za njegove udarce mora da si savrseno namjesten j opusten inace ode sve dje je i islo. Najbolje da udara ko konj i da sve ulazi, pa to bi bila revolucija u tenisu. Sutra ga samo pritisak moze zaustaviti al mislim da ce ubjedljivo pobjediti, podsjeca na onO AO stavom i igrom. Pozdrav

milos86

pre 7 godina

Stvarno ne razumem one koji govore za Novaka Djokovica (bilo koga) da je Bog. Koji je to idiotizam. Podrska Novaku, vrhunskom sportisti, na sutrasnjem mecu. Cistog srca i mirne glave do pobede.

Melenci

pre 7 godina

u svakom slucaju,uvek nas veliki Nole!Nole ce uci u besmrtne da li danas ili sedeci put,ali bez Riland Garosa nece se penzionisati.Volela bih da to bude danas,ali ako se to ne dogodi,bice tezak ostatak dana,a sutra je novi idemo dalje sa istim nadama i zeljama i dalje sa istim zarom navijacu za Noleta i podrzavati ga,velik,velicina je nas Nole!Srecno!

Mika

pre 7 godina

Prosle godine nije osvojio jer je bio malo umoran od dva jaka meca sa Nadalom i Marejom koji su se razvukli na dva dana + Vavrinka je igrao mec zivota. Ove godine je imao slabije protivnike i trebalo bi da je fizicki OK. Znaci dobija.

Djordje

pre 7 godina

Koliko sve ovo podseca na dane pred Bari '91! Svi cekamo i navijamo za taj trenutak vrhunske radosti a istovremeno van sporta gomilaju se tamni oblaci. Samo ovoga puta vishe nad Evropom nego nad Srbijom.

VUK

pre 7 godina

ko ima oči neka vidi, ko ima uši neka čuje... Danas je taj dan! Nije svakome dato da razume i oseti duh koji imaju Nole i njegovi najbliži.. Neko voli robote.. Ok. ali robot je gubio više.. i robot sada samo beži. A nesrećni oncle troluje, troluje... još par sati!

Stara skola

pre 7 godina

Mislio sam da od Federerove placljive face ne postoji nista iritantnije, ali izgleda da postoji. To su Marejeva "kockasta" usta kada se dere, slavi ili sta god da izgovara pisle tesko osvojenog poena. Nadam se da ce je danas biti malo..

lex

pre 7 godina

Ovo je jedini meč u kom Nole može da bude pod većim pritiskom,koji se opet može odraziti na njegovu igru,jer je sve naosvajao a RG mu se do sada nije dao.Ali nekako mislim/osecam da će taj pritisak itekako da kanališe i verujem da dobija finale,bez obzira na svu nervozu koju je ispoljavao poslednja dva/tri turnira,a koja je čini se bila baš vezana za RG,sad je nema u poslednja dva meča,biće najbolji baš danas,kad je najpotrebnije.

Preferisco dirti adio

pre 7 godina

Poslije duzeg mozganja shvatio sam da je Jumko/Mikii - Mats Vilander koji pise komentare pomogu google translate hahhaha

robin&betmen

pre 7 godina

Ovaj Jumko uspe da alarmira na stotine ljudi, da ih digne u stanje ratne pripravnosti. Svaka cast, decko je genije:)) Nekrunisani kralj trolovanja... ali kaze izdržaće Nole protiv kralja šljake- ha ha ha ha ha=)

Алзо

pre 7 godina

Свака част Oзмо на текстовима, а нарочито ми се допадају они који дочаравају атмосферу и збивања око великих турнира и који су често ексклузивни. Још од времена Мирослава Радојчића дописника "Политике„ из Лондона који је знао да дочара атфосмеру Вимблдона тако сликовито да сте имали утисак као да сте тамо боравили, боље текстове нисам читао.

Srba

pre 7 godina

Po meni stvar je vrlo jasna.Danas kao i obično sve zavisi od Novaka.Trebalo bi da vidimo njegovu najbolju igru.Igru koju će danas dići na još veći, nemoguć nivo.Marej je protiv Vavrinke odigrao svoj maksimum.Dva puta za 2 dana da ponovi tu igru nema šanse.A i Sten nije baš bio na nekom nivou iskreno..Mislim da je Nole najbolje ostavio za kraj.Ajde šampione uzmi i taj prokleti RG i začepi usta svima jednom za svagda.