Petak, 03.06.2016.

21:45

Odlučno pred Dan D: Kojim putem do sna?

Svetski broj jedan prvi put je igrao polufinale Rolan Garosa na stadionu ’Suzan Lenglen’, drugom po veličini na pariskom Gren slemu.

Izvor: B92

Odluèno pred Dan D: Kojim putem do sna? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Jabučilo

pre 7 godina

@ broj grend slemova

Na zbir od 20 grend slemova treba dodati i 8 koje je osvojila Monika Seleš za Jugoslaviju. Deveti je osvojila za SAD.

Jabučilo

pre 7 godina

@banjaluka  
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru. 
(ja, 04. jun 2016 00:13)

E moj paćeniče. Ne verujem šta si napisao.

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Ma kako da ne, Nadal je servisom rešavao mečeve na RG.
Servis na šljaci RG nije nikad rešavao mečeve pa neće ni sada.
Na šljaci je kretanje najvažnije i glava.
Da li je neko od vas stručnjaka pokušao nekad da servira?

svetlana

pre 7 godina

Nerado zakljucujem da je veliki primitivizam komentarisati u stilu"njima su puni dzepovi ,a vi se lomite navijajuci za njih,a od toga tebi nema koristi".Ne zelim objasnjavati koliko je sport bitan za neki narod,ali ovakvi komentari su bez veze.Valjda neko treba da nam pojasni da nema koristi(para)od naseg navijanja.Kakvi su ovo likovi?Znaju li oni sta je sport i nadmetanje?Svasta.

sasa.r

pre 7 godina

2007,2008,2009....svi ravni servisi su išli preko 210km/h! Naravno kik, slajz...su i tada odlicno funkcionisali. Novak danas deset godina kasnije servira u prosjeku 25km/h sporije prvi servis. To je od trenutka kada ga je preuzeo Tod Martin i nametnuo mu drugu tehniku serviranja. Ubio je Noleta , totalno.Koliko mi Nole imao lakih poena da je zadržao stari servis, koliko bi se manje mučio. Gledam duele iz Montreala 2007,protiv Feda i Rafe...pa Nole je veliki broj poena spašavao asom. sada je as u Novakovoj igri misaona imenica.gledam mečeve i ne mogu da vjerujem da Novak sada neuporedivo slabije i gore servira nego kada je bio momčić.Zato će sjutra biti strašno teško protiv Mareja, protiv kojeg će morati svaki svoj gem da IGRA, dok Endi će dosta gemova osvajati SERVISOM!Mnogo će se Nole umarati, mnogo...

guska koja je spasla Rim

pre 7 godina

"i miris mokrih pasa... " Uh... a ja procitao "i miris morskih pasa... " Pa reko' - nije valjda bas dotle doslo!?

Zurkolomcina

pre 7 godina

Poravnaj ga Nole sa sljakom i to mu dodeli 3 krompira. Dva neka pojede on, a treci neka dam svom treneru koji ce od muke na kraju biti gladan...Idemo!!

hrvat

pre 7 godina

Evo ja sam vam pravi hrvat-kmet. Javljam vam se iz stale u kojoj su radile sve generacije moje obitelji, samo nam se gazda mjenjao kroz epohe. Mogu vam reci da navijam za engleza, posto mi hrvati nemamo nikog svoga, ali nam nije nikad bilo tesko uvuci se drugome. To nam je u genima. Danke deutschland i za stalu spremni...

Vuja neznalica

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

Ti si lik koji ne zna šta je ljubav i strast, ali znaš za mržnju bolje od svih. Mozga, siguran sam, imam dovoljno, para nikad dosta ali sam zadovoljan, ono što fali je puno srce. E, tu stupa na scenu Nole Big, a ti i Dzumko (ako niste ista osoba) samo pojačavate utisak zadovoljstva

Ћезо рца

pre 7 godina

Само напред, витеже наш. Најбољи си тенисер у историји ове игре. И то ћеш остати још дуго времена. Твоји Срби чекају 12. ГС.

bagz

pre 7 godina

Evo da dodam za Billa Simmonsa. Njegove "crtice" o utakmici br. 6 finala zapada NBA 2002. - http://proxy.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/020606. Kome je mnogo, neka krene od "2002, Lakers-Kings, Game 6 ... LA needs a win to stay alive ... from an officiating standpoint..."

perica kojot

pre 7 godina

@Mikii
"Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)"

Zapravo 30 jer je Zimonjić nije osvojio 7 već 8 slemova, a Monika Seleš 9 slemova (od toga samo 1 kao Amerikanka).
A ako tome dodamo i 12 slemova Daniela Nestora (tj. kanadskog Beograđanina Danijela Nestorovića), onda ukupno 42...

bagzi

pre 7 godina

Bice tesko. Mislim da ce servis odluciti. Mari je digao servis opasno a Novakov je jos po malo klimav. Ako Novak bude servirao kako treba radovacemo se zajedno a ako ne, bice cupavo. Na kraju neka bolji pobedi!

jack D

pre 7 godina

Put do titule se zna: treba da igra poen po poen bez razmišljanja o važnosti meča kao prošle godine kad se stegao protiv Vavrinke i zbog toga izgubio od njega a pobedio Nadala. Treba da primeni taktiku iz meča protiv Dominika Tima koji je po meni strašan igrač, mnogo bolji i teži protivnik od Vavrinke. Marej nije imao pravo iskušenje i treba da je srećan što je uopšte dospeo do finala. Ne znam odkud on sada ispade strašan šljakaš a nije ni igrao sezonu šljake do pre koju godinu.
Jedina briga je Novakov mentalni stav i besmislena bolećivost prema Endiju. Sreća da je Endijev rodjendan već prošao i da nije u nedelju, sve ostalo je na strani Novaka.

ranko.savic

pre 7 godina

ju tu li, darcis, bedene, bautista agut, berdih, dominik tiem ... strasna konkurencija, btw za statisticare federer je svoj rg osvojio u 28god a djokovic ce vrlo vjerovatno u 29. mala razlika ali vrlo bitna kad uzmemo u obzir da djokovic prakticki 5god igra u najvecoj rupi sto se tice konkurencije di su federer i nadal prakticki out i njemu ostaju cilic, bedenev i bautista agut i on ni u takoj krnjavoj konkurenciji ne osvoji rg ?

Lozac Pera

pre 7 godina

RF, RN, Bautista... Thiem ... samo najjaci ostaju. I prva dvojica su trebala da probaju, a ne da pobegnu kao p.... A da, povredjeni su.

ljubitelj sporta

pre 7 godina

Endi je odličan teniser i zaslužuje poštovanje. Mene pomalo asocira na Foresta Gampa svojim stajlingom i to mi je simpatično. On trpi veliki pritisak jer reprezentuje naciju sa velikom teniskom istorijom.
Često je gubio od Novaka i umeo je da sportski i duhovito čestita.
Puno sreće Novače u finalu.

Mikii

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

On zna kako

pre 7 godina

Možemo mi ovde da pišemo eseje ali Nolu je sve jasno.Madrid i Rim
su mu pokazali šta trebe da radi.Kao i uvek sve zavisi od njega.Nama ostaje da čekamo pomalo strahujemo i dočekamo i tu titulu.

Zvezdara

pre 7 godina

(KOSTA1703, 04. jun 2016 01:05) Ako si video izraz na licu majke Endija , prilkom navijanja i dobijanja neizvesnih poene u Endijevu korist, u finalu Rima, biće ti jasno da od toga nema ništa.Još pamtim tu facu i možda grešim ali ono je mržnja a ne navijanje. Endi je dobio Rim zbog fer-plej poteza u Madridu i rođendana. Nole je tamo malo skinuo nogu sa gasa i plašio se povrede zbog vremena.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Cela Srbija ceka 12-tu!!!! Ako ovo sutra osvoji, ostaje neprikosnoven bar jos dve godine. Padace rekordi jadan za drugim, Nole slem, 28 vezanih pobeda na GS turnirima, zatim ocekujem da padne broj nedelja, a sredinom 2018-te da dodje do svoje 17-te GS titule. Kao najveci sampion i gospodin 2020-te okaci reket o klin, ne cekaj da te vata u ledja, da ti pucaju kosti, da te prase anonimusi, vec kao sto rekoh sampionski zavrsi karijeru, i onda u zdravlju i veselju sa svojom porodicom trosi posteno zaradjen novac. Bilo je kad sam psovao tvoj volej i drob sot, bilo je kad si me nervirao, cesto mi je smetala i navijacka opredeljenost, ali najvise je bilo radosti i pobeda. Idemo Nole, Srbija ceka da padne Pariz!!!

Mari će uz Nadala biti jedini tenisač sa sva četiri GS + Olimpijada!

pre 7 godina

Ovo će za Marija biti treći GS osvojen u finalu preko Novakovih leđa (a svaki od tih osvojen "iz prve"), a dogodine pada i AO, iz petog pokušaja!

nikola

pre 7 godina

U Rimu je Novaka nesto mucilo, i tada moze da izgubi od svakog pa i od Maria; medjutim ovakvog Novaka nemoze da pobedi niko na Svetu, mozda jedino kada bi na suprotnoj strani mreze igrao dvojac Nadal-Federer proiv Novaka samog!

bagz

pre 7 godina

Za neupućene, Bill Simmons je legenda ESPN-a, najpoznatiji kolumnista. Iako Ozmo ima svoj stil, to je taj fazon sportskih analiza, crtica, a Simmons dodaje i mnogo satire i aluzija na pop-kulturu, filmove, istoriju... Lakše ga, naravno, razumeju Srbi u Americi prosto zbog lokalnih fazona.

BeKo

pre 7 godina

"Svakog dana ponesi kanticu zemlje na jedno mjesto i sagradit ćeš planinu".

Konfučije

Nolo će se popeti na planinu koju je sam napravio.

Vuja neznalica

pre 7 godina

hihi@

Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 4. jun 2016 00:33)

Mislio je čovek naravno samo na muški singl pošto je to tema. Ne razumem samo to tvoje ''imamo''... Ti nemaš ništa, Novak će sutra imati 12 GS, mi njegovi navijači puno srce (što je važnije i od punih dzepova), a ti, Džumko i bratija samo patnju i duševnu bol od prevelike mržnje. Bolje niste ni zaslužili.

Djole

pre 7 godina

Malo citam ove komentare pa primetih da se "mnogi" loze na misljenja nekog Jumka, jer ih kobojagi tangiraju njegova peckanja. Zar ne uvidjate da taj tip sa mnogostrukim pseudonimima sam sebi pise i odgovara, neka neizivljena budala kojoj jos vece budale daju "legitimitet". Za pocetak ignorisite lika I njegove post- ove.

M

pre 7 godina

Saša ne mogu da verujem da si upoznao "sports guy-a" Bila Simonsa. I još da je takav bio prema tebi i našem narodu. Klasa! Inače mi je on omiljen sportski novinar iz Amerike(iako navija za te Boston Seltikse), a sa ovim ga tek sad gotivim. Tekst kao i uvek čista 10! Nole do 12-tifule, a mi se čitamo i na sledećim turnirima! :)

KOSTA1703

pre 7 godina

Kako ja to mislim da ce biti?
Pa evo ovako....
Njih dvojica, vec od malih nogu protivnici i prijatelji.
Marej je godinama bio izlozen neverovatnom pritisku da osvoji taj Vimbldon, i Novak mu je to omogucio.
Ne mislim da je bilo dogovoreno, vise je bilo da je prosto Novak svom prijatelju dozvolio da skine teret sa ledja.
U nedelju slican teret na ledjima ima Novak.
Mislim da ce mu Marej dozvoliti da taj teret skine.
Pare i trofeji su vazni, ali priatelji su jos vazniji.
Eto, mislim da ce biti tako u nedelju.

paki

pre 7 godina

murray je uvek bio protivnik za postovanje ...i Novak to uvek zna kao i svaki drugi ....bice sjajan mec oseca se u vazduhu ...neka bolji pobedi.....kvalitet je na Novakovoj strani tako da ocekujem pobedu....a ako izgubi bice to zasluzena Murray-eva pobeda sigurno,jel na 3 seta uvek pobedi bolji igrac nema dileme ...c'mon Novak!!!

anica

pre 7 godina

Ala se komsije raskokodakale..nego..otkad vi Rodji staviste epitet olinjali..kad je do skoro bio u punoj snazi..a pritom je elegantan..jedva cekam da Nole uzme trofej pa cu sa uzivanjem da ne kazem gustom..ispratiti Stutgart.
Sta ucini Djokovicu Novace.
Hvala Sasa na izvestajima..molim te kazi sta je sa Lajanijem ako znas..sudija je za svako postovanje..drago mi je da je nasa Mara uspela..jos Kragujevcanka..
Volela bih da finale sudi Eva Azderaki.

Ivan M

pre 7 godina

Bil Simons je car i legenda. Ko ne zna neka ga prati, čovek je stručnjak posebno za košarku. Bravo Ozmo što si sa njim popričao.

mk

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 3. jun 2016 22:49)

Njemu ne pomaze ni zivotna forma.

MD

pre 7 godina

@Mikii
Itekako cu ja da ti pricam o konkurenciji!
Koji bre olinjali Nadal 2011.?! Olinjao se posle 2013.!
Necu da idem dalje, da te ne ubijem u pojam!

Igor

pre 7 godina

Definitivno mec protiv Mareja ce biti najvazniji Novakov mec u zivotu. Ako osvoji, skida majmuna sa ledja i pocinje totalna dominacija u naredne 2-3 godine. Pritisak je ogroman, ali mislim da je Novak spremniji nego prosle godine. Pre svega Novak je prosle godine imao Nadala, Mareja u dva dana i Vavrinku na kraju koji je svoje polufinale zavrsio u cetvrtak a Novak u subotu. Drugo, ono sto je mozda najvaznije, Novak je zadnji mec na Grend Slemu izgubio od Vavrinke pre godinu dana. Od tada je on uzeo 3 GS. Dakle on je prosle godine dosao u Pariz sa 8 GS, a ove godine sa 11. On je danas mnogo dominantniji igrac nego pre godinu dana.
Trece, Marej ce imati ogroman pritisak takodje jer je zadnji GS uzeo pre 3 godine, takodje nikad nije uzeo Pariz, nikad nije igrao cak ni finale. Mislim da bi Vavrinka bio mnogo rastereceniji od Novaka i kao takav opasniji. Mislim da kad je Novak na 100% i kad je Marej na 100%, da dobija Novak.

Qazplm

pre 7 godina

Srbima je bitnije da Novak pobedi negoli da zarade neki jadni dinar u zhivotu. I dalje je jadno da prva VEST bude sportska vest, za to postoji sportska rubrika, ali eto tako se raja drzhi u zabludi da nam je barem zbog njega ok zhivot. Necete vi objaviti ovaj post kao i uvek, ali dobro. Novak je trenutno, tj godinama najbolji teniser na svetu, shto nas kao naciju ne chini uspeshnijima nego njega lichno, ali ako neko to kazhe odmah idu komentari fazon ljubomoran si nishta nisi uradio u svom zhivotu. Znachi morao bih biti ljubomoran na sve bogate i uspeshne ljude na planeti?! Poshtujem ga itekako iako ne volim tenis, ali da je on bitan za naciju NE NI NAJMANJE.

?

pre 7 godina

@I
Iva Jovanovic
To mi ne znamo. Da je prosle godine izgubio od Mareja u 5 setu sada bi mozda pricala kako bi unistio Vavrinku u finalu da je prosao Mareja. Ostaje cinjenica da nikada nije bio na jedan set od titule.

banjaluka

pre 7 godina

@banjaluka 
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru.
(ja, 04. jun 2016 00:13)
Navijamo za Novaka pametnjakovicu.Posto nemas smisla za humor,hvataj se parova i farme,pusti tenis nije za tebe.

čovek bez kravate

pre 7 godina

“Nije lako kada si iz Srbije i dođeš npr. u SAD ili Veliku Britaniju. Ne samo što smo vas bombardovali“, kazao je i zastao: “Izvini zbog toga...“. Nisam znao kako da reagujem, nije sigurno njegova krivica, a čovek je simpatičan i prijatan.

:) super Saša

Mikii

pre 7 godina

MD@

Izvini, kog nivoa su zaboravljeni Nadal, olinjali Federer, jedan turnir godisnje Wawrinka, Marej koga su prvo pomenuta dvojica gazili gde god su na grend slemovima stigli?! Ili mozda Berdih, Ferer, Gaske? To su igracine? Taj Rodik i Safin koje spominjes su svojevremeno odvaljivali Djokovica od zivota. Safin ga je s pivskom stomacinom kao grend slem osvajaca i treceg tenisera sveta ugazio 3:0 na Vimbldonu 2008. godine. Rodik ga je mlatio gde je stigao dok nije usao u pozne igracke godine. Ti ces nekome o konkurenciji da pricas.

Mikii

pre 7 godina

Znas ono kad se nadas, radujes, places, cvilis, cekas TAJ dan i on dodje preko Lua, Darsisa, Bedenea, Buste, Berdiha i Tiema?! A u finalu specijalista za sljaku, Marej?!? Koliko to otuzno zvuci i u ovim komentarima gde se navodno uzdise, a botovi su zapravo izgoreli u silnoj zelji za ovim turnirom koji Djokovic osvaja na mala vrata. Slavni dani velikog Rafe Nadala i Roland Garosa su daleko iza nas. Ovo je najbedniji turnir u njegovoj dugogodisnjoj tradiciji i to je jasno kao dan. Ne zbog kise, ne zbog blata, ne zbog organizacije. Konkurencija nikad slabija, protivnici nikad smesniji. Malo mi vas je i zao, priznajem.

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Očigledno da normalan komentar je zabranjen.
Prosto da nije Novakovih poklona bilo o Endiju danas niko nebi pričao,Zadnji poklon je bio za rođendan u Rimu.Toliko:)))

ah taj hr mentalitet luzera

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA....
(šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Čast Nadalu! A koliko vaš Borna ima slem titula? 0! I da ponovim NULA! Kitiš se tuđim perjem.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? Bio je na par poena od trofeja kada je izgubio od Nadala u polufinalu! Da je pobedio - te godine u finalu je čekao Ferer sto ce reci ne bi se Novak ni oznojio na tom finalnom mecu!!

banjaluka

pre 7 godina

Novak je dosao po ono sto mu realno pripada,titula ,pehar i postaje "besmrtan". Zadnjih 5 godina nije imao srece,uvijek je falila mala kocka u mozaiku da osvoji RG. Sad je taj trenutak. Sve se poklapa. Nije se fizicki potrosio kao 2015,imao je solidan zrijeb,ne kao 2015 i 2014,vremenski uslovi ce biti normalni,ne kao 2014 . Nadam se da Andy nece imati mec zivota kao RF 2011(mislim na sljaku) i Stan 2015.Prognoza: 3:1 za Novaka. Banjaluka ceka 12 GS.

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Marej-Novak,pokloni koji su se desili kada je terbalo i ništa više.Da nije Novakovih poklona bilo ,šta bi Endi osvojio od slemova.Poslednji masters je bio za rođendan,i nema više.

he he hi hi

pre 7 godina

Nikada nije bio na set do titule na RG, a na 2 seta i nije neki narocit uspeh.
(?, 03. jun 2016 21:59)

Bio je i na dva gema od titule, ali poznat je fenomen autoamnezije usled frustracija. Pusica susjed, cmok!

Jeti?

pre 7 godina

@ 9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!
(šumadinac, 3. jun 2016 22:07),

rodjeni,postoji ustanova zatvorenog tipa,gde ti uput ne treba i slobodno mozes da udjes bez kucanja...

P€DJ@

pre 7 godina

Celavi bradonja iz Marejevog boxa je covek promene...kljucan za Endijevu psihu...svi cemo se sloziti da je Mari vrhunski igrac falila je "glava"...Ipak jos uvek je nadam se inferioran u odnosu na Novaka u tom segmentu...IDEMO NO1E !!!

vasilije

pre 7 godina

Meni je Marej najmrskiji teniser, verovatno sto je Britanac, a oni svoje sportiste precenjuju kako bi mogli vise da zarade na njima. U jednom trenutku je imao i 5 trenera. Ali najodvratnije mi je njegovo klacenje pri prijemu servisa, tu me podseca na kobru i posto ne volim zmije tesko mi je da ga gledam. Nole srecno do nove (prve) titule.

Struki

pre 7 godina

@Sumadinac,mislis na dedu Stepaneka(37 god)150 i nekog na listi ili onog francuza 163 na listi koji su mu "otkinuli"po 2 seta...Nema sta,mnogo "teski"protivnici! Svaka cast Mareju,ali u nedelju je taj trenutak da se "ispise"istorija! Novak dobija u 3 seta(maksimalno 4)!

MD

pre 7 godina

Filipusis, Safin, 4×Rodik, Hjuit, Agasi 2005, Bagdatis, 2×Nadal, Gonzales 2007, Novak, 3×Marej, Soderling
Uz duzno postovanje, kog nivoa su igraci Filipusis, Hjuit, BAGDATIS, Gonzales, Soderling, pa i Agasi iz 2005.?!

Paspalj

pre 7 godina

Novak je jedna momcina.
Zasluzuje da osvoji RG. Zelim mu svu srecu u finalu i u zivotu.

Ne znam da li je jos neko primetio, ali meni je bilo jako simpaticno ono dete koje se culo izmedju poena sa 'AJMO NOLE' i sl. Klinja se trudio da nadjaca 'protivnicke navijace' cim bi krenuli sa 'DOMINIK'. Carina mala. Ziv bio i on.

POZ

pre 7 godina

Čak i jedan Američki novinar ima jasnu sliku ko je najbolji teniser svih vremena.
“svaka čast Novaku kako se probio u eri Federera i Nadala“
Fed izvikan igrač uz pomoć zapadnih medija i lobija tj korporacija kao što su Rolex i Nike. Iskoristio 'među' ili smenu dve generacije, one Samprasove i Agasijeve, i ove najače - Novakove i Nadalove.
Oni iz prve generacije već bili matori, a ovi iz druge klinci. Tu se 'maestro' nakupio GS pehara i Mastersa i sad je GOAT - za isprane mozgove...
Ma doći će sve na svoje mesto jednog dana.

Za početak, u Nedelju da istinski MAESTRO kompletira sve GS titule.
Potom da sebi stvori lepu priliku da osvoji kalendarski GS u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu - ( izvinite gospodine Lejver ) ali taj podvig u vaše vreme sa drvenim reketima ne može da se uporedi sa današnjim gladijatorskim tenisom.

Pa za nekih 5,6 godina da ceo svet prizna, bez da mnogo razmišlja - kako je jedan Srbin ubedljivo najbolji teniser svih vremena...

Mila

pre 7 godina

Novače, dominiraj! Ti jednostavno savršeno proživljavaš svaki trenutak u svom životu i to te razlikuje od svih - ne samo igrača, sportista, nego i od svih ljudi! Čekamo nedelju, pa da slavimo! Ozmo, svaka čast, takođe!

aleksandar

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.

Nebojša

pre 7 godina

Mislim da će obojica biti malo nervozni Novak jer je ovo zadnji grenslem koji mu fali a Marej jer je već izgubio sedam od devet finala koja je igrao a i zadnja dva finala je izgubio od Novaka kao i četiri zadnja meča na grenslem turnirima na kraju će verujem Novak da prevlada sve je na njegovoj strani Marej može do titule samo ako Novak podbaci a čak ni onda nije sigurno.

bikkojisedi

pre 7 godina

zasto do sna? kad je Nole vrhunski igrac i sasvim je normalno i logicno da osvoji i rolan garos. kakvi su losiji igraci pre njega osvajali pa nista.

nikola

pre 7 godina

Bez tenzije i mirno.Dobijao je Mareja uvek kad je bilo vazno i zasto ne i u nedelju?.Dan i po odmora dovoljno za svezinu a znanje hvala bogu ima.

auh!!!

pre 7 godina

Dobro bre, sumadinac... zasto toliko vices? Ok, skontali smo da ne volis Novaka, smanji malo te uzvicnike, sto si navalio kao smrt na babu? Moze to i bez galame.

Jovica Stankić

pre 7 godina

Novak je imao previše lake protivnike dok je Marej u fantastičnoj formi s tim da će Nole biti pod pritiskom neće moći bacati rekete u gledalište (Rim) i sada na sudije a publika će ga gulit čitav meč . Moja prognoza je čak 3-0 za Endija

šumadinac

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!

Blue Moon 49

pre 7 godina

Malo je izostalo drame danas u polufinalima, prosto su Nole i Endi dominirali i lagano pobedili, očekuje nas uzbudljivo finale. Pozdrav za Ozma.

Albukerki

pre 7 godina

@ (šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Šta ćeš, nesrećo, ako ipak osvoji? Kako ćeš to preživeti? Mada mi se čini da nisi nov, samo si se malo maskirao.

x

pre 7 godina

Saša, da li možes ti ili neko drugi od komentatora da ostavi stručno mišljenje u vezi uticaja vremenskih uslova na šanse finalista?
Pročitao sam izjavu (neki bivši teniser je izjavio, zaboravio sam ko) da kiša i hladno vreme odgovaraju više Novaku i Vavrinki nego Mariju, jer prva dvojica udaraju jace i ravnije udarce. Koliko ja znam, kišni uslovi ne odgovaraju igračima koji igraju sa dosta spina (Nadal) jer su u takvim uslovima loptice natopljene vodom i i teško prihvataju spin. A Mari ne igra baš sa dosta spina...
Molim nekog stručnog da pojasni šta više odgovara Novaku, a šta Mariju, da znam da li da prizivam kišu ili ne :)

Vladimir

pre 7 godina

Ima samo jedan put a on je da pre nego izidje na teren resetuje sve sto mu se u ranijim godinama dešavalo na istom mestu i da svojom ,hladnom, bistrom i fokusiranom glavom udje u mec sa Marejem kao da prvo finale. To moze Novak i Siguran sam ne samo da je to jedini nacin na koji Novak moze da podigne pehar iznad glave, vec sam potpuno siguran da ce bas ovakav pristup izabrati Novak.

Stevan

pre 7 godina

Ko misli da ce Novak osvojiti Rolan Garos, postati najveci u istoriji i razocarati Jumka +

Ko misli da nece osvojiti i obradovati Jumka kao nikad do sad -

Stevan

pre 7 godina

Ko misli da ce Novak osvojiti Rolan Garos, postati najveci u istoriji i razocarati Jumka +

Ko misli da nece osvojiti i obradovati Jumka kao nikad do sad -

POZ

pre 7 godina

Čak i jedan Američki novinar ima jasnu sliku ko je najbolji teniser svih vremena.
“svaka čast Novaku kako se probio u eri Federera i Nadala“
Fed izvikan igrač uz pomoć zapadnih medija i lobija tj korporacija kao što su Rolex i Nike. Iskoristio 'među' ili smenu dve generacije, one Samprasove i Agasijeve, i ove najače - Novakove i Nadalove.
Oni iz prve generacije već bili matori, a ovi iz druge klinci. Tu se 'maestro' nakupio GS pehara i Mastersa i sad je GOAT - za isprane mozgove...
Ma doći će sve na svoje mesto jednog dana.

Za početak, u Nedelju da istinski MAESTRO kompletira sve GS titule.
Potom da sebi stvori lepu priliku da osvoji kalendarski GS u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu - ( izvinite gospodine Lejver ) ali taj podvig u vaše vreme sa drvenim reketima ne može da se uporedi sa današnjim gladijatorskim tenisom.

Pa za nekih 5,6 godina da ceo svet prizna, bez da mnogo razmišlja - kako je jedan Srbin ubedljivo najbolji teniser svih vremena...

Paspalj

pre 7 godina

Novak je jedna momcina.
Zasluzuje da osvoji RG. Zelim mu svu srecu u finalu i u zivotu.

Ne znam da li je jos neko primetio, ali meni je bilo jako simpaticno ono dete koje se culo izmedju poena sa 'AJMO NOLE' i sl. Klinja se trudio da nadjaca 'protivnicke navijace' cim bi krenuli sa 'DOMINIK'. Carina mala. Ziv bio i on.

Igor

pre 7 godina

Definitivno mec protiv Mareja ce biti najvazniji Novakov mec u zivotu. Ako osvoji, skida majmuna sa ledja i pocinje totalna dominacija u naredne 2-3 godine. Pritisak je ogroman, ali mislim da je Novak spremniji nego prosle godine. Pre svega Novak je prosle godine imao Nadala, Mareja u dva dana i Vavrinku na kraju koji je svoje polufinale zavrsio u cetvrtak a Novak u subotu. Drugo, ono sto je mozda najvaznije, Novak je zadnji mec na Grend Slemu izgubio od Vavrinke pre godinu dana. Od tada je on uzeo 3 GS. Dakle on je prosle godine dosao u Pariz sa 8 GS, a ove godine sa 11. On je danas mnogo dominantniji igrac nego pre godinu dana.
Trece, Marej ce imati ogroman pritisak takodje jer je zadnji GS uzeo pre 3 godine, takodje nikad nije uzeo Pariz, nikad nije igrao cak ni finale. Mislim da bi Vavrinka bio mnogo rastereceniji od Novaka i kao takav opasniji. Mislim da kad je Novak na 100% i kad je Marej na 100%, da dobija Novak.

nikola

pre 7 godina

Bez tenzije i mirno.Dobijao je Mareja uvek kad je bilo vazno i zasto ne i u nedelju?.Dan i po odmora dovoljno za svezinu a znanje hvala bogu ima.

banjaluka

pre 7 godina

Novak je dosao po ono sto mu realno pripada,titula ,pehar i postaje "besmrtan". Zadnjih 5 godina nije imao srece,uvijek je falila mala kocka u mozaiku da osvoji RG. Sad je taj trenutak. Sve se poklapa. Nije se fizicki potrosio kao 2015,imao je solidan zrijeb,ne kao 2015 i 2014,vremenski uslovi ce biti normalni,ne kao 2014 . Nadam se da Andy nece imati mec zivota kao RF 2011(mislim na sljaku) i Stan 2015.Prognoza: 3:1 za Novaka. Banjaluka ceka 12 GS.

Mila

pre 7 godina

Novače, dominiraj! Ti jednostavno savršeno proživljavaš svaki trenutak u svom životu i to te razlikuje od svih - ne samo igrača, sportista, nego i od svih ljudi! Čekamo nedelju, pa da slavimo! Ozmo, svaka čast, takođe!

bikkojisedi

pre 7 godina

zasto do sna? kad je Nole vrhunski igrac i sasvim je normalno i logicno da osvoji i rolan garos. kakvi su losiji igraci pre njega osvajali pa nista.

banjaluka

pre 7 godina

@banjaluka 
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru.
(ja, 04. jun 2016 00:13)
Navijamo za Novaka pametnjakovicu.Posto nemas smisla za humor,hvataj se parova i farme,pusti tenis nije za tebe.

Vladimir

pre 7 godina

Ima samo jedan put a on je da pre nego izidje na teren resetuje sve sto mu se u ranijim godinama dešavalo na istom mestu i da svojom ,hladnom, bistrom i fokusiranom glavom udje u mec sa Marejem kao da prvo finale. To moze Novak i Siguran sam ne samo da je to jedini nacin na koji Novak moze da podigne pehar iznad glave, vec sam potpuno siguran da ce bas ovakav pristup izabrati Novak.

Nebojša

pre 7 godina

Mislim da će obojica biti malo nervozni Novak jer je ovo zadnji grenslem koji mu fali a Marej jer je već izgubio sedam od devet finala koja je igrao a i zadnja dva finala je izgubio od Novaka kao i četiri zadnja meča na grenslem turnirima na kraju će verujem Novak da prevlada sve je na njegovoj strani Marej može do titule samo ako Novak podbaci a čak ni onda nije sigurno.

auh!!!

pre 7 godina

Dobro bre, sumadinac... zasto toliko vices? Ok, skontali smo da ne volis Novaka, smanji malo te uzvicnike, sto si navalio kao smrt na babu? Moze to i bez galame.

MD

pre 7 godina

Filipusis, Safin, 4×Rodik, Hjuit, Agasi 2005, Bagdatis, 2×Nadal, Gonzales 2007, Novak, 3×Marej, Soderling
Uz duzno postovanje, kog nivoa su igraci Filipusis, Hjuit, BAGDATIS, Gonzales, Soderling, pa i Agasi iz 2005.?!

BeKo

pre 7 godina

"Svakog dana ponesi kanticu zemlje na jedno mjesto i sagradit ćeš planinu".

Konfučije

Nolo će se popeti na planinu koju je sam napravio.

he he hi hi

pre 7 godina

Nikada nije bio na set do titule na RG, a na 2 seta i nije neki narocit uspeh.
(?, 03. jun 2016 21:59)

Bio je i na dva gema od titule, ali poznat je fenomen autoamnezije usled frustracija. Pusica susjed, cmok!

P€DJ@

pre 7 godina

Celavi bradonja iz Marejevog boxa je covek promene...kljucan za Endijevu psihu...svi cemo se sloziti da je Mari vrhunski igrac falila je "glava"...Ipak jos uvek je nadam se inferioran u odnosu na Novaka u tom segmentu...IDEMO NO1E !!!

Albukerki

pre 7 godina

@ (šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Šta ćeš, nesrećo, ako ipak osvoji? Kako ćeš to preživeti? Mada mi se čini da nisi nov, samo si se malo maskirao.

Blue Moon 49

pre 7 godina

Malo je izostalo drame danas u polufinalima, prosto su Nole i Endi dominirali i lagano pobedili, očekuje nas uzbudljivo finale. Pozdrav za Ozma.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Cela Srbija ceka 12-tu!!!! Ako ovo sutra osvoji, ostaje neprikosnoven bar jos dve godine. Padace rekordi jadan za drugim, Nole slem, 28 vezanih pobeda na GS turnirima, zatim ocekujem da padne broj nedelja, a sredinom 2018-te da dodje do svoje 17-te GS titule. Kao najveci sampion i gospodin 2020-te okaci reket o klin, ne cekaj da te vata u ledja, da ti pucaju kosti, da te prase anonimusi, vec kao sto rekoh sampionski zavrsi karijeru, i onda u zdravlju i veselju sa svojom porodicom trosi posteno zaradjen novac. Bilo je kad sam psovao tvoj volej i drob sot, bilo je kad si me nervirao, cesto mi je smetala i navijacka opredeljenost, ali najvise je bilo radosti i pobeda. Idemo Nole, Srbija ceka da padne Pariz!!!

anica

pre 7 godina

Ala se komsije raskokodakale..nego..otkad vi Rodji staviste epitet olinjali..kad je do skoro bio u punoj snazi..a pritom je elegantan..jedva cekam da Nole uzme trofej pa cu sa uzivanjem da ne kazem gustom..ispratiti Stutgart.
Sta ucini Djokovicu Novace.
Hvala Sasa na izvestajima..molim te kazi sta je sa Lajanijem ako znas..sudija je za svako postovanje..drago mi je da je nasa Mara uspela..jos Kragujevcanka..
Volela bih da finale sudi Eva Azderaki.

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Očigledno da normalan komentar je zabranjen.
Prosto da nije Novakovih poklona bilo o Endiju danas niko nebi pričao,Zadnji poklon je bio za rođendan u Rimu.Toliko:)))

mk

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 3. jun 2016 22:49)

Njemu ne pomaze ni zivotna forma.

Djole

pre 7 godina

Malo citam ove komentare pa primetih da se "mnogi" loze na misljenja nekog Jumka, jer ih kobojagi tangiraju njegova peckanja. Zar ne uvidjate da taj tip sa mnogostrukim pseudonimima sam sebi pise i odgovara, neka neizivljena budala kojoj jos vece budale daju "legitimitet". Za pocetak ignorisite lika I njegove post- ove.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? Bio je na par poena od trofeja kada je izgubio od Nadala u polufinalu! Da je pobedio - te godine u finalu je čekao Ferer sto ce reci ne bi se Novak ni oznojio na tom finalnom mecu!!

čovek bez kravate

pre 7 godina

“Nije lako kada si iz Srbije i dođeš npr. u SAD ili Veliku Britaniju. Ne samo što smo vas bombardovali“, kazao je i zastao: “Izvini zbog toga...“. Nisam znao kako da reagujem, nije sigurno njegova krivica, a čovek je simpatičan i prijatan.

:) super Saša

vasilije

pre 7 godina

Meni je Marej najmrskiji teniser, verovatno sto je Britanac, a oni svoje sportiste precenjuju kako bi mogli vise da zarade na njima. U jednom trenutku je imao i 5 trenera. Ali najodvratnije mi je njegovo klacenje pri prijemu servisa, tu me podseca na kobru i posto ne volim zmije tesko mi je da ga gledam. Nole srecno do nove (prve) titule.

ah taj hr mentalitet luzera

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA....
(šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Čast Nadalu! A koliko vaš Borna ima slem titula? 0! I da ponovim NULA! Kitiš se tuđim perjem.

Struki

pre 7 godina

@Sumadinac,mislis na dedu Stepaneka(37 god)150 i nekog na listi ili onog francuza 163 na listi koji su mu "otkinuli"po 2 seta...Nema sta,mnogo "teski"protivnici! Svaka cast Mareju,ali u nedelju je taj trenutak da se "ispise"istorija! Novak dobija u 3 seta(maksimalno 4)!

MD

pre 7 godina

@Mikii
Itekako cu ja da ti pricam o konkurenciji!
Koji bre olinjali Nadal 2011.?! Olinjao se posle 2013.!
Necu da idem dalje, da te ne ubijem u pojam!

Jeti?

pre 7 godina

@ 9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!
(šumadinac, 3. jun 2016 22:07),

rodjeni,postoji ustanova zatvorenog tipa,gde ti uput ne treba i slobodno mozes da udjes bez kucanja...

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Marej-Novak,pokloni koji su se desili kada je terbalo i ništa više.Da nije Novakovih poklona bilo ,šta bi Endi osvojio od slemova.Poslednji masters je bio za rođendan,i nema više.

x

pre 7 godina

Saša, da li možes ti ili neko drugi od komentatora da ostavi stručno mišljenje u vezi uticaja vremenskih uslova na šanse finalista?
Pročitao sam izjavu (neki bivši teniser je izjavio, zaboravio sam ko) da kiša i hladno vreme odgovaraju više Novaku i Vavrinki nego Mariju, jer prva dvojica udaraju jace i ravnije udarce. Koliko ja znam, kišni uslovi ne odgovaraju igračima koji igraju sa dosta spina (Nadal) jer su u takvim uslovima loptice natopljene vodom i i teško prihvataju spin. A Mari ne igra baš sa dosta spina...
Molim nekog stručnog da pojasni šta više odgovara Novaku, a šta Mariju, da znam da li da prizivam kišu ili ne :)

On zna kako

pre 7 godina

Možemo mi ovde da pišemo eseje ali Nolu je sve jasno.Madrid i Rim
su mu pokazali šta trebe da radi.Kao i uvek sve zavisi od njega.Nama ostaje da čekamo pomalo strahujemo i dočekamo i tu titulu.

ljubitelj sporta

pre 7 godina

Endi je odličan teniser i zaslužuje poštovanje. Mene pomalo asocira na Foresta Gampa svojim stajlingom i to mi je simpatično. On trpi veliki pritisak jer reprezentuje naciju sa velikom teniskom istorijom.
Često je gubio od Novaka i umeo je da sportski i duhovito čestita.
Puno sreće Novače u finalu.

KOSTA1703

pre 7 godina

Kako ja to mislim da ce biti?
Pa evo ovako....
Njih dvojica, vec od malih nogu protivnici i prijatelji.
Marej je godinama bio izlozen neverovatnom pritisku da osvoji taj Vimbldon, i Novak mu je to omogucio.
Ne mislim da je bilo dogovoreno, vise je bilo da je prosto Novak svom prijatelju dozvolio da skine teret sa ledja.
U nedelju slican teret na ledjima ima Novak.
Mislim da ce mu Marej dozvoliti da taj teret skine.
Pare i trofeji su vazni, ali priatelji su jos vazniji.
Eto, mislim da ce biti tako u nedelju.

paki

pre 7 godina

murray je uvek bio protivnik za postovanje ...i Novak to uvek zna kao i svaki drugi ....bice sjajan mec oseca se u vazduhu ...neka bolji pobedi.....kvalitet je na Novakovoj strani tako da ocekujem pobedu....a ako izgubi bice to zasluzena Murray-eva pobeda sigurno,jel na 3 seta uvek pobedi bolji igrac nema dileme ...c'mon Novak!!!

aleksandar

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.

Ivan M

pre 7 godina

Bil Simons je car i legenda. Ko ne zna neka ga prati, čovek je stručnjak posebno za košarku. Bravo Ozmo što si sa njim popričao.

nikola

pre 7 godina

U Rimu je Novaka nesto mucilo, i tada moze da izgubi od svakog pa i od Maria; medjutim ovakvog Novaka nemoze da pobedi niko na Svetu, mozda jedino kada bi na suprotnoj strani mreze igrao dvojac Nadal-Federer proiv Novaka samog!

Zvezdara

pre 7 godina

(KOSTA1703, 04. jun 2016 01:05) Ako si video izraz na licu majke Endija , prilkom navijanja i dobijanja neizvesnih poene u Endijevu korist, u finalu Rima, biće ti jasno da od toga nema ništa.Još pamtim tu facu i možda grešim ali ono je mržnja a ne navijanje. Endi je dobio Rim zbog fer-plej poteza u Madridu i rođendana. Nole je tamo malo skinuo nogu sa gasa i plašio se povrede zbog vremena.

M

pre 7 godina

Saša ne mogu da verujem da si upoznao "sports guy-a" Bila Simonsa. I još da je takav bio prema tebi i našem narodu. Klasa! Inače mi je on omiljen sportski novinar iz Amerike(iako navija za te Boston Seltikse), a sa ovim ga tek sad gotivim. Tekst kao i uvek čista 10! Nole do 12-tifule, a mi se čitamo i na sledećim turnirima! :)

Vuja neznalica

pre 7 godina

hihi@

Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 4. jun 2016 00:33)

Mislio je čovek naravno samo na muški singl pošto je to tema. Ne razumem samo to tvoje ''imamo''... Ti nemaš ništa, Novak će sutra imati 12 GS, mi njegovi navijači puno srce (što je važnije i od punih dzepova), a ti, Džumko i bratija samo patnju i duševnu bol od prevelike mržnje. Bolje niste ni zaslužili.

jack D

pre 7 godina

Put do titule se zna: treba da igra poen po poen bez razmišljanja o važnosti meča kao prošle godine kad se stegao protiv Vavrinke i zbog toga izgubio od njega a pobedio Nadala. Treba da primeni taktiku iz meča protiv Dominika Tima koji je po meni strašan igrač, mnogo bolji i teži protivnik od Vavrinke. Marej nije imao pravo iskušenje i treba da je srećan što je uopšte dospeo do finala. Ne znam odkud on sada ispade strašan šljakaš a nije ni igrao sezonu šljake do pre koju godinu.
Jedina briga je Novakov mentalni stav i besmislena bolećivost prema Endiju. Sreća da je Endijev rodjendan već prošao i da nije u nedelju, sve ostalo je na strani Novaka.

Qazplm

pre 7 godina

Srbima je bitnije da Novak pobedi negoli da zarade neki jadni dinar u zhivotu. I dalje je jadno da prva VEST bude sportska vest, za to postoji sportska rubrika, ali eto tako se raja drzhi u zabludi da nam je barem zbog njega ok zhivot. Necete vi objaviti ovaj post kao i uvek, ali dobro. Novak je trenutno, tj godinama najbolji teniser na svetu, shto nas kao naciju ne chini uspeshnijima nego njega lichno, ali ako neko to kazhe odmah idu komentari fazon ljubomoran si nishta nisi uradio u svom zhivotu. Znachi morao bih biti ljubomoran na sve bogate i uspeshne ljude na planeti?! Poshtujem ga itekako iako ne volim tenis, ali da je on bitan za naciju NE NI NAJMANJE.

bagzi

pre 7 godina

Bice tesko. Mislim da ce servis odluciti. Mari je digao servis opasno a Novakov je jos po malo klimav. Ako Novak bude servirao kako treba radovacemo se zajedno a ako ne, bice cupavo. Na kraju neka bolji pobedi!

bagz

pre 7 godina

Za neupućene, Bill Simmons je legenda ESPN-a, najpoznatiji kolumnista. Iako Ozmo ima svoj stil, to je taj fazon sportskih analiza, crtica, a Simmons dodaje i mnogo satire i aluzija na pop-kulturu, filmove, istoriju... Lakše ga, naravno, razumeju Srbi u Americi prosto zbog lokalnih fazona.

šumadinac

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!

Mikii

pre 7 godina

MD@

Izvini, kog nivoa su zaboravljeni Nadal, olinjali Federer, jedan turnir godisnje Wawrinka, Marej koga su prvo pomenuta dvojica gazili gde god su na grend slemovima stigli?! Ili mozda Berdih, Ferer, Gaske? To su igracine? Taj Rodik i Safin koje spominjes su svojevremeno odvaljivali Djokovica od zivota. Safin ga je s pivskom stomacinom kao grend slem osvajaca i treceg tenisera sveta ugazio 3:0 na Vimbldonu 2008. godine. Rodik ga je mlatio gde je stigao dok nije usao u pozne igracke godine. Ti ces nekome o konkurenciji da pricas.

Mikii

pre 7 godina

Znas ono kad se nadas, radujes, places, cvilis, cekas TAJ dan i on dodje preko Lua, Darsisa, Bedenea, Buste, Berdiha i Tiema?! A u finalu specijalista za sljaku, Marej?!? Koliko to otuzno zvuci i u ovim komentarima gde se navodno uzdise, a botovi su zapravo izgoreli u silnoj zelji za ovim turnirom koji Djokovic osvaja na mala vrata. Slavni dani velikog Rafe Nadala i Roland Garosa su daleko iza nas. Ovo je najbedniji turnir u njegovoj dugogodisnjoj tradiciji i to je jasno kao dan. Ne zbog kise, ne zbog blata, ne zbog organizacije. Konkurencija nikad slabija, protivnici nikad smesniji. Malo mi vas je i zao, priznajem.

Jovica Stankić

pre 7 godina

Novak je imao previše lake protivnike dok je Marej u fantastičnoj formi s tim da će Nole biti pod pritiskom neće moći bacati rekete u gledalište (Rim) i sada na sudije a publika će ga gulit čitav meč . Moja prognoza je čak 3-0 za Endija

?

pre 7 godina

@I
Iva Jovanovic
To mi ne znamo. Da je prosle godine izgubio od Mareja u 5 setu sada bi mozda pricala kako bi unistio Vavrinku u finalu da je prosao Mareja. Ostaje cinjenica da nikada nije bio na jedan set od titule.

Lozac Pera

pre 7 godina

RF, RN, Bautista... Thiem ... samo najjaci ostaju. I prva dvojica su trebala da probaju, a ne da pobegnu kao p.... A da, povredjeni su.

perica kojot

pre 7 godina

@Mikii
"Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)"

Zapravo 30 jer je Zimonjić nije osvojio 7 već 8 slemova, a Monika Seleš 9 slemova (od toga samo 1 kao Amerikanka).
A ako tome dodamo i 12 slemova Daniela Nestora (tj. kanadskog Beograđanina Danijela Nestorovića), onda ukupno 42...

Mikii

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

Ћезо рца

pre 7 godina

Само напред, витеже наш. Најбољи си тенисер у историји ове игре. И то ћеш остати још дуго времена. Твоји Срби чекају 12. ГС.

hrvat

pre 7 godina

Evo ja sam vam pravi hrvat-kmet. Javljam vam se iz stale u kojoj su radile sve generacije moje obitelji, samo nam se gazda mjenjao kroz epohe. Mogu vam reci da navijam za engleza, posto mi hrvati nemamo nikog svoga, ali nam nije nikad bilo tesko uvuci se drugome. To nam je u genima. Danke deutschland i za stalu spremni...

Jabučilo

pre 7 godina

@banjaluka  
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru. 
(ja, 04. jun 2016 00:13)

E moj paćeniče. Ne verujem šta si napisao.

Vuja neznalica

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

Ti si lik koji ne zna šta je ljubav i strast, ali znaš za mržnju bolje od svih. Mozga, siguran sam, imam dovoljno, para nikad dosta ali sam zadovoljan, ono što fali je puno srce. E, tu stupa na scenu Nole Big, a ti i Dzumko (ako niste ista osoba) samo pojačavate utisak zadovoljstva

Zurkolomcina

pre 7 godina

Poravnaj ga Nole sa sljakom i to mu dodeli 3 krompira. Dva neka pojede on, a treci neka dam svom treneru koji ce od muke na kraju biti gladan...Idemo!!

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Ma kako da ne, Nadal je servisom rešavao mečeve na RG.
Servis na šljaci RG nije nikad rešavao mečeve pa neće ni sada.
Na šljaci je kretanje najvažnije i glava.
Da li je neko od vas stručnjaka pokušao nekad da servira?

svetlana

pre 7 godina

Nerado zakljucujem da je veliki primitivizam komentarisati u stilu"njima su puni dzepovi ,a vi se lomite navijajuci za njih,a od toga tebi nema koristi".Ne zelim objasnjavati koliko je sport bitan za neki narod,ali ovakvi komentari su bez veze.Valjda neko treba da nam pojasni da nema koristi(para)od naseg navijanja.Kakvi su ovo likovi?Znaju li oni sta je sport i nadmetanje?Svasta.

Mari će uz Nadala biti jedini tenisač sa sva četiri GS + Olimpijada!

pre 7 godina

Ovo će za Marija biti treći GS osvojen u finalu preko Novakovih leđa (a svaki od tih osvojen "iz prve"), a dogodine pada i AO, iz petog pokušaja!

sasa.r

pre 7 godina

2007,2008,2009....svi ravni servisi su išli preko 210km/h! Naravno kik, slajz...su i tada odlicno funkcionisali. Novak danas deset godina kasnije servira u prosjeku 25km/h sporije prvi servis. To je od trenutka kada ga je preuzeo Tod Martin i nametnuo mu drugu tehniku serviranja. Ubio je Noleta , totalno.Koliko mi Nole imao lakih poena da je zadržao stari servis, koliko bi se manje mučio. Gledam duele iz Montreala 2007,protiv Feda i Rafe...pa Nole je veliki broj poena spašavao asom. sada je as u Novakovoj igri misaona imenica.gledam mečeve i ne mogu da vjerujem da Novak sada neuporedivo slabije i gore servira nego kada je bio momčić.Zato će sjutra biti strašno teško protiv Mareja, protiv kojeg će morati svaki svoj gem da IGRA, dok Endi će dosta gemova osvajati SERVISOM!Mnogo će se Nole umarati, mnogo...

guska koja je spasla Rim

pre 7 godina

"i miris mokrih pasa... " Uh... a ja procitao "i miris morskih pasa... " Pa reko' - nije valjda bas dotle doslo!?

ranko.savic

pre 7 godina

ju tu li, darcis, bedene, bautista agut, berdih, dominik tiem ... strasna konkurencija, btw za statisticare federer je svoj rg osvojio u 28god a djokovic ce vrlo vjerovatno u 29. mala razlika ali vrlo bitna kad uzmemo u obzir da djokovic prakticki 5god igra u najvecoj rupi sto se tice konkurencije di su federer i nadal prakticki out i njemu ostaju cilic, bedenev i bautista agut i on ni u takoj krnjavoj konkurenciji ne osvoji rg ?

Jabučilo

pre 7 godina

@ broj grend slemova

Na zbir od 20 grend slemova treba dodati i 8 koje je osvojila Monika Seleš za Jugoslaviju. Deveti je osvojila za SAD.

bagz

pre 7 godina

Evo da dodam za Billa Simmonsa. Njegove "crtice" o utakmici br. 6 finala zapada NBA 2002. - http://proxy.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/020606. Kome je mnogo, neka krene od "2002, Lakers-Kings, Game 6 ... LA needs a win to stay alive ... from an officiating standpoint..."

šumadinac

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!

Jovica Stankić

pre 7 godina

Novak je imao previše lake protivnike dok je Marej u fantastičnoj formi s tim da će Nole biti pod pritiskom neće moći bacati rekete u gledalište (Rim) i sada na sudije a publika će ga gulit čitav meč . Moja prognoza je čak 3-0 za Endija

Qazplm

pre 7 godina

Srbima je bitnije da Novak pobedi negoli da zarade neki jadni dinar u zhivotu. I dalje je jadno da prva VEST bude sportska vest, za to postoji sportska rubrika, ali eto tako se raja drzhi u zabludi da nam je barem zbog njega ok zhivot. Necete vi objaviti ovaj post kao i uvek, ali dobro. Novak je trenutno, tj godinama najbolji teniser na svetu, shto nas kao naciju ne chini uspeshnijima nego njega lichno, ali ako neko to kazhe odmah idu komentari fazon ljubomoran si nishta nisi uradio u svom zhivotu. Znachi morao bih biti ljubomoran na sve bogate i uspeshne ljude na planeti?! Poshtujem ga itekako iako ne volim tenis, ali da je on bitan za naciju NE NI NAJMANJE.

Mikii

pre 7 godina

MD@

Izvini, kog nivoa su zaboravljeni Nadal, olinjali Federer, jedan turnir godisnje Wawrinka, Marej koga su prvo pomenuta dvojica gazili gde god su na grend slemovima stigli?! Ili mozda Berdih, Ferer, Gaske? To su igracine? Taj Rodik i Safin koje spominjes su svojevremeno odvaljivali Djokovica od zivota. Safin ga je s pivskom stomacinom kao grend slem osvajaca i treceg tenisera sveta ugazio 3:0 na Vimbldonu 2008. godine. Rodik ga je mlatio gde je stigao dok nije usao u pozne igracke godine. Ti ces nekome o konkurenciji da pricas.

KOSTA1703

pre 7 godina

Kako ja to mislim da ce biti?
Pa evo ovako....
Njih dvojica, vec od malih nogu protivnici i prijatelji.
Marej je godinama bio izlozen neverovatnom pritisku da osvoji taj Vimbldon, i Novak mu je to omogucio.
Ne mislim da je bilo dogovoreno, vise je bilo da je prosto Novak svom prijatelju dozvolio da skine teret sa ledja.
U nedelju slican teret na ledjima ima Novak.
Mislim da ce mu Marej dozvoliti da taj teret skine.
Pare i trofeji su vazni, ali priatelji su jos vazniji.
Eto, mislim da ce biti tako u nedelju.

Mikii

pre 7 godina

Znas ono kad se nadas, radujes, places, cvilis, cekas TAJ dan i on dodje preko Lua, Darsisa, Bedenea, Buste, Berdiha i Tiema?! A u finalu specijalista za sljaku, Marej?!? Koliko to otuzno zvuci i u ovim komentarima gde se navodno uzdise, a botovi su zapravo izgoreli u silnoj zelji za ovim turnirom koji Djokovic osvaja na mala vrata. Slavni dani velikog Rafe Nadala i Roland Garosa su daleko iza nas. Ovo je najbedniji turnir u njegovoj dugogodisnjoj tradiciji i to je jasno kao dan. Ne zbog kise, ne zbog blata, ne zbog organizacije. Konkurencija nikad slabija, protivnici nikad smesniji. Malo mi vas je i zao, priznajem.

Mari će uz Nadala biti jedini tenisač sa sva četiri GS + Olimpijada!

pre 7 godina

Ovo će za Marija biti treći GS osvojen u finalu preko Novakovih leđa (a svaki od tih osvojen "iz prve"), a dogodine pada i AO, iz petog pokušaja!

ranko.savic

pre 7 godina

ju tu li, darcis, bedene, bautista agut, berdih, dominik tiem ... strasna konkurencija, btw za statisticare federer je svoj rg osvojio u 28god a djokovic ce vrlo vjerovatno u 29. mala razlika ali vrlo bitna kad uzmemo u obzir da djokovic prakticki 5god igra u najvecoj rupi sto se tice konkurencije di su federer i nadal prakticki out i njemu ostaju cilic, bedenev i bautista agut i on ni u takoj krnjavoj konkurenciji ne osvoji rg ?

?

pre 7 godina

@I
Iva Jovanovic
To mi ne znamo. Da je prosle godine izgubio od Mareja u 5 setu sada bi mozda pricala kako bi unistio Vavrinku u finalu da je prosao Mareja. Ostaje cinjenica da nikada nije bio na jedan set od titule.

Stevan

pre 7 godina

Ko misli da ce Novak osvojiti Rolan Garos, postati najveci u istoriji i razocarati Jumka +

Ko misli da nece osvojiti i obradovati Jumka kao nikad do sad -

Mikii

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

POZ

pre 7 godina

Čak i jedan Američki novinar ima jasnu sliku ko je najbolji teniser svih vremena.
“svaka čast Novaku kako se probio u eri Federera i Nadala“
Fed izvikan igrač uz pomoć zapadnih medija i lobija tj korporacija kao što su Rolex i Nike. Iskoristio 'među' ili smenu dve generacije, one Samprasove i Agasijeve, i ove najače - Novakove i Nadalove.
Oni iz prve generacije već bili matori, a ovi iz druge klinci. Tu se 'maestro' nakupio GS pehara i Mastersa i sad je GOAT - za isprane mozgove...
Ma doći će sve na svoje mesto jednog dana.

Za početak, u Nedelju da istinski MAESTRO kompletira sve GS titule.
Potom da sebi stvori lepu priliku da osvoji kalendarski GS u najjačoj konkurenciji ikada u tenisu - ( izvinite gospodine Lejver ) ali taj podvig u vaše vreme sa drvenim reketima ne može da se uporedi sa današnjim gladijatorskim tenisom.

Pa za nekih 5,6 godina da ceo svet prizna, bez da mnogo razmišlja - kako je jedan Srbin ubedljivo najbolji teniser svih vremena...

MD

pre 7 godina

Filipusis, Safin, 4×Rodik, Hjuit, Agasi 2005, Bagdatis, 2×Nadal, Gonzales 2007, Novak, 3×Marej, Soderling
Uz duzno postovanje, kog nivoa su igraci Filipusis, Hjuit, BAGDATIS, Gonzales, Soderling, pa i Agasi iz 2005.?!

vasilije

pre 7 godina

Meni je Marej najmrskiji teniser, verovatno sto je Britanac, a oni svoje sportiste precenjuju kako bi mogli vise da zarade na njima. U jednom trenutku je imao i 5 trenera. Ali najodvratnije mi je njegovo klacenje pri prijemu servisa, tu me podseca na kobru i posto ne volim zmije tesko mi je da ga gledam. Nole srecno do nove (prve) titule.

aleksandar

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.

mk

pre 7 godina

Marej je u zivotnoj formi. Nikada nije ovako jako i sigurno delovao. Cini se da je u nesto boljoj formi od Noleta i da je rastereceniji. Takodje, Nole svakako ima pritisak i teret dosadasnjih neuspeha da ucini taj poslednji korak. Eh kako ne uze ovo prosle godine protiv Vavrinke. Ono prosle godine je bio zicer i zaista je neshvatljivo kako je to olako propustio. Pobediti Nadala a onda izgubiti od Vavrinke, neshvatljivo. Nije izdrzao pritisak. Protiv Mareja ce biti jako tezak mec. Nole ce za promenu morati da ima i malo srece na ovom baksuznom turniru.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aleksandar, 3. jun 2016 22:49)

Njemu ne pomaze ni zivotna forma.

Lozac Pera

pre 7 godina

RF, RN, Bautista... Thiem ... samo najjaci ostaju. I prva dvojica su trebala da probaju, a ne da pobegnu kao p.... A da, povredjeni su.

Struki

pre 7 godina

@Sumadinac,mislis na dedu Stepaneka(37 god)150 i nekog na listi ili onog francuza 163 na listi koji su mu "otkinuli"po 2 seta...Nema sta,mnogo "teski"protivnici! Svaka cast Mareju,ali u nedelju je taj trenutak da se "ispise"istorija! Novak dobija u 3 seta(maksimalno 4)!

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Očigledno da normalan komentar je zabranjen.
Prosto da nije Novakovih poklona bilo o Endiju danas niko nebi pričao,Zadnji poklon je bio za rođendan u Rimu.Toliko:)))

banjaluka

pre 7 godina

@banjaluka 
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru.
(ja, 04. jun 2016 00:13)
Navijamo za Novaka pametnjakovicu.Posto nemas smisla za humor,hvataj se parova i farme,pusti tenis nije za tebe.

nikola

pre 7 godina

Bez tenzije i mirno.Dobijao je Mareja uvek kad je bilo vazno i zasto ne i u nedelju?.Dan i po odmora dovoljno za svezinu a znanje hvala bogu ima.

banjaluka

pre 7 godina

Novak je dosao po ono sto mu realno pripada,titula ,pehar i postaje "besmrtan". Zadnjih 5 godina nije imao srece,uvijek je falila mala kocka u mozaiku da osvoji RG. Sad je taj trenutak. Sve se poklapa. Nije se fizicki potrosio kao 2015,imao je solidan zrijeb,ne kao 2015 i 2014,vremenski uslovi ce biti normalni,ne kao 2014 . Nadam se da Andy nece imati mec zivota kao RF 2011(mislim na sljaku) i Stan 2015.Prognoza: 3:1 za Novaka. Banjaluka ceka 12 GS.

Igor

pre 7 godina

Definitivno mec protiv Mareja ce biti najvazniji Novakov mec u zivotu. Ako osvoji, skida majmuna sa ledja i pocinje totalna dominacija u naredne 2-3 godine. Pritisak je ogroman, ali mislim da je Novak spremniji nego prosle godine. Pre svega Novak je prosle godine imao Nadala, Mareja u dva dana i Vavrinku na kraju koji je svoje polufinale zavrsio u cetvrtak a Novak u subotu. Drugo, ono sto je mozda najvaznije, Novak je zadnji mec na Grend Slemu izgubio od Vavrinke pre godinu dana. Od tada je on uzeo 3 GS. Dakle on je prosle godine dosao u Pariz sa 8 GS, a ove godine sa 11. On je danas mnogo dominantniji igrac nego pre godinu dana.
Trece, Marej ce imati ogroman pritisak takodje jer je zadnji GS uzeo pre 3 godine, takodje nikad nije uzeo Pariz, nikad nije igrao cak ni finale. Mislim da bi Vavrinka bio mnogo rastereceniji od Novaka i kao takav opasniji. Mislim da kad je Novak na 100% i kad je Marej na 100%, da dobija Novak.

anica

pre 7 godina

Ala se komsije raskokodakale..nego..otkad vi Rodji staviste epitet olinjali..kad je do skoro bio u punoj snazi..a pritom je elegantan..jedva cekam da Nole uzme trofej pa cu sa uzivanjem da ne kazem gustom..ispratiti Stutgart.
Sta ucini Djokovicu Novace.
Hvala Sasa na izvestajima..molim te kazi sta je sa Lajanijem ako znas..sudija je za svako postovanje..drago mi je da je nasa Mara uspela..jos Kragujevcanka..
Volela bih da finale sudi Eva Azderaki.

Mila

pre 7 godina

Novače, dominiraj! Ti jednostavno savršeno proživljavaš svaki trenutak u svom životu i to te razlikuje od svih - ne samo igrača, sportista, nego i od svih ljudi! Čekamo nedelju, pa da slavimo! Ozmo, svaka čast, takođe!

bikkojisedi

pre 7 godina

zasto do sna? kad je Nole vrhunski igrac i sasvim je normalno i logicno da osvoji i rolan garos. kakvi su losiji igraci pre njega osvajali pa nista.

auh!!!

pre 7 godina

Dobro bre, sumadinac... zasto toliko vices? Ok, skontali smo da ne volis Novaka, smanji malo te uzvicnike, sto si navalio kao smrt na babu? Moze to i bez galame.

x

pre 7 godina

Saša, da li možes ti ili neko drugi od komentatora da ostavi stručno mišljenje u vezi uticaja vremenskih uslova na šanse finalista?
Pročitao sam izjavu (neki bivši teniser je izjavio, zaboravio sam ko) da kiša i hladno vreme odgovaraju više Novaku i Vavrinki nego Mariju, jer prva dvojica udaraju jace i ravnije udarce. Koliko ja znam, kišni uslovi ne odgovaraju igračima koji igraju sa dosta spina (Nadal) jer su u takvim uslovima loptice natopljene vodom i i teško prihvataju spin. A Mari ne igra baš sa dosta spina...
Molim nekog stručnog da pojasni šta više odgovara Novaku, a šta Mariju, da znam da li da prizivam kišu ili ne :)

ah taj hr mentalitet luzera

pre 7 godina

9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA....
(šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Čast Nadalu! A koliko vaš Borna ima slem titula? 0! I da ponovim NULA! Kitiš se tuđim perjem.

sasa sinisa cvetkovic

pre 7 godina

Marej-Novak,pokloni koji su se desili kada je terbalo i ništa više.Da nije Novakovih poklona bilo ,šta bi Endi osvojio od slemova.Poslednji masters je bio za rođendan,i nema više.

P€DJ@

pre 7 godina

Celavi bradonja iz Marejevog boxa je covek promene...kljucan za Endijevu psihu...svi cemo se sloziti da je Mari vrhunski igrac falila je "glava"...Ipak jos uvek je nadam se inferioran u odnosu na Novaka u tom segmentu...IDEMO NO1E !!!

Jeti?

pre 7 godina

@ 9 osvojenih RG !!!! I slovima DEVET !!! Alo bre, pa to moraš da poštuješ !! I da ponovim DEVET TITULA a Novak neće ni taj jedan !!! Juče ste počeli da pratite tenis i veliki stručnjaci, samo pričate napamet !!! Kao prvo ovakav žreb ni Novak sam sebi nije mogao da izabere !!! Gledao sam Murreya i protivnioke kako MELJE i to ne one kao Novakove već iz prvih 10 !!!! Novak nema šta da traži u nedelju !!!
(šumadinac, 3. jun 2016 22:07),

rodjeni,postoji ustanova zatvorenog tipa,gde ti uput ne treba i slobodno mozes da udjes bez kucanja...

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Cela Srbija ceka 12-tu!!!! Ako ovo sutra osvoji, ostaje neprikosnoven bar jos dve godine. Padace rekordi jadan za drugim, Nole slem, 28 vezanih pobeda na GS turnirima, zatim ocekujem da padne broj nedelja, a sredinom 2018-te da dodje do svoje 17-te GS titule. Kao najveci sampion i gospodin 2020-te okaci reket o klin, ne cekaj da te vata u ledja, da ti pucaju kosti, da te prase anonimusi, vec kao sto rekoh sampionski zavrsi karijeru, i onda u zdravlju i veselju sa svojom porodicom trosi posteno zaradjen novac. Bilo je kad sam psovao tvoj volej i drob sot, bilo je kad si me nervirao, cesto mi je smetala i navijacka opredeljenost, ali najvise je bilo radosti i pobeda. Idemo Nole, Srbija ceka da padne Pariz!!!

bagzi

pre 7 godina

Bice tesko. Mislim da ce servis odluciti. Mari je digao servis opasno a Novakov je jos po malo klimav. Ako Novak bude servirao kako treba radovacemo se zajedno a ako ne, bice cupavo. Na kraju neka bolji pobedi!

Vladimir

pre 7 godina

Ima samo jedan put a on je da pre nego izidje na teren resetuje sve sto mu se u ranijim godinama dešavalo na istom mestu i da svojom ,hladnom, bistrom i fokusiranom glavom udje u mec sa Marejem kao da prvo finale. To moze Novak i Siguran sam ne samo da je to jedini nacin na koji Novak moze da podigne pehar iznad glave, vec sam potpuno siguran da ce bas ovakav pristup izabrati Novak.

Paspalj

pre 7 godina

Novak je jedna momcina.
Zasluzuje da osvoji RG. Zelim mu svu srecu u finalu i u zivotu.

Ne znam da li je jos neko primetio, ali meni je bilo jako simpaticno ono dete koje se culo izmedju poena sa 'AJMO NOLE' i sl. Klinja se trudio da nadjaca 'protivnicke navijace' cim bi krenuli sa 'DOMINIK'. Carina mala. Ziv bio i on.

Albukerki

pre 7 godina

@ (šumadinac, 03. jun 2016 22:07)

Šta ćeš, nesrećo, ako ipak osvoji? Kako ćeš to preživeti? Mada mi se čini da nisi nov, samo si se malo maskirao.

Iva Jovanovic

pre 7 godina

@? Bio je na par poena od trofeja kada je izgubio od Nadala u polufinalu! Da je pobedio - te godine u finalu je čekao Ferer sto ce reci ne bi se Novak ni oznojio na tom finalnom mecu!!

MD

pre 7 godina

@Mikii
Itekako cu ja da ti pricam o konkurenciji!
Koji bre olinjali Nadal 2011.?! Olinjao se posle 2013.!
Necu da idem dalje, da te ne ubijem u pojam!

Zvezdara

pre 7 godina

(KOSTA1703, 04. jun 2016 01:05) Ako si video izraz na licu majke Endija , prilkom navijanja i dobijanja neizvesnih poene u Endijevu korist, u finalu Rima, biće ti jasno da od toga nema ništa.Još pamtim tu facu i možda grešim ali ono je mržnja a ne navijanje. Endi je dobio Rim zbog fer-plej poteza u Madridu i rođendana. Nole je tamo malo skinuo nogu sa gasa i plašio se povrede zbog vremena.

sasa.r

pre 7 godina

2007,2008,2009....svi ravni servisi su išli preko 210km/h! Naravno kik, slajz...su i tada odlicno funkcionisali. Novak danas deset godina kasnije servira u prosjeku 25km/h sporije prvi servis. To je od trenutka kada ga je preuzeo Tod Martin i nametnuo mu drugu tehniku serviranja. Ubio je Noleta , totalno.Koliko mi Nole imao lakih poena da je zadržao stari servis, koliko bi se manje mučio. Gledam duele iz Montreala 2007,protiv Feda i Rafe...pa Nole je veliki broj poena spašavao asom. sada je as u Novakovoj igri misaona imenica.gledam mečeve i ne mogu da vjerujem da Novak sada neuporedivo slabije i gore servira nego kada je bio momčić.Zato će sjutra biti strašno teško protiv Mareja, protiv kojeg će morati svaki svoj gem da IGRA, dok Endi će dosta gemova osvajati SERVISOM!Mnogo će se Nole umarati, mnogo...

čovek bez kravate

pre 7 godina

“Nije lako kada si iz Srbije i dođeš npr. u SAD ili Veliku Britaniju. Ne samo što smo vas bombardovali“, kazao je i zastao: “Izvini zbog toga...“. Nisam znao kako da reagujem, nije sigurno njegova krivica, a čovek je simpatičan i prijatan.

:) super Saša

Vuja neznalica

pre 7 godina

hihi@

Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mikii, 4. jun 2016 00:33)

Mislio je čovek naravno samo na muški singl pošto je to tema. Ne razumem samo to tvoje ''imamo''... Ti nemaš ništa, Novak će sutra imati 12 GS, mi njegovi navijači puno srce (što je važnije i od punih dzepova), a ti, Džumko i bratija samo patnju i duševnu bol od prevelike mržnje. Bolje niste ni zaslužili.

nikola

pre 7 godina

U Rimu je Novaka nesto mucilo, i tada moze da izgubi od svakog pa i od Maria; medjutim ovakvog Novaka nemoze da pobedi niko na Svetu, mozda jedino kada bi na suprotnoj strani mreze igrao dvojac Nadal-Federer proiv Novaka samog!

jack D

pre 7 godina

Put do titule se zna: treba da igra poen po poen bez razmišljanja o važnosti meča kao prošle godine kad se stegao protiv Vavrinke i zbog toga izgubio od njega a pobedio Nadala. Treba da primeni taktiku iz meča protiv Dominika Tima koji je po meni strašan igrač, mnogo bolji i teži protivnik od Vavrinke. Marej nije imao pravo iskušenje i treba da je srećan što je uopšte dospeo do finala. Ne znam odkud on sada ispade strašan šljakaš a nije ni igrao sezonu šljake do pre koju godinu.
Jedina briga je Novakov mentalni stav i besmislena bolećivost prema Endiju. Sreća da je Endijev rodjendan već prošao i da nije u nedelju, sve ostalo je na strani Novaka.

perica kojot

pre 7 godina

@Mikii
"Imamo 20 zapravo. Ana u singlu, Jelena u miksu, kao i Zimonjicevih 7. No, vama je samo Djokovic u glavi, jasno :)"

Zapravo 30 jer je Zimonjić nije osvojio 7 već 8 slemova, a Monika Seleš 9 slemova (od toga samo 1 kao Amerikanka).
A ako tome dodamo i 12 slemova Daniela Nestora (tj. kanadskog Beograđanina Danijela Nestorovića), onda ukupno 42...

Jabučilo

pre 7 godina

@banjaluka  
navijajte vi za Bosnu, pustite Srbiju na miru. 
(ja, 04. jun 2016 00:13)

E moj paćeniče. Ne verujem šta si napisao.

Nebojša

pre 7 godina

Mislim da će obojica biti malo nervozni Novak jer je ovo zadnji grenslem koji mu fali a Marej jer je već izgubio sedam od devet finala koja je igrao a i zadnja dva finala je izgubio od Novaka kao i četiri zadnja meča na grenslem turnirima na kraju će verujem Novak da prevlada sve je na njegovoj strani Marej može do titule samo ako Novak podbaci a čak ni onda nije sigurno.

he he hi hi

pre 7 godina

Nikada nije bio na set do titule na RG, a na 2 seta i nije neki narocit uspeh.
(?, 03. jun 2016 21:59)

Bio je i na dva gema od titule, ali poznat je fenomen autoamnezije usled frustracija. Pusica susjed, cmok!

paki

pre 7 godina

murray je uvek bio protivnik za postovanje ...i Novak to uvek zna kao i svaki drugi ....bice sjajan mec oseca se u vazduhu ...neka bolji pobedi.....kvalitet je na Novakovoj strani tako da ocekujem pobedu....a ako izgubi bice to zasluzena Murray-eva pobeda sigurno,jel na 3 seta uvek pobedi bolji igrac nema dileme ...c'mon Novak!!!

BeKo

pre 7 godina

"Svakog dana ponesi kanticu zemlje na jedno mjesto i sagradit ćeš planinu".

Konfučije

Nolo će se popeti na planinu koju je sam napravio.

On zna kako

pre 7 godina

Možemo mi ovde da pišemo eseje ali Nolu je sve jasno.Madrid i Rim
su mu pokazali šta trebe da radi.Kao i uvek sve zavisi od njega.Nama ostaje da čekamo pomalo strahujemo i dočekamo i tu titulu.

Ivan M

pre 7 godina

Bil Simons je car i legenda. Ko ne zna neka ga prati, čovek je stručnjak posebno za košarku. Bravo Ozmo što si sa njim popričao.

M

pre 7 godina

Saša ne mogu da verujem da si upoznao "sports guy-a" Bila Simonsa. I još da je takav bio prema tebi i našem narodu. Klasa! Inače mi je on omiljen sportski novinar iz Amerike(iako navija za te Boston Seltikse), a sa ovim ga tek sad gotivim. Tekst kao i uvek čista 10! Nole do 12-tifule, a mi se čitamo i na sledećim turnirima! :)

ljubitelj sporta

pre 7 godina

Endi je odličan teniser i zaslužuje poštovanje. Mene pomalo asocira na Foresta Gampa svojim stajlingom i to mi je simpatično. On trpi veliki pritisak jer reprezentuje naciju sa velikom teniskom istorijom.
Često je gubio od Novaka i umeo je da sportski i duhovito čestita.
Puno sreće Novače u finalu.

hrvat

pre 7 godina

Evo ja sam vam pravi hrvat-kmet. Javljam vam se iz stale u kojoj su radile sve generacije moje obitelji, samo nam se gazda mjenjao kroz epohe. Mogu vam reci da navijam za engleza, posto mi hrvati nemamo nikog svoga, ali nam nije nikad bilo tesko uvuci se drugome. To nam je u genima. Danke deutschland i za stalu spremni...

Blue Moon 49

pre 7 godina

Malo je izostalo drame danas u polufinalima, prosto su Nole i Endi dominirali i lagano pobedili, očekuje nas uzbudljivo finale. Pozdrav za Ozma.

Djole

pre 7 godina

Malo citam ove komentare pa primetih da se "mnogi" loze na misljenja nekog Jumka, jer ih kobojagi tangiraju njegova peckanja. Zar ne uvidjate da taj tip sa mnogostrukim pseudonimima sam sebi pise i odgovara, neka neizivljena budala kojoj jos vece budale daju "legitimitet". Za pocetak ignorisite lika I njegove post- ove.

bagz

pre 7 godina

Za neupućene, Bill Simmons je legenda ESPN-a, najpoznatiji kolumnista. Iako Ozmo ima svoj stil, to je taj fazon sportskih analiza, crtica, a Simmons dodaje i mnogo satire i aluzija na pop-kulturu, filmove, istoriju... Lakše ga, naravno, razumeju Srbi u Americi prosto zbog lokalnih fazona.

Zurkolomcina

pre 7 godina

Poravnaj ga Nole sa sljakom i to mu dodeli 3 krompira. Dva neka pojede on, a treci neka dam svom treneru koji ce od muke na kraju biti gladan...Idemo!!

svetlana

pre 7 godina

Nerado zakljucujem da je veliki primitivizam komentarisati u stilu"njima su puni dzepovi ,a vi se lomite navijajuci za njih,a od toga tebi nema koristi".Ne zelim objasnjavati koliko je sport bitan za neki narod,ali ovakvi komentari su bez veze.Valjda neko treba da nam pojasni da nema koristi(para)od naseg navijanja.Kakvi su ovo likovi?Znaju li oni sta je sport i nadmetanje?Svasta.

bagz

pre 7 godina

Evo da dodam za Billa Simmonsa. Njegove "crtice" o utakmici br. 6 finala zapada NBA 2002. - http://proxy.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/020606. Kome je mnogo, neka krene od "2002, Lakers-Kings, Game 6 ... LA needs a win to stay alive ... from an officiating standpoint..."

Ћезо рца

pre 7 godina

Само напред, витеже наш. Најбољи си тенисер у историји ове игре. И то ћеш остати још дуго времена. Твоји Срби чекају 12. ГС.

Vuja neznalica

pre 7 godina

Vuja neznalica@

Lik je napisao "Srbija - 11 grend slemova". Ocigledno misli da je Srbija samo Djokovic, kao i velika vecina ovde. Ipak, za jednu stvar jesi u pravu. Mi, vi, kako god, nemate nista. Sve to je njihovo (citaj: Djokovicevo). I pare i trofeji i slava. Sve sto ti imas je to "puno srce", a prazne dzepove i mozak.

Ti si lik koji ne zna šta je ljubav i strast, ali znaš za mržnju bolje od svih. Mozga, siguran sam, imam dovoljno, para nikad dosta ali sam zadovoljan, ono što fali je puno srce. E, tu stupa na scenu Nole Big, a ti i Dzumko (ako niste ista osoba) samo pojačavate utisak zadovoljstva

Jabučilo

pre 7 godina

@ broj grend slemova

Na zbir od 20 grend slemova treba dodati i 8 koje je osvojila Monika Seleš za Jugoslaviju. Deveti je osvojila za SAD.

guska koja je spasla Rim

pre 7 godina

"i miris mokrih pasa... " Uh... a ja procitao "i miris morskih pasa... " Pa reko' - nije valjda bas dotle doslo!?

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Ma kako da ne, Nadal je servisom rešavao mečeve na RG.
Servis na šljaci RG nije nikad rešavao mečeve pa neće ni sada.
Na šljaci je kretanje najvažnije i glava.
Da li je neko od vas stručnjaka pokušao nekad da servira?