Utorak, 24.05.2016.

09:00

Ljodra: Rodžer počeo revoluciju, sada je ponekad dosadno

Prošle godine se zvanično povukao, sada uživa u životu posle tenisa i radi kao konsultant za francusku nacionalnu televiziju tokom Rolan Garosa.

Izvor: B92

Ljodra: Rodžer poèeo revoluciju, sada je ponekad dosadno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

volej

pre 7 godina

Svaka čast Noletu, ali sve šta je reko je istina. Kad gledaš Noleta ili Mareja, pogledaš prvih par gemova i sve si vidio, možeš slobodno ugasiti tv i kasnije pogledati rezultat. Tenis je postao dosadan i predvidiv. Jako su ga usporili i zato i imamo takvu dominaciju defenzivnih igrača.

el

pre 7 godina

Citam komentare na ovu temu i na nekim americkim sajtovima. Naravno, zale za zlatnom generacijom Samprasa, Agasija i ostale ekipe i za "americkim" tenisom, kako ga zovu. Odserviras jako, poyrcis ka mrezi i volejom zavrsis poen. Zaista mi jr neverovatno da je to IKOME moglo biti zanimljivo. Jos je neverovatnije da oni bez zezanja i ironije kazu da je danasnji tenis dosadan jer "moras da gradis poen, da budes fizicki spreman, kljuc je znati prebaciti se iz defanzive u ofanzivu...." Najcudnije mi je bilo kada se neko pozalio na tehnicke sposobnosti igraca "npr Djokovic iz zgloba posalje skracenu dijagonalu sa osnivne linije igracu na mrezi i osvoji poen". Zaista mi je tesko da poverujem da neko o takvum stvarima moze da prica u negativnom kontekstu, mada vidim da i ovde ima pacijenata.

etotako

pre 7 godina

Djokovic je pobedjivao Federera jos sa 20 godina,a nesto ne vidim da Novaka neko i sa 20,21,22,25 razbija.Dimitrov jednom ga dobio i to je to..Raonic npr nikada,Nisikori jednom,a to su jedini teniseri koji kao vrede posle velike cetvorke a mladi su kao,a vec u dobranim godinama su,a sta tek reci za ove 20-21,oni nemaju promil sansi,Tiem donekle. Federer je ne zaboravite uleteo u jedno doba kad su tenis napustili svi jaci igraci,i kad se smenjivali neki po nedelju,dve,tri na broju 1 ATP lista npr.Rios,znali neko mozda vise ko je on,Safin i sl. Krajicek je cak osvojio Vimlbldon,Kosta,korece i slicni Rolan Garos,a bilo je medju prvih pet nekih na nivou Troickog. Ali opet je Nadal poceo da ga dobija cim se pojavio. Novak ce i sa 33-34 godina biti sigurno prvi i zato svi vi pljuvaci Noletai Fedovci mozete samo da zavist jos vise produbite ali nerve cete pogubiti i zdravlje uzalud istrositi.
A Ljodra sto prica to je kao sto je meni u 50 godina U2, Bijelo Dugme,Pizon,Savicevic,Basten,Borg,Platini najaci pevaci,igraci i sl bili. Tkz zal za mladost tj. u moje vreme sve je najbolje bilo.

OK

pre 7 godina

"Kada čovek ode u penziju konačno može da priča šta misli; na žalost, obično malo koga briga šta penzioneri misle i pričaju" - Bill Klinton po odlasku u penziju.

Svete

pre 7 godina

Pa koliko se meni cini podloge su i usporene zbog svih tih servisa, kratkih poena, brzih meceva itd, to je bilo dosadno i manje zanimljivo pa je doneta takva odluka. Kako sada moze da bude dosadno kada je tenis na vrhuncu popularnosti ?
Cini mi se da je u finalu Wimbledona 1998 izmedju Samprasa i IVanisevica, prosecna duzina poena bila 1,8 udarca a igrali su punih 5 setova...

Jumko

pre 7 godina

Zanimljivo da je svaki sport pre bio zanimljiviji i sa vise asova (fudbal, boks, atletika, kosarka, rukomet, plivanje), ali eto jedino tenis jer je Srbin prvi je sada bolji, jaci itd. Smesno!

Jole

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21) Vi neutralni navijaci koji navijate za Federera. Eto onda sam i ja neutralni navijac koji obozava noleta, a sto se Rodje tice, jedna lasta ne cini prolece.

Milan

pre 7 godina

Nema veze priča sa terenima. Tereni su unificarani baš da bi bila što veća konkurencija među igračima na svim turnirima. Odgovor zašto nema servis-volej igre leži u pojmu Luxilon. Pročitajte npr. https://sports.vice.com/en_us/article/conspiracy-string-theory-how-new-technology-killed-american-mens-tennis

marko

pre 7 godina

@(Jel vam krivo?, 24. maj 2016 11:32)

Kazes federer je 6god stariji od djokovica, upravu si, sto ne kazes kad djokovic na jedvite jade dobije tog 6god starijeg federera, sto ne kazes onda alo pa taj djokovic u najboljim godinama u najvecoj formi se pati sa 6god starijim federerom ? sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer 6god mladji od novaka ? smjesno za pricat prijatelju moj

Vlada

pre 7 godina

Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21)

Pa onda baš i niste nešto neutralni - osim ako pod "neutralni" ne podrazumevate da navijate za Švajcarca

djwhite

pre 7 godina

Zamjena teza. Nema to veze sa podlogom. jednostavno danas igrači poput Noleta,rafe,Mareja a i ostalih vrhunskih igrača ne možeš igrati na mreži jer će te zbog sadašnjih uslova (brzine,reketa,tehnike i sl.) uvijek proći na mreži. Tenis od prije 20g je za 50% sporiji nego danas i to je suština. Podloga suštinski nema veze s tim. Šljaka Mobnte Karla i US open hadr podloga su što se tiče brzine nebo i zemlja ali to ovim gore pomenutim igračima ne predstavlja nikakav problem da postižu slične rezultate na obije te podloge (Nole,Rafa,Mari,Vavrinka). Za razliku od njih Fed je počinjao u vrlo drugačijim uslovima tj. tenis je bio sporiji a ubrzavanje istog u svojoj igi sa povećanjem broja godina ne ide.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Od sledeće godine sade travu na kojoj će se igrati brže Kvinsu i Vimbldonu, istu onu od pre 10 godina... Hale neće ovo učiniti. Priča se da će isti slučaj biti na USO

Teniser

pre 7 godina

Tenis nikad nije bio dosadniji za gledanje, ali mnogi u Srbiji to ne znaju jer su poceli da gledaju tenis tek kada se pojavio Djokovic:)
(Milan, 24. maj 2016 10:33
@Milan
Evo ja gledam tenis od vremena Bobe Zivojinovica to znaci pre jedno 30 godina.
Do pre par godina tenis se igrao servis i volej. Znaci Boba sevne servis i trci na mrezu. Poen se zavrsava za 2-3 udarca, tako su svi igrali.
E sada ti hoces da kaze da je to bilo interesantno a sada kada recimo igra Djokovic posle 20-30 razmena protivnih izlazi na mrezu a Djokovic iz zgloba salje skracenu bekend dijagonalu pored protivnika koji nezna sta ga je snaslo.

Svako vreme ima svoje breme i svoj nacin igranja tenisa, ili bilo kog sporta.

veliki strumf

pre 7 godina

@op A sta je tu epic? To se dogadja relativno cesto - kad god je smec los, kao taj Rodikov, protivnik moze da uzvrati smecom i to se desava (pogledaj na Eurosport-u, stalno pustaju razne atraktivne momente). Sto se leprsavosti Federerove igre tice - lako je tada bilo igrati leprsavo kad su protivnici bili 3 koplja iza njega. Rodik bio PRVI, pa dugo drugi igrac sveta, a od igre imao uglavnom servis i solidan volej. Ljuba bio treci, ej, bez finala GS! Sa pojavom Rafe i Noleta nestade ta leprsavost. Federer je po sopstvenom priznanju u 2014. i 2015. igrao najbolji tenis u zivotu, gazio je sve lagano, dok ne bi dosao do Noleta (2 finala Vimbldona, 1 US open, polufinala u Melburnu, finala na zavrsnom mastersu u Londonu...). Svuda je Rodzer igrao leprsavo, sve je lako pobedjivao, sve osim Novaka!

Nebojša

pre 7 godina

Mnogi kažu podloge su iste ali uzmimo Federera za primer i dalje je opasan na Wimbledonu ali godinama bezopasan na RG to ipak znači da nije isto a što se tiče raznovrsne igra pokazao je juče Radek da to i dalje može čak i na sporoj šljaci fenomenalno je kombinovao igru sa osnovne linije i igru na mreži danas podloge možda jesu sporije nego nekad ali reketi su dosta bolji tako da je dobrim serverima teško uzeti servis i na šljaci kamoli na travi našta bi tenis ličio da su podloge brze kao nekad sa ovim reketina to nebi bilo zanimljivo.

ivana

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario

Jel vam krivo?

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario
(ivana, 24. maj 2016 11:09)

Ženska pamet, pa još iz omšiluka ili kako bi rekla ivana, susjedstva.
Federer je 6 godina stariji od Novaka, pa je taj skor nabijao kada je Novak bio početnik, a sam Federer u zamahu. Sve dok igrači igraju, skor važi. Ono što je razlika je da je Novak U FEDEREROVO VREME, pod potpuno istim uslovima, ZARADIO VIŠE para od Rođe. Plus bolji Novakov skor, susjedi mogu samo da crknu od muke.

Servis-volej, ali samo po potrebi

pre 7 godina

Još uvek nije (niti će) zakonom zabranjeno igrati servis-volej igru.

Ko voli, nek izvoli!

Svako ko pokuša da sa takvom igrom dobije meč, biće ''izbušen'' pasing-šotovima!

Preciznost današnjih najboljih tenisera, naročito iz trka, je prosto ubitačan.

Neka se seti Ljodra svog meča na WB 2010 protiv Novaka, 6-3 6-3 6-3.
Konstantno je igrao servis-volej, toliko agresivno i napadački, a Novak ga je izrešetao pasing-šotovima.

Komentator sa tog meča:
''Pasing šotovi iz snova, forhendi za koje Francuz nema odgovora.''

Svaki sport evoluira, pa i tenis. Nekad se slobodnja bacanja bacala ''babski'', skok u vis preko stomaka, fudbal nije imao ofsajd otd.

Nikki

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!

Srdjan

pre 7 godina

@Jel vam krivo

Pa nisi bas u pravu. Nagradni fond se u poslednjih 5-6 godina mnogo povecao i to je razlog zasto Novak ima vecu zaradu. Kako drugacije to objasniti ako pogledamo da Novak ima 6GS titula manje i 20-ak ATP titula manje... Federer je za prvi GS dobio skoro pa duplo manje para nego Novak za ovogodisnji AO.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Čovjek je u pravu,ako ništa a ono barem da se WB može igrati servis voley igrom,ali i tamo su skratili visinu trave i otežali loptice,nekada specijalisti za zemljane podloge Muster,Bruguera,Kuerten i ostali nisu niti nastupali na WB,danas je doslovce isto na kojoj podlozi igrate,fali različitosti,neću reći da je današnji tenis dosadan ali....

cofi008

pre 7 godina

moram da kazem, 24. maj 2016 10:35)
podlogu ne odredjuje sama povrsina..vec ono sto je ispd nje. ispod same povrsine nalazi se 5 slojeva podloge koji su presudni za brzinu

Henry Chinasky

pre 7 godina

Zar nije Đoković najkompletniji igrač tenisa svih vremena? Kad se čuje još koje mišljenje ljudi koji znaju tenis, izgleda da nije.

samsung

pre 7 godina

istina je sve sto je rekao sto se tice stila igre, nije tako samo u tenisu..u svim sportovima je tako. ne kazem da tako ne treba ali pre su igraci u svim sportovima, svoje nedostatke kao sto je manjak talenta i nedostatak u tehnici nadoknadjuju ludom fizickom formom i kondicijom. nema vise onih fensi poteza u tenisu, mastovitih pokreta u fudbalu, neko ko je kao MJ u basketu, sad imamo zveri koje kucaju sa slobodnjaka, serviraju opusteno preko 200kmh...osim Noleta, on je spoj stare i nove skole sto se moze i videti na terenima

Nije nego

pre 7 godina

Kada je Ivanišević igrao na travi onda su se žalili da se premalo igra jer mu nitko nije mogao vratiti servis. Pa su usporavali travu (vjerojatno je stvar do tvrdoće podloge trave) i uveli teže loptice sve sa namjerom da uspore servise. Postalo je teže brzo servirati, a ozljede ramena su postale češće. Pa evo sada su dobili beskonačne izmjene sa osnovne linije. Tako je nekada izgledao ženski tenis pa ljudima nije bilo interesantno za gledat. Sada imamo dvije varijante ženskog tenisa. Sa mškarcima i ženama.

moram da kazem

pre 7 godina

objasnite mi, kako mogu da uspore travu??? to nema veze sa zivotom, sta je bilo prosle godine kada je djokovic igrao protiv kevina andersona, covek odservirao najvise asova u istoriji, preko 40, rafa nadal je i 2007 ulazio u finale, mau i isner igrali najduzi mec ikada jer niko nije mogao nikom da uzme servis pre par godina, nije trava usporila,nego su igraci ubrzali, to ljudi ne shvataju, to je bas objasnjavao covek koji odrzava travu na wimbldonu.. od pocetka turnira do dana danasnjeg, trava na turniru se odrzava isto, na istu duzinu se sece, apsolutno identicna priprema se vrsi.. to su samo tripovi i izgovori teoreticara zavere!!

Aleksandar

pre 7 godina

Jedna pametna i od Jumka. Salu na stranu. Sva trojica su napravili revoluciju ako cemo iskreno. Federes stilom i hladnokrvnoscu, Nadal snagom i harizmom i naravno Nole mentalnom snagom i tehnikom. Sva trojica u svojoj eri SAVRSENI. Noleta volimo jer je nas ali realno bilo je uzivanje gledati svu trojicu u svojoj brutalnosti.

Milan Nis

pre 7 godina

Tenis igrate onoliko koliko vam i protivnik dozvoli.Roger se naigrao tenisa dok nisu stasali Rafa i Novak.E sad,mozda je nekome bilo zanimljivije da okrece enciklopedije i trazi odgovore,danas su vam sa pametnim telefonima sve informacije na dohvat ruke,svet se menja.

Srdjan

pre 7 godina

@moram da kazem

Nisi u pravu. I Federer i Nadal i Novak su prije par godina rekli da su tereni na WB sporiji jer se trava ostavlja par milimetara duza. To mozda obicnim ljudima nista ne znaci i ne vide razliku ali teniseri itekako vide i osjete.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Da li je ovo "onaj" Ljodra,onaj štoje...što je bio na dodjeli titule u dvorani Pariza? Mogu zamisliti kako mu je bilo "dosadno".
Pošlo je vrijeme romantike, ovo je vrijeme "paklenih vozača".Srećno Nole!Forza Nole!

op

pre 7 godina

Roger Federer - umetnik! Covek koji je od 2004 -2010 igrao vanzemaljski tenis, ta igra nikad vise nece biti vidjena! Naravno sad tu razmene, po 30-40 puta, ali secam se jedan mec 2005 protiv Rodika, koji smecuje Federeru koji ide do izlaza i odgovara smecom a loptica prolazi pored Rodika! Ko ne zna, nek vidi na youtube, epic!!!

Srdjan

pre 7 godina

Potpuno je u pravu. Federer jeste na samom pocetku igrao servis-volej ali su tereni vremenom sve vise usporavani i onda je primat dobila igra sa osnovne linije. Cak je i AO promijenio podlogu tamo neke 2007. ako se ne varam, sad je plava koja je dosta sporija nego stara zelena (razlike u materijalu bas i ne poznajem, al boje svakako :D ).

Kraljevčanin

pre 7 godina

Uh, šta bih ja dao da sam mogao da odem u penziju u 36-oj godini. Evo i u 42-og bih rado, ali avaj, mora jos da se ceka, 20 i kusur godina! :-(

Kraljevčanin

pre 7 godina

Uh, šta bih ja dao da sam mogao da odem u penziju u 36-oj godini. Evo i u 42-og bih rado, ali avaj, mora jos da se ceka, 20 i kusur godina! :-(

Srdjan

pre 7 godina

Potpuno je u pravu. Federer jeste na samom pocetku igrao servis-volej ali su tereni vremenom sve vise usporavani i onda je primat dobila igra sa osnovne linije. Cak je i AO promijenio podlogu tamo neke 2007. ako se ne varam, sad je plava koja je dosta sporija nego stara zelena (razlike u materijalu bas i ne poznajem, al boje svakako :D ).

Teniser

pre 7 godina

Tenis nikad nije bio dosadniji za gledanje, ali mnogi u Srbiji to ne znaju jer su poceli da gledaju tenis tek kada se pojavio Djokovic:)
(Milan, 24. maj 2016 10:33
@Milan
Evo ja gledam tenis od vremena Bobe Zivojinovica to znaci pre jedno 30 godina.
Do pre par godina tenis se igrao servis i volej. Znaci Boba sevne servis i trci na mrezu. Poen se zavrsava za 2-3 udarca, tako su svi igrali.
E sada ti hoces da kaze da je to bilo interesantno a sada kada recimo igra Djokovic posle 20-30 razmena protivnih izlazi na mrezu a Djokovic iz zgloba salje skracenu bekend dijagonalu pored protivnika koji nezna sta ga je snaslo.

Svako vreme ima svoje breme i svoj nacin igranja tenisa, ili bilo kog sporta.

Milan Nis

pre 7 godina

Tenis igrate onoliko koliko vam i protivnik dozvoli.Roger se naigrao tenisa dok nisu stasali Rafa i Novak.E sad,mozda je nekome bilo zanimljivije da okrece enciklopedije i trazi odgovore,danas su vam sa pametnim telefonima sve informacije na dohvat ruke,svet se menja.

moram da kazem

pre 7 godina

objasnite mi, kako mogu da uspore travu??? to nema veze sa zivotom, sta je bilo prosle godine kada je djokovic igrao protiv kevina andersona, covek odservirao najvise asova u istoriji, preko 40, rafa nadal je i 2007 ulazio u finale, mau i isner igrali najduzi mec ikada jer niko nije mogao nikom da uzme servis pre par godina, nije trava usporila,nego su igraci ubrzali, to ljudi ne shvataju, to je bas objasnjavao covek koji odrzava travu na wimbldonu.. od pocetka turnira do dana danasnjeg, trava na turniru se odrzava isto, na istu duzinu se sece, apsolutno identicna priprema se vrsi.. to su samo tripovi i izgovori teoreticara zavere!!

veliki strumf

pre 7 godina

@op A sta je tu epic? To se dogadja relativno cesto - kad god je smec los, kao taj Rodikov, protivnik moze da uzvrati smecom i to se desava (pogledaj na Eurosport-u, stalno pustaju razne atraktivne momente). Sto se leprsavosti Federerove igre tice - lako je tada bilo igrati leprsavo kad su protivnici bili 3 koplja iza njega. Rodik bio PRVI, pa dugo drugi igrac sveta, a od igre imao uglavnom servis i solidan volej. Ljuba bio treci, ej, bez finala GS! Sa pojavom Rafe i Noleta nestade ta leprsavost. Federer je po sopstvenom priznanju u 2014. i 2015. igrao najbolji tenis u zivotu, gazio je sve lagano, dok ne bi dosao do Noleta (2 finala Vimbldona, 1 US open, polufinala u Melburnu, finala na zavrsnom mastersu u Londonu...). Svuda je Rodzer igrao leprsavo, sve je lako pobedjivao, sve osim Novaka!

op

pre 7 godina

Roger Federer - umetnik! Covek koji je od 2004 -2010 igrao vanzemaljski tenis, ta igra nikad vise nece biti vidjena! Naravno sad tu razmene, po 30-40 puta, ali secam se jedan mec 2005 protiv Rodika, koji smecuje Federeru koji ide do izlaza i odgovara smecom a loptica prolazi pored Rodika! Ko ne zna, nek vidi na youtube, epic!!!

Aleksandar

pre 7 godina

Jedna pametna i od Jumka. Salu na stranu. Sva trojica su napravili revoluciju ako cemo iskreno. Federes stilom i hladnokrvnoscu, Nadal snagom i harizmom i naravno Nole mentalnom snagom i tehnikom. Sva trojica u svojoj eri SAVRSENI. Noleta volimo jer je nas ali realno bilo je uzivanje gledati svu trojicu u svojoj brutalnosti.

Jel vam krivo?

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario
(ivana, 24. maj 2016 11:09)

Ženska pamet, pa još iz omšiluka ili kako bi rekla ivana, susjedstva.
Federer je 6 godina stariji od Novaka, pa je taj skor nabijao kada je Novak bio početnik, a sam Federer u zamahu. Sve dok igrači igraju, skor važi. Ono što je razlika je da je Novak U FEDEREROVO VREME, pod potpuno istim uslovima, ZARADIO VIŠE para od Rođe. Plus bolji Novakov skor, susjedi mogu samo da crknu od muke.

Servis-volej, ali samo po potrebi

pre 7 godina

Još uvek nije (niti će) zakonom zabranjeno igrati servis-volej igru.

Ko voli, nek izvoli!

Svako ko pokuša da sa takvom igrom dobije meč, biće ''izbušen'' pasing-šotovima!

Preciznost današnjih najboljih tenisera, naročito iz trka, je prosto ubitačan.

Neka se seti Ljodra svog meča na WB 2010 protiv Novaka, 6-3 6-3 6-3.
Konstantno je igrao servis-volej, toliko agresivno i napadački, a Novak ga je izrešetao pasing-šotovima.

Komentator sa tog meča:
''Pasing šotovi iz snova, forhendi za koje Francuz nema odgovora.''

Svaki sport evoluira, pa i tenis. Nekad se slobodnja bacanja bacala ''babski'', skok u vis preko stomaka, fudbal nije imao ofsajd otd.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Da li je ovo "onaj" Ljodra,onaj štoje...što je bio na dodjeli titule u dvorani Pariza? Mogu zamisliti kako mu je bilo "dosadno".
Pošlo je vrijeme romantike, ovo je vrijeme "paklenih vozača".Srećno Nole!Forza Nole!

Srdjan

pre 7 godina

@moram da kazem

Nisi u pravu. I Federer i Nadal i Novak su prije par godina rekli da su tereni na WB sporiji jer se trava ostavlja par milimetara duza. To mozda obicnim ljudima nista ne znaci i ne vide razliku ali teniseri itekako vide i osjete.

Jole

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21) Vi neutralni navijaci koji navijate za Federera. Eto onda sam i ja neutralni navijac koji obozava noleta, a sto se Rodje tice, jedna lasta ne cini prolece.

Svete

pre 7 godina

Pa koliko se meni cini podloge su i usporene zbog svih tih servisa, kratkih poena, brzih meceva itd, to je bilo dosadno i manje zanimljivo pa je doneta takva odluka. Kako sada moze da bude dosadno kada je tenis na vrhuncu popularnosti ?
Cini mi se da je u finalu Wimbledona 1998 izmedju Samprasa i IVanisevica, prosecna duzina poena bila 1,8 udarca a igrali su punih 5 setova...

Nikki

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!

Vlada

pre 7 godina

Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21)

Pa onda baš i niste nešto neutralni - osim ako pod "neutralni" ne podrazumevate da navijate za Švajcarca

Nebojša

pre 7 godina

Mnogi kažu podloge su iste ali uzmimo Federera za primer i dalje je opasan na Wimbledonu ali godinama bezopasan na RG to ipak znači da nije isto a što se tiče raznovrsne igra pokazao je juče Radek da to i dalje može čak i na sporoj šljaci fenomenalno je kombinovao igru sa osnovne linije i igru na mreži danas podloge možda jesu sporije nego nekad ali reketi su dosta bolji tako da je dobrim serverima teško uzeti servis i na šljaci kamoli na travi našta bi tenis ličio da su podloge brze kao nekad sa ovim reketina to nebi bilo zanimljivo.

cofi008

pre 7 godina

moram da kazem, 24. maj 2016 10:35)
podlogu ne odredjuje sama povrsina..vec ono sto je ispd nje. ispod same povrsine nalazi se 5 slojeva podloge koji su presudni za brzinu

etotako

pre 7 godina

Djokovic je pobedjivao Federera jos sa 20 godina,a nesto ne vidim da Novaka neko i sa 20,21,22,25 razbija.Dimitrov jednom ga dobio i to je to..Raonic npr nikada,Nisikori jednom,a to su jedini teniseri koji kao vrede posle velike cetvorke a mladi su kao,a vec u dobranim godinama su,a sta tek reci za ove 20-21,oni nemaju promil sansi,Tiem donekle. Federer je ne zaboravite uleteo u jedno doba kad su tenis napustili svi jaci igraci,i kad se smenjivali neki po nedelju,dve,tri na broju 1 ATP lista npr.Rios,znali neko mozda vise ko je on,Safin i sl. Krajicek je cak osvojio Vimlbldon,Kosta,korece i slicni Rolan Garos,a bilo je medju prvih pet nekih na nivou Troickog. Ali opet je Nadal poceo da ga dobija cim se pojavio. Novak ce i sa 33-34 godina biti sigurno prvi i zato svi vi pljuvaci Noletai Fedovci mozete samo da zavist jos vise produbite ali nerve cete pogubiti i zdravlje uzalud istrositi.
A Ljodra sto prica to je kao sto je meni u 50 godina U2, Bijelo Dugme,Pizon,Savicevic,Basten,Borg,Platini najaci pevaci,igraci i sl bili. Tkz zal za mladost tj. u moje vreme sve je najbolje bilo.

Srdjan

pre 7 godina

@Jel vam krivo

Pa nisi bas u pravu. Nagradni fond se u poslednjih 5-6 godina mnogo povecao i to je razlog zasto Novak ima vecu zaradu. Kako drugacije to objasniti ako pogledamo da Novak ima 6GS titula manje i 20-ak ATP titula manje... Federer je za prvi GS dobio skoro pa duplo manje para nego Novak za ovogodisnji AO.

samsung

pre 7 godina

istina je sve sto je rekao sto se tice stila igre, nije tako samo u tenisu..u svim sportovima je tako. ne kazem da tako ne treba ali pre su igraci u svim sportovima, svoje nedostatke kao sto je manjak talenta i nedostatak u tehnici nadoknadjuju ludom fizickom formom i kondicijom. nema vise onih fensi poteza u tenisu, mastovitih pokreta u fudbalu, neko ko je kao MJ u basketu, sad imamo zveri koje kucaju sa slobodnjaka, serviraju opusteno preko 200kmh...osim Noleta, on je spoj stare i nove skole sto se moze i videti na terenima

ivana

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario

marko

pre 7 godina

@(Jel vam krivo?, 24. maj 2016 11:32)

Kazes federer je 6god stariji od djokovica, upravu si, sto ne kazes kad djokovic na jedvite jade dobije tog 6god starijeg federera, sto ne kazes onda alo pa taj djokovic u najboljim godinama u najvecoj formi se pati sa 6god starijim federerom ? sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer 6god mladji od novaka ? smjesno za pricat prijatelju moj

djwhite

pre 7 godina

Zamjena teza. Nema to veze sa podlogom. jednostavno danas igrači poput Noleta,rafe,Mareja a i ostalih vrhunskih igrača ne možeš igrati na mreži jer će te zbog sadašnjih uslova (brzine,reketa,tehnike i sl.) uvijek proći na mreži. Tenis od prije 20g je za 50% sporiji nego danas i to je suština. Podloga suštinski nema veze s tim. Šljaka Mobnte Karla i US open hadr podloga su što se tiče brzine nebo i zemlja ali to ovim gore pomenutim igračima ne predstavlja nikakav problem da postižu slične rezultate na obije te podloge (Nole,Rafa,Mari,Vavrinka). Za razliku od njih Fed je počinjao u vrlo drugačijim uslovima tj. tenis je bio sporiji a ubrzavanje istog u svojoj igi sa povećanjem broja godina ne ide.

Henry Chinasky

pre 7 godina

Zar nije Đoković najkompletniji igrač tenisa svih vremena? Kad se čuje još koje mišljenje ljudi koji znaju tenis, izgleda da nije.

Nije nego

pre 7 godina

Kada je Ivanišević igrao na travi onda su se žalili da se premalo igra jer mu nitko nije mogao vratiti servis. Pa su usporavali travu (vjerojatno je stvar do tvrdoće podloge trave) i uveli teže loptice sve sa namjerom da uspore servise. Postalo je teže brzo servirati, a ozljede ramena su postale češće. Pa evo sada su dobili beskonačne izmjene sa osnovne linije. Tako je nekada izgledao ženski tenis pa ljudima nije bilo interesantno za gledat. Sada imamo dvije varijante ženskog tenisa. Sa mškarcima i ženama.

Jumko

pre 7 godina

Zanimljivo da je svaki sport pre bio zanimljiviji i sa vise asova (fudbal, boks, atletika, kosarka, rukomet, plivanje), ali eto jedino tenis jer je Srbin prvi je sada bolji, jaci itd. Smesno!

OK

pre 7 godina

"Kada čovek ode u penziju konačno može da priča šta misli; na žalost, obično malo koga briga šta penzioneri misle i pričaju" - Bill Klinton po odlasku u penziju.

Rocky Balboa

pre 7 godina

Čovjek je u pravu,ako ništa a ono barem da se WB može igrati servis voley igrom,ali i tamo su skratili visinu trave i otežali loptice,nekada specijalisti za zemljane podloge Muster,Bruguera,Kuerten i ostali nisu niti nastupali na WB,danas je doslovce isto na kojoj podlozi igrate,fali različitosti,neću reći da je današnji tenis dosadan ali....

el

pre 7 godina

Citam komentare na ovu temu i na nekim americkim sajtovima. Naravno, zale za zlatnom generacijom Samprasa, Agasija i ostale ekipe i za "americkim" tenisom, kako ga zovu. Odserviras jako, poyrcis ka mrezi i volejom zavrsis poen. Zaista mi jr neverovatno da je to IKOME moglo biti zanimljivo. Jos je neverovatnije da oni bez zezanja i ironije kazu da je danasnji tenis dosadan jer "moras da gradis poen, da budes fizicki spreman, kljuc je znati prebaciti se iz defanzive u ofanzivu...." Najcudnije mi je bilo kada se neko pozalio na tehnicke sposobnosti igraca "npr Djokovic iz zgloba posalje skracenu dijagonalu sa osnivne linije igracu na mrezi i osvoji poen". Zaista mi je tesko da poverujem da neko o takvum stvarima moze da prica u negativnom kontekstu, mada vidim da i ovde ima pacijenata.

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Od sledeće godine sade travu na kojoj će se igrati brže Kvinsu i Vimbldonu, istu onu od pre 10 godina... Hale neće ovo učiniti. Priča se da će isti slučaj biti na USO

Milan

pre 7 godina

Nema veze priča sa terenima. Tereni su unificarani baš da bi bila što veća konkurencija među igračima na svim turnirima. Odgovor zašto nema servis-volej igre leži u pojmu Luxilon. Pročitajte npr. https://sports.vice.com/en_us/article/conspiracy-string-theory-how-new-technology-killed-american-mens-tennis

volej

pre 7 godina

Svaka čast Noletu, ali sve šta je reko je istina. Kad gledaš Noleta ili Mareja, pogledaš prvih par gemova i sve si vidio, možeš slobodno ugasiti tv i kasnije pogledati rezultat. Tenis je postao dosadan i predvidiv. Jako su ga usporili i zato i imamo takvu dominaciju defenzivnih igrača.

op

pre 7 godina

Roger Federer - umetnik! Covek koji je od 2004 -2010 igrao vanzemaljski tenis, ta igra nikad vise nece biti vidjena! Naravno sad tu razmene, po 30-40 puta, ali secam se jedan mec 2005 protiv Rodika, koji smecuje Federeru koji ide do izlaza i odgovara smecom a loptica prolazi pored Rodika! Ko ne zna, nek vidi na youtube, epic!!!

Nikki

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!

ivana

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario

marko

pre 7 godina

@(Jel vam krivo?, 24. maj 2016 11:32)

Kazes federer je 6god stariji od djokovica, upravu si, sto ne kazes kad djokovic na jedvite jade dobije tog 6god starijeg federera, sto ne kazes onda alo pa taj djokovic u najboljim godinama u najvecoj formi se pati sa 6god starijim federerom ? sta bi bilo da su vrsnjaci ? a sta bi tek bilo da je federer 6god mladji od novaka ? smjesno za pricat prijatelju moj

moram da kazem

pre 7 godina

objasnite mi, kako mogu da uspore travu??? to nema veze sa zivotom, sta je bilo prosle godine kada je djokovic igrao protiv kevina andersona, covek odservirao najvise asova u istoriji, preko 40, rafa nadal je i 2007 ulazio u finale, mau i isner igrali najduzi mec ikada jer niko nije mogao nikom da uzme servis pre par godina, nije trava usporila,nego su igraci ubrzali, to ljudi ne shvataju, to je bas objasnjavao covek koji odrzava travu na wimbldonu.. od pocetka turnira do dana danasnjeg, trava na turniru se odrzava isto, na istu duzinu se sece, apsolutno identicna priprema se vrsi.. to su samo tripovi i izgovori teoreticara zavere!!

Henry Chinasky

pre 7 godina

Zar nije Đoković najkompletniji igrač tenisa svih vremena? Kad se čuje još koje mišljenje ljudi koji znaju tenis, izgleda da nije.

Jel vam krivo?

pre 7 godina

pa federer je sa djokovicem do svoje 34godine imao pozivitan skor, do svoje tridesete godine ga je federer vodio u pobjedama 10 razlike, znaci tek nakon sta je federer ugazio duboko u 33. , 34. djokovic je tek onda uspio izjednaciti skor, ispada da je djokovic u 28. godini naucio igrati tenis ? ili je federer samo ostario
(ivana, 24. maj 2016 11:09)

Ženska pamet, pa još iz omšiluka ili kako bi rekla ivana, susjedstva.
Federer je 6 godina stariji od Novaka, pa je taj skor nabijao kada je Novak bio početnik, a sam Federer u zamahu. Sve dok igrači igraju, skor važi. Ono što je razlika je da je Novak U FEDEREROVO VREME, pod potpuno istim uslovima, ZARADIO VIŠE para od Rođe. Plus bolji Novakov skor, susjedi mogu samo da crknu od muke.

Jumko

pre 7 godina

Zanimljivo da je svaki sport pre bio zanimljiviji i sa vise asova (fudbal, boks, atletika, kosarka, rukomet, plivanje), ali eto jedino tenis jer je Srbin prvi je sada bolji, jaci itd. Smesno!

Milan Nis

pre 7 godina

Tenis igrate onoliko koliko vam i protivnik dozvoli.Roger se naigrao tenisa dok nisu stasali Rafa i Novak.E sad,mozda je nekome bilo zanimljivije da okrece enciklopedije i trazi odgovore,danas su vam sa pametnim telefonima sve informacije na dohvat ruke,svet se menja.

veliki strumf

pre 7 godina

@op A sta je tu epic? To se dogadja relativno cesto - kad god je smec los, kao taj Rodikov, protivnik moze da uzvrati smecom i to se desava (pogledaj na Eurosport-u, stalno pustaju razne atraktivne momente). Sto se leprsavosti Federerove igre tice - lako je tada bilo igrati leprsavo kad su protivnici bili 3 koplja iza njega. Rodik bio PRVI, pa dugo drugi igrac sveta, a od igre imao uglavnom servis i solidan volej. Ljuba bio treci, ej, bez finala GS! Sa pojavom Rafe i Noleta nestade ta leprsavost. Federer je po sopstvenom priznanju u 2014. i 2015. igrao najbolji tenis u zivotu, gazio je sve lagano, dok ne bi dosao do Noleta (2 finala Vimbldona, 1 US open, polufinala u Melburnu, finala na zavrsnom mastersu u Londonu...). Svuda je Rodzer igrao leprsavo, sve je lako pobedjivao, sve osim Novaka!

Nije nego

pre 7 godina

Kada je Ivanišević igrao na travi onda su se žalili da se premalo igra jer mu nitko nije mogao vratiti servis. Pa su usporavali travu (vjerojatno je stvar do tvrdoće podloge trave) i uveli teže loptice sve sa namjerom da uspore servise. Postalo je teže brzo servirati, a ozljede ramena su postale češće. Pa evo sada su dobili beskonačne izmjene sa osnovne linije. Tako je nekada izgledao ženski tenis pa ljudima nije bilo interesantno za gledat. Sada imamo dvije varijante ženskog tenisa. Sa mškarcima i ženama.

a s roma nikšić

pre 7 godina

Da li je ovo "onaj" Ljodra,onaj štoje...što je bio na dodjeli titule u dvorani Pariza? Mogu zamisliti kako mu je bilo "dosadno".
Pošlo je vrijeme romantike, ovo je vrijeme "paklenih vozača".Srećno Nole!Forza Nole!

Teniser

pre 7 godina

Tenis nikad nije bio dosadniji za gledanje, ali mnogi u Srbiji to ne znaju jer su poceli da gledaju tenis tek kada se pojavio Djokovic:)
(Milan, 24. maj 2016 10:33
@Milan
Evo ja gledam tenis od vremena Bobe Zivojinovica to znaci pre jedno 30 godina.
Do pre par godina tenis se igrao servis i volej. Znaci Boba sevne servis i trci na mrezu. Poen se zavrsava za 2-3 udarca, tako su svi igrali.
E sada ti hoces da kaze da je to bilo interesantno a sada kada recimo igra Djokovic posle 20-30 razmena protivnih izlazi na mrezu a Djokovic iz zgloba salje skracenu bekend dijagonalu pored protivnika koji nezna sta ga je snaslo.

Svako vreme ima svoje breme i svoj nacin igranja tenisa, ili bilo kog sporta.

Jole

pre 7 godina

Tenis moze komotno da se ukine kad se povuce Federer. Sinonim za ovu igru. Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21) Vi neutralni navijaci koji navijate za Federera. Eto onda sam i ja neutralni navijac koji obozava noleta, a sto se Rodje tice, jedna lasta ne cini prolece.

etotako

pre 7 godina

Djokovic je pobedjivao Federera jos sa 20 godina,a nesto ne vidim da Novaka neko i sa 20,21,22,25 razbija.Dimitrov jednom ga dobio i to je to..Raonic npr nikada,Nisikori jednom,a to su jedini teniseri koji kao vrede posle velike cetvorke a mladi su kao,a vec u dobranim godinama su,a sta tek reci za ove 20-21,oni nemaju promil sansi,Tiem donekle. Federer je ne zaboravite uleteo u jedno doba kad su tenis napustili svi jaci igraci,i kad se smenjivali neki po nedelju,dve,tri na broju 1 ATP lista npr.Rios,znali neko mozda vise ko je on,Safin i sl. Krajicek je cak osvojio Vimlbldon,Kosta,korece i slicni Rolan Garos,a bilo je medju prvih pet nekih na nivou Troickog. Ali opet je Nadal poceo da ga dobija cim se pojavio. Novak ce i sa 33-34 godina biti sigurno prvi i zato svi vi pljuvaci Noletai Fedovci mozete samo da zavist jos vise produbite ali nerve cete pogubiti i zdravlje uzalud istrositi.
A Ljodra sto prica to je kao sto je meni u 50 godina U2, Bijelo Dugme,Pizon,Savicevic,Basten,Borg,Platini najaci pevaci,igraci i sl bili. Tkz zal za mladost tj. u moje vreme sve je najbolje bilo.

Servis-volej, ali samo po potrebi

pre 7 godina

Još uvek nije (niti će) zakonom zabranjeno igrati servis-volej igru.

Ko voli, nek izvoli!

Svako ko pokuša da sa takvom igrom dobije meč, biće ''izbušen'' pasing-šotovima!

Preciznost današnjih najboljih tenisera, naročito iz trka, je prosto ubitačan.

Neka se seti Ljodra svog meča na WB 2010 protiv Novaka, 6-3 6-3 6-3.
Konstantno je igrao servis-volej, toliko agresivno i napadački, a Novak ga je izrešetao pasing-šotovima.

Komentator sa tog meča:
''Pasing šotovi iz snova, forhendi za koje Francuz nema odgovora.''

Svaki sport evoluira, pa i tenis. Nekad se slobodnja bacanja bacala ''babski'', skok u vis preko stomaka, fudbal nije imao ofsajd otd.

Srdjan

pre 7 godina

@Jel vam krivo

Pa nisi bas u pravu. Nagradni fond se u poslednjih 5-6 godina mnogo povecao i to je razlog zasto Novak ima vecu zaradu. Kako drugacije to objasniti ako pogledamo da Novak ima 6GS titula manje i 20-ak ATP titula manje... Federer je za prvi GS dobio skoro pa duplo manje para nego Novak za ovogodisnji AO.

Srdjan

pre 7 godina

Potpuno je u pravu. Federer jeste na samom pocetku igrao servis-volej ali su tereni vremenom sve vise usporavani i onda je primat dobila igra sa osnovne linije. Cak je i AO promijenio podlogu tamo neke 2007. ako se ne varam, sad je plava koja je dosta sporija nego stara zelena (razlike u materijalu bas i ne poznajem, al boje svakako :D ).

Kraljevčanin

pre 7 godina

Uh, šta bih ja dao da sam mogao da odem u penziju u 36-oj godini. Evo i u 42-og bih rado, ali avaj, mora jos da se ceka, 20 i kusur godina! :-(

Rocky Balboa

pre 7 godina

Čovjek je u pravu,ako ništa a ono barem da se WB može igrati servis voley igrom,ali i tamo su skratili visinu trave i otežali loptice,nekada specijalisti za zemljane podloge Muster,Bruguera,Kuerten i ostali nisu niti nastupali na WB,danas je doslovce isto na kojoj podlozi igrate,fali različitosti,neću reći da je današnji tenis dosadan ali....

Vlada

pre 7 godina

Mi neutralni ljubitelji tenisa svakako necemo gledati ovogodisnji Rolan Garos!
(Nikki, 24. maj 2016 11:21)

Pa onda baš i niste nešto neutralni - osim ako pod "neutralni" ne podrazumevate da navijate za Švajcarca

djwhite

pre 7 godina

Zamjena teza. Nema to veze sa podlogom. jednostavno danas igrači poput Noleta,rafe,Mareja a i ostalih vrhunskih igrača ne možeš igrati na mreži jer će te zbog sadašnjih uslova (brzine,reketa,tehnike i sl.) uvijek proći na mreži. Tenis od prije 20g je za 50% sporiji nego danas i to je suština. Podloga suštinski nema veze s tim. Šljaka Mobnte Karla i US open hadr podloga su što se tiče brzine nebo i zemlja ali to ovim gore pomenutim igračima ne predstavlja nikakav problem da postižu slične rezultate na obije te podloge (Nole,Rafa,Mari,Vavrinka). Za razliku od njih Fed je počinjao u vrlo drugačijim uslovima tj. tenis je bio sporiji a ubrzavanje istog u svojoj igi sa povećanjem broja godina ne ide.

volej

pre 7 godina

Svaka čast Noletu, ali sve šta je reko je istina. Kad gledaš Noleta ili Mareja, pogledaš prvih par gemova i sve si vidio, možeš slobodno ugasiti tv i kasnije pogledati rezultat. Tenis je postao dosadan i predvidiv. Jako su ga usporili i zato i imamo takvu dominaciju defenzivnih igrača.

Aleksandar

pre 7 godina

Jedna pametna i od Jumka. Salu na stranu. Sva trojica su napravili revoluciju ako cemo iskreno. Federes stilom i hladnokrvnoscu, Nadal snagom i harizmom i naravno Nole mentalnom snagom i tehnikom. Sva trojica u svojoj eri SAVRSENI. Noleta volimo jer je nas ali realno bilo je uzivanje gledati svu trojicu u svojoj brutalnosti.

samsung

pre 7 godina

istina je sve sto je rekao sto se tice stila igre, nije tako samo u tenisu..u svim sportovima je tako. ne kazem da tako ne treba ali pre su igraci u svim sportovima, svoje nedostatke kao sto je manjak talenta i nedostatak u tehnici nadoknadjuju ludom fizickom formom i kondicijom. nema vise onih fensi poteza u tenisu, mastovitih pokreta u fudbalu, neko ko je kao MJ u basketu, sad imamo zveri koje kucaju sa slobodnjaka, serviraju opusteno preko 200kmh...osim Noleta, on je spoj stare i nove skole sto se moze i videti na terenima

SrbinsonKruso

pre 7 godina

Od sledeće godine sade travu na kojoj će se igrati brže Kvinsu i Vimbldonu, istu onu od pre 10 godina... Hale neće ovo učiniti. Priča se da će isti slučaj biti na USO

Milan

pre 7 godina

Nema veze priča sa terenima. Tereni su unificarani baš da bi bila što veća konkurencija među igračima na svim turnirima. Odgovor zašto nema servis-volej igre leži u pojmu Luxilon. Pročitajte npr. https://sports.vice.com/en_us/article/conspiracy-string-theory-how-new-technology-killed-american-mens-tennis

OK

pre 7 godina

"Kada čovek ode u penziju konačno može da priča šta misli; na žalost, obično malo koga briga šta penzioneri misle i pričaju" - Bill Klinton po odlasku u penziju.

Svete

pre 7 godina

Pa koliko se meni cini podloge su i usporene zbog svih tih servisa, kratkih poena, brzih meceva itd, to je bilo dosadno i manje zanimljivo pa je doneta takva odluka. Kako sada moze da bude dosadno kada je tenis na vrhuncu popularnosti ?
Cini mi se da je u finalu Wimbledona 1998 izmedju Samprasa i IVanisevica, prosecna duzina poena bila 1,8 udarca a igrali su punih 5 setova...

el

pre 7 godina

Citam komentare na ovu temu i na nekim americkim sajtovima. Naravno, zale za zlatnom generacijom Samprasa, Agasija i ostale ekipe i za "americkim" tenisom, kako ga zovu. Odserviras jako, poyrcis ka mrezi i volejom zavrsis poen. Zaista mi jr neverovatno da je to IKOME moglo biti zanimljivo. Jos je neverovatnije da oni bez zezanja i ironije kazu da je danasnji tenis dosadan jer "moras da gradis poen, da budes fizicki spreman, kljuc je znati prebaciti se iz defanzive u ofanzivu...." Najcudnije mi je bilo kada se neko pozalio na tehnicke sposobnosti igraca "npr Djokovic iz zgloba posalje skracenu dijagonalu sa osnivne linije igracu na mrezi i osvoji poen". Zaista mi je tesko da poverujem da neko o takvum stvarima moze da prica u negativnom kontekstu, mada vidim da i ovde ima pacijenata.

Srdjan

pre 7 godina

@moram da kazem

Nisi u pravu. I Federer i Nadal i Novak su prije par godina rekli da su tereni na WB sporiji jer se trava ostavlja par milimetara duza. To mozda obicnim ljudima nista ne znaci i ne vide razliku ali teniseri itekako vide i osjete.

Nebojša

pre 7 godina

Mnogi kažu podloge su iste ali uzmimo Federera za primer i dalje je opasan na Wimbledonu ali godinama bezopasan na RG to ipak znači da nije isto a što se tiče raznovrsne igra pokazao je juče Radek da to i dalje može čak i na sporoj šljaci fenomenalno je kombinovao igru sa osnovne linije i igru na mreži danas podloge možda jesu sporije nego nekad ali reketi su dosta bolji tako da je dobrim serverima teško uzeti servis i na šljaci kamoli na travi našta bi tenis ličio da su podloge brze kao nekad sa ovim reketina to nebi bilo zanimljivo.

cofi008

pre 7 godina

moram da kazem, 24. maj 2016 10:35)
podlogu ne odredjuje sama povrsina..vec ono sto je ispd nje. ispod same povrsine nalazi se 5 slojeva podloge koji su presudni za brzinu