Petak, 20.05.2016.

17:00

Žreb: Novak dobro prošao, Nadalu najteže 'na papiru'

Žreb za Rolan Garos sa uzbuđenjem je čekan uglavnom iz jednog razloga – da se vidi hoće li Đoković i Nadal završiti u istoj polovini žreba.

Izvor: Saša Ozmo

Žreb: Novak dobro prošao, Nadalu najteže 'na papiru' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

vlada logika

pre 7 godina

Zasto ovi strucnjaci koji uporno verglaju da Marej ima najlaksi zreb, to i ne objasne? 1/4 Nisikori, 1/2 Varvinka i za finale No1e ili RN. Mene ne bi iznenadilo da zavrsi vec u 1/4.

Danilo

pre 7 godina

Novak je odlično prošao jer je izbegao Karlovića, koji je u fenomenalnoj formi, strah I trepet na šljaci, a "najbolji reterner svih vremena" od njega gubi 3:1!

Mes que en Club

pre 7 godina

Ali nemojte da se palite,Rafa je ozbiljan protivnik,ako dodju do petog seta bolje je da izgubi,nego da se muci u finalu I da opet zali za sansom

Bora

pre 7 godina

Nadal ima najtezi zreb jer ide na Novaka a potom Novak jer ide na Nadala.Stan nema nikakve sanse a Mari je dobio zreb zivota za osvajanje GS.

Miloš

pre 7 godina

Molim da poašaljete Sašu na RG16 nemate boljeg marketinga nego njega. On je za sve nas ljubitelje tenisa prava jutarnja priča, Još da propusti prvi Novakov RG pa to bi bila nepravda.

mickeyrs

pre 7 godina

Dobar tekst, samo par ispravki - Troicki je nosilac, Dimitrov nije, tako je samo 'Troickom kao nosiCU mogao da zapadne Dimitrov...', nikako 'Troickom kao nosiLAC zapao Dimitrov...' jer to onda implicira da je Dimitrov nosilac koji je zapao Torickom. Sitnica, ali eto - pravda za Viktora! :)

Druga stvar su termini polufinala i četvrtak koji se pominju u komentarima - OBA muška polufinala se igraju u petak, od 13h, tako da je pitanje samo ko će igrati prvo, a ko drugo. Prošle godine je problem nastao jer su polufinala krenula, čini mi se, u 14h (ili čak 15h) pa su Stan i Tsonga odužili svoje prvo, tako da je drugo počelo posle 17h i prekinuto posle 4 duga seta zbog mraka.

Ove godine se nadam da će početi ranije, tj. tačno u 13h (mada ne razumem zašto ne i u 12h kad već moraju istog dana da igraju i nema osvetljenja). Dodati malo kiše i par samo kraćih prekida i eto drame, a drugi meč ode na subotu.

Boris

pre 7 godina

Evo vremenske prognoze za kraj maja i jun u Parizu: http://www.accuweather.com/en/fr/paris/623/june-weather/623?monyr=6/1/2016
Još će se prognoze menjati, naravno, ali sada izgleda da neće kiša prekidati polufinalne mečeve.

krle

pre 7 godina

Da li je moguce da niste poslali Sasu u Pariz?! Njegovi izvestaji,tj."crtice" su mi bili poslastica svake veceri posle zavrsenih meceva.

x

pre 7 godina

"Da mu je sličan žreb upao na Vimbldonu, Endiju Mariju verovatno ne bi bilo prijatno, ovako se čini da je do četvrtfinala miran.
...prva dva kola služiće mu kao jači trening, a potom su mu projektovani rivali Ivo Karlović i Džon Izner."

Sasa, slozio bih se delimicno za Karlovica, ali Izneru je sljaka jaca podloga od trave, ma koliko to cudno zvucalo. Zbog brzine servisa, a potom i riterna, takav tip igraca na travi ne stize da na vreme izadje na mrezu i odigra sevis-volej igru. Setite se samo susreta Iznrera i Nadala pre par godina na RG.

Svete

pre 7 godina

@Space Jam
Cifre sve govore ali treba imati mozga da ukapiras sta govore.
Nadal i RF igrali "samo" 34 puta? I sta ti tu nije jasno!? Nadal i RF bili su na prva dva mesta na svetu zajedno od 2005 do 2011. Znaci da su mogli da se sastaju samo u finalima. Ako neko ne dodje do finala nema susreta. Tako da je i cudno sto su se sastali cak 34 puta. Normalno da se djokovic dosta puta sastajao sa Marejem kad je Marej retko bio na 2 mestu. A sa Nadalom se sastajao najvise od kada je Rafa pao pa se susrecu i u cetvrtfinalima ili polufinalima. I kako je to Federeru lakse kad se sa Nadalom sastao 34 puta a sa Novakom 45 puta? Ko mu to namesta da igra sa njima toliko? Je li mozgu?
Jel namesten WB kad RF igra polufinale sa Marejem a Djokovic sa strasnim Gaskeom!? Ili USO kad Federer u polufinalu ima Vavrinku a Nolence mocnog Cilica? Verovatno je ovo namesteno jer Novak mora protiv Delbonisa i Lopeza da igra, najtezi zreb u istoriji.

Ph

pre 7 godina

Mi neutralani ljubitelji tenisa necemo gledati RG bez Federera. A kad se povuce mogu komotno da gase sport.

(nikki, 20. maj 2016 20:25)

Vidim, neutralnost iskače iz svake reči!

nolerafa

pre 7 godina

Vidim da neki pišu kako će Murray igrati meč polufinala u četvrtak i imati dan odmora više ako prodje u finale.Nije tako jer na RG-u se igraju oba polufinala u petak.Dakle,što se toga tiče nema nikakve prednosti osim naravno činjenice da Novak igra sa Nadalom i da je to samo po sebi fizički i mentalno vrlo težak meč.Pozdrav iz Hrvatske sa željom da Nole osvoji prvi ili Rafa 10-ti naslov,kako god bude bit ću sretan

kvrga

pre 7 godina

bedak da marej dobija najlaksi zreb. do finala ce da stigne svez i onda kad krenu besomucne razmene... ne svidja mi se ovo ni malo. ispade bolje da je federer ostao, da mu malo bar zakuva.
novaku je najgora moguca varijanta, nadal u polufinalu. da je bar u cetvrt, pa da polufinale bude lakse i da bude spreman za finale.. ovako.. bas ruzno. nikakvu prednost ne dobija sto je prvi.

zinzi

pre 7 godina

ma mislim na satnicu, ljudi? koje polufinale se igra pre? zna li se to unapred? recimo novak - nadal 14h, vavrinka - mari 19h ( PETAK). KAPIŠ?

MsK

pre 7 godina

Od komentara da je Novakov žreb odličan....do toga da je žreb totalno nebitan..
Još samo neko da napiše kako Marej suze lije od tuge što Nadal nije u njegovoj polovini – i ugodjaj sa Novakovim „lakim“ žrebom je potpun..

Miljan

pre 7 godina

Prosle godine kad je izgubio finale sam se toliko razocarao da nisam ulazio u vesti o tenisu sve do wimbledona. Sad vidim da je taj poraz bio dobar jer ga je to inspirisalo da joa vise zapne,proradio mu je inat i Novak je posle toga osvojio 3 gs i maltene sve masterse.
Sad je vreme da ga konacno osvoji,ali iako se to ne desi,imace jos 2,3 godine sansu od kojih ce sigurno jednu iskoristiti.
Naravoucenije za sve nas-nikad poraz ne shvataj kao poraz,vec kao nesto dobro iz kojeg treba da izvuces pouke kako bi postigao jos vece ciljeve.

Pozdrav,

Space Jam

pre 7 godina

Otkud lak žreb !? Nole da bi osvojio titulu mora da pobedi jedina dva preostala favorita za osvajanje titule. Sa Endijem bi svakako morao da igra u finalu, ali bar da ne mora da igra u polufinalu sa Nadalom bilo bi mnogo lakše. Imam utisak da se žreb godinam namešta na pojedinim turnirima protiv Novaka a u korist Federera a sada i Marija. Nije nikako u skladu sa teorijom verovatnoće velikih brojeva da su Novak i Nadal, koji su najkraće zajedno na vrhu ATP tura od najbolje trojice (Federer, Nadal, Đokovoć) igrali daleko najviše mečeva do sada - 49, dok su Federer i Nadal igrali samo 34 puta do sada, Federer i Marej samo 25 puta, dok su istovremene Đoković i Marej do sada igrali 33 puta. Cifre sve govore.

šumadinac

pre 7 godina

Čuj dobro !!! Pa Lakše nije moglo, kvalifilkant u drugom kolu haha !!!! Žao mi je što nije naleteo na Tiema da zapuši usta ljubiteljima naduvenka Novaka.

gradinar

pre 7 godina

Žreb je... onako...
Moglo je biti teže npr. da je i Nišikori u Novakovoj četvrtini. A moglo je biti i lakše da je umesto Nadala tu Vavrinka...
Sve u svemu, najteže je Nadalu, a Mareju je najlakše jer su mu samo "penaldžije" na putu, a oni nisu nešto na šljaci.

Milan

pre 7 godina

Vidim da dosta pratis tenis ali promaklo ti je to da se na RG-u oba polufinala igraju isti dan, nije isto kao na AO-u gde se jedan mec igra u cetvrtak a drugi u petak. To sto se desilo Novaku prosle godine je maler a i sam je kriv jer nije dokosurio Mareja posle prva seta i verovatno bi situacija u finalu bila znatno drugacija, ali sta bi bilo kad bi bilo. Ono sto sam zeleo da kazem je da se oba polufinala igraju istog dana tj u petak.

danix

pre 7 godina

Novak ce uzeti ovogodisnji RG mnogo lakse nego sto mislimo.Nakon sto je umoran dosao u MC,u Madrid je dosao odmoran ali van forme i na snagu uzeo pehar,a u Rimu je podigao formu ali se,zbog loseg zreba,umorio i izgubio finale.A u Paris dolazi odmoran i sa solidnom formom za pocetak koju ce dizati iz meca u mec i sve pobijediti.
Rafa,ako i dodje do Novaka,bice umoran,a Mari ce biti negativno iznenadjenje,on je dobro odigrao AO,slabije u IW i Majamiju i MC,pa onda odlicno odigrao u Madridu i Rimu i sada mu dolazi pad forme.
Stan nije u formi,Nisikori je umoran,a od ostalih ne vidim nikoga ko bi mogao ugroziti Novaka.
Srecno care,RG je tvoj,garant.

veliki strumf

pre 7 godina

Jedna od retko pametnih stvari koje je izrekao Vilander jos 2013. godine je ta da je za Novaka bolje da igra protiv Rafe u polufinalu jer Rafa nikad nije izgubio finale RG i tu je najjaci. Te godine su se i sastali u polufinalu, kada je Nole dotakao nec i sam sebe pobedio, a imao je dobijen nec (bilo je 9-7 u 5. setu). Prosle godine ga je Novak dobio u cetvrtfinalu. Ima tu logike. Zato je mozda bolje sto ce se sastati u polufinalu. Ako dodje do tog meca, bice to 50. njihov mec, borba Rafe za desetu titulu a Noleta za prvu. Verujem da bi to bio najgledaniji teniski mec svih vremena!

TESLA

pre 7 godina

Da prodje Stan, da dobro zamori Mareja (ili obrtno). Prethodno igra sa Japancem. A nadam se Djokovicevoj pobedi u 4 seta protiv Nadala. Da bi Nole konacno bio odmorniji takmac u finalu.

Ns

pre 7 godina

Realno. Rafa i Stan imaju nak tezi zadatak,paNole i endi koji ima najblaksi posao i vidjen je u finalu. Stan nece daljevod cetvrtfinala. Rafa ce doci do polufonala kao i Nole. E sad taj mec naj vise prizeljluje endibi to u pet setova da bude kise i da ode u sledeci dan. Novak bi to trebalo da dobije ali kakav je baksuz verovatno ce se desiti sve ovo od malopre sto navedo. Kao da vidim finale Endi odmoran dobija Noleta koji daje sve od sebe ali neide...

Nolo

pre 7 godina

I jope naitesi zdreb za Nola naseg!Numeju zapadnjaci doproste srbinu sto ie naibolji na ceo svet pa mu dadu naiteze nepriatelje na svim utakmicama koie igra!Oni ga mrzu ier on sve ovo radi zbog radi nas i nase srbie i mrzu ga zbog sto nas svi volu zbog njega naseg Nola.Al ne vredi nista srbin ie to osvoice on i rolamga ros i sve druge takmicneja ier ie naibolji i imade srbski i at a oni to nemaiu i ne znaiu kakva ie to moc.zbog radi toga smo mi sebi naibolji u svem na svetu i naiuspesnii.napred nolo srbski sine sve i pobedi pa da slavimo svi mi srbi tvoe pobede! Nolo ie nas nolo ie naibolji napred nolo srbineeee!

skydog

pre 7 godina

Laslo Djere u prvom kolu igra protiv Australijanca Dzordana Tompsona protiv koga ima obe pobede u medjusobnim susretima.Ima lepe sanse da pobedi iako je Tompson bolje rangiran,92.mesto na ATP listi.

Branko

pre 7 godina

O cemu vi ljudi pricate ? Mislite li da Novaka, Rafu, Rogera, Endija, Stena i ostale zanima zrijeb ? Pa ne postaje se najbolji pobjedama nad malim igracima, nego nad velikima. Da bi dosli do titule znaju da moraju da pobjede najvece. O zrijebu razmisljaju samo mali igraci, jer im je cilj da stignu sto dalje, a ne da osvoje titulu.

Sofija

pre 7 godina

Što i naš Nolo ne nosi trakicu na glavi kad je već najbolji , baš bi mu stojalo a dobar je žreb mada uvek može bahnuti neko kao Veseli

anica

pre 7 godina

Zreb je odlican. Plus ima po dan odmora izmedju kola.
Novak ako bude igrao svoj tenis nikakvih problema nece biti...iz meca u mec ce dozirati nivo igre. Ne daj Boze da se ponovi proslogodisnja situacija.
Srecno Nole! Vole te tvoji Srbi!
NAPRED NO12E!

bojan9

pre 7 godina

Ne znam zasto svi pricaju kako Murray ima tezak zreb. Prva dva kola kvalifikanti, zatim sledeca dva kola serveri (Ivo i Isner) protiv kojih je mnogo lakse igrat na sljaci i pitanje dali ce uopste i doci do njega. Jedino Nishikori u 1\4 a sumnjam da ce i Stan doci do zavrsnice s ozbirom kako igra. Murray ce imati ekstra dan odmora pred finale..sve se namestilo da uzme RG ali nadam se da Nole uzima naravno.

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Prognoza za Pariz za sledecu nedelju je kisovito!
Nadajmo se da ce one druge nedelje biti lepse vreme, jer se dan pauze za cas moze istopiti ka kisi!

NI

pre 7 godina

Do kraja karijere Novak ce po mojoj ovako slobodnoj proceti imati 2 Roland Garrosa...
(realan lik, 20. maj 2016 17:07)

Bitno je da osvoji prvi, jer sam ubedjen, da ako ga osvoji, da ce uzeti bar jos 2 puta. Nole je odlican na sljaci, za razliku od Federera koji je Rolan Garos uzeo zbog Soderlinga koji je pobedio Rafu u cetvrtom kolu. Bilo bi lepo da i Nole ima malo srece sto se tice ovog turnira

mister x

pre 7 godina

Da je bilo malo vise sportske srece, Nole je trebao da osvoji prvi Rolan Garos jos 2011., jer je od pocetka sezone mleo sve pred sobom, imao neverovatan niz pobeda do polufinala, tukao Nadala i u Madridu i Rimu, a onda u tom polufinalu protiv Fedeksa, ovaj odigra najbolji mec na Rolan Garosu u karijeri i dobije Noleta rezultatom 3-1. Secam se toga kao da je juce bilo.

Бодлер

pre 7 godina

Није споменуо Ђереа, јер квалификанти још нису добили своје противнике.

dominus

pre 7 godina

Polufunala ženskog singla se igraju četvrtkom, a muškog petkom. Da bi se finala istih igrala subotom (žene) a nedeljom (muškarci), tako da ne znam odakle pojedincima da će neko imati dan više odmora za polufinale. Jedino može biti problem u eventualnom meču Novak v Nadal, da to bude drugo polufinale, pa (nedao Bog) ode u subotu, kao protiv Vavrinke.

gavrilo

pre 7 godina

a zavere? a vatikan? a bbc? NATO?
amerikanci, svajcarci, spanci, britanci???
sinhrano delovanje protiv nasega Novaka?

nista ovaj put a?

e ne verujem dok ne vidim svojim ocima
bice tu ubacivanja klipova u tockove od strane sudija, novinara publike

pazite sta sam vam rekao!!!

Petar

pre 7 godina

Marej do 1/4 finala samo jači treninzi. Tešimo se, ali realno Marej ima ubedljivo najlakši žreb, u odličnoj je formi i logično je da ima veliku, možda najveću pažnju šansu da osvoji RG.
U svakom slučaju, napred Nole i ne daj se.

Bojan

pre 7 godina

Vavrinka nece ni da stigne do Mareja,Nisikori ume da bljesne kao u Rimu ali ume i da igra kao neki pocetnik.Mareju je otvoren put do finala-Zivi bili pa videli.Novak ce biti umoran posle meca sa Nadalom koji igra sve bolhe i bolje.

блејз

pre 7 godina

@аница (лажна)
дај бре имај муд. (или нешто друго пиз.о)па се потпиши својим именом, ако га уопште имаш бедо.....ЈАДНО....

ozil

pre 7 godina

Ozmo jedan si od najboljih novina i tvoji textovi su pravo uzivanje,ali sad imam jednu zamerku. Spomenuo si sve nase,troicki,tipsa,lajovic,a malog Djerea kojem je ovo veliki uspeh sto je usao u glavni zreb nisi...

Sinisa

pre 7 godina

Svake godine govorimo sad ili nikad ali cini mi se da je ovo idealna prilika da Novak konacno osvoji Rolan Garos.Ako to ne uradio ove godine,sledece vec puni 30 godina,tako da sve sto je stariji bice teze,jer je sljaka najzahtjevnija podloga.Da je Novak osvojio RG 2013 godine protiv Nadala kad je bio jako blizu,on bi sada mozda bio dvostruki ili trostruki osvajac Rolan Garosa.Cim se osvoji neki turnir prvi put,posle se igra bez pritiska i sve je mnogo lakse.

anica

pre 7 godina

Kao slucajno opet djokovic dobija najlaksi zreb na GS. Sve se radi samo da se njemu omoguci da osvoji i taj rg nekako iako nije zasluzio to.Federer odustaje,Nadal ce verovatno "slucajno" da se povredi,Mareju je zabranjeno da pobedi. Tenis je unisten

Svete

pre 7 godina

Sto se tice meca Novak-Nadal, svakako da je lakse Novaku da ga dobije u polufinalu nego u eventualnom finalu, zato sto Nadal u toj rundi obicno igra slabije i manji pritisak je prisutan kod Novaka, a i prosle godine ga je dobio u cetvrtfinalu i pre toga u polufinalu je takodje bio najblizi pobedi. Mnogo ce Novaku pomoci proslogodisnja pobeda, iako nije uzeo titulu bar je uradio nesto konkretno i skinuo jednu bedu s vrata, pobedio je Nadala na RG !
Nadal je dobio solidan zreb, Fonjini ne lici na igraca ove godine, Thiem sada igra pa sutra finale i jos 3 meca do eventualnog meca sa Nadalom ko zna na sta ce tu liciti, Tsonga na sljaci isti krompir kao i Berdih tako da je manje vise slican zreb kao i Novakov.
Marej je od nosilaca izvukao Karlovica i posle toga Isnera a obojica vec duze vreme nisu uradili nista konkretno tako da su velike sanse da nece ni igrati sa njima, jedino Benoa Per ima neke teoretske sanse da ugrozi Mareja do cetvrtfinala, velike su sanse da Marej recimo udje u finale a da odigra samo jedan mec protiv top 20 igraca, videcemo...

robin

pre 7 godina

Bez zle namere, ali ovaj deo zreba i ovi protivnici u Novakovom kosturu su na nivou kursadzija. Do Nadala koji ce pretesko do polufinala ovakav zreb Novak nije imao ni na turniru 250 serije. Ako sad ne iskoristi tu povoljnost nikad nece osvojiti R.Garos..

matori

pre 7 godina

sve će biti u redu ako Novak svoj meč sa Rafom završi ( naravno pozitivno) u petak, pa taman i u 5 setova, ali je bitno da se i fizički i psihički odmori pred finale, gde će ga, ako preživi japanca i švajcarca, čekati Endi, koji će verovatno igrati svoje polufinale u četvrtak....
a u nedelju....
idemoooo!

Dzoni Sky Walker

pre 7 godina

Interesantno je kako niko ne spominje Mareja u celoj prici. I nije tacno da nije bitan zreb, prosle godine nije dobio finale delom, zbog kasno zavrsenog polufinalnog meca sa gore pomenutim.

car

pre 7 godina

Nadam se da ce ove godine Novak igrati prvo polufinale. Nekorektno u najmanju ruku je da NO 1 igra drugo polufinale. Najpostenije je da se igra u isto Vreme.

nenad

pre 7 godina

ako novak izadje sa svojim najboljim tenisom, nema protivnika koji bi mogao da ga ugrozi. osim, po mom misljenju, dominik tima. iako je dobio poslednji njihov susret (u majamiju) djokovic nije kontrolisao taj mec. tim je imao 17 brejk lopti, nije realizovao ni jednu(!). neke su masile liniju bukvalno za milimetar. decko (tim) je izrazito agresivan, udara jace od novaka, fenomenlano se krece i nema sta da izgubi. plus, sljaka mu je omiljena podloga.

Gajetano

pre 7 godina

Super zreb za Novaka! Manje-vise setnja do polufinala, a onda Nadal, ako uopste i stigne dotle. Pa Boze moj, u polufinalu jednog Gren slem turnira nema lakih protivnika, nikako. Zreb cine teskim upravo osmina i cetvrtina finala, a tu su Nadal i Marej mnooogo gore prosli.

Vazno je i koja polovina zreba krece prva da igra, a ta ce imati dan vise odmora za finale. To je upravo ono sto je dokusurilo Djokovica u finalu proslogodisnjeg RG. Ako Novakova polovina igra dan ranije, onda i sa te strane Novakove akcije znacajno rastu.

Pozdrav,

danilo

pre 7 godina

Realno, Nole ima odličan žreb jer do Nadala ima samo jača zagrevanja.
Nadal može imati ozbiljne probleme, kao i Endi.
Stenu se sve lepo otvorilo i verovatno mu je žreb najlakši.
Uvek se desi bar jedno iznenađenje, pa da vidimo ko će ovaj put da "pukne". Ja tipujem na Stena, Berdiha i Keia,a ispadanje člana velike trojke , sem možda Nadala protiv Tima, jeste senzacija godine.
A kada dođe do polufinala, onda zaista pobeđuje trenutno najbolji, mada ni svežina nije bez uticaja.
Pobeda Noleta lansira među tri najbolja igrača istoriji i otvara put ka mestu najboljeg zauvek.
Nadal opet u slučaju pobede osvaja 10 RG i 15 GS a to ostavlja navijače bez teksta.
Mariju bi u slučaju pobede samo Australija nedostajala pa da bude u nekoliko igrača koji imaju sva 4 GS i zlato sa OI.
Retko zanimljiv turnir!

RADJEVAC

pre 7 godina

Uz Novaka sam i srcem i dusom. Ali se plasim i njegove psihe na RG jer samo to nije osvojio. Prosle godine nije izgubio od Stanislasa Vavrinke(namerno pisem celo ime jer je ruzno),izgubio je od samog sebe.

Panter

pre 7 godina

Sve je dobro, osim toga što Novak opet igra u petak(verovatno sa Nadalom, i ako dodje do tog meča, biće teška "tuča"), a Marej igra u četvrtak(ne zna se sa kim, jer ja mislim da Vavrinka nema šanse da stigne do polufinala jer nije u formi). Naravno ako favoriti prodju.

Sinisa

pre 7 godina

Svake godine govorimo sad ili nikad ali cini mi se da je ovo idealna prilika da Novak konacno osvoji Rolan Garos.Ako to ne uradio ove godine,sledece vec puni 30 godina,tako da sve sto je stariji bice teze,jer je sljaka najzahtjevnija podloga.Da je Novak osvojio RG 2013 godine protiv Nadala kad je bio jako blizu,on bi sada mozda bio dvostruki ili trostruki osvajac Rolan Garosa.Cim se osvoji neki turnir prvi put,posle se igra bez pritiska i sve je mnogo lakse.

matori

pre 7 godina

sve će biti u redu ako Novak svoj meč sa Rafom završi ( naravno pozitivno) u petak, pa taman i u 5 setova, ali je bitno da se i fizički i psihički odmori pred finale, gde će ga, ako preživi japanca i švajcarca, čekati Endi, koji će verovatno igrati svoje polufinale u četvrtak....
a u nedelju....
idemoooo!

mister x

pre 7 godina

Da je bilo malo vise sportske srece, Nole je trebao da osvoji prvi Rolan Garos jos 2011., jer je od pocetka sezone mleo sve pred sobom, imao neverovatan niz pobeda do polufinala, tukao Nadala i u Madridu i Rimu, a onda u tom polufinalu protiv Fedeksa, ovaj odigra najbolji mec na Rolan Garosu u karijeri i dobije Noleta rezultatom 3-1. Secam se toga kao da je juce bilo.

bojan9

pre 7 godina

Ne znam zasto svi pricaju kako Murray ima tezak zreb. Prva dva kola kvalifikanti, zatim sledeca dva kola serveri (Ivo i Isner) protiv kojih je mnogo lakse igrat na sljaci i pitanje dali ce uopste i doci do njega. Jedino Nishikori u 1\4 a sumnjam da ce i Stan doci do zavrsnice s ozbirom kako igra. Murray ce imati ekstra dan odmora pred finale..sve se namestilo da uzme RG ali nadam se da Nole uzima naravno.

anica

pre 7 godina

Zreb je odlican. Plus ima po dan odmora izmedju kola.
Novak ako bude igrao svoj tenis nikakvih problema nece biti...iz meca u mec ce dozirati nivo igre. Ne daj Boze da se ponovi proslogodisnja situacija.
Srecno Nole! Vole te tvoji Srbi!
NAPRED NO12E!

Gajetano

pre 7 godina

Super zreb za Novaka! Manje-vise setnja do polufinala, a onda Nadal, ako uopste i stigne dotle. Pa Boze moj, u polufinalu jednog Gren slem turnira nema lakih protivnika, nikako. Zreb cine teskim upravo osmina i cetvrtina finala, a tu su Nadal i Marej mnooogo gore prosli.

Vazno je i koja polovina zreba krece prva da igra, a ta ce imati dan vise odmora za finale. To je upravo ono sto je dokusurilo Djokovica u finalu proslogodisnjeg RG. Ako Novakova polovina igra dan ranije, onda i sa te strane Novakove akcije znacajno rastu.

Pozdrav,

ozil

pre 7 godina

Ozmo jedan si od najboljih novina i tvoji textovi su pravo uzivanje,ali sad imam jednu zamerku. Spomenuo si sve nase,troicki,tipsa,lajovic,a malog Djerea kojem je ovo veliki uspeh sto je usao u glavni zreb nisi...

danilo

pre 7 godina

Realno, Nole ima odličan žreb jer do Nadala ima samo jača zagrevanja.
Nadal može imati ozbiljne probleme, kao i Endi.
Stenu se sve lepo otvorilo i verovatno mu je žreb najlakši.
Uvek se desi bar jedno iznenađenje, pa da vidimo ko će ovaj put da "pukne". Ja tipujem na Stena, Berdiha i Keia,a ispadanje člana velike trojke , sem možda Nadala protiv Tima, jeste senzacija godine.
A kada dođe do polufinala, onda zaista pobeđuje trenutno najbolji, mada ni svežina nije bez uticaja.
Pobeda Noleta lansira među tri najbolja igrača istoriji i otvara put ka mestu najboljeg zauvek.
Nadal opet u slučaju pobede osvaja 10 RG i 15 GS a to ostavlja navijače bez teksta.
Mariju bi u slučaju pobede samo Australija nedostajala pa da bude u nekoliko igrača koji imaju sva 4 GS i zlato sa OI.
Retko zanimljiv turnir!

Branko

pre 7 godina

O cemu vi ljudi pricate ? Mislite li da Novaka, Rafu, Rogera, Endija, Stena i ostale zanima zrijeb ? Pa ne postaje se najbolji pobjedama nad malim igracima, nego nad velikima. Da bi dosli do titule znaju da moraju da pobjede najvece. O zrijebu razmisljaju samo mali igraci, jer im je cilj da stignu sto dalje, a ne da osvoje titulu.

veliki strumf

pre 7 godina

Jedna od retko pametnih stvari koje je izrekao Vilander jos 2013. godine je ta da je za Novaka bolje da igra protiv Rafe u polufinalu jer Rafa nikad nije izgubio finale RG i tu je najjaci. Te godine su se i sastali u polufinalu, kada je Nole dotakao nec i sam sebe pobedio, a imao je dobijen nec (bilo je 9-7 u 5. setu). Prosle godine ga je Novak dobio u cetvrtfinalu. Ima tu logike. Zato je mozda bolje sto ce se sastati u polufinalu. Ako dodje do tog meca, bice to 50. njihov mec, borba Rafe za desetu titulu a Noleta za prvu. Verujem da bi to bio najgledaniji teniski mec svih vremena!

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Prognoza za Pariz za sledecu nedelju je kisovito!
Nadajmo se da ce one druge nedelje biti lepse vreme, jer se dan pauze za cas moze istopiti ka kisi!

Petar

pre 7 godina

Marej do 1/4 finala samo jači treninzi. Tešimo se, ali realno Marej ima ubedljivo najlakši žreb, u odličnoj je formi i logično je da ima veliku, možda najveću pažnju šansu da osvoji RG.
U svakom slučaju, napred Nole i ne daj se.

Bojan

pre 7 godina

Vavrinka nece ni da stigne do Mareja,Nisikori ume da bljesne kao u Rimu ali ume i da igra kao neki pocetnik.Mareju je otvoren put do finala-Zivi bili pa videli.Novak ce biti umoran posle meca sa Nadalom koji igra sve bolhe i bolje.

danix

pre 7 godina

Novak ce uzeti ovogodisnji RG mnogo lakse nego sto mislimo.Nakon sto je umoran dosao u MC,u Madrid je dosao odmoran ali van forme i na snagu uzeo pehar,a u Rimu je podigao formu ali se,zbog loseg zreba,umorio i izgubio finale.A u Paris dolazi odmoran i sa solidnom formom za pocetak koju ce dizati iz meca u mec i sve pobijediti.
Rafa,ako i dodje do Novaka,bice umoran,a Mari ce biti negativno iznenadjenje,on je dobro odigrao AO,slabije u IW i Majamiju i MC,pa onda odlicno odigrao u Madridu i Rimu i sada mu dolazi pad forme.
Stan nije u formi,Nisikori je umoran,a od ostalih ne vidim nikoga ko bi mogao ugroziti Novaka.
Srecno care,RG je tvoj,garant.

Ph

pre 7 godina

Mi neutralani ljubitelji tenisa necemo gledati RG bez Federera. A kad se povuce mogu komotno da gase sport.

(nikki, 20. maj 2016 20:25)

Vidim, neutralnost iskače iz svake reči!

Dzoni Sky Walker

pre 7 godina

Interesantno je kako niko ne spominje Mareja u celoj prici. I nije tacno da nije bitan zreb, prosle godine nije dobio finale delom, zbog kasno zavrsenog polufinalnog meca sa gore pomenutim.

car

pre 7 godina

Nadam se da ce ove godine Novak igrati prvo polufinale. Nekorektno u najmanju ruku je da NO 1 igra drugo polufinale. Najpostenije je da se igra u isto Vreme.

Svete

pre 7 godina

Sto se tice meca Novak-Nadal, svakako da je lakse Novaku da ga dobije u polufinalu nego u eventualnom finalu, zato sto Nadal u toj rundi obicno igra slabije i manji pritisak je prisutan kod Novaka, a i prosle godine ga je dobio u cetvrtfinalu i pre toga u polufinalu je takodje bio najblizi pobedi. Mnogo ce Novaku pomoci proslogodisnja pobeda, iako nije uzeo titulu bar je uradio nesto konkretno i skinuo jednu bedu s vrata, pobedio je Nadala na RG !
Nadal je dobio solidan zreb, Fonjini ne lici na igraca ove godine, Thiem sada igra pa sutra finale i jos 3 meca do eventualnog meca sa Nadalom ko zna na sta ce tu liciti, Tsonga na sljaci isti krompir kao i Berdih tako da je manje vise slican zreb kao i Novakov.
Marej je od nosilaca izvukao Karlovica i posle toga Isnera a obojica vec duze vreme nisu uradili nista konkretno tako da su velike sanse da nece ni igrati sa njima, jedino Benoa Per ima neke teoretske sanse da ugrozi Mareja do cetvrtfinala, velike su sanse da Marej recimo udje u finale a da odigra samo jedan mec protiv top 20 igraca, videcemo...

RADJEVAC

pre 7 godina

Uz Novaka sam i srcem i dusom. Ali se plasim i njegove psihe na RG jer samo to nije osvojio. Prosle godine nije izgubio od Stanislasa Vavrinke(namerno pisem celo ime jer je ruzno),izgubio je od samog sebe.

Miljan

pre 7 godina

Prosle godine kad je izgubio finale sam se toliko razocarao da nisam ulazio u vesti o tenisu sve do wimbledona. Sad vidim da je taj poraz bio dobar jer ga je to inspirisalo da joa vise zapne,proradio mu je inat i Novak je posle toga osvojio 3 gs i maltene sve masterse.
Sad je vreme da ga konacno osvoji,ali iako se to ne desi,imace jos 2,3 godine sansu od kojih ce sigurno jednu iskoristiti.
Naravoucenije za sve nas-nikad poraz ne shvataj kao poraz,vec kao nesto dobro iz kojeg treba da izvuces pouke kako bi postigao jos vece ciljeve.

Pozdrav,

Milan

pre 7 godina

Vidim da dosta pratis tenis ali promaklo ti je to da se na RG-u oba polufinala igraju isti dan, nije isto kao na AO-u gde se jedan mec igra u cetvrtak a drugi u petak. To sto se desilo Novaku prosle godine je maler a i sam je kriv jer nije dokosurio Mareja posle prva seta i verovatno bi situacija u finalu bila znatno drugacija, ali sta bi bilo kad bi bilo. Ono sto sam zeleo da kazem je da se oba polufinala igraju istog dana tj u petak.

nenad

pre 7 godina

ako novak izadje sa svojim najboljim tenisom, nema protivnika koji bi mogao da ga ugrozi. osim, po mom misljenju, dominik tima. iako je dobio poslednji njihov susret (u majamiju) djokovic nije kontrolisao taj mec. tim je imao 17 brejk lopti, nije realizovao ni jednu(!). neke su masile liniju bukvalno za milimetar. decko (tim) je izrazito agresivan, udara jace od novaka, fenomenlano se krece i nema sta da izgubi. plus, sljaka mu je omiljena podloga.

nolerafa

pre 7 godina

Vidim da neki pišu kako će Murray igrati meč polufinala u četvrtak i imati dan odmora više ako prodje u finale.Nije tako jer na RG-u se igraju oba polufinala u petak.Dakle,što se toga tiče nema nikakve prednosti osim naravno činjenice da Novak igra sa Nadalom i da je to samo po sebi fizički i mentalno vrlo težak meč.Pozdrav iz Hrvatske sa željom da Nole osvoji prvi ili Rafa 10-ti naslov,kako god bude bit ću sretan

skydog

pre 7 godina

Laslo Djere u prvom kolu igra protiv Australijanca Dzordana Tompsona protiv koga ima obe pobede u medjusobnim susretima.Ima lepe sanse da pobedi iako je Tompson bolje rangiran,92.mesto na ATP listi.

TESLA

pre 7 godina

Da prodje Stan, da dobro zamori Mareja (ili obrtno). Prethodno igra sa Japancem. A nadam se Djokovicevoj pobedi u 4 seta protiv Nadala. Da bi Nole konacno bio odmorniji takmac u finalu.

NI

pre 7 godina

Do kraja karijere Novak ce po mojoj ovako slobodnoj proceti imati 2 Roland Garrosa...
(realan lik, 20. maj 2016 17:07)

Bitno je da osvoji prvi, jer sam ubedjen, da ako ga osvoji, da ce uzeti bar jos 2 puta. Nole je odlican na sljaci, za razliku od Federera koji je Rolan Garos uzeo zbog Soderlinga koji je pobedio Rafu u cetvrtom kolu. Bilo bi lepo da i Nole ima malo srece sto se tice ovog turnira

gradinar

pre 7 godina

Žreb je... onako...
Moglo je biti teže npr. da je i Nišikori u Novakovoj četvrtini. A moglo je biti i lakše da je umesto Nadala tu Vavrinka...
Sve u svemu, najteže je Nadalu, a Mareju je najlakše jer su mu samo "penaldžije" na putu, a oni nisu nešto na šljaci.

dominus

pre 7 godina

Polufunala ženskog singla se igraju četvrtkom, a muškog petkom. Da bi se finala istih igrala subotom (žene) a nedeljom (muškarci), tako da ne znam odakle pojedincima da će neko imati dan više odmora za polufinale. Jedino može biti problem u eventualnom meču Novak v Nadal, da to bude drugo polufinale, pa (nedao Bog) ode u subotu, kao protiv Vavrinke.

Space Jam

pre 7 godina

Otkud lak žreb !? Nole da bi osvojio titulu mora da pobedi jedina dva preostala favorita za osvajanje titule. Sa Endijem bi svakako morao da igra u finalu, ali bar da ne mora da igra u polufinalu sa Nadalom bilo bi mnogo lakše. Imam utisak da se žreb godinam namešta na pojedinim turnirima protiv Novaka a u korist Federera a sada i Marija. Nije nikako u skladu sa teorijom verovatnoće velikih brojeva da su Novak i Nadal, koji su najkraće zajedno na vrhu ATP tura od najbolje trojice (Federer, Nadal, Đokovoć) igrali daleko najviše mečeva do sada - 49, dok su Federer i Nadal igrali samo 34 puta do sada, Federer i Marej samo 25 puta, dok su istovremene Đoković i Marej do sada igrali 33 puta. Cifre sve govore.

gavrilo

pre 7 godina

a zavere? a vatikan? a bbc? NATO?
amerikanci, svajcarci, spanci, britanci???
sinhrano delovanje protiv nasega Novaka?

nista ovaj put a?

e ne verujem dok ne vidim svojim ocima
bice tu ubacivanja klipova u tockove od strane sudija, novinara publike

pazite sta sam vam rekao!!!

блејз

pre 7 godina

@аница (лажна)
дај бре имај муд. (или нешто друго пиз.о)па се потпиши својим именом, ако га уопште имаш бедо.....ЈАДНО....

Nolo

pre 7 godina

I jope naitesi zdreb za Nola naseg!Numeju zapadnjaci doproste srbinu sto ie naibolji na ceo svet pa mu dadu naiteze nepriatelje na svim utakmicama koie igra!Oni ga mrzu ier on sve ovo radi zbog radi nas i nase srbie i mrzu ga zbog sto nas svi volu zbog njega naseg Nola.Al ne vredi nista srbin ie to osvoice on i rolamga ros i sve druge takmicneja ier ie naibolji i imade srbski i at a oni to nemaiu i ne znaiu kakva ie to moc.zbog radi toga smo mi sebi naibolji u svem na svetu i naiuspesnii.napred nolo srbski sine sve i pobedi pa da slavimo svi mi srbi tvoe pobede! Nolo ie nas nolo ie naibolji napred nolo srbineeee!

Miloš

pre 7 godina

Molim da poašaljete Sašu na RG16 nemate boljeg marketinga nego njega. On je za sve nas ljubitelje tenisa prava jutarnja priča, Još da propusti prvi Novakov RG pa to bi bila nepravda.

x

pre 7 godina

"Da mu je sličan žreb upao na Vimbldonu, Endiju Mariju verovatno ne bi bilo prijatno, ovako se čini da je do četvrtfinala miran.
...prva dva kola služiće mu kao jači trening, a potom su mu projektovani rivali Ivo Karlović i Džon Izner."

Sasa, slozio bih se delimicno za Karlovica, ali Izneru je sljaka jaca podloga od trave, ma koliko to cudno zvucalo. Zbog brzine servisa, a potom i riterna, takav tip igraca na travi ne stize da na vreme izadje na mrezu i odigra sevis-volej igru. Setite se samo susreta Iznrera i Nadala pre par godina na RG.

Panter

pre 7 godina

Sve je dobro, osim toga što Novak opet igra u petak(verovatno sa Nadalom, i ako dodje do tog meča, biće teška "tuča"), a Marej igra u četvrtak(ne zna se sa kim, jer ja mislim da Vavrinka nema šanse da stigne do polufinala jer nije u formi). Naravno ako favoriti prodju.

anica

pre 7 godina

Kao slucajno opet djokovic dobija najlaksi zreb na GS. Sve se radi samo da se njemu omoguci da osvoji i taj rg nekako iako nije zasluzio to.Federer odustaje,Nadal ce verovatno "slucajno" da se povredi,Mareju je zabranjeno da pobedi. Tenis je unisten

Бодлер

pre 7 godina

Није споменуо Ђереа, јер квалификанти још нису добили своје противнике.

robin

pre 7 godina

Bez zle namere, ali ovaj deo zreba i ovi protivnici u Novakovom kosturu su na nivou kursadzija. Do Nadala koji ce pretesko do polufinala ovakav zreb Novak nije imao ni na turniru 250 serije. Ako sad ne iskoristi tu povoljnost nikad nece osvojiti R.Garos..

MsK

pre 7 godina

Od komentara da je Novakov žreb odličan....do toga da je žreb totalno nebitan..
Još samo neko da napiše kako Marej suze lije od tuge što Nadal nije u njegovoj polovini – i ugodjaj sa Novakovim „lakim“ žrebom je potpun..

mickeyrs

pre 7 godina

Dobar tekst, samo par ispravki - Troicki je nosilac, Dimitrov nije, tako je samo 'Troickom kao nosiCU mogao da zapadne Dimitrov...', nikako 'Troickom kao nosiLAC zapao Dimitrov...' jer to onda implicira da je Dimitrov nosilac koji je zapao Torickom. Sitnica, ali eto - pravda za Viktora! :)

Druga stvar su termini polufinala i četvrtak koji se pominju u komentarima - OBA muška polufinala se igraju u petak, od 13h, tako da je pitanje samo ko će igrati prvo, a ko drugo. Prošle godine je problem nastao jer su polufinala krenula, čini mi se, u 14h (ili čak 15h) pa su Stan i Tsonga odužili svoje prvo, tako da je drugo počelo posle 17h i prekinuto posle 4 duga seta zbog mraka.

Ove godine se nadam da će početi ranije, tj. tačno u 13h (mada ne razumem zašto ne i u 12h kad već moraju istog dana da igraju i nema osvetljenja). Dodati malo kiše i par samo kraćih prekida i eto drame, a drugi meč ode na subotu.

Boris

pre 7 godina

Evo vremenske prognoze za kraj maja i jun u Parizu: http://www.accuweather.com/en/fr/paris/623/june-weather/623?monyr=6/1/2016
Još će se prognoze menjati, naravno, ali sada izgleda da neće kiša prekidati polufinalne mečeve.

kvrga

pre 7 godina

bedak da marej dobija najlaksi zreb. do finala ce da stigne svez i onda kad krenu besomucne razmene... ne svidja mi se ovo ni malo. ispade bolje da je federer ostao, da mu malo bar zakuva.
novaku je najgora moguca varijanta, nadal u polufinalu. da je bar u cetvrt, pa da polufinale bude lakse i da bude spreman za finale.. ovako.. bas ruzno. nikakvu prednost ne dobija sto je prvi.

Bora

pre 7 godina

Nadal ima najtezi zreb jer ide na Novaka a potom Novak jer ide na Nadala.Stan nema nikakve sanse a Mari je dobio zreb zivota za osvajanje GS.

šumadinac

pre 7 godina

Čuj dobro !!! Pa Lakše nije moglo, kvalifilkant u drugom kolu haha !!!! Žao mi je što nije naleteo na Tiema da zapuši usta ljubiteljima naduvenka Novaka.

Svete

pre 7 godina

@Space Jam
Cifre sve govore ali treba imati mozga da ukapiras sta govore.
Nadal i RF igrali "samo" 34 puta? I sta ti tu nije jasno!? Nadal i RF bili su na prva dva mesta na svetu zajedno od 2005 do 2011. Znaci da su mogli da se sastaju samo u finalima. Ako neko ne dodje do finala nema susreta. Tako da je i cudno sto su se sastali cak 34 puta. Normalno da se djokovic dosta puta sastajao sa Marejem kad je Marej retko bio na 2 mestu. A sa Nadalom se sastajao najvise od kada je Rafa pao pa se susrecu i u cetvrtfinalima ili polufinalima. I kako je to Federeru lakse kad se sa Nadalom sastao 34 puta a sa Novakom 45 puta? Ko mu to namesta da igra sa njima toliko? Je li mozgu?
Jel namesten WB kad RF igra polufinale sa Marejem a Djokovic sa strasnim Gaskeom!? Ili USO kad Federer u polufinalu ima Vavrinku a Nolence mocnog Cilica? Verovatno je ovo namesteno jer Novak mora protiv Delbonisa i Lopeza da igra, najtezi zreb u istoriji.

krle

pre 7 godina

Da li je moguce da niste poslali Sasu u Pariz?! Njegovi izvestaji,tj."crtice" su mi bili poslastica svake veceri posle zavrsenih meceva.

zinzi

pre 7 godina

ma mislim na satnicu, ljudi? koje polufinale se igra pre? zna li se to unapred? recimo novak - nadal 14h, vavrinka - mari 19h ( PETAK). KAPIŠ?

Ns

pre 7 godina

Realno. Rafa i Stan imaju nak tezi zadatak,paNole i endi koji ima najblaksi posao i vidjen je u finalu. Stan nece daljevod cetvrtfinala. Rafa ce doci do polufonala kao i Nole. E sad taj mec naj vise prizeljluje endibi to u pet setova da bude kise i da ode u sledeci dan. Novak bi to trebalo da dobije ali kakav je baksuz verovatno ce se desiti sve ovo od malopre sto navedo. Kao da vidim finale Endi odmoran dobija Noleta koji daje sve od sebe ali neide...

vlada logika

pre 7 godina

Zasto ovi strucnjaci koji uporno verglaju da Marej ima najlaksi zreb, to i ne objasne? 1/4 Nisikori, 1/2 Varvinka i za finale No1e ili RN. Mene ne bi iznenadilo da zavrsi vec u 1/4.

Mes que en Club

pre 7 godina

Ali nemojte da se palite,Rafa je ozbiljan protivnik,ako dodju do petog seta bolje je da izgubi,nego da se muci u finalu I da opet zali za sansom

Danilo

pre 7 godina

Novak je odlično prošao jer je izbegao Karlovića, koji je u fenomenalnoj formi, strah I trepet na šljaci, a "najbolji reterner svih vremena" od njega gubi 3:1!

Sofija

pre 7 godina

Što i naš Nolo ne nosi trakicu na glavi kad je već najbolji , baš bi mu stojalo a dobar je žreb mada uvek može bahnuti neko kao Veseli

anica

pre 7 godina

Kao slucajno opet djokovic dobija najlaksi zreb na GS. Sve se radi samo da se njemu omoguci da osvoji i taj rg nekako iako nije zasluzio to.Federer odustaje,Nadal ce verovatno "slucajno" da se povredi,Mareju je zabranjeno da pobedi. Tenis je unisten

šumadinac

pre 7 godina

Čuj dobro !!! Pa Lakše nije moglo, kvalifilkant u drugom kolu haha !!!! Žao mi je što nije naleteo na Tiema da zapuši usta ljubiteljima naduvenka Novaka.

nenad

pre 7 godina

ako novak izadje sa svojim najboljim tenisom, nema protivnika koji bi mogao da ga ugrozi. osim, po mom misljenju, dominik tima. iako je dobio poslednji njihov susret (u majamiju) djokovic nije kontrolisao taj mec. tim je imao 17 brejk lopti, nije realizovao ni jednu(!). neke su masile liniju bukvalno za milimetar. decko (tim) je izrazito agresivan, udara jace od novaka, fenomenlano se krece i nema sta da izgubi. plus, sljaka mu je omiljena podloga.

gavrilo

pre 7 godina

a zavere? a vatikan? a bbc? NATO?
amerikanci, svajcarci, spanci, britanci???
sinhrano delovanje protiv nasega Novaka?

nista ovaj put a?

e ne verujem dok ne vidim svojim ocima
bice tu ubacivanja klipova u tockove od strane sudija, novinara publike

pazite sta sam vam rekao!!!

robin

pre 7 godina

Bez zle namere, ali ovaj deo zreba i ovi protivnici u Novakovom kosturu su na nivou kursadzija. Do Nadala koji ce pretesko do polufinala ovakav zreb Novak nije imao ni na turniru 250 serije. Ako sad ne iskoristi tu povoljnost nikad nece osvojiti R.Garos..

Svete

pre 7 godina

@Space Jam
Cifre sve govore ali treba imati mozga da ukapiras sta govore.
Nadal i RF igrali "samo" 34 puta? I sta ti tu nije jasno!? Nadal i RF bili su na prva dva mesta na svetu zajedno od 2005 do 2011. Znaci da su mogli da se sastaju samo u finalima. Ako neko ne dodje do finala nema susreta. Tako da je i cudno sto su se sastali cak 34 puta. Normalno da se djokovic dosta puta sastajao sa Marejem kad je Marej retko bio na 2 mestu. A sa Nadalom se sastajao najvise od kada je Rafa pao pa se susrecu i u cetvrtfinalima ili polufinalima. I kako je to Federeru lakse kad se sa Nadalom sastao 34 puta a sa Novakom 45 puta? Ko mu to namesta da igra sa njima toliko? Je li mozgu?
Jel namesten WB kad RF igra polufinale sa Marejem a Djokovic sa strasnim Gaskeom!? Ili USO kad Federer u polufinalu ima Vavrinku a Nolence mocnog Cilica? Verovatno je ovo namesteno jer Novak mora protiv Delbonisa i Lopeza da igra, najtezi zreb u istoriji.

Sofija

pre 7 godina

Što i naš Nolo ne nosi trakicu na glavi kad je već najbolji , baš bi mu stojalo a dobar je žreb mada uvek može bahnuti neko kao Veseli

Nolo

pre 7 godina

I jope naitesi zdreb za Nola naseg!Numeju zapadnjaci doproste srbinu sto ie naibolji na ceo svet pa mu dadu naiteze nepriatelje na svim utakmicama koie igra!Oni ga mrzu ier on sve ovo radi zbog radi nas i nase srbie i mrzu ga zbog sto nas svi volu zbog njega naseg Nola.Al ne vredi nista srbin ie to osvoice on i rolamga ros i sve druge takmicneja ier ie naibolji i imade srbski i at a oni to nemaiu i ne znaiu kakva ie to moc.zbog radi toga smo mi sebi naibolji u svem na svetu i naiuspesnii.napred nolo srbski sine sve i pobedi pa da slavimo svi mi srbi tvoe pobede! Nolo ie nas nolo ie naibolji napred nolo srbineeee!

Ns

pre 7 godina

Realno. Rafa i Stan imaju nak tezi zadatak,paNole i endi koji ima najblaksi posao i vidjen je u finalu. Stan nece daljevod cetvrtfinala. Rafa ce doci do polufonala kao i Nole. E sad taj mec naj vise prizeljluje endibi to u pet setova da bude kise i da ode u sledeci dan. Novak bi to trebalo da dobije ali kakav je baksuz verovatno ce se desiti sve ovo od malopre sto navedo. Kao da vidim finale Endi odmoran dobija Noleta koji daje sve od sebe ali neide...

Branko

pre 7 godina

O cemu vi ljudi pricate ? Mislite li da Novaka, Rafu, Rogera, Endija, Stena i ostale zanima zrijeb ? Pa ne postaje se najbolji pobjedama nad malim igracima, nego nad velikima. Da bi dosli do titule znaju da moraju da pobjede najvece. O zrijebu razmisljaju samo mali igraci, jer im je cilj da stignu sto dalje, a ne da osvoje titulu.

Sinisa

pre 7 godina

Svake godine govorimo sad ili nikad ali cini mi se da je ovo idealna prilika da Novak konacno osvoji Rolan Garos.Ako to ne uradio ove godine,sledece vec puni 30 godina,tako da sve sto je stariji bice teze,jer je sljaka najzahtjevnija podloga.Da je Novak osvojio RG 2013 godine protiv Nadala kad je bio jako blizu,on bi sada mozda bio dvostruki ili trostruki osvajac Rolan Garosa.Cim se osvoji neki turnir prvi put,posle se igra bez pritiska i sve je mnogo lakse.

Space Jam

pre 7 godina

Otkud lak žreb !? Nole da bi osvojio titulu mora da pobedi jedina dva preostala favorita za osvajanje titule. Sa Endijem bi svakako morao da igra u finalu, ali bar da ne mora da igra u polufinalu sa Nadalom bilo bi mnogo lakše. Imam utisak da se žreb godinam namešta na pojedinim turnirima protiv Novaka a u korist Federera a sada i Marija. Nije nikako u skladu sa teorijom verovatnoće velikih brojeva da su Novak i Nadal, koji su najkraće zajedno na vrhu ATP tura od najbolje trojice (Federer, Nadal, Đokovoć) igrali daleko najviše mečeva do sada - 49, dok su Federer i Nadal igrali samo 34 puta do sada, Federer i Marej samo 25 puta, dok su istovremene Đoković i Marej do sada igrali 33 puta. Cifre sve govore.

Panter

pre 7 godina

Sve je dobro, osim toga što Novak opet igra u petak(verovatno sa Nadalom, i ako dodje do tog meča, biće teška "tuča"), a Marej igra u četvrtak(ne zna se sa kim, jer ja mislim da Vavrinka nema šanse da stigne do polufinala jer nije u formi). Naravno ako favoriti prodju.

Mes que en Club

pre 7 godina

Ali nemojte da se palite,Rafa je ozbiljan protivnik,ako dodju do petog seta bolje je da izgubi,nego da se muci u finalu I da opet zali za sansom

Bojan

pre 7 godina

Vavrinka nece ni da stigne do Mareja,Nisikori ume da bljesne kao u Rimu ali ume i da igra kao neki pocetnik.Mareju je otvoren put do finala-Zivi bili pa videli.Novak ce biti umoran posle meca sa Nadalom koji igra sve bolhe i bolje.

bojan9

pre 7 godina

Ne znam zasto svi pricaju kako Murray ima tezak zreb. Prva dva kola kvalifikanti, zatim sledeca dva kola serveri (Ivo i Isner) protiv kojih je mnogo lakse igrat na sljaci i pitanje dali ce uopste i doci do njega. Jedino Nishikori u 1\4 a sumnjam da ce i Stan doci do zavrsnice s ozbirom kako igra. Murray ce imati ekstra dan odmora pred finale..sve se namestilo da uzme RG ali nadam se da Nole uzima naravno.

MsK

pre 7 godina

Od komentara da je Novakov žreb odličan....do toga da je žreb totalno nebitan..
Još samo neko da napiše kako Marej suze lije od tuge što Nadal nije u njegovoj polovini – i ugodjaj sa Novakovim „lakim“ žrebom je potpun..

Gajetano

pre 7 godina

Super zreb za Novaka! Manje-vise setnja do polufinala, a onda Nadal, ako uopste i stigne dotle. Pa Boze moj, u polufinalu jednog Gren slem turnira nema lakih protivnika, nikako. Zreb cine teskim upravo osmina i cetvrtina finala, a tu su Nadal i Marej mnooogo gore prosli.

Vazno je i koja polovina zreba krece prva da igra, a ta ce imati dan vise odmora za finale. To je upravo ono sto je dokusurilo Djokovica u finalu proslogodisnjeg RG. Ako Novakova polovina igra dan ranije, onda i sa te strane Novakove akcije znacajno rastu.

Pozdrav,

danix

pre 7 godina

Novak ce uzeti ovogodisnji RG mnogo lakse nego sto mislimo.Nakon sto je umoran dosao u MC,u Madrid je dosao odmoran ali van forme i na snagu uzeo pehar,a u Rimu je podigao formu ali se,zbog loseg zreba,umorio i izgubio finale.A u Paris dolazi odmoran i sa solidnom formom za pocetak koju ce dizati iz meca u mec i sve pobijediti.
Rafa,ako i dodje do Novaka,bice umoran,a Mari ce biti negativno iznenadjenje,on je dobro odigrao AO,slabije u IW i Majamiju i MC,pa onda odlicno odigrao u Madridu i Rimu i sada mu dolazi pad forme.
Stan nije u formi,Nisikori je umoran,a od ostalih ne vidim nikoga ko bi mogao ugroziti Novaka.
Srecno care,RG je tvoj,garant.

matori

pre 7 godina

sve će biti u redu ako Novak svoj meč sa Rafom završi ( naravno pozitivno) u petak, pa taman i u 5 setova, ali je bitno da se i fizički i psihički odmori pred finale, gde će ga, ako preživi japanca i švajcarca, čekati Endi, koji će verovatno igrati svoje polufinale u četvrtak....
a u nedelju....
idemoooo!

kvrga

pre 7 godina

bedak da marej dobija najlaksi zreb. do finala ce da stigne svez i onda kad krenu besomucne razmene... ne svidja mi se ovo ni malo. ispade bolje da je federer ostao, da mu malo bar zakuva.
novaku je najgora moguca varijanta, nadal u polufinalu. da je bar u cetvrt, pa da polufinale bude lakse i da bude spreman za finale.. ovako.. bas ruzno. nikakvu prednost ne dobija sto je prvi.

RADJEVAC

pre 7 godina

Uz Novaka sam i srcem i dusom. Ali se plasim i njegove psihe na RG jer samo to nije osvojio. Prosle godine nije izgubio od Stanislasa Vavrinke(namerno pisem celo ime jer je ruzno),izgubio je od samog sebe.

Petar

pre 7 godina

Marej do 1/4 finala samo jači treninzi. Tešimo se, ali realno Marej ima ubedljivo najlakši žreb, u odličnoj je formi i logično je da ima veliku, možda najveću pažnju šansu da osvoji RG.
U svakom slučaju, napred Nole i ne daj se.

mister x

pre 7 godina

Da je bilo malo vise sportske srece, Nole je trebao da osvoji prvi Rolan Garos jos 2011., jer je od pocetka sezone mleo sve pred sobom, imao neverovatan niz pobeda do polufinala, tukao Nadala i u Madridu i Rimu, a onda u tom polufinalu protiv Fedeksa, ovaj odigra najbolji mec na Rolan Garosu u karijeri i dobije Noleta rezultatom 3-1. Secam se toga kao da je juce bilo.

Danilo

pre 7 godina

Novak je odlično prošao jer je izbegao Karlovića, koji je u fenomenalnoj formi, strah I trepet na šljaci, a "najbolji reterner svih vremena" od njega gubi 3:1!

veliki strumf

pre 7 godina

Jedna od retko pametnih stvari koje je izrekao Vilander jos 2013. godine je ta da je za Novaka bolje da igra protiv Rafe u polufinalu jer Rafa nikad nije izgubio finale RG i tu je najjaci. Te godine su se i sastali u polufinalu, kada je Nole dotakao nec i sam sebe pobedio, a imao je dobijen nec (bilo je 9-7 u 5. setu). Prosle godine ga je Novak dobio u cetvrtfinalu. Ima tu logike. Zato je mozda bolje sto ce se sastati u polufinalu. Ako dodje do tog meca, bice to 50. njihov mec, borba Rafe za desetu titulu a Noleta za prvu. Verujem da bi to bio najgledaniji teniski mec svih vremena!

anica

pre 7 godina

Zreb je odlican. Plus ima po dan odmora izmedju kola.
Novak ako bude igrao svoj tenis nikakvih problema nece biti...iz meca u mec ce dozirati nivo igre. Ne daj Boze da se ponovi proslogodisnja situacija.
Srecno Nole! Vole te tvoji Srbi!
NAPRED NO12E!

Svete

pre 7 godina

Sto se tice meca Novak-Nadal, svakako da je lakse Novaku da ga dobije u polufinalu nego u eventualnom finalu, zato sto Nadal u toj rundi obicno igra slabije i manji pritisak je prisutan kod Novaka, a i prosle godine ga je dobio u cetvrtfinalu i pre toga u polufinalu je takodje bio najblizi pobedi. Mnogo ce Novaku pomoci proslogodisnja pobeda, iako nije uzeo titulu bar je uradio nesto konkretno i skinuo jednu bedu s vrata, pobedio je Nadala na RG !
Nadal je dobio solidan zreb, Fonjini ne lici na igraca ove godine, Thiem sada igra pa sutra finale i jos 3 meca do eventualnog meca sa Nadalom ko zna na sta ce tu liciti, Tsonga na sljaci isti krompir kao i Berdih tako da je manje vise slican zreb kao i Novakov.
Marej je od nosilaca izvukao Karlovica i posle toga Isnera a obojica vec duze vreme nisu uradili nista konkretno tako da su velike sanse da nece ni igrati sa njima, jedino Benoa Per ima neke teoretske sanse da ugrozi Mareja do cetvrtfinala, velike su sanse da Marej recimo udje u finale a da odigra samo jedan mec protiv top 20 igraca, videcemo...

ozil

pre 7 godina

Ozmo jedan si od najboljih novina i tvoji textovi su pravo uzivanje,ali sad imam jednu zamerku. Spomenuo si sve nase,troicki,tipsa,lajovic,a malog Djerea kojem je ovo veliki uspeh sto je usao u glavni zreb nisi...

vlada logika

pre 7 godina

Zasto ovi strucnjaci koji uporno verglaju da Marej ima najlaksi zreb, to i ne objasne? 1/4 Nisikori, 1/2 Varvinka i za finale No1e ili RN. Mene ne bi iznenadilo da zavrsi vec u 1/4.

danilo

pre 7 godina

Realno, Nole ima odličan žreb jer do Nadala ima samo jača zagrevanja.
Nadal može imati ozbiljne probleme, kao i Endi.
Stenu se sve lepo otvorilo i verovatno mu je žreb najlakši.
Uvek se desi bar jedno iznenađenje, pa da vidimo ko će ovaj put da "pukne". Ja tipujem na Stena, Berdiha i Keia,a ispadanje člana velike trojke , sem možda Nadala protiv Tima, jeste senzacija godine.
A kada dođe do polufinala, onda zaista pobeđuje trenutno najbolji, mada ni svežina nije bez uticaja.
Pobeda Noleta lansira među tri najbolja igrača istoriji i otvara put ka mestu najboljeg zauvek.
Nadal opet u slučaju pobede osvaja 10 RG i 15 GS a to ostavlja navijače bez teksta.
Mariju bi u slučaju pobede samo Australija nedostajala pa da bude u nekoliko igrača koji imaju sva 4 GS i zlato sa OI.
Retko zanimljiv turnir!

car

pre 7 godina

Nadam se da ce ove godine Novak igrati prvo polufinale. Nekorektno u najmanju ruku je da NO 1 igra drugo polufinale. Najpostenije je da se igra u isto Vreme.

Dzoni Sky Walker

pre 7 godina

Interesantno je kako niko ne spominje Mareja u celoj prici. I nije tacno da nije bitan zreb, prosle godine nije dobio finale delom, zbog kasno zavrsenog polufinalnog meca sa gore pomenutim.

NI

pre 7 godina

Do kraja karijere Novak ce po mojoj ovako slobodnoj proceti imati 2 Roland Garrosa...
(realan lik, 20. maj 2016 17:07)

Bitno je da osvoji prvi, jer sam ubedjen, da ako ga osvoji, da ce uzeti bar jos 2 puta. Nole je odlican na sljaci, za razliku od Federera koji je Rolan Garos uzeo zbog Soderlinga koji je pobedio Rafu u cetvrtom kolu. Bilo bi lepo da i Nole ima malo srece sto se tice ovog turnira

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Prognoza za Pariz za sledecu nedelju je kisovito!
Nadajmo se da ce one druge nedelje biti lepse vreme, jer se dan pauze za cas moze istopiti ka kisi!

Milan

pre 7 godina

Vidim da dosta pratis tenis ali promaklo ti je to da se na RG-u oba polufinala igraju isti dan, nije isto kao na AO-u gde se jedan mec igra u cetvrtak a drugi u petak. To sto se desilo Novaku prosle godine je maler a i sam je kriv jer nije dokosurio Mareja posle prva seta i verovatno bi situacija u finalu bila znatno drugacija, ali sta bi bilo kad bi bilo. Ono sto sam zeleo da kazem je da se oba polufinala igraju istog dana tj u petak.

Miljan

pre 7 godina

Prosle godine kad je izgubio finale sam se toliko razocarao da nisam ulazio u vesti o tenisu sve do wimbledona. Sad vidim da je taj poraz bio dobar jer ga je to inspirisalo da joa vise zapne,proradio mu je inat i Novak je posle toga osvojio 3 gs i maltene sve masterse.
Sad je vreme da ga konacno osvoji,ali iako se to ne desi,imace jos 2,3 godine sansu od kojih ce sigurno jednu iskoristiti.
Naravoucenije za sve nas-nikad poraz ne shvataj kao poraz,vec kao nesto dobro iz kojeg treba da izvuces pouke kako bi postigao jos vece ciljeve.

Pozdrav,

zinzi

pre 7 godina

ma mislim na satnicu, ljudi? koje polufinale se igra pre? zna li se to unapred? recimo novak - nadal 14h, vavrinka - mari 19h ( PETAK). KAPIŠ?

skydog

pre 7 godina

Laslo Djere u prvom kolu igra protiv Australijanca Dzordana Tompsona protiv koga ima obe pobede u medjusobnim susretima.Ima lepe sanse da pobedi iako je Tompson bolje rangiran,92.mesto na ATP listi.

gradinar

pre 7 godina

Žreb je... onako...
Moglo je biti teže npr. da je i Nišikori u Novakovoj četvrtini. A moglo je biti i lakše da je umesto Nadala tu Vavrinka...
Sve u svemu, najteže je Nadalu, a Mareju je najlakše jer su mu samo "penaldžije" na putu, a oni nisu nešto na šljaci.

x

pre 7 godina

"Da mu je sličan žreb upao na Vimbldonu, Endiju Mariju verovatno ne bi bilo prijatno, ovako se čini da je do četvrtfinala miran.
...prva dva kola služiće mu kao jači trening, a potom su mu projektovani rivali Ivo Karlović i Džon Izner."

Sasa, slozio bih se delimicno za Karlovica, ali Izneru je sljaka jaca podloga od trave, ma koliko to cudno zvucalo. Zbog brzine servisa, a potom i riterna, takav tip igraca na travi ne stize da na vreme izadje na mrezu i odigra sevis-volej igru. Setite se samo susreta Iznrera i Nadala pre par godina na RG.

TESLA

pre 7 godina

Da prodje Stan, da dobro zamori Mareja (ili obrtno). Prethodno igra sa Japancem. A nadam se Djokovicevoj pobedi u 4 seta protiv Nadala. Da bi Nole konacno bio odmorniji takmac u finalu.

Бодлер

pre 7 godina

Није споменуо Ђереа, јер квалификанти још нису добили своје противнике.

Ph

pre 7 godina

Mi neutralani ljubitelji tenisa necemo gledati RG bez Federera. A kad se povuce mogu komotno da gase sport.

(nikki, 20. maj 2016 20:25)

Vidim, neutralnost iskače iz svake reči!

krle

pre 7 godina

Da li je moguce da niste poslali Sasu u Pariz?! Njegovi izvestaji,tj."crtice" su mi bili poslastica svake veceri posle zavrsenih meceva.

Bora

pre 7 godina

Nadal ima najtezi zreb jer ide na Novaka a potom Novak jer ide na Nadala.Stan nema nikakve sanse a Mari je dobio zreb zivota za osvajanje GS.

блејз

pre 7 godina

@аница (лажна)
дај бре имај муд. (или нешто друго пиз.о)па се потпиши својим именом, ако га уопште имаш бедо.....ЈАДНО....

mickeyrs

pre 7 godina

Dobar tekst, samo par ispravki - Troicki je nosilac, Dimitrov nije, tako je samo 'Troickom kao nosiCU mogao da zapadne Dimitrov...', nikako 'Troickom kao nosiLAC zapao Dimitrov...' jer to onda implicira da je Dimitrov nosilac koji je zapao Torickom. Sitnica, ali eto - pravda za Viktora! :)

Druga stvar su termini polufinala i četvrtak koji se pominju u komentarima - OBA muška polufinala se igraju u petak, od 13h, tako da je pitanje samo ko će igrati prvo, a ko drugo. Prošle godine je problem nastao jer su polufinala krenula, čini mi se, u 14h (ili čak 15h) pa su Stan i Tsonga odužili svoje prvo, tako da je drugo počelo posle 17h i prekinuto posle 4 duga seta zbog mraka.

Ove godine se nadam da će početi ranije, tj. tačno u 13h (mada ne razumem zašto ne i u 12h kad već moraju istog dana da igraju i nema osvetljenja). Dodati malo kiše i par samo kraćih prekida i eto drame, a drugi meč ode na subotu.

Miloš

pre 7 godina

Molim da poašaljete Sašu na RG16 nemate boljeg marketinga nego njega. On je za sve nas ljubitelje tenisa prava jutarnja priča, Još da propusti prvi Novakov RG pa to bi bila nepravda.

dominus

pre 7 godina

Polufunala ženskog singla se igraju četvrtkom, a muškog petkom. Da bi se finala istih igrala subotom (žene) a nedeljom (muškarci), tako da ne znam odakle pojedincima da će neko imati dan više odmora za polufinale. Jedino može biti problem u eventualnom meču Novak v Nadal, da to bude drugo polufinale, pa (nedao Bog) ode u subotu, kao protiv Vavrinke.

nolerafa

pre 7 godina

Vidim da neki pišu kako će Murray igrati meč polufinala u četvrtak i imati dan odmora više ako prodje u finale.Nije tako jer na RG-u se igraju oba polufinala u petak.Dakle,što se toga tiče nema nikakve prednosti osim naravno činjenice da Novak igra sa Nadalom i da je to samo po sebi fizički i mentalno vrlo težak meč.Pozdrav iz Hrvatske sa željom da Nole osvoji prvi ili Rafa 10-ti naslov,kako god bude bit ću sretan

Boris

pre 7 godina

Evo vremenske prognoze za kraj maja i jun u Parizu: http://www.accuweather.com/en/fr/paris/623/june-weather/623?monyr=6/1/2016
Još će se prognoze menjati, naravno, ali sada izgleda da neće kiša prekidati polufinalne mečeve.