Četvrtak, 19.05.2016.

10:30

Novak, Rafa, Endi, Stan: Početne pozicije pred Rolan Garos

Odavno jedan Gren slem turnir nije imao toliku specifičnu težinu kao predstojeći Rolan Garos.

Izvor: Saša Ozmo

Novak, Rafa, Endi, Stan: Poèetne pozicije pred Rolan Garos IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Dragutin

pre 7 godina

Ja mislim da neće biti nekih iznenađenja u žrebu.
Novak će u svojoj polovini imati Vavrenku, Nišikorija, Berdiha i zapašće mu verovatno Gofan i Tiem; dok će Marej kao drugi nosilac imati Nadala, Federera, Congu... i td.
S' tim što ako Federer odustane olakšaće Endiju put do finala.
Možda Federer nije na šljaci jak, ali psihički se ispraznite posle pobede nad njim, ako uopšte i pobedite.
Ne treba zaboraviti tenisere koji mogu da iznenade uvek ove najbolje, pre svega Novaka i Mareja, kao što su Monfils, Dimitrov, Raonić Anderson, Kirgijos... svi oni mogu da se povampire. Držimo palčeve Novaku sutra na izvlačenju protivnika.

Maki

pre 7 godina

@Stara Skola

Hahahahah pa Nadal i Federer ih imaju odavno. Vidi se da pratis tenis od 2011. Pre nego sto lupis botovski komentar, informisi se malo. Prijatan dan

Stara Skola

pre 7 godina

Niko nigde ne pominje da ako Novak osvoji RG biće vlasnik sva 4 GS-a !!! Svi pominju kalendarski slem, a nisam siguran koliko je igrača u open eri uspelo i na ovaj način da ih sve "drži u vlasništvu" !

Branko

pre 7 godina

Necu mnogo da komentarisem oko RG-sa samo znam jedno. Na kraju turnira Nole ce visoko uzdici pobednicki trofej i uposte nije vazno ko ce da dobije posluzavnik.
Branko (Teniser) iz Amerike

Petar

pre 7 godina

Konačno pristojne slike našeg asa koje ga predstavljaju kako zaslužuje, gde se vidi atletska figura zapeta i napeta ko zatezna sajla...to su slike koje opravdavaju njegovo zasluženo mesto na listi najvećih...Ne zamerite mi, ali onaj Marej ili Mari, ako neko više voli, je presmešan u svakoj pozi...

realo

pre 7 godina

Mnogo toga zavisi od zreba. Generalno, konkurencija je jaca nego prosle godine 50%. Nadal je na oko 70-80% starog Rafe, Marej nikad bolji na zemlji, Nisikori neprijatan, Vavrinka velika enigma, Tim moze da slomi kicmu nekim favoritima.
Ako se nakrkaju Nadal i Vavrinka u cetvrtfinalu i polufinalu, nema leba protiv Mareja u finalu. Ako Marej ide na Nadala, moze da bude setnja do pehara

Stara kuka

pre 7 godina

Ako je sportske pravde, Novak ce uzeti RG, Atletiko LS a kosarkaska reprezentacija Srbije ce se plasirati na OI u Rio.
Posto je tema tenis eto da prokomentarisem samo RG i Novaka.
Neko je lepo rekao, posle Nadala najbolji sljaker. Nesrecno izgubljeno ono cuveno polufinale protiv Nadala kada se Nole zakucao u mrezu, pa jos jedno izgubljeno finale od Nadala kada je Nole vodio 1:0 u setovima. Prosle godine je Djokovic kao prvi nosilac imao ubedljivo najtezi zreb i bio preumoran, bez odmora igrao finale.
Kada je Nadal bio na vrhuncu svoje forme, na sljaci ga je jedino Novak pobedjivao i bio blizu 2,3 puta na RG. Naravno Soderling se desio jednom.
Sve u svemu srecno Nole brate!

Riki

pre 7 godina

@ (Simke, 19. maj 2016 13:26)

Marej je pet puta bolji i opasniji od Nisikorija kao i dosta drugih igraca. Loptica na šljaci daleko najviše odskače ako nisi znao.

BeKo

pre 7 godina

Nedelja na prvom mestu ATP

1. Switzerland Roger Federer 302
2. United States Pete Sampras 286
3. Czechoslovakia Ivan Lendl 270
4. United States Jimmy Connors 268
5. Serbia Novak Djokovic 199

Broj GS

1. Switzerland Roger Federer 17
2. United States Pete Sampras 14
Spain Rafael Nadal 14
4. Sweden Björn Borg 11
Serbia Novak Djokovic 11

Broj osvojenih turnira

1. United States Jimmy Connors 109
2. Czechoslovakia Ivan Lendl 94
3. Switzerland Roger Federer 88
4. United States John McEnroe 77
5. Australia Rod Laver 74
6. Spain Rafael Nadal 69
7. Sweden Björn Borg 64
United States Pete Sampras 64
Serbia Novak Djokovic 64

Nolo ima još da igra da bi bio najbolji.Trenutno je po ovim(po meni najbitnijim parametrima)ušao među prvih pet.Čak i da ne osvoji nikad RG a bude imao više GS i nedelja na prvom mestu od Rodžera biće najbolji ikad.

Srećno

isterivac hejtera

pre 7 godina

RG je na pragu. Hejteri su uzeli godisnji odmor I spremni su da seju mrznju. to je njihova dusevna hrana.
Oduzmite im vetar iz jedara! Ignorisite ih! ne padajte na provokacije! ne dajte im minuse!
Ne radi se ovde o "slobodi misljenja", "drugacijem razmisljanju"! ko prati ove komentare vec neko vreme, zna o kakvim provokatorima se radi. njihova radost je - provokacija!

oglo

pre 7 godina

nisikori nema snage za svih 7 meceva tim i monfils takodje. rafa je jos labav stanimal ce tesko i do cetvrtfinala. nazalost nole ce morati marvija da pobedi u finjalu. jedino ako se neki od njih ne ispacerise u prvih par meceva.

Liston

pre 7 godina

Ako favoriti igraju na sadašnjem nivou, Đoković je glavni favorit pa Nadal i Marej. Ako Nadal popravi forhend i bude na njemu konstantan, on će biti glavni favorit. Usv. slučaju mislim da su Nole i Nadal za korak ispred ostalih. Obojica imaju neverovatan motiv, a i kvaliteniji su od ostalih. Marej je sjajan, ali njih dvojica su mnogo veliki šampioni. I tri seta su to...

Krug

pre 7 godina

Nek samo bude kao na Australian Open koji je citav odigran uz nevjerovatnu koncentraciju a posebno protiv Federera i Marija. Samo nek odradi po tom receptu i nema da brinemo.

ford

pre 7 godina

Ozmo kao i sto nas je navikao-majstorski!Gde se 'krio' ovaj covek prethodnih godina,sa ne kazem decenija..!?Analiza komplet na mestu,ali misljenja sam da iz nabrojane grupe jedino Vavrinka trenutno nema sta da trazi na RG-u,a moje misljenje je daleko od merodavnog..!Sta god,kako god,idemo Novace!I ponavljam se stalno i nastavicu to da radim,za mene si NAJBOLJI u svakom slucaju!!!

nolemanijakinja

pre 7 godina

Ovaj RG će biti zanimljiviji nego desetak prethodnih. Pošto mislim da će se Federer povući, ostaju još trojica - četvorica momaka koji mogu da osvoje turnir. Naravno, volela bih da Novak trijumfuje po prvi put. Hoće li uspeti? Ne znam. Ali, uspeo ili ne, ja ću i dalje navijati za njega. Ono što sigurno znam, Novak će dati sve od sebe da osvoji turnir. Meni je to dovoljno. Šaljem mu pozitivne misli.
Novače, ostvari svoje snove! Zaslužio si!

anica

pre 7 godina

Koliko minusa covece, iskrena sam i sto mi lupate minuse ako kazem da je Nadal uspesniji na sljaci od Novaka...koliko kompleksa.
Napred Nole, verujem u tebe!

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Zreb i odvijanje turnira ce da odluci pobednika, kao i prosle godine.
Nadajmo se da ce ove godine Novak imati vise srece na ovom planu!

Cockney Cole

pre 7 godina

Bravo Sasa, samo tako napred.
Wawrinka nece ni do 1/4 finala proci jer je u uzasnoj formi. Nishikori i Murray najveca pretnja Novaku.

poznavalac

pre 7 godina

Sa Novakove strane zreba ocekujem igrace poput Simona,Monfilsa,Gofana,Nisikorija,Vavrinku pre nego li stigne do Nadala ili Mareja...naravno da voljom zreba nece igrati protiv igraca sa drugacijim stilom igre gde je potrosnja energije manja poput Raonica,Soka,Berdiha,Dimitrova...jer na taktici zreba iz Rima treba maksimalno otezati Novakov put do GS,samo sto u ovom slucaju postoji pauza od jednog dana izmedju meceva pa to dosta kvari planove.Ovoga puta razlika izmedju Novakove igre i ostale konkurencije je na drasticnom nivou,titula ne bi smela biti pod znakom pitanja.

Simke

pre 7 godina

Za Novaka je samo pitanje da li je u Rimu ispraznio sve negativno iz sebe jer je bio neobično živčan. Problem će biti ako nastavi sa tim u Parizu. To ga dekoncentriše i troši nepotrebno energiju.
Nadam se da je sve bila tenzija zbog RG a ne neki privatni problem.

Marej po meni još nije psihički stasao za treći GS. Zvuči smešno jer je osvojio Rim i igra sve bolje, ali setite se da nije osvojio Slem skoro 4 godine, od US Opena 2012!

Nadal bez obzira u kakvoj je formi, uz činjenicu da je za celu deceniju na RG izgubio samo dva puta; on ima sedam poraza za redom od Novaka. Tako da je moguće da će i ovde biti sličan ishod ako dođe do duela. Biće to tesan meč ali će presuditi ta serija Novaka od sedam uzastopnih pobeda.

Po meni Nišikori je najopasniji posle Novaka. Brz je ekstremno, a na šljaci loptica slabo odskače pa njemu koji je nizak dolazi tačno u visini kukova, dok recimo Novaku u meču sa njim dolazi niže, samim tim mora da bunari forhende u bekende i brže se umara.
Zato je i imao težak meč sa njim u Rimu. Da ne pričamo o bekend paraleli Japanca koja je sve bolja. Nišikori ume da pobedi Novaka i na GS - USOpen 2014.
I ako ih žreb razdvoji ja finale vidim Đoković - Nišikori.

Nebojša

pre 7 godina

Odličan tekst jedva čekam žreb sutra nisam od onih koji veruju u nameštanje ali ponekad bude sumnjivo nadam se da ovaj neće biti sumnjiv i da će Novak imati i malo sreće najbolji žreb je onaj sa umerenim protivnicima koji će mu zadržati fokus i oštrinu ali bez preteranog iznurivanja u ranim rundama.

sinisa

pre 7 godina

Oce li mi neko reci kakva je ovo misterija oko Federea,je li on odustao ili ceka da vidi kakav ce biti zrijeb ne bi li zabiberio i otezao posao Novaku,pa da onda odustane.

Ivan

pre 7 godina

@Don Kihot: Novak ne moze da ide na Murray-a pre finala, iz prostog razloga sto se nalaze na suprotnim krajevima zreba. Ukoliko Nadal zapadne Britancu, bice to sigurno tezak mec za obojicu i mogao bi dobro da ih potrosi do finala.

Po meni Wawrinka, Nishikiri, Thiem i mladi Australijanac nose kljuc pobednika. Kome zapadne vise njih do polu finala, taj ce se vise potrositi, jer ne ocekujem od njih da se poklone Novaku, Nadalu i Murray-u, bez 3 ipo sata igre.

Iskreno, nadam se da ce Novaka da zapadnu Federer i Stanimal. Oni mi trenutno deluju kao najlaksi zalogaj od napadaca iz senke koji mogu da ga zapadnu u drugoj nedelji takmicenja.

A ako bih mogao da Murray-u pozelim tezak zreb kao kaznu za setnju kroz Rim, onda bi karma trebala da mu dodeli Goffina u 3. kolu, Thiema u 4. kolu, Nishikori-a u cetvrtfinalu i Nadala u polu finalu.

Nadalu u tom slucaju zelim Beluccia u 4. kolu, Wawrinku u cetvrtfinalu i Murraya u polufinalu.

U tom slucaju, ko god drugi Novaku da dodje sa druge strane, bice to setnja do finala bez izgubljenog seta.

sasa jokic

pre 7 godina

Po meni, Rafa igra bolje nego predhodnih godina, ali ni blizu najboljih.
Endi je dobio Noketa u finalu Rima, ali budimo iskreni, sa najlaksim zrebom u istoriji tenisa i protiv iscrpljenog Noleta, koji je plus imao "jabuku" na clanku.
Tako da kao i uvek, sve zavisi od Noletove forme i svezine. Mislim da ce ove godine "probiti led".

Teniski strucnjak

pre 7 godina

Do kada vise taj Nadal? Od momka nije ostalo nista, ne svrstavajte ga vise u neke favorite, ne priicajte vise o njemu i ne ocekujte vise nista od njega. To je samo bleda senka nekad nekada najboljeg tenisera, zarobljena u staroj slavi.

Bg

pre 7 godina

''ali uslovi u Madridu najviše se razlikuju u odnosu na Rolan Garos, tako da je srpskom teniseru bilo potrebno još mečeva na šljaci. ''

Ne, ovdašnji stručnjaci kažu da je trebalo da izgubi još od Belučija da bi se spremio za RG.

'' Jedini razlog za brigu jeste Novakova nervoza tokom cele sedmice u Rimu. ''

Opet grešiš, to je sve gluma, po ovdašnjim stručnjacima Novak nije bio nervozan samo je malko više pokazivao emocije...
*
Hvala ti na ovom tekstu Sale, malko da se osveste Nolobotovi, ali i ovi pljuvači Novaka.
Ide se iz krajnosti u krajnost, tako da je ovaj REALAN pogled koji ti imaš i te kako dobrodošao.

Boris

pre 7 godina

Kao neko kao dugo već prati tenis, mnogo pre Novaka, mogu samo da kažem da su analize koje pravi Saša Ozmo najozbiljnije i lepim osećajem za trenutnu formu igrača. Čitam puno i stranih komentara i analiza i da je Saša neki Anglosaksonac bio bi globalno poznat. Posebno cenim što ne dozvoljava da to što je Novak naš sunarodnik utiče na njegove analize.

Millan.

pre 7 godina

Nole osvaja RG namerno je oborio formu i sa 50% snage osvojio Madrid a Rim je odigrao čisto reda radi pa dokle dogura,RG ove godine lagano ide noletu!

Predo

pre 7 godina

Also dakle, počinje. Po svemu bi trebalo da je Novak opterećeniji Rolan Garosom ove godine nego prošle, ali sam Novak i razvoj situacije je doprineo da nije. Prvo, njemu obično treba vremena da se navikne na neku poziciju. Tako je bilo sa top 3 pozicijom, pa mu je trebalo neko vreme nakon prvog GS-a, pa onda se malo mučio i nakon prve godine na poziciji 1. Sada je to sve postalo normalno, a normalno je i da je prvi favorit na Rolan Garosu, nakon godina u senci Nadala.
Zatim, ja da sam Novakov trener, bio bih prezadovoljan nakon Madrida i Rima. Jedna titula i jedno finale sa ne baš sjajnom formom, pogotovo Rim, koji je poslužio kao odlična kondiciona priprema. Uz to sve, bez neke naznake povrede. Znači, ovih 7 dana treba iskoristiti za relaksaciju, nešto malo trčkaranja, rada na servisu, returnu i skraćivanju poena, sa naglaskom da RG dočeka svež i željan igre. Sasvim dovoljno vremena, još ako prva dva kola ne budu protiv nekog potencijalno opasnog.
Prošle godine je sve "brujalo" od toga da NOvak osvaja, a ove godine se priča i o Nadalu, Mareju Vavrinki, što je sjajno. Neće Vavrinka da odigra tako rasterećeno kao prošle godine, vrlo moguće je da Marej sagori, a Nadalu još fali malo brzine u nogama i snage u levoj ruci, mada je najbolji od 2013.

Mare

pre 7 godina

Skroz je realno ocekivati najtezi moguci zreb po Novaka sutra,posto sa Marijem ne moze da se sretne pre finala a Federer je koliko ja znam odustao, ocekujem u njegovoj polovini zreba bar Nadala i Nisikorija, a ne bi me iznenadilo da nekim cudom i Vavrinka zaluta u Novakovu polovinu.

danilo

pre 7 godina

Posle Ozma, nema baš mnogo mesta za komentare.
Ipak hrabro pišem da , po meni, ove godine Sten nema ozbiljne šanse. Čovek je stariji godinu dana, manje gladan trofeja, a i skoro je nemoguće odigrati na istom nivou kao prošle godine.
U zavisnosti od žreba, videćemo sutra ko je glavna preperka i na kom stepeniku. Rafa vidim kao veću prepreku jer ovo je njegov teren i ponovo igra na visokom nivou.
Ipak, sve zavisi od Noleta jer Nole na vrhuncu nema ovde protivnika od kojeg može da izgubi.

matematičar

pre 7 godina

Odlična analiza, pravi Saša Ozmo, to je to.

Dodao bih da mi se čini, a možda grešim, da mislim da je Marejeva psiha (a ja sam samo analitičar-amater), takva da ga dosadašnji uspesi na šljaci ove godine mogu dodatno sputati, umesto da mu budu vetar u leđa. Tako i sama pobeda nad Đokovićem, koja mu može biti opterećenje, a ne rasterećenje. Videćemo.

Osim već pomenutih bitnih igrača na RG, napravio bih malu analizu još jednog "favorita iz senke", već pomenutog Saše Ozma :-)

Puno me raduje njegova nova "šljaka", a kao posmatrač mogu samo da kažem ovo: voleo bih da ovaj sport mogu ili da umem da gledam očima SaŠe Ozma.

Gledamo isto, on vidi više:
- kao da čitam prevod literarnog remek dela, a SO ga čita u originalu
- kao da gledam remek delo filmske umetnosti, SO sluša, a ja čitam titlove

Isto gledamo, različito vidimo. Dok gledam meč, sve je 2D, kada pročitam Sašinu analizu, postaje 3D :-)

Hvala i pozdrav!

Mare,NS

pre 7 godina

Odlicna analiza,mada bih ja Vavrinku otpisao,jer ove godine nista nije pokazao na sljaci.
Samo bih dodao da se na RG igraju dva odvojena turnira.
Prva nedelja je veoma bitna i najvaznije je proci sa sto manje utroska energije.
Mora se biti brutalno efikasan i zadrzati sto je manje moguce na terenu,bez obzira na dane pauze.
Druge nedelje pocinje `normalan` turnir,tj. 1/8 finala.
E,tu vec nastaju problemi u zavisnosti od srece na zrebanju.
Provedeno vreme na terenu se akumulira i uzima svoj danak u samoj zavrsnici.
Dokazi za to postoje,videli smo prosle godine neocekivan poraz Novaka u finalu,istina,Stan jeste odigrao mec zivota,ali pitanje je da li bi bio u prilici da ga odigra sa svezim Novakom,pri cemu mislim i na mentalnu iscrpljenost posle meceva sa Nadalom i Endijem.
Uostalom,i Rim je odlican primer.
Jasno je da je Marej iskoristio svoju svezinu i pobednik je bio poznat pre nego sto je mec poceo,jer se na ovako visokom nivou svaki nedostatak protivnika max. koristi.
Zreb cemo uskoro saznati,ali on nam nista nece reci,jer ne znaci da ce se zrebani protivnici i sresti.
Zato,IDEMOOO,mec po mec,pa sta bude!

Milan Nis

pre 7 godina

Znamo da Marej ne moze pre finala,ostalo i nije toliko bitno.Ne samo zbog pobede u Rimu,Marej ima dozu stabilnosti koju nikada nije ima o karijeri.E sad znajuci njegovu glavu,sve to moze u sekundi da se rasprsi.
Srecno Nole!Nis ceka RG!

dado

pre 7 godina

Ovo smo svi čekali! Ozmo kralju, jedva čekamo tvoje tekstove, a daj Bože da oborimo sajt komentarima posle finala :)
Filmski Grad ceka 12tu!

Milan Nis

pre 7 godina

Znamo da Marej ne moze pre finala,ostalo i nije toliko bitno.Ne samo zbog pobede u Rimu,Marej ima dozu stabilnosti koju nikada nije ima o karijeri.E sad znajuci njegovu glavu,sve to moze u sekundi da se rasprsi.
Srecno Nole!Nis ceka RG!

Predo

pre 7 godina

Also dakle, počinje. Po svemu bi trebalo da je Novak opterećeniji Rolan Garosom ove godine nego prošle, ali sam Novak i razvoj situacije je doprineo da nije. Prvo, njemu obično treba vremena da se navikne na neku poziciju. Tako je bilo sa top 3 pozicijom, pa mu je trebalo neko vreme nakon prvog GS-a, pa onda se malo mučio i nakon prve godine na poziciji 1. Sada je to sve postalo normalno, a normalno je i da je prvi favorit na Rolan Garosu, nakon godina u senci Nadala.
Zatim, ja da sam Novakov trener, bio bih prezadovoljan nakon Madrida i Rima. Jedna titula i jedno finale sa ne baš sjajnom formom, pogotovo Rim, koji je poslužio kao odlična kondiciona priprema. Uz to sve, bez neke naznake povrede. Znači, ovih 7 dana treba iskoristiti za relaksaciju, nešto malo trčkaranja, rada na servisu, returnu i skraćivanju poena, sa naglaskom da RG dočeka svež i željan igre. Sasvim dovoljno vremena, još ako prva dva kola ne budu protiv nekog potencijalno opasnog.
Prošle godine je sve "brujalo" od toga da NOvak osvaja, a ove godine se priča i o Nadalu, Mareju Vavrinki, što je sjajno. Neće Vavrinka da odigra tako rasterećeno kao prošle godine, vrlo moguće je da Marej sagori, a Nadalu još fali malo brzine u nogama i snage u levoj ruci, mada je najbolji od 2013.

matematičar

pre 7 godina

Odlična analiza, pravi Saša Ozmo, to je to.

Dodao bih da mi se čini, a možda grešim, da mislim da je Marejeva psiha (a ja sam samo analitičar-amater), takva da ga dosadašnji uspesi na šljaci ove godine mogu dodatno sputati, umesto da mu budu vetar u leđa. Tako i sama pobeda nad Đokovićem, koja mu može biti opterećenje, a ne rasterećenje. Videćemo.

Osim već pomenutih bitnih igrača na RG, napravio bih malu analizu još jednog "favorita iz senke", već pomenutog Saše Ozma :-)

Puno me raduje njegova nova "šljaka", a kao posmatrač mogu samo da kažem ovo: voleo bih da ovaj sport mogu ili da umem da gledam očima SaŠe Ozma.

Gledamo isto, on vidi više:
- kao da čitam prevod literarnog remek dela, a SO ga čita u originalu
- kao da gledam remek delo filmske umetnosti, SO sluša, a ja čitam titlove

Isto gledamo, različito vidimo. Dok gledam meč, sve je 2D, kada pročitam Sašinu analizu, postaje 3D :-)

Hvala i pozdrav!

Ivan

pre 7 godina

@Don Kihot: Novak ne moze da ide na Murray-a pre finala, iz prostog razloga sto se nalaze na suprotnim krajevima zreba. Ukoliko Nadal zapadne Britancu, bice to sigurno tezak mec za obojicu i mogao bi dobro da ih potrosi do finala.

Po meni Wawrinka, Nishikiri, Thiem i mladi Australijanac nose kljuc pobednika. Kome zapadne vise njih do polu finala, taj ce se vise potrositi, jer ne ocekujem od njih da se poklone Novaku, Nadalu i Murray-u, bez 3 ipo sata igre.

Iskreno, nadam se da ce Novaka da zapadnu Federer i Stanimal. Oni mi trenutno deluju kao najlaksi zalogaj od napadaca iz senke koji mogu da ga zapadnu u drugoj nedelji takmicenja.

A ako bih mogao da Murray-u pozelim tezak zreb kao kaznu za setnju kroz Rim, onda bi karma trebala da mu dodeli Goffina u 3. kolu, Thiema u 4. kolu, Nishikori-a u cetvrtfinalu i Nadala u polu finalu.

Nadalu u tom slucaju zelim Beluccia u 4. kolu, Wawrinku u cetvrtfinalu i Murraya u polufinalu.

U tom slucaju, ko god drugi Novaku da dodje sa druge strane, bice to setnja do finala bez izgubljenog seta.

Mare,NS

pre 7 godina

Odlicna analiza,mada bih ja Vavrinku otpisao,jer ove godine nista nije pokazao na sljaci.
Samo bih dodao da se na RG igraju dva odvojena turnira.
Prva nedelja je veoma bitna i najvaznije je proci sa sto manje utroska energije.
Mora se biti brutalno efikasan i zadrzati sto je manje moguce na terenu,bez obzira na dane pauze.
Druge nedelje pocinje `normalan` turnir,tj. 1/8 finala.
E,tu vec nastaju problemi u zavisnosti od srece na zrebanju.
Provedeno vreme na terenu se akumulira i uzima svoj danak u samoj zavrsnici.
Dokazi za to postoje,videli smo prosle godine neocekivan poraz Novaka u finalu,istina,Stan jeste odigrao mec zivota,ali pitanje je da li bi bio u prilici da ga odigra sa svezim Novakom,pri cemu mislim i na mentalnu iscrpljenost posle meceva sa Nadalom i Endijem.
Uostalom,i Rim je odlican primer.
Jasno je da je Marej iskoristio svoju svezinu i pobednik je bio poznat pre nego sto je mec poceo,jer se na ovako visokom nivou svaki nedostatak protivnika max. koristi.
Zreb cemo uskoro saznati,ali on nam nista nece reci,jer ne znaci da ce se zrebani protivnici i sresti.
Zato,IDEMOOO,mec po mec,pa sta bude!

Krug

pre 7 godina

Nek samo bude kao na Australian Open koji je citav odigran uz nevjerovatnu koncentraciju a posebno protiv Federera i Marija. Samo nek odradi po tom receptu i nema da brinemo.

Millan.

pre 7 godina

Nole osvaja RG namerno je oborio formu i sa 50% snage osvojio Madrid a Rim je odigrao čisto reda radi pa dokle dogura,RG ove godine lagano ide noletu!

sasa jokic

pre 7 godina

Po meni, Rafa igra bolje nego predhodnih godina, ali ni blizu najboljih.
Endi je dobio Noketa u finalu Rima, ali budimo iskreni, sa najlaksim zrebom u istoriji tenisa i protiv iscrpljenog Noleta, koji je plus imao "jabuku" na clanku.
Tako da kao i uvek, sve zavisi od Noletove forme i svezine. Mislim da ce ove godine "probiti led".

Boris

pre 7 godina

Kao neko kao dugo već prati tenis, mnogo pre Novaka, mogu samo da kažem da su analize koje pravi Saša Ozmo najozbiljnije i lepim osećajem za trenutnu formu igrača. Čitam puno i stranih komentara i analiza i da je Saša neki Anglosaksonac bio bi globalno poznat. Posebno cenim što ne dozvoljava da to što je Novak naš sunarodnik utiče na njegove analize.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Ovaj RG će biti zanimljiviji nego desetak prethodnih. Pošto mislim da će se Federer povući, ostaju još trojica - četvorica momaka koji mogu da osvoje turnir. Naravno, volela bih da Novak trijumfuje po prvi put. Hoće li uspeti? Ne znam. Ali, uspeo ili ne, ja ću i dalje navijati za njega. Ono što sigurno znam, Novak će dati sve od sebe da osvoji turnir. Meni je to dovoljno. Šaljem mu pozitivne misli.
Novače, ostvari svoje snove! Zaslužio si!

dado

pre 7 godina

Ovo smo svi čekali! Ozmo kralju, jedva čekamo tvoje tekstove, a daj Bože da oborimo sajt komentarima posle finala :)
Filmski Grad ceka 12tu!

isterivac hejtera

pre 7 godina

RG je na pragu. Hejteri su uzeli godisnji odmor I spremni su da seju mrznju. to je njihova dusevna hrana.
Oduzmite im vetar iz jedara! Ignorisite ih! ne padajte na provokacije! ne dajte im minuse!
Ne radi se ovde o "slobodi misljenja", "drugacijem razmisljanju"! ko prati ove komentare vec neko vreme, zna o kakvim provokatorima se radi. njihova radost je - provokacija!

ford

pre 7 godina

Ozmo kao i sto nas je navikao-majstorski!Gde se 'krio' ovaj covek prethodnih godina,sa ne kazem decenija..!?Analiza komplet na mestu,ali misljenja sam da iz nabrojane grupe jedino Vavrinka trenutno nema sta da trazi na RG-u,a moje misljenje je daleko od merodavnog..!Sta god,kako god,idemo Novace!I ponavljam se stalno i nastavicu to da radim,za mene si NAJBOLJI u svakom slucaju!!!

Bg

pre 7 godina

''ali uslovi u Madridu najviše se razlikuju u odnosu na Rolan Garos, tako da je srpskom teniseru bilo potrebno još mečeva na šljaci. ''

Ne, ovdašnji stručnjaci kažu da je trebalo da izgubi još od Belučija da bi se spremio za RG.

'' Jedini razlog za brigu jeste Novakova nervoza tokom cele sedmice u Rimu. ''

Opet grešiš, to je sve gluma, po ovdašnjim stručnjacima Novak nije bio nervozan samo je malko više pokazivao emocije...
*
Hvala ti na ovom tekstu Sale, malko da se osveste Nolobotovi, ali i ovi pljuvači Novaka.
Ide se iz krajnosti u krajnost, tako da je ovaj REALAN pogled koji ti imaš i te kako dobrodošao.

Stara Skola

pre 7 godina

Niko nigde ne pominje da ako Novak osvoji RG biće vlasnik sva 4 GS-a !!! Svi pominju kalendarski slem, a nisam siguran koliko je igrača u open eri uspelo i na ovaj način da ih sve "drži u vlasništvu" !

danilo

pre 7 godina

Posle Ozma, nema baš mnogo mesta za komentare.
Ipak hrabro pišem da , po meni, ove godine Sten nema ozbiljne šanse. Čovek je stariji godinu dana, manje gladan trofeja, a i skoro je nemoguće odigrati na istom nivou kao prošle godine.
U zavisnosti od žreba, videćemo sutra ko je glavna preperka i na kom stepeniku. Rafa vidim kao veću prepreku jer ovo je njegov teren i ponovo igra na visokom nivou.
Ipak, sve zavisi od Noleta jer Nole na vrhuncu nema ovde protivnika od kojeg može da izgubi.

Stara kuka

pre 7 godina

Ako je sportske pravde, Novak ce uzeti RG, Atletiko LS a kosarkaska reprezentacija Srbije ce se plasirati na OI u Rio.
Posto je tema tenis eto da prokomentarisem samo RG i Novaka.
Neko je lepo rekao, posle Nadala najbolji sljaker. Nesrecno izgubljeno ono cuveno polufinale protiv Nadala kada se Nole zakucao u mrezu, pa jos jedno izgubljeno finale od Nadala kada je Nole vodio 1:0 u setovima. Prosle godine je Djokovic kao prvi nosilac imao ubedljivo najtezi zreb i bio preumoran, bez odmora igrao finale.
Kada je Nadal bio na vrhuncu svoje forme, na sljaci ga je jedino Novak pobedjivao i bio blizu 2,3 puta na RG. Naravno Soderling se desio jednom.
Sve u svemu srecno Nole brate!

sinisa

pre 7 godina

Oce li mi neko reci kakva je ovo misterija oko Federea,je li on odustao ili ceka da vidi kakav ce biti zrijeb ne bi li zabiberio i otezao posao Novaku,pa da onda odustane.

realo

pre 7 godina

Mnogo toga zavisi od zreba. Generalno, konkurencija je jaca nego prosle godine 50%. Nadal je na oko 70-80% starog Rafe, Marej nikad bolji na zemlji, Nisikori neprijatan, Vavrinka velika enigma, Tim moze da slomi kicmu nekim favoritima.
Ako se nakrkaju Nadal i Vavrinka u cetvrtfinalu i polufinalu, nema leba protiv Mareja u finalu. Ako Marej ide na Nadala, moze da bude setnja do pehara

Cockney Cole

pre 7 godina

Bravo Sasa, samo tako napred.
Wawrinka nece ni do 1/4 finala proci jer je u uzasnoj formi. Nishikori i Murray najveca pretnja Novaku.

Branko

pre 7 godina

Necu mnogo da komentarisem oko RG-sa samo znam jedno. Na kraju turnira Nole ce visoko uzdici pobednicki trofej i uposte nije vazno ko ce da dobije posluzavnik.
Branko (Teniser) iz Amerike

Petar

pre 7 godina

Konačno pristojne slike našeg asa koje ga predstavljaju kako zaslužuje, gde se vidi atletska figura zapeta i napeta ko zatezna sajla...to su slike koje opravdavaju njegovo zasluženo mesto na listi najvećih...Ne zamerite mi, ali onaj Marej ili Mari, ako neko više voli, je presmešan u svakoj pozi...

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Zreb i odvijanje turnira ce da odluci pobednika, kao i prosle godine.
Nadajmo se da ce ove godine Novak imati vise srece na ovom planu!

BeKo

pre 7 godina

Nedelja na prvom mestu ATP

1. Switzerland Roger Federer 302
2. United States Pete Sampras 286
3. Czechoslovakia Ivan Lendl 270
4. United States Jimmy Connors 268
5. Serbia Novak Djokovic 199

Broj GS

1. Switzerland Roger Federer 17
2. United States Pete Sampras 14
Spain Rafael Nadal 14
4. Sweden Björn Borg 11
Serbia Novak Djokovic 11

Broj osvojenih turnira

1. United States Jimmy Connors 109
2. Czechoslovakia Ivan Lendl 94
3. Switzerland Roger Federer 88
4. United States John McEnroe 77
5. Australia Rod Laver 74
6. Spain Rafael Nadal 69
7. Sweden Björn Borg 64
United States Pete Sampras 64
Serbia Novak Djokovic 64

Nolo ima još da igra da bi bio najbolji.Trenutno je po ovim(po meni najbitnijim parametrima)ušao među prvih pet.Čak i da ne osvoji nikad RG a bude imao više GS i nedelja na prvom mestu od Rodžera biće najbolji ikad.

Srećno

Dragutin

pre 7 godina

Ja mislim da neće biti nekih iznenađenja u žrebu.
Novak će u svojoj polovini imati Vavrenku, Nišikorija, Berdiha i zapašće mu verovatno Gofan i Tiem; dok će Marej kao drugi nosilac imati Nadala, Federera, Congu... i td.
S' tim što ako Federer odustane olakšaće Endiju put do finala.
Možda Federer nije na šljaci jak, ali psihički se ispraznite posle pobede nad njim, ako uopšte i pobedite.
Ne treba zaboraviti tenisere koji mogu da iznenade uvek ove najbolje, pre svega Novaka i Mareja, kao što su Monfils, Dimitrov, Raonić Anderson, Kirgijos... svi oni mogu da se povampire. Držimo palčeve Novaku sutra na izvlačenju protivnika.

Liston

pre 7 godina

Ako favoriti igraju na sadašnjem nivou, Đoković je glavni favorit pa Nadal i Marej. Ako Nadal popravi forhend i bude na njemu konstantan, on će biti glavni favorit. Usv. slučaju mislim da su Nole i Nadal za korak ispred ostalih. Obojica imaju neverovatan motiv, a i kvaliteniji su od ostalih. Marej je sjajan, ali njih dvojica su mnogo veliki šampioni. I tri seta su to...

Nebojša

pre 7 godina

Odličan tekst jedva čekam žreb sutra nisam od onih koji veruju u nameštanje ali ponekad bude sumnjivo nadam se da ovaj neće biti sumnjiv i da će Novak imati i malo sreće najbolji žreb je onaj sa umerenim protivnicima koji će mu zadržati fokus i oštrinu ali bez preteranog iznurivanja u ranim rundama.

poznavalac

pre 7 godina

Sa Novakove strane zreba ocekujem igrace poput Simona,Monfilsa,Gofana,Nisikorija,Vavrinku pre nego li stigne do Nadala ili Mareja...naravno da voljom zreba nece igrati protiv igraca sa drugacijim stilom igre gde je potrosnja energije manja poput Raonica,Soka,Berdiha,Dimitrova...jer na taktici zreba iz Rima treba maksimalno otezati Novakov put do GS,samo sto u ovom slucaju postoji pauza od jednog dana izmedju meceva pa to dosta kvari planove.Ovoga puta razlika izmedju Novakove igre i ostale konkurencije je na drasticnom nivou,titula ne bi smela biti pod znakom pitanja.

oglo

pre 7 godina

nisikori nema snage za svih 7 meceva tim i monfils takodje. rafa je jos labav stanimal ce tesko i do cetvrtfinala. nazalost nole ce morati marvija da pobedi u finjalu. jedino ako se neki od njih ne ispacerise u prvih par meceva.

Mare

pre 7 godina

Skroz je realno ocekivati najtezi moguci zreb po Novaka sutra,posto sa Marijem ne moze da se sretne pre finala a Federer je koliko ja znam odustao, ocekujem u njegovoj polovini zreba bar Nadala i Nisikorija, a ne bi me iznenadilo da nekim cudom i Vavrinka zaluta u Novakovu polovinu.

anica

pre 7 godina

Koliko minusa covece, iskrena sam i sto mi lupate minuse ako kazem da je Nadal uspesniji na sljaci od Novaka...koliko kompleksa.
Napred Nole, verujem u tebe!

Riki

pre 7 godina

@ (Simke, 19. maj 2016 13:26)

Marej je pet puta bolji i opasniji od Nisikorija kao i dosta drugih igraca. Loptica na šljaci daleko najviše odskače ako nisi znao.

Simke

pre 7 godina

Za Novaka je samo pitanje da li je u Rimu ispraznio sve negativno iz sebe jer je bio neobično živčan. Problem će biti ako nastavi sa tim u Parizu. To ga dekoncentriše i troši nepotrebno energiju.
Nadam se da je sve bila tenzija zbog RG a ne neki privatni problem.

Marej po meni još nije psihički stasao za treći GS. Zvuči smešno jer je osvojio Rim i igra sve bolje, ali setite se da nije osvojio Slem skoro 4 godine, od US Opena 2012!

Nadal bez obzira u kakvoj je formi, uz činjenicu da je za celu deceniju na RG izgubio samo dva puta; on ima sedam poraza za redom od Novaka. Tako da je moguće da će i ovde biti sličan ishod ako dođe do duela. Biće to tesan meč ali će presuditi ta serija Novaka od sedam uzastopnih pobeda.

Po meni Nišikori je najopasniji posle Novaka. Brz je ekstremno, a na šljaci loptica slabo odskače pa njemu koji je nizak dolazi tačno u visini kukova, dok recimo Novaku u meču sa njim dolazi niže, samim tim mora da bunari forhende u bekende i brže se umara.
Zato je i imao težak meč sa njim u Rimu. Da ne pričamo o bekend paraleli Japanca koja je sve bolja. Nišikori ume da pobedi Novaka i na GS - USOpen 2014.
I ako ih žreb razdvoji ja finale vidim Đoković - Nišikori.

Teniski strucnjak

pre 7 godina

Do kada vise taj Nadal? Od momka nije ostalo nista, ne svrstavajte ga vise u neke favorite, ne priicajte vise o njemu i ne ocekujte vise nista od njega. To je samo bleda senka nekad nekada najboljeg tenisera, zarobljena u staroj slavi.

Maki

pre 7 godina

@Stara Skola

Hahahahah pa Nadal i Federer ih imaju odavno. Vidi se da pratis tenis od 2011. Pre nego sto lupis botovski komentar, informisi se malo. Prijatan dan

Teniski strucnjak

pre 7 godina

Do kada vise taj Nadal? Od momka nije ostalo nista, ne svrstavajte ga vise u neke favorite, ne priicajte vise o njemu i ne ocekujte vise nista od njega. To je samo bleda senka nekad nekada najboljeg tenisera, zarobljena u staroj slavi.

Maki

pre 7 godina

@Stara Skola

Hahahahah pa Nadal i Federer ih imaju odavno. Vidi se da pratis tenis od 2011. Pre nego sto lupis botovski komentar, informisi se malo. Prijatan dan

matematičar

pre 7 godina

Odlična analiza, pravi Saša Ozmo, to je to.

Dodao bih da mi se čini, a možda grešim, da mislim da je Marejeva psiha (a ja sam samo analitičar-amater), takva da ga dosadašnji uspesi na šljaci ove godine mogu dodatno sputati, umesto da mu budu vetar u leđa. Tako i sama pobeda nad Đokovićem, koja mu može biti opterećenje, a ne rasterećenje. Videćemo.

Osim već pomenutih bitnih igrača na RG, napravio bih malu analizu još jednog "favorita iz senke", već pomenutog Saše Ozma :-)

Puno me raduje njegova nova "šljaka", a kao posmatrač mogu samo da kažem ovo: voleo bih da ovaj sport mogu ili da umem da gledam očima SaŠe Ozma.

Gledamo isto, on vidi više:
- kao da čitam prevod literarnog remek dela, a SO ga čita u originalu
- kao da gledam remek delo filmske umetnosti, SO sluša, a ja čitam titlove

Isto gledamo, različito vidimo. Dok gledam meč, sve je 2D, kada pročitam Sašinu analizu, postaje 3D :-)

Hvala i pozdrav!

Mare

pre 7 godina

Skroz je realno ocekivati najtezi moguci zreb po Novaka sutra,posto sa Marijem ne moze da se sretne pre finala a Federer je koliko ja znam odustao, ocekujem u njegovoj polovini zreba bar Nadala i Nisikorija, a ne bi me iznenadilo da nekim cudom i Vavrinka zaluta u Novakovu polovinu.

Millan.

pre 7 godina

Nole osvaja RG namerno je oborio formu i sa 50% snage osvojio Madrid a Rim je odigrao čisto reda radi pa dokle dogura,RG ove godine lagano ide noletu!

BeKo

pre 7 godina

Nedelja na prvom mestu ATP

1. Switzerland Roger Federer 302
2. United States Pete Sampras 286
3. Czechoslovakia Ivan Lendl 270
4. United States Jimmy Connors 268
5. Serbia Novak Djokovic 199

Broj GS

1. Switzerland Roger Federer 17
2. United States Pete Sampras 14
Spain Rafael Nadal 14
4. Sweden Björn Borg 11
Serbia Novak Djokovic 11

Broj osvojenih turnira

1. United States Jimmy Connors 109
2. Czechoslovakia Ivan Lendl 94
3. Switzerland Roger Federer 88
4. United States John McEnroe 77
5. Australia Rod Laver 74
6. Spain Rafael Nadal 69
7. Sweden Björn Borg 64
United States Pete Sampras 64
Serbia Novak Djokovic 64

Nolo ima još da igra da bi bio najbolji.Trenutno je po ovim(po meni najbitnijim parametrima)ušao među prvih pet.Čak i da ne osvoji nikad RG a bude imao više GS i nedelja na prvom mestu od Rodžera biće najbolji ikad.

Srećno

Simke

pre 7 godina

Za Novaka je samo pitanje da li je u Rimu ispraznio sve negativno iz sebe jer je bio neobično živčan. Problem će biti ako nastavi sa tim u Parizu. To ga dekoncentriše i troši nepotrebno energiju.
Nadam se da je sve bila tenzija zbog RG a ne neki privatni problem.

Marej po meni još nije psihički stasao za treći GS. Zvuči smešno jer je osvojio Rim i igra sve bolje, ali setite se da nije osvojio Slem skoro 4 godine, od US Opena 2012!

Nadal bez obzira u kakvoj je formi, uz činjenicu da je za celu deceniju na RG izgubio samo dva puta; on ima sedam poraza za redom od Novaka. Tako da je moguće da će i ovde biti sličan ishod ako dođe do duela. Biće to tesan meč ali će presuditi ta serija Novaka od sedam uzastopnih pobeda.

Po meni Nišikori je najopasniji posle Novaka. Brz je ekstremno, a na šljaci loptica slabo odskače pa njemu koji je nizak dolazi tačno u visini kukova, dok recimo Novaku u meču sa njim dolazi niže, samim tim mora da bunari forhende u bekende i brže se umara.
Zato je i imao težak meč sa njim u Rimu. Da ne pričamo o bekend paraleli Japanca koja je sve bolja. Nišikori ume da pobedi Novaka i na GS - USOpen 2014.
I ako ih žreb razdvoji ja finale vidim Đoković - Nišikori.

anica

pre 7 godina

Koliko minusa covece, iskrena sam i sto mi lupate minuse ako kazem da je Nadal uspesniji na sljaci od Novaka...koliko kompleksa.
Napred Nole, verujem u tebe!

sasa jokic

pre 7 godina

Po meni, Rafa igra bolje nego predhodnih godina, ali ni blizu najboljih.
Endi je dobio Noketa u finalu Rima, ali budimo iskreni, sa najlaksim zrebom u istoriji tenisa i protiv iscrpljenog Noleta, koji je plus imao "jabuku" na clanku.
Tako da kao i uvek, sve zavisi od Noletove forme i svezine. Mislim da ce ove godine "probiti led".

Branko

pre 7 godina

Necu mnogo da komentarisem oko RG-sa samo znam jedno. Na kraju turnira Nole ce visoko uzdici pobednicki trofej i uposte nije vazno ko ce da dobije posluzavnik.
Branko (Teniser) iz Amerike

Bg

pre 7 godina

''ali uslovi u Madridu najviše se razlikuju u odnosu na Rolan Garos, tako da je srpskom teniseru bilo potrebno još mečeva na šljaci. ''

Ne, ovdašnji stručnjaci kažu da je trebalo da izgubi još od Belučija da bi se spremio za RG.

'' Jedini razlog za brigu jeste Novakova nervoza tokom cele sedmice u Rimu. ''

Opet grešiš, to je sve gluma, po ovdašnjim stručnjacima Novak nije bio nervozan samo je malko više pokazivao emocije...
*
Hvala ti na ovom tekstu Sale, malko da se osveste Nolobotovi, ali i ovi pljuvači Novaka.
Ide se iz krajnosti u krajnost, tako da je ovaj REALAN pogled koji ti imaš i te kako dobrodošao.

danilo

pre 7 godina

Posle Ozma, nema baš mnogo mesta za komentare.
Ipak hrabro pišem da , po meni, ove godine Sten nema ozbiljne šanse. Čovek je stariji godinu dana, manje gladan trofeja, a i skoro je nemoguće odigrati na istom nivou kao prošle godine.
U zavisnosti od žreba, videćemo sutra ko je glavna preperka i na kom stepeniku. Rafa vidim kao veću prepreku jer ovo je njegov teren i ponovo igra na visokom nivou.
Ipak, sve zavisi od Noleta jer Nole na vrhuncu nema ovde protivnika od kojeg može da izgubi.

ford

pre 7 godina

Ozmo kao i sto nas je navikao-majstorski!Gde se 'krio' ovaj covek prethodnih godina,sa ne kazem decenija..!?Analiza komplet na mestu,ali misljenja sam da iz nabrojane grupe jedino Vavrinka trenutno nema sta da trazi na RG-u,a moje misljenje je daleko od merodavnog..!Sta god,kako god,idemo Novace!I ponavljam se stalno i nastavicu to da radim,za mene si NAJBOLJI u svakom slucaju!!!

poznavalac

pre 7 godina

Sa Novakove strane zreba ocekujem igrace poput Simona,Monfilsa,Gofana,Nisikorija,Vavrinku pre nego li stigne do Nadala ili Mareja...naravno da voljom zreba nece igrati protiv igraca sa drugacijim stilom igre gde je potrosnja energije manja poput Raonica,Soka,Berdiha,Dimitrova...jer na taktici zreba iz Rima treba maksimalno otezati Novakov put do GS,samo sto u ovom slucaju postoji pauza od jednog dana izmedju meceva pa to dosta kvari planove.Ovoga puta razlika izmedju Novakove igre i ostale konkurencije je na drasticnom nivou,titula ne bi smela biti pod znakom pitanja.

Petar

pre 7 godina

Konačno pristojne slike našeg asa koje ga predstavljaju kako zaslužuje, gde se vidi atletska figura zapeta i napeta ko zatezna sajla...to su slike koje opravdavaju njegovo zasluženo mesto na listi najvećih...Ne zamerite mi, ali onaj Marej ili Mari, ako neko više voli, je presmešan u svakoj pozi...

Milan Nis

pre 7 godina

Znamo da Marej ne moze pre finala,ostalo i nije toliko bitno.Ne samo zbog pobede u Rimu,Marej ima dozu stabilnosti koju nikada nije ima o karijeri.E sad znajuci njegovu glavu,sve to moze u sekundi da se rasprsi.
Srecno Nole!Nis ceka RG!

Ivan

pre 7 godina

@Don Kihot: Novak ne moze da ide na Murray-a pre finala, iz prostog razloga sto se nalaze na suprotnim krajevima zreba. Ukoliko Nadal zapadne Britancu, bice to sigurno tezak mec za obojicu i mogao bi dobro da ih potrosi do finala.

Po meni Wawrinka, Nishikiri, Thiem i mladi Australijanac nose kljuc pobednika. Kome zapadne vise njih do polu finala, taj ce se vise potrositi, jer ne ocekujem od njih da se poklone Novaku, Nadalu i Murray-u, bez 3 ipo sata igre.

Iskreno, nadam se da ce Novaka da zapadnu Federer i Stanimal. Oni mi trenutno deluju kao najlaksi zalogaj od napadaca iz senke koji mogu da ga zapadnu u drugoj nedelji takmicenja.

A ako bih mogao da Murray-u pozelim tezak zreb kao kaznu za setnju kroz Rim, onda bi karma trebala da mu dodeli Goffina u 3. kolu, Thiema u 4. kolu, Nishikori-a u cetvrtfinalu i Nadala u polu finalu.

Nadalu u tom slucaju zelim Beluccia u 4. kolu, Wawrinku u cetvrtfinalu i Murraya u polufinalu.

U tom slucaju, ko god drugi Novaku da dodje sa druge strane, bice to setnja do finala bez izgubljenog seta.

dado

pre 7 godina

Ovo smo svi čekali! Ozmo kralju, jedva čekamo tvoje tekstove, a daj Bože da oborimo sajt komentarima posle finala :)
Filmski Grad ceka 12tu!

Mare,NS

pre 7 godina

Odlicna analiza,mada bih ja Vavrinku otpisao,jer ove godine nista nije pokazao na sljaci.
Samo bih dodao da se na RG igraju dva odvojena turnira.
Prva nedelja je veoma bitna i najvaznije je proci sa sto manje utroska energije.
Mora se biti brutalno efikasan i zadrzati sto je manje moguce na terenu,bez obzira na dane pauze.
Druge nedelje pocinje `normalan` turnir,tj. 1/8 finala.
E,tu vec nastaju problemi u zavisnosti od srece na zrebanju.
Provedeno vreme na terenu se akumulira i uzima svoj danak u samoj zavrsnici.
Dokazi za to postoje,videli smo prosle godine neocekivan poraz Novaka u finalu,istina,Stan jeste odigrao mec zivota,ali pitanje je da li bi bio u prilici da ga odigra sa svezim Novakom,pri cemu mislim i na mentalnu iscrpljenost posle meceva sa Nadalom i Endijem.
Uostalom,i Rim je odlican primer.
Jasno je da je Marej iskoristio svoju svezinu i pobednik je bio poznat pre nego sto je mec poceo,jer se na ovako visokom nivou svaki nedostatak protivnika max. koristi.
Zreb cemo uskoro saznati,ali on nam nista nece reci,jer ne znaci da ce se zrebani protivnici i sresti.
Zato,IDEMOOO,mec po mec,pa sta bude!

Stara Skola

pre 7 godina

Niko nigde ne pominje da ako Novak osvoji RG biće vlasnik sva 4 GS-a !!! Svi pominju kalendarski slem, a nisam siguran koliko je igrača u open eri uspelo i na ovaj način da ih sve "drži u vlasništvu" !

Boris

pre 7 godina

Kao neko kao dugo već prati tenis, mnogo pre Novaka, mogu samo da kažem da su analize koje pravi Saša Ozmo najozbiljnije i lepim osećajem za trenutnu formu igrača. Čitam puno i stranih komentara i analiza i da je Saša neki Anglosaksonac bio bi globalno poznat. Posebno cenim što ne dozvoljava da to što je Novak naš sunarodnik utiče na njegove analize.

Predo

pre 7 godina

Also dakle, počinje. Po svemu bi trebalo da je Novak opterećeniji Rolan Garosom ove godine nego prošle, ali sam Novak i razvoj situacije je doprineo da nije. Prvo, njemu obično treba vremena da se navikne na neku poziciju. Tako je bilo sa top 3 pozicijom, pa mu je trebalo neko vreme nakon prvog GS-a, pa onda se malo mučio i nakon prve godine na poziciji 1. Sada je to sve postalo normalno, a normalno je i da je prvi favorit na Rolan Garosu, nakon godina u senci Nadala.
Zatim, ja da sam Novakov trener, bio bih prezadovoljan nakon Madrida i Rima. Jedna titula i jedno finale sa ne baš sjajnom formom, pogotovo Rim, koji je poslužio kao odlična kondiciona priprema. Uz to sve, bez neke naznake povrede. Znači, ovih 7 dana treba iskoristiti za relaksaciju, nešto malo trčkaranja, rada na servisu, returnu i skraćivanju poena, sa naglaskom da RG dočeka svež i željan igre. Sasvim dovoljno vremena, još ako prva dva kola ne budu protiv nekog potencijalno opasnog.
Prošle godine je sve "brujalo" od toga da NOvak osvaja, a ove godine se priča i o Nadalu, Mareju Vavrinki, što je sjajno. Neće Vavrinka da odigra tako rasterećeno kao prošle godine, vrlo moguće je da Marej sagori, a Nadalu još fali malo brzine u nogama i snage u levoj ruci, mada je najbolji od 2013.

isterivac hejtera

pre 7 godina

RG je na pragu. Hejteri su uzeli godisnji odmor I spremni su da seju mrznju. to je njihova dusevna hrana.
Oduzmite im vetar iz jedara! Ignorisite ih! ne padajte na provokacije! ne dajte im minuse!
Ne radi se ovde o "slobodi misljenja", "drugacijem razmisljanju"! ko prati ove komentare vec neko vreme, zna o kakvim provokatorima se radi. njihova radost je - provokacija!

realo

pre 7 godina

Mnogo toga zavisi od zreba. Generalno, konkurencija je jaca nego prosle godine 50%. Nadal je na oko 70-80% starog Rafe, Marej nikad bolji na zemlji, Nisikori neprijatan, Vavrinka velika enigma, Tim moze da slomi kicmu nekim favoritima.
Ako se nakrkaju Nadal i Vavrinka u cetvrtfinalu i polufinalu, nema leba protiv Mareja u finalu. Ako Marej ide na Nadala, moze da bude setnja do pehara

Dragutin

pre 7 godina

Ja mislim da neće biti nekih iznenađenja u žrebu.
Novak će u svojoj polovini imati Vavrenku, Nišikorija, Berdiha i zapašće mu verovatno Gofan i Tiem; dok će Marej kao drugi nosilac imati Nadala, Federera, Congu... i td.
S' tim što ako Federer odustane olakšaće Endiju put do finala.
Možda Federer nije na šljaci jak, ali psihički se ispraznite posle pobede nad njim, ako uopšte i pobedite.
Ne treba zaboraviti tenisere koji mogu da iznenade uvek ove najbolje, pre svega Novaka i Mareja, kao što su Monfils, Dimitrov, Raonić Anderson, Kirgijos... svi oni mogu da se povampire. Držimo palčeve Novaku sutra na izvlačenju protivnika.

sinisa

pre 7 godina

Oce li mi neko reci kakva je ovo misterija oko Federea,je li on odustao ili ceka da vidi kakav ce biti zrijeb ne bi li zabiberio i otezao posao Novaku,pa da onda odustane.

Cockney Cole

pre 7 godina

Bravo Sasa, samo tako napred.
Wawrinka nece ni do 1/4 finala proci jer je u uzasnoj formi. Nishikori i Murray najveca pretnja Novaku.

Stara kuka

pre 7 godina

Ako je sportske pravde, Novak ce uzeti RG, Atletiko LS a kosarkaska reprezentacija Srbije ce se plasirati na OI u Rio.
Posto je tema tenis eto da prokomentarisem samo RG i Novaka.
Neko je lepo rekao, posle Nadala najbolji sljaker. Nesrecno izgubljeno ono cuveno polufinale protiv Nadala kada se Nole zakucao u mrezu, pa jos jedno izgubljeno finale od Nadala kada je Nole vodio 1:0 u setovima. Prosle godine je Djokovic kao prvi nosilac imao ubedljivo najtezi zreb i bio preumoran, bez odmora igrao finale.
Kada je Nadal bio na vrhuncu svoje forme, na sljaci ga je jedino Novak pobedjivao i bio blizu 2,3 puta na RG. Naravno Soderling se desio jednom.
Sve u svemu srecno Nole brate!

Riki

pre 7 godina

@ (Simke, 19. maj 2016 13:26)

Marej je pet puta bolji i opasniji od Nisikorija kao i dosta drugih igraca. Loptica na šljaci daleko najviše odskače ako nisi znao.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Ovaj RG će biti zanimljiviji nego desetak prethodnih. Pošto mislim da će se Federer povući, ostaju još trojica - četvorica momaka koji mogu da osvoje turnir. Naravno, volela bih da Novak trijumfuje po prvi put. Hoće li uspeti? Ne znam. Ali, uspeo ili ne, ja ću i dalje navijati za njega. Ono što sigurno znam, Novak će dati sve od sebe da osvoji turnir. Meni je to dovoljno. Šaljem mu pozitivne misli.
Novače, ostvari svoje snove! Zaslužio si!

Nebojša

pre 7 godina

Odličan tekst jedva čekam žreb sutra nisam od onih koji veruju u nameštanje ali ponekad bude sumnjivo nadam se da ovaj neće biti sumnjiv i da će Novak imati i malo sreće najbolji žreb je onaj sa umerenim protivnicima koji će mu zadržati fokus i oštrinu ali bez preteranog iznurivanja u ranim rundama.

Liston

pre 7 godina

Ako favoriti igraju na sadašnjem nivou, Đoković je glavni favorit pa Nadal i Marej. Ako Nadal popravi forhend i bude na njemu konstantan, on će biti glavni favorit. Usv. slučaju mislim da su Nole i Nadal za korak ispred ostalih. Obojica imaju neverovatan motiv, a i kvaliteniji su od ostalih. Marej je sjajan, ali njih dvojica su mnogo veliki šampioni. I tri seta su to...

Woody Woodpecker

pre 7 godina

Zreb i odvijanje turnira ce da odluci pobednika, kao i prosle godine.
Nadajmo se da ce ove godine Novak imati vise srece na ovom planu!

Krug

pre 7 godina

Nek samo bude kao na Australian Open koji je citav odigran uz nevjerovatnu koncentraciju a posebno protiv Federera i Marija. Samo nek odradi po tom receptu i nema da brinemo.

oglo

pre 7 godina

nisikori nema snage za svih 7 meceva tim i monfils takodje. rafa je jos labav stanimal ce tesko i do cetvrtfinala. nazalost nole ce morati marvija da pobedi u finjalu. jedino ako se neki od njih ne ispacerise u prvih par meceva.