Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.11.2022.

18:55

Sve je poznato: Kako Srbija može da prođe grupu?

Fudbalska reprezentacija Srbije i dalje ima šansu da prođe grupnu fazu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: SN

Autor: SN

Sve je poznato: Kako Srbija može da prođe grupu?
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Nakon poraza od Brazila u prvom kolu i remija sa Švajcarskom u drugom, Srbija je čekala dalji razvoj događaja u svojoj grupi kako bi saznala da li može da prođe u nokaut fazu.

Zbog toga je duel Brazila i Švajcarske i bio toliko bitan, gde je Srbija navijala za pobedu "Karioka" pošto je to bio jedini rezultat koji joj je išao u prilog.

Brazil je poveo u 64. minutu preko Vinisijusa, ali je VAR poništio taj pogodak i rastužio i Brazil i Srbiju, da bi potom u 81. minutu usledila "bomba" Kazemira za 1:0 i obezbeđen je trijumf koji odgovara Srbiji.

Dakle, slika je jasna ovim trijumfom Brazilaca, Srbiji je za plasman u nokau fazu Svetskog prvenstva potrebna pobeda nad Švajcarskom u poslednjem kolu bilo kojim rezultatom.

U slučaju epskog spektakla i pobede Kameruna nad Brazilom, Srbiji će biti potreban trijumf nad Švajcarskom sa što većom razlikom.

Duel Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20 časova po našem vremenu.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d