Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2022.

14:54

Prva nula na Mundijalu – Danska i Tunis pucali ćorcima

Fudbaleri Danske i Tunisa odigrali su nerešeno, 0;0 u meču prvog kola Grupe D na Mundijalu u Kataru.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Prva nula na Mundijalu – Danska i Tunis pucali ćorcima
Foto: Profimedia

Bio je to tvrd meč sa malo prilika, a utisak je da je podela plena najrealniji ishod.

Počelo je veoma tvrdo, igrači Tunisa bili su očigledno veoma motivisani da poput Saudijske Arabije, nešto ranije, prirede iznenađenje.

Ni Danci se, poučeni negativnim iskustvom "gaučosa", nisu zaletali, igrali su sa petoricom na sredini, ali teško su u tih prvih 45 minuta pronalazili pukotine u odbrani protivnika.

Orbrana Tunisa je imala rešenje za sve tipove napada Danaca, koji su se često oslanjali na prekide i centarušteve iz svih pozicija.

S druge strane, snažni i bzi igrači Tunisa su u nekoliko navrata ozbiljno pripretili i deluje da su bili bliže golu u tom prvom delu.

Imali su Danci sreće u 11. minutu posle šuta Mohameda Dahara, kada je lopta pogodivši Andreasa Kristensena promenila smer i umalo završila u golu Danaca.

U 23. minutu, Džebali je za nekih pola koraka bio u ofsajd poziciji, sudije su to videle, tako da je bila uzaludna radost navijača Tunisa pošto je lopta završila u mreži.

Danci su pokušali udarcem Hojbjerga u 33. minutu, ali je to bio lak plen za golmana Damena.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Tunis je imao u 43. minutu, Džebali je bio sam pred Kasperom Šmajhelom, ali je golman Danske vrhom prstiju čudesno odbranio i sprečio siguran pogodak.

U nastavku, Tunis je imao dobru kontru u 51. minutu, ali je Laiduni possustao u finišu akcije, da bi Danskoj u 55. minutu sudije poništile gol.

Sasvim opravdano pošto je Skov Olsen u začetku akcije bio dobar metar ispred odbrane Tunisa.

Dolberg je potom pripretio udarcem glavom u 57. minutu, ali nije je najbolje zahvatio.

Kristijan Eriksen je u 69. minutu sjajno šutirao, golman Damen je odlično odbranio, da bi posle kornera usledio nestvaran promašaj!

Kristensen je skočio, Kornelijus je samo trebalo da glavom pošalje loptu u mrežu, ali je nekim čudom pogodio stativu!

Tražili su odmah u sledećem napadu Tunišani penal, Kristensena je pogodila lopta u ruku, ali je sudija Ramos odmahnuo i dao znak da se igra nastavi.

U nastavku ne mnogo toga, tražili su Danci penal u četvrtom minutu nadoknade, ali je sudija Ramos pokazao da je sve bilo čisto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu