Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.11.2022.

09:50

Grupa G: Copy Russia, paste Qatar

Grupa u kojoj je Srbija ove godine u Kataru, gotovo da je preslikana onoj koju "orlovi" nisu prošli u Rusiji 2018.

Izvor: SS

Autor: SS

Grupa G: Copy Russia, paste Qatar

Tada su u grupi bili Brazil, Švajcarska i Kostarika, umesto koje je tu sada Kamerun.

Srbija najpre igra 24. novembra protiv Brazila koji je, ako ne jači, onda makar uigraniji nego pre četiri godine i ovog puta jedan je od favorita za titulu predvođen Nejmarom, Vinisijusom, Kasemirom...

Drugi meč na šampionatu izabranici Dragana Stojkovića igraće protiv Kameruna, 28. novembra u jutarnjem terminu. Predvode ih odlični napadači Erik Maksim Čupo-moting i kapiten Vinsent Abubakar uz pomoć Tota Ekambija, te sjajnong golmana Andrea Onane.

Svi vrlo dobro znamo šta je doneo i sa sobom odneo duel Srbije i Švajcarske u Kalinjingradu, a sada u Dohi deluje da bi više fudbal trebalo da bude u prvom planu, nego politika.

Ipak, opet će opasne pretnje na terenu biti Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, ali i Bris Embolo, Đibril Sou i ostali ofanzivci u timu Murata Jakina.

Srpska grupa ukršta se sa onom u kojoj su Portugalija i Urugvaj favoriti za prolaz ispred Gane i Južne Koreje.

Detaljnije o timovima iz grupe G možete čitati u posebnim tekstovima:

* Brazil
* Srbija
* Švajcarska
* Kamerun

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve