Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.11.2022.

09:40

Kamerun – lavovi su uvek opasni

Samjuel Eto je nekada na terenu predvodio Kamerunce, a sada vuče konce iz lože i predsedničke fotelje.

Izvor: SS

Autor: SS

Kamerun – lavovi su uvek opasni
Foto: Profimedia

Pita se, manje-više, za sve u tamošnjem fudbal i za selektora je postavio čoveka od poverenja i bivšeg saigrača, Rigoberta Songa, koji nema mnogo iskustva, ali je nekada bio nezamenljiv deo nacionalnog tima.

Usput je Eto pojačao konkurenciju u nacionalnom timu i uspeo da nagovori nekoliko igrača da se odluče za pasoš i dres popularnih "lavova". Između ostalih, i mladog reprezentativca Francuske Brajana Mbuema.

On, ali i druge novajlije, pokušaće da ojačaju relativno slab izbor pred selektorom Songom.

Kamerun ima sedam poraza u nizu na Mundijalima, a poslednju pobedu ostvarili su pre 20 godina na turniru u Japanu i Južnoj Koreji kada su bili bolji od Saudijske Arabije, upravo golom Samjuela Etoa.

U Katar se plasirao uz ogromnu dozu sreće, jer je u produžetku revanš meča baraža protiv Alžira došao do gola u gostima kojim je uspeo da izbori vizu.

Za razliku od prethodnih generacija kamerunskih reprezentacija, gde su fizička snaga i hitrina igrača dolazile do izražaja, aktuelna se oslanja mnogo više na tehniku, pas i igru po krilima.

U formaciji 4-4-2, najveće pretnje su napadači Erik Maksim Čupo-Moting i Vinsent Abubakar, a Švajcarci, Srbi i u trećem kolu Brazilci moraće da se čuvaju i Karla Toka Ekambija sa leve, odnosno, Mumija Ngamelea sa desne strane.

Vezni red je tanak, ali je ipak odbrana najslabija karika tima i biće pod velikim opterećenjem u sva tri meča u grupi, bez obzira što će na golu biti odlični čuvar mreže Intera Andre Onana.

Kamerun će svoju šansu tražiti u prva dva susreta protiv Evropljana, Švajcarske 24. i Srbije 28. novembra, ali se ona ne meri u velikim procentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve