Četvrtak, 15.12.2022.

11:00

Mesi ili Ronaldo – da li će Katar odrediti GOAT-a?

Svaka generacija u fudbalu ima svoje kandidate za najvećeg igrača svih vremena.

Izvor: B92

Mesi ili Ronaldo – da li æe Katar odrediti GOAT-a? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

gile pecinci

pre 1 godinu

@Ja
Kazes suludo ih je porediti.A da nije malo udar nostalgije,uvek je ranije bila trava zelenija.Pa Mesi i Ronaldo sami imaju vise vrhunskih sezona odigranih nego Zuba,Ronaldinjo i Maradona ZAJEDNO.To sto su ovi mozda talentovaniji je drugi par opanaka,po ostvarenom bukvalno nisu ista liga,jedino Pele moze da se stavi u njihovu ravan,eventualno Cavi,Zidan i Bekenbauer,jedno su povremeni bljesesci,drugo konstantno pomeranje granica,i trajanje kakvo je retko u sportu uopste a kamoli fudbalu.Takodje za tenis isto nisi u pravu,prosto druga vremena,drugo sve,Borg,Lejver i Sampras prekinuli karijere rano jer su obrnuli svoje igrice.zamisli da su igrali kao ovi danas,pa Borg sa 25 kad je zavrsio karijeru imao 11 Slemova,Djokovic 4,toliko o tome

Llllol

pre 1 godinu

(nbjk, 15. decembar 2022 18:20)

A sto onda Ronalda velicas sto je igrao u Juventusu kada je otisao u ligu gde Juve nije imao nikakvu konkurenciju? I kako je Ronaldo bio najbolji u Spaniji kada je Mesi dobio 7x nagradu za najboljeg igraca lige, a Ronaldo samo jednom kao i Grizman?

Ronaldo ima 5 LS, a Mesi 4 ali... Messi ima 11 liga, a Ronaldo 7. U Spaniji je bilo 6-2 za Mesija u onih 9 godina.

A zlatna lopta jeste cirkus. Ni sam Ronaldo ne zna kako je dobio 2013 godine ispred Riberija.

Lav

pre 1 godinu

Maradona? Kad su ga pitali da li je on najbolji odgovorio je sledece: Ne, nisam najbolji, postoji jedan koji je veci i od mene i od svih. El Trinche (Tomás Felipe Carlovich). Proverite ako mi ne verujete. Lik je bio vanserijski genijalac koji je Maradonu naucio sve o fudbalu.

.

pre 1 godinu

Bugari će reći samo je jedan bog Stoičkov. Srbi će reći Piksi, Hrvati Modrić. Nema tu mnogo objektivnosti, svako će uvek svog konja da hvali. Mediji i sponzori dižu svoje favorite u nebo. To im je posao. Uvek će Nadal i Federer biti medijski zastupljeniji od Novaka, bez obzira šta sve Nole osvojio. To nam je valjda jasno.

nbjk

pre 1 godinu

da pitam strucnjake. Kako moze messi da bude bolji kad je covek igrao celu svoju karijeru u jednom klubu. Alo u jednom klubu i sad na kraju karijere ode u Paris, u ligu, gde konkurencije uopste nema. O cemu mi pricamo. Ronaldo je igrao u najacim ligama sveta i svugde gde je igrao, bio je najbolji. Najboljeg fudbalera definitvno ne odredjuje svetsko prvenstvo koje se igra na svake 4 godine, jer po tome bi onda brazilski ronaldo bio bolji od obojice, a covek nema ni jednu ligu sampiona. Da li je neko svestan toga, dok portugalski ronaldo ima 5 liga sampijona. To sto su on in ronaldinjo bili carobnjaci, djaba kad su zrajali 2 godine, jer jim se kao nije dalo, zurke, ovo ono, slab trening, povrede. E pa ne moze biti neko najbolji, kad traje samo dve godine. Zlatna lopta je cirkus, to smo videli kada je zadnju dobio messi a trebao je levandovski. I po kojem kriterijumu je Modric dobio zlatnu loptu ispred Ronalda one godine.

PimPong

pre 1 godinu

Po meni je Messi bolji od Ronalda, mada razlike nisu velike, ali nisam siguran da ce rezultat u finalu dokazati ko je najbolji svih vremena. Mislim da Pele i Maradona pripadaju nekih drugim epohama i da ne mogu da se porede sa ovim modernim fudbalerima. Npr., Pele nije ni igrao u Evropi, takva su bila vremena, ali je uzeo tri mundijala kad mozda nivo igro nije bio bas ujednacen kao danas (bilo je manje solidnih protivnika koji su mogli da iznenade bolje reprezentacije). Maradona je igrao u Evropi, a njega malo ljudi kritikuje zbog tog sto nikad nije osvojio Kup sampiona (ali jeste uzeo UEFA kup za Napolijem, sto je mozda ravno uzimanju kupu sampiona sa ozbiljnijom ekipom). Uglavnom, po meni je to nezahvalno poredjenje kad se govori o razlicitim epohoma. A da ne pricam o tome kako se u ovim kategorijama nalaze obicno samo napadaci ili vezni igraci, dok odbrambeni igraci obavljaju veoma nezahvalan posao.

kiik

pre 1 godinu

(Djordje NS, 15. decembar 2022 13:32)

Ne mozes pricati o Caviju, Iniesti kada je Ronaldo citav zivot bio okruzen sjajnim suigracima prvo u Junajtedu, a kasnije i u Realu koji je i bez njega osvajao sve. Nakon odlaska iz Reala postaje najveci luzer ikada i nastale su samo blamaze i ispadanja od daleko slabijih timova Liona, Ajaksa, Porta...

Ronaldo u zadnje 4 godine bez Modrića i Kroosa:

1x najbolji strijelac lige (2019/20)
0x najbolji strijelac lige pevaka
0x zlatna lopta
0x najbolji nokaut faze LP
0x najbolji asistent lige
0x najbolji sportista u godini

Messi u zadnje 3 sezone u Barceloni bez Xavija, Inieste, Neymara:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac lige prvaka (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2x zlatna lopta (2019 i 2021)
1x najbolji sportista u godini (2019)

Messi je bio vanzemaljac uz Xavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Kroosa, a bez njih... hehe

A dovoljno je pogledati i ovo SP. Ronaldo sa mnogo jacom ekipom ne moze nista da uradi dok Mesi opet dovodi Argentinu do finala.

UNUK ĐENERALA DRAŽE

pre 1 godinu

Uvek je bilo i uvek će biti fudbalskih neznalica,,,, onih koji na fudbal gledaju samo kroz brojeve i kroz statistiku.

Jedan trofej, pa makar to bio i trsfej SVETSKOG ŠAMPIONA U FUDBALU, neće učiniti ni većim ni manjim jednog velikog fudbalera kao što je Mesi, ili kao što je Ronaldo.

Najbolji i najveći fudbaler sveta svih vremena, je pre svega stvar ukusa.

NAJBOLJI FUDBALERI SVIH VREMENA KOJE SAM JA GLEDAO SU:
PELE, MARADONA, KROJF, RONALDO (ZUBA) , RONALDINJO, MESI I RONALDO KRISTIJANO.

NAJBLIŽI MOM SRCU I UKUSU JE MARADONA,
MESI JE PO MENI BOLJI FUDBALER OD KRISTIJANA RONALDA.
Ali to je tako samo za mene, ne znači da je to baš tako.

Ivica

pre 1 godinu

Statistika kaže 72 minute po golu ili asistenciji Mesi dok Ronaldo 88 minute sad da ne bude samo statistika Messi je mnogo manje zavisan od svog tima i također duže je od Ronalda u vrhunskoj formi po trofejima su u sličnoj situaciji, statistički Messi učinkovitiji atraktivniji za gledat, Ronaldo je mašina ali isto tako vrlo zavisano o fizikaliji pa zato zadnjih par godina igra ispod svog nivoa ali da se razumijemo i dalje vrhunski,također nisam nikada gledao ali nema Pelea čovijek osvojio 3 SPa ili Maradone koji je raspali Napoli u eri kad je talijanska liga bila top dovukao do vrha i uzeo boginju i igrao jos jedno finale dakle i oni bi mogli biti u toj kategoriji,Messi je u prednosti baš zbog svoje dugovječnosti na najvišem nivou bilo je mnogo igrača koji su bljesnuli pa čak i bili bolji ali 1 sezonu ili par sezona ali ovdje se gleda dugotrajni učinak, Mbappe ima 23 godine i ako uzme imat ce 2 SP a i biti u dobroj šansi da nas riješi dilema u budućnosti jer da potraje na vrhunskom nivou do 31 god imat ce još 2 SPa ispred sebe, također treba imati i jaku reprezentaciju za to jer recimo jedan Samuel Eto nikada nije mogao osvajati takve trofeje ili Puskas a u klupskom je rasturao ista sudibna čeka i Haalanda.

dovlajoe

pre 1 godinu

Jedini kandidati za GOAT-a su Pele, Maradona i Mesi. Mogli bi i Ronaldo Zuba da se nije toliko povređivao, Ronaldinjo da je bio ozbiljniji i eventualno Krojf. Svi ostali su nivo ispod. Moj glas ide Mesiju. Ronaldo ego ne može ni u prvih deset.

Ja

pre 1 godinu

Не може се ни за једног ни за другог рећи да су GOAT. Може се само говорити о томе који од њих двојице је бољи фудбалер што се тиче њихове ере. Стављати обојицу у исти кош са Роналдињом, Пелеом, Марадоном, итд је сулудо. Исто важи и за остале спортове. Једини изузетак је тенис. Ту су критеријуми једноставнији (број ГС), а у питању је и индивидуални спорт па квалитети лакше долазе до изражаја, и самим тим је лакше одредити најбољег свих времена.

Petar7

pre 1 godinu

Ne znam kako mozete da poredite Pele-a sa ovom dvojicom, covek je igrao pre 100 godina, jednu sasvim drugu igru, takticki i fizicki dosta slabiju, zatim je igrao u Brazilskoj ligi itd itd, zamislite da je prime Mesi igrao za Bocu, pa 200 golova godisnje bi davao.

El Clasico

pre 1 godinu

(Ostin A, 15. decembar 2022 12:42)

Portugal trenutno ima gotov na svim pozicijama bolje igrace od Argentina. U Argentine najbolji igrac posle Mesija je Di Maria koji je zamena Kosticu u Juventusu, a u Portugalu jedan Leao sedi na klupi i ne mogu mu naci mesta. Pa ti sad vidi razliku.

Sto se tice lige nacija, Ronaldo je rekao da je to nebitno i nije je nije ni hteo igrati dok Portugal nije dosao do polufinala tako da ne znam zasto to brojis.

A Ronaldo se nije video kada je Portugal osvoji EURO, zbog tih suigraca je i osvojio trofej.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Evo opet moram reći Ronaldinjo.Odličan je Mesi,odličan je Ronaldo,ali čitajući komentare stiče se utisak da se fudbal pretvorio u brojke,statistiku,novac,profit.A tome su potonji dvojica prilično kumovali.Naravno, sve je to pokrenuo krupni kapital,ali oni su se stopili sa tim trendom u sportu uopšte.Nema više igrača koji pružaju užitak gledaocu,koji daju lični pečat svojoj igri i igri ekipe,sve je podređeno rezultatu. Zato je Maradona veći od Mesija i Ronalda.Zato je Ronaldinjo najveći među njima.Zato nema više nekog kao Erik Kantona,kao Dzordž Best,kao što je bio nekada naš Šekularac,Savićević...To su igrači koji su plijenili svojom igrom ali i svojom pojavom na terenu. Ima ih tu naravno još mnogo koji će ostati velikani fudbala,a imali su privilegiju da ih gledamo i volimo zbog onog što jesu,a ne zbog zlatnih lopti,skupih automobila,raskošnih vila ,astronomskih ugovora i bljutavih tetovaža.

Joker

pre 1 godinu

Mislim da GOAT debata treba da se odnosi na mnogo više od puste statistike. Fudbal je ekipni sport, ne možemo fudbalere posmatrati kao npr. tenisere gde broj titula ili nedelja na 1. mestu maltene definišu pobednika. Maradona je stekao večnu slavu kao igrač Napolija, koji je prosečan kluba doveo u Evropski vrh. Isto je radio i za Argentinu. Bio je prava 10-ka, mađioničar, kreator igre. I tu leži kvaka. Tu po mom mišljenju leži prednost Mesija. U Barseloni je bio kičma ekipe, stub koji je nosio celu igru i to godinama. Kad je otišao iz Barselone, Barsa je potonula. Ronaldo to nikada nije bio ni u jednom klubu. Sjajan golgeter, dobar dribler i šuter, ali nije timski igrač. I sam je izjavio npr da ga je Ozil načinio najboljim napadačem na svetu. Kad je otišao iz Reala, maltene se nije osetilo. Opet kažem, svaka čast na karijeri, ali Mesi je ipak više značio na terenu.

Erdi

pre 1 godinu

Zanimljivo je da mnogi komentari ističu Maradonu kao najboljeg, pa ljudi on po današnjim parametrima ne bi uopšte bio u toj trci, covek nema nijednu ligu šampiona, zamislite da Mesi nema trofej Ls. Još ga mnogi hvale i zbog gola rukom koji je dao Englezima a koji bi danas bio ladno poništen. Dobar deo čak i argentinaca smatra da ja Mesi veći od Maradone. Mesi je i statistički i igrački najbolji..

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

Istina je da je Messi fudbalski Federer,jer igra najleprsaviji, najljepsi i najmastovitiji fudbal ikad. Ukratko, genije i tu se svrstava među ostale velikane fudbala tipa Pelea, Maradone, Krojfa,Zidana,Ronaldinja,Zube,Ibre i naravno Savićevića.
E sad, ali Messi je i Đokovic fudbala!!!
Jer Messi je bolji od Ronalda čak i kao golgeter!!!
Zasto uporno zanemarujete tu potpuno jasnu cinjenicu??!!
Jasnu, kao sto je jasno da su 1+1 jednako 2.
Messi ima bolji prosjek datih golova na odigranu utakmicu od Ronalda i to znacajno bolji.
Znaci, bolji je i kod kriterijuma gdje bi Ronaldo kao "rođeni strijelac" trebao biti znacajno bolji, a upravo je suprotno.
A o asistencijama, driblinzima, slobodnjacima i drugim čudesima ne treba trositi ni rijec vise...

Rothmans

pre 1 godinu

GOAT je zapravo odlučen odavno, još u finalu LŠ 2009 u Rimu. Do tada smo u periodu 2004-2009 i mogli da vodimo neku debatu i da argumentovano tvrdimo kako je Ronaldo bio bolji. Ali onaj nebeski skok Mesija od 169 cm i gol glavom u Kristijanovom stilu i to između Ferdinanda i Vidića na centaršut Etoa je jasno pokazao ko je GOAT za sva vremena, to je bio pravi prelomni trenutak u istoriji fudbala bez obzira na sve što se desilo kasnije do današnjih dana.

zil rime

pre 1 godinu

Ovo je pitanje za one koji prate fudbal poslednjih 10-12 godina (njih je navise na portalima pa je pitanje sasvim OK), ali ova dvojica nisu ni za pitanje ko je najbolji u 21. veku jer su Ronaldo Brazil i Ronaldinjo bolji. Za nas koji fudbal pratimo 60tak godina pitanje je irelevantno. Pa posle 60 i 40 godina od njihovog zenita istorija a i Mi stariji pamtimo najvece pre svih Pelea i Mardonu najboljih, pa zatim jos nekoliko velikih imena, Krojf, Vava, Garinca, di Stefano, Meaca, Rivelinjo, Karlos Alberto, Zito, Ziko, Metjus, Stabile,Piola,Siafino, Kocis, Gulit, Basten, Platini......................

Bojan

pre 1 godinu

Ta GOAT priča je žvaka sa američkih TV emisija sedamdesetih i osamdesetih godina. Obična marketinška udica da bi se razvlačile i vesti i javnost. Ko od toga profitira? Pa samo novinske agencije, mediji, menadžeri, sponzori. Ko je uopšte gledao uživo jednog Pelea da bi imao kredibilitet da ga ocenjuje? To je podjednako glupo kao i diskutovati ko je bolji slikar. Hoćemo meriti ko je imao više izložbi ili slika? Čija su platna lepša ili skuplja? To je subjektivna individualna stvar publike, ili navijača, da svako za sebe oceni. Cela ta GOAT priča počinje da smara, i da nam smanjuje uživanje u sportu. Jer kakve god parametre da uporedujemo i merimo, uvek ce ljudi biti pristrasni u vezi svojih idola.

Hm

pre 1 godinu

Kad je Ronaldo Nazario igrao svetsko prvenstvo, nije ni bilo nikakvih dilema i rasprava ko je najbolji na svetu. A igrale su tada neke baš ozbiljne legende. A do prve povrede, Zuba je bio vanzemaljac druge klase u odnosu na obojicu ovih velikih fudbalera. Mesi, Kristijano i Mbape u isto vreme, to je bio njegov skilset, plus efikasnost s obe noge i glavom koju niko od njih nema. OAT u akronimu GOAT znači "svih vremena", njih dvojica svakako nisu to, za bilo koga ko je gledao više od jednog vremena.

zigi

pre 1 godinu

brt nije ovo tenis da se velicina gleda prema broju trofeja.
mesi je bolji igrac od ronalda sa ili bez ovog sp, a maradona, pele i ronaldo zuba veci od obojice bez obzira sto nemaju toliko trofeja.

Dikan

pre 1 godinu

Nikako, jer najveći je Maradona svakako - jedini čovek koji je sam osvojio Svetsko prvenstvo i nije doživljao sramotne poraze na SP (4:0,3:0) kao neki. Od ove dvojice, meni će uvek biti draži Ronaldo, više cenim nekog ko nema toliki prirodan talenat ali je neverovatan lider, borac i radnik.

Lukavi

pre 1 godinu

Ne treba zaboraviti ni Pelea i Maradonu. Messi i Ronaldo su duze dominirali to je njihova prednost, ali dosta je i do savremene medicine, tretmana i novca koji se ulaze u igrace,oporavak, ishrana itd. Maradona i Pele su veci “heroji” koji su bili “ljudi iz naroda” harizmaticniji, cinili do tada ne vidjene stvari na terenu, to je njihova prednost, ali malo je i do vremena u kom su igrali, tada je fudbal vise znacio nego danas, i generalno sport nije bio iskljucivo masinerija za pravljenje love. E sad izmedju mesija i ronalda ovaj svetski kup nece nista promeniti. Mesi je prosto pre svega u statisci bolji i po individualnim nagradama.Bolji je dribler, organizator, bolje izvodi slobodnjake.. Ronaldo je jedino bolji u igri glavom i mozda je za nijansu bolji golgeter u klasicnom smislu. Dao je ukupno 23 gola vise ali je i odigrao 120utakmice vise, obojica dominantni u li sampions protiv najboljih timova. Ronaldo jeste bio uspesan u vise razlicitih sredina, ali isto je igrao za klubove koji su bili najuspesniji ili medju top 2 najuspesnija u svojim zemljama i pre i posle njega. Mancester je kidao i posle njega, real je real, juventus najteofejniji klub u italiji itd. Obojica imaju po jedan veliki trofej sa reprezentacijom ali mesi ima dva finala svetskog. Mesiju ovo moze biti samo bonus nikako mrlja. Inace ronalda jednako postujem, izuzetan fudbaler, samo mislim da je mesi za nijansu uspesniji i posebniji.

dejan

pre 1 godinu

Sto se njih dvojice tice to je odavno rijeseno. Mesi je daleko ispred i da ne osvoji mundijal. Mada sada Pele , Maradona i Mesi to bi se dalo raspravljati i ako Mesi igra u totalno drugom vremenu, totalno drugi fudbal

mateo

pre 1 godinu

svaki put kad mbappe primi loptu to je opasnost za gol, to jos nisam vidio u zivotu. a lik trpa i trpa i trpa. on je mix ronalda i messija i vec ih odavno nadmasio. jos ako u nedjelju, ako sudije dozvole, osvoji sp onda mu nitko nista ne moze. sto se tice ronalda on je gotov a messi mu je jako blizu ali njega suci guraju, to ga jos malo drzi.

Baxuz

pre 1 godinu

Fodbal se toliko menja vremenom da mislim da se mogu samo birati najbolji igraci decenije a nelako mi prica o najboljem svih vremena deluje izforsirano.

UDBA

pre 1 godinu

Pa Messi je samo posljednju utakmicu odigrao kako treba, na ostalima ga nije bilo, doduse imao je bitne asistencije, ali nije odisevio igrom. Skoro sve golove je dao iz Penala!

A o tome koliko ga forsira UEFA, mediji i FIFA sad na prvenstvu da ne govorim!

Interesantno je kako se u live prenosu uospte ne vracaju sumnjive situacije Argentine, VAR ne reaguje kad treba, njihove sudije sude druge meceve i slicno.

Zato je golman Argentine nakon meca sa HR izjavio "Cijeli svijet je protiv Argentine" - DA JESTE, OPRAVDANO!

Ja licno voli Argentinu i navijace i Maradonu kao GOATA, ali ovo sto radi FIFA na ovom prvenstvu i forsiranje Mesija kroz medije vec godinama, a pljuvanje Ronalda mi se zaista smucilo!

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Ronaldinjo! Magija .On je učinio da fudbal opet postane igra.Ne interesuju me titule i priznanja.On je donosio radost svima koji su ga gledali.On je bio oličenje svih nas koji smo pikali loptu kao klinci i maštali da jednog dana budemo slavni.

YIFY

pre 1 godinu

Meni najmiliji igrac za gledanje je bio Ronaldinjo iako Barselonu ni Real nikad nisam nesto volio.

Mesi je iza sebe imao tada najjacu Barselonu i Ronaldinja da ga uci. Od malih nogu prosao Barsinu skolu, cak je i prvi tim za njega kasnije sklopljen, iz tog razloga je otisao Ronaldinjo.

Sta je imao Ronaldo, NISTA!

Krenuo od ulice, Sporting, pa presao u tada najjaci klub ManUtd koji je u to vrijeme mozda i bio najveci svetski klub uz Milan pa kasnije "dolaze" Barselona i drugi...koji su vec bili tu.
Ronaldova karijera fudbalski receno po meni impresivnija i neuporedivo teza. Covjek se oprobao u najjace lige Evrope i svijeta i u svima od njih bio najbolji igrac i tima i lige, za razliku od Mesija koji je do prije godinu igrao samo u Spaniji tj Barsi. Ta cinjenica je dovoljna da Ronalda mnogo vise licno postujem kao igraca i uz to da je sve postigao sam uz mozda najvecu disciplinu koju je sport ikad vidio. Vjerovatno najveci atleta u fudbalu ikad.
Po meni si dokazan igrac tek kad promijenis najmanje dvije lige i tima, a ne cijeli zivot provedes u jednom sistemu na koji si navikao da igras i uz sebe imas najbolje igrace svijta, Barsa pa sad PSG!

Memfis

pre 1 godinu

Роналдо никад није био у разматрању. Меси титулом долази на Пеле/Марадона ниво (ако не и виши од њих) и то је то.

Куп је битан

pre 1 godinu

Мислим да је готово немогуће поредити играче из различитих генерација. Фудбал се много променио. Колико утакмица у евро куповима је годишње играо Марадона, а колико Меси? У Марадонино време само је првак ишао у КЕШ, а данас из најјачих лига иду четири клуба, у неким случајевима и пет. Пеле је највећи играч у својој генерацији, Марадона у својој и Меси у својој. Фудбал није атлетика где постоје светски рекорди.

Podgoricanin

pre 1 godinu

Koliko je fudbal spao nisko najbolje govori cinjenica da kao u Tenisu imas svega 2 do 3 prvoklasna igraca i to DECENIJU I VISE, a ostali su prosjek ili ispod prosjeka i talenti koji se kasnije izgube u vremenu!

Od toliko hiljada i hiljada igraca od ere Ronaldinja na ovamo imamo Mesija i Ronalda koji i u 35 oj godini ozbiljno odskacu za klasu od ostalih!

To samo govori da sport u stvari ne napreduje vec nazaduje, fudbal, tenis, kosarka...nema vise asova, sve se svodi na jednog ili dvojicu sportista, samo mediji i veliki biznis nam namecu to da mislimo da je ustvari postignut napredak.
Pogledate F1 nikad dosadnija kao posljednju deceniju, Rally unisten, UFC sve namjestaljke i td. Sve se svelo na show biznis i to je to.

Odlaskom Ronalda i Mesija zavrsava se jedna era ne samo fudbala nego i samog sporta koju smo mi srecnici mogli da gledamo za zivota.

Djordje NS

pre 1 godinu

Ronaldo je igrao u 5 najjačih liga i u svima bio najbolji fudbaler. Dok je kepec celu karijeru igrao u Barceloni koja je tad sa Xavijem, Inijestom, Suarezom i Neymarom i ostalim zvezdama bila najjači klub na svetu. Tu je nabijao statistiku. A kad se igrala Liga Šampiona onda ga nema nigde. Sledila su i poniženja kao protiv Bayerna 8:2. A u PSG je prešao da bi ga pratili Di Maria, Hakimi, Neymar i Mbappe i još najskupljih vrhunskih igrača i opet je uspeo lane da doživi da mu ceo stadion skandira "Messi odlazi".
A što se južne Amerike tiče znamo da odatle dolaze dve jake reprezentacije, Brazil i Argentina i još maksimalno još dve osrednje. Dakle, od malih nogu svi znamo da je Argentina fudbalska velesila. Za to im nikad nije bio potreban smešni Messi koji je glumeći i šefa i trenera ih držao sve ove godine daleko od trofeja. A isto tako znamo da još os vremena Euzebija Portugal nije bio niko i ništa u fudbalu do pojave Ronalda koji ih vuče sve ove godine i da su bili bez njega tek neka prosečna ekipa koja je pritom došla do trofeja šampiona Evrope u kojoj se igra najjači fudbal i gde do bilo kog trofeja moraš da dođeš protiv Francuske, Španije, Italije, Nemačke, Engleske, Hrvatske, Belgije, Holandije, Danske, Švedske... Tako da se proslaviti nabijanjem statistike protiv Eibara, Elchea, Hetafea, Levantea i sličnih klubova u Francuskoj kao i protiv Bolivije, Perua, Venecuele i Paragvaja nije neki uspeh pogotovo ako igraš za Barselonu, PSG ili Argentinu. Tako da se zna CR7!

iosonostefan

pre 1 godinu

Ne morate ni da se maltretirate oko toga. GOAT će biti Mbape i to ubedljivo. Naravno ukoliko ne doživi neku veću povredu u narednih desetak godina. Tehnika mu je na nivou Mesija, čak ima i sličan osećaj za igru. Brži je od Mesija. Već obara sve rekorde ako gledamo i statistiku. Ukoliko uzme titulu sada faliće mu još jedna da bude jedini uz Pelea sa 3 titule. Još samo klubski da osvoji neku Ligu Šampiona i da zaključi nenormalne uspehe.

me myself and i

pre 1 godinu

Mnogi kažu da su Pele ili Diego bolji od Messija ili Ronalda. Činjenica je da su oba ova igrača igrala u najjačim ligama 10-15 godina na vrhunskom nivou. Pele je svoje golove davao u Brazilu i Americi dok je Diego imao svega 3-4 moćne godine. Kako se to može porediti?

Simke

pre 1 godinu

Luka Modric je izjavio da ss iskreno nada da ce Messi osvojiti Mundijal,jer to zasluzuje,jer je najbolji fudbaler u istoriji....Eto to su njegove rijeci,legenda Reala.

Lesa

pre 1 godinu

Maradona je bez premca tehnicki najnadareniji i najsavrseniji igrac koji je ikada pipnuo loptu, ispred Pelea, Zidana, Ronalda, Ronaldinja, Mesija, Krojfa, Badja. To su cak i naucno potvrdili, bila je jedna emisija o tome. Taj dodir sa loptom, kod njega je bio cisto savrsenstvo. Kontrola lopte mu je bila takva, kao da mu je sama lopta deo tela, kao da mu je ista nastavak noge. Ako ni to nije dovoljno, i ako i dalje neki od vas ne veruju, onda samo uzmete i poslusate sta na tu temu imaju da kazu mnogi velikani same igre po travnatim terenima, poput jednog Maldinija, koji su igrali protiv najboljih, kroz generacije, skoro svi do jednog gotovo uvek kazu isto, i kao najtezeg protivnika protiv kog su igrali navode Maradonu, pa onda za njim pravog Ronalda, i Zidana, a to bi ipak trebalo da ima najvecu tezinu (mnogo vecu tezinu i znacaj, nego sta mislimo mi navijaci). Maldini kod poredjenja, naravno nije racunao Pelea i Krojfa, posto protiv njih nije imao prilike da igra.

kladzom do bola

pre 1 godinu

Ukusi su razliciti a i nase godine pracenja fudbala . Za moj pokojnog starog Pele je bio najbolji , za mene Maradona a za klinju Mesi . Pele sam malo gledao , Maradonu i Mesija jesam puno , neke utakmice i uzivo . Razlika je u tome sto kad je Maradona igrao tad su kostolomci lomili bez milosti dok Mesija skoro da nesmeju da pipnu kroz citavu karijeru . Kada bih morao da biram kog fudbalera iz najboljih izdanja i dana da dovedem u neki klub sigurno bi to bio Maradona . Secam se na Marakani kako je odigrao i onog loba . To ostaje urezano , zauvek .pozz

gaucos

pre 1 godinu

Ni jedan ni drugi. U 100-godisnjoj istoriji fudbala bilo je mnogo boljih fudbalera. Ali u ovim egocentricnim vremenima gde je sve najbolje ikada sve i svasta se proglasava najboljim u istoriji jer i Mi koji sada bitisemo smo najbolji u istoriji ljudskog roda. Inace Mundijal osvaja Mesi a ne Argentina. Citav Svetski Kup je projektovan i podredjen Mesiju. Vec mesecima se vodi kampanja da je ovo njegovo poslednje SP i da je bas on taj koji treba da podigne pehar. Nikada u istoriji jedan igrac nije stavljan ispred svoje zemlje pa ni kralj Pele ispred Brazila sa koji je osvojio tri titule. Ista kampanja se vodila za proslogodisnje prvenstvo Juzne Amerike i epilog je poznat Mesi je dobio prvi trofej sada ce i drugi nema sumnje, jer nase doba i Mi smo bolji i veci nego svi koji su ikada na planeti postojali.

Žorž

pre 1 godinu

Porediti fudbal i način igre prije 50 godina i sadašnji je blago rečeno smiješno.Ne umanjujuci kvalitet jednog fudbalskog boga, Pelea,mišljenja sam da on sada nebi mogao biti ni među prvih 10..Drugo,fudbal je klupski sport i ne zavisi sve od jednog igraca koliko god on najbolji na svijetu bio..Mesi i Ronaldo haraju svjetskim fudbalom vise od 10 godina i gdje god igrali sve se vrti oko igre njih dvojice.
Tako da su oni dvojica najveci svih vremena,ne Pele i Maradona.

princes

pre 1 godinu

‘Messi i Ronaldo su GOAT’ ovo se definitivno ne slazem, zato sto je Ronaldo napadac a Messi je sve i pravi playmaker i to je velika razlika, i pravi se razlika i na terenima jer Messi je jednostavno kompletan. Za mene jedini GOAT je Messi , a ovaj je najbolji napadac ;) ali su to velike razlike Messija mozes uporedjivati sa najvecima kao sto su Pele i Maradona a C. Ronalda tezko da ce ikad moci ko da ga uporedjuje sa najvecima ;)

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

нека, нека

pre 1 godinu

свашта, Марадона и Пеле су још увек далеко изнад, а најбољи фудбалер је био о остао Зуба Роналдо.

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

Strim

pre 1 godinu

Po meni iskreno ni jedan ni drugi nisu goat,Maradona,Pele,Ronaldo pravi i Ronaldinjo su bili bolji igraci. Njih dvojica su samo posveceniji fudbalu i karijeri,izuzev Pelea,a ova trojica da su imali njihove radne navike tek tada ne bi znao koga da izaberem kao goat-a od te cetvorice. Po meni Ibrahimovic je u rangu Mesija i Ronalda.

kralj

pre 1 godinu

Ako gledamo dugovecnost,njih dvojica su najveci,ako gledamo genijalnost,Maradona je mnogo ispred njih dvojice,Pelea nisam gledao ali mnogo starijih kazu da ovi ne mogu ni da mu pridju,tako da osvojio ili ne,po meni Maradona je carobnjak,ova dvojica su klasa ispod.

markom

pre 1 godinu

Za mene licno najmiliji R.Baggio al ne i najveci zbog cega zbog jednog promasenog penala i izgubljenog finala inace bi bio rame uz rame sa Peleom i Maradonom,zbog toga Leo ipak mora da uzme boginju da bi bio na vrhu i medju njima...

don simeone

pre 1 godinu

ni jedan od ove dvojice.u današnjem prljavom fudbalu.kako ih nije sramota da odluciju pored jednog del pjera,batistute,kostakurte,van bastena,braću Frank de bur,zinedina zidana,lotara mateusa i ostalih a ima ih mnogo.da nespominjem maradonu iz argentine ili pelea iz brazila.

Ostin A

pre 1 godinu

Pogledajte tim Argentine i tim Portugala kroz zadnjih 15 godina.

Ako ne računamo Ronalda maksimum 2 igrača Portugala kroz istoriju bi uspela da dobiju poziv za reprezentaciju Argentine.

Ronaldovo osvajanje Evropskog prvensta i Lige nacija sa Portugalom mi je iskreno daleko jače nego Mesijevo jedno osvajanje Kopa Amerike i potencijalno svetsko prvenstvo. Da ne spominjem naprimer Modrića šta je uradio sa Hrvatskom.

Mesiju je ovo potrebno da bi bio GOAT u svojoj zemlji, za Argentince. Da bi prestigao Maradonu.

Pall Mall

pre 1 godinu

Kakav Ronaldo kakvi bakraci. Dajte ljudi molim vas uozbiljite se. Pa Kristijano nikad nije zabio gol u nokaut fazu SP niti podelio asistenciju. Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan Mesi po meni GOAT. Grehota je ykristijana uzimati u razmatranje pored ovih mađioničar koji su svaki na svoj nacin obeležili jednu epohu. On je xamo dobar i rasan strelac i nista vise od toga. Daleko je on od ovih majstora. Nije umeo niti mogao da pravi razliku na terenu kao pobrojani mađioničari gore.

Teorija zaprske

pre 1 godinu

Privilegija je gledati ih obojicu, privilegija je bila gledati i Ronaldinja, Ronalda, Maradonu...mozda moze da se odredi ko je veci od njih dvojice, ali odredjivati ko je najbolji svih vremena je malo neozbiljno.

Yujiro Hanma

pre 1 godinu

@Leo Isto kao sto je Messi na ovom svetskom nadmasio sebe na prethodna 4 prvenstva,Messi je bolji na ovom nego 2014 i 2010 kada je bio nevidljiv u Mbapeovim godinama,tako da mozes i ovako da uporedis ili je Messi sa 35 bolji nego sa 25 ili je konkurencija zabrinjavajuca??

Andrea Djani

pre 1 godinu

Portugalac Ronaldo nije ni medju 50 najboljih svih vremena , ali je svojim nevidjenim egom koji ga je terao da trenira do krajnjih granica produzio karijeru i doveo telo do savrsenstva . Na tome mu treba cestitati , ali u fudbalskom znanju on je mnogo iza Maradone , Zidana , Ronalda , Ronaldinja ..., a naravno i Mesija . On nije neko ko ce u ozbiljnim analizama biti u konkurenciji za najboljeg svih vremena .

Daulex

pre 1 godinu

Nece sigurno jer ni jedan nije GOAT. Mada mi nije jasno kao u timskom sportu gledate to prema osvojenim titulama. Znaci neko ko je najbolji fudbaler na klubskom nivou i ima npr. 10 liga sampiona a potice iz male fudbalske zemlje i nema sanse da osvoji svetsko prvenstvo nikada nece biti GOAT...
Glupost...

cukce

pre 1 godinu

Vrhunski igrači, odlični sportisti jedni od najboljih, ali Maradoni i Peletu ne bi mogli ni vodu da nose! Čak i pravi Ronaldo i Ronaldinjo su bolji (samo nisi ovoliko dugo trajali)! Kapa dole i Mesiju i Ronaldu ali...

mich

pre 1 godinu

Mislim da ce RONALDO da umre istog trenutka ako Mesi osvoji SP....
Greota sto ce takav egoista ostatak zivota da provede tuzan, pored svega sto poseduje...

ivan

pre 1 godinu

Nikad, nikad ali bukvalno nikad nisam volio da raspravljam na ovu temu jer sam oduvijek smatrao da tu nema nikakve rasprave jer smatram da je Mesi neka druga liga u odnosu na Ronalda. Mesi,Maradona,Pele,Krojf,Ronaldo Brazilac,Ronaldinjo,Zidan itd itd. Svaka čast Ronaldu na svemu postignutome,skidam kapu za sve ali ipak nije to taj nivo nikad bio. Pa ja mislim nekih 80 posto fudbalera i fudbalskih trenera smatra Mesija boljim, ovi ostali su Ronaldovi saigrači i njemu bliski ljudi. Ronaldo je meni fizički nadmoćniji Filipo Inzagi,isto kao da si PES-u uzeo Inzagija i nabudžio mu ocijene,brzinu,snagu,snagu šuta i slično. Ronaldo u Junajtedu je bio vrhunsko krilo i prvih par godina u Realu ali ni tada nije bio blizu onoga što je Mesi prikazivao na terenu. Ja lično prije njega na toj vječnoj listi bih uvristio i Pelea,Maradonu,Mesija,Zidana,Krojfa,Ronaldinja i Ronalda Brazilskog. Ti zavoliš fudbal zbog ovakvih majstora,zbog Totija,Inieste,Bergkampa,Anrija,to su ljudi koji su sposobni da prirede magiju na terenu,meni jednostavno Ronaldo nikad nije bio magija uz svo dužno poštovanje za sve što je postigao. Jedan je od najuspješnih fudbalera ali najveći,daleko od toga.

Dm

pre 1 godinu

Po statistici Messi je bolji, ima 70 golova više posle 1000 utakmica i preko 100 asistencija više, 41 trofej a Ronaldo 31 trofej.. O magiji i driblinzima Mesijevim nema ravnih dok Ronaldo je samo golgeter koji u životu nije imao 2 driblinga. Uz to je Messi mladji 2,5 godine i još će da ruši rekorde

Messi GOAT za sva vremena

Петар

pre 1 godinu

Свако ко иоле познаје фудбал зна да је Меси бољи играч.Може вам се више свиђати Роналдо,његов стил игре,његов менталитет али то не мења чињеницу да је Меси бољи играч.

Piro

pre 1 godinu

Kristijano Ronaldo nije ni medju 10 najboljih, a kamoli da moze iole da primirise Mesiju.
Pele Maradona Ronaldo Ronaldinjo Mesi
Krojf Zidan Maldini Van Basten Bekenbauer Platini Badjo Mateus

Sinisa_100

pre 1 godinu

Ljudi,nemojte da se zezamo,svi pravi ljubitelji fudbala koji nisu ograniceni vide ogromnu razliku,Messi je neki drugi univerzum oduvijek bio....Ronaldo je iskljucivo pokusao golovima i statistikom da se poredi sa Messijem,mediji su to zestoko potencirali,ali zapravo Ronaldo nikada nije bio na Mesijevom nivou.....Evo Messi i sa 35 godina uzme loptu na centru i ide u solo prodor i drblinge protiv 15 godina mladjih defanzivaca....Covjek koji cijelu karijeru bez prestanka dribla,ima na hiljade solo prodora,kreira akcije,daje golova,igra na sredini terena,daje magicne asitencije.....Ronaldo je vrhunski golgeter ali on nikada nije bio ni blizu nivoa na kom je genije iz Rozarija.Sportski pozdrav.

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

Zdravce

pre 1 godinu

Nezahvalno pričati o tome. Bilo je apsolutno neverovatnih fudbalera kroz istoriju.

Svakako, gledavši ko je koliko trajao i ukupnu statistiku - Mesi i Ronaldo su definitivno iznad svih i to treba postovati

Svakako, Mesi je bolji igrač od Ronalda, kreator vredi vise od gol masine (a Mesi je i jedno i drugo)

Najlepsi za oko Ronaldo de Lima i Ronaldinjo

Najbolji ikad, pa Mesi..

drmr

pre 1 godinu

Pokusacu sasvim objektivno da dam svoje misljenje a ubacivsi tenis u ovo poredjenje.

Ko smatra da je Djokovic (Nadal) najbolji teniser svih vremena, taj treba da ima isto misljenje i za Ronalda.

Ko misli da je Federer najbolji teniser svih vremena, za njega treba da je Mesi najbolji fudbaler.

Zasto? Kristiano, Novak i Nadal brojkama jesu postogli najvise, drze gotovo sve rekorde i te brojke govore da su oni najveci svih vremena.

S druge strane imate Federera i Mesija, koji su umetnici u svom sportu, igraju lepo na oko, jako su blizu svoh rekorda al opet im oni gore beze.

Znaci sve je stvar percepcije. Cinjenica je da su svi vrhunski sportieti i ne znam zasto nas narod ima potrebu ra pljuje po nekom. Uzivajte ljudi, sport je vid zabave. Sta imate vi os toga ko je bolji.

Ja vise volim tipove igraca kao Kristiano, Nole i slicni jer u ovim godinama treniraju, imaju zelju za dokazivanjem, posle toliko teofeja i novca i dalje grizu. S talentom se rodis i sve je lakse, a nesto postici radom je veca stvar.

vrg

pre 1 godinu

pa ovde nema mnogo dileme. mesi sa manje utakmica ima malo manje golova (ali vise golova da nisu iz penala), a mnooogo vise asistencija.
na stranu sto mi se vise i svidja njegova igra, nema nikakve dileme vec sada da je mesi bolji.
a ako cemo o tome ko mi je omiljen, to je ronaldinjo.

Leo

pre 1 godinu

Messi u ovim godinama igra bolji fudbal nego kada je Ronaldo igrao u najboljim godinama. Messi na ovom SP ima 5 golova i 3 asistencije, a Ronaldo na 5 SP ima 8 golova i 2 asistencije. Prakticki, Messi je na ovom SP uspio gotov nesto sto je Ronaldu trebalo 5 svjetskih prvenstava 😂

Jeste da Mesi ima 3 gola iz penala na ovom SP, ali da nije penala Ronaldo bi sve ukupno na SP imao isto golova kao Ever Valensija iz Ekvadora.

siki

pre 1 godinu

Messi napravio u karijeri milion driblinga i solo prodora,i na kraju treba da se pitamo ko je bolji fudbaler.Apusrdno....Messi je svjetlosnim godinama ispred svih.

boki89

pre 1 godinu

samo Maradona i niko vise a ne ovi uvlakasi Fife i Uefe i raznih bogatih klibova Evrope.Dali ukupno 2000 golova a ni jednog se ne secam a Bozija ruka i onaj gol sa polovine terena protiv Engleza pred kraljicom neprocenjivo.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

GGG

pre 1 godinu

Nece, ljudi zaboravljaju kako je Ronaldo igrao. Njegove partije u Juventusu su mnogo potcenjene. Dok je bio u Realu bio je najbolji igrac i osvojio sve sto se moglo osvojiti. A kakve je golove postizao u Junajtedu takve nece postizati vise niko nikad. Daleko od toga da Ronaldo ne zna da dribla, ljudi jednostavno brzo zaboravljaju. Portugal je pre njega učestvovao na samo 3 svjetska prvenstva, sa njim na svih 5. Na evropskom prvenstvu kad su osvojili je bio najbolji igrac Portugala. Samo sto se ljudi naravno samo secaju da nije igrao u finalu jer su ga povredili. Glupo bih bilo da se sad spominju i svi rekordi koje je obarao u svim klubovima i reprezentaciji. GOAT

Ragina Glava

pre 1 godinu

Jasno mi je da ljudi vole da vode polemike ovog tipa,uvek je zanimljivo.
Marketing je cudo,Najk i Adidas su giganti,kao i Real i Barselona.
Brojevi su takodje neumoljivi.
Ronaldo je vanserijski fudbaler,brojevi kazu najveci golgeter koji je igrao fudbal.
Covek traje 15 godina na nezamislivom nivou...
Medjutim...
Ovaj Maleni traje isto toliko,jos je mladji dve godine,a nikada mu prioritet nisu bili golovi.
A ima ih gle cuda,maltene kao Kristijano.
Na stranu ostale statistike,broj trofeja,Zlatne Lopte i ostalo,nije li greh uporedjivati ova dva igraca?!
Uh najvece moguce postovanje svega sto je CR uradio,Lionel Mesi je daleko veci fudbaler,ne samo od njega.
Osvojio u nedelju san svakog igraca ili ne,on je odavno najveci fudbaler koji je baratao loptom,pa to je valjda sasvim jasno svakom ko je realan,objektivan i ima i malo mozda izmedju usiju.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

ko ne pamti iznova proživljava

pre 1 godinu

GOAT bez ijedne titule na SP, možeš misliti. Mesi ako osvoji SP sa Argentinom, samo će se pridružiti velikanima poput Pelea, Maradone ili pravog Ronalda ali zasigurno neće biti GOAT...

Sinisa_100

pre 1 godinu

Ljudi,nemojte da se zezamo,svi pravi ljubitelji fudbala koji nisu ograniceni vide ogromnu razliku,Messi je neki drugi univerzum oduvijek bio....Ronaldo je iskljucivo pokusao golovima i statistikom da se poredi sa Messijem,mediji su to zestoko potencirali,ali zapravo Ronaldo nikada nije bio na Mesijevom nivou.....Evo Messi i sa 35 godina uzme loptu na centru i ide u solo prodor i drblinge protiv 15 godina mladjih defanzivaca....Covjek koji cijelu karijeru bez prestanka dribla,ima na hiljade solo prodora,kreira akcije,daje golova,igra na sredini terena,daje magicne asitencije.....Ronaldo je vrhunski golgeter ali on nikada nije bio ni blizu nivoa na kom je genije iz Rozarija.Sportski pozdrav.

Петар

pre 1 godinu

Свако ко иоле познаје фудбал зна да је Меси бољи играч.Може вам се више свиђати Роналдо,његов стил игре,његов менталитет али то не мења чињеницу да је Меси бољи играч.

Dm

pre 1 godinu

Po statistici Messi je bolji, ima 70 golova više posle 1000 utakmica i preko 100 asistencija više, 41 trofej a Ronaldo 31 trofej.. O magiji i driblinzima Mesijevim nema ravnih dok Ronaldo je samo golgeter koji u životu nije imao 2 driblinga. Uz to je Messi mladji 2,5 godine i još će da ruši rekorde

Messi GOAT za sva vremena

Zdravce

pre 1 godinu

Nezahvalno pričati o tome. Bilo je apsolutno neverovatnih fudbalera kroz istoriju.

Svakako, gledavši ko je koliko trajao i ukupnu statistiku - Mesi i Ronaldo su definitivno iznad svih i to treba postovati

Svakako, Mesi je bolji igrač od Ronalda, kreator vredi vise od gol masine (a Mesi je i jedno i drugo)

Najlepsi za oko Ronaldo de Lima i Ronaldinjo

Najbolji ikad, pa Mesi..

Leo

pre 1 godinu

Messi u ovim godinama igra bolji fudbal nego kada je Ronaldo igrao u najboljim godinama. Messi na ovom SP ima 5 golova i 3 asistencije, a Ronaldo na 5 SP ima 8 golova i 2 asistencije. Prakticki, Messi je na ovom SP uspio gotov nesto sto je Ronaldu trebalo 5 svjetskih prvenstava 😂

Jeste da Mesi ima 3 gola iz penala na ovom SP, ali da nije penala Ronaldo bi sve ukupno na SP imao isto golova kao Ever Valensija iz Ekvadora.

ivan

pre 1 godinu

Nikad, nikad ali bukvalno nikad nisam volio da raspravljam na ovu temu jer sam oduvijek smatrao da tu nema nikakve rasprave jer smatram da je Mesi neka druga liga u odnosu na Ronalda. Mesi,Maradona,Pele,Krojf,Ronaldo Brazilac,Ronaldinjo,Zidan itd itd. Svaka čast Ronaldu na svemu postignutome,skidam kapu za sve ali ipak nije to taj nivo nikad bio. Pa ja mislim nekih 80 posto fudbalera i fudbalskih trenera smatra Mesija boljim, ovi ostali su Ronaldovi saigrači i njemu bliski ljudi. Ronaldo je meni fizički nadmoćniji Filipo Inzagi,isto kao da si PES-u uzeo Inzagija i nabudžio mu ocijene,brzinu,snagu,snagu šuta i slično. Ronaldo u Junajtedu je bio vrhunsko krilo i prvih par godina u Realu ali ni tada nije bio blizu onoga što je Mesi prikazivao na terenu. Ja lično prije njega na toj vječnoj listi bih uvristio i Pelea,Maradonu,Mesija,Zidana,Krojfa,Ronaldinja i Ronalda Brazilskog. Ti zavoliš fudbal zbog ovakvih majstora,zbog Totija,Inieste,Bergkampa,Anrija,to su ljudi koji su sposobni da prirede magiju na terenu,meni jednostavno Ronaldo nikad nije bio magija uz svo dužno poštovanje za sve što je postigao. Jedan je od najuspješnih fudbalera ali najveći,daleko od toga.

Piro

pre 1 godinu

Kristijano Ronaldo nije ni medju 10 najboljih, a kamoli da moze iole da primirise Mesiju.
Pele Maradona Ronaldo Ronaldinjo Mesi
Krojf Zidan Maldini Van Basten Bekenbauer Platini Badjo Mateus

Ragina Glava

pre 1 godinu

Jasno mi je da ljudi vole da vode polemike ovog tipa,uvek je zanimljivo.
Marketing je cudo,Najk i Adidas su giganti,kao i Real i Barselona.
Brojevi su takodje neumoljivi.
Ronaldo je vanserijski fudbaler,brojevi kazu najveci golgeter koji je igrao fudbal.
Covek traje 15 godina na nezamislivom nivou...
Medjutim...
Ovaj Maleni traje isto toliko,jos je mladji dve godine,a nikada mu prioritet nisu bili golovi.
A ima ih gle cuda,maltene kao Kristijano.
Na stranu ostale statistike,broj trofeja,Zlatne Lopte i ostalo,nije li greh uporedjivati ova dva igraca?!
Uh najvece moguce postovanje svega sto je CR uradio,Lionel Mesi je daleko veci fudbaler,ne samo od njega.
Osvojio u nedelju san svakog igraca ili ne,on je odavno najveci fudbaler koji je baratao loptom,pa to je valjda sasvim jasno svakom ko je realan,objektivan i ima i malo mozda izmedju usiju.

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

siki

pre 1 godinu

Messi napravio u karijeri milion driblinga i solo prodora,i na kraju treba da se pitamo ko je bolji fudbaler.Apusrdno....Messi je svjetlosnim godinama ispred svih.

Daulex

pre 1 godinu

Nece sigurno jer ni jedan nije GOAT. Mada mi nije jasno kao u timskom sportu gledate to prema osvojenim titulama. Znaci neko ko je najbolji fudbaler na klubskom nivou i ima npr. 10 liga sampiona a potice iz male fudbalske zemlje i nema sanse da osvoji svetsko prvenstvo nikada nece biti GOAT...
Glupost...

boki89

pre 1 godinu

samo Maradona i niko vise a ne ovi uvlakasi Fife i Uefe i raznih bogatih klibova Evrope.Dali ukupno 2000 golova a ni jednog se ne secam a Bozija ruka i onaj gol sa polovine terena protiv Engleza pred kraljicom neprocenjivo.

Teorija zaprske

pre 1 godinu

Privilegija je gledati ih obojicu, privilegija je bila gledati i Ronaldinja, Ronalda, Maradonu...mozda moze da se odredi ko je veci od njih dvojice, ali odredjivati ko je najbolji svih vremena je malo neozbiljno.

ko ne pamti iznova proživljava

pre 1 godinu

GOAT bez ijedne titule na SP, možeš misliti. Mesi ako osvoji SP sa Argentinom, samo će se pridružiti velikanima poput Pelea, Maradone ili pravog Ronalda ali zasigurno neće biti GOAT...

cukce

pre 1 godinu

Vrhunski igrači, odlični sportisti jedni od najboljih, ali Maradoni i Peletu ne bi mogli ni vodu da nose! Čak i pravi Ronaldo i Ronaldinjo su bolji (samo nisi ovoliko dugo trajali)! Kapa dole i Mesiju i Ronaldu ali...

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Ronaldinjo! Magija .On je učinio da fudbal opet postane igra.Ne interesuju me titule i priznanja.On je donosio radost svima koji su ga gledali.On je bio oličenje svih nas koji smo pikali loptu kao klinci i maštali da jednog dana budemo slavni.

vrg

pre 1 godinu

pa ovde nema mnogo dileme. mesi sa manje utakmica ima malo manje golova (ali vise golova da nisu iz penala), a mnooogo vise asistencija.
na stranu sto mi se vise i svidja njegova igra, nema nikakve dileme vec sada da je mesi bolji.
a ako cemo o tome ko mi je omiljen, to je ronaldinjo.

kladzom do bola

pre 1 godinu

Ukusi su razliciti a i nase godine pracenja fudbala . Za moj pokojnog starog Pele je bio najbolji , za mene Maradona a za klinju Mesi . Pele sam malo gledao , Maradonu i Mesija jesam puno , neke utakmice i uzivo . Razlika je u tome sto kad je Maradona igrao tad su kostolomci lomili bez milosti dok Mesija skoro da nesmeju da pipnu kroz citavu karijeru . Kada bih morao da biram kog fudbalera iz najboljih izdanja i dana da dovedem u neki klub sigurno bi to bio Maradona . Secam se na Marakani kako je odigrao i onog loba . To ostaje urezano , zauvek .pozz

Andrea Djani

pre 1 godinu

Portugalac Ronaldo nije ni medju 50 najboljih svih vremena , ali je svojim nevidjenim egom koji ga je terao da trenira do krajnjih granica produzio karijeru i doveo telo do savrsenstva . Na tome mu treba cestitati , ali u fudbalskom znanju on je mnogo iza Maradone , Zidana , Ronalda , Ronaldinja ..., a naravno i Mesija . On nije neko ko ce u ozbiljnim analizama biti u konkurenciji za najboljeg svih vremena .

Yujiro Hanma

pre 1 godinu

@Leo Isto kao sto je Messi na ovom svetskom nadmasio sebe na prethodna 4 prvenstva,Messi je bolji na ovom nego 2014 i 2010 kada je bio nevidljiv u Mbapeovim godinama,tako da mozes i ovako da uporedis ili je Messi sa 35 bolji nego sa 25 ili je konkurencija zabrinjavajuca??

dovlajoe

pre 1 godinu

Jedini kandidati za GOAT-a su Pele, Maradona i Mesi. Mogli bi i Ronaldo Zuba da se nije toliko povređivao, Ronaldinjo da je bio ozbiljniji i eventualno Krojf. Svi ostali su nivo ispod. Moj glas ide Mesiju. Ronaldo ego ne može ni u prvih deset.

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

Simke

pre 1 godinu

Luka Modric je izjavio da ss iskreno nada da ce Messi osvojiti Mundijal,jer to zasluzuje,jer je najbolji fudbaler u istoriji....Eto to su njegove rijeci,legenda Reala.

princes

pre 1 godinu

‘Messi i Ronaldo su GOAT’ ovo se definitivno ne slazem, zato sto je Ronaldo napadac a Messi je sve i pravi playmaker i to je velika razlika, i pravi se razlika i na terenima jer Messi je jednostavno kompletan. Za mene jedini GOAT je Messi , a ovaj je najbolji napadac ;) ali su to velike razlike Messija mozes uporedjivati sa najvecima kao sto su Pele i Maradona a C. Ronalda tezko da ce ikad moci ko da ga uporedjuje sa najvecima ;)

Baxuz

pre 1 godinu

Fodbal se toliko menja vremenom da mislim da se mogu samo birati najbolji igraci decenije a nelako mi prica o najboljem svih vremena deluje izforsirano.

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Evo opet moram reći Ronaldinjo.Odličan je Mesi,odličan je Ronaldo,ali čitajući komentare stiče se utisak da se fudbal pretvorio u brojke,statistiku,novac,profit.A tome su potonji dvojica prilično kumovali.Naravno, sve je to pokrenuo krupni kapital,ali oni su se stopili sa tim trendom u sportu uopšte.Nema više igrača koji pružaju užitak gledaocu,koji daju lični pečat svojoj igri i igri ekipe,sve je podređeno rezultatu. Zato je Maradona veći od Mesija i Ronalda.Zato je Ronaldinjo najveći među njima.Zato nema više nekog kao Erik Kantona,kao Dzordž Best,kao što je bio nekada naš Šekularac,Savićević...To su igrači koji su plijenili svojom igrom ali i svojom pojavom na terenu. Ima ih tu naravno još mnogo koji će ostati velikani fudbala,a imali su privilegiju da ih gledamo i volimo zbog onog što jesu,a ne zbog zlatnih lopti,skupih automobila,raskošnih vila ,astronomskih ugovora i bljutavih tetovaža.

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

zigi

pre 1 godinu

brt nije ovo tenis da se velicina gleda prema broju trofeja.
mesi je bolji igrac od ronalda sa ili bez ovog sp, a maradona, pele i ronaldo zuba veci od obojice bez obzira sto nemaju toliko trofeja.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

gaucos

pre 1 godinu

Ni jedan ni drugi. U 100-godisnjoj istoriji fudbala bilo je mnogo boljih fudbalera. Ali u ovim egocentricnim vremenima gde je sve najbolje ikada sve i svasta se proglasava najboljim u istoriji jer i Mi koji sada bitisemo smo najbolji u istoriji ljudskog roda. Inace Mundijal osvaja Mesi a ne Argentina. Citav Svetski Kup je projektovan i podredjen Mesiju. Vec mesecima se vodi kampanja da je ovo njegovo poslednje SP i da je bas on taj koji treba da podigne pehar. Nikada u istoriji jedan igrac nije stavljan ispred svoje zemlje pa ni kralj Pele ispred Brazila sa koji je osvojio tri titule. Ista kampanja se vodila za proslogodisnje prvenstvo Juzne Amerike i epilog je poznat Mesi je dobio prvi trofej sada ce i drugi nema sumnje, jer nase doba i Mi smo bolji i veci nego svi koji su ikada na planeti postojali.

Lesa

pre 1 godinu

Maradona je bez premca tehnicki najnadareniji i najsavrseniji igrac koji je ikada pipnuo loptu, ispred Pelea, Zidana, Ronalda, Ronaldinja, Mesija, Krojfa, Badja. To su cak i naucno potvrdili, bila je jedna emisija o tome. Taj dodir sa loptom, kod njega je bio cisto savrsenstvo. Kontrola lopte mu je bila takva, kao da mu je sama lopta deo tela, kao da mu je ista nastavak noge. Ako ni to nije dovoljno, i ako i dalje neki od vas ne veruju, onda samo uzmete i poslusate sta na tu temu imaju da kazu mnogi velikani same igre po travnatim terenima, poput jednog Maldinija, koji su igrali protiv najboljih, kroz generacije, skoro svi do jednog gotovo uvek kazu isto, i kao najtezeg protivnika protiv kog su igrali navode Maradonu, pa onda za njim pravog Ronalda, i Zidana, a to bi ipak trebalo da ima najvecu tezinu (mnogo vecu tezinu i znacaj, nego sta mislimo mi navijaci). Maldini kod poredjenja, naravno nije racunao Pelea i Krojfa, posto protiv njih nije imao prilike da igra.

dejan

pre 1 godinu

Sto se njih dvojice tice to je odavno rijeseno. Mesi je daleko ispred i da ne osvoji mundijal. Mada sada Pele , Maradona i Mesi to bi se dalo raspravljati i ako Mesi igra u totalno drugom vremenu, totalno drugi fudbal

Bojan

pre 1 godinu

Ta GOAT priča je žvaka sa američkih TV emisija sedamdesetih i osamdesetih godina. Obična marketinška udica da bi se razvlačile i vesti i javnost. Ko od toga profitira? Pa samo novinske agencije, mediji, menadžeri, sponzori. Ko je uopšte gledao uživo jednog Pelea da bi imao kredibilitet da ga ocenjuje? To je podjednako glupo kao i diskutovati ko je bolji slikar. Hoćemo meriti ko je imao više izložbi ili slika? Čija su platna lepša ili skuplja? To je subjektivna individualna stvar publike, ili navijača, da svako za sebe oceni. Cela ta GOAT priča počinje da smara, i da nam smanjuje uživanje u sportu. Jer kakve god parametre da uporedujemo i merimo, uvek ce ljudi biti pristrasni u vezi svojih idola.

El Clasico

pre 1 godinu

(Ostin A, 15. decembar 2022 12:42)

Portugal trenutno ima gotov na svim pozicijama bolje igrace od Argentina. U Argentine najbolji igrac posle Mesija je Di Maria koji je zamena Kosticu u Juventusu, a u Portugalu jedan Leao sedi na klupi i ne mogu mu naci mesta. Pa ti sad vidi razliku.

Sto se tice lige nacija, Ronaldo je rekao da je to nebitno i nije je nije ni hteo igrati dok Portugal nije dosao do polufinala tako da ne znam zasto to brojis.

A Ronaldo se nije video kada je Portugal osvoji EURO, zbog tih suigraca je i osvojio trofej.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

Memfis

pre 1 godinu

Роналдо никад није био у разматрању. Меси титулом долази на Пеле/Марадона ниво (ако не и виши од њих) и то је то.

Strim

pre 1 godinu

Po meni iskreno ni jedan ni drugi nisu goat,Maradona,Pele,Ronaldo pravi i Ronaldinjo su bili bolji igraci. Njih dvojica su samo posveceniji fudbalu i karijeri,izuzev Pelea,a ova trojica da su imali njihove radne navike tek tada ne bi znao koga da izaberem kao goat-a od te cetvorice. Po meni Ibrahimovic je u rangu Mesija i Ronalda.

Lukavi

pre 1 godinu

Ne treba zaboraviti ni Pelea i Maradonu. Messi i Ronaldo su duze dominirali to je njihova prednost, ali dosta je i do savremene medicine, tretmana i novca koji se ulaze u igrace,oporavak, ishrana itd. Maradona i Pele su veci “heroji” koji su bili “ljudi iz naroda” harizmaticniji, cinili do tada ne vidjene stvari na terenu, to je njihova prednost, ali malo je i do vremena u kom su igrali, tada je fudbal vise znacio nego danas, i generalno sport nije bio iskljucivo masinerija za pravljenje love. E sad izmedju mesija i ronalda ovaj svetski kup nece nista promeniti. Mesi je prosto pre svega u statisci bolji i po individualnim nagradama.Bolji je dribler, organizator, bolje izvodi slobodnjake.. Ronaldo je jedino bolji u igri glavom i mozda je za nijansu bolji golgeter u klasicnom smislu. Dao je ukupno 23 gola vise ali je i odigrao 120utakmice vise, obojica dominantni u li sampions protiv najboljih timova. Ronaldo jeste bio uspesan u vise razlicitih sredina, ali isto je igrao za klubove koji su bili najuspesniji ili medju top 2 najuspesnija u svojim zemljama i pre i posle njega. Mancester je kidao i posle njega, real je real, juventus najteofejniji klub u italiji itd. Obojica imaju po jedan veliki trofej sa reprezentacijom ali mesi ima dva finala svetskog. Mesiju ovo moze biti samo bonus nikako mrlja. Inace ronalda jednako postujem, izuzetan fudbaler, samo mislim da je mesi za nijansu uspesniji i posebniji.

mich

pre 1 godinu

Mislim da ce RONALDO da umre istog trenutka ako Mesi osvoji SP....
Greota sto ce takav egoista ostatak zivota da provede tuzan, pored svega sto poseduje...

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

Rothmans

pre 1 godinu

GOAT je zapravo odlučen odavno, još u finalu LŠ 2009 u Rimu. Do tada smo u periodu 2004-2009 i mogli da vodimo neku debatu i da argumentovano tvrdimo kako je Ronaldo bio bolji. Ali onaj nebeski skok Mesija od 169 cm i gol glavom u Kristijanovom stilu i to između Ferdinanda i Vidića na centaršut Etoa je jasno pokazao ko je GOAT za sva vremena, to je bio pravi prelomni trenutak u istoriji fudbala bez obzira na sve što se desilo kasnije do današnjih dana.

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

Istina je da je Messi fudbalski Federer,jer igra najleprsaviji, najljepsi i najmastovitiji fudbal ikad. Ukratko, genije i tu se svrstava među ostale velikane fudbala tipa Pelea, Maradone, Krojfa,Zidana,Ronaldinja,Zube,Ibre i naravno Savićevića.
E sad, ali Messi je i Đokovic fudbala!!!
Jer Messi je bolji od Ronalda čak i kao golgeter!!!
Zasto uporno zanemarujete tu potpuno jasnu cinjenicu??!!
Jasnu, kao sto je jasno da su 1+1 jednako 2.
Messi ima bolji prosjek datih golova na odigranu utakmicu od Ronalda i to znacajno bolji.
Znaci, bolji je i kod kriterijuma gdje bi Ronaldo kao "rođeni strijelac" trebao biti znacajno bolji, a upravo je suprotno.
A o asistencijama, driblinzima, slobodnjacima i drugim čudesima ne treba trositi ni rijec vise...

UNUK ĐENERALA DRAŽE

pre 1 godinu

Uvek je bilo i uvek će biti fudbalskih neznalica,,,, onih koji na fudbal gledaju samo kroz brojeve i kroz statistiku.

Jedan trofej, pa makar to bio i trsfej SVETSKOG ŠAMPIONA U FUDBALU, neće učiniti ni većim ni manjim jednog velikog fudbalera kao što je Mesi, ili kao što je Ronaldo.

Najbolji i najveći fudbaler sveta svih vremena, je pre svega stvar ukusa.

NAJBOLJI FUDBALERI SVIH VREMENA KOJE SAM JA GLEDAO SU:
PELE, MARADONA, KROJF, RONALDO (ZUBA) , RONALDINJO, MESI I RONALDO KRISTIJANO.

NAJBLIŽI MOM SRCU I UKUSU JE MARADONA,
MESI JE PO MENI BOLJI FUDBALER OD KRISTIJANA RONALDA.
Ali to je tako samo za mene, ne znači da je to baš tako.

Pall Mall

pre 1 godinu

Kakav Ronaldo kakvi bakraci. Dajte ljudi molim vas uozbiljite se. Pa Kristijano nikad nije zabio gol u nokaut fazu SP niti podelio asistenciju. Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan Mesi po meni GOAT. Grehota je ykristijana uzimati u razmatranje pored ovih mađioničar koji su svaki na svoj nacin obeležili jednu epohu. On je xamo dobar i rasan strelac i nista vise od toga. Daleko je on od ovih majstora. Nije umeo niti mogao da pravi razliku na terenu kao pobrojani mađioničari gore.

нека, нека

pre 1 godinu

свашта, Марадона и Пеле су још увек далеко изнад, а најбољи фудбалер је био о остао Зуба Роналдо.

Куп је битан

pre 1 godinu

Мислим да је готово немогуће поредити играче из различитих генерација. Фудбал се много променио. Колико утакмица у евро куповима је годишње играо Марадона, а колико Меси? У Марадонино време само је првак ишао у КЕШ, а данас из најјачих лига иду четири клуба, у неким случајевима и пет. Пеле је највећи играч у својој генерацији, Марадона у својој и Меси у својој. Фудбал није атлетика где постоје светски рекорди.

Dikan

pre 1 godinu

Nikako, jer najveći je Maradona svakako - jedini čovek koji je sam osvojio Svetsko prvenstvo i nije doživljao sramotne poraze na SP (4:0,3:0) kao neki. Od ove dvojice, meni će uvek biti draži Ronaldo, više cenim nekog ko nema toliki prirodan talenat ali je neverovatan lider, borac i radnik.

Joker

pre 1 godinu

Mislim da GOAT debata treba da se odnosi na mnogo više od puste statistike. Fudbal je ekipni sport, ne možemo fudbalere posmatrati kao npr. tenisere gde broj titula ili nedelja na 1. mestu maltene definišu pobednika. Maradona je stekao večnu slavu kao igrač Napolija, koji je prosečan kluba doveo u Evropski vrh. Isto je radio i za Argentinu. Bio je prava 10-ka, mađioničar, kreator igre. I tu leži kvaka. Tu po mom mišljenju leži prednost Mesija. U Barseloni je bio kičma ekipe, stub koji je nosio celu igru i to godinama. Kad je otišao iz Barselone, Barsa je potonula. Ronaldo to nikada nije bio ni u jednom klubu. Sjajan golgeter, dobar dribler i šuter, ali nije timski igrač. I sam je izjavio npr da ga je Ozil načinio najboljim napadačem na svetu. Kad je otišao iz Reala, maltene se nije osetilo. Opet kažem, svaka čast na karijeri, ali Mesi je ipak više značio na terenu.

kiik

pre 1 godinu

(Djordje NS, 15. decembar 2022 13:32)

Ne mozes pricati o Caviju, Iniesti kada je Ronaldo citav zivot bio okruzen sjajnim suigracima prvo u Junajtedu, a kasnije i u Realu koji je i bez njega osvajao sve. Nakon odlaska iz Reala postaje najveci luzer ikada i nastale su samo blamaze i ispadanja od daleko slabijih timova Liona, Ajaksa, Porta...

Ronaldo u zadnje 4 godine bez Modrića i Kroosa:

1x najbolji strijelac lige (2019/20)
0x najbolji strijelac lige pevaka
0x zlatna lopta
0x najbolji nokaut faze LP
0x najbolji asistent lige
0x najbolji sportista u godini

Messi u zadnje 3 sezone u Barceloni bez Xavija, Inieste, Neymara:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac lige prvaka (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2x zlatna lopta (2019 i 2021)
1x najbolji sportista u godini (2019)

Messi je bio vanzemaljac uz Xavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Kroosa, a bez njih... hehe

A dovoljno je pogledati i ovo SP. Ronaldo sa mnogo jacom ekipom ne moze nista da uradi dok Mesi opet dovodi Argentinu do finala.

Podgoricanin

pre 1 godinu

Koliko je fudbal spao nisko najbolje govori cinjenica da kao u Tenisu imas svega 2 do 3 prvoklasna igraca i to DECENIJU I VISE, a ostali su prosjek ili ispod prosjeka i talenti koji se kasnije izgube u vremenu!

Od toliko hiljada i hiljada igraca od ere Ronaldinja na ovamo imamo Mesija i Ronalda koji i u 35 oj godini ozbiljno odskacu za klasu od ostalih!

To samo govori da sport u stvari ne napreduje vec nazaduje, fudbal, tenis, kosarka...nema vise asova, sve se svodi na jednog ili dvojicu sportista, samo mediji i veliki biznis nam namecu to da mislimo da je ustvari postignut napredak.
Pogledate F1 nikad dosadnija kao posljednju deceniju, Rally unisten, UFC sve namjestaljke i td. Sve se svelo na show biznis i to je to.

Odlaskom Ronalda i Mesija zavrsava se jedna era ne samo fudbala nego i samog sporta koju smo mi srecnici mogli da gledamo za zivota.

Erdi

pre 1 godinu

Zanimljivo je da mnogi komentari ističu Maradonu kao najboljeg, pa ljudi on po današnjim parametrima ne bi uopšte bio u toj trci, covek nema nijednu ligu šampiona, zamislite da Mesi nema trofej Ls. Još ga mnogi hvale i zbog gola rukom koji je dao Englezima a koji bi danas bio ladno poništen. Dobar deo čak i argentinaca smatra da ja Mesi veći od Maradone. Mesi je i statistički i igrački najbolji..

drmr

pre 1 godinu

Pokusacu sasvim objektivno da dam svoje misljenje a ubacivsi tenis u ovo poredjenje.

Ko smatra da je Djokovic (Nadal) najbolji teniser svih vremena, taj treba da ima isto misljenje i za Ronalda.

Ko misli da je Federer najbolji teniser svih vremena, za njega treba da je Mesi najbolji fudbaler.

Zasto? Kristiano, Novak i Nadal brojkama jesu postogli najvise, drze gotovo sve rekorde i te brojke govore da su oni najveci svih vremena.

S druge strane imate Federera i Mesija, koji su umetnici u svom sportu, igraju lepo na oko, jako su blizu svoh rekorda al opet im oni gore beze.

Znaci sve je stvar percepcije. Cinjenica je da su svi vrhunski sportieti i ne znam zasto nas narod ima potrebu ra pljuje po nekom. Uzivajte ljudi, sport je vid zabave. Sta imate vi os toga ko je bolji.

Ja vise volim tipove igraca kao Kristiano, Nole i slicni jer u ovim godinama treniraju, imaju zelju za dokazivanjem, posle toliko teofeja i novca i dalje grizu. S talentom se rodis i sve je lakse, a nesto postici radom je veca stvar.

Hm

pre 1 godinu

Kad je Ronaldo Nazario igrao svetsko prvenstvo, nije ni bilo nikakvih dilema i rasprava ko je najbolji na svetu. A igrale su tada neke baš ozbiljne legende. A do prve povrede, Zuba je bio vanzemaljac druge klase u odnosu na obojicu ovih velikih fudbalera. Mesi, Kristijano i Mbape u isto vreme, to je bio njegov skilset, plus efikasnost s obe noge i glavom koju niko od njih nema. OAT u akronimu GOAT znači "svih vremena", njih dvojica svakako nisu to, za bilo koga ko je gledao više od jednog vremena.

zil rime

pre 1 godinu

Ovo je pitanje za one koji prate fudbal poslednjih 10-12 godina (njih je navise na portalima pa je pitanje sasvim OK), ali ova dvojica nisu ni za pitanje ko je najbolji u 21. veku jer su Ronaldo Brazil i Ronaldinjo bolji. Za nas koji fudbal pratimo 60tak godina pitanje je irelevantno. Pa posle 60 i 40 godina od njihovog zenita istorija a i Mi stariji pamtimo najvece pre svih Pelea i Mardonu najboljih, pa zatim jos nekoliko velikih imena, Krojf, Vava, Garinca, di Stefano, Meaca, Rivelinjo, Karlos Alberto, Zito, Ziko, Metjus, Stabile,Piola,Siafino, Kocis, Gulit, Basten, Platini......................

Llllol

pre 1 godinu

(nbjk, 15. decembar 2022 18:20)

A sto onda Ronalda velicas sto je igrao u Juventusu kada je otisao u ligu gde Juve nije imao nikakvu konkurenciju? I kako je Ronaldo bio najbolji u Spaniji kada je Mesi dobio 7x nagradu za najboljeg igraca lige, a Ronaldo samo jednom kao i Grizman?

Ronaldo ima 5 LS, a Mesi 4 ali... Messi ima 11 liga, a Ronaldo 7. U Spaniji je bilo 6-2 za Mesija u onih 9 godina.

A zlatna lopta jeste cirkus. Ni sam Ronaldo ne zna kako je dobio 2013 godine ispred Riberija.

GGG

pre 1 godinu

Nece, ljudi zaboravljaju kako je Ronaldo igrao. Njegove partije u Juventusu su mnogo potcenjene. Dok je bio u Realu bio je najbolji igrac i osvojio sve sto se moglo osvojiti. A kakve je golove postizao u Junajtedu takve nece postizati vise niko nikad. Daleko od toga da Ronaldo ne zna da dribla, ljudi jednostavno brzo zaboravljaju. Portugal je pre njega učestvovao na samo 3 svjetska prvenstva, sa njim na svih 5. Na evropskom prvenstvu kad su osvojili je bio najbolji igrac Portugala. Samo sto se ljudi naravno samo secaju da nije igrao u finalu jer su ga povredili. Glupo bih bilo da se sad spominju i svi rekordi koje je obarao u svim klubovima i reprezentaciji. GOAT

me myself and i

pre 1 godinu

Mnogi kažu da su Pele ili Diego bolji od Messija ili Ronalda. Činjenica je da su oba ova igrača igrala u najjačim ligama 10-15 godina na vrhunskom nivou. Pele je svoje golove davao u Brazilu i Americi dok je Diego imao svega 3-4 moćne godine. Kako se to može porediti?

UDBA

pre 1 godinu

Pa Messi je samo posljednju utakmicu odigrao kako treba, na ostalima ga nije bilo, doduse imao je bitne asistencije, ali nije odisevio igrom. Skoro sve golove je dao iz Penala!

A o tome koliko ga forsira UEFA, mediji i FIFA sad na prvenstvu da ne govorim!

Interesantno je kako se u live prenosu uospte ne vracaju sumnjive situacije Argentine, VAR ne reaguje kad treba, njihove sudije sude druge meceve i slicno.

Zato je golman Argentine nakon meca sa HR izjavio "Cijeli svijet je protiv Argentine" - DA JESTE, OPRAVDANO!

Ja licno voli Argentinu i navijace i Maradonu kao GOATA, ali ovo sto radi FIFA na ovom prvenstvu i forsiranje Mesija kroz medije vec godinama, a pljuvanje Ronalda mi se zaista smucilo!

mateo

pre 1 godinu

svaki put kad mbappe primi loptu to je opasnost za gol, to jos nisam vidio u zivotu. a lik trpa i trpa i trpa. on je mix ronalda i messija i vec ih odavno nadmasio. jos ako u nedjelju, ako sudije dozvole, osvoji sp onda mu nitko nista ne moze. sto se tice ronalda on je gotov a messi mu je jako blizu ali njega suci guraju, to ga jos malo drzi.

Ja

pre 1 godinu

Не може се ни за једног ни за другог рећи да су GOAT. Може се само говорити о томе који од њих двојице је бољи фудбалер што се тиче њихове ере. Стављати обојицу у исти кош са Роналдињом, Пелеом, Марадоном, итд је сулудо. Исто важи и за остале спортове. Једини изузетак је тенис. Ту су критеријуми једноставнији (број ГС), а у питању је и индивидуални спорт па квалитети лакше долазе до изражаја, и самим тим је лакше одредити најбољег свих времена.

kralj

pre 1 godinu

Ako gledamo dugovecnost,njih dvojica su najveci,ako gledamo genijalnost,Maradona je mnogo ispred njih dvojice,Pelea nisam gledao ali mnogo starijih kazu da ovi ne mogu ni da mu pridju,tako da osvojio ili ne,po meni Maradona je carobnjak,ova dvojica su klasa ispod.

Ostin A

pre 1 godinu

Pogledajte tim Argentine i tim Portugala kroz zadnjih 15 godina.

Ako ne računamo Ronalda maksimum 2 igrača Portugala kroz istoriju bi uspela da dobiju poziv za reprezentaciju Argentine.

Ronaldovo osvajanje Evropskog prvensta i Lige nacija sa Portugalom mi je iskreno daleko jače nego Mesijevo jedno osvajanje Kopa Amerike i potencijalno svetsko prvenstvo. Da ne spominjem naprimer Modrića šta je uradio sa Hrvatskom.

Mesiju je ovo potrebno da bi bio GOAT u svojoj zemlji, za Argentince. Da bi prestigao Maradonu.

Petar7

pre 1 godinu

Ne znam kako mozete da poredite Pele-a sa ovom dvojicom, covek je igrao pre 100 godina, jednu sasvim drugu igru, takticki i fizicki dosta slabiju, zatim je igrao u Brazilskoj ligi itd itd, zamislite da je prime Mesi igrao za Bocu, pa 200 golova godisnje bi davao.

Ivica

pre 1 godinu

Statistika kaže 72 minute po golu ili asistenciji Mesi dok Ronaldo 88 minute sad da ne bude samo statistika Messi je mnogo manje zavisan od svog tima i također duže je od Ronalda u vrhunskoj formi po trofejima su u sličnoj situaciji, statistički Messi učinkovitiji atraktivniji za gledat, Ronaldo je mašina ali isto tako vrlo zavisano o fizikaliji pa zato zadnjih par godina igra ispod svog nivoa ali da se razumijemo i dalje vrhunski,također nisam nikada gledao ali nema Pelea čovijek osvojio 3 SPa ili Maradone koji je raspali Napoli u eri kad je talijanska liga bila top dovukao do vrha i uzeo boginju i igrao jos jedno finale dakle i oni bi mogli biti u toj kategoriji,Messi je u prednosti baš zbog svoje dugovječnosti na najvišem nivou bilo je mnogo igrača koji su bljesnuli pa čak i bili bolji ali 1 sezonu ili par sezona ali ovdje se gleda dugotrajni učinak, Mbappe ima 23 godine i ako uzme imat ce 2 SP a i biti u dobroj šansi da nas riješi dilema u budućnosti jer da potraje na vrhunskom nivou do 31 god imat ce još 2 SPa ispred sebe, također treba imati i jaku reprezentaciju za to jer recimo jedan Samuel Eto nikada nije mogao osvajati takve trofeje ili Puskas a u klupskom je rasturao ista sudibna čeka i Haalanda.

.

pre 1 godinu

Bugari će reći samo je jedan bog Stoičkov. Srbi će reći Piksi, Hrvati Modrić. Nema tu mnogo objektivnosti, svako će uvek svog konja da hvali. Mediji i sponzori dižu svoje favorite u nebo. To im je posao. Uvek će Nadal i Federer biti medijski zastupljeniji od Novaka, bez obzira šta sve Nole osvojio. To nam je valjda jasno.

don simeone

pre 1 godinu

ni jedan od ove dvojice.u današnjem prljavom fudbalu.kako ih nije sramota da odluciju pored jednog del pjera,batistute,kostakurte,van bastena,braću Frank de bur,zinedina zidana,lotara mateusa i ostalih a ima ih mnogo.da nespominjem maradonu iz argentine ili pelea iz brazila.

iosonostefan

pre 1 godinu

Ne morate ni da se maltretirate oko toga. GOAT će biti Mbape i to ubedljivo. Naravno ukoliko ne doživi neku veću povredu u narednih desetak godina. Tehnika mu je na nivou Mesija, čak ima i sličan osećaj za igru. Brži je od Mesija. Već obara sve rekorde ako gledamo i statistiku. Ukoliko uzme titulu sada faliće mu još jedna da bude jedini uz Pelea sa 3 titule. Još samo klubski da osvoji neku Ligu Šampiona i da zaključi nenormalne uspehe.

Lav

pre 1 godinu

Maradona? Kad su ga pitali da li je on najbolji odgovorio je sledece: Ne, nisam najbolji, postoji jedan koji je veci i od mene i od svih. El Trinche (Tomás Felipe Carlovich). Proverite ako mi ne verujete. Lik je bio vanserijski genijalac koji je Maradonu naucio sve o fudbalu.

PimPong

pre 1 godinu

Po meni je Messi bolji od Ronalda, mada razlike nisu velike, ali nisam siguran da ce rezultat u finalu dokazati ko je najbolji svih vremena. Mislim da Pele i Maradona pripadaju nekih drugim epohama i da ne mogu da se porede sa ovim modernim fudbalerima. Npr., Pele nije ni igrao u Evropi, takva su bila vremena, ali je uzeo tri mundijala kad mozda nivo igro nije bio bas ujednacen kao danas (bilo je manje solidnih protivnika koji su mogli da iznenade bolje reprezentacije). Maradona je igrao u Evropi, a njega malo ljudi kritikuje zbog tog sto nikad nije osvojio Kup sampiona (ali jeste uzeo UEFA kup za Napolijem, sto je mozda ravno uzimanju kupu sampiona sa ozbiljnijom ekipom). Uglavnom, po meni je to nezahvalno poredjenje kad se govori o razlicitim epohoma. A da ne pricam o tome kako se u ovim kategorijama nalaze obicno samo napadaci ili vezni igraci, dok odbrambeni igraci obavljaju veoma nezahvalan posao.

gile pecinci

pre 1 godinu

@Ja
Kazes suludo ih je porediti.A da nije malo udar nostalgije,uvek je ranije bila trava zelenija.Pa Mesi i Ronaldo sami imaju vise vrhunskih sezona odigranih nego Zuba,Ronaldinjo i Maradona ZAJEDNO.To sto su ovi mozda talentovaniji je drugi par opanaka,po ostvarenom bukvalno nisu ista liga,jedino Pele moze da se stavi u njihovu ravan,eventualno Cavi,Zidan i Bekenbauer,jedno su povremeni bljesesci,drugo konstantno pomeranje granica,i trajanje kakvo je retko u sportu uopste a kamoli fudbalu.Takodje za tenis isto nisi u pravu,prosto druga vremena,drugo sve,Borg,Lejver i Sampras prekinuli karijere rano jer su obrnuli svoje igrice.zamisli da su igrali kao ovi danas,pa Borg sa 25 kad je zavrsio karijeru imao 11 Slemova,Djokovic 4,toliko o tome

Djordje NS

pre 1 godinu

Ronaldo je igrao u 5 najjačih liga i u svima bio najbolji fudbaler. Dok je kepec celu karijeru igrao u Barceloni koja je tad sa Xavijem, Inijestom, Suarezom i Neymarom i ostalim zvezdama bila najjači klub na svetu. Tu je nabijao statistiku. A kad se igrala Liga Šampiona onda ga nema nigde. Sledila su i poniženja kao protiv Bayerna 8:2. A u PSG je prešao da bi ga pratili Di Maria, Hakimi, Neymar i Mbappe i još najskupljih vrhunskih igrača i opet je uspeo lane da doživi da mu ceo stadion skandira "Messi odlazi".
A što se južne Amerike tiče znamo da odatle dolaze dve jake reprezentacije, Brazil i Argentina i još maksimalno još dve osrednje. Dakle, od malih nogu svi znamo da je Argentina fudbalska velesila. Za to im nikad nije bio potreban smešni Messi koji je glumeći i šefa i trenera ih držao sve ove godine daleko od trofeja. A isto tako znamo da još os vremena Euzebija Portugal nije bio niko i ništa u fudbalu do pojave Ronalda koji ih vuče sve ove godine i da su bili bez njega tek neka prosečna ekipa koja je pritom došla do trofeja šampiona Evrope u kojoj se igra najjači fudbal i gde do bilo kog trofeja moraš da dođeš protiv Francuske, Španije, Italije, Nemačke, Engleske, Hrvatske, Belgije, Holandije, Danske, Švedske... Tako da se proslaviti nabijanjem statistike protiv Eibara, Elchea, Hetafea, Levantea i sličnih klubova u Francuskoj kao i protiv Bolivije, Perua, Venecuele i Paragvaja nije neki uspeh pogotovo ako igraš za Barselonu, PSG ili Argentinu. Tako da se zna CR7!

markom

pre 1 godinu

Za mene licno najmiliji R.Baggio al ne i najveci zbog cega zbog jednog promasenog penala i izgubljenog finala inace bi bio rame uz rame sa Peleom i Maradonom,zbog toga Leo ipak mora da uzme boginju da bi bio na vrhu i medju njima...

Žorž

pre 1 godinu

Porediti fudbal i način igre prije 50 godina i sadašnji je blago rečeno smiješno.Ne umanjujuci kvalitet jednog fudbalskog boga, Pelea,mišljenja sam da on sada nebi mogao biti ni među prvih 10..Drugo,fudbal je klupski sport i ne zavisi sve od jednog igraca koliko god on najbolji na svijetu bio..Mesi i Ronaldo haraju svjetskim fudbalom vise od 10 godina i gdje god igrali sve se vrti oko igre njih dvojice.
Tako da su oni dvojica najveci svih vremena,ne Pele i Maradona.

nbjk

pre 1 godinu

da pitam strucnjake. Kako moze messi da bude bolji kad je covek igrao celu svoju karijeru u jednom klubu. Alo u jednom klubu i sad na kraju karijere ode u Paris, u ligu, gde konkurencije uopste nema. O cemu mi pricamo. Ronaldo je igrao u najacim ligama sveta i svugde gde je igrao, bio je najbolji. Najboljeg fudbalera definitvno ne odredjuje svetsko prvenstvo koje se igra na svake 4 godine, jer po tome bi onda brazilski ronaldo bio bolji od obojice, a covek nema ni jednu ligu sampiona. Da li je neko svestan toga, dok portugalski ronaldo ima 5 liga sampijona. To sto su on in ronaldinjo bili carobnjaci, djaba kad su zrajali 2 godine, jer jim se kao nije dalo, zurke, ovo ono, slab trening, povrede. E pa ne moze biti neko najbolji, kad traje samo dve godine. Zlatna lopta je cirkus, to smo videli kada je zadnju dobio messi a trebao je levandovski. I po kojem kriterijumu je Modric dobio zlatnu loptu ispred Ronalda one godine.

YIFY

pre 1 godinu

Meni najmiliji igrac za gledanje je bio Ronaldinjo iako Barselonu ni Real nikad nisam nesto volio.

Mesi je iza sebe imao tada najjacu Barselonu i Ronaldinja da ga uci. Od malih nogu prosao Barsinu skolu, cak je i prvi tim za njega kasnije sklopljen, iz tog razloga je otisao Ronaldinjo.

Sta je imao Ronaldo, NISTA!

Krenuo od ulice, Sporting, pa presao u tada najjaci klub ManUtd koji je u to vrijeme mozda i bio najveci svetski klub uz Milan pa kasnije "dolaze" Barselona i drugi...koji su vec bili tu.
Ronaldova karijera fudbalski receno po meni impresivnija i neuporedivo teza. Covjek se oprobao u najjace lige Evrope i svijeta i u svima od njih bio najbolji igrac i tima i lige, za razliku od Mesija koji je do prije godinu igrao samo u Spaniji tj Barsi. Ta cinjenica je dovoljna da Ronalda mnogo vise licno postujem kao igraca i uz to da je sve postigao sam uz mozda najvecu disciplinu koju je sport ikad vidio. Vjerovatno najveci atleta u fudbalu ikad.
Po meni si dokazan igrac tek kad promijenis najmanje dvije lige i tima, a ne cijeli zivot provedes u jednom sistemu na koji si navikao da igras i uz sebe imas najbolje igrace svijta, Barsa pa sad PSG!

drmr

pre 1 godinu

Pokusacu sasvim objektivno da dam svoje misljenje a ubacivsi tenis u ovo poredjenje.

Ko smatra da je Djokovic (Nadal) najbolji teniser svih vremena, taj treba da ima isto misljenje i za Ronalda.

Ko misli da je Federer najbolji teniser svih vremena, za njega treba da je Mesi najbolji fudbaler.

Zasto? Kristiano, Novak i Nadal brojkama jesu postogli najvise, drze gotovo sve rekorde i te brojke govore da su oni najveci svih vremena.

S druge strane imate Federera i Mesija, koji su umetnici u svom sportu, igraju lepo na oko, jako su blizu svoh rekorda al opet im oni gore beze.

Znaci sve je stvar percepcije. Cinjenica je da su svi vrhunski sportieti i ne znam zasto nas narod ima potrebu ra pljuje po nekom. Uzivajte ljudi, sport je vid zabave. Sta imate vi os toga ko je bolji.

Ja vise volim tipove igraca kao Kristiano, Nole i slicni jer u ovim godinama treniraju, imaju zelju za dokazivanjem, posle toliko teofeja i novca i dalje grizu. S talentom se rodis i sve je lakse, a nesto postici radom je veca stvar.

ko ne pamti iznova proživljava

pre 1 godinu

GOAT bez ijedne titule na SP, možeš misliti. Mesi ako osvoji SP sa Argentinom, samo će se pridružiti velikanima poput Pelea, Maradone ili pravog Ronalda ali zasigurno neće biti GOAT...

Sinisa_100

pre 1 godinu

Ljudi,nemojte da se zezamo,svi pravi ljubitelji fudbala koji nisu ograniceni vide ogromnu razliku,Messi je neki drugi univerzum oduvijek bio....Ronaldo je iskljucivo pokusao golovima i statistikom da se poredi sa Messijem,mediji su to zestoko potencirali,ali zapravo Ronaldo nikada nije bio na Mesijevom nivou.....Evo Messi i sa 35 godina uzme loptu na centru i ide u solo prodor i drblinge protiv 15 godina mladjih defanzivaca....Covjek koji cijelu karijeru bez prestanka dribla,ima na hiljade solo prodora,kreira akcije,daje golova,igra na sredini terena,daje magicne asitencije.....Ronaldo je vrhunski golgeter ali on nikada nije bio ni blizu nivoa na kom je genije iz Rozarija.Sportski pozdrav.

GGG

pre 1 godinu

Nece, ljudi zaboravljaju kako je Ronaldo igrao. Njegove partije u Juventusu su mnogo potcenjene. Dok je bio u Realu bio je najbolji igrac i osvojio sve sto se moglo osvojiti. A kakve je golove postizao u Junajtedu takve nece postizati vise niko nikad. Daleko od toga da Ronaldo ne zna da dribla, ljudi jednostavno brzo zaboravljaju. Portugal je pre njega učestvovao na samo 3 svjetska prvenstva, sa njim na svih 5. Na evropskom prvenstvu kad su osvojili je bio najbolji igrac Portugala. Samo sto se ljudi naravno samo secaju da nije igrao u finalu jer su ga povredili. Glupo bih bilo da se sad spominju i svi rekordi koje je obarao u svim klubovima i reprezentaciji. GOAT

Dm

pre 1 godinu

Po statistici Messi je bolji, ima 70 golova više posle 1000 utakmica i preko 100 asistencija više, 41 trofej a Ronaldo 31 trofej.. O magiji i driblinzima Mesijevim nema ravnih dok Ronaldo je samo golgeter koji u životu nije imao 2 driblinga. Uz to je Messi mladji 2,5 godine i još će da ruši rekorde

Messi GOAT za sva vremena

boki89

pre 1 godinu

samo Maradona i niko vise a ne ovi uvlakasi Fife i Uefe i raznih bogatih klibova Evrope.Dali ukupno 2000 golova a ni jednog se ne secam a Bozija ruka i onaj gol sa polovine terena protiv Engleza pred kraljicom neprocenjivo.

cukce

pre 1 godinu

Vrhunski igrači, odlični sportisti jedni od najboljih, ali Maradoni i Peletu ne bi mogli ni vodu da nose! Čak i pravi Ronaldo i Ronaldinjo su bolji (samo nisi ovoliko dugo trajali)! Kapa dole i Mesiju i Ronaldu ali...

Петар

pre 1 godinu

Свако ко иоле познаје фудбал зна да је Меси бољи играч.Може вам се више свиђати Роналдо,његов стил игре,његов менталитет али то не мења чињеницу да је Меси бољи играч.

Leo

pre 1 godinu

Messi u ovim godinama igra bolji fudbal nego kada je Ronaldo igrao u najboljim godinama. Messi na ovom SP ima 5 golova i 3 asistencije, a Ronaldo na 5 SP ima 8 golova i 2 asistencije. Prakticki, Messi je na ovom SP uspio gotov nesto sto je Ronaldu trebalo 5 svjetskih prvenstava 😂

Jeste da Mesi ima 3 gola iz penala na ovom SP, ali da nije penala Ronaldo bi sve ukupno na SP imao isto golova kao Ever Valensija iz Ekvadora.

Djordje NS

pre 1 godinu

Ronaldo je igrao u 5 najjačih liga i u svima bio najbolji fudbaler. Dok je kepec celu karijeru igrao u Barceloni koja je tad sa Xavijem, Inijestom, Suarezom i Neymarom i ostalim zvezdama bila najjači klub na svetu. Tu je nabijao statistiku. A kad se igrala Liga Šampiona onda ga nema nigde. Sledila su i poniženja kao protiv Bayerna 8:2. A u PSG je prešao da bi ga pratili Di Maria, Hakimi, Neymar i Mbappe i još najskupljih vrhunskih igrača i opet je uspeo lane da doživi da mu ceo stadion skandira "Messi odlazi".
A što se južne Amerike tiče znamo da odatle dolaze dve jake reprezentacije, Brazil i Argentina i još maksimalno još dve osrednje. Dakle, od malih nogu svi znamo da je Argentina fudbalska velesila. Za to im nikad nije bio potreban smešni Messi koji je glumeći i šefa i trenera ih držao sve ove godine daleko od trofeja. A isto tako znamo da još os vremena Euzebija Portugal nije bio niko i ništa u fudbalu do pojave Ronalda koji ih vuče sve ove godine i da su bili bez njega tek neka prosečna ekipa koja je pritom došla do trofeja šampiona Evrope u kojoj se igra najjači fudbal i gde do bilo kog trofeja moraš da dođeš protiv Francuske, Španije, Italije, Nemačke, Engleske, Hrvatske, Belgije, Holandije, Danske, Švedske... Tako da se proslaviti nabijanjem statistike protiv Eibara, Elchea, Hetafea, Levantea i sličnih klubova u Francuskoj kao i protiv Bolivije, Perua, Venecuele i Paragvaja nije neki uspeh pogotovo ako igraš za Barselonu, PSG ili Argentinu. Tako da se zna CR7!

UDBA

pre 1 godinu

Pa Messi je samo posljednju utakmicu odigrao kako treba, na ostalima ga nije bilo, doduse imao je bitne asistencije, ali nije odisevio igrom. Skoro sve golove je dao iz Penala!

A o tome koliko ga forsira UEFA, mediji i FIFA sad na prvenstvu da ne govorim!

Interesantno je kako se u live prenosu uospte ne vracaju sumnjive situacije Argentine, VAR ne reaguje kad treba, njihove sudije sude druge meceve i slicno.

Zato je golman Argentine nakon meca sa HR izjavio "Cijeli svijet je protiv Argentine" - DA JESTE, OPRAVDANO!

Ja licno voli Argentinu i navijace i Maradonu kao GOATA, ali ovo sto radi FIFA na ovom prvenstvu i forsiranje Mesija kroz medije vec godinama, a pljuvanje Ronalda mi se zaista smucilo!

mateo

pre 1 godinu

svaki put kad mbappe primi loptu to je opasnost za gol, to jos nisam vidio u zivotu. a lik trpa i trpa i trpa. on je mix ronalda i messija i vec ih odavno nadmasio. jos ako u nedjelju, ako sudije dozvole, osvoji sp onda mu nitko nista ne moze. sto se tice ronalda on je gotov a messi mu je jako blizu ali njega suci guraju, to ga jos malo drzi.

nbjk

pre 1 godinu

da pitam strucnjake. Kako moze messi da bude bolji kad je covek igrao celu svoju karijeru u jednom klubu. Alo u jednom klubu i sad na kraju karijere ode u Paris, u ligu, gde konkurencije uopste nema. O cemu mi pricamo. Ronaldo je igrao u najacim ligama sveta i svugde gde je igrao, bio je najbolji. Najboljeg fudbalera definitvno ne odredjuje svetsko prvenstvo koje se igra na svake 4 godine, jer po tome bi onda brazilski ronaldo bio bolji od obojice, a covek nema ni jednu ligu sampiona. Da li je neko svestan toga, dok portugalski ronaldo ima 5 liga sampijona. To sto su on in ronaldinjo bili carobnjaci, djaba kad su zrajali 2 godine, jer jim se kao nije dalo, zurke, ovo ono, slab trening, povrede. E pa ne moze biti neko najbolji, kad traje samo dve godine. Zlatna lopta je cirkus, to smo videli kada je zadnju dobio messi a trebao je levandovski. I po kojem kriterijumu je Modric dobio zlatnu loptu ispred Ronalda one godine.

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

iosonostefan

pre 1 godinu

Ne morate ni da se maltretirate oko toga. GOAT će biti Mbape i to ubedljivo. Naravno ukoliko ne doživi neku veću povredu u narednih desetak godina. Tehnika mu je na nivou Mesija, čak ima i sličan osećaj za igru. Brži je od Mesija. Već obara sve rekorde ako gledamo i statistiku. Ukoliko uzme titulu sada faliće mu još jedna da bude jedini uz Pelea sa 3 titule. Još samo klubski da osvoji neku Ligu Šampiona i da zaključi nenormalne uspehe.

Piro

pre 1 godinu

Kristijano Ronaldo nije ni medju 10 najboljih, a kamoli da moze iole da primirise Mesiju.
Pele Maradona Ronaldo Ronaldinjo Mesi
Krojf Zidan Maldini Van Basten Bekenbauer Platini Badjo Mateus

Ostin A

pre 1 godinu

Pogledajte tim Argentine i tim Portugala kroz zadnjih 15 godina.

Ako ne računamo Ronalda maksimum 2 igrača Portugala kroz istoriju bi uspela da dobiju poziv za reprezentaciju Argentine.

Ronaldovo osvajanje Evropskog prvensta i Lige nacija sa Portugalom mi je iskreno daleko jače nego Mesijevo jedno osvajanje Kopa Amerike i potencijalno svetsko prvenstvo. Da ne spominjem naprimer Modrića šta je uradio sa Hrvatskom.

Mesiju je ovo potrebno da bi bio GOAT u svojoj zemlji, za Argentince. Da bi prestigao Maradonu.

Dikan

pre 1 godinu

Nikako, jer najveći je Maradona svakako - jedini čovek koji je sam osvojio Svetsko prvenstvo i nije doživljao sramotne poraze na SP (4:0,3:0) kao neki. Od ove dvojice, meni će uvek biti draži Ronaldo, više cenim nekog ko nema toliki prirodan talenat ali je neverovatan lider, borac i radnik.

dovlajoe

pre 1 godinu

Jedini kandidati za GOAT-a su Pele, Maradona i Mesi. Mogli bi i Ronaldo Zuba da se nije toliko povređivao, Ronaldinjo da je bio ozbiljniji i eventualno Krojf. Svi ostali su nivo ispod. Moj glas ide Mesiju. Ronaldo ego ne može ni u prvih deset.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Jasno mi je da ljudi vole da vode polemike ovog tipa,uvek je zanimljivo.
Marketing je cudo,Najk i Adidas su giganti,kao i Real i Barselona.
Brojevi su takodje neumoljivi.
Ronaldo je vanserijski fudbaler,brojevi kazu najveci golgeter koji je igrao fudbal.
Covek traje 15 godina na nezamislivom nivou...
Medjutim...
Ovaj Maleni traje isto toliko,jos je mladji dve godine,a nikada mu prioritet nisu bili golovi.
A ima ih gle cuda,maltene kao Kristijano.
Na stranu ostale statistike,broj trofeja,Zlatne Lopte i ostalo,nije li greh uporedjivati ova dva igraca?!
Uh najvece moguce postovanje svega sto je CR uradio,Lionel Mesi je daleko veci fudbaler,ne samo od njega.
Osvojio u nedelju san svakog igraca ili ne,on je odavno najveci fudbaler koji je baratao loptom,pa to je valjda sasvim jasno svakom ko je realan,objektivan i ima i malo mozda izmedju usiju.

Daulex

pre 1 godinu

Nece sigurno jer ni jedan nije GOAT. Mada mi nije jasno kao u timskom sportu gledate to prema osvojenim titulama. Znaci neko ko je najbolji fudbaler na klubskom nivou i ima npr. 10 liga sampiona a potice iz male fudbalske zemlje i nema sanse da osvoji svetsko prvenstvo nikada nece biti GOAT...
Glupost...

Zdravce

pre 1 godinu

Nezahvalno pričati o tome. Bilo je apsolutno neverovatnih fudbalera kroz istoriju.

Svakako, gledavši ko je koliko trajao i ukupnu statistiku - Mesi i Ronaldo su definitivno iznad svih i to treba postovati

Svakako, Mesi je bolji igrač od Ronalda, kreator vredi vise od gol masine (a Mesi je i jedno i drugo)

Najlepsi za oko Ronaldo de Lima i Ronaldinjo

Najbolji ikad, pa Mesi..

Žorž

pre 1 godinu

Porediti fudbal i način igre prije 50 godina i sadašnji je blago rečeno smiješno.Ne umanjujuci kvalitet jednog fudbalskog boga, Pelea,mišljenja sam da on sada nebi mogao biti ni među prvih 10..Drugo,fudbal je klupski sport i ne zavisi sve od jednog igraca koliko god on najbolji na svijetu bio..Mesi i Ronaldo haraju svjetskim fudbalom vise od 10 godina i gdje god igrali sve se vrti oko igre njih dvojice.
Tako da su oni dvojica najveci svih vremena,ne Pele i Maradona.

Lesa

pre 1 godinu

Maradona je bez premca tehnicki najnadareniji i najsavrseniji igrac koji je ikada pipnuo loptu, ispred Pelea, Zidana, Ronalda, Ronaldinja, Mesija, Krojfa, Badja. To su cak i naucno potvrdili, bila je jedna emisija o tome. Taj dodir sa loptom, kod njega je bio cisto savrsenstvo. Kontrola lopte mu je bila takva, kao da mu je sama lopta deo tela, kao da mu je ista nastavak noge. Ako ni to nije dovoljno, i ako i dalje neki od vas ne veruju, onda samo uzmete i poslusate sta na tu temu imaju da kazu mnogi velikani same igre po travnatim terenima, poput jednog Maldinija, koji su igrali protiv najboljih, kroz generacije, skoro svi do jednog gotovo uvek kazu isto, i kao najtezeg protivnika protiv kog su igrali navode Maradonu, pa onda za njim pravog Ronalda, i Zidana, a to bi ipak trebalo da ima najvecu tezinu (mnogo vecu tezinu i znacaj, nego sta mislimo mi navijaci). Maldini kod poredjenja, naravno nije racunao Pelea i Krojfa, posto protiv njih nije imao prilike da igra.

Erdi

pre 1 godinu

Zanimljivo je da mnogi komentari ističu Maradonu kao najboljeg, pa ljudi on po današnjim parametrima ne bi uopšte bio u toj trci, covek nema nijednu ligu šampiona, zamislite da Mesi nema trofej Ls. Još ga mnogi hvale i zbog gola rukom koji je dao Englezima a koji bi danas bio ladno poništen. Dobar deo čak i argentinaca smatra da ja Mesi veći od Maradone. Mesi je i statistički i igrački najbolji..

me myself and i

pre 1 godinu

Mnogi kažu da su Pele ili Diego bolji od Messija ili Ronalda. Činjenica je da su oba ova igrača igrala u najjačim ligama 10-15 godina na vrhunskom nivou. Pele je svoje golove davao u Brazilu i Americi dok je Diego imao svega 3-4 moćne godine. Kako se to može porediti?

Petar7

pre 1 godinu

Ne znam kako mozete da poredite Pele-a sa ovom dvojicom, covek je igrao pre 100 godina, jednu sasvim drugu igru, takticki i fizicki dosta slabiju, zatim je igrao u Brazilskoj ligi itd itd, zamislite da je prime Mesi igrao za Bocu, pa 200 golova godisnje bi davao.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

ivan

pre 1 godinu

Nikad, nikad ali bukvalno nikad nisam volio da raspravljam na ovu temu jer sam oduvijek smatrao da tu nema nikakve rasprave jer smatram da je Mesi neka druga liga u odnosu na Ronalda. Mesi,Maradona,Pele,Krojf,Ronaldo Brazilac,Ronaldinjo,Zidan itd itd. Svaka čast Ronaldu na svemu postignutome,skidam kapu za sve ali ipak nije to taj nivo nikad bio. Pa ja mislim nekih 80 posto fudbalera i fudbalskih trenera smatra Mesija boljim, ovi ostali su Ronaldovi saigrači i njemu bliski ljudi. Ronaldo je meni fizički nadmoćniji Filipo Inzagi,isto kao da si PES-u uzeo Inzagija i nabudžio mu ocijene,brzinu,snagu,snagu šuta i slično. Ronaldo u Junajtedu je bio vrhunsko krilo i prvih par godina u Realu ali ni tada nije bio blizu onoga što je Mesi prikazivao na terenu. Ja lično prije njega na toj vječnoj listi bih uvristio i Pelea,Maradonu,Mesija,Zidana,Krojfa,Ronaldinja i Ronalda Brazilskog. Ti zavoliš fudbal zbog ovakvih majstora,zbog Totija,Inieste,Bergkampa,Anrija,to su ljudi koji su sposobni da prirede magiju na terenu,meni jednostavno Ronaldo nikad nije bio magija uz svo dužno poštovanje za sve što je postigao. Jedan je od najuspješnih fudbalera ali najveći,daleko od toga.

Strim

pre 1 godinu

Po meni iskreno ni jedan ni drugi nisu goat,Maradona,Pele,Ronaldo pravi i Ronaldinjo su bili bolji igraci. Njih dvojica su samo posveceniji fudbalu i karijeri,izuzev Pelea,a ova trojica da su imali njihove radne navike tek tada ne bi znao koga da izaberem kao goat-a od te cetvorice. Po meni Ibrahimovic je u rangu Mesija i Ronalda.

Hm

pre 1 godinu

Kad je Ronaldo Nazario igrao svetsko prvenstvo, nije ni bilo nikakvih dilema i rasprava ko je najbolji na svetu. A igrale su tada neke baš ozbiljne legende. A do prve povrede, Zuba je bio vanzemaljac druge klase u odnosu na obojicu ovih velikih fudbalera. Mesi, Kristijano i Mbape u isto vreme, to je bio njegov skilset, plus efikasnost s obe noge i glavom koju niko od njih nema. OAT u akronimu GOAT znači "svih vremena", njih dvojica svakako nisu to, za bilo koga ko je gledao više od jednog vremena.

нека, нека

pre 1 godinu

свашта, Марадона и Пеле су још увек далеко изнад, а најбољи фудбалер је био о остао Зуба Роналдо.

Memfis

pre 1 godinu

Роналдо никад није био у разматрању. Меси титулом долази на Пеле/Марадона ниво (ако не и виши од њих) и то је то.

YIFY

pre 1 godinu

Meni najmiliji igrac za gledanje je bio Ronaldinjo iako Barselonu ni Real nikad nisam nesto volio.

Mesi je iza sebe imao tada najjacu Barselonu i Ronaldinja da ga uci. Od malih nogu prosao Barsinu skolu, cak je i prvi tim za njega kasnije sklopljen, iz tog razloga je otisao Ronaldinjo.

Sta je imao Ronaldo, NISTA!

Krenuo od ulice, Sporting, pa presao u tada najjaci klub ManUtd koji je u to vrijeme mozda i bio najveci svetski klub uz Milan pa kasnije "dolaze" Barselona i drugi...koji su vec bili tu.
Ronaldova karijera fudbalski receno po meni impresivnija i neuporedivo teza. Covjek se oprobao u najjace lige Evrope i svijeta i u svima od njih bio najbolji igrac i tima i lige, za razliku od Mesija koji je do prije godinu igrao samo u Spaniji tj Barsi. Ta cinjenica je dovoljna da Ronalda mnogo vise licno postujem kao igraca i uz to da je sve postigao sam uz mozda najvecu disciplinu koju je sport ikad vidio. Vjerovatno najveci atleta u fudbalu ikad.
Po meni si dokazan igrac tek kad promijenis najmanje dvije lige i tima, a ne cijeli zivot provedes u jednom sistemu na koji si navikao da igras i uz sebe imas najbolje igrace svijta, Barsa pa sad PSG!

kralj

pre 1 godinu

Ako gledamo dugovecnost,njih dvojica su najveci,ako gledamo genijalnost,Maradona je mnogo ispred njih dvojice,Pelea nisam gledao ali mnogo starijih kazu da ovi ne mogu ni da mu pridju,tako da osvojio ili ne,po meni Maradona je carobnjak,ova dvojica su klasa ispod.

gaucos

pre 1 godinu

Ni jedan ni drugi. U 100-godisnjoj istoriji fudbala bilo je mnogo boljih fudbalera. Ali u ovim egocentricnim vremenima gde je sve najbolje ikada sve i svasta se proglasava najboljim u istoriji jer i Mi koji sada bitisemo smo najbolji u istoriji ljudskog roda. Inace Mundijal osvaja Mesi a ne Argentina. Citav Svetski Kup je projektovan i podredjen Mesiju. Vec mesecima se vodi kampanja da je ovo njegovo poslednje SP i da je bas on taj koji treba da podigne pehar. Nikada u istoriji jedan igrac nije stavljan ispred svoje zemlje pa ni kralj Pele ispred Brazila sa koji je osvojio tri titule. Ista kampanja se vodila za proslogodisnje prvenstvo Juzne Amerike i epilog je poznat Mesi je dobio prvi trofej sada ce i drugi nema sumnje, jer nase doba i Mi smo bolji i veci nego svi koji su ikada na planeti postojali.

zigi

pre 1 godinu

brt nije ovo tenis da se velicina gleda prema broju trofeja.
mesi je bolji igrac od ronalda sa ili bez ovog sp, a maradona, pele i ronaldo zuba veci od obojice bez obzira sto nemaju toliko trofeja.

Yujiro Hanma

pre 1 godinu

@Leo Isto kao sto je Messi na ovom svetskom nadmasio sebe na prethodna 4 prvenstva,Messi je bolji na ovom nego 2014 i 2010 kada je bio nevidljiv u Mbapeovim godinama,tako da mozes i ovako da uporedis ili je Messi sa 35 bolji nego sa 25 ili je konkurencija zabrinjavajuca??

kiik

pre 1 godinu

(Djordje NS, 15. decembar 2022 13:32)

Ne mozes pricati o Caviju, Iniesti kada je Ronaldo citav zivot bio okruzen sjajnim suigracima prvo u Junajtedu, a kasnije i u Realu koji je i bez njega osvajao sve. Nakon odlaska iz Reala postaje najveci luzer ikada i nastale su samo blamaze i ispadanja od daleko slabijih timova Liona, Ajaksa, Porta...

Ronaldo u zadnje 4 godine bez Modrića i Kroosa:

1x najbolji strijelac lige (2019/20)
0x najbolji strijelac lige pevaka
0x zlatna lopta
0x najbolji nokaut faze LP
0x najbolji asistent lige
0x najbolji sportista u godini

Messi u zadnje 3 sezone u Barceloni bez Xavija, Inieste, Neymara:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac lige prvaka (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LP (2018/19)
2x zlatna lopta (2019 i 2021)
1x najbolji sportista u godini (2019)

Messi je bio vanzemaljac uz Xavija i Iniestu, a bio je i bez njih, Ronaldo je bio vanzemaljac uz Modrica i Kroosa, a bez njih... hehe

A dovoljno je pogledati i ovo SP. Ronaldo sa mnogo jacom ekipom ne moze nista da uradi dok Mesi opet dovodi Argentinu do finala.

El Clasico

pre 1 godinu

(Ostin A, 15. decembar 2022 12:42)

Portugal trenutno ima gotov na svim pozicijama bolje igrace od Argentina. U Argentine najbolji igrac posle Mesija je Di Maria koji je zamena Kosticu u Juventusu, a u Portugalu jedan Leao sedi na klupi i ne mogu mu naci mesta. Pa ti sad vidi razliku.

Sto se tice lige nacija, Ronaldo je rekao da je to nebitno i nije je nije ni hteo igrati dok Portugal nije dosao do polufinala tako da ne znam zasto to brojis.

A Ronaldo se nije video kada je Portugal osvoji EURO, zbog tih suigraca je i osvojio trofej.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

gile pecinci

pre 1 godinu

@Ja
Kazes suludo ih je porediti.A da nije malo udar nostalgije,uvek je ranije bila trava zelenija.Pa Mesi i Ronaldo sami imaju vise vrhunskih sezona odigranih nego Zuba,Ronaldinjo i Maradona ZAJEDNO.To sto su ovi mozda talentovaniji je drugi par opanaka,po ostvarenom bukvalno nisu ista liga,jedino Pele moze da se stavi u njihovu ravan,eventualno Cavi,Zidan i Bekenbauer,jedno su povremeni bljesesci,drugo konstantno pomeranje granica,i trajanje kakvo je retko u sportu uopste a kamoli fudbalu.Takodje za tenis isto nisi u pravu,prosto druga vremena,drugo sve,Borg,Lejver i Sampras prekinuli karijere rano jer su obrnuli svoje igrice.zamisli da su igrali kao ovi danas,pa Borg sa 25 kad je zavrsio karijeru imao 11 Slemova,Djokovic 4,toliko o tome

Cole

pre 1 godinu

Mesi je GOAT!!!

Prosto, on i Ronaldo ne mogu
u istu recenicu, a kamo li da se
porede. Prvi se igra fudbala, drugi
je klasican statisticar i sebicnjak.

E zato u nedelju svim srcem navijam
za Argentinu, sto zbog Mesija, sto zbog
statisticara, da pukne od muke.

siki

pre 1 godinu

Messi napravio u karijeri milion driblinga i solo prodora,i na kraju treba da se pitamo ko je bolji fudbaler.Apusrdno....Messi je svjetlosnim godinama ispred svih.

kladzom do bola

pre 1 godinu

Ukusi su razliciti a i nase godine pracenja fudbala . Za moj pokojnog starog Pele je bio najbolji , za mene Maradona a za klinju Mesi . Pele sam malo gledao , Maradonu i Mesija jesam puno , neke utakmice i uzivo . Razlika je u tome sto kad je Maradona igrao tad su kostolomci lomili bez milosti dok Mesija skoro da nesmeju da pipnu kroz citavu karijeru . Kada bih morao da biram kog fudbalera iz najboljih izdanja i dana da dovedem u neki klub sigurno bi to bio Maradona . Secam se na Marakani kako je odigrao i onog loba . To ostaje urezano , zauvek .pozz

Simke

pre 1 godinu

Luka Modric je izjavio da ss iskreno nada da ce Messi osvojiti Mundijal,jer to zasluzuje,jer je najbolji fudbaler u istoriji....Eto to su njegove rijeci,legenda Reala.

princes

pre 1 godinu

‘Messi i Ronaldo su GOAT’ ovo se definitivno ne slazem, zato sto je Ronaldo napadac a Messi je sve i pravi playmaker i to je velika razlika, i pravi se razlika i na terenima jer Messi je jednostavno kompletan. Za mene jedini GOAT je Messi , a ovaj je najbolji napadac ;) ali su to velike razlike Messija mozes uporedjivati sa najvecima kao sto su Pele i Maradona a C. Ronalda tezko da ce ikad moci ko da ga uporedjuje sa najvecima ;)

Rothmans

pre 1 godinu

GOAT je zapravo odlučen odavno, još u finalu LŠ 2009 u Rimu. Do tada smo u periodu 2004-2009 i mogli da vodimo neku debatu i da argumentovano tvrdimo kako je Ronaldo bio bolji. Ali onaj nebeski skok Mesija od 169 cm i gol glavom u Kristijanovom stilu i to između Ferdinanda i Vidića na centaršut Etoa je jasno pokazao ko je GOAT za sva vremena, to je bio pravi prelomni trenutak u istoriji fudbala bez obzira na sve što se desilo kasnije do današnjih dana.

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

Istina je da je Messi fudbalski Federer,jer igra najleprsaviji, najljepsi i najmastovitiji fudbal ikad. Ukratko, genije i tu se svrstava među ostale velikane fudbala tipa Pelea, Maradone, Krojfa,Zidana,Ronaldinja,Zube,Ibre i naravno Savićevića.
E sad, ali Messi je i Đokovic fudbala!!!
Jer Messi je bolji od Ronalda čak i kao golgeter!!!
Zasto uporno zanemarujete tu potpuno jasnu cinjenicu??!!
Jasnu, kao sto je jasno da su 1+1 jednako 2.
Messi ima bolji prosjek datih golova na odigranu utakmicu od Ronalda i to znacajno bolji.
Znaci, bolji je i kod kriterijuma gdje bi Ronaldo kao "rođeni strijelac" trebao biti znacajno bolji, a upravo je suprotno.
A o asistencijama, driblinzima, slobodnjacima i drugim čudesima ne treba trositi ni rijec vise...

zil rime

pre 1 godinu

Ovo je pitanje za one koji prate fudbal poslednjih 10-12 godina (njih je navise na portalima pa je pitanje sasvim OK), ali ova dvojica nisu ni za pitanje ko je najbolji u 21. veku jer su Ronaldo Brazil i Ronaldinjo bolji. Za nas koji fudbal pratimo 60tak godina pitanje je irelevantno. Pa posle 60 i 40 godina od njihovog zenita istorija a i Mi stariji pamtimo najvece pre svih Pelea i Mardonu najboljih, pa zatim jos nekoliko velikih imena, Krojf, Vava, Garinca, di Stefano, Meaca, Rivelinjo, Karlos Alberto, Zito, Ziko, Metjus, Stabile,Piola,Siafino, Kocis, Gulit, Basten, Platini......................

Ja

pre 1 godinu

Не може се ни за једног ни за другог рећи да су GOAT. Може се само говорити о томе који од њих двојице је бољи фудбалер што се тиче њихове ере. Стављати обојицу у исти кош са Роналдињом, Пелеом, Марадоном, итд је сулудо. Исто важи и за остале спортове. Једини изузетак је тенис. Ту су критеријуми једноставнији (број ГС), а у питању је и индивидуални спорт па квалитети лакше долазе до изражаја, и самим тим је лакше одредити најбољег свих времена.

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

don simeone

pre 1 godinu

ni jedan od ove dvojice.u današnjem prljavom fudbalu.kako ih nije sramota da odluciju pored jednog del pjera,batistute,kostakurte,van bastena,braću Frank de bur,zinedina zidana,lotara mateusa i ostalih a ima ih mnogo.da nespominjem maradonu iz argentine ili pelea iz brazila.

dejan

pre 1 godinu

Sto se njih dvojice tice to je odavno rijeseno. Mesi je daleko ispred i da ne osvoji mundijal. Mada sada Pele , Maradona i Mesi to bi se dalo raspravljati i ako Mesi igra u totalno drugom vremenu, totalno drugi fudbal

Teorija zaprske

pre 1 godinu

Privilegija je gledati ih obojicu, privilegija je bila gledati i Ronaldinja, Ronalda, Maradonu...mozda moze da se odredi ko je veci od njih dvojice, ali odredjivati ko je najbolji svih vremena je malo neozbiljno.

mich

pre 1 godinu

Mislim da ce RONALDO da umre istog trenutka ako Mesi osvoji SP....
Greota sto ce takav egoista ostatak zivota da provede tuzan, pored svega sto poseduje...

markom

pre 1 godinu

Za mene licno najmiliji R.Baggio al ne i najveci zbog cega zbog jednog promasenog penala i izgubljenog finala inace bi bio rame uz rame sa Peleom i Maradonom,zbog toga Leo ipak mora da uzme boginju da bi bio na vrhu i medju njima...

Azarad

pre 1 godinu

Moje misljenje: Oko toga ko je bolji izmedju njih dvojice odavno nema dileme. Mesi je kompletniji i talentovaniji navalni igrac sa vecim radijusom kretanja i uticaja na igru. Zato i jeste tolika razlika u asistencijama a pri tome stize zabijati kao Ronaldo. Najbolji je igrac 21 veka. Ali sto se tice te nekakve trke za najveceg ili najboljeg svih vremena, ja sam priznajem prvi kritikovao Mesija i govorio da bez svetskog ne moze u istu ravan sa Maradonom i ostajem pri tome. Ako zeli zaista postati besmrtan, mora u nedelju podici boginju. Odigrao je vrhunski turnir do sad, u stilu, pogadja i pakuje na svakoj utakmici i kapa dole za ove partije. Nisam to ocekivao. Ali bez titule, ne moze biti najveci. Meni se licno Maradona i citav njegov paket svakako vise svidja od Mesija, ali ako Leo osvoji svetsko, moze se s pravom svrstati u krug Pelea i Maradone, do sad dva najveca igraca svih vremena. Prvi cu mu cestitati i drzacu se svog stava.

Pall Mall

pre 1 godinu

Kakav Ronaldo kakvi bakraci. Dajte ljudi molim vas uozbiljite se. Pa Kristijano nikad nije zabio gol u nokaut fazu SP niti podelio asistenciju. Pele Krojf Maradona Zuba Ronaldo Ronaldinjo Zidan Mesi po meni GOAT. Grehota je ykristijana uzimati u razmatranje pored ovih mađioničar koji su svaki na svoj nacin obeležili jednu epohu. On je xamo dobar i rasan strelac i nista vise od toga. Daleko je on od ovih majstora. Nije umeo niti mogao da pravi razliku na terenu kao pobrojani mađioničari gore.

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Ronaldinjo! Magija .On je učinio da fudbal opet postane igra.Ne interesuju me titule i priznanja.On je donosio radost svima koji su ga gledali.On je bio oličenje svih nas koji smo pikali loptu kao klinci i maštali da jednog dana budemo slavni.

Lav

pre 1 godinu

Maradona? Kad su ga pitali da li je on najbolji odgovorio je sledece: Ne, nisam najbolji, postoji jedan koji je veci i od mene i od svih. El Trinche (Tomás Felipe Carlovich). Proverite ako mi ne verujete. Lik je bio vanserijski genijalac koji je Maradonu naucio sve o fudbalu.

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Portugalac Ronaldo nije ni medju 50 najboljih svih vremena , ali je svojim nevidjenim egom koji ga je terao da trenira do krajnjih granica produzio karijeru i doveo telo do savrsenstva . Na tome mu treba cestitati , ali u fudbalskom znanju on je mnogo iza Maradone , Zidana , Ronalda , Ronaldinja ..., a naravno i Mesija . On nije neko ko ce u ozbiljnim analizama biti u konkurenciji za najboljeg svih vremena .

Joker

pre 1 godinu

Mislim da GOAT debata treba da se odnosi na mnogo više od puste statistike. Fudbal je ekipni sport, ne možemo fudbalere posmatrati kao npr. tenisere gde broj titula ili nedelja na 1. mestu maltene definišu pobednika. Maradona je stekao večnu slavu kao igrač Napolija, koji je prosečan kluba doveo u Evropski vrh. Isto je radio i za Argentinu. Bio je prava 10-ka, mađioničar, kreator igre. I tu leži kvaka. Tu po mom mišljenju leži prednost Mesija. U Barseloni je bio kičma ekipe, stub koji je nosio celu igru i to godinama. Kad je otišao iz Barselone, Barsa je potonula. Ronaldo to nikada nije bio ni u jednom klubu. Sjajan golgeter, dobar dribler i šuter, ali nije timski igrač. I sam je izjavio npr da ga je Ozil načinio najboljim napadačem na svetu. Kad je otišao iz Reala, maltene se nije osetilo. Opet kažem, svaka čast na karijeri, ali Mesi je ipak više značio na terenu.

Ivica

pre 1 godinu

Statistika kaže 72 minute po golu ili asistenciji Mesi dok Ronaldo 88 minute sad da ne bude samo statistika Messi je mnogo manje zavisan od svog tima i također duže je od Ronalda u vrhunskoj formi po trofejima su u sličnoj situaciji, statistički Messi učinkovitiji atraktivniji za gledat, Ronaldo je mašina ali isto tako vrlo zavisano o fizikaliji pa zato zadnjih par godina igra ispod svog nivoa ali da se razumijemo i dalje vrhunski,također nisam nikada gledao ali nema Pelea čovijek osvojio 3 SPa ili Maradone koji je raspali Napoli u eri kad je talijanska liga bila top dovukao do vrha i uzeo boginju i igrao jos jedno finale dakle i oni bi mogli biti u toj kategoriji,Messi je u prednosti baš zbog svoje dugovječnosti na najvišem nivou bilo je mnogo igrača koji su bljesnuli pa čak i bili bolji ali 1 sezonu ili par sezona ali ovdje se gleda dugotrajni učinak, Mbappe ima 23 godine i ako uzme imat ce 2 SP a i biti u dobroj šansi da nas riješi dilema u budućnosti jer da potraje na vrhunskom nivou do 31 god imat ce još 2 SPa ispred sebe, također treba imati i jaku reprezentaciju za to jer recimo jedan Samuel Eto nikada nije mogao osvajati takve trofeje ili Puskas a u klupskom je rasturao ista sudibna čeka i Haalanda.

.

pre 1 godinu

Bugari će reći samo je jedan bog Stoičkov. Srbi će reći Piksi, Hrvati Modrić. Nema tu mnogo objektivnosti, svako će uvek svog konja da hvali. Mediji i sponzori dižu svoje favorite u nebo. To im je posao. Uvek će Nadal i Federer biti medijski zastupljeniji od Novaka, bez obzira šta sve Nole osvojio. To nam je valjda jasno.

PimPong

pre 1 godinu

Po meni je Messi bolji od Ronalda, mada razlike nisu velike, ali nisam siguran da ce rezultat u finalu dokazati ko je najbolji svih vremena. Mislim da Pele i Maradona pripadaju nekih drugim epohama i da ne mogu da se porede sa ovim modernim fudbalerima. Npr., Pele nije ni igrao u Evropi, takva su bila vremena, ali je uzeo tri mundijala kad mozda nivo igro nije bio bas ujednacen kao danas (bilo je manje solidnih protivnika koji su mogli da iznenade bolje reprezentacije). Maradona je igrao u Evropi, a njega malo ljudi kritikuje zbog tog sto nikad nije osvojio Kup sampiona (ali jeste uzeo UEFA kup za Napolijem, sto je mozda ravno uzimanju kupu sampiona sa ozbiljnijom ekipom). Uglavnom, po meni je to nezahvalno poredjenje kad se govori o razlicitim epohoma. A da ne pricam o tome kako se u ovim kategorijama nalaze obicno samo napadaci ili vezni igraci, dok odbrambeni igraci obavljaju veoma nezahvalan posao.

vrg

pre 1 godinu

pa ovde nema mnogo dileme. mesi sa manje utakmica ima malo manje golova (ali vise golova da nisu iz penala), a mnooogo vise asistencija.
na stranu sto mi se vise i svidja njegova igra, nema nikakve dileme vec sada da je mesi bolji.
a ako cemo o tome ko mi je omiljen, to je ronaldinjo.

hm

pre 1 godinu

Da bi Ronaldo bio najbolji EVROPSKI igrač, nije smeo da postoji Johan Krojf. Diskusija može da se razvije u pravcu i Zidana, Platinija.. A na planetarnom nivou, pored Pelea, Maradone, Ronalda - Zube, Ronaldinja, Mesija, Ronaldo bi možda uskočio u najboljih deset.
Da li je Mesi najbolji u istoriji, stvar jeste za diskusiju, ali je sigurno u samom vrhu.

Podgoricanin

pre 1 godinu

Koliko je fudbal spao nisko najbolje govori cinjenica da kao u Tenisu imas svega 2 do 3 prvoklasna igraca i to DECENIJU I VISE, a ostali su prosjek ili ispod prosjeka i talenti koji se kasnije izgube u vremenu!

Od toliko hiljada i hiljada igraca od ere Ronaldinja na ovamo imamo Mesija i Ronalda koji i u 35 oj godini ozbiljno odskacu za klasu od ostalih!

To samo govori da sport u stvari ne napreduje vec nazaduje, fudbal, tenis, kosarka...nema vise asova, sve se svodi na jednog ili dvojicu sportista, samo mediji i veliki biznis nam namecu to da mislimo da je ustvari postignut napredak.
Pogledate F1 nikad dosadnija kao posljednju deceniju, Rally unisten, UFC sve namjestaljke i td. Sve se svelo na show biznis i to je to.

Odlaskom Ronalda i Mesija zavrsava se jedna era ne samo fudbala nego i samog sporta koju smo mi srecnici mogli da gledamo za zivota.

Bojan

pre 1 godinu

Ta GOAT priča je žvaka sa američkih TV emisija sedamdesetih i osamdesetih godina. Obična marketinška udica da bi se razvlačile i vesti i javnost. Ko od toga profitira? Pa samo novinske agencije, mediji, menadžeri, sponzori. Ko je uopšte gledao uživo jednog Pelea da bi imao kredibilitet da ga ocenjuje? To je podjednako glupo kao i diskutovati ko je bolji slikar. Hoćemo meriti ko je imao više izložbi ili slika? Čija su platna lepša ili skuplja? To je subjektivna individualna stvar publike, ili navijača, da svako za sebe oceni. Cela ta GOAT priča počinje da smara, i da nam smanjuje uživanje u sportu. Jer kakve god parametre da uporedujemo i merimo, uvek ce ljudi biti pristrasni u vezi svojih idola.

Higsov Bozon

pre 1 godinu

Evo opet moram reći Ronaldinjo.Odličan je Mesi,odličan je Ronaldo,ali čitajući komentare stiče se utisak da se fudbal pretvorio u brojke,statistiku,novac,profit.A tome su potonji dvojica prilično kumovali.Naravno, sve je to pokrenuo krupni kapital,ali oni su se stopili sa tim trendom u sportu uopšte.Nema više igrača koji pružaju užitak gledaocu,koji daju lični pečat svojoj igri i igri ekipe,sve je podređeno rezultatu. Zato je Maradona veći od Mesija i Ronalda.Zato je Ronaldinjo najveći među njima.Zato nema više nekog kao Erik Kantona,kao Dzordž Best,kao što je bio nekada naš Šekularac,Savićević...To su igrači koji su plijenili svojom igrom ali i svojom pojavom na terenu. Ima ih tu naravno još mnogo koji će ostati velikani fudbala,a imali su privilegiju da ih gledamo i volimo zbog onog što jesu,a ne zbog zlatnih lopti,skupih automobila,raskošnih vila ,astronomskih ugovora i bljutavih tetovaža.

Llllol

pre 1 godinu

(nbjk, 15. decembar 2022 18:20)

A sto onda Ronalda velicas sto je igrao u Juventusu kada je otisao u ligu gde Juve nije imao nikakvu konkurenciju? I kako je Ronaldo bio najbolji u Spaniji kada je Mesi dobio 7x nagradu za najboljeg igraca lige, a Ronaldo samo jednom kao i Grizman?

Ronaldo ima 5 LS, a Mesi 4 ali... Messi ima 11 liga, a Ronaldo 7. U Spaniji je bilo 6-2 za Mesija u onih 9 godina.

A zlatna lopta jeste cirkus. Ni sam Ronaldo ne zna kako je dobio 2013 godine ispred Riberija.

Baxuz

pre 1 godinu

Fodbal se toliko menja vremenom da mislim da se mogu samo birati najbolji igraci decenije a nelako mi prica o najboljem svih vremena deluje izforsirano.

Куп је битан

pre 1 godinu

Мислим да је готово немогуће поредити играче из различитих генерација. Фудбал се много променио. Колико утакмица у евро куповима је годишње играо Марадона, а колико Меси? У Марадонино време само је првак ишао у КЕШ, а данас из најјачих лига иду четири клуба, у неким случајевима и пет. Пеле је највећи играч у својој генерацији, Марадона у својој и Меси у својој. Фудбал није атлетика где постоје светски рекорди.

Lukavi

pre 1 godinu

Ne treba zaboraviti ni Pelea i Maradonu. Messi i Ronaldo su duze dominirali to je njihova prednost, ali dosta je i do savremene medicine, tretmana i novca koji se ulaze u igrace,oporavak, ishrana itd. Maradona i Pele su veci “heroji” koji su bili “ljudi iz naroda” harizmaticniji, cinili do tada ne vidjene stvari na terenu, to je njihova prednost, ali malo je i do vremena u kom su igrali, tada je fudbal vise znacio nego danas, i generalno sport nije bio iskljucivo masinerija za pravljenje love. E sad izmedju mesija i ronalda ovaj svetski kup nece nista promeniti. Mesi je prosto pre svega u statisci bolji i po individualnim nagradama.Bolji je dribler, organizator, bolje izvodi slobodnjake.. Ronaldo je jedino bolji u igri glavom i mozda je za nijansu bolji golgeter u klasicnom smislu. Dao je ukupno 23 gola vise ali je i odigrao 120utakmice vise, obojica dominantni u li sampions protiv najboljih timova. Ronaldo jeste bio uspesan u vise razlicitih sredina, ali isto je igrao za klubove koji su bili najuspesniji ili medju top 2 najuspesnija u svojim zemljama i pre i posle njega. Mancester je kidao i posle njega, real je real, juventus najteofejniji klub u italiji itd. Obojica imaju po jedan veliki trofej sa reprezentacijom ali mesi ima dva finala svetskog. Mesiju ovo moze biti samo bonus nikako mrlja. Inace ronalda jednako postujem, izuzetan fudbaler, samo mislim da je mesi za nijansu uspesniji i posebniji.

UNUK ĐENERALA DRAŽE

pre 1 godinu

Uvek je bilo i uvek će biti fudbalskih neznalica,,,, onih koji na fudbal gledaju samo kroz brojeve i kroz statistiku.

Jedan trofej, pa makar to bio i trsfej SVETSKOG ŠAMPIONA U FUDBALU, neće učiniti ni većim ni manjim jednog velikog fudbalera kao što je Mesi, ili kao što je Ronaldo.

Najbolji i najveći fudbaler sveta svih vremena, je pre svega stvar ukusa.

NAJBOLJI FUDBALERI SVIH VREMENA KOJE SAM JA GLEDAO SU:
PELE, MARADONA, KROJF, RONALDO (ZUBA) , RONALDINJO, MESI I RONALDO KRISTIJANO.

NAJBLIŽI MOM SRCU I UKUSU JE MARADONA,
MESI JE PO MENI BOLJI FUDBALER OD KRISTIJANA RONALDA.
Ali to je tako samo za mene, ne znači da je to baš tako.