Subota, 03.12.2022.

12:00

Al Smuđa: Ostavljamo fudbal boljima od nas VIDEO

Naš Stefan Smuđa javlja se iz Dohe dan nakon susreta Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Al Smuða: Ostavljamo fudbal boljima od nas VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

dr tekelija

pre 1 godinu

Sjajan naslov Al Smuđe. Ostaju bolji od nas u savremenom fudbalu da reše ko je najbolji na planeti. Srbija je autsajder!! Pokazala to u Rusiji, potvrdila u Kataru. Da li će napraviti pomak u Canada/USA/Mexico?! Najpre treba da se kvalifikuje!

Isterivac botova

pre 1 godinu

Na reakcije navijaca su vec navikli, ali novinari...
Vecito se stvara pritisak na momke kao da oni treba da vrate Kosovo i Metohiju i to protiv Svajcarske. A onda utakmica u Beogradu i dodje 5.000 ljudi. Vise bilo sinoc nasih navijaca u Kataru. Momci su dali sve od sebe, igrali smo na gol vise i to je to.

Marko

pre 1 godinu

Ostavite bre momke na miru...
Odigrali su kako su odigrali moglo je i bolje,svi vide samo 8 golova koje smo primili a niko ne vidi da smo dali 5 najvise u grupi i u vrhu smo po datim golovima na sp.

dux

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?
(Pall Mall, 3. decembar 2022 12:37)


Ovako poput tebe razmisljaju obicni luzeri. Da li su japanci, Koreanci, Amerikanci i Marokanci fudbalske nacije? Naravno da nisu, ali su u glavi pobednici. Kladim se da Ameri imaju ovakve igrace poput nasih da bi igrali bez problema polufinale. Oni jednostavno imaju pobednicki mentalitet bez obzira na sport. Nasi fudbaleri se jednostvano uplase pobede sto pokazuje njihova panicna igra svaku put kada povedu. To je pitanje mentaliteta jednostavno receno.

srodna duša

pre 1 godinu

Ne mozemo im nosta ni u fudbalu, sramota sta nam karma radi a mi me shvatamo. Da ovo nije Svajcarska bec Kosovo vidi se po reakcijama mnogih na terenu. Imali smo prililiku da bar simbolicki ugasimo taj zar ali ne moze kad smo losi, i dok se ne pomirimo sa tim nece nam biti bolje.

uredu je

pre 1 godinu

Svakom ko se malo razume bilo je jasno jos posle brazila da to nije to i da mi necemo nigde.
Na tom mecu u drugom poluvremenu smo mogli primiti bar 5,6 golova..bili smo ponizeni,tad mi je sve bilo jasno..hvala im na tome jer sam meceve protiv kameruna i svice gledao krajnje opusteno i bez tenzije.
A sad ono pravo,ekipe koje znaju ovu igru da igraju.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.
(Eric Cartman, 3. decembar 2022 12:34)

Tvoji komentari su prilično tačni i realni, s tim što ne bih rekao da smo sami sebe pobedili. Uvek su nas pobedjivali protivnici koji su bili bolji od nas.
Mene brine jedna druga stvar, a to je odnos naših fudbalera prema državnom timu. Recimo, često su se čule izjave tipa: "Idemo da ućutkamo one navijače koji nam predvidjaju ispadanje u grupi", "pokazaćemo pljuvačima ko smo..."
E, sad se ja pitam, igraju li oni za sebe i svoje menadžere i naslove u novinama gde su njihova imena, ili igraju za Srbiju? Koga to oni žele da "ućutkaju"? Nas koji ne mislimo da smo za polufinale SP? I posle se čude što je stadion prazan u Srbiji kad igraju, pa moraju na silu da dovlače nesrećnu decu na tribine.
Njima je zaklinjanje u Srbiju samo marketing i da se ne zameraju vlastima, a u suštini - većinu boli uvo i za naciju i za reprezentaciju. Jedini patriotizam koji osećaju je onaj prema svojim bankarskim računima. Srpski dres je paravan za prodaju na fudbalskoj pijaci, džiberluk i bahatost.
Ne znam ni da li je selektor psovanjem Albanaca shvatio da se uvuko u guzu većini naroda, ali osramotio državu na najvećoj svetskoj sceni.
Odatle sve počinje i tu se sve završava.
Haug.

ljuba

pre 1 godinu

Čitam komentare da nama treba strani trener.
Svašta. Već ste zaboravili u kakvom je raspadu bila reprezentacija kada je Piksi preuzeo.
God i po dana Srbija igra odličan fudbal, brzo oslobadjanje od lopte, kratki pasovi sa puno trčanja, pobednički mentalitet čak i kad gubimo mi smo se rezultatski vraćali u te vakmice, izborili dolazak na S.P., osvojili 1.mesto u L.N. i to pobedom u Norveškoj i tako dobili bolji šešir za izvlačenje za kvalifikacije za E.P., što se ispostavilo kao odlična stvar, dobili smo i te kako lakšu grupu.
I tada, svo vreme ste ga svi hvalili, i "komentatori" po portalima i novinari.
I sad, posle svega toga odličnog sto je selektor uradio, zbog ove 3 utakmice ovolika pljuvačina po njemu. Da nije napao pisali bi da je kukavica jer nam treba pobeda, sad, pošto je formacija bila sa 2 špica i napadali smo, ne valja ni to. Pa jel on kriv što se igrači nisu vraćali brže nazad i što nemaju kondicije za to, za šta je zadužen kondicioni trener ?! Jel on kriv što 90% igrača van forme ili je zaista u pitanju nešto što mi ne znamo, jer, ili je bojkotovan od strane igrača, ili su se oni medjusobno bojkotovali ili su isti odjedanput "zaboravili" da igraju fudbal ili tip igre koju smo imali i gajili do S.P. ?!
Nešto tu gadno smrdi i dogadjalo se iza kulisa, (naravno da ne mislim na quasi ljubavne afere i sl gluposti), a da li ćemo saznati, ne znam ali mislim da će prava istina ipak izadji na videlo, ne odmah ali vrlo uskoro.
Jer, ne može ni tim kao celina a ni igrači da preko noći postanu neke druge ličnosti, fudbaleri kojima nije stalo itd.
A to se upravo desilo.

neko

pre 1 godinu

Kako iritantan lik ... Pravi se pametan . Loš novinar . Samo sebe stavlja u prvi plan. Piše putopise ,a ništa o bitnim informacijama. Ne zna dečko šta je novinarstvo

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

cyborg

pre 1 godinu

Mene je iskreno sramota i osećam se poniženo. Prvo, što sam bio naivan da se ložim na nebitne likove kojima više stalo do žena saigrača neko do naše čast . Drugo, jer nam se ceo svet smeje.

nemanja

pre 1 godinu

Najveci problem naseg fudbala (u igrackom smislu) je apsolutni nedostatak bekova.. cak ni na nivou npr belgijske lige.. a bez bekova nema takmicarskog fudbala na najvisem nivou.. zato je Stojkovic prinudno igrao sa 3 stopera pozadi i zato nam je po bokovima bila konstantna promaja.. i gobelja bi se sinoc naigrao protiv nas po boku, a ne onaj evropski prosek rodrigez koji je uvek imao praznu livadu ispred sebe kad god primi loptu u prvom poluvremenu..
i sada nam je valjda svima jasno zasto je Rukavina bio standardan u Srbiji cak i kad je igrao za Astanu.. bio je limitiran napadacki, ali je pozadi ovakva rupa na njegovoj strani bila nezamisliva.. ne mogu stoperi da igraju bekove i dok ne pronadjemo tu resenje, ostaje nam samo na srecu da se oslonimo da sto manje primamo..

Čubura

pre 1 godinu

Herardo Tata Martino dao otkaz u Meksiku,dovedite coveka za sekektora dajte mu odresene ruke i videcete rezultate,nemojmo se brukati vise aman...

Aragorn

pre 1 godinu

Teško.
Teško da ostavljamo, jer ga nikad nismo ni "imali".
Imali smo košarku vaterpolo odbojku, , davno rukomet.
Imamo u liku najboljeg u istoriji Novaka, tenis.
Fudbal je odraz naših nerealnih želja.
Pojedinaca talentovanih da, takav smo narod.
Ali sistema nikad u fudbalu nije bilo.
Jer, da skratim, kao u mojoj Zvezdi i Partizanu, ako ga ima zna se ko šta radi, kada se i ko se kupuje od igrača.Za koliko!Najvažnije! To je sistem.
U FSS sve obrnuto, takvi su nam i pored dobrih igrača, i procesi na terenu. Znaju, ali ne ostvaruju, mogu da trčim, ali ne želim drugi će.
Trener koji ipak ostavlja "imena" i stare zasluge na terenu, a ne ubacuje spremne, ma kako se zvali.
Dok se sistem ne promeni, a nema na vidiku izmena, bićemo robovi nerealnih ambicija i želja.

vlade

pre 1 godinu

Nama je fizička sprema bila najveći problem, ako stavimo po strani lošu atmosferu i pripreme za turnir po sistemu, lako ćemo..
totalna je sramota da ti od 26 fudbalera koje si poveo, ne možeš da sastaviš ekipu od 11 spremnih za '90 minuta rovovske borbe, bar u jednom meču..
ako je tako, pa kako smo mislili da prođemo grupu?! da damo svakome po četiri gola u prvom poluvremenu i onda da se protivnik demorališe i da duvamo lopte u aut.. pa to nije fudbal, složićemo se..
Mitrović izašao iz povrede, jedno poluvreme plafon.. Tadić i SMS guše jedan drugog, a nisu trkači.. Kostić i Živković ne mogu da igraju u oba pravca, loši su u defanzivi..
Piksi se vadi na rekovalescente, odatle manjak snage, ali da se ne lažemo, ni da su ovi 100% spremni ne bi bilo bolje, sa ovim igračima koje imamo, ovakav turnir ne možemo da izguramo ofanzivnonu ovoj formaciji.. nema ko da trči, tranzicija nam je užasna..
iz tog razloga, kao i gore navedeno, trebalo je da pravi tim od najspremnijih ili takve da vodi.. pa da se nadamo nečemu.. podlegao je atmosferi u naciji, aj ti nekome objasni zašto bi bio Mitrović na klupi ili Kostić.. lakše je ovako, tražili ste, gledajte!
biće bolje u Nemačkoj..

Pall Mall

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?

Eric Cartman

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.

Aron

pre 1 godinu

U ovom trenutku to je tako. Piksi igra preofanzivno sa tri centralna beka. Da bi ti to sprovodio uspešno moraš u odbrani da imaš Van Dajka, Markinjosa i Dijasa. Samo da vrati četiri igrača u odbrani i biće sve mnogo bolje. Pogotovo bi se to odrazilo na velikim takmičenjima.

dr

pre 1 godinu

Mitrovicevo ponasanje na ovom SP je za svaku osudu i pored tih golova sto je dao,strasno koliko je bio sebican(pritom nespreman),ceo tim je bio njegov talac.
Sidras klasican koji je sa tehnikom jako tanak..sto se tice igre glavom kapa dole,medju najboljima je,ali to je dovoljno mozda za fulam,ne i za SP definitivno.

Aragorn

pre 1 godinu

Teško.
Teško da ostavljamo, jer ga nikad nismo ni "imali".
Imali smo košarku vaterpolo odbojku, , davno rukomet.
Imamo u liku najboljeg u istoriji Novaka, tenis.
Fudbal je odraz naših nerealnih želja.
Pojedinaca talentovanih da, takav smo narod.
Ali sistema nikad u fudbalu nije bilo.
Jer, da skratim, kao u mojoj Zvezdi i Partizanu, ako ga ima zna se ko šta radi, kada se i ko se kupuje od igrača.Za koliko!Najvažnije! To je sistem.
U FSS sve obrnuto, takvi su nam i pored dobrih igrača, i procesi na terenu. Znaju, ali ne ostvaruju, mogu da trčim, ali ne želim drugi će.
Trener koji ipak ostavlja "imena" i stare zasluge na terenu, a ne ubacuje spremne, ma kako se zvali.
Dok se sistem ne promeni, a nema na vidiku izmena, bićemo robovi nerealnih ambicija i želja.

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

Pall Mall

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.
(Eric Cartman, 3. decembar 2022 12:34)

Tvoji komentari su prilično tačni i realni, s tim što ne bih rekao da smo sami sebe pobedili. Uvek su nas pobedjivali protivnici koji su bili bolji od nas.
Mene brine jedna druga stvar, a to je odnos naših fudbalera prema državnom timu. Recimo, često su se čule izjave tipa: "Idemo da ućutkamo one navijače koji nam predvidjaju ispadanje u grupi", "pokazaćemo pljuvačima ko smo..."
E, sad se ja pitam, igraju li oni za sebe i svoje menadžere i naslove u novinama gde su njihova imena, ili igraju za Srbiju? Koga to oni žele da "ućutkaju"? Nas koji ne mislimo da smo za polufinale SP? I posle se čude što je stadion prazan u Srbiji kad igraju, pa moraju na silu da dovlače nesrećnu decu na tribine.
Njima je zaklinjanje u Srbiju samo marketing i da se ne zameraju vlastima, a u suštini - većinu boli uvo i za naciju i za reprezentaciju. Jedini patriotizam koji osećaju je onaj prema svojim bankarskim računima. Srpski dres je paravan za prodaju na fudbalskoj pijaci, džiberluk i bahatost.
Ne znam ni da li je selektor psovanjem Albanaca shvatio da se uvuko u guzu većini naroda, ali osramotio državu na najvećoj svetskoj sceni.
Odatle sve počinje i tu se sve završava.
Haug.

Aron

pre 1 godinu

U ovom trenutku to je tako. Piksi igra preofanzivno sa tri centralna beka. Da bi ti to sprovodio uspešno moraš u odbrani da imaš Van Dajka, Markinjosa i Dijasa. Samo da vrati četiri igrača u odbrani i biće sve mnogo bolje. Pogotovo bi se to odrazilo na velikim takmičenjima.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.

uredu je

pre 1 godinu

Svakom ko se malo razume bilo je jasno jos posle brazila da to nije to i da mi necemo nigde.
Na tom mecu u drugom poluvremenu smo mogli primiti bar 5,6 golova..bili smo ponizeni,tad mi je sve bilo jasno..hvala im na tome jer sam meceve protiv kameruna i svice gledao krajnje opusteno i bez tenzije.
A sad ono pravo,ekipe koje znaju ovu igru da igraju.

vlade

pre 1 godinu

Nama je fizička sprema bila najveći problem, ako stavimo po strani lošu atmosferu i pripreme za turnir po sistemu, lako ćemo..
totalna je sramota da ti od 26 fudbalera koje si poveo, ne možeš da sastaviš ekipu od 11 spremnih za '90 minuta rovovske borbe, bar u jednom meču..
ako je tako, pa kako smo mislili da prođemo grupu?! da damo svakome po četiri gola u prvom poluvremenu i onda da se protivnik demorališe i da duvamo lopte u aut.. pa to nije fudbal, složićemo se..
Mitrović izašao iz povrede, jedno poluvreme plafon.. Tadić i SMS guše jedan drugog, a nisu trkači.. Kostić i Živković ne mogu da igraju u oba pravca, loši su u defanzivi..
Piksi se vadi na rekovalescente, odatle manjak snage, ali da se ne lažemo, ni da su ovi 100% spremni ne bi bilo bolje, sa ovim igračima koje imamo, ovakav turnir ne možemo da izguramo ofanzivnonu ovoj formaciji.. nema ko da trči, tranzicija nam je užasna..
iz tog razloga, kao i gore navedeno, trebalo je da pravi tim od najspremnijih ili takve da vodi.. pa da se nadamo nečemu.. podlegao je atmosferi u naciji, aj ti nekome objasni zašto bi bio Mitrović na klupi ili Kostić.. lakše je ovako, tražili ste, gledajte!
biće bolje u Nemačkoj..

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

cyborg

pre 1 godinu

Mene je iskreno sramota i osećam se poniženo. Prvo, što sam bio naivan da se ložim na nebitne likove kojima više stalo do žena saigrača neko do naše čast . Drugo, jer nam se ceo svet smeje.

dux

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?
(Pall Mall, 3. decembar 2022 12:37)


Ovako poput tebe razmisljaju obicni luzeri. Da li su japanci, Koreanci, Amerikanci i Marokanci fudbalske nacije? Naravno da nisu, ali su u glavi pobednici. Kladim se da Ameri imaju ovakve igrace poput nasih da bi igrali bez problema polufinale. Oni jednostavno imaju pobednicki mentalitet bez obzira na sport. Nasi fudbaleri se jednostvano uplase pobede sto pokazuje njihova panicna igra svaku put kada povedu. To je pitanje mentaliteta jednostavno receno.

Čubura

pre 1 godinu

Herardo Tata Martino dao otkaz u Meksiku,dovedite coveka za sekektora dajte mu odresene ruke i videcete rezultate,nemojmo se brukati vise aman...

nemanja

pre 1 godinu

Najveci problem naseg fudbala (u igrackom smislu) je apsolutni nedostatak bekova.. cak ni na nivou npr belgijske lige.. a bez bekova nema takmicarskog fudbala na najvisem nivou.. zato je Stojkovic prinudno igrao sa 3 stopera pozadi i zato nam je po bokovima bila konstantna promaja.. i gobelja bi se sinoc naigrao protiv nas po boku, a ne onaj evropski prosek rodrigez koji je uvek imao praznu livadu ispred sebe kad god primi loptu u prvom poluvremenu..
i sada nam je valjda svima jasno zasto je Rukavina bio standardan u Srbiji cak i kad je igrao za Astanu.. bio je limitiran napadacki, ali je pozadi ovakva rupa na njegovoj strani bila nezamisliva.. ne mogu stoperi da igraju bekove i dok ne pronadjemo tu resenje, ostaje nam samo na srecu da se oslonimo da sto manje primamo..

dr

pre 1 godinu

Mitrovicevo ponasanje na ovom SP je za svaku osudu i pored tih golova sto je dao,strasno koliko je bio sebican(pritom nespreman),ceo tim je bio njegov talac.
Sidras klasican koji je sa tehnikom jako tanak..sto se tice igre glavom kapa dole,medju najboljima je,ali to je dovoljno mozda za fulam,ne i za SP definitivno.

srodna duša

pre 1 godinu

Ne mozemo im nosta ni u fudbalu, sramota sta nam karma radi a mi me shvatamo. Da ovo nije Svajcarska bec Kosovo vidi se po reakcijama mnogih na terenu. Imali smo prililiku da bar simbolicki ugasimo taj zar ali ne moze kad smo losi, i dok se ne pomirimo sa tim nece nam biti bolje.

Isterivac botova

pre 1 godinu

Na reakcije navijaca su vec navikli, ali novinari...
Vecito se stvara pritisak na momke kao da oni treba da vrate Kosovo i Metohiju i to protiv Svajcarske. A onda utakmica u Beogradu i dodje 5.000 ljudi. Vise bilo sinoc nasih navijaca u Kataru. Momci su dali sve od sebe, igrali smo na gol vise i to je to.

neko

pre 1 godinu

Kako iritantan lik ... Pravi se pametan . Loš novinar . Samo sebe stavlja u prvi plan. Piše putopise ,a ništa o bitnim informacijama. Ne zna dečko šta je novinarstvo

Marko

pre 1 godinu

Ostavite bre momke na miru...
Odigrali su kako su odigrali moglo je i bolje,svi vide samo 8 golova koje smo primili a niko ne vidi da smo dali 5 najvise u grupi i u vrhu smo po datim golovima na sp.

dr tekelija

pre 1 godinu

Sjajan naslov Al Smuđe. Ostaju bolji od nas u savremenom fudbalu da reše ko je najbolji na planeti. Srbija je autsajder!! Pokazala to u Rusiji, potvrdila u Kataru. Da li će napraviti pomak u Canada/USA/Mexico?! Najpre treba da se kvalifikuje!

ljuba

pre 1 godinu

Čitam komentare da nama treba strani trener.
Svašta. Već ste zaboravili u kakvom je raspadu bila reprezentacija kada je Piksi preuzeo.
God i po dana Srbija igra odličan fudbal, brzo oslobadjanje od lopte, kratki pasovi sa puno trčanja, pobednički mentalitet čak i kad gubimo mi smo se rezultatski vraćali u te vakmice, izborili dolazak na S.P., osvojili 1.mesto u L.N. i to pobedom u Norveškoj i tako dobili bolji šešir za izvlačenje za kvalifikacije za E.P., što se ispostavilo kao odlična stvar, dobili smo i te kako lakšu grupu.
I tada, svo vreme ste ga svi hvalili, i "komentatori" po portalima i novinari.
I sad, posle svega toga odličnog sto je selektor uradio, zbog ove 3 utakmice ovolika pljuvačina po njemu. Da nije napao pisali bi da je kukavica jer nam treba pobeda, sad, pošto je formacija bila sa 2 špica i napadali smo, ne valja ni to. Pa jel on kriv što se igrači nisu vraćali brže nazad i što nemaju kondicije za to, za šta je zadužen kondicioni trener ?! Jel on kriv što 90% igrača van forme ili je zaista u pitanju nešto što mi ne znamo, jer, ili je bojkotovan od strane igrača, ili su se oni medjusobno bojkotovali ili su isti odjedanput "zaboravili" da igraju fudbal ili tip igre koju smo imali i gajili do S.P. ?!
Nešto tu gadno smrdi i dogadjalo se iza kulisa, (naravno da ne mislim na quasi ljubavne afere i sl gluposti), a da li ćemo saznati, ne znam ali mislim da će prava istina ipak izadji na videlo, ne odmah ali vrlo uskoro.
Jer, ne može ni tim kao celina a ni igrači da preko noći postanu neke druge ličnosti, fudbaleri kojima nije stalo itd.
A to se upravo desilo.

Marko

pre 1 godinu

Ostavite bre momke na miru...
Odigrali su kako su odigrali moglo je i bolje,svi vide samo 8 golova koje smo primili a niko ne vidi da smo dali 5 najvise u grupi i u vrhu smo po datim golovima na sp.

Pall Mall

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?

neko

pre 1 godinu

Kako iritantan lik ... Pravi se pametan . Loš novinar . Samo sebe stavlja u prvi plan. Piše putopise ,a ništa o bitnim informacijama. Ne zna dečko šta je novinarstvo

dux

pre 1 godinu

Mi nismo fudbalska nacija. Nikad bili niti ćemo biti. To je činjenica. Iz turnira u turnir iz takmičenja u takmičenje uvek fudbaleri zakazu razocaraju i rekao bih razbole naciju. Jednostavno nismo za taj sport. Ali mi smeta i to stalno ponavljam dizanje tenzija euforija pred svako veliko takmičenje da ćemo u polufinale da smo ekipa favoriti da smo najbolji. Mediji narod uzdižu svi redom. Kako to shvatiti ta nerealna očekivanja taj toliki optimizam u prazno. Ja to shvatam kao bolest jednog naroda. Treba ulagati u kosarku u odbojku u vaterpolo pa i rukomet jer ti sportisti su nam donosili radosti i veselja sa međunarodni takmičenja i proslavili su državu. Fudbalska reprezentacija nikad od osamostaljivanja. I zaxto i dalje da im verujemo kad nema osnove nikad niti ce je biti. Treba staviti prst na celo i zapitati se?
(Pall Mall, 3. decembar 2022 12:37)


Ovako poput tebe razmisljaju obicni luzeri. Da li su japanci, Koreanci, Amerikanci i Marokanci fudbalske nacije? Naravno da nisu, ali su u glavi pobednici. Kladim se da Ameri imaju ovakve igrace poput nasih da bi igrali bez problema polufinale. Oni jednostavno imaju pobednicki mentalitet bez obzira na sport. Nasi fudbaleri se jednostvano uplase pobede sto pokazuje njihova panicna igra svaku put kada povedu. To je pitanje mentaliteta jednostavno receno.

Aragorn

pre 1 godinu

Teško.
Teško da ostavljamo, jer ga nikad nismo ni "imali".
Imali smo košarku vaterpolo odbojku, , davno rukomet.
Imamo u liku najboljeg u istoriji Novaka, tenis.
Fudbal je odraz naših nerealnih želja.
Pojedinaca talentovanih da, takav smo narod.
Ali sistema nikad u fudbalu nije bilo.
Jer, da skratim, kao u mojoj Zvezdi i Partizanu, ako ga ima zna se ko šta radi, kada se i ko se kupuje od igrača.Za koliko!Najvažnije! To je sistem.
U FSS sve obrnuto, takvi su nam i pored dobrih igrača, i procesi na terenu. Znaju, ali ne ostvaruju, mogu da trčim, ali ne želim drugi će.
Trener koji ipak ostavlja "imena" i stare zasluge na terenu, a ne ubacuje spremne, ma kako se zvali.
Dok se sistem ne promeni, a nema na vidiku izmena, bićemo robovi nerealnih ambicija i želja.

Isterivac botova

pre 1 godinu

Na reakcije navijaca su vec navikli, ali novinari...
Vecito se stvara pritisak na momke kao da oni treba da vrate Kosovo i Metohiju i to protiv Svajcarske. A onda utakmica u Beogradu i dodje 5.000 ljudi. Vise bilo sinoc nasih navijaca u Kataru. Momci su dali sve od sebe, igrali smo na gol vise i to je to.

ljuba

pre 1 godinu

Čitam komentare da nama treba strani trener.
Svašta. Već ste zaboravili u kakvom je raspadu bila reprezentacija kada je Piksi preuzeo.
God i po dana Srbija igra odličan fudbal, brzo oslobadjanje od lopte, kratki pasovi sa puno trčanja, pobednički mentalitet čak i kad gubimo mi smo se rezultatski vraćali u te vakmice, izborili dolazak na S.P., osvojili 1.mesto u L.N. i to pobedom u Norveškoj i tako dobili bolji šešir za izvlačenje za kvalifikacije za E.P., što se ispostavilo kao odlična stvar, dobili smo i te kako lakšu grupu.
I tada, svo vreme ste ga svi hvalili, i "komentatori" po portalima i novinari.
I sad, posle svega toga odličnog sto je selektor uradio, zbog ove 3 utakmice ovolika pljuvačina po njemu. Da nije napao pisali bi da je kukavica jer nam treba pobeda, sad, pošto je formacija bila sa 2 špica i napadali smo, ne valja ni to. Pa jel on kriv što se igrači nisu vraćali brže nazad i što nemaju kondicije za to, za šta je zadužen kondicioni trener ?! Jel on kriv što 90% igrača van forme ili je zaista u pitanju nešto što mi ne znamo, jer, ili je bojkotovan od strane igrača, ili su se oni medjusobno bojkotovali ili su isti odjedanput "zaboravili" da igraju fudbal ili tip igre koju smo imali i gajili do S.P. ?!
Nešto tu gadno smrdi i dogadjalo se iza kulisa, (naravno da ne mislim na quasi ljubavne afere i sl gluposti), a da li ćemo saznati, ne znam ali mislim da će prava istina ipak izadji na videlo, ne odmah ali vrlo uskoro.
Jer, ne može ni tim kao celina a ni igrači da preko noći postanu neke druge ličnosti, fudbaleri kojima nije stalo itd.
A to se upravo desilo.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.

vlade

pre 1 godinu

Nama je fizička sprema bila najveći problem, ako stavimo po strani lošu atmosferu i pripreme za turnir po sistemu, lako ćemo..
totalna je sramota da ti od 26 fudbalera koje si poveo, ne možeš da sastaviš ekipu od 11 spremnih za '90 minuta rovovske borbe, bar u jednom meču..
ako je tako, pa kako smo mislili da prođemo grupu?! da damo svakome po četiri gola u prvom poluvremenu i onda da se protivnik demorališe i da duvamo lopte u aut.. pa to nije fudbal, složićemo se..
Mitrović izašao iz povrede, jedno poluvreme plafon.. Tadić i SMS guše jedan drugog, a nisu trkači.. Kostić i Živković ne mogu da igraju u oba pravca, loši su u defanzivi..
Piksi se vadi na rekovalescente, odatle manjak snage, ali da se ne lažemo, ni da su ovi 100% spremni ne bi bilo bolje, sa ovim igračima koje imamo, ovakav turnir ne možemo da izguramo ofanzivnonu ovoj formaciji.. nema ko da trči, tranzicija nam je užasna..
iz tog razloga, kao i gore navedeno, trebalo je da pravi tim od najspremnijih ili takve da vodi.. pa da se nadamo nečemu.. podlegao je atmosferi u naciji, aj ti nekome objasni zašto bi bio Mitrović na klupi ili Kostić.. lakše je ovako, tražili ste, gledajte!
biće bolje u Nemačkoj..

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

srodna duša

pre 1 godinu

Ne mozemo im nosta ni u fudbalu, sramota sta nam karma radi a mi me shvatamo. Da ovo nije Svajcarska bec Kosovo vidi se po reakcijama mnogih na terenu. Imali smo prililiku da bar simbolicki ugasimo taj zar ali ne moze kad smo losi, i dok se ne pomirimo sa tim nece nam biti bolje.

cyborg

pre 1 godinu

Mene je iskreno sramota i osećam se poniženo. Prvo, što sam bio naivan da se ložim na nebitne likove kojima više stalo do žena saigrača neko do naše čast . Drugo, jer nam se ceo svet smeje.

Mentalitet nula

pre 1 godinu

Imate zadrugu, pink, kurir, blic, informer, kriminalce heroje, žutilo na sve strane, želite da komšiji crkne krava, ponos ostao na solunskom frontu, za hiljadu evra prodali bi dušu, imate Željka Mitrovića i baku Praseta, žene fudbalera s markiranim torbicama, zvezde granda, menadžere i fudbalere milionere, imate novosrbijance zavučene u zapadne laži...

takva je i fudbalska reprezentacija.

imate Novaka Đokovića koji je jedini pokazao inat, volju, snagu... i po njemu pljujete.

Aron

pre 1 godinu

U ovom trenutku to je tako. Piksi igra preofanzivno sa tri centralna beka. Da bi ti to sprovodio uspešno moraš u odbrani da imaš Van Dajka, Markinjosa i Dijasa. Samo da vrati četiri igrača u odbrani i biće sve mnogo bolje. Pogotovo bi se to odrazilo na velikim takmičenjima.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Jadno ja što ovako bitnu utakmicu Svajcarska dobila tako rutinski da rutinskije nije moglo da bude.
A mi smo sami sebe pobedili.
(Eric Cartman, 3. decembar 2022 12:34)

Tvoji komentari su prilično tačni i realni, s tim što ne bih rekao da smo sami sebe pobedili. Uvek su nas pobedjivali protivnici koji su bili bolji od nas.
Mene brine jedna druga stvar, a to je odnos naših fudbalera prema državnom timu. Recimo, često su se čule izjave tipa: "Idemo da ućutkamo one navijače koji nam predvidjaju ispadanje u grupi", "pokazaćemo pljuvačima ko smo..."
E, sad se ja pitam, igraju li oni za sebe i svoje menadžere i naslove u novinama gde su njihova imena, ili igraju za Srbiju? Koga to oni žele da "ućutkaju"? Nas koji ne mislimo da smo za polufinale SP? I posle se čude što je stadion prazan u Srbiji kad igraju, pa moraju na silu da dovlače nesrećnu decu na tribine.
Njima je zaklinjanje u Srbiju samo marketing i da se ne zameraju vlastima, a u suštini - većinu boli uvo i za naciju i za reprezentaciju. Jedini patriotizam koji osećaju je onaj prema svojim bankarskim računima. Srpski dres je paravan za prodaju na fudbalskoj pijaci, džiberluk i bahatost.
Ne znam ni da li je selektor psovanjem Albanaca shvatio da se uvuko u guzu većini naroda, ali osramotio državu na najvećoj svetskoj sceni.
Odatle sve počinje i tu se sve završava.
Haug.

dr tekelija

pre 1 godinu

Sjajan naslov Al Smuđe. Ostaju bolji od nas u savremenom fudbalu da reše ko je najbolji na planeti. Srbija je autsajder!! Pokazala to u Rusiji, potvrdila u Kataru. Da li će napraviti pomak u Canada/USA/Mexico?! Najpre treba da se kvalifikuje!

Čubura

pre 1 godinu

Herardo Tata Martino dao otkaz u Meksiku,dovedite coveka za sekektora dajte mu odresene ruke i videcete rezultate,nemojmo se brukati vise aman...

uredu je

pre 1 godinu

Svakom ko se malo razume bilo je jasno jos posle brazila da to nije to i da mi necemo nigde.
Na tom mecu u drugom poluvremenu smo mogli primiti bar 5,6 golova..bili smo ponizeni,tad mi je sve bilo jasno..hvala im na tome jer sam meceve protiv kameruna i svice gledao krajnje opusteno i bez tenzije.
A sad ono pravo,ekipe koje znaju ovu igru da igraju.

dr

pre 1 godinu

Mitrovicevo ponasanje na ovom SP je za svaku osudu i pored tih golova sto je dao,strasno koliko je bio sebican(pritom nespreman),ceo tim je bio njegov talac.
Sidras klasican koji je sa tehnikom jako tanak..sto se tice igre glavom kapa dole,medju najboljima je,ali to je dovoljno mozda za fulam,ne i za SP definitivno.

nemanja

pre 1 godinu

Najveci problem naseg fudbala (u igrackom smislu) je apsolutni nedostatak bekova.. cak ni na nivou npr belgijske lige.. a bez bekova nema takmicarskog fudbala na najvisem nivou.. zato je Stojkovic prinudno igrao sa 3 stopera pozadi i zato nam je po bokovima bila konstantna promaja.. i gobelja bi se sinoc naigrao protiv nas po boku, a ne onaj evropski prosek rodrigez koji je uvek imao praznu livadu ispred sebe kad god primi loptu u prvom poluvremenu..
i sada nam je valjda svima jasno zasto je Rukavina bio standardan u Srbiji cak i kad je igrao za Astanu.. bio je limitiran napadacki, ali je pozadi ovakva rupa na njegovoj strani bila nezamisliva.. ne mogu stoperi da igraju bekove i dok ne pronadjemo tu resenje, ostaje nam samo na srecu da se oslonimo da sto manje primamo..