Petak, 02.12.2022.

22:53

Piksi o ostavci: Ništa se neće promeniti

Selektor Srbije Dragan Stojković izneo je prve utiske nakon eliminacije sa Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Piksi o ostavci: Ništa se neæe promeniti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Titan

pre 1 godinu

Ostavite čoveka da radi jer ima autoritet i definitivno je podigao reprezentaciju. Od tri finala koje je igrao, protiv Portugala u kvalifikacijama zadnju, u ligi nacija i sada protiv Švajcarske izgubio je jedno ovo poslednje, složićete se nije loš rezultat. To što su nama apetiti porasli nenormalno pa bi sad kad nismo uspeli sve bi što je građeno srušili naš je problem. Potreban je kontinuitet i Pixi će rasti sa ekipom. Ipak su nam priredili uzbuđenje i to da imamo koga da gledamo i nadamo se na svetskom prvenstvu. Ovo je jedan viši nivo i trebalo bi da nam utakmice u A ligi lige nacije pomognu da i tu možemo da igramo bolje. Ograničeni smo po pitanju izbora igrača više nego što javnost misli nažalost. Ajd uzdravlje do novih pobeda. Srbija!!!

Dragon

pre 1 godinu

Bravo Piksi legendo!
A liga nacija i SP je veliki uspeh.
Ovo nije bilo lose ali moglo je i bolje.
I najvise volim realne komentare:
"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. U martu nastavljamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je čestitao fudbalerima u svlačionici poslije poraza od Švajcarske.

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide", dodao je selektor Srbije.

Ram

pre 1 godinu

Mislim da bi vam Piksi trebao ostati selektor. Jebi ga nije ovo bilo bas bajno ali SP je ipak stepenica više od kvalifikacija (po kvalitetu, pritisku, podneblju gdje se igra itd...). Ipak vas je uspio odvesti na najveću smotru i to u stilu i ušli ste u prvu skupino Lige nacija. E sad tamo cete biti sa jacim repkama u grupi i cilj vam treba biti ostanak u eliti i sljedece sezone i igrati što više jakih utakmica, a ne odmah raditi računice koga bi i sa kime cete u završnici LN. Naravno veliki problem je i vaša nerealna javnost koja bi preko noći do vrha i naravno svaki put dolazi grubo spuštanje na zemlju. Srbija je imala uvijek dobre igrače koji znaju sa loptom kao uglavnom svi sa ovih prostora ali najveci je problem sto  igrate zastarjeli nogomet bez previše trčanja , discipline i igre u obrani cijele momčadi znači i napadača i sredine. U prvom redu treba poboljšati rad i stručnost sa mladim generacijama pratiti moderne trendove i iz toga napokon izgraditi neki vaš stil igre.
Eto toliko imao bi jos šta pisati...

Jole

pre 1 godinu

Pa ne možete da tvrdite da je dobro vodio reprezentaciju kada su primili 8 golova na tri utakmice. Drugo, tim bez bekova gde ih zamenjuju krila nije viđen za 100 godina fudbala.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Piksi i njegovo "razmisljanje":

Pobednicki fudbal je nemati odbranu. Bolje je i 3:3 nego 1:0 jer to je pobednicki fudbal sa mnogo golova :) Totalno morbidno postavljena igra/formacija/taktika. Covek na 2:1, pri izvodjenju auta kod nase klupe, pokazuje svima da vuku napred, napadacki... I sve to bez bekova i sa polu veznim redom. Sramotno. Kao da je sisao iz publike sa uzvicima "Ajmo ajde svi u napad! :)) Totalno zbunjujuce i cudno. :(

Svajcarci, normalno, cuvaju prednost u nastavku, bez filozofiranja, i ako im je bio potreban bod a mi kao da je gol prednosti malo... Napadaj, otvori se skroz.

Najvise mi zao Vanje MS koji je razvalio na golu. Celo prvenstvo nestvarne odbrane ALI ne moze sam da nadoknadi nepostojanje odbrane (prvenstveno takticki kiks), naravno. Tuga i zbog kvalitetnog, pa i iznad prosecnog napada, totalno anuliran katastrofalnom defanzivnom "taktikom".

JPR24

pre 1 godinu

Piksi je pravio greske… Ok. Ali menjati ga nema smisla, dospeo je do SP, to je odavno nas maksimum, malo realnosti nije na odmet ! Nemamo ekipu za više ! A selektora menjati non stop dosta bre ! Nemci su ispali pa niko ne jurca da prvo i hitno menja selektora !

Куп је битан

pre 1 godinu

Gde je i sta radi covek koji je i selektirao i osvojio svetsko orvenstvo sa ovom generacijom Veljko Paunović??
(ceda, 3. decembar 2022 02:27)

Докле више то хваљење титулама у дечијим категоријама? Због тога тако и пролазимо у А селекцији. Дечија такмичења служе за развој играча. Роналдо је одиграо јако мали број утакмица за младу репрезентацију.

EuroNix

pre 1 godinu

Na zadnja dva SP ispali smo zbog pojedinaca. 2010 Vidica. 2018 nemackog sudije. Sada zbog katastrofalne igre I taktike Brazil I Svajcarska mogli su nami dati minimum 5 komada

Mare

pre 1 godinu

Ako ostaje, jel može bar da mu FSS uplati neki trenerski kurs? Izgleda da je prespavao na času na kome se učilo čemu služe bekovi.

EuroNix

pre 1 godinu

Igramo bez bekova jer navodno nemamo dobre bekova. A da li imamo dobre stopere? Idemo dalje po toj logici. Igramo sa cetri centralna napadaca jer nemamo krila, igramo sa sest stopera jer nemamo zadnje vezne igrace… zanimljiva taktika piksija

Radoslav Tomašević

pre 1 godinu

Znači piksi i ti si spreman da se upišeš u ekipu besčasnih i beskrupuloznih ljudi!
Nisi imao nikakvu taktiku, igrao si bez bekova i odbrane,držao si neke igrače kojima nije bilo mesto na svetskom prvenstvu! Čak si gore prošao od Krstajića?
Dobro je Tadić okarakterisao igru kao "rolerkoster" ?
Ovde se ne igra na sreću i daću gol više! ČaK ti je i Kamerun pokazao da ima trenera za razliku od Srbije! Iz tri utakmice primili ste 8 golova a moglo je biti najmanje 12 i petnaest?
Kako te nije sramota da izađeš pred javnost? Šta ti uopšte možeš da pokažeš kao trener?

vrg

pre 1 godinu

podrska piksiju. strasnu stvar je napravio do sada. sigurno je bilo problema na ovom sp, 3 od 5 najboljih igraca se povredilo, a i cinjenica je da nemamo dovoljno dobre defanzivce i fali koji brzinac.
sada treba kontinuitet, da se plasiramo na ep i guramo dalje. realno, nema ko bolji od piksija. ja mu i dalje verujem, kao i igracima. ne moze bar niko reci da se nisu trudili, dali su i neke prelepe golove. glavu gore, u top 32 smo na svetu i idemo dalje.

Neo@

pre 1 godinu

Nikad gora igra naše reprezentacije na Mondijalu i botovi bi da Piksi ostane selektor!?! A ne pamtim da smo imali bolje igrače od ovih sad!?
Nećemo otići ni na EP, jer izgubljen je zamah koji smo imali, pa će Piksija smeniti, a onda dovesti nekog pacera koji nas neće odvesti ni na sledeći Mondijal i tako ćemo prokockati generaciju koja je bila svetski i evropski omladinski prvak!
Umesto da Paunovića stavimo koji je i doneo titulu na Novom Zelandu, mi se opet kockamo. Uz to, imamo i Nikolića, Milojevića, imamo i neke strane ozbiljne trenere koji bi bili selektori Srbije, ali ne...Daj Piksija ostavite koji se pogubio na ovom Mondijalu bukvalno! Ali svaku utakmicu bio pogubljen!

Марко

pre 1 godinu

Ово је неуспех. Имали смо индивидуално јачи играчки кадар од Швајцарске и Камеруна. Пикси је одговоран што од њих није направио тим. Међутим, мислим да га не треба одмах сменити. Можда ће у будућности бити бољи. Имамо лаку групу за ЕП.

Vlada

pre 1 godinu

Erakovica mu oprostiti necu. Decko je klasa ovakav za celu odbranu. A to sto ostavljate decka sa strane zbog tvoj i Terze retarda svadja to je drugo pitanje. Ristic je morao da ide ispre onog manekena Racica. Lazo zna da odigra beka. 442 I ovo bi prosli 1/1

One night in May

pre 1 godinu

Piksi ostaje trener...Ja ne vidim nista Lose, ono sto je Lose popravice tu je evropsko
(ivan, 2. decembar 2022 23:49)

Za tebe nije problem - problem je sto ni on ne vidi ne losu, nego skandalozno katastrofalnu timsku odbranu. Istu kakva je bila u kvalifikacijama. Problem je sto je ubedjen da se iz uspeha ne uci, nego samo iz neuspeha. Problem je sto ni pravolinijsko ispadanje u grupi, bez ikakve sanse za prolaz, on nece doziveti kao neuspeh - pa onda opet nece nista da nauci.

I zato nista nece ni da promeni - i dalje ce da igra sve isto. Samo ce ovaj put lopta metar u golu da bude gol...

Svi su nam dali bar gol - i u kvalifikacijama i na Svetskom. A on ce opet da igra isto.

Куп је битан

pre 1 godinu

А ко би дошао уместо Пиксија? Сетимо се Осима и дебакла у квалификацијама за ЕП 1988. Није смењен и онда је одвео репрезентацију на два велика такмичења (нажалост са ЕП смо избачени због санкција). И поред лошег издања на СП имамо велике шансе да се након 24 године пласирамо на ЕП. Надајмо се да ће Пикси увидети где је све правио грешке, почевши од тога да не можемо да играмо са тројицом у задњој линији. Што се јавности и медија тиче, надајмо се да неће више бити нереалних очекивања.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Čovek tečno govori engleski i francuski, a najviše ga pljuju oni koji ne poznaju gramatiku sopstvenog jezika, tj. neobrazovani.

Podrška Piksiju! 💪

kabaljero

pre 1 godinu

Promeniće se, tačnije vratiće se na staro - prazan stadion kad vi igrate jer ne zaslužujete ni 50 ljudi da plati kartu, brukate i sebe i Srbiju gde god da mrdnete. Luzeri rođeni, bez pedigrea i trofeja.

chupavi

pre 1 godinu

Kako nista, pa promenice se na gore i opet bi upali u apatiju na nekoliko ciklusa. Popraviti odbranu i probati sa 4 pozadi samo sto je problem nedostatak kvalitetnih bekova na obe strane terena...

Napad i motivacija nisu sporni. Imamo dobru grupu u kvalifikacijama za EP a nakon toga sledi i A Liga Nacija pa cemo videti realno gde smi pre eventualnog nastupa na EP.

Pedja J7

pre 1 godinu

Samo ti promeni formaciju u 4-4-2
Jer ovo sa 3-5-2 pije vodu samo sa 3 top štopera, tako igra Italija npr...
Nama, takođe, ne mogu Kostić i Živković da drže celu stranu. Moraju da imaju podršku bekova i za odbranu i za napad. Manje će se trošiti i biće opasniji napred...
Gudelj npr. Nikako nije smeo da uđe umesto Sergeja, pogotovo kad mi jurimo zaostatak.
Na sredini DM Sergej, ispred njega Tadić, Kostić levo i desno Živković.
Ovi Maksimović, Gudelj, Lukić, samo popunjavaju broj na terenu. Nijedan opasan pas, da povuku loptu...tek trče i to je sve.
S obzirom ko je sve ispao ovo nije neuspeh. Mnogo rada i bile bolje.

Golgeter

pre 1 godinu

Nesto se mislim, pametni ovi Crnogorci. Oni namirisali da ce na ovom SP mnogi veliki da padnu jos u grupnoj fazi pa odlucili da ne idu, da se ne brukaju. I odose neki velikani: Nemacka, Belgija, Srbija, Danska, Urugvaj...

dax

pre 1 godinu

Realno, boljeg selektora nismo imali niti ćemo ga imati u ovom trenutku...ostavka nije pametna...samo napred, biće to sve dobro, čekaju nas kvalifikacije za Euro

srle

pre 1 godinu

Odbrana amaterska. Tadić kao kapiten podbacio. Plasman je uspeh za nas. Piksi mora ostati kao selektor. Treba biti uvek uz naše i kad pobeđuju i kad gube. Živela Srbija!

Vr

pre 1 godinu

Promešaj malo stručni štab, dodaj neke bolje skaute, preslušaj neke stvari koje je komentarisao Rade Bogdanović i cepaj dalje. Sada si pročitao neke igrače i njihove karaktere i znaš na čemu si.

šarlo te gleda

pre 1 godinu

i ne treba..ne zaboravite da nas je odveo i u A diviziju lige nacija..samo te molim da razmislis da pocnemo sa 4 igraca da igramo pozadi. od mene toliko.pozdrav iz vranja

Konstatacija

pre 1 godinu

Znate li kad ce on dati ostavku? NIKADA! Pogotovo ne jer imamo izuzetno laku grupu za odlazak na EP i on nece propustiti da u svoj CV upise kako je jedini selektor koji je spojio SP i EP zaredom. To i nije problem jer ce nas odvesti,kao sto sam tvrdio da ga treba dovesti na ovo mesto i da nas sigurno vodi na SP u Katar,sto je i uspeo.Covek je rodjen pod srecnom zvezdom i oce ga a za nesto vece mu treba i strucnoos i manja tvrdoglavost.Najgore u svemu ovom je sto ce i dalje tvrdoglavo forsirati isti sistem sa tri stopera i pozivati iste igrace,iako ovi iz odbrane nemaju pojma.Medjutim,slaba grupa i izborice EP,usledice novo lozenje naroda i ponovno razocarenje.

Mare

pre 1 godinu

Nema ni poente menjati selektora, jer bismo time i taj deo repertoara ponovili kao svih ranijih godina.
Frustrirajuce je sve ovo bilo u Kataru, ali pre SP ne mozemo da kazemo da je bilo toliko lose. Ovo je visi nivo takmicenja koji nam je potvrdio sumnju i strah od te lose odbrane.
Ja bih sacuvao Piksija jer i nije bas neki veliki izbor na nasem trzistu.
Trebaju da nastave da rade, da promene formaciju, strategiju, sve sto treba, i da se raste, jer potencijala ima ali dobre strategije nema. Tako bar rade veliki timovi.
Promena selektora nam nista doneti nece, svedoci smo toga decenijama unazad. Hajde da konacno probamo ovu drugu varijantu.

Mile

pre 1 godinu

Zivot ide dalje mozda se i naesto naucimo iz ovog mundijala, bili smo na svetskoj smotri i Nemci su ispali i mnogi ce od sutra ispasti , ohladimo glave i dajmo momcima i selektoru podrsku kvalifikacije za EP kucaju na vratima ZIVELA SRBIJA!!!

sone

pre 1 godinu

piksi ok alu stvarno smo takticki bili katastrofalni ,sve tri itakmice.voleo bih da izvucemo pouke ,ovkva taktika selwktora je katasrofa. nismo licili ma ozbilnu ekipu .zao mi je igraca koji su bili totalno pogresno postavljeni kao ekipa. sta ste vi kao strucka postavili kao taktiku to je blago receno katastrofa..

Mirko

pre 1 godinu

Odbrana nam je bila loša. Od početka prvenstva smo imali rupu u odbrani na desnoj strani pa je tek u drugom poluvremenu to Piksi konačno promenio. Zbog toga ili četiri igrača u odbrani ili mnogo bolji vezni red. Konačno su proradili Mitrović i Vlahović sa dva vrhunska pogotka ali je to bilo nedovoljno zbog loše odbrane i nervoze zbog provokacija. Piksi treba da ostane selektor jer mi nemamo ni boljeg selektora ni bolje igrače. Ali ima tu puno mesta za napredak i tu treba tražiti šansu a ne u smeni i kompletnoj promeni igrača ka recimo primer onog bezobrazluka "selektora" Siniše Mihajlovića koji se kladio sa novinarima da neće pogoditi koji sastav će izvesti na teren. Jel nam treba takva sramota opet?

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Čovek tečno govori engleski i francuski, a najviše ga pljuju oni koji ne poznaju gramatiku sopstvenog jezika, tj. neobrazovani.

Podrška Piksiju! 💪

šarlo te gleda

pre 1 godinu

i ne treba..ne zaboravite da nas je odveo i u A diviziju lige nacija..samo te molim da razmislis da pocnemo sa 4 igraca da igramo pozadi. od mene toliko.pozdrav iz vranja

srle

pre 1 godinu

Odbrana amaterska. Tadić kao kapiten podbacio. Plasman je uspeh za nas. Piksi mora ostati kao selektor. Treba biti uvek uz naše i kad pobeđuju i kad gube. Živela Srbija!

dax

pre 1 godinu

Realno, boljeg selektora nismo imali niti ćemo ga imati u ovom trenutku...ostavka nije pametna...samo napred, biće to sve dobro, čekaju nas kvalifikacije za Euro

Mare

pre 1 godinu

Nema ni poente menjati selektora, jer bismo time i taj deo repertoara ponovili kao svih ranijih godina.
Frustrirajuce je sve ovo bilo u Kataru, ali pre SP ne mozemo da kazemo da je bilo toliko lose. Ovo je visi nivo takmicenja koji nam je potvrdio sumnju i strah od te lose odbrane.
Ja bih sacuvao Piksija jer i nije bas neki veliki izbor na nasem trzistu.
Trebaju da nastave da rade, da promene formaciju, strategiju, sve sto treba, i da se raste, jer potencijala ima ali dobre strategije nema. Tako bar rade veliki timovi.
Promena selektora nam nista doneti nece, svedoci smo toga decenijama unazad. Hajde da konacno probamo ovu drugu varijantu.

Konstatacija

pre 1 godinu

Znate li kad ce on dati ostavku? NIKADA! Pogotovo ne jer imamo izuzetno laku grupu za odlazak na EP i on nece propustiti da u svoj CV upise kako je jedini selektor koji je spojio SP i EP zaredom. To i nije problem jer ce nas odvesti,kao sto sam tvrdio da ga treba dovesti na ovo mesto i da nas sigurno vodi na SP u Katar,sto je i uspeo.Covek je rodjen pod srecnom zvezdom i oce ga a za nesto vece mu treba i strucnoos i manja tvrdoglavost.Najgore u svemu ovom je sto ce i dalje tvrdoglavo forsirati isti sistem sa tri stopera i pozivati iste igrace,iako ovi iz odbrane nemaju pojma.Medjutim,slaba grupa i izborice EP,usledice novo lozenje naroda i ponovno razocarenje.

Pedja J7

pre 1 godinu

Samo ti promeni formaciju u 4-4-2
Jer ovo sa 3-5-2 pije vodu samo sa 3 top štopera, tako igra Italija npr...
Nama, takođe, ne mogu Kostić i Živković da drže celu stranu. Moraju da imaju podršku bekova i za odbranu i za napad. Manje će se trošiti i biće opasniji napred...
Gudelj npr. Nikako nije smeo da uđe umesto Sergeja, pogotovo kad mi jurimo zaostatak.
Na sredini DM Sergej, ispred njega Tadić, Kostić levo i desno Živković.
Ovi Maksimović, Gudelj, Lukić, samo popunjavaju broj na terenu. Nijedan opasan pas, da povuku loptu...tek trče i to je sve.
S obzirom ko je sve ispao ovo nije neuspeh. Mnogo rada i bile bolje.

Vr

pre 1 godinu

Promešaj malo stručni štab, dodaj neke bolje skaute, preslušaj neke stvari koje je komentarisao Rade Bogdanović i cepaj dalje. Sada si pročitao neke igrače i njihove karaktere i znaš na čemu si.

kabaljero

pre 1 godinu

Promeniće se, tačnije vratiće se na staro - prazan stadion kad vi igrate jer ne zaslužujete ni 50 ljudi da plati kartu, brukate i sebe i Srbiju gde god da mrdnete. Luzeri rođeni, bez pedigrea i trofeja.

sone

pre 1 godinu

piksi ok alu stvarno smo takticki bili katastrofalni ,sve tri itakmice.voleo bih da izvucemo pouke ,ovkva taktika selwktora je katasrofa. nismo licili ma ozbilnu ekipu .zao mi je igraca koji su bili totalno pogresno postavljeni kao ekipa. sta ste vi kao strucka postavili kao taktiku to je blago receno katastrofa..

Mile

pre 1 godinu

Zivot ide dalje mozda se i naesto naucimo iz ovog mundijala, bili smo na svetskoj smotri i Nemci su ispali i mnogi ce od sutra ispasti , ohladimo glave i dajmo momcima i selektoru podrsku kvalifikacije za EP kucaju na vratima ZIVELA SRBIJA!!!

Golgeter

pre 1 godinu

Nesto se mislim, pametni ovi Crnogorci. Oni namirisali da ce na ovom SP mnogi veliki da padnu jos u grupnoj fazi pa odlucili da ne idu, da se ne brukaju. I odose neki velikani: Nemacka, Belgija, Srbija, Danska, Urugvaj...

Марко

pre 1 godinu

Ово је неуспех. Имали смо индивидуално јачи играчки кадар од Швајцарске и Камеруна. Пикси је одговоран што од њих није направио тим. Међутим, мислим да га не треба одмах сменити. Можда ће у будућности бити бољи. Имамо лаку групу за ЕП.

Куп је битан

pre 1 godinu

А ко би дошао уместо Пиксија? Сетимо се Осима и дебакла у квалификацијама за ЕП 1988. Није смењен и онда је одвео репрезентацију на два велика такмичења (нажалост са ЕП смо избачени због санкција). И поред лошег издања на СП имамо велике шансе да се након 24 године пласирамо на ЕП. Надајмо се да ће Пикси увидети где је све правио грешке, почевши од тога да не можемо да играмо са тројицом у задњој линији. Што се јавности и медија тиче, надајмо се да неће више бити нереалних очекивања.

Mirko

pre 1 godinu

Odbrana nam je bila loša. Od početka prvenstva smo imali rupu u odbrani na desnoj strani pa je tek u drugom poluvremenu to Piksi konačno promenio. Zbog toga ili četiri igrača u odbrani ili mnogo bolji vezni red. Konačno su proradili Mitrović i Vlahović sa dva vrhunska pogotka ali je to bilo nedovoljno zbog loše odbrane i nervoze zbog provokacija. Piksi treba da ostane selektor jer mi nemamo ni boljeg selektora ni bolje igrače. Ali ima tu puno mesta za napredak i tu treba tražiti šansu a ne u smeni i kompletnoj promeni igrača ka recimo primer onog bezobrazluka "selektora" Siniše Mihajlovića koji se kladio sa novinarima da neće pogoditi koji sastav će izvesti na teren. Jel nam treba takva sramota opet?

chupavi

pre 1 godinu

Kako nista, pa promenice se na gore i opet bi upali u apatiju na nekoliko ciklusa. Popraviti odbranu i probati sa 4 pozadi samo sto je problem nedostatak kvalitetnih bekova na obe strane terena...

Napad i motivacija nisu sporni. Imamo dobru grupu u kvalifikacijama za EP a nakon toga sledi i A Liga Nacija pa cemo videti realno gde smi pre eventualnog nastupa na EP.

One night in May

pre 1 godinu

Piksi ostaje trener...Ja ne vidim nista Lose, ono sto je Lose popravice tu je evropsko
(ivan, 2. decembar 2022 23:49)

Za tebe nije problem - problem je sto ni on ne vidi ne losu, nego skandalozno katastrofalnu timsku odbranu. Istu kakva je bila u kvalifikacijama. Problem je sto je ubedjen da se iz uspeha ne uci, nego samo iz neuspeha. Problem je sto ni pravolinijsko ispadanje u grupi, bez ikakve sanse za prolaz, on nece doziveti kao neuspeh - pa onda opet nece nista da nauci.

I zato nista nece ni da promeni - i dalje ce da igra sve isto. Samo ce ovaj put lopta metar u golu da bude gol...

Svi su nam dali bar gol - i u kvalifikacijama i na Svetskom. A on ce opet da igra isto.

Vlada

pre 1 godinu

Erakovica mu oprostiti necu. Decko je klasa ovakav za celu odbranu. A to sto ostavljate decka sa strane zbog tvoj i Terze retarda svadja to je drugo pitanje. Ristic je morao da ide ispre onog manekena Racica. Lazo zna da odigra beka. 442 I ovo bi prosli 1/1

Mare

pre 1 godinu

Ako ostaje, jel može bar da mu FSS uplati neki trenerski kurs? Izgleda da je prespavao na času na kome se učilo čemu služe bekovi.

Neo@

pre 1 godinu

Nikad gora igra naše reprezentacije na Mondijalu i botovi bi da Piksi ostane selektor!?! A ne pamtim da smo imali bolje igrače od ovih sad!?
Nećemo otići ni na EP, jer izgubljen je zamah koji smo imali, pa će Piksija smeniti, a onda dovesti nekog pacera koji nas neće odvesti ni na sledeći Mondijal i tako ćemo prokockati generaciju koja je bila svetski i evropski omladinski prvak!
Umesto da Paunovića stavimo koji je i doneo titulu na Novom Zelandu, mi se opet kockamo. Uz to, imamo i Nikolića, Milojevića, imamo i neke strane ozbiljne trenere koji bi bili selektori Srbije, ali ne...Daj Piksija ostavite koji se pogubio na ovom Mondijalu bukvalno! Ali svaku utakmicu bio pogubljen!

vrg

pre 1 godinu

podrska piksiju. strasnu stvar je napravio do sada. sigurno je bilo problema na ovom sp, 3 od 5 najboljih igraca se povredilo, a i cinjenica je da nemamo dovoljno dobre defanzivce i fali koji brzinac.
sada treba kontinuitet, da se plasiramo na ep i guramo dalje. realno, nema ko bolji od piksija. ja mu i dalje verujem, kao i igracima. ne moze bar niko reci da se nisu trudili, dali su i neke prelepe golove. glavu gore, u top 32 smo na svetu i idemo dalje.

Ram

pre 1 godinu

Mislim da bi vam Piksi trebao ostati selektor. Jebi ga nije ovo bilo bas bajno ali SP je ipak stepenica više od kvalifikacija (po kvalitetu, pritisku, podneblju gdje se igra itd...). Ipak vas je uspio odvesti na najveću smotru i to u stilu i ušli ste u prvu skupino Lige nacija. E sad tamo cete biti sa jacim repkama u grupi i cilj vam treba biti ostanak u eliti i sljedece sezone i igrati što više jakih utakmica, a ne odmah raditi računice koga bi i sa kime cete u završnici LN. Naravno veliki problem je i vaša nerealna javnost koja bi preko noći do vrha i naravno svaki put dolazi grubo spuštanje na zemlju. Srbija je imala uvijek dobre igrače koji znaju sa loptom kao uglavnom svi sa ovih prostora ali najveci je problem sto  igrate zastarjeli nogomet bez previše trčanja , discipline i igre u obrani cijele momčadi znači i napadača i sredine. U prvom redu treba poboljšati rad i stručnost sa mladim generacijama pratiti moderne trendove i iz toga napokon izgraditi neki vaš stil igre.
Eto toliko imao bi jos šta pisati...

Radoslav Tomašević

pre 1 godinu

Znači piksi i ti si spreman da se upišeš u ekipu besčasnih i beskrupuloznih ljudi!
Nisi imao nikakvu taktiku, igrao si bez bekova i odbrane,držao si neke igrače kojima nije bilo mesto na svetskom prvenstvu! Čak si gore prošao od Krstajića?
Dobro je Tadić okarakterisao igru kao "rolerkoster" ?
Ovde se ne igra na sreću i daću gol više! ČaK ti je i Kamerun pokazao da ima trenera za razliku od Srbije! Iz tri utakmice primili ste 8 golova a moglo je biti najmanje 12 i petnaest?
Kako te nije sramota da izađeš pred javnost? Šta ti uopšte možeš da pokažeš kao trener?

JPR24

pre 1 godinu

Piksi je pravio greske… Ok. Ali menjati ga nema smisla, dospeo je do SP, to je odavno nas maksimum, malo realnosti nije na odmet ! Nemamo ekipu za više ! A selektora menjati non stop dosta bre ! Nemci su ispali pa niko ne jurca da prvo i hitno menja selektora !

Куп је битан

pre 1 godinu

Gde je i sta radi covek koji je i selektirao i osvojio svetsko orvenstvo sa ovom generacijom Veljko Paunović??
(ceda, 3. decembar 2022 02:27)

Докле више то хваљење титулама у дечијим категоријама? Због тога тако и пролазимо у А селекцији. Дечија такмичења служе за развој играча. Роналдо је одиграо јако мали број утакмица за младу репрезентацију.

Titan

pre 1 godinu

Ostavite čoveka da radi jer ima autoritet i definitivno je podigao reprezentaciju. Od tri finala koje je igrao, protiv Portugala u kvalifikacijama zadnju, u ligi nacija i sada protiv Švajcarske izgubio je jedno ovo poslednje, složićete se nije loš rezultat. To što su nama apetiti porasli nenormalno pa bi sad kad nismo uspeli sve bi što je građeno srušili naš je problem. Potreban je kontinuitet i Pixi će rasti sa ekipom. Ipak su nam priredili uzbuđenje i to da imamo koga da gledamo i nadamo se na svetskom prvenstvu. Ovo je jedan viši nivo i trebalo bi da nam utakmice u A ligi lige nacije pomognu da i tu možemo da igramo bolje. Ograničeni smo po pitanju izbora igrača više nego što javnost misli nažalost. Ajd uzdravlje do novih pobeda. Srbija!!!

Pera Ždera

pre 1 godinu

Piksi i njegovo "razmisljanje":

Pobednicki fudbal je nemati odbranu. Bolje je i 3:3 nego 1:0 jer to je pobednicki fudbal sa mnogo golova :) Totalno morbidno postavljena igra/formacija/taktika. Covek na 2:1, pri izvodjenju auta kod nase klupe, pokazuje svima da vuku napred, napadacki... I sve to bez bekova i sa polu veznim redom. Sramotno. Kao da je sisao iz publike sa uzvicima "Ajmo ajde svi u napad! :)) Totalno zbunjujuce i cudno. :(

Svajcarci, normalno, cuvaju prednost u nastavku, bez filozofiranja, i ako im je bio potreban bod a mi kao da je gol prednosti malo... Napadaj, otvori se skroz.

Najvise mi zao Vanje MS koji je razvalio na golu. Celo prvenstvo nestvarne odbrane ALI ne moze sam da nadoknadi nepostojanje odbrane (prvenstveno takticki kiks), naravno. Tuga i zbog kvalitetnog, pa i iznad prosecnog napada, totalno anuliran katastrofalnom defanzivnom "taktikom".

Dragon

pre 1 godinu

Bravo Piksi legendo!
A liga nacija i SP je veliki uspeh.
Ovo nije bilo lose ali moglo je i bolje.
I najvise volim realne komentare:
"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. U martu nastavljamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je čestitao fudbalerima u svlačionici poslije poraza od Švajcarske.

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide", dodao je selektor Srbije.

EuroNix

pre 1 godinu

Na zadnja dva SP ispali smo zbog pojedinaca. 2010 Vidica. 2018 nemackog sudije. Sada zbog katastrofalne igre I taktike Brazil I Svajcarska mogli su nami dati minimum 5 komada

Jole

pre 1 godinu

Pa ne možete da tvrdite da je dobro vodio reprezentaciju kada su primili 8 golova na tri utakmice. Drugo, tim bez bekova gde ih zamenjuju krila nije viđen za 100 godina fudbala.

EuroNix

pre 1 godinu

Igramo bez bekova jer navodno nemamo dobre bekova. A da li imamo dobre stopere? Idemo dalje po toj logici. Igramo sa cetri centralna napadaca jer nemamo krila, igramo sa sest stopera jer nemamo zadnje vezne igrace… zanimljiva taktika piksija

kabaljero

pre 1 godinu

Promeniće se, tačnije vratiće se na staro - prazan stadion kad vi igrate jer ne zaslužujete ni 50 ljudi da plati kartu, brukate i sebe i Srbiju gde god da mrdnete. Luzeri rođeni, bez pedigrea i trofeja.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Čovek tečno govori engleski i francuski, a najviše ga pljuju oni koji ne poznaju gramatiku sopstvenog jezika, tj. neobrazovani.

Podrška Piksiju! 💪

Konstatacija

pre 1 godinu

Znate li kad ce on dati ostavku? NIKADA! Pogotovo ne jer imamo izuzetno laku grupu za odlazak na EP i on nece propustiti da u svoj CV upise kako je jedini selektor koji je spojio SP i EP zaredom. To i nije problem jer ce nas odvesti,kao sto sam tvrdio da ga treba dovesti na ovo mesto i da nas sigurno vodi na SP u Katar,sto je i uspeo.Covek je rodjen pod srecnom zvezdom i oce ga a za nesto vece mu treba i strucnoos i manja tvrdoglavost.Najgore u svemu ovom je sto ce i dalje tvrdoglavo forsirati isti sistem sa tri stopera i pozivati iste igrace,iako ovi iz odbrane nemaju pojma.Medjutim,slaba grupa i izborice EP,usledice novo lozenje naroda i ponovno razocarenje.

srle

pre 1 godinu

Odbrana amaterska. Tadić kao kapiten podbacio. Plasman je uspeh za nas. Piksi mora ostati kao selektor. Treba biti uvek uz naše i kad pobeđuju i kad gube. Živela Srbija!

dax

pre 1 godinu

Realno, boljeg selektora nismo imali niti ćemo ga imati u ovom trenutku...ostavka nije pametna...samo napred, biće to sve dobro, čekaju nas kvalifikacije za Euro

Golgeter

pre 1 godinu

Nesto se mislim, pametni ovi Crnogorci. Oni namirisali da ce na ovom SP mnogi veliki da padnu jos u grupnoj fazi pa odlucili da ne idu, da se ne brukaju. I odose neki velikani: Nemacka, Belgija, Srbija, Danska, Urugvaj...

šarlo te gleda

pre 1 godinu

i ne treba..ne zaboravite da nas je odveo i u A diviziju lige nacija..samo te molim da razmislis da pocnemo sa 4 igraca da igramo pozadi. od mene toliko.pozdrav iz vranja

Mile

pre 1 godinu

Zivot ide dalje mozda se i naesto naucimo iz ovog mundijala, bili smo na svetskoj smotri i Nemci su ispali i mnogi ce od sutra ispasti , ohladimo glave i dajmo momcima i selektoru podrsku kvalifikacije za EP kucaju na vratima ZIVELA SRBIJA!!!

Vlada

pre 1 godinu

Erakovica mu oprostiti necu. Decko je klasa ovakav za celu odbranu. A to sto ostavljate decka sa strane zbog tvoj i Terze retarda svadja to je drugo pitanje. Ristic je morao da ide ispre onog manekena Racica. Lazo zna da odigra beka. 442 I ovo bi prosli 1/1

Vr

pre 1 godinu

Promešaj malo stručni štab, dodaj neke bolje skaute, preslušaj neke stvari koje je komentarisao Rade Bogdanović i cepaj dalje. Sada si pročitao neke igrače i njihove karaktere i znaš na čemu si.

Mare

pre 1 godinu

Nema ni poente menjati selektora, jer bismo time i taj deo repertoara ponovili kao svih ranijih godina.
Frustrirajuce je sve ovo bilo u Kataru, ali pre SP ne mozemo da kazemo da je bilo toliko lose. Ovo je visi nivo takmicenja koji nam je potvrdio sumnju i strah od te lose odbrane.
Ja bih sacuvao Piksija jer i nije bas neki veliki izbor na nasem trzistu.
Trebaju da nastave da rade, da promene formaciju, strategiju, sve sto treba, i da se raste, jer potencijala ima ali dobre strategije nema. Tako bar rade veliki timovi.
Promena selektora nam nista doneti nece, svedoci smo toga decenijama unazad. Hajde da konacno probamo ovu drugu varijantu.

Mirko

pre 1 godinu

Odbrana nam je bila loša. Od početka prvenstva smo imali rupu u odbrani na desnoj strani pa je tek u drugom poluvremenu to Piksi konačno promenio. Zbog toga ili četiri igrača u odbrani ili mnogo bolji vezni red. Konačno su proradili Mitrović i Vlahović sa dva vrhunska pogotka ali je to bilo nedovoljno zbog loše odbrane i nervoze zbog provokacija. Piksi treba da ostane selektor jer mi nemamo ni boljeg selektora ni bolje igrače. Ali ima tu puno mesta za napredak i tu treba tražiti šansu a ne u smeni i kompletnoj promeni igrača ka recimo primer onog bezobrazluka "selektora" Siniše Mihajlovića koji se kladio sa novinarima da neće pogoditi koji sastav će izvesti na teren. Jel nam treba takva sramota opet?

One night in May

pre 1 godinu

Piksi ostaje trener...Ja ne vidim nista Lose, ono sto je Lose popravice tu je evropsko
(ivan, 2. decembar 2022 23:49)

Za tebe nije problem - problem je sto ni on ne vidi ne losu, nego skandalozno katastrofalnu timsku odbranu. Istu kakva je bila u kvalifikacijama. Problem je sto je ubedjen da se iz uspeha ne uci, nego samo iz neuspeha. Problem je sto ni pravolinijsko ispadanje u grupi, bez ikakve sanse za prolaz, on nece doziveti kao neuspeh - pa onda opet nece nista da nauci.

I zato nista nece ni da promeni - i dalje ce da igra sve isto. Samo ce ovaj put lopta metar u golu da bude gol...

Svi su nam dali bar gol - i u kvalifikacijama i na Svetskom. A on ce opet da igra isto.

Марко

pre 1 godinu

Ово је неуспех. Имали смо индивидуално јачи играчки кадар од Швајцарске и Камеруна. Пикси је одговоран што од њих није направио тим. Међутим, мислим да га не треба одмах сменити. Можда ће у будућности бити бољи. Имамо лаку групу за ЕП.

Куп је битан

pre 1 godinu

А ко би дошао уместо Пиксија? Сетимо се Осима и дебакла у квалификацијама за ЕП 1988. Није смењен и онда је одвео репрезентацију на два велика такмичења (нажалост са ЕП смо избачени због санкција). И поред лошег издања на СП имамо велике шансе да се након 24 године пласирамо на ЕП. Надајмо се да ће Пикси увидети где је све правио грешке, почевши од тога да не можемо да играмо са тројицом у задњој линији. Што се јавности и медија тиче, надајмо се да неће више бити нереалних очекивања.

Pedja J7

pre 1 godinu

Samo ti promeni formaciju u 4-4-2
Jer ovo sa 3-5-2 pije vodu samo sa 3 top štopera, tako igra Italija npr...
Nama, takođe, ne mogu Kostić i Živković da drže celu stranu. Moraju da imaju podršku bekova i za odbranu i za napad. Manje će se trošiti i biće opasniji napred...
Gudelj npr. Nikako nije smeo da uđe umesto Sergeja, pogotovo kad mi jurimo zaostatak.
Na sredini DM Sergej, ispred njega Tadić, Kostić levo i desno Živković.
Ovi Maksimović, Gudelj, Lukić, samo popunjavaju broj na terenu. Nijedan opasan pas, da povuku loptu...tek trče i to je sve.
S obzirom ko je sve ispao ovo nije neuspeh. Mnogo rada i bile bolje.

sone

pre 1 godinu

piksi ok alu stvarno smo takticki bili katastrofalni ,sve tri itakmice.voleo bih da izvucemo pouke ,ovkva taktika selwktora je katasrofa. nismo licili ma ozbilnu ekipu .zao mi je igraca koji su bili totalno pogresno postavljeni kao ekipa. sta ste vi kao strucka postavili kao taktiku to je blago receno katastrofa..

chupavi

pre 1 godinu

Kako nista, pa promenice se na gore i opet bi upali u apatiju na nekoliko ciklusa. Popraviti odbranu i probati sa 4 pozadi samo sto je problem nedostatak kvalitetnih bekova na obe strane terena...

Napad i motivacija nisu sporni. Imamo dobru grupu u kvalifikacijama za EP a nakon toga sledi i A Liga Nacija pa cemo videti realno gde smi pre eventualnog nastupa na EP.

Neo@

pre 1 godinu

Nikad gora igra naše reprezentacije na Mondijalu i botovi bi da Piksi ostane selektor!?! A ne pamtim da smo imali bolje igrače od ovih sad!?
Nećemo otići ni na EP, jer izgubljen je zamah koji smo imali, pa će Piksija smeniti, a onda dovesti nekog pacera koji nas neće odvesti ni na sledeći Mondijal i tako ćemo prokockati generaciju koja je bila svetski i evropski omladinski prvak!
Umesto da Paunovića stavimo koji je i doneo titulu na Novom Zelandu, mi se opet kockamo. Uz to, imamo i Nikolića, Milojevića, imamo i neke strane ozbiljne trenere koji bi bili selektori Srbije, ali ne...Daj Piksija ostavite koji se pogubio na ovom Mondijalu bukvalno! Ali svaku utakmicu bio pogubljen!

vrg

pre 1 godinu

podrska piksiju. strasnu stvar je napravio do sada. sigurno je bilo problema na ovom sp, 3 od 5 najboljih igraca se povredilo, a i cinjenica je da nemamo dovoljno dobre defanzivce i fali koji brzinac.
sada treba kontinuitet, da se plasiramo na ep i guramo dalje. realno, nema ko bolji od piksija. ja mu i dalje verujem, kao i igracima. ne moze bar niko reci da se nisu trudili, dali su i neke prelepe golove. glavu gore, u top 32 smo na svetu i idemo dalje.

Jole

pre 1 godinu

Pa ne možete da tvrdite da je dobro vodio reprezentaciju kada su primili 8 golova na tri utakmice. Drugo, tim bez bekova gde ih zamenjuju krila nije viđen za 100 godina fudbala.

Radoslav Tomašević

pre 1 godinu

Znači piksi i ti si spreman da se upišeš u ekipu besčasnih i beskrupuloznih ljudi!
Nisi imao nikakvu taktiku, igrao si bez bekova i odbrane,držao si neke igrače kojima nije bilo mesto na svetskom prvenstvu! Čak si gore prošao od Krstajića?
Dobro je Tadić okarakterisao igru kao "rolerkoster" ?
Ovde se ne igra na sreću i daću gol više! ČaK ti je i Kamerun pokazao da ima trenera za razliku od Srbije! Iz tri utakmice primili ste 8 golova a moglo je biti najmanje 12 i petnaest?
Kako te nije sramota da izađeš pred javnost? Šta ti uopšte možeš da pokažeš kao trener?

EuroNix

pre 1 godinu

Na zadnja dva SP ispali smo zbog pojedinaca. 2010 Vidica. 2018 nemackog sudije. Sada zbog katastrofalne igre I taktike Brazil I Svajcarska mogli su nami dati minimum 5 komada

Mare

pre 1 godinu

Ako ostaje, jel može bar da mu FSS uplati neki trenerski kurs? Izgleda da je prespavao na času na kome se učilo čemu služe bekovi.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Piksi i njegovo "razmisljanje":

Pobednicki fudbal je nemati odbranu. Bolje je i 3:3 nego 1:0 jer to je pobednicki fudbal sa mnogo golova :) Totalno morbidno postavljena igra/formacija/taktika. Covek na 2:1, pri izvodjenju auta kod nase klupe, pokazuje svima da vuku napred, napadacki... I sve to bez bekova i sa polu veznim redom. Sramotno. Kao da je sisao iz publike sa uzvicima "Ajmo ajde svi u napad! :)) Totalno zbunjujuce i cudno. :(

Svajcarci, normalno, cuvaju prednost u nastavku, bez filozofiranja, i ako im je bio potreban bod a mi kao da je gol prednosti malo... Napadaj, otvori se skroz.

Najvise mi zao Vanje MS koji je razvalio na golu. Celo prvenstvo nestvarne odbrane ALI ne moze sam da nadoknadi nepostojanje odbrane (prvenstveno takticki kiks), naravno. Tuga i zbog kvalitetnog, pa i iznad prosecnog napada, totalno anuliran katastrofalnom defanzivnom "taktikom".

JPR24

pre 1 godinu

Piksi je pravio greske… Ok. Ali menjati ga nema smisla, dospeo je do SP, to je odavno nas maksimum, malo realnosti nije na odmet ! Nemamo ekipu za više ! A selektora menjati non stop dosta bre ! Nemci su ispali pa niko ne jurca da prvo i hitno menja selektora !

Куп је битан

pre 1 godinu

Gde je i sta radi covek koji je i selektirao i osvojio svetsko orvenstvo sa ovom generacijom Veljko Paunović??
(ceda, 3. decembar 2022 02:27)

Докле више то хваљење титулама у дечијим категоријама? Због тога тако и пролазимо у А селекцији. Дечија такмичења служе за развој играча. Роналдо је одиграо јако мали број утакмица за младу репрезентацију.

EuroNix

pre 1 godinu

Igramo bez bekova jer navodno nemamo dobre bekova. A da li imamo dobre stopere? Idemo dalje po toj logici. Igramo sa cetri centralna napadaca jer nemamo krila, igramo sa sest stopera jer nemamo zadnje vezne igrace… zanimljiva taktika piksija

Ram

pre 1 godinu

Mislim da bi vam Piksi trebao ostati selektor. Jebi ga nije ovo bilo bas bajno ali SP je ipak stepenica više od kvalifikacija (po kvalitetu, pritisku, podneblju gdje se igra itd...). Ipak vas je uspio odvesti na najveću smotru i to u stilu i ušli ste u prvu skupino Lige nacija. E sad tamo cete biti sa jacim repkama u grupi i cilj vam treba biti ostanak u eliti i sljedece sezone i igrati što više jakih utakmica, a ne odmah raditi računice koga bi i sa kime cete u završnici LN. Naravno veliki problem je i vaša nerealna javnost koja bi preko noći do vrha i naravno svaki put dolazi grubo spuštanje na zemlju. Srbija je imala uvijek dobre igrače koji znaju sa loptom kao uglavnom svi sa ovih prostora ali najveci je problem sto  igrate zastarjeli nogomet bez previše trčanja , discipline i igre u obrani cijele momčadi znači i napadača i sredine. U prvom redu treba poboljšati rad i stručnost sa mladim generacijama pratiti moderne trendove i iz toga napokon izgraditi neki vaš stil igre.
Eto toliko imao bi jos šta pisati...

Dragon

pre 1 godinu

Bravo Piksi legendo!
A liga nacija i SP je veliki uspeh.
Ovo nije bilo lose ali moglo je i bolje.
I najvise volim realne komentare:
"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. U martu nastavljamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je čestitao fudbalerima u svlačionici poslije poraza od Švajcarske.

"Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide", dodao je selektor Srbije.

Titan

pre 1 godinu

Ostavite čoveka da radi jer ima autoritet i definitivno je podigao reprezentaciju. Od tri finala koje je igrao, protiv Portugala u kvalifikacijama zadnju, u ligi nacija i sada protiv Švajcarske izgubio je jedno ovo poslednje, složićete se nije loš rezultat. To što su nama apetiti porasli nenormalno pa bi sad kad nismo uspeli sve bi što je građeno srušili naš je problem. Potreban je kontinuitet i Pixi će rasti sa ekipom. Ipak su nam priredili uzbuđenje i to da imamo koga da gledamo i nadamo se na svetskom prvenstvu. Ovo je jedan viši nivo i trebalo bi da nam utakmice u A ligi lige nacije pomognu da i tu možemo da igramo bolje. Ograničeni smo po pitanju izbora igrača više nego što javnost misli nažalost. Ajd uzdravlje do novih pobeda. Srbija!!!