Nova vest
Olimpizam 0

15.2.2024.

20:00

Biciklom do svih borilišta na OI 2024. u Parizu

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine povezaće biciklističkom stazom sva olimpijska borilišta u gradu i okolini.

Izvor: Hina

Profimedia

Pre početka Igara biće izgrađeno gotovo 60 kilometara novih biciklističkih staza, a biciklistička mreža koja će povezivati ​​mesta biće delom potpuno nova.

Za sada je u glavnom gradu Francuske završeno ili skoro završeno oko 30 kilometara olimpijske rute.

Druga polovina morat će biti izgrađena iznova, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Olimpijska biciklistička staza prolaziće u blizini ili pokraj olimpijskih borilišta te će dobiti posebne oznake ili piktograme, koji će takođe biti povezani s olimpijskim simbolima.

Izdvojeni deseci miliona eura

Profimedia/NICOLAS MESSYASZ/SIPA

U Parizu će biti izgrađeno dodatnih 25 kilometara biciklističkih staza čak i tamo gde neće biti olimpijskih takmičenja, jer su organizatori svesni da će takvo nasleđe ekološki prihvatljivog prometa ostati u gradu i nakon završetka Igara.

Ujedno će povećati broj bicikala u sistemu iznajmljivanja, kojih će sada biti 15.000, a pripremiće i 10.000 privremenih parking mesta za bicikle u blizini olimpijskih borilišta.

Lani je za te namene iz olimpijskog budžeta utrošeno 44,5 miliona evra, ove godine za biciklizam je planirano još 65 miliona evra.

Pariz trenutno ima 440 kilometara biciklističkih staza.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve