Nova vest
Odbojka 8

24.5.2024.

10:38

Kolaković: "Nemam opravdanje za nas"

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegov tim nema izgovor za poraz od Japana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Odbojkaši Srbije poraženi su u Brazilu od selekcije Japana sa 0:3 (20:25, 16:25, 22:25), u drugom kolu prve sedmice Lige nacija.

"Nemamo dobar izgovor za meč. Jednostavno, ne možemo da pratimo ritam Japana ni kad nema Išikave, ni Rama. Oni igraju veoma disciplinovano. Sistem poštuju do kraja i uvek imaju prilike i iz bloka i iz odbrane - da naprave brejk poen, iako nisu dominantno visoka ekipa. Drže dobro promenu i toliko su precizni da je zadivljujuće", rekao je Kolaković za OSS.

Govorio je i o razlici dva tima.

"Mi i kad uđemo u neki ritam sa njima - ne možemo da pratimo... Neke lopte nam pokažu da nismo spremni za njih. Sve je kod njih brže i snažnije nego kod nas. Japan igra sjajnu odbojku. Nažalost, nemam opravdanje za nas, ali mogu da kažem da Japan igra sjajnu odbojku. Videli ste da Brazil igra sa najjačim sastavom, koji će verovatno ići na Olimpijske igre. Igraju u svojoj dvorani, imaćemo težak zadatak. Ja se nadam da ćemo biti prisebniji, nego što smo bili večeras. Mi smo mislili da možemo do pobede protiv Japana. Ali kada oni i mi ovako igramo, onda je stvarno nemoguće", zaključio je Kolaković.

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

2 h

Novo Sport Video Menu