Nova vest
Košarka

Petak, 11.03.2022.

15:00

Dirk Novicki heroj Dalasa – najbolji evropski NBA momenat VIDEO

Trenutak kada Nemac Dirk Novicki osvaja NBA titulu izabran je za "Najbolji evropski NBA momenat svih vremena" .

Izvor: B92

Autor:B92

Dirk Novicki heroj Dalasa – najbolji evropski NBA momenat VIDEO
Foto: Ljubaznošæu NBA

Novicki je u finalnoj seriji 2011. vratio Dalas Meverikse u igru za posle deficita 2-1 protiv Majami Hita, a izabran kroz glasanje evropskih fanova i članova prestižnog panela sastavljenog od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti u okviru glasanja NBA 75 Euro Vote.

Tri uzastupna nastupa u NBA finalima Španca Paua Gasola sa Los Anđeles Lejkersima 2008-2010. našli su se na drugom mestu, a partija sa 50 poena Grka Janisa Adetokumba u šestoj utakmici finalne serije 2021. osvojila je treće mesto u konačnom rezultatu glasanja. NBA 75 Euro Vote odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom Starog kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi.

Poslednja kategorija glasanja biće za najbolji evropski prvi i drugi tim NBA svih vremena i trajaće od 28. marta do 10. aprila.

U prve dve kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-1998) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998/1999 osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena.

Za sve NBA 75 Euro Vote kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu