Nova vest
Košarka 11

21.4.2024.

11:50

Nemanja Bjelica kod Dejana Radonjića!

Doskorašnji srpski košarkaš Nemanja Bjelica postao je sportski direktor Bahčešehira, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba iz Istanbula

Izvor: Tanjug

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Srećni smo što možemo da objavimo da nam se za sezonu 2024/2025, bivši MVP Evrolige i NBA šampion, Nemanja Bjelica pridružio kao šef košarkaških operacija. Dobro došli u našu porodicu i želimo vam uspeh na novoj poziciji!", stoji u klupskoj objavi.

Nije objavljena dužina ugovora koje su dve strane potpisale.


Bjelica (35) je prošlog meseca objavio kraj prebogate košarkaške karijere. U mladjim kategorijama nastupao je za Partizan i austrijski Superfund.

Seniorsku karijeru je proveo u austrijskim Trajskirhen Lajonsima, Crvenoj zvezdi, španskoj Baskoniji, turskom Fenerbahčeu, i američkim NBA klubovima Minesoti, Sakramentu, Majamiju i Golden Stejtu.


Sa Golden Stejtom je 2022. godine osvojio NBA prsten. Bio je MVP Evrolige 2015. godine, a sa Fenerbahčeom je osvojio prvenstvo i kup Turske.

Sa reprezentacijom Srbije Bjelica je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine i medalju istog sjaja na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji.

Podsećamo, ekipu turskog Baščešehira sa klupe vodi Dejan Radonjić, bivši trener Crvene zvezde, pa će njih dvojica zajedničkim snagama sklapati tim ta narednu sezonu.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu