Nova vest
Košarka 4

25.3.2024.

9:30

"Bjelica je posle prvog treninga rekao da će Bogdan biti strašan"

Košarkaši agent Bojan Tanjević govorio je o Nemanji Bjelici, koji je u subotu saopštio da završava igračku karijeru.

Izvor: Mozzart Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Bjelica je posle 20 godina rekao zbogom košarci.

Prve košarkaške korake je napravio u Partizanu gde je 2000. dospeo na širi spisak reprezentacije naše zemlje.


Nakon što je Partizan raspustio 1988. godište, Bjelica odlazi da igra za Superfund u juniorskoj ligi Srbije gde je zajedno sa Savom Lešićem bio najbolji pojedinac tima.

Potom ga Bojan Tanjević vodi u Rimini gde nije mogao da igra zbog ograničenja druge italijanske lige.

Tada 2006. odlazi u Austriju u tim Arkadije gde prve sezone ne može da igra zbog vize, a druge sezone prosečno beleži 8,5 poena po meču.

Nakon toga 2008. godine ga Svetislav Pešić dovodi u Crvenu zvezdu gde je bio do 2010.

Posle Zvezde igrao je za Baskoniju i Fenerbahče, u čijem dresu je bio MVP Evrolige.

"Nisam ja objektivan da pričam o Nemanji. Dao sam ime sinu Nemanja, mislim da to dovoljno govori šta mislim o njemu. Taj početak je za nas dvojicu trajao 15 godina. Upoznao sam ga kada je bio dete, a zajedno smo bili kroz mnoge uspehe. Od Crvene zvezde, do Fenerbahčea“, rekao je košarkaški agent Bojan Tanjević za Mozzart sport.

Krilni košarkaš kasnije se otisnuo u NBA ligu, gde je branio boje Minesote, Sakramenta, Majami Hita i Golden Stejta, sa kojima je osvojio i NBA prsten u sezoni 2021/2022.

Ponovo se vratio u Fenerbahče, ali je zbog povrede propustio veći deo sezone 2022/2023, a tekuću je počeo u Zvezdi kod Duška Ivanovića, posle čega je brzo došlo do raskida saradnje.

"Filmska karijera, momka koga krasi nesebičnost, dobrota i potpuni manjak sujete. Nekada sam ga vodio da zajedno gledamo igrače, klince. Cenio sam njegovo mišljenje isto kao trenerovo, jer Mocart najbolje zna kako ko svira klavir. On ima najbolje uvo", kaže Tanjević, koji je podelio sledeću priču.

"Zove mene on posle jednog treninga, ispostaviće se prvog treninga u reprezentaciji za Bogdana Bogdanovića. Kaže meni Nemanja:'Imamo strašnog igrača za budućnost. Vodiće nas'. Eto kakav je nos imao za talenat. Sve što mi je rekao u tom razgovoru se ispostavilo kao tačno za Bogdana. Jedan odrađen zajednički trening kada je Bogdan tek kročio u nacionalni tim“, ispričao je Tanjević.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu