Nova vest
Košarka 60

8.4.2024.

10:20

Paspalj o Kukoču i Jokiću: "Neke stvari su samo za kafanu"

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj prokomentarisao je izjavu Tonija Kukoča o Nikoli Jokiću.

Izvor: ABA Talks

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Čuveni Hrvat smatra da dvostruki uzastopni MVP i prošlosezonski šampion i MVP finala NBA lige još uvek nije na nivou Dina Rađe i Vlada Divca.

Paspalj je u razgovoru sa Acom Petrovićem i Sašom Dončićem rekao da su neke priče samo za kafanu.

"Imaš stvari za kafanu i neke druge, što ne znači da je iskreno. Svi smo mi igrali i imamo svoje mišljenje. Smatram da je najpoštenije i najkorektnije, te na kraju najiskrenije, jer živimo u današnjem vremenu. Danas gledamo košarku i ne želim da ulazim u to da li je lošije, bolje, mekše ili tvrdnje. U ovom momentu imamo gospodina Nikola Jokića i Luku Dončića, kao i gomilu igrača s naših prostora. To je najbolje što mi gledamo, što se tiče moderne košarke. Šta sad treba da ulazimo u neku priču koja ne može da se ispriča", rekao je Paspalj.

Često se porede legendarni košarkaši iz vremena Jugoslavije koji su do pojave Jokića i Luke Dončića važili za najbolje što je regionalna košarka ikad dala.

"Nama je uvek teško pričati, jer smo konektovani što se tiče košarke, pratimo, gledamo i razumemo nešto bolje od ostalih. I mene ponekad uhvati sećanje na stara vremena. Sad imaš običnog navijača koga interesuje košarka. Gleda Jokića, gleda Dončića, pa mu neko ispriča da ima ono vreme. Postoji neki zapis tog prošlog vremena, da pogleda, pa da da svoje mišljenje", istakao je Paljo.

Podeli:

Komentari 60

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 60

Podeli:

ABA

"Partizan je sada pod pritiskom"

Košarkaš Budućnosti Kenan Kamenjaš rekao je da je njegov tim protiv Partizana igrao na pravi način i da je to razlog što će majstorica odlučiti drugog finalistu ABA lige.

B92.sport

13:05

19 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu