Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.01.2024.

17:30

Zvezdi buran derbi: Jago o razgovoru sa Kaboklom – Teo neće o čarkama, a Aleksa o sudijama

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 88:86 u večom derbiju u 18. kolu regionalne ABA lige (TV B92).

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezdi buran derbi: Jago o razgovoru sa Kaboklom – Teo neće o čarkama, a Aleksa o sudijama
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bio je ovo četvtri ovosezonski susret večitih rivala, sada je skor 2-2, pošto je Zvezda ove nedelje pred svojim navijačima u Štark areni odbranila domaći teren, zahvaljujući junaku Jagu do Santosu.

Večerašnji derbi sa sobom nosio i veliki ulog – Zvezda je pobedom gotovo sigurno osigurala prvu poziciju koja donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu, a Partizan je ovim porazom napravio korak unazad i ostala mu je nada da do kraja ABA lige može da se dokopa liderske pozicije.

Crveno-beli sada imaju skor 16-2, dok su crno-beli na učinku od 13 pobeda i pet poraza.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je ponosan svoju ekipu, koja je odigrala dobar meč posle dva poraza u Evroligi.

Miloš Teodosić nije želeo da priča o čarkama koje su bile na terenu u nekoliko navrata između igrača dva tima, a dodao je da je ovo bila dobra pobeda Zvezde u odličnom trenutku.

Junak Zvezdine pobede u dramatičnoj završnici Jago dos Santos otkrio je šta mu je rekao sunarodnik Bruno Kaboklo, a istakao je i da voli pobede u duelu sa Partizanom.

Željko Obradović čestitao je rivalu na pobedi, ali svojim igračima na borbenosti. Komentarisao je i agresivnog Zeka Ledeja, ali ne i neke "sporne detalje".

Trenera Partizana navijači Zvezde zasuli su predmetima, kada je na poluvremenu krenuo u svlačionicu, a ista situacija se desila i kada je Ledej zbog dve tehničke greške dobio isključenje.

Pre početka meča "delije" su imale još jedan ispad, kada su korom od banane pogodile ženu za zapisničkim stolom.

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da je Zvezda meč prelomila u prvom poluvremenu, a pohvalio je Jaga dos Santosa za pogođen šut za pobedu.

Beogradski večiti derbi ponovo je gledao i as Dalasa Luka Dončić, ali ovaj put navijač Zvezde imao je društvo, koje mu je pravila ćerka Gabriela.

Sva dešavanja iz Štark arene mogli ste da pratite u LIVE BLOGU na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

513 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu