Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.03.2023.

13:31

Šok u Zagrebu – Zvezda izgubila od Cibone

Košarkaši Crvene zvezde u dvorani "Dražen Petrović" izgubili su od Cibone sa 85:81 u 20. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Šok u Zagrebu – Zvezda izgubila od Cibone
Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Najefiksaniji u ekipi Duška Ivanovića je bio Filip Petrušev sa 15 poena, Vildosa je imao 14, dok je Nemanja Nedović upisao 13 poena.

Kod Cibone je najviše poena postigao Borna Kapusta koji je imao 24, Radovčić je dodao 17, a igrač koji je doneo prevagu na stranu Cibone je Lovro Mazalin koji je upisao 15 poena.

Da će biti zanimljivo na utakmici u Zagrebu videlo se od samog početka kada je bilo nerešeno posle pet miuta utakmice.

Ali kako je vreme odmicalo tako je Crvena zvezda uspela da uspostavi svoj nivo igre i tako na kraju prve četvrtine ima prednost.

Drugi period je prošao u vođstvu Zvezde, koje je na kraju bilo i ubedljivo naročito posle trojke Kampaca uz zvuk sirene.

Ali zato u drugom poluvremenu je bila dosta neizvesna situacija. Mada na početku nije tako izgledalo, jer je Zvezda tada bila na najvećoj prednosti od +7. Ali kako je vreme odmicalo tako su se problemi sve više ređali za Zvezdu.

U poslednjoj četvrtini Cibona je sve više smanjivala prednost crveno-belih, a pred sam kraj neverovatnim trojkama Majcunića i Aranitovića uspela da prekrene rezultat. Na sve to moramo reći i da je dosta mučio odbranu Zvezde i Borna Kapusta.

Nije lopta htela u koš i bilo je mnogo teško da se crveno-beli vrate u meč.

Zvezda je na kraju upisala drugi poraz u ABA ligi, a prvi od Cibone još od 2014. godine.

Crveno-bele sad očekuje duplo kolo u Evroligi, a onda narednog ponedeljka i novi "večiti" derbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

571 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu