Nova vest
Košarka

Utorak, 13.10.2020.

11:23

Zvezda, najverovatnije, neće pobediti 20:0

Košarkaški klub ASVEL nalazi se u ozbiljnim problemima pred duel sa Crvenom zvezdom. Utakmica bi i pored toga trebalo da se odigra, nezvanično saznaje B92.net.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda, najverovatnije, neće pobediti 20:0
Trener ASVEL-a Ti Džej Parker (EPA-EFE/MIGUEL ANGEL POLO)

Duel ASVEL-a i crveno-belih zakazan je za četvrtak u Francuskoj, u okviru četvrtog kola Evrolige.

Francuski klub je u utorak, kada dočekuje Panatinaikos, objavio da je suočen sa još četiri slučaja zaraze koronavirusom.

Prethodno je sedmoro članova kluba bilo pozitivno na kovid-19 testu, a sada su se njima pridružila dva člana serniorskog tima i dva člana stručnog štaba.

ASVEL na raspolaganju i dalje ima devetoro košarkaša, od čega su dva članovi juniorskog tima, pred početak "duplog kola" Evrolige ove nedelje.

Kako nezvanično saznaje B92.net, Evroliga će danas, u utorak, održati sastanak na kojem će doneti odluku o narednim koracima.

ASVEL je izrazio želju da ceo tim pošalje u samoizolaciju, ali će sačekati odluke takmičenja u kojima se nalazi i poštovati ih.

Podsetimo, Evroliga je ove godine potvrdila pravilo da će svaki meč morati da bude odigran ukoliko svaka ekipa ima barem po osmoro igrača registrovanih za meč.

Prema informacijama koje imamo utakmica između ASVEL-a i Zvezde (četvrtak, 20.45) bi, barem za sada, i dalje trebalo da bude odigrana.

Ukoliko ekipa nije u mogućnosti da na teren izvede osmoricu, barem prema trenutnim pravilima, trebalo bi da izgubi službenim rezultatom od 20:0.

Ipak, zbog ponovnog širenja zaraze i sve češćih pozitivnih rezultata u evroligaškim klubovima, nije nemoguće da Evroliga promeni svoj pravilnik i odloži mečeve.

U još većem problemu od ASVEL-a je Zenit iz Sankt Peterburga, čiji mečevi "duplog kola" protiv Baskonije i Valensije su već "na čekanju" zbog koronavirusa.

Zenit nije u poziciji da na teren izvede potrebnih osam igrača, pa se pored odlaganja i poraza službenim rezultatom pominje i mogućnost da im EL dopusti da za te dve utakmice registruju do sada neprijavljene članove juniorskog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu