"Sada je mnogo gadnije, odnos Zvezde i Budućnosti sve samo nije normalan"

Direktor ABA lige Krešimir Novosel je za “Večernje novosti“ rekao da su temelji regionalnog takmičenja uzdrmani.

SVIzvor: B92, Večernje novosti
Podeli
screenshot
screenshot

On je posle svega i svačega viđenog u finalu plej-ofa između Crvene zvezde i Budućnosti istakao da su neke stvari prevazišle sport.

“Prošle godine je bilo gadno. Sada je mnogo gadnije. Odnos Zvezde i Budućnosti je sve samo nije normalan. Ovo je pitanje opstanka. Uvek se sve slomi na menadžmentu, liga je svima kriva za sve. Prošle godine smo sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Te stvari nemaju veze sa istinom. Ne bežim od odgovornosti lige, ali odgovornost je i na vlasnicima lige, odnosno ostalim klubovima“, rekao je Novosel.

On je istakao da je u nedavno završenoj sezoni liga naplatila preko 100.000 evra kazni, ali dodaje da “novac očigledno ne predstavlja problem nekim klubovima“.

"U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo deo tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni. Pre početka pete utakmice nisu obezbeđeni teren i prostor oko njega, što je veliki propust u organizaciji. Teren je sveti prostor, rezervisan samo za igrače i stručne štabove, ni po koju cenu ne sme da bude povređen. Organizator utakmice načinio je ogroman propust u osiguravanju tog prostora. Videli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbedi dvorana. Osim mene, bili su prisutni i predsednik lige Dodik i sportski direktor Čabarkapa. U dogovoru sa sudijama, odlučeno je da se isprazni deo partera kraj klupe Budućnosti i da se u tom delu postave redari i žandarmerija. Budućnost je zahtevala i neke druge stvari, ali u tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice (Saša Pukl). Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige“, rekao je Novosel.

strana 1 od 2 idi na stranu