Nova vest
Košarka

Petak, 22.03.2019.

22:45

Fenomenalni Nik Kalates vodio Panatinaikos do trijumfa u Milanu

Košarkaši Panatinaikosa u poslednjoj utakmici 28. kola Evrolige savladali su Armani rezultatom 95:83 i tako ostavili Olimpijakos izvan najboljih 8 u Evroligi.

Izvor: SN

Autor: SN

Fenomenalni Nik Kalates vodio Panatinaikos do trijumfa u Milanu
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Brutalnu partiju je zaista pružio grčki plejmejker Nik Kalates. Momak koji je rođen na Floridi i tamo studirao imao je neverovatnu partiju u kojoj je postigao čak 27 poena i podelio 14 asistencija uz 8 uhvaćenih skokova.

Jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali evropsku košarku, Kit Lengford, bio je odmah iza Kalatesa po učinku pošto je postigao 17 poena uz 5 skokova i 3 asistencije.

Olimpija Milano ili Armani, nije baš najbolje počeo ovaj duel i čak prvu četvrtinu "prepustio" ekipi Panatinaikosa. To je prilično naljutilo Simonea Pjaniđanija, pa je nekako uspeo da probudi svoje igrače i su na kraju ipak vodili na poluvremenu sa 3 poena.

Majk Džejms je bio vrlo ljut na poluvremenu, čak je dao jednu izuzetno bahatu izjavu jednom od novinara Evrolige, a utakmicu je završio sa 16 poena uz 2/7 šuta za tri poena, a pritom je vrlo rano ušao u problem sa faulovima. Mindaugas Kuzminskas je ipak bio najefikasniji član Armanija sa 17 poena i 6 skokova.

U drugom poluvremenu smo videli rapsodiju izabranika Rika Pitina, koji su uspeli da u potpunosti demoliraju ekipu Armanija postigavši čak 51 poen za 20 minuta košarke.

PAO je ovim trijumfom sedmi sa 15 pobeda i 13 poraza koliko ima i šestoplasirana Baskonija, a što je takođe vrlo važno bacili su Olimpijakos u nešto težu situaciju koji je sada deveti u Evroligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu